PDA

View Full Version : Κλοπή Φρένου!!!!!!!

the_passenger
16/01/2006, 10:00
Καλημέρα φίλοι μου,

Ξεκινάω το πρωί να έρθω στο γραφείο με τη μηχανή (Varadero 1 μήνός) μέχρι που φτάνω στην έξοδο της πιλωτής και φρενάρω.. και μπούμ στην σιδερένια πόρτα!!! :hypnotize (γρατζουνιές μπροστά) Φρένο γιόκ!!! κοιτάω κάτω και τί να δώ: η δεξιά δαγκάνα του μπροστινού να λείπει!!!!!!! τα σωληνάκια κομμένα από ψηλά!!!! :sad:

Είχα δεί κάτι λαδάκια γύρω από τη μπροστινή ρόδα αλλά δεν έδωσα σημασία γιατι γίνονται αρκετά έργα τελευταία στην πιλοτή (φυσικό αέριο κλπ.) Και να φανταστείτε οτι η μηχανή είναι κλειδωμένη μπρός με abus quick και πίσω με abus κουλούρα σε σταθερό σημείο, καί με κουκούλα! αλλά ..κάποιος την έχει μπανίσει μάλλον! :sad:

Ο μηχανικός μου είπε τηλεφωνικά οτι θα πάει πολλά κάτι τέτοιο.. :sad:
Ξέρει κάποιος να μου πεί οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει; πχ:
-πόσο να περιμένω να πάει το μαλλί; :sick:
-να ψάχνω ήδη για γκαράζ μήν την "φάνε" και όλη - ή κομάτι κομάτι...;
-να το πώ σε αστυνόμία (μήπως μου πούν άν πχ έχουν γίνει κι άλλα ανάλογα ή όχι κλπ);

Φωτό από το δίσκο χωρίς δαγκάνα. Υγρά φρένων πιό πίσω, παρατηρήστε τα σωληνάκια κομμένα από ψηλά!
:sick:

33761

hornet
16/01/2006, 10:22
Ρε συ τι ειναι αυτοι ρε π@#$τη μου να παει να σκοτωθει ο αλλος !!!

Εννοειται πως το παρκινκ ειναι μια καλη λυση
Τωρα ειδικα για ενα φρενο ανταλλακτικο δεν νομιζω οτι θα ασχοληθει και ιδιαιτερα η αστυνομια
Το ποσο θα κανει δεν μπορω να σε βοηθησω

SF
16/01/2006, 10:24
Και το αστείο της ιστορίας είναι ότι (όπως είχε τύχει σε έναν γνωστό μου με TDR που του έκοψαν τη μία και μόνη δαγκάνα = no brakes) ...πας στο μηχανικό σου και ζητάς μια δαγκάνα μεταχείρα, και σου έρχεται μια 'φρεσκοκομμένη' που ίσως και να είναι η δική σου!!!!

Για γέλια και για κλάμματα...

hornet
16/01/2006, 10:26
κωστα μην το γενικευεις ....

Δεν σημαινει οτι οι μηχανικοι ειναι κλεφτες...μην το παρεξηγησουμε το θεμα

LIBYKOS
16/01/2006, 10:32
Ο Χριστός και η Παναγία!!!!

Αυτό είναι διαστροφή.
Τέλος πάντων, αν δε σε έχουν βάλει στο μάτι, δεν νομίζω να την ξαναπειράξουν.
Οσο για την αστυνομία ξέχνα το, δεν νομίζω να ασχοληθούν, εκτός και αν πέσεις σε κάποιον αρκετά ευσυνείδητο στη σήμανση κλπ κλπ
Τωρα το πόσο μπορεί να σου στοιχίσει η τοποθέτηση του φρένου με όλα τα υπόλοιπα, μπορείς να πάρεις την πρώτη κρυάδα με ένα τηλεφώνημα στο Σαρακάκη.
Υπομονή, τι άλλο μπορείς να κάνεις;

620
16/01/2006, 10:39
File mou kati tetoia atoma den theloun oute ksylo.
Prepei na tous baleis katw kai na tous biaseis kanonika to kolo me kana maderi gia na mhn to ksexasoune pote.
Ai sto diaolo epitelous :a26: :a023:

Cpt. Haddock
16/01/2006, 10:43
:confused: :confused:

απίστευτα πράγματα

Δε λες πάλι καλά που υπήρχε η πόρτα και κατάλαβες εκεί οτι δεν έχεις φρένα και όχι στο δρόμο...

υπομονή αδερφέ

Daemon
16/01/2006, 10:46
Ο δικος μου κλεφτης ηταν "κυριος".. Ξεβιδωσε την δαγκανα, ξεβιδωσε το σωληνακι και ξαναεβαλε της βιδες και ροδελες πισω, πηρε μονο δαγκανα..:mad: Μετα απο μερικες μερες που κυκλοφοραγα χωρις μπροστινο φρενο βρισκο μια μτχ και την βαζω. Το ιδιο βραδυ μου παιρνει την πισω με το ιδιο τροπο.. :a018: Παντος δεν με αφησε χωρις φρενα να μην κυκλοφορισω.. :rolleyes:

latris mixanis
16/01/2006, 10:49
Τυχερός μέσα στην ατυχία σου...

τι να πει κανείς,στο τέλος θα την παρκαρουμε στο σαλόνι μας και πάλι θα φοβόμαστε :mad:

hornet
16/01/2006, 10:53
Το προβλημα ειναι πως το βαραντερο εχει τα συνδυαζομενα φρενα οι ..τυποι εκοψαν ολα τα σωληνακια (3 τον αριθμο εχει η δεξια δαγκανα) με αποτελεσμα εκοψαν ολα τα φρενα της μηχανης...τουλαχιστον εγκληματικο!!!
Αυτη η μηχανη ετσι και εβγαινε στο δρομο ο ανθρωπος δεν θα ειχε καθολου φρενα ουτε πισω ουτε μπροστα!!

the_passenger
16/01/2006, 11:02
Ευχαριστώ παιδιά για τη συμπαράσταση, τί άλλο να πεί κανείς...

Όντως φίλε hornet το Vara έχει και το CBS, οπότε πρεπει να μήν έχω καθόλου φρένα τώρα!!! Και τα έχει κόψει και από ψηλά τα σωληνάκια το @ρχ### :mad: , νομίζω ούτε το πίσω έχω τώρα αλλά πάνω στη στεναχώρια ούτε το δοκίμασα... :sick:

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕ ΒΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΟ VARADERO ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ!!! :eek:
ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΩ ΑΠΟ ΤΟ STOP ΔΥΟ ΣΤΕΝΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΕ 50!!! :bawl:

hornet
16/01/2006, 11:06
Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι καμια μηνυση παντος αγνωστου..αφου το να σου κοψει ολα τα φρενα παει αλλου!!!!

the_passenger
16/01/2006, 11:24
Μάλλον έχεις δίκιο φίλε hornet... Είναι πολύ σημαντικό και αυτό ...Εγκληματικό, και εγώ παρ'ολίγον το θύμα... :(

SF
16/01/2006, 11:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από hornet
κωστα μην το γενικευεις ....

Δεν σημαινει οτι οι μηχανικοι ειναι κλεφτες...μην το παρεξηγησουμε το θεμα

Όχι ρε δε το γενικεύω! Ο μηχανικός απλά θα ζητήσει από τον προμηθευτή του μεταχειρισμένο ανταλλακτικό...

apolon10
16/01/2006, 11:53
θυμηθηκα τωρα αυτο που ελεγε ο εκπαιδευτης, οταν εδινα για διπλωμα, και ηθελαν οι εξεταστες να δουνε να εκτελειτε πριν το καβαλημα. Τον ελεγχο της μηχανης για φουσκωμενα λαστιχα, υγρα φρενων κλπ και βεβαια για ελεγχο των φρενων με τις μανετες.

Μηπως πρεπει να τα ελεγχουμε ολα πια πριν καβαλησουμε. Αφου το μονο που μπορεις να καταλαβεις με τη μια, αν λειπει, ειναι το τιμονι ή ακομη χειροτερα η σελα:confused: :eyepop:

the_passenger
16/01/2006, 12:08
ΩΧ ΩΧ ΩΧ παιδια, έμαθα και πόσο πάει το μαλλί μόνο για τη δαγκάνα:
452 ERO!!!
Εδώ κλαίμεεεεεεεεεεε :bigcry: :bawl:

devil's animal
16/01/2006, 12:18
φιλε μου ησουν πολυ τυχερος (οπως ειπωθηκε) που δεν το διαπιστωσες στο δρομο αυτο...γιατι το λιγοτερο που μπορουσες να παθεις ειναι να :bawl: για περισσοτερα πλαστικα και γρατζουνιες (για να μην αναφερω το αλλο το "κακο" το θεμα:a018: )

κοιτα ομως μηπως ειναι καποιος που ξερεις και θελει ναπαθεις κακο....γιατι η κλοπη, κλοπη αλλα πραγματικα αυτο με τα φρενα θεωρειται τουλαχιστον εγκληματικο....:a45:

τωρα για την αντικατασταση...........καλα κουραγια στην τσεπη σου!!:a35:

lampros_fazer
16/01/2006, 13:40
Κοίτα ρε μαλ#κα τι γίνεται!
Αυτό είναι απόπειρα δολοφονίας....!
Και θα έτρωγες τα μούτρα σου αν δεν το έπαιρνες χαμπάρι και θα δώσεις εωα σωρο λεφτα για φρένα..
Τι νω ρε πο$στη μου...Θέλουν πολύ γαμ#$% μερικοι...
Ψάξε για μεταχειρισμένη δαγκάνα δεν νομίζω να έιναι τοσο δύσκολο να βρεις ή πάρε μια από ιντερνετ.

Krokodilos001
16/01/2006, 14:05
Silipitiria bre file.

megalo tsoglani to kleftroni,,,,ti na peis...opos ola ta kleftronia.

Sou ti balane sto mati...giafto kita na breis ena tropo na ti sigourepsis kapou i kapos.
Ke na pas stin astinomia na kaneis toulaxiston dilosi. Den sou kostizei tipota. Fisika den tha asxolithoun na broune tin dagana, alla tha kseroun ti ginete stin perioxi ke an i iparxoun ke alla peristatika na kanoun kati genikotera. Min me rotisis ti omos....

Einai apla kalo na exoun afti tin pliroforisi...pote den kseris

Tora kouragio me tin antikatsatsi.

zoropatra
16/01/2006, 14:34
MAL#@$%(*!KES!!!!!!!!!

the_passenger
16/01/2006, 14:40
Νά'στε καλά όλοι ρε παιδιά.

File mou kati tetoia atoma den theloun oute ksylo.
Prepei na tous baleis katw kai na tous biaseis kanonika to kolo me kana maderi gia na mhn to ksexasoune pote.
Ai sto diaolo epitelous

φιλε "620" έγραψες με την ποινή που χρειάζεται, χαχαχα :rotflmao:

κοιτα ομως μηπως ειναι καποιος που ξερεις και θελει ναπαθεις κακο....γιατι η κλοπη, κλοπη αλλα πραγματικα αυτο με τα φρενα θεωρειται τουλαχιστον εγκληματικο....

Ναί φίλε εγκληματικό 100%, αλλά βλέπω οτι αυτός που το έκανε δεν το έκανε για εμένα αλλά μόνο για αυτό που πήρε - αν πήγαινε για εμένα δεν θα άφηνε τα λαδάκια να πεσουν χύμα και να φαίνονται... (και κακώς που δεν πονηρεύτηκα παραπάνω να προλάβω να το δώ...)

Einai apla kalo na exoun afti tin pliroforisi...pote den kseris

Ναί φίλε γι'αυτό το λόγω θα το πώ, και μήπως και βάλω ένα λιθαράκι κι εγώ στην φύλαξη... (την ποιά?? :confused: )

Ψάξε για μεταχειρισμένη δαγκάνα δεν νομίζω να έιναι τοσο δύσκολο να βρεις ή πάρε μια από ιντερνετ.

Φίλε από Internet θα μπορούσα να βρώ δαγκάνα μεταχείρω;;;

thanx again...

ronin1
16/01/2006, 14:45
MOYN#!$@#%PANA!!!!!

fazerakis
16/01/2006, 14:53
Πάντα σκεφτόμουνα την πιθανότητα τέτοιου ήδους βανδαλισμών. Η μόνη λύση είναι η αντικατάσταση με βίδες ασφαλείας οπότε θα χρειάζεται και ειδικό κατσαβίδι (ή TRI-WING ή ALLEN ασφαλείας) κάτι που θα κάνω για το stabilizater μου.

Κατά τα άλλα γ.....τα, το καταπίνεις και το κάνεις γαργάρα. Μόνο μην τον πετύχεις την άλλη φορά.

Δεσε τον με το KRYPTONITE και φώναξέ μας. :beer:

tifoefs
16/01/2006, 15:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από the_passenger
ΩΧ ΩΧ ΩΧ παιδια, έμαθα και πόσο πάει το μαλλί μόνο για τη δαγκάνα:
452 ERO!!!
Εδώ κλαίμεεεεεεεεεεε :bigcry: :bawl:

Δεν σε καλυπτει η ασφαλεια ;;;

:confused:

Ρε τους πουστηδες !!! Ακου κει να κοψουν τις δαγκανες !!!

:eyepop:

the_passenger
16/01/2006, 15:55
Μπααααααα φίλε μου ποιά ασφάλεια?...
Θα έπρεπε να είναι ασφάλεια μερικής κλοπής, που στις μηχανές ως γνωστόν δεν υφίσταται... (ή υφίσταται με όρους του τύπου σε γκαράς με αλυσίδες υπεροκεανιου και ένα σωρό κόλπα ωστε να μή δίνουν δεκάρα... απο οτι εχω ακουσει παντα)
:(

Προς το παρόν νιώθω μόνο μεγάλη ΑΝασφάλεια... εσύ να :ZZZ: και κάποιοι να σε γδαίρνουν... :uplate:

YPVS
16/01/2006, 16:10
Φιλε μου εισαι τυχερος γιατι μαλλον τα μετρα που ειχες παρει ,ιδαιτερα με την Abus πισω και σε σταθερο σημειο τους οδηγησε αντι να παρουν ολοκληρη την μηχανη να αρπαξουν μονο τα φρενα ..

μην την αφησεις στο σημειο ουτε μια βραδυα ακομη ,εξαφανισε την σε καποιο κλειστο παρκινγκ γιατι θα επιστρεψουν πιο οργανωμενοι ...

tifoefs
16/01/2006, 16:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από YPVS
Φιλε μου εισαι τυχερος γιατι μαλλον τα μετρα που ειχες παρει ,ιδαιτερα με την Abus πισω και σε σταθερο σημειο τους οδηγησε αντι να παρουν ολοκληρη την μηχανη να αρπαξουν μονο τα φρενα ..

μην την αφησεις στο σημειο ουτε μια βραδυα ακομη ,εξαφανισε την σε καποιο κλειστο παρκινγκ γιατι θα επιστρεψουν πιο οργανωμενοι ...

Σιγουρα !! Στην εχουν σταμπαρει !

:eyepop:

the_passenger
16/01/2006, 16:36
Πολύ πιθανό να ισχύει και αυτό παιδιά... :(
Για αρχή βγαίνω απο την πιλωτή και τη βάζω στο πεζοδρόμιο ακριβώς μπροστά από την είσοδο που ειναι και γενικά περισσότερο ορατή.. κι αρχίζω το ψάξιμο για κοντινό γκαράζ...

Ευτυχώς μεταχειρισμένο ήδη βρήκα κάτι με 120eyro...

Και έμαθα οτι είμαι και τυχερός που ήταν η δεξιά δαγκάνα...

Cpt. Haddock
16/01/2006, 16:40
Πολύ πιθανό να ισχύει και αυτό παιδιά... :(
Για αρχή βγαίνω απο την πιλωτή και τη βάζω στο πεζοδρόμιο ακριβώς μπροστά από την είσοδο που ειναι και γενικά περισσότερο ορατή.. κι αρχίζω το ψάξιμο για κοντινό γκαράζ...

:confused: :confused: :confused:

Μήπως εκτός από πιο ορατή είναι και πιο εύκολα προσβάσιμη;

Είσαι σίγουρος ρε αδερφέ; Αν έχεις γκαραζόπορτα που κλείνει με μηχανισμό μην τη βγάλεις στο πεζοδρόμιο

the_passenger
16/01/2006, 16:44
Φίλε μου είναι πιο εύκολα προσβάσιμη, αλλά δεν υπάρχει γκαραζόπορτα, απλά σιδερένιες πόρτες γύρω γύρω που συνήθως είναι και ανοικτές..
Μου φένεται οτι τελικά είναι πιό εύκολο κάποιος να δουλέψει για να βουτήξει κάτι μέσα στην πιλωτή (γιατι κρύβεται καλύτερα) σε σχέση με το πεζοδρόμιο και μπροστά από την είσοδο πολ/κίας...

zzr2005
16/01/2006, 18:02
Φίλε μου είναι πιο εύκολα προσβάσιμη, αλλά δεν υπάρχει γκαραζόπορτα, απλά σιδερένιες πόρτες γύρω γύρω που συνήθως είναι και ανοικτές..
Μου φένεται οτι τελικά είναι πιό εύκολο κάποιος να δουλέψει για να βουτήξει κάτι μέσα στην πιλωτή (γιατι κρύβεται καλύτερα) σε σχέση με το πεζοδρόμιο και μπροστά από την είσοδο πολ/κίας...
δεν μπορείται να συννενοηθείται με τους λοιπούς ενοίκους να βάλετε κλειδαριές στις πόρτες και να κλειδώνετε μετά από κάπια ώρα το βράδυ????
και εγώ δεν θα την έβγαζα έξω στο πεζοδρόμιο μάλλον την μηχανή......ωστόσο αν την εχουν σταμπάρει ενδέχεται να "κολλήσουν" με αυτή την κίνηση σκεπτόμενοι ότι μπορεί να τους την έχεις στημένη.....
ρε παιδιά να πετάξω μια ιδέα???δεν είναι καλή ιδέα ένας μηχανισμός με φωτοκύταρο κρυμένος που όταν κάποιος πλησιάζει στη μηχανή να σε ειδοποιεί εντός της οικίας σου?αυτό εννοείτε για πιλωτές όπου δεν υπάρχει πρόσβαση από άλλα άτομα....(να μην χτυπάει κ όλη την ώρα....

KaTaNaS
16/01/2006, 18:07
ma kala , pws jekleidwses το abus μπροστά δίχως να το καταλάβεις;

the_passenger
16/01/2006, 19:03
δεν μπορείται να συννενοηθείται με τους λοιπούς ενοίκους να βάλετε κλειδαριές στις πόρτες και να κλειδώνετε μετά από κάπια ώρα το βράδυ????
...
δεν είναι καλή ιδέα ένας μηχανισμός με φωτοκύταρο κρυμένος που όταν κάποιος πλησιάζει στη μηχανή να σε ειδοποιεί εντός της οικίας σου?
....

Η μόνη συννενόηση που έχει ήδη γίνει στη μία εκ των δύο 7όροφων (τρεχα γύρευε..) πολυκατοικιών ("δύδιμες" με κοινό κήπο) ήταν να υπογράψει η πλειοψηφία να μήν επιτρέπονται οι μηχανές, με αφορμή το κάψιμο ενός παπιού εντος πιλοτής!!! - προφανώς προσωπικές διαφορές του ιδιοκτήτη... Της άλλης την πιλωτή χρησιμοποιώ αλλα κι εκεί άν το κάνω θέμα μάλλον το ίδιο θα αποφασίσουν... (Άσχετο αλλά τώρα ο υιός της πρωτοστατούσας στο μάζεμα των υπογραφών γύρισε απο το εξωτερικό με μηχανούλα και τελευταία τη βάζει στην πιλοτή!!! (no comments) :lol:

Ναί κάτι με φωτοκύτταρο θα ήταν πολύ καλη ιδέα, και νομίζω οτι τελευταία έχουν φθηνίνει όλα αυτά, αλλά θέλει να ασχοληθείς αρκετά και σίγουρα κάποια χρήματα... πολύ καλη ιδέα.
Επίσης πολύ καλή ιδέα είναι και η κατασκευή "κλουβιού" σε καποιο γωνιακό σημείο της πιλωτής - θα ήθελε όμως πολλά χρήματα και ακόμα χειρότερα ..τη σύμφωνη γνώμη πολλών ενοικιαστών... :sick:

ma kala , pws jekleidwses το abus μπροστά δίχως να το καταλάβεις;

Καθόλου!.. :sad: το ABUS ήταν απο τον άλλο δίσκο.. αλλά ακόμα και στον χωρίς δαγκάνα δίσκο να ήταν, ίσως και τότε να μην το έβλεπα: ακόμα και να το "κοιτάξεις" μπορεί να μήν το "δείς" ... πού να πάει το μυαλό! :look:

siokatas
16/01/2006, 19:11
:wave2:

....καλα τι γινεται ρε παιδια με αυτα τα varadero?την βδομαδα που μας περασε κλεψανε 2 απο την γειτονια μου (ο ενας μαλιστα ειχε abus disc lock μπρος πισω συνεγερμο και μια κουλουρα στην πισω,το μονο που βρηκε ειναι την κουλουρα σπασμενη)και χθες διαβασα στο 0-300 αλλη μια στα μετεωρα θεσ/νικης...συνολο 3 σε μια μονο βδομαδα:eek: :eek: :confused: :confused: .....

τωρα αυτο με τα φρενα....παντος για την σιδερενια πορτα μπορεις να βαλεις μηχανισμο να ανοιγει με τηλεκοντρολ και να εχουν ολοι οι ενοικοι.....

zzr2005
16/01/2006, 19:16
Η μόνη συννενόηση που έχει ήδη γίνει στη μία εκ των δύο 7όροφων (τρεχα γύρευε..) πολυκατοικιών ("δύδιμες" με κοινό κήπο) ήταν να υπογράψει η πλειοψηφία να μήν επιτρέπονται οι μηχανές, με αφορμή το κάψιμο ενός παπιού εντος πιλοτής!!! - προφανώς προσωπικές διαφορές του ιδιοκτήτη... Της άλλης την πιλωτή χρησιμοποιώ αλλα κι εκεί άν το κάνω θέμα μάλλον το ίδιο θα αποφασίσουν... (Άσχετο αλλά τώρα ο υιός της πρωτοστατούσας στο μάζεμα των υπογραφών γύρισε απο το εξωτερικό με μηχανούλα και τελευταία τη βάζει στην πιλοτή!!! (no comments) :lol:

Ναί κάτι με φωτοκύτταρο θα ήταν πολύ καλη ιδέα, και νομίζω οτι τελευταία έχουν φθηνίνει όλα αυτά, αλλά θέλει να ασχοληθείς αρκετά και σίγουρα κάποια χρήματα... πολύ καλη ιδέα.
Επίσης πολύ καλή ιδέα είναι και η κατασκευή "κλουβιού" σε καποιο γωνιακό σημείο της πιλωτής - θα ήθελε όμως πολλά χρήματα και ακόμα χειρότερα ..τη σύμφωνη γνώμη πολλών ενοικιαστών... :sick:

Καθόλου!.. :sad: το ABUS ήταν απο τον άλλο δίσκο.. αλλά ακόμα και στον χωρίς δαγκάνα δίσκο να ήταν, ίσως και τότε να μην το έβλεπα: ακόμα και να το "κοιτάξεις" μπορεί να μήν το "δείς" ... πού να πάει το μυαλό! :look:
η κλασική μαλακία με της μεγάλες πολυκατοικίες...όλοι κομπλεξικοί καράβλαχοι....μόνο που τους νιάζει είναι ο ευατούλης τους....
το φοτοκύταρο δεν νομίζω να θέλει πολλά λεφτά...τέτοιος αισθητήρες χρησιμοποιούσαν κ πολλά παλιά ψιλικατζίδικα για να αντιλαμβάνονται όταν κάποιον μπάνει στο μαγαζί...τα θυμάσε??θέλει λίγ ομεράκι για την τοποθετηση κ να μην μπει σε σημείο που προσεγγίζεται από΄άλλους για να μην τρως ακυρους συναγερμούς....
για το κλουβί άστο καλύτερα....έτσι πως μου περιέγραψες την κατάσταση πιο πιθανό είναι να σου κάψουν οι ένοικοι τη μηχανή παρά να σου επιτρέψουν να βάλεις κλουβί...

zolotas
16/01/2006, 19:27
Μπααααααα φίλε μου ποιά ασφάλεια?...
Θα έπρεπε να είναι ασφάλεια μερικής κλοπής, που στις μηχανές ως γνωστόν δεν υφίσταται... (ή υφίσταται με όρους του τύπου σε γκαράς με αλυσίδες υπεροκεανιου και ένα σωρό κόλπα ωστε να μή δίνουν δεκάρα... απο οτι εχω ακουσει παντα)
:(

Προς το παρόν νιώθω μόνο μεγάλη ΑΝασφάλεια... εσύ να :ZZZ: και κάποιοι να σε γδαίρνουν... :uplate:

εισαι λαθος .....ασφαλεια κλοπης μπορεις να κανεις με περιπου 490Ε τον χρονο και οδικη βοηθεια,αν κοστιζει η μηχανη σου π.χ. 10000Ε. ρωτα και μενα που το εψαξα .....και θα την κανω.

δεν χρειαζεται ουτε παρκινγκ ,ουτε λουκετα ..ως προυποθεσεις

αλλα θα σου συνιστουσα να την βαζεις σε παρκινγκ.
ευτηχως που δεν την σηκωσανε δε λες.....μια δαγκανα μονο ...πανα να γ@μηθει ...θα την φτιαξεις.

the_passenger
17/01/2006, 09:19
..καλα τι γινεται ρε παιδια με αυτα τα varadero?την βδομαδα που μας περασε κλεψανε 2 απο την γειτονια μου (ο ενας μαλιστα ειχε abus disc lock μπρος πισω συνεγερμο και μια κουλουρα στην πισω

Ωχ ωχ, με βλέπω με την igloo στο δρόμο να κοιμάμαι!.. Η κουλούρα ήταν καλή; (έχω την ABUS των 100€ )

.....ασφαλεια κλοπης μπορεις να κανεις με περιπου 490Ε τον χρονο και οδικη βοηθεια,αν κοστιζει η μηχανη σου π.χ. 10000Ε. ρωτα και μενα που το εψαξα .....και θα την κανω.

δεν χρειαζεται ουτε παρκινγκ ,ουτε λουκετα ..ως προυποθεσεις

Αν είναι έτσι επί της ουσίας και μαζί με τα ψιλλά γράμματα, θα με ενδιέφερε κι εμένα.. τους έχεις δεί τους όρους του συμβολαίου;

...το φοτοκύταρο δεν νομίζω να θέλει πολλά λεφτά...

Μου φένεται καλή ιδέα.. αλλά προς το παρόν έφυγα κακήν κακώς από την πιλωτή.. προτίμισα το πεζοδρόμιο ακριβώς μπροστά από την είσοδο, όπου και είναι ορατή οπότε μάλλον πιό δύσκολα κάθεται κάποιος να δουλέψει.. σκέφτομαι να ετοιμάσω ένα γραμματάκι για τους διαχ/στές κοντινών πολ/κιών για ενοικίαση θέσης parking...

Krokodilos001
17/01/2006, 09:25
Kalitera stin piloti ke demeni kapou, apo oti sto dromo. Ekei stin sikonoun ke me gerano sto pits fitili.

Pantos an den enoxlei, antikeimnika kapios klobos gia tin mixani sou, na ton baleis stin piloti ka na bazeis mesa stin mixani.
Na eise omos diplomatis ke ebgenikos.

Prota steile mia enimerotiki epistoli se olous tou geitones (enikous) oti kikloforoun kleftes stin geitonia ke oti distixos sou klepsane kati apo tin mixani, an kapios eide kati na se enimerosi.
Sto idio gramma i se epomeno, Oti logo tis anasfaleias stous dromous eise distixos anagasmenos ek ton pragmaton na baleis tin mixani sou stin piloti, ke zitas tin kanatonisi ke anoxi ton geitonon. Tha prospathiseis bebea, na eise oso to dinaton min enoxilitos me to parkarisma.

Stin sinexeia rixneis ke ena gramma, oi klopes sinexizonte, eixes ke alla problimata ke gia logous asfaleias ke ta lipa ma sineothiete na klidonete tin piloti, efoson afto den ginei ftiaxneis ton klobo ke to etiologis oti logo aprothimias ke asineosias me tous ipoloipous gia mia kompsi lisi asfaleias...katelikses se afti tin lisi.
Panta ebenikos ke sigatabatikos. Pes oti tous afora olous, o kathenas mporei na exei mixaniaki i podilato patini..ke den ksero ego

An kapios tsogalnos pei to antitheo....grapstone. I kanton ebgenika rompa, meso enimerotikos apostolis se olous.
I se prosopiko gramma, zita tou ebgenika na egiithei gia tin asfaleia tis periousias sou, an den to kanei ton theoris sinipetio, ke stin epomeni minisi tha einai o basikos ipoptos, poli ebgenika.

Ola grapta, xoris sinxisis, me iremia. Ke ola ta grapta einai apodeiksei

:wave2:
:lol:

Oreksi pou tin exo simera.

A oso gia to ebay, mporei na breis ke kenourgia se kali timi, apo ebay shop

the_passenger
17/01/2006, 10:34
Καθόλου άσχημο το σκεπτικό..

Ένα πρόβλημα που έχω είναι οτι θα έπρεπε να συννενοηθώ και με τις δύο πολυκατοικίες για το κλείδωμα, αφού επικοινωνούν με κοινό κήπο... Η δε άλλη πολυκατοικία έχει δυο μικρές απλές πορτούλες με ύψος λιγότερο από ένα μέτρο.. οπότε είναι μάλλον αδύνατον να μπούν στη διαδικασία να βάλουν παντού πόρτες, κλειδαριές και οι ένοικοι να τις κλειδώνουν... φαντάσου οτι αυτή τη στιγμή ακόμα και η είσοδος έχει πρόβλημα και δεν κλείνει (ούτε κλειδώνει βέβαια) και είναι έτσι εδώ και μήνες.. ξεφραγο αμπέλι!

Τελικά μάλλον καταλήγω οτι εντός πιλωτής είναι ευκολότερο να πάρουν κομάτι, ενώ εκτός πιλωτής ..ολόκληρη! :dizzy:

pepenaxos1
17/01/2006, 18:19
Αλλο παλι τουτο!!! :confused: :confused: :mad:
Που να το βαλει στην μηχανη του λανθασμενα ο μαμημενος... και να φαει τα μουτρα του οσο πιο πολυ γινεται

:a57: :a57:

siokatas
17/01/2006, 20:26
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από the_passenger
[B]Ωχ ωχ, με βλέπω με την igloo στο δρόμο να κοιμάμαι!.. Η κουλούρα ήταν καλή; (έχω την ABUS των 100€ )

....οχι η κουλουρα ηταν της οκας γιαυτο και την αφησαν....

εγω παντως επειδη ζω μια απο τα ιδια με την πολυκατοικια οταν εγινα διαχειρηστης εβαλα μηχανισμους στης πορτες με τηλεκοντρολ...μετα εβαλα δυο γωνιες τρυπημενες (να περναει η κουλουρα απο μεσα) μεσα στην πυλωτη με ουπα και της τσιμενταρισα ενα disc lock μπροστα ενα πισω συνεγερμο και εγινε του φρουριο τωρα αν την παρει κανεις μπραβο του ας γυρισει να του δωσω και τα κλειδια τη να κανω παραπανω... :sad:

παντως πουλανε και εξω βασεις με τρυπες για την κουλουρα ψαξτο κανουν δουλεια.........

the_passenger
17/01/2006, 21:15
Αλλο παλι τουτο!!!
Που να το βαλει στην μηχανη του λανθασμενα ο μαμημενος... και να φαει τα μουτρα του οσο πιο πολυ γινεται

Καλά δε θα κάνω και πειράματα.. :nono: ψάχνω για τα ανταλλακτικά και για να αποφύγω το γερανό μάλλον θα φωνάξω άλλο μηχανικό που είναι μερικά στενά παρακάτω...

εβαλα μηχανισμους στης πορτες με τηλεκοντρολ...μετα εβαλα δυο γωνιες τρυπημενες (να περναει η κουλουρα απο μεσα) μεσα στην πυλωτη με ουπα και της τσιμενταρισα ενα disc lock μπροστα ενα πισω συνεγερμο και εγινε του φρουριο τωρα αν την παρει κανεις μπραβο του ας γυρισει να του δωσω και τα κλειδια τη να κανω παραπανω...

ΘΕΟΣ!!! :a09:
Το ιδανικό μέσα από αυτό που τσιμεντάρισες είναι να περάσεις σούπερ-αλυσίδα (καλή και χοντρή) την οποία θα κλειδώνεις με το abus quick (δε σπάει..) αφου την περνάς από το ΣΚΕΛΕΤΟ! Βέβαια ήδη τα μέτρα που λές είναι πολλά...
Σίγουρα ποτέ δε μπορεί να είναι κανείς 100% σίγουρος, αλλά αυτό που μπορεί είναι να μειώσει τις πιθανότητες :cool:

zolotas
17/01/2006, 21:34
φιλε passenger ,ως αναφορα την ασφαλεια που λεγαμε .....οι οροι ειναι οκ και δεν υπαρχει τιποτα το επιληψιμο............το θεμα ειναι ποσο θα το κρατησουν αυτο το συστημα γιατι αν δουν στο μελλον οτι δεν τους συμφερει τελικα ,το σταματανε και αντε γεια μετα.

το σιγουρο ειναι οτι τα κλεφτρονια θα ξερουν τωρα οτι εκει αραζεις την μηχανη σου...........ειπες οτι ειναι 1 μηνος.............φαντασου τους π@στηδες ακομα δεν την πηρες και σε μπανισανε ....και σε πυλωτη.

τι να πω ρε φιλε.....εγω δεν θα μπορουσα να ησυχασω λεπτο.

δεν πας να ψαξεις για κλειστο παρκιν καλυτερα??? .......και ας περπατας κανα χιλιομετρο( η ποδηλατακι και εφυγες).

Alx 84
17/01/2006, 23:13
Ε,ρε που καταντήσαμε!!! κρίμα φίλε μου.:( :( :mad:

oulas
17/01/2006, 23:36
τωρα αυτο με τα φρενα....παντος για την σιδερενια πορτα μπορεις να βαλεις μηχανισμο να ανοιγει με τηλεκοντρολ και να εχουν ολοι οι ενοικοι.....

Ολες οι πορτες με τηλεκοντρολ, εχουν μηχανισμο που με μια κινηση απομπλεκη η πορτα απο τα γραναζια που την σερνουν, σε περιπτωση διακοπης ρευματος.

Μπορεις να σπασεις τον διακοπτη που απομπλεκει, αλα αμα εχετε διακοπη ρευματος, θα ειστε μεσα κλεισμενοιθ σαν τα ποντικια!

oulas
17/01/2006, 23:37

Ολες οι πορτες με τηλεκοντρολ, εχουν μηχανισμο που με μια κινηση απομπλεκη η πορτα απο τα γραναζια που την σερνουν, σε περιπτωση διακοπης ρευματος.

Μπορεις να σπασεις τον διακοπτη που απομπλεκει, αλα αμα εχετε διακοπη ρευματος, θα ειστε μεσα κλεισμενοιθ σαν τα ποντικια!

Τα κλεφτρονια το γνωριζουν πολυ καλα αυτο. Οποτε η πορτα για εμενα δεν λει απολυτος τιποτα!

17inchwheeler
17/01/2006, 23:52
κοιτα εδω (http://cgi.ebay.co.uk/Nissin-Bremszange-Bremssattel-SD02-Varadero-XL-1000-V_W0QQitemZ8029123521QQcategoryZ49794QQrdZ1QQcmdZViewItem#ebayphotohosting)φιλε μου και εχε το νου σου..

the_passenger
18/01/2006, 00:40
Παιδιά σενάριο με πόρτες με τηλεκοντρόλ δεν παίζει.. Μιλάμε για 5 πόρτες συνολικά και στις δύο πολ/κίες...:yuck:

φιλε passenger ,ως αναφορα την ασφαλεια που λεγαμε .....οι οροι ειναι οκ και δεν υπαρχει τιποτα το επιληψιμο.......

το σιγουρο ειναι οτι τα κλεφτρονια θα ξερουν τωρα οτι εκει αραζεις την μηχανη σου...........ειπες οτι ειναι 1 μηνος.............φαντασου τους π@στηδες ακομα δεν την πηρες και σε μπανισανε ....και σε πυλωτη.

τι να πω ρε φιλε.....εγω δεν θα μπορουσα να ησυχασω λεπτο.

δεν πας να ψαξεις για κλειστο παρκιν καλυτερα??? .......και ας περπατας κανα χιλιομετρο( η ποδηλατακι και εφυγες).

Έτσι είναι κι εγώ δεν ησυχάζω με τίποτα.. παρατήρησε την ώρα του πόστ.. :uplate: Αύριο άδεια από τη δουλειά για ψάξιμο μεταχειρ. ανταλλακτικών, μαστόρων, γκαράζ. Έχω ήδη ετοιμάσει γραμματάκι για τους διαχειριστές γειτωνικών πολ/κιών με γκαράζ να δοκιμάσω την τύχη μου..

Εδώ και 3 χρόνια βάζω Transalp (400 και 650) στο ίδιο σημείο χωρίς προβλήματα (μιά φορά μόνο αρκετά παλιά βρήκα αβγά πάνω!!! :eyepop: ) τώρα όμως.. :sick:

Για ποιά ασφαλιστική μιλάμε; Αν δες στείλε μου pm να μήν κάνουμε και διαφήμιση, αν και υποψιάζομαι οτι είναι μεγάλη και σίγουρη σωστά;

κοιτα εδωφιλε μου και εχε το νου σου..
Ευχαριστώ! Αν και δίνει και τις δύο δαγκάνες.. αλλά μπορεί να το χρειαστώ αν δε βρώ στα μεταχειρισμένα αύριο!

BMW1150
18/01/2006, 03:39
Εμενα παλια μου ειχαν κλεψει ολοκληρο το μπροστινο φρενο...μανετα τρομπα υγρων - σωληνακι - δαγκανα....!!!! Το τραγικο ειναι οτι το ειχα αφησει σε parking στο κηφισο για Σαββατοκυριακο...!!! Το τι μου εδωσε το parking ....20.000 δρχ διαφορετικα ας πηγαινα στα δικαστηρια....:bigcry:

cityfly
18/01/2006, 10:16
πέρα από την ειδοποίηση με φωτοκύταρο μπορείς απλά να βάλεις μια λάμπα που να ενεργοποιείται με φωτοκύταρο ώστε να αποτρέπει τα κλεφτρόνια γιατί θα φαίνονται, είναι αρκετά φτηνά απλά πλέον και το μόνο που χρειάζεται είναι να το συνδέσεις σε ένα καλώδιο ρεύματος και μόνος σου μπορείς να το κάνεις

λογικά οι υπόλοιποι ένοικοι δεν θα χουν πρόβλημα με αυτό, γιατί 14 όροφοι επί τα διαμερίσματα ανά όροφο το κόστος θα είναι πολύ χαμηλό

ενώ πέρα από το αντικλεπτικό πλεονέκτημα, παίζουν κι άλλα,

φωτίζεται ο χώρος όταν πας να πάρεις μηχανή ή αμάξι και βλέπεις κ.α.

zolotas
18/01/2006, 16:23
ιντεραμερικαν ειναι ...διαφημιση δεν κανουμε ....βοηθαμε απλα:wave2:

the_passenger
19/01/2006, 10:26
Ευχαριστώ zolotas και cityfly,
τελικά είμαι τυχερός γιατι βρήκα θέση σε κλειστό υπόγειο γκαράζ πολύ κοντά μου! Ο τύπος νοικιάζει 65€ το μήνα τη θέση αυτοκινήτου, βρήκαμε όμως ένα καλό σημείο για τη μηχανή (σε μεγάλο κενό μεταξύ αυτοκινήτων και πίσω από κολώνα - κυριλέ), και μου το αφήνει 30€, θεμιτό θα έλεγα!

Είμαι τυχερός και με το ανταλλακτικό, βρήκα σε πολύ καλή κατάσταση από τρακαρισμένο Varadero (σε σχετικό μαγαζί στο Μεταξουργείο) τη δαγκάνα μαζί με τα σωληνάκια - βίδες που ήθελα με 100€ !!! :cool:

Τώρα μένει να τελειώσει τη δουλειά ο μηχανικός (τακάκια, λαδια φρένων - εξαέρωση) και φινίτο!

Ιδού και φωτό από τη διακομηδή της "ξέφρενης" μοτό στο μάστορα:

the_passenger
19/01/2006, 10:29
Διακομιδή (άλλα 40€ ) :

34094

Cpt. Haddock
19/01/2006, 10:34
βρήκαμε όμως ένα καλό σημείο για τη μηχανή (σε μεγάλο κενό μεταξύ αυτοκινήτων και πίσω από κολώνα - κυριλέ), και μου το αφήνει 30€, θεμιτό θα έλεγα!

Βασικά κλοπή είναι, απλά εκμεταλεύεται το πρόβλημα που εσύ (και άλλοι) έχετε...

Αλλα τι άλλο να κάνεις....

:sad:

Dodok edessa
19/01/2006, 10:43
!!:uplate: Πρόσεχτε μόνο μην σας κλέψουν και εσάς μαζί με την μηχανή !!:uplate: :hypnotize

Πω ρε μάγκα μου πως ζείτε έτσι ,με τον φόβο μήπως και σου κλέψουν και τα σώβρακα ???:confused: :confused: :( :confused:

the_passenger
19/01/2006, 10:58
Όντος τα 30€ το μήνα είναι 360 το χρόνο! ή μάλλον ΑΛΛΑ 360 .. ένα ακόμα βάρος... Και είναι πολλά ρε γ@μότο... :bigcry:

Εδώ και 3 χρόνια δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα ούτε φόβο με τις Transalp στην πιλωτή, τώρα όμως διστυχώς αυτό άλλαξε... :evil:

zzr2005
19/01/2006, 18:17
ΑΣΧΕΤΟ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ
φίλε η οδική βοήθεια που χρησιμοποίησες είναι χωρίς συνδρομή έτσι???είναι οδική για μηχανές?
40 ευρώ η μεταφορά?ξέρεις τη κάλυψη έχει ?καλή εξυπηρέτηση?

the_passenger
19/01/2006, 19:18
Ναι είναι οδική για μηχανές, χωρίς συνδρομή. τηλ:6973694444
Ήταν άψογοι, ήρθαν πολύ γρήγορα και τα 40 ευρώ (το συζητάς απο πρίν αυτό γιατι η υπόθεση σηκώνει παζάρι) ήταν από το Μαρούσι στους Αμπελόκπους.

ΥΓ: Ποσο μ@λακα ειμαι: Έχω οδική για 1 χρόνο απο Interamerican λόγω της αγοράς αλλά δεν το θυμίθηκα! :a31: :a029: Ενός κακού μύρια έπονται...

skous
19/01/2006, 20:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από oulas

Τα κλεφτρονια το γνωριζουν πολυ καλα αυτο. Οποτε η πορτα για εμενα δεν λει απολυτος τιποτα!

oxi oles
oi dikia mou einai etsi ALLA exei kai kleidaki. Ean to kleidwseis, den girnaei sto manual me to xeri, 8elei na to kseklidwseis prwta.

Ayto apotrepei ta kleftronia dioti prepei na spasounm kai ayti tin kleidaria (paneykolo men, alla 8a kanei ligo 8oribo)

periklisk
19/01/2006, 22:35
Μακάρι να μην πετύχω ποτέ κανένα κ$@##$λη να κλέβει τίποτα.... δεν ξέρω τι θα κάνω.....:mad: