View Full Version : A8eos Meros B
BELZEBOYLIS
18/01/2006, 11:32
Σε συνέχεια προηγούμενου ποστ και με την αδεια του κ. Θανάση
‘’Είστε ελεύθεροι όμως ν'αρχίσετε ένα καινούργιο ποστ και να συνεχίσετε όσο θέλετε.’’
ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ : θρησκεία είναι το όπιο του λαού
ειναι για αυτους που δε θελουν να δουν λιγο παραπερα.:alien: :alien:
κτμ θρησκεια...
πορτοκαλολαγνεια..:hypnotize
BELZEBOYLIS
18/01/2006, 11:47
Freud : η θρησκεία είναι μια μαζική νεύρωση
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
ειναι για αυτους που δε θελουν να δουν λιγο παραπερα.:alien: :alien:
κτμ θρησκεια...
πορτοκαλολαγνεια..:hypnotize
:a23: :a23: :a23: :a23: :a23: :a23: :a23:
BELZEBOYLIS
18/01/2006, 12:24
Κάτι μου λέει ότι έπρεπε να μπει στο : αναζητήσεις σκέψεις προβληματισμοί γιατί εδώ θα το ξεφτιλίσουμε το θέμα …….. αλλά εκεί θα κινδύνευε, αν ανεβάζαμε τους τόνους ……
Εσείς που ξέρετε τα πάντα,
πείτε μου ποιος έφτιαξε το σύμπαν και γιατί ;
Αν μου δώσετε απάντηση και μου αποδείξετε ότι είναι σωστή , τότε θα πάψω να πιστεύω στο θεό ...
:a024:
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΙΠΠΕΑΣ
Εσείς που ξέρετε τα πάντα.
Αν μου δώσετε απάντηση και μου αποδείξετε ότι είναι σωστή , τότε θα πάψω να πιστεύω στο θεό ...
οχι ρε φιλε..στη πουτσα μας...αληθεια λεμε..
ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΠΟΥ ΘΕΣ..:rotflmao: :rotflmao: :lol: :bawl: :rotflmao:
Cpt. Haddock
18/01/2006, 16:22
Να δοκιμάσω να απαντήσω.
(παρακάμπτω το "εσείςς που ξέρετε τα πάντα" γιατί δε με αφορά)
Στο θέμα αυτό γιατί προβληματίζεσαι; Το ποιός και γιατί το έφτιαξε είναι κατι που ΔΕΝ ξέρουμε ακόμα. Ίσως μάθουμε, ίσως και όχι.
΄Αρα, σύμφωνα με την κβαντομηχανική υπάρχουν οι ίδιες ακριβώς πιθανότητες να το έχει φτιάξει κάποιος (πες τον θεό ή όπως αλλιώς θέλεις) με το να μην το έφτιαξε κανένας.
Αν θες υπάρχει και ή ίδια πιθανότητα να το έφτιαξε ένας επιστήμονας σε ένα εργαστήριο.
Δεν είναι εκεί το ζητούμενο. Είναι ένα κλειστό σύστημα (σαν το παράδοξο της γάτας του Σρέντιγκερ) και, μέχρι να επέμβουμε εμείς συνυπάρχει σε όλες τις καταστάσεις.
Η κλασσική λογική οτι "αφού υπάρχει το σύμπαν, άρα κάποιος το έφτιαξε, άρα υπάρχει θεός" είναι circular reasoning, εν ολίγοις υποθέτεις το συμπέρασμά σου.
Μέχρι να μάθουμε όμως μετα βεβαιότητος, η ύπαρξη του θεού είναι απλά μια θεωρία. Συζητίσιμη μεν, αλλά θεωρία. Και, όπως όλες οι θεωρίες, χρειάζεται απόδειξη.
Και να συμπληρώσω: ΜΗΝ πάψεις να πιστεύεις όπου θές. Αν σε βοηθάει στη ζωή σου, αν βρίσκεις ηρεμία, αν σε προστατεύει, με γειά σου με χαρά σου.
:wave2:
Προφανως η απαντηση "φτιαχτηκε ΜΟΝΟ του" δεν παιζει ... :rolleyes:
Πρεπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να το εφτιαξε ΚΑΠΟΙΟΣ! :sick:
Με τα δυο χερακια (καλα και πλοκαμακια) φτιαχνω κουλουρακια ενα πραμα δηλαδη ... :wacko:
ΔΕΝ ξερω ακομα ρε γαμωτο τοτε ... :(
Ποσες φορες πρεπει να γραψω το "Πιστευω" ??? :sad:
:lol: :rotflmao: :lol:
BELZEBOYLIS
18/01/2006, 16:27
Πολύ καλή ερώτηση , Ιππέα !! Αυτή είναι και η βάση της δημιουργίας του Θεού. Η ανάγκη απάντησης μιας τέτοιας ερώτησης βάζει και τα θεμέλια της δημιουργίας Του!
Τώρα η σειρά μου…..Προσπάθησε να βρεις το ΓΙΑΤΙ υπάρχει θεός ; Ποιόν εξυπηρετεί ; Ποιανού οι ανάγκες καλύπτονται ;;; Ποιος τον έχει ανάγκη , για να εναποθέσει απάνω Του τις ελπίδες του , τους φόβους του και τις ανησυχίες του ! Η απάντηση ,προφανώς είναι ο άνθρωπος . Αυτός δημιούργησε τον Θεό κατά εικόνα και ομοίωση και όχι το αντίθετο !!! Μην ξεχνάς τον μεγαλύτερο φόβο του ανθρώπου , τον θάνατο . Δεν υπάρχει θρησκεία στον πλανήτη που να μην καλύπτει αυτόν το φόβο! Όλες δίνουν κάποια λύση..... Ο Θεός εξυπηρετεί τις ανάγκες μας .... και αυτό τον κάνει μια καθαρά πλασματική εικόνα !
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Να δοκιμάσω να απαντήσω.
(παρακάμπτω το "εσείςς που ξέρετε τα πάντα" γιατί δε με αφορά)
..........................................
Και να συμπληρώσω: ΜΗΝ πάψεις να πιστεύεις όπου θές. Αν σε βοηθάει στη ζωή σου, αν βρίσκεις ηρεμία, αν σε προστατεύει, με γειά σου με χαρά σου.
Ρε Καπετανιε ...
Δεν στελνεις κανα ΠΜ για να μην γραφουμε τα ιδια ???
Και μια επισημανση (σοβαρα τωρα)!
Αν η παρουσα συζητηση εξελιχθει σε "προσωπικη" αντιπαραθεση οποιονδηποτε, εγω ΣΤΑΜΑΤΑΩ να "παιζω" !!! :winka:
Cpt. Haddock
18/01/2006, 16:31
Και κάτι πιο γενικό...
Αυτός που πιστεύει οτι υπάρχει κάτι, είναι αυτός που οφείλει να το αποδείξει.
Όχι αυτός που δεν το πιστεύει. Η "μη ύπαρξη" ΔΕΝ αποδεικνύεται.
Πχ αν εγώ γράψω εδώ στο φόρουμ οτι σας έχω όλους και ξύνω μαρσπιέδες, πρέπει να το αποδείξω.
Όπως είπαν και οι αρχαίοι: ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.
πχ2. Αυτοί που έγραψαν οτι φοράω κόκκινο στρινγκ πρέπει να το αποδείξουν :rotflmao: :rotflmao:
makis206
18/01/2006, 16:33
πχ2. Αυτοί που έγραψαν οτι φοράω κόκκινο στρινγκ πρέπει να το αποδείξουν :rotflmao: :rotflmao:
Άν μια εικόνα είναι 1000 λέξεις, εμένα που βρίσκομαι στην Κρήτη που το έχουν αποδείξει με τουλάχιστον 15000 λέξεις!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
:beer: :beer: :beer:
Cpt. Haddock
18/01/2006, 16:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Ρε Καπετανιε ...
Δεν στελνεις κανα ΠΜ για να μην γραφουμε τα ιδια ???
Και μια επισημανση (σοβαρα τωρα)!
Αν η παρουσα συζητηση εξελιχθει σε "προσωπικη" αντιπαραθεση οποιονδηποτε, εγω ΣΤΑΜΑΤΑΩ να "παιζω" !!! :winka:
:beer: :beer:
+1000 για το τελευταίο.
..............................
Μη λες τετοιαααα ... :wacko:
(Μπορει να) Υπαρχει και ΘΕΟΣ! :mad:
Ασε που απο πανω παλι για "πηδηματα" ελεγες ... :winka:
:lol: :rotflmao: :bawl: :rotflmao: :lol:
makis206
18/01/2006, 16:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Άν μια εικόνα είναι 1000 λέξεις, εμένα που βρίσκομαι στην Κρήτη που το έχουν αποδείξει με τουλάχιστον 15000 λέξεις!
Τώρα πρέπει εσύ να μου αποδείξεις ότι ΔΕΝ το φορούσες! :a36:
:lol: :lol:
:beer:
Το σύμπαν ήντανε ένα κουκούτσι μάζας που ξαφνικά έσκασε. Έτσι έγινε λέει...
Δεν ξέρουμε γιατί έσκασε... τι λόγο είχε... ποιος το πείραξε; Πού ήτανε αυτή αμέσως πριν σκάσει; Ποιος την πήγε εκεί; Έτσι απλά έσκασε; Μήπως ήταν μία βόμβα ενός άλλου κόσμου πολύ μεγαλύτερου και έσκασε;
Πού θες να ξέρουμε; Μήπως μπορούμε να δούμε τι υπάρχει παραπέρα; Εικάζουμε κι εμείς οι φουκαράδες... Μην κοιτάς που κάποιες ανώτερες μορφές διανόησης έχουν πάει ένα βήμα παραπέρα και ξέρουν...
Ωστόσο για τον καπετάνιο... επειδή μ'αρέσει που αοριστολογούμε υποθέτοντας... πολλές θεωρίες ξεκινάνε με τη φράση "έστω ότι ισχύει αυτό που θέλουμε να αποδείξουμε" και προχωράνε μέχρι να καταλήξουν σε μία σχέση που να είναι αληθής ή ψευδής.
Δεν βλέπω πού είναι το πρόβλημα σ'αυτό.
Εντέλει για να ξεκολλήσουμε από ορισμένα κλισέ που ακούγονται συνέχεια... Στην επιστήμη υπάρχουν παραδοχές άνευ απόδειξης που λέγονται αξιώματα. Υπάρχουν επίσης φαινόμενα ανεξήγητα ειδικά στην κβαντομηχανική μια και την έπιασες που τα αντιμετωπίζουμε μόνο ως πιθανότητα. Υπάρχουν γενικά πολλά σημεία που αν και ορθολογιστές καλείστε απλά να πιστέψετε.
Ο καθενας μας εχει μια φιλοσοφικη τοποθετηση που πρεπει να την σεβομαστε .......
Η διαθεση να πεισουμε για την ορθοτητα της εκαστοτε φιλοσοφιας η να αποδειξουμε την ανωτεροτητα της η την ορθοτητα της ειναι αποτελεσμα της κληρονομιας μας σαν ελληνες.
Πιστευω αυτο το ποστ επρεπε να ητανε στις "αναζητησεις-προβληματισμους" .
:) :) :) :) :)
gdevelek
18/01/2006, 16:42
Ας υποθέσουμε πως είναι σώνει και καλά αναγκαίο να συμπεράνουμε την ύπαρξη ενός "θεού" που "κατασκεύασε" το σύμπαν.
Αυτόν, ΠΟΙΟΣ τον έφτιαξε φίλε μου; Κάποιος υπερ-θεός; Και αυτόν; :dizzy:
Ή μήπως υπήρχε ο θεός αυτός επ' άπειρο; Τι σημαίνει "υπάρχω επ' άπειρο";; Είσαι σε θέση, ως ανθρώπινο ον, να το συλλάβεις;;
Το βλέπεις πως η λογική σου δεν οδηγεί πουθενά;
Cpt. Haddock
18/01/2006, 16:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος
Ωστόσο για τον καπετάνιο... επειδή μ'αρέσει που αοριστολογούμε υποθέτοντας... πολλές θεωρίες ξεκινάνε με τη φράση "έστω ότι ισχύει αυτό που θέλουμε να αποδείξουμε" και προχωράνε μέχρι να καταλήξουν σε μία σχέση που να είναι αληθής ή ψευδής.
Προφανώς. Και γι' αυτό στην πορεία, χιλιάδες αξιώματα κατερρίφθησαν, συμπαρασύροντας και τις θεωρίες τους. Και κάθε νέο αξίωμα, έφερνε μια νέα θεωρία, και ούτω καθ' εξής.
Έτσι φτάσαμε να μπορούμε να πατάμε πλήκτρα και να επικοινωνούμε χωρίς να βλεπόμαστε.
Όχι πιστεύοντας σε κάτι ανώτερο. Αλλά αμφισβητώντας τους προηγούμενους. Βρίσκοντας συνεχώς κάτι νέο.
Και μπορεί στην πορεία της αναζήτησης αυτό που θα βρούμε να είναι αυτό που τώρα ονομάζεται θεός. Μπορεί και όχι όμως.
Αλλά ξαναλέω, όποιος πιστεύει σε κάτι οφείλει την απόδειξη, όχι όποιος δεν πιστεύει.
Η κβαντομηχανική βασίστηκε σε αξιώματα και θεωρίες, οι οποίες μας έφεραν την τεχνολογία που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Εκ του αποτελέσματος και μόνον επιβεβαιώνεται.
Υπάρχουν γενικά πολλά σημεία που αν και ορθολογιστές καλείστε απλά να πιστέψετε.
Μια παρατήρηση. Να μην βάζουμε 2ο (ή και πρώτο) πληθυντικό γιατί τότε αρχίζουν οι αντιπαραθέσεις. Εγώ (προσπαθώ) να το αποφεύγω.
Το σύμπαν ήντανε ένα κουκούτσι μάζας που ξαφνικά έσκασε. Έτσι έγινε λέει...
..........................
Συμφωνω οτι υπαρχουν "κενα" στην γνωση μας που ξεπερναμε με "θεωριες" που εκ των υστερων προσπαθουμε να αποδειξουμε.
Αυτη εξ' αλλου ειναι η Επιστημονικη Ερευνα.
Αλλα δεν μου λες κατι ...
Ξερεις, φανταζομαι, οτι ειμαστε κοντα (πολυ κοντα) στο να "φωτογραφισουμε" την "γεννηση".
Αν, λεω αν, κατα την διαρκεια της δικιας μας ταπεινης υπαρξης, επιτευχθει κατι τετοιο και επαληθευθει η "Επιστημονικη Θεωρηση", εχεις σκεφτει καθολου ποια θα ειναι η αντιμετωπιση σου, σ' αυτο?
Θα αποφασισεις τοτε ή θα επιμενεις να εισαι εναντιος?
Δηλαδη ρωταω αν σαν Θανος χρειαζεσαι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ αποδειξεις ή απλα εχεις βρει την ηρεμια σου σ' αυτο που "πιστευεις" και ΔΕΝ θελεις να την χαλασεις?
Προφανώς. Και γι' αυτό στην πορεία, χιλιάδες αξιώματα κατερρίφθησαν, συμπαρασύροντας και τις θεωρίες τους. Και κάθε νέο αξίωμα, έφερνε μια νέα θεωρία, και ούτω καθ' εξής.
Έτσι φτάσαμε να μπορούμε να πατάμε πλήκτρα και να επικοινωνούμε χωρίς να βλεπόμαστε.
Όχι πιστεύοντας σε κάτι ανώτερο. Αλλά αμφισβητώντας τους προηγούμενους. Βρίσκοντας συνεχώς κάτι νέο.
Και μπορεί στην πορεία της αναζήτησης αυτό που θα βρούμε να είναι αυτό που τώρα ονομάζεται θεός. Μπορεί και όχι όμως.
Αλλά ξαναλέω, όποιος πιστεύει σε κάτι οφείλει την απόδειξη, όχι όποιος δεν πιστεύει.
Η κβαντομηχανική βασίστηκε σε αξιώματα και θεωρίες, οι οποίες μας έφεραν την τεχνολογία που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Εκ του αποτελέσματος και μόνον επιβεβαιώνεται.
Μια παρατήρηση. Να μην βάζουμε 2ο (ή και πρώτο) πληθυντικό γιατί τότε αρχίζουν οι αντιπαραθέσεις. Εγώ (προσπαθώ) να το αποφεύγω.
Δεν μπορώ να μην βάλω 2ο πληθυντικό μια και στο συγκεκριμένο τουλάχιστον θέμα δεν βάζω τον εαυτό μου μέσα.
Θεωρώ ότι είμαι πολύ λίγος για να μπορέσω να συλλάβω όλη τη γνώση του κόσμου. Άρα είμαι αναγκασμένος το μεγαλύτερο κομμάτι της πληροφορίας που δέχομαι να το πιστεύω χωρίς πολλή σκέψη. Δεν μπορεί να γίνει και διαφορετικά.
Παρακάτω τώρα.
Είπαμε να αοριστολογούμε αλλά να έχουν και βάση αυτά που λέμε. Τα αξιώματα είναι αξιώματα. Οι θεωρίες καταρρίπτονται...
Εκτός και αν κάποια στιγμή αλλάξουν οι θεμελιώδεις νόμοι του φυσικού μας κόσμου. Κάτι σαν το matrix δηλαδή...
Και επειδή μάλλον θα χάσουμε τη μπάλα από την πολλή άσκοπη φιλοσοφία θα τελειώσω λέγοντας μόνο ότι διαφωνώ κάθετα με το ότι έχω ή έχουμε υποχρέωση να αποδεικνύουμε τα πάντα.
Θα μπορούσαμε να ζούμε και στις σπηλιές και να μην ξέραμε τι χάναμε τόσες χιλιάδες χρόνια. Μην ήμασταν και καλύτερα δεν ξέρω... την απόδειξη την αποζητάμε για δική μας επιβεβαίωση/ικανοποίηση/ανάγκη. Όχι από καμμία υποχρέωση.
Cpt. Haddock
18/01/2006, 17:01
Θάνο, ΚΑΙ τα αξιώματα ΚΑΙ οι θεωρίες αλλά ΚΑΙ οι θεμελειώδεις νόμοι καταρρίπτονται.
Η ευκλείδειος γεωμετρία είχε σαν αξίωμα οτι οι παράλληλες ΔΕΝ τέμνονται. Σήμερα αυτό δεν ισχύει.
Κάποτε είχαμε το νόμο του Νεύτωνα σαν θεμέλιο. Σήμερα ξέρουμε οτι δεν ισχύει σε κοσμολογικά επίπεδα.
Ο λόρδος Kelvin είπε προς το τέλος του 19ου αιώνα ότι ξέρουμε σχεδόν τα πάντα στη φυσική.
(αυτά που δεν ξέραμε ανέτρεψαν όλη τη φυσική)
Αλλά το καλύτερο: Ο Αινστάιν, για να διευκολυνθεί, έβαλε στην εξίσωσή του την κοσμολογική σταθερά (αξίωμα)
Μετά παραδέχτηκε οτι ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του.
Σήμερα όμως επανέρχεται. Άρα "τα πάντα ρει", όλα αμφισβητούνται και όλα ερευνούνται.
Και αυτό μας κάνει καλύτερους (γνώμη μου).
Συμφωνω οτι υπαρχουν "κενα" στην γνωση μας που ξεπερναμε με "θεωριες" που εκ των υστερων προσπαθουμε να αποδειξουμε.
Αυτη εξ' αλλου ειναι η Επιστημονικη Ερευνα.
Αλλα δεν μου λες κατι ...
Ξερεις, φανταζομαι, οτι ειμαστε κοντα (πολυ κοντα) στο να "φωτογραφισουμε" την "γεννηση".
Αν, λεω αν, κατα την διαρκεια της δικιας μας ταπεινης υπαρξης, επιτευχθει κατι τετοιο και επαληθευθει η "Επιστημονικη Θεωρηση", εχεις σκεφτει καθολου ποια θα ειναι η αντιμετωπιση σου, σ' αυτο?
Θα αποφασισεις τοτε ή θα επιμενεις να εισαι εναντιος?
Δηλαδη ρωταω αν σαν Θανος χρειαζεσαι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ αποδειξεις ή απλα εχεις βρει την ηρεμια σου σ' αυτο που "πιστευεις" και ΔΕΝ θελεις να την χαλασεις?
Το θέμα της πίστης ΔΕΝ έχει να κάνει με την επιστήμη. Τουλάχιστον στο δικό μου το μυαλό.
Σαφώς αν κληθώ να απαντήσω με κάθε ειλικρίνεια αν πιστεύω ότι υπάρχει κάτι, είναι σίγουρο ότι με το πρακτικό μου το μυαλό και τον κόσμο σήμερα έτσι όπως τον έχω γνωρίσει, θα αισθανθώ μεγάλη αβεβαιότητα.
Θα έπρεπε να αφιερώσω χρόνο ψάχνοντας μέσα μου για να δώσω μία σαφή απάντηση στο αν πιστεύω πραγματικά ή αν έχω ανάγκη να αισθάνομαι έτσι για να κρατάω κάποιες ισορροπίες.
Αν κάποια στιγμή σταματήσουμε να πιστεύουμε σε κάποια ανώτερη δύναμη, τότε θα γίνουμε πραγματικά υπερόπτες και καταστροφικοί.
Εν πάσει περιπτώσει... γνώμη μου είναι ότι μία τέτοια κουβέντα θα μπορούσε να είναι πολύ ωραία με τη σωστή αντιμετώπιση. Θεωρώ λάθος το μπλέξιμο της ιστορίας με την επιστήμη, τη θρησκεία, την πίστη. Είναι πιο πολύ φιλοσοφικό το θέμα...
gdevelek
18/01/2006, 17:08
Αν κάποια στιγμή σταματήσουμε να πιστεύουμε σε κάποια ανώτερη δύναμη, τότε θα γίνουμε πραγματικά υπερόπτες και καταστροφικοί.
Υπερόπτης είναι αυτός που πιστεύει, δίχως καμία απόδειξη, σε κάποιο θεό. Ουσιαστικά τον έχει εφεύρει, γιατί αρνείται να αφήσει το περί Ανώτερης Δύναμης ερώτημα αναπάντητο, πιστεύει πως έχει τη δύναμη να το απαντήσει.
Ταπεινός είναι αυτός που λέει "δεν ξέρω, δεν είμαι σε θέση να απαντήσω αυτά τα θεμελιώδη ερωτήματα, τα αφήνω σε εκκρεμότητα μέχρι να μάθω".
Το θέμα της πίστης ΔΕΝ έχει να κάνει με την επιστήμη. Τουλάχιστον στο δικό μου το μυαλό.
.......................................
Αυτο που λες το ασπαζομαι και να εισαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ πως μπορω να το καταλαβω και να το δεχτω.
Εν πάση περιπτώσει... γνώμη μου είναι ότι μία τέτοια κουβέντα θα μπορούσε να είναι πολύ ωραία με τη σωστή αντιμετώπιση. Θεωρώ λάθος το μπλέξιμο της ιστορίας με την επιστήμη, τη θρησκεία, την πίστη. Είναι πιο πολύ φιλοσοφικό το θέμα...
Μην τα "μπλεκεις" ολα!
Αν το θεμα μας ειναι η υπαρξη του "Θειου", ο αντιλογος ειναι υποχρεωτικα η Επιστημονικη Θεωρηση, δηλαδη η γνωση που εχουμε σωρευσει μεχρι τωρα σαν ειδος.
Φυσικα και σε μια τετοια κουβεντα ΔΕΝ εχουν θεση (οπως το ειχα πει και στο προηγουμενο thread) οι Θρησκειες και η Ιστορια τους, μιας και φανταζομαι οτι ΟΛΟΙ καταλαβαινουν οτι οι Θρησκειες ειναι το μεσο για να "προσεγγισει" ο ανθρωπος το "Θειο", το οποιο φυσικα ΜΟΝΟΣ του κατασκευασε!
Κατι σαν τις Γλωσσες ενα πραμα, ολες ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ για να επικοινωνουμε.
Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS : Προσπάθησε να βρεις το ΓΙΑΤΙ υπάρχει θεός ; Ποιόν εξυπηρετεί ; Ποιανού οι ανάγκες καλύπτονται ;;; Ποιος τον έχει ανάγκη , για να εναποθέσει απάνω Του τις ελπίδες του , τους φόβους του και τις ανησυχίες του !
Σέβομαι απολύτως την άποψη σου αλλά αυτή σου την άποψη εγώ θα την αντιστρέψω και θα πω:
Προσπάθησε να βρεις το ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ πρέπει να υπάρχει θεός ; Ποιόν εξυπηρετεί ; Ποιανού οι ανάγκες καλύπτονται ;;;
Πάντως μέχρι στιγμής κανένας(εντός και εκτός του forum) δεν μου απάντησε και ούτε μπορεί να μου απαντήσει στο πρώτο μου ερώτημα.
Εσείς που ξέρετε τα πάντα,
το σύμπαν το έφτιαξε ένας αρχιμάτορας στην Κυψέλη...ο Μήτσος....τρομερό παιδί...διαμάντι και καλλές τιμές...
ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΘΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΩς ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΤΟ FORUM TOY MOTO...
αν όλοι σκεφτόντουσαν σαν κ εσένα και με το που δεν καταλάβαιαν κάτι το απέδιδαν στο θεό ακόμα θα είχαμε σαν θεούς το θεό ήλιο...την αστραπή...και το φεγγάρι...
Σέβομαι απολύτως την άποψη σου αλλά αυτή σου την άποψη εγώ θα την αντιστρέψω και θα πω:
Προσπάθησε να βρεις το ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ πρέπει να υπάρχει θεός ; Ποιόν εξυπηρετεί ; Ποιανού οι ανάγκες καλύπτονται ;;;
Πάντως μέχρι στιγμής κανένας(εντός και εκτός του forum) δεν μου απάντησε και ούτε μπορεί να μου απαντήσει στο πρώτο μου ερώτημα.
δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον που εξυπηρέτησε η εκδοχή την μη ύπαρξης ΘΕΟΥ...
αντίθετα ιστορικά υπάρχουν ατελείωτα παραδείγματα ατόμων και καθεστώτων που εξυπηρέτησε η ύπαρξη του ΘΕΟΥ....
..................................
Για να παρεις απαντηση σε κατι, πρωτ' απ' ολα πρεπει να ΘΕΛΕΙΣ να παρεις απαντηση. :winka:
Ειναι σαν την "κλασσικη" ερωτηση που εχω δεχτει χιλιαδες φορες (απο γνωστους, φιλους κλπ), "τι υπαρχει περα απ' το Συμπαν ?".
Οσοι κανουν αυτην την ερωτηση ΔΕΝ εχουν καν αισθηση του μεγεθους του Ηλιακου Συστηματος μας, του Γαλαξια μας και ομως ρωτανε για πραγματα που ετσι κι αλλιως ΔΕΝ μπορει να τα χωρεσει το μυαλο τους και να τα καταλαβουν.
Κι ομως ζητανε την (ετοιμη) "Απαντηση" ! :sick:
Ετσι λοιπον κι εσυ ...
Οταν αισθανθεις ετοιμος για την "Απαντηση", σημαινει οτι το ΘΕΛΕΙΣ και το εχεις ΨΑΞΕΙ.
Τοτε λοιπον ουτε τις ερωτησεις θα "αντιστρεφεις", ουτε καν θα ζητας την "Απαντηση", απλως βοηθεια στον προβληματισμο σου!
Ως τοτε ...
Πορευσου εν Ειρηνη αδελφε μου! :wave2:
Αληθεια, θα ηθελα να ρωτησω τους "πιστους" (και μην παρεξηγειτε σας παρακαλω την λεξη) και να παρω μια οσο το δυνατον πιο "τιμια" απαντηση ...
Διαβαζετε (ή εχετε διαβασει) καθολου λογοτεχνια?
Το κοματι της λογοτεχνιας, που μαλιστα εχει ωθησει παρα πολυ την Επιστημη, και λεγεται Επιστημονικη Φαντασια, το εχετε "ακουμπησει" καθολου?
Οι εκατομμυρια προβληματισμοι που βρισκονται εκει μεσα σας εχουν προβληματισει καθολου ?
Προσωπικά μιας και το ρώτησες, είναι από τα αγαπημένα μου θέματα η επιστημονική φαντασία τόσο σε βιβλία όσο και σε ταινίες. Άλλο να ψάχνεσαι γενικώς(πράγμα που κάνω πολύ... ) και άλλο να αμφισβητώ την ύπαρξη του θεού(προσωπικά) .
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Genlemen
νομίζω ότι "τρώτε τα σαρκία σας άδικα"....
Η ύπαρξη ή μη του Θεού (όποιος και να είναι αυτός...) θα αποδειχτεί ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΑ σε 2 το πολύ μήνες (καλά διαβάσατε !!!).
Λίγη υπομονή !!!
:wave2: :beer: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Η ύπαρξη ή μη του Θεού (όποιος και να είναι αυτός...) θα αποδειχτεί ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΑ σε 2 το πολύ μήνες (καλά διαβάσατε !!!).
Ρε σε 2 μηνες μου προτεινε βολτα ο CRS-K.
Δεν μου ειπε που, απλα μου ζητησε να τον εμπιστευτω οπως κανω παντα......
Λες;;;;:confused: :confused:
BELZEBOYLIS
18/01/2006, 20:01
Genlemen
Λίγη υπομονή !!!
:eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop: :hypnotize :eyepop:
Για κάντω πιο λιανά ....δεν το έπιασα.. !!!!!!!
.....εκτος και αν βρέθηκε το πτώμα.....:lol:
:mad: :D :mad:
Δεν μπορώ να πω τίποτε παραπάνω (ειλικρινά...).
Υπάρχει περίπτωση και η απλή αναφορά να επηρεάσει το αποτέλεσμα (ο Καπετάνιος που ανέφερε τον Σρέντιγκερ καταλαβαίνει ...) !!!
Τώρα βέβαια, υπάρχουν κανα-δυό υποψιασμένοι (των οποίων την ΣΙΩΠΗ θα εκτιμούσα !!!)
:wave2: :wave2: :wave2:
Λίγη υπομονή !!!
re old eipame se 4 mines paw fadaros...
kai apo ta vasana sou den tha glitwseis ara...
DEN IPARXEI THEOS!!!
p.s. twra pou eipame kai gia ton srediger ta koutia tou kai ta gatia tou ta piasame ta leuta mas...:rolleyes: :rolleyes:
Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22
re old eipame se 4 mines paw fadaros...
:eek: :look: :eek:
Μάρτιο είχες πει ρεεεεε !!!
Μήπως αυτό είναι μια "έντεχνη" κίνηση του Θεού, για να αποδείξει ότι ΔΕΝ υπάρχει ???
Δν ξέρω..... αρχίζω και μπερδεύομαι !!!
kai gia na epanaferoume to thema...
borei kapios na mou apodeijei oti den iparxei AGIOS VASILIS?
ejogioinoi episkepstes?
koufia gi?
drakoi stoixia jotika kai nimfes?
monokeroi? vrikolakes? zobi?
kai gia na min to paw makria...
epilegoume ti pisteuoume....
sigoura to kataskeuasma theos den einai oti xeirotero exei ftiajei o anthropos...
alla exw tin apopsi oti twra pia ton krata piso se polla pragmata... (kirios stin genetiki... megalw thema omws tha anoijoume...)
allwste kai emeis me mitriko gala megalwsame ...
alla apo ena simeio kai meta prepei na apogalaktistoume giati iparxoun kai pio endiaferodes kai dinamotikes trofes
........................
Υπάρχει περίπτωση και η απλή αναφορά να επηρεάσει το αποτέλεσμα (ο Καπετάνιος που ανέφερε τον Σρέντιγκερ καταλαβαίνει ...) !!!
......................
Δε μου λες ρε μαστορα ...
Τωρα θες να μας βαζεις να ξαναδιαβαζουμε, Μεγαλοι Ανθρωπες ??? :mad:
Εκτος απ' την αρχη της απροσδιοριστιας, τι αλλο να θελει να πει το ποιητη ? :rolleyes:
Προσωπικά μιας και το ρώτησες, είναι από τα αγαπημένα μου θέματα η επιστημονική φαντασία τόσο σε βιβλία όσο και σε ταινίες. Άλλο να ψάχνεσαι γενικώς(πράγμα που κάνω πολύ... ) και άλλο να αμφισβητώ την ύπαρξη του θεού(προσωπικά) .
Δεν θα μπορουσα να το φανταστω πριν κατι τετοιο, αλλα για να το λες, το δεχομαι. :(
BELZEBOYLIS
19/01/2006, 08:39
Γιατί δεν χρειάζεται να υπάρχει…Δεν εξυπηρετεί κανέναν και τίποτα !! Ο μόνος που επωφελείται από την δημιουργία του είναι ο άνθρωπος
ΛΕΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ...
:winka:
34085
Cpt. Haddock
19/01/2006, 08:54
Δε μου λες ρε μαστορα ...
Τωρα θες να μας βαζεις να ξαναδιαβαζουμε, Μεγαλοι Ανθρωπες ??? :mad:
Σύμφωνα με το παράδοξο της γάτας του Shroediger, η εν λόγω "γαλή" είναι κλεισμένη σε ένα κουτί που αποτελεί ένα κβαντικό σύστημα χωρίς εξωτερικές επιρροές. Σύμφωνα με τη νευτώνεια φυσική, η γάτα μπορεί να είναι είτε νεκρή, είτε ζωντανή.
Σύμφωνα όμως με την κβαντομηχανική, η γάτα συνυπάρχει ταυτόχρονα ΚΑΙ στις δύο καταστάσεις, μέχρι να ανοίξουμε εμείς το κουτί και η εξωτερική επιρροή να την φέρει σε μία από τις δύο.
Φανταστείτε ηλ. υπολογιστές κβαντικούς (ακόμα σε πειραματικό στάδιο) όπου δεν θα είναι σε κατάσταση 0 ή 1 αλλά και στις δύο. Εκθετική αύξηση της υπολογιστικής ισχύος.
Κάτι άλλο σχετικά με το ποιός πρέπει να αποδείξει τι.
Βασικά κανένας :sick: , κουβέντα κάνουμε αλλά ξαναλέω οτι η γενική αρχή είναι οτι ο ισχυριζόμενος κάτι, φέρει και το βάρος (ή την υποχρέωση αν θέλετε) της απόδειξης.
Με αυτή τη λογική, τα κάθε λογής ιερατεία ανα τους αιώνες όφειλαν και οφείλουν να αποδείξουν αυτό που ισχυρίζονται. Μέχρι στιγμής απέτυχαν...
Και για να μην μου πει κάποιος οτι η λογική της απόδειξης είναι κάτι απλό και δεν έχει εφαρμογή, αρκεί να σας πω οτι το παγκόσμιο δικανικό σύστημα ουσιαστικά εκεί είναι βασισμένο. Ο κατήγορος οφείλει να αποδείξει την κατηγορία του, ο κατηγορούμενος (ή και defendent στο αγγλοσαξωνικό δίκαιο) έχει το τεκμήριο της αθωώτητας εξ' ορισμού.
Ακόμα και η ομολογία του κατηγορούμενου ΔΕΝ αποτελεί επαρκές στοιχείο καταδίκης (αν δεν υπάρχουν αποδείξεις).
Το αντίθετο, δηλαδή αυτό που συμβαίνει στις σημερινές "τηλεοπτικές" κοινωνίες όπου μόλις βγει η βρώμα, όλοι την υιοθετούμε σαν άλήθεια είναι και κατακριτέο.
μα τι έμπνευση είχα πρωί-πρωι ο άτιμος
ΛΕΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ...
Εμεις του "Εκδρομικου Εντουρο" κανει να εχουμε αλλο Θεο ? :(
Σύμφωνα με το παράδοξο της γάτας του Shroediger, η εν λόγω "γαλή" είναι κλεισμένη σε ένα κουτί που αποτελεί ένα κβαντικό σύστημα χωρίς εξωτερικές επιρροές. Σύμφωνα με τη νευτώνεια φυσική, η γάτα μπορεί να είναι είτε νεκρή, είτε ζωντανή.
Σύμφωνα όμως με την κβαντομηχανική, η γάτα συνυπάρχει ταυτόχρονα ΚΑΙ στις δύο καταστάσεις, μέχρι να ανοίξουμε εμείς το κουτί και η εξωτερική επιρροή να την φέρει σε μία από τις δύο.
.................................
Αυτο ειναι η "αρχη της απροσδιοριστιας". :cool:
Ελεγα μην υπονοουσατε κατι αλλο που επρεπε να ψαξω (ξαναδιαβασω). :sick:
Ουφφ! :(
gdevelek
19/01/2006, 09:19
Αυτο ειναι η "αρχη της απροσδιοριστιας". :cool:
Ελεγα μην υπονοουσατε κατι αλλο που επρεπε να ψαξω (ξαναδιαβασω). :sick:
Ουφφ! :(
Μμμμ... Δεν είναι η αρχή της απροσδιοριστίας... Απλώς τη θυμίζει... (εκτός αν κάνεις πλάκα)
Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
Μμμμ... Δεν είναι η αρχή της απροσδιοριστίας... Απλώς τη θυμίζει... (εκτός αν κάνεις πλάκα)
Αυτο ακριβως εχει σαν βαση η "αρχή της απροσδιοριστίας", αλλα ΔΕΝ παραθετω τιποτα τωρα, γιατι θα βγουμε off topic ...
Cpt. Haddock
19/01/2006, 09:37
Αυτο ακριβως εχει σαν βαση η "αρχή της απροσδιοριστίας", αλλα ΔΕΝ παραθετω τιποτα τωρα, γιατι θα βγουμε off topic ...
Γειά σας. Δομή εδώ! :wacko:
Η αρχή της απροσδιοριστίας λέει οτι μπορούμε να ξέρουμε ή τη θέση ή την κατάσταση ενός σωματιδίου, ποτέ και τα δύο.
σίγουρα κάτι είχε ο καφές μέσα... :sick:
Genlemen
Λίγη υπομονή !!!
καλη ατακα για να ριξω τιποτα μανικακια σε γκομενες....
ΚΟΠΕΛΙΑ ΣΕ 2 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ????? :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Γειά σας. Δομή εδώ! :wacko:
Η αρχή της απροσδιοριστίας λέει οτι μπορούμε να ξέρουμε ή τη θέση ή την κατάσταση ενός σωματιδίου, ποτέ και τα δύο.
σίγουρα κάτι είχε ο καφές μέσα... :sick:
Δικιο εχετε κι οι δυο ...
Απλως εκει βασιστηκε το παραδειγμα του Σρεντιγκερ, αλλα καπου τα μπερδεψα, μιας κι ειναι πολλα τα βαμημενα τα χρονια απο τοοοοτε ...
gdevelek
19/01/2006, 09:50
Δικιο εχετε κι οι δυο ...
Απλως εκει βασιστηκε το παραδειγμα του Σρεντιγκερ, αλλα καπου τα μπερδεψα, μιας κι ειναι πολλα τα βαμημενα τα χρονια απο τοοοοτε ...
Κοίταξε αυτό για να δεις τη διαφορά των δύο θεμάτων...
http://zebu.uoregon.edu/~js/21st_century_science/lectures/lec14.html
Cpt. Haddock
19/01/2006, 09:50
Εμεις του "Εκδρομικου Εντουρο" κανει να εχουμε αλλο Θεο ? :(
Εννοείται!!!
Και για όσους δεν είναι σίγουροι θα έχουμε ένα κενό διπλό σταντ και από κάτω θα λέει "τω αγνώστω θεώ"
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Κοίταξε αυτό για να δεις τη διαφορά των δύο θεμάτων...
http://zebu.uoregon.edu/~js/21st_century_science/lectures/lec14.html
Εχω πολυ δουλεια ... :sick:
Επιφυλασσομαι για το απογευμα να σου πω την "σχεση" των δυο θεματων. :smilea:
Ισως και σε αλλο thread ...
kai gia na epanelthoume sto thema mas...
i leji theos einai mia "enia skepasma"
einai dld mia leji pou leme kai mesa se autin prospathoume na siberilavoume para polla anomia kai malon asisxetista pragmata ta opia omws anoikoun se mia genikoteri katigoria...
p.x.
sas leei o mastoras: "to mixanaki exei provlima" or "to mixanaki parousiazei ilektromixanologiki dislitourgia..."
kai stin pragmatikotita thelei na pei :den exw idea ti exei alla oute reuma fernei pada oute sibiesi exei kai kanei kai periergo thorivo. to idio kanoun kai ta ipolipa modela alla ti the na sou pw?
p.x.2
girnodas apo ta magazia exete agorasei diafora xrisima prgmata kia sas rwtaei enas filos
- ti agorases?
- malakies....
me alla logia bori na exete agorasei mexri kai diastimoplio...
p.x.3
rwtate enan dimosio ipalilo
-xreiazomai mia vevewsi kai exw ola ta apetoumena xartia tha vgaloume akri simera?
-mono o theos jerei...
dld den mas xezeis ore talepore pou the skai ejipiretisi... exw na jistw...
einai mia eukoli lisi oste na min psajoume pio vathia kai na min poume kati pio sigekrimeno dld
auta...
kai gia na epanelthoume sto thema mas...
Λοιπόν μάγκες, όταν ο Sonic μας επαναφέρει (και μάλιστα για ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ !!!!) στο θέμα....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Νομίζω ότι πλησιάζει το Τέλος του Κόσμου !!!
(Πόντιε, τράβα όσα "μανίκια" προλαβαίνεις.....)
:wave2: :wave2: :wave2:
Cpt. Haddock
19/01/2006, 11:13
.....
:confused:
Και είπεν ο Sonic εις τους μαθητάς αυτού: Αμήν λέγω υμίν, οτι το spamming έργο του σατάνα ει, ινα την σάρκα και την πίστη υμών δοκιμάσει
Και είπαν αυτοί: Κύριε, τίνι τρόπο γνωρίσωμε τον δρόμο τον αληθή εντός του thread;
Και είπεν Sonic αυτοίς: Έχετε πίστη εις εμέ, ίνα επαναφέρω υμάς εις την οδόν της αληθείας
Και εσώπασαν οι μαθηταί αυτού
Και εις εξ΄ αυτών, γέρος τις, ύψωσε τας χείρας του και εδόξασε τον κύριον...
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
gdevelek
19/01/2006, 11:15
Ναι αλλά μετά μας έγραψε (στην ιδιάζουσα γλώσσα του) για εντελώς δευτερεύουσες έννοιες της λέξης "θεός" που δεν μας απασχολούν καθόλου σ' αυτή την κουβέντα...
Δηλαδή μας έφερε πίσω στην κουβέντα βγάζοντάς μας εκτός θέματος...
:rotflmao:
Άρα μην απελπίζεσαι, υπάρχει ελπίς.
..Και εις εξ΄ αυτών, γέρος τις, ύψωσε τας χείρας του και εδόξασε τον κύριον...
Είχε - ωιμέ - διαφύγει της αντιλήψεώς του το ελλάσον μήκος του ιματίου του, όπερ και οι λοιποί μαθητές ευρέθησαν προ της Βιβλικής αποκαλύψεως του εντόνως ερυθρού (τείνοντος στο πορφυρούν...) string του προαναφερθέντοις γέροντος !!!
Cpt. Haddock
19/01/2006, 11:57
Είχε - ωιμέ - διαφύγει της αντιλήψεώς του το ελλάσον μήκος του ιματίου του, όπερ και οι λοιποί μαθητές ευρέθησαν προ της Βιβλικής αποκαλύψεως του εντόνως ερυθρού (τείνοντος στο πορφυρούν...) string του προαναφερθέντοις γέροντος !!!
Ετελεύτητο και το thread αυτό, ίνα πληρωθούν αι γραφαί (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=16555) του προφήτου...
περίεργαι αι υμών προτιμήσεις, ώ γέροντα...
περίεργαι αι υμών προτιμήσεις, ώ γέροντα...
Αι οποία - ως διατείνεται μετ'επιτάσεως - συμπίπτουσι με ταις υμών τοιούτες !!!
Άρα το υμών γίνεται ημών και καθαρίσαμε ...
Και εμείς και το thread !!!
:wave2: :lol: :wave2:
Αυτό το " string του "
δεν μου κάθεται καλά στο μάτι
πές το κορδονόβρακο να εισαι μέσα !!!!
:rotflmao: :lol: :lol: :rotflmao:
Cpt. Haddock
19/01/2006, 12:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από matmat
Αυτό το " string του "
δεν μου κάθεται καλά στο μάτι
πές το κορδονόβρακο να εισαι μέσα !!!!
:rotflmao: :lol: :lol: :rotflmao:
"Πρωκτόσκοινον"???
"Πρωκτόσκοινον"???
Και κουραδοκόφτιον να το πης το ίδιο ειναι
"Κάμηλος απευθυνσμένου" λέγεται στην Αγία Γραφή ρε άσχετοι !!!
"Κάμηλος απευθυνσμένου" λέγεται στην Αγία Γραφή ρε άσχετοι !!!
Δε μου λές Αντώνιε !!!
αυτη η κάμηλος ειναι τουβλομένη !!!!
Ειστε αθεοι ρεεεε !!!!
:lol: :lol: :rotflmao: :rotflmao: :lol: :lol:
para tis ekliseis mou den epanilthate sto thema...
APISTOI!!!
ama kanw twra kanena kataklismw apo GB egw tha ftaiw???
:mad: :mad: :mad: :mad:
"Πρωκτόσκοινον"???
ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!
Η ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ!!:lol: :lol: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Ορω, μετα βδελυγμιας, οτι εκτος απο ευδαιμονισται και οκνηροι, ειστε και χαμερπεις αδελφοι μου ... :mad:
Αμην, αμην, λεγω υμιν ...
Μετανοειτε !!!
Ηγγικεν γαρ η Βασιλεια των ... :( :nono:
Ειμαι Ιχθυς!
Ειμαι Ιχθυς!
Ειμαι Ιχθυς! :dizzy:
.............................................
Ορω, μετα βδελυγμιας, οτι εκτος απο ευδαιμονισται και οκνηροι, ειστε και χαμερπεις αδελφοι μου ... :mad:
Αμην, αμην, λεγω υμιν ...
Μετανοειτε !!!
Ηγγικεν γαρ η Βασιλεια των ... :( :nono:
Ειμαι Ιχθυς!
Ειμαι Ιχθυς!
Ειμαι Ιχθυς! :dizzy:
.............................................
Προσεχε μη σε φαει το καβουρι !!
Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
Προσεχε μη σε φαει το καβουρι !!
Προσπαθω να τηρησω "σιγην ιχθυος" ... :sick:
........................................
Επιφυλασσομαι για το απογευμα να σου πω την "σχεση" των δυο θεματων. :smilea:
.......................................
Αν και ΔΕΝ βρισκω ΚΑΝΕΝΑ απο Πανεπιστημιακα μου βιβλια (βαμημενες μετακομισεις) ωστε να το γραψω καλυτερα, θα σου πω οτι θυμαμαι.
Οταν "γεννησε" την θεωρια του ο Σρεντιγκερ, με την περιφημη Εξισωση του ειχε σαν συνεπεια την "συμφιλιωση" της Κβαντικης θεωριας με εκεινη του Μαξγουελ, παρακαμπτοντας τις αυθαιρετες παραδοχες του μοντελου του Μπορ, αρχισε να την διδασκει στους φοιτητες του.
Με δεδομενο οτι εχει ξεσπασει πολεμος στην Επιστημονικη κοινοτητα (Αιτιοτητα εναντιον Απροσδιοριστιας) και οι περισσοτεροι παιρνουν το μερος του Μπορ, αλλα και για τις αναγκες της διδασκαλιας στους φοιτητες του "εφτιαξε" μια σειρα απο παραδειγματα απλοποιησης της εικονας της θεωριας του.
Αυτα ειναι τωρα που δεν θυμαμαι ... :sick:
Θυμαμαι που ζητουσε απο τους φοιτητες του, να φιλησουν μια συμφοιτητρια τους και να του πουν αν σταματαει ή οχι ο χρονος.
Και φυσικα η γατα (τωρα γιατι οχι ποντικι ή σκυλος, θα σε γελασω) μεσα στο κουτι με το υδροκυανιο, που ειναι το μονο που εχει μεινει στην ιστορια απο ενα κατεβατο αλλα πολυ ωραια παραδειγματα.
ΑΥΤΗΝ ακριβως την σχεση εννοω, αν και πρακτικα δεν διαφωνουμε, οπως ουτε και με τον Καπετανιο!
Ουφφφ ... :(
ΔΕΝ υπαρχει Θεος ρε! :mad:
Που με βαζετε γεροντα Ανθρωπα να γραφω κατεβατα ... :sick:
Για να ειμαστε και On-topic! :winka:
Προσπαθω να τηρησω "σιγην ιχθυος" ... :sick:
Κανόνισε τώρα, να φας ΕΣΥ τα μπινελίκια "αν δεν υπάρξει θεός" τελικά...:sick:
:lol: :beer: :lol:
Κανόνισε τώρα, να φας ΕΣΥ τα μπινελίκια "αν δεν υπάρξει θεός" τελικά...:sick:
:lol: :beer: :lol:
Ειμαι "κυναιδος"!
Με τρωει ο "απευθυνσμενος" μου τελικα ...
Ειμαι "κυναιδος"!
Με τρωει ο "απευθυνσμενος" μου τελικα ...
εις την νεαν ελληνικην: στρακι....
γιατι το λες αυτο? :rolleyes:
Ειμαι "κυναιδος"!
Άμα δεν ξέρεις και τι είσαι...
Με γιώτα γράφεται ο "κίναιδος" !!!
Υ.Γ.
Να λες καλύτερα ότι είσαι "αρσενοκοίτης" - είναι πιο Πολιτικώς Ορθόν !!!
Υ.Γ.
Αμαν εσεις του "κλασσικου" ... :mad:
Εχω να το δω γραμμενο πανω απο 30 χρονια ... :sick:
Αρα ΔΕΝ μπορει να θεωρηθει ομολογια ... :winka:
Υ.Γ.
Cpt. Haddock
19/01/2006, 15:49
.... όπως έλεγε κι η παλιά διαφήμιση για τα Favre Leuba...
όσοι τα φορούν, ξέρουν και να τα προφέρουν
:evil: :evil: :evil: :evil:
κάπου κολάει αυτό αλλά δεν είμαι σίγουρος που :sick:
.............................
κάπου κολάει αυτό αλλά δεν είμαι σίγουρος που :sick:
Τι διαλο, αρχισε ο χορος των εξομολογησεων τωρα ? :confused:
και το Favre LeuGRa πως προφερεται? :lol:
gdevelek
19/01/2006, 16:05
Εσείς δεν έχετε το θεό σας τελικά...
ποιος ειναι αυτος???
:lol:
:beer: :beer: :beer: :beer: :wave2:
Cpt. Haddock
19/01/2006, 16:08
Ε μα τί λέμε τόσες μέρες;
Πως να έχουμε κάτι που δεν υπάρχει;
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
αν και θέλει πολύ υπομονή να βρει κάποιος άκρη σ' αυτό το thread... :sick:
BELZEBOYLIS
19/01/2006, 16:18
Ε μα τί λέμε τόσες μέρες;
Πως να έχουμε κάτι που δεν υπάρχει;
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
αν και θέλει πολύ υπομονή να βρει κάποιος άκρη σ' αυτό το thread... :sick:
Το δημιουργούμε.......καπετάνιε .....το δημιουργούμε !!!! :a29::evil: :D
Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS
Το δημιουργούμε.......καπετάνιε .....το δημιουργούμε !!!! :a29::evil: :D
Τι κακοι που ειστε ... :(
Πιαστηκατε απο τις ανομες και εμμεσες ομολογιες ναυτικων τινων, για να την πεσετε στον κακομοιρο τον Θεουλη ... :(
Αιδως Αργιοι !!! :mad:
i theoria tou srediger analiete poli kala sto vivlio
PAIZEI O THEOS ZARIA ?
kalo vivlio idika ta 3 prwta kefalaia pou katafera kai diavasa me epitixia.. (prin apo 1,5 xrono)...
alla den thimame telika an evgaze siberasma (kai apadisi nai/oxi) to vivlio...
KAI MIA KAI milame gia vivlia na pw oti to vivlio EJOUSI KAI APLISTIA perigrafei ejeretika to sistima ajiwn tou kosmou mas tous graptous kai tosu agraptous nomous....
tespa pame pali piso na meletisoume to korani...
p.s. ena akoma vivlio pou mou arese itan to kodikes kai mistika alla anoikei se ali katigoria...
stavrobeis
19/01/2006, 16:57
Me megali moy xara diapistono posoi irtha skeptomenoi (ATHEOI) asxoloyntai kai me tis mixanes!!!!:beer:
EYGE!
www.greatlie.com
:sun:
amfisvitoyme kathe aythenyia!!! (Rouso)
Αρχικά δημιουργήθηκε από bartlal
και το Favre LeuGRa πως προφερεται? :lol:
Φανταζομαι οτι αυτοι που φορανε
Dolce & Goudounia κ να τα φορανε κ να τα προφερουν
:lol: :lol: :lol:
ΛΕΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ...
:a23: :a23: :a23: :a23: :a23: :a23: :a23: :a23: :a23:
KTM JIHΑD
Ιερός πόλεμος λέμεεεε
i theoria tou srediger analiete poli kala sto vivlio
PAIZEI O THEOS ZARIA ?
kalo vivlio idika ta 3 prwta kefalaia pou katafera kai diavasa me epitixia.. (prin apo 1,5 xrono)...
alla den thimame telika an evgaze siberasma (kai apadisi nai/oxi) to vivlio...
...........................
Ο Ιαν Στιουαρτ προσπαθει να δωσει, οσο γινεται πιο "εκλαϊκευμενα", να γινει κατανοητη η "θεωρια του Χαους" και οχι του Σρεντιγκερ!
Αυτο γινεται ολο και πιο "στριφνο" ομως οσο προχωρας και ΑΠΑΙΤΕΙ γνωσεις μαθηματικων (ανωτερων) και φυσικης για να το καταλαβεις.
Φυσικα ΔΕΝ περιμενεις να καταλαβεις που "καταληγει" απο τα 3 πρωτα Κεφαλαια ...
Ελεος!
Ποτε ειπαμε πως πας φανταρος ? :sick:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Julius
:a23: :a23: :a23: :a23:
KTM JIHΑD
Ιερός πόλεμος λέμεεεε
Εμεις του "εκδρομικου" θα πολεμησουμε για τον ΑΛΛΟ Θεο! :mad:
34179
opws to diatiposa exeis dikio na adidras...
ithela na pw oti ginete mia kali anafora sti theoria tou srediger eklaikeumena fisika alla katanoita...
sorry!
elega na diavasw to teleutaio kefalaio gia na mathw an telika to ekane o batler ton fono alla telika den katalava tipota... :D :D :D
Ποτε ειπαμε πως πας φανταρος ?
oeo??
Εβαλες και το καλό ρε μπαγάσα !!!!
Θα φάμε τα μουστάκια μας για αυτό
:p
:beer: :sun: :wave2: :beer:
ΠΙΣΤΕΥΩ ...
34203
afrotwin
22/01/2006, 09:29
lipon malakes me ta skata me rodes to kolo ktm sas mazefte ta ke dromo min sas paroume paramazoma ke den kserete apo pou na figete..
ai sto dialo epitelous leme me ta mpourdela
tzous re
ke pou iste meriki afou den kseroume pios eftiakse to simpan den kseroume an to eftiakse o 8eos
mpori ke afti i koufala na to vrike etimo ke na mas koroidevi oti ke kala aftos to eftiakse ke ales pipes...
to 8ema ine oti oli esis me ta KTM gamieste mera nixta ton pernete asistola ke iste gia ta mpaza
ΣΥΜΠΑΝ ???? Τί είναι αυτό ?
Γιατί δημιουργήθηκε ? Μήπως από κάποιον ? και ο λόγος της δημιουργείας ποιός ? Ωραία και που θεμελιώθηκε , σε τί χόρο και τί χρόνο ?
Τί βρίσκεται πέρα από αυτό ? Τί βρίσκεται μέσα σε αυτό ? Κάτι λένε για ένα αβγό και Big Bang. Και τί δουλειά έκανε το αρχικό αυγό της ύλης στο πουθενά (ή στα πάντα) ?
Τελικά η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα ?
The truth is out there και μάλλον δεν θα την μάθουμε ποτέ. Ή μήπως την ξέρουμ ήδη.
Μάλλον το θέμα της Ύπαρξης ύλης, χώρου και χρόνου δεν μεταφράζεται στο μυαλό μας. Εύχομαι να βρούμε όλοι την δική μας αλήθεια ή το δικό μας ψέμα και να τοπιστέψουμε γιατί για να ζήσεις καλά πρέπει κάπου να πατήσεις. Να δεχτείς ένα αξίωμα (δόγμα ίσως). Πέστο Θρησκεία, πέστο Μαλακία πέστο όπως θέλεις. Το μόνο σίγουρο που ξέρουμε είναι πως τελικά δεν ξέρουμε ΤΙΠΟΤΑ. :nono: :nono: :nono:
Uriah Heep
23/01/2006, 09:32
Σε όλους τους "θεούς" υπάρχει ένας κοινός τόπος:
Ο χριστιανός θα ρίξει λάδι στα καντήλια, ο θιβετιανός λίπος από γιακ (για τον Βούδα) κλπ κλπ...
.
.
...και ο κάτοχος lc8 950 adv θα ρίχνει άφθονο motorex power synt 4T 10W 50...
Mη κοντράρεστε λοιπόν γιατί δεν γλυτώνετε ούτε τα "λάδια" ούτε τα "καντήλια"...
Kai paidia mia symbouli to parafinelaio oxi mono sta kantilia alla kai sthn alysida,kanei gamw tis douleies.:beer: