View Full Version : Κλήση από κάμερα. ΜΥΘΟΣ ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ?
dio650gs
02/03/2006, 12:13
Φίλοι/ες μοτοσυκλετιστές/ριες , πολλά ακούγονται για κάμερες και ραντάρ που ελέγχουν το όριο ταχύτητας και σε φωτογραφίζουν αν το υπερβείς, με αποτέλεσμα να έχεις μια ταχυδρομική κλήση στο σπίτι σου. Ειδικά στην Αττική οδό.
Μέχρι τώρα από συζητήσεις δεν έχω ακούσει να έχει συμβεί αυτό σε κανέναν.
Τελικά είναι Μύθος ή Πραγματικότητα η ταχυδρομική κλήση?:confused:
Όποιος/α έχει ΄κάποια εμπειρία ή γνώση επί του θέματος ας το μοιραστεί μαζί μας , προς ενημέρωση του μοτοσυκλετιστικού κοινού.
ktm640lc4
02/03/2006, 12:16
Εγω το μονο που ξερω ειναι οτι οι μισες δεν δουλευουν, εχουν μονο το κουτι αλλα η καμερα λειπει και οι υπολοιπες δεν εχουν φιλμ, καρτα, ή οτι αλλο σκατα εχει για να κραταει αρχειο.
Ισως ειναι ραδιο αρβυλα, αλλα εγω αυτο ξερω.
Enas filos mou exei faei stin Ethniki
dio650gs
02/03/2006, 12:28
Mε πόσα πήγαινε
και σε πόσο καιρό του ήρθε η κλήση?
Den thymame alla prepei na pigene me polla. To koufo itan oti tou pigan ti klisi astynomikoi spiti kai zitisan tin mana tou, afou itan sto onoma tis i mhxani. Prepei na tou pige meta apo kana 2 vdomades, alla den eimai sigouros.
kawasaki ZX-12
02/03/2006, 12:37
παιδια ισχυει!!!!!!!!εχω πληρωσει εγω περσι για υπερβολικη ταχυτητα!!!!!!!!!!
οδηγουσε φιλος και το αμαξι ειναι στο ονομα μου!!!!!!!!!
η κληση ηρθε μετα απο 6 μηνες περιπου ηρθε ειδοποιηση να παω απο το τμημα!!!!!!!!!!!
νομιζω ηταν 20 χιλιομετρα πανω απο το οριο καμια 40αρια ευρα
Από κουβέντα με ταρίφα επιστροφή απο ΕΛ. Βενιζέλος:
Sniper : Mε πολλά δεν πάμε;
Taxi : Δεν ειναι πολλά τα 170 γι αυτό το αμάξι
Sniper : Ναι αλλά έχει κάμερες εδώ
Taxi : Ε και;
Sniper : Δεν σου έρχονται κλήσεις;
Taxi : Ακου φιλαράκι.... Αυτές είναι για την κίνηση... Αν ήταν να μας κόβουν κλήση θα μας είχαν πάρει τις άδειες τώρα.
Αττική Οδό αυτά....
Στην εθνική πέφτει η κλήση αβέρτα....
:smokin:
Alexander
02/03/2006, 12:43
Στην Αττική με όσους έχω μιλήσει (ακόμα και αστυνομικούς) μου έχουν πει ότι είναι για έλεγχο της κίνησης.
dio650gs
02/03/2006, 12:45
Παίζει και η θεωρία ότι οι κάμερες και τα ραντάρ δεν πιάνουν τις μηχανές, αλλά απ,οτι φαίνεται από αυτά που είπε ο $py δεν ισχύει αυτή η θεωρία. Αφού ο φίλος του την έφαγε με μηχανή
ktm640lc4
02/03/2006, 12:48
Εγω θα παω να παρω ενα spray να τελειωνω.
Καμερα ξεκαμερα.
Παντως εθνικη που βγαινω με καμια 160 περιπου δεν εχω φαει κλιση ποτε.
Τοκ ΤΟκ χτυπαω ξυλο. Φτου σκορδα, οξωωωωω.
και ομως ειναι πραγματικότητα
Αυτό το καλοκαιρι φίλος με cbr600f , ανεβαίνοντας για θεσ/νικη , στο ύψος του μαλιακού "τσίμπησε " την φωτογραφία , για την ακριβεια 2 μια από πλάγια και μία από πίσω με 177 χαω.
Η σύνεχεια είναι η εξής :
Του ήρθε κλήση για δικαστήριο στη Λαμία (ακόμη εκκρεμεί η ημερομηνία εκδίκασης)
Είδε ο ίδιος τις φωτογραφίες οι οποίες αναγράφουν ημερομηνία, τοποθεσία χιλιομέτρα ..
Επιπλέον του ήρθε και κληση από τον διοικητή τροχαίας Λαμίας και του εγινε αφαίρεση διπλώματος, αδείας, πινακίδων για 1 μήνα .
Η παράβαση έγινε τον ιούλιο
Η κλήση για το δικαστήριο του επιδόθηκε τον Οκτώβρη
Η αφαίρεση διπλωματος πινακίδας και αδειας έγινε 15 δεκ-15 ιαν τρέχοντος έτους
Στην Α.Ο. που κινούμε καθημερινά από τότε που άνοιξε σχεδόν,
πάω σταθερά με 140-160 και ενίοτε περισσότερο
(για πολύ λίγο διάστημα όμως) δεν έχω φάει κλήση...
...όχι ακόμα τουλάχιστον...
Τώρα το κάνουν (να "γράφουν" με τις κάμερες) δεν το κάνουν
δε ξέρω...
Πολλές φορές όμως τα μηνυματάκια που εμφανίζονται
στους πίνακες νομίζω ότι είναι για μένα...:D
Α.Ο μόνο αμα την έχουν στήσει μπάτσοι με ραντάρ..
Ε.Ο συνήθως στο Μαλιακό έχει,γενικά όπου βλέπω πινακίδες κόβω...σιγά,σ όλο το ταξίδι πας με 180-200 το να κάνεις κάποια χιλιόμετρα με 80 δεν τρέχει τίποτα..
Gandalf dr685sm
02/03/2006, 13:18
Στην Α.Ο. όντως είναι μόνο για έλεγχο κίνησης...
Όμως παίζει και το σενάριο, αν κάποιος αποφασίσει να παραστήσει τον "δοκιμαστή αερο-βολίδων" με 200-250χλμ την ώρα, να καλέσουν την τροχαία και στην επόμενη έξοδο, να σε στείλουν να κάνεις παρέα με τον...... Καπετανάκη στο κελί 32 , για να περάσεις και την ωραία εμπειρία του αυτόφωρου.
Gandalf
fazerakis
02/03/2006, 13:25
Καμερες: The Full Story
Αν στην Α.Ο με φωτογραφίζαν θα είχαν δώσει τη φωτό μου στην αντιτρομοκρατική.
Όσο για την Εθνική όπου υπάρχουν κάμερες υπάρχει προηδοποιητικό σήμα περίπου 500μέτρα πριν οπότε υπάρχει αρκετός χρόνος να κόψεις. Αυτά έχουν φυτρώσει πιο πολύ στην περιοχή του Μαλιακού αλλά και σε σημεία που δεν υπάρχει νησίδα.
Αν σας έρθει κλήση και δεν υπήρχε το προηδοποιητικό σήμα τότε η κλήση είναι παράνομη.
Όσο για Εθνική Πατρών δεν γνωρίζω αλλά θα μάθω το ΣΚ.
Βέβαια η καλύτερη λύση γυρνάς την πινακίδα και... :a12:
Σε αυτό το σημείο να παραθέσω και κάτι που άκουσα το ΣΚ που ανέβηκα βόλο. Υπάρχει διοαφοροποίηση ανάλογα που κοιτάει ( και όπως μου είπαν , αν κοιταει προς τα χωράφια , τότε μετά από λίγο υπάρχει κάμερα,αν κοιταει προς το δρόμο όχι ) . Από ότι είδα στην επιστροφή , υπήρχαν πινακίδες που κοίταγαν άλλες στα χωράφια και άλλες στο δρόμο, αλλά δεν είδα κάτι άλλο
adam_tsouk
02/03/2006, 13:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Από κουβέντα με ταρίφα επιστροφή απο ΕΛ. Βενιζέλος:
Sniper : Mε πολλά δεν πάμε;
Taxi : Δεν ειναι πολλά τα 170 γι αυτό το αμάξι
Sniper : Ναι αλλά έχει κάμερες εδώ
Taxi : Ε και;
Sniper : Δεν σου έρχονται κλήσεις;
Taxi : Ακου φιλαράκι.... Αυτές είναι για την κίνηση... Αν ήταν να μας κόβουν κλήση θα μας είχαν πάρει τις άδειες τώρα.
Αττική Οδό αυτά....
Στην εθνική πέφτει η κλήση αβέρτα....
:smokin:
Καλα σου είπε...
Αν τρώγαμε κλήσεις στην Αττική.... όχι τσιγάρα.... όλο τον Καρέλη (όχι τον λευκαδιώτη) θα θέλαμε! :lol: :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από adam_tsouk
.... όλο τον Καρέλη (όχι τον λευκαδιώτη) θα θέλαμε! :lol: :lol:
Καρελια ισως? :rolleyes: :lol: :lol:
:beer: :beer: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από ktm640lc4
Εγω θα παω να παρω ενα spray να τελειωνω.
Καμερα ξεκαμερα.
Παντως εθνικη που βγαινω με καμια 160 περιπου δεν εχω φαει κλιση ποτε.
Τοκ ΤΟκ χτυπαω ξυλο. Φτου σκορδα, οξωωωωω.
Υπάρχουν κι άλλες λύσεις.........:D
Δεν αναφέρομαι στο R6 του φίλου μπροστά που το έκανα blur στο photoshop......:D
(Μη βαράτε, ΕΤΥΧΕ και είναι τόσο σκούρη η ζελατίνα, δεν το έκανα επίτηδες! Αλήθεια!)
39273
ktm640lc4
02/03/2006, 13:56
Αν ειχα τετοιο μηχανακι θα την εκανα ετσι.
Σωστος.
:lol:
Που ειστε εκει? Φαινεται καλο μερος για στριβειν.
kawasaki ZX-12
02/03/2006, 13:58
στην πεντελη ειναι!!!
LittleJohn
02/03/2006, 14:08
Επειδή μεχρί και πέρυσι που έμενα μόνιμα Αθήνα, είταν σχεδόν στο καθημερινό μου δρομολόγιο η Α.Ο, πρέπει να πώ οτί οι κάμερες δεν παίζουν για ταχύτητα, αυτό είναι διαπιστευμένο ουκ ολίγες φορές (τιμημένο ΖΧ9 :D )...Για ταχύτητα μόνο θα την φάς αν έχει βγεί τροχαία στον δρόμο με τα Octavia και κυκλοφορεί για αυτόν τον λόγο συγκεκριμένα...
Στην Εθνική είναι αλλιώς τα πράγματα...Αλλά τουλάχιστον λίγο πολύ όλοι σχεδόν ξέρουν που είναι τα σημεία που υπάρχουν κάμερες που δουλεύουν και που στήνουν τσιφλίκια οι τροχαίοι...:beer:
Αν ειχα τετοιο μηχανακι θα την εκανα ετσι.
Σωστος.
:lol:
Που ειστε εκει? Φαινεται καλο μερος για στριβειν.
Αν είσαι Αθήνα είναι κοντά, πολύ κοντά...... Πεντέλη! :D
Καλά είναι αλλά όπως και να το κάνεις είναι δημόσιος δρόμος............
Πάντως αλήθεια η ζελατίνα έτυχε και βγήκε τόσο σκούρη. Έψαχνα να βάλω μία κυρίως γιατί η aftermarket βάση πινακίδας που έχω είναι πιο ψηλά οι τρύπες της και θέλει κάτι για να υποστηριχθεί η πινακίδα και να "κάτσει" καλά. Ε δεν έβρισκα τίποτα στα γνωστά μαγαζιά του χώρου και μου έφερε ένας φίλος από ένα τζαμάδικο 3 ζελατίνες. Ε βγήκαν λίγο σκούρες αλλά δε πειράζει, Katsai είσαι super και χρωστάω ακόμα τον καφέ, ακούς?!? :)
Ας επανέρθουμε όμως γιατί το μαμήσαμε το ποστ...... ΑΟ είναι μόνο για την παρακολούθηση της κίνησης οι κάμερες, δεν βγάζουν κλήσεις.
adam_tsouk
02/03/2006, 14:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από bartlal
Καρελια ισως? :rolleyes: :lol: :lol:
:beer: :beer: :wave2:
ε, τωρα που το λες.....
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
(εγώ ήμουν του Αμερικάνικου και.... τεςπα)
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ktm640lc4
02/03/2006, 15:45
Αθηνα ειμαι αλλα δεν κραταει παντου καλα ο δρομος εκει πανω.
Το σπρευ ειναι πιο αποτελεσματικο αλλα απο την αλλη το δικο σου συστημα και συστημα ολων σχεδων των SSαδων, ειναι πιο ομορφο.
:D
Αθηνα ειμαι αλλα δεν κραταει παντου καλα ο δρομος εκει πανω.
Εξαρτάται για ποιό σημείο μιλάς. Από την πηγή μέχρι 2 στροφές πριν το Πανόραμα η άσφαλτος είναι πολύ καλή. Πχ καλύτερη από Επίδαυρο και από Άγιο. Αλλά είπαμε, ότι και να'ναι είναι δημόσιος δρόμος..........και παίζει και γκρεμός..................
el_hymador
02/03/2006, 19:47
Στην προηγουμενη δουλεια μου επι δυο χρονια πρωϊ και βραδυ ανεβοκατεβαινα Αττικη οδο...καρυδι το γκαζι γιατι ειναι δρομαρα....ποτε δεν ελαβα κληση.Στον περιφερειακο των Καμενων Βουρλων οπως ερχομουν απο Θεσ/κη πηγαινα με καμια 160 οταν ειδα κατι σαν αστραπη δυο φορες μεσα σε πεντακοσια μετρα....κοιταξα πανω , δεν ειχε συννεφα , οποτε καταλαβα....ειναι μισος χρονος τωρα και δεν μου εχει ερθει τιποτα .... φιλος με αυτοκινητο εχει φαει κληση απο καμερα στην Κηφισιας στο υψος του Υγεια , η οποια και του ηρθε ταχυδρομικως μετα απο κανα δεκαμηνο....
banditgr
02/03/2006, 21:55
vrike alli lisi....rokas pige 3anagine kai......
http://www.savefile.com/files.php?fid=9652968