Σύνδεση

View Full Version : Καλοκαιρινό Μπουφάν - Επιγονατίδες

Σελίδες : [1] 2

ΙΠΠΕΑΣ
11/03/2006, 11:37
Καλημέρα,

ως γνωστό το χειμώνα οι καιρικές συνθήκες μας αναγκάζουν να ντυθούμε και επομένως χρησιμοποιούμε μπουφάν με τις απαραίτητες ενισχύσεις και κάποιοι φοράνε επίσης και παντελόνια με ανάλογες ενισχύσεις.

Θα ήθελα να ρωτήσω, όταν καλοκαιριάζει πως περίπου ανεβαίνετε στη μηχανή σας από πλευράς ένδυσης, για να πάτε στην εργασία σας λόγου χάρη ;

Πιστεύετε ότι αν κάποιος θελήσει να αγοράσει κάποιο καλοκαιρινό μπουφάν τελικά θα το πετάξει αμέσως από πάνω του λόγω της μεγάλης ζέστης ; Δεν λέω να κατέβεις παραλία με μπουφάν :lol: αλλά τουλάχιστον μέχρι να πας στην εργασία σου (για 30-40'). Το έχει δοκιμάσει κανένας ;

Επίσης, πωλούνται μήπως επιγονατίδες για να τις φοράω εξωτερικά από κάποιο καλοκαιρινό μου παντελόνι ; Λογικά στην αγορά υπάχουν παντελονια με ενισχύσεις στα γόνατα αλλά για καλοκαίρι θες να φοράς λεπτά παντελόνια. Γι' αυτό ψάχνομαι για εξωτερικές επιγονατίδες που δένονται με ιμάντα πίσω από το γόνατο. :rolleyes:

Έχω σκεφτεί να πάρω το παρακάτω μπουφάν με τις ενισχύσεις της Colori. Δεν θα επιλέξω το αδιάβροχο μοντέλο που επίσης υπάρχει, για να αναπνέει το δέρμα καλύτερα. Λέτε να το χρησιμοποιώ μόνο τα βράδια ή θα αντέχω να το φορώ και την ημέρα ; Αν νομίζετε ότι δεν μπορεί να φορεθεί με τίποτα στις καλοκαιρινές θερμοκρασίες της Ελλάδας, τότε είναι πεταμένα χρήματα. Φοράει κάποιος μέσα στη ζέστη μπουφάν ;; Αναρωτιέμαι πως τα καταφέρνουν οι Γερμαναράδες που κατεβαίνουν με τις μηχανές τους κάτω στην ιδιαίτερη πατρίδα μου και είναι από τη κορυφή ως τα νύχια με δέρμα :a023:

40328

McGyver
11/03/2006, 11:47
Το συγκεκριμένο μοντέλο της Colori νομίζω πως το έχει ο AFTER...

Εγώ θα σου έλεγα να δεις και το Netline της Spidi...

Το υλικό του είναι mesh, διάτρητο δηλαδή, σα διχτάκι...
Για τις πρωινές/βραδινές ψυχρούλες δίνει μαζί και ένα αντιανεμικό γιλέκο...
Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος...

Θα μας πει και ο adam_tsouk που το έχει και αυτός...

:wave2:

40329

koutroulis
11/03/2006, 11:48
ερώτηση

με καλοκαιρινά γάντια τι παίζει???

καμία πρόταση??

McGyver
11/03/2006, 11:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από koutroulis
ερώτηση

καμία πρόταση??

Εγώ έχω της Acerbis, τα Carbon G...

Πολύ καλό και δροσερό γαντάκι για το καλοκαίρι...

40330

ΙΠΠΕΑΣ
11/03/2006, 13:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver

Θυμάσαι τιμή και από που το πήρες ; Θέλω να πάω να το δω από κοντά για να συγκρίνω και τις ενισχύσεις που έχει σε σχέση με το colori. Γιατί εγώ βασικά το θέλω όχι για το κρύο που όντως έχει αργά τα βράδια στις παραλιακές περιοχές αλλά κυρίως για την ποιότητα των ενισχύσεων.

ΕΠΙΣΗΣ, αν ξέρει κάποιος που μπορώ να βρω επιγονατίδες. Υπάρχει μήπως κάποιος "ΧΩΜΑΤΙΝΟΣ" που να έχει χρησιμοποιήσει εξωτερικές επιγονατίδες. Λογικά κάποιο μέλος με τέτοιες ανησυχίες :lol: , θα μπορούσε να με βοηθήσει.

McGyver
11/03/2006, 13:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΙΠΠΕΑΣ
Θυμάσαι τιμή και από που το πήρες ; Θέλω να πάω να το δω από κοντά για να συγκρίνω και τις ενισχύσεις που έχει σε σχέση με το colori. Γιατί εγώ βασικά το θέλω όχι για το κρύο που όντως έχει αργά τα βράδια στις παραλιακές περιοχές αλλά κυρίως για την ποιότητα των ενισχύσεων.

Κοστίζει γύρω στα ? 175,00 και το είχα πάρει στο Motomarket...

Επειδή έχω και ένα ανοιξιάτικο μπουφάν Colori, πίστεψε με οι ενισχύσεις της Spidi είναι κατά πολύ ανώτερες σε ποιότητα και αίσθηση...

Το μόνο "μείον" του συγκεκριμένου μοντέλου είναι πως η προστασία της πλάτης δεν είναι standard και πρέπει να την αγοράσεις extra...

McGyver
11/03/2006, 13:41
ΕΠΙΣΗΣ, αν ξέρει κάποιος που μπορώ να βρω επιγονατίδες. Υπάρχει μήπως κάποιος "ΧΩΜΑΤΙΝΟΣ" που να έχει χρησιμοποιήσει εξωτερικές επιγονατίδες. Λογικά κάποιο μέλος με τέτοιες ανησυχίες, θα μπορούσε να με βοηθήσει.

Δες εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=16870&highlight=%E5%F0%E9%E3%EF%ED%2A%F4%2A%E4%E5%F2) και εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=11859&highlight=%E5%F0%E9%E3%EF%ED%2A%F4%2A%E4%E5%F2)...

koutroulis
11/03/2006, 14:06
Εγώ έχω της Acerbis, τα Carbon G...

Πολύ καλό και δροσερό γαντάκι για το καλοκαίρι...

ευχαριστώ

ξέρεις ποιος είναι αντιπρόσωπος της acerbis?

site?

McGyver
11/03/2006, 14:08
ξέρεις ποιος είναι αντιπρόσωπος της acerbis

Τσου, λυπάμαι...

Το συγκεκριμένο γάντι μπορείς να το βρεις στο Motomarket και στο Dainese shop στην Καλλιρόης (τουλάχιστον από εκεί τα έχουμε πάρει εγώ κι ο bartlal)...

Αν αρχίσεις να ψάχνεις, κοίτα να βρεις γαντάκι από mesh υλικό...

koutroulis
11/03/2006, 14:13
Τσου, λυπάμαι...

Το συγκεκριμένο γάντι μπορείς να το βρεις στο Motomarket και στο Dainese shop στην Καλλιρόης (τουλάχιστον από εκεί τα έχουμε πάρει εγώ κι ο bartlal)...

Αν αρχίσεις να ψάχνεις, κοίτα να βρεις γαντάκι από mesh υλικό...

ευχαριστώ και πάλι

τιμές που παίζει το συγκεκριμένο γάντι???

μέχρι ποιες θερμοκρασίες το αντέχεις?

Tropeas
11/03/2006, 14:17
Είναι κορυφαία γαντάκια και εγω τα έχασα... :bawl:
μου τα ματιασε ο Θωμάς που ξεκόλησε την γλύστρα για τον καθαρισμό της ζελατίνας απο τα δικά του... :a029:

ΙΠΠΕΑΣ
11/03/2006, 15:33

Αυτό που θέλω είναι να είναι όσο το δυνατό πιο διάτρητο από το κρύο. Δεν θέλω να ιδρώνω. Ξέρεις κανένα άλλο, άλλης εταιρίας και ας είναι και πιο ακριβό !! Το θέλω μόνο για καλοκαίρι και να έχει καλές ενισχύσεις.

Εννοείται ότι θα το κοιτάξω και το netline αλλά θέλω να δω αν υπάρχει και κάποιο πιο δροσερό(Όσο γίνεται).

idi
11/03/2006, 15:37
εχω αυτο και το φοραω ακομα και με 45 βαθμους καυσωνα χωρις κανενα προβλημα... ισα ισα με δροσιζει!

SHIFT Airborne Jacket

τα πουλαει ο "KRD" Καληρροης

link: http://shop.shiftracing.com/ecomm/ProductForward.do?forward=product.pagedef&proId=7384&cid=256&cname=Jackets&proNumber=10025&imgName=10025003F.jpg

40337

idi
11/03/2006, 15:42
ερώτηση

sorry για το Link αλλα βαριεμαι να τα ξαναγραφω :lol: :lol: :lol: :lol:

http://www.kawasaki-bikers.gr/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=197#4213

ΙΠΠΕΑΣ
11/03/2006, 15:55
Έχω ακούσει που κάποιοι λένε για το λεγόμενο "Κροκόδειλο". Τι είναι αυτό το πράγμα και ποιο τμήμα του σώματος προστατεύει ;

koutroulis
11/03/2006, 16:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
sorry για το Link αλλα βαριεμαι να τα ξαναγραφω :lol: :lol: :lol: :lol:

http://www.kawasaki-bikers.gr/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=197#4213

no prob

ευχαριστώ

saki_tsan
13/03/2006, 01:06
Κ το χειμωνιατικο ομως το μπουφανακι αν βγαλεις απο μεσα επενδυσεις και ιστοριες,δεν γινεται ωραιοτατο καλοκαιρινο..?? Εγω τουλαχιστον που εχω ενα της Richa ετσι γινεται... Θα πρεπει να ξηλωθεις για τα καλα αν πρεπει να αγοραζεις ενα για καθε εποχη! :eek: Για τα γαντακια δε λεω,πολυ ωραια,αλλα εμενα για καλοκαιρι μου αρεσουν περισσοτερο τα κοφτα! Δεν ξερω απο προστασια αν λενε τοσα πολλα βεβαια... :wave2:

40596

lampros_fazer
13/03/2006, 02:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από saki_tsan
Για τα γαντακια δε λεω,πολυ ωραια,αλλα εμενα για καλοκαιρι μου αρεσουν περισσοτερο τα κοφτα! Δεν ξερω απο προστασια αν λενε τοσα πολλα βεβαια... :wave2:

:nono: :nono: Ποτέ κομμένα!Προστασία μηδέν!Ασε τα κομμένα για τους μποντιμπιλντεράδες στα γυμναστήρια και τους ποδηλάτες..

lampros_fazer
13/03/2006, 02:40
Μπουφάν καλοκαιρινό μπορείς να βρεις και με 100 ευρώ.Τα 160 που έχει το colori και τα 175 που έχει το spidi (που δεν είναι καλοκαιρινό) τα θεωρώ πολλά.
Το μπουφαν είναι απαραίτητο και το το καλοκαίρι.(και τα γάντια βεβαίως).Θες να πας μια βόλτα,με τι θα πας με το κοντομάνικο?:nono: Κι αν χτύπα ξύλο.....
Τα χειμωνιάτικα μπουφάν χωρίς την επένδυση ίσως να αντέχεις όταν οδηγάς αλλά σταματήσεις έστω και 1 δευτερόλεπτο ή πηγαίνεις αργά ή έισαι πόλη θα κάνεις μπάνιο στην κυριολεξία!

Έχω ακούσει που κάποιοι λένε για το λεγόμενο "Κροκόδειλο". Τι είναι αυτό το πράγμα και ποιο τμήμα του σώματος προστατεύει ;

Κροκόδειλος είναι το παρακάτω.Προστατεύει τη σπονδυλική στήλη και τη μέση.

40614

idi
13/03/2006, 09:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από lampros_fazer

Κροκόδειλος είναι το παρακάτω.Προστατεύει τη σπονδυλική στήλη και τη μέση.

BTW εχω αυτον ακριβώς τον dainese Που ποσταρες και τον πουλαω

αμα θελει κανεις...Pm :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

koutroulis
13/03/2006, 09:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
BTW εχω αυτον ακριβώς τον dainese Που ποσταρες και τον πουλαω

αμα θελει κανεις...Pm :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ερώτηση

η πλάτη που έχουν τα μπουφάν δεν είναι αρκετή?

αν βάλεις κροκοδειλο φαντάζομαι πρέπει να βγάλεις την επένδυση της πλάτης?

idi
13/03/2006, 09:30
το ενα ειναι "κολλημένο" με ελαστικες ζωνες velcro πανω σου και καλύπτει τη σπονδυλική στήλη απο τη λεκανη εως το σβερκο και το αλλο ενα πολυ μικρότερο κομματι και ειναι και "ψιλοχυμα" μεσα στο jacket σου!

bartlal
13/03/2006, 12:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tropeas
Είναι κορυφαία γαντάκια και εγω τα έχασα... :bawl:
μου τα ματιασε ο Θωμάς που ξεκόλησε την γλύστρα για τον καθαρισμό της ζελατίνας απο τα δικά του... :a029:

:a029: :a029: :a029: :a029: :a22:

:a22: :a22: :a22:

rsp
13/03/2006, 13:01
Ολα καλα αλλα για κανα παντελονακι καλοκαιρινο που να αντεχει ομως και τι κακη στιγμη? Οχι επιγονατιδες γιατι για ταξιδι εγω τουλαχιστιν θελω κατι παραπανω!!

saki_tsan
13/03/2006, 15:09
:nono: :nono: Ποτέ κομμένα!Προστασία μηδέν!Ασε τα κομμένα για τους μποντιμπιλντεράδες στα γυμναστήρια και τους ποδηλάτες..

:lol: Παω πασο,κατι θα ξερεις παραπανω... Μαλιστα με εβαλες σε σκεψεις να τσιμπησω κανα καλοκαιρινο γαντακι! Το μπουφαν παντως θα το δοκιμασω και το καλοκαιρι... :wave2:

bartlal
13/03/2006, 15:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από rsp
Ολα καλα αλλα για κανα παντελονακι καλοκαιρινο που να αντεχει ομως και τι κακη στιγμη? Οχι επιγονατιδες γιατι για ταξιδι εγω τουλαχιστιν θελω κατι παραπανω!!

το κακο με το "αερινα" καλοκαιρινο παντελονακι ειναι το ποσο λεπτο θα ειναι το υφασμα του... βεβαια, δεν ξερω τι κυκλοφορει στην αγορα αλλα νομιζω οτι κατι σε λιγοτερο απο corduroειδες δεν νομιζω να υπαρχει... :wave2:

rsp
13/03/2006, 16:04
Ωραια μας ειπες οτι δεν ξερεις λοιπον καραφλε αφρικανε καποιος που να ξερει τωρα???:lol: :lol: :wave2:

morpheus
13/03/2006, 17:50
DAINESE G. HC-88 Tessuto

Σύντροφος κάθε καλοκαίρι. Ευάερο + ευήλιο. Τρυπητό. Ο κροκόδειλος extra.

Για παντελόνια η condura είναι πιο ελαφριά από το GoreTex αλλά το τελευταίο "αναπνέει" περισσότερο. (ελπίζω να μην τα μπέρδεψα κ τα εγραψα ανάποδα... :wave2: )

40716

furious
14/03/2006, 08:56
Για επιγονατίδες που λέτε έχω τις axo Knee Guard:
http://www.enduromagazine.com/01mercado/02profesionales/marsi/images/knee_guard_limited_edition.jpg

Τις φοράω πάνω από το παντελόνι και δένουν με ιμάντες με χριτς χρατς από πίσω. Κάτω απ' το παντελόνι δε φοριούνται με τίποτα. Εκτός απ' το ότι είναι μεγάλες για να χωρέσουν και να χωρέσουν δεν υπάρχει χώρος για να κινούνται ελεύθερα όπως κινείται το γόνατο.

Και η ερώτησή μου είναι η εξής: Δεν υπάρχει περίπτωση σε καμιά πτώση με ταχύτητα να ξεκολήσουν τα χριτς χρατς ή απλά να μετακινηθούν οι επιγονατίδες στο πλάι, πάνω ή κάτω;

ΙΠΠΕΑΣ
31/03/2006, 11:44
Μετά από αρκετό ψάξιμο για καλοκαιρινό μπουφάν ομολογώ ότι είχα μπερδευτεί. Ενδιαφερόμουν κυρίως για ένα δύο μοντέλα της οικογένειας summer line της colori.

Αυτό που δεν γνώριζα όμως σαν μοντέλο ήταν το eolos, το οποίο μου πρότεινε ο AFTER :a23: :a23:

Φυσικά και δεν είναι πανάκεια αφού η καλύτερη ασφάλεια ενός αναβάτη είναι η δική του προσοχή ώστε να μην ... πέσει.(φτου φτου ... μακριά απο ΟΛΟΥΣ).

Πήγα λοιπόν προχθές και αγόρασα το Αίολος της colori σε μαύρο. Είναι απο όλες τις πλευρές ΠΛΗΡΩΣ διάτρητο και αν το σηκώσεις ψηλά βλέπεις από τις τρυπούλες να περνάει φως. Χωρίς να το έχω δοκιμάσει σε υψηλές θερμοκρασίες, πιστεύω ότι για μέσα στην Αθήνα με ένα καλοκαιρινό μπλουζάκι από μέσα, θα μπορώ να το φορώ άνετα και θα έχω και τις προστασίες στους αγκώνες-μπράτσα, τους ώμους και στην πλάτη. Αυτό που αρχίζω να φοβάμαι είναι ότι αν τα βράδια σε παραλιακά μέρη έχει ψύχρα και εγώ από μέσα φοράω καλοκαιρινό μπλουζάκι θα το ψιλοδαγκώνω.
:lol: :lol:

Ας είναι, άλλωστε καλύτερα ξυλιασμένος παρά ιδρωμένος :yuck: .

Για όσους ενδιαφέρονται, η ενίσχυση της πλάτης είναι ανώτερη του ASSOS που είχα εγώ παλαιότερα και είναι χωνευτή σε τεράστια τσέπη με φερμουάρ. Πρέπει να είναι το ίδιο χοντρή με του DYLAN(Ελεγμένη και με προδιαγραφές CE ) . Επίσης μία διαφορά που εγώ είδα σε σχέση με το ASSOS είναι ότι οι ενισχύσεις των μπράτσων είναι σε εσωτερικές τσέπες και αφαιρούνται μέσα από το μανήκι και όχι έξω από αυτό.

Η τιμούλα 150 αλλά ο πωλητής μου έκανε έκπτωση και το πήρα 135.

Ένα από τα μείον είναι ότι λόγω αυτού του τρυπητού υφάσματος θέλει προσοχή να μην πιαστεί πουθενά και σκιστεί. Ο πωλητής πάντως μου ανέφερε ότι επισκευάζεται αν συμβεί το οτιδήποτε, από την Colori.

Ιδού

43001

idi
31/03/2006, 11:47
ποσο?

ΙΠΠΕΑΣ
31/03/2006, 14:40
Από τη δουλειά:

Σήμερα το φόρεσα για πρώτη φορά :cool:

Πραγματικά μόλις ξεκινάς από τα φανάρια με το μηχανάκι, νιώθεις την ψύχρα να κατακλύζει το κορμί σου. Φόραγα σήμερα ένα φούτερ από μέσα και όμως ψιλοκρύωνα.

Το καλοκαίρι αν φοράω από μέσα καλοκαιρινή μπλούζα υποθέτω ότι θα είμαι οκ . Θα επανέλθω στο παρόν topic για να πω τις εντυπώσεις μου όταν θα έχουμε 35άρες και 40άρες (στην τσιμεντούπολη).

To νιώθω σαν δεύτερο δέρμα μου, πολύ καλή εφαρμογή και πολύ πιο εύκαμπτο από το χειμερινό μου.

Anritsu
31/03/2006, 17:40

Το μόνο "μείον" του συγκεκριμένου μοντέλου είναι πως η προστασία της πλάτης δεν είναι standard και πρέπει να την αγοράσεις extra...

Aν όμως εχεις spidi χειμώνιατικο (σαν το δικό μου το ergo 05 ένα πράμα ) κούμπωνεις την πλάτη στο netline
:beer: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

island
01/04/2006, 08:11

Το spidi το έχω και εγώ και είναι πολύ καλό και "δροσερό" αν και διάβασα παραπάνω κάποιον να γράφει οτι δεν ειναι καλοκαιρινό τώρα πώς έβγαλε αυτο το συμπερασμα ? το έχει και ζεσταίνεται ?

Bil
01/04/2006, 09:00
Κουφό !!!:eyepop:
Και εγώ από χτές κοιτάω για καλοκαιρινό και είχα σταμπάρει το Colori Morisson που είναι στην αρχή του ποστ αλλάτώρα με μπερδέψατε...
Ασε που εδώ δεν υπάρχει αντιπρόσωπος της Colori και πρέπει να το παραγγείλω μέσω colori.net :mad: , οπότε ούτε εκπτωσούλα, ούτε για το μέγεθος θα είμαι σίγουρος :mad:

ΙΠΠΕΑΣ
01/04/2006, 20:43
Πήγα σήμερα Πάρνηθα. Φόρεσα το εν λόγω μπουφάν και από μέσα ένα φούτερ. Παρότι είχε λιακάδα, κρύωνα :uplate: γιατί όπως είπα και σε προηγούμενο post το τρυπητό ύφασμα κάνει καλά τη δουλειά του. Μάλλον θα επιστρέψω στην ζεστασιά του ASSOS μέχρι να μπει ο Μάϊος.

Δεν μπορώ να το συγκρίνω με το spidy που ανέφερε κάποιος φίλος παραπάνω γιατί είναι το πρώτο μου καλοκαιρινό μπουφάν και γενικά δεν αλλάζω συχνά εξοπλισμό. Δεν έχω φορέσει το καλοκαιρινό spidy οπότε δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός. Αυτό που σίγουρα μπορώ να σας πω είναι ότι έφυγα μεσημέρι από την Αγ. Τριάδα και γύρισα απόγευμα. Στις σκιές που έκαναν τα δέντρα κυρίως στο γυρισμό κρύωνα αρκετά ...

Όπως είπα και πριν θα σας πω ξανά σε 2-3 μήνες τι λέει το μπουφάν σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

vaspiou
17/05/2006, 02:28
να μαστε παλι...
κατατοπιστικοτατο post...
και εγω ψαχνω για καλοκαιρινο μπουφαν τωρα.
Για πες ippeas τωρα που κανει ζεστη σιγα σιγα τι λεει το EOLOS ??
Τα βραδακια πως ειναι? μπαινει πολυ κρυο?
Αντε να καταληξω και εγω καπου...
Ειμαι μεταξυ EOLOS και MORISSON της COLORI...
thx
:beer:

Konti
17/05/2006, 10:16
ΦΙΛΕ ΙΠΠΕΑ ΗΣΟΥΝ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟΣ!

ΨΑΧΝΟΜΟΥΝ ΚΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΜΠΟΥΦΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΣΤΑ ΥΠ' ΟΨΗΝ ΑΥΤΟ ΤΗΣ COLORI!

ΛΕΩ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΤΟ ΤΣΙΜΠΙΣΩ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΕΙ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΛΟΓΩ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ!

ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΦΟΡΑΩ ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ-ΕΧΩ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΒΕΒΑΙΑ-ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ ΑΛΛΟ, ΟΤΑΝ ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΜΕ 100+ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ:cry: :cry: :cry: :cry: !!!

vasilis03
17/05/2006, 12:52
Φίλε Ιππέα
Πολύ ωραίο το μπουφάν όμως τώρα που έχει ζεστάνει παραπάνω πως είναι; Κάνει δουλειά;
Για πες και από που έγινε η αγορά;

suzukimaniac
03/06/2006, 11:05
Πολυ καλο καλοκαιρινο....

http://www.dainese.it/eng/articolo.asp?cat=1,2,3,7&nome=G._AIR-FLUX_tex&articolo=1734949

catmaster
03/06/2006, 11:30
Εγω πηγα και παραγγειλα το καλοκαιρινο της Colori προχτες γιατι δεν ειχε στο νουμερο μου σε ανοιχτο χρωμα...
BTW εφτιαξαν τα παιδια το παλιο μου μπουφαν σε 5 λεπτακια!!καινουργιο εγινε και μαχιμο παλι!!

Και μονο για το aftermarket μαγκες αξιζει να πατε να ριξτε μια ματια....

(οχι μονο στα ρουχα....Η κοπελιτσα που δουλευει εκει μονο με animation η με τρελα κεφια απο τον θεο εγινε τοσο ομορφη..καποια στιγμη ειχα υπνωτιστει μιλαμε..)

vaspiou
03/06/2006, 15:32
(οχι μονο στα ρουχα....Η κοπελιτσα που δουλευει εκει μονο με animation η με τρελα κεφια απο τον θεο εγινε τοσο ομορφη..καποια στιγμη ειχα υπνωτιστει μιλαμε..)

Αν καταλαβα καλα για το μαγαζι στην Λ.Αλεξανδρας λες εε? Ενα ξανθο δεν λες??
Αν ειναι αυτο δεν εχεις και αδικο...!

ΙΠΠΕΑΣ
03/06/2006, 21:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από Konti
ΦΙΛΕ ΙΠΠΕΑ ΗΣΟΥΝ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟΣ!

ΨΑΧΝΟΜΟΥΝ ΚΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΜΠΟΥΦΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΣΤΑ ΥΠ' ΟΨΗΝ ΑΥΤΟ ΤΗΣ COLORI!

ΛΕΩ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΤΟ ΤΣΙΜΠΙΣΩ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΕΙ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΛΟΓΩ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ!

ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΦΟΡΑΩ ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ-ΕΧΩ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΒΕΒΑΙΑ-ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ ΑΛΛΟ, ΟΤΑΝ ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΜΕ 100+ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ:cry: :cry: :cry: :cry: !!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από vasilis03
Φίλε Ιππέα
Πολύ ωραίο το μπουφάν όμως τώρα που έχει ζεστάνει παραπάνω πως είναι; Κάνει δουλειά;
Για πες και από που έγινε η αγορά;

Μιας και αρχίσαν οι ζέστες είναι κατάλληλη στιγμή για να σας αναφέρω τις εντυπώσεις μου από το EOLOS. :p

Το μπουφανάκι το φοράω μέρα νύχτα μέχρι στιγμής. Φοράω μονίμως από μέσα καλοκαιρινό κοντομάνικο μπλουζάκι. Τυγχάνει να κινούμαι άλλοτε μέρα και άλλοτε νύχτα, θα πρέπει να σας αναφέρω ότι όταν το φορώ και έχει ανέβει ο ήλιος, ομολογουμένως, νιώθω λίγο δυσφορία λόγω της ζέστης. Αυτό επιδεινώνεται από το γεγονός ότι το αγόρασα σε μαύρο χρώμα, ώστε να το φορώ τα βράδυα που μπορεί να πηγαίνω καμία βόλτα για ποτό(Παραλιακά) ώστε να είναι όσο γίνεται διακριτικό. Όπως γνωρίζετε το μαύρο χρώμμα συγκεντρώνει την θερμότητα από την ακτινοβολία του ήλιου και είναι το χειρότερο χρώμα που μπορεί να πάρετε για καλοκαίρι. Προσοχή, το παραπάνω ισχύει ΜΟΝΟ για μέσα στη πόλη στο μποτιλιάρισμα και μόνο τις πρωϊνές και μεσημεριανές ώρες.

Αν κινιόμουν εκτός κέντρου και είχα μονίμως ελάχιστη ταχύτητα 30-40 χαω, ο αέρας που μπαίνει μέσα από το ΠΛΗΡΩΣ διάτρητο ύφασμα είναι ικανός, αν μη τι άλλο να σε κάνει να νιώσεις άνετα.

Αν υποθέσουμε ότι κινείστε στην επαρχία τότε σίγουρα είναι τέλειο μπουφάν. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι σε παραλιακά μέρη ή σε δασώδη περιοχή με σκιώδεις δρόμους, το βράδυ ίσως και να κρυώνετε λίγο(λίγο ψύχρα όπως λέμε ... ) :lol: .

Αν το θέλετε για την πόλη και θέλετε να είναι περισσότερο δροσερό την ημέρα, θα σας συμβούλευα να αγοράσετε το μπουφάν μου σε δίχρωμο(Μαύρο - χρώμμα πάγου). Αν το πάρετε σε αυτό το χρώμμα, τα σημεία του σώματος (ώμοι και πάνω μέρος των χεριών όπου χτυπάει απευθείας ο ήλιος) θα είναι σε ανοιχτό χρώμμα(πάγου) και έτσι δεν θα εγκλοβίζεται ζέστη.

Εννοείται ότι σε καμία περίπτωση δεν ιδρώνω είτε το φόρεσα πρωϊ είτε το φόρεσα μεσημέρι. :cool: Η προυπόθεση για το προηγούμενο είναι να μην καθυστερείτε πάνω από 5-6' να του ανοίξετε το φερμουάρ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΕΤΕ το θηρίο σας. Το ίδιο ισχύει και για το χρόνο από τη στιγμή που θα το φορέσετε μέχρι να αρχίσει να κινείται η μηχανή.

Αν θέλετε ένα μπουφάν να σας παρέχει κάποια ασφάλεια για μέσα στην Αθήνα και για να πηγαίνετε στην δουλειά σας ή για καφέ, αγοράστε το. Αν πιστεύετε ότι θα νιώθετε ότι φοράτε ραντέ φανελάκι μην το αγοράσετε. Αν πιστεύετε ότι θα το φοράτε όταν πηγαίνετε για καμία βραδυνή βόλτα στα παραλιακά μαγαζιά π.χ του πόρτο ράφτη ή των μαγαζιών του μικρολίμανου απέναντι από το δελφινάριο(Hard Rock κτλ), αγοράστε το. Αν πιστεύετε ότι θα μπείτε σε κάποιο μαγαζί με πορτιέρη με αυτό το μπουφάν καλύτερα μην το αγοράσετε :rotflmao:

Το πρόβλημα που εγώ αντιμετωπίζω μόνο είναι ,τι κάνουμε στη περίπτωση που το φοράμε για να πάμε για μπάνιο και πρέπει να κατέβουμε στην παραλία. Το να το πάρω μαζί στην άμμο, όταν αράξω, το βλέπω λίγο υπερβολικό :a03: :a029: :rotflmao:
Αυτό που έχω σκεφτεί είναι να βάλω μεγαλύτερη μπαγαζιέρα και να το βάζω μαζί με το κράνος. Εδώ όμως εμφανίζεται το πρόβλημα ότι λόγω της χοντρής και άκαμπτης προστασίας(Ευρωπαϊκών προδιαγραφών) που έχει στην πλάτη, δεν νομίζω ότι μπορεί να χωρέσει μαζί με το κράνος. :(

Παρότι δεν έχω δοκιμάσει το Spidi όπως είπα και σε προηγούμενο μήνυμα, πιστεύω ότι μάλλον δεν θα έχει μεγάλη διαφορά, λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών που έχουμε στη πατρίδα μας(Μποτιλιάρισμα - Καύσωνα).

Αν τελικά επιλέξτε άλλο καλοκαιρινό μπουφάν χωρίς να πάρετε γνώμη πρώτα, τουλάχιστον αγοράστε ανοιχτόχρωμο.

Θα ξαναγράψω όταν θα αρχίσουν οι 35άρες και οι 40άρες(Καύσωνας) :a023:

furious
08/06/2006, 21:04
Για να κλειδώνεις το μπουφάν πάνω στη μηχανή, μπορείς να πάρεις ένα ατσαλένιο δίχτυ γι' αυτή τη δουλειά:

http://www.pac-safe.com

Βρήκα στην Αθήνα ένα μαγαζί που τα φέρνει, αν θες πες να ψάξω να βρω τα στοιχεία του.

Nostra
09/06/2006, 10:27
εγώ πήρα πριν δέκα μέρες το bering της φωτό και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Και όμορφο ανοιχτό μπεζ για να μη σκαω με το μαυρο και διατρητο για να παίρνω αέρα και προστατευτικά καλά έχει... Βέβαι σκέφτομαι να του βάλω το knox της πλάτης του χειμερινού μου μπουφάν....

τις τελευταίες μόνο μέρες που έχει μια ψιλοψύχρα το βράδυ δε μπορούσα να κυκλοφορήσω μόνο με t-shirt από μέσα.... ψιλοκρύωνα.

τιμή 120ευρώ η επίσημη της αντιπροσωπείας

51364

madtank
09/06/2006, 10:59
[B]
Αν τελικά επιλέξτε άλλο καλοκαιρινό μπουφάν χωρίς να πάρετε γνώμη πρώτα, τουλάχιστον αγοράστε ανοιχτόχρωμο.

Ένας άλλος λόγος για ανοιχτοχρωμα "ρούχα" για την μηχανή έιναι ότι ΣΕ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ οδηγοί και όχι μόνο..(εννοώ και τους πεζούς).

Ένα μειονέκτημα είναι ότι στα ανοιχτοχρωμα ρούχα οι λεκέδες , διαφορες βρωμίτσες διακρίνονται πιο έντονα..

Μην τα θέλουμε και όλα δικά μας...

ΙΠΠΕΑΣ
19/06/2006, 12:08
Από αύριο αρχίζουν οι ΚΑΨΩΝΕΣ που έλεγε και η γιαγιά μου :lol: .

Όσοι σκέφτονταν να πάρουν το EOLOS καλό θα ήταν να διαβάσουν τις παρατηρήσεις που θα γράψω αύριο-μεθαύριο εδώ.

;)

ΙΠΠΕΑΣ
20/06/2006, 20:11
Λοιπόν, σήμερα φόρεσα το Colori EOLOS με περίπου 35 βαθμούς Κελσίου.

Η διαδρομή μου είναι περίπου 12 χλμ μέχρι την δουλειά. Περίπου τα μισά γίνονται σε ελαφρύ μποτιλιάρισμα και τα άλλα μισά γίνονται σε ευθείες όπου δεν κολλάει η κίνηση και όλοι τρέχουν.

Η δυσφορία από την ζέστη είναι δεδομένη.

Ελάχιστος ιδρώτας στις μασχάλες παρατηρείται αν πάτε και μπλέξετε στο κέντρο σε πολύ άσχημο μποτιλιάρισμα. Αν κάθε 2-3 λεπτά ξεκινάτε και το μηχανάκι κινείται, αερίζεται το σώμα αρκετά και δεν παρουσιάζεται πρόβλημα.

Στην διαδρομή (παραπάνω) που διήρκησε 30', έβγαλα αμέσως το μπουφάν με το που κατέβηκα από το μηχανάκι και όταν μπήκα στη δουλειά μου, παρατήρησα ότι στο καλοκαιρινό μου μπλουζάκι, στις μασχάλες δεν υπήρχε εμφανές ίχνος ιδρώτα.

Εκεί που κάπως ένιωθα να είναι υγρό το σώμα μου ήταν στις εξωτερικές πλευρές των μπράτσων καθώς εκεί βρίσκονται οι προστασίες. Κάτι ανάλογο ένιωθα και στην πλάτη λόγω της μεγάλης προστασίας που έχει εκεί. Στα σημεία αυτά ο αέρας δεν μπορεί να περάσει μέσα από το υλικό της προστασίας.

Την ζέστη-δυσφορία την ένιωθα και το βράδυ(χθες). Επομένως καταλαβαίνετε ότι η ζέστη είναι ζέστη και δεν σχετίζεται αυτό που θα νιώθετε μέσα στο μπουφάν μόνο με το χρώμα(μαύρο στη περίπτωση τη δική μου).

Για μένα, στο αν τελικά θα σας ικανοποιήσει το συγκεκριμένο μπουφάν, θα παίξει ρόλο αν κινείστε στο κέντρο ή αν κινείστε σε δρόμους με μεγάλη μέση ωριαία ταχύτητα. Αν κινείστε στο κέντρο στο καταμεσήμερο θα ιδρώνετε σίγουρα, αν όμως κινείστε πιο περιφερειακά και πιο άνετα, τότε δεν θα έχετε πρόβλημα μέχρι τους 30-35 βαθμούς κελσίου. Σίγουρα όμως ο χρωματισμός παίζει μεγάλο ρόλο για την ημέρα αλλά από την άλλη το λευκό και τα ανοιχτόχρωμα θα λερώνονται. :sick:

Για τις παραπάνω δοκιμές να έχετε υπ οψιν σας ότι φορούσα από μέσα από το μπουφάν μόνο ένα καλοκαιρινό κοντομάνικο.

gdevelek
20/06/2006, 20:33

Ελάχιστος ιδρώτας στις μασχάλες παρατηρείται αν πάτε και μπλέξετε στο κέντρο σε πολύ άσχημο μποτιλιάρισμα. Αν κάθε 2-3 λεπτά ξεκινάτε και το μηχανάκι κινείται, αερίζεται το σώμα αρκετά και δεν παρουσιάζεται πρόβλημα.

φίλε αυτό παίζει πάρα πολύ με τον άνθρωπο

υπάρχουν άτομα που ιδρώνουν μόνο αν τρέξουν και άλλοι που στάζουν απλά και μόνο που στέκονται όρθιοι, πάντα στις ίδιες κλιματολογικές συνθήκες

το θέμα είναι πως και για τους δύο η πτώση κοστίζει πολύ, και γι' αυτό λίγη σημασία, τελικά, έχει η ζέστη και ο ιδρώτας

madtank
21/06/2006, 08:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
φίλε αυτό παίζει πάρα πολύ με τον άνθρωπο

υπάρχουν άτομα που ιδρώνουν μόνο αν τρέξουν και άλλοι που στάζουν απλά και μόνο που στέκονται όρθιοι, πάντα στις ίδιες κλιματολογικές συνθήκες

το θέμα είναι πως και για τους δύο η πτώση κοστίζει πολύ, και γι' αυτό λίγη σημασία, τελικά, έχει η ζέστη και ο ιδρώτας

+ 1000 :wave2: :wave2:

latris mixanis
24/06/2006, 01:03
Σήμερα πήγα να πάρω καλοκαιρινό μπουφάν και απογοητεύτηκα, από ποιότητα ή γιατι δεν υπήρχαν γυναικεία :mad: :sad:
Μένει να πάω να δώ dainese(μην πει κανείς τπτ) και spidi.

Θα τα σκάσω ίσως αλλά θα πάρω μπουφάν.

kachius
28/06/2006, 14:57
Δες αυτό

http://www.bering.fr/index.adml?r=164&f=1715

Eίναι το bering sunrise (αυτό που πόσταρε ο Nostra
στην προηγούμενη σελίδα) με 118 ευρώ.

Φίλε Nostra, τί λέει το μπουφανάκι;

Είναι πολύ ελκυστική η τιμή του και η bering μου φαίνεται
αξιόλογη.

Οι προστασίες; Καλές;

Nostra
28/06/2006, 15:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από kachius
Φίλε Nostra, τί λέει το μπουφανάκι;

Eγώ το πήρα 110 ευρώ μέσω του συνεργείου μου.

Κανονική τιμή 119-120 νομίζω. Πιο φτηνό από όλες τις μεγάλες μάρκες χωρίς όμως να έχει να ζηλέψει τίποτα σε ποιότητα.

Να προσέξεις να δοκιμάσεις όλα τα μεγέθη πριν αποφασίσεις, γιατί υποτίθεται ότι το καλοκαιρινό μπουφάν πρέπει να εφαρμόζει Just επάνω σου.

Αν το πάρεις μεγαλύτερο θα παίζουν τα πλαστικά στους ώμους και στους αγκώνες σου.

Τα προστατευτικά έιναι καλά αλλά της πλάτης είναι απλό... εγώ έχω βάλει το knox του χειμερινού μπουφάν και αισθάνομαι πιο ασφαλής.... ελπίζω να μη χρειαστεί να ελέγξω πρακτικά αν είναι καλά τα προστατευτικά....

το μπουφάν είναι άπαιχτο... το ίδιο από ότι είδα τη Δευτέρα στο Δέλεαρ το έχουν πάρει άλλοι τρεις....

και η τιμή του σε σχέση με τον ανταγωνισμό.... 25-60% χαμηλότερη.

Δε γουστάρω να κάνω διαφήμιση σε κανέναν αλλά εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος....

zanny
28/06/2006, 15:36
Το ίδιο της Bering (sunrise) πήρα κι εγώ.
Τιμή 108 από 120 στη Μιχαλακοπούλου.
Παρόλο που πήρα το μαυρο-μπλε, νομίζω ότι από θέμα ζέστης τα πάει αρκετά καλά.
Βέβαια δεν έχω και εμπειρία από άλλα διάτρητα.
Το πακέτο παίζει αν μείνεις στον ήλιο χωρίς να κινείσαι για παραπάνω από 3-4 λεπτά, πάντα με τις θερμοκρασίες που παίζουν τώρα.
Κυρίως ιδρώνεις στην πλάτη όπου υπάρχει και το μεγάλο προστατευτικό και δεν αερίζεται.
Τα προστατευτικά ώμου & αγκώνα φαίνονται εντάξει,
αυτό όμως της πλάτης νομίζω ότι είναι της πλάκας, από μια πρόχειρη ματιά που του 'ριξα..

Γενικά πάντως φαίνεται προσεγμένο.
Είδομεν..

Infini
29/06/2006, 02:32
Ξέρεις από τι υλικό είναι και σε ποια σημεία είναι διάτρητο;

latris mixanis
29/06/2006, 02:33
Tελικά το μόνο που ήταν καλό πάνω μου ήταν της Dainese όπου και πήρα 200€.
Όλα τα υπόλοιπα μου ήταν μεγάλα, ξένα και ας δοκίμαζα το μικρότερο:sad:

latris mixanis
06/07/2006, 15:59
Ωραία μπουφάν είναι και αυτό της colori (http://www.coloriposto.gr/posto/gr/details.asp?ProductID=582)

ΙΠΠΕΑΣ
06/07/2006, 17:48
Σχετικά με το προηγούμενο post, για όποιον ενδιαφέρεται μπορώ να του πω εντυπώσεις. Το έχω αγοράσει ! :wave2:

latris mixanis
06/07/2006, 19:56
Σχετικά με το προηγούμενο post, για όποιον ενδιαφέρεται μπορώ να του πω εντυπώσεις. Το έχω αγοράσει ! :wave2:

Άρα τις γράφεις για να γνωρίζουν οι μελλοντικοί αγοραστές:winka:

ΙΠΠΕΑΣ
06/07/2006, 20:21
Τις έχω γράψει στη προηγούμενη (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=19713&perpage=15&pagenumber=3) σελίδα από αυτή που είμαστε τώρα. Ωστόσο αν κάποιος θέλει περισσότερες επεξηγήσεις, εδώ είμαστε ! :wave2:

SF
07/07/2006, 11:18
Εγώ πήρα το Spyke Fury, και είναι σα να μη φοραω τίποτα! Ενώ απο μακριά δε φαίνεται τρύπιο όπως το Dainese. Λίγο μπόλικο στα μανίκια, αλλά κατα τ'αλλα κομπλέ. Εχει και αδιαβροχο σε τσεπη της πλάτης!

54400

bartlal
07/07/2006, 12:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από SF
Εγώ πήρα το Spyke Fury, και είναι σα να μη φοραω τίποτα! Ενώ απο μακριά δε φαίνεται τρύπιο όπως το Dainese. Λίγο μπόλικο στα μανίκια, αλλά κατα τ'αλλα κομπλέ. Εχει και αδιαβροχο σε τσεπη της πλάτης!

+ πολυ καλη ποιοτητα προστατευτικων (αν και πρεπει να αντικατασταθει αυτο της πλατης)
+ αρκετες και αδιαβροχες τσεπες

- περισσοτερο ζεστο απο ενα εντελως διατρητο αλλα οχι υπερβολικα ζεστο

@SF: στην δικη μου περιπτωση ειναι οκ στα μανικια. στενεψες τους ιμαντες στα μπρατσα?

oulas
08/07/2006, 01:57
Εγω το καλοκαιρι φοραω παντα κοντομανικο γιατι εστω και για ενα λεπτο ορθιος γινομαι ουνι στον ιδρωτα. Επισης ξυρισα τα μαλλια για να μπορω να φοραω το κρανος ανετα και να μην δυνοπαθω. Η λυση ειναι πολυ χαμηλο οριο ταχυτητα το καλοκαιρι και τα προλαβενεις ολα κατα 95%. 3-4 φορες που επεσα καλοκαιρι με 30 -40 χλμ και επαθα και μερικα εγκαυματα δεν μου κοστισαν σε τιποτα... ΜΑκρια απο τα μπουφαν καλοκαιριατικα! Να παμε απο θερμοπληξια? Οχι:nono:

Σε ταξιδι λογω μεγαλης ροης του αερα βαζουμε μπουφανακι:smilea:

Λεωνίδας
08/07/2006, 02:20
Ωχ τώρα θα πέσουν να σε φάνε :rolleyes:

jimmis77
08/07/2006, 19:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από SF

πες μας και ποσο το πηρες,απο που και κανα τηλεφωνο αν υπαρχει.

επισης αν γνωριζει κανενας για το IXON HACKER.ποιοτητα,αν υπαρχει σε καποιο e-shop κτλ.
αναμεσα σε αυτα τα δυο κοιταζω.:wave2:

54496

SF
10/07/2006, 09:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από jimmis77
πες μας και ποσο το πηρες,απο που και κανα τηλεφωνο αν υπαρχει.

επισης αν γνωριζει κανενας για το IXON HACKER.ποιοτητα,αν υπαρχει σε καποιο e-shop κτλ.
αναμεσα σε αυτα τα δυο κοιταζω.:wave2:

Εγώ το πήρα από τον PRS (στην αρχή της Μεσογείων). Η τιμή καταλόγου νομίζω είναι 169€.

SF
10/07/2006, 09:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από bartlal
+ πολυ καλη ποιοτητα προστατευτικων (αν και πρεπει να αντικατασταθει αυτο της πλατης)
+ αρκετες και αδιαβροχες τσεπες

- περισσοτερο ζεστο απο ενα εντελως διατρητο αλλα οχι υπερβολικα ζεστο

@SF: στην δικη μου περιπτωση ειναι οκ στα μανικια. στενεψες τους ιμαντες στα μπρατσα?

Στην πλάτη μπαίνει το σκληρό G2 της Dainese που έχω.

Στα μανίκια μου είναι ΟΚ στο μήκος (το XL) αλλά είναι λίγο μπόλικα όσο και να τα σφίξω. Αλλά για τη χρήση που προορίζεται είναι μια χαρά.

latris mixanis
10/07/2006, 09:38
Προσωπικά δεν έχω βρει μπουφάν που να μου είναι τελείως τσίτα στα μανίκια, όλα μου έχουν λίγο μπόσικο:( και κάποια αν και το μικρότερο νούμερο μου είναι μεγάλα :mad:

TSIV
10/07/2006, 10:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από oulas
Εγω το καλοκαιρι φοραω παντα κοντομανικο γιατι εστω και για ενα λεπτο ορθιος γινομαι ουνι στον ιδρωτα. Επισης ξυρισα τα μαλλια για να μπορω να φοραω το κρανος ανετα και να μην δυνοπαθω. Η λυση ειναι πολυ χαμηλο οριο ταχυτητα το καλοκαιρι και τα προλαβενεις ολα κατα 95%. 3-4 φορες που επεσα καλοκαιρι με 30 -40 χλμ και επαθα και μερικα εγκαυματα δεν μου κοστισαν σε τιποτα... ΜΑκρια απο τα μπουφαν καλοκαιριατικα! Να παμε απο θερμοπληξια? Οχι:nono:

Σε ταξιδι λογω μεγαλης ροης του αερα βαζουμε μπουφανακι:smilea:

:nono: μπουφαν παντα
προσεχουμε για να εχουμε:wave2:

SPSP65
11/07/2006, 11:46
Καλοκαιρινά μπουφάν βρήκα σ' αυτό το site.

http://www.moto-accessories.gr/greek/ProductList.asp?CatID=370&CatPosition=253

Εχει κανείς μπουφάν IXON (ειδικότερα το carbonic) εντυπώσεις ;;;

makis206
15/07/2006, 14:35
Χτες το απόγευμα πήρα το Colori Bowie. Η τιμή του είναι 190 ευρώ αλλά εγώ το πήρα 175 γιατί πλήρωσα με μετρητά και είμαι και καλό κοπέλι.:lol: :lol:

Σήμερα που το φόρεσα μέσα στην πόλη με 35 βαθμούς υπό σκιά μου έκανε τρομερή εντύπωση το πόσο δροσερό και ελαφρύ είναι. Είχα συνηθίσει και στο Dylan βέβαια αλλά πραγματικά με το Bowie ένοιωσα άλλος άνθρωπος.

Έχει τις απαραίτητες προστασίες στους αγκώνες, ώμους και πλάτη, αλλά και εσωτερική επένδυση που αφαιρείται. Σίγουρα πολύ χρήσιμη για τις βραδιές του καλοκαιριού που σε κόβει η υγρασία !:lol:

Μπορέιτε να το δείτε εδώ (http://www.coloriposto.gr/posto/gr/details.asp?ProductID=449) και παραθέτω και μια φωτογραφία.

Εγώ πήρα το σκούρο μπλέ με άσπρο.:cool:

:beer: :beer:

55395

Infini
15/07/2006, 16:39
Από την φωτογραφία φαίνεται οτι μάλλον δεν είναι διάτρητο. Αν σε κρατάει δροσερό ακόμα και σε τέτοια θερμοκρασία τότε υποθέτω το aiolos θα είναι ακόμα πιο δροσερό. Εγώ δοκίμασα ένα Dainese καλοκαιρινό αλλά είχε τόσο μεγάλες τρύπες που φαινόταν από μέσα η μπλούζα ειδικά αν έχει έντονο χρώμα, κάτι που δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα. Συμφωνώ με αυτό που έγραψε ο λάτρης μηχανής για τα μανίκια. Στα καλοκαιρινά είναι λίγο περίεργα, μπορεί να σε σφίγγει στο υπόλοιπο σώμα και στα μανίκια να είναι πολύ χαλαρό.

makis206
15/07/2006, 19:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από Infini
Από την φωτογραφία φαίνεται οτι μάλλον δεν είναι διάτρητο. Αν σε κρατάει δροσερό ακόμα και σε τέτοια θερμοκρασία τότε υποθέτω το aiolos θα είναι ακόμα πιο δροσερό. Εγώ δοκίμασα ένα Dainese καλοκαιρινό αλλά είχε τόσο μεγάλες τρύπες που φαινόταν από μέσα η μπλούζα. :)

Κι όμως κατά ένα περίεργο τρόπο νοιώθω τη δροσιά να περνάει από μέσα του !

Όχι βέβαια όταν είμαι σταματημένος σε φανάρι για παράδειγμα, αλλά όταν κινούμαι είναι αρκετά δροσερό !

Κι έχει και ύφασμα εσωτερικά για να κρατάει έξω το νερό σε περίπτωση βροχής. Δεν είχα βέβαια την ευκαιρία να το διαπιστώσω ακόμα.. :lol:

:beer: :beer:

jimmis77
15/07/2006, 20:25
εχθες πηρα τελικα το carbonic της ixon,προσφορα στα 139ε απο
moto-accessories.ειναι διατρητο στο στηθος,στους ωμους και στην εσωτερικη πλευρα στα μανικια,καθως εχει και αφαιρουμενη αδιαβροχη επενδυση.

55435

SPSP65
17/07/2006, 07:40
Φίλε Jimmis77 πέρα από τα γενικά χαρακτηριστικά σε τεστ drive στη ζέστη πως είναι από προστασία πως πάει;
H αφαιρούμενη αδιάβροχη μεμβράνη είναι σκέτο νάιλον;
Επειδή με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο μπουφάν η γραμμή είναι όπως τα πολιτικά (νούμερα 54 large κτλ)

thnx

warm up
24/08/2006, 09:32
Προσφορά από την Spyke
Καλοκαιρινό μπουφαν με προστατευτικά προδιαγραφών, φουλ δίατρητο (σαν να μην φοράς τίποτα).!!!

ΜΟΝΟ 130 euro
Θα το βρείτε στά:

Warm up - Triumph
Μιχαλακοπούλου 189 Αθήνα
τηλ. 210.7488811

ΗΛΙΟΦΙΛ Α.Ε.
Μιχαλακοπούλου 77 Αθήνα
Τηλ. 210.7770079

Βουκης Way
Λευκάδος 18 Καμίνια-Πειραιας
τηλ. 210.48.27.200

περισσότερα στο....
www.warmup.gr

58911

Electra
24/08/2006, 14:37

Είναι όντως πολύ καλό και δροσερό!

Αλλά..... δε κοιτάτε για κάνα χειμωνιάτικο σιγά σιγά??:D

Cpt. Haddock
24/08/2006, 14:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από Electra
Αλλά..... δε κοιτάτε για κάνα χειμωνιάτικο σιγά σιγά??:D

Έχουμε

:winka:

:beer: :beer: :wave2:

Electra
24/08/2006, 14:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Έχουμε

:winka:

:beer: :beer: :wave2:

Αααα έχει γυρίσει το ποστ στο επόμενο καλοκαίρι τώρα φαντάζομαι... :D :winka:

Εγώ πάλι θέλω να αγοράσω χειμωνιάτικο (ας το αφήσω για άλλο thread)

Cheers

jimmis77
29/08/2006, 19:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από SPSP65
Φίλε Jimmis77 πέρα από τα γενικά χαρακτηριστικά σε τεστ drive στη ζέστη πως είναι από προστασία πως πάει;
H αφαιρούμενη αδιάβροχη μεμβράνη είναι σκέτο νάιλον;
Επειδή με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο μπουφάν η γραμμή είναι όπως τα πολιτικά (νούμερα 54 large κτλ)

thnx

οταν εισαι σταματημενος,απλα σκας.οταν εισαι πορεια 50-60 και ανω ειναι δροσερο.η επενδυση του δεν ειναι σκετο ναυλον,ειναι αρκετα <<χοντρη>>.εξαλου δεν ειναι τελειως καλοκαιρινο.τελειως καλοκαιρινο ειναι το hacker.εγω πηρα αυτο με σκοπο για φθινοπωρινη-ανοιξιατικη χρηση σε ταξιδια και οχι στην πολη.αν θες κατι για την πολη ,κοιταξε για το hacker.θα σε καλυψει.
ναι,τα νουμερα ετσι ειναι.:wave2:

Draken
07/04/2007, 02:34
Sorry για την νεκρανασταση του topic αλλα ετσι οπως τα πηγαινει ο καιρος μας βλεπω να κυκλοφορουμε με καλοκαιρινα μπουφαν 6 μηνες min τον χρονο...
Πηγα να παρω σημερα το Bering Sunrise αλλα μου εκανε εντυπωση το οτι ηταν υπερβολικα κοντο...
Για αυτο κατεληξα στο Ixon Hacker (σαφως κατωτερο ποιοτικα) αλλα καθοταν πολυ καλυτερα επανω μου...
Ειμαι τοσο περιεργος η ειχε και αλλος αντιστοιχο προβλημα με το Sunrise?

Infini
07/04/2007, 11:35
Το έχω δοκιμάσει και εγώ το sunrise. Είναι πολύ κοντό.

clockwork
13/04/2007, 19:10
Νεκρανάσταση τώρα με την κάψη...

Στο μαγαζί που θα πάρω την μηχανή, μου δίνουν δώρο το Clover Airjet...Ξέρει κανείς τπτ για το συγκεκριμένο μπουφάν?

TSIV
14/04/2007, 09:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από warm up
Προσφορά από την Spyke
Καλοκαιρινό μπουφαν με προστατευτικά προδιαγραφών, φουλ δίατρητο (σαν να μην φοράς τίποτα).!!!

ΜΟΝΟ 130 euro
Θα το βρείτε στά:

Warm up - Triumph
Μιχαλακοπούλου 189 Αθήνα
τηλ. 210.7488811

ΗΛΙΟΦΙΛ Α.Ε.
Μιχαλακοπούλου 77 Αθήνα
Τηλ. 210.7770079

Βουκης Way
Λευκάδος 18 Καμίνια-Πειραιας
τηλ. 210.48.27.200

περισσότερα στο....
www.warmup.gr

το πηρα χθες στα 100 ευρω (μεσω γνωστου απο ενα μαγαζι στην ηλιουπολη)
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΟΟΟ:D

Infini
14/04/2007, 10:00
Να έγραφες και ποιο μαγαζί είναι καλά θα ήταν. Ποιο μοντέλο της spyke είναι; Το πιο διάτρητο καλοκαιρινό που έχω δει είναι αυτό:
http://www.motomarket.gr/pindex.php?&file=clothing_product.xml&id=591

perastikos
05/05/2007, 17:38

Τα κομμένα γάντια είναι για τον π#$%ο άσχετα αν είναι για μηχανή?

Π.χ.
Αυτά
http://www.motomarket.gr/pindex.php?&file=clothing_product.xml&id=658

είναι καλύτερα σε θέμα προστασίας από αυτά?
http://www.motomarket.gr/pindex.php?&file=clothing_product.xml&id=652

Στα δάχτυλα δεν βλέπω κάποια ιδιαίτερη προστασία στα πρώτα. Βέβαια αν δεν τα δεις από κοντά, από τη photo δεν βλέπεις και πάρα πολλά...

Suner
11/05/2007, 10:48
Εχω δει ολη τη συζητηση και παραθέτω και εγω τις πληροφορίες που βρήκα.
. Ζω στην Κύπρο και πιστέψτε με ειναι καλύτερα να μετακομίζεις σε αλλη χώρα το καλοκαίρ λόγω ζέστης. Αφόρητη λέμε. Αφου αν έχεις κουτί και δεν εχεις κλιματισμό εισαι καταδικασμένος.(δεν μπορώ ουτε να το σκέφτομαι).

Το μπουφαν που έχω ειναι χειμερινό (rev it) και όταν βγάζω την επένδυση ειναι ενταξει για τη νύχτα του καλοκαιριού.
Το μεσημέρι ορκίστηκα οτι δεν θα το ξαναφορέσω οταν είμαι εντός πόλης. ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Εψαξα και βρήκα τα ακόλουθα ''μπουφαν'' που μου φάνηκαν άκρως ενδιαφέροντα εαν μπορώ να τα φοράω πάνω απο τη φανέλα μου. Μοιάζει με ΄κροκόδειλο' αλλά ειναι κατι διαφορετικό πιστέυω.

Απόψεις και εμπειρίες δεκτές!!

88080

Suner
11/05/2007, 10:49
2

88081

Suner
11/05/2007, 10:50
3

88082

Suner
11/05/2007, 10:50
4

88083

perastikos
12/05/2007, 09:31

Ας ανανεώσουμε λίγο το post. :p
To συγκεκριμένο μπουφάν το πήρα και εγώ χθες. Μάλλιστα, στο motomarket μου είπε πως την επόμενη εβδομάδα έρχεται ένα καινούργιο (σαν το) Netline (θα είναι γύρω στα 175Ε, χωρίς γιλεκάκι όμως). Αποτέλεσμα: από 165 το πήρα 139 :cool:

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές, λίγο που βγήκα στην εθνική τώρα το πρωί.
Όντως αρκετά καλύτερες στην αίσθηση οι προστασίες από το Eolos (πήγα και το δοκίμασα και αυτό στην Colori, 135 μου το άφηνε). Επίσης το Eolos μου φάνηκε αρκετά κοντό! Αντίθετα αυτό της spidi καλύπτει καλύτερα τη μέση ;)

Τέλος, όπως έχει ήδη γραφεί η προστασία της πλάτης δεν είναι standard και πρέπει να την αγοράσεις extra ή να βάλεις αυτή από το χειμωνιάτικο ;)

ronin1
29/05/2007, 22:14
παιδια επειδη με τη ζεστη δεν παιζει να βαλω παντελονακι σε ταξιδι...

το χειμωνα το εβαζα κ εσκαγα....

σκεφτομαι για επιγονατιδες...για κατω απο το τζινακι...

προτεινεται καμια...τιμες κτλ...

δεν εχω ξαναφορεσει..ειναι ανετες?

latris mixanis
30/05/2007, 08:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από ronin1

Δες στον Τζωρτζόπουλο (http://www.tzortzopoulos.gr/newsite/newproducts.php) και στο Μοτομάρκετ (http://www.motomarket.gr/index.html) για αρχή!!

SCORPIO_PLUS
13/06/2007, 17:47
επειδή βλέπω και παίζει η colori αρκετά βρείτε κάποιον γνωστό σας αστυνομικό ή στρατιωτικό έχουμε έκπτωση 20% στη συγκεκριμένη εταιρία σε ένδυση,υπόδυση και 10% στα άλλα είδη λουκέτα κτλ.Και έγω το morrison λέω να πάω να πάρω το δοκίμασα και μεσημεράκι με αρκετή ζέστη και δεν έννοιωσα άβολα,φόριέται και σαν απλό μπουφανάκι το βραδάκι είναι πολύ διακριτικό.

kostisthegreek
14/06/2007, 00:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από ronin1

Δεν υπάρχουν σκέτες επιγονατίδες παρά μόνο οι εντουράδικες που προστατεύουν και κνήμη.
Εγώ έχω τις αλπινεσταρ (πως διάολο το λένε) αλλά υπάρχουν κι άλλες παρόμοιες.
Ολες οι τιμές γύρω στα 30 ευρά.
Φοριούνται κάτω από παντελόνι αλλά πεζός θα τις καταλαβαίνεις λιγουλάκι.

Konti
14/06/2007, 14:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από kostisthegreek
Δεν υπάρχουν σκέτες επιγονατίδες παρά μόνο οι εντουράδικες που προστατεύουν και κνήμη.
Εγώ έχω τις αλπινεσταρ (πως διάολο το λένε) αλλά υπάρχουν κι άλλες παρόμοιες.
Ολες οι τιμές γύρω στα 30 ευρά.
Φοριούνται κάτω από παντελόνι αλλά πεζός θα τις καταλαβαίνεις λιγουλάκι.

Εγώ έχω τις συγκεκριμένες της Dainese (βλέπε attachment)! Έχουν ιμάντες (αυτά τα σκρατσ) και δένουν σε δύο σημεία! Μια χαρά δεν σε ενοχλούν καθόλου! Αν θέλεις τις φοράς και πάνω απ'το παντελόνι και ανα- πάσα στιγμή μπορείς να τις βγάλεις!

Σ'αυτό το site έχει και άλλα προστατευτικά

http://www.dainese.be/en/moto/protectors/index.htm

93122

lampros_fazer
14/06/2007, 15:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από Konti
Εγώ έχω τις συγκεκριμένες της Dainese (βλέπε attachment)! Έχουν ιμάντες (αυτά τα σκρατσ) και δένουν σε δύο σημεία! Μια χαρά δεν σε ενοχλούν καθόλου!
Εμένα γιατί με ενοχλούν..; :mad:

project.breeze
20/06/2007, 03:11
Για ρίξε και μία ματιά σε καλοκαιρινά μπουφανάκια της IXS.Τα εισάγει ο Τζωρτζόπουλος.Εγώ έχω το παρακάτω καλοκαιρινό IXS το οποίο διαθέτει προστατευτικά σε αγκώνες,ώμους,πλάτη και χαμηλά στην μέση.Είμαι πολύ ευχαριστημένος τόσο από την προστασία του όσο και από το γεγονός ότι ακόμα και τις πολύ ζεστές μέρες δεν σκάω μέσα στο μπουφάν.Έχει πολύ καλή κυκλοφορία του αέρα και το μόνο σημείο στο οποίο ιδρώνω είναι λίγο στον λαιμό και αυτό μόνο όταν το έχω κουμπωμένο μέχρι τέρμα πάνω.Αξίζει τα λεφτά του 100%. 120 ευρώ το είχα πάρει αν θυμάμαι καλά...

93750

hercul
11/02/2008, 14:44
Δεν είναι και τόσο επίκαιρο αλλά βρήκα καλοκαιρινό μπουφανάκι στα stock του μοτομάρκετ σε τιμή ευκαιρίας!!

Είναι frank thomas και από 120 ευρά το χει στα 50!
Το παρήγγειλα και αύριο θα το παραλάβω!!

Για όποιον ενδιαφέρεται ....

http://www.motorshop.gr/website/product_info.php?cust_id=&template_id=&lang=gr&cPath=290_348&products_id=1146

Εντυπώσεις αύριο που θα το παραλάβω!! :wave2: :wave2:

hercul
12/02/2008, 16:46
Το πήρα το μπουφανάκι!! :D
Για το καλοκαίρι φαίνεται να φοριέται πολύ άνετα μιας και είναι όλο διάτρητο με εξαίρεση στα σημεία που έχει τις προστασίες και λίγο στην πλάτη!

Δεν έχει βέβαια προστασία πλάτης αλλά μπορώ να βάλω με 30 ευρά μια αρκετά καλή και σκληρή(όχι foam)!!

ΥΓ. Τι σας λέω και γω μεστα κρύα???:lol: