PDA

View Full Version : Πλαϊνες βαλίτσες & ΑΣΦΑΛΕΙΑ

DT_Bear
30/03/2006, 11:02
Καλημέρα σε όλους,

Θα χρειαστώ για μια ακόμη φορά την πολύτιμη εμπειρία σας...
Ανοίγει σιγά σιγά ο καιρός και σύντομα θα αρχίσουν οι κοντινές εκδρομές με τη μηχανή. Έδώ και καιρό έχω αποφασίσει να αγοράσω ένα σετ πλαινές βαλίτσες μιας και ήδη έχω βάλει τις απαραίτητες βάσεις για να κάνω τα ταξιδάκια κοντινά και μακρινά πιο άνετα.Σε συζητήσεις που έκανα όμως τελευταία μου λένε πως κάτι τέτοιο θα επιρρεάσει την οδική συμπεριφορά της μηχανής και ίσως με δυσκολέψει.Έχω ένα KLE 500 και ήδη του έχω μια μπαγκαζιέρα 42LT. Έλεγα να βάλω 2 πλαϊνές 40Lt, όμως διάβασα το manual της μηχανής και λέει πως το πίσω μέρος δεν πρέπει να είναι φορτωμένο με πάνω από 10KG (22LT) και τότε θα πρέπει να αποφεύγονται ταχύτητες πάνω από 130 ΧΛΜ για την αποφυγή ατυχήματος. Μήπως βάζοντας τις πλαϊνές μπαγκαζιέρες ρισκάρω την ασφάλεια μου και του εκάστοτε συνεπιβάτη??

Κάθε γνώμη και κάθε συμβουλή θα ήταν χρήσιμη πριν κάνω την αγορά και οποσδήποτε πριν πάθουμε κανένα ατύχημα...

Ευχαριστώ για το χρόνο σας..

Nik0s
30/03/2006, 11:10
Δεν υπάρχει μηχανή ή manual που να επιτρέπει "επίσημα" πάνω από 10-15 κιλά...

Μην σε ανησυχεί πάντως. Βάλε τις βαλίτσες απλά πρόσεξε να τις φορτώσεις σωστά και "ίσα", να μοιράζεται σωστά το βάρος.

Επίσης έχε υπόψη σου οτί αν πας εκδρομή φορτωμένος με τις βαλίτσες και συνεπιβάτη, πιθανόν να πρέπει να συμπληρώσεις λίγο αέρα στα λάστιχα σου. Αν πας χώμα, αλλάζουν τα πράγματα..

Καλά ταξίδια

:sun:

:wave2:

Cpt. Haddock
30/03/2006, 11:13
Συμφωνώ με τον Nik0s

Πολλές βαλίτσες άλλωστε γράφουν μέσα max 5kg και ταχύτητα έως 120km/h

Ότι αλλάζει η συμπεριφορά της μηχανής είναι σίγουρο.

Επίσης αυτό που μου έχουν πει πολλοί εδώ μέσα είναι όταν βάζεις πλαϊνα, βγάζεις το topcase.

Από την άλλη εγώ είμαι - ακόμη - στο δίλλημα βαλίτσες ή σαμάρια...

:sick:

Nik0s
30/03/2006, 11:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Συμφωνώ με τον Nik0s

Επίσης αυτό που μου έχουν πει πολλοί εδώ μέσα είναι όταν βάζεις πλαϊνα, βγάζεις το topcase.

Εγώ προτιμώ να ταξιδεύω με τις πλαινές παρά με το topcase... το σιχαίνομαι βασικά, ούτε μέσα στην πόλη το βάζω εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο...

άσε που νομίζω αεροδυναμικά το topcase είναι χειρότερο από τισ πλαινές.

Καπετάνιο να σε βγάλω από το δίλημμα σου ???

42898

Cpt. Haddock
30/03/2006, 11:24
άσε που νομίζω αεροδυναμικά το topcase είναι χειρότερο από τισ πλαινές.

Έτσι νομίζω κι εγώ.

Καπετάνιο να σε βγάλω από το δίλημμα σου ???

Επί της ουσίας δεν υπάρχει δίλλημα... Δε συγκρινονται απλά σκέφτομαι οτι οι βαλίτσες χρειάζονται την "μόνιμη" τοποθέτηση καγκέλων (sic) και δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο για τη γριά...

με βλέπω να το κάνω στο τέλος... :uplate:

crs-k
30/03/2006, 11:29
.....................

Αν ειναι να βαλεις σαμαρια, βαλε και σακουλες απο Super Market ... :wacko:

Το ιδιο κανει και στοιχιζουν και φτηνοτερα ... :p

:lol: :rotflmao: :lol:

Σου ειπε κανεις οτι για να σταθουν σωστα τα σαμαρια ΔΕΝ χρειαζονται καγκελα? :confused:

DT_Bear
30/03/2006, 11:30
Το Τop Case βολεύει στην πόλη, μιας και οι πλαϊνές θα εμπόδιζαν πολύ στις μανούβρες ειδικά σε κίνηση ,ενώ στην εθνική δε θα έχεις τέτοιο πρόβλημα. Πάντως ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Όσο για το θέμα γριά καπετάνιο ... και αυτή έχει ακόμα δικαίωμα στην περιπέτεια

Nik0s
30/03/2006, 11:30

Επί της ουσίας δεν υπάρχει δίλλημα... Δε συγκρινονται απλά σκέφτομαι οτι οι βαλίτσες χρειάζονται την "μόνιμη" τοποθέτηση καγκέλων (sic) και δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο για τη γριά...

με βλέπω να το κάνω στο τέλος... :uplate:

Αν δεν κάνω λάθος, υπάρχει κάποιο σύστημα που λέγεται Quick Lock ή κάπως έτσι, που μπαίνει μεταξύ "μηχανής" και κάγκελων, και επιτρέπει με το λύσιμο μίας βίδας και μόνο να βγαίνουν τα κάγκελα.

Ξέρω σίγουρα ότι έβγαινε για το XX και έκανε 100+ ευρώ...
Αν σε ενδιαφέρει, πήγαινε μια βόλτα από το PRS στην αρχή της Μεσογείων απέναντι από τον Πύργο Αθηνών.

Αλλά και μόνιμα να μείνουν, μικρό το κακό ! Εγώ τα έχω εδώ και 1 χρόνο πάνω και δε τρέχει τίποτα!

(Επίσης, θα σου μάθω ένα μυστικό να βάζεις την ομπρέλα της παραλίας στα κάγκελα για να μην την κουβαλάς !!!)

:lol: :lol: :lol:

Cpt. Haddock
30/03/2006, 11:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nik0s

(Επίσης, θα σου μάθω ένα μυστικό να βάζεις την ομπρέλα της παραλίας στα κάγκελα για να μην την κουβαλάς !!!)

:rotflmao: :rotflmao:

:beer:

(Χρήστο, thanx)

Nik0s
30/03/2006, 11:33

Και για του λόγου το αληθές...

:lol: :rotflmao: :lol:

42901

rsp
30/03/2006, 11:54
Νικολακι η μαλ@κια παει συννεφο.....Το συστημα quick lock βγαινει για ολα τα μηχανακια και βολευει γιατι οι βασεις βγαινουν πολυ ευκολα και δεν τις φορας συνεχια επανω. Τα ορια που δινουν οι κατασκευαστες ποτε μου δεν τα εχω τηρησει..Με το ΧΧ με πλαινες ταξιδευα με 200-240 χωρις κανενα προβλημα και με το Βαραντερο παλιοτερα παλι με υψηλες ταχυτητες..Οι πλαινες δεν προκαλουν το στροβιλισμο που κανει η τοπ case αλλα επιρεαζουν λιγο στο στριψιμο..Αυτα!:wave2:

Σαμαρια ειχα στο Αφρικα και μετα απο 2 ταξιδια τα πεταξα στα σκουπιδια!

Nik0s
30/03/2006, 11:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από rsp
Νικολακι η μαλ@κια παει συννεφο.....Το συστημα quick lock βγαινει για ολα τα μηχανακια και βολευει γιατι οι βασεις βγαινουν πολυ ευκολα και δεν τις φορας συνεχια επανω.

Που να ξέρω ρε βλακέντιε αν βγάζει για όλα ?
Είπα, νομίζω

:a22: :a22: :a22:

Cpt. Haddock
30/03/2006, 11:59
ψτ... εσείς οι απο πάνω...

Αφήστε τους ενδοοικογενειακούς καυγάδες!!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

:beer: :beer: :beer:

Νικο, thanx, θα παω να δω στο PRS

rsp
30/03/2006, 12:02
Οποιος θελει μπορω να του κανω live demonstration πως βαζουμε την ομπρελα στο κ@λο του Νικου....Μην καει και απο την εξατμηση...:ninja: :evil: :lol: :wave2:

Nik0s
30/03/2006, 12:09
Οποιος θελει μπορω να του κανω live demonstration πως βαζουμε την ομπρελα στο κ@λο του Νικου....Μην καει και απο την εξατμηση...:ninja: :evil: :lol: :wave2:

Τουλάχιστον εγώ θα βάλω μια ομπρέλα και όχι 2 εξατμίσεις REMUS EVOLUTION για όλα τα μηχανάκια !!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:(που έχουν κάνει μόνο ταξίδια)

bartlal
30/03/2006, 12:11
Τουλάχιστον εγώ θα βάλω μια ομπρέλα και όχι 2 εξατμίσεις REMUS EVOLUTION για όλα τα μηχανάκια !!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:(που έχουν κάνει μόνο ταξίδια)

:rotflmao: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :rotflmao:

rsp
30/03/2006, 12:11
Αχρηστο κορμι της φυσης ειναι Remus Revolution....Kαι σκεψου τη θορυβο θα κανω οταν κλανω!!!Αι σιχτιρ θα σου βαλω την ομπρελα στο κ@λο και θα την ανοιξω ρε...

Nik0s
30/03/2006, 12:12
....Kαι σκεψου τη θορυβο θα κανω οταν κλανω!!!

Θα βάλουμε τις τάπες !!!

:lol: :lol: :bawl: :lol: :lol:

Boxer
30/03/2006, 13:07
Μια παρατηρηση.

Για να φτασεις να βαλεις 5 κιλα ρουχα κλπ σε καθε βαλιτσα παει να πει οτι εισαι γκομενα και μαλιστα κυριλατη και θες να κουβαλησεις μαζι σου το νεσσεσερ μαζι με πιστολακι για τα μαλλια , ολα τα βαφτικα σου , ολες τις κρεμες νυχτας μερας καφε βραδυνου , ταμπον , σερβιετες , συνολακια για πρωι μεσημερι βραδυ οποτε παρε τουτου.:D

tai
30/03/2006, 17:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer
Μια παρατηρηση.

Γ:D Ρε Γιαννούκο, αν πάς τουρισμό για 4-5-7 μέρες δεν θα πάρεις κάποιες αλλαξιές? + υπνόσακο+ σκηνη+ εργαλεία (+πετσέτες μαγιό πέδιλα μάσκες για τους ψαροντουφεκάδες) Ένα τριβάλιτσο το θές.
Τώρα με γυναίκα μαζί ........?

:rolleyes:?
!
:bawl:

:wave2:

DT_Bear
31/03/2006, 07:21
Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα ο οποίος με κάλυψε....Όσο σπαρτιάτικα και αν αποφασίσεις να ταξιδέψεις εσύ η γυναίκα θέλει πάντα το χώρο της και επειδή τα δικά σου είναι και δικά της τελικά παίρνει και το δικό σου χώρο στις αποσκευές...

naxiotis
31/03/2006, 08:00
΄΄αν βάλετε πλα'ι'νές βαλίτσες λογικό είναι να μειωθεί η ταχύτητα ταξιδιού για θέμα ασφάλειας.είναι πιστεύω όμως η μόνη λύση για ταξίδια δικάβαλα ,ειδικά αν ο συνεπιβάτης είναι γυναίκα .πάντως εμένα με έχουν σώσει γιατί ανεβαίνοντας αθήνα με το καράβι κουβαλάω πολύ πράγμα λέμε.άλλωστε σε διακοπές χρειάζονται ωποσδήποτε:nono: :nono: :nono:

42990

zeli
31/03/2006, 08:59
Με τις Hepco & Becker τις οποίες και πουλάω (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=19631) μέχρι τα 200χλμ που πήγα το μηχανάκι δεν κούναγε καθόλου.Οπως είπαν και προηγούμενοι το σημαντικότερο ρόλο παίζει η σωστή κατανομή του βάρους βέβαια όλες οι βαλίτσες προτείνουν ταχύτητα 120-130.:wave2:

dirtbird
31/03/2006, 10:04
Συγγνώμη που παρεμβαίνω στην τακτοποίηση των ομπρελλών σας, απλά να προσθέσω ορισμένες πληροφορίες για τον φίλο μας.

To quick-detach (ή quick-lock) σύστημα το κατασκευάζει η SW-Motech (http://www.sw-motech.de/index.php?sprach_id=2)
και αντιπροσωπεύεται από τη ΜΟΤΟΡΟΔΑ.
Η τιμή του (για τριβάλιτσο) είναι αρκετά τσουχτερή (δεν θυμάμαι πόσο μου κόστισε) και ίσως να μπορεί να βρεθεί από το Internet φτηνότερα.
Εδώ όμως να προσθέσω ότι (κυρίως λόγω κακής χρήσης) μπορούν να υπάρξουν προβλήματα αξιοπιστίας στα δεσίματα, η υποστήριξη από τον αντιπρόσωπο ήταν υποδειγματική (μου αντικατέστησε ότι χάλασα χωρίς επιβάρυνση).

Το κυριότερο πλεονέκτημα αυτού του συστήματος είναι ότι ξεφορώνεσαι τις βάσεις για τις βαλίτσες μόλις τις αφαιρέσεις (τις βαλίτσες).

Στα μειον, χρειάζονται σχετικά προσεκτικοί χειρισμοί κατα την τοποθέτηση και η βάση για την top case παίζει ελαφρά (εκεί που δένει η βαλίτσα)

Όσον αφορά γενικότερα τα τριβάλιτσα , έχουν 2 σημαντικά μειονεκτήματα σε σχέση με τα σαμάρια.

Πρώτον αυξάνουν τραγικά τι πλάτος της μηχανής και δεύτερον αυξάνουν την πλευρική επιφάνεια γεγονός που σε συνδυασμό με την τοποθέτηση βάρους πίσω από τον πίσω άξονα καθιστά την μηχανή πιο ευαίσθητη στους πλευρικούς ανέμους

dirtbird
31/03/2006, 10:06
SW-motech (πάνω από το γνωστο ναυάγιο)

42996

dirtbird
31/03/2006, 10:06
SW 2

42997

dirtbird
31/03/2006, 10:07
Και σαμάρια. Η διαφορά στο πλάτος είναι εμφανής.

42998

$py
31/03/2006, 10:20
Ta samaria giati ta apokleiete? Toso xalia einai?

Geia sou re dirtbird me to ypertoubano :wave2: :beer:

dirtbird
31/03/2006, 10:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από $py
Ta samaria giati ta apokleiete? Toso xalia einai?

Geia sou re dirtbird me to ypertoubano :wave2: :beer:

Hello ωρέ $py.

Τα σαμάρια δεν είναι και τόσο άσχημη λύση.
Μην ξεχνάτε να τα δένετε με χταπόδι πάνω στη μηχανή.:wave2: :wave2:

hornet
31/03/2006, 10:56
Η διαφορα επισης μεταξυ σαμαριων και τριπλετας...(πλαινων βαλιτσων) ειναι οτι τα καγκελα που μπαινουν ειναι ετσι σχεδιασμενα να κατανειμουν το βαρος σε διαφορα σημεια της μοτοσυκλεττας και οχι μονο στο υποπλαισιο!!!!!!

dirtbird
31/03/2006, 11:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από hornet
Η διαφορα επισης μεταξυ σαμαριων και τριπλετας...(πλαινων βαλιτσων) ειναι οτι τα καγκελα που μπαινουν ειναι ετσι σχεδιασμενα να κατανειμουν το βαρος σε διαφορα σημεια της μοτοσυκλεττας και οχι μονο στο υποπλαισιο!!!!!!

Αφού βιδώνονται πάνω στο υποπλαίσιο, πως γίνεται αυτό?:rolleyes:

Cpt. Haddock
31/03/2006, 11:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από hornet

Μισό... γιατί μπερδέυτηκα.

Μιλάς για την περίπτωση που πάρεις όλη την τριπλέτα μαζί και όχι όταν απλά βάλεις πλαϊνά κάγκελα, σωστά;

:confused: