Σύνδεση

View Full Version : Τωρα μπορώ να πω ότι ξέρω τι εστί Πάρνηθα

ΙΠΠΕΑΣ
17/03/2006, 17:19
Λόγω της χαμηλής αυτονομίας του παπιού μου αναζητούσα εδώ και μέρες ένα κοντινό προορισμό για να ξεφύγω από την τσιμενεντούπολη. . Παρότι μεγάλωσα στην Αθήνα δεν είχα ακούσει και δεν είχα πάει αριστερά στη διασταύρωση της Αγίας τριάδας. Νόμιζα ότι η διαδρομές που μπορούσε να κάνει κάποιος περιορίζονταν στους ασφάλτινους δρόμους που καταλήγαμε αν πάμε προς Μπάφι και Φλαμπούρι.
Αφορμή για τη σημερινή βόλτα ήταν τα οδοιπορικά άλλων μελών που φιλοξενούνται στο παρόν φόρουμ και επισκέφτηκαν στο παρελθόν κάποιες χωμάτινες διαδρομές στη Πάρνηθα προς το σπήλαιο του ΠΑΝος. Σκοπός μου ήταν αρχικά να κάνω ανίχνευση της διαδρομής που θα ακολουθούσα άλλη μέρα.
Σηκώνομαι πρωϊ πρωϊ και το μόνο που σκεφτόμουν είναι ότι πρέπει να αλλάξω γρήγορα λάδια γιατί τα χλμ συμπληρώθηκαν και η ανάβαση θα είναι δύσκολη.
Δεν βάζω καύσιμο από το σπίτι επίτηδες ώστε να γεμίσω από Άνω Λιόσια για να ξεκινήσω την ανάβαση με γεμάτο τεπόζιτο. Στο μυαλό μου βρίσκεται μόνο το όνομα Αγ τριάδα και ότι πρέπει να στρίψω αριστερά. Ευτυχώς μετά από τις γνωστές στροφές καθησυχάζω τον εαυτό μου μόλις βλέπω ταμπέλα Αγ Τριάδα και στρίβω αμέσως αριστερά. Παρακάτω βλέπω και άλλη ταμπέλα που μου λέει να στρίψω πάλι αριστερά για να πάω στη σπηλιά του Πανός :lol: :evil: .

Προσπερνάω κάτι παιδικές χαρές και κιόσκια τα οποία υπάρχουν για εκδρομείς και ξαφνικά βλέπω την άσφαλτο να εξαφανίζεται :sick: .

Δυσαρεστημένος από το οδόστρωμα προχωρώ κανονικά αλλά τουλάχιστον αποζημιώνομαι από το τοπίο και το πράσινο. Αρχίζει σιγά σιγά ο δρόμος να κατηφορίζει και να γίνεται όλο και πιο υγρό το οδόστρωμα. Μετά από λίγο διακρίνω χαμηλά στους πρόποδες του υψώματος που κατεβαίνω ένα δρόμο που κάποιο μέλος είχε φωτογραφίσει στο παρελθόν :lol: . Λέω εντάξει εδώ είμαστε. Άντε τώρα να κατέβεις κάτω με 4 lt βενζίνη και μετά να πρέπει να επιστρέψεις πάνω με 1η-2η. Θα μας φτάσει το καύσιμο :eek: ;

Εφάρμοσα την τακτική που ακολούθησα και στη Ρόδο. Αφήνουμε σιγά σιγά το μηχανάκι να ρολάρει στις κατηφόρες και δεν γκαζώνουμε καθόλου :rotflmao: . Αν χρειαστεί να ανηφορίσω θα ανοίξω λίγο το γκάζι. Παρακάτω όμως έσβησα τη μηχανή και πήγαινα όχι με πετροχημική ενέργεια αλλά με ...δυναμική ενέργεια :lol: :rotflmao: καθώς ο δρόμος κατηφόριζε διαρκώς προς λαγκαδιά . Σταματάω σε μία απότομη στροφή για τη πρώτη φωτογραφία:

41300

ΙΠΠΕΑΣ
17/03/2006, 17:25
Στη επόμενη στροφή και ενώ εγώ έχω κυριολεκτικά χαζέψει από την απόλυτη γαλήνη και ηρεμία, παρατηρώ στα αριστερά μου στην άκρη του δρόμου κάτι να κινείται. Αν είναι δυνατόν ένα :eyepop: :eyepop: ελάφι σε μέγεθος μουλαριού :lol: άκουσε το σκυλόπαπο μου και έτρεξε πανικόβλητο να κρυφτεί στην πυκνή βλάστηση. Τότε θυμήθηκα τις περιγραφές των μελών που είχαν επισκευτεί την περιοχή και μιλούσαν για πιθανή κοντυνή επαφή με ελάφι. Που να ξερα ότι σοβαρολογούσαν :uplate: . Εγώ πίστευα ότι αν υπήρχαν ελάφια κοντά στην Αθήνα αυτά θα ήταν κλεισμένα σε κανένα κλουβί. Τα έχασα κυριολεκτικά και δεν πρόλαβα να το βγάλω φωτογραφία :bawl:

ΙΠΠΕΑΣ
17/03/2006, 17:33
Να μην σας τα πολυλογώ κατέβαινα για αρκετή ώρα έχοντας στο κυβώτιο βάλει πλέον δεύτερη και είχα ανοιχτή τη μηχανή γιατί ήθελα να ελέγχω καλύτερα την ταχύτητα του παπιού. Από παντού τρέχανε ρυάκια και φοβόμουν ότι αν έμπαινα μέσα σε αυτά τα michelin M45 που είναι εξαιρετικά για την βροχή στην άσφαλτο μπορεί να κοβόντουσαν :uplate: ή να τρυπούσαν :hypnotize . Μετά από κανένα 10λεπτο-20λεπτο δεν θυμάμαι βλέπω ένα βράχο που του είχαν χαράξει πάνω ΠΡΟΣ ΙΕΡΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΑΝΟΣ. Συνεχίζω και μετά από 1-2 στροφές ακούω νερά :look: και ναι βλέπω το ρυάκι που είχαν φωτογραφίσει και παρουσιάσει σε άλλο τopic κάποια μέλη του φόρουμ.

Ευτυχώς για μένα, η ποσότητα του νερού τη συγκεκριμένη περίοδο ήταν πολύ μικρή και το διέσχυσα εύκολα φτάνοντας στην ταμπέλα που ειδοποιούσε για τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουν οι πεζοπόροι για να φτάσουν στην σπηλιά του ΠΑΝΟΣ:

41301

ΙΠΠΕΑΣ
17/03/2006, 17:34
Παίρνω την ψηφιακή μου και αρχίζω να πυροβολώ ότι βλέπω γύρω μου ...

41302

ΙΠΠΕΑΣ
17/03/2006, 17:35
:sun:

41303

ΙΠΠΕΑΣ
17/03/2006, 17:36
:D

41304

ΙΠΠΕΑΣ
17/03/2006, 17:37
:p

41305

ΙΠΠΕΑΣ
17/03/2006, 17:39
Στην αρχή του μονοπατιού είδα δύο ταμπέλες. Η μια είχε τα μονοπάτια της περιοχής για τους περιπατητές:

41306

ΙΠΠΕΑΣ
17/03/2006, 17:40
Και στην άλλη αυτό :lol: :

41307

ΙΠΠΕΑΣ
17/03/2006, 17:42
Ανά μερικά μέτρα κάποια δέντρα είχαν χρωματιστά σημάδια για να κατευθύνουν των περηπατητή. Στη φωτογ/α διακρίνεται στο κορμό το σημάδι που σας λέω:

41308

ΙΠΠΕΑΣ
17/03/2006, 17:45
Η διαδρομή είναι περίπου 15 λεπτά, εγώ όμως δεν είχα χρόνο να την κάνω και επειδή δεν είχα και τα κατάλληλα παπούτσια έφτασα ως ένα σημείο και μετά σταμάτησα. Θα επαναλάβω πάντως τη βόλτα σε 1-2 μήνες για να πάω με κατάλληλο εξοπλισμό μέχρι την σπηλιά αλλά και την πηγή που είναι μία ώρα περπάτημα. Οι επόμενες φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από το κοματι της διαδρομής που έκανα ....

41309

ΙΠΠΕΑΣ
17/03/2006, 17:46
άλλη μία ...

41310

ΙΠΠΕΑΣ
17/03/2006, 17:48
τα δέντρα του "Στοιχιωμένου Δάσους" :uplate: , μου δείχνουν τον δρόμο της επιστροφής ....

41311

ΙΠΠΕΑΣ
17/03/2006, 17:50
Ξεκινάει η επιστροφή:

Πάμε άλλη μία φορά (και τελευταία) για κατάδυση στο ρυάκι :lol:

41312

ΙΠΠΕΑΣ
17/03/2006, 17:52
Στην επιστροφή διαπιστώνω ότι η διάβρωση που δημιουργεί το λιώσιμο των μικρών διάσπαρτων όγκων χιονιού, δημιουργεί κατολισθήσεις :eyepop: . Δεν θυμάμαι αυτό να ήταν εκεί όταν ερχόμουν :uplate: :uplate: :uplate:

41313

ΙΠΠΕΑΣ
17/03/2006, 17:54
Υπάρχουν και κομμένα δέντρα στη μέση του δρόμου :hypnotize . Απο κεραυνό :confused: . Στο στένωμα μεταξύ δέντρου και της άκρης του δρόμου αριστερά αναγκάζομαι να κατέβω από το μηχανάκι και το περνάω περπατώντας γιατί τα παλούκια που ήταν σκόρπια στο έδαφος απειλούσαν τα michelin και την ψυχική μου υγεία ... :cry:

41314

ΙΠΠΕΑΣ
17/03/2006, 17:59
Και ενώ ανηφορίζω και ανηφορίζω "παίζοντας" με το γλύστρημα που προκαλείται στους τροχούς μου από τις λάσπες και τα ρυάκια, τι βλέπω ;;

Μπορεί να μην έχω κάνει Ιχνηλάτης στην μεγάλη φυλή των Απατσι αλλά αυτά φαίνονται για χνάρια... ελαφιού :eyepop: . Γμτ μου και φαίνονταν πρόσφατα ....

41315

ΙΠΠΕΑΣ
17/03/2006, 18:01
Προς το τέλος της μεγάλης ανηφοριάς επιτέλους βγάζει και λίγο ήλιο :sun:

41316

ΙΠΠΕΑΣ
17/03/2006, 18:02
Το χιόνι όπως είπα όμως και προηγουμένως δεν έχει εξαφανιστεί έντελώς, ειδικά στις σκιές των δέντρων και του εδάφους

41317

ΙΠΠΕΑΣ
17/03/2006, 18:04
Η Οδός Ελλάτων :sun:

:cool:

41318

ΙΠΠΕΑΣ
17/03/2006, 18:06
Μόλις έφτασα στην Αγία Τριάδα έκανα μία βόλτα , σε ασφάλτινο οδόστρωμα πλέον :cool: , μέχρι το Μπάφι και το Φλαμπούρι και διαπίστωσα ότι ειδικά στο σημείο που κατεβαίνουμε για το Φλαμπούρι έχει παντού χιόνι στις άκρες του δρόμου μέχρι και την σ. μονάδα.

41319

ΙΠΠΕΑΣ
17/03/2006, 18:10
Σας παρακαλώ κατασκευαστάδες μου, φέρτε κανένα καινούργιο 400άρι στο Ελλάδα και εγώ θα φροντίσω να σας φέρω φωτογραφίες ακόμα και από την Πίνδο :lol: . Είμαι πολύ τρελό φορτηγό εγώ ...

Εάν κάποιο μέλος έχει κάνει την διαδρομή μετά το σπήλαιο του πανός παρακαλείται να δώσει πληροφορίες για το πόσα ακόμα χιλιόμετρα τέτοιου χωματόδρομου υπάρχουν και αν συμφέρει να πάω την επόμενη φορά μέχρι τέλους της διαδρομής και να βγω απο άλλη πλευρά στον πολιτισμό ή είναι πρωτιμότερο να επιστρέψω πίσω όπως έκανα αυτή τη φορά γιατί ενδεχομένως μπορεί να μείνω από βενζίνη :(

kscorpion
17/03/2006, 18:19
Μπράβο θάρρος με το παπί ... πολύ ωραίες φωτό φίλε μου ... και εις ανώτερα .. :wave2:

ΙΠΠΕΑΣ
17/03/2006, 19:06
Ευχαριστώ. Να δούμε τι θα γίνει το 2006 και το 2007 από μοντέλα. Όπως πάει το πράγμα κανένα 250άρι θα πάρω αφού για παραπάνω τα έξοδα είναι αρκετα. Σίγουρα όμως θα κάνω πολύ περισσότερες βόλτες και μεγαλύτερης εμβέλειας :beer:

Χωμάτινος
17/03/2006, 19:25
Μπράβο! έχω συναντήσει αρκετές μηχανές σε χωματόδρομους, ασχέτως εάν είναι εύκολοι ή δύσκολοι, αλλά παπί, ποτε!!!

crs-k
17/03/2006, 19:29
Καλως ηρθες κι εσυ στην Φυση! :winka:

Παντα τετοια και καλυτερα!

:smokin: :beer: :wave2:

matmat
17/03/2006, 19:29
Aυτο ειναι απόδειξη οτι η ψυχή σε πάει
και όχι η Μηχανή :winka:

:beer: :beer:

και ΕΔΩ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=9259&highlight=%CC%E5%F4%FC%F7%E9)

θα την βρης ολόκληρη την διαδρομή !!!!

:wave2:

GhostDog
17/03/2006, 21:48
Μπράβο φίλε! ωραίος :beer:

next time στείλε πιμι να πάμε και από πεντέλη με τα παπιά :beer:

41348

FestoNero
18/03/2006, 11:33
Μπραβο!!!

:a013: :a20:

Αρχικά δημιουργήθηκε από matmat
ΕΔΩ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=9259&highlight=%CC%E5%F4%FC%F7%E9)
θα την βρεις ολόκληρη την διαδρομή !!!!
:wave2: Εμ ποιος αλλος θα το εκανε;;;
CRS-K, επιτιμος ιχνηλατης του moto.gr:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

koutroulis
18/03/2006, 12:09
μπράβο

ωραία βόλτα

πάντα τέτοια

Tropeas
18/03/2006, 20:14
Πολύ ωραίος!!!

και μένα σήμερα που ήταν η πρώτη μου φορά....

στην Πάρνηθα ,

ξετρελάθηκα!!!
CRS-K many thanks, έρχονται και οι φωτό.... ;)

crs-k
18/03/2006, 21:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tropeas
....................
στην Πάρνηθα ,
ξετρελάθηκα!!!
CRS-K many thanks, έρχονται και οι φωτό.... ;)

Αυτη που ειδες ΕΣΥ ειναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΝΗΘΑ! :winka:

Χωμάτινος
18/03/2006, 22:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΙΠΠΕΑΣ

Εάν κάποιο μέλος έχει κάνει την διαδρομή μετά το σπήλαιο του πανός παρακαλείται να δώσει πληροφορίες για το πόσα ακόμα χιλιόμετρα τέτοιου χωματόδρομου υπάρχουν και αν συμφέρει να πάω την επόμενη φορά μέχρι τέλους της διαδρομής και να βγω απο άλλη πλευρά στον πολιτισμό ή είναι πρωτιμότερο να επιστρέψω πίσω όπως έκανα αυτή τη φορά γιατί ενδεχομένως μπορεί να μείνω από βενζίνη :(

Μέχρι να βγεις πάλι στην άσφαλτο είναι άλλα 6,5 χλμ και από εκεί και πέρα ο δρόμος είναι κατηφορικός. Άλλο είναι το θέμα. Ότι μετά από 1 και 2 χλμ αντίστοιχα, υπάρχει ρυάκι που διασχίζει τον χωματόδρομο και η ποσότητα του νερού εξαρτάται από το πόσες καρέκλες έχει ρίξει ο Πανάγαθος στην περιοχή. Δεν σου λέω να μην πας, να είσαι μόνο προετοιμασμένος να γίνεις λούτσα.:D :D

ΙΠΠΕΑΣ
18/03/2006, 23:07
Ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια.

Χωμάτινε, θα ξαναπάω να κάνω όλη τη διαδρομή. Μάλλον θα περιμένω 2-3 εβδομάδες μήπως έχουν λιώσει τα χιόνια για να μην γίνω πολύ λούτσα και να μην έχει βάθος το ρυάκι καθότι το παπί έχει την εξάτμιση χαμηλά :lol: :lol: :lol: και βλέπω να "πνίγεται". :sick:

Χωμάτινος
19/03/2006, 00:15
Σοφή επιλογή !! :sun: :sun:

McGyver
19/03/2006, 16:34
:a19: :a18: :a20:

:beer: :beer: :beer:

Electra
19/03/2006, 17:15
Μπράβο, μπράβο!!!!!

:beer: :beer: :D

Cpt. Haddock
20/03/2006, 09:33

Γεια σου ρε Ιππέα!!!

Με την εντουροπάπια!!! Εύγε!!!

τελικά έχει δίκιο που προβληματίζεται ο παλαιάνθρωπΑς για την στροφή στο χώμα...

Σε λίγο αντί για το Δέλεαρ θα βρισκόμαστε στο ρέμα της Γκούρας!!

:rotflmao:

matmat
20/03/2006, 12:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

Σε λίγο αντί για το Δέλεαρ θα βρισκόμαστε στο ρέμα της Γκούρας!!

Κιαφα Μπορσι που ειναι και απλωσιά
εχι και πηγούλες για τρελή ξεκούραση και εκκλησακι για τις θρησκευτικές ανησυχίες :winka:

:lol: :rotflmao: :lol: :rotflmao:

Τι έγινε ρε παιδια το μισό ΜΟΤΟ στην Πάρνηθα ήμασταν το Σάββατο
θα αρχίσω να πηγαίνω στα Γεράνεια !!!

:p :a22: :a22: :a22: :p

bartlal
20/03/2006, 12:56

Τι έγινε ρε παιδια το μισό ΜΟΤΟ στην Πάρνηθα ήμασταν το Σάββατο
θα αρχίσω να πηγαίνω στα Γεράνεια !!!

δεν πας στον.... ? το ιδιο μας κανει!!!

:rotflmao: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :rotflmao:

εσυ που ησουν? παλι με τις λασπες επαιζες? δεν σε κανανε παρεα τα αλλα παιδακια γιατι φοραγες μπλε στριγκακι?
ο κορκολυκος παντως ειχε απαιτηση σε κοκκινα!!! :winka:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

matmat
20/03/2006, 13:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από bartlal
δεν πας στον.... ? το ιδιο μας κανει!!!

:rotflmao: :rotflmao: :bigcry:

εσυ που ησουν? παλι με τις λασπες επαιζες? δεν σε κανανε παρεα τα αλλα παιδακια γιατι φοραγες μπλε στριγκακι?
ο κορκολυκος παντως ειχε απαιτηση σε κοκκινα!!! :winka:

:lol: :lol: :lol:

Μονο ζαρτιέρες χρυσή μου μόνο τα στριγκάκια ειναι για άλλες :winka:
του γλυκου νερού

:lol: :rotflmao: :lol: :lol: :rotflmao:

matmat
20/03/2006, 13:17
Ασε που χάθηκα στην ομίχλη !!!

:blush:

:p :p

41558

caesarsk
20/03/2006, 15:12
Ασε που χάθηκα στην ομίχλη !!!

:blush:

Αυτή η φωτό είναι πριν σε πετύχω εγώ ή μετά??? Γιατί όταν σε πέτυχα στο ποτάμι ήσουν μόνο με τις ζαρτιέρες και τις ΄μπότες και περίμενες τις νύμφες!!!!

Εχασες που δεν ακολούθησες.....Τρελά Κεφιαααααααα

skous
20/03/2006, 15:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΙΠΠΕΑΣ
Και ενώ ανηφορίζω και ανηφορίζω "παίζοντας" με το γλύστρημα που προκαλείται στους τροχούς μου από τις λάσπες και τα ρυάκια, τι βλέπω ;;

Μπορεί να μην έχω κάνει Ιχνηλάτης στην μεγάλη φυλή των Απατσι αλλά αυτά φαίνονται για χνάρια... ελαφιού :eyepop: . Γμτ μου και φαίνονταν πρόσφατα ....

Τι λες ρε μούφα ιχνηλάτη! Εάν είσαι τέτοιος καλός ιχνηλάτης, ζήτω που καήκαμε.

Ιδού τι θα έλεγε ένας καλός ιχνηλάτης

41571

stavrouliasp
20/03/2006, 15:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από skous
Τι λες ρε μούφα ιχνηλάτη! Εάν είσαι τέτοιος καλός ιχνηλάτης, ζήτω που καήκαμε.......

matmat
20/03/2006, 16:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από caesarsk
Αυτή η φωτό είναι πριν σε πετύχω εγώ ή μετά??? Γιατί όταν σε πέτυχα στο ποτάμι ήσουν μόνο με τις ζαρτιέρες και τις ΄μπότες και περίμενες τις νύμφες!!!!

Εχασες που δεν ακολούθησες.....Τρελά Κεφιαααααααα

Πριιιιιν πολύυυυ πρινν !!!!:winka:

Οι ζαρτιέρες ηταν για παραπλάνηση μπας και φανερωθούν :winka:

Μετα απο λίγο την έκανα μέχρι την Αγια Παρασκευή και γύρισα :rolleyes:

Μια χαρά πέρασα κι εγώ ειναι καλή η μοναξια ρεεεεεε!!!!

ΙΠΠΕΑΣ
20/03/2006, 16:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από skous
Τι λες ρε μούφα ιχνηλάτη! Εάν είσαι τέτοιος καλός ιχνηλάτης, ζήτω που καήκαμε.

Ιδού τι θα έλεγε ένας καλός ιχνηλάτης

:a22: :a22: :a22: :a22: :a22:

crs-k
20/03/2006, 17:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tropeas
.....................
.....................

Ελπιζουμε να ΜΗΝ σε πονεσαμε καλη μου ... :blush:

ΔΕΝ φταιω εγω ρε παιδια ... :(
Απο χτες κρατιομουνα ... :sick:
Προσεχετε τι γραφετε γαμωτ! :mad:

:lol: :rotflmao: :bawl: :rotflmao: :lol:

matmat
20/03/2006, 17:09
Από ότι ομολόγισε του άρεσε πάντως !!

:lol: :lol: :bawl: :lol: :lol: :lol:

bartlal
20/03/2006, 17:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Ελπιζουμε να ΜΗΝ σε πονεσαμε καλη μου ... :blush:

ΔΕΝ φταιω εγω ρε παιδια ... :(
Απο χτες κρατιομουνα ... :sick:

:lol: :rotflmao: :bawl: :rotflmao: :lol:

κρατιοσουν απο χθες, το "εκανες" σημερα, και περιμενεις να μην τον πονεσες??? :confused:

:nono:

:sad:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Tropeas
20/03/2006, 19:19
Aaaaaaa

ΩΡαίΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ήτανε.....:o :look: :wacko: :lol: