PDA

View Full Version : Μίνι έρευνα αγοράς για καλοκαιρινά γάντια μηχανής

anixneyths
29/03/2006, 16:20
Αγαπητοί Φίλοι Δικυκλιστές,

Έκανα μία μικρή έρευνα αγοράς για γάντια καλοκαιρινά (μιας και αναμένεται ένα ιδιαιτέρως θερμό καλοκαίρι...:beer: ) και μάλλον "καταστάλαξα" στο να αγοράσω το "Dainese, Kaiser".

Το "επέλεξα" για τους παρακάτω λόγους:
1) Μου αρέσουν και πάνε ασορτί με το "HC88" μου ( καινούργιο καλοκαιρινό μπουφάν της "Dainese")
2) Έχω την εντύπωση πως είναι πολύ δροσερά
3) Έχουν σχεδιαστεί 100% για την χρήση που τα προορίζω:
"AIR KAISER gloves are lightweight and made for summer in a combination of leather and fabric. The palm is made of two different types of leather for differentiated protection; the back of the hand is in riddled fabric for greater ventilation and comfort. Available in a range of colours, young and dynamic AIR KAISER gloves are the perfect choice for stripped-down bikes" -(υπόψιν πως έχω ημίγυμνή, "Honda CBF600S ABS")-
4) 36 ευρώ από το νετ με μεταφορικά
5) έχω δοκιμάσει γάντια "Dainese" στο παρελθόν και ξέρω το νούμερο μου
6) Δεν είναι να ογκώδη γάντια αλλά γαντάκια εύχρηστα για καθημερινή χρήση (για αυτήν την χρήση τα προορίζω), ελαφριά και με καλή αίσθηση του τιμονιού.

Περιμένω σχόλια. Για πείτε μου μερικούς λόγους που ενδεχομένως να με απέτρεπαν από το να αγοράσω το συγκεκριμένο μοντέλο;

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας,
Αλέξανδρος
:smokin:

Nik0s
29/03/2006, 16:23
Γεια χαρά ! :wave2:

Δε μας είπες καθόλου ποιες ήταν οι άλλες επιλογές ! Κοιταξες κάτι άλλο ή κατευθείαν Dainese ?

Πες μας και από που τα παρήγγειλες !

Μεγιά και καλοφόρετα !

:wave2:

anixneyths
29/03/2006, 16:28
Απλά ανέφερα αυτό που μου άρεσει την δεδομένη στιγμή. Αν κάποιος έχει κάτι άλλο κατά νού να προτίνει για την συγκεκριμένη χρήση θα το εκτιμούσα...

Kοίταξα και άλλες μάρκες αλλά δεν μου έκανε κάτι εντύπωση. Ίσως μου ξέφυγε κάτι... Περιμένω τις σκέψεις σας.

φιλικά,
α

υστερόγραφο:σας επισυνάπτω φωτογραφία από τα γάντια

42843

Nik0s
29/03/2006, 16:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από anixneyths
Απλά ανέφερα αυτό που μου άρεσει την δεδομένη στιγμή.

Οπότε, έκανες αγορά, και όχι έρευνα αγοράς !

Μεγιά και πάλι !

:beer: :wave2:

anixneyths
29/03/2006, 16:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nik0s
Οπότε, έκανες αγορά, και όχι έρευνα αγοράς !

Μεγιά και πάλι !

:beer: :wave2:

θα το χαρακτήριζα "μίνι έρευνα αγοράς"... :rotflmao: Εξάλλου, δεν αγόρασα τίποτα ακόμα.

Περιμένω γνώμες!!!

Πριν την στόχευση προηγείται η ανίχνευση... :eek:

sporky
29/03/2006, 16:42
δες αυτά
κ.

42844

anixneyths
29/03/2006, 16:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από sporky
δες αυτά
κ.

ποιά είναι;

cheers,
a

Alexander
29/03/2006, 16:53
υστερόγραφο:σας επισυνάπτω φωτογραφία από τα γάντια
Συνονόματε δεν τα βλέπω να προσφέρουν ιδιαίτερη προστασία αυτά τα γαντάκια...

Εγώ θα σου πρότεινα κάτι στο στυλ που έδειξε ο sporky...

Εγώ έχω αυτά και είμαι πολύ ευχαριστημένος:

42845

anixneyths
29/03/2006, 21:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από Alexander
Συνονόματε δεν τα βλέπω να προσφέρουν ιδιαίτερη προστασία αυτά τα γαντάκια...

Εγώ θα σου πρότεινα κάτι στο στυλ που έδειξε ο sporky...

Εγώ έχω αυτά και είμαι πολύ ευχαριστημένος:

Καταλαβαίνω πως όντως δεν παρέχουν την προστασία με αυτά που δημοσιεύσατε εδώ... Πέραν αυτού όμως σκεύτομαι πως όσο πιό μεγάλη άνεση (να μήν ζεσταίνουν, καλή αίσθηση στο τιμόνι) θές από καλοκαιρινό γάντι τόσο μεγαλύτερους συμβιβασμούς κάνεις σε θέματα ασφάλειας....

Παρόλα αυτά, ένα γάντι του στυλ που μου δείξατε δεν θα μου έκανε για καθημερινή χρήση γιατί κάποια στιγμή θα εκνευριζόμουνα και θα τα πετούσα από τα χέρια. Ίσως σκευτώ να πάρω και ένα δεύτερο καλοκαιρινό για μια πιό τούρινγκ κατάσταση...

Εξάλλου, όσον αφορά την ασφάλεια των "Kaiser", πιστεύω πως θα βρίσκεται σε καλά στάνταρντς. Δεν παίρνω γάντια από κινέζικο μαγαζί αλλά από την "Dainese"... Τα τρανταχτά ονόματα δεν φτιάχνονται τυχαία... Δέν έχω βρει κάτι ανάλογο πάντως σε άλλη φίρμα.

Θα δούμε...

Αυτές οι σκέψεις μου.

Kαλό Bράδυ,
α

morpheus
30/03/2006, 08:44
Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω για την αγορά σου, αλλά θέλω να διαφωνίσω μαζί σου (κ να συμφωνήσω με τους υπόλοιπους)...

Δεν είναι ανάγκη να γίνουν συμβιβασμοί στην ασφάλεια προκειμένου για καλοκαιρινό γάντι (μπουφάν, παντελόνι, μπότες, κλπ). Να το πω διαφορετικά: ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Μπορούν όμως να γίνονται συμβιβασμοί στην άνεση, δηλαδή να μας ζεσταίνει λίγο περισσότερο το γάντι, το μπουφάν, το παντελόνι...

Το ότι η Dainese είναι "τρανταχτό όνομα" δεν αμφιβάλλω, και συμπτωματικά έχω το HC88, αλλά δεν καταλαβαίνω στα συγκεκριμένα γάντια τι σου εξασφαλίζει?... ότι δεν θα ξηλωθεί??

Έχοντας κάνει crash-test σε γάντια (πράγμα που φυσικά δεν στο εύχομαι) έχω καταλήξει ότι θα πρέπει απαραιτήτως να έχουν προστατευτικά. Κι αν από ότι φαίνεται είσαι fan της Dainese, μπορείς να βρεις δερμάτινα (θα τα έλεγα "ανοιξιάτικα") με προστευτικά όπως τα black-jack, τα dark, άντε και τα darko.

σκέψου το...

ruyjin
30/03/2006, 08:59
για δες και το παρακατω....
εχουν προστασια καλη, ειναι διατρητα, για καλοκαιρι σουπερ, αν και στις παρατηρησεις τα αναφερει για χρηση εντουρο
εγω τα εχω δοκιμασει και τα βρηκα πολυ καλα
αν δε σε ενοχλει το ασημι προστατευτικο που το αγριευει το γαντι λιγο παραπανω
στο motomarket ή οπου εχει spidi...

42878

catmaster
30/03/2006, 09:37
Τραβα στο τζωρτζο βρες το Φανη και ζητα του τα ΤΖ τα Carbon Mesh...(τα εχει στο καταλογο με τις προσφορες).
Carbon ενισχυση αεριζομενα φοβερη αισθηση γιατι ειναι λεπτα γαντακια και τα εχει 30 εουρους..

:beer:

zeli
30/03/2006, 10:21
Εδω και 3 χρόνια φοράω MX γάντι της FOX.Εχουν λαστιχένια προστατευτικά σε όλο το μήκος του γαντιου και όσο για εφαρμογή και αερισμό ρωτήστε αυτούς που κάνουν MX-ENDURO.
Μετα απο 3 χρόνια χρήσης χειμώνα(πολη) και καλοκαίρι δεν έχουν πάθει τίποτα.Στην περίπτωσή σου θα μπορούσες να δεις και γάντια για S/M που έχουν αντί για λάστιχα carbon προστατευτικά και το κόστος τους είναι γύρω στα 40-50€.

idi
30/03/2006, 11:12
ΤΑ ΓΑΝΤΙΑ ΤΗΣ DAINESE ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΥΤΣΟ ΚΑΒΑΛΑ!!! (sorry....)

για κοιτα καμια σοβαρη μαρκα σαν την Alpinestars....

42897

morpheus
30/03/2006, 11:26
Ωραίο αυτό το τελευταίο!!!!

Για πες idi ποιό μοντέλο είναι???????? τιμούλα?

idi
30/03/2006, 11:35
ALPINESTARS SMX 2 AIR CARBON (2006 μοντελο)

koutroulis
30/03/2006, 11:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi

τιμή????

morpheus
30/03/2006, 11:54
Τώρα που το κοίταξα έχει έξω γύρω στα 55-60?

anixneyths
30/03/2006, 19:28

Mάλλον κάνεις λάθος. Το μοντέλο λέγεται SMX (3). http://www.alpinestars.com/_lp/2006CATALOG/SMX3Glove.pdf

και αυτό καλό γαντάκι. Δεν λέω.:wave2:

idi
30/03/2006, 19:47
Mάλλον κάνεις λάθος. Το μοντέλο λέγεται SMX (3). http://www.alpinestars.com/_lp/2006CATALOG/SMX3Glove.pdf

και αυτό καλό γαντάκι. Δεν λέω.:wave2:

οχι δε κανω λαθος το μοντελο που ποσταρα ειναι το ALPINESTARS SMX 2 AIR CARBON ...

μπορεις να μου πεις που στηριζεις αυτο που λες?

εβαλες μπροτσουρα απο αλλο μοντελο alpinestars που εχει περιπου το ιδιο ονομα αλλα ειναι φανερα διαφορετικο γιατι?????:confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

anixneyths
30/03/2006, 19:51
mpes sto "site" tis "Alpinestars".... kai psakse na breis to ganti me thn onomasia tou montelou pou postares.

Den to brhka kai ypethesa pws einai ayto. Sthn telikh dwse mas to link. Den mporesa na to brw.

edw fenetai olh h gkama tis alpinestars:
http://www.alpinestars.com/_lp/moto_gloves_frst.htm

Les mia etairia san tin "Alpinestars" na mhn exei to site tis updated? Esena poies einai oi phges sou? Thn dikia mou plhroforhsh gia to dedomeno thema thn phra apo to sygkekrimeno epishmo site ths etaireias.

eyxaristw gia tis apanthseis sas.

idi
30/03/2006, 19:55
μπορεις να πας στο www.google.com

και να επιλεξεις "Eικόνες "

βαλε "ALPINESTARS SMX 2 AIR CARBON "

και θα δεις τι θα σου βγαλει

anixneyths
30/03/2006, 19:57
exeis dikio. einai mesa sto site tis etaireias telikos... diko mou to lathos.

idi
30/03/2006, 19:58
σαν το ελληνικο δημοσιο ενα πραμα :wave2:

idi
30/03/2006, 20:00
αν και τωρα ειδα οτι το εχει σε κιτρινο

http://www.alpinestars.com/_lp/moto_gloves_men.htm

McGyver
30/03/2006, 20:00
exeis dikio. einai mesa sto site tis etaireias telikos...

To γάντι υπάρχει, είναι το πρώτο που δείχνει στην textile σειρά, αριστερά ακριβώς από αυτό που postαρες...

Απλά το έχει σε άλλο χρώμα...

http://www.alpinestars.com/_lp/2006CATALOG/SMX2AirCarbonGlove.pdf

anixneyths
30/03/2006, 20:02
logo xrwmatos epese to mati mou sto smx3. auto egine.:wave2:

morpheus
30/03/2006, 20:03
Πω-πω τρελό σουξέ το γάντι!!!

Να κάναμε κανένα group-buy?

:rotflmao:

anixneyths
30/03/2006, 20:07
:D

catmaster
30/03/2006, 22:13
ΤΑ ΓΑΝΤΙΑ ΤΗΣ DAINESE ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΥΤΣΟ ΚΑΒΑΛΑ!!! (sorry....)

+1 Εκτος και αν πας σε πααααααααρα πολυ ακριβο γαντι της dainese που τελικα θα βρεις σε καλυτερη τιμη απο αλλη εταιρια...

Το συγκεκριμενο γαντι της AlpineStars φαινεται γαματο..

anixneyths
30/03/2006, 23:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από catmaster
+1 Εκτος και αν πας σε πααααααααρα πολυ ακριβο γαντι της dainese που τελικα θα βρεις σε καλυτερη τιμη απο αλλη εταιρια...

Το συγκεκριμενο γαντι της AlpineStars φαινεται γαματο..

ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΥΤΑ ΕΙΝΑΙ!!!:beer:

το βρήκα με 52 έουρος...:winka:

anixneyths
31/03/2006, 18:03
Για το γαντάκι αυτό τι λέτε; Σε σύγκριση πάντα με το "ΑLPINESTARS SMX 2 AIR CARBON"...Εμένα μου άρεσε εξίσου. Οπτικά περισσότερο!!!

"Summer glove for short travel. Very breathable. The safety standards are guaranteed by the cow hide, anti-shock preformations and double leather on the back. To guarantee the maximum of the transpiration the leather is perforated and an elastic breathable net fabric has been inserted. The comfort is assured by the elastic zones on the fingers, muff of Neoprene and shaped fitting."

http://www.spidi.it/spidi-jsp/index.jsp?lang=en

Το "site" λέει πως έχει και "carbon". Δεν μας λέει όμως που ο ποιητής...

Το βρήκα στα 48 ευρώ.
:wave2: :wave2: :wave2: :wave2:

43037

Daedalus
31/03/2006, 20:23
ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΥΤΑ ΕΙΝΑΙ!!!:beer:

το βρήκα με 52 έουρος...:winka:

Ωραίοςςς!!!

Για πες, για πες φίλε anixneyths...

Απο που;; Μαγαζί ή Internet;;

Βάλε καμιά διεύθυνση, όνομα, τηλεφωνο κτλ

:beer: :beer: :beer:

anixneyths
31/03/2006, 23:23
Θα βάλω ένα λινκ μόλις διεκπεραιώσω την παραγγελία(μαζική) και παραλάβω τα πράγματα (για ευνόητους λόγους...όποιος κατάλαβε κατάλαβε...) Όχι ακόμα. :nono: Αργότερα... :winka: It's a promise!!!:smokin:

Πάντως είναι από γνωστό "E-Shop".

φιλικά,
Αλέξανδρος

sporky
01/04/2006, 07:27
ποιά είναι;

cheers,
a

@ανιχνευτής

συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση

στη φωτό που έβαλα είναι τα Octane (2006) της Alpine*
λίγο τσουχτερά (80Ε), αλλά πίστεψε με είναι το καλύτερο κοντό γάντι της αγοράς τη στιγμή που μιλάμε - ή γράφουμε
κ..

lkol
10/04/2006, 20:32
εγώ πάντως είμαι μέσα για group buy για τα alpinestars που προαναφέρθηκαν:
SMX 2 AIR CARBON
ή
OCTANE S-MOTO
Να μαζευτούμε μπόλικοι, να το χουζουρέψουμε...:beer: