Σύνδεση

View Full Version : Αλλος ενας Ζ στην παρεα σας! Το πηρα....

Ταξιδευτής
17/04/2006, 08:12
Καλημερα και απο εμενα παιδια! Πολυ ομορφο forum και ακομα πιο ομορφη παρεα ανθρωπων! :)

Το πηρα την Παρασκευη το μαυρο μωρο μου....
Τωρα ξεκουραζεται μεχρι να βγαλει τις πινακιδες του και μετα.... φυγαμε!:sun: :sun:

Βασικα θα ηθελα να σας ρωτησω μερικα πραγματα.... Ειναι η πρωτη (και τελευταια) μου μηχανη και δεν ξερω και τοσα πολλα σχετικα με τις μηχανες και ειδικα με την Ζ.

Επειδη ειναι παραεισαγωγη απο Γερμανια εχει 4000 χλμ. Ειναι ομως πραγματικα ολοκαινουργιο, και δεν εχει ουτε μια γρατζουνια....
Τα υγρα του κανοντας εναν ελεγχο ειναι ολα εντελως προβλεπομενα, και στο δρομο ειναι εντελως φυσιολογικο.
Μηπως ομως να του αλλαζα λαδια η κ τιποτα αλλο για να ειμαι ησυχος;

Συγνωμη αν ειμαι off topic... Νεος ειμαι, θα μαθω! :)

45121

McGyver
17/04/2006, 08:13
Καλορίζικη, καλοτάξιδοι και πάντα όρθιοι!

:beer: :beer: :beer:

:wave2:

Άλλαξε τα λαδάκια της, μόνο κακό δε θα της κάνεις και θα έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο :winka: ...

webman
17/04/2006, 08:53
Καλά χιλιόμετρα!!! :beer: :beer:

adam_tsouk
17/04/2006, 09:17
Καλοταξιδη......

Τα λαδάκια θα σου στοιχισουν το πολύ κανα 60ευρω (μαζι με φιλτρο)...

επειδη δεν ξερεις αν εχει γινει το εβις των 1000 χλμ.... αλλαξε τα ....

(βγαζοντας τα θα δεις και αν ειχαν αλλαχτει, για μενα αυτο ειναι σημαντικο για να δεις αν την προσεχε ο προηγουμενος ιδιοκτητης...)

:beer: :beer:

KaTaNaS
17/04/2006, 09:27
όρθιος να κάνεις αμέτρητα όμορφα χιλιόμετρα φίλε μου!

το " (και τελευταία μου ) " να το σβήσεις απο το μυαλό σου!

αν μ΄πλέξεις με τις μοτο δε ξεμπλέκεις εύκολα! (με την καλή έννοια ! )

πρώτα απ'όλα, σύνεση τώρα στην αρχή, διάβασε όσα περισσότερα μπορείς περί της οδήγησης και των τεχνικών!

όταν πρωτοβγείς βόλτα με άλλους, πρόσεχε μην παρασυρθείς απο εμπειρότερους και τον ρυθμό τους.

μη ντραπείς να ζητήσεις πιό χαλαρό ρυθμό!

γενικότερα όταν αποκτά κανείς μεταχειρισμένη μότο, είναι καλό να αλλάξει αμέσως τα λαδάκια και το φίτρο λαδιού, να τσεκάρει το φίλτρο του αέρα, τα υγρά των φρένων, και τον αέρα στα λάστιχα εννοείται!

για να ξέρει΄πώς είναι φρεσκιαλλαγμένα και να ξενικήσει απο εκεί το μέτρημα για τις επόμενες αλλαγές!

όρθιος πάντα :wave2:

idi
17/04/2006, 09:31
με γεια και παντα ορθιος!!!

αμα το προσεξεις και το αγαπας, μπορει να ζησετε πααααραααα πολλα χρονια μαζι!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

billgeo
17/04/2006, 10:45
Τα "κλασικα" και απο εμενα φιλε...

Καλοριζικη, καλοταξιδη και παντα ορθος!

:beer: :beer: :beer:

Ταξιδευτής
17/04/2006, 10:48
Σας ευχαριστω πολυ παιδια.... Με συγκινει να βλεπω τετοιους ζεστους ανθρωπους στη σημερινη εποχη.... Νομιζω οτι εδω θα κανουμε καλη παρεα....

Βασικα (μη βαρεσετε) προερχομαι απο τον κοσμο του αυτοκινητου... Παντα λατρευα τις μηχανες αλλα δεν το ειχα παρει αποφαση μεχρι προσφατα που ειδα την Ζ και την ερωτευτηκα με την πρωτη ματια!

Τι λαδια/φιλτρο να βαλω; Τι μου προτεινετε; (Μαρκα, τυπος; )

Επισης, μπορω να κανω την αλλαγη σε καποιο βενζιναδικο οπως με τα αμαξια η να παω σε καποιο συνεργειο; (Δεν θελω να παω απο την Kawasaki για κατι τετοιο... Θα με σκισουν κ δεν λεει..)

Φιλικα,

idi
17/04/2006, 11:19
οχι να μη πας σε βενζιναδικο

ή θα μαθεις να τα αλλαζεις ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ (20 λεπτα δουλεια και πολλα βαζω...) ή θα πας σε συνεργειο μοτοσυκλετων

λαδια να βαζεις "καλα" με προδιαγραφες μοτοσυκλετιστικα ΜΟΝΟ (ειναι ακριβοτερα απο τα αντιστοιχα για αυτοκινητα αλλα ...υπαρχει σοβαρος λογος! αμα θες δες το σχετικο αρθρο του OLDMAN για τα λαδια)

καλα και σχετικα "φτηνα" ειναι τα MOTUL 5100

περνα μια βολτα απο το παρακατω μαγαζι για να δεις τιμες (20-30% κατω απο αλλα μαγαζια)

Λαμπριανίδης
Καλλιρόης 37 Αθηνα ή Αλιμονου (διπλα στις γραμες του ηλεκτρικου) στο Πειραια

φιλτρο της μαμας KAWA:wave2: :wave2: :wave2:

billgeo
17/04/2006, 11:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_zr
Σας ευχαριστω πολυ παιδια.... Με συγκινει να βλεπω τετοιους ζεστους ανθρωπους στη σημερινη εποχη.... Νομιζω οτι εδω θα κανουμε καλη παρεα....

Βασικα (μη βαρεσετε) προερχομαι απο τον κοσμο του αυτοκινητου... Παντα λατρευα τις μηχανες αλλα δεν το ειχα παρει αποφαση μεχρι προσφατα που ειδα την Ζ και την ερωτευτηκα με την πρωτη ματια!

Τι λαδια/φιλτρο να βαλω; Τι μου προτεινετε; (Μαρκα, τυπος; )

Επισης, μπορω να κανω την αλλαγη σε καποιο βενζιναδικο οπως με τα αμαξια η να παω σε καποιο συνεργειο; (Δεν θελω να παω απο την Kawasaki για κατι τετοιο... Θα με σκισουν κ δεν λεει..)

Φιλικα,

Ουτε Καβασακι ουτε βενζιναδικα

Βρες ενα μαστορακι καλο καπου κοντα σου, μιλιστε λιγο να τον γουσταρεις, ακου και καμια γνωμη και να το πηγενεις εκει μονιμα!
:beer:

Ταξιδευτής
17/04/2006, 11:41
Τελικα αυτο το θεμα πρεπει να μετονομαστει σε "Βοηθηστε τον ασχετο"!
:p :p

Οκ, λαδια δεν εχω ιδεα πως αλλαζω κ δεν εχω κ τα εργαλεια να σφιξω μετα το φιλτρο κλπ. Οποτε συνεργειο μαλλον ε; Το μαγαζι εκει που μου προτεινες φιλε Idi κανει αλλαγες;

Φιλτρο πρεπει να παω στην Kawasaki να παρω; Και αν ναι, που ειναι η αντιπροσωπεια;

Και μιας που ξεκινησε ολο αυτο, ηθελα τη γνωμη σας για μερικα πραγματακια που πηρα για τη μηχανη....

Πηρα ενα κρανος IXS με multicomposite (ανθρακονηματα/κεβλαρ; ), το ΙΧ 400.

http://www.tzortzopoulos.gr/newsite/newproducts/hx400blackgrey-big.jpg
Ειναι καλο;

Επισης πηρα ενα συναγερμο ΜΕΤΑ που ειδα οτι εχει παρει πολυ καλες κριτικες εξω. Διαβασα σε ενα αλλο θεμα ομως οτι το Ζ δεν εχει φισα κ οτι πρεπει να κοπουν καλωδια για να μπει;; Δεν θελω κατι τετοιο! :nono:

Κ τελος

Παιδια, συγνωμη αν σας επρηξα με τις ερωτησεις μου, αλλα ηθελα κ ακομα κατι να ρωτησω: αυτη η SOLTOTEX μεμβρανη και το 600D POLYOXFORD τι ειναι βρε παιδια; Ναυλον με αλλη ονομασια;; Ηθελα να παρω ενα τετοιο μπουφανακι για το καλοκαιρι αλλα δεν ξερω αν αξιζει....

kxIII
17/04/2006, 12:04
Καλορίζικη και από εμένα και καλώς ήρθες στον κόσμο των "ιπποτών" ;)

Χαλάρωσε, μην αγχώνεσαι...

Μην βιαστείς για ο,τιδήποτε. Όλοι μαζί σου είμαστε...

nasos75
17/04/2006, 18:22
Καλος ηρθες στο club των ζουδων... :)
Πολλα και καλα χιλιομετρα με ασφαλεια και προσοχη πανω απο ολα...

SAM46
17/04/2006, 19:28
καλοριζικη και καλο ταξιδι φιλε μου.

:p

xtrm600
17/04/2006, 22:30
Καλούς δρόμους φίλε. Για αλλαγές λαδιών βρες κανα καλό τυπάκι μηχανικό και κάν'τες εκεί

wizzy
17/04/2006, 22:33
Καλα χιλιόμετρα :)

Ταξιδευτής
17/04/2006, 23:19
Σας ευχαριστω ολους παιδια για τις ευχες σας.....

Ελπιζω συντομα να ανταμωσουμε κ απο κοντα.... Εισαστε ολοι υπεροχοι! :beer:

bonepeeler
17/04/2006, 23:27
Kαλορίζικο το τούμπανοΖ.:beer:

Xlitos
18/04/2006, 00:47
καλοτάξιδο!

Αρχικά δημιουργήθηκε από adam_tsouk

Τα λαδάκια θα σου στοιχισουν το πολύ κανα 60ευρω (μαζι με φιλτρο)...

:uplate: :uplate: :uplate:

adam_tsouk
18/04/2006, 09:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από Xlitos
καλοτάξιδο!

:uplate: :uplate: :uplate:

τι; τι;

:lol:

3,5 l

βαλε 4 Χ 11 = 44 ευρω (τιμη που χρεωνει ο μηχανικος μου και οχι αυτη που τα αγοραζω απ'εξω) Τα ρεστα το φιλτρακι:D

KaTaNaS
18/04/2006, 09:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από adam_tsouk
τι; τι;
3,5 l

βαλε 4 Χ 11 = 44 ευρω (τιμη που χρεωνει ο μηχανικος μου και οχι αυτη που τα αγοραζω απ'εξω) Τα ρεστα το φιλτρακι:D

normal μου φαίνεται!

xaphs
18/04/2006, 13:58
Καλοτάξιδο και απο εμένα φίλε μου.
Καλό το μηχανάκι.Το είχα αλλά το έδωσα πριν απο κανα εξάμηνο.
Όσον αφορά στο συναγερμό, ναι θα πρέπει να λυθούν αρκετά πλαστικά απο το μηχανάκι σου και μετά να γίνουν αρκετές τομές σε διάφορα καλώδια της πλεξούδας του Ζ σου...
Εγώ είχα βάλει Spyball αλλα άν το έπαιρνα πάλι το μηχανάκι δεν θα έβαζα ΤΙΠΟΤΑ.

KaTaNaS
18/04/2006, 15:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από xaphs

Εγώ είχα βάλει Spyball αλλα άν το έπαιρνα πάλι το μηχανάκι δεν θα έβαζα ΤΙΠΟΤΑ.

επιχειρήματα; :smokin:

adam_tsouk
18/04/2006, 16:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
επιχειρήματα; :smokin:

εσυ πολυ καπνιζεις!

:lol: :lol:

xaphs
18/04/2006, 16:05
Επιχειρήματα...
Αν έπρεπε να είχε συναγερμό ο Ιάπωνας θα το είχε βάλει απο το εργοστάσιο...
Απο την στιγμή που δεν παίρνει στην φύσα του τότε οτιδήποτε άλλο είναι μαΐμουδιά...

KaTaNaS
18/04/2006, 16:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από xaphs
Επιχειρήματα...
Αν έπρεπε να είχε συναγερμό ο Ιάπωνας θα το είχε βάλει απο το εργοστάσιο...
Απο την στιγμή που δεν παίρνει στην φύσα του τότε οτιδήποτε άλλο είναι μαΐμουδιά...

-ΜΕ τόσα ζ που κυκλοφορούν εντός Αττικής, η ζλητηση μεταχείρο ανταλλακτικών πρέπει να είναι ΤΑΙΡΑΣΤΙΑ...

δε νομίζω να το ρισκάρει κανείς!

- την μαϊμουδιά αν είναι ο εγκαταστάτης ΜΑΣΤΟΡΑΣ , την κάνει δουλειά κουκλι!

xaphs
18/04/2006, 17:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
-ΜΕ τόσα ζ που κυκλοφορούν εντός Αττικής, η ζλητηση μεταχείρο ανταλλακτικών πρέπει να είναι ΤΑΙΡΑΣΤΙΑ...

δε νομίζω να το ρισκάρει κανείς!

- την μαϊμουδιά αν είναι ο εγκαταστάτης ΜΑΣΤΟΡΑΣ , την κάνει δουλειά κουκλι!

Όσο τεράστια και να είναι ζήτηση, εγώ δεν θα βάλω στο καινούριο μου μηχανάκι.Και όσο ΜΑΣΤΟΡΑΣ να είναι ο μάστορας που θα το πάς το μηχανάκι σου και όσο καλός και να είναι ο συναγερμός που θα βάλεις άμα θέλουν να στο πάρουν το μηχανάκι θα το πάρουν ότι και να κάνεις...
Η μόνη λύση είναι 2 πολύ καλά λουκέτα για όταν βγαίνεις έξω και να το βλέπεις, και όταν είσαι σπίτι πάντα σε γκαράζ.

kufojohn
07/05/2006, 13:41
Nικολή καλοτάξιδος και να προσέχεις. Από το 4x4 σε Ζ750 έχει κάποια διαφορά.
Θα βολτάρουμε σύντομα...

ΙΠΠΕΑΣ
07/05/2006, 15:19
Καλοτάξιδη φίλε :beer:

Αφού είναι η πρώτη σου μηχανή, κάθε μέρα που θα τη καβαλάς πριν ξεκινήσεις, θα λες από μέσα σου τη φράση "Πρώτη φορά ανεβαίνω σε μηχανή !! " . Αυτό κάνε το για 6 μήνες και μετά σταμάτα το. Εμένα με βοήθησε πάρα πολύ αυτό. Μου το πρότεινε ο μεγαλύτερος και εμπειρότερος μου ξάδερφος όταν ανέβηκα στο πρώτο μου μηχανάκι. Εννοείται βέβαια ότι πρέπει να διαβάζεις και να ρωτάς για να μαθαινεις αλλά πρέπει κυρίως να έχεις συναίσθηση της ευθύνης.

al3x
07/05/2006, 16:50
θα διαφωνισω πολυ με τον φιλο, δεν νομιζω οτι βοηθαει και πολυ το σκεπτικο " Πρώτη φορά ανεβαίνω σε μηχανή ", το σκεπτικο που πρεπει να υπαρχει σε ΠΑΝΤΑ σε καποιο σημειο του εγκεφαλου μας οσα χρονια και να καβαλας... ειναι οτι το καθε λαθος (ειτε δικο μας ειτε αλλου) με την μηχανη το πληρωνουμε ΕΜΕΙΣ και δεν εννοω για το χρηματικο μερος !!! . και επειδη κανενας δεν ειναι αλαθητος και το λαθος ΣΙΓΟΥΡΑ θα συμβει (καμια αμφιβολια μην εχεις γι αυτο !) προσπαθουμε το λαθος να ειναι το οσο δυνατον μικροτερο.... φορωντας τον καταλληλο εξοπλισμο προστασιας ΠΑΝΤΑ και μην πιεζοντας καταστασεις... συχνα ;)
κατα τα αλλα καλοριζικη η KAWA σου...

(σε τρομοκρατησα αρκετα ?) οχιιιι ??? ΚΑΚΩΣ!!!

BAD BOY
07/05/2006, 21:01
ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟΣ ΜΑΖΙ ΤΗΣ.
ΠΑΝΤΑ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΑΣ.