View Full Version : βοηθεια κομπιουτεραδες
έχω το εξής πρόβλημα
έχω φτιάξει έναν πίνακα στην access και θέλω να δημιουργήσω ένα report αλλά όσο και αν προσπάθησα δεν το πέτυχα.
Ποια είναι η ιδιαιτερότητα μου.....
η access στο report διαβάζει το περιεχόμενο κάθε πίνακα οριζόντια δηλαδή ανά γραμμή και το εμφανίζει στο report με την ολοκλήρωση της γραμμής του πίνακα ,αλλάζει γραμμή εκτύπωσης και στο report Και ξεκινά με την δεύτερη καταχωρημένη γραμμή στον πίνακα.
Αυτό μου δημιουργεί πρόβλημα στο report που θέλω να φτιάξω.
Εγώ θέλω το report να διαβάζει τον πίνακα κάθετα δηλαδή κάθε στήλη ξεχωριστά , άρα στο report διαβάζει την πρώτη στήλη και με την ολοκλήρωση να δημιουργεί μια καινούρια εκτυπώσιμη στήλη και να διαβάζει την δεύτερη στήλη του πίνακα. κτλ κτλ κτλ
Όσο και αν το παίδεψα δεν βρήκα τρόπο να το κάνει ..... επιμένει να διαβάζει ανά γραμμή .......
Καμία ιδέα πως να το κάνω να διαβάζει ανά στήλη ????
Cpt. Haddock
15/03/2006, 09:53
Μην πας στο report wizard πού έχει τα έτοιμα. Κάνε ένα custom και επέλεξε τα πεδία από τον πίνακα που θέλεις, με τη σειρα-γκρουπάρισμα που τα θέλεις.
:wave2:
koutroulis
15/03/2006, 09:56
υπάρχει μία λειτουργία στην access που κανει cross τον πινακα (ανάστροφος)
οπότε ίσως να μπορείς να το δουλέψεις έτσι
το καλύτερο είναι να γράψεις το query μόνος σου και να το κάνεις bind μετά πάνω στο report
ελπίζω να σε βοήθησε αυτό
zoropatra
15/03/2006, 17:11
ρε παιδια τι γλωσσα μιλατε?κινεζικα με ελληνικους χαρακτηρες?:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
adam_tsouk
15/03/2006, 18:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από zoropatra
ρε παιδια τι γλωσσα μιλατε?κινεζικα με ελληνικους χαρακτηρες?:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
(και ρώταγες ποιος είναι ο καμένος; )
:a029: :a029:
:a021:
:rotflmao: :rotflmao:
Εσυ δε θες κομπιουτερα !!
Προγραμματιστη Ινδο με ταση να διαχειριζεται ιους της Microsoft !!!
Γιατι φιλε μου ασχολεισαι με Access ;;;
Φτιαξε μια SQL βαση δεδομενων να περπαταει τουλαχιστον ..... κι ας ειναι μικροσοφτ !
:)
Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
Εσυ δε θες κομπιουτερα !!
Προγραμματιστη Ινδο με ταση να διαχειριζεται ιους της Microsoft !!!
Γιατι φιλε μου ασχολεισαι με Access ;;;
Φτιαξε μια SQL βαση δεδομενων να περπαταει τουλαχιστον ..... κι ας ειναι μικροσοφτ !
:)
ok να ηξερα και πως καλα θα ηταν
παραδιδετε ιδαιτερα ????
Αρχικά δημιουργήθηκε από rc31
παραδιδετε ιδαιτερα ????
Βεβαιως και παραδιδει ... :wacko:
Δευτερα - Τεταρτη και Παρασκευη 18:00 με 20:00 ειναι ελευθερος ... :smilea:
Ποσα χιλιομετρα βγαζει την ωρα ειπαμε το Μπροσακι ? :p
Με 1.250 χλμ/ωρα ΜΕΣΗ ωριαια παντως, σε δυο ωριτσες θα 'σαι Ολλανδια ... :D
Πινετε το καφεδακι σας, κανετε το μαθηματακι και μετα βγαινετε και μια βολτιτσα στα coffee shops ... :winka:
Για να μην γυριζεις νυχτα στην Ελλαδα, κοιμησου εκει και φευγεις λιγο πιο νωρις το πρωι ... :smilea:
Προσεξε μην μπερδευτεις με την μια ωρα διαφορα που εχουμε, και αργησεις στην δουλεια! :(
:lol: :rotflmao: :lol:
Krokodilos001
15/03/2006, 21:46
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Πινετε το καφεδακι σας, κανετε το μαθηματακι και μετα βγαινετε και μια βολτιτσα στα coffee shops ... :winka:
Για να μην γυριζεις νυχτα στην Ελλαδα, κοιμησου εκει και φευγεις λιγο πιο νωρις το πρωι ... :smilea:
Προσεξε μην μπερδευτεις με την μια ωρα διαφορα που εχουμε, και αργησεις στην δουλεια! :(
Τωρα του εκανες τη καρδια περβολι !!
Αλλος ενας με γκεφαλικο !!
:eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop:
Αρχικά δημιουργήθηκε από koutroulis
υπάρχει μία λειτουργία στην access που κανει cross τον πινακα (ανάστροφος)
οπότε ίσως να μπορείς να το δουλέψεις έτσι
το καλύτερο είναι να γράψεις το query μόνος σου και να το κάνεις bind μετά πάνω στο report
ελπίζω να σε βοήθησε αυτό
?????????????
που πως τι ????
λιγη βοηθεια ακομη ? που ειναι αυτη η λειτουργεια ? στο Help δεν βρηκα κατι σχετικως :confused:
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
:D :D :D
koutroulis
16/03/2006, 09:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από rc31
?????????????
που πως τι ????
λιγη βοηθεια ακομη ? που ειναι αυτη η λειτουργεια ? στο Help δεν βρηκα κατι σχετικως :confused:
φτιάχνεις ένα query και το δένεις με το report
μετά πας μεσα στο κώδικα του report και εκτελείς ένα άλλο query και το δένεις με το report σε runtime πλεον
μέσα στο query sou μπορείς να γράψεις ότι θες
για την λειτουργία της access, αν πας σε query designer νομίζω και ακολουθήσεις τον οδηγό σχεδιασμού έχει επιλογή για αναστροφή πίνακα
αν θες παραπάνω λεπτομέρειες μπορώ να το ψάξω
morpheus
16/03/2006, 09:31
Φτιάχνεις ένα crosstab query (έχει wizard) και βασίζεις το report στο query (πάλι με τον wizard) και όχι στον πίνακα. Δες στη φώτο πως οι γραμμές πια είναι επικεφαλλίδες.
Όταν καταλάβεις πως δουλεύει το παράδειγμα, θα μπορέσεις να κάνεις τις μικρο-ρυθμίσεις που σε βολεύουν ανάλογα τι θέλεις να εμφανίσεις.
(μηχανογραφικά βέβαια δεν είναι σωστό γιατί αν αυξηθούν πολύ τα records το report θα ξεφύγει από τα περιθώρια και θα γίνει χάλια)
41098