Σύνδεση

View Full Version : 1-4-2006 Πορεια- μοτοσυκλετιστων (ενωμένα ποστ)

Σελίδες : 1 2 [3]

SF
04/04/2006, 08:32
Αφελής η ερώτηση όπως ήδη ξέρεις :D

Η απάντηση έχω την εντύπωση ότι δεν είναι παρά μια μικρή αλήθεια: "Εχουμε ό,τι μας αξίζει".

Οι ΜΟΤΟΕ (αν και θα έπρεπε να λέμε ΛΕΜΟΤ, αλλά δεν πειράζει για την ώρα) δεν είναι ένας φορέας που ήρθε από το υπερπέραν! Όλες οι λέσχες και φορείς που "μάχονται" αποτελούνται από εμάς, και όχι "τους άλλους".

Σε όποιον δεν αρέσει η παρούσα κατάσταση, ο δρόμος είναι ανοιχτός. Μπορεί να μαζέψει ακόμα 19 φίλους του και να συστήσει ένα σωματείο. Μπορεί να φτιάξει λέσχη και με λίγη υπομονή να κάνει 'πραξικόπημα' στη ΛΕΜΟΤ, και να φτάσει να ελέγχει τα πράγματα στη ΜΟΤΟΕ. Μπορεί να βγεί σε ΜΜΕ και στα fora και να μαζέψει λαό ώστε όλα αυτά να γίνουν πολύ γρήγορα.

Βέβαια σύντομα θα διαπιστώσει ότι η "σύμπνοια" είναι σπανιότατο φαινόμενο. Ήδη βλέπουμε, ακόμα και στη μικρή κοινότητα του μοτο.γρ, ότι οι προτεραιότητες του καθενός διαφέρουν και συχνά-πυκνά έχουμε αντιπαραθέσεις.

Κλείνω απότομα γιατί είμαι αρρωστούλης. Αναρωτιέσαι ακόμα τι κάνουμε? Ή περιμένεις κάποιον να 'μας' οδηγήσει? ;)

koutroulis
04/04/2006, 09:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από SF
Αφελής η ερώτηση όπως ήδη ξέρεις :D

Η απάντηση έχω την εντύπωση ότι δεν είναι παρά μια μικρή αλήθεια: "Εχουμε ό,τι μας αξίζει".

Οι ΜΟΤΟΕ (αν και θα έπρεπε να λέμε ΛΕΜΟΤ, αλλά δεν πειράζει για την ώρα) δεν είναι ένας φορέας που ήρθε από το υπερπέραν! Όλες οι λέσχες και φορείς που "μάχονται" αποτελούνται από εμάς, και όχι "τους άλλους".

Σε όποιον δεν αρέσει η παρούσα κατάσταση, ο δρόμος είναι ανοιχτός. Μπορεί να μαζέψει ακόμα 19 φίλους του και να συστήσει ένα σωματείο. Μπορεί να φτιάξει λέσχη και με λίγη υπομονή να κάνει 'πραξικόπημα' στη ΛΕΜΟΤ, και να φτάσει να ελέγχει τα πράγματα στη ΜΟΤΟΕ. Μπορεί να βγεί σε ΜΜΕ και στα fora και να μαζέψει λαό ώστε όλα αυτά να γίνουν πολύ γρήγορα.

Βέβαια σύντομα θα διαπιστώσει ότι η "σύμπνοια" είναι σπανιότατο φαινόμενο. Ήδη βλέπουμε, ακόμα και στη μικρή κοινότητα του μοτο.γρ, ότι οι προτεραιότητες του καθενός διαφέρουν και συχνά-πυκνά έχουμε αντιπαραθέσεις.

Κλείνω απότομα γιατί είμαι αρρωστούλης. Αναρωτιέσαι ακόμα τι κάνουμε? Ή περιμένεις κάποιον να 'μας' οδηγήσει? ;)

περαστικά σου SF

είχα και εγω μια αφελέστατη ερώτηση

ποιος εκλέγει τους αρχοντες των
ΛΕΜΟΤ, ΜΟΤΟΕ, ΠΑΠΑΡΙΑΟΕ κτλ

η ιδέα σου είναι σωστή για το να κάνεις ένα σύλλογο/λέσχη αλλά μέσα στον επίσημο φορέα πως μπορεί να μπει κανείς?

να πω και εγώ για την πορεία οτι ήταν χάλια από οργάνωση αλλά και χάλια από κόσμο

κατακρίνουμε την προχειρότητα, τους περιφρουρητές χωρίς κράνος, το MALL δεν θα το σχολιάσω είναι στην κρίση του καθενός, εγώ παρόλο που δεν μου άρεσε η αλλαγή ακολούθησα για να μην φτάσει η πορεία με 10 άτομα εκεί!

για να μην κουράζω έχω να πω ότι όσο και χάλια, άθλια και να είναι μία πορεία αν είχε 2000 μηχανές στο κέντρο όπου και να πηγαίναμε θα είχε μεγαλύτερο αποτέλεσμα και τα κανάλια ακόμα θα την σεβόντουσαν παραπάνω

φιλικά

:wave2:

SF
04/04/2006, 12:03
Το πνεύμα μου είναι συνήθως αφαιρετικό και γενικό. Για τέτοια ζητήματα δε γίνεται να μιλάμε σε ατομικό επίπεδο. Δλδ εμένα κι εσένα μας ενοχλεί το Χ, τον άλλον τον ενοχλεί το Υ κ.ο.κ.

Το θέμα είναι ότι οι λέσχες *είναι* εμείς. Κι εφόσον προκοπή δε βλέπουμε, θεωρώ τουλάχιστον ανούσιο να συζητώ για *νέες* λέσχες, και ακόμα *καλύτερες* προσπάθειες, διότι "εμείς ξέρουμε καλύτερα" ενώ το υπάρχον καθεστώς και μυριάδες λέσχες κάθονται στ'αβγά τους. Είμαι βέβαιος ότι όλες αυτές οι προσπάθειες ξεκινούν με τις καλύτερες προθέσεις.

Και για να το γενικεύσουμε πέρα για πέρα, είναι αδύνατον να περιμένω προκοπή σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, όταν το ίδιο το περιβάλλον-πλαίσιο (βλ. κράτος) είναι 1ο και καλύτερο στην παρανομία, παραβατικότητα, αναβλητικότητα, προχειρότητα, αντιφατικότητα κλπ κλπ κλπ...

Κάποτε ήμουν κάργα επισημα δραστηριοποιημένος και αισιόδοξος. Τώρα τα βλέπω πολύ μαύρα και μάταια ολα. (Βοήθησε πάρα πολύ και η ζωή στο εξωτερικό!) Mπορει σε 1-2-3 χρόνια να αλλάξω πάλι γνώμη, ποιός ξέρει...

Και φάσεις όπως όλο αυτό το θέμα με την πορεία, μόνο με επιβεβαιώνουν. Τα είπαν κι άλλοι παραπάνω. Είτε για διαμαρτυρία πήγαν στο fUc|< them AlL είτε για καφέ, είτε τους πήγε στέλεχος της ΜΟΤΟΕ είτε μόνοι, είτε ήταν 500 είτε 1000 μηχανές... τώρα που πέρασαν και λίγες μέρες μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι έγινε μια τρύπα στο νερό νομίζω ε? Aκόμα και οι ντελιβεράδες πιο συγκροτημένοι είναι... Oπότε για την ώρα το μόνο που κάνω είναι να προσέχω τον εαυτό μου και να τηρώ τον προσωπικό μου κώδικα αξιών, έστω κι αν αισθάνομαι απίστευτα ΜΑΛΑΚΑΣ όταν π.χ. κάθομαι με τις ώρες σε ένα κόκκινο φανάρι και όλα τα μηχανάκια δίπλα μου περνάνε αέρα πατέρα.

:sick: :wave2:

alximistis
04/04/2006, 12:05
SFούλη περαστικά.
Γρήγορα όρθιος χωρίς αρρώστιες, πυρετούς, κομάρες, τρεμούλες, αιμοπτύσεις, πονόκοιλους, εξαντλητικές διάρροιες, χωρίς Έιτζ, Έμπολα, Σύφιλη, κ.λπ...

"Η απάντηση έχω την εντύπωση ότι δεν είναι παρά μια μικρή αλήθεια: "Εχουμε ό,τι μας αξίζει"."

Ρε SF αυτό λέω ο άνθρωπος!!! Γκαμώτη!!!
Αυτό λέω εδώ και τόσα ποστ. ΑΥτοί είμαστε αυτό έχουμε.
Μόνο που λέω επίσης ότι κάτι επιβάλλεται να κάνουμε γι' αυτό.
ΤΙ θα μου πεις...
Αν λέω αν πρήξουμε τους όρχεις στη ΛΕΜΟΤ οργανωμένα πολλοί μαζί και τους επιβάλλουμε να κουβεντιάσουν μαζί μας;;;
Δεν είναι κάποια λύση έστω για αρχή;

zephyr1
04/04/2006, 13:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από SF
Oπότε για την ώρα το μόνο που κάνω είναι να προσέχω τον εαυτό μου και να τηρώ τον προσωπικό μου κώδικα αξιών, έστω κι αν αισθάνομαι απίστευτα ΜΑΛΑΚΑΣ όταν π.χ. κάθομαι με τις ώρες σε ένα κόκκινο φανάρι και όλα τα μηχανάκια δίπλα μου περνάνε αέρα πατέρα.

:sick: :wave2: :smokin:

Gandalf dr685sm
04/04/2006, 14:18
το μεταφέρω εδώ λοιπόν με σχόλια λίγο ακόμη....

SF μαζί σου... λένε οτι πρώτα φτιάχνεις τον μικρό-κόσμο σου , και μετά τον υπόλοιπο γύρω σου.

Για την ΜΟΤΟΕ... παραθέτω την άποψη μου...

Η ΜΟΤΟΕ, εδώ έπεσε "θύμα" της αρνητικής προδιάθεσης πολλών πλέων αναβατών μοτοσυκλέτας, καθώς σε πολλές εκκλήσεις κώφευε.

Στην προσπάθεια που έκανε τώρα, δεν είχε κάτι ουσιαστικό να επιδείξει πέρα ίσως απο μια παρουσία , με μια βόλτα στα εσωτερικά της Αθήνας και μια παρουσία , διαμαρτυρίας στο "The Mall" που , προσωπικά , δεν με "άγγιζε" για το μέγεθος της ΜΟΤΟΕ.

Δηλαδή έγιναν πράγματα , που ούτως ή άλλως και μια παρέα απο μια μικρή λέσχη μπορεί να τα κάνει και οχι ενα ΕΠΙΣΗΜΟ & ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ όργανο απέναντι στο κράτος , ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.

Τι ακριβώς;... υπογεγραμμένες διαμαρτυρίες σε αρμόδια όργανα , που λέσχες και απλοί πολίτες "δεν φτάνουν!!!".

Κίνηση με δικηγόρους ή άλλα νομικά πλαίσια, για διάφορα αιτήματα πολλών απο εμάς κατά καιρούς , που αποσκοπούν στην σωματική μας ακεραιότητα. Βλ. Μπάρες-λεπίδια, Κακοτεχνίες (όπου και συγκεκριμένα δεν έβαλε η ΜΟΤΟΕ όργανο , αλλά το κράτος , μόνο του!!!, καθώς δέχτηκε πιέσεις απο ιδιώτες.)

Με λίγα λόγια...

Δεν με ακουμπάει , μια βόλτα στην Αθήνα, με ενα group των 100-200-2000 αν θέλετε ατόμων , για 1 ώρα , που δεν θα αποφέρει και τίποτα ουσιαστικό , μιας και αυτών που το αυτί πρέπει να ιδρώσει, απλά ΔΕΝ....

Σε κάποιο σημείο , είχα μόνος μου συγκεντρώσει στοιχεία, για τις νέες πινακίδες , που είναι κάτι μεταξύ δορυφορικού πιάτου και αερόφρενου, όσον αφορά τις διαστάσεις τους και την επικινδυνότητα τους, για εμάς....

Κάτι που πρώτα θα έπρεπε να είχε γίνει απο την ΜΟΤΟΕ σαν όργανο που αντιπροσωπεύει τις λέσχες αρχικά (οργανωμένους) αλλά και τον δύσμοιρο καθημερινό πολίτη, αναβάτη μηχανής που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ , πως πρέπει να αντιδράσει σε αυτό.

όταν λοιπόν , γίνουν κινήσεις ουσιαστικές και με σχέδιο, τότε να γίνουν και οι πορείες και οι συγκεντρώσεις να δώσουμε παρόν , μετά απο ενημέρωση (ανύπαρκτη και αυτή έξω απο ΜΟΤΟ forums,όλων των ειδών)...

Αλλιώς προτιμώ, να κάνω κάτι μόνος μου , που πραγματικά απο τον αντίκτυπο που έχουν σε εσάς αλλά και σε εκείνους που πάνε , είναι πιο ουσιώδεις και πιο δραστικές...

Gandalf

alximistis
06/04/2006, 16:03
Παραπέρα...

"Η ΜΟΤΟΕ, εδώ έπεσε "θύμα" της αρνητικής προδιάθεσης πολλών πλέων αναβατών μοτοσυκλέτας, καθώς σε πολλές εκκλήσεις κώφευε."

Άντε... μην το λες...
Δεν είμαι σε θέση να ξέρω με ακρίβεια τι έκανε η ΜΟΤΟΕ και που όντως κώφευε. Έχω και γω την ίδια εντύπωση αλλά δεν το γνωρίζω.
Και άλλοι όμως δεν πρέπει να το γνωρίζουν (δεν λέω για σένα) και μάλλον απ' ότι έχω καταλάβει λένε αυτά που έχουν ακούσει.
Μήπως θα έπρεπε να γνωρίζουμε με σαφήνεια και σιγουριά τι έχει και τι δεν έχει κάνει η ΜΟΤΟΕ πριν... πάρουμε κεφάλια;

Το δικό μου πρόβλημα πάντως με τη ΜΟΤΟΕ ξεκινά και σταματά στην πορεία. Εγώ αυτό που είδα ήταν απαράδεκτο για την οργάνωση μιλάω και σίγουρα δεν αρμόζει στο όργανο που μας εκπροσωπεί.
Από κει και πέρα ΔΕΝ δχιαφωνώ με όλες τις κινήσεις που έκανε όσο διαφωνώ με τον τρόπο που της έκανε και την προετοιμασία τους. Περαιτέρω γνώση για το τι έχει κάνει η ΜΟΤΟΕ στο παρελθόν δεν έχω!

"Δηλαδή έγιναν πράγματα , που ούτως ή άλλως και μια παρέα απο μια μικρή λέσχη μπορεί να τα κάνει και οχι ενα ΕΠΙΣΗΜΟ & ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ όργανο απέναντι στο κράτος , ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ!"

Σωστά! Είναι το όργανό μας και άλλα πρέπει να κάνει.
Τι κάνουμε λοιπόν οι υπόλοιποι όταν δεν μας βοηθά δεν μας υπερασπίζετε το... όργανο μας;;;;;
Το κόβουμε;;; Όχι βέβαια!
Το βελτιώνουμε κυρίες και κύριοι!
Αλλά από μόνος του ο καθένας δεν αλλάζει τα πράγματα. ΑΝ το καταλάβουμε αυτό και πάψουμε απλώς να γράφουμε στα ποστ και ασχοληθούμε λίγο βαθύτερα με τις ανάγκες μας τις ανάγκες του μοτοσικλετιστή τότε κάτι μπορεί να γίνει.
Ως τότε... απλώς θα παραθέτουμε κείμενα συζητήσεων θα βρισκόμστε για καφέδες και εκδρομές και... αυτό είναι όλο...