View Full Version : Nea ΜΟΝΤΕΛΑ -800ΑΡΙΑ
Το μοτέρ της νέας σειράς F φαίνεται πως προορίζεται για...μεγάλα πράγματα, αν πάρουμε σοβαρά υπ' όψιν τις φήμες οι οποίες κυκλοφορούν στην Αγγλία και λένε ότι μέσα στο 2007 θα δούμε δύο νέα μοντέλα τα οποία θα βασίζονται στο καινούργιο δικύλινδρο μοτέρ των 800 κυβικών!
Μιλάμε για ένα νέο On-Off και ένα νέο Streetfighter με κωδικούς F800GS και F800R αντίστοιχα. Τα δύο αυτά μοντέλα θα έχουν σαν στόχο το κοινό των μεσαίων πλέον κυβικών, κρατώντας όμως τη συμπεριφορά και το χαρακτήρα ο οποίος αντιπροσωπεύει τα μεγαλύτερα...αδελφάκια τους!
ΛΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ TO DAKAR ΣΕ 800- :a07: :a07: :a07: :a07:
ΒΟΥΡΡΡΡ!!!!
Cpt. Haddock
07/04/2006, 09:12
Αυτό ξέρω κι εγώ (αν και δεν είμαι σίγουρος για τον κυβισμο..)
Ουσιαστικά θέλει να εξαλείψει τον μονοκυλινδρισμό, να χτυπήσει το vstrom και να μπει σε μια κατηγορία που πλεον δεν υπάρχει κάτι άλλο (μια και άφρικα τέλος)
Η τιμή βέβαια δε θέλω να φανταστώ ακόμα που θα πάει :sick:
Θα κρατήσω τη Funduro με νύχια και με δόντια ως τότε μΕ φαίνεται..
:smokin:
ΠΙΣΤΕΥΩ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 10,000 ΕΥΡΩ ΘΑ ΕΧΕΙ!:rolleyes: :rolleyes:
ΑΝ ΒΓΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΔΙΝΩ ΤΟ DAKAR ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΠΑΩ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ 800ΑΡΙ "DAKAR"!!!!:wave2: :wave2:
Kortenaer
07/04/2006, 10:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Θα κρατήσω τη Funduro με νύχια και με δόντια ως τότε μΕ φαίνεται..
Και εγω μια απο τα ιδια σκεφτομαι.....αυτο που περιμενω ομως εκτος απο την τιμη ειναι να δω αν θα εχει ιμαντα......γιατι αν εχει δεν με βλεπω να ψωνιζω..:nono:
ΤΟ ΟΝ-OFF ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ (ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΙΜΑΝΤΑΣ:nono: :nono: ) ΑΛΥΣΙΔΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ F800S ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ!
ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΠΟΛΥ ΜΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ GS!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από Konti
ΤΟ F800S
TO F800R ΕΝΝΟΩ:wave2: :wave2:
Η κατάσταση τώρα κατα τη γνώμη μου είναι ως εξής:
Θέλεις BMW?
Έχεις τις εξης επιλογές......
Μονοκύλινδρο 650 = καλό αλλά ΛΙΓΟ σε σχέση με τον ανταγωνισμό (Transalp, Vstrom, κλπ......) οκ για αρχή και για μέσα στην πόλη
ή
1200 φεύγα κυβικά (σε boxer ή μη) = πολύ καλό αλλά ΠΟΛΥ σε σχέση με τον ανταγωνισμό (Varadero, Vstrom, κλπ....) ταξιδιάρικο, αλλά και εύκολο στην πόλη, ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΟ και επίσης πάντα κατά την προσωπική μου γνώμη ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟ (εξαιρείται το 1200GS)
Έτσι λοιπόν η πλειοψηφία (όχι όλοι, δεν είναι ο κανόνας, μην παρεξηγηθώ) των πελατών της BMW είναι
(α)νέοι αναβάτες που ερωτεύονται συνηθως το F650 (εγώ την έπαθα μικρός) και από εκεί ξεκινούν και ανεβαίνουν.........όμως από F650 αν θες να μείνεις πιστός που θα πάς? εμμμμ σε 1200???? Μάλλον ακούγεται σαν καθαρή αυτοκτονία (ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ).......έτσι λοιπόν πηγαίνεις σε honda, yamaha, suzuki, κλπ...... και αφού αισθανθείς έτοιμος για 1000+ κυβικά ξαναγυρνάς (Εγώ τουλάχιστον έτσι έκανα στα νιάτα μου).
ή
(β) Στο παραπάνω σενάριο βάλτε όπoυ F650 ότι θέλετε (όχι bmw).
και στο (α) αλλά και στο (β) η BMW μάλλον χάνει πολλούς πελάτες σε όλη αυτή τη διαδικασία.......οπότε είναι αναγκαία μια μεσαία κατηγορία και για να κλείσει το κενο μεταξύ 650-1200 αλλά και για να ανταγωνιστεί τα δικυλινδρα όπως είπε ο captain.
Ένα παράδειγμα για εμένα προσωπικά που είμαι touring (street) (RT1150, FJ1300, Pan-european) είναι το εξής:
Οι επιλογές μου εμένα προσωπικά, είναι απλές Honda Deuville 650 και μόνο μέχρι τα 1000+ κυβικά......Από εκεί (+1000 κυβικά και πάνω) υπάρχουν 6-7 μηχανάκια (honda, bmw, yamaha, suzuki, triumph, κλπ) να διαλέξεις. Αν λοιπόν κάποιος δεν είναι "έτοιμος" για 1000+κυβικά πάει σε honda deuville ή ?????????? Εμμμμ εδώ σε θέλω. Ενώ αν υπήρχε ένα R800RT εεεε?? θα έσπαγε ταμία.
Γι'αυτό παίδες έχει γεμίσει ο τόπος σε mega-scooters!!!!! Ναι ναι mega scooters. Έχετε καβαλήσει ποτέ? Και το silverwing το οποίο το είχα μέχρι πριν 6 μήνες για 2ο μηχανάκι αλλά και το burgman 650 ενός φίλου, δεν παίζονται στο δρόμο και πραγματικά αν βγάλεις λίγο από το μυαλό σου το γνωστό κόμπλεξ που έχουμε (έχω) περί βέσπας τα mega scooters πραγματικά δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν (εκτός από τα κυβικά εεε και τα κρατήματα φυσικά) από τις μοτοσυκλέτες τουρισμού (sport-touring), αλλά τώρα αυτό πάει σε άλλη συζήτηση........
Kortenaer
07/04/2006, 14:02
F450GS
43735
Kortenaer
07/04/2006, 14:03
F800GS
43736
Kortenaer
07/04/2006, 14:03
F800R
43737
Cpt. Haddock
07/04/2006, 14:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από Kortenaer
F800GS
:confused: :confused:
Τι φωτοσοπιές είναι αυτές ρε φρεγάτε;
Δε μ΄ αρέσει... Vstromίζει.... μακρύ και χαμηλό...
edit: και άνευ ποδίας (sic)
:sad:
Kortenaer
07/04/2006, 14:36
.....οτι και να ειναι την αποψη μου γενικα για τις μηχανες στην ειπα στην πορεια
καλα να ειναι ο κ@λος μας...........(το υπολοιπο δεν το γραφω :D )
παντος εμενα μου αρεσει.........
Cpt. Haddock
07/04/2006, 15:00
Προφανέστατα και συμφωνούμε...
Σοβαρά τώρα... Φωτοσοπιές είναι ή προεπισκόπηση του μοντέλου;
:confused:
:beer: :beer: :beer:
Kortenaer
07/04/2006, 15:16
Τις "κατεβασα" απο εδω (http://images.google.gr/imgres?imgurl=http://www.motoblog.it/uploads/2007_BMW_F800GS_r.jpg&imgrefurl=http://www.motoblog.it/post/2270/bmw-f800r-f800gs-e-f450gs-future&h=249&w=417&sz=31&tbnid=BBTxAo9odmQNCM:&tbnh=72&tbnw=122&hl=el&start=1&prev=/images%3Fq%3D*f800r%26svnum%3D10%26hl%3Del%26lr%3D%26sa%3DN) , αν ξερεις ιταλικα πες μου και εμενα τι γραφει.....
:beer: (κερασμενες απο σενα φυσικα....:wave2: )
Kortenaer
07/04/2006, 15:29
το βρηκα και εδω (http://www.raptorsandrockets.com/news.html) , και εκτος απο ΒΜW εχει και αλλα "καλουδια".....:smokin:
souniwths
07/04/2006, 15:51
Αυτό το 800GS το περιμένω σαν τρελός!
Θέλω να αλλάξω το 650GS και δε ξέρω τι να πάρω. Έχω μπει στο τρυπάκι για το 1200GS αλλά στην πραγματικότητα το 800 είναι που μου κάνει τη δουλειά. Ιδίως αν βγει και σε Dakar έκδοση...Μου έλεγαν για του χρόνου τέτοιο καιρό να το υπολογίζω όταν ρωτούσα στο συνεργείο.
souniwths
07/04/2006, 16:00
Μόλις έλεγξα το site, στη φαντασία τους θα είναι έτσι...
Δεν υπάρχει ακόμα κάτι, μόνο οι φήμες που έτσι κι αλλιώς από πέρυσι ακούγονται. :(
Άντε να δούμε...
προβλεπομενες τιμές για F800S/ST 9.100/9.700 αντιστοιχα απο αναφορά στο μοτο. Tα εργαλεια ειναι απαιχτα σε ολα τους. Στησιμο-επιδοσεις-καταναλωση.
Μου φαινεται εχει ερθει η ωρα της BMW :cool:
miko_hirvonen
29/04/2006, 08:27
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΧΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 90 ΑΛΟΓΑΤΑ ΕΚΤΩΣ ΤΟ gS ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΣΕ ΡΟΠΗ
Αρχικά δημιουργήθηκε από miko_hirvonen
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΧΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 90 ΑΛΟΓΑΤΑ ΕΚΤΩΣ ΤΟ gS ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΣΕ ΡΟΠΗ
85
Που δεν εχει καμια σημασια βεβαια, αλλα να ξερουμε τι λεμε :wave2:
miko_hirvonen
30/04/2006, 19:16
thanks file mou gia ti dior8wsi , to eida k sto moto twra
http://www.moto.gr/forums/attachment.php?s=&postid=344013
Καλησπέρα,
αυτό το μοντέλο είναι να βγει στην αγορά ή είναι κάποιο πρωτότυπο που ίσως βγει στη παραγωγή ;
Μου αρέσει και απ ότι βλέπω είναι 450 cc (Οικονομικό)
Αρχικά δημιουργήθηκε από miko_hirvonen
thanks file mou gia ti dior8wsi , to eida k sto moto twra
:beer:
Παντως τα μηχανακια ειναι πολυ καλα, και αξιζει(και παραπανω) να τους δωσει καποιος σημασια αν ψαχνει κατι τετοιο!
Η θεση οδηγησης μου αρεσε πολυ!
hidefnick
30/04/2006, 21:16
na sas daniso to breva mou na pate kamia bolta?
Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
na sas daniso to breva mou na pate kamia bolta?
:confused:
Kortenaer
02/05/2006, 07:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΙΠΠΕΑΣ
[url]αυτό το μοντέλο είναι να βγει στην αγορά ή είναι κάποιο πρωτότυπο που ίσως βγει στη παραγωγή ;
Φιλε ΙΠΠΕΑΣ οι φωτογραφιες ειναι απο αυτο εδω το site (http://www.raptorsandrockets.com/news.html) το οποιο εχει νεα για τα μοντελα που προκειται να κυκλοφορησουν.
Οι φωτο νομιζω οτι ειναι φωτοσοπιες αλλα οπως και να εχει φαινονται ωραιες, αν μπεις sto site θα μαθεις περισσοτερα.