PDA

View Full Version : Να στείλω το κουτί ή όχι ?

Nik0s
05/04/2006, 12:33
Το λοιπόν....

Σκέφτομαι να δώσω το αυτοκίνητο που έχω...

Είναι μοντέλο 03 και το πήρα με διακανονισμό - θα έχει ξοφληθεί ολόκληρο σε ακριβώς 1.5 χρόνο. Πληρώνω κάθε μήνα ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, συν ασφάλειες, τέλη, service κτλ. Το αυτοκίνητο είναι μονίμως παρκαρισμένο έξω από το σπίτι μου, και το κουνάω σπανιότατα. Συνήθως, όταν θέλω να κουβαλήσω κάτι, όταν πάω μια εκδρομή με το έταιρον που δεν γουστάρει και πάρα πολύ τη μηχανή, ή αν βγω βράδυ και βρέχει/ξέρω οτι θα πιω/οτι θα βρω να παρκάρω κτλ.

Για να σας δώσω να καταλάβετε, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί και να περάσουν 2 μήνες χωρίς να το ακουμπήσω.

Η άλλη πλευρά λέει, ότι αν το πουλήσω, δεν θα έχω ποτέ τη "μαγιά" για ένα καινούργιο και θα πρέπει να αρχίσω πάλι από το 0. Επίσης, καθότι είναι σε δόσεις, αν το πουλήσω αυτή τη στιγμή, "ψυχολογικά" τουλάχιστον δεν θα πάρω και τίποτα από χρήματα, απλά θα είναι σαν να γλυτώνω τις υπόλοιπες που απομένουν.

Επίσης, είναι άλλο να έχεις αυτοκίνητο και να λες δεν το χρειάζομαι, και άλλο να μην έχεις και όταν το χρειαστείς να ψάχνεις δανεικό...

Τι λέτε ρε παιδιά ? Να το δώσω ή τσου ?

:confused: :confused: :confused:

EDΙΤ: Επίσης να διευκρινήσω ότι, οι καθημερινές μου μετακινήσεις γίνονται με τη μηχανή εννοείται, ακόμα και η δουλειά μου είναι 5 λεπτά από το σπίτι, καμιά φορά πάω και με τα πόδια...

bartlal
05/04/2006, 12:42
επειδη ΠΑΝΤΑ υπαρχουν στιγμες (ειπες μερικες απο αυτες) που χρειαζεσαι το αυτοκινητο και ΔΕΝ μπορουν να αντικατασταθουν απο την μηχανη (οσο και να το παλευεις), εγω λεω ΟΧΙ...
:beer: :beer: :beer:
:wave2:

Λεωνίδας
05/04/2006, 12:45
Εγώ πάντως ούτε καν το έχω σκεφτεί να πάρω αυτοκίνητο...
Όταν χρειαστεί δε βρίσκεις κάποιο φιλαράκι να σε εξυπηρετήσει :confused:

Λεωνίδας
05/04/2006, 12:46
Α τώρα το είδα... "ξέρω ότι θα πιω" :confused: :confused: :confused:
Δηλαδή οδηγείς μεν αλλά το αυτοκίνητο;

naxiotis
05/04/2006, 12:48
αν δεν έχεις οικογενειακές υποχρεώσεις{παιδιά} που να χρειάζεται για τις μετακινήσεις τους τότε στείλτο .όσο για την μαγιά να ξέρεις ότι το αμάξι χάνει συνεχώς την αξία του και όταν το μεταπουλήσεις το μόνο που θα μετράει θα έίναι η ηλικία του και τίποτα άλλο και σίγουρα θα έχεις χάσει και ας έχςεις 0 κμ.επειδή έκανα και εγώ την ίδια μ@λ@κί@ και το πήρα με 60 δόσεις θα έχεις ένα πρόβλημα με την πώληση γιατί θα πρέπει πρώτα να εξοφλήσεις την τρ'απεζα για να πάρεις την κυριότητα και μετά να το πουλήσεις ,και πιθανόν να πληρώσεις στην τράπεζα penalty.εκτός αν κάνεις ότι έκανα εγώ¨¨το 'εδωσα σε συγγενή μου που πληρώνει τις δώσεις και μου έδωσε κάποια λεφτά που είχα δώσει και όταν τελειώσουν οι δόσεις θα το κάνω μεταβίβαση:wave2: :wave2:

Cpt. Haddock
05/04/2006, 12:50
Συμφωνώ με τον Bart.. με την εξής προσθήκη..

Τι αυτοκίνητο είναι.

Με την έννοια οτι αν είναι κάτι "μεγάλο" μπορείς να το δώσεις και να έχεις ένα μικρότερο (γιατί οχι και μεταχείρω) για τις - λίγες - φορές που το χρειάζεσαι..

Δες τι υπόλοιπο υπάρχει και τη τιμή πιάνει στην αγορά

Τότε θα δεις αν σε συμφέρει (αν σου μείνουν αρκετά δηλαδή).

Προσοχή: Όχι υπολοιπο δόσεων (δλδ με τους τόκους) αλλά υπόλοιπο δανείου.

Κι εμένα κάθεται και αραχνιάζει στην ουσία μια και το 95% των εντός πόλεως μετακινήσέών μου είναι δίτροχο αλλά είναι για πολλά (πχ σκι) αναντικατάστατο.

edit: Για όσα λέει ο φίλος απότη Νάξο. Η μεταβίβαση και η άρση παρακράτησης μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα, βάσει συμφωνητικού.

Nik0s
05/04/2006, 12:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
Α τώρα το είδα... "ξέρω ότι θα πιω" :confused: :confused: :confused:
Δηλαδή οδηγείς μεν αλλά το αυτοκίνητο;

Ναι δεν το διατύπωσα και πολύ σωστά...

Εννοούσα (γιατί αυτό σκεφτόμουνα) οτι αν πάω παραλιακή ή σε τέτοια μέρη βράδυ, δεν θα πάρω μηχανή γιατί φοβάμαι (τους άλλους κυρίως). Και όταν λέω "πιω" εννοώ 1-2 ποτά...

Nik0s
05/04/2006, 12:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Συμφωνώ με τον Bart.. με την εξής προσθήκη..

Το αυτοκίνητο δεν είναι μεγάλο.. ένα IBIZA είναι, μοντέλο 03, το sport με 101 αλόγατα.

Αυτή τη στιμή υπολείπεται κάτι λιγότερο από το μισό.. Δηλαδή περί τα 7-7.500 χιλιάρικα, ενώ ξέρω ότι αν το δώσω αυτή τη στιγμή μπορώ να πιάσω μέχρι και 9.500 ευρώ. Να φανταστείς είναι μοντέλο 10/03 και έχει 15.000 χιλιόμετρα... και είναι όλα εκδρομικά !!!

Οικογενειακές υποχρεώσεις δεν έχω και ούτε θα έχω για αρκετό καιρό ακόμη (ουφ !

:rolleyes: )

Cpt. Haddock
05/04/2006, 13:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nik0s
Το αυτοκίνητο δεν είναι μεγάλο.. ένα IBIZA είναι, μοντέλο 03, το sport με 101 αλόγατα.

Αυτή τη στιμή υπολείπεται κάτι λιγότερο από το μισό.. Δηλαδή περί τα 7-7.500 χιλιάρικα, ενώ ξέρω ότι αν το δώσω αυτή τη στιγμή μπορώ να πιάσω μέχρι και 9.500 ευρώ. Να φανταστείς είναι μοντέλο 10/03 και έχει 15.000 χιλιόμετρα... και είναι όλα εκδρομικά !!!

Οικογενειακές υποχρεώσεις δεν έχω και ούτε θα έχω για αρκετό καιρό ακόμη (ουφ !

:rolleyes: )

ΚΡΑΤΑ ΤΟ !!!!

:beer: :beer: :beer: :beer:

latris mixanis
05/04/2006, 13:04
Καλό είναι να υπάρχει ένα αμάξι πρόχειρο. Πάντα κάτι συμβαίνει και χρειαζόμαστε το αμάξι :winka:
Συμφωνώ με το άλλο μισό σου ότι δεν θα πάρεις σύντομα άλλο αμάξι και γιατι να ξαναμπαίνεις στην διαδικασία δόσεων αφού έχεις ήδη??:confused:

:wave2: :beer:

byron
05/04/2006, 13:08

Επίσης, είναι άλλο να έχεις αυτοκίνητο και να λες δεν το χρειάζομαι, και άλλο να μην έχεις και όταν το χρειαστείς να ψάχνεις δανεικό...

Τι λέτε ρε παιδιά ? Να το δώσω ή τσου?

Τσου, εκτός και έχεις κολλητό-αδελφό που θα μπορείς να το παίρνεις χωρίς σκέψη, και αν σου πάθει τίποτα (το δανεικό), δεν θα τρέχει και τίποτα...:smokin: :smokin:

stavrobeis
05/04/2006, 13:10
Και εγώ με το κουτί γράφω ......

2000 χλμ τον χρόνο..............

:winka:

αλλά καλό είναι να υπαρχει για κουβαλήματα....ψώνια κτλπ...

και άμα το δώσεις...άντε να πάρεις άλλο...

Κράτα το μωρε να βρίσκεται.....

Nik0s
05/04/2006, 13:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
Τσου, εκτός και έχεις κολλητό-αδελφό που θα μπορείς να το παίρνεις χωρίς σκέψη, και αν σου πάθει τίποτα (το δανεικό), δεν θα τρέχει και τίποτα...:smokin: :smokin:

Ναι μεν υπάρχουν τέτοια δανεικά αδερφής - ξάδεφου κτλ αλλά κανένα δεν είναι στο ίδιο σπίτι καθότι μένω μόνος.

Δηλαδή σημαίνει πάρε τηλέφωνο, πήγαινε πάρε κλειδιά κτλ κτλ... αν είναι εκεί και δε το θέλει κτλ.

Βλέπω και κλίνουμε προς το τσου ε... ?

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

makis206
05/04/2006, 13:13
Νικόλα βρίσκομαι κι εγώ στην ίδια περίπου κατάσταση με σένα, με τη διαφορά οτι εγώ τελείωσα τις δόσεις τον περασμένο Φλεβάρη. Σκέφτομαι κι εγώ να το δώσω αφού εδώ και 4 χρόνια που βρίσκεται στην κατοχή μου το πρόσεχα πάρα πολύ και τώρα βλέπω πως είναι κρίμα να κάθεται κάτω απ'τον ήλιο μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη παρακαλώντας με να το βάλω μπροστά να δουλέψει έστω και λίγο.

Σκέφτομαι λοιπόν να το δώσω, ένα πιτσιρικάς θα το χαρεί πολύ περισσότερο απο μένα αφού είναι σε άριστη κατάσταση με αρκετά αξεσουάρ που θα τα φάει ο ήλιος μαζί με το υπόλοιπο αμάξι. Και με τα λεφτά αγοράζω ένα ματρακά που θα χαίρεται να αράζει στην ζεστασιά του καλοκαιρινού ήλιου !:lol:

Ακόμα βέβαια είμαι στη σκέψη αλλά δε βαριέσαι, το τουτού μου είναι ένα εντελώς άψυχο αντικείμενο για μένα πλέον, η μοτό έχει πάρει για τα καλά της θέση του στην καρδιά μου.

Καλές αποφάσεις εύχομαι και να μην το μετανιώσεις ποτέ, όπως κι αν πράξεις.

:beer: :beer:

Cpt. Haddock
05/04/2006, 13:19
Μάκη το οτι εσύ το έχεις αποπληρώσει είναι ΠΟΛΥ μεγάλη διαφορά.

Ότι εισπράξεις από την πώληση θα σου μείνει. Και παίρνεις όπως είπες ένα ματρακά μεταχείρω και κάνεις τη δουλειά σου για τις λίγες φορές..

Σκέψου επίσης οτι εσείς έχετε και πιο πολύ ήλιοφάνεια και ζέστη.

Βάλε και καμια κουκούλα ρεεεεεεεε!!!
:rotflmao: :rotflmao:

:beer: :beer: :beer: :beer:

Nik0s, γνώμη μου: μην το δώσεις (που να ψάχνεις τον Πανουργιά!!)

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Nik0s
05/04/2006, 13:21
Με πείσατε ! :wacko:

Δεν θα το δώσω... το κρατάω και βλέπουμε, τουλάχιστον να το ξεπληρώσω.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις ! :a013:

makis206
05/04/2006, 13:25
Μάκη το οτι εσύ το έχεις αποπληρώσει είναι ΠΟΛΥ μεγάλη διαφορά.

Έχεις δίκιο Καπετάνιο, δεν το σκέφτηκα αυτό.:blush:

Βάλε και καμια κουκούλα ρεεεεεεεε!!!

Πάλι δίκιο έχεις Καπετάνιο, δεν το σκέφτηκα ούτε αυτό !:lol: :lol:

Nik0s
05/04/2006, 13:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Έ

Πάλι δίκιο έχεις Καπετάνιο, δεν το σκέφτηκα ούτε αυτό !:lol: :lol:

Έχω κουκούλα...

Θα στην έδινα τσάμπα...

αλλά αφού μου είπες να το κρατήσω....

:lol: :rotflmao: :lol:

Cpt. Haddock
05/04/2006, 13:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

Pelforth... Γαλλική σκούρα μπύρα! Πολύ καλή!

(spam ) :mad:

:rotflmao: :rotflmao:

makis206
05/04/2006, 13:36
Θα στην έδινα τσάμπα...
αλλά αφού μου είπες να το κρατήσω....

Όχι όχι ! Εγώ σου είπα να τα πουλήσεις τα παλιοσίδερα ! :lol: :lol:

Σταματάω κι εγώ το σπάμ ευχαριστώντας σε Νικόλα για την προσφορά αλλά όλα οκ, αν τελικά το κρατήσω, θα του το κάνω κι εγώ το δωράκι. (φτηνά φτηνά απ'την δουλειά):lol:

Καλά να είσαι να το χαίρεσαι !

SUPERMARIO
05/04/2006, 13:42
μικρο ειναι,οικονομικο ειναι,δυναμη εχει,πεφτουν τα καθισματα (για ωρα αναγκης :a25: στη γειτονια σου ισως κουτσομπολευουν πολυ:D ) γιατι να το δωσεις;
χρειαζεται το ατιμο και αυτο.:wave2:

Alx 84
06/04/2006, 12:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από bartlal
επειδη ΠΑΝΤΑ υπαρχουν στιγμες (ειπες μερικες απο αυτες) που χρειαζεσαι το αυτοκινητο και ΔΕΝ μπορουν να αντικατασταθουν απο την μηχανη (οσο και να το παλευεις), εγω λεω ΟΧΙ...

Συμφωνώ. Είμαστε όλοι υπέρ της μηχανής, αλλά όπως και να το κάνουμε το αυτοκίνητο είναι απαραίτητο.

fire
06/04/2006, 14:43
μονο και μονο οτι ειναι ibiza επιβάλετται να το κρατήσεις!!!

43660

zolotas
06/04/2006, 14:56
παντρεψου το κοριτσι,κρατα το αμαξι και πουλα την μηχανη..:confused: