PDA

View Full Version : Πτώση στο χιόνι

kaps
12/01/2006, 07:03
Λοιπόν εχθές 11-1-06 πήρα την οικογένεια μπήκαμε στο Τζιπ και ανεβήκαμε Πάρνηθα για να παίξουν τα μικρά και μεγάλα παιδιά.Το κρύο όσο ανέβαινες ήταν αρκετά τσουχτερό και από ένα σημείο και μετά άρχιζε να γίνεται πάγος ειδικά στα ανήλια κομμάτια.
Ξάφνου εκεί μέσα στο ανεμοβόρι και το παγετό σκάνε μύτη ένα KLE 500 και ένα YAMAHA R1. Δεν το πίστευα , μου θύμισε μια πριν από χρόνια αποτυχημένη προσπάθειά μου να ανέβω με χιόνι στο βουνό με ένα XR 500 και από το κρύο είχα εγκαταλείψει κάπου στα μισά. Δυστυχώς τις αναμνήσεις μου σταμάτησε η θεαματική τούμπα του YAMAHA , αφού όπως ήταν φυσικό με τα λάστιχα που φόραγε δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην ολίσθηση του πάγου . Εντάξει δεν έπαθε τίποτα απολύτως ο οδηγός μόνο λίγο παραπάνω πόνο λόγω του κρύου και σίγουρα μια τρομάρα μιας και από κάτω χάσκει ένας γκρεμός ατελείωτος . Θυμάμαι Καρπενήσι στα χρόνια που σπούδαζα στο ΤΕΙ έναν τύπο Αθηναίο που τα είχε παρατήσει όλα και ζούσε με τα πρόβατά του σε ένα απομωνομένο χωριό κάπου μέσα στα ευρυτάνικα δάση και είχε έναν ΜΖ 250 που του φόραγε στο πίσω λάστιχο σχοινιά και ερχόταν μέσα από τις χυονοθύελλες χωρίς να του καίγαιτε καρφάκι . Απαιχτος...... Βέβαια και εγώ δεν πήγαινα πίσω . Είχα ένα DT200R το οποίο και αυτό δεν κόλλωσε πουθενά αν και μερικές φορές χαμένος στα βουνά το έπαιρνα αγκαζέ και το πήγαινα όταν είχε πάγο στο απόλυτο βαθμό και χιόνι ίσαμε 2 μέτρα. Αλλες εποχές και άλλες τρέλλες... :sad: :rotflmao:

ΙΠΠΕΑΣ
12/01/2006, 07:22
Όταν λες ότι του είχε περάσει σχοινιά, τι εννοείς γιατί δεν την έχω ξανακούσει αυτή την πατέντα ;

kaps
12/01/2006, 08:33
Είχε κόψει κομμάτια από σχοινί λινάρι το λένε στα χωριά και είχε περάσει την ζάντα και το λάστιχο ανά 2 ακτίνες απόσταση και παράλληλα . Βέβαια αυτή την πατέντα δεν την έβγαζε από τη ρόδα πριν λιώσουν και τα τελευταία χιόνια . Πάντως έπιανε και νομίζω πως είναι πρόδρομος του συστήματος που βάζει η ΒΜW στα αυτοκίνητά της με κάτι κουκούλες που περνάνε τα λάστιχα αντί για αλυσίδες και δεν γλυστράνε στο πάγο .

OldMan
12/01/2006, 10:34
:wave2: :wave2: :wave2:

Αν μου επιτρέπετε....

Το παραπάνω σύστημα με τα σχοινιά στην ρόδα ΔΕΝ δουλεύει στον πάγο !!! (μόνο σε χιόνι και σε λάσπη....).

Ο πάγος χρειάζεται κάτι να τον "σπάζει" και να μπαίνει μέσα του (δεν θέλω πονηρά γελάκια:lol: ) !!!
(Γι'αυτό και τα χωμάτινα λάστιχα στον πάγο πάνε ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ από τα street...).

Παλιότερα βάζαμε κομμάτια από αλυσίδα κίνησης κάθετα στο λάστιχο και τα "τεζάραμε¨στο εσωτερικό της ζάντας με ελατήρια...

Τώρα απλά σταματήσαμε να πηγαίνουμε στον πάγο !!!
:lol: :beer: :lol:

Kostas NL
12/01/2006, 17:23
Μα με το R 1 στον πάγο και στο χιόνι?

Ή καθόλου μυαλό ή πολλά λεφτά παίζουν εδώ, ή βέβαια συνδιασμός των παραπάνω.

:beer: