PDA

View Full Version : A8eos

Σελίδες : 1 [2]

gdevelek
12/01/2006, 21:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
Αν κάτσει κάποιος ψύχραιμος παρατηρητής και διαβάσει όλες της σελίδες θα παρατηρήσει μία έλλειψη επιχειρημάτων και μια προσπάθεια προσηλυτισμού στο δόγμα που πιστεύει ο καθένας για σωστό.

Έλλειψη επιχειρημάτων θα δει απο σένα, σίγουρα. Οι υπόλοιποι ΜΟΝΟ επιχειρήματα προέβαλαν, τονίζοντας διάφορες εκφάνσεις της φαυλότητας της έννοιας της θρησκείας και ειδικα του χριστιανισμού.

Σου έγραψα για το θέμα της διασταύρωσης των όσων γραφει η ΚΔ, και εσύ μου απάντησες πως σου αρκεί πως αυτοί οι 4 (!!!) άνθρωποι τα έγραψαν και συμφωνούν. Ο Λάζαρος και καλά αναστήθηκε, και αντί να βουίξει η πλάση, εσένα σου αρκεί που το έγραψαν 2-3 απόστολοι.

Η ΠΔ γράφει κάτι αστεία πράγματα για το πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν, κι εσύ τα βρίσκεις εν πολλοίς σύμφωνα με τις σύγχρονες αντιλήψεις.

Αυτή ήταν περίπου η διαλεκτική σου προσέγγιση σ' αυτή την κουβέντα.

Κανείς δεν προέβαλε κανένα απολύτως δόγμα, αντίθετα όλοι εξέφρασαν την αποστροφή τους προς ΚΑΘΕ είδους δόγμα, κάθε είδους παρωπίδας και καλουπιού για τον εγκέφαλο και την ελεύθερη σκέψη. Κανείς δεν προσπάθησε να σε προσυλητίσει στον ισλαμισμό ή στον βουδισμό ή οπουδήποτε αλλού.

Αλλά το μυαλό σου από βρεφική ηλικία έχει πιπιληθεί συστηματικά από το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσες, δεν είχες ποτέ την ευκαιρία να δεις το Χριστιανισμό κριτικα αφού το σύστημα φρόντισε να στο περάσει μαζί με τη φρουτόκρεμα, και έτσι το να απαρνηθείς το χριστιανισμό ισοδυναμεί με το να απαρνηθείς τον εαυτό σου. Το κόλπο με σένα πέτυχε απόλυτα, με τους υπόλοιπους εδώ απέτυχε γιατί η πίεση δεν ήταν επαρκής.

Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί, ενώ ο ΙΧ βαφτίστηκε σε ηλικία 30+, εμείς βαφτιζόμαστε εκόντες-άκοντες σε ηλικία μερικών μηνών; Μας μαρκάρουνε Χριστιανούς όταν δεν μπορούμε να αντιδράσουμε, μετράνε το κουκί μας και μετά κομπάζουν για το 97% των Χριστιανών στην Ελλάδα. Βέβαια για σένα ορθώς κομπάζουν αφού τους ακολουθείς.

Εύχομαι κάποτε οι ορίζοντές σου να ανοίξουν, να ξεφύγεις από την ψευτιά, την προκατάληψη, τη δεισιδαιμονία και το φόβο της θρησκείας σου και να νιώσεις επιτέλους πνευματικά ελεύθερος.

EKEINOS
12/01/2006, 21:45
Συμφωνω απολυτα με τον crs-k και εγω εχω φτιαξει την κοσμοθεωρια μου αφου ειμαστε και σε κοντινη ηλικια, θα προσθεσω μονο οτι μαλλον θα ηθελα να ειχα την φελαδα της αγνοιας του πιστευε και μη ερευνα ισως να ημουν ποιο ευτυχης.
Υ.Γ ηθελα να καταγγειλω τον πουστη που εγραψε το κοριτσακι με τα σπιρτα το διαβασα στα 10μου και μισησα τα Χριστουγεννα,το ποιο ιερο παντως για μενα ειναι τα παιδια,ειναι η ελπιδα ολων μας.
ΤΕΛΟΣ

tai
12/01/2006, 23:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
Έλλειψη επιχειρημάτων θα δει απο σένα, σίγουρα. Οι υπόλοιποι ΜΟΝΟ επιχειρήματα προέβαλαν, τονίζοντας διάφορες εκφάνσεις της φαυλότητας της έννοιας της θρησκείας και ειδικα του χριστιανισμού.

Σου έγραψα για το θέμα της διασταύρωσης των όσων γραφει η ΚΔ, και εσύ μου απάντησες πως σου αρκεί πως αυτοί οι 4 (!!!) άνθρωποι τα έγραψαν και συμφωνούν. Ο Λάζαρος και καλά αναστήθηκε, και αντί να βουίξει η πλάση, εσένα σου αρκεί που το έγραψαν 2-3 απόστολοι.

1ον
Επειδή είμαι απρόσεκτος, θα σε παρακαλούσα να μου παραθέσεις τα επιχειρήματα που λές και δεν είδα.
2ον
Δεν έγραψα ότι αρκεί, αλλά ότι τον Θουκυδίδη τον θεωρούμε δεδομένο χωρίς διασταύρωση, ενώ 4 διασταυρώσεις δεν είναι αρκετές για σένα! και ιδίως όταν κανείς σύγχρονος τους δεν διαφώνησε για την ιστορικότητα των γεγονότων (όχι των θαυμάτων) ούτε και οι Ιουδαίοι! που αναφέρονται στο γεγονός αρνητικά μέν αλλά επιβεβαιώνοντας το.

Η ΠΔ γράφει κάτι αστεία πράγματα για το πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν, κι εσύ τα βρίσκεις εν πολλοίς σύμφωνα με τις σύγχρονες αντιλήψεις.

=)Δεν τα βρίσκω εν πολλοίς, αλλά απόλυτα. Έγιναν, κατά την σημερινή αντίληψη, ακριβώς με την ίδια σειρά που αναφέρονται στην γένεση.

Αυτή ήταν περίπου η διαλεκτική σου προσέγγιση σ' αυτή την κουβέντα.

Κανείς δεν προέβαλε κανένα απολύτως δόγμα, αντίθετα όλοι εξέφρασαν την αποστροφή τους προς ΚΑΘΕ είδους δόγμα, κάθε είδους παρωπίδας και καλουπιού για τον εγκέφαλο και την ελεύθερη σκέψη. Κανείς δεν προσπάθησε να σε προσυλητίσει στον ισλαμισμό ή στον βουδισμό ή οπουδήποτε αλλού.

=) Νομίζω ότι εκτός της διευκρίνησης κάποιων θεμάτων ούτε εγώ έκανα προσηλυτισμό
Απλά προσπαθώ να αποδείξω, ότι δεν είμαι βλάκας που έχω άλλη άποψη από σας.
Αν ψάξεις θα βρεις και προσηλυτισμό και δόγμα σε αρκετές απαντήσεις άλλων.

Αλλά το μυαλό σου από βρεφική ηλικία έχει πιπιληθεί συστηματικά από το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσες, δεν είχες ποτέ την ευκαιρία να δεις το Χριστιανισμό κριτικα αφού το σύστημα φρόντισε να στο περάσει μαζί με τη φρουτόκρεμα, και έτσι το να απαρνηθείς το χριστιανισμό ισοδυναμεί με το να απαρνηθείς τον εαυτό σου. Το κόλπο με σένα πέτυχε απόλυτα, με τους υπόλοιπους εδώ απέτυχε γιατί η πίεση δεν ήταν επαρκής.

=) Ενημερωτικά σου λέω, ότι έχω μελετήσει όλες της μεγάλες θρησκείες και όλες της πολιτικές σκέψεις προτού από άθεος και υβριστής καταλήξω χριστιανός ορθόδοξος. Από Αριστοτέλη μέχρι Μαρξ και από βουδισμό, μέχρι ινδουισμό και μωαμεθανισμό.
Δεν είχα καμία πίεση και δεν ήμουν χριστιανός μέχρι τα 30 μου.

Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί, ενώ ο ΙΧ βαφτίστηκε σε ηλικία 30+, εμείς βαφτιζόμαστε εκόντες-άκοντες σε ηλικία μερικών μηνών; Μας μαρκάρουνε Χριστιανούς όταν δεν μπορούμε να αντιδράσουμε, μετράνε το κουκί μας και μετά κομπάζουν για το 97% των Χριστιανών στην Ελλάδα. Βέβαια για σένα ορθώς κομπάζουν αφού τους ακολουθείς.

=)Ποτέ δεν συμφώνησα στο κομπασμό και αν με έχεις ακούσει ποτέ να το υπερασπίζω να μου το ενθυμήσεις.
Η βάφτιση σε μικρή ηλικία για μας είναι ευκαιρία για σωτηρία, την οποία καταφέρνει ο άνθρωπος όταν ωριμάσει. Είναι μια διαρκής διαδικασία που την ξεκινάμε όσο το δυνατών γρηγορότερα. Αλλά αυτό δεν εμποδίζει τον κάθε ένα όπως εσύ, να επιλέξει τον δρόμο του. Δεν σε εμπόδισε αυτό στην ανάπτυξη της σκέψης σου, αλλά πιθανώς οι άνθρωποι που βρήκες στην ζωή σου.
Και συμφωνώ ότι τα ποσοστά είναι πλασματικά. Οι ενσυνείδητοι χριστιανοί είναι πολλοί λιγότεροι.

Εύχομαι κάποτε οι ορίζοντές σου να ανοίξουν, να ξεφύγεις από την ψευτιά, την προκατάληψη, τη δεισιδαιμονία και το φόβο της θρησκείας σου και να νιώσεις επιτέλους πνευματικά ελεύθερος.

=) ίσως να τα έχω αυτά και να με έχεις παρεξηγήσει. Πάντως σε ευχαριστώ που μου εύχεσαι πνευματική ελευθερία. Με ότι αντιλαμβάνεται και ελπίζει σε αυτό ο καθένας.
Αντεύχομαι και εγώ, σε αυτό που θεωρείς εσύ σωστό.
:wave2: :beer: :beer: :beer:

gdevelek
12/01/2006, 23:19
Αντί άλλης απάντησης θα παραθέσω μια πρόταση που μόλις έγραψες, αποδεικνύοντας με τον πλέον κατηγορηματικό και αυταπόδεικτο τρόπο ότι δεν έχεις τη παραμικρή διάθεση αλλά και δυνατότητα να δεις κριτικά τον Χριστιανισμό και τις πρακτικές του, και ότι είσαι πρόθυμος να υπερασπιστείς ό,τι κι αν οι λειτουργοί του κάνουν:

Η βάφτιση σε μικρή ηλικία για μας είναι ευκαιρία για σωτηρία, την οποία καταφέρνει ο άνθρωπος όταν ωριμάσει.

ΑΜΗΝ, ας προσθέσω κι εγώ.

Κλείνω ευχόμενος και πάλι τη δικιά σου σωτηρία από τους "σωτήρες" σου.

gcrook
12/01/2006, 23:44
Αντί άλλης απάντησης θα παραθέσω μια πρόταση που μόλις έγραψες, αποδεικνύοντας με τον πλέον κατηγορηματικό και αυταπόδεικτο τρόπο ότι δεν έχεις τη παραμικρή διάθεση αλλά και δυνατότητα να δεις κριτικά τον Χριστιανισμό και τις πρακτικές του, και ότι είσαι πρόθυμος να υπερασπιστείς ό,τι κι αν οι λειτουργοί του κάνουν:

Η βάφτιση σε μικρή ηλικία για μας είναι ευκαιρία για σωτηρία, την οποία καταφέρνει ο άνθρωπος όταν ωριμάσει.

ΑΜΗΝ, ας προσθέσω κι εγώ.

Κλείνω ευχόμενος και πάλι τη δικιά σου σωτηρία από τους "σωτήρες" σου.

Εχω διαβασει ολες τις αποψεις στο συγκεκριμενο τοπικ.
Δεν θελω να πω με ποιους συμφωνω και με ποιους διαφωνω μιας και νομιζω οτι ειναι πολυ νωρις για μενα ακομα να εχω τεκμηριωμενη αποψη για ενα τετοιο θεμα, και με τοσες προεκτασεις.
Παρ’ολα αυτα κανω παραθεση στο δικο σου ποστ, το οποιο με την σειρα του ειναι παραθεση σε αυτο του Ται, για να συμπληρωσω οτι στον Χριστιανισμο εμπλεκεται, μαλλον ακομα καλυτερα αποτελει αναποσπαστο στοιχειο, αυτο της παραδοσης.
Η βαπτιση σχετιζεται με το προπατορικο αμαρτημα,(ειπαμε δεν εχει επιστημονικη βαση),και ειναι αναποσπαστο στοιχειο της Χριστιανικης παραδοσης.
Κανεις δεν σε αναγκαζει να γινεις Χριστιανος, ουτε σου βαζει σφραγιδα.
Αυτα τα κανουν αλλες θρησκειες(προσεξε Θρησκειες, οχι πρεσβευτες αυτων, εχει διαφορα το πως περναω το μηνυμα).

Παντως πολλοι πεσατε στην παγιδα να επιχειρηματολογησετε εναντιον της Εκκλησιας και του Χριστιανισμου, εχοντας σαν βαση τις φρικαλεοτητες της Ιερας εξετασης και των παπαδων.

Στο κατω-κατω το μηνυμα του Χριστιανισμου ειναι η αγαπη, αλλα οχι και σε σημειο να γινουμε καρπαζοεισπρακτορες, και να μην εναντιωνοματε στους δυναστες μας.
Αυτο ισως ειναι και το δυσκολο να κατανοησουμε, ειναι μια χρυση τομη που δεν μπορει ο καθενας μας να χαραξει.

Κατα τα αλλα πολυ ωραια επιχειρηματολογια, αν και το θεμα εχει ξανασυζητηθει και εξαντληθει, και εχει καταντησει μαλλον κουραστικο.
Ξεκοληστε απο τα στερεοτυπα του Χριστιανου (προβατου), και του Αθεου(σκεπτικιστη, αμφισβητια κτλ).
Ειναι κριμα να θετετε εσεις οι ιδιοι ορια στους εαυτους σας.

ΥΓ. ΔΕΝ δηλωνω ουτε νιωθω και ουτε ειμαι Χριστιανος.

stavrogin
13/01/2006, 05:40
Διευκρινισης
Aν καποιος πιστευει στο Θεο,καλα κανει και πιστευει
Επισης.
Αν καποιος πιστευει στον Θεο τοτε δεν αναζητα τον Θεο,τον εχει.Δεν αναρωτιεται,δεν αμφιβαλει και εν τελει δεν μαθενει.Αν μαθενει τοτε δεν πιστευει οσο νομιζει.

Κοσμογονια
Οι αρχαιοι ημων και αλλονων προγονοι θεωρουσαν οτι ο κοσμος προυπηρχε των Θεων.Μπορει να σκεφτει κανεις οτι θεοι σαν των αρχαιων δεν μπορει να δημιουργησαν τον κοσμο,με τα χαλια που ειχαν.
Το ζητημα ομως εδω ειναι πως οι Ελληνες ΔΕΝ αναζητησαν την υπαρξη καποιας ανωτερης δυναμης (θεου) η οποια να ευθηνεται για την δημιουργια αυτου του κοσμου.
Θεωρουσαν οτι αυτη η ταξη-αταξια του συμπαντος δεν μπορει να προερχεται απο μια Αρχη(θεο),αλλα προερχεται απο μια πληρη απουσια αρχης,δηλαδη το Χαος.
Αυτο δεν ειναι πιο κοντα στην αποψη της επιστημης μας;αυτο το μπασταρδο μειγμα εβραικης θρησκειας-ηθικης και Ελληνικης ανηθικης σκεψης.

marios8
13/01/2006, 05:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai 2ον
Δεν έγραψα ότι αρκεί, αλλά ότι τον Θουκυδίδη τον θεωρούμε δεδομένο χωρίς διασταύρωση, ενώ 4 διασταυρώσεις δεν είναι αρκετές για σένα!
:wave2: :beer: :beer: :beer:

Φιλε tai ο Θουκυδιδης θεωρειται ο πατερας της ιστοριας (οχι απο μενα αλλα απο ολους τους συγχρονους ιστορικους). Ουτε ο Διοδωρος ο Σικελιωτης, ουτε ο Ηροδοτος ουτε κανενας αλλος αλλα ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ. Γι αυτο λοιοπον καλο θα ειναι οταν μηλαμε να ειμαστε προσεκτικοι στο τι λεμε. Ξερεις γιατι 8εωρειται οτι ειναι ο πατερας? Γιατι για να γραψει κατι το διασταυρωνε απο οσες περισσοτερες πηγες που μπορουσε. Και ερχεται σημερα η Αρχαιολογια και με τα ευριματα της καθημερινος τον δικαιωνει. Οποτε ειναι μαλον ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ να μου συγκρινεις το Θουκυδιδη με τους αποστολους (και μαλιστα με το παιδικο επιχειριμα οτι αυτοι ηταν 4:lol: :lol: και 54 να ηταν τοιδιο θα εκανε) Ο καθενας μπορει να πιστευει οτι θελει αλλα μην μπερδευει την επιστημη με τις θρησκειες. Σε κανενα πανεπιστημιο ιστοριας δεν διδασκονται οι 12 αποστολοι :lol: :lol: σε εντιθεση με το Θουκυδιδη που δεν υπαρχει ιστορικος ανα την υμφηλιο που να μην τον εχει ξεκοκαλισει.:wave2:

gdevelek
13/01/2006, 09:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook

Κανεις δεν σε αναγκαζει να γινεις Χριστιανος, ουτε σου βαζει σφραγιδα.

Εμένα όταν, πριν με βαφτίσουν, με ρώτησαν αν ήθελα να γίνω Χριστιανός, απάντησα "Ουάαα!!!". Εσύ;

Δε μιλάμε λίγο σοβαρά καλύτερα;;;

Στο κατω-κατω το μηνυμα του Χριστιανισμου ειναι η αγαπη, αλλα οχι και σε σημειο να γινουμε καρπαζοεισπρακτορες, και να μην εναντιωνοματε στους δυναστες μας.

Αγάπη... Χμμμ... Και, βέβαια, αγάπη εκτός Χριστιανισμού δεν υπάρχει, έτσι;

Παντως πολλοι πεσατε στην παγιδα να επιχειρηματολογησετε εναντιον της Εκκλησιας και του Χριστιανισμου, εχοντας σαν βαση τις φρικαλεοτητες της Ιερας εξετασης και των παπαδων.

Ξεκοληστε απο τα στερεοτυπα του Χριστιανου (προβατου), και του Αθεου(σκεπτικιστη, αμφισβητια κτλ).
Ειναι κριμα να θετετε εσεις οι ιδιοι ορια στους εαυτους σας.

Φιλαράκο μήπως μας τη βγαίνεις λίγο αλαζόνας μ' αυτά που γράφεις; Τι πάει να πει "πέσαΤΕ στην παγίδα", "ξεκολλήσΤΕ", "είναι κρίμα να θέτεΤΕ όρια";;; Θεωρείς τον εαυτό σου ανώτερο ημών των υπολοίπων που συμμετέχουν σ' αυτή την κουβέντα; Μας λυπάσαι και μας δίνεις συμβουλές; Πώς μας βλέπεις, ως το ακροατήριό σου σε πανεπιστημιακό αμφιθέατρο, ή μήπως ως το ποιμνιο σου;

idi
13/01/2006, 09:15
Εμένα όταν, πριν με βαφτίσουν, με ρώτησαν αν ήθελα να γίνω Χριστιανός, απάντησα "Ουάαα!!!". Εσύ;

γιατι σε ρωτησαν σε ποιο σχολειο θα πας, τι θα φορας, τι ωρα θα γυριζεις σπιτι, ποσα θες για χαρτζιλικι, αν θες να καπνιζεις κτλ κτλ???? (εχω ενα ακατομυριο τοσα αλλα)

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑΝ ΗΣΟΥΝ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 18 ΣΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΟΚ????

gdevelek
13/01/2006, 09:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
γιατι σε ρωτησαν σε ποιο σχολειο θα πας, τι θα φορας, τι ωρα θα γυριζεις σπιτι, ποσα θες για χαρτζιλικι, αν θες να καπνιζεις κτλ κτλ???? (εχω ενα ακατομυριο τοσα αλλα)

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑΝ ΗΣΟΥΝ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 18 ΣΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΟΚ????

Γιωρίκα τα 'χεις μπλέξει λίγο.

Το κάπνισμα και το χαρτζηλίκι δεν είναι θέμα ιδεολογίας, όπως είναι η θρησκεία.

Σε θέματα ιδεολογίας δεν έχει το δικαίωμα ο γονιός να αποφασίζει για το παιδί του, όπως αποφασίζει σε ποιό σχολείο θα πάει.

Σκέψου το λιγάκι.

Φαντάσου να ερχόταν ο πατέρας σου και να σε έγραφε ΕΦ' ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ σε ηλικία 16 μηνών στη τοπική κλαδική του ΠΑΣΟΚ ή κάποιου άλλου κόμματος. Δεν σου φαίνεται τρελλό;

Τώρα, βέβαια, δεδομένου ότι ιδεολογία για σένα - όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο φόρουμ - είναι η ΑΕΚ, το Ζ και οι γκόμενες με τα μεγάλα βυζιά, αναρωτιέμαι και πάλι τι κάθομαι και σου απαντώ. :wave2:

idi
13/01/2006, 09:44
Γιωρίκα τα 'χεις μπλέξει λίγο.

Το κάπνισμα και το χαρτζηλίκι δεν είναι θέμα ιδεολογίας, όπως είναι η θρησκεία.

Σε θέματα ιδεολογίας δεν έχει το δικαίωμα ο γονιός να αποφασίζει για το παιδί του, όπως αποφασίζει σε ποιό σχολείο θα πάει.

Σκέψου το λιγάκι.

Φαντάσου να ερχόταν ο πατέρας σου και να σε έγραφε ΕΦ' ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ σε ηλικία 16 μηνών στη τοπική κλαδική του ΠΑΣΟΚ ή κάποιου άλλου κόμματος. Δεν σου φαίνεται τρελλό;

Τώρα, βέβαια, δεδομένου ότι ιδεολογία για σένα - όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο φόρουμ - είναι η ΑΕΚ, το Ζ και οι γκόμενες με τα μεγάλα βυζιά, αναρωτιέμαι και πάλι τι κάθομαι και σου απαντώ. :wave2:

και εγω αναρωτιεμαι γιατι απανταω καμια φορα :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: αλλα δε βρισκω τιποτα κακο στα βυζια, την ΑΕΚ και τα Ζ:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

απο τη στιγμη που θα γινεις 18 εχεις το δικαιωμα να κανεις οτι θες....

μεχρι τοτε πολυ σοβαροτερα πραγματα εχουν δρομολογιθει για εσενα απο το θεμα της θρησκειας... γιατι σε χαλαει τοσο???

gdevelek
13/01/2006, 09:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi

απο τη στιγμη που θα γινεις 18 εχεις το δικαιωμα να κανεις οτι θες....

Ακόμη να το συνειδητοποιήσεις, μου φαίνεται, παρότι το λες ο ίδιος.

ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΤΑ 18 ΤΟΥ;;; ΟΕΟ;;;

EKEINOS
13/01/2006, 12:42
Μπορει να υπαρχουν διαφορετικες αποψεις και αντιπαραθεσεις,το επιπεδο που λειτουργειτε οι περισοτεροι ειναι ανεβασμενο και αυτο αν μη τι αλλο διχνει οτι ανεβαινουμε σαν λαος,τουλαχιστον οι μηχανοβιοι

gcrook
13/01/2006, 12:53

Αγάπη... Χμμμ... Και, βέβαια, αγάπη εκτός Χριστιανισμού δεν υπάρχει, έτσι;

Φιλαράκο μήπως μας τη βγαίνεις λίγο αλαζόνας μ' αυτά που γράφεις; Τι πάει να πει "πέσαΤΕ στην παγίδα", "ξεκολλήσΤΕ", "είναι κρίμα να θέτεΤΕ όρια";;; Θεωρείς τον εαυτό σου ανώτερο ημών των υπολοίπων που συμμετέχουν σ' αυτή την κουβέντα; Μας λυπάσαι και μας δίνεις συμβουλές; Πώς μας βλέπεις, ως το ακροατήριό σου σε πανεπιστημιακό αμφιθέατρο, ή μήπως ως το ποιμνιο σου;

Οχι δεν ηθελα να φανω αλλαζονας, αλλα το γεγονος οτι σε πολλες αντιπαραθεσεις, επιλεκτικα κρατησες καποια πραγματα, και σε καποια αλλα ουτε καν μπηκες στον κοπο να απαντησεις (μιλαω για απαντησεις αλλων, σαφως καλυτερα δομημενες και με καλυτερα επιχειρηματα απ'οτι οι δικες μου), δειχνει οτι εσυ ουσιαστικα φορας παρωπιδες και θεωρεις τον εαυτο σου ανωτερο.

Αλλα ισως καποτε και εγω να απελευθερωθω απο τα πνευματικα δεσμα μου, και να απανταω ανεβαζοντας τους τονους σε ποστς τα οποια δεν ειχαν σκοπο ποτε να μας φερουν σε ριξη.

gdevelek
13/01/2006, 13:03
Όταν συμπεριφέρεσαι ως καθηγητής που διδάσκει σε πιτσιρίκια, τότε κοίτα στον καθρέφτη για να δεις ποιος ανεβάζει τους τόνους.

Δεν απαντώ σε Ο,ΤΙ γράφει κάποιος γιατί δεν διαφωνώ απαραίτητα με Ο,ΤΙ γράφει κάποιος, ούτε θεωρώ σκόπιμο να ασχοληθώ με κάθε ισχυρισμό του άλλου.

Εξάλλου, έψαξες μήπως να δεις αν και οι ΑΛΛΟΙ απάντησαν σε ΚΑΘΕ επιχείρημα που εξέφρασα;

crs-k
13/01/2006, 13:06
:a15:

Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Βλεπεις οτι επιμελως ΑΠΟΦΕΥΓΩ να απαντησω Προσωπικα, στον οποιονδηποτε, γιατι γινεται αντιπαραθεση μεταξυ δυο και υπαρχουν "στεναχωριες"! :winka:
................................

Για να μην φαω και κανα Recycle ...

:lol: :rotflmao: :lol:

vangelis 64
13/01/2006, 13:56
Λοιπόν εγώ πιστεύω στο Θεό,αλλά ας το διασκεδάσουμε λίγο.....

33580

sonic22
13/01/2006, 15:57
einai kati analogo me tis mixanes...

xreiazete kapoia alla adanaklastika, mia A fisiki katastasi mia alli adilipsi peri kinisis ston dromo gia na katafereis na odigiseis mixani...

osoi den boroun or den tolmoun or den theloun na tolmoun pane me to afokinito or to leoforio...

oti teriazei ston kathena kalitera tespa...

kai gia na min parejigithw den lew oti autoi pou den pisteuoun einai anoteroi ktlp...
apla opws kai i mixani exei poles kales stigmes, polels kakes kai genika an den prosejeis (den exeis swsto sistima ajiwn) ginese epikindinos gia esena kai tous allous..

repeat: oti teriazei ston kathena kalitera...
den tha elega pote p.x. stin giagia mou pou pisteuei oti vlepei stin tileorasi na kavalisei mixani...

ta provlimata jekinane epidei oi anthrwpoi pisteuodas oti to diko tous dikaio kai sosto einai TO MONO SOSTO ston kosmo!!

ta megalitera eglimata ginonde apo anthrwpous pou pistepsan oti oi prajeis tou boroun na dikaiologithoun os swstes...
(ieroi pollemoi, stavroforoi kai kamikazoi autoktonias apo tin mia kai midenistes pou den ipologizoun kanenan kai tipota)

to thema einai oti auta pou gnorizoume einai poli poli ligotera apo auta pou den gnorizoume...

kai to na leme pisteuw oti kapios pou den ida pote eftiaje ta pada me tropo pou den jerw kai den jerw kai gia pio logo ekanen auta kai allla tosa einai to idio lathos me to na nomizeis oti diavazodas gia to big bang exeis katalavei ta pada gia to siban...

en ida oti ouden ida...

telika autoi oi gam@@noi oi arxeoi ta eipan ola (kai apo tin kali kai apo tin anapodi) alla kaneis den tous akouse...

sofistes rulez leme!!

afrotwin
13/01/2006, 18:51
Αν κάτσει κάποιος ψύχραιμος παρατηρητής και διαβάσει όλες

Πάντα με φιλική διάθεση και όρεξη για διάλογο.

re ipokimene
na se rotiso kati
vasanisan skotosan i oxi i xristiani an8ropous gia na alaksiopistisoun?

pigane se files i8agenon na to peksoun sotires ke tous ipoxreosan na ginoun xristianoi?
itan i oxi toso malakes pou den katalavan oti meteferan arosties agnostes gia tous i8agenis ke tous apodekatisan me aplous ious tis gripis.....

pistevis esi ta peri panagias ke krinouske ala tetia...:lol:

pistevis sta 8avmata?:lol:
pistevis stin anastasi?:lol:

ke prosexe min arxisis dikes sou filosofies ke merikon pseftokoultouriaridon
oti exoun aligoriki enia anastasi ke lipa giayti 8a sou kopso ta paparia me ton nixokopti
i papades ta pistevoun ke ta dialaloun aftousia etsi ine ke etsi egine telia ke pavla gia aftous

meta pou exis ksana di esi papades na evlogoun stratous pou pane na skotosoun?

ke gia na min leo ala den xriazete perisotera otan exis mia tripa stin varka 8a mpasi nera teliose
den 8a onomasoume tin tripa sintrivani gia na to peksoume den trexi tipota

emena prosopika mou xriazete mia malakia na pis gia na ksero oti ise malakas oxi 100 tin imera pou 8a sinxoro sto telos

episis esi oso sou kovi toso les ti na kanoume tora na sou metaferoume nou ke gnosi
pane xese re apopsisoglou mas eprikses

pare tous xristous ke tous papades ke valtous apo piso sou na ksalafrosis ke xese mas leme:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

akou 8eli ke epixirimata o vlamenos:rotflmao: :rotflmao:
den tou ftanoun tosa ke tosa

i iera eksetasi sou ftani i 8es ki ala?
ke min akouso gia eresis ke ta lipa giati 8a se patiso me to africa na isixasoume:rotflmao: :rotflmao:
ante panivlaka:lol:

zzr2005
13/01/2006, 19:01
καλά ρε παιδιά κάθεστε κ ανοίγετε συζητήσεις με τους χριστιανούς Ταλιμπάν κ νομίζετε ότι θα βγάλετε άκρη???:lol: :lol: :lol:
άντε καλή επιτυχία....το ποιο πιθανό είναι να σας βγάλουν από τα ρούχα σας κ να πάτε να μονάσετε για να μην ξανακούσετε τις μαλακίες που λένε.....

stavrogin
13/01/2006, 20:45
Χθες το βραδι ειχα μια μεταφυσικη εμπειρια
Ξερω οτι δεν ειναι το καταλληλο μερος αλλα επειδη εχει σχεση θα την δημοσιευσω.

Αφου ειχα γινει παγοκολονα γυριζοντας ολη μερα με την μηχανη ,περασα απο τον ψυρρη να πιω δυο τρια,ποτακια να ζεσταθω.
Μετα το εκτο ποτακι ειδα τον θεο μπροστα μου και μου ειπε:
"ΜΗΗΗΝ ΠΕΡΑΑΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΑΘΜΩΩΝΟΣ ΤΟ ΒΡΑΑΑΔΙ ΓΙΑΑΤΙ ΤΗΝ ΣΤΗΝΟΥΝ ΜΠΑΑΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΚΟΟΟΤΕΕΕΣΤ"
Εγω που ειμαι αθεος και δεν πιστευω στο θεο τον αγνοησα, και περασα απο κει.Με σταματησαν καναν το πρωτο αλκοοτεστ εγραψε 0.27 με οριο μηχανης το 0.09.Το δευτερο μετα απο γαλα,νερο ,σοκολατα εγραψε 0.19 εκοψαν κληση 78ευρο και φωναξαν γερανο.Γυριζω το βλεμα μου προς το σκοταδι και βλεπω μια ασαφη μορφη που μου λεει:
"ΣΤΟ ΕΙΠΑ ΗΛΙΙΘΙΕ"
Το τριτο τεστ εγραψε 0.13 πηραν την μηχανη με γερανο.Καθως την εβλεπα να την σηκωνει στον αερα ο γερανατζης μου φανηκε για μια στιγμη πως η φατσα του πυρακτωσε και εμιασε στον διαβολο.Ανατριχιασα.Γυρισα στο σπιτι με ταξι.
Σημερα την πειρα την μηχανη πισω.με 60ευρα για τον γερανατζη.Και τοτε καταλαβα την υψιστη αληθεια στο μεγαλο ερωτημα της υπαρξης του Θεου.

"Υπαρχει-δεν υπαρχει,αμα δεν τον πιστευεις θα στην παρει ο Διαβολος"

tai
14/01/2006, 16:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Χθες το βραδι ειχα μια μεταφυσικη εμπειρια
Ξερω οτι δεν ειναι το καταλληλο μερος αλλα επειδη εχει σχεση θα την δημοσιευσω.

Αφου ειχα γινει παγοκολονα γυριζοντας ολη μερα με την μηχανη ,περασα απο τον ψυρρη να πιω δυο τρια,ποτακια να ζεσταθω.
Μετα το εκτο ποτακι ειδα τον θεο μπροστα μου και μου ειπε:
"ΜΗΗΗΝ ΠΕΡΑΑΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΑΘΜΩΩΝΟΣ ΤΟ ΒΡΑΑΑΔΙ ΓΙΑΑΤΙ ΤΗΝ ΣΤΗΝΟΥΝ ΜΠΑΑΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΚΟΟΟΤΕΕΕΣΤ"
Εγω που ειμαι αθεος και δεν πιστευω στο θεο τον αγνοησα, και περασα απο κει.Με σταματησαν καναν το πρωτο αλκοοτεστ εγραψε 0.27 με οριο μηχανης το 0.09.Το δευτερο μετα απο γαλα,νερο ,σοκολατα εγραψε 0.19 εκοψαν κληση 78ευρο και φωναξαν γερανο.Γυριζω το βλεμα μου προς το σκοταδι και βλεπω μια ασαφη μορφη που μου λεει:
"ΣΤΟ ΕΙΠΑ ΗΛΙΙΘΙΕ"
Το τριτο τεστ εγραψε 0.13 πηραν την μηχανη με γερανο.Καθως την εβλεπα να την σηκωνει στον αερα ο γερανατζης μου φανηκε για μια στιγμη πως η φατσα του πυρακτωσε και εμιασε στον διαβολο.Ανατριχιασα.Γυρισα στο σπιτι με ταξι.
Σημερα την πειρα την μηχανη πισω.με 60ευρα για τον γερανατζη.Και τοτε καταλαβα την υψιστη αληθεια στο μεγαλο ερωτημα της υπαρξης του Θεου.

"Υπαρχει-δεν υπαρχει,αμα δεν τον πιστευεις θα στην παρει ο Διαβολος"
σσσ'ωραίος.:lol: :lol: :lol: :lol:

tai
14/01/2006, 16:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από afrotwin
re ipokimene
na se rotiso kati
ρώτα ρε παρακείμενε.

vasanisan skotosan i oxi i xristiani an8ropous gia na alaksiopistisoun?
ΝΑΙ
meta pou exis ksana di esi papades na evlogoun stratous pou pane na skotosoun?
Τους ανθρώπους όχι τα όπλα ρεε

pigane se files i8agenon na to peksoun sotires ke tous ipoxreosan na ginoun xristianoi?
ΝΑΙ
itan i oxi toso malakes pou den katalavan oti meteferan arosties agnostes gia tous i8agenis ke tous apodekatisan me aplous ious tis gripis.....
ΝΑΙ,
και γι’αυτό εναντιώνομαι σε αυτούς τους κατ’ επίφαση χριστιανούς που χρησιμοποιούν τον χριστιανισμό σαν δικαιολογία.

pistevis sta 8avmata?:lol: ΝΑΙ
pistevis stin anastasi?:lol: ΝΑΙ

adam_tsouk
14/01/2006, 16:37
Για όλους τους δύσπιστους που δεν πιστεύουν στην επικοινωνία μ το θεό.....

(όποιος ξέρει να κατεβάζει από rapid)

http://rapidshare.de/files/11032225/PANAGIA_SMS.wmv.html

tai
14/01/2006, 16:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
καλά ρε παιδιά κάθεστε κ ανοίγετε συζητήσεις με τους χριστιανούς Ταλιμπάν κ νομίζετε ότι θα βγάλετε άκρη???:lol: :lol: :lol: για να μην ξανακούσετε τις μαλακίες που λένε. Άμα καταφέρετε να ξεχωρίσετε την μαλακία των ανθρώπων από την διδασκαλία του Χριστού και μάθετε τι εννοεί η κάθε παπαγαλία που ξεστομίζετε, τα λέμε.
Και επιχείρημα δεν είναι το βρισίδι, ή απαξίωση, η περιγραφή παραγράφων που ΔΕΝ της προτείνει η ορθόδοξη εκκλησία, η προσωπική εκτίμηση των πραγμάτων, ή η επιλεκτική αναφορά σε ένα ιστορικό γεγονός αναιρώντας το δικαίωμα του αντιλόγου. Μάθετε πρώτα την χρήση του διαλόγου (να κάτι που κατηγορούμαι ότι δεν έχω) μάθετε να σεβόσαστε τον συνομιλητή σας, μάθετε να συνυπάρχετε με το διαφορετικό, μάθετε να αποδέχεστε την διαφορετικότητα, και μετά ας μιλήσουμε για το ποιος είναι ταλιμπάν.

ke prosexe min arxisis
mia malakia na pis gia na ksero
emena prosopika mou xriazete oti ise malakas
oso sou kovi toso les
xese mas leme
giati 8a se patiso me to africa na isixasoumeante panivlaka
ke min akouso
να ποιοι είναι οι ταλιμπάν.

:rotflmao: :rotflmao:

tai
14/01/2006, 17:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8
Φίλε δεν αμφισβήτησα στον Θουκυδίδη στην διασταύρωση των πληροφοριών του, λέω απλώς ότι δεν έγραψε κανείς άλλος τα ίδια, και παρ’όλα αυτά μέχρι να αποδειχτεί με ευρήματα, δεν αμφισβητήθηκε. Αντιθέτως αμφισβητούνται 4 συγγραφείς, ενώ υπάρχουν διασταυρώσεις από αντίθετες πηγές για την (γενική) αλήθεια των γραπτών τους.
:beer:

afrotwin
14/01/2006, 19:15
Φίλε δεν αμφισβήτησα στον Θουκυδίδη στην διασταύρωση των πληροφοριών του, λέω απλώς ότι δεν έγραψε κανείς άλλος τα ίδια, και παρ’όλα αυτά μέχρι να αποδειχτεί με ευρήματα, δεν αμφισβητήθηκε. Αντιθέτως αμφισβητούνται 4 συγγραφείς, ενώ υπάρχουν διασταυρώσεις από αντίθετες πηγές για την (γενική) αλήθεια των γραπτών τους.

fige re xristiane apo to 8ema leme
oust re skotasdisti
ksout re dolofone ipokriti
to mono pou lipame ine oti den iparxoun liontaria
na se riksoume mesa na pistepsis perisotero:rotflmao:

lipon 8imi8ika mia prosopiki istoria
kapote 8elisa na po ena anegdoto me ton xristo se ena mousoulmano kalo filo

lipon o filos disanasxetise me to anegdoto
den tou arese na leme anegdota gia ton xristo
ke mou ipe exoume tosa ala na gelasoume
afto vrikes..
pareksigi8ike san na tou elega gia ton alax

me entiposiase afto.

i zoi ine gemati epiloges ke kalos tis kanoume an iparxi afti i dinatotita
prosopika sevome tin pisti tou ka8e ena
den exi simasia an ine ali8ini i oxi
etsi ke alios ti ine ali8ino?
ala apex8anome tin via kata tou enos ke kata ton oson.....

pistevo oti o ka8e enas kani tis epiloges tou ke proxorai stin zoi me afta pou ton voi8ane
an es8anete kanis kala me ton xristianismo me gia tou me xara tou

ala otan prepi na anixnefso katastasis pou aforoun to ka8e dogma 8riskia pistevo
ke vrisko via viopragies polemous ke ala tetia den mou kani
to apostrefome ke ine akiro gia mena

pistevo oti i 8riskies den prepi na epivalonte stous an8ropous ke afti i 8riskia epivalete meso tis fovias stous an8ropous

ke eno iparxoun 8riskies pou ine kata tis vias opos o voudismos as poume afti i 8riskia ine eki ke pas se aftin esi ke afto pou se ma8eni ine na min pirazi kanena on tou 8eou oute ton eafto sou ke na pistevis ston eafto sou se oti kanis
ektos ton alon pou lene pou ine poli kala ke ofelima gia tin an8ropini iparksi ine palioteri tou xristianismou ke exi katagrapsi mia terastia istoria me to an8ropino genos

to 8ema mas omos den ine na ek8iasoume kamia 8riskia
apla na doume metra singkrisis gia na katalavoume pou xoleni i mia apopsi ke pou i ali
vevea o voudismos den kani gia ton ditiko politismo giati den pistevi sta ilika aga8a oute stin ekseliksi etsi opos tin enooume emis ine ka8ara pnevmatiki i protropi tis ston kosmo

ala den exoun simadia vias apenanti stin an8ropotita to anti8eto malista exoun iposti terastia via apo tous kinezous as poume

lipon apo tin mia exo mia 8riskia pou me ekviazi pnevmatika gia na pistepso ke apo tin ali exo mia 8riskia pou mou leei mono ston eafto sou exis na pistepsis ke na ma8is na agapas ke na frontizis ta panta giro sou

otan prepi na apofasiso pou na katatakso oxi pou na pistepso 8a kano mia singkrisi ke 8a singkrino ke tin ekseliksi tou politismou mas meso epistimonon ke etsi 8a ana8eoriso ke 8a pistepso i oxi me vasi kapia dedomena
se kamia periptosi pantos den ime edo na sinxoriso fonous kata tis an8ropotitas apo xristianous as poume i apo oti dipote alo opos diktatores..
an iparxi 8eos as tous sinxorisi aftos
ego den 8elo na asxoloume ka8olou me tetia ktini oute na io8etiso tin ipokrisia tous

ke sto kato kato iparxi ena terastio noumero pli8ismou pou den pistevi se kamia 8riskia ston kosmo ke zoun mia xara armonika ke an8ropokentrika

afrotwin
14/01/2006, 19:43
ala ego prosopika episis se osous pistevoun stin ipokrisia tou xristianismou den tous empistevome
exoun tin pedia oti den ine kako na sou kanoun tin poustia tous afou meta 8a zitisoun ke 8a paroun sinxoresi apo ton 8eo tous i ton xristo tous...
episis exoun enan enstavromeno mesa sto spiti tous
ena simvolo vias me karfomena xeria ke podia me emata na trexoun:yuck:
ke exoun megalosi me tin via ke tin sinxoresi
ke den milao gia somatiki via ala ke me via tis praksis i tou pnevmatos
genika i ipokrisia ine to ine tous

ta xaraktiristika tous ine sexualiki katapiesi
ke ipokrisia

ke i sexualiki katapiesi ksekinai apo to gegonos oti plisiazoun to anti8eto filo me fovia ke to vlepoun san sexualiko antikimeno
ke otan ftasoun se simio na ipokrinonte ke na petixenoun ton skopo tou kanoun skor sexualika ke epiveveononte san kati ...mesa apo afto

afto ine ena paradigma iparxoun pola asxima pou dimiourgi stin pedia tou elina afti i ipoxreotiki pisti tou stin eklisia
afti i epivoli tis 8riskias ton kani ipoxirio ton 8elima ton tis.

stis meres pou erxonte oi neoi den masane ke poli apo tis xristianikes vlakies ke se merika xronia o xristianismos 8a ine parel8on sigoura
mono meriki fanatismenoi ipostirizoun to anti8eto
an dite tous papades stin elada na pantrevoun omofilofilous na kserete oti exi er8i to telos tis eklisias ke tis 8riskias
ke o malakas o xristopsaros apef8inete perisotero ston patriotismo ton elinon gia na traviksi pelatia sta magazia tou:lol:

to poso epireazi tin kinonia ke poso asxima tin epireazi o xristianismos ine ena terastio 8ema pou den 8tanoun tris zoes gia na anali8i ke afto exi provlef8i apo tin arxi pou kataskevastike skopima afti i mparoufa gia provata....

an sas aresi to gegonos oti meriki vasanistikan me poli apan8ropo tropo gia na alaksoun pisti ke na epikratisi afti i 8riskia pou meriki pistevete simera an afto den sas leei tipota an to gegonos oti kremastikan apanxoni8ikan an8ropoi os eretiki i kaikan ginekes os magises ke ala tetia an den sas leei tipota afto ke to rixnete sto ke ti egine
as milisoume gia polemous enantia se apistous ke apodekatisi an8ropinon psixon prokimenou na epivaloun aftin tin gamimeni 8riskia an den sas enoxli to gegonos oti exoun vapsi kokino ton planiti me ema a8oon an8ropon epidi pistevan se kati alo ektos tou malaka tou xristou pou telika den ixe idea poso kako ekane stous an8ropous me tis praksis tou ala pou na kseri tote i psonara pos 8a xrisimopiousan ta logia tou i diafori ekmetaleftes tou ploutou ke tis an8ropinis iparksis

tespa an sas fenonte ptesmata oloi afti i foni kata tis an8ropotitas
tote sinexiste na pistevete stin 8riskia tou fonou tis ipokrisias ke tis epivolis

pou na ikseran oli afti pou skoto8ikan tote os eretiki oti simera 8a ipirxame poloi san ke aftous ke 8a ekfrazomaste elef8era

ali 8riskia pou den exi kamia sxesi me emas ke exi sxesi me alax ke tetia as min anafer8oume afta ine akoma xirotera me perisoteri via ke geliotites
na sou leei to evagkelio pos na katouras pos na tin tinazis pote na kanis erota me tin gineka sou kolpika gia tin teknopioisi ke mono ke oles tis ales fores sodomika gia ton skopo tis apolafsis ke ala tetia:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

lipon an mas fenonte astia afta
to idio astios ine ke o xristianismos
ala epidi ine sta xorafia mas ton ipostirizoume:rotflmao: :rotflmao:

8a po pali ta idia as pistevete opou 8elete se opio 8eo 8elete an sas kani na es8anes8e kala
ala stis meres mas min to lete poli giati mpori na kseftilistite...:rotflmao: :rotflmao:

afrotwin
14/01/2006, 19:45
tai o8eos sinxori
ego oxi:nono:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

se olous epitrepete na pistevoun oti 8eloun esena sou apagorevoume
8a prosilitistis a8eos me vasanistiria ke ala tetia opos afta pou pistevis...:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

tai
14/01/2006, 23:30
tai o8eos sinxori
ego oxi:nono:

Ο Θεός με νοιάζει. Εσένα σε έχω γραμμένο.
:rotflmao: :rotflmao:

Μόνο μερικές διευκρινήσεις.
Οι άνθρωποι που σκοτώνουν, και λέγονται χριστιανοί, μουσουλμάνοι, δωδεκαθεοιστές, άθεοι, θα σκότωναν το ίδιο εύκολα ακόμα και αν τους λέγανε αρηανούς ή ολυμπιακούς.
Αυτοί πού έκαψαν μάγισσες, και έγδερναν ινδιάνους για να σωθούν οι ψυχές τους, είναι οι ίδιοι που έκαναν την νύχτα του Αγ Βαρθολομαίου, και έπνιξαν την Ιερουσαλήμ στο αίμα σαν σταυροφόροι σωτήρες. Αυτοί οι άνθρωποι με πρόσχημα τον θεό έκαναν εγκλήματα.
ΟΚ. Αν εγώ έκανα ένα έγκλημα και έλεγα ότι το κάνω στο όνομα σου θα σε κατηγορούσε κανένας? Γιατί κατηγορούμε τον θεό για εγκλήματα ανθρώπων, που θα εγκληματούσαν είτε λέγονταν χριστιανοί είτε άθεοι?
Στο θέμα της σεξουαλικής καταπίεσης.
Με το να σου προτείνει η εκκλησία την εγκράτεια, σου προτείνει την επικράτηση του πνεύματος στο σώμα. Είναι πρόταση δεν είναι απαγόρευση. Πρόταση είναι,. για όσους θέλουν να φτάσουν σε αυτό που λέγετε στους βουδιστές νιρβάνα. Ακόμα και στης γιορτές η πρόταση της εκκλησίας είναι, όταν δεν μπορεί να κρατηθεί ο πιστός να έρχεται σε επαφή για να μην σκανδαλίζετε. Βλέπεις λοιπόν ότι ακόμα και στο βλάκα που δεν το παίρνει σαν προτροπή του λέει να μην αφήνει την γυναίκα του απότιστη.(προς Κορινθίους επιστ.β)

Γι αυτό πρόσεξε δεν θα αμαρτήσω άμα σε πηδήξω!
Κάνει και ρίμα.
:rotflmao: :a22: :rotflmao:

gdevelek
14/01/2006, 23:39
Στο σεξουαλικό θέμα:

Ο χριστιανισμός μας λέει πως ο θεούλης μας έφτιαξε καθ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν, άρα σίγουρα μας έφτιαξε τέλειους.

Όταν λοιπόν εμείς δρούμε ορμώμενοι από το ισχυρότατο γεννετήσιο ένστικτο που, φυσικά, ο ίδιος ο θεούλης μας έκανε install και configure, τότε αμαρτάνουμε!!!

Και βλέπεις λοιπόν χωριστά τα κατηχητικά αγόρια απο κορίτσια, και εντονότατες προειδοποιήσεις και έμμεσες απειλές και στα μεν και στα δε για μεγάααααλη προσοχή στη συναναστροφή με το άλλο φύλο, και περί πειρασμών, και κολάσεων, και αμαρτίες "της σαρκός". Ο χριστιανισμός θέλει τον άνθρωπο αυστηρά μονογαμικό, και μάλιστα με την ελάχιστη δυνατή απόλαυση κατά την σεξουαλική πράξη, τη στιγμή που ο θεούλης μας έφτιαξε κάργα πολυγαμικούς και ακόρεστους, όπως αποδεικνύει η πραγματικότητα από καταβολής κόσμου.

Και μετά μας λές πως πρόκειται για απλή "προτροπή"...

Εδώ ακόμη και στο θέμα της (ασύγκριτα λιγώτερο σημαντικής ) νηστείας, αν σε κύκλο χριστιανών πείς ότι έφαγες κρέας μέσα στη "σαρακοστή", κάνουν πώς δεν κατάλαβαν για να μη σε φέρουν σε δύσκολη θέση για το φοβερό ατόπημα, που είχες το θράσος μάλιστα να ξεστομίσεις...

Πώς τα λές άνθρωπέ μου...

stavrogin
14/01/2006, 23:44
To βασικο μυνημα του χριστιανισμου ειναι το εξης:
1.Θυσια
Η ζωη ειναι πονος,Με την θυσια ανατρεπεις αυτον τον πονο

2,Αγαπη
Η Αγαπη σε οδηγει στην θυσια για τους αλλους και ανατρεπει την καταρα του προπατορικου αμαρτηματος

Να δουμε τωρα τη λειπει απο την συνταγη

1.Το κάλλος
η αισθητικη ,η ωραιοτητα(δηλαδη η ωριμοτητα)ωραιο=ωριμο,Ειναι ενας υμνος στην ικανοτητα της φυσης να φιλοκαλει με ευτελεια και ακριβεια και να δημιουργει εξαιρετικα πλασματα και περιβαλλοντα που σεβομαστε υμνουμε και αντιγραφουμε
επειδη μας γοητευουν τις αισθησεις

Αντιθετα, για τον χριστιανισμο, η ζωη μας και το περιβαλλον μας ειναι η εξορια απο τον παραδεισο

2.Η ηδονη.Τα κτηνωδη και βιαια γεννετισια ενστικτα που προκαλουν την υπερτατη ευχαριστηση.

Η ηδονη χαρακτιριζεται απο τον χριστιανισμο,ως αμαρτια ως την διαβολικη ταση.Η χριστιανικη θρησκεια ενοχοποιει την σεξουαλικη ικανοποιηση.
Η γυναικα θεωρηται εκ φυσεως αμαρτωλη
Το γυμνο σωμα ειναι ταμπου.
Ετσι ο Χριστιανισμος αποτελει επιθεση κατα της ζωης.
Ειμαστε φτιαγμενοι ηδονιστες αλλα δεν θελει να ζουμε ηδονικα.Λεει οτι η φυση δεν μας επλασε σωστα ,αρα πρεπει να την περιορισουμε.

Τα δυο συστατικα της ζωης
Το καλλος που ειναι ιδιαιτερη ανθρωπινη ιδιοτητα, και η ηδονη που ειναι μια ζωωδης ιδιοτητα με καταγωγη απο την εποχη που ο ανθρωπος εμφανιστηκε στην γη,κατα τους αρχαιους(προσωκρατικους αλλα και Σωκρατη)ισσοροπουν και συγκρατουν το ενα το αλλο.Φτιαχνουν τους δυο πολους μεταξι των οποιων εξελισεται ο πολεμος της ζωης

Η ζωη δεν ειναι πονος, θυσια και αγαπη.ο χριστιανισμος ειναι ενα σφαλμα της ηθικης παρακμης του ανθρωπου που καταγεται απο την εποχη του Σωκρατη και κυοφωρηθηκε απο τους φτωχοτατους πνευματικα ευραιους της εποχης

marios8
15/01/2006, 00:10
Ρε εσεις μην το κουραζετε το θεμα. Στον πλανητη Γη υπαρχουν εκατονταδες θρησκειες . Γιατι ρε μεγαλε να ειναι η δικη σου σωστη και οχι του παρα διπλα? Το θεμα ειναι καθαρα εγωιστικο.
Ποιανου η θρησκεια ειναι η σωστη?
Η απαντηση γι αυτο το ερωτημα ειναι αν μη τι αλλο παιδικη. Ολων ειναι σωστη και ολων ειναι λαθος. Οι θρησκειες ολες εχουν κοινο στοχο και καλυπτουν τις ιδιες αναγκες στην ανθρωπινη ψυχη. Αν μπορεις να το καταπολεμισεις αυτο και να απαλαγεις απο τους θεους τοτε θα εισαι πραγματικα ελευθερος. Το ξερω οτι ειναι δυσκολο και εγω ο ιδιος δεν μπορω παντα να τα καταφερνω. Δυστιχος ο ανθρωπος ειναι ενα ον με αδυναμιες και παντα μεσα του θα υπαρχει ο φοβος και οπως ειναι γνωστο φοβος = Θεος. Δεν εχει νοημα ο θεος αν δεν υπαρχει ο φοβος.:wave2:

Θάνος
15/01/2006, 03:48
Αν κάτσει κάποιος ψύχραιμος παρατηρητής και διαβάσει όλες της σελίδες θα παρατηρήσει μία έλλειψη επιχειρημάτων και μια προσπάθεια προσηλυτισμού στο δόγμα που πιστεύει ο καθένας για σωστό. Στην χειρότερη περίπτωση να δει απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το διαφορετικό. Επιχειρήματα μόνο, δεν θα βρει, και κυρίως από αυτούς που τα αναφέρουν συχνά.
Κάποιοι από εμάς έχουν ψάξει και καταλήξει σε κάτι, που θεωρούν σωστό. Άρα έχουν απορρίψει τα άλλα ως λάθη, η βλακείες, η ακόμα χειρότερα, ως καταστροφικά.
Είναι η άποψη του καθενός και κερδίζουμε όλοι αν ακούγεται. (άλλωστε όπως λέει και η μπουρδολόγος του forum είναι σαν της κωλ…..πήδες όλοι έχουμε από μια):lol: :a22:
Το κακό είναι ότι κάποιοι, έχουν ακούσει ένα παραμύθι, ένα τσιτάτο, μια θεωρία (που την κατάλαβαν λάθος), κάποια επιχειρήματα που δεν έλεγξαν αν είναι σωστά, κάποια ερωτήματα που τα θεώρησαν σοβαρά χωρίς να ψάξουν να δουν αν έχουν πάψει να είναι ερωτήματα εδώ και πολλά χρόνια, κάποιες προτάσεις που φέρονται να ειπώθηκαν, χωρίς να κοιτάξουν αν ειπώθηκαν πραγματικά, αν προτείνονται, η αν τελικά αναπαράγονται τόσο συχνά από τους ίδιους που θεώρησαν ότι πράγματι έτσι έγινε γιατί το λένε όλοι.

Πάντως από ολόκληρο το ποστ, που είχα την τύχη να διαβάσω μαζεμένο πηδώντας τα εκτός ύλης... τα μόνα στα οποία συμφωνώ και πιστεύω είναι τα σωστότερα που διάβασα είναι αυτά τα παραπάνω...

Θα έλεγα σαν γενική εντύπωση ότι δείχνει κάπως ανόητη η σιγουριά ορισμένων γύρω από θέματα που εκ των πραγμάτων είναι αδύνατο να γνωρίζει κανείς.

Έτσι κι αλλιώς όλοι σε γραπτά βασιζόμαστε, ιστορικά ή μη, αλλά ποτέ δεν ξέρεις αν μια μέρα ξυπνήσεις με το μπλε χάπι και ανακαλύψεις ότι όλη σου τη ζωή ήσουνα μπαταρία.

Πού ξέρεις αν είσαι ένα μικρόβιο σε κάποιο άλλο μικρόκοσμο; Άλλωστε απ'ό,τι λένε το σύμπαν είναι πεπερασμένο. Αρά έξω απ'αυτό κάτι άλλο θα υπάρχει...

Σαν να λέμε ότι τα βακτήρια του στομάχου μου απέκτησαν τεχνολογία κι επιστήμη κι άρχισαν να πιστεύουν ότι δεν υπάρχω... Πόσο ανόητα είναι μέσα στην ανυπαρξία τους...

Καλό είναι να έχουμε και μία ταπεινότητα και όταν λέμε κάτι να προσθέτουμε στο τέλος ότι εμείς έτσι το γουστάρουμε το έργο. Από κει και πέρα ας αφήσουμε τον καθένα να πιστεύει ό,τι θέλει.

Δεν θα γίνουμε πιο έξυπνοι περνώντας τη φανταστική μας κοσμοθεωρία στους άλλους και να τους χαλάσουμε το παραμύθι...

Το ξέρουμε ότι αυτό που πιστεύουμε μπορεί να είναι μία μπούρδα. Μπορεί να το έφτιαξαν οι άνθρωποι. Εσάς τι σας κόφτει; Μήπως οι ομάδες που πάτε και στήνεστε βλακωδώς για να δείτε κάθε τρεις και δύο ποιος θα κλωτσήσει πρώτος τη φουσκωτή μπάλα είναι πιο έξυπνη πνευματική δραστηριότητα;

Δε μας παρατάτε...

marios8
15/01/2006, 07:16
Σε περιοδους παρακμης παντα ανθει η θρησκεια (με αποκορυφωμα το μεσαιωνα). Εχουν υποθει διαφορες αποψεις και ο καθενας το θεμα το βλεπει απο τη δικη του οπτικη γωνια αναλογος πως εχει μαθει να σκεπτεται. Εγω παντα ειμαι υπερ της επιστημης, της ερευνας και της αποδειξης. Δεν θα ξαναγραψω για το θεμα γιατι αρχιζει να γινεται φαυλος κυκλος:wave2: :wave2:

Υ.Γ Ανοιξτε τους πνευματικους σας οριζοντες. Ζηστε ελευθεροι . Πραγματικα δεν θα πιστευεται τι μπορειτε να κανεται εσεις με τη δικη σας δυναμη και οχι των αλλων (Θεων):wave2: :wave2:

tai
15/01/2006, 08:54
marios8
θα’θελα να πιστέψεις ότι και εμείς που θέλουμε να πιστεύουμε σε κάτι, δεν θέλουμε και δεν υποστηρίζουμε της παρωπίδες. Ακούμε, προβληματιζόμαστε, και χρησιμοποιούμε της δικές μας δυνάμεις.
Να σου θυμίσω επίσης, ότι η θρησκοληψία ήταν σε άνθιση και την εποχή του Περικλή. Στην άνθηση του πέμπτου ΠΧ αιώνα.

Η παράθεση απόψεων είναι πάντα εποικοδομητική. Ακόμα και διαφωνώντας με κάτι, κερδίζουμε. Μαθαίνουμε να υπομένουμε τους άλλους, τους διαφορετικούς. Αυτούς που μας θεωρούν λάθος. Ψάχνοντας να βρούμε απαντήσεις αυξάνουμε της γνώσης μας. Μαθαίνουμε ακόμα και το ίδιο τον εαυτό μας
Πιστεύω στη συζήτηση, και θα τα ξανά πούμε με άλλα κέφια.
:wave2:

marios8
15/01/2006, 09:09
[B.
Να σου θυμίσω επίσης, ότι η θρησκοληψία ήταν σε άνθιση και την εποχή του Περικλή. Στην άνθηση του πέμπτου ΠΧ αιώνα.
:wave2: [/B]

Ειπα οτι δεν θα ξανα απαντησω αλλα μετα απο αυτο δεν αντεξα. Ρε σεις οι Ελληνες ειχαν φτασει σε τετοια επιπεδα σοφιας που ειχαν και ναο στον αγνωστο Θεο. Αν μπορεις να συλαβεις την σκεψη θα καταλαβεις οτι μονο θρησκοληπτοι δεν ηταν. :wave2: :wave2:

Οι θρησκεια των Ελληνων ηταν ετη φωτος μπροστα απο την θρησκεια των Εβραιων μην το ψαχνεις:wave2: :a10: (μαλλον ψαχτω)

afrotwin
15/01/2006, 11:45
tai
les tis xiroteres malakies panta
ise varetos re file protimo na se pirovoliso para na milao mazi sou
ke otan 8elo tin gnomi sou 8a ksero ti 8a eleges...
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

frouri kofte tou to kefali ke parte ton gia vasanistiria...
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

gdevelek
15/01/2006, 12:11
Έχει πάντα πλάκα να βλέπεις χριστιανό να υπερασπίζεται τη θρησκεία του.

Λέει τα πλέον παλαβά πράγματα, ερμηνεύει γεγονότα αλλά και τις "γραφές" όπως τον βολεύει, επιλέγει ό,τι τον συμφέρει και απο την πραγματικότητα και από τα γραπτά του χριστιανισμού μήπως και καταφέρει να τα ταιριάξει και, εν τέλει, διαστρέφει αυτό που ονομάζουμε "κοινή λογική". Κάνει τα πάντα αρκεί να μην κάνει ούτε χιλιοστό πίσω στο κόλλημα με την ύπαρξη θεού.

Δεν μπορεί να δει πως όλα ισορροπούν και βγάζουν νόημα δίχως αντιφάσεις, αρκεί κανείς να συνειδητοποιήσει πως ο "θεός" αποτελεί δημιούργημα του ανθρώπου, και όχι το αντίστροφο.

stavrogin
16/01/2006, 00:12
Ειπα οτι δεν θα ξανα απαντησω αλλα μετα απο αυτο δεν αντεξα. Ρε σεις οι Ελληνες ειχαν φτασει σε τετοια επιπεδα σοφιας που ειχαν και ναο στον αγνωστο Θεο. Αν μπορεις να συλαβεις την σκεψη θα καταλαβεις οτι μονο θρησκοληπτοι δεν ηταν. :wave2: :wave2:

Οι θρησκεια των Ελληνων ηταν ετη φωτος μπροστα απο την θρησκεια των Εβραιων μην το ψαχνεις:wave2: :a10: (μαλλον ψαχτω)

Αυτο με τον "Αγνωστο Θεο" με προβληματιζει.
Η Αποψη του Παυλου οτι απευθηνεται στον ενα και μοναδικο Θεο,που "αισθανθηκαν" οι ελληνες ,ειναι τουλαχιστον γελοια,Γιατι οι Ελληνες δεν παραδεχονταν ενα υπερτατο ον,ή μια υπερτατη αρχη .Αντιθετα πιστευαν οτι οι Θεοι γεννηθικαν κι αυτοι μεσα στον κοσμο οπως οι ανθρωποι.Και δεν ελενχουν τη φυση.Αντιθετα με τον θεο των Χριστιανων.

Το πιθανο ειναι να αφορα την αγνωστη δηναμικη του Θεου γενικα.Πραγμα που μου φαινεται θρυσκολυπτο.

Μονο την εποχη της ηθικης και κοινωνικης παρακμης,δηλαδη στο ψυχοραγισμα του Ελληνικου πνευματος θα μπορουσε μια τετοια θρυσκεια να κανει παιχνιδι.Οπως και εγινε.

stavrogin
16/01/2006, 00:18
Παρ ολα αυτα ολοι μεγαλωμενοι σ'αυτην την "χριστιανικη" κοινωνια ,επικαλουμαστε τον θεο ποτε ποτε,
Οπως :
"Θεε μου, τι μ....νι ειναι τουτο!!!!!!!!!!!!":D

sonic22
16/01/2006, 09:48
o kathenas exei tis apopseis tou oi OPOIES PREPEI NA GINONDE SEVASTES APO OLOUS...
(o afro apo emena toulaxiston ejerite giti vgazei gelio kai elpizw na min parejigite poli o tai)

i aporia pou exw pros tou pistous xristianous einai to pws einai toso sigouroi oti iparxei theos kai malista oti einai kai skeutete (an skeutete) opws lene oi grafes...

ok to megalio kai i armonia tou komsou twn pragmatwn kai tou sibados se kathilwnei alla pws apodikneiei oti iparxei enas dimiourgos? giati na min iparxoun 3 or 20?
edw gia na ftiaxtei mia metria mixani thes kamia 50aria sxistomatides toulaxiston...

alla as to pame kai para pera...

jeroume oti iparxei theos jeroume ti prepei na kanoume gia na mas sibathisei jeroume apithanes (kai fadastikes) leptomeries gia to pws egine o kosmos, pws giname emeis (apo tin arxi tou kosmou) akoma kai to pou pame kai pws eimaste otan pethenoume.. jeroume akoma kai gia to ti tha ginei sto melon me anatrixiastikes leptomeries (2ara parousia ktlp)

alla den borite na apadisete giati sas eftiaje kai giati autos kanei to kalo...

kai tha mou apadisete oti pws ena vaktirio na jerei ti theloume emeis apo auto
alla ilikrina den tha gelagate me ta vaktiria an mathenate oti sas latrevoune kai sas dojazoune san theo...
poso malon an sas legane oti akolouthoune tis didaxes sas pou emfanistikan panw se vouna kai mesa apo thamnous or oti tous perasate mesa apo tin erimo rixnodas tous mana?

me alla logia pws den amfivalete gia tin iparji tou?
apo pou adlite tin sigouria sas?
apo keimena pou graftikan apo allous "fwtismenous" anthrwpous?
kai oi ipolipoi pou autoapokalestikan fwtismenoi giati den eginan apodextoi? mipos epidei den eixan ta kone kai den teriaze i istoria tous me to ipolipo sinothileuma twn fwtismenwn alathanstwn?

tai
16/01/2006, 11:57

το έψαξα και σου παραθέτω την απάντιση.
Παρ’ όλο που είναι άγνωστο στους περισσότερους, τον 5ο αι. π.Χ. ψηφίστηκε (Ψήφισμα του μάντη Διοπείθη) από τους Παγανιστές νόμος στην Αρχαία Αθήνα κατά εκείνων (=φιλοσόφων) που «δεν πίστευαν στα θεία και διέδιδαν θεωρίες για τα ουράνια φαινόμενα» (Πλουτάρχου Περικλής, 32) με ποινές την εξορία, το θάνατο και το κάψιμο των συγγραμμάτων (Nauk, Fragm. Trag. Gracc. 2η έκδοση, σελ. 771). Βάσει αυτού του νόμου (κι όχι αυθαίρετα ή παράνομα) καταδικάστηκαν οι παραπάνω φιλόσοφοι και ο Σωκράτης.
Για την εξαφάνιση του έργου του Δημόκριτου αναφέρεται από αρχαίους συγγραφείς ότι πρωτοστατούσε ο ίδιος ο Πλάτωνας. Συγκέντρωσε τα βιβλία του Δημόκριτου και θέλησε να τα κάψει. "Μα ο Αμύλκας και ο Κλεινίας, δύο Πυθαγόρειοι, το εμπόδιζαν, λέγοντάς του ότι δεν έχει τίποτα να ωφεληθεί επειδή πολλοί τώρα πια έχουν στα χέρια τους βιβλία του Δημόκριτου." (Διογένης Λαέρτιος ΙΧ 40).
-Ο Πρόκλος ήθελε να αποσύρει από την κυκλοφορία όλα τα βιβλία εκτός από τα Τίμαιος και Χαλδαϊκά Λόγια, ώστε να εμποδίσει να βλάψουν τους ανεκπαίδευτους. (Μαρίνος, Βίος Πρόκλου, 38)
-«Όταν βρήκε (ο Αλέξανδρος) τις Κύριες Δόξες του Επίκουρου, που (...) περιέχει συνοπτικά τα βασικά σημεία της φιλοσοφίας του, το πήγε στο κέντρο της αγοράς και το έκαψε πάνω σε ξύλα συκιάς καίγοντας έτσι δήθεν και τον ίδιο. Μετά έριξε τη στάχτη στη θάλασσα λέγοντας μάλιστα το χρησμό: ξορκίζω τις αντιλήψεις του τυφλού γέροντα πυρπολώντας τες» (Λουκιανού, Αλέξανδρος ή ψευδομάντης, 47 ). «Εξαιτίας της δήλωσης του Πρωταγόρα στο βιβλίο του ΄΄Περί θεών΄΄ ότι δεν ξέρει αν υπάρχουν θεοί, οι Αθηναίοι τον έδιωξαν από την πόλη και ΕΚΑΨΑΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ στην Αγορά, αφού πρώτα έβγαλαν κήρυκα και ΤΑ ΜΑΖΕΨΑΝ ΕΝΑ-ΕΝΑ από όσους είχαν αντίτυπα». (Το ίδιο λένε και οι: Φιλόστρατος, Βίοι Σοφιστών, I 10, 3. Ησύχιος, Ονοματολόγος. Σέξτος Εμπειρικος, Προς μαθηματικούς, IX 55)
Απόσπασμα του Διογένη Λαέρτη «Φιλοσόφων βίοι, IX 52:
«Εξαιτίας της δήλωσης του Πρωταγόρα στο βιβλίο του Περί θεών ότι δεν ξέρει αν υπάρχουν θεοί, οι Αθηναίοι τον έδιωξαν από την πόλη και ΕΚΑΨΑΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ στην Αγορά, αφού πρώτα έβγαλαν κήρυκα και ΤΑ ΜΑΖΕΨΑΝ ΕΝΑ-ΕΝΑ από όσους είχαν αντίτυπα». (Το ίδιο λένε και οι: Φιλόστρατος, Βίοι Σοφιστών, I 10, 3. Ησύχιος, Ονοματολόγος. Σέξτος Εμπειρικος, Προς μαθηματικούς, IX 55)

tai
16/01/2006, 11:58
Επίσης: «Ο Αναξαγόρας μηνύθηκε για ασέβεια επειδή διακήρυσσε ότι ο ήλιος είναι μια διάπυρη μεταλλική μάζα, και καταδικάστηκε σε πρόστιμο 35 ταλάντων και εξορία. Κατά άλλους καταδικάστηκε ερήμην σε θάνατο» ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΛΑΕΡΤΙΟΣ II, 7
«Ο Πρόδικος ο Κείος, φιλόσοφος και σοφιστής, σύγχρονος του Δημοκρίτου, μαθητής του Πρωταγόρα, πέθανε στην Αθήνα, αφού του έδωσαν να πιεί κώνειο, με το αιτιολογικό ότι διέφθειρε τους νέους.» ΣΟΥΔΑ
Επίσης: Ο Θεόδωρος ο Κυρηναίος, ο επονομαζόμενος Άθεος, που έζησε στο α΄ μισό του 3ου π.Χ. αι. κατά τον Διογένη Λαέρτη (2, 101-102) αφού εξορίστηκε για τη διδασκαλία του από την Αθήνα, κατέφυγε στην αυλή του Πτολεμαίου, και έπειτα στην Κυρήνη, όπου επίσης εξορίστηκε, για να καταφύγει ξανά στην Ελλάδα.
Ο Διαγόρας ο Μήλιος εξορίστηκε από τους Αθηναίους επειδή έλεγε πως οι θεότητες του Ολύμπου είναι ανύπαρκτες και επειδή διακωμωδούσε τα απόκρυφα των μυστηρίων, και τον καταδίκασαν σε θάνατο, επικηρύσσοντας το κεφάλι του με ανταμοιβή ένα τάλαντο. (Λυσίας 6.17, Σούδα)
Ο Στίλπων ο Μεγαρεύς δικάστηκε και καταδικάστηκε για ασέβεια προς τα μνημεία των θεών, και η ποινή ήταν εξορία.
Επίσης κατηγορήθηκαν (δικάστηκαν) επί ασέβεια προς τον Παγανισμό οι Ασπασία και Ευριπίδης (από τον Κλέωνα).

Αυτά τα ενδεικτικά παραδείγματα, πιστεύω ότι αρκούν (προς το παρόν), για να δείξουν τον Παγανιστικό σκοταδισμό, και τις ψευδολογίες όσων προσπαθούν να μας πείσουν ότι στην αρχαία Ελλάδα υπήρχε "φως" και "ελευθερία".

Μεσαιωνικό σκοτάδι υπήρχε!

tai
16/01/2006, 11:59
Πλάτωνος, «Νόμοι», X 907 e
«Άν όμως κάποιος ασεβής θα δείξει ανυπακοή στους νόμους, θα εφαρμόζεται ο εξής νόμος σχετικά με την ασέβεια: όποιος αντιληφθεί λόγια ή πράξεις ασεβείς, πρέπει να αντιδράσει αμέσως καταγγέλλοντας στους άρχοντες τον ένοχο, οι οποίοι θα τον οδηγήσουν στο αρμόδιο για τέτοιες υποθέσεις δικαστήριο. Αν ο άρχοντας που θα πληροφορηθεί το γεγονός δεν εκτελέσει το καθήκον του, θα διώκεται ο ίδιος για ασέβεια από οποιονδήποτε πολίτη, που θέλει να υπερασπιστεί τους νόμους.
Αν κάποιος καταδικαστεί, το δικαστήριο θα ορίσει διαφορετική ποινή για κάθε αδίκημα, επιβάλλοντας φυλάκιση για όλες τις περιπτώσεις. Από τις τρεις φυλακές της πόλης (...) η δεύτερη [θα βρίσκεται] στο μέρος όπου συγκεντρώνεται το Νυκτερινό Συμβούλιο, θα ονομάζεται Σωφρονιστήριο. Η τρίτη, (..) σε μέρος όσο το δυνατό πιο μοναχικό και άγριο, θα έχει όνομα που θα δείχνει ότι σκοπός της είναι η τιμωρία.
Όπως περιγράψαμε ήδη, υπάρχουν τρεις περιπτώσεις ασέβειας από τις οποίες η καθεμιά δικαιρείται σε δύο. Κατά συνέπεια έχουμε έξι κατηγορίες αδικημάτων κατά των θεών, των οποίων η τιμωρία πρέπει να ποικίλλει σε είδος και βαθμό. (...) [908 e] Αυτό το είδος αθέων διαιρείται σε πολλές κατηγορίες αλλά η νομοθεσία αξίζει να ασχοληθεί μόνο με τις δύο που αναφέραμε. Η μια πρέπει να τιμωρείται με θάνατο όχι μόνο μια ή δυο φορές, αλλά πολύ περισσότερες, ενώ στην άλλη χρειάζονται συμβουλές και φυλάκιση. (...)
Ο δικαστής πρέπει να κλείσει στο Σωφρονιστήριο για πέντε χρόνια τουλάχιστον, σύμφωνα με το νόμο, όσους έπεσαν θύματα της ανοησίας τους χωρίς να έχουν κακό χαρακτήρα ή διάθεση. Στο διάστημα αυτό δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή μαζί τους κανένας πολίτης εκτός απ’ τα μέλη του Νυκτερινού Συμβουλίου, που θα τους επισκέπτονται και θα τους συμβουλεύουν πώς θα μπορέσουν να σώσουν την ψυχή τους.
Όταν τελειώσει ο χρόνος της ποινής τους θα βγαίνουν απ’ τη φυλακή και όποιοι δείχνουν ότι συνετίστηκαν θα ζουν μαζί με τους άλλους πολίτες. Αν όμως εξακολουθούν να είναι αμετανόητοι, η ποινή θα είναι θάνατος για όσους καταδικαστούν ξανά για το ίδιο αδίκημα. (....) [ 909 d ]
Ο νόμος, ίδιος για όλους, θα είναι ο εξής: κανείς δεν επιτρέπεται να έχει ιδιωτικά ιερά στο σπίτι του. (......) [ 910 c ] αν αποδειχθεί ότι κάποιος, άνδρας ή γυναίκα, εκτελεί λατρεία σε άλλα ιερά εκτός απ’ τα δημόσια, έστω κι αν δεν έχει διαπράξει κανένα μεγάλο ανόσιο έργο, αυτός που θα τον αντιληφθεί πρέπει να τον καταγγείλει στους νομοφύλακες, οι οποίοι θα τον διατάξουν να μεταφέρει τα ιδιωτικά ιερά στους δημόσιους ναούς. (...) Αν όμως αποδειχτεί ένοχος όχι για κάποια παιδιάστικη ιδιοτροπία αλλά για σοβαρή παρεκτροπή ενηλίκου ατόμου, που ιδρύει ιδιωτικά ιερά ή θυσιάζει μέσα σε δημόσιους ναούς σε θεούς, που δεν ανήκουν στους αναγνωρισμένους από την πόλη, θα τιμωρείται με θάνατο για ασέβεια.(...)» ]
Θαυμάστε αρχαιοελληνική ελευθερία! Θαυμάστε ανοχή πίστεως! Θαυμάστε σωφρονιστικό σύστημα! Θαυμάστε ευρύτητα πνεύματος! Θαυμάστε ανεξιθρησκεία! Θαυμάστε ποια κοινωνία θαυμάζουν οι σύγχρονοι νεοπαγανιστές και τα αναγεννησιακά θύματα! Θαυμάστε ποια κοινωνία εκθειάζουν ακόμα και σύγχρονοι άθεοι! Αν ζούσαν τότε, θα είχαν υποστεί προ πολλού τις ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΕΣ συνέπειες τής αθεϊας τους!
Χαφιεδισμός... σωτηρία της ψυχής... Νυχτερινό Συμβούλιο... όλα τα καλά...
Ζήτω ο ειδωλολατρικός Μεσαίωνας!

tai
16/01/2006, 12:03
Έχει πάντα πλάκα να βλέπεις χριστιανό να υπερασπίζεται τη θρησκεία του.

Κάνει τα πάντα αρκεί να μην κάνει ούτε χιλιοστό πίσω στο κόλλημα με την ύπαρξη θεού.

Εν αντίθεση με σένα, που με ότι μ@λακία σου τσαμπουνάω, βάζεις το μυαλό σου να προβληματιστεί μήπως και έχεις λάθος κάπου. Έτσι?

crs-k
16/01/2006, 12:10
Μολις ΑΛΛΑΞΑ !!! :wacko:

Απο 'δω και περα θα δηλωνω ...

Χριστιανος Ορθοδοξος Καθολικως Διαμαρτυρομενος!

:lol: :rotflmao: :bawl: :rotflmao: :lol:

Εσυ συνεχιζε Χρηστο ακαθεκτος! :)

Εχω λυθει στο γελιο λεμε ...

gdevelek
16/01/2006, 12:29
Εν αντίθεση με σένα, που με ότι μ@λακία σου τσαμπουνάω, βάζεις το μυαλό σου να προβληματιστεί μήπως και έχεις λάθος κάπου. Έτσι?

Με τι να προβληματιστώ εν Χριστώ αδελφέ μου, με το ότι "η βάπτιση σε βρεφική ηλικία είναι η σωτηρία που θα πάρεις όταν μεγαλώσεις";;

Ή με το "η Γένεση περιγράφει την δημιουργία του σύμπαντος όπως ακριβώς την περιγράφει και η σύγχρονη επιστήμη";;;

Δεν προβληματίζομαι, ΓΕΛΑΩ!!

Όσο για τα όσα με τόσο κόπο βρήκες και μας παρέθεσες για την Αρχαία Ελλάδα: τις εποχές που γίνονταν αυτά, η επιστήμη βρισκόταν σε βρεφική ηλικία. Σήμερα, που η επιστήμη έχει λύσει τόσα και τόσα θέματα που τότε ήταν εντελώς μυστήρια, γιατί συνεχίζει να επικρατεί η ίδια και χειρότερη τύφλα;;

Cpt. Haddock
16/01/2006, 12:32
Tai, όλα αυτά που λές σωστά και γνωστά.

Απλά ενισχύουν την άποψή μου ότι ΟΛΕΣ οι θρησκείες και οι φανατισμοί/μισαλλοδοξίες/δογματισμοί που συνεπάγονται, είναι οπισθοδρόμηση.

Διάβασε αυτό και δες πως εννοούν τη σεμνότητα οι εκπρόσωποι του δόγματος στο οποίο πιστεύεις.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_371032_15/01/2006_170121

Θα μου πεις πάλι οτι άλλο το παπαδαριό και άλλο η πίστη. Αυτό είναι - δυστυχώς - μια καραμέλα που λένε όλοι οι χριστιανοί όταν έρχονται σε δύσκολη θέση με τα καμώματα των παπάδων. Δυστυχώς αγαπητέ ΔΕΝ είναι άλλο. Είτε σας αρέσει είτε όχι η θρησκεία είναι ΚΑΙ οι παπάδες...

Τελικά ρε Χρήστο ξέρεις πιο είναι το πρόβλημα; Εσύ - φυσικά - έχεις κάθε δικαίωμα να πιστεύεις οτι υπάρχει θεός, χριστός κλπ. Και εγώ κάθε δικαίωμα να έχω αντίθετη άποψη (και γι' αυτό μπορούμε και τα συζητάμε και είναι ωραίο να μπορούμε).

Το θέμα είναι οτι αυτά ΔΕΝ θα έπρεπε να έχουν επίδραση στην καθημερινή μας "κοσμική" ζωή. Όμως στην Ελλάδα (όπως και στο Ιράν...), το ορθόδοξο χριστιανικό δόγμα, θεωρείται λίγο-πολύ μέρος του κράτους και του έθνους. Και αυτό είναι που με ενοχλεί πολύ. Και για μένα που έχω αντίθετη άποψη για τις θρησκείες (όλες) αλλά και για τους οπαδούς άλλων δογμάτων/θρησκειών που δεν έχουν την ίδια αντιμετώπιση...

Και απαντώντας σε κάτι που είπες πιο πριν, συμφωνώ οτι και η αθεΐα είναι δόγμα... Γι' αυτό και δεν αποκαλώ τον εαυτό μου άθεο, το οποίο προυποθέτει και το "ένθεος".

Απλά θέτω εαυτόν εκτός λογικής ΟΛΩΝ των θρησκειών.

crs-k
16/01/2006, 12:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
....................................
Θα μου πεις πάλι οτι άλλο το παπαδαριό και άλλο η πίστη. Αυτό είναι - δυστυχώς - μια καραμέλα που λένε όλοι οι χριστιανοί όταν έρχονται σε δύσκολη θέση με τα καμώματα των παπάδων. Δυστυχώς αγαπητέ ΔΕΝ είναι άλλο. Είτε σας αρέσει είτε όχι η θρησκεία είναι ΚΑΙ οι παπάδες...
......................................
Το θέμα είναι οτι αυτά ΔΕΝ θα έπρεπε να έχουν επίδραση στην καθημερινή μας "κοσμική" ζωή. Όμως στην Ελλάδα (όπως και στο Ιράν...), το ορθόδοξο χριστιανικό δόγμα, θεωρείται λίγο-πολύ μέρος του κράτους και του έθνους. Και αυτό είναι που με ενοχλεί πολύ. Και για μένα που έχω αντίθετη άποψη για τις θρησκείες (όλες) αλλά και για τους οπαδούς άλλων δογμάτων/θρησκειών που δεν έχουν την ίδια αντιμετώπιση...
......................................

Για να ενισυσω την αποψη σου οτι και ΦΥΣΙΚΑ οι παπαδες ειναι μερος της θρησκειας και το ποσο επιρεαζουν ...

ΑΛΛΑΞΑΝ τα πραματα στο Ελλαδισταν! :cool:

Απο ΣΗΜΕΡΙΝΗ δημοσκοπιση ... :winka:

73% των Ελληνων ειναι ΥΠΕΡ του διαχωρισμου Εκκλησιας - Κρατους! :eek:

Αντε ρε κι εις ανωτερα! :wacko:

Ξυπναμε σιγα-σιγα ... :D

Cpt. Haddock
16/01/2006, 12:55
Για να ενισυσω την αποψη σου οτι και ΦΥΣΙΚΑ οι παπαδες ειναι μερος της θρησκειας και το ποσο επιρεαζουν ...

ΑΛΛΑΞΑΝ τα πραματα στο Ελλαδισταν! :cool:

Απο ΣΗΜΕΡΙΝΗ δημοσκοπιση ... :winka:

73% των Ελληνων ειναι ΥΠΕΡ του διαχωρισμου Εκκλησιας - Κρατους! :eek:

Αντε ρε κι εις ανωτερα! :wacko:

Ξυπναμε σιγα-σιγα ... :D

Έτσι!!

Και να είσαι σίγουρος οτι πολλοί από το 73% είναι χριστιανοί. Απλά ξέρουν οτι δεν κινδυνεύει η πίστη τους αν φύγει από την πελατιεακή σχέση με το κράτος. Εγώ πιστέυω οτι θα ωφελήσει τον χριστιανισμό ο διαχωρισμός.

Το οτι η ηγεσία της εκκλησίας δεν θέλει το διαχωρισμό, μπορούμε να φανταστούμε το γιατί... το οποίο δεν έχει καμία σχέση με πίστη αλλά με "κοσμικά" πράγματα...

GST
16/01/2006, 13:19
Έτσι!!

Το οτι η ηγεσία της εκκλησίας δεν θέλει το διαχωρισμό, μπορούμε να φανταστούμε το γιατί... το οποίο δεν έχει καμία σχέση με πίστη αλλά με "κοσμικά" πράγματα...

οικονομικα θα το ελεγα:D

θα καθομε να πληρωνω καθε παπα που πηδαει περισσοτερο απο μενα:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Θάνος
16/01/2006, 13:31
Όσο εκνευριστικό είναι να προσπαθούν οι θρησκευόμενοι να μας πείσουν για το δίκιο τους, άλλο τόσο και περισσότερο ακόμα είναι οι δήθεν νεοτεριστές ανοιχτόμυαλοι που προσπαθούν να μας πείσουν για την αθεία τους ή ό,τι άλλη μπούρδα ισχυρίζονται τέλος πάντων.

Όσο "σίγουροι" είναι οι πιστοί για το Θεό τους, άλλο τόσο "σίγουροι" μπορούν να είναι και οι υπόλοιποι για τη δική τους κοσμοθεωρία.

Όλοι υποστηρίζετε από μία χαζομάρα και μας έχετε σκοτίσει το συκώτι. Η διαφορά είναι ότι οι σύγχρονοι άθεοι που όλο και αυξάνονται έχουν δήθεν όπλο τους την επιστήμη που την έμαθαν ξαφνικά και στο χωριό τους, την οποία επιστήμη δέχονται σε μεγάλο βαθμό αξιωματικά χωρίς όμως να βλέπω να ενοχλούντε...

Εγώ εντέλει πιστεύω σε κάτι, ό,τι κι αν είναι αυτό (δικό μου θέμα), γιατί γουστάρω το παραμύθι. Γιατί μ'αρέσει για τους δικούς μου εσωτερικούς λόγους. Γιατί κι αυτό όπως πολλά ακόμα μ'αρέσει να τα κρατάω μέσα μου είτε υπάρχουν είτε όχι γιατί είναι ένα κομμάτι που καλώς ή κακώς με συνόδεψε μεγαλώνοντας και μ'αρέσει.

ΠΟΙΟΣ ΤΡΑΒΑΕΙ ΖΟΡΙ Μ'ΑΥΤΟ;

Καθόμαστε εμείς να σχολιάζουμε τον καθένα για το τι πιστεύει; Μήπως είστε όλοι τόσο σίγουροι για την ορθότητα των δικών σας "πιστεύω";

Καταρχίν οι περισσότεροι από σας, αν όχι όλοι, πιστεύετε ότι είστε έξυπνοι. Γιατί δεν ξεκινάτε από κει ν'ανακαλύψετε την αλήθεια;

ΩΩΩΧΟΥΥΥΥΥΥ :mad:

hornet
16/01/2006, 14:03
καλα οκ πατε ολοι μαζι στους προβληματισμους για να...διαλογιστειτε ολιγον τι!!

gdevelek
16/01/2006, 14:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από hornet
καλα οκ πατε ολοι μαζι στους προβληματισμους για να...διαλογιστειτε ολιγον τι!!

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm........

sonic22
16/01/2006, 14:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος
Όλοι υποστηρίζετε από μία χαζομάρα και μας έχετε σκοτίσει το συκώτι. Η διαφορά είναι ότι οι σύγχρονοι άθεοι που όλο και αυξάνονται έχουν δήθεν όπλο τους την επιστήμη που την έμαθαν ξαφνικά και στο χωριό τους, την οποία επιστήμη δέχονται σε μεγάλο βαθμό αξιωματικά χωρίς όμως να βλέπω να ενοχλούντε...

an mou epitrepete kai xwris na dilwnw atheos (pisteuw oti den iparxei alla afinw to mialo mou anoixto na pernei aera...)

i epistimi den einai san tin theologia...

i epistimi vasizete stin paratirisi, sto peirama kai tin apodiji autwn pou presvevei.

fisika kai stin epistimi iparxoun aftheretes adilipseis (giati etsi fenete kai etsi katalavenoume) alla i epistimi den exei stegana...

an avrio vrw tropo na apodijw oti to siban den iparxei kai oti i gi einai sto kedro tou sibados i epistimi tha allajei tropario kai kosmotheoria...

fisika stin parapanw periptwsi tha dextw arxika poli kritiki kai tha perasw ta pandina apo allous "epistimones" alla ekei pername sto thema ejousias, ideolipsias kai arnisis tis pragmatikotitas..dld anti-epistimis.

me liga logia i epistimi exei apo tin vasi tis tin afisvitisi kai to lathos
enw i theologia exei apo tin vasi tis tin pisti se kati anapodixto kai authereto...

otan lene kapoioi oti pisteuoun (or ebistevonde tin epistimi) den apodidoun pisti se ena akoma theo me alli morfi alla sto oti mono me tin epistimi (kai ta lathi tis) proxorame se pragmatikes apadiseis gia ton kosmo mas..

p.s. makari ta pragmatika provlimata mas na itan an iparxei or not theos

crs-k
16/01/2006, 14:27
Ειχα πει οτι ΔΕΝ θ' απανταω "προσωπικα", αλλα ΔΕΝ καταλαβαινω ρε Θανο γιατι γραφεις "εκνευρισμενα" ? :sick:

Όσο εκνευριστικό είναι να προσπαθούν οι θρησκευόμενοι να μας πείσουν για το δίκιο τους, άλλο τόσο και περισσότερο ακόμα είναι οι δήθεν νεοτεριστές ανοιχτόμυαλοι που προσπαθούν να μας πείσουν για την αθεία τους ή ό,τι άλλη μπούρδα ισχυρίζονται τέλος πάντων.

Το μονο "εκνευριστικο" που θα μπορουσα να δω, ειναι οταν προσπαθει καποιος να πεισει ή (ακομα χειροτερα) να προσηλυτισει, χρησιμοποιοντας "κομματια" απο το παραμυθι ...

Διαφωνοντας, (εκτος απ' τους "πιστους") και με τον καπετανιο πιο πανω, θα πω οτι η "αθεεια" και πολυ περισσοτερο η "αθρησκεια" (που υποστηριζουν οι περισσοτεροι εδω μεσα) ΔΕΝ ειναι ΚΑΘΟΛΟΥ δογματα, μιας και ΔΕΝ προσπαθουν να προσηλυτισουν σε καποιο "πιστευω", αλλα να αφησουν το μυαλο και την σκεψη ΕΛΕΥΘΕΡΑ, προς ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ κατευθυνση θελει ο καθενας να ακολουθησει.

ΔΕΝ προσπαθουν να βαλουν ΚΑΛΟΥΠΙΑ!

Όσο "σίγουροι" είναι οι πιστοί για το Θεό τους, άλλο τόσο "σίγουροι" μπορούν να είναι και οι υπόλοιποι για τη δική τους κοσμοθεωρία.

Εικαζεις ...

Στο χωριο μας ΔΕΝ ξεραμε τιποτα!
Για την ακριβεια ξεραμε οτι αν (πχ) στραμπουληξεις το ποδι σου, το σαπουνιζεις με ζεστο νερο, με αποτελεσμα να μεινεις μεχρι και αναπηρος.

Αργοτερα στα Σχολειά ομως μαθαμε 5 πραματα ...
Πραματα που με ευλαβεια μεταφερθηκαν και αναπτυχθηκαν στους αιωνες της υπαρξης που Ανθρωπινου ειδους και ειναι ο Πολιτισμος του.

"Αξιωματικα" δεχεσαι ΜΟΝΟ το "θαυμα" που γραφει το παραμυθι και ΔΕΝ προκειται να το επαναλαβεις ποτε!

Η επιστημη ομως ερχεται με αποδειξεις!
ΚΑΘΕ πειραμα εχει απαναλληφθει εκατομμυρια φορες!

Αυτο, οπως πολυ καλα θα πρεπει να ξερεις αλλωστε (επιστημων γαρ), ειναι η ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ της επιστημης.

Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ !!!

Εγώ εντέλει πιστεύω σε κάτι, ό,τι κι αν είναι αυτό (δικό μου θέμα), γιατί γουστάρω το παραμύθι. Γιατί μ'αρέσει για τους δικούς μου εσωτερικούς λόγους. Γιατί κι αυτό όπως πολλά ακόμα μ'αρέσει να τα κρατάω μέσα μου είτε υπάρχουν είτε όχι γιατί είναι ένα κομμάτι που καλώς ή κακώς με συνόδεψε μεγαλώνοντας και μ'αρέσει.

ΠΟΙΟΣ ΤΡΑΒΑΕΙ ΖΟΡΙ Μ'ΑΥΤΟ;

Το θεμα με τον καθενα μας ειναι εχει μια ψυχικη ισορροπια και ειδικα στην σημερινη ζωη και με τους ρυθμους που ζουμε.

Οχι μονο ΔΕΝ τραβαω ΚΑΝΕΝΑ ζορι μ' αυτο, αλλα και το σεβομαι ΑΠΟΛΥΤΑ.

Σε πληροφορω μαλιστα οτι στα σχεδια μου ειναι ενα πολυημερο ορειβατικο οδοιπορικο στο "Αγιο Ορος", με καποιες διανυκτερευσεις μαλιστα σε Μονες, ωστε να ακολουθησω το ωραριο αυτων των ανθρωπων και να νοιωσω κι εγω ενα μερος απο την "κατανυξη" τους.
Οπως την κατανυξη και το δεος που ειχα νοιωσει στο Μεγαλο Τζαμι του Καϊρου πριν απο 27 χρονια ...

Καλα κανεις λοιπον και ΔΕΝ σε ψεγει ΚΑΝΕΙΣ γι' αυτο!

Το μονο ζορι που μπορω να τραβηξω, ειναι οταν προσπαθησεις (ΟΧΙ εσυ προσωπικα) να πεισεις οτι αυτο ειναι το Σωστοτερο πραγμα στον κοσμο (οπως κανει ο Χρηστος - tai) και μαλιστα διαστρεφοντας τα λογια μου, τις ιστορικες αληθειες, την επιστημη και ΟΤΙ αλλο μπορει να διαστραφει για να υποστηριχθει το "παραμυθι".

Αλλα κι αυτο, αναξιο λογου το βρισκω και ΔΕΝ ειχα ασχοληθει οπως ειδες μεχρι τωρα ...

Καθόμαστε εμείς να σχολιάζουμε τον καθένα για το τι πιστεύει; Μήπως είστε όλοι τόσο σίγουροι για την ορθότητα των δικών σας "πιστεύω";

Καταρχίν οι περισσότεροι από σας, αν όχι όλοι, πιστεύετε ότι είστε έξυπνοι. Γιατί δεν ξεκινάτε από κει ν'ανακαλύψετε την αλήθεια;

ΩΩΩΧΟΥΥΥΥΥΥ :mad:

Τα παραπανω τα θεωρω αποκυημα (αδικου κατα την γνωμη μου) εκνευρισμου, και ΔΕΝ τα σχολιαζω ...

Η αληθεια ειναι οτι καποιοι (πιο ευαισθητοι ισως) ανθρωποι να πληγωνονται οταν καταρρεει κατι στο οποιο "πιστευαν" για πολλα χρονια.

Η προθεση μου ΔΕΝ ειναι να στεναχωρησω καποιον!

Ουτε να λοιδωρησω φυσικα ...

:smokin: :beer: :wave2:

Θάνος
16/01/2006, 14:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22
an mou epitrepete kai xwris na dilwnw atheos (pisteuw oti den iparxei alla afinw to mialo mou anoixto na pernei aera...)

i epistimi den einai san tin theologia...

i epistimi vasizete stin paratirisi, sto peirama kai tin apodiji autwn pou presvevei.

fisika kai stin epistimi iparxoun aftheretes adilipseis (giati etsi fenete kai etsi katalavenoume) alla i epistimi den exei stegana...

an avrio vrw tropo na apodijw oti to siban den iparxei kai oti i gi einai sto kedro tou sibados i epistimi tha allajei tropario kai kosmotheoria...

fisika stin parapanw periptwsi tha dextw arxika poli kritiki kai tha perasw ta pandina apo allous "epistimones" alla ekei pername sto thema ejousias, ideolipsias kai arnisis tis pragmatikotitas..dld anti-epistimis.

me liga logia i epistimi exei apo tin vasi tis tin afisvitisi kai to lathos
enw i theologia exei apo tin vasi tis tin pisti se kati anapodixto kai authereto...

otan lene kapoioi oti pisteuoun (or ebistevonde tin epistimi) den apodidoun pisti se ena akoma theo me alli morfi alla sto oti mono me tin epistimi (kai ta lathi tis) proxorame se pragmatikes apadiseis gia ton kosmo mas..

p.s. makari ta pragmatika provlimata mas na itan an iparxei or not theos

Καταρχίν πολλές θεωρίες ξεκινάνε από αναπόδεικτα αξιώματα. Αλλά χέστο αυτό δεν είναι το θέμα μας.

Γενικά ελάχιστοι και μετρημένοι στα δάχτυλα είναι εκείνοι που θα μπορούσαν να ισχυριστούν τόσο καλή γνώση του θέματος (επιστήμονες πραγματικοί ένα πράγμα) ώστε να μπορούν να επικαλούνται διαρκώς την επιστήμη. Οι υπόλοιποι κινούντε γενικά στην ημιμάθεια έως τελείως στην αμάθεια και την έχουν καραμέλα που την πετάνε όλη την ώρα.

Σου λένε στο 2006 ζούμε... Μη μας πούνε και αμόρφωτους που πιστεύουμε στο Θεό.

Εντέλει όμως το θέμα είναι, κατά τη δική μου αντίληψη πάντα, ότι τόσο η θρησκεία όσο και άλλα παρόμοια έτσι και λίγο ψιλοφλού θέματα, απλά δίνουν λίγο χρώμα στη ζωή μας. Τη βγάζουνε από την ξερή ορθολογιστική και τελείως ξενέρωτη καθημερινότητα όπου τα πάντα έχουν μία εξήγηση και είναι αυστηρά καθορισμένα. Δίνουν και μία διαφορετική διάσταση στη ρουτίνα μας κι ας μην έχει καμμία αληθοφάνεια.

Κι εγώ πρακτικός είμαι. Του πολυτεχνείου που λέμε. Δεν πιστεύω στα θαύματα και οτιδήποτε δεν εξηγείται στο μυαλό μου με κάνει δύσπιστο.

Άλλο η δουλειά όμως και άλλο η διασκέδαση. Δεν ενοχλΑω κανέναν και έχω βαρεθεί να με πρήζουν με τα ίδια και τα ίδια.

Τώρα Χρήστο επειδή απάντησες όσο έγραφα. Δεν εκνευρίζομαι με κανένα προσωπικά. Είχα μία υπόνοια ότι μπορεί να το έπαιρνες προσωπικά αλλά δεν αναφερόμουνα ούτε σ'εσένα ούτε σε κανέναν.

Οι επιστήμες είναι εργαλεία στα χέρια μας. Δεν είναι για να μας δώσουν έπαρση και την ψευδαίσθηση ότι "έχουμε τη δύναμη"!

Θα πρέπει να ξέρουμε τα όρια και να κινούμαστε ανάμεσα, αν με πιάνεις...

Τα υπόλοιπα είναι προσωπική υπόθεση του καθενός.

Cpt. Haddock
16/01/2006, 15:48
Θάνο, τα είπες όλα στην τελευταία σου φράση. Είναι προσωπική υπόθεση του καθενός.

Ναι, αλλά...

Οι θρησκείες ΔΕΝ μας αφήνουν να το δούμε έτσι.. Επιβάλουν κανόνες συμπεριφοράς, τρόπο ζωής

Και καλά αν το κάνουν στους πιστούς τους μόνο. Δικό τους πρόβλημα αν ακολουθούν (αλήθεια πόσοι χριστιανοί ΔΕΝ έχουν σεξουαλικές επαφές πριν το γάμο όπως πρεσβεύει η εκκλησία;; )

Εγώ δεν δέχομαι τη λογική οτι είμαστε όλοι "υποχρεωτικά" (μιλάω για το Ελλαδιστάν πάντα) στο καλούπι (και το παραμύθι) του ελληνορθόδοξου πολιτισμού.

Και όταν λέω παραμύθι, επειδή μπορεί να παρεξηγηθώ, εννοώ την προσπάθεια της εκκλησίας να μας πείσει οτι ελληνισμός και ορθοδοξία ταυτίζονται...

Διαβάστε λίγο τί γνώμη είχαν οι 3 ιεράρχες για τους "εθνικούς" (έτσι αποκαλούσαν στην εποχή τους τους 'Ελληνες)

Διαβάστε πώς έχει διασυρθεί από την "σχολική" και "επίσημη" ιστορία ο Ιουλιανός που ονομάστηκε (από ποιόν; ) "Παραβάτης.

Γιατί; Γιατί ήθελε να επαναφέρει ΚΑΙ την παλιά θρησκεία... Η οποία ήταν υπό διωγμό.

Διαβάστε για το ναό της Αφροδίτης στην Κόρινθο που καταστράφηκε εκ θεμελίων κατ' εντολή του Απ. Παύλου

Να μην πω για άλλους μύθους:

- Αγία Λαύρα και η ευλογία του Λάβαρου της επανάστασης
- Κρυφό σχολειό

Θάνος
16/01/2006, 15:59
Θάνο, τα είπες όλα στην τελευταία σου φράση. Είναι προσωπική υπόθεση του καθενός.

Ναι, αλλά...

Οι θρησκείες ΔΕΝ μας αφήνουν να το δούμε έτσι.. Επιβάλουν κανόνες συμπεριφοράς, τρόπο ζωής

Και καλά αν το κάνουν στους πιστούς τους μόνο. Δικό τους πρόβλημα αν ακολουθούν (αλήθεια πόσοι χριστιανοί ΔΕΝ έχουν σεξουαλικές επαφές πριν το γάμο όπως πρεσβεύει η εκκλησία;; )

Εγώ δεν δέχομαι τη λογική οτι είμαστε όλοι "υποχρεωτικά" (μιλάω για το Ελλαδιστάν πάντα) στο καλούπι (και το παραμύθι) του ελληνορθόδοξου πολιτισμού.

Και όταν λέω παραμύθι, επειδή μπορεί να παρεξηγηθώ, εννοώ την προσπάθεια της εκκλησίας να μας πείσει οτι ελληνισμός και ορθοδοξία ταυτίζονται...

Διαβάστε λίγο τί γνώμη είχαν οι 3 ιεράρχες για τους "εθνικούς" (έτσι αποκαλούσαν στην εποχή τους τους 'Ελληνες)

Διαβάστε πώς έχει διασυρθεί από την "σχολική" και "επίσημη" ιστορία ο Ιουλιανός που ονομάστηκε (από ποιόν; ) "Παραβάτης.

Γιατί; Γιατί ήθελε να επαναφέρει ΚΑΙ την παλιά θρησκεία... Η οποία ήταν υπό διωγμό.

Διαβάστε για το ναό της Αφροδίτης στην Κόρινθο που καταστράφηκε εκ θεμελίων κατ' εντολή του Απ. Παύλου

Να μην πω για άλλους μύθους:

- Αγία Λαύρα και η ευλογία του Λάβαρου της επανάστασης
- Κρυφό σχολειό

Διαφωνεί κανείς ότι η μόρφωση είναι υπέρτατο αγαθό; Δεν ζούμε στο πριν. Τώρα έχουμε οι περισσότεροι τα μέσα να κρίνουμε να σκεφτόμαστε και να επιλέγουμε τι θα πιστεύουμε αλλά και την ελευθερία να το εφαρμόζουμε.

Αυτά όλα που ακούω είναι δικαιολογίες και παρελθόντας χρόνος. Γενικά είναι κόλλημα και τίποτα περισσότερο. Δεν υπάρχει θέμα, μόνο πεισματική ανταλλαγή λειψών επιχειρημάτων.

Cpt. Haddock
16/01/2006, 16:09
Διαφωνεί κανείς ότι η μόρφωση είναι υπέρτατο αγαθό; Δεν ζούμε στο πριν. Τώρα έχουμε οι περισσότεροι τα μέσα να κρίνουμε να σκεφτόμαστε και να επιλέγουμε τι θα πιστεύουμε αλλά και την ελευθερία να το εφαρμόζουμε.

Καλά θα ήταν...

Πιστεύεις οτι στις μουσουλμανικές χώρες έχουν ελευθερία να πιστεύουν και να εφαρμόζουν ότι θέλουν;

Εδώ δεν έχουμε εμείς καλά-καλά...

Αυτά όλα που ακούω είναι δικαιολογίες και παρελθόντας χρόνος. Γενικά είναι κόλλημα και τίποτα περισσότερο. Δεν υπάρχει θέμα, μόνο πεισματική ανταλλαγή λειψών επιχειρημάτων.

Θα μπορούσες να εξηγήσεις γιατί είναι λειψά τα επιχειρήματα;

(και που το είδες το πείσμα; από πότε η υποστήριξη μιας άποψης είναι πείσμα; )

Θάνος
16/01/2006, 16:14
Καλά θα ήταν...

Πιστεύεις οτι στις μουσουλμανικές χώρες έχουν ελευθερία να πιστεύουν και να εφαρμόζουν ότι θέλουν;

Εδώ δεν έχουμε εμείς καλά-καλά...

Θα μπορούσες να εξηγήσεις γιατί είναι λειψά τα επιχειρήματα;

(και που το είδες το πείσμα; από πότε η υποστήριξη μιας άποψης είναι πείσμα; )

Γιατί τα πιστεύω και οι πεποιθήσεις του καθενός είναι προσωπική υπόθεση και όχι θέμα για αντιπαράθεση.

Τώρα όσο για τις Μουσουλμανικές χώρες δεν μπορώ να πω κάτι. Θα μπορούσαν αντί για Μουσουλμανικές να ήτανε κομμουνιστικές ή φασιστικές ή στρατιωτικές ή ποδοσφαιρικές ή δεν μπορώ να φανταστώ τι άλλο.

Εδώ όλη η Βραζιλία ζει για ένα καρναβάλι. Τι να πεις για τη λόξα τους...

Ελπίζω σύντομα να βρούνε όλοι το δρόμο προς την εξέλιξη, αν αυτό θέλουνε πραγματικά...

Εμείς όμως εδώ που είμαστε σήμερα δεν νομίζω ότι πάσχουμε από τέτοια σύνδρομα και δεν καταλαβαίνω γιατί να ενοχλεί ο ένας τον άλλο σε θέματα πίστης.

anyway..

Cpt. Haddock
16/01/2006, 16:37
Ποιός ενοχλείται ρε Θάνο;

Κουβέντα κάνουμε, λέμε τις απόψεις μας.

Κι ούτε λέει κανείς σώνει και καλά να ακολουθήσουμε τις δικές του.

BELZEBOYLIS
16/01/2006, 16:42
Καπετάνιε μακριά από τις νευρώσεις του κοσμάκη …….
Δεν βγαίνει άκρη …

Θάνος
16/01/2006, 19:54
Ποιός ενοχλείται ρε Θάνο;

Κουβέντα κάνουμε, λέμε τις απόψεις μας.

Κι ούτε λέει κανείς σώνει και καλά να ακολουθήσουμε τις δικές του.

Ε καλά δεν είναι έτσι ακριβώς η κουβέντα... αυτό από την αρχή διαμάχη ήταν και είναι η δεύτερη φορά που γίνεται τεράστιο ποστ γύρω από το ίδιο θέμα και στο ίδιο ύφος. Κακώς δεν το πήγα στις διαμάχες...

Τέλος πάντων μην το παίρνεις στραβά... είναι που υπάρχει το προηγούμενο...

marios8
17/01/2006, 05:52

Εχω να σου πω τοσα πολα αλλα φοβαμαι οτι δεν θες να ακουσεις. Αλωστε δεν ειναι καταληλος ο χωρος. Η μονη συζητηση που γινεται ειναι σε επιπεδο κοντρας και γι αυτο δεν μετεχω οπως δηλωσα παραπανω:wave2: :wave2: :beer:

tai
17/01/2006, 20:20
cool:
Από την αρχή της συζήτησης κρατάω άμυνα! Παραθέτω ιστορικά γεγονότα ΜΕ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ για να ΜΗΝ υποθεί αυτό. :nono:

…..(οπως κανει ο Χρηστος - tai) και μαλιστα διαστρεφοντας τα λογια μου, τις ιστορικες αληθειες……

Και το κάνω για να μην διαστρεβλώνετε η αλήθεια και πάει αμάσητο κάτω το παραμύθι!
Την ίδια προσπάθεια λες ότι κάνουν και οι συμφουρμίτες που διαφωνούν.
ΔΕΝ βρήκα πουθενά κάποια στοιχεία αποδεικτικά των λόγων. (Αν και ζήτησα να μου τα υποδείξουν)
Μόνο μια προσπάθεια με «λογικά» κατά την άποψη πολλών, επιχειρήματα. Τα οποία στο θέμα των «Ελλήνων και του αρχαίου ιδεώδους» κατέρρευσαν από τα γραπτά των ίδιων των «πολιτισμένων Ελλήνων». Αποδεικνύοντας ότι έχετε λάθος γνώμη για τα τότε τεκτενόμενα
ΔΕΝ αμφισβητώ την προσφορά των προγόνων μου στον πολιτισμό, αλλά διαχωρίζω την φήμη από την γνώση.
Αν δεν ήταν κουραστικό λόγω όγκου θα έβαζα κατεβατά για να αποδείξω (όπως στο θέμα των αρχαίων) το πόσα πράγματα ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ότι είναι «σωστά» και ξέρετε, αλλά θα με περιλάβει ο Λεωνίδας και φοβάμαι.:lol:
Ας έβαζε και κάποιος «κατεβατά» με αποδείξεις (που τόσο σου αρέσουν) και με βιβλιογραφία, και θα βλέπαμε ποιος διαστρεβλώνει την ιστορία και ποιος όχι.:cool:

Το μονο "εκνευριστικο" που θα μπορουσα να δω, ειναι οταν προσπαθει καποιος να πεισει ή (ακομα χειροτερα) να προσηλυτισει, ……

Αυτό ΔΕΝ είναι προσηλυτισμός?

«Θεος μερος 1ον
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=16942&perpage=40&pagenumber=2 »

Σε ποιο σημείο προσπάθησα ΕΓΩ να προτείνω σε κάποιον να ΓΙΝΕΙ χριστιανός?

:confused: :confused:

tai
17/01/2006, 20:21
Για να μην παρεξηγηθεί το ύφος μου από ανθρώπους που δεν ξέρουν την σχέση μου με τον crs-k τους ενημερώνω, οτι η φιλοσοφικές διαφορές μένουν στο πληκτρολόγιο. Δεν γινόμαστε εχθροί επειδή έχουμε διαφορετικές απόψεις. Έτσι δεν είναι πορνόγερε?:beer: :wave2: :beer:

crs-k
17/01/2006, 20:48
Για να μην παρεξηγηθεί το ύφος μου από ανθρώπους που δεν ξέρουν την σχέση μου με τον crs-k τους ενημερώνω, οτι η φιλοσοφικές διαφορές μένουν στο πληκτρολόγιο. Δεν γινόμαστε εχθροί επειδή έχουμε διαφορετικές απόψεις. Έτσι δεν είναι πορνόγερε?:beer: :wave2: :beer:

Ρε χαμενε ...

Εκτος του οτι ΔΕΝ καταλαβα τι με ρωτας στην προηγουμενη ερωτηση περι προσηλυτισμου, θα ΞΑΝΑρωτησω ΕΝΑ πραγμα ...

Λες δηλαδη οτι απο τα 6,5 δισεκατομμυρια αυτου του πλανητη, μονο τα 150 εκατομμυρια (μετα την διαλυση της Σοβιετικης Ενωσης) των Χριστιανων Ορθοδοξων, δηλαδη ποσοστο 2,3%, ειναι μαγκες και βρηκαν (δημιουργησαν) την πιο μαγκικη θρησκεια?

Το θεμα απο αλλου ξεκινησε (για τον Θεο) γενικοτερα και ΕΣΥ το γυρισες στον Χριστιανο Θεο και μαλιστα τον Ορθοδοξο!

Εσυ εμπλεξες και τους Αρχαιους, για τους οποιους εγω δεν εκανα αναφορα, κι ας το επικαλησαι

Εσυ εισαι αυτος που ΔΕΝ το αφηνει να "πεθανει" ησυχα-ησυχα, αλλα μαχεσαι με νυχια και με δοντια μια εκ των προταιρων ΧΑΜΕΝΗ μαχη, στο ονομα της ΠΙΣΤΗΣ και μονο και ΟΧΙ στο ονομα του ΔΙΑΛΟΓΟΥ.

Στο 'χω ξαναπει οτι ειναι ΚΑΜΕΝΟ χαρτι οι θρησκειες!

Τελειωσανε (στον προηγμενο κοσμο τουλαχιστον)!

Ειστε οι τελευταιοι "δεινοσαυροι"!

Σεβομαι φυσικα τα "πιστευω" σας, αλλα ΜΗΝ προσπαθειτε να με (μας) πεισετε και για την ΟΡΘΟΤΗΤΑ τους!

Αντε ξεκολλα ...

... για να παμε καμμια βολτα!

Κι ας το να πεθανει επιτελους (το thread), πριν μας πεθανεις εμας απ' τα γελια!

:smokin: :beer: :wave2:

gdevelek
17/01/2006, 21:04
Το είδαμε κι αυτό...

Χριστιανός να προκαλεί σε μάχη με όπλα "αποδεικτικά στοιχεία"...

Πραγματικά έχει πέσει τρελλό γέλιο σ' αυτή την κουβέντα...

Θάνος
17/01/2006, 21:11
Στο 'χω ξαναπει οτι ειναι ΚΑΜΕΝΟ χαρτι οι θρησκειες!

Σεβομαι φυσικα τα "πιστευω" σας

:lol: :lol: Αφήστε τον τρελό στην τρέλα του δηλαδή...

crs-k
17/01/2006, 21:11
:lol: :lol: Αφήστε τον τρελό στην τρέλα του δηλαδή...

Κι εμενα στην δικια μου!

Θάνος
17/01/2006, 21:29
Το είδαμε κι αυτό...

Χριστιανός να προκαλεί σε μάχη με όπλα "αποδεικτικά στοιχεία"...

Πραγματικά έχει πέσει τρελλό γέλιο σ' αυτή την κουβέντα...

Φίλε κράτα τα γέλια σου... εκτός από το να μας αποκαλείς έμμεσα γελοίους δεν αποτελούν κανένα έξυπνο επιχείρημα.

Το να είσαι εμπαθής με συγκεκριμένα πρόσωπα ή πράγματα μπορώ να το καταλάβω.

Να είσαι εμπαθής όμως με μία ιδέα;

...και έρχεσαι να κάνεις κουβέντα με τέτοιο στυλ; :nono:

gdevelek
17/01/2006, 21:40
Εγώ γελώ. Αν εσύ δεν γελάς, αυτό δεν με αφορά ούτε με απασχολεί.

Και βέβαια δεν είμαι ο μόνος που μίλησε για γέλιο σ' αυτή την κουβέντα - και μάλιστα την τελευταία μισή ώρα.

Μίλησα για αστεία επιχειρήματα ενός Χριστιανού, όχι για μια "ιδέα", ούτε χαρακτήρισα "εσάς" γελοίους (ποιοί είστε "εσείς" αλήθεια;; ).

Και δεν "έρχομαι" να κάνω κουβέντα, βρίσκομαι σ' αυτή την κουβέντα από την αρχή της, σε αντίθεση με σένα που μπήκες πρόσφατα σ' αυτή, με το σύνηθες εισαγγελικό σου ύφος.

Κατέβασε λοιπόν το δαχτυλάκι σου.

Θάνος
17/01/2006, 21:49
Εγώ γελώ. Αν εσύ δεν γελάς, αυτό δεν με αφορά ούτε με απασχολεί.

Και βέβαια δεν είμαι ο μόνος που μίλησε για γέλιο σ' αυτή την κουβέντα - και μάλιστα την τελευταία μισή ώρα.

Μίλησα για αστεία επιχειρήματα ενός Χριστιανού, όχι για μια "ιδέα", ούτε χαρακτήρισα "εσάς" γελοίους (ποιοί είστε "εσείς" αλήθεια;; ).

Και δεν "έρχομαι" να κάνω κουβέντα, βρίσκομαι σ' αυτή την κουβέντα από την αρχή της, σε αντίθεση με σένα που μπήκες πρόσφατα σ' αυτή, με το σύνηθες εισαγγελικό σου ύφος.

Κατέβασε λοιπόν το δαχτυλάκι σου.

:lol: :rotflmao:

ουπς... συγγνώμη που γελάω... δεν είναι ότι είσαι γελοίος, ούτε φταίνε αυτά που είπες. Αλλά αφού εσύ δεν γελάς τι σημασία έχει;

Anyway, επειδή είμαι καλός Χριστιανός και αυτό όχι γιατί μ'αρέσει η ιδέα, αλλά επειδή κάπου άκουσα τη λέξη και ήχησε καλά στο αυτί μου, θα αποφασίσω να μη δώσω συνέχεια...

Αγαπάτε αλλήλους!

PIECE!

Παρεμπιπτόντως... αυτό το κατέβασε το δαχτυλάκι σου, προτείνω να μην μου το πεις ποτέ κατάμουτρα γιατί δεν θα έχω τόσο κέφι...

gdevelek
17/01/2006, 22:11

Παρεμπιπτόντως... αυτό το κατέβασε το δαχτυλάκι σου, προτείνω να μην μου το πεις ποτέ κατάμουτρα γιατί δεν θα έχω τόσο κέφι...

Πρόσεξε... αυτό δεν ήταν τόσο Χριστιανικό εκ μέρους σου...

Εγώ δεν είμαι Χριστιανός, άρα μπορώ χωρίς παραβίαση των αρχών μου να σου πω πως, αν μου κουνήσεις εσύ το δακτυλάκι κατά πρόσωπο, ίσως κι εγώ να μην είμαι σε τόσο κέφι.

PΕACE

Θάνος
17/01/2006, 22:22
Πρόσεξε... αυτό δεν ήταν τόσο Χριστιανικό εκ μέρους σου...

Εγώ δεν είμαι Χριστιανός, άρα μπορώ χωρίς παραβίαση των αρχών μου να σου πω πως, αν μου κουνήσεις εσύ το δακτυλάκι κατά πρόσωπο, ίσως κι εγώ να μην είμαι σε τόσο κέφι.

PΕACE

Επειδή σπάνια έχω πέσει έξω στην πρώτη μου εκτίμηση και στο ένστικτο στους ανθρώπους απλά έρχεσαι να με επιβεβαιώνεις.

Γενικά θα σου πω ότι είναι τουλάχιστον βλακώδες να επαναλαμβάνεις το λόγια του συνομιλητή σου και το κέφι σου ποσώς με απασχολεί αν νομίζεις ότι θα ιδρώσει το αυτί μου...

Όσο για το peace... ουδείς αλάνθαστος. Θα ήσουνα όμως πολύ ατυχής αν έμπαινες στη διαδικασία να με κοντράρεις στην ορθογραφία.

:a026:

gdevelek
17/01/2006, 22:28

Γενικά θα σου πω ότι είναι τουλάχιστον βλακώδες να επαναλαμβάνεις το λόγια του συνομιλητή σου και το κέφι σου ποσώς με απασχολεί αν νομίζεις ότι θα ιδρώσει το αυτί μου...

Το δικο μου, ξέρεις, στάζει...

Όσο για το peace... ουδείς αλάνθαστος. Θα ήσουνα όμως πολύ ατυχής αν έμπαινες στη διαδικασία να με κοντράρεις στην ορθογραφία.

:a026:

Κι αυτό με το ένστικτο το συμπέρανες με τόση βεβαιότητα;

Δηλαδή, για να συνοψίσω:

- Είσαι "καλος Χριστιανός",
- Είσαι φόβος και τρόμος αν σε κοντράρει κανείς και σε βρει σε άκεφη διάθεση,
- Είσαι άπαιχτος στην ορθογραφία,
...και είσαι και Moderator στο moto.gr!!!

E, λοιπόν, είσαι όντως ένα Ανώτερο Ον.

Περί ου ο λόγος, εξάλλου, σ' αυτή την κουβέντα!!

marios8
17/01/2006, 22:39
Από την αρχή της συζήτησης κρατάω άμυνα! Παραθέτω ιστορικά γεγονότα ΜΕ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ για να ΜΗΝ υποθεί αυτό. :nono:

Και το κάνω για να μην διαστρεβλώνετε η αλήθεια και πάει αμάσητο κάτω το παραμύθι!
Την ίδια προσπάθεια λες ότι κάνουν και οι συμφουρμίτες που διαφωνούν.
ΔΕΝ βρήκα πουθενά κάποια στοιχεία αποδεικτικά των λόγων. (Αν και ζήτησα να μου τα υποδείξουν)
Μόνο μια προσπάθεια με «λογικά» κατά την άποψη πολλών, επιχειρήματα. Τα οποία στο θέμα των «Ελλήνων και του αρχαίου ιδεώδους» κατέρρευσαν από τα γραπτά των ίδιων των «πολιτισμένων Ελλήνων». Αποδεικνύοντας ότι έχετε λάθος γνώμη για τα τότε τεκτενόμενα
ΔΕΝ αμφισβητώ την προσφορά των προγόνων μου στον πολιτισμό, αλλά διαχωρίζω την φήμη από την γνώση.
Αν δεν ήταν κουραστικό λόγω όγκου θα έβαζα κατεβατά για να αποδείξω (όπως στο θέμα των αρχαίων) το πόσα πράγματα ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ότι είναι «σωστά» και ξέρετε, αλλά θα με περιλάβει ο Λεωνίδας και φοβάμαι.:lol:
Ας έβαζε και κάποιος «κατεβατά» με αποδείξεις (που τόσο σου αρέσουν) και με βιβλιογραφία, και θα βλέπαμε ποιος διαστρεβλώνει την ιστορία

:confused: :confused:

Νομιζεις οτι επειδη δεν σου απαντησα αυτα που εγραψες εχουν καποιοα υποσταση?
Λοιπον ακου για να μην εχουμε αυταπατες. Πανγκοσμιος οταν μηλαμε για επιστημονικους ορους της φυσικης , των μαθηματικων, της ιατρικης της αστρονομιας , της φιλοσοφιας , του θεατρου τραγωδιας και κωμωδιας , ολα ειναι στα Ελληνικα ,σκεψου λιγο τους ορους (άλτζεμπρα, στομακόλοτζι, καρντιόλοτζι, φιλόσοφι, τίατερ, τράτζετι, κόμεντι κτλπ.) Γιατι νομιζεις οτι γινεται αυτο? Λογο της -Φημης- οπως λες. Και οτι - κατερευσαν τα γραπτα των πολιτισμενων Ελληνων-. Το ξερεις οτι σημερα προσπαθουμε να γινουμε ευρωπαιοι οταν οι ευρωπαιοι εχουν στιριξει τον πολιτισμο τους στους Ελληνες. (το Αριστοτελικο συστημα στην παιδεια εφαρμοζεται μεχρι σημερα σε ολα τα πανεπιστημια της Ευρωπης) Αν θελετε να ζειτε στο σκοταδισμο ειναι δικαιωμα σας αλλα να ταπεινωνετε κατι τοσο μεγαλο ειναι τουλαχιστον υβρη (για οσους γνωριζουν τη βαρυτητα του ορου) Ντροπη, δεν εχω να πω τιποτα αλλο.

KaTaNaS
17/01/2006, 22:42

...και είσαι και Moderator στο moto.gr!!!

αυτο που κολλάει; :hypnotize

τζι ντεβελεκ βάζε κανενα γελάκι να γίνεται η διάθεση και το ύφος σου αντιληπτό.

γράφεις παρεξηγίσιμα!

gcrook
17/01/2006, 22:54
Διαβασα για τεταρτη, και ελπιζω και τελευταια φορα, ενα θρεντ, το οποιο περασε απο χιλια κυματα, για να καταληξει εκει που αποσκοπουσαν καποιοι εξ’αρχης.
Ο νοων νοειτω....

Καλυτερα να κλειδωθει ολο, γιατι μαλλον δεν οδηγει πουθενα.

Αλλωστε δεν χρειαζεται να βγει καποιο συμπερασμα, ολοι κρινομαστε απο τον γραπτο λογο που μενει, και πιστευω οτι ενας ψυχραιμος και αμεροληπτος, ως προς το θεμα, παρατηρητης, εχει βγαλει ακρως ενδιαφεροντα συμπερασματα.

gdevelek
17/01/2006, 23:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
αυτο που κολλάει; :hypnotize

τζι ντεβελεκ βάζε κανενα γελάκι να γίνεται η διάθεση και το ύφος σου αντιληπτό.

γράφεις παρεξηγίσιμα!

Σταύρο αυτό κολλάει στο ότι ο Θάνος αντλεί μέρος της υπεροψίας του από τη θέση του ως co-moderator στο φόρουμ. Αν διάβασες όσα έγραψε στην κουβέντα, ίσως διέκρινες αυτή την υπεροψία στο ύφος του. Ίσως πάλι τον ξέρεις και προσωπικά και συνεπώς τον βλέπεις διαφορετικά από μένα.

Γελάκι δεν έχει κανένα νόημα να βάζω πλέον, ο άνθρωπος με απείλησε με σωματική βία αν του αρνηθώ "κατάμουτρα" το δικαίωμα να μου κουνάει το δάκτυλο σαν χωροφύλακας της 7ετίας. Συνεπώς δεν υπάρχει πλέον και θέμα παρεξήγησης, έτσι δεν είναι;

Σταύρο αν δεν σου λέει τίποτε το nick μου έχουμε γνωριστεί πριν δύο περίπου μήνες στη Λίμνη Μαραθώνος - κάναμε μια κουβέντα για ένα δυσάρεστο συμβάν που απασχόλησε έντονα το φόρουμ εκείνο τον καιρό - και πιστεύω πως δεν σου έδωσα την εντύπωση καυγατζή ή τσαμπουκά.

GCROOK, η κουβέντα είχε κυλήσει με αναταράξεις αλλά χωρίς προσωπικές συγκρούσεις για 12 σελίδες. Οι αναταράξεις - στις οποίες είχα βέβαια ρόλο - δεν μπορούσαν να λείψουν όταν νέοι άνθρωποι συζητούν ένα εξαιρετικά φλέγον και αμφιλεγόμενο θέμα. Ρίξε όμως μια ματιά και αποφάσισε ποιός μετέτρεψε τη σύγκρουση ιδεών σε σύγκρουση ατόμων.

Άντε καληνύχτα σας.

Θάνος
17/01/2006, 23:34
Σταύρο αυτό κολλάει στο ότι ο Θάνος αντλεί μέρος της υπεροψίας του από τη θέση του ως co-moderator στο φόρουμ. Αν διάβασες όσα έγραψε στην κουβέντα, ίσως διέκρινες αυτή την υπεροψία στο ύφος του. Ίσως πάλι τον ξέρεις και προσωπικά και συνεπώς τον βλέπεις διαφορετικά από μένα.

Γελάκι δεν έχει κανένα νόημα να βάζω πλέον, ο άνθρωπος με απείλησε με σωματική βία αν του αρνηθώ "κατάμουτρα" το δικαίωμα να μου κουνάει το δάκτυλο σαν χωροφύλακας της 7ετίας. Συνεπώς δεν υπάρχει πλέον και θέμα παρεξήγησης, έτσι δεν είναι;

Σταύρο αν δεν σου λέει τίποτε το nick μου έχουμε γνωριστεί πριν δύο περίπου μήνες στη Λίμνη Μαραθώνος - κάναμε μια κουβέντα για ένα δυσάρεστο συμβάν που απασχόλησε έντονα το φόρουμ εκείνο τον καιρό - και πιστεύω πως δεν σου έδωσα την εντύπωση καυγατζή ή τσαμπουκά.

GCROOK, η κουβέντα είχε κυλήσει με αναταράξεις αλλά χωρίς προσωπικές συγκρούσεις για 12 σελίδες. Οι αναταράξεις - στις οποίες είχα βέβαια ρόλο - δεν μπορούσαν να λείψουν όταν νέοι άνθρωποι συζητούν ένα εξαιρετικά φλέγον και αμφιλεγόμενο θέμα. Ρίξε όμως μια ματιά και αποφάσισε ποιός μετέτρεψε τη σύγκρουση ιδεών σε σύγκρουση ατόμων.

Άντε καληνύχτα σας.

Υπεροψία;;; moderator;;; σωματική βία;;;

ΤΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΛΕΣ;;; ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ;

ΜΕΓΑΛΕ... GET A LIFE!!!!

ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΦΟΡΟΥΜ ΕΙΝΑΙ! ΕΝΑ EMOTICON 5X5 ΕΙΝΑΙ!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΠΟΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ;

ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ ΛΙΓΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕΣ;

ΑΝ ΠΟΤΕ ΣΕ FACE TO FACE ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΕΤΣΙ ΕΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΜΙΛΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΥΧΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ!!

ΑΛΛΟ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΙΑ! ΑΝΤΙΛΑΒΟΥ Ή ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΚΑ;;;

gdevelek
18/01/2006, 00:01
Το τι εννοούσες, άσε καλύτερα να το συμπεράνουν όσοι το διάβασαν.

Το πόσο φιλικά φέρομαι στο φόρουμ, μάλλον δεν το έχεις πολυ-ψάξει, κι έχω και αρκετά μηνύματα. Απλά βγάζεις συμπεράσματα που σε βολεύουν.

Τα όσα γράφεις δεν ενισχύονται ούτε με τεράστια κεφαλαία bold γράμματα, ούτε με τα "κακά" σου.

Αλλά νομίζω πως είναι καλύτερο να πάψουμε να ασχολούμαστε ο ένας με τον άλλο. Εξάλλου εγώ δεν σου έγραψα τίποτε σ' αυτή την κουβέντα παρότι με ενοχλεί το αφ' υψηλού ύφος με το οποίο γράφεις, αντίθετα εσύ μου απευθύνθηκες σε δεύτερο πρόσωπο απόψε, επειδή έγραψα, τάχα, κάτι "εμπαθές". Το ότι ο φίλος crs-k είχε γράψει ουσιαστικά το ίδιο, ποσώς σε ενόχλησε.

(Χρήστο ελπίζω να μη σε ενοχλεί που σε έμπλεξα)

Αλλά αυτό κράτησε πάρα πολύ, έφυγα.

Θάνος
18/01/2006, 00:05
Το ποστ κλειδώνει πριν ειπωθούν περισσότερες αηδίες.