View Full Version : Η μαχη του καλου με το κακο
Μεγαλωσα μεσα στην χουντα και εμαθα να φοβαμαι την στολη γενικα.Τα χρονια περασανε και ανακαλυψα τι σκουπιδια βρισκονται
μεσα σ'αυτες. Δυο κυριες κατηγοριες αστυνομικων υπαρχουν, οι ευθυνοφοβοι δημοσιοι υπαληλοι που μολις δουν γαλονι χεζονται, ειναι
μαγκες οταν πανε δυο και πανω, ενω οταν ειναι μονοι ακομα και να σε σφαζουν κανουν τον κινεζο. Η δευτερη κατηγορια ειναι ολοι
αυτοι που υποστηρηζουν την εγκληματικοτητα,νταβατζιδες,προστασιες,συγκαλυψη εγκληματιων κ.α (σε περιπτωση αμφισβητησης
παρτε σοβαρα στοιχεια για των αριθμο αστυνομικων και εγκληματων πριν εικοσι χρονια και σημερα θα δειτε οτι και εντελως αχρηστοι
ειναι και μερος του προβληματος)Υπαρχει και κατηγορια των σωστων και ευσυνηδητων αστυνομικων αλλα ειναι πιο δυσεβρετοι και απο
το Τζοκερ και στην πορεια των χρονων εχουν δυο επιλογες,η την παραιτηση 'η την προσχωρηση στις δυο παραπανω κατηγοριες.
Η δευτερη κατηγορια δεν ασχολειται με κλησεις εχει σοβαροτερα και αποδοτικοτερα πραγματα να κανει. Ετσι ερχομαστε στην
πρωτη και μεγαλυτερη κατηγορια που πρεπει να κατεχει το 80%,αυτοι αφου εχουν σταματηση την εγκληματικοτητα, τους εμεινε
μονο ο ιερος πολεμος με τα μηχανακια. Σημερα αρχισε να χιονιζει 11πμ και το μπλοκο σταματουσε τα μονα δικυκλα που κινουνταν,
τα παπακια ντελιβερι, πιτσιρικια η ναυαγια επαγγελματικα κανουν αυτη την δουλεια,δεν το λεω υποτιμιτικα αλλα εχει μεγαλο
κινδυνο και μικρες απολαβες ειναι δουλεια απελπισιας και ενω αυτοι οι ανθρωποι με κινδυνο της ζωης τους για 500ευρω, παλευανε
να ισοροπισουν τα μηχανακια οι αστυνομικοι τα σταματουσαν για ελενχο.
Δεν ξερω αν τους γραφανε παντως ειναι σιγουρο οτι δεν τους σεβονται.
Ειμαι 40αρης καλοβολεμενος αστος, αλλα εχω σοβαρο προβλημα με ολους αυτους που μου κλεβουν χρηματα, με ανοητες
δικαιολογιες περι ασφαλειας. Τουλαχιστον τωρα βρηκα τροπο να τους αντιμετωπιζω θα σας τον περιγραψω στο τελος.
Την ωρα που γραφει το μηχανακι για κρανος, οι οδηγοι των αυτοκινητων και οι πεζοι κανουν οργια παραβασεων. Ποσες
κλησεις εχουν φαει πεζοι που περνανε με κοκκινο την διαβαση 'η στεκονται στην διπλη λωριδα 'η οι οδηγοι-νες που εχουν
τα παιδια σαν αεροσακους και κλαινε οταν τα χανουνε στα τροχαια χωρις αλλες νομικες επιπτωσεις. Το συνταγμα εχει σαν
θεμελειωδη αρθρο την αρχη της ισονομιας, πειτε μου εσεις ποσους αστυνομικους ξερεται που εχουν φαει κληση για αλλο λογο
εκτος παρκαρισματος και αυτο αν δεν εχει κανενα διακριτικο του επαγγελματος τους στα υπολοιπα συναδελφικη αλληλεγκυη.
Δεν εχω κανενα προβλημα να παω φυλακη η να φαω χοντρο προστιμο αν θετω σε κινδυνο την ζωη τριτων,να μου κατασχεσουν
τα παντα αν οδηγαω μεθυσμενος και αλλα τετοια σοβαρα, αλλα το κρανος και ορισμενα γελοια ορια ταχυτητας δεν τα δεχομαι.
Μου επιτρεπεται να καπνιζω,να πινω,να παιρνω φαρμακα ανεξελεκτα και ενα καρο ακομα καταχρησεις που θα με οδηγησουν στο
θανατο αλλα δεν θα παω απο κρανος,φυσικα δεν τιθεται θεμα προστασιας με 36%φπα αλλα επειδη ελενχεται ειναι εισοδημα,αν
εχεις πιει το βρισκουν, αν εχεις φαει ενα αρνι και το αιμα μαζευτει στο στομαχι και ο εγκεφαλος υπολειτουργει δεν μπορουν να
το βρουν,οδηγανε τρελοι,γεροι,διαβητικοι,καρδιακοι κ.α Συνοψιζοντας εφαρμοζουν μονο νομους που θα μας κλεψουν χρηματα.
Οφειλω ν'αντισταθω. Ο τροπος ειναι απλος,
δεν πληρωνω την κληση ουτε την παραλαμβανω,μαθαινω την δικασιμο και πηγαινω να βρω την τυχη μου, μεχρι τωρατην βρηκα
το τελευταιο εξαμηνο 9 φορες 6 απο τους δικαστες και 4 απο την πολιτεια. Στην θεσσαλονικη συνεβει το εξης: χαριστικανε
ολες οι κλησεις που δεν ειχαν πληρωθει και πηγαν σε δικασημο,απο αρχες Μαιου μεχρι 15 Ιουνιου για ν'αποσυμφορηθουν τα
δικαστηρια οποτε εγω μια χαρα, αυτοι που πληρωσανε μια χαρα μειον μερικα ευρω και ποντους στο διπλωμα.
Καθε μερα κοβονται χιλιαδες κλησεις αν ο καθενας απο εμας φαει 10 λεπτα στο δικαστηριο σε 3 μηνες θα παψουν να κοβουνε κλησεις.
Η επιλογη του κρανους πρεπει να ειναι δικια μου επιλογη,και οχι υποχρεωση επι προστιμου. Για τον συνεπιβατη καθε δυνατη προστασια
και υποχρεωτικα.
Υ.Γ Ειναι εξυπνο να κανουμε παρεα με ανθρωπους πιο αξιολογους απο εμας, ωστε να μας τραβηξουν στο επιπεδο τους,
οι αστυνομικοι δεν ειναι απο αυτους, γιατι ενω ξερουν το σωστο και το λαθος,δεν το εφαρμοζουν με την φθηνη δικαιολογια οτι δεν
μπορουν να κανουνε τιποτα,διαταζει η υπηρεσια λες και την αποτελουν εξωγιηνοι.... ΕΜΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙ ΑΥΤΩΝ
wild_cat/anima
23/01/2006, 20:10
μαζι σου κι γω .....
αλλά γιατί τέτοιο μίσος για τους μπάτσους?
μήπως ξέρεις οτι είναι απλά πιόνια ?
κι αν μιλάς για τους πεζούς που δεν τρων κλήσεις αυτό είναι νομοθετικό θέμα κι όχι μπατσικό ! πιστευεις οτι έχει κανένας την όρεξη ή την καυλα να τραβηχτεί στις 6 τα χαραματα για υπηρεσία ?
δεν είμαι μπάτσος, ούτε και τους υπερασπίζομαι απλά σου δίνω και την άλλη όψη
φιλικά πάντα !
Δεν μισω τους αστυνομικους αλλα αμφισβητω την αποτελεσματικοτητα τους,και δεν δεχομαι τον χαρακτηρισμο πιονια γιατι ειναι ανθρωποι με εγκεφαλο οπως εμεις, και αν ειναι δεν θελω να τους πληρωνω. Εχω γραψει και δυο γραμματα ευχαριστιας σε δυο περιπτωσεις,αστυνομικων που σταθηκανε παληκαρια στο προβλημα κολητου φιλου στην μια και σωσανε ζωη ανθρωπου απο θαλασσα μπροστα μου με αυτοθυσια. Το προβλημα μου ειναι στην συμπεριφορα τους στις κλησεις.
nikos force
23/01/2006, 21:55
δεν τιθεται θεμα προστασιας με 36%φπα αλλα επειδη ελενχεται ειναι εισοδημα,αν
εχεις πιει το βρισκουν, αν εχεις φαει ενα αρνι και το αιμα μαζευτει στο στομαχι και ο εγκεφαλος υπολειτουργει δεν μπορουν να
το βρουν,οδηγανε τρελοι,γεροι,διαβητικοι,καρδιακοι κ.α Συνοψιζοντας εφαρμοζουν μονο νομους που θα μας κλεψουν χρηματα.
] ολα καλα τα λες και πολυ ωραια αλλα στα ματια μου φανηκες τουλαχιστον αθλιος οταν στην ιδια κατηγορια με τους τρελους κατατασεις και τους διαβητικους.και σου μιλαει ενας ανθρωπος που ειναι διαβητικος απο εφτα χρονων...απαραδεκτος...
stefanos
23/01/2006, 22:08
Δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίνε οι μπάτσοι για τους νόμους.
Ο νόμος αυτό λέει.
Να προσέχεται τι ψηφίζεται.
H.A.Balafoutre
23/01/2006, 23:09
Κι εγώ θα συμφωνήσω πως η τροχαία δεν κάνει σωστά την δουλειά της και να προσθέσω πως είναι απαρχαιομένη. Αλλά δεν παύω να πιστεύω πως κι αυτοί, όσο καραγκιόζιδες και να είναι μερικοί από αυτούς, κάνουν μια δύσκολη δουλειά.
Καλώς ή κακός το σύστημα αυτό είναι. Άλλωτε την γλυτώνουμε και άλλωτε μας τσιμπάνε.
Όσο για το κράνος, θεωρώ πως πέρα από κάθε νόμο, πρέπει να το φοράω για μένα. Αυτό άλλωστε είναι ελλάσον θέμα αναφορικά με την τροχαία.
Και μην ξεχνάς πως η χούντα και ο εμφύλιος έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτή. Οπότε οι νέοι αστηνομικοί είναι γείτονές μας και συμαθητές μας. Ίσως τώρα μπορούμε να πετύχουμε κάτι πιο σωστό. Όχι ευθυνόφοβο και στο "λαμόγιο" κατάσταση, αλλά πιο σωστό ώστε να αποφεύγουμε τις κακές επαναλλήψεις.
zoropatra
24/01/2006, 00:53
ΜΗΠΩΣ ΛΕΩ ΕΓΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ''ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ-ΣΚΕΨΕΙΣ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ''?
Αρχικά δημιουργήθηκε από r6van
κι αν μιλάς για τους πεζούς που δεν τρων κλήσεις αυτό είναι νομοθετικό θέμα κι όχι μπατσικό
δεν είναι καθόλου νομοθετικό, σχετική νομοθεσία υπάρχει και προβλέπονται και συγκεκριμένα πρόβλημα, απλώς δεν εφαρμόζεται, άρα είναι μπατσικό, κι αν θες αφορά τα ανώτερα κλιμάκια της αστυνομίας που δε ζητούν από τους τροχονόμους να είναι αυστηροί με αυτό το θέμα
Επειδη στο γραπτο δυσκολα περναει η σκεψη αυτονομη για τους διαβητικους ενοουσα αυτους που δεν ξερουν την παθηση τους και ειναι ποπλαπλασιοι των εχοντων γνωση της ασθενιας, ο πατερας κολητου μου εφυγε απο τον δρομο μετα απο κριση και ανακαλυψε το ζαχαρο στο νοσοκομειο, δηλ επρεπε να μπει στις εξετασεις μαζι με οφθαλμιατρο και παθολογο. Ειμαστε οι εμπειριες μας και εγω μαζεψα αρκετες για να εχω τετοιες αποψεις,ο ελληνας δεν διαχειριζεται σωστα την εξουσια και εξουσια χωρις σοφία ειναι οπλο στα χερια ενος τρελου. Εγω δεν μπορω να εξουσιασω κανενα και δεν θελω, ομως στην δημοκρατια πρεπει να υπαρχουν δικαιωματα επιλογων. Εχω παει στην Ελβετια οπου καθε τρια χρονια οι οδηγοι,κανουν οδηγηση σε παγωμενη λιμνη για να εξασκηθουν σε δυσκολες καταστασεις. Σ'ενα τετοιο κρατος οι νομοι εχουν προστατευτικο χαρακτηρα ενω στην ελλαδα ειναι για γρηγορο κερδος οπως η εφορια τα τεκμηρια κ.α Ταυτοχρονα για το κρανος εντος πολεως με τον τροπο που κυκλοφοραω εγω, εχω αντιρησεις,υπαρχουν φορες που προκαλει ατυχηματα και στο κατω κατω αφου εχει επιπτωση μονο σε μενα ας βρουνε,αλλους τροπους π.χ. αν τραυματιστω να πληρωσω την επισκευη μου απο μονος μου,'η να τιμωρηθω που εκοψα εισοδηματα και αφησα ακαλυπτα τα παιδια μου. Οσο αναφορα τον νομο που ψηφιζεται εγω δεν εχω ελενχο,και οι εκτελεστες του νομου εχουν τις ευθυνες τους και αυτοι. και αν δεν συμφωνειτε με την αποψη μου και γουσταρετε να πληρωνετε τις κλησεις ολλα καλα,αν θελετε να τις γλυτωσετε πατε στα δικαστηρια, το πολυ να την πληρωσεις διπλα αν το ακολουθησουμε μετα απο 3 μηνες θα τις χαριζουν. Οτι εχω γραψει ως τωρα θα τα φαω ζητωντας συγνωμη αν καποιος αστυνομικος μου δειξη 10 κλησεις εκτος παρκαρισματος στην τελευταια τριετια, δηλαδη ο δικος μας μεσος ορος.
BELZEBOYLIS
24/01/2006, 12:43
Se genikes grames to kratos einai domimeno gia na se klebei...Ta somata asfalias einai to de3i xeri toy kratous...opote dikio exei EKEINOS
Αρχικά δημιουργήθηκε από EKEINOS
..........
Η επιλογη του κρανους πρεπει να ειναι δικια μου επιλογη,και οχι υποχρεωση επι προστιμου........
Όχι ρε φίλε.... δεν είναι δική σου επιλογή.... αν θες να είναι δική σου επιλογή τότε φτιάξε δικούς σου δρόμους και πίστες και κυκλοφόρα εκεί μέσα όπως εσύ θες. Όταν όμως θες να κυκλοφορείς ανάμεσα σε μένα και στους υπόλοιπους θα σεβαστείς τους νόμους..... Αν δε τους σέβεσαι τότε καλώς και τις αρπάζεις τις κλήσεις σου.....
Όλα τα υπόλοιπα είμαι αμπελοσοφίες από κάποιον που δεν έχει ιδέα πως λειτουργεί ένα σύστημα.
γεμίσαμε τζάμπα μάγκες.... το παράξενο είναι ότι είσαι και 40 χρονών.... Να τα έλεγε ένας 16χρονος.....
BELZEBOYLIS
24/01/2006, 13:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Όχι ρε φίλε.... δεν είναι δική σου επιλογή.... αν θες να είναι δική σου επιλογή τότε φτιάξε δικούς σου δρόμους και πίστες και κυκλοφόρα εκεί μέσα όπως εσύ θες. Όταν όμως θες να κυκλοφορείς ανάμεσα σε μένα και στους υπόλοιπους θα σεβαστείς τους νόμους..... Αν δε τους σέβεσαι τότε καλώς και τις αρπάζεις τις κλήσεις σου.....
Όλα τα υπόλοιπα είμαι αμπελοσοφίες από κάποιον που δεν έχει ιδέα πως λειτουργεί ένα σύστημα.
γεμίσαμε τζάμπα μάγκες.... το παράξενο είναι ότι είσαι και 40 χρονών.... Να τα έλεγε ένας 16χρονος.....
diladi esi me to ergalio sou tireis ton kodika odikis kikloforias;;;;
eee ti mesa sthn poli me 50 kai stous autokinitodromous me 120;;
'H epilegoume poious nomous 8a tirisoume ;;;
Den paei etsi omos eeee !!!
Όχι δεν τους τηρώ.... είναι αδύνατον άλλωστε....
αλλά δεν κάνω σαν κακομαθημένο μωρό αν με τσιμπήσουν και μου δώσουν κλήση....
gdevelek
24/01/2006, 13:18
Ωραία μας τα 'πες για τους μπάτσους.
Να σου πώ τώρα για τους μηχανόβιους;
Υπάρχουν 3 ειδών:
- αληταράδες που οδηγούν τραμπουκικά, καβαλάνε πεζοδρόμια για να τρομοκρατήσουν πεζούς και ξυπνάνε ολόκληρες γειτονιές με ξερογκαζιές και σπασμένες εξατμίσεις, και κάνουν κόντρες στην Αθηνών τη νύχτα
- τσαντάκηδες
- ληστές τραπεζών ("οι δράστες μετά τη ληστεία επιβιβάστηκαν σε μοτοσυκλετα μεγάλου κυβισμού και εξαφανίστηκαν με ιλλιγιώδη ταχύτητα")
Υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλα είναι τόσο σπάνιοι όσο το Τζόκερ.
Έτσι δεν είναι φίλε;;;;
Για τα υπόλοιπα περίεργα που μας είπες, με κάλυψαν οι άλλες απαντήσεις.
BELZEBOYLIS
24/01/2006, 13:23
αλλά δεν κάνω σαν κακομαθημένο μωρό αν με τσιμπήσουν και μου δώσουν κλήση....
Λοιπόν ,επειδή ούτε και εγώ του τηρώ , διότι όπως λες είναι αδύνατο , σκέφτομαι ότι κάτι πάει στραβά στην νομοθεσία ... Είμαι σίγουρος ότι δεν έχουν καμία διάθεση προστασίας και πρόληψης . Εισπρακτικό χαρακτήρα έχουν , καθαρά ! Ο μόνος λόγος που δεν κλαψουρίζω σαν μωρό όταν λαμβάνω κλείσεις είναι γιατί ξέρω ότι έχω να κάνω με κλέφτες και ότι δεν μπορώ να κάνω σχεδόν τίποτα . ( Φυσικά και ΔΕΝ τους ψηφίζω , το μόνο που μπορώ να κάνω ) . Δεν θα παραθέσω παραδείγματα , φαντάζομαι ότι όλοι μας έχουμε παρόμοιες εμπειρίες
gdevelek
24/01/2006, 13:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS
Λοιπόν ,επειδή ούτε και εγώ του τηρώ , διότι όπως λες είναι αδύνατο , σκέφτομαι ότι κάτι πάει στραβά στην νομοθεσία ... Είμαι σίγουρος ότι δεν έχουν καμία διάθεση προστασίας και πρόληψης . Εισπρακτικό χαρακτήρα έχουν , καθαρά !
Πώς θα προτιμούσες να τιμωρείται αυτός που παραβιάζει κόκκινο (δυστυχώς αυτή η παραβίαση δεν διώκεται παρά ελάχιστα) ή δεν φοράει κράνος ή Χ ή Ψ;
Με ραβδισμό;
Με τράβηγμα των αυτιών;
Με δήμευση του οχήματος;;
Με πρόστιμο τιμωρούνται και καλά κάνουν, το πρόστιμο πονάει, και επιπλέον φέρνει και κάτι θετικό.
Αν με τα πρόστιμα ενός έτους χτιστεί ένα σχολείο, θα σε χαλάσει; Δεν λέω πως έτσι γίνεται, αλλά τα φράγκα αυτά κάπου πάνε πρός το γενικό όφελος, έστω κι αν αυτό είναι η πληρωμή των μισθών των μπάτσων...
Και βέβαια υπάρχουν και οι βαθμοί ποινής στο point-system, ώστε κάποια στιγμή να πάνε σπίτι τους οι επικίνδυνοι.
Το πρόβλημα είναι ότι τα παραπάνω αν και ισχύουν ΔΕΝ εφαρμόζονται, η αστυνόμευση των δρόμων είναι σχεδόν ανύπαρκτη, ειδικά η παραβίαση του κόκκινου είναι πλέον συστηματική και φυσικά είναι εξ ορισμού παραβίαση που εύκολα οδηγεί σε δυστύχημα...
Κι εγώ είμαι υπέρ των προστίμων. Θα έπρεπε να είναι και πολύ μεγαλύτερα μάλιστα για να πονάει η τσέπη και να το σκεφτόμαστε καλύτερα. Είμαι όμως και κατά της διάκρισης.
Πολύ σοβαρότερες παραβάσεις περνάνε απαρατήρητες γιατί δεν είναι εύκολο να τις καταγράψεις. Πού να τη στήσεις για να σταματήσεις το 90% των Ι.Χ. που κυκλοφορούν χωρίς ζώνη; Ανέφικτο! Στον ίδιο χώρο σταματάς πολλαπλάσια μηχανάκια.
Λεοφωρειόδρομοι, πεζοί στη μέση του δρόμου, κόκκινα, STOP, προτεραιότητες... ανέφικτα!
Νομίζω ότι ένα νόμος πρέπει να υπάρχει για να εφαρμόζεται και όχι για να δίνει δίκιο σε περίπτωση ατυχήματος. Αν δεν μπορεί να εφαρμοστεί, δεν έχει και αξία. Δεν φταίνε οι αστυνομικοί γι'αυτό.
Για κράνος δεν με έχουν γράψει ποτέ. Το φοράω πάντα. Αυτό είναι το σωστό και θα το κάνω είτε έτσι είτε αλλιώς. Αυτό πρέπει να κάνουν όλοι και δεν χωράει γκρίνια.
Σίγουρα πολλοί νόμοι είναι αναχρονιστικοί και πρέπει να αλλάξουν. Ο λόγος όμως που δεν τους τηρούμε δεν πιστεύω ότι είναι αυτός.
Μάλλον το κάνουμε επειδή θεωρούμε εαυτούς πολυ ικανούς.
BELZEBOYLIS
24/01/2006, 13:55
To problima den einai h epiboli prostimwn ....alla h epilektiki leitourgia toys . Enas nomos prepei na exei ka8oliki a3ia kai na stoxebei sthn prostasia tou politi !!
Epeidi exete skalosei me to kranos kai simfonite me tis kleiseis pou dinoun gia thn mh xrhsh tou....Den 8eorite o3imoro na sou trabane kleiseis gia kati pou to 8eoroun idos politelias ;;;; (gia na prolabo sxolia... NAI to foraw panta to kranos mou , alla apo EPILOGI MOY )
αλλά τα φράγκα αυτά κάπου πάνε πρός το γενικό όφελος, έστω κι αν αυτό είναι η πληρωμή των μισθών των μπάτσων...
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol:
PLAKA KANEIS ETSI ;;;; Den mporei na to pisteueis auto eeee;;;
gdevelek
24/01/2006, 14:03
αλλά τα φράγκα αυτά κάπου πάνε πρός το γενικό όφελος, έστω κι αν αυτό είναι η πληρωμή των μισθών των μπάτσων...
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol:
PLAKA KANEIS ETSI ;;;; Den mporei na to pisteueis auto eeee;;; [/B]
Πες μου εσύ υπεύθυνα ακριβώς πού πάνε τα πρόστιμα λοιπόν, αφού εγώ κάνω πλάκα. Περιμένω την απάντησή σου.
Θάνο δεν καταλαβαίνω γιατί είναι ανέφικτο να ελεγθεί η παραβίαση του κόκκινου. Ένας μοτοσυκλετιστής στημένος σε σημείο που να βλέπει το φανάρι καθώς αλλάζει από πράσινο σε κόκκινο και, όταν βλέπει την παράβαση (ή μάλλον ΤΙΣ παραβάσεις) να κυνηγάει με τη μηχανή τον τελευταίο, έστω, που παραβίασε, που φυσικά θα είναι και αυτός που το παραβίασε πιο ξεδιάντροπα και πιο επικίνδυνα.
Μιλάμε για μια κλήση ανά φανάρι, ειδικά αν έχουν στήσει καρτέρι 2-3 μπάτσοι ώστε όσο ο πρώτος δίνει την κλήση οι υπόλοιποι να παίρνουν τη θέση του.
Αυτό το γκάζωμα των ΙΧ όταν βλέπουν το φανάρι να γίνεται κόκκινο στα 50 μέτρα με κάνει τούρκο.
Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
Θάνο δεν καταλαβαίνω γιατί είναι ανέφικτο να ελεγθεί η παραβίαση του κόκκινου. Ένας μοτοσυκλετιστής στημένος σε σημείο που να βλέπει το φανάρι καθώς αλλάζει από πράσινο σε κόκκινο και, όταν βλέπει την παράβαση (ή μάλλον ΤΙΣ παραβάσεις) να κυνηγάει με τη μηχανή τον τελευταίο, έστω, που παραβίασε, που φυσικά θα είναι και αυτός που το παραβίασε πιο ξεδιάντροπα και πιο επικίνδυνα.
Πώς να αστυνομεύσεις 2.000.000 ανθρώπους; Όσο και να προσπαθήσεις απλά δεν γίνεται.
Αυτά τα πράγματα θέλουν παιδεία, συνείδηση και σεβασμό στο συνάνθρωπο και όχι μόνο στο δρόμο...
Τα έχουμε αυτά και μας φταίει η αστυνομία;
gdevelek
24/01/2006, 14:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος
Πώς να αστυνομεύσεις 2.000.000 ανθρώπους; Όσο και να προσπαθήσεις απλά δεν γίνεται.
Αυτά τα πράγματα θέλουν παιδεία, συνείδηση και σεβασμό στο συνάνθρωπο και όχι μόνο στο δρόμο...
Τα έχουμε αυτά και μας φταίει η αστυνομία;
Δεν αστυνομεύει κανείς ανθρώπους/οδηγούς αλλά διασταυρώσεις.
10 ομάδες των 3, τη Δευτέρα σε 10 διασταυρώσεις, την Τρίτη σε άλλες 10, κ.ο.κ. Δεν είναι ούτε δύσκολο ούτε ακριβό. Κάθε ομάδα θα έπιανε 100άδες εν δυνάμει δολοφόνους τη μέρα. Γιατί βέβαια όταν γκαζώνεις για να περάσεις με βαθύ βυσινί, δολοφόνος είσαι, δεν υπάρχει θέμα "αμέλειας"...
Παιδεία και συνείδηση είναι απαραίτητα αλλά ενσταλλάζονται σε μικρή ηλικία. Στους χοντρόπετσους αξίζει η τιμωρία. Δεν βάζεις τον 40άρη στο σχολείο, αλλά ούτε και τον αφήνεις ασύδοτο επειδή δεν μπορείς να τον βάλεις στο σχολείο. Τον τιμωρείς.
nikos force
24/01/2006, 15:37
αλλά δεν κάνω σαν κακομαθημένο μωρό αν με τσιμπήσουν και μου δώσουν κλήση.... αν ειναι ποτε δυνατον καποιος σε αυτη τη χωρα και μαλιστα μοτσυκλετιστης να τασσετε υπερ της νομοθεσιας και υπερ των ατομων που την ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ.ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΕΠΙΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΕΠΙΤΗΡΩ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΩ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ.και αν ειναι δυνατον καποιος ηδη μη νομοταγης να κραζει καποιον αλλον μη νομοταγη.λες και η κριση καποιον για τους ποιους νομους θα ακολουθησουν και ποιους θα παραβουν ειναι ορθοτερη απο των αλλων πολιτων.αλλα τουλαχιστον το θεμα κρανος δε θα επρεπε να ειναι στα χερια αλλων να το κρινουν και να το τιμωρουν.αφορα τον εκαστο μοτοσυκλετιστη και ΜΟΝΟ.οποιος θελει τη κεφαλα του σωα φοραει οποιος οχι κανει οτι καταλαβαινει.αλλιως κυριοι απαλλαξτε μας απο το φορο στην αγορα κρανους και τα πλαστικα παιχνιδια που αφηνετε καποιοι να εισαγουν και καποιοι αλλοι να τα φορανε μονο για να γλιτωσουν τη κληση.
H.A.Balafoutre
24/01/2006, 15:39
Δεν αστυνομεύει κανείς ανθρώπους/οδηγούς αλλά διασταυρώσεις.
10 ομάδες των 3, τη Δευτέρα σε 10 διασταυρώσεις, την Τρίτη σε άλλες 10, κ.ο.κ. Δεν είναι ούτε δύσκολο ούτε ακριβό. Κάθε ομάδα θα έπιανε 100άδες εν δυνάμει δολοφόνους τη μέρα. Γιατί βέβαια όταν γκαζώνεις για να περάσεις με βαθύ βυσινί, δολοφόνος είσαι, δεν υπάρχει θέμα "αμέλειας"...
Παιδεία και συνείδηση είναι απαραίτητα αλλά ενσταλλάζονται σε μικρή ηλικία. Στους χοντρόπετσους αξίζει η τιμωρία. Δεν βάζεις τον 40άρη στο σχολείο, αλλά ούτε και τον αφήνεις ασύδοτο επειδή δεν μπορείς να τον βάλεις στο σχολείο. Τον τιμωρείς.
Πολύ σωστά το σκέφτεσαι και πιστεύω κι εγώ πως είναι εύκολο στρατηγικά να σχεδιαστεί, αλλά στους παραβάτες θα ελέγξουν το δίπλωμα και την άδεια ίσως και πλημμελώς. Το σήμα τελών κυκλοφορίας και την ασφάλεια θα την ελέγξουν όμως? Θα αρκεστούν στα τυπικά για να κόψουν την κλήση στον εν δυνάμη δολοφόνο και σωστά. Αλλά και το σήμα είναι παράβαση αν δεν το έχεις και η ασφάλεια ακόμη πιο σοβαρή και αφελής κατά την γνώμη μου παράβαση.
Διότι πιστεύω γι'αυτό και παρατάνε τον κόσμο αβοήθητο και διαπράτουν πιο σοβαρό αδικημα με το να μην πληρώνουν 200-400ευρώ τον χρόνο για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Άσε που στατιστικά οι ασφαλιστικές έχουν διαπιστώσει πως πρέπει να βάλουν και την κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα διότι υπάρχουν πολλοί οδηγοί ανασφάλιστοι. Αυτό είναι ένα από τα σημεία που δεν κάνει σωστά την δουλειά της η τροχαία το οποίο άπτεται των αρμοδιοτήτων της big time. Και συμπερασματικά δεν προστατεύει και τους υπόλοιπους νόμιμους. 600euro είναι το πρόστιμο για τον ανασφάλιστο οδηγό. Και διαφυγόντα έσοδα.
stavrogin
24/01/2006, 19:15
Συμφωνω με τους προλαλισαντες.
Ειναι απειρως σημαντικοτερο να προλαβεις ενα θανατηφορο τροχαιο,απο παραβιαση κοκκινου απο το να βαζεις 500 ατομα καθημερινα να ελενχουν χαρτια απο παπακιδες.
Σημειωση ,ο πατερας μου (βεσπα και ξεκρανωτος) εκανε το σφαλμα το 1984 να περασει πρασινο σηματοδοτη οταν αυτος ειχε μολις αναψει , και χτηπηθηκε απο ιχ που περασε με κοκκινο κατα τον συνηθη τροπο.Αποτελεσμα, απο το 1984-1993 νοσοκομεια,και εκτοτε αναπηρηκη συνταξη.
Λετε να μου φαινονται σοβαρα τα μπλοκα και οι μικροπαραβασεις,του τυπου "μη ορατη πινακιδα";
φιλε spiner αστα αυτα τα τσαμπα μαγκες σε ανθρωπους που δεν ξερεις,εχω καβαληση δικα μου 20 μηχανακια και αλλα πολλα ξενα εχω κανει 800.000χιλ μαζι με τ'αυτοκινητα μου και ειμαι φωτογραφος στο επαγγελμα.Τα χιλιομετρα δουλειας ειναι 90% εντος πολεως και εχω γυρισει πολυ εντος και εκτος συνορων. Δεν ειμαι κανενας αναρχο ταδε 'η παραξενος,το συστημα το γνωριζω σχεδον απολυτα,εχω τρεις βουλευτες που θα βρεθουμε 2-3φορες τον χρονο για φαγητο,και πληθος τοπικων παραγοντων που θα μπορουσαν να μου εξασφαλισουν πληρη αμνηστια εναντι των κλησεων αντεχω και οικονομικα ανετοτατα ωστε να μην κλαψουριζω με τις κλησεις απλα οργιζομαι με την νοοτροπια. Για πες μου εσυ τωρα το cbr που εχεις εχει τελικη 130? γιαυτο το πηρες?ποσα 200+ εχεις γραψει,αν σου εσκαγε το λαστιχο ποσους θα επαιρνες μαζι σου?αν αλλαζεις λαστιχο κατω απο 10.000χιλ μαλον δινεις και μερικα μπαντιλικια? Εγω απλα την ωρα εργασιας με 30-40 εντος πολης και με συχνοτατες στασεις δεν φοραω κρανος,και σε ποια μελετη σοβαρη αναφερεται οποιοςδηποτε που θα μας πει υπο τις παραπανω συνθηκες το κρανος προστατευει?
Κοβει 50% του εξωτερικου θορυβου και τα σημερινα αυτοκινητα ειναι πολυ αθορυβα, σου αφηνει οπτικο πεδιο 127μοιρων το οποιο μειωνεται δραματικα απο τιποτα νοτισμενες ζελατινες, φτανει τον βαθμο δυσφοριας στο 90% το καλοκαιρι με της ζεστες. ΥΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕς ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑς ΜΟΥ Επισης δεν επιασα το επαγγελμα σου.
αγαπητε gdevelek για τις κατηγοριες μηχανοβιων που αναφερεις θα σου πω οτι οτι αλητες ειτε γρηγορα πεθαινουν 'η πανε φυλακη, οι ληστες τραπεζων ειναι περιστασιακοι χρηστες, και μενουμε οι χιλιαδες αλλοι με μηχανες εκατομμυριων θεληση για μαθηση σε σωστα σχολεια οδηγησης,σωστη συμπεριφορα και εκθεση σε χιλιαδες κινδυνους. Φετος αλλαξα μετα απο δυο χρονια τον εξοπλισμο μου ασφαλειας δινοντας 600ευρω σε ρουχα και 900 σε κρανη εχω 4 απο κεβλαρ εως απλο τζετ. Δεν εχω πεσει σοβαρα ποτε,ουτε προκαλεσα 'η εμπλεχτηκα σε τροχαιο σοβαρο (η τυχη εξαφανιζεται απο την συχνοτητα κυκλοφοριας) Το κρατος μας ειναι παρακμιακο και η συμπεριφορα του κρατους και των λειτουργων του ειναι αναλογη.Δεν μιλησα για ολες τις παραβασεις,δες τον κωδικα του εξωτερικου,3 κοκκινα 'η ορια ταχυτητας ,σοβαρα τροχαια, και δια βιου πας με το λεωφορειο.
Οταν ο προεδρος μεγαλης γερμανικης λεσχης μοτοσυκλετων, εκανε εμπεριστατωμενη ερευνα για την αποτελεσματικοτητα του κρανους την εδωσε στην BMW και εκεινη εβγαλε το παραξενο σκουτερ της. Σε τετοια κρατη σεβεσαι τους νομους και αυτοι εσενα. Δεν πινω δεν τρωω δεν εχω ποτε συνεπιβατη οταν οδηγαω και εκτος πολης στο επαρχιακο κυριως παω κοματια συμφωνα με τον δρομο και τις ικανοτητες μου που σε καμια περιπτωση δεν υπερτιμαω.Στο εθνικο απο 130 μεχρι 170 κοντερισια. Ψηφιζω στους αναποφασιστους οταν δεν στηνουμε κανενα καλο τριημερο στις εκλογες. Ξανασκευθειτε τωρα την αποψη σας για την δικια μου,εγω παντως κανω την επανασταση μου. Ευχαριστω
Πως εχουν την απαιτηση να τους σεβαστουμε απο την στιγμη που αυτοι δεν σεβονται ΚΑΝΕΝΑ απο εμας, εσας, ολους μας.
:mad:
gdevelek
24/01/2006, 21:55
ΕΚΕΙΝΕ, δεν με κατάλαβες.
Σου έγραψα για τους μηχανόβιους για να σου δείξω πως είναι πολύ εύκολο να ισοπεδώνεις τα πράγματα και να βγάζεις μια ομάδα ανθρώπων καθίκια, με "ελάχιστες εξαιρέσεις σπάνιες όσο το τζόκερ"
Εσύ το έκανες για τους μπάτσους, εγώ ως δικηγόρος του διαβόλου το έκανα για τους μηχανόβιους.
Ως προς τα υπόλοιπα, θα σημείωσω μόνο πως σε κοινωνίες που εσύ λες ότι σέβεσαι, ΔΕΝ θα πήγαινες "κομμάτια" ούτε με 130 ως 170.
Αν μπορείς να πηγαίνεις έτσι, είναι ΑΚΡΙΒΩΣ γιατί είμαστε μπάχαλο.
Τώρα, ως προς το ότι αυτό που κάνεις λογίζεται ως "επανάσταση"... άστο καλύτερα... από σεβασμό σε όσους ΟΝΤΩΣ έκαναν επανάσταση....
gdevelek
24/01/2006, 21:57
το σύστημα δεν μου επιτρέπει να το διαγράψω.... :confused:
stefanos
24/01/2006, 22:32
Δεν μπορώ να καταλάβω πως σκεύτεστε και αν σκεύτεστε και καθόλου.
Κρίνουμε το νόμο?
Δεν είναι σωστός ο νόμος και δεν τον εφαρμόζουμε?
Εχουμε γνώμη επι του νόμου?
Ωραιότατα.
Και αναρωτιέστε σε τι διαφέρει η Ελβετία?
Εχει σοβαρούς ανθρώπους που δεν κρίνουν τους νόμους αλλά τους εφορμόζουν.
Είτε αυτοί είναι περί Δημοσίων έργων και προμηθειών, είτε περί Χρηματιστηρίου, είτε κωδικας οδικής κυκλοφορίας.
Γιατί ακριβώς το ίδιο είναι να μην φοράς κράνος ,να παίρνεις μίζες, και να αθοώνεις ενόχους (μετά μίζας), η να στήνεις παιχνίδια στο χρηματιστήριο.
Αλλά οταν πέφτει πάνω σας ανασφάλιστος η περνάει κανένας με κόκκινο σας πονάει οπότε είναι παραβάτης και να τιμωρηθεί (άσχετα που και εκεί τα μηχανάκια έχουν θλιβερά πρωτεία).
Στο διπλανώ όμως forum του jeepara.gr θεωρούν οτι οι μηχανόβοι είναι παράνομοι και πρέπει να υποχρεωθούν να φοράνε κράνος γιατί τους λερώνουν τα αυτοκίνητα με τα αίματα τους κάθε φορά.
Τα βλέπουμε όπως μας βολεύει μου φαίνεται.
Nikoskazer2000
24/01/2006, 23:19
Εγώ δεν ξέρω που πάνε τα λεφτά απο τις κλήσεις, ούτε ποιός μπάτσος είναι ο "καλός" και ποιός ο "κακός".
Ξέρω ομως οτι υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διάκριση ανάμεσα στους οδηγούς αυτοκινήτων και στους μοτοσυκλετιστές.
Εγώ φοράω παντού και υπο οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες full face κράνος, δερμάτινο σακάκι με ενισχύσεις και μπότες (ακόμα και μες την πόλη για την σωματική μου ασφάλεια και όχι για την οικονομική (αυτή είναι η μικρότερη).
α ξέχασα...οδηγώ Kaze-R :p .
Zητάδες με κοιτάνε καλά-καλά λόγω ενδυμασίας (με περνάνε για κοντράκια/πιτσιρικά μάλλον) και με σταματάνε για να ελένξουν τα πάντα με αφορμή επικείμενη κλήση πάντα κι' ας περνάνε δίπλα τους οδηγοί αυτοκινήτων χωρίς ζώνες, με το κινητό στο χέρι να γράφουνε sms και με το αλλο ν' αλλάζουν τις ταχύτητες, οπως και αλλα "χαριτωμένα" παρόμοια με εκείνα που γράφει EKEINOS.
Αυτό το σκηνικό το εχω ακούσει κι' απο αλλους μοτοσυκλετιστές, οπότε φαντάζομαι οτι ισχυεί.
Λες και είμαστε παράνομοι και οι κουτάκηδες είναι παναγίες.
Ας το :a29: γαμώτο μου γέμισε μ*****ς ο τόπος :a017: :a015: :a023: :a37: :a52:
Το εχω πεο πολλες φορες, λυπαμαι το κοσμο που βλεπει το κοσμο τοσο μονοπλευρα, που γενικευει και υπερβαλει..Και χαλια αστυνομοι υπαρχουν και καλα παιδια που πιστευουν στη δουλεια τους υπαρχουν, οπως σε ολα τα επαγγελματα..Δεν μπορω να καταλαβω το κοσμο που λησμονει ουτοπικες κοινωνιες γιατι ειναι εκτος πραγματικοτητας, αλλο το να ονειρευομαστε και αλλο να πιστευουμε σε αυτα...Αν ζουσατε στην Ελβετια θα φρικαρατε απο την καταπιεση που σημαινει η σωστη επιβολη του νομου, αλλα στην Ελλαδα παντα ολα ειναι λαθος..Ετσι???:wave2:
νυχτερινος
25/01/2006, 02:46
Τα πραγματα ειναι απλα.........εκει εξω ειναι ζουγκλα και εμεις ειμαστε τα θηραματα.......Κανεις και τιποτα δεν λειτουργει σωστα.Αλιμονο σε αυτους που επιβαινουν σε δικυκλα και δεν εχουν τα ματια δεκατεσσερα..........
φιλε spiner αστα αυτα τα τσαμπα μαγκες σε ανθρωπους που δεν ξερεις,εχω καβαληση δικα μου 20 μηχανακια και αλλα πολλα ξενα εχω κανει 800.000χιλ μαζι με τ'αυτοκινητα μου και ειμαι φωτογραφος στο επαγγελμα.Τα χιλιομετρα δουλειας ειναι 90% εντος πολεως και εχω γυρισει πολυ εντος και εκτος συνορων. Δεν ειμαι κανενας αναρχο ταδε 'η παραξενος,το συστημα το γνωριζω σχεδον απολυτα,εχω τρεις βουλευτες που θα βρεθουμε 2-3φορες τον χρονο για φαγητο,και πληθος τοπικων παραγοντων που θα μπορουσαν να μου εξασφαλισουν πληρη αμνηστια εναντι των κλησεων αντεχω και οικονομικα ανετοτατα ωστε να μην κλαψουριζω με τις κλησεις απλα οργιζομαι με την νοοτροπια. Για πες μου εσυ τωρα το cbr που εχεις εχει τελικη 130? γιαυτο το πηρες?ποσα 200+ εχεις γραψει,αν σου εσκαγε το λαστιχο ποσους θα επαιρνες μαζι σου?αν αλλαζεις λαστιχο κατω απο 10.000χιλ μαλον δινεις και μερικα μπαντιλικια? Εγω απλα την ωρα εργασιας με 30-40 εντος πολης και με συχνοτατες στασεις δεν φοραω κρανος,και σε ποια μελετη σοβαρη αναφερεται οποιοςδηποτε που θα μας πει υπο τις παραπανω συνθηκες το κρανος προστατευει?
Κοβει 50% του εξωτερικου θορυβου και τα σημερινα αυτοκινητα ειναι πολυ αθορυβα, σου αφηνει οπτικο πεδιο 127μοιρων το οποιο μειωνεται δραματικα απο τιποτα νοτισμενες ζελατινες, φτανει τον βαθμο δυσφοριας στο 90% το καλοκαιρι με της ζεστες. ΥΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕς ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑς ΜΟΥ Επισης δεν επιασα το επαγγελμα σου.
........
Δεν το έπιασες το επάγελμά μου γιατί δεν το είπα αλλά δεν ανήκω στα σώματα ασφαλείας....
Τώρα για τα υπόλοιπα που λες περί κράνους..... άσε.... τα έχουν πει και άλλοι... Μελέτες υπάρχουν..... αν ψάξεις λίγο θα τις βρεις..... εκτός κι αν περιμένεις να σου χτυπήσουν την πόρτα σου να σου τις δωσουν.....
Και αφού κινήσαι με 30-40 χλμ/ω κάνε ένα τεστ..... πέσε με τόσα και χτύπα το κεφάλι σου σε κράσπεδο ή κολωνάκι στο πεζοδρόμιο..... και μετά έλα να συζητήσουμε για ότι θες.....
Και επειδή έχω CBR δεν σημαίνει ότι πηγαίνω χωρίς αύριο στο δρόμο..... Ούτε σε ξέρω ούτε με ξέρεις οπότε δεν μπορεί κανένας από τους δυο μας να βγάλει συμπέρασμα για το τι είναι ο άλλος. Αλλά 40άρης και να λέει όλα αυτά κάπως μου έρχεται.... και στο τέλος αφού έχεις και φίλους βουλευτές κλπ και έχεις προσβάσεις στο σύστημα που το ξέρεις και τόσο ΚΑΛΑ τότε γιατί δεν κάνεις κάτι για να αλλάξεις όλα αυτά που καυτηριάζεις;
Κι εγώ δεν συμφωνώ με πολλά που γίνονται σε αυτή την χώρα. Αλλά το να βγαίνω δημόσια και να λέω ότι για να αλλάξουν πρέπει πρώτα να δημιουργήσουμε χάος στο σύστημα τότε είμαστε μακρυά..... ΑΝ ήξερες τόσο καλά το σύστημα, τότε θα ήξερες ότι το σύστημα πατάει πολύ σκληρά αυτούς που πάνε να το διαλύσουν και προσαρμόζεται πού πιο γρήγορα από όσο νομίζεις.....
Δεν ειπα οτι πας χωρις αυριο, ομως οποιος αγοραζει μηχανη ανω των 250 κυβικων,απο ταχυτητα σιγουρα θα κανει παραβαση ποσο μαλλον ο αγοραζων κατι σε R και 1000 που το ρελαντι της πρωτης ξεπερναει το οριο εντος. Στην επαρχια βγηκες να δεις τι ειδους μπλοκα κανουν? Το μηχανακι ειναι ευκολη λεια αυτο μ'ενοχλει το 10% περιπου των εσοδων δημων και κρατους,προερχονται απο τις κλησεις και γι'αυτο δεν αλλαζει τιποτα,αν δεν τους αναγκασουμε καπως.Το μιλησα με τους δυο βουλευτες που στην περιφερεια μου, οι ψηφοι που τους δινει ο κυκλος μου,ειναι υπολογισημοι τους ζητησα ν'αναθεωρησουν μερικα πραγματα οπως να γινουν αυστηροτατοι στα θεματα,προστασιας των παιδιων,στα ορια ταχυτητας στο εθνικο δικτυο,την ποιοτητα του ασφαλτοταπητα την ευθηνη στον πεζο που θελει να σταματανε ολοι στο περασμα του κ.α τα εδωσα και γραπτως προεκλογικα,επισημα θα το μελετουσαν,ανεπισημα μου ειπαν τα οικονομικα στοιχεια που ανεφερα παραπανω. Αν θεωρεις οτι το συστημα δουλευει σωστα και νοιαζεται για την ασφαλεια μας και δεν χρειαζεται να κανουμε τιποτα,τοτε θεωρησεμε γραφικο 'η βλαμενο αν παλι εχεις αλλη λυση εκτος της πληρους υποταγης θα την ακουσω με ενδιαφερων. Η φωτογραφια που παραθετω ειναι συνηθης στους ελληνικους δρομους,εμεις ομως πληρωνουμε τα παντα τρελα διοδια τελη κυκλοφοριας κ.α και τι παιρνουμε? την αρενα του θανατου μας. Η μηχανη στους περισοτερους προσφερει τρια πραγματα 1) Συγκινηση & αδρεναλινη ( παρανομα απο ορια ταχυτητας ) 2) αισθηση ελευθεριας ( με την σωστη ενδυμασια που πρεπει να κυκλοφοραμε ουτε καλη αναπνοη δεν παιρνεις ) 3) Χρηστικοτητα & οικονομικη μετακινηση ( η χρηστικοτητα υπαρχει ακομα αλλα ειναι αναλογη του διαρκους κινδυνου που εκτειθεσε εντος πολεως με δικυκλο ) οικονομικη μετακινηση,προσθεσε εξοπλισμο αλλαζομενο οταν πρεπει,σωστη συντηρηση μοτοσυκλετας,κλησεις,πτωσεις κ.α θα δεις οτι ειναι καλυτερα να παρεις ενα καμπριο χτυπας και πιο πολλες γκομενες ετσι. Αν ημουνα πρωθυπουργος θα εβγαζα απο το συστημα με σωστα και διαρκη σχολεια υπευθυνους πολιτες ολλων των κατηγοριων.Εγω εκανα μια προταση οποιος νομιζει οτι εχω δικιο ας την δοκιμαση,αντιθετα με προσπερνατε.Δεν εφαγα ποτε αλλη κληση πλην του κρανους και 2 κοκκινα τα οποια ηξερα και αμφισβητουσα την χρησημοτητα τους, π.χ εξω απο σχολειο καλοκαιρι,κυριακη 3μμ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ.
Υ.Σ. Ξερεις ποιος ειναι ο μεγαλυτερος μου φοβος? Η αναπηρια. ξερεις τι θα παθει ο αυχενας αν χτυπησω στο κρασπεδο φορωντας κρανος με τα 135κιλα μου?50% τετραπληγια. Προτιμω να με σηκωσουν νεκρο παρα αναπηρο. Και για να το προλαβω ειμαι εθισμενος στην μηχανη. Στην δημοκρατια υπαρχει ο ορος της αυτοδιαθεσης θελω να τον εξασκω κακο του κεφαλιου μου.
kapoulos
26/01/2006, 11:25
Ειλικρινά,έχω βαρεθεί να ακούω από όλους τους "σχετικούς",πόσο καλό και σωστό είναι να φοράς κράνος...και μάλιστα από ανθρώπους που ΠΟΤΕ δεν έχουν πέσει.Υποστηρίζουν μάλιστα και την τιμωρία του ξεκράνωτου αναβάτη!!!Γιατί?Να σας πω εγώ γιατί...Γιατί(όπως πολύ απλά έλαβα μια απάντηση σε άλλο forum)το φοράνε πάντα και συνεπώς,αφού αυτοί το φορούν,δεν τους ενοχλεί η επιβολή προστίμου σε αυτούς που επιλέγουν να μην το φορούν!...Πολύ ωραία λογική...
Να ξεκαθαρίσω εξ'αρχής ότι ΠΑΝΤΑ φοράω κράνος.Και όχι μόνο.Είναι επιλογή μου.
Έχω στο ενεργητικό μου 2 σοβαρότατα ατυχήματα με μοτοσυκλέτα.Και στις 2 περιπτώσεις(με διαφορετικές συνθηκες όμως)χτύπησα σε αυτοκίνητα με 170χλμ και πέρασα και εγώ και η μοτοσυκλέτα μου από πάνω και κατέληξα στην άσφαλτο με την μοτοσυκλέτα από πάνω μου.Μάλιστα σε μια περίπτωση το κεφάλι μου προσέκρουσε στο πόρτ μπαγκαζ και το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου,λίγο πριν αρχίσω την πτήση μου.Οπότε εγώ ΜΠΟΡΩ να καταλάβω εάν σε σώζει ή όχι το κράνος και ο υπόλοιπος εξοπλισμός,(κατά το ήμιση βέβαια,το άλλο μισό είναι η ΤΥΧΗ,μην το ξεχνάτε)και δεν χρειάζεται να διαβάσω έρευνες σχετικές με το θέμα.Έπαθα και έμαθα που λέει και ο λαός μας.Αλλά σε ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση δεν μπορώ να δεχτώ την άρνηση της ελεύθερης επιλογής του καθενός μας,να το χρησιμοποιεί ή όχι.Το ότι είναι ένα από τα καλύτερα μέτρα προστασίας που μπορεί να πάρει ένας μοτοσυκλετιστής,δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ η χρήση του.
Φίλε ΕΚΕΙΝΟΣ....μαζί σου στην προσωπική σου επανάσταση.
Σωστά.....
και δίνουμε και τα ανάλογα παραδείγματα στους νεότερους.....
και μετά αν σκοτωθείς φταίει "η σκοτώστρα η μηχανή"....
Σόρρυ αλλά δεν θα επικροτήσω ποτέ αντιλήψεις και απόψεις που οδηγούν σε θάνατο.....
:smokin:
Σιγα ρε παιδια, χαλαρωστε λιγο με τα ΕΓΩ ΞΕΡΩ, δηλαδη ειστε οι μονοι που εχετε πεσει με πολλα??? Ελεος πια με τις επαναστασεις χωρις αιτια, μαγκες στα παραθυρα των τηλεορασεων και των φορουμ...Αλλα ξανα ειπα για δοκιμαστε να ζησετε στο εξωτερικο με το "πολιτισμο και την κουλτουρα" τους...Οι νομοι υπαρχουν για ανθρωπους που δεν καταλαβαινουν τη σημαινει κρανος, ζωνη, ασφαλεια...Αντε πεισε ενα 16 να βαλει κρανος επειδη ειναι καλο και οχι επειδη αλλιως θα τον γραψουν...Δηλαδη ποιο πολιτικο καθεστως θα σας ευχαριστουσε και δεν δεχεστε το υπαρχον και θελετε και επανασταση???
Παντα φιλικα, χωρις ορεξη για τσακωμους απλα χαρην συζητησης..:wave2:
kapoulos
26/01/2006, 16:29
Προσωπικά,δεν τίθεται θέμα παρεξήγησης.:wave2:
Στο θέμα τώρα.Δηλαδή,εάν δεν μπορώ να σε πείσω για την χρήση προστατευτικού εξοπλισμού,θα πρέπει να σου το επιβάλλω με νόμο?Δεν μπορώ να σε πείσω να κόψεις το κάπνισμα,να φοράς προφυλακτικό,να σταματήσεις την κατάχρηση αλκοόλ,να τρως λιπαρά...(είναι προφανές που το πάω).Λοιπόν?Θα σου τα επιβάλλω δια νόμου?
Μην ξεχνάμε ότι,η μη χρήση κράνους βλάπτει αυτόν και μόνο αυτόν που την επιλέγει.Αυτός θα σκοτωθεί,αυτός θα τραυματισθεί σοβαρά,στην τελική αυτός θα φάει το κεφάλι του.Εάν πιστεύετε ότι η κλήση για χρήση κράνους αποσκοπεί στην ασφάλειά μας και δεν έχει εισπρακτικό χαρακτήρα,συγχωρέστε με αλλά πλανάσθε πλάνην οικτράν!
Το παράδειγμα με τα προσωπικά μου ατυχήματα,λυπάμαι που δεν εξελήφθει όπως προοριζόταν.Δεν ήθελα να πω κάτι διαφορετικό πλην του ότι,ΑΝ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΣΑ ΚΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΛΗ,ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΕΔΩ,σ'αυτό το εξαιρετικό forum.Απλά ήθελα να γίνει κατανοητό ότι αυτός (εγώ)που τα γράφει αυτά,ΓΝΩΡΙΖΕΙ τι θα πει κράνος και μάλιστα δεν θα σταματήσει ποτέ να προτρέπει για την χρήση του.Όχι όμως και για την επιβολή του με νόμο.Κατά τα άλλα,προσωπικά τουλάχιστον,δεν πιστεύω ότι πρέπει να ανατραπεί ολόκληρο το πολιτικό σύστημα αυτού του τόπου.Επισημάνσεις γίνονται για να πάρουν σιγά-σιγά τα πράγματα μια καλύτερη κατεύθυνση
Πάντα φιλικά :beer:
gdevelek
26/01/2006, 21:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από kapoulos
Μην ξεχνάμε ότι,η μη χρήση κράνους βλάπτει αυτόν και μόνο αυτόν που την επιλέγει.Αυτός θα σκοτωθεί,αυτός θα τραυματισθεί σοβαρά,στην τελική αυτός θα φάει το κεφάλι του.
Είσαι σίγουρος; Τα έξοδα για τη νοσηλεία του;;; (ειδικά αν μείνει λαχανικό για την υπόλοιπη ζωή του)
Αν αφήσει γυναίκα χήρα και ορφανά παιδιά;
Το ότι χάθηκε μια παραγωγική μονάδα δεν μετράει;;
Μήπως δεν το έχεις σκεφτεί αρκετά;
Εάν πιστεύετε ότι η κλήση για χρήση κράνους αποσκοπεί στην ασφάλειά μας και δεν έχει εισπρακτικό χαρακτήρα,συγχωρέστε με αλλά πλανάσθε πλάνην οικτράν!
Αν κάποιος για το φόβο του προστίμου και μόνο αποφασίσει να φοράει κράνος, και λίγες μέρες μετά τρακάρει και σωθεί από το κράνος, το αποτέλεσμα του νόμου, για σένα, ήταν μόνο εισπρακτικό;;;
stavrogin
26/01/2006, 22:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από rsp
...Αντε πεισε ενα 16 να βαλει κρανος επειδη ειναι καλο και οχι επειδη αλλιως θα τον γραψουν...
Παντα φιλικα, χωρις ορεξη για τσακωμους απλα χαρην συζητησης..:wave2:
Συμφωνω με τον Rsp σε αυτο το σημειο.Αν και ειμαι κι εγω υπερ της ελευθερης επιλογης του να φοραω κρανος ή οχι κι ετσι πρατω.Φοραω κρανος το 99% των περιπτωσεων και δεν φοραω ελαχιστες φορες γιατι δεν θελω.
Αλλα...
Πολλες φορες αποριπτουν το κρανος ανθρωποι που δεν το εχουν μαθει,οπως οι 16χρονοι που αναφερει ο rsp και που δεν αντιλαμβανονται τον κινδυνο,εκει ομως απαιτειτε εκπαιδευση και εξοικιωση,οχι καταστολη.Μαθε να οδηγεις με κρανος ,συνιθησε το και μετα αμα δε γουσταρεις ,μην το φορας.
Στην τελικη βλεπω χιλιαδες μεροκαματιαρηδες στους δρομους που φορανε γελοια κρανακια,λυμενα που καλυπτουν μεν τον νομο αλλα οχι τις προδιαγραφες ασφαλειας.Αρα το "να φορας κρανος υποχρεωτικα "δεν αρκει απο μονο του.
Οσο για την πολιτεια,θυμαστε την εποχη που τα κρανη ηταν υποχρεωτικα αλλα και ειδος πολιτελειας με 36%ΦΠΑ;
Πως να μην εισαι επιφυλαχτικος απεναντι σε μια τετοια πολιτεια;
νυχτερινος
27/01/2006, 02:06
Γνωριζω περιπτωσεις που το κρανος δεν βοηθησε τους μοτοσυκλετιστες.............Ομως εχουμε υποχρεωση σε αυτους που μας αγαπανε και μας περιμενουνε,να μειωνουμε τις πιθανοτητες θανασιμου τραυματισμου.Τωρα οσο αφορα τα πολλα κυβικα των μοτο,τις υπερβολικες ταχυτητες και τα αλλα......οπως ελεγε ενας παλιος μηχανοβιος ΚΑΛΟΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΓΚΑΖΙ ΕΧΕΙ Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΙ....... .Βεβαια ασταθμητος παραγοντας ειναι παντα η τυχη....................
Kortenaer
27/01/2006, 08:19
ΦΙΛΕ "ΕΚΕΙΝΟΣ" ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ.
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΑΕΙ ΚΡΑΝΟΣ ΕΧΕΙ ΑΤΥΧΗΜΑ (ΚΟΥΦΙΑ Η ΩΡΑ) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΚΡΑΝΙΟΕΓΚΕΦΑΛΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΦΥΤΟ Η ΠΑΡΑΛΥΤΟΣ (ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ) ΤΟΤΕ:
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ? Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΕΝΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΝΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΗ? Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ?...............ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.
ΞΕΡΩ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΥ ΨΥΧΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ (ΕΙΠΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥ :evil: ) ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΜΗΧΑΝΗ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΞΑΝΑΟΔΗΓΗΣΟΥΝ, Η ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΤΡΑΓΙΚΗ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΩ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΚΟΥΒΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΔΕΝ ΓΕΜΙΖΕΙΣ ΜΕ ΜΙΓΑΚΙΑ:
ΒΕΒΑΙΑ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ :beer:
ΦΙΛΙΚΑ ΜΑΝΟΣ
kapoulos
27/01/2006, 10:02
Είσαι σίγουρος; Τα έξοδα για τη νοσηλεία του;;; (ειδικά αν μείνει λαχανικό για την υπόλοιπη ζωή του)
Αν αφήσει γυναίκα χήρα και ορφανά παιδιά;
Το ότι χάθηκε μια παραγωγική μονάδα δεν μετράει;;
Μήπως δεν το έχεις σκεφτεί αρκετά;
Φίλε gdevelek,
Ένας πολύ καλός και έμμεσος τρόπος να προτρέψει η πολιτεία να φορούν όλοι κράνος,είναι να ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι ΔΕΝ αναλαμβάνει (η πολιτεία) τα έξοδα νοσηλείας σε περίπτωση ατυχήματος,μοτοσυκλετιστή που δεν είχε πάρει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.Με αυτόν τον τρόπο ξέρεις από πριν ποιές είναι οι συνέπειες της επιλογής σου,αλλά είσαι ελεύθερος να αποφασίσεις,τί θα πράξεις τελικά.
Και για να μην φύγουμε από το θέμα και παρανοήσουν κάποιοι,άθελά τους,δεν τίθεται θέμα χρησιμότητας του κράνους.Αυτό το παίρνουμε (τουλάχιστον προσωπικά) ως δεδομένο.Το πρόβλημα είναι στην ΕΠΙΒΟΛΗ της χρήσης του,ενώ θα έπρεπε να συζητάμε για ΠΡΟΤΡΟΠΗ.
Πάντα όρθιοι ! :wave2:
gdevelek
27/01/2006, 11:10
Φίλε gdevelek,
Ένας πολύ καλός και έμμεσος τρόπος να προτρέψει η πολιτεία να φορούν όλοι κράνος,είναι να ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι ΔΕΝ αναλαμβάνει (η πολιτεία) τα έξοδα νοσηλείας σε περίπτωση ατυχήματος,μοτοσυκλετιστή που δεν είχε πάρει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.Με αυτόν τον τρόπο ξέρεις από πριν ποιές είναι οι συνέπειες της επιλογής σου,αλλά είσαι ελεύθερος να αποφασίσεις,τί θα πράξεις τελικά.
Αυτή η πρόταση δεν είναι λύση
Εδώ αδιαφορούν αν μείνουν φυτά, λες να προβληματιστούν με το κόστος νοσηλείας;
Αφού αυτοί πιστεύουν πως είναι οδηγάρες και τα ατυχήματα ούτε καν τους αφορούν!!! Ακόμη και με το ψοφόκρυο, σκούφο βάζουν, κράνος δεν βάζουν! Είναι, με ένα εντελώς βλακώδη τρόπο, απόλυτα βέβαιοι πως ΔΕΝ θα πέσουν!
Αν γίνει αυτό που προτείνεις, απλά στην δυστυχία του ατυχήματος θα προστεθεί και ένα τεράστιο οικονομικό θέμα
Μόνο τα ασφαλιστικά ταμεία θα ωφεληθούν
Ρε παιδια οι νομοι ειναι νομοι και οφειλουμε να τους τηρουμε.
Εγω συμφωνω με τα προστιμα στο κρανος (αν και εχω πληρωσει αρκετα) και αμα με γραψουν ειναι επιλογη μου και δεν κλαιγομαι. Και οσον αφορα τον εισπρακτικο τους χαρακτηρα ενταξει ας τα παρει απο αυτους που δεν γουσταρουν να φορανε κρανος. Οπως τα παιρνει καθε φορα απο τις επιχειρησεις ξαφνικα (αυξηση προκαταβολης , συντελεστων ετσι ξαφνικα ) απο τους μισθωτους απο ολο τον κοσμο τελος παντων.
Το κακο ειναι οτι τα προστιμα ετσι οπως ειναι ειναι αδικα.
Το σωστοτερο συστημα το εχει η Φιλανδια οπου το προστιμο βγαινει βασει του εισοδηματος σου. Ετσι ενας τυπος πληρωσε υπερβαση οριου ταχυτητος 105.000€ και ετσουξε μια χαρα.
Διοτι με τα προστιμα που ισχυουν εδω ο καθε πλουσιος παραβιαζει τον ΚΟΚ πληρωνει τα ψιχουλα και καθαριζει.
Αλλα εστω και ετσι το θεμα ειναι να τηρουνται οι νομοι και οχι να αποφασιζουμε εμεις ποιους θα τηρησουμε και ποιους οχι.
A και η ονομασια του θεματος ειναι τουλαχιστον αλλου γι αλλου.
gdevelek
27/01/2006, 12:36
+100000 για αναλογικά πρόστιμα
αλλά δεν θα γίνει ποτέ
στις διαφθαρμένες κοινωνίες τους όρους του παιχνιδιού τους ορίζουν οι πλούσιοι
Εγω αναφερθηκα στην επιλογη,κρανος δεν φοραω σε λιγες περιπτωσεις συχνων στασεων σε καταστασεις σχεδων μποτιλιαρισματος.Οσο αναφορα τα εξοδα της πολιτειας,συμφωνω να πληρωνει τα εξοδα της νοσηλειας του. Πεσατε στην περιπτωση, εγω ειμαι μονο σε ιδιωτικη εταιρια ασφαλισμενος,πληρωνω το ενα τριτο των εισφορων ενος κοινου εργαζομενου και εχω 10φορες καλυτερη περιθαλψη. Ξερετε τι κοστος εχει ενα ατομο με μεσογειακη αναιμια στο κρατος? τεραστιο. Ξερετε γιατι υπαρχουν παιδια με την ασθενεια αυτη? γιατι ο γιατρος 'η οι γονεις αδιαφορησαν σε μια εξεταση στιγματος που κοστιζει ενα ασημαντο ποσο. Απο τα 18 μου 22 χρονια τωρα ειμαι εθελοντης αιμοδοτης, ζητηστε το κοστος που πληρωνουμε ολοι εμεις απο τον γιατρο 'η τους γονεις και θα σας πουνε απανθρωπους. Χωρις να υπολογισετε τον πονο του παιδιου ξεροντας οτι θα πεθανει και δεν θα ζησει τιποτα απ'οσα θα ζησουμε εμεις και δεν θα ταξιδεψουνε ποτε. Για αναφερε κοστος και παραγωγικες μοναδες εδω φιλε gdevelek. Υπαρχουν 12χιλ και μελη στο forum σιγουρα θα υπαρχουν αρκετοι που κοβουν κλησεις ας γραψουνε την αποψη τους και αυτοι να ακουσουμε και την αλλη πλευρα του νομισματος. ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΟ 3 ΚΡΑΝη ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΩ αλλα θελω την επιλογη μου.Μελετες υπαρχουν μονο για την αποτελεσματικοτητα σε ελενχομενη κρουση οχι πτωση με χιλιους ασταθμητους παραγοντες,ουτε για τους περιορισμους που θετει. Αν υπαρχη καποια θα μ'ενδιεφερε να την διαβασω. Στα 16 μου ηθελα να με κοιταν οι γκομενεςκαι οι φιλοι και δεν φορουσα κρανος, κανενας αλωστε δεν φορουσε τοτε, ωσπου με 90χιλ μου ηρθε μια χρυσομυγα στο κουτελο επαθα διασειση εχασα τον κοσμο. Απο τοτε δεν το εβγαζα ευκολα. Στα 16 κανεις πολλες μαλακιες, εκτος αν σου μαθουν σωστα τα πραγματα,αφου μπορω να ειμαι μεθυσμενος συνεχεια νομιμα,να γαμαω χωρις καποτα και να κολαω διαφορα ψιλα σε αλλες η να τις γκαστρωνω χωρις νομικες συνεποιες και αλλα πολλα θελω την ισονομια του συνταγματος 'η να τιμωρουμε για ολα 'η για κανενα απο τετοιου ειδους παραπτωματα που επιβαρυνουν εμενα. Επισεις ο νομος δεν μου απαγορευει να παρατησω τα παιδια στην μανα τους και να την κανω αδιαφοροντας γι'αυτα μια μικρη διατροφη αρκει κατα τον νομο. Ολα τα παραπανω δεν ελεχονται ενω για το κρανος, αρκει ενα μπλοκο για να σου παρουν τα ευρω.
νυχτερινος
30/01/2006, 01:59
Συναδελφε ΕΚΕΙΝΟΣ απολυτα σεβαστες οι αποψεις σου.Δεν ξερω ομως αν στο κυκλο των γνωστων σου, υπαρχει νεκρος η κλινικα νεκρος η ........ απο την ελλειψη χρησης κρανους.Δεν ξερω επισης ποσο κοντα σου εχει 'πλησιασει' ο θανατος.Δεν γνωριζω αν εχεις βρεθει σε κηδεια μοτοσυκλετιστη για να δεις (οχι για να νιωσεις)τον πονο και τη θλιψη σε ολο τους το μεγαλειο.Δεν ξερω αν εχεις βιωσει το σπαραγμο της χηρας μοτοσυκλετιστη που εφυγε και της αφησε μωρο.Δεν ξερω αν εχεις ακουσει το θρηνο της μανας..........Ωστοσο ναι, εχεις το δικαιωμα επιλογης.Πρεπει να ξερεις ομως, οτι κανεις δεν σου εχει 'υπογραψει' για το τι θα συμβει αυριο.........και οτι καθε επιλογη εχει το ΤΙΜΗΜΑ της.
Φιλε δεν βρεθηκα κοντα σε τετοια περισταση, μονο ενα τραυματισμο μετριο (2 εβδομαδες νοσοκομειο) κολητου μου αλλα και οι 10 κολητοι μου εχουμε μια σειρα κανονων που ακολουθουμε και ισως μας σωζουν.
1) Δεν κινουμαστε σε εποχες με κινηση π.χ. τετραημερα,τριημερα
2) Κανουμε εκδρομες ασχετα τριημερα,Αλκιωνιδες,φθινοπωρο,βαζουμε παντα μια μερα παραπανω για να μην πεσουμε σε κινηση
3) Μες την πολη σαν κοτες 30εως 50χιλ
4) Αποφευγουμε το δυνατο νυχτα και παγετους
5) Να μην ειναι εποχη με τρακτερ και αλλα αγροτικα στο δρομο
6) Οχι πολυ φαι καθολου ποτο
7) Οχι ανταγωνισμους και μαγκιες και δαγκωνουμε τους νεους που ερχονται νε ανταγωνιστικο πνευμα. Ο καθενας μας αναλογα με το πως αισθανεται αν θελει το πλακωνει, κανει μια ειδικη και μετα περιμενει τους αλλους.
8) Δρομοι γραφικοι,κυριως ορεινοι,80%ασφαλτο,με πολυ στροφιλικη,και αδειοι
9) Βλεπουμε καιρο και δρομους με κατολισθησεις.
Αν ειδες το DVD του Power Bikes αφαιρωντας το Αρτεμισιο (δεν τρεχουμε πανω απο 150 στο εθνικο δυκτιο) ειμαστε κοντα στον τροπο οδηγησης και στις ταχυτητες,αλλου πιο αργα αλλου πιο γρηγορα. Φυσικα η στραβη παντα παραμονευει αλλα αυτο ειναι το τιμημα της μηχανης. Οτι ξερω απο τρακαρισματα ειναι απο δευτερο χερι.
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από EKEINOS
.
3) Μες την πολη σαν κοτες 30εως 50χιλ
4) Αποφευγουμε το δυνατο νυχτα και παγετους
5) Να μην ειναι εποχη με τρακτερ και αλλα αγροτικα στο δρομο
Καλε μου ανθρωπε πες μου σε παρακαλω τα εξης...
Θελεις να μας πεις κατι, περιμενεις κανεναν να πιστεψει την ταχυτητα των 30χαω εντος πολης και ως ανωτερη τα 50?? Και ετσι απο επαγγελματικο ενδιαφερων ρωταω ποτε ειναι καλη εποχη οσο αφορα τα τρακτερ??Πριν τη συγκομιδη πατατας στη Λειβαδια?πριν τη συγκομιδη της Ελιας?Μετα ισως??
Και ποιος ειναι ο "δυνατος Νυχτας??" Ο Μαρκελος?
:lol: :wave2:
Εγω ζω στη Θεσσαλονικη που ειναι σαν λουκανικο, τρεις δρομοι την κοβουν κατα μηκος ,τις ωρες αιχμης παντα γιαυτες μιλαω απο την αρχη δεν μπορεις να πας γρηγορα,φυσικα και οταν θα βρω ανοιγμα θα τα περασω. Για την στραβη που ελλεγα πριν προσεξτε το οδοστρομα στις τρεις φωτο που ακολουθουν. 1) φωτο 150 μετρα και μια στροφη μας χωριζουν απο μια σιγουρη καταστροφη.Μετα που βγαλαμε την φωτο ξεκιναμε.
35245
Ο δρομος ειναι απο Καρπενησι προς Φουρνια και λιμνη Πλαστηρα Μαρτιος μηνας 2005 η προσοχη στο οδοστρωμα
35246
Φαντασου οτι ειμαστε σε χαλαρη αλλαγη δευτερας,αριστερα με το βουναλακι με το χιονι στο 1 μετρο υπαρχει γκρεμος 800+μετρα χωρις χιονι. Θα μ'εσωζε το κρανος λετε?
35247
Δεν προσπαθω να σε βγαλω λαθος απλα νομιζω οτι υπερβαλεις...3 χρονια που εμενα στη μαγικη Θεσαλονικη δεν ειδα κανεναν να πηγαινει με 30 και μεγιστη 50....Απο την αλλη σε συνθηκες οπως στις φωτογραφιες σιγουρα αλλαζουν τα πραγματα αλλα και παλι χωρις κρανος θα ειχαν παγωσει και οι βλεφαριδες σου...:wave2:
Τωρα πια ακομα και στον περιφερειακο, η κινηση λιγες ωρες σου αφηνει περιθωριο για πανω απο 100χαω,μες την πολη απο φαναρι σε φαναρι 100με150μετρα και παλι θα σου πεταχτει καποιος. Πριν 10 χρονια δυτικα-ανατολικα ολη την πολη την περνουσες σε 15 λεπτα μεσα απο την πολη τωρα 40 λεπτα δεν φθανουν, εδω δεν εχει φτασει το οργιο των εργων της Αθηνας. Ετσι επειδη οι διαδρομες ειναι ορισμενες και ξερουμε που ειναι τα μπλοκα τα γλυτωνουμε,οχι ομως και τους ζηταδες που δεν εχουνε τιποτα καλυτερο να κανουν. Να φανταστεις πλεον δεν γινονται ουτε κοντρες καμιας μορφης.Στις φωτο επειδη η φυση ηταν οργιωδης και δεντρα δεξια αριστερα οποτε πτωση = συγκρουση με δεντρο ,εκτος του συγκεκριμενου σημειου 1000μ συνολο 150μ παγος που ηταν φαλακρο,δεν φορουσαμε κρανη να μυρισουμε και λιγο φυση, σ'ολο τον δρομο εκει πηγαιναμε με 40-50 αν φορουσα κρανος ισως να μην το εβλεπα τοσο γρηγορα απο το θολωμα της ζελατινας, ισως λεω...
ΜΕ αυτές τις θερμοκρασίες η μύτη λειτουργούσε θες να μας πεις δλδ;
Ο κλασσικός Έλληνας... Με την δικαιολογία έτοιμη....
Σόρρυ ρε φίλε - δεν έχω τίποτα μαζί σου αλλά έτσι που τα λες...
:lol: :lol: :lol: Τι να πω ρε φιλε κι εγω εχω βγαλει το κρανος για να απολαυσω μια χαλαρη διαδρομη αλλα ξερω οτι ηταν μαλακια μου και οτι σιγουρα θα ειμουν καλυτερα φορωντας το...Ειδικα σε δρομους που μπορει να αντιμετωπισω κρυο, χιονι, παγο δεν θα το εβγαζα για να μυρισω τη φυση, γιατι εκει συνηθως μυριζει τουμπα και θελω το κεφαλι μου σιγουρο!!
Akatanomastos
31/01/2006, 12:40
einai profanes oti iparxoun provlimata stin koinonia mas..
Opos o laos sevetai tin kivernisi pou <<eklegei>> tha eprepe logika na dexetai ton idio sevasmo..
Ego den niotho na me sevetai kaneis..
Den mporo na dexto pos oi nomoi pleon ginontai pros ofelos tou politi.Den thelo na theoro ton eayto mou <<parogogiki monada>>
se ena mpourdelo kai eimai sigouros pos den noiazontai ta afentika an ego patho kati..(prepei na skeftoume tous dikous mas vevaia)
Mporeis na petixeis polli kaliteri prostasia stous dromous kanontas tin paroxi diplomatos poio diskoli, etsi glitoneis kai apo tous asxetous, xrisimopoieis sigoinonies, molineis ligotero to perivallon.. klp klp, genika pistevo pos kanontas kati sosto meta alisidota exeis sosta epakoloutha..
Oson afora nomous pou <<thespizotai>> gia tin igeia mas..
exo na po pos kathimerina trome SKATA me tin voula tou kratous.
Kathimerina pathainoume kai allo karkino apo ta kinita, tis keraies, ta nova, ta wireless diktia kai oti allo iparxei ston aera
Kathimerina anepneoume ta apovlita oximaton, ergostasion
Kathimerina eimaste i defteri xora stin evropi se eksoda pros xarin tis enthikis mas aminas(tis poiaS?)
Xrono me to xrono siniditopoioume pos oti ksekinise prin 30-40 xronia mas skotonei ..
Prosfata diavaza ena arthro to opoio aneferotan sto tsigaro.Ligo eos poli elege pos i antikapnistiki kampania ksekinise me skopo na meiothei profanos to plithos kapniston.Afto einai sevasto.Afto pou se eksorgizei einai ta stoixeia pou parathetontan sto arthro, simfona me ta opoia oli afti i kampania ginetai epeidi ta statistika lene pos einai asimforo gia to kratos na perithalpei olous tous karkinopatheis apo tsigaro!!!Diladi PROTA me tis diafimiseis mas kanoun kapnistes gia na ta arpaksoun kai TORA mas to kovoun giati den mporoun na mas giatrepsoun,KAI SE OLA AFTA IPOGRAFEI TO KRATOS...
ok, den pistevo pos to kratos mas agapaei, an to ekane tha asxoliotan me sovarotera themata gia tin igeia mas, ap to an forame kranos..
Diafono oti oi nomoi einai aparxaiomenoi.Diladi ap tin mia epitrepontai na eisagontai mixanakia me teliki 290 kai ap tin alli sou leei na to trexeis me 160.Den ftanei pou eisagontai na anevasoume kai to orio taxititas sta 200?iparxoun kai oi pistes..
afta ta liga, epeidi piastika stamatao..
:smokin:
Αρχικά δημιουργήθηκε από rsp
Το εχω πεο πολλες φορες, λυπαμαι το κοσμο που βλεπει το κοσμο τοσο μονοπλευρα, που γενικευει και υπερβαλει..Δεν μπορω να καταλαβω το κοσμο που λησμονει ουτοπικες κοινωνιες γιατι ειναι εκτος πραγματικοτητας, αλλο το να ονειρευομαστε και αλλο να πιστευουμε σε αυτα...Αν ζουσατε στην Ελβετια θα φρικαρατε απο την καταπιεση που σημαινει η σωστη επιβολη του νομου, αλλα στην Ελλαδα παντα ολα ειναι λαθος..Ετσι???:wave2:
για να μην τα ξανα γραφω.....:wave2: :o
Η θερμοκρασια ηταν 15 βαθμοι μονο το μερος αυτο ηταν ετσι γιατι ειναι χωρις ηλιο. Και για να επανελθουμε Εγω ειμαι υπερ της αγριας τιμωριες για ορισμενα σοβαρα παραπτωματα,που εκθετουν αλλους.Συμφωνωντας με τον Ακατανομαστο σε ολα θα προσθετα και η μηχανη, που θα σου επιτρεπεται ν'αγορασεις να ειναι αναλογη των ικανοτητων σου. Φιλε sniper για να εχεις αποψη καπου την στηριζης αυτη ειναι η δικαιολογια που αναφερεις. Απαντησε μου αν ντυθεις σωστα απο θεμα ασφαλειας και ενοω ολα τα προστατευτικα και οχι ενα απλο δερματινο η κοντουρα, ακολουθης και τους νομους γιατι να καβαλησης την μηχανη???
Παρε καμπριο μουσικουλα τσιγαρακι αλλα πολλα ,γκομενακι και ο ουρανος απο πανω σου η ελευθερια στο επακρο. Και οι αστυνομικοι μερος του ολλου συστηματος βαζουν χερι στη τσεπη μας. Δες και τις αποψεις αρθογραφων σε περιοδικα του ειδικου τυπου και ayto και moto να δουμε αν το οργανο και η ηγεσια του εχουν προστατευτικες προθεσεις για σενα. Η επιστημη στηριζεται στην αμφισβητηση των υπαρχοντων θεωριων και νομων,οσο ο νομοθετης θεωρει οτι με το υποχρεωτικο κρανος λυνει το προβλημα δεν θα κανει τιποτα αλλο,αν τον χτυπησης με τα ιδια του τα οπλα ισως κατι κανει ισως αντιγραψει κατι απο μοτοσυκλετιστικα προηγμενες χωρες.Τοτε και εγω θα φοραω συνεχεια κρανος ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΛΩ και στα δυο κεφαλια,επισεις θα το φοραω αν για ολους οι νομοι ηταν ιδιοι.
....Φιλε sniper για να εχεις αποψη καπου την στηριζης αυτη ειναι η δικαιολογια που αναφερεις. Απαντησε μου αν ντυθεις σωστα απο θεμα ασφαλειας και ενοω ολα τα προστατευτικα και οχι ενα απλο δερματινο η κοντουρα, ακολουθης και τους νομους γιατι να καβαλησης την μηχανη???
.......
Γιατί γουστάρω να την στρίβω όσο ποιο γρήγορα μπορώ και αν πέσω να ξανασηκωθώ και να το ξανακάνω....
όχι να με βάλουν 2 μέτρα κάτω και να μου φέρνουν λουλούδια...
Αν εσύ έχεις αυτοκτονικές τάσεις τότε δικό σου το θέμα....
...... Δες και τις αποψεις αρθογραφων σε περιοδικα του ειδικου τυπου και ayto και moto να δουμε αν το οργανο και η ηγεσια του εχουν προστατευτικες προθεσεις για σενα............
Τις απόψεις των αρθρογράφων τις έχω αρθρογράψει εκεί που δεν πιάνει μελάνι.
Το όργανο και η ηγεσία του απλά ακολουθούν (όπως οφείλουν) τις εντολές που τους επιβάλλει ο νόμος που ψηφίζουν οι πολιτικοί που εσύ κι εγώ κι όλοι μας ψηφίζουμε...
Αν μπορείς άλλαξέ τους... Αν δεν μπορείς αντε κάπου αλλού που εσύ γουστάρεις γιατί θα πεθάνεις γκρινιάζοντας και θα μας τα κάνεις μπαλόνια μέχρι τότε.
Akatanomastos
31/01/2006, 20:12
kai simplironontas ta proina mou legomena(tora pou ksepiastika:)
ithela na prolavo olous osous me xaraktirisoun 16-20 anarxo tade, opos to diavasa kai afto se allo keimeno..
ok, eimai 20 xronon, alla akoma kai otan pao 45 kai eimai <<volemenos>>(makari na eimai kai volemenos dioti allios den exeis ston ilio moira tin simeron imera) kai poio orimos(?) kai exo allaksei <<miala> den simainei pos afta pou pistevo tora einai lathos (akoma kai an etsi nomizo tote).Kapoies aksies gia mena einai diaxronikes, kai epeidi <<sapizoun>> ta dika mas miala ap tin savoura den simainei pos sapizoun kai aftes.
Kai ena simperasma, i Ellada pou zoume simera ousiastika oikodomithike apo tin genia ton paidion tou Politexneiou, kai sigoura anamesa mas kikloforoun polloi kirioi oi opoioi antistathikan stin Xounta, kai an den antistathikan toulaxiston itan antithetoi ston paralogo fasismo..
An oi proanaferthentes nearoi tote(xoris na amfisvito ton agona tous) eftiaksan tin simerini ellada, den thelo na fantasto ti tha ftiaksoume emeis, oi 20arides tou 2006..
Ok to ksero oti mpleko tin sizitisi, kai einai perrita ola afta, apla perno to tharos na po poio genika pragmata apo ton tropo pou to ethese o EKEINOS.Episis vrisko lathos to na kolame sto thema kranos otan iparxoun sovarotera themata..
Να στο πω αλλιως 374 μερες εξοριας eσωκλειστος σε ενα χωρο που δεν εβλεπε το ηλιο...Ετσι εζησε ο παππους μου την αρχη της χουντας, βλεπεις ηταν αρχηγος του Α2 και αντιθετος στη χουντα...Οποιος γνωριζει καταλαβαινει. Απο εκει και περα παιδακια, νεαροι, μεσηλικες και αλλοι που μιλανε για το ποσο χαλια ειναι η Ελλαδα και οι νομοι και βουρ να κανουμε καταληψεις και επαναστασεις και δε γαμιετε να καψουμε και μια σημαια...Ειναι για μενα τελειωμενοι...αν μη τι αλλο...
:wave2:
Και τι θελω να πω, σημερα εχουμε μπερδεψει το πατριωτης και το δεν γκρινιαζω με το χουντικος και οσοι πιστευουν σε αυτη τη χωρα γινοντε ξαφνικα φασιστες.Ελεος ρε παιδια δειτε και λιγο θετικα τη χωρα μας!!:wave2:
BELZEBOYLIS
01/02/2006, 09:04
Πατριωτισμός είναι (και) η μάσκα που φοράει ο Εθνικισμός για να κυκλοφορεί ελεύθερος!!!
Ρε Σνιπερ , τι σκάλωμα έχετε φάει με το κράνος όλοι σας ;;; Τι υποταγή σους νόμους είναι αυτή ;;; Τι ακαμψία , να μην μπορείς να ακούσεις μια διαφορετική άποψη ;;;; Και στο κάτω κάτω αφού δεν τηρείτε τους νόμους κατά γράμμα ( βλέπε όρια ταχύτητας , καινούργιες πινακίδες κτλ) , γιατί υπερασπίζεστε με τέτοιο σθένος αυτούς που σας αρέσουν ;;;;;;
gdevelek
01/02/2006, 09:32
Η υπόθεση "κράνος" δεν έχει να κάνει με "υποταγή στους νόμους" αλλά με τη λεγόμενη "κοινή λογική".
Πατριωτισμός είναι (και) η μάσκα που φοράει ο Εθνικισμός για να κυκλοφορεί ελεύθερος!!!
Ρε Σνιπερ , τι σκάλωμα έχετε φάει με το κράνος όλοι σας ;;; Τι υποταγή σους νόμους είναι αυτή ;;; Τι ακαμψία , να μην μπορείς να ακούσεις μια διαφορετική άποψη ;;;; Και στο κάτω κάτω αφού δεν τηρείτε τους νόμους κατά γράμμα ( βλέπε όρια ταχύτητας , καινούργιες πινακίδες κτλ) , γιατί υπερασπίζεστε με τέτοιο σθένος αυτούς που σας αρέσουν ;;;;;;
Όταν θα πέσεις κι εσύ με 180+ και σηκωθείς και περπατήσεις με μία γρατζουνιά στο γόνατο και ένα ΚΡΑΝΟΣ carbon-kevlar ΣΠΑΣΜΕΝΟ και γδαρμένο θα με καταλάβεις....
BELZEBOYLIS
01/02/2006, 09:51
...Sniper
Διάολε ,κατάλαβε με ! Κράνος φοράω πάντα , το χρυσοπλήρωσα και θα το ξανά χρυσοπληρώσω όταν χρειαστεί !!!! Αλλά δεν μου αρέσει η επιβολή … και μάλιστα όταν γίνεται με εισπρακτικό χαρακτήρα ! Ρύθμισε τις παραμέτρους που καθιστούν τον μοτοσικλετισμό επικίνδυνο , άλλαξε την φορολογία ( σαν νοοτροπία δείτε το και μόνο) δεν γίνεται να θεωρείς υποχρεωτικό να φοράω κάτι που θεωρείς είδος πολυτελείας , και τότε έλα να μιλήσουμε για τι κυρώσεις !!!!
θα καταλαβει καποιος σε τι ειναι χρησιμο...
ΑΝ ΠΕΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ.
ΑΝ ΠΕΣΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ..ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ..
ΕΓΩ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΩ..ΗΤΑΝΕ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ..
δυσκολοι ηταν και οι 2 μηνες στο κρεβατι μετα..
οπου χρειαζομουν παρεα μεχρι και για να κατουρησω.
στα 23 μου...
τη γλιτωσα με 2-3 κουσουρια μεν αλλα θελω να πιστευω οτι εμαθα.μακαρι να τη γλιτωσουν ολοι ετσι....
φυσικα τα προβληματα που εμειναν μπορει καποιος να τα δει απο τα γραπτα μου μεσα στο φορουμ.
:sad: :lol: :look: :rotflmao:
τωρα αν ειναι καλο να υπαρχει και ενας σωστος νομος...
το αφηνω σε εσας που ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΒΡΗΚΑΤΕ ΛΑΘΟΙ...και οχι σε τοσους αλλους.
gdevelek
01/02/2006, 13:35
Αλλά δεν μου αρέσει η επιβολή … και μάλιστα όταν γίνεται με εισπρακτικό χαρακτήρα !
Με τι χαρακτήρα θα προτιμούσες να γίνεται;
Με τι χαρακτήρα θα προτιμούσες να γίνεται;
Να μας χάριζαν από ένα RX7-Corsair....
Επειδη το πραγμα ξεφυγε θα γραψω αυτα τα τελευταια για να κλεισω την παρουσια μου. Την Χουντα την ανεφερα μονο για να αποτυπωσω τον φοβο που υπηρχε την εποχη εκεινη,στην θεα του αστυνομικου,χωρις πολιτικες προεκτασεις. Ο λογος που εγραψα το post ηταν για να μοιραστω τις σκεψεις μου και τις αποψεις μου με αλλους μηχανοβιους. φιλε sniper επαναλαμβανω τις ερωτησεις και θα ηθελα την απαντηση σου και των υπολοιπων. 1) Πιστευεις
οτι ο αστυνομικος η το κρατος δινει κλησεις στα μηχανακια για προστασια η για εισπραξη εσοδων????
2) Ο σωστος μηχανοβιος φοραει :
Σοβαρο κρανος 800ευρω
Κορκοδειλος για την πλατη 160 #
Δερματινα πανω-κατω 700 #
Μποτες 250 #
Γαντια 100 #
ABS για τους ελληνικους δρομους ? Συνολο 2000ευρω καθε 3 χρονια αν εισαι τυχερος δηλ 5 μηνιατικα ενος κοινου εργαζομενου
τα ρουχα τα φορας οταν πας για καφε 'η για τσιγαρα????
3) Τι σου προσφερει η μηχανη οταν φορας τον σωστο εξοπλισμο,ακολουθεις τους νομους ταχυτητας??? Ελευθερια και συγκηνηση ''''''''''''''''η σκλαβια κινδυνο και βαργιεμαρα????
Εμενα με νοιαζει το δικαιωμα της επιλογης,οσο γιαυτους που ψηφηζουν οι κυβερνωντες βγαινουν με 2.346.593 ψηφους εσενα σε αντιπρωσωπευουν??
Επειδη το πραγμα ξεφυγε θα γραψω αυτα τα τελευταια για να κλεισω την παρουσια μου. Την Χουντα την ανεφερα μονο για να αποτυπωσω τον φοβο που υπηρχε την εποχη εκεινη,στην θεα του αστυνομικου,χωρις πολιτικες προεκτασεις. Ο λογος που εγραψα το post ηταν για να μοιραστω τις σκεψεις μου και τις αποψεις μου με αλλους μηχανοβιους. φιλε sniper επαναλαμβανω τις ερωτησεις και θα ηθελα την απαντηση σου και των υπολοιπων. 1) Πιστευεις
οτι ο αστυνομικος η το κρατος δινει κλησεις στα μηχανακια για προστασια η για εισπραξη εσοδων????
2) Ο σωστος μηχανοβιος φοραει :
Σοβαρο κρανος 800ευρω
Κορκοδειλος για την πλατη 160 #
Δερματινα πανω-κατω 700 #
Μποτες 250 #
Γαντια 100 #
ABS για τους ελληνικους δρομους ? Συνολο 2000ευρω καθε 3 χρονια αν εισαι τυχερος δηλ 5 μηνιατικα ενος κοινου εργαζομενου
τα ρουχα τα φορας οταν πας για καφε 'η για τσιγαρα????
3) Τι σου προσφερει η μηχανη οταν φορας τον σωστο εξοπλισμο,ακολουθεις τους νομους ταχυτητας??? Ελευθερια και συγκηνηση ''''''''''''''''η σκλαβια κινδυνο και βαργιεμαρα????
Εμενα με νοιαζει το δικαιωμα της επιλογης,οσο γιαυτους που ψηφηζουν οι κυβερνωντες βγαινουν με 2.346.593 ψηφους εσενα σε αντιπρωσωπευουν??
1. Κάνει ότι εντολή πάρει. Δεν σκέφτεται.... Εκτελεί εντολές (Πόσο ποιο απλά να το γράψω ρε γμτ)
2. Αν σέβεται τον εαυτό του ναι. Αν δεν μπορεί να τα πληρώσει όλα αυτά τότε κάνει υποχωρήσεις που είναι εις βάρος του.
3. το τι μου προσφέρει είναι υποκειμενικό. Εμένα ας πούμε δεν μου αρέσει να με χτυπάνε τα μυγάκια και οι σφήκες το κούτελο....
Το πρόστιμο του κράνους αν δεν κάνω λάθος είναι 33€. Για 33€ θα έπαιρνα οποιοδήποτε ρίσκο. Αν ήξερα ότι πέφτοντας με τη μηχανή θα μου στοίχιζε μόνο 33€ θα έκανα ό,τι παλαβομάρα μου κατέβαινε στο κεφάλι.
Αν το πρόστιμο ήτανε 600€ για το κράνος, τότε δεν θα είχα καμμία επιλογή. Είναι αστείο το θέμα και έτσι φαίνεται και όλη η φιλολογία γύρω απ'αυτό.
Τα χαλαρά σε βαθμό γελοιότητας πρόστιμα είναι που δίνουν σε όλους την επιλογή να μην εφαρμόζουν τους νόμους. Γι'αυτό επικρατεί και τέτοιο μπάχαλο σε όλους τους τομείς. Αν θέλετε να πιάσετε τους νόμους και τη δομή του κράτους, κάντε το σε άλλο ποστ και σε πιο σοβαρά θέματα, όχι για επαναστάσεις στο πρόστιμο του κράνους... ακούγεται πολύ γλαφυρό.
Παρόλ'αυτά συμφωνώ απόλυτα στη δια νόμου υποχρεωτική χρήση του κράνους για τις ευαίσθητες ηλικίες και τα ευαίσθητα μυαλά που δεν μπορούν να το καταλάβουν.
Εδώ τώρα και μιλώντας για επιλογές... Πώς γίνεται να ασκεί κανείς το επάγγελμα του φωτογράφου πληρώνοντας μόνο ιδιωτική ασφάλεια; Είναι στα πλαίσια της ίδιας επανάστασης ή μπορώ να το κάνω κι εγώ; Θα ήθελα πολύ να ξέρω αν έχω την επιλογή να είμαι μισθωτός ή ελεύθερος επαγγελματίας χωρίς να πληρώνω ένα σκασμό λεφτά για ασφάλεια του δημοσίου και να έχω μόνο την ιδιωτική μου...
Κάπου αναφέρθηκε η μεσογειακή αναιμία. Μιλώντας με στοιχεία από πολύ πολύ πρόσφατη εμπειρία μου θα έλεγα ότι ο γιατρός μέσα σε όλες τις εξετάσεις, γράφει και αυτή του στίγματος στους γονείς που περιμένουν παιδί. Εκείνο που δεν ξέρω είναι αν είναι υποχρεωτικό δια νόμου. Όμως αν το ένα δεν αναιρεί το άλλο, αυτό δεν ζητάμε;
Συμφωνώ με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις της μη χρήσης κράνους στην οικονομία του κράτους, στην οικονομία της οικογένειας του παθόντος, στη ζωή τους και στην ψυχική τους ισορροπία. Οι τραγικές συνέπειες από τη μη χρήση του στερούν τόσες επιλογές από τόσους ανθρώπους, φταίχτες ή όχι, που είναι εγωιστικό και παράλογο να ισχυρίζεται κανείς ότι η χρήση του θα πρέπει να είναι επιλογή του.
Όσο σεβαστές και αν είναι οι αντίθετες απόψεις, δεν έχει ακουστεί ΠΟΤΕ έστω και ένα αρκετά ισχυρό αντίθετο επιχείρημα.
Ούτε η έλλειψη ορατότητας, ούτε η ηχομόνωση... όλα αυτά έχουν συζητηθεί ξανά και ξανά. Το κράνος παρέχει προστασία από τον δυνατό ήλιο το καλοκαίρι και είναι ασφαλέστερο να το φοράς παρά να τον τρως κατακούτελα. Αν πηγαίνοντας με 30 χλμ/ώρα (αν είναι δυνατόν) δεν μπορείς να ελέγξεις γύρω σου με το κράνος, σκέψου οι οδηγοί των gp που πηγαίνουν με 200+++ και όμως προσέχουν ο ένας τον άλλο. Δικαιολογίες δικαιολογίες και ξανά μανά τα ίδια...
Αγαπητε Θανο 2 τροποι απλοι υπαρχουν και μονο αν εισαι ελευθερος επαγγελματιας 1) να εργαζεσε στα μαυρα 2) να εχεις εδρα σε χωριο κατω των 1000 κατοικων,πιο πολυπλοκο ειναι να εισαι ενσωματωμενος σε αλλη επιχειρηση. Τωρα επειδη τα παραειπαμε εγω φευγω το πρωι,σταματαω σε 10 μερη σε μια αποσταση 5-6χιλ παιρνω-δινω φωτογραφιες τραβαω μερικες,με την μηχανη κανω 2 ωρες με τα ποδια θα εκανα 4. Γιαυτο μιλαω για μες την πολη με μικρες ταχυτητες. Η επανασταση μου γινεται σε τετοια μικρα πραγματα κανω και αλλα πολλα που δεν ειναι του παροντος για συζητηση,ειναι μια σχεση παρτουζας με κλειστα φωτα,αν το βρω το μαμαω αν οχι τοτε ποναω. Το κρανος ειναι 33ευρω και ποντοι μπολικοι,χανεις το διπλωμα γρηγορα και μετα ξανα παραβολα για να το παρεις,οχι επιδειξη ικανοτητων.Την κανω απο την κουβεντα γιατι μαλλον θα φαω κληση,αντιο.
2) να εχεις εδρα σε χωριο κατω των 1000 κατοικων
και από πού θα πάρεις σύνταξη, από τον ΟΓΑ; από την τσέπη μου; ας μην το ψάξω παραπέρα και φυσικά να μην πιάσουμε και την περίπτωση 1)...
άσε... κατάλαβα καλά κι εσένα και την επανάσταση σου... είσαι μάλλον από ΕΚΕΙΝΟΥΣ που νομίζουν ότι όλοι τους χρωστάνε χωρίς οι ίδιοι να χρωστάνε σε κανένα.
Έφυγα.. :a41:
Ο μεσος ορος ζωης του Ελληνα ειναι τα 74,5 αν δεν καπνιζεις δεν πινεις,δεν κινδυνευεις και αλλα πολλα. Αν δουλευεις απο τα 18 οπως εγω μεχρι τα 65 που ειναι η συνταξη,ειναι 564μηνες επι 350ευρω το μηνα οι εισφορες μας κανουν 197500, αν παρης 1200ευρω συνταξη θελεις 14 χρονια για να πατσισεις. Αν νομιζεις οτι θα φτασεις τα 79 προγραματιζεις καλα. Βεβαια με 350 τον μηνα δεν παιρνεις 1200 και το 65 θα γινει και 67 και 70 συντομα,απλα μαθηματικα. Μεχρι να γινω απο ΕΚΕΙΝΟΥΣ πληρωσα και 16 χρονια ΤΕΒΕ και να μην αναφερω τι εγινε οταν τους χρειαστηκα. Αν φιλε περιμενεις την συνταξη για να ζησεις στα γεραματα σου αποτυχες, παντως αν κανω λαθος θα γουσταρης τα καλυτερα γιαουρτια. Παντως βλεπω οτι εκτος απο νομοταγεις ειστε ορισμενοι και επιπεδα μπροστα, συγνωμη που σας ενοχλησα με τις αποψεις μου.
Βεβαια ο διαλογος ειναι για την ανταλαγη αποψεων,αν λοιπανε και οι χαρακτηρισμοι,οι ταμπελες και τα ειρωνικα θα ηταν καλυτερα,ακους ,επεξεργαζεσε και κρατας αυτα που θες. Την συζητηση την ανοιξα για το προβλημα των κλησεων και των σχεσεων μας με την αστυνομια αλλα ξεφυγε εντελως.
Την συζητηση την ανοιξα για το προβλημα των κλησεων και των σχεσεων μας με την αστυνομια αλλα ξεφυγε εντελως.
Συνηθες φαινομενο πια.
Αλλα ενα θεμα δεν ξεφευγει απλα απο μονο του.
Απλως καποιοι αγνοουν τις προεκτασεις που εχουν τα "κατηγορω", και τα "καταγγελλω" τους.
steliosf78
03/02/2006, 19:09
Ωραία μας τα 'πες για τους μπάτσους.
Να σου πώ τώρα για τους μηχανόβιους;
Υπάρχουν 3 ειδών:
- αληταράδες που οδηγούν τραμπουκικά, καβαλάνε πεζοδρόμια για να τρομοκρατήσουν πεζούς και ξυπνάνε ολόκληρες γειτονιές με ξερογκαζιές και σπασμένες εξατμίσεις, και κάνουν κόντρες στην Αθηνών τη νύχτα
- τσαντάκηδες
- ληστές τραπεζών ("οι δράστες μετά τη ληστεία επιβιβάστηκαν σε μοτοσυκλετα μεγάλου κυβισμού και εξαφανίστηκαν με ιλλιγιώδη ταχύτητα")
Υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλα είναι τόσο σπάνιοι όσο το Τζόκερ.
Έτσι δεν είναι φίλε;;;;
Για τα υπόλοιπα περίεργα που μας είπες, με κάλυψαν οι άλλες απαντήσεις.
OPA RE MEGALE SE LIGW UA MAS PEIS OTI GIA OLA FTENE TA MOTO!
A KAI MIA KAI OPOS TA LES OSH EXOYN MOTO EINAI APO TO KAKO STO XIROTERO ESY SE PIA APO THS 3 KATIGORIES SOY ANIKHS ????
GIATI EGW DEN ANIKO SE KAMIA APO TIN 3 !!!!:yuck:
steliosf78
03/02/2006, 19:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από H.A.Balafoutre
Πολύ σωστά το σκέφτεσαι και πιστεύω κι εγώ πως είναι εύκολο στρατηγικά να σχεδιαστεί, αλλά στους παραβάτες θα ελέγξουν το δίπλωμα και την άδεια ίσως και πλημμελώς. Το σήμα τελών κυκλοφορίας και την ασφάλεια θα την ελέγξουν όμως? Θα αρκεστούν στα τυπικά για να κόψουν την κλήση στον εν δυνάμη δολοφόνο και σωστά. Αλλά και το σήμα είναι παράβαση αν δεν το έχεις και η ασφάλεια ακόμη πιο σοβαρή και αφελής κατά την γνώμη μου παράβαση.
Διότι πιστεύω γι'αυτό και παρατάνε τον κόσμο αβοήθητο και διαπράτουν πιο σοβαρό αδικημα με το να μην πληρώνουν 200-400ευρώ τον χρόνο για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Άσε που στατιστικά οι ασφαλιστικές έχουν διαπιστώσει πως πρέπει να βάλουν και την κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα διότι υπάρχουν πολλοί οδηγοί ανασφάλιστοι. Αυτό είναι ένα από τα σημεία που δεν κάνει σωστά την δουλειά της η τροχαία το οποίο άπτεται των αρμοδιοτήτων της big time. Και συμπερασματικά δεν προστατεύει και τους υπόλοιπους νόμιμους. 600euro είναι το πρόστιμο για τον ανασφάλιστο οδηγό. Και διαφυγόντα έσοδα.
ASE RE FILE MAS DOYLEBIS OI ASFALIES EINAI H MEGALITERI APATI KAI TO MONO POY KANOYN EINAI NA TA PERNOYN XORIS NA TA DINOYN KAI GIA PES MOY POSI EXOYN APOZIMIOUI META APO KATI SOBARO XORIS DIKI? TOTE POY EINAI TO KRATOS GIA NA GA... TIN EKASTOTE ASFALIA?
DEN LEW KALI EINAI H ASFALIA KAI NA EXOYME ALA NA KANOYN KAI TI DOYLIATOS SOSTA KAI OXI MONO NA MAS TA PERNOYN !!!!:wave2:
Ο μεσος ορος ζωης του Ελληνα ειναι τα 74,5 αν δεν καπνιζεις δεν πινεις,δεν κινδυνευεις και αλλα πολλα. Αν δουλευεις απο τα 18 οπως εγω μεχρι τα 65 που ειναι η συνταξη,ειναι 564μηνες επι 350ευρω το μηνα οι εισφορες μας κανουν 197500, αν παρης 1200ευρω συνταξη θελεις 14 χρονια για να πατσισεις. Αν νομιζεις οτι θα φτασεις τα 79 προγραματιζεις καλα. Βεβαια με 350 τον μηνα δεν παιρνεις 1200 και το 65 θα γινει και 67 και 70 συντομα,απλα μαθηματικα. Μεχρι να γινω απο ΕΚΕΙΝΟΥΣ πληρωσα και 16 χρονια ΤΕΒΕ και να μην αναφερω τι εγινε οταν τους χρειαστηκα. Αν φιλε περιμενεις την συνταξη για να ζησεις στα γεραματα σου αποτυχες, παντως αν κανω λαθος θα γουσταρης τα καλυτερα γιαουρτια. Παντως βλεπω οτι εκτος απο νομοταγεις ειστε ορισμενοι και επιπεδα μπροστα, συγνωμη που σας ενοχλησα με τις αποψεις μου.
Βεβαια ο διαλογος ειναι για την ανταλαγη αποψεων,αν λοιπανε και οι χαρακτηρισμοι,οι ταμπελες και τα ειρωνικα θα ηταν καλυτερα,ακους ,επεξεργαζεσε και κρατας αυτα που θες. Την συζητηση την ανοιξα για το προβλημα των κλησεων και των σχεσεων μας με την αστυνομια αλλα ξεφυγε εντελως.
Δεν ξέρω για ποιες ταμπέλες και ειρωνίες μιλάς. Τουλάχιστον εγώ ήμουνα πολύ ευθύς και ξεκάθαρος απέναντι σου. Περισσότερο ειρωνικό βρίσκω το σχόλιο σου για το επίπεδο μας εκτός και αν το εννοείς, που σημαίνει ότι μπαίνοντας αρχικά εδώ μάλλον περίμενες να βρεις τίποτα χαιβάνια...
Σε ό,τι αφορά στο θέμα μας... τα μαθηματικά ποσώς με απασχολούν. Ό,τι ισχύει για σένα, ισχύει και για όλους τους υπόλοιπους. Εδώ δεν εξετάζουμε αν είναι δίκαιο το σύστημα, ούτε λες κάτι καινούργιο.
Πρώτα θα πρέπει να μάθεις να μην επιβαρύνεις τους συνανθρώπους σου με την παρουσία σου, που δεν σου χρωστάνε και δραχμή και στη συνέχεια να βρεις τρόπο να παλέψεις το σύστημα. Έτσι έχω μάθει εγώ στο χωριό μου.
Εσύ μπορεί να λες ότι μιλάς για την αστυνομία, εγώ όμως βλέπω μία άλλη στάση πολύ πιο ουσιώδη. Το ίδιο πακέτο είναι...
steliosf78
03/02/2006, 20:21
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος
[B]Το πρόστιμο του κράνους αν δεν κάνω λάθος είναι 33€. Για 33€ θα έπαιρνα οποιοδήποτε ρίσκο. Αν ήξερα ότι πέφτοντας με τη μηχανή θα μου στοίχιζε μόνο 33€ θα έκανα ό,τι παλαβομάρα μου κατέβαινε στο κεφάλι.
FILE MALON KANIS MEGALO LAUOS 33 E HTAN MOLON PRIN POLA POLA XRONIA MALON TWRA EINAI 80 KAI AMA DEN PANE KALA H DOYLIES TOY KRATOYS UA FTASI KAI TA 600 KAI POY NA DIS POY UA FTASI TO PROSTIMO AMA UELOYN KAI MERIKOI YPOYRGI NA FTIAXOYN TIPOTA BILITSES!!!!:bigcry: :bigcry: :bigcry:
Βεβαια δεν φταις εσυ που παραβιαζεις το νομο αλλα ο υπουργος που περιμενει εσενα στη γωνια για να φτιαξει τη βιλα του...Ελεος...Για ονομα....
και από πού θα πάρεις σύνταξη, από τον ΟΓΑ; από την τσέπη μου; ας μην το ψάξω παραπέρα και φυσικά να μην πιάσουμε και την περίπτωση 1)...άσε... κατάλαβα καλά κι εσένα και την επανάσταση σου... είσαι μάλλον από ΕΚΕΙΝΟΥΣ που νομίζουν ότι όλοι τους χρωστάνε χωρίς οι ίδιοι να χρωστάνε σε κανένα.
Σ'αυτο το σχολιο στοχευω, με αντιμετωπιζεις σαν παρασιτο αναφερμενος απο που θα παρω συνταξη. Απο πουθενα μονο απο τους καρπους της δουλειας μου.
Θα κανω δωρο ομως σε σενα τα 16 χρονια που πληρωνα και στο κρατος γενικοτερα.Απο τα 18 μου δουλευω επισημα εως τα 38. Στα 20 χρονια αυτα
δουλεψα πολυ και εξυπνα και επενδυσα τα κερδη μου σε ακινητα τα οποια θα με ζουνε για το υπολοιπο της ζωης μου.Τωρα δουλευω για την πλακα μου
οποτε και οσο θελω.Η εφορια μου παιρνει 40% επειδη γουσταρει και μπορει,εγω παιρνω κατι λιγοτερο απο εσενα πισω γιατι δεν παω στο Ε.Σ.Υ.
Πληρωνω οπως εσυ για ολα ειτε με εμεσους 'η με αμεσους φορους και πιθανοτατα περισοτερα απο αλλους.Απο τα 18 μου αρχισα να σκεπτομε τους
αλλους και αυτο που βρηκα να κανω ηταν να δινω αιμα 23χρονια τωρα χωρις κερδος επιβαρηνοντας την υγεια μου και να εκτειθωμε σε επιπλεον
κινδυνους.Εχω μαθει πρωτες βοηθειες χωρις να ειναι η δουλεια μου,εχω βοηθησει να σωθουν και δυο ζωες απο τροχαιο και ανακοπη. Τωρα τι νομιζεις
αν αυριο ψοφησω θα λειψω απο το κοινωνικο συνολο η οχι. Μαλλον οχι γιατι ειμαι και δωρητης οργανων.Αρα απαντησε αν χρωσταω η μου χρωστανε.
ΑΝΤΙΟ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ πεσαν οι αποψεις στο τραπεζι και ολα καλα παλι φιλοι.
και από πού θα πάρεις σύνταξη, από τον ΟΓΑ; από την τσέπη μου; ας μην το ψάξω παραπέρα και φυσικά να μην πιάσουμε και την περίπτωση 1)...άσε... κατάλαβα καλά κι εσένα και την επανάσταση σου... είσαι μάλλον από ΕΚΕΙΝΟΥΣ που νομίζουν ότι όλοι τους χρωστάνε χωρίς οι ίδιοι να χρωστάνε σε κανένα.
Σ'αυτο το σχολιο στοχευω, με αντιμετωπιζεις σαν παρασιτο αναφερμενος απο που θα παρω συνταξη. Απο πουθενα μονο απο τους καρπους της δουλειας μου.
Θα κανω δωρο ομως σε σενα τα 16 χρονια που πληρωνα και στο κρατος γενικοτερα.Απο τα 18 μου δουλευω επισημα εως τα 38. Στα 20 χρονια αυτα
δουλεψα πολυ και εξυπνα και επενδυσα τα κερδη μου σε ακινητα τα οποια θα με ζουνε για το υπολοιπο της ζωης μου.Τωρα δουλευω για την πλακα μου
οποτε και οσο θελω.Η εφορια μου παιρνει 40% επειδη γουσταρει και μπορει,εγω παιρνω κατι λιγοτερο απο εσενα πισω γιατι δεν παω στο Ε.Σ.Υ.
Πληρωνω οπως εσυ για ολα ειτε με εμεσους 'η με αμεσους φορους και πιθανοτατα περισοτερα απο αλλους.Απο τα 18 μου αρχισα να σκεπτομε τους
αλλους και αυτο που βρηκα να κανω ηταν να δινω αιμα 23χρονια τωρα χωρις κερδος επιβαρηνοντας την υγεια μου και να εκτειθωμε σε επιπλεον
κινδυνους.Εχω μαθει πρωτες βοηθειες χωρις να ειναι η δουλεια μου,εχω βοηθησει να σωθουν και δυο ζωες απο τροχαιο και ανακοπη. Τωρα τι νομιζεις
αν αυριο ψοφησω θα λειψω απο το κοινωνικο συνολο η οχι. Μαλλον οχι γιατι ειμαι και δωρητης οργανων.Αρα απαντησε αν χρωσταω η μου χρωστανε.
ΑΝΤΙΟ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ πεσαν οι αποψεις στο τραπεζι και ολα καλα παλι φιλοι.
Όσο κι αν διαφωνώ με τη διαχείριση των πόρων από το κράτος, είμαι σίγουρος ότι πολλοί άνθρωποι και πολλοί μηχανισμοί βασίζονται σ'αυτούς. Αφού δεν μπορώ να κάνω κάτι να τους αλλάξω, δεν θα γίνω τουλάχιστον το χαλασμένο γρανάζι γιατί έτσι με βολεύει...
Προφανώς εσύ έχεις θεμελιώσει τη δική σου κοσμοθεωρία πάνω στις προσωπικές σου εκτιμήσεις για το σύστημα που όπως πιστεύεις, γνωρίζεις καλά.
Προφανώς δεν σε βρίσκω απλά λάθος, αλλά έχω σχηματίσει και πολύ αρνητική εικόνα για την "επανάσταση" σου!
Θα μπορούσα να σου αραδιάσω και μία ντουζίνα επιχειρήματα, αλλά προφανώς δεν υπάρχει και καμία δίοδος επικοινωνίας.
Το αφήνουμε λοιπόν εδώ να μη χαλιόμαστε κιόλας...