PDA

View Full Version : Αγορά Επόμενης μηχανής-μηχανών ;

VR2
23/08/2025, 02:15
Καλησπέρα σε όλους. Κάτοχος ΜΤ07 2021, για καθημερινή χρήση και ΣΚ βόλτες. Εχει αρχίσει να με κουράζει λίγο για κάθε μέρα. Και σκέφτομαι να το δώσω να πάρω ένα σκούτερ και μια μηχανή. Το μπατζετ μου είναι 6Κ αξία της μηχανής συν κάνα 2-2.5Κ δικά μου. Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα:

1) σκούτερ 150 ή 300 ; medley ή Beverly ; Η λογική λέει medley αφού το θέλω ΜΟΝΟ για καθημερινή χρήση και θα υπάρχει και μηχανή (να σημειωθεί μιλάμε για δουλειά + μεταπτυχιακό δηλαδή 4 φορές/εβδομαδα, Κηφησιάς πηχτρα κλπ
Μπατζετ : 3-3.5 για medley 4-4.5 για Beverly.

2) τι μηχανή ; Σίγουρα δεν θα πάω σε naked, αυτη η θέση με κούρασε αρκετά… θέλω ένα on off ή adventure για καμιά βραδινή βόλτα δικαβαλο ή για κάνα μπάνιο το καλοκαίρι άντε και κάνα ταξίδι, ε να είναι και πάνω από 60-70 άλογα…
Μπατζετ 4-5Κ

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

doctor_john
23/08/2025, 07:03
Γεια σου φίλε, γράψε αν θες τα βασικά μεγέθη σου και τι σε δυσκόλεψε στο mt.

ΓιώργοςΤΤ
23/08/2025, 10:39
Θα δώσεις μία καλή μοτοσυκλέτα και θα πάρεις δύο χρέπια, αυξάνοντας ταυτόχρονα τα έξοδα συντήρησης - κατοχής. Επίσης, το ένα θα λιώσει στην αγγαρία και το άλλο στην ακινησία. Αυτά που λέω είναι δεδομένα μιας και το έχω δει πολλάκις αυτό που πας να κάνεις.

Προτάσεις: Ανταλλάζεις το γυμνό με το ντυμένο. Πουλάς ΜΤ και αγοράζεις ένα πιο all around.

Nomand
23/08/2025, 10:46
Εγώ θα πήγαινα στο tracer 7 μόνο αφού σου κάνει το μοτέρ
Αλλιώς πάρε ένα παπι με 2κ για κάθε μέρα και για on off θα πήγαινα στο trk 702 που έχει πέσει η τιμή στα 6500 περίπου καινούριο

VR2
23/08/2025, 11:15
1.78 78 κιλα… δεν με δυσκόλεψε το μηχανάκι αλλά το ψιλό σκύψιμο… το μηχανάκι τα σπάει πανάλαφρο και με γκάζι αρκετό

VR2
23/08/2025, 11:16
Γεια σου φίλε, γράψε αν θες τα βασικά μεγέθη σου και τι σε δυσκόλεψε στο mt.

Θα δώσεις μία καλή μοτοσυκλέτα και θα πάρεις δύο χρέπια, αυξάνοντας ταυτόχρονα τα έξοδα συντήρησης - κατοχής. Επίσης, το ένα θα λιώσει στην αγγαρία και το άλλο στην ακινησία. Αυτά που λέω είναι δεδομένα μιας και το έχω δει πολλάκις αυτό που πας να κάνεις.

Προτάσεις: Ανταλλάζεις το γυμνό με το ντυμένο. Πουλάς ΜΤ και αγοράζεις ένα πιο all around.

Αυτό μου το είπαν και άλλοι ότι θα κάνω υποβάθμιση…. Λες να δώσω 8-8.5 για ένα πιο all around? Εχεις κανένα συγκεκριμένο στο μυαλό σου ?

VR2
23/08/2025, 11:48
Αυτό μου το είπαν και άλλοι ότι θα κάνω υποβάθμιση…. Λες να δώσω 8-8.5 για ένα πιο all around? Εχεις κανένα συγκεκριμένο στο μυαλό σου ?

versys 650 από το 22 και μετά ;

VR2
23/08/2025, 11:50
Εγώ θα πήγαινα στο tracer 7 μόνο αφού σου κάνει το μοτέρ
Αλλιώς πάρε ένα παπι με 2κ για κάθε μέρα και για on off θα πήγαινα στο trk 702 που έχει πέσει η τιμή στα 6500 περίπου καινούριο

Καλό το tracer το έχω σκεφτεί και εγώ αλλά επειδή είναι ίδιο μηχανάκι με άλλα πλαστικά ξέρω γω ;
Παπί θα ήταν καλή λύση αλλά δεν το θέλω με τίποτα

rex4539
23/08/2025, 12:16
Κάτοχος MT-07 του 2022 εδώ.

Ότι και να πάρεις, κάτι θα κερδίσεις, κάτι θα χάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει άλλο μηχανάκι που να το ξεπερνάει στο τρίπτυχο τιμή/δύναμη/βάρος. Εννοώ ότι στα λεφτά του, δεν έχει αντίπαλο στο τρίπτυχο αυτό.

Και εφόσον σου αρέσει γενικά το μηχανάκι αλλά σε κούρασε το ψιλοσκύψιμο, μήπως απλά να έφερνες αυτό το θέμα προς τα μέτρα σου, δηλαδή πχ. φέρνοντας το τιμόνι πιο κοντά σου;

Αλλιώς, το Tracer 7 που αναφέρθηκε και πιο πάνω θα σου κάνει λογικά.

Πάντως μην αγοράσεις κάτι αν δεν το κάνεις test ride ώστε να σιγουρευτείς ότι θα σου δώσει αυτό που ψάχνεις.

VR2
23/08/2025, 13:00
Κάτοχος MT-07 του 2022 εδώ.

Ότι και να πάρεις, κάτι θα κερδίσεις, κάτι θα χάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει άλλο μηχανάκι που να το ξεπερνάει στο τρίπτυχο τιμή/δύναμη/βάρος. Εννοώ ότι στα λεφτά του, δεν έχει αντίπαλο στο τρίπτυχο αυτό.

Και εφόσον σου αρέσει γενικά το μηχανάκι αλλά σε κούρασε το ψιλοσκύψιμο, μήπως απλά να έφερνες αυτό το θέμα προς τα μέτρα σου, δηλαδή πχ. φέρνοντας το τιμόνι πιο κοντά σου;

Αλλιώς, το Tracer 7 που αναφέρθηκε και πιο πάνω θα σου κάνει λογικά.

Πάντως μην αγοράσεις κάτι αν δεν το κάνεις test ride ώστε να σιγουρευτείς ότι θα σου δώσει αυτό που ψάχνεις.

Κοιτα αν δεν το είχα για καθημερινό δεν θα με κούραζε το στυλ οδήγησης, αλλά κάθε μέρα αυτό το ψιλό σκύψιμο στην πηχτρα κίνηση εε κουράζει… για το versys τι λες θα απογοητευτώ από θέμα κινητήρα ; Εξωτερικά μαρεσει πολυ

husky21
23/08/2025, 13:47
Σιγα που ειναι κουραστικο μηχανακι το μτ07
πολυ ευαισθητοι εχουμε γινει νομιζω

patsavour
23/08/2025, 13:53
Αν θέλεις άλλη μηχανή γιατί σε κουραζει το mt,μην πάρεις σκουτερ ,γιατί μετά αντί για το σκυψιμο,θα σε κουραζει η μέση,λόγω αναρτησεων.Παρε μια ον οφ(adventure) όπως είναι η μόδα να λεγονται πλέον,ΜΕΣΑΙΟΥ κυβισμου,που τα κάνει επαρκως όλα,και πάει και εύκολα στην πόλη.Θα σου μείνουν και κάτι χιλιαρικα στην άκρη,για βενζινες,προβατινες,σουβλάκια,μπύρες.Η γνώμη μου μετά από 3,5 χρόνια σχεδόν και 50000 απροβληματιστα χλμ. με voge500 ds.Ειχα σκουτερ ,και το γυρισα σε (ον οφ, adventure) και έσωσα την μέση μου.Βεβαια εγώ είμαι και patsavourογερος,εσύ μάλλον είσαι νεουδι.Οτι αποφασίσεις οδήγησε το πρώτα.Καλες βόλτες.

VR2
23/08/2025, 14:18
Σιγα που ειναι κουραστικο μηχανακι το μτ07
πολυ ευαισθητοι εχουμε γινει νομιζω

για κάθε μέρα ανεβοκατεβα την Κηφισιάς μέχρι το Μαρούσι με πηχτρα την κίνηση και τσάντα πίσω να κουβαλας πράγματα και τα λέμε μετά. Προφανώς δεν είναι κουραστικο για βόλτα, για καθημερινή χρήση μιλάω και όχι σε ανοιχτούς δρόμους. Μιλάμε για κέντρο Αθήνας

VR2
23/08/2025, 14:19
Αν θέλεις άλλη μηχανή γιατί σε κουραζει το mt,μην πάρεις σκουτερ ,γιατί μετά αντί για το σκυψιμο,θα σε κουραζει η μέση,λόγω αναρτησεων.Παρε μια ον οφ(adventure) όπως είναι η μόδα να λεγονται πλέον,ΜΕΣΑΙΟΥ κυβισμου,που τα κάνει επαρκως όλα,και πάει και εύκολα στην πόλη.Θα σου μείνουν και κάτι χιλιαρικα στην άκρη,για βενζινες,προβατινες,σουβλάκια,μπύρες.Η γνώμη μου μετά από 3,5 χρόνια σχεδόν και 50000 απροβληματιστα χλμ. με voge500 ds.Ειχα σκουτερ ,και το γυρισα σε (ον οφ, adventure) και έσωσα την μέση μου.Βεβαια εγώ είμαι και patsavourογερος,εσύ μάλλον είσαι νεουδι.Οτι αποφασίσεις οδήγησε το πρώτα.Καλες βόλτες.

Νομίζω αυτή είναι η καλύτερη λύση ή κάποιο on-off

husky21
23/08/2025, 14:23
για κάθε μέρα ανεβοκατεβα την Κηφισιάς μέχρι το Μαρούσι με πηχτρα την κίνηση και τσάντα πίσω να κουβαλας πράγματα και τα λέμε μετά. Προφανώς δεν είναι κουραστικο για βόλτα, για καθημερινή χρήση μιλάω και όχι σε ανοιχτούς δρόμους. Μιλάμε για κέντρο Αθήνας

αν εννοεις τσαντα πλατης τοτε πιο πιθανο ειναι να σε κουραζει αυτη
παρα το μηχανακι

grinderx
23/08/2025, 14:34
Triumph Tiger 660. Βάζεις και μια μπακαζιέρα (προσωπικά τις απεχθάνομαι :yuck:, αλλά τεσπά) και θα είσαι κομπλέ. Στο car.gr ξεκινάνε από 7000€ τα μεταχειρισμένα Tiger.

Bowleno
23/08/2025, 17:13
Triumph Tiger 660. Βάζεις και μια μπακαζιέρα (προσωπικά τις απεχθάνομαι :yuck:, αλλά τεσπά) και θα είσαι κομπλέ.

:D:D

464451

Creeper
23/08/2025, 17:56
Παίζουνε και tank-bags που έχουν μια σχετική χωρητικότητα και γίνονται και τσάντες πλάτης, δεν ξέρω αν θα σε βόλευαν με τα πράματα που κουβαλάς.

https://www.skroutz.gr/s/40986206/MotoCentric-MC-0102-Tank-Bag-Motosykletas-me-Tanklock-Mayro-Kokkino-37lt.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share
Τούτη έχει ιμαντακια με κλιπ για να μπαίνει και σαν tail bag στις χειρολαβές του συνεπιβάτη.
*Άκυρο με το θέμα αλλά από οτι καταλαβαίνω το θέμα δεν είναι το μηχανάκι, είναι το backpack:p

doctor_john
23/08/2025, 18:08
:D
Δεν πρόκειται να ακούσεις καλό λόγο για σκούτερ και μεγάλο ον οφ έτσι όπως τα περιγράφεις και υπάρχει λόγος για αυτό.

Έχουμε προσπαθήσει συνδιασμούς οι περισσότεροι και μας κοστίζει. Όχι μόνο σε χρήμα αλλά και σε χρόνο μακριά από την μοτό..

Τα μεγέθη σου είναι οκ για οτιδήποτε σου αρέσει.
Η πρόταση μου είναι να δώσεις την μοτό που δεν σου αρέσει και να οδηγηθείς σε μία μοτό που σε ενθουσιάζει.

Ένας ωραίος τρόπος να δεις άμεσα την "λειτουργικότητα" της πρότασης μας, είναι να δοκιμάσεις μια φορά να ξεκινήσεις 30' νωρίτερα με το mt.
Δεν θέλω να σε κουράσω με όλα όσα υπολογίζω, θεωρώ πως αν μας εμπιστευτείς θα οδηγηθείς σε καλύτερες συνθήκες οικονομικά και ψυχολογικά.

grinderx
23/08/2025, 18:22
:D:D

464451
Σου χρειάζεται :moutza: :p

Παίζουνε και tank-bags που έχουν μια σχετική χωρητικότητα και γίνονται και τσάντες πλάτης, δεν ξέρω αν θα σε βόλευαν με τα πράματα που κουβαλάς.

https://www.skroutz.gr/s/40986206/MotoCentric-MC-0102-Tank-Bag-Motosykletas-me-Tanklock-Mayro-Kokkino-37lt.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share
Τούτη έχει ιμαντακια με κλιπ για να μπαίνει και σαν tail bag στις χειρολαβές του συνεπιβάτη.
*Άκυρο με το θέμα αλλά από οτι καταλαβαίνω το θέμα δεν είναι το μηχανάκι, είναι το backpack:p
Ωραία πρόταση. Μαζί και αποστάτες να έρθει το τιμόνι πιο κοντά.

Tallyban
23/08/2025, 19:32
Άμα έχεις λεφτα πάρε δύο μηχανακια, έστω μεταχειρισμένα,ένα μεγάλο για έξω,και ένα μικρό για μέσα, τεράστια μείωση εξόδων σε βάθος χρόνου.

Road Pirat
23/08/2025, 20:13
Όπως είπαν και τα παιδιά ποίο πανό το μτ δεν είναι κουραστικό, κάνω πάνω από 30 χιλιόμετρα την ημέρα στο κέντρο με αυτό, αν σε κουράζει το πρόβλημα είναι αλλού. Όσο για τα έξοδα, το μτ είναι από τα οικονομικά μηχανάκια, με ένα σκούτερ και ένα ον οφ, δεν νομίζω να μειωθούν.

Ένα μικρό και ένα μεγάλο έχει νόημα μόνο αν το μεγάλο είναι πολύ μεγάλο.

Ίσως η καλύτερη λύση να είναι το tracer 7, αλλά τα μεταχειρισμένα κρατάνε τιμές, εγώ θα κοίταγμα και το καινούριο ίσως με ένα μικρό δάνειο, είναι βελτιωμένο παντού σε σχέση με το παλιό ( ανάρτηση, φρένα πλαίσιο) με μεγάλο+ ότι δεν θέλεις τίποτα για μερικά χρόνια από μεγάλα service και ακριβά αναλώσιμα.

harris_x
23/08/2025, 20:50
Καλησπέρα σε όλους. Κάτοχος ΜΤ07 2021, για καθημερινή χρήση και ΣΚ βόλτες. Εχει αρχίσει να με κουράζει λίγο για κάθε μέρα. Και σκέφτομαι να το δώσω να πάρω ένα σκούτερ και μια μηχανή. Το μπατζετ μου είναι 6Κ αξία της μηχανής συν κάνα 2-2.5Κ δικά μου. Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα:

1) σκούτερ 150 ή 300 ; medley ή Beverly ; Η λογική λέει medley αφού το θέλω ΜΟΝΟ για καθημερινή χρήση και θα υπάρχει και μηχανή (να σημειωθεί μιλάμε για δουλειά + μεταπτυχιακό δηλαδή 4 φορές/εβδομαδα, Κηφησιάς πηχτρα κλπ
Μπατζετ : 3-3.5 για medley 4-4.5 για Beverly.

2) τι μηχανή ; Σίγουρα δεν θα πάω σε naked, αυτη η θέση με κούρασε αρκετά… θέλω ένα on off ή adventure για καμιά βραδινή βόλτα δικαβαλο ή για κάνα μπάνιο το καλοκαίρι άντε και κάνα ταξίδι, ε να είναι και πάνω από 60-70 άλογα…
Μπατζετ 4-5Κ

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Μήπως σφίγγεσαι και δε φταίει το μηχανάκι;

Το ΜΤ δεν είναι κουραστικό μηχανάκι, το αντίθετο θα έλεγα.
Αν αυτό σε κουράζει μάλλον θα σε κουράσει ό,τι και να πάρεις.

stefanos
23/08/2025, 21:07
Τ700

motojojo
25/08/2025, 20:28
Ανέβασε λίγο το μπατζετ (αν γινεται) και πηγαινε σε forza.

strokt up
25/08/2025, 21:12
Αν σε κουράζει το mt μήπως να δοκίμαζες ένα άλλο τιμόνι και ΙΙΙΙΙΣΩΣ μια μικρή μπαγκαζιέρα; Μόνο και μόνο με την τελευταία σε ότι και να μπεί ανεβαίνει μερικά σκαλιά πάνω σε καθημερινή χρήση και ευκολία.

BLiTzER
25/08/2025, 21:55
Ανέβασε λίγο το μπατζετ (αν γινεται) και πηγαινε σε forza.

Η πιο σωστή κουβέντα. Από τότε που πήρα το Forza για τα "κοντινά" δε θέλω να ξανακαβαλήσω μοτοσικλέτα ούτε για τα μακρινά. :lol:

Βέβαια για καθημερινή χρήση στο πηγμένο κέντρο ίσως δεν κάνει λόγω μεγέθους. Αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερη επιλογή από ένα σκούτερ για 90% κέντρο/10% βόλτες. Ειδικά αν δε σου κάνει το ΜΤ που είναι εξαιρετικό all-around μηχανάκι, ελαφρύ, εύκολο, ροπάτο, οικονομικό.

motojojo
26/08/2025, 20:28
Μιλας για το 300; Εγω το 750 σκεφτόμουν.

Αν και το μτχ ειναι ακριβο, ίσως Integra.

BLiTzER
26/08/2025, 21:17
350. Κάνει τα πάντα άνετα και υπέροχα.