View Full Version : ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ vs ΙΑΠΩΝΕΖΙΚΑ
caesarsk
08/04/2006, 14:30
Το πρώτο δίκυκλο που καβάλησα στην ζωή μου 18 χρόνια πριν ήταν ένα γιαπωνέζικο παπί HONDA C50. Από τότε πολλές και διάφορες ήταν η μοτοσυκλέτες που καβάλησα πάντα όμως Ιαπωνικές και κυρίως HONDA. Ενδεικτικά αναφέρω, XR250, XL500, XT 600, DT200, WR 200, RM 125, Tenere, Africa.
Μετά από περίπου 13 χρόνια στην Africa, προσφάτως κατέληξα και πήρα την πρώτη Ευρωπαϊκή μοτοσυκλέτα μου. Ενα BMW R1200GS.
Σε καμμιά μηχανή μου δεν κοίταζα τα λάδια πριν ώρα αλλαγής τους. Σε καμμιά δεν άκουγα θορύβους από τον κινητήρα.
Τώρα τα ακούω. Τώρα τα τσεκάρω. Δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα.
Απλα με βάζει σε σκέψεις.
ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΜΙΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΣΑΝ ΤΙΣ ΙΑΠΩΝΙΚΕΣ.
Η πρώτη μου σκέψη είναι πως ο Ευρωπαίος θέλει αυτοκίνητο, και έτσι η έρευνα και οι επενδυσεις είναι κυριώς στον χώρο του αυτοκινήτου, και λιγότερο στην μοτοσυκλέτα. Σε αντίθεση με την Ιαπωνία που η μοτοσυκλέτα λόγω χώρου είναι σχεδόν απαραίτητη.
Από την άλλη όμως Ευρωπαϊκές εταιρείες επενδύουν τεράστια ποσά στα MOTOGP και διαθέτουν τρομερή τεχνολογία (βλέπε DUCATI). Παρόλα αυτά στις μοτοσυκλέτες παραγωγής χρησιμοποιούν ακόμη ΞΗΡΟΚΑΜΠΑΝΟ (δεν κατάλαβα ποτέ τι ακριβώς είναι αυτό, το μόνο που ξέρω είναι πως κάνει τρελό θόρυβο).
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ...
Αρχικά δημιουργήθηκε από caesarsk
Το πρώτο δίκυκλο που καβάλησα στην ζωή μου 18 χρόνια πριν ήταν ένα γιαπωνέζικο παπί HONDA C50. Από τότε πολλές και διάφορες ήταν η μοτοσυκλέτες που καβάλησα πάντα όμως Ιαπωνικές και κυρίως HONDA. Ενδεικτικά αναφέρω, XR250, XL500, XT 600, DT200, WR 200, RM 125, Tenere, Africa.
Μετά από περίπου 13 χρόνια στην Africa, προσφάτως κατέληξα και πήρα την πρώτη Ευρωπαϊκή μοτοσυκλέτα μου. Ενα BMW R1200GS.
Σε καμμιά μηχανή μου δεν κοίταζα τα λάδια πριν ώρα αλλαγής τους. Σε καμμιά δεν άκουγα θορύβους από τον κινητήρα.
ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΜΙΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΣΑΝ ΤΙΣ ΙΑΠΩΝΙΚΕΣ.
Η πρώτη μου σκέψη είναι πως ο Ευρωπαίος θέλει αυτοκίνητο, και έτσι η έρευνα και οι επενδυσεις είναι κυριώς στον χώρο του αυτοκινήτου, και λιγότερο στην μοτοσυκλέτα. Σε αντίθεση με την Ιαπωνία που η μοτοσυκλέτα λόγω χώρου είναι σχεδόν απαραίτητη.
Από την άλλη όμως Ευρωπαϊκές εταιρείες επενδύουν τεράστια ποσά στα MOTOGP και διαθέτουν τρομερή τεχνολογία (βλέπε DUCATI). Παρόλα αυτά στις μοτοσυκλέτες παραγωγής χρησιμοποιούν ακόμη ΞΗΡΟΚΑΜΠΑΝΟ (δεν κατάλαβα ποτέ τι ακριβώς είναι αυτό, το μόνο που ξέρω είναι πως κάνει τρελό θόρυβο).
ma ama den xereis ti einai pws boreis na to krineis mono apo ton 8orivo?????
caesarsk
08/04/2006, 14:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από skous
ma ama den xereis ti einai pws boreis na to krineis mono apo ton 8orivo?????
Δηλαδή από όλο το κείμενο εσύ κράτησες μόνο αυτό????????
Δεν κατηγορώ τα Ducati ή κάποια άλλη μάρκα, απλά κάνω διαπιστώσεις σχετικά με τις καθημερινές ενοχλήσεις, τα καθημερινά αγχή, και την γενικότερη φιλοσοφία των 2 σχολών.
Στην Ευρώπη ξεκίνησε ο μοτοσυκλετισμός, με ΒΜW, Enfield, BSA, Norton, Ducati, και πολλές άλλες,
και σήμερα ωχριούν μπροστά στην δυναμικότητα των Ιαπώνων. Κάθε μήνα σχεδόν και κάτι καινούριο πανω στον χώρο της μοτοσυκλέτας.
Δηλαδή από όλο το κείμενο εσύ κράτησες μόνο αυτό????????
Δεν κατηγορώ τα Ducati ή κάποια άλλη μάρκα, απλά κάνω διαπιστώσεις σχετικά με τις καθημερινές ενοχλήσεις, τα καθημερινά αγχή, και την γενικότερη φιλοσοφία των 2 σχολών.
Στην Ευρώπη ξεκίνησε ο μοτοσυκλετισμός, με ΒΜW, Enfield, BSA, Norton, Ducati, και πολλές άλλες,
και σήμερα ωχριούν μπροστά στην δυναμικότητα των Ιαπώνων. Κάθε μήνα σχεδόν και κάτι καινούριο πανω στον χώρο της μοτοσυκλέτας.
Exartatai ti zitas.
an zitas apla ena magiko xali pare iapwniko. den se provlimatizei, se paei ktl.
ean zitas omws mia "sxesi" pare eyrwpaiko. 8a se tsantisei, 8a se kanei na anisixeis ktl. omws esi 8a to agapas olo kai pio poly.
Episis to oti oi iapwnes olo bgazoun kai kati kainourgio emena den mou leei tipota. Sinexeia bgazoun pragmata, ta opoia ta aneroun meta apo 1 xrono gia na bgaloun kati neo. Kai pio to ofelos gia ton motosikletistis? 1%?
Anti8eta oi eyrwpaikes borei na min einai toso kainotomes, alla exoun pragmata ta opoia DOULEYOUN kai malista poli kala kai den iparxei logos na ta peiraxeis gia na bgaleis kati pio kainourgio apo to opoio o motosikletistis 8a ofeli8ei elaxista.
Etsi gia paradeigma p.x.
- ta bmw exoun boxer kinitira kai akson
- ta ducati einai ksirokabana kai aeropsikta kai exoun xorodiktiwma ta monstro 620 me kinitira apo ta 90's kai desmodromika.
Douleuoun omws kai pleon exoun li8ei ta provlimata tou parel8ontos. Einai diaforeitka apo oles tis alles moto kai o katoxos to apolamvanei ayto.
Opote einai entelws ipokeimeniko opws to vlepw egw. To idio pisteyo simvainei kai sta aytokinita.
naxiotis
08/04/2006, 15:15
έχοντας περάσει από τα χέρια μου όλες οι μάρκες γιαπωνέζικων και μία ευρωπα'ι'κή μα'ι'μού{enfield bullet 500 made in india}θα σου πρότεινα να άλλαζες το ερώτημα από γιαπωνέζικα σε HONDA.ειλικρινά πάντως θα περιμένω να διαβάσω εντυπώσεις σου από το GS στο χώμα είτε από αυτό το FORUM είτε απότου AFRICA και σίγουρα συγκρίνοντας τα όσο αυτό γίνεται:wave2: όσο για την άτυχη στιγμή που είχες βάλε κάνα μάτι γιατί το καινούργιο αυτά έχει.καλορίζικο και καλοτάξιδος και εύχομαι να ήταν το τελευταίο που θα σου τύχει από στραβές:beer: :beer: :wave2: :wave2:
caesarsk
08/04/2006, 15:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από skous
Exartatai ti zitas.
an zitas apla ena magiko xali pare iapwniko. den se provlimatizei, se paei ktl.
ean zitas omws mia "sxesi" pare eyrwpaiko. 8a se tsantisei, 8a se kanei na anisixeis ktl. omws esi 8a to agapas olo kai pio poly.
Episis to oti oi iapwnes olo bgazoun kai kati kainourgio emena den mou leei tipota. Sinexeia bgazoun pragmata, ta opoia ta aneroun meta apo 1 xrono gia na bgaloun kati neo. Kai pio to ofelos gia ton motosikletistis? 1%?
Anti8eta oi eyrwpaikes borei na min einai toso kainotomes, alla exoun pragmata ta opoia DOULEYOUN kai malista poli kala kai den iparxei logos na ta peiraxeis gia na bgaleis kati pio kainourgio apo to opoio o motosikletistis 8a ofeli8ei elaxista.
Etsi gia paradeigma p.x.
- ta bmw exoun boxer kinitira kai akson
- ta ducati einai ksirokabana kai aeropsikta kai exoun xorodiktiwma ta monstro 620 me kinitira apo ta 90's kai desmodromika.
Douleuoun omws kai pleon exoun li8ei ta provlimata tou parel8ontos. Einai diaforeitka apo oles tis alles moto kai o katoxos to apolamvanei ayto.
Opote einai entelws ipokeimeniko opws to vlepw egw. To idio pisteyo simvainei kai sta aytokinita.
AYTHN ακριβώς την απάντηση περίμενα να ακούσω. Ναι αυτός είναι ένας λόγος για να πάρεις την Ευρωπαϊκή. Η ΣΧΕΣΗ ΣΟΥ με την μοτοσυκλέτα.
Για εμένα που αγόρασα πρώτη φορά Ευρωπαϊκό, την μοτοσυκλέτα του την ερωτεύτηκα γιατί μου ζητάει να ασχοληθώ μαζί της, και δεν περιμένει απλά να την καβαλήσω. Είναι λίγο μαζοχιστικό μέν αλλά αυτό ζητάω σε αυτήν την ηλικία.
Thanx skous γιατί τώρα κατάλαβες το μύνημα μου μέσα από αυτό το post
Βαγγελας
08/04/2006, 16:16
Η γνωμη μου για τις Ευρωπαικες :
Υπερτιμημενες εως Υπερ υπερτιμημενες ( Ιταλικα ) για την ποιοτητα κατασκευης που προσφερουν και για επιδοσεις 1 κλαση πισω ......
Καταρχην να ξεχωρισω κατι !!!! :rolleyes:
1) Ο γιαπωνεζος κατα την γνωμη μου σε ΟΝ και ςς μηχανακια ειναι αρκετα μπροστα απο τον ευρωπαιο σε <<στησιμο>> - αξιοπιστια -- επιδοσεις !!!! :rolleyes:
2) Στο αλλο ακρο ομως.. ΟΝ-ΟFF ---- ΟFF Ο ευρωπαιος ειναι κλασεις μπροστα !!!! :D
Ετσι το αναφερα καπως για να μην τα βαζουμε ολα μαζι στο σεικερ
και τα ανακατευουμε !!!!
:wave2:
blueblack
09/04/2006, 21:34
Καλησπέρα
Επειδή ψάχνομαι γιά ON-OFF πέστε μου καί μένα ρέ παιδιά........
Τό μόνο ευρωπαικό πού βρήκα ήταν BMW 1200gs
Μή μού πείτε γιά aprilia σάς παρακαλώ............
15500 καί πήδηξα....Άεροελαιόψυκτο!!!!!!!!!!
Τούς ρωτούσα ,έχει ύδρόψυξη..ΟΧΙ
Εχει ψυγείο λαδιού μέ βεντιλατέρ ΟΧΙ
Άλλά μού είπαν ότι δέν άνεβάζει ποτέ θερμοκρασία!!!!!!!!!
Πώς??? Δέν ξέρω....Άς μάς πεί ό φίλος πού τήν έχει άνεβάζει ή ΟΧΙ
Έχει κανένα γιαπωνέζικο ON-OFF σέ τέτοια τιμή??
Μέ 11000χιλ. βρίσκεις τό καλύτερο,καί άν δέ θές καί ABS μέ 10000
Γιά βάλτε σέ ένα VARADERO άλλα 5500χιλ. καί πάτε κόντρα μετά...
Πολλά καλώδια ρέ παιδιά τό bmw πάρα πολλά.....
Είδικά άπό τούς κυλίνδρους 4-5καλώδια φεύγουν άπό τόν καθένα.
Σάν αυτοκίνητο είναι!!!!
Άσε καί μή σού γείρει πουθενά!!!!!!!!
Τό δυνατό της σημείο ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ.....
Καμμία σχέση μέ JAPAN...Τό καλό νά λέγεται.....
Θά σού πάει 20 χρόνια ...Άν όμως τή θές γιά 5 καλό είναι καί τό
γιαπωνέζικο..Γλυτώνεις καί τά 5χιλ.
Άλήθεια ό μέσος όρος πού κρατάμε μιά μοτό ΠΟΣΟΣ ΕΙΝΑΙ...??
Πάντως σίγουρα κάτω άπό 5 χρόνια.....
Καί μιά τελευταία ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ άποψη..Η μοτό δέν είναι ΓΚΟΜΕΝΑ!!!
ΑΡΑ..............ΑΡΑ......δέν χρειάζεται νά τυρανιέται κανείς............
Άν ύπάρχει κάτι καλύτερο άπό
VARADERO καί V-STROM παρακαλώ νά μού τό ύποδείξετε.....
πάω γιά αγορά...!!!!!!!
Για εμένα που αγόρασα πρώτη φορά Ευρωπαϊκό, την μοτοσυκλέτα του την ερωτεύτηκα γιατί μου ζητάει να ασχοληθώ μαζί της, και δεν περιμένει απλά να την καβαλήσω. Είναι λίγο μαζοχιστικό μέν αλλά αυτό ζητάω σε αυτήν την ηλικία.
ακριβά το πλήρωσες όμως...άνετα έπαιρνες ένα παλιο ιταλικο.Όρεξη να 'χες να ασχολιόσουν κάθε μέρα.χαρ χαρ χαρ :a17:
Αρχικά δημιουργήθηκε από iriniaa
Καλησπέρα
Επειδή ψάχνομαι γιά ON-OFF πέστε μου καί μένα ρέ παιδιά........
Τό μόνο ευρωπαικό πού βρήκα ήταν BMW 1200gs
Μή μού πείτε γιά aprilia σάς παρακαλώ............
15500 καί πήδηξα....Άεροελαιόψυκτο!!!!!!!!!!
Τούς ρωτούσα ,έχει ύδρόψυξη..ΟΧΙ
Εχει ψυγείο λαδιού μέ βεντιλατέρ ΟΧΙ
Άλλά μού είπαν ότι δέν άνεβάζει ποτέ θερμοκρασία!!!!!!!!!
Πώς??? Δέν ξέρω....Άς μάς πεί ό φίλος πού τήν έχει άνεβάζει ή ΟΧΙ
Έχει κανένα γιαπωνέζικο ON-OFF σέ τέτοια τιμή??
Μέ 11000χιλ. βρίσκεις τό καλύτερο,καί άν δέ θές καί ABS μέ 10000
Γιά βάλτε σέ ένα VARADERO άλλα 5500χιλ. καί πάτε κόντρα μετά...
Πολλά καλώδια ρέ παιδιά τό bmw πάρα πολλά.....
Είδικά άπό τούς κυλίνδρους 4-5καλώδια φεύγουν άπό τόν καθένα.
Σάν αυτοκίνητο είναι!!!!
Άσε καί μή σού γείρει πουθενά!!!!!!!!
Τό δυνατό της σημείο ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ.....
Καμμία σχέση μέ JAPAN...Τό καλό νά λέγεται.....
Θά σού πάει 20 χρόνια ...Άν όμως τή θές γιά 5 καλό είναι καί τό
γιαπωνέζικο..Γλυτώνεις καί τά 5χιλ.
Άλήθεια ό μέσος όρος πού κρατάμε μιά μοτό ΠΟΣΟΣ ΕΙΝΑΙ...??
Πάντως σίγουρα κάτω άπό 5 χρόνια.....
Καί μιά τελευταία ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ άποψη..Η μοτό δέν είναι ΓΚΟΜΕΝΑ!!!
ΑΡΑ..............ΑΡΑ......δέν χρειάζεται νά τυρανιέται κανείς............
Άν ύπάρχει κάτι καλύτερο άπό
VARADERO καί V-STROM παρακαλώ νά μού τό ύποδείξετε.....
πάω γιά αγορά...!!!!!!! ...:lol:
44022
blueblack
11/04/2006, 05:53
Καλημέρα
Δέν διαφωνώ DUKASII άλλά αύτό τό μηχανάκι είναι πολύ OFF
ίσως γιά μένα καί μερικούς άλλους......
Γιά ένα άτομο ναί ,γιά δύο όμως καί ΒΟΛΤΑ ΔΕ ΛΕΕΙ..............
Αύτή ή σέλλα πιό πολύ γιά enduro είναι καί όχι γιά βόλτα......
Άπαιτεί πιό είδικό κοινό μέ συγκεκριμμένες άπαιτήσεις...
Άν λοιπόν είσαι γιά ψιλόenduro,βόλτα χώμα,καί ταξιδάκια μόνος σου,τότε ναί ΑΛΛΑ
άπό τή στιγμή πού θές άνεση,βόλτα μέ δύο,μαλακό κώλο κ.λ.π.
κ.λ.π. κ.λ.π.........ΤΟΤΕ......
Δέν έχω άποψη γιά τήν άξιοπιστία της σέ σχέση μέ τό χρόνο..
Έσύ θά μάς πείς......
Όσο γιά τίς τιμές έκεί χάνει μέ διαφορά.....καί μή μου πείς έχει
καλύτερο τό ένα έχει καλύτερο τό άλλο γιατί μετά πάμε
κατηγορία bmw πάρτο καί πέθανε μέ αυτό.........
ΤΑ ΒΡΗΚΑ
V-STROM 1000 9.300 euro
VARADERO 10000 euro
KTM 12700 euro
Συνήθως ό καθένας ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ τό θεωρεί τό καλύτερο....
Εγώ λοιπόν θά πώ άπλά ότι είναι τό ΙΔΑΝΙΚΟΤΕΡΟ γιαυτόν....
Όπως λοιπόν καί στό φαί τό πράμμα στό τέλος είναι ύποκειμενικό
καί είναι πολύ δύσκολο νά πάρεις τή σωστή άπάντηση......
Έλάχιστους είδα πού παραδέχθηκαν ότι αύτό πού πήραν έκ
τών ύστέρων άνακάλυψαν ότι ήταν ΠΑΤΑΤΑ,σέ σχέση μέ αύτό
πού ήθελαν.........
Προσωπικά τήν πάτησα καί πήρα δύο superbikes σέ δέκα μήνες
γιά νά καταλήξω σέ ένα τρίτο πού τό έχω δύο χρόνια τώρα καί είμαι πλέον πολύ ευχαριστημένος ..............
ΑΛΛΑ τί νά πώ ότι ήταν μάπα τά δύο????ΟΧΙ...ήταν λάθος έπιλογή
Άν μπορούσαμε νά τά δοκιμάζουμε άπό καμμιά βδομάδα
θά ήταν τέλεια.................
Καλημέρα
ίσως γιά μένα καί μερικούς άλλους......
Γιά ένα άτομο ναί ,γιά δύο όμως καί ΒΟΛΤΑ ΔΕ ΛΕΕΙ..............
Αύτή ή σέλλα πιό πολύ γιά enduro είναι καί όχι γιά βόλτα......
Άπαιτεί πιό είδικό κοινό μέ συγκεκριμμένες άπαιτήσεις...
Άν λοιπόν είσαι γιά ψιλόenduro,βόλτα χώμα,καί ταξιδάκια μόνος σου,τότε ναί ΑΛΛΑ
άπό τή στιγμή πού θές άνεση,βόλτα μέ δύο,μαλακό κώλο κ.λ.π.
κ.λ.π. κ.λ.π.........ΤΟΤΕ......
Δέν έχω άποψη γιά τήν άξιοπιστία της σέ σχέση μέ τό χρόνο..
Έσύ θά μάς πείς......
Όσο γιά τίς τιμές έκεί χάνει μέ διαφορά.....καί μή μου πείς έχει
καλύτερο τό ένα έχει καλύτερο τό άλλο γιατί μετά πάμε
κατηγορία bmw πάρτο καί πέθανε μέ αυτό.........
ΤΑ ΒΡΗΚΑ
V-STROM 1000 9.300 euro
VARADERO 10000 euro
KTM 12700 euro
Συνήθως ό καθένας ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ τό θεωρεί τό καλύτερο....
Εγώ λοιπόν θά πώ άπλά ότι είναι τό ΙΔΑΝΙΚΟΤΕΡΟ γιαυτόν....
Όπως λοιπόν καί στό φαί τό πράμμα στό τέλος είναι ύποκειμενικό
καί είναι πολύ δύσκολο νά πάρεις τή σωστή άπάντηση......
Έλάχιστους είδα πού παραδέχθηκαν ότι αύτό πού πήραν έκ
τών ύστέρων άνακάλυψαν ότι ήταν ΠΑΤΑΤΑ,σέ σχέση μέ αύτό
πού ήθελαν.........
Προσωπικά τήν πάτησα καί πήρα δύο superbikes σέ δέκα μήνες
γιά νά καταλήξω σέ ένα τρίτο πού τό έχω δύο χρόνια τώρα καί είμαι πλέον πολύ ευχαριστημένος ..............
ΑΛΛΑ τί νά πώ ότι ήταν μάπα τά δύο????ΟΧΙ...ήταν λάθος έπιλογή
Άν μπορούσαμε νά τά δοκιμάζουμε άπό καμμιά βδομάδα
θά ήταν τέλεια................. ΜΑΖΙ ΣΟΥ και εγώ. απλα αυτα που λες εσυ ειναι οσο off ειναι και ενα σουπερμπαικ.!!
το κτμ το 990 και οχι το s Που σου εβαλα εδω εχει αλλη σελα διπλη..ανετη με τζελ μεσα και φαρδυα ωστε να μεταφερει πολυ πιο ανετα απο οσο φανταζεσαι .
και ναι ειναι πιο ακριβο.:sad:
αλλα καπου εδω υπαρχει η σοφη κουβεντα...οτι πληρώνεις πέρνεις ..και που δεν ισχύει για το bmw που αναφέρεις.
αξιοπιστο bmw οπως λες..ακομα δε βρεθηκε.
τεσπα.
αν εχεις καταλήξει σε αυτα τα 2 θα σου έλεγα να παρεις το varadero Που ειναι ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΡΥ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ.:lol:
καλές αγορέσ φιλε.
... Το χαμηλό ....
.
Το “χαμηλό” πιστεύω ότι καλύπτει όλα αυτά που ζητάς, εκτός ίσως της τιμής αγοράς του (αυτό είναι σχετικό) .
Το θέμα αξιοπιστίας, όσο αναφορά το 950 τουλάχιστον, πιστεύω ότι μετά από αρκετά χρόνια στην αγορά και αμέτρητα test, έδειξε ότι αντέχει και με το παραπάνω.
Πάντως σκέψου ότι αν πάρεις varadero ή v-storm και θέλεις να κάνεις βελτιώσεις σε οδική συμπεριφορά, με αλλαγές αναρτήσεων , φρένων, τιμονιών , εξατμίσεις, κτλ.
θα ξεπεράσεις κατά πολύ την τιμή του adventure.
:beer: :beer: :beer:
44125
stefanos
11/04/2006, 09:23
Εμφανώς μπερδευτήκατε.
Η μοτοσυκλέτα ξεκίνησε στην Ευρώπη.
Η σαν βέσπα για τον φτωχό η σαν norton για τον μηχανόβιο.
Και οι 2 κατηγορίες αναβατών θεωρούσαν δεδομένο οτι θα λαδωθούν θα έχουν εργαλεία μαζί τους και θα αποκτήσουν γνώσεις μηχανικού.
Οι Ιάπωνες και ειδικά ο Honda ΕΙΔΕ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ στην αγορά.
Εβαλε στο παιχνίδι τον απλό κόσμο που ΔΕΝ ήταν μηχανόβιος και δεν ήθελε να συντηρήσει να ελέγξει η συμπηρώσει να μείνει στο δρόμο.
Και απο αυτό τον ΠΟΛΥ κόσμο κονόμισε.
Αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζουν όλοι.
Η HONDA έφερε τον κόσμο στην μοτοσυκλέτα.
Ο μύθος της Ευρώπης βέβαια υπάρχει και συντηρήται προσεκτικά αλλά οι βοιομηχανίες είναι μικρές και δεν έχουν ανάλογο χρήμα με τους Ιάπωνες.
Οπότε απευθύνονται ακόμα στους ειδικούς.
Οσον αφορά το δέσιμο με την μοτο είναι δεδομένο οτι αν δεν την σπρώξεις δεν την εκτιμάς, αλλά αυτό είναι άλλο παραμύθι.
Οσο για την ΚΤΜ μην την μπερδεύεται με τα Africa και τα Vara ,είναι άλλο πράγμα.
Φίλε iriniaa το KTM είναι πολύ καλό. Εάν σου πέφτει ακριβό δες το Tiger 955. Είναι σε προσφορά κάτω από 11000 με πλαϊνές βαλίτσες.
44176
Να πω κι εγω τι γνωμη μου...Ειχα το Αφρικα, μετα το Βαραντερο και τωρα εχω το ΚΤΜ...Το Αφρικα απλα μετα απο καποιο καιρο μου φανηκε αργο στα ταξιδια αλλιως ηταν ενα καταπληκτικο on-off, το Βαραντερο δεν θα το ελεγα ευκολα off, κανει πολυ ωραιο ταξιδι ειναι πολυ πιο μανιτζεβελο στη πολη απο οτι νομιζει ο κοσμος αλλα του ελειπε η αγριαδα..Και φτανουμε στο ΚΤΜ, ειναι σαφεστατα πιο off απο ολα στη κατηγορια και σεταρισμενο με τα καλυτερα υλικα. Φρενα, αναρτησεις ειναι απο το εργοστασιο αψογα, γκαζι αυθονο και σεταρισμενο αγρια. Μεχρι τωρα και παρολο που κακο περναει στα χερια μου δεν ειχα κανενα παραπονο. Με μια παρατηρηση, το ΚΤΜ θελει παιχνιδια δεν ειναι για βολτουλες χαλαρες. Δεν ταξιδευει οπως το Βαραντερο αλλα εγω ειμαι 1.90 και με το εξτρα φινακι της Touratech ειμαι μια χαρα!:wave2:
Καλημέρα
Και έγω έτσι θα έλεγα εάν δέν το είχα κάνει βόλτα στον Αι Γιάννη.
Στρίβει πανευκολα σάν παπί και δέν κουνάει τίποτα λέμε αλλά απο κραδασμούς είναι γάματα το KTM
blueblack
12/04/2006, 04:51
Καλησπέρα
Σάς ευχαριστώ όλους παιδιά γιά τίς άπόψεις σας πού παραθέτετε
Λίγο πολύ όλοι συμφωνούμε...........
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τό καλύτερο το KTM γιά χαλαρές βολτούλες μέ 2 άτομα
Ειδικά όταν ό ένας είναι 50 καί ό άλλος 42....!!!!!!
Τώρα γιά νά άπαντήσω σέ όσους μπορώ...
Τό TIGER....δέ μού γεμίζει τό μάτι...έχω καί μιά φυσική άπέχθεια
πρός τό νησί μέ τή ζεστή μπύρα τό κρύο τσάι τό δεξί τιμόνι κ.λ.π.
Είναι όπως είπε ό φίλος στόν ευρωπαικό μύθο πού πρέπει νά τόν
τρώμε στή μάπα.........
Τό άλλο ευρωπαικό θηρίο bmw..!!!τί νά πώ χαρά στό κουράγιο
αύτών πού τά έχουν...
Έγραψα παιδιά μέ κεφαλαία κιόλας ότι έχει ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ
ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ????????
Ωραία καί ποιοτικά ύλικά άλλά ΔΟΥΛΕΥΕΙ????? καί πόσο????
Σάν άκριβό αυτοκίνητο είναι ρέ παιδιά..αύτό έννοούσα...
Κάποιος ό Στέφανος νομίζω είπε ΑΛΛΟ τό ένα [ΚΤΜ] καί άλλο τό
άλλο [VARADERO] πολύ σωστό............
Νομίζω πώς ή γνώμη τού φίλου rsp είναι ή πιό όλοκληρωμένη
άφού είχε στά χέρια του καί τά δύο.....Δέν είναι γιά ΧΑΛΑΡΕΣ ΒΟΛΤΟΥΛΕΣ τό ΚΤΜ όσο μαλακή σέλλα καί νά τού βάλω......
Δέν άξίζει νά τό πειράξεις τό VARADERO....Εχει μιά συγκεκριμμένη
φιλοσοφία τό μηχανάκι....Ούτε νά τό σπάσεις ούτε νά ξύσεις
τήν άσφαλτο ούτε νά πάς μέ μπάντες στό χώμα..........
Όμως γιά τό v-strom τίποτε ρέ παιδιά?????
Έμένα μού άρέσει περισσότερο, είναι πιό καινούριο, πιό γρήγορο
έξίσου άνετο καί JAPAN όχι MADE IN SPAIN........
ΑΛΛΑ...ΑΛΛΑ... αύτό πού άκουσα άπό πολλούς γιαυτό τό μπέρδεμα
μέ τόν ψεκασμό????τί ίστορία είναι αύτή...
ΠΕΙΤΕ τίς έμπειρίες σας....
Έδώ στή Θεσσαλονίκη νά μή λέμε όνόματα μέ διαβεβαίωσαν πώς
τό φτιάχνουν άμέσως καί μάλιστα μέ πρόγραμμα πού ρυθμίζει
προφανώς τόν ψεκασμό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Έσείς τί λέτε ρέ παιδιά??
Πάντως σάς ευχαριστώ όλους καί έλπίζω ή κουβέντα μας νά
βοηθήσει όλο τόν κόσμο πού ψάχνεται..........................
Καλησπέρα
Σάς ευχαριστώ όλους παιδιά γιά τίς άπόψεις σας πού παραθέτετε
Λίγο πολύ όλοι συμφωνούμε...........
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τό καλύτερο το KTM γιά χαλαρές βολτούλες μέ 2 άτομα
Ειδικά όταν ό ένας είναι 50 καί ό άλλος 42....!!!!!!
Τώρα γιά νά άπαντήσω σέ όσους μπορώ...
Τό TIGER....δέ μού γεμίζει τό μάτι...έχω καί μιά φυσική άπέχθεια
πρός τό νησί μέ τή ζεστή μπύρα τό κρύο τσάι τό δεξί τιμόνι κ.λ.π.
Είναι όπως είπε ό φίλος στόν ευρωπαικό μύθο πού πρέπει νά τόν
τρώμε στή μάπα.........
Τό άλλο ευρωπαικό θηρίο bmw..!!!τί νά πώ χαρά στό κουράγιο
αύτών πού τά έχουν...
Έγραψα παιδιά μέ κεφαλαία κιόλας ότι έχει ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ
ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ????????
Ωραία καί ποιοτικά ύλικά άλλά ΔΟΥΛΕΥΕΙ????? καί πόσο????
Σάν άκριβό αυτοκίνητο είναι ρέ παιδιά..αύτό έννοούσα...
Κάποιος ό Στέφανος νομίζω είπε ΑΛΛΟ τό ένα [ΚΤΜ] καί άλλο τό
άλλο [VARADERO] πολύ σωστό............
Νομίζω πώς ή γνώμη τού φίλου rsp είναι ή πιό όλοκληρωμένη
άφού είχε στά χέρια του καί τά δύο.....Δέν είναι γιά ΧΑΛΑΡΕΣ ΒΟΛΤΟΥΛΕΣ τό ΚΤΜ όσο μαλακή σέλλα καί νά τού βάλω......
Δέν άξίζει νά τό πειράξεις τό VARADERO....Εχει μιά συγκεκριμμένη
φιλοσοφία τό μηχανάκι....Ούτε νά τό σπάσεις ούτε νά ξύσεις
τήν άσφαλτο ούτε νά πάς μέ μπάντες στό χώμα..........
Όμως γιά τό v-strom τίποτε ρέ παιδιά?????
Έμένα μού άρέσει περισσότερο, είναι πιό καινούριο, πιό γρήγορο
έξίσου άνετο καί JAPAN όχι MADE IN SPAIN........
ΑΛΛΑ...ΑΛΛΑ... αύτό πού άκουσα άπό πολλούς γιαυτό τό μπέρδεμα
μέ τόν ψεκασμό????τί ίστορία είναι αύτή...
ΠΕΙΤΕ τίς έμπειρίες σας....
Έδώ στή Θεσσαλονίκη νά μή λέμε όνόματα μέ διαβεβαίωσαν πώς
τό φτιάχνουν άμέσως καί μάλιστα μέ πρόγραμμα πού ρυθμίζει
προφανώς τόν ψεκασμό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Έσείς τί λέτε ρέ παιδιά??
Πάντως σάς ευχαριστώ όλους καί έλπίζω ή κουβέντα μας νά
βοηθήσει όλο τόν κόσμο πού ψάχνεται..........................
Φίλε iriniaa περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Αλλά αυτή η καραμέλα της ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ έχει αρχίσει και μου τι δίνει. :mad:
ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ON-ΟFF ΦΟΡΑΝΕ ΜΟΤΕΡ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100000χλμ. ΞΕΚΟΛΑΤΕ. :hypnotize: Αστοχίες σε επιμέρους πράγματα θα βρεις σε όλες τις μάρκες, είναι μη σου κάτσει.
ΠΑΡΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΩΝ ΓΙΑ 50000χλμ. :sick:
Κατά δεύτερον δεν υπάρχει κανένας Ευρωπαϊκός ή Ιαπωνικός μύθος. Ότι δίνεις παίρνεις, για να πάρεις καλή μηχανη θα τα ακουμπήσεις είτε είναι Japan είτε είναι Europe.
πως γουσταρω το m1ke (πρωην hondaκια) να λεει αυτα που λεει!!!!:wave2:
ειδες τι σου κανει η επαφη με πραγματικες ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ (οχι ..... αξιοπιστα ξενερωτα.... honda)!!!!!:yuck:
blueblack
13/04/2006, 06:10
Καλημέρα
Πολύ ωραία τά λές m1ke ........
Ή κουβέντα βέβαια γίνεται γιά ένωμέρωση όλων ........
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ δέν ψάχνω τό πιό άξιόπιστο γιά 100000χ.λ.μ.
γιατί δέ θά τά κάνω ποτέ.......Σέ δύο τρία χρόνια άν ζώ θά τήν
άλλάξω καί πάλι........άλλά ρωτάω γιά νά μή μού τή σπάει όταν
βγαίνω μιά βόλτα καί μετά τρέχω ...έπειδή δέ δουλεύει καλά
τό ένα καί τό άλλο όπως έλεγε κάπου άλλού στο site ένας φίλος
μέ V-STROM 1000 λόγω ψεκασμού........!!!!!!!
Αύτό είναι άστοχία ή ΚΟΥΣΟΥΡΙ πού δέν ξέρουν νά τό διορθώσουν ΕΔΩ λόγω καυσίμου π.χ.............
Είμαι καί παθών άπό ΑΣΤΟΧΙΑ σέ super άξιόπιστο μηχανάκι
Blackbird....να σάς λέει τίποτε....
Πάντως τίς γνώμες σας τίς ζητώ όχι γιά νά δώ πιό είναι τό πιό
αξιόπιστο τόσο άλλά πιό μού ταιριάζει...δηλαδή τήν ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΤΑ..........!!!!!!!!!!!!!!
el_hymador
13/04/2006, 18:31
εγω να ρωτησω κατι αλλο ?
ΓΙΑΤΙ ΚΑΜΙΑ ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΜΙΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΣΑΝ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ?
hidefnick
13/04/2006, 22:35
erotisi a
pite mou tria giaponezika classics (ke tespa osa sas erthoun sto mialo tha ine Honda)
erotisi vou
giati i giaponezi agorazoun san treloi evropaika? (mexri monster 400 pezi ke ine grigorooooooooooooo)
erotisi gama
posi katoxi giaponezikon lene kalimera stin kali tous kathe proi prin tin anapsoun?
erotisi delta
posi katoxi giaponezikon otan bazoun xeri stin kali tous kseroun ti pos ke giati to kanoun? (bebea i antipali mathenoun the hard way na to kanoun, alla mathenoun)
ke telos panton meriki goustaroun aeropsikto, dibalvido (ne guzzi pira telika to opio ektos apo dibalvido exi ke ostiria) me ipodinami pou odigiete me kathe kero (ke me psilobroxo) treles ropes psarotiko ixo ke sinarmologimeno sto xeri ke oxi apo kapio apsixo robot stin japan. (bebea sto x9 afto ixe apotelesma laska markoutsi mprostinis daganas ke apolia igron)
Ase pou i polisis ton ebropaikon exoun anebi ke i sxistomatides rixnoun tis times. Ase pou etsi den klinoun i fabrikes ke kapioi briskoun doulia, ase pou oi asetes psaronoun me markes pou den kseroun ase
telos panton
smouts
hidefnick
13/04/2006, 22:38
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
[B]erotisi a
pite mou tria giaponezika classics (ke tespa osa sas erthoun sto mialo tha ine Honda)
isos ke kanena yamaha an exete kabatzari ta 45
Βαγγελας
13/04/2006, 22:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
ΓΙΑΤΙ ΚΑΜΙΑ ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΜΙΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΣΑΝ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ?
αμα θελησουν κλεισουν τα εργοστασια τους θα φτιαξουν τετοιες ..... :p :p :p
blueblack
14/04/2006, 03:00
BEST VALUE FOR MONEY....!!!!!!!!!!!!
Φίλε μου αύτό θέλαν νά κάνουν καί αύτό κάνανε........
Άπό τά σκουπίδια πού μάζευε ο Honda...τό 50 στήθηκε ή βιομηχανία ............τής Ίαπωνικής μοτοσυκλέττας.
Καί κλέβοντας τήν Εύρωπαική τεχνογνωσία......άφησαν τά προβλήματα άπ,έξω καί άρχισαν νά φτιάχνουν μηχανάκια πού
δέν έσταζαν λάδια ,πού δέν έμεναν άπό ήλεκτρικά, καί ήταν καί
φτηνά............
ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΚΑΖΙ.........
Τί νά άντιγράψουν λοιπόν τά προβλήματα????
Έπειτα δέν τούς ένιαζε νά στρίβει τέλεια, νά φρενάρει τέλεια κ.λ.π.
Τούς ένδιέφερε νά δουλεύει καί νά πηγαίνει ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ..
Καί έπένδυσαν έκεί.....
Άν ήθελαν νά τό κάνουν νά λειτουργεί άλλιώς ξέρουν αυτοί.......
Καί φρένα έχουν καί άναρτήσεις καί πλαίσια καί λάστιχα....
ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΕΚΑΔΑ τού GP τής προηγούμενης βδομάδας..
ΜΙΑ DUKATI καταιδρωμένη μέσα στή Δ Ε Κ Α Δ Α!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Άλλά τό κόλπο γιά αύτούς είναι τό τί περνάνε από τήν
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ στήν παραγωγή..
Όταν παίρνεις ένα CBR-1000 ή ένα SUZUKI-1000 καί μέ κίτ αγωνιστικό είναι σχεδόν έτοιμο νά μπεί σέ άγώνα endurance τότε
.αντιλαμβάνεσαι πόσο έχουν φέρει τήν έρευνα κοντά στήν
παραγωγή!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τό παραμύθι ήτανε έσείς βγάζετε άλογα???
Ε έμείς βγάζουμε φρένα καί άναρτήσεις...
ΑΛΛΟ ΠΡΑΜΜΑ ΟΜΩΣ τό άθραυστο μοτέρ μέ ΤΑ άλογα καί άλλο
οί ευρωπαικές βιοτεχνίες ........
ΔΙΟΤΙ οί άναρτήσεις δέν είναι ούτε DUKATI ούτε APRILIA ούτε KTM
Πάρε νά έξελίξεις ένα μοτέρ καί πάρε καί μιά άνάρτηση......
Πόσο κοστίζει τό ένα καί πόσο τό άλλο........
Τήν άνάρτηση μπορείς άλλά τό άλλο θέλει βαθιά γνώση καί πολύ
ΧΡΗΜΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Νά ξέρετε πάντως όλοι ότι οί σχιστιμάτιδες φεύγουν άπό αύτό τό
χώρο σιγά σιγά.....Τά δικά τους θά τά βάλουν νά παράγονται
Εύρώπη καί Νοτιοανατολική Άσία ....Γιατί τό χρήμα είναι πλέον άλλού......Μιά φορά τήν πάτησαν στό 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο...
καί είχαν Άνώτατο Διοικητή Άμερικανό μέχρι τό 1955 τόν
Στρατηγό Μακ Άρθουρ τόν άνθρωπο πού παρέλαβε τήν συνθηκολόγηση τους πάνω στό άεροπλανοφόρο,καί άπό τότε
βάλθηκαν νά κατακτησουν τόν ΚΟΣΜΟ άλλιώς!!!!!!!!!!!!
ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ?????
Έπενδύουν στήν ίατρική τού μέλλοντος......
Έμείς τή λέμε άκόμα λαπαροσκόπηση!!!!!!!!!
Άφαίρεση καρκίνου μέ Joistick έχετε ξαναδεί??
Σά νά παίζεις playstation............
Tρομερά μηχανήματα ΤΟSHIBA.....
Ή Εύρώπη κοιμάται............
Στήν έρώτηση τού δημοσιογράφου πόσα τέτοια ύπάρχουν άλλού
ό γιατρός άπάντησε ¨
ΜΟΝΟ ΕΝΑ σέ όλη τήν Εύρώπη στή Γαλλία καί δύο ίσως τρία στίς ΗΠΑ................................!!!!!!!!!!!!!!!
Αύτοί είπε έχουν 100 παρόμοια κέντρα στήν Ίαπωνία....
Σέ κάποιο σημείο δέ ό γιατρός είπε ότι οί άσθενείς θά πεθαίνουν
ΜΕ καρκίνο άλλά ΟΧΙ ΑΠΟ καρκίνο!!!!!!!!!!!!!!!!!
Έλπίζω νά έδωσα κάποια άπάντηση στήν άπορία τού φίλου.....
Τελειώνοντας θά πώ ότι δέν τούς πάω καθόλου σά λαό άλλά άλλο
πράμμα ή πραγματικότητα.....
¨Εξάλλου πώς θά μπορούσε νά συμπαθήσει κανείς κάποιους πού
μόνο βία έχουν νά έπιδείξουν στήν ίστορία τους.......
Είναι δυνατόν 90 έκατομμύρια νά έπιτίθενται στό 1,5 δίς????????
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
44931
costas81
14/04/2006, 16:48
ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ!
gregorgeous89
05/05/2006, 16:26
Pali kala poy epezisan ta Eyropaika.Tin dekaetia to 80 eitan elaxista.
hidefnick
05/05/2006, 21:10
kali ine i texnologia to agonon sto dromo alla posoi apo emas mporoun na kabalisoun TOSA ALOGA me toso ISTERIKI simperifora?
An ke den ime toso megalos, i moto gia mena simeni alla pragmata ke sigoura oxi terma gazi ke tin taftotita sto stoma (giati me ta aloga pou pezoun pleon sta 750 ke ta 1000 mono etsi pas) Kala ine afta gia na ksexarmaniazis alla mexri eki.
Kapioi alli ilithioi laoi agorazoun cb400four tou 75 ke kanoun tin bolta tous tin doulia tous ke to pareoxabale tous. Propersi sto camping sti Naxo irthe trident me 160.000 xiliometra ke ena zeugari 40aridon galon. Prin tessera xronia sti Mitilini gnorisame ton Andrea ke tin Barbara pou kanan ton gir o tis ebropis me R45. (afto to aristero carburater exane 1 litro bizina to xiliometro)
Posous italous blepis sta nisia kathe xrono me vespa ke scooteria ke mixanakia 20 xronon na pernane kala. Edo imaste oli rossi ke bale.
Otan oi sxistomatides katalaboun ta parapano isos arxisoun ke bgazoun alou idous mixanakia. Afta pou den xriazete na ise superman gia na ta odigisis. Alla bebaia me aftou tou idous ta motoria denese opote den ta allazis kathe 6-7 mines. (ara bad for buissnes)
Isos kapio market research department exi pari psilogrami ti pezi ke arxizoun ke dioxnoun tis grammes paragogis stin kina (to exoume ksanadi to ergo)
Ke telos panton persi stin xora to anatelontos iliou aftoktonisan peripou 33.000 atoma (trianta tris xiliades) giati oute i idioi den mporoun na anteksoun tous rithmous pou prospathoun na epibaloun ston kosmo me tin texnologia tous. Osa mixanimata gia bypass me joystic ke na bgaloun.........
Ke gia na dite oti den ta miso, psaxno gia rgv250-banana, tzr 250 ke kanena nsr. Etsi gia na mathi o filliparas otan megalosi pos agougontan ta dixrona stin kaliteri fasi pou perasan ke gia na mirizi o mpampas ligo castrolaki (sinthetika ke aidies) ke na poronete.
Ke molis ta apoktiso tha paro ke ena Griso 1100
smouts
Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
kali ine i texnologia to agonon sto dromo alla posoi apo emas mporoun na kabalisoun TOSA ALOGA me toso ISTERIKI simperifora?
An ke den ime toso megalos, i moto gia mena simeni alla pragmata ke sigoura oxi terma gazi ke tin taftotita sto stoma (giati me ta aloga pou pezoun pleon sta 750 ke ta 1000 mono etsi pas) Kala ine afta gia na ksexarmaniazis alla mexri eki.
Kapioi alli ilithioi laoi agorazoun cb400four tou 75 ke kanoun tin bolta tous tin doulia tous ke to pareoxabale tous. Propersi sto camping sti Naxo irthe trident me 160.000 xiliometra ke ena zeugari 40aridon galon. Prin tessera xronia sti Mitilini gnorisame ton Andrea ke tin Barbara pou kanan ton gir o tis ebropis me R45. (afto to aristero carburater exane 1 litro bizina to xiliometro)
Posous italous blepis sta nisia kathe xrono me vespa ke scooteria ke mixanakia 20 xronon na pernane kala. Edo imaste oli rossi ke bale.
Otan oi sxistomatides katalaboun ta parapano isos arxisoun ke bgazoun alou idous mixanakia. Afta pou den xriazete na ise superman gia na ta odigisis. Alla bebaia me aftou tou idous ta motoria denese opote den ta allazis kathe 6-7 mines. (ara bad for buissnes)
Isos kapio market research department exi pari psilogrami ti pezi ke arxizoun ke dioxnoun tis grammes paragogis stin kina (to exoume ksanadi to ergo)
Ke telos panton persi stin xora to anatelontos iliou aftoktonisan peripou 33.000 atoma (trianta tris xiliades) giati oute i idioi den mporoun na anteksoun tous rithmous pou prospathoun na epibaloun ston kosmo me tin texnologia tous. Osa mixanimata gia bypass me joystic ke na bgaloun.........
Ke gia na dite oti den ta miso, psaxno gia rgv250-banana, tzr 250 ke kanena nsr. Etsi gia na mathi o filliparas otan megalosi pos agougontan ta dixrona stin kaliteri fasi pou perasan ke gia na mirizi o mpampas ligo castrolaki (sinthetika ke aidies) ke na poronete.
Ke molis ta apoktiso tha paro ke ena Griso 1100
smouts
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!ΚΑΙ ΑΣ ΟΔΗΓΩ ΗD SPORTSTER 1000,MORINI 350 ΑΛΛΑ ΚΑΙ HONDA CB 450 BLACK BOMBER ΤΟΥ 1968.ΟΤΑΝ ΠΑΛΙ ΟΔΗΓΩ ΤΟ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΟ MORINI CORSARO 1200 ΜΟΥ ΝΙΩΘΩ ΛΙΓΟ ΡΟΜΠΟΤ.ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ!ΤΑ DRAGSTER ΜΕ ΤΡΕΛΛΑΙΝΟΥΝ!!!ΓΙΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΟΔΗΓΑΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΕΛΕΣ ΤΕΛΙΚΕΣ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!ΠΑΝΤΩΣ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ HONDA ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΨΥΧΑ Κ ΑΠΡΟΣΩΠΑ ΜΟΤΕΡ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ.ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ Κ ΑΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ Κ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ.ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ Κ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΠΕΙΡΟ,ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!
ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ.ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ!!!:wave2:
lampros_fazer
09/05/2006, 02:11
Για μένα η άποψη οτι οι κάτοχοι ευρωπαικών έχουν άλλη σχέση-έρωτα με τις μηχανές τους είναι μπούρδες.. Ο καθένας έχει έρωτα με ότι καβαλάει είτε είναι ευρωπαικό είτε γιαπωνέζικο είτε αφρικάνικο..
ΟΣΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Κ ΕΑΝ ΕΙΧΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΗΚΕΣ,ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΙΣ ΘΥΜΑΣΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ!!!!:D
ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΟΙΟΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΣ Κ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ!ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
erotisi a
erotisi vou
giati i giaponezi agorazoun san treloi evropaika? (mexri monster 400 pezi ke ine grigorooooooooooooo)
erotisi gama
posi katoxi giaponezikon lene kalimera stin kali tous kathe proi prin tin anapsoun?
erotisi delta
posi katoxi giaponezikon otan bazoun xeri stin kali tous kseroun ti pos ke giati to kanoun? (bebea i antipali mathenoun the hard way na to kanoun, alla mathenoun)
ke telos panton meriki goustaroun aeropsikto, dibalvido (ne guzzi pira telika to opio ektos apo dibalvido exi ke ostiria) me ipodinami pou odigiete me kathe kero (ke me psilobroxo) treles ropes psarotiko ixo ke sinarmologimeno sto xeri ke oxi apo kapio apsixo robot stin japan. (bebea sto x9 afto ixe apotelesma laska markoutsi mprostinis daganas ke apolia igron)
Ase pou i polisis ton ebropaikon exoun anebi ke i sxistomatides rixnoun tis times. Ase pou etsi den klinoun i fabrikes ke kapioi briskoun doulia, ase pou oi asetes psaronoun me markes pou den kseroun ase
telos panton
smouts
APANTISEIS STIS EROTISEIS GIA NA MATHENEIS:
APANTISI STIN EROTISI A: epeidi mallon xereis gia classics tis HONDA sou leo gia KAWASAKI i seira Z pou exei xekinisei apo to Z1000 an xereis, kai KL seira apo ta enduro. Apo SUZUKI seira GSX, ayta pou mou eirthan grigora sto mialo, me exelixi bebaia eos simera kai oxi stasima stin texnologia tou tote opos kratane ta eyropaika...
APANTISI STIN EROTISI B: Exeis dikio oti oi giaponezoi agorazoun san trelloi eyropaika, alla an to pareis analogika, se ti posossto agorazoun oi eyropaioi giaponezika tha katalabeis oti oi Eyropaioi einai iperdiplasioi enanti ton iaponezon pou agorazoun iaponika.
APANTISI STIN EROTISI GAMA: Edo tithetai thema sinaisthimatismou, kai se pliroforo oti einai POLLOI pou agapane genika ti motosikleta pou lene kalimera stin GIAPONEZIKI mixani tous prin tin baloun mprosta, se antithesi gia tous katoxous ton eyropaikon pou lene kalimera na tin kalopiasoun mipos kai parei grigora mprosta gia na min argisoun sti douleia tous...
APANTISI STIN EROTISI DELTA: Gia na min eimai katigorimatikos pros ta eyropaika kataskeyasmata exei tixei na balo kai ego xeri stis kales mou giaponezes pou eixa, sigoura poli ligoteres fores apo oti exei balei enas pou exei eyropaiko.
Kai giati arage na xreiazetai na baleis xeri otan doulebei sosta kai den sou paraponietai pote gia tipota? Edo opos katalabeneis kai monos sou opos les tithetai thema anaxiopistias ton eyropaikon pou xreiazetai sinexeia na tis bazeis xeri opos les...
kai oso gia to telos panton dikaioma sou na perneis kai na pernei o kathenas oti tou aresei se ayti ti zoi me texnologia tou kapote... bitsia einai ayta den exo antirisi se ayto, alla i texnologia proxoraei mprosta kai opos katalabeneis oi giaponezoi exoun proxorisei POLY mprosta, kai mono me tin exelixi kai tin kaliteri texnologia oi motosikletes ginontai kaliteres, axiopistes kai kirios POIO ASFALEIS gia olous mas. Enoontas stisimo-kratima-frena-rodes... kai oti exeligmeno exei na parousiasei mia giaponeziki moto.
Kai gia na min eimai apolitos, mprabo stous eyropaious pou anebenoun oi poliseis tous etsi oste na anebenei o antagonismos kai na rixnoun tis times oi iapones oste na pernoume ftines kales giaponezikes motosikletes.
Αρχικά δημιουργήθηκε από ZZR1400
APANTISEIS STIS EROTISEIS GIA NA MATHENEIS:
APANTISI STIN EROTISI A: epeidi mallon xereis gia classics tis HONDA sou leo gia KAWASAKI i seira Z pou exei xekinisei apo to Z1000 an xereis, kai KL seira apo ta enduro. Apo SUZUKI seira GSX, ayta pou mou eirthan grigora sto mialo, me exelixi bebaia eos simera kai oxi stasima stin texnologia tou tote opos kratane ta eyropaika...
APANTISI STIN EROTISI B: Exeis dikio oti oi giaponezoi agorazoun san trelloi eyropaika, alla an to pareis analogika, se ti posossto agorazoun oi eyropaioi giaponezika tha katalabeis oti oi Eyropaioi einai iperdiplasioi enanti ton iaponezon pou agorazoun iaponika.
APANTISI STIN EROTISI GAMA: Edo tithetai thema sinaisthimatismou, kai se pliroforo oti einai POLLOI pou agapane genika ti motosikleta pou lene kalimera stin GIAPONEZIKI mixani tous prin tin baloun mprosta, se antithesi gia tous katoxous ton eyropaikon pou lene kalimera na tin kalopiasoun mipos kai parei grigora mprosta gia na min argisoun sti douleia tous...
APANTISI STIN EROTISI DELTA: Gia na min eimai katigorimatikos pros ta eyropaika kataskeyasmata exei tixei na balo kai ego xeri stis kales mou giaponezes pou eixa, sigoura poli ligoteres fores apo oti exei balei enas pou exei eyropaiko.
Kai giati arage na xreiazetai na baleis xeri otan doulebei sosta kai den sou paraponietai pote gia tipota? Edo opos katalabeneis kai monos sou opos les tithetai thema anaxiopistias ton eyropaikon pou xreiazetai sinexeia na tis bazeis xeri opos les...
kai oso gia to telos panton dikaioma sou na perneis kai na pernei o kathenas oti tou aresei se ayti ti zoi me texnologia tou kapote... bitsia einai ayta den exo antirisi se ayto, alla i texnologia proxoraei mprosta kai opos katalabeneis oi giaponezoi exoun proxorisei POLY mprosta, kai mono me tin exelixi kai tin kaliteri texnologia oi motosikletes ginontai kaliteres, axiopistes kai kirios POIO ASFALEIS gia olous mas. Enoontas stisimo-kratima-frena-rodes... kai oti exeligmeno exei na parousiasei mia giaponeziki moto.
Kai gia na min eimai apolitos, mprabo stous eyropaious pou anebenoun oi poliseis tous etsi oste na anebenei o antagonismos kai na rixnoun tis times oi iapones oste na pernoume ftines kales giaponezikes motosikletes.
ΜΑΛΙΣΤΑ..
Και εγώ πηγα κα αγορασα το κτμ το 990...γιατι εχει παλια τεχνολογία πανω του...ενω αν κοιταζα προς ιαπωνια μερια..ειχει τα τεχνολογικά διαμάντια ...z1000....fz-1 ..hornet 900 ....
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
ΜΑΛΙΣΤΑ..
Και εγώ πηγα κα αγορασα το κτμ το 990...γιατι εχει παλια τεχνολογία πανω του...ενω αν κοιταζα προς ιαπωνια μερια..ειχει τα τεχνολογικά διαμάντια ...z1000....fz-1 ..hornet 900 ....
Asxeti sigrisi metaxi ktm990 me z1000 kai me fz1 alla an to pistebeis entaxei. An pali to les eironika, pali entaxei!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ γιατι δε σε καταλαβα..:confused:
ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ γιατι δε σε καταλαβα..:confused:
To KTM990 den einai megalo enduro? exei kammia sxesi o tipos tis, xrisi tis, me to Z kai me to FZ1?
για να μαθαίνεις και εσυ :lol: οπως σου αρεσει να λες..
το κτμ το 990...
βγηκε ΠΡΩΤΑ στον ΣΟΥΠΕΡ ΔΟΥΚΑ ...
και μετα...πηγε και στο εντουρο..
για να μαθαίνεις και εσυ :lol: οπως σου αρεσει να λες..
το κτμ το 990...
βγηκε ΠΡΩΤΑ στον ΣΟΥΠΕΡ ΔΟΥΚΑ ...
και μετα...πηγε και στο εντουρο..
OK dude, alla akoma kai o duke den mporo na to sigrino me Z kai me FZ1, de to bazo stin idia katigoria...
hidefnick
10/05/2006, 00:01
Ksero ke to z 900 (an den kano lathos) ke to h1r episis an then kano lathos (dixrono trikilindro 7500 ke i harris bgazi akoma plaisia gia to moter, pali an then kano lathos)
Idika to z ke mexri to zephyr an then esfiges to kapaki ton balbidon me dinamoklido to epernes sto xeri, ke afto ke tis boltes tis kefalis. (prin pola xronia ixa ena tetio gia 2-3 mines ke to edosa gia na paro kouti O MALAKAS an ksanabro tha paro alla oxi 4000 pou to edine ena tipaki sto peristeri)
Asxeta me afto, exete di pote polisis stin ipolipi ebropi? kante mia analogia me ton plithismo tis kathe xores ke tha dite gia ti noumera pragmatika milame. Nomizo stin honda imaste no 2-3 stin ebropi se apolita noumera.
Otan pas italia, elbetia, galia, ke prosfatos souidia ti nomizis oti blepis os epitopliston sto dromo? pantos oxi giaponezika (gia tous aglous protimo na min sxoliaso)
Oson afora tin asfalia pou dimiourgi i ekseliksi tis texnologias epetrepse mou na exo tis antirisis mou. Oso grammika ke na bgenoun ta 180 aloga den nomizo oti mazebonte ke poli efkola pano stis pistes patinaz pou sinantame oli mas. Mia bolta stous kentrikous dromous tou xalandriou tha pisi ton kathe apisto. Driftaris ke me mz 50ari mamisio (afta pou ixe to taxidromio leme).
Den ida ke para pola abs ke antispin na pezoun se mixanakia, ektos apo mastodonta iaponias ke bmw.
ke telos panton theoro to kenourgio r1 ka.la perisema an ke den tha to agoraza POTE. To opio r1 bebaia antikatestise ena mixanaki pou kataferan na to bgaloun stin paragogi gia 7 (ne efta) oloklirous mines, afta ta thiria i giaponezi, prin to alaksoun ke to beltiosoun ke to kanoun toso super. Se efta mines siniditopiisan oi fili mas i giaponezi posa pragmata ekanan lathos ke pos na ta diorthosoun.
Sorry alla pelatis then tha gino. Tha kabalao to italiko psofimi mou gia na pigeno stin doulia mou. Opote mou to epitrepsi o filipparas tha figo gia kanena nisi meta tis sizigou gia na xazepsoume to sunset, ke an me kanete parea tha ertho ke gia kamia mpira.
PEACE
hidefnick
10/05/2006, 00:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από lampros_fazer
Για μένα η άποψη οτι οι κάτοχοι ευρωπαικών έχουν άλλη σχέση-έρωτα με τις μηχανές τους είναι μπούρδες.. Ο καθένας έχει έρωτα με ότι καβαλάει είτε είναι ευρωπαικό είτε γιαπωνέζικο είτε αφρικάνικο..
sorry alla italida, souideza, ante ke kamia kali aglida enantion giaponezas?????????
malon ligo pros to kinky mou kani
blueblack
10/05/2006, 05:45
SORRY........
Ρέ παλικάρια...........AΛΛΑ.................
Άν ή κουβέντα γίνεται γιά τό.......
Ποιανού ή φαγανίτσα είναι ή καλύτερη......... τό δικό μου τό κουβαδάκι είναι τό πιό καλό...............
........
Άλλο....fun...τής βέσπας..άλλο ρετρό...άλλο classic....άλλο πατίνι....άλλο ποδήλατο...άλλο marketing....
TA.....KANAME........AXΤΑΡΜΑ....!!!!!!!!!!!!!!
ΟΛΟΙ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΟ.......!!!!!!!!!!!!!!
ΑΛΛΟ....τί τού ΑΡΕΣΕΙ....τί τού ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ....τού καθένα....
καί άλλο...........ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ....!!!!!!
Καί έμένα μού άρέσει ή Ναόμι Κάμπελ πιό πολύ άλλά άντε....
νά τό πώ στή γυναίκα μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Πέτυχα χθές ένα dukati...στό φανάρι....
ΠΩ...ΠΩ....ΠΩ....δούλεμα...άπό αύτά τά μονστεροειδή..
Άφού είπα ...ΤΩΡΑ...ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ..καί μόλις έβαλε 1η αύτό
ήταν.....γκρααααααουουουου..!!!..άλλά έφυγε τελικά..!!!!!
Καί τό LADA..πάει Άθήνα...καί τό..BMW....όλα πάνε...
ΑΛΛΑ.............ΠΩΣ?????????????
Ότι γουστάρετε παλικάρια..μέχρι καί indy....
Άλλά ....ΕΛΕΟΣ.....τό δικό μας παιχνιδάκι......
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.....
Καί μήν ξεχνάτε..........
Η ΜΗΧΑΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΚΟΜΕΝΑ...!!!!!!!!!!!!!!!!
Οι Ιάπωνες εφαρμόζουν σήμερα,περισσότερο απο οποιοδήποτε άλλο ότι "οι αγώνες βελτιώνουν το είδος".Τα μηχανακια τους σήμερα μπορεί να φαίνονται πιο ακραία,αλλά είναι περισσότερο λόγω του ανταγωνισμού στις πίστες και όχι οπουδήποτε αλλού.Η εξέλιξη στην τεχνολογία τους είναι φοβερή,σε σημείο να βγάζουν υψηλής απόδοσης μοτέρ με φοβερή αξιοπιστία.
Δεν μπορεί να ισχυριστεί κάτι τέτοιο,κάποιος, για τις ευρωπαικές μοτό καθώς,την BMW και την MV Agusta είδαμε τα τελευταία 2-3 χρόνια να βγάζουν πραγματικά υψηλής απόδσης μοτέρ.Είναι άραγε τυχαίο ότι οι τεχνικοί της Agusta δούλευαν συνέχεια έχοντας την R1 το μυαλό τους?
@wiredgr,Ιταλία που πήγα πρόσφατα,δεν μπορώ να πώ οτι είδα κάτι τετοιο.Είδα σαφώς Ducati και γενικά Ιταλικά,αλλά τα πιο πολλά στα scooter ήταν X-Max και SH ενώ στις μεγάλες,είδα πολλές προτάσεις απο Ιαπωνία(CBR,GSX-R,ZX).Το βασικότερο που είδα,είναι οτι ΟΛΟΙ φορούσαν το κράνος,οδηγοί και μή....
hidefnick
11/05/2006, 16:44
to sh ine sigoura italiko, kati to opio ipopsiazome ke gia to yamaha. Edo o kipouros tis polikatikias pire hornet 600 ke ine italiko. (idika oi koliedes sta kolara tou psigiou thimizoun fiat dekaetias 80 ke bgale)
oso gia to kranos, o kata ta alla antipathis berlousconi perase nomo gia kranos se OLOUS, ke an then to foras se SKIZOUNE. palia odigouses mexri 125 anef ke outos i allos den sta poliskotizane mesa stin poli.
Yποψιάζομαι οτι λές την χώρα κατασκευής.Ντέφι να γίνει,αυτο που λέω είναι οτι είναι ιαπωνικής μάρκας.Ε,και το καινούργιο CBF1000 φτιάχνεται και στην Ισπανία,τι σημαίνει αυτό?
hidefnick
11/05/2006, 21:08
otan agorazis xora kataskeuis agorazis ke antistixi piotita. ta mixanika erxonte apo japan. ta giro-giro OXI
Apo pote ta toyota den ine pia ta pio aksiopista? apo tote pou ta ftiaxnoun aglia. rotiste ke katoxous suzuki ispanias olandias klp.
den tha minis pote apo moter (to ksero oti ine aksiopista) alla tha minis apo diakoptes kolara ilektronikes klpklpklp
san proin katoxos golf roumanias ( i polonias den inthimoume) me tourkika ilektrika ixa mini apo ta panta ke otan to poulisa (agia ora) i epomeni idioktitis emine apo egefalo sazman (aftomato gar)
tespa oli latreuoun ta mixanakia tous ke ta theroroun ta kalitera
to thema ine na imaste orthii ke na mporoume na ta xeromaste ite parea ite moni mas.
smouts
EGO LEO OTI AYTES OI SYGRHSEIS EINAI P@P@RIES!!
TA JAPAN EINAI SAFOS KALYTERA APO TA EYROPAIKA KAI AFTES OI P@P@S PERI ANTIGRAFON EINAI M@L@K@ES.
EXO ENA KTM,ENA DUCATI,2 HONDA KAI STO PAREL8ON EIXA KAI KAWASAKI KAI SUZUKI TO OPOIO HTAN SKETH K@@@@@@@ ENA RGV ME 74CV TOY 93.SYNERGEIO EIDA MONO GIA TO RGV LOGO KOLLHMATOS 2 FORES...ALLA TO EIXA SKISEI!!ME TO DUCATI ARXHSA NA MA8AINO MHXANOLOGIKA(PERYSI MOY ESKASE H BATARIA 1 MERA PRIN FYGO GIA TAXIDI,OSOI TO EIDAN KOYFA8HKAN).GOYSTARO AGRIA POY EXO TO DUCATI KAI DEN PROKEITAI NA TO ALA3O ME THN KAMMIA,GIATI APLA GOYSTARO PAR'OLA TA PROVLHMATA KAI TA LIGA GAZIA.TA JAPAN OTAN TA EIXA HMOYN AGRIO NIATO (TO XEBOYKONA STHN PATISION KAI BRADY EXO KANEI POLYTEXNEIO-PATISIA SE LIGOTERO APO 3 LEPTA.170km STO CONTER ME THN GOMENA APO PISO POY EIXE FRIKAREI!ENNOEITAI XORIS KRANOS!)ME TO ZXR 750 POY EIXA XTYPAGA 250 KAI GOYSTARA TRELLA!TORA POY EXO TO DUC EDO KAI KATI XRONIA PAROTI EINAI SXETIKA ARGO SE TAXIDI(TO MONO POY MOY THN DINEI)GOYSTARO PERISOTERO AP'OTI TA ALLA.EXO TA VIBRA KAI THN MAYRILA POY ME FTIAXNOYN!!(MHN XAIRESTE GIATI STIS STROFES SAS SKIZO OLOYS!!;)
AFTO POY 8ELLO NA PO EN KATAKLEIDI EINAI OTI H MOTO EINAI KATI PROSOPIKO KAI EINAI TI ZHTAEI O KA8ENAS OPOS ELEGE KAI O DANYS FOTOS (O ARXAIOS POIHTHS TOY MOTO MAG GIA OPOION EINAI THS SEIRAS MOY)
ALLOI KAVALANE PALIOSIDERA ITALIKA KAI THN BRISKOYN GIATI GOYSTAROYN...OTI KAI NA TOYS PEIS GNOMH DEN ALAZOYN..GIATI ARAGE!?ZHTO TA JAPAN!!!ETSI H DUCATI 8A KANEI KANENA MONSTER SUPER TOYLAXISTON 199CV NA TO FORESO STO DIKO MOY.
ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΠΑΛΙΟΣΙΔΕΡΑ ΑΛΛΑ Κ ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ!!!!
MOTO MORINI.ΜOTO DI ESSERE!
47734
@wired,τα Toyota δεν είναι τα πιο αξιοπιστα??Που το άκουσες αυτό?Όταν η Mercedes βγαίνει και λέει οτι "στην νέα σειρά Ε,προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε αξιοπιστία Toyota" κάτι λέει αυτό..
Έχω Yaris,γαλλικό,και δεν έχει κάνει τσίκ μέχρι σήμερα.Πρόσεξε Yaris,οχι Avensis...
Αν είναι έτσι με την χώρα κατασκευής,ζήτω που κάηκαν οι Ιταλοί...
Φιλούμπες
FRAGISCOS
12/12/2009, 15:24
Oλα καλα ειναι ,ολα εχουν τη δικια τους γλυκα και προσωπικοτητα.
Καθενας καβαλαει οτι γουσταρει.
Καλο ειναι ομως στο ταμπελακι να γραφει
ΜΑDE IN JAPAN....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:beer:
Ρε Φραγκίσκο μήπως όταν ήσουν μικρός ήθελες να γίνεις νεκροθάφτης?
Cpt. Haddock
12/12/2009, 15:48
:look:
183019
christostr
12/12/2009, 15:59
:eek:
Cpt. Haddock
12/12/2009, 16:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από christostr
Να τα πω όλα ή θα αργήσω να πάω για δουλειά;:rolleyes:
Μπα, άστο καλύτερα.:wave2:
Μετά απο 3.5 χρονια, τι ακριβώς θες να πεις; :lol:
christostr
12/12/2009, 16:01
Τώρα είδα πόσο παλιό είναι:blush:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
κοίτα εδώ συγκρούονται δύο σχολές .....
η μία μου λέει : μην ξεθάβεις παλιά πόστ...
και η άλλη με δόγμα: είναι προτιμότερο να ποστάρεις σε ένα παλιό θρέντ παρά να ανοίξεις ένα νέο με το ίδιο θέμα....
SeNNinhA
12/12/2009, 16:39
Μερικά δεδομένα
- Το βασικο σε κάθε επιχείρηση είναι η επιβίωση της.
- Για να επιβιωσεις πρέπει πρώτον να πουλάς και δεύτερον να βγάζεις κέρδος από αυτό που πουλάς.
- Το καθαρό κέρδος έχει σχέση με το συνολικό κόστος κατασκευής (σε οποία μορφή) και από το περιθώριο κέρδους και την ποσότητα που πουλάς.
- Το μερίδιο των ευρωπαϊκών στην αγορά είναι μικρό σε σχέση με τα γιαπωνεζικα.
- Η παραγωγή των ευρωπαϊκών εργοστασίων είναι αντίστοιχα μικρότερη.
- Για να πουλησεις πρέπει να σε επιλέξει ο πελάτης γιατί σε ξεχωρίζει από τους άλλους σε κάποιο τομέα σημαντικό για αυτόν.
- Οι Ευρωπαιοι θα μπορουσαν φυσικά να φτιάξουν τα ίδια μοντέλα με τους Ιαπωνες. Είναι τόσο εύκολο να πληρώσεις και να πάρεις μεταγραφη μερικούς τοπ μηχανικούς της άλλης εταιρίας.
- Οι Ευρωπαιοι δεν θα μπορουσαν όμως να είναι εύκολα ανταγωνιστικοί στην τιμή για το ίδιο προϊόν λόγω μικρότερης παραγωγής.
- Χαρακτηριστικο παράδειγμα το νέο BMW. Αφού αποφάσισαν ότι θα παίξουν στο ίδιο ταμπλό κατασκεύασαν κάτι ακρως ανταγωνιστικό χρησιμοποιώντας τυπικές λύσεις καί με πλήρως ανταγωνιστική τιμή. Ρίσκο που θα φανεί εάν αποδώσει αλλά το τόλμησε μόνο ο δυνατοτερος από τους Ευρωπαιους.
- Αλλη επιλογή είναι να παραγεις διαφορετικό προϊόν από τον ανταγωνιστή σου ώστε να μην μπαίνεις σε απόλυτη συγκριση.
- Ο κάθε Ευρωπαιος κατασκευαστής επέλεξε ένα δρόμο που τον διαφοροποιεί απόλυτα σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
- Οι γιαπωνεζοι έχουν τρελό ανταγωνισμό μεταξύ τους γιατί έχουν το ίδιο προϊόν.
- Ακομη και οι γιαπωνεζοι δεν ενδιαφέρονται το ίδιο για τον ανταγωνισμό. Η Kawasaki ενδιαφέρεται ελάχιστα μιας και οι μοτο αποτελούν ένα απειροελαχιστο τμήμα των δραστηριοτήτων της.
Νομίζω ότι είναι εμφανές ότι η επιβίωση της κάθε εταιρείας επιβάλει την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει μιας και υπάρχουν πολλά παραδείγματα που οι λάθος κινήσεις οδήγησαν στο κλείσιμο.
Το πως παρουσιάζεται βέβαια αυτό στους καταναλωτές είναι θέμα μάρκετινγκ και δεν έχει σχέσηε την πραγματικότητα.
Από την άλλη το να έχεις επιλογές διαφορετικές πάντα είναι καλό. Τι νόημα θα είχε να υπήρχαν άλλωστε μόνο Ι4 και τίποτε άλλο; Βαρετο αφάνταστα.
Και μην ξεχνάτε ότι ο καθένας μας έχει διαφορετικά κριτήρια και διαφορετικά γούστα και ανάγκες.
Αυτά
Panopticon7
12/12/2009, 16:45
Ρε φιλε τι συμπερασματα ειναι αυτα... Κατ αρχην συγκρινεις μηχανακι 15ετιας με συγχρονο...
Και ενα συγχρονο Honda να επαιρνες τα ιδια θα ειχες...
Οποτε το ερωτημα ειναι ποιο σωστα (κατ εμε) Χρεπια Vs Συγχρονα :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Cpt. Haddock
12/12/2009, 16:46
Να είσαι σίγουρος οτι μετα απο 3.5 χρονια έχει αποφασίσει τι θέλει :bigcry:
Ρε ΄σεις... κι εγώ τώρα είδα την ημερομηνία του πρώτου post :sick:
Και όχι τίποτα άλλο δλδ αλλά χάρηκα τσάμπα για την αγορά του DUKAII :lol:
Panopticon7
12/12/2009, 23:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Να είσαι σίγουρος οτι μετα απο 3.5 χρονια έχει αποφασίσει τι θέλει :bigcry:
Δεν ειδα την ημερομηνια οντως :P
Αλλα ετσι και αλλιως πολλοι σκεφτονται ετσι και λενε πανω κατω τα ιδια χεχε
FRAGISCOS
13/12/2009, 06:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
Ωπ!!! δεν ειδα την ημερομηνια του post.
Αναζητηση εκανα για κατι και μου βγηκε και ειπα να απαντησω :lol:
Αλλα δεν καταλαβα,υπαρχει κανονισμος στο forum που απαγορευει να γραφουμε σε posts 3 χρονων και ανω??
Αν ναι......................................................................κρεμαστε με
:beer: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από FRAGISCOS
Ωπ!!! δεν ειδα την ημερομηνια του post.
Αναζητηση εκανα για κατι και μου βγηκε και ειπα να απαντησω :lol:
Αλλα δεν καταλαβα,υπαρχει κανονισμος στο forum που απαγορευει να γραφουμε σε posts 3 χρονων και ανω??
Αν ναι......................................................................κρεμαστε με
:beer: :wave2:
όχι κρέμασμα...για αποτέφρωση σε κόβω! :p :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
caesarsk
13/12/2009, 19:15
Fragisko, σε ευχαριστω που ξέθαψες το θέμα μου των 3.5 ετών. Περνα σε παρακαλώ πολύ αυριο από το λογιστηριο για την προσυμφωνημένη προμήθεια...
boldor900f
13/12/2009, 19:36
Πολύ καλο τόπικ.
Παραθέτω λοιπόν προσωπική εμπειρία που έλαβε
χώρα μεταξύ Απριλίου και Αυγούστου 2009.
Την περίοδο αυτή είχα στην κατοχή μου (και έχω ακόμα)
το vt 750 και το Boldor cb900f.
Θέλω λοιπόν και μια sport touring μοτό για μακρυνές ξεκούραστες
αποστάσεις. Χρησιμοποιώ συνέχεια τη μηχανή χειμώνα - καλοκαίρια ,γράφοντας
αρκετά χλμ είτε σε διακοπές,είτε σε βόλτες είτε σε καθημερινές μετακινήσεις.
Οδηγώ περίπου 25 χρόνια μόνο made in japan.
Εχω βρεί λοιπόν την R1150RS ΤΙΜΉ 8.000 στην Γερμανία με 8,000 χλμ και είμαι
έτοιμος να την εισάγω.
Πρίν απο αυτό πηγαίνω σε αντιπροσώπους της bmw για τα service της ενώ αρχίζω να
ρωτώ κατόχους για την συμπεριφορά της και τυχόν ιδιαιτερότητες.
Εκεί χάθηκε η μπάλα!!!!!
1) διαρκής έλεγχος λαδιών.
Ο μπόξερ έτσι είναι.
2) αλλαγή βαλβολίνων. λύσιμο η μισή μοτό
Τα bmw έτσι είναι.
3) μην πλύνεις το μπροστινό μέρος που είναι η γεννήτρια
Μπαίνει νερό και σβήνει.
4) ενας ιδιοκτήτης μόλις την αγόρασε απο Αμφιθέας πήγε Βαρκελώνη
με 2 κιλά λαδιού στις αποσκευές του
Οι Bmw παίρνουν μόνο Bmw λάδι.Εφερε το 1 πίσω.
5) Τα ηλεκτρικά θέλουν προσοχή.
Τι να προσέχω; τη βροχή.
Πράγματα που ΠΟΤΕ δεν έχουν συμβει στις μοτό έχω μέχρι τώρα.
και τα έχω λιώσει όλα. Πούλησα μηχανάκι με 210.000χλμ χωρίς καν να αλλάξω
καπελότα,παρά μόνο εξατμίσεις αφού σκούριασαν.Σε όλη αυτή τη διάρκεια
άλλαξα μόνο 2 φορές βαλβολίνες ανοίγοντας 2 βίδες.
Δεν έχω συμπληρώσει ΠΟΤΕ λάδι, παρά το γεγονός οτι σχεδόν πάντα δουλέυουν
ψηλά για αρκετές ώρες.
Ταξίδι 1.000 χλμ σε μία μέρα και τα μοτέρ είναι καλύτερα απο όταν ξεκίνησα.
Ποτέ σ'ερβις σε διακόπτες,μίζες,ασφάλειες(στο SR250 δεν ήξερα ούτε που είναι),και
σκεφτείτε να μπαίνεις σε διαδικασία συνεχούς ελέγχου....
Τελικά τον Αύγουστο αγόρασα ένα ΧΧ με 6.130χλμ μοντ 2003 και απλά είναι
ΤΕΛΕΙΟ !!!!!!
Να προτείνω και άλλα μηχανάκια:
TDM,SUZUKI 1250,FJR,ZZR 1400,VFR. V STROM, VARA, σε τιμές σαφώς καλύτερες.
Cpt. Haddock
13/12/2009, 20:11
Παντως ειδικά τα R1150 ειναι γνωστά για τα πολλές δεκάδες χλμ που έχουν γράψει. Απ' όσα ανέφερες ειδικα το "3" με το πλύσιμο το ακούω για πρωτη φορά.
Τεσπα, μάλλον προκατειλημένος ήσουν :lol: , οπότε καλά έκανες και πήρες το ΧΧ
:beer: :beer:
Παρόλα αυτά στις μοτοσυκλέτες παραγωγής χρησιμοποιούν ακόμη ΞΗΡΟΚΑΜΠΑΝΟ (δεν κατάλαβα ποτέ τι ακριβώς είναι αυτό, το μόνο που ξέρω είναι πως κάνει τρελό θόρυβο).
To ξηροκάμπανο σημαίνει πως ο συμπλέκτης είναι έξω από το κάρτερ,δεν βρέχεται από λάδι,γι'αυτό και "ξηροκάμπανο"... Εγώ το γουστάρω και πολύ θα ήθελα ένα,αλλά έχει και κάποια μειονεκτήματα όσων αφορά την χρηστικότητα του γι'αυτό και οι Ιάπωνες δεν το βάζουν στα πολιτικά τους μηχανάκια...
Όλα τα GP όμως έτσι τρέχουν... :beer:
vangelis 64
14/12/2009, 23:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από T.R.E
To ξηροκάμπανο σημαίνει πως ο συμπλέκτης είναι έξω από το κάρτερ,δεν βρέχεται από λάδι,γι'αυτό και "ξηροκάμπανο"... Εγώ το γουστάρω και πολύ θα ήθελα ένα,αλλά έχει και κάποια μειονεκτήματα όσων αφορά την χρηστικότητα του γι'αυτό και οι Ιάπωνες δεν το βάζουν στα πολιτικά τους μηχανάκια...
Για φαντάσου να βάζανε ε;Τι θα γινότανε σε κάθε φανάρι...:cry: :cry:
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Για φαντάσου να βάζανε ε;Τι θα γινότανε σε κάθε φανάρι...:cry: :cry:
:a13: