View Full Version : Ο ΕΤΟΙΜΟΛΟΓΟΣ
Μπαίνει μια κυρία και ζητάει... μισό πεπόνι!
Κυρία μου, της λέει ο υπάλληλος, δεν μπορώ να σας δώσω μισό πεπόνι!. Το
άλλο μισό πεπόνι τι θα το κάνω;
Όχι, επιμένει αυτή, θέλω μισό πεπόνι!
Μα δεν γίνεται αυτό, απαντά και πάλι ο υπάλληλος.
Γίνεται, πώς δεν γίνεται! Να με πας αμέσως στον διευθυντή σου. Θέλω να
του μιλήσω
Μπαίνει ο υπάλληλος φουριόζος στο γραφείο του διευθυντή και
αρχίζει:
Κύριε διευθυντά είναι μια καριόλα έξω και μου ζητάει μισό
πεπόνι...Πριν όμως προλάβει να τελείωσε τη φράση του βλέπει με την άκρη
του ματιού του την κυρία ακριβώς από πίσω του, οπότε συνεχίζει: και
είναι η εξαιρετική πελάτισσά μας από δω, που θέλει να αγοράσει το άλλο
μισό!
Σώζεται η κατάσταση, παίρνει η κυρία το μισό πεπόνι της και
αμέσως μετά ο διευθυντής καλεί τον υπάλληλο στο γραφείο του.
Παιδί μου, σε θαύμασα προηγουμένως. Τι ικανότητα, πόσο
ετοιμόλογος ήσουν! Μπράβο, μπράβο! Πες μου σε ποιο υποκατάστημα θέλεις
να σε πάω ως υποδιευθυντή! Αποφάσισα να σου δώσω προαγωγή... Απλά πες
μου πού θες να πας.
Δεν ξέρω κύριε διευθυντά, όπου θέλετε σεις!
Μα πες μου, πού σου αρέσει?
Όπου να' ναι, δεν έχω πρόβλημα!
Καλά λοιπόν, θα πας στο Αιγάλεω!
Στο Αιγάλεω?
Ναι, στο Αιγάλεω!
Ε, όχι να πάω και στο Αιγάλεω!
Γιατί, τι έχει το Αιγάλεω?
Ελάτε τώρα! Το Αιγάλεω, ποδοσφαιριστές βγάζει, και πουτάνες!
Μα τι λες παιδί μου! Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ είναι από το Αιγάλεω!
Σοβαρά?..... και σε ποια ομάδα παίζει?
:wave2:
Χθες με το μπούρου μπούρου 5 κιλά δουλειά δεν έκανα
Πάω να βάλω πλυντήριο
Φιλούθια
Υ.Γ. bartlal τον νου σου και το νουνού σου
ερχεται...................
:sun: :beer: :wave2:
Σιγουρα ΔΕΝ μπαινεις για τ' ανεκδοτα εδω μεσα ... :wacko:
:lol: :rotflmao: :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Σιγουρα ΔΕΝ μπαινεις για τ' ανεκδοτα εδω μεσα ... :wacko:
Άντε μου βρε ατιμούλικο
Σσσσσσσσσσσσσσσσσσσς
Κρύβε λόγια γιατί έρχεται η ιστορία με τον πλάτανο τα πλατανόφυλλα ………….
:winka:
Μέχρι να αναλάβει τα καθήκοντά του ο Πρόεδρος...
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=11142
:lol: :rotflmao: :lol: :rotflmao: :lol:
36371
Επίσης αν νομίζεις ότι κάποιον έχω εκθέσει
Ε να τον πάρω
:beer: :beer: :beer:
Cpt. Haddock
08/02/2006, 08:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nefeli
Ε να τον πάρω
:confused: :confused: :confused: :confused: :confused:
:evil: :evil: :evil:
Αρχικά δημιουργήθηκε από x-rider
,
ντοιγκ μποιγκ
ντοιγκ μποιγκ
:lol: :lol: :wave2:
Ε να τον πάρω
Πες κι εσυ καλη μου "να τον αποκαταστησω" κι εμεις θα καταλαβουμε ... :winka:
Κι μη μ' απειλεις εμενα με τα διαφορα ειδη του Σφενδαμου !!! :mad:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Καπετάνιο τα πλοία είναι ασφαλή στα λιμάνια αλλά δεν φτιάχτηκαν για αυτό
…………………
Φιλούθια
Fata Morgana
Θα μεταλάβω με νερό θαλασσινό
στάλα τη στάλα συναγμένο απ το κορμί σου
σε τάσι αρχαίο, μπακιρένιο αλγερινό,
που κοινωνούσαν πειρατές πριν πολεμήσουν.
Πανί δερμάτινο, αλειμμένο με κερί,
οσμή από κέδρο, από λιβάνι, από βερνίκι,
όπως μυρίζει αμπάρι σε παλιό σκαρί
χτισμένο τότε στον Ευφράτη στη Φοινίκη.
Σκουριά πυρόχρωμη στις μίνες του Σινά.
Οι κάβες της Γερακινής και το Στρατόνι.
Το επίχρισμα. Η άγια σκουριά που μας γεννά,
Μας τρέφει, τρέφεται από μας, και μας σκοτώνει.
Πούθ έρχεσαι; Απ τη Βαβυλώνα.
Πού πας; Στο μάτι του κυκλώνα.
Ποιαν αγαπάς; Κάποια τσιγγάνα.
Πώς τη λένε; Φάτα Μοργκάνα.
ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ
Η Μαϊμού του Ινδικού Λιμανιού
Κάποτε, σ' ένα μακρινό λιμάνι του Ινδικού,
δίνοντας μια πολύχρωμη μεταξωτή γραβάτα
σ' έναν αράπη, μια μικρήν αγόρασα μαϊμού
με μάτια γκρίζα, σκοτεινά και πονηρία γεμάτα.
Ένα τσιμπούκι δάγκωνε στο στόμα της χοντρό
και το 'βγαζε όταν ήθελε μονάχα να φυσήσει
έναν καπνό πολύ βαρύ, που, ως μου 'πε ο πουλητής,
ήταν οπίου, που από μικρή την είχε συνηθίσει.
Τις πρώτες μέρες μοναχή στης πλώρης μια γωνιά,
ξερνούσε και με κοίταζε βουβή και λυπημένη,
μα σαν επέρασε καιρός, ερχόταν μοναχή
κι ώρες πολλές στον ώμο μου ξεχνιόταν καθισμένη.
Όταν στη γέφυρα έκανα τη βάρδια της νυχτός
κι η νύστα βασανιστικά τα μάτια μου ετρυπούσε,
στον ώμο μου κρυώνοντας στεκόταν σκυθρωπή
και σοβαρά μαζί μ' εμέ τον μπούσουλα εκοιτούσε.
Στα πόρτα της αγόραζα μπανάνες και γλυκά
κι έξω με μι' άλυσο μικρή την έβγαζα δεμένη
κι αφού σ' όλα καθόμαστε κι επίναμε τα μπαρ,
στο φορτηγό γυρίζαμε κι οι δυο μας μεθυσμένοι.
Δε θύμωνε και μου 'δειχνε πολύ πως μ' αγαπά,
ούτε κακά την άκουσα ποτέ να μου γρυλίσει.
Φαινόταν πως συνήθισε τις κακουχίες κι εμέ,
κι εγώ σαν έναν άνθρωπο την είχα συνηθίσει.
Κάποια φορά που επήγαινα μαζί της σκεφτικός
εξέφυγ' απ' τα χέρια μου χαρούμενη και πάει.
Είχε προτέρημα πολύ μεγάλο: να σιωπάει.
Μα κάτι είχε απ' την ύπουλη καρδιά της γυναικός.
ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ
Τι θα πει ωρε γερόλυκε αποκαταστήσω??????????????
Δεν μ αρέσει αυτή η λέξη έτσι όπως το εννοείς………………………..
Και μην με προειδοποιείς………………………………….
:rotflmao: :lol: :rotflmao: :lol: :rotflmao: :lol:
.......................
ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ
Ωχ!
Μας βλεπω για τους "προβληματισμους" σιγα-σιγα, κι εκει κυκλοφορει και Θανος ... :sick:
Cpt. Haddock
08/02/2006, 09:32
Ωχ!
Μας βλεπω για τους "προβληματισμους" σιγα-σιγα, κι εκει κυκλοφορει και Θανος ... :sick:
....
Για το Μαδράς τη Σιγκαπούρ, τ' Αλγέρι και το Σφαξ
θ' αναχωρούν σαν πάντοτε περήφανα τα ποστ μας
κι εγώ σκυμένος σ' ένα γραφείο πλάι σε χάρτες στεριανούς (!)
σκέφτομαι βόλτες με μοτό, με τον Μονόλυκό μας
(σχεδόν) Καββαδίας....
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Cpt. Haddock
08/02/2006, 09:34
Καπετάνιο τα πλοία είναι ασφαλή στα λιμάνια αλλά δεν φτιάχτηκαν για αυτό
…………………
Φιλούθια
Μη μΕ λές εμένα για πλοία...
άσε που ΔΕΝ είναι πάντα ασφαλή στα λιμάνια
(υπάρχουν κάτι κ***λίμανα... :sick: )
.................
(σχεδόν) Καββαδίας....
:blush:
Η αληθεια ειναι οτι απο παλια αισθανομουνα Καβαδιας της στεριας ... :rolleyes: :dizzy:
όόόόχι δεν είναι αυτό αλλά μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Cpt. Haddock
08/02/2006, 09:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
όόόόχι δεν είναι αυτό αλλά μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι
:a20: :a18:
:evil:
....
Για το Μαδράς τη Σιγκαπούρ, τ' Αλγέρι και το Σφαξ
θ' αναχωρούν σαν πάντοτε περήφανα τα ποστ μας
κι εγώ σκυμένος σ' ένα γραφείο πλάι σε χάρτες στεριανούς (!)
σκέφτομαι βόλτες με μοτό, με τον Μονόλυκό μας
(σχεδόν) Καββαδίας....
Αλατις !!!οκαπετανιος τωρα ΚΑΙ ποιητης? αγαπαμε λεμεεεεεε....:blush: :rotflmao: :rotflmao:
Η αληθεια ειναι οτι απο παλια αισθανομουνα Καβαδιας της στεριας ... :rolleyes: :dizzy:
Ναι ναι Καββαδιας του βουνου και του λογγου...:alien: :wave2: :rotflmao: :rotflmao:
Cpt. Haddock
08/02/2006, 10:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από Druuna
Αλατις !!!οκαπετανιος τωρα ΚΑΙ ποιητης? αγαπαμε λεμεεεεεε....:blush: :rotflmao: :rotflmao:
Πάντα....
Και εύκολα!
:beer: :beer: :beer: :beer:
τι διάολο την έχουμε τόση μόρφωση ... :uplate:
Πάντα....
Και εύκολα!
:beer: :beer: :beer: :beer:
τι διάολο την έχουμε τόση μόρφωση ... :uplate:
Καπετάνιο έπιασες λιμάνι ???????????
Άραξε
:sun:
Cpt. Haddock
08/02/2006, 10:53
Καπετάνιο έπιασες λιμάνι ???????????
Άραξε
:sun:
Μια φορά στα 7 χρόνια...
Σαν τον Ιπτάμενο Ολλανδό...
(μα τι λέω σήμερα :wacko: )
:beer:
:sun: :sun: :sun:
Υ.Γ. bartlal τον νου σου και το νουνού σου
το νου μου τον εχω, θα μου φερεις το νουνου μου??? :winka: :lol: :lol:
Ε να τον πάρω
και που θα τον πας καλη μου? :smokin:
τουλαχιστον αυτον που θα παρει, να τον ρωτησουμε πρωτα αν θελει αποκατασταση!!! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
παιζει και η αντικατασταση??? :rolleyes: :lol:
Μια φορά στα 7 χρόνια...
Σαν τον Ιπτάμενο Ολλανδό...
(μα τι λέω σήμερα :wacko: )
:sun: :sun: :sun:
Ποιόν εννοείς καρδιά μου ????????
Αυτόν ??????????
Ιπτάμενος Ολλανδός ο Rossi
(24/6/2005 6:20:00 μμ)
Ο Valentino Rossi έχει εκφράσει αμέτρητες φορές τη συμπάθεια του προς την Ολλανδική πίστα, Assen, η οποία φιλοξενεί τον 7ο αγώνα του Moto GP. Με το πρόγραμμα τροποποιημένο σε σχέση με τους υπόλοιπους αγώνες, αφού οι δοκιμές διεξάγονται Πέμπτη και Παρασκευή και οι αγώνες το Σάββατο, υπήρξαν και αλλαγές στην πίστα που σχολιάστηκαν αρκετά. Στην πολύ γρήγορη πίστα προστέθηκε ένα σικαίην με σκοπό να μειωθεί η ταχύτητα των αναβατών στο συγκεκριμένο σημείο. Αυτό δεν άρεσε σε κανέναν αναβάτη αλλά όλοι δήλωσαν πως αφού αυτό προστάζουν οι κανονισμοί για την ασφάλεια τους, θα το δεχτούν χωρίς περαιτέρω αντιδράσεις. Στις ελεύθερες δοκιμές ταχύτεροι στα δύο σκέλη ήταν οι Melandri και Capirossi. Στα χρονομετρημένα όμως ο Rossi πραγματοποιώντας για μια ακόμα φορά εξαιρετική εμφάνιση κατάφερε να πάρει την pole position στην τελευταία του προσπάθεια.
Τοποθετώντας στη Yamaha του το δεύτερο πίσω λάστιχο που είχε στη διάθεση του για τα χρονομετρημένα, μπήκε στην πίστα την κατάλληλη στιγμή και έγινε ο μοναδικός αναβάτης που κινήθηκε κάτω από το όριο του 1:59. Σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:58.936 και άφησε στη δεύτερη θέση με διαφορά τριών δεκάτων του δευτερολέπτου τον Sete Gibernau. Τρίτος ήταν ο Marco Melandri και τέταρτος κάνοντας την έκπληξη ο Shinya Nakano με Kawasaki. Ο Loris Carirossi περιορίστηκε στην 7η θέση και ο Max Biaggi στην 9η. Στα τελευταία λεπτά των χρονομετρημένων υπήρξε ένταση όταν ο Melandri διαπληκτίστηκε με τον Biaggi. Αφορμή στάθηκε η δοκιμαστική εκκίνηση που έκανε ο Biaggi πριν ολοκληρωθούν οι δοκιμές και εμπόδισε τον Melandri. Στο σύντομο καυγά ενεπλάκησαν και οι μηχανικοί των δύο αναβατών. Στην κατηγορία των 250 κυβικών την pole position κατέκτησε Lorenzo (Honda) με δεύτερο τον Porto (Aprilia) και τρίτον τον Pedrosa (Honda). Στα 125 κυβικά δύο KTM θα ξεκινήσουν από τις δύο πρώτες θέσεις με τους Kalio και Talmacsi και τον Pasini (Aprilia) να ακολουθεί τρίτος.
ή αυτόν ???????
Ποιος ήταν ο Ιπτάμενος Ολλανδός ?
Για περισσότερα από εκατό χρόνια, ο θρύλος του Ιπτάμενου Ολλανδού «στοιχειώνει» τις συζητήσεις των ευρωπαίων ναυτικών. Ποια είναι όμως η ιστορία του πολυθρύλητου πλοίου-φάντασμα...;
Ολόκληρη η ναυτιλιακή Ιστορία είναι γεμάτη από πλοία που έφευγαν για μακρινούς προορισμούς και που ποτέ δεν έφταναν εκεί, ηττημένα από τα τρομερά στοιχεία της Φύσης. Κάποια από αυτά, σύμφωνα με το θρύλο, δεν στέριωσαν στα αβυσσαλέα νεκροταφεία που αποτελούσαν οι βυθοί των ωκεανών, αλλά συνέχισαν να διασχίζουν τις θάλασσες, στοιχειώνοντας τα πελάγη. Ο Ιπτάμενος Ολλανδός αποτελεί ζωντανό κομμάτι αυτού του στόλου - φάντασμα.
Πολλοί ήταν οι ναυτικοί εκείνοι που ορκίζονταν σε ότι πιο ιερό είχαν ότι ήταν μάρτυρες μιας ακόμα εμφάνισης του πλοίου φάντασμα. Ο πιο διάσημος ανάμεσά τους ήταν ο νεαρός δούκας του Γιορκ, ο μελλοντικός βασιλιάς George V της Αγγλίας.
Ο δούκας, δεκατριών χρονών τότε, ταξίδευε ως σημαιοφόρος της Royal Navy με το πλοίο Bacchante, το οποίο πραγματοποιούσε το γύρο του Κόσμου. Τη νύχτα της 11ης Ιουλίου 1881, το πλοίο βρισκόταν στα ανοιχτά των αυστραλιανών ακτών. Ένα αμυδρό φως εμφανίζεται από το πουθενά στο σκοτάδι, 200 περίπου μέτρα από το πλοίο, και μαζί μ' αυτό ξεπροβάλλει ανά πλοίο περιτριγυρισμένο από μια τρομακτική κοκκινωπή αύρα, και "κόβει" το δρόμο στο πλοίο της Royal Navy. Τα κατάρτια του πλοίου - φάντασμα διακρίνονται πεντακάθαρα κάτω από αυτό το παράξενο φωσφορούχο φως.
Κάποιοι από το πλήρωμα τρέχουν στην πρύμνη για να δουν στα ανοιχτά το φαινόμενο που όμοιό του δεν έχουν ξαναδεί, αλλά το πλοίο εξαφανίζεται στο σκοτάδι το ίδιο μυστήρια όπως και εμφανίσθηκε. Ο δούκας του Γιορκ, όπως και δώδεκα άλλα μέλη του πληρώματος, παρατηρούν αποσβολωμένοι το θέαμα. Ο μελλοντικός βασιλιάς George V είναι πεπεισμένος πως μόλις είδε τον θρυλικό Ιπτάμενο Ολλανδό, παρά του ότι ο τύπος του πλοίου δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Τη ίδια νύχτα, λέγεται, ο ναύτης που αντελήφθη πρώτος το πλοίο - φάντασμα έπεσε από ένα κατάρτι και σκοτώθηκε. Μερικές εβδομάδες αργότερα, ο ναύαρχος του πλοίου πεθαίνει. Για κάποιους, τα δραματικά αυτά γεγονότα συνδέονται με την περίεργη εμφάνιση του πλοίου, την οποία κανείς ποτέ δεν μπόρεσε να εξηγήσει.
Ο θρύλος του πλοίου - φάντασμα που βρισκόταν υπό τη διοίκηση ενός "ιπτάμενου Ολλανδού" ξεκινά τον 17ο αιώνα, χωρίς όμως να υπάρχει πάνω σ' αυτό πλήρης συμφωνία απόψεων. Σύμφωνα με μια διαδεδομένη άποψη, το αφεντικό του πλοίου -ο Ολλανδός - είναι ένας καπετάνιος με το όνομα Barent Fokke, ο οποίος ζει στο Άμστερνταμ γύρω στο 1650. Οι θυμοί και οι πομπές του είναι γνωστοί σε όλους τους ναυτικούς, και το πλοίο του είναι εκ μακρόν το πιο γρήγορο απ' όλα. Μπορεί να κάνει την απόσταση Άμστερνταμ - Μπατάβια σε τρεις μόλις μήνες, εκπληκτικό κατόρθωμα για την εποχή, κατόρθωμα ακατόρθωτο αν -σύμφωνα με πολλούς- δεν επέμβει ο ίδιος ο Διάβολος. Έτσι, όταν το πλοίο του εξαφανίζεται μια μέρα στη θάλασσα, γεννιέται ένας θρύλος που το θέλει να διασχίζει στους αιώνες τις θάλασσες, καταραμένο γιατί διέπραξε συμφωνία με το Διάβολο. Σύμφωνα με κάποια άλλη εκδοχή, ο καπετάνιος του καταραμένου πλοίου λεγόταν Van der Staten και τιμωρήθηκε να περιπλανιέται αιωνίως στις θάλασσες γιατί σάλπαρε για τα ανοιχτά μια Μεγάλη Παρασκευή.
Πάντως, ο πιο διαδεδομένος θρύλος είναι εκείνος που μας μιλά για έναν καπετάνιο με το όνομα Van der Decken. Με το πλοίο του κατευθύνεται από την Ολλανδία προς τις ανατολικές Ινδίες, όταν πέφτει σε μια βίαιη καταιγίδα στα ανοιχτά του ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας. Υπερβολικά σίγουρος στο ταλέντο που έχει να οδηγεί τα πλοία και παρά τις προτροπές του πληρώματος, ο Van der Decken προκαλεί με υπεροψία τον Παντοδύναμο να βυθίσει το πλοίο αν είναι ικανός. Το πλοίο τη γλιτώνει, αλλά ο καπετάνιος, για τιμωρία που βλαστήμησε τον Παντοδύναμο, καταδικάζεται από Εκείνον να περιφέρεται αιωνίως στις θάλασσες...
Η ιστορία πλανάται προφορικά για αιώνες μέχρι που ο γερμανός ποιητής Χάϊνριχ Χάϊνε, φτιάχνει στα 1830 μια γραπτή ιστορία. Εκεί, ο περιπλανώμενος ναυτικός ελευθερώνεται από την κατάρα μέσω της αγάπης μιας γυναίκας που δέχεται να πεθάνει για να του επιτρέψει να βρει την ειρήνη. Το πλοίο του με τα κόκκινα πανιά το καταπίνουν για πάντα τα κύματα του αρχιπελάγους.
Ο διάσημος γερμανός συνθέτης Ρίτσαρντ Βάγκνερ θα εμπνευστεί από το κείμενο του Χάϊνε και θα συνθέσει στα 1843 την όπερά του "Το πλοίο φάντασμα".
Το 1887, το πλήρωμα του αμερικάνικου πλοίου Orion, κατευθυνόμενο από το Σαν Φρανσίσκο στην Κίνα, παρατηρεί στα ανοιχτά μπροστά του ένα παλιό τρικάταρτο ιστιοφόρο που φωτίζεται από ένα παράξενο άσπρο φως. Για μια στιγμή το ιστιοφόρο πλησιάζει για να εξαφανιστεί ξαφνικά τη στιγμή που οι ακτίνες του φεγγαριού σκεπάζονται από σύννεφα. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το ότι τα πανιά του είναι ορθάνοιχτα, τη στιγμή μάλιστα που φυσά ένας πολύ βίαιος άνεμος.
Το 1939, ένα παρόμοιο ιστιοφόρο γίνεται αντιληπτό από την ξηρά από μια εκατοστή ανθρώπων που βρίσκονται σε μια ακτή της Νότιας Αφρικής, στα νοτιοανατολικά του ακρωτηρίου. Το ιστιοφόρο που έχει πάντα τα πανιά του ορθάνοιχτα διασχίζει τη θάλασσα με μεγάλη ταχύτητα, παραδέρνεται μέσα σε μια δυνατή τρικυμία, πότε βυθίζεται και πότε ξαναφαίνεται, τη στιγμή που δεν υπάρχει η παραμικρή πνοή ανέμου, για να εξαφανιστεί μυστηριωδώς μπροστά στα έκπληκτα μάτια των ανθρώπων της παραλίας.
Το πλοίο φάντασμα με τα τρία κατάρτια θα θεαθεί ακόμα μια φορά στα 1942, κι έκτοτε σπανίως θα αναφερθεί κανείς με σιγουριά σε κάποια περίεργη εμφάνιση. Η εποχή των μοντέρνων πλοίων φαίνεται να έχει καταφέρει ένα μοιραίο χτύπημα στο θρύλο, όπως άλλωστε και σε έναν κάποιον ρομαντισμό για τις ιστορίες της θάλασσας...
Πέρα από το θρύλο, δύσκολα θα βρει κανείς στοιχεία που να πιστοποιούν την ύπαρξη πλοίων - φαντασμάτων. Θα μπορούσε κάποιος να κάνει λόγο για αντανάκλαση μέσα στο χρόνο. Για γεγονότα δηλαδή που συνυπάρχουν στο χώρο. Το πλοίο φάντασμα, θα μπορούσε άνετα να μην είναι κάθε φορά το ίδιο και το αυτό, αλλά κάποια διαφορετικά ανά περίπτωση ιστιοφόρα μιας συγκεκριμένης εποχής, των οποίων η αντανάκλαση γινόταν ορατή σε κάποια μεταγενέστερη εποχή. Εκείνο δηλαδή που έβλεπαν οι θαλασσοπόροι ήταν το πλοίο όπως ακριβώς υπήρχε και κινούνταν στη θάλασσα της εποχής του, και όχι στη θάλασσα μέσα στην οποία έπλεαν οι ίδιοι. Αν κάποιος δηλαδή βρισκόταν πάνω στο πλοίο φάντασμα, δε θα ήταν ικανός να δει το μεταγενέστερο πλοίο, εκείνο δηλαδή του οποίοι οι ναυτικοί το κοιτούσαν έκπληκτοι! Κι αυτό διότι το παρελθόν έχει υπάρξει, το μέλλον όμως όχι. Για να το καταλάβουμε καλύτερα να αναφέρουμε το παράδειγμα μιας θερμικής φωτογραφικής μηχανής όπως εκείνης που λέγεται πως κατασκευάσθηκε πριν από χρόνια σε εργαστήριο των ΗΠΑ, και η οποία μπορεί να φωτογραφήσει το κοντινό παρελθόν: αν φωτογραφήσουμε με μια συνηθισμένη φωτογραφική μηχανή ένα χώρο όπου βρισκόταν πριν από μισή ώρα ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο και τώρα είναι άδειος, θα πάρουμε εμφανίζοντας τη φωτογραφία μας τον άδειο χώρο που φωτογραφήσαμε. Είναι λογικό. Αν όμως φωτογραφήσουμε το χώρο με μια υπερευαίσθητη θερμική φωτογραφική μηχανή, εκείνο που θα πάρουμε θα είναι μια αμυδρή αλλά συγκροτημένη εικόνα από το αυτοκίνητο που υπήρξε εκεί πριν από μισή ώρα! Κι αυτό γιατί το όχημα είχε θερμότητα η οποία παρέμεινε στο χώρο για λίγο ακόμα χρόνο. Φωτογραφίζουμε δηλαδή το παρόν και βλέπουμε το παρελθόν!
Ωστόσο, στις θρυλικές επαναλαμβανόμενες εμφανίσεις του Ιπτάμενου Ολλανδού υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά, όπως καιρικές συνθήκες, που δεν επιτρέπουν τον αντικατοπτρισμό: τοπική ομίχλη, μια αίσθηση σκοταδιού... Ο αντικατοπτρισμός θέλει συνήθως πεντακάθαρες καιρικές συνθήκες. Αυτό δείχνει ότι ίσως και να μην επρόκειτο περί αντικατοπτρισμού. Σίγουρα, η διαστολή του χρόνου έχει κάποια σχέση με τις εμφανίσεις των πλοίων - φαντασμάτων. Είναι πολύ πιθανό κάποιες τραγωδίες, κάποια βίαια πάθη, να άφησαν σημάδια στο χώρο και να δημιούργησαν ένα μαγνητικό πεδίο σε υποατομικό επίπεδο. Είναι ενδεχομένως κι αυτοί με τον τρόπο τους κάποιοι αντικατοπτρισμοί του παρελθόντος.
Το 1928, μια ομάδα γάλλων κινηματογραφιστών, βρέθηκε στο Μαρόκο μπροστά σε ένα εκπληκτικό θέαμα: είδαν ψηλά στον ουρανό ένα στόλο πλοίων με ανοιχτά πανιά να ταξιδεύει από τον Ατλαντικό προς το εσωτερικό της Σαχάρας. Ο στόλος πέρασε αργά στον ουρανό και χάθηκε στην έρημο. Τα πλοία φαίνονταν πάρα πολύ παλιά. Είχαν πανιά και παράξενα φλάμπουρα στα κατάρτια τους. Όταν οι φωτογράφοι συμβουλεύτηκαν ιστορικές πηγές, διαπίστωσαν ότι τα πλοία που είδαν έμοιαζαν με εκείνα που χρησιμοποιούσαν η Ισπανία και η Πορτογαλία για υπερατλαντικά ταξίδια στο 14ο αιώνα. Σύμφωνα με τα πορτογαλικά και τα ισπανικά αρχεία, οι σημαίες ήταν του ισπανικού και πορτογαλικού ναυτικού αλλά υπήρχε και ένα τούρκικο πλοίο. Ερευνώντας για την περίπτωση του τελευταίου, βρήκαν ότι μόνο μια φορά, στο 14ο αιώνα, οι ενωμένοι στόλοι της Ισπανίας και Πορτογαλίας συνόδευσαν ένα τούρκικο πλοίο στον Ατλαντικό...
Αρχικά δημιουργήθηκε από bartlal
το νου μου τον εχω, θα μου φερεις το νουνου μου??? :winka: :lol: :lol:
Εννοείται με μπόλικη σοκολάτα από αυτή την διαβολική που και τους καλόγερους τρελαίνει………….
:wave2: :wave2:
και που θα τον πας καλη μου? :smokin:
Κανείς δεν πάει πουθενά αν δεν γουστάρει και δεν έχει νόημα να τραβολογάς κάποιον όπου γουστάρεις αν δεν το γουστάρει
Καλά εγώ βέβαια ένα τηλέφωνο έλεγα να πάρω
Αλλά αυτός ο γερόλυκος ο νους του αλλού ταξιδεύει ………………..
τουλαχιστον αυτον που θα παρει, να τον ρωτησουμε πρωτα αν θελει αποκατασταση!!! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
παιζει και η αντικατασταση??? :rolleyes: :lol:
Αν το πρόβλημά του είναι αντικατάσταση ή αποκατάσταση να μην σηκώσει το τηλέφωνο
:rotflmao: :lol: :rotflmao: :rotflmao: :lol: :rotflmao: :lol: :rotflmao: :lol:
Κανείς δεν πάει πουθενά αν δεν γουστάρει και δεν έχει νόημα να τραβολογάς κάποιον όπου γουστάρεις αν δεν το γουστάρει
Καλά εγώ βέβαια ένα τηλέφωνο έλεγα να πάρω
Αλλά αυτός ο γερόλυκος ο νους του αλλού ταξιδεύει ………………..
αν το εχεις το τηλεφωνο, παρε τηλεφωνο τον... κερατα! (η διαβολακο!...)
αν δεν το εχεις, πες αν θελεις βοηθεια στο.... τηλεφωνο! :winka: :evil: :evil: :smokin:
Αν το πρόβλημά του είναι αντικατάσταση ή αποκατάσταση να μην σηκώσει το τηλέφωνο
:rotflmao: :lol: :rotflmao: :rotflmao: :lol: :rotflmao: :lol: :rotflmao: :lol:
του σηκωθηκε τελικα? :confused:
η τηλεφωνικη συσκευη??? ή δεν πηρες τηλ ακομα?
:a014: :a014: :a014:
Cpt. Haddock
08/02/2006, 11:22
Πάντως, ο πιο διαδεδομένος θρύλος είναι εκείνος που μας μιλά για έναν καπετάνιο με το όνομα Van der Decken. Με το πλοίο του κατευθύνεται από την Ολλανδία προς τις ανατολικές Ινδίες, όταν πέφτει σε μια βίαιη καταιγίδα στα ανοιχτά του ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας. Υπερβολικά σίγουρος στο ταλέντο που έχει να οδηγεί τα πλοία και παρά τις προτροπές του πληρώματος, ο Van der Decken προκαλεί με υπεροψία τον Παντοδύναμο να βυθίσει το πλοίο αν είναι ικανός. Το πλοίο τη γλιτώνει, αλλά ο καπετάνιος, για τιμωρία που βλαστήμησε τον Παντοδύναμο, καταδικάζεται από Εκείνον να περιφέρεται αιωνίως στις θάλασσες...
Η ιστορία πλανάται προφορικά για αιώνες μέχρι που ο γερμανός ποιητής Χάϊνριχ Χάϊνε, φτιάχνει στα 1830 μια γραπτή ιστορία. Εκεί, ο περιπλανώμενος ναυτικός ελευθερώνεται από την κατάρα μέσω της αγάπης μιας γυναίκας που δέχεται να πεθάνει για να του επιτρέψει να βρει την ειρήνη. Το πλοίο του με τα κόκκινα πανιά το καταπίνουν για πάντα τα κύματα του αρχιπελάγους.
Ο διάσημος γερμανός συνθέτης Ρίτσαρντ Βάγκνερ θα εμπνευστεί από το κείμενο του Χάϊνε και θα συνθέσει στα 1843 την όπερά του "Το πλοίο φάντασμα".
ΑΥΤΟ
:a013: :a18: :a20:
Αλλά το σωστό είναι Ρίχαρντ Βάγκνερ... Γερμανός ήταν ο άνθρωπΑς
μη μου βεβηλώνετe τη μοναδική μου θρησκεία.
Der fliegende Hollander
Εννοείται με μπόλικη σοκολάτα από αυτή την διαβολική που και τους καλόγερους τρελαίνει………….
:wave2: :wave2:
ΑΧΑΑΑΑΑ!!!! :winka: :evil: :rotflmao: :rotflmao:
ΑΑΑΑ εσεις το χοντραινετε πολυυυυυυυ!!!!:winka: :rotflmao: :rotflmao:
ΑΑΑΑ εσεις το χοντραινετε πολυυυυυυυ!!!!:winka: :rotflmao: :rotflmao:
:nono:
μυαλα πονηρα, πονηρα σκεφτονται.
εγω εγραψα τι.... εννοουσα... εσυ τι καταλαβες??? :confused:
:p :rolleyes:
:nono:
μυαλα πονηρα, πονηρα σκεφτονται.
εγω εγραψα τι.... εννοουσα... εσυ τι καταλαβες??? :confused:
:p :rolleyes:
Μαααα αυτα που δεν εννοουσες !!!:rotflmao: :rotflmao:
Δεν πήρα θα πάρω όταν τελειώσω πρώτα όλα τα καλαμπόκια που έστειλες
:lol: :rotflmao: :lol: :rotflmao: :lol: :rotflmao: :lol: :rotflmao: :lol:
Μαααα αυτα που δεν εννοουσες !!!:rotflmao: :rotflmao:
Εγώ πάλι δεν κατάλαβα τίποτα δηλ. τι είπε????????
Ναι ναι τώρα
Θα βάλω το πονηρό μυαλό φαντασία και τόλμη
Ντριννννννννννννννννννννννννννν
Σηκωσέτο το τιμημένο …………………………………………
Δεν πήρα θα πάρω όταν τελειώσω πρώτα όλα τα καλαμπόκια που έστειλες
κατω τα χερια σου απο τα ποπ κορνια μου!!!!
:lol: :lol: :lol: :rotflmao: :lol: :lol: :lol:
τωρα που εμαθες οτι δεν χρειαζεται να τρως μεχρι τελικης πτωσης, μπορεις να παρεις τηλεφωνο και να μας πεις και τι εγινε!!!
:smokin:
Cpt. Haddock
08/02/2006, 11:59
Εμπρός;
:uplate:
Εμπρός;
ωχ! το σηκωσε ο κερατας!!!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Cpt. Haddock
08/02/2006, 12:11
ωχ! το σηκωσε ο κερατας!!!
Λάθος έχετε κάνει κύριε! :mad:
ΓΚΛΑΝΚ!
Τουτ-τουυυυτ, τουτ-τουυυυτ..
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Σηκωσέτο το τιμημένο
για ξαναματαπροσπαθα!!! στο εκλεισε!!! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Cpt. Haddock
08/02/2006, 12:19
Εμπρός; Λέγετε.
:eyepop:
Εμπρός; Λέγετε.
εδω vodafone. παρακαλω μισο λεπτο να σας συνδεσουμε manually... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
makis206
08/02/2006, 12:22
εδω vodafone. παρακαλω μισο λεπτο να σας συνδεσουμε manually... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
:rotflmao: :rotflmao: :bawl: :rotflmao: :rotflmao:
Cpt. Haddock
08/02/2006, 12:22
Ναι, σας ακούω. Τι θέλετε;
:confused:
Ναι ναι παρακαλώ
με ακούτε ????????
έκλεισε
:( :sick: :mad:
να ξαναπάρω?
Cpt. Haddock
08/02/2006, 12:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
:rotflmao: :rotflmao: :bawl: :rotflmao: :rotflmao:
μπήκε κι άλλος στη γραμμή :mad:
Cpt. Haddock
08/02/2006, 12:25
Ναι ναι παρακαλώ
με ακούτε ????????
έκλεισε
:( :sick: :mad:
να ξαναπάρω?
Σας ακούω. Ποιόν θέλετε;
69693576969357
το τηλέφωνο γιατι δεν χτυπά ?????
:rotflmao: :lol: :rotflmao: :rotflmao: :lol: :rotflmao: :lol:
Συγνώμη έχω πάρει καλά???????
Εσείς είστε????
69693576969357
το τηλέφωνο γιατι δεν χτυπά ?????
:rotflmao: :lol: :rotflmao: :rotflmao: :lol: :rotflmao: :lol:
γιατι υπαρχουν ΠΕΡΙΤΤΑ νουμερα μεσα 2 φορες τα 357
:lol: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :lol:
Εσείς είστε????
δεν το παιρνετε καλα, προσπαθηστε καλυτερα!!! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Cpt. Haddock
08/02/2006, 12:31
Εσείς είστε????
ΝΑΙ ΕΓΩ !!! :mad:
Ομιλείτε παρακαλώ! :mad:
Αυτο μονο προσεξες ? :confused:
6969357
6969357
:lol: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :lol:
Για ξεκάρφωμα
:rotflmao: :lol: :rotflmao: :lol: :rotflmao: :lol: :rotflmao: :lol:
Cpt. Haddock
08/02/2006, 12:32
και 4 φορές τα 69 (ωραία χρονια αυτή, γεννήθηκαν σπουδαίοι άνθρωποι )
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
:rolleyes:
Εγω τωρα γιατι αισθανομαι σαν Μαυρικης ενα πραμα ? :dizzy: :hypnotize
Αυτο μονο προσεξες ? :confused:
6969357
6969357
357 φορες????!!!!
:eyepop: :eyepop: :eyepop:
ουαο!!! :rotflmao: :rotflmao: :rolleyes:
που τον θυμηθηκες τον μουστακια!!! :rotflmao: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :rotflmao:
Cpt. Haddock
08/02/2006, 12:35
Μαυρίκης... ίδιος ο Mr. Monopoly δεν είναι;
Βγείτε από τη γραμμή κύριε :mad:
:D
Και εγώ για εκεί το πήγαινα αλλά η μάνα μου βιάστηκε
Από την άλλη τόσο πονηρά μυαλά εδώ μέσα
Ττς ττς ττς
Ξεχάσανε αυτή την υπέροχη ξανθιά Ιταλίδα
Αλλά να μην την θυμάται και ο Μαυρίκης ……………………
Cpt. Haddock
08/02/2006, 12:38
την.... Τσιτσιολίνα;
Ναι ναι
ουφ επιτέλους μ ακούτε
Σας παρακαλώ πλένεται χαλιά ???????
Είναι επείγον
Και εγώ για εκεί το πήγαινα αλλά η μάνα μου βιάστηκε
Από την άλλη τόσο πονηρά μυαλά εδώ μέσα
Ττς ττς ττς
Αλλά να μην την θυμάται και ο Μαυρίκης ……………………
δεν το ειπες και συ
τραγουδιστα για να το θυμηθει!
:rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από x-rider
δεν το ειπες και συ
τραγουδιστα για να το θυμηθει!
Το μωρό μου έκανε συνειρμό με το ξανθό κατευθείαν
Πως την λένε μωρέ για πες την ξέχασα……….
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Cpt. Haddock
08/02/2006, 12:41
Σας παρακαλώ πλένεται χαλιά ???????
Είναι επείγον
Βεβαίως!!
Στο χώρο σας με εχεμύθεια
:hypnotize
Cpt. Haddock
08/02/2006, 12:42
Το μωρό μου έκανε συνειρμό με το ξανθό κατευθείαν
Πως την λένε μωρέ για πες την ξέχασα……….
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
...
Ραφαέλα Καρά!!!
A far l' amore comi che tu !!!!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Βεβαίως!!
πορνολυκε, ακους? αποστολη εξετελεσθη!!!! :evil: :evil:
Βεβαίως!!
Ε καπετάνιο για τα χαλιά δεν χρειάζεται εχεμύθεια
γιατί θα τα πλένουμε και θα γουστάρουμε με τα μπούνια
ΡΑΦΑΕΛΑ ΚΑΡΑ
ΡΑΦΑΕΛΑ ΚΑΡΑ
ΡΑΦΑΕΛΑ ΚΑΡΑ
ΡΑΦΑΕΛΑ ΚΑΡΑ
ΡΑΦΑΕΛΑ ΚΑΡΑ
ΡΑΦΑΕΛΑ ΚΑΡΑ
:rotflmao: :rotflmao: :lol: :rotflmao: :lol: :rotflmao: :lol:
Cpt. Haddock
08/02/2006, 12:47
γιατί θα τα πλένουμε και θα γουστάρουμε με τα μπούνια
:a25: :a25:
εε..
τι;
ποιός
εεε...
με έχωσε γμτ... :sick:
Cpt. Haddock
08/02/2006, 12:48
ΡΑΦΑΕΛΑ ΚΑΡΑ
ΡΑΦΑΕΛΑ ΚΑΡΑ
ΡΑΦΑΕΛΑ ΚΑΡΑ
ΡΑΦΑΕΛΑ ΚΑΡΑ
ΡΑΦΑΕΛΑ ΚΑΡΑ
ΡΑΦΑΕΛΑ ΚΑΡΑ
YES !!!!
Το βρήκα!!
:a25: :a25: :a25: :a25: :a25: :a25: :a25:
YES !!!!
Το βρήκα!!
ΝΑΙ ΜΠΡΑΒΟ
ΣΜΟΥΤΣ
πορνολυκε, ακους? αποστολη εξετελεσθη!!!! :evil: :evil:
....................
με έχωσε γμτ... :sick:
Ναι ρε αχαριστε ... :mad:
Μετα θα βγεις και θα μας πεις οτι δεν σ' αρεσε κι ολας ... :sick:
:lol: :rotflmao: :bawl: :rotflmao: :lol:
Ναι ρε αχαριστε ... :mad:
Μετα θα βγεις και θα μας πεις οτι δεν σ' αρεσε κι ολας ... :sick:
:lol: :rotflmao: :bawl: :rotflmao: :lol:
αναλογα πως θα τα πλυνει τα χαλια... :smokin:
γιατι...θελουν κι αυτα την ...τεχνη τους..:winka: :rotflmao: :rotflmao:
Cpt. Haddock
08/02/2006, 13:03
εεεε...
Εγώ να πηγαίνω σιγά-σιγά...
:sick:
:a13: :a13: :a13: :a13:
YES !!!!
Το βρήκα!!
ναι
αν δεν ελεγα την λεξη κλειδι,ουτε αυριο δεν θα το βρισκες
αλλα ετσι ουτε ενα ευχαριστω:sad:
κανεις πιο αχαριστος απο τον ευεργετουντα:mad:
Γιατι το 70 ηταν ασχημη?Λεω τωρα εγω ρε παιδι μου!!!:rotflmao: :rotflmao:
Cpt. Haddock
08/02/2006, 13:06
Γιατι το 70 ηταν ασχημη?Λεω τωρα εγω ρε παιδι μου!!!:rotflmao: :rotflmao:
όχι αλλά...
πως να το κάνουμε
το 69 δημιουργεί και άλλους συνειρμούς..
όπως οτι..
τότε πήγε ο άνθρωπος στη Σελήνη
εεεε...
Εγώ να πηγαίνω σιγά-σιγά...
:sick:
:a13: :a13: :a13: :a13:
επ! που πας? ελα δωωω... (Παπαγιαννοπουλος!!!) :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Cpt. Haddock
08/02/2006, 13:08
επ! που πας? ελα δωωω... (Παπαγιαννοπουλος!!!) :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ΟΥΡΑΝΙΑ !!!
(επισης Παπαγιαννόπουλος)
ΟΥΡΑΝΙΑ !!!
(επισης Παπαγιαννόπουλος)
Το δικανο....Λεμε
Μα τι διαβολάκος είσαι εσύ αμέσως να το αποπάρεις το παιδί…………
Λοιπόν λέω να εξετάσουμε την ποιότητα και ποσότητα των λεκέδων
Και να βάλουμε μαζί ένα χεράκι και δυο
Αυτή είναι η τεχνική που αναφέρεται και η Druuna
Cpt. Haddock
08/02/2006, 13:18
Άμα είναι να βάλουμε χερακι...
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
όχι αλλά...
πως να το κάνουμε
το 69 δημιουργεί και άλλους συνειρμούς..
όπως οτι..
τότε πήγε ο άνθρωπος στη Σελήνη
ΑΑΑυτο ακριβως σκεφτομουν κι εγω!!!Απιστευτη ταυτιση αποψεων!!! :rotflmao: :rotflmao:
Εμενα μη μου βαζετε στο στομα λογια που δεν ειπα ....μη μου βαζετε τιποτα στο στομα ...γενικως...εχμ γιατι κανω διαιτα βρεεεε. :blush: :winka: :rotflmao: :rotflmao:
Εμενα μη μου βαζετε στο στομα λογια που δεν ειπα ....μη μου βαζετε τιποτα στο στομα ...γενικως...εχμ γιατι κανω διαιτα βρεεεε. :blush: :winka: :rotflmao: :rotflmao:
Χιχιχιχιχιχιχιχιχι
Ωχ κυρία μου συγνώμη
Και εγώ το ίδιο
δίαιτα
αλλά έχω κάτι μουρλαμένα εδώ που μου φέρνουν σοκολάτες για να διατηρώ λέει τις καμπύλες
να σου φέρω δίαιτα????
η
θα μου φέρεις ???????????
Χιχιχιχιχιχιχιχιχι
Ωχ κυρία μου συγνώμη
Και εγώ το ίδιο
δίαιτα
αλλά έχω κάτι μουρλαμένα εδώ που μου φέρνουν σοκολάτες για να διατηρώ λέει τις καμπύλες
να σου φέρω δίαιτα????
η
θα μου φέρεις ???????????
Να μας φερουμε ... :rotflmao: :rotflmao:
Cpt. Haddock
08/02/2006, 13:47
(δίαιτα...)