PDA

View Full Version : Πέρασαν 20 χρόνια...

McGyver
26/04/2006, 09:33
...από την 26η Απριλίου 1986...

Θυμάμαι ακόμα, μέσα στις παιδικές μου αναμνήσεις, τον πανικό στα λιγοστά τότε ΜΜΕ για την πυρηνική καταστροφή...

Το άγχος για το τι μέλλει γεννέσθαι...

Θυμάμαι ένα συναίσθημα φόβου μέσα μου, προφανώς επηρεασμένος από όσα άκουγα και έβλεπα...

Χωρίς να καταλαβαίνω γιατί...

Σήμερα, είκοσι χρόνια μετά, καταλαβαίνω...

Μια ευχή: να μην επαναληφθεί...

koutroulis
26/04/2006, 09:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver

Μια ευχή: να μην επαναληφθεί...

+1

zoropatra
26/04/2006, 09:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από koutroulis
+1

=2

mystique
26/04/2006, 20:43
+ ∞

GeorgeFZR
26/04/2006, 20:58
Η Σαρκοφαγος που σκοπευουν να εγκαταστησουν 8α εχει χρονο ζωης 100 χρονια...Τα ραδιενεργα υλικα που βρισκονται εκει μεσα,εχουν χρονο ζωης τα 100,000 χρονια...

Τους 1.500 ίσως φτάσουν τα θύματα στην Ελλάδα, επισημαίνεται σε διαφορετικές ευρωπαϊκές ιατρικές επιθεωρήσεις. Αμέσως μετά το δυστύχημα πάντως έγιναν και 2.500 τεχνητές διακοπές κύησης για προληπτικούς λόγους

sonic22
26/04/2006, 21:35
tha elega oti itan i xeiroteri anthrwpini katastrofi AN den ipirxan oi vomves stin xirosima kai sto nagasaki (kai as to chernobil itan poio radienergo)

tha theorousa to penthos kai tin agwnia tis anthrwpotitas ilikrini kai pragmatiki an oi USA kai to iran den apilousan allilous (kai allous) me piriniko olokautoma...

an den mathenoume apo ta lathi mas eimaste katadikasmenoi na ta epanalavoume xeirotera.

:sad: :sad:

evvou
26/04/2006, 21:37
:sad: :sad: :sad: τραγικο..ποσα παιδακια γεννιουντε ακομα με τρελλα προβληματα υγειας..:sad: :sad: :sad:

PeterMurphy
26/04/2006, 23:04
Katadikasmenoi se liga xronia zois bainobgainontas sta nosokomeia...kaneis den axizei kati tetoio..krima..

catmaster
27/04/2006, 00:13
Παραθετω μια κριτικη για ενα βιβλιο που πραγματικα αξιζει να διαβασετε..
Προσωπικα ειναι απο τα λιγα βιβλια που με κανει να κλαιω...

http://www.enet.gr/online/online_issues?pid=51&dt=25/05/2001&id=52426276

adam_tsouk
27/04/2006, 08:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22
tha elega oti itan i xeiroteri anthrwpini katastrofi AN den ipirxan oi vomves stin xirosima kai sto nagasaki (kai as to chernobil itan poio radienergo)

αν δεχτούμε οτι το τσερνομπιλ ήταν ατύχημα τότε η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι ήταν σαφώς οι χειρότερες ανθρώπινες ενέργιες στον πλανήτη.... τουλάχιστον μέχρι σήμερα γιατί με τους μαλάκες που έχουμε μπλέξει δε μας βλέπω καλά.... και ακόμα χειρότερα τα παιδιά μας....

noble
27/04/2006, 08:56
ξεκινησε στις 26 Απριλιου μια εκθεση φωτογραφιας με θεμα το τσερνομπιλ.ειναι συγκλονιστικες.νομιζω αξιζει να την επισκεφθειτε..
το ωραριο ειναι 9.00-13.00 και 17.00-21.00 καθημερινα εκτος Κυριακης ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 50 στο πνευματικο κεντρο του Δημου Αθηναιων.

46116

SF
27/04/2006, 10:34
Θυμάμαι κι εγώ τον εαυτό μου, 13 χρονών, να παίζει στις λάσπες της εξοχής (της Π. Φωκαιας). Μου έχει μείνει που οι γονείς μας είχαν κόψει τις.... φράουλες! Φαντάζομαι κι άλλα θα είχαν κοπεί, αλλα οι φράουλες μου έμειναν
:)

Mε την ευκαιρία, να θυμηθούμε και το άλλο μεγάλο ατύχημα, το Three Mile Island (1979).

Μικρότερης έκτασης σε συνέπειες, ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ για έναν και μόνο λόγο. Τους πήρε 10 ολόκληρα χρόνια για να καταλάβουν τι ακριβώς είχε παιχτεί στον αντιδραστήρα... απλά ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ.

http://americanhistory.si.edu/tmi/

gcrook
27/04/2006, 10:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από SF
Θυμάμαι κι εγώ τον εαυτό μου, 13 χρονών, να παίζει στις λάσπες της εξοχής (της Π. Φωκαιας). Μου έχει μείνει που οι γονείς μας είχαν κόψει τις.... φράουλες! Φαντάζομαι κι άλλα θα είχαν κοπεί, αλλα οι φράουλες μου έμειναν

Ελα ρε συ και περιμενα καποιον να το πει.
Ειχε πεσει και τρελλη ραδιο αρβυλα τοτε και ειχαν πανικοβληθει οι παντες.

Ειμασταν καμια 20αρια πιτσιρικια που επαιζαν σε μια παιδικη χαρα που υπηρχε μια μουρια.
Καποιος τολμησε να κοψει ενα μουρο.
Το τι εγινε απο τους γονεις που παρευρισκονταν εκει.....μονο τον FBI δεν ηρθε λεμε.

Nrgman
27/04/2006, 10:55
Εγώ θυμάμε οτι είχε γίνει χαμός και με το γάλα .

Και με άλλα τρόφιμα.

Λάθη ανθρώπινα πάντα θα γίνονται και δεν μπορούμε να κανουμε τίποτα γι'αυτό .
Τις λάθος αποφάσεις πρέπει να φοβόμαστε.
:sad: :sad:

Druuna
27/04/2006, 11:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από SF

nhistory.si.edu/tmi/[/url]

Ακριβως αυτες τις φραουλες τις εφαγα εγω και κονομησα εναν ωραιοτατο καρκινο του θυρεοειδους να εχω να παιζω!!Μια γνωστη μου που ηταν εγκυος τοτε δεν ακολουθησε την προτροπη του γιατρου για αμβλωση και το παιδι που γεννησε πεθανε απο καρκινο στα τρια του χρονια αφου πρωτα ταλαιπωρηθηκε φριχτα!!!
Οπως βλεπετε τετοιου ειδους γεγονοτα δεν γινονται ποτε αρκετα μακρια απο εμας και δεν αφορουν μονο παντα τους αλλους. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ειναι αρκετα μακρια και αρκετα ασφαλης!!!

:smokin: :wave2:

evvou
27/04/2006, 11:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από Druuna
Ακριβως αυτες τις φραουλες τις εφαγα εγω και κονομησα εναν ωραιοτατο καρκινο του θυρεοειδους να εχω να παιζω!!Μια γνωστη μου που ηταν εγκυος τοτε δεν ακολουθησε την προτροπη του γιατρου για αμβλωση και το παιδι που γεννησε πεθανε απο καρκινο στα τρια του χρονια αφου πρωτα ταλαιπωρηθηκε φριχτα!!!
Οπως βλεπετε τετοιου ειδους γεγονοτα δεν γινονται ποτε αρκετα μακρια απο εμας και δεν αφορουν μονο παντα τους αλλους. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ειναι αρκετα μακρια και αρκετα ασφαλης!!!

:sad: :sad: :sad:

Daemon
27/04/2006, 11:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από Druuna

Το ιδιο και η μητερα μου (καρκινο του θυρεοειδους).. Τελικα περσυ την σκοτωσε η ακτινοθεραπεια που εκανε πριν 20 χρονια.. :sad: :sad: