View Full Version : Για πείτε... (σχετικό με αιμοδοσίες)
morpheus
13/03/2006, 12:33
... λίγο ρε παιδιά...
Κάθε λίγο και λιγάκι σκάει email: "δώσε αίμα γιατί αυτό, δώσε αίμα γιατί εκείνο..." Τελευταία μου ήρθε ένα που έλεγε ότι χρειάζονται 40 μπουκάλια αίμα μιας super-duper σπάνιας ομάδας για θύμα αυτοκινητιστικού...
Με δεδομένο ότι ο ανθρώπινος οργανισμός έχει περίπου 5lt αίμα στο σύνολο και τα 40 μπουκάλια είναι με 350cc / αιμοδότη = 14lt, είναι λογικό αυτό????
... και άντε και το φυκεντρίσαμε και διαχωρίσαμε αιμοπετάλια, ερυθρά κ πλάσμα, και χορηγούμε ανάλογα τη φάση κάποιας εγχείρισης τμηματικά κάποια προϊόντα, συνήθως ταυτόχρονα χορηγείται και ορός οπότε ο συνολικός όγκος αυξάνει...
Τι γίνεται τελικά? Μας δουλεύουν?????
koutroulis
13/03/2006, 13:07
πριν ένα μήνα που έδωσα αίμα
για ενα γνωστό που θα έκανε μπαι πας
3-4 μπουκάλια του ζητήσαν
τώρα δεν ξέρω τι να σου πω
το 40 είναι υπερβολικό
mystique
13/03/2006, 15:27
Η ερώτηση είναι πάρα πολύ καλή και προβληματίζει…
Ωστόσο η απάντηση δεν είναι και τόσο εύκολη γιατί συνήθως δεν μπορείς να διασταυρώσεις τα τι και τα πως.. άρα ???
&
Οκ! Μπορεί κάποιοι να είναι @@@ και εκμεταλλεύονται, παίζουν ή δεν ξέρω και εγώ τι…
Αλλά,
εάν έστω στη μία από τις 1000 περιπτώσεις υπάρχει πραγματική ανάγκη …. ?????
[Δική μου ερώτηση: Αν πας (ή τηλεφωνήσεις) στον Ευαγγελισμό και ρωτήσεις να μάθεις, δεν θα ξέρουν να πουν???]
:confused:
adam_tsouk
13/03/2006, 17:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από koutroulis
πριν ένα μήνα που έδωσα αίμα
για ενα γνωστό που θα έκανε μπαι πας
3-4 μπουκάλια του ζητήσαν
τώρα δεν ξέρω τι να σου πω
το 40 είναι υπερβολικό
το 4 ειναι η ταρίφα.
catmaster
13/03/2006, 18:08
Το αιμα στον ανθρωπινο οργανισμο βρισκεται σε αναλογια 10/1
περιπου μαγκες ..
Δηλαδη ενας ανθρωπος 100 κιλων εχει περιπου 10 λιτρα αιματος στο κυκλοφορικο του συστημα...
Στο συγκεκριμενο ποστ ο χριστιανος ειχε χασει και τα κατω ακρα του :( :( Που σημαινει ακατασχετη αιμοραγια κατα πασα περιπτωση σε πολυ σπανια ομαδα αιματος που δεν υπαρχει διαθεσιμο σε τραπεζες αιματος σε μεγαλη ποσοτητα(το αιμα δεν μπορει να χορηγηθει αμεσα απο τον δοτη στο ληπτη)..
morpheus
13/03/2006, 19:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από catmaster
ο χριστιανος ειχε χασει και τα κατω ακρα του :( :(
:( :(
..που σημαίνει όμως και ότι χρειάζεται ακόμα λιγότερο αίμα από ότι κάποιος αρτιμελής????
... τι ηλίθιος ρόλος ο ρόλος του δικηγόρου του διαβόλου που έχω πάρει, αλλά έχουν δει και πολλά τα μάτια μας... δεν ξαναμιλάω για το θέμα.
dimperd7
13/03/2006, 20:30
Ρε παιδιά πιστεύω (χωρίς να είμαι βέβαιος όμως) πως κατά τη διάρκεια μιας εγχείρισης χρειάζονατι σίγουρα παραπάνω από το κανονικο, αίμα. Αυτό γιατί δεν του το έβαλες και τελείωσε. Δεν υπάρχει περίπτωση να κρατήσει όλο το αίμα που του χορηγείται σε μία εγχείριση γιατί ήδη χάνει και συνεχίζει να χάνει.
Τι να πω? Δεν ξέρω.
Το μόνο που μπορώ να πω είναι:"ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΡΙΞΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΓΥΑΛΟ" χωρίς να τα πολυψυρίζετε. Μόνο αν σκεφτόμαστε έτσι έχουμε πιθανότητες αν βρεθούμεσε ανάλογη θέση.
Πάντα όρθιοι!!:wave2: