PDA

View Full Version : Με αφορμή την υπογρφή του Tropea!

Maira
26/04/2006, 14:07
Διάβασα όσα ατυχήμτα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον εδώ, σ' αυτό το χώρο! Συννέφιαζα όλο και περισσότερο κάθε φορά που πατούσα έναν αριθμό και διάβαζα άλλη μια ιστορία, με τον ίδιο τίτλο, την ίδια αρχή και το ίδιο τέλος!

Πρέπει κάτι να γίνει και αυτό το κάτι θα γίνει από εμάς, τους αναβάτες των μηχανών! Δε ξέρω τι! Μιλάμε για βόλτες, για εκδρομές, για τόσα πράγματα! Ας μιλήσουμε και μια φορά για αυτό που μας απασχολεί κάθε φορά που ανεβαίνουμε στη μηχανή και ξεκηνάμε! Αυτό που μας τρομάζει και αναρωτιώμαστε "Αξίζει η ζώη σου για μια μηχανή?" Γιατί μας έβαλαν σ' αυτό το τριπάκι?

Δε ξέρω αν μπορεί να γίνει κάτι για να αλλάξουν τα πράγματα, μα ό,τι κι αν είναι μόνο εμείς μπορούμε να το κάνουμε. Εμείς μπορούμε να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να παίζουν με τις ζωές μας! Δεν έχουν αυτό το δικαίωμα! Σε όλους μας έχει συμβεί και κάτι! Μήπως ήρθε ο καιρός να αντιδράσουμε? Έγινε το συχνό το φαινόμενο που μας έπεισαν πως είναι μέρος της οδηγησης της μηχανής!

ΟΧΙ!!!!! Τα ατυχήματα δεν είναι μέρος της οδήγησης όταν αυτά προέρχονται από ασυνήδητους οδηγούς, από ανθρώπους που δεν υπολογίζουν τον διπλανό τους, από έργα που μένουν ανοιχτά χωρίς σήμανση! Μπορεί όλα αυτά να έχουν ειπωθεί ξανά! Δεν ξέρω!

Έλεος πια! Κάτι πρέπει να γίνει!

Tropeas
26/04/2006, 14:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
Διάβασα όσα ατυχήμτα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον εδώ, σ' αυτό το χώρο! Συννέφιαζα όλο και περισσότερο κάθε φορά που πατούσα έναν αριθμό και διάβαζα άλλη μια ιστορία, με τον ίδιο τίτλο, την ίδια αρχή και το ίδιο τέλος!

Πρέπει κάτι να γίνει και αυτό το κάτι θα γίνει από εμάς, τους αναβάτες των μηχανών! Δε ξέρω τι! Μιλάμε για βόλτες, για εκδρομές, για τόσα πράγματα! Ας μιλήσουμε και μια φορά για αυτό που μας απασχολεί κάθε φορά που ανεβαίνουμε στη μηχανή και ξεκηνάμε! Αυτό που μας τρομάζει και αναρωτιώμαστε "Αξίζει η ζώη σου για μια μηχανή?" Γιατί μας έβαλαν σ' αυτό το τριπάκι?

Δε ξέρω αν μπορεί να γίνει κάτι για να αλλάξουν τα πράγματα, μα ό,τι κι αν είναι μόνο εμείς μπορούμε να το κάνουμε. Εμείς μπορούμε να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να παίζουν με τις ζωές μας! Δεν έχουν αυτό το δικαίωμα! Σε όλους μας έχει συμβεί και κάτι! Μήπως ήρθε ο καιρός να αντιδράσουμε? Έγινε το συχνό το φαινόμενο που μας έπεισαν πως είναι μέρος της οδηγησης της μηχανής!

ΟΧΙ!!!!! Τα ατυχήματα δεν είναι μέρος της οδήγησης όταν αυτά προέρχονται από ασυνήδητους οδηγούς, από ανθρώπους που δεν υπολογίζουν τον διπλανό τους, από έργα που μένουν ανοιχτά χωρίς σήμανση! Μπορεί όλα αυτά να έχουν ειπωθεί ξανά! Δεν ξέρω!

Έλεος πια! Κάτι πρέπει να γίνει!

Η υπογραφή μου που δηλώνει όντως μόνο όσα έχουν καταγραφεί εδώ, είναι για να :
α.βγάλει τους ανθρώπους απο τον "όμορφο" κόσμο, της επόμενης μέρας
β.τους κάνει να συνειδητοποιήσουν ότι μπορεί να είναι οι επόμενοι
γ.να τους κάνει να αντιδράσουν πραγματικά αν βλέπουν ανευθυνότητα για πράγματα που πληρώνουν μια ζωή , όχι μόνο οι ίδιοι...
δ.να υπενθιμίζω στον εαυτό μου καθημερινά να ζω, και να εκτιμώ ότι ζω!

Τώρα με το ποστ σου αυτό Ιωάννα μου έδωσες άλλη μια αφορμή να πω λίγα πράματα και να υποστηρίξω και προσωπικά μια κίνηση που γίνεται και απο την ΜΟΤΟΕ και απο την ΛΕΜΟΤ που λέγεται
Μοτοσυκλετιστική Ενωση Καταναλωτών
ΜΟΤ.Ε.Κ. (www.motek.gr)

Κάντε τον κόπο να το δείτε , με ένα κλικ, μια σελίδα είναι, και θα σας πώ περισσότερα το απόγευμα που θα μαι σπίτι και θα χω χρόνο...

BELZEBOYLIS
26/04/2006, 14:44
Δεν θέλω να γίνω κυνικός , αλλά δεν θα γίνει τίποτα απολύτως !! Κάθε τόσο θα ακούμε για κάποιον που έχασε την ζωή του στην άσφαλτο , θα δίνουμε συλλυπητήρια στην οικογένεια του ... που και που θα ανοίγει καμιά κουβέντα που θα σιχτιρίζουμε τους υπεύθυνους , θα βρίζουμε τους ασυνείδητους οδηγούς , θα ξανά σιχτιρίζουμε τους αρμόδιους και αυτό ήταν τέλος ....Αμέσως μετά , το ξεχνάμε και συνεχίζουμε με μπύρες και ανέκδοτα!!!! Αααα και στο τέλος της τετραετίας ψηφίζουμε αυτούς που βρίζαμε ......

Maira
26/04/2006, 14:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS
Δεν θέλω να γίνω κυνικός , αλλά δεν θα γίνει τίποτα απολύτως !! Κάθε τόσο θα ακούμε για κάποιον που έχασε την ζωή του στην άσφαλτο , θα δίνουμε συλλυπητήρια στην οικογένεια του ... που και που θα ανοίγει καμιά κουβέντα που θα σιχτιρίζουμε τους υπεύθυνους , θα βρίζουμε τους ασυνείδητους οδηγούς , θα ξανά σιχτιρίζουμε τους αρμόδιους και αυτό ήταν τέλος ....Αμέσως μετά , το ξεχνάμε και συνεχίζουμε με μπύρες και ανέκδοτα!!!! Αααα και στο τέλος της τετραετίας ψηφίζουμε αυτούς που βρίζαμε ......

Ε καιρός λοιπόν να αλλάξει αυτό! Και δε θα αλλάξει μόνο του! Κάποιος πρέπει να κάνει κάτι! Και δε νομίζω να είναι η μάνα μου αυτός ο κάποιος! Μάλλον όλοι εμείς που οδηγάμε και που παίζουμε την ζωή μας κορόνα-γράμματα κάθε μέρα!

tifoefs
26/04/2006, 15:33
Απο οτι εχω καταλαβει γινεται μαζικη προσπαθεια στας Ευρωπας να κατασταλει η χρηση μοτοσυκλεττας σαν καθημερινο μεσο μεταφορας.

Και αυτο δημιουργει νεες πολιτικες αντιμετωπισεις που ενισχυουν την καταστολη με εργα αντιμοτοσυκλετιστικα (Δες μπαριερες με συρματα), οριοθετησεις στα 30 χλμ την ωρα (με 1η-2α για καμμια 10 χλμ αποσταση), αυξηση ασφαλιστρων κλπ κλπ !!!

Εκει που δεν γινεται καμμια προσπαθεια και καμμια πολιτικη αντιπαραθεση ειναι στα αυτοκινητα και στο κωδικα οδικης συμπεριφορας !!

Αυτο ειναι υποπτη πολιτικη και αποβλεπει στην ενισχυση της αυτοκινητοβιομηχανιας και συγχρονως στις πολιτικες οικονομικες ενισχυσεις (μιζες) που δεχονται οι διαφοροι "ερευνητες" και πολιτικοι απο τις εταιρειες καταστολης (Ασφαλειες, Οικολογοι κλπ).

ΙΠΠΕΑΣ
26/04/2006, 15:40
+ 1.000.000

Εγώ πιστεύω ότι η απουσία ποικιλίας μοντέλων στα μικρά κυβικά εντάσεται στην ίδια μακροπρόθεσμη στρατηγική. Απλά σε βάζουν στη λογική ότι, εφόσον μία μεγάλη μηχανή χρειάζεται τόση περίπου συντήρηση όσο ένα μικρό αυτοκίνητο, τράβα πάρε ένα μικρό αυτοκίνητο και παράτα το "άλογο" ή μπες στα ΜΜΜ :yuck: . Μας "μαντρώνουν" με αργά αλλά σταθερά βήματα... Το αυτοκίνητο είναι πιο δισκίνητο και πιο δυσκολοσυντήρητο άρα περιορίζεις τις βόλτες και τις μετακινήσεις σου. Γίνεσαι δέσμιος της πόλης και του συστήματος τους. Αυξάνονται οι πωλήσεις των προϊόντων τους.

Πάντως αυτή η υπογραφή του Τροπέα είναι πολύ σημαντική σε αυτό το φόρουμ. Όποτε την βλέπω σε κάθε post του, με βάζει σε σκέψεις :rolleyes:

zoropatra
26/04/2006, 15:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΙΠΠΕΑΣ
+ 1.000.000

Εγώ πιστεύω ότι η απουσία ποικιλίας μοντέλων στα μικρά κυβικά εντάσεται στην ίδια μακροπρόθεσμη στρατηγική. Απλά σε βάζουν στη λογική ότι, εφόσον μία μεγάλη μηχανή χρειάζεται τόση περίπου συντήρηση όσο ένα μικρό αυτοκίνητο, τράβα πάρε ένα μικρό αυτοκίνητο και παράτα το "άλογο" ή μπες στα ΜΜΜ :yuck: . Μας "μαντρώνουν" με αργά αλλά σταθερά βήματα... Το αυτοκίνητο είναι πιο δισκίνητο και πιο δυσκολοσυντήρητο άρα περιορίζεις τις βόλτες και τις μετακινήσεις σου. Γίνεσαι δέσμιος της πόλης και του συστήματος τους. Αυξάνονται οι πωλήσεις των προϊόντων τους.

Πάντως αυτή η υπογραφή του Τροπέα είναι πολύ σημαντική σε αυτό το φόρουμ. Όποτε την βλέπω σε κάθε post του, με βάζει σε σκέψεις :rolleyes:

+1

SF
28/04/2006, 10:49
Όπως τα λέει ο τιφοεας και ο ιππεας... κι εγω μαζι...

Οι σκέψεις (και αποφάσεις) που κυκλοφορούν στους διαδρόμους του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου είναι πραγματικά περίεργες. Και είναι τέτοιες που ο κοινός καταναλωτής-χρήστης δε μπορεί να κατανοήσει τα αποτελέσματά τους σε βάθος χρόνου. Π.χ. όταν κάθονται και αποφασίζουν για τις νέες νόρμες καυσαερίων και καυσίμων, που να σκεφτούμε εμείς ότι σε 10 χρόνια απο τώρα το σύνολο μοτερ-μοτοσυκλέτα-οδήγηση θα είναι ένα concept πολύ διαφορετικό από αυτό που ξέρουμε εμείς (και πόσο μάλλον κάποιοι παλότεροι). Τωρα ποιός ακριβώς είναι ο απώτερος στρατηγικός σκοπός, δύσκολο να μαντέψεις. Είναι πέρα από τις κλίμακες που γνωρίζουμε. Οι επιθυμίες των αυτοκινητοβιομηχανιών και ιδίως των χημικών-πετρελαϊκών είναι σε άλλες διαστάσεις, με νούμερα που τελειώνουν σε πολλάααααα 00000...

Στη γαλλία το να έχεις μηχανακι μεγαλου κυβισμου ειναι πλεον ονειρο για πολλους (και οπως διαβαζουμε, οι πωλήσεις των 400αριων εχουν εκτιναχθει). Στην αγγλία τα ασφαλιστα ειναι τοσο φωτιά, που στις (αμετρητες πια) διαφημήσεις ασφαλιστικών στα περιοδικών, έχουν διαβολάκια. Στη γερμανία δεν ξέρω τι γίνεται, αλλά εκεί κυκλοφορούν λίγο. Ο velisaris έχει βαρεθεί να βλέπει χιόνια :lol:

Για να γυρίσουμε στο θέμα μας, εμείς εδώ ακόμα αγωνιζόμαστε να αποφασίσουμε αν η πρωτιά μας στα ατυχήματα και στα θύματα είναι σοβαρό θέμα ή όχι... Ο κόσμος τσακίζεται πλέον και μέσα και έξω από 'την πόλη'. Θεωρείται επίτευγμα το οτι τώρα έχουμε 10% λιγότερους νεκρούς απ'ότι πριν 5 ή 15 χρόνια. Το ότι παραμένουμε όμως στο top-3 δεν αγχώνει κανέναν.

...

Τη φράση "πρέπει να γίνει κάτι" (ή στην καλύτερη περίπτωση "πρέπει να κάνουμε κάτι"), προσωπικά την έχω δει γραμμένη στα διάφορα fora τόσες φορές που έχω αηδιάσει. Μαϊρα και λοιποί μη το πάρετε προσωπικά. Δε θεωρώ κατακριτέο το να έχει κάποιος την πρόθεση να κάνει κάτι για το καλό όλων!!! Αλλά σπανιότατα τέτοιες επιθυμίες γίνονται πράξη. Όπως είπε και ο βελζεβουλης, μιας πιανει ένα κατιτις μετα απο καθε ατύχημα, και μετα επανερχόμαστε στη ρουτίνα μας. Το ότι όλοι φωνάζουν "να γίνει κάτι" φανερώνει την απλή, φυσική και νομοτελειακή ΑΝΑΓΚΗ μιας ομάδας να αποκτήσει ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ. Όπερ και το θέμα γίνεται αυτομάτως πολιτικό. Κι έτσι ξεκιναει το γαϊτανάκι απο το πρώτο σκαλί (τα σωματεία και τις λέσχες), και μετά από πολλούς ενδιάμεσους σταθμούς φτάνει στην τοπική αυτοδιοίκηση και στις έδρες της Βουλής.

Η φράση "πρέπει να γίνει κάτι" θεωρητικά δεν πρέπει να λέγεται. Αφού έχουμε υπουργούς, διευθυντάδες, τεχνικές υπηρεσίες, ειδικούς φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση, αστυνομία, νοσοκομεία, πανεπιστήμια σε ρόλο συμβούλων, ειδικούς συμβούλους, συνεργασία όλων των επιπέδων με ανάλογους φορείς της Ε.Ε. ή και σε παγκόσμιο επίπεδο κλπ κλπ κλπ. Επίσης έξακολουθούμε να έχουμε τους υποβοηθητικούς παράγοντες: λέσχες, ομοσπονδίες, ειδικό τύπο κλπ.

ΟΛΑ ΡΟΛΟΪ ΔΗΛΑΔΗ! Όλοι οι παραπάνω πληρώνονται (ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΟΥ) και εργάζονται.

ΟΠΟΤΕ........ ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ??????

(το αφήνω για homework για την ώρα)

Eίναι τόσο απλή η απάντηση όσο το "ασυνείδητος οδηγός", "καμικάζι μηχανόβιος", "λαδωμένος εκπαιδευτής", "τροχονόμος που βαριέται που ζει"...?
Δεεεε νομίζω...

ΙΠΠΕΑΣ
28/04/2006, 11:40
Εγώ απλά θα αναφέρω ότι πριν 1 περίπου ώρα είδα στο NET έρευνα(για μοτοσυκλετιστές) του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού που έδειχνε ότι οι θανάτοι εκτός πόλης ήταν περισσότεροι από εντός πολης σε αρκετές χώρες του εξωτερικού.

Σε αντίθεση με τη δική μας που οι θάνατοι εντός πόλης :sick: :hypnotize , ήταν περισσότεροι από τους θανάτους εκτός πόλης. Μάλιστα σε αυτή την έρευνα δημοδιεύτηκαν και οι λόγοι που γίνεται αυτό στην Ελλάδα:

* Μπαριέρες στα πεζοδρόμια(αντί για θάμνους)
* Έλλειψη διαγραμμίσεων
* Μπογιά που δεν είναι αντιολισθιτική που χρησιμοποιείται για τις διαγραμμίσεις

κτλ κτλ

Το ρεπορτάζ όμως ήταν πολύ σύντομο, δεν διήρκησε ούτε 3 λεπτά. :sad:

BELZEBOYLIS
28/04/2006, 12:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από SF

ΟΠΟΤΕ........ ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ??????

SF τι δεν πάει καλά ; Καλή ερώτηση ...Προσωπικά έχω την εντύπωση ότι κανένας μας , δεν ενδιαφέρεται πραγματικά !!!! Πιστεύω ότι οι αντιδράσεις μας είναι ένας τρόπος να ξορκίσεις το κακό και μόνο !!! Έχουμε συνηθίσει σε τέτοιες εικόνες και δεν μας σοκάρουν πια , δεν αντιδράμε !!!! Δεχτήκαμε χωρίς κουβέντα πολλές περικοπές στα συνταγματικά δικαιώματα μας , στο όνομα της τάξης και της ασφάλειας !!! Αποδεχόμαστε την κλοπή του δημόσιο χρήματος από τους κυβερνώντες με την δικαιολογία ότι όλοι τα ίδια κάνουν ...και εσύ να ήσουν τα ίδια θα έκανες!!! Ανταλλάσσουμε την ψήφο μας με μια θεσούλα στο δημόσιο , μια εκδούλευση ,ένα αντάλλαγμα κάτι ....και περιμένουμε να πάμε μπροστά!!!!
Τι σε κάνει λοιπόν να πιστεύεις ότι ενδιαφέρεται κάποιος πραγματικά για τα προβλήματα του οδικού δικτύου και τους νεκρούς του .....

....μακριά από τον κώλο μας και ας είναι του διπλανού μας !!!!!

Maira
28/04/2006, 12:35
Να κάνω μια ερώτηση?

Δηλαδή αν σας έλεγαν ότι υπάρχει τρόπος για να λυθούν σιγά σιγά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, κι αν όχι όλα, τα περισσότερα, θα κάνατε κάτι? Ή κρύβεστε κι εσείς πίσω από το "δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα" και συνεχίζετε να ζήτε τη ζωή σας για όσο κρατήσει? Αν σας έλεγαν ότι για να αλλάξουν 5 πράγματα χρειάζεται προσπάθεια από εμάς τους ίδιους, και ότι κανείς δε θα μας φέρει το φαϊ στο πιάτο, θα πούμε "δε βαριέσαι άστο γι' αύριο" ή θα κάνουμε κάποια πράγματα?

Ναι οι καταστάσεις εδώ είναι σάπιες! Και πού δεν είναι? Εδώ μας λείπει και η πειθαρχία εκτός όλων των άλλων! Το ξέρουμε αυτό! Έλληνες είμαστε κι εμείς και κάνουμε τα ίδια απλά δεν έχουμε την εξουσία για να το βλέπει και ο κόσμος! Αν κάτσουμε και πούμε "Κρίμα η κοινωνία μας είναι σάπια, κι εγώ μια μέρα θα πεθάνω γιατί κάποιος ξέχασε να κλείσει την τάφρο στα τάδε έργα" και δεν κάνουμε τίποτα - ενώ μπορούμε και το ξέρουμε - τότε, συγνώμη, αλλά γινόμαστε μοιρολάτρες!

Θέλω να ευχαριστήσω τον Τροπέα για το link!!!

:wave2:

Tropeas
28/04/2006, 13:55
SF τι δεν πάει καλά ; Καλή ερώτηση ...Προσωπικά έχω την εντύπωση ότι κανένας μας , δεν ενδιαφέρεται πραγματικά !!!! Πιστεύω ότι οι αντιδράσεις μας είναι ένας τρόπος να ξορκίσεις το κακό και μόνο !!! Έχουμε συνηθίσει σε τέτοιες εικόνες και δεν μας σοκάρουν πια , δεν αντιδράμε !!!! Δεχτήκαμε χωρίς κουβέντα πολλές περικοπές στα συνταγματικά δικαιώματα μας , στο όνομα της τάξης και της ασφάλειας !!! Αποδεχόμαστε την κλοπή του δημόσιο χρήματος από τους κυβερνώντες με την δικαιολογία ότι όλοι τα ίδια κάνουν ...και εσύ να ήσουν τα ίδια θα έκανες!!! Ανταλλάσσουμε την ψήφο μας με μια θεσούλα στο δημόσιο , μια εκδούλευση ,ένα αντάλλαγμα κάτι ....και περιμένουμε να πάμε μπροστά!!!!
Τι σε κάνει λοιπόν να πιστεύεις ότι ενδιαφέρεται κάποιος πραγματικά για τα προβλήματα του οδικού δικτύου και τους νεκρούς του .....

....μακριά από τον κώλο μας και ας είναι του διπλανού μας !!!!!

Δεν μπορώ να πώ ότι δεν ενδιαφέρομαι πραγματικά, όμως με απόλυτη ειλικρίνεια μπορώ να πώ ότι ίσως μέχρι τώρα με την παιδεία που είχα λάβει δεν αντιδρούσα αρκετά ,
και τώρα μετά το "έπαθα και έμαθα" είμαι πιο δραστήριος...
Για να συμπεριλάβω το "δεχτήκαμε", το " Αποδεχόμαστε",
και το "Ανταλλάσσουμε" θα πρέπει μέχρι τώρα να συμμετείχα και εγώ , και δυστυχώς δεν είναι πολλά τα χρόνια που είχα αυτό το δικαίωμα και ούτε το χω κάνει... πρέπει να μουν 50άρης τώρα για να λέω και γω τα παραπάνω...
και επειδή είμαι 26άρης και έχω ακούσει να μας μαθητεύουν μεγαλύτεροι τα παραπάνω, μου ρχεται να ξεράσω όσο τα ακούω και κράζω ακόμα και τους γονείς μου που δεν έχουν πάρει χαμπάρι την καταστροφή που έχει γίνει και γίνεται στην γενιά μας και στις επόμενες
το "....μακριά από τον κώλο μας και ας είναι του διπλανού μας !!!!! "

Φίλε μου ο πατέρας μου ήταν Αεροπορία θα μπορούσα να χα πάει , δεν πήγα γιατί εμένα δεν μου άρεσε γενικά στην ζωή μου να αράζω, και ας φωνάζανε οι γονείς μου ότι κάνω μαλακία, έκανα ότι επέλεξα...
δεν έκανα χαρτιά απο την αρχή στο δημόσιο με "δήθεν" βύσματα μιας και πίστευα ότι είχα τις δυνάμεις να πατήσω στα πόδια μου όπου και έκανα (ασχετα αν οι μισθοί είναι έτσι και αλλιώς μικροί... που πάλι εμείς μπορούμε να επηρεάσουμε)... κ.α.πολλά....

Όταν λοιπόν θα σταματήσουν οικογένειες να μεγαλώνουν μαμώθρευτα, οι όταν οι οικογένειες που θα δημιουργήσουμε εμείς , ξεκινήσουν να σκέφτονται το πραγματικό και μακροπρόθεσμο καθημερινό συμφέρον του να είσαι τυπικός , εντάξει και ηθικός, τότε μπορεί να ξεκινήσουμε να κάνουμε κάτι....

Μέχρι τότε όμως δεν πρέπει να πάψουμε να προσπαθούμε όσοι το καταλαβαίνουμε γιατί , "έτσι είναι" !
Τίποτα δεν είναι "έτσι" , εμείς το κάνουμε ΕΤΣΙ!

SF
28/04/2006, 14:04
Μάλλον πρέπει να ξεκαθαρίσω λίγο καλύτερα τη θέση μου. Εγώ έχω ξοδέψει ήδη τον χρόνο μου σε ρομαντική-μη κερδοσκοπική-αλτρουιστική δράση: Ιδρυτικό μέλος και ΔΣ της Τροχοπαιδείας (http://www.nygma.gr/mag/articles/Article.asp?ar_id=423&ac_id=13&mode=print το μονο λινκ που μπορεσα να βρω στα γρηγορα). Ακόμα και το domain μας πέθανε πια. Όπως άλλωστε και ολες οι μη-κερδοσκοπικές δράσεις. Λεπτομέρειες δε μπορώ να γράφω τώρα, πλην της εύφημης μνείας του ΠτΔ που πήραμε. Συνεπώς δε μιλάω από τη θέση του κοινού πολίτη που ζητάει δράση. Επίσης Μαϊρα στο μηνυμά σου λες "αν σας έλεγαν οτι υπάρχει...". Ποιοί?

Αυτό είναι το point που προσπάθησα να κάνω κα πριν. Ολοι ζητάμε κάτι από μια ανώτερη οντότητα. Μονο που ξεχνάμε ότι υπάρχει ήδη, και ότι δεν ακούει προσωπικές ή ηλεκτρονικές ευχές. Δε σου τη λέω βρε Μάηρα, απλά αφορμή παίρνω... :)

Στο τι -κατά τη γνώμη μου- δεν πάει καλά, θα επανέλθω αργότερα.

Μετά το βόλεμα, όπως ορθα εντοπίζει κατ'εμε ο βελζεβουλ, έρχεται και το χάζεμα. Κανενας πολίτης δεν γνωρίζει τα δικαιώματά του. Κανένας δεν παίρνει χαρτί και στυλο, και 1€ για συστημένη επιστολή, για να καταγγείλει τα προβλήματά του στον εκάστοτε αρμόδιο φορέα. Αφού αυτό είναι το θεμέλιο της πολιτικής ζωής και της λειτουργίας του κράτους! (Btw, όταν βρω χρόνο θα ποστάρω ένα εκπαιδευτικό παράδειγμα που έκανα -ατομικά- προσφατα).

Και είναι πολύ παράδοξο αυτό, γιατί η γενική δυσαρέσκεια αυξάνεται (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=22078) ραγδαία... *ΠΡΟΘΕΣΗ* ψήφου για λευκό/άκυρο >9% πότε ξανάγινε?

46313

Tropeas
28/04/2006, 14:09
Μετά το βόλεμα, όπως ορθα εντοπίζει κατ'εμε ο βελζεβουλ, έρχεται και το χάζεμα. Κανενας πολίτης δεν γνωρίζει τα δικαιώματά του. Κανένας δεν παίρνει χαρτί και στυλο, και 1€ για συστημένη επιστολή, για να καταγγείλει τα προβλήματά του στον εκάστοτε αρμόδιο φορέα. (Btw, όταν βρω χρόνο θα ποστάρω ένα εκπαιδευτικό παράδειγμα που έκανα -ατομικά- προσφατα).

Και είναι πολύ παράδοξο αυτό, γιατί η γενική δυσαρέσκεια αυξάνεται (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=22078) ραγδαία... *ΠΡΟΘΕΣΗ* ψήφου για λευκό/άκυρο >9% πότε ξανάγινε?

Σε αυτό έχεις δίκιο... δυστυχώς αλλά και αυτός πηγάζει απο το τι ερεθίσματα πέρνουν οι νέοι καθημερινά... γμτ... :sad:
...αλλά για αυτό προσπαθούμε...
δεν θεωρώ ότι δεν πρέπει...
Αααα, παρεπιπτώντος μήπως βρήκες το τηλέφωνο για την καταγγελεία για τις λακούβες?

SF
28/04/2006, 14:13
Είχα εκτυπωμένο το ποστ του 2000 απο το ΜΒ! Το πέταξα πρόσφατα σε ένα ξεσκαρτάρισμα. 12xx ήταν :D Εγώ είχα στείλει ¨ομως αναλυτική επιστολή στο δήμαρχό μου, και δεν πήρα ποτέ απάντηση (γεγονός αξιόποινο, αλλά εφυγα αγγλια παλι και το άφησα). Τηλ δεν πήρα, γιατι θα έλεγα ότι όλη η Ν. Σμυρνη και ολος ο Ν Κοσμος ειναι μια απέραντη λακούβα, και θα γελουσαμε ολοι μαζιιιιιιιιιιιι :lol:

Πάντως ξέθαψα την αλληλογραφία που είχα ξεκινήσει με την αρμόδια διεύθυνση της ευρωπαϊκής κοινότητας για θέματα μεταφορών. Θελω να ξαναρχίσω, αλλα πρώτα πρέπει να βρώ χρόνο (μαμώ τα tshirts και τους σπαμμερς μαμώ!! :rotflmao: :rotflmao: )

Maira
28/04/2006, 14:20
Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος και δυστυχώς δεν βρίσκει λύσεις στα προβλήματά του! Είναι πολλοί αυτοί που είναι απογοητευμένοι. Δε ξέρω αν το να ψάχνεις μια οργάνωση για να βελτιώσεις 5 πράγματα ή να έχεις την ελπίδα πως θα βελτιωθούν, είναι κακό, ή το να μην ψάχνεις καθόλου! Στην Ελλάδα δυστυχώς σταματήσαμε να ψάχνουμε για λύσεις! Αρκούμαστε με το λιγότερο χειρότερο πια και αυτό όχι μπροστά δε θα μας πάει, αλλά θα μας καταστέψει! Δεν είναι κακό να απαιτούμε την δικαίωσή μας κάθε φορά, ούτε να προσπαθούμε να μην συμβεί το ίδιο σε κάποιον δικό μας, γνωστό μας κλπ.

Ένα ποντίκι δε μπορεί να βουτίξει το τυρί από το γάτο αλλά 1000 σίγουρα μπορούν! (και μιλάω μεταφορικά, δεν θέλουμε να βουτίξουμε τίποτα) Εδώ μέσα είμαστε αρκετές χιλιάδες! Κι όμως πόσοι το συζητάμε??????

Αυτό είναι που με θλίβει! Ούτε λόγος να γίνεται για υπεράσπιση των δίκιων μας! Αυτό μπορούμε να το αλλάξουμε? Αν αλλάξει αυτό θα αλλάξουν και πολλά άλλα!!!

BELZEBOYLIS
28/04/2006, 14:38
Μην το παίρνεται προσωπικά, (Τροπεά δεν αναφερόμουνα σε εσένα ) !!! Δείτε σαν σύνολο σαν μια εικόνα της κοινωνίας... ,η διάβρωση της οποίας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο!!! Φυσικά και θα συμφωνήσω με τον SF στο ότι δεν γνωρίζουμε τα δικαιώματα μας...πώς να τα μάθουμε άλλωστε......αποσβολωμένοι μπροστά στην τηλεόραση παρακολουθούμε παθητικά τα γεγονότα να περνάνε από μπροστά μας !!! Περνάμε την ζωή μας σχεδόν χωρίς καμία συμμετοχή......

...περιμένοντας τους ΑΛΛΟΥΣ να δραστηριοποιηθούν ...
...περιμένοντας τους άλλους να αγωνιστούν για τα δικαιώματα μας (μας το χρωστάνε και καλά .. )
...περιμένοντας την Θεια δίκη να τιμωρήσει τους ενόχους , τους κάθε ενόχους!!!

Maira
28/04/2006, 14:41
7 άτομα συζητάμε γι' αυτό!

Μήπως αυτό από μόνο του λέει κάτι????

:confused: :confused: :confused:

Tropeas
28/04/2006, 14:44
Είχα εκτυπωμένο το ποστ του 2000 απο το ΜΒ! Το πέταξα πρόσφατα σε ένα ξεσκαρτάρισμα. 12xx ήταν :D Εγώ είχα στείλει ¨ομως αναλυτική επιστολή στο δήμαρχό μου, και δεν πήρα ποτέ απάντηση (γεγονός αξιόποινο, αλλά εφυγα αγγλια παλι και το άφησα). Τηλ δεν πήρα, γιατι θα έλεγα ότι όλη η Ν. Σμυρνη και ολος ο Ν Κοσμος ειναι μια απέραντη λακούβα, και θα γελουσαμε ολοι μαζιιιιιιιιιιιι :lol:

Πάντως ξέθαψα την αλληλογραφία που
είχα ξεκινήσει με την αρμόδια διεύθυνση της ευρωπαιϊκής κοινότητας για θέματα μεταφορών. Θελω να ξαναρχίσω, αλλα πρώτα πρέπει να βρώ χρόνο (μαμώ τα tshirts και τους σπαμμερς μαμώ!! :rotflmao: :rotflmao: )

Θέλω να βρώ ένα φαξ, για την συγκεκριμένη υπηρεσία, που πλέον το φαξ ισχύει σαν επίσημο έγγραφο, και αν δεν αντιδράσουν να το προχωρήσω και εγώ ανάλογα...
Είσαι? το ξεκινάμε? να ανοίξουμε και εδώ ένα ποστ ο καθένας να καταγράφει απο έναν δήμο και να στέλνει τα αντίστοιχα φαξ, και αν δεν γίνεται τίποτα να το κηνυγάμε... εγώ διαθέτω γαι αυτήν την δουλειά χρόνο...

Είδες την www.motek.gr ?

Ζητάνε εθελοντική βοήθεια για να φτιαχτεί ένα πολύ απλό site για αρχή και βλέπουμε εγώ είμαι μέσα.... είναι 1 ? για να συμμετέχεις τον χρόνο, (καθαρά αφιλοκερδώς και για τυπικούς λόγους)

Είχα μιλήσει προσωπικά πριν την πορεία με όλους όσους την οργανώνανε , μάλιστα είχα και την τιμή να συμμετέχω σε κάποιες γνώμες (έπρεπε να χες ερθει αυτό θα σε ενδιέφεραι..., ήταν τότε που σου χα πει, με την ένωση καταναλωτή...)

Tropeas
28/04/2006, 14:49
Μην το παίρνεται προσωπικά, (Τροπεά δεν αναφερόμουνα σε εσένα ) !!! Δείτε σαν σύνολο σαν μια εικόνα της κοινωνίας... ,η διάβρωση της οποίας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο!!!

Δεν το πέρνω προσωπικά , αλλά μιλάω προσωπικά γιατί δεν βρίσκω εύκολα άτομα να μιλίσω εκπροσωπευτικά....
και φυσικά δεν παρεξηγούμαι,
αλλα θέλω να σου δείξω την διαφορά στον τρόπο σκέψης...

latris mixanis
28/04/2006, 15:09
Aπαιτούμε πράγματα με λάθος τρόπο και δεν βρίσκουμε λύσεις γιατί δεν έχουμε σωστά αιτήματα τις περισσότερες φορές!!! Είμαστε απλώς θεατές!!!

Βέβαια όταν συμβεί σε εμάς τα πράγματα αλλάζουν:sad:

Έχουμε γίνει πιόνα...

Tropeas
28/04/2006, 15:16
Ελενάκι ! δεν φτάνει όμως αυτό: :sad:
δηλαδή να σκύβουμε το κεφάλι και να λέμε τελειώσανε όλα...

Πρέπει να γνωρίζουμε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας και να :) :wave2: χαμογελάμε και να προσπαθούμε για αυτά που δικαιούμαστε....

Πόσο καιρό σου λέω άλλαξε την φωτό απο :sad: σε :wacko: ....

Εχει νόημα!;) Αιντε ένας ένας σιγά σιγά...
δεν έχουμε ζήσει τίποτα και μας πέρνει ήδη απο κάτω,
δηλαδής αν δεν βρούμε δυσκολίες που ΕΜΕΙΣ πρέπει να ενεργοποιηθούμε πως θα γίνει?
μια ζωή άλλοι θα καθαρίζουν , και εμείς χαλαρά? ή μήπως μόλις έρθουν τα δύσκολα σκύβουμε το κεφάλι και κλαίμε την μοίρα μας?

(Latris δεν πάνε προσωπικά τα παραπάνω -> μονο για την αλλαγή του χαμόγελου πήγαινε προσωπικα, τα άλλα τα λέω για όλους... μην παρεξηγηθούμε κιόλας!):wave2:

Tropeas
28/04/2006, 15:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από latris mixanis
Έχουμε γίνει πιόνα...
Δεν έχουμε γίνει.... :nono:
Θέλουμε και αφήνουμε τον εαυτό μας στην βόλεψη του να γίνουμε πιόνια...
και να μην σκευτόμαστε... ;)

latris mixanis
28/04/2006, 15:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tropeas
Ελενάκι ! δεν φτάνει όμως αυτό: :sad:
δηλαδή να σκύβουμε το κεφάλι και να λέμε τελειώσανε όλα...

Πρέπει να γνωρίζουμε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας και να :) :wave2: χαμογελάμε και να προσπαθούμε για αυτά που δικαιούμαστε....

Πόσο καιρό σου λέω άλλαξε την φωτό απο :sad: σε :wacko: ....

Εχει νόημα!;) Αιντε ένας ένας σιγά σιγά...
δεν έχουμε ζήσει τίποτα και μας πέρνει ήδη απο κάτω,
δηλαδής αν δεν βρούμε δυσκολίες που ΕΜΕΙΣ πρέπει να ενεργοποιηθούμε πως θα γίνει?
μια ζωή άλλοι θα καθαρίζουν , και εμείς χαλαρά? ή μήπως μόλις έρθουν τα δύσκολα σκύβουμε το κεφάλι και κλαίμε την μοίρα μας?

(Latris δεν πάνε προσωπικά τα παραπάνω -> μονο για την αλλαγή του χαμόγελου πήγαινε προσωπικα, τα άλλα τα λέω για όλους... μην παρεξηγηθούμε κιόλας!):wave2:

Δεν το πήρα προσωπικά καθόλου:winka: και έπιασα το υπονοούμενο.
Δεν αντιλέγω σε αυτά που λές,αλλά έχουμε γίνει πιόνα με τη θελησή μας,είμαστε σε λήθαργο.....
ειλικρινά Λάμπρο έχω προσέξει ότι μονο οταν γίνει σε μας Ξυπνάμε!!!!
Ναι αλλά πως διεκδικούμε??

Μικρή Λουλού
28/04/2006, 15:23
7 άτομα συζητάμε γι' αυτό!

Μήπως αυτό από μόνο του λέει κάτι????

:confused: :confused: :confused:

δεν λεει τιποτα.
δεν ειναι απαραιτητο να συμμετεχεις αν δεν εχεις κατι να πεις,να συμπληρωσεις, και υπαρχει η περιπτωση να σε καλυψαν καποιοι αλλοι με τις τοποθετησεις τους.
και μιας και το θεμα δεν ενδυκνειται για χαβαλεδες,σπαμαρισματα,μπορεις να παρακολουθεις απλα.:)

latris mixanis
28/04/2006, 15:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από ντερτι-moto
δεν λεει τιποτα.
δεν ειναι απαραιτητο να συμμετεχεις αν δεν εχεις κατι να πεις,να συμπληρωσεις, και υπαρχει η περιπτωση να σε καλυψαν καποιοι αλλοι με τις τοποθετησεις τους.
και μιας και το θεμα δεν ενδυκνειται για χαβαλεδες,σπαμαρισματα,μπορεις να παρακολουθεις απλα.:)

+1000

:beer:

Tropeas
28/04/2006, 15:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από latris mixanis

ειλικρινά Λάμπρο έχω προσέξει ότι μονο οταν γίνει σε μας Ξυπνάμε!!!!
Ναι αλλά πως διεκδικούμε??

Δυστυχώς και όσο και αν με πληγώνει να το λέω αυτό και να "σπάει" πραγματικά η καρδιά μου έχεις δίκιο, αργά ξυπνάμε...
ίσως είχα ξυπνήσει και λίγο πιο νωρίς αλλά όχι αρκετά....

Πως διεκδικούμε?

Παγιοθετώντας τα δικαιώματά μας και μένοντας πιστοί στις υποχρεώσεις μας...
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ και όχι όποτε μας συμφέρει...

sonic22
28/04/2006, 18:12
i paidia (kai idika i motosikletistiki) den einai xapi na to pareis kai na gineis kala...

enas pou noiazete mono gia tin parti tou den tha ginei kaliteros anthrwpos me to na parei mixani (prepei na triftei poli me to adikeimeno gia na ginei kati tetoio).

anas pou pernei tin mixani gia min pizei me to autokinito den endiaferete pragmatika gia ton motosikletismo.
an avrio borouse na diaktinistei stin douleia tou tha tin paratage tin mixani/mixanaki.

kati adistoixo isxiei kai gia polles alles katigories "anavatwn".

me liga logia exoume polles diafores kai katholou organwsi.

isos mia pista edos attikis na mas ekane poio siniditopoiimenous gia to posoi eimaste (a-mixanoi kai mixanoi) kai to ti dinami exoume telika...

alla akoma kai gia auto to aplo (pou exoume kai tin stiriji olou tou mixanokinitou athlitismou) ispratoume tin koinoniki katakravgi kai to OXI tou Ipourgeiou...

isos telika na einai pio eukolo na prosarmostoume se auto pou mas theloun...
alites, tarajies, paliopaida, eglimaties, anegefaloi me tis mixanes, ipopsifioi dorites organwn

otan exeis Nomarxes pou iposxondai pws tha trejoun to thema "ipopsifiotita Thessalonikis gia Olimpiakous agwnes to 2016" exeis kai polites pou to pisteuoun...

an katalavoume me ti atoma exoume blejei tosa xronia tha vgoume me ta opla stou dromous, opws stin Galliki epanastasi, kai tha pernoume kefalia...

distixos omws i diaploki, o partakia-tismos kai i kouto-poniria exei vathies rizes kai jerei na auto-anaparagetai...

tespa... egw pados kourastika na trexw xwris apotelesma kai na paizw telika to paixnidi tous.
:sad:

sorry an ta lew lathos...

:wave2: :beer: :beer: :wave2:

Maira
29/04/2006, 17:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από ντερτι-moto
δεν λεει τιποτα.

Το αρχικό πόστ ζήταγε λύσεις και τρόπους αντιμετώπισης! Δεν ξέρω αν μόνο η λύση που έδωσε ο Tropeas είναι η μόνη. Γι' αυτο και είπα πως είμαστε λίγοι και όχι λίγοι που λέμε την γνώμη μας! Αρκετά μιλήσαμε για γνώμες και απόψεις και αρκετά μιλήσαμε! Πιστεύετε πως με το να τα λέμε μεταξύ μας γίνεται κάτι????

Θέλει πράξεις και είμαστε αρκετοί για να κάνουμε κάτι (και δε μιλάω για τα 5-10-25 άτομα που είπαμε την άποψή μας εδώ). Πόσοι είναι γραμμένοι εδώ???? Μήπως εκτός από το να λέμε ιστορίες θα πρέπει να οργανοθούμε λίγο? Και θα πει κάποιος οργανώσεις και μ@λ@κιες, τα βαρεθήκαμε όλα αυτά! Ναι, αλλά μόνος του κανείς δεν μπορεί να κάνει και πολλά!!!!

tai
29/04/2006, 17:46
Σε κάθε πορεία διαμαρτυρίας ήμουν παρών.
Κανένας από τους "αρχηγούς" δεν έκανε της σωστές κινήσεις για να γίνει βροντερό αυτό το παρών. Και το τελευταίο ήταν η επίσκεψη στο δε μολ.
Η συμμετοχή μου τελικά εξαργυρώθηκε σε έναν καφέ, και ένα παρκάρισμα της μηχανής.

Όταν πριν χρόνια πήρα την σημαία και τράβηξα μπροστά, ρωτώντας οι από πίσω ακολουθούντες (τα πρόβατα δλδ), με ποιους είμαι και πιο κόμμα εκπροσωπώ, στράβωσαν όταν τους είπα ότι είμαι ελεύθερος σκεπτόμενος πολίτης και δεν ανήκω παρά μόνο στον εαυτό μου.
Άρχισαν να αραιώνουν, και τελικά έμεινα μόνος.
Αν υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τα κότσια να αντιδράσουν σε κάθε πανήβλακα που βγάζει ή αλλάζει νόμους, να με υπολογίζουν στο πλάι τους.
Τα ευχολόγια είναι για την εκκλησιά και τα παράπονα για της μαμάδες.
Για τους πολίτες είναι οι διαμαρτυρίες οι απαιτήσεις και οι διεκδικήσεις.
Έχουμε δικαιώματα και πρέπει να τα διεκδικήσουμε για να τα απολαύσουμε.
Είμαστε πολλοί και η συσπείρωση μας θα δημιουργήσει πολιτικό κόστος στην εκάστοτε κυβέρνηση.
Πάμε λοιπόν όλοι μαζί εμείς να κάνουμε κάτι, και θα ακολουθήσουν και άλλοι.

GST
30/04/2006, 00:01
να κανουμε κατι ...και εγω συμφωνω ....

τι να κανουμε ομως :confused:

μα να κανουμε κατι:lol:

οκ να το κανουμε!!! αλλα τι να κανουμε:D

??

tai
30/04/2006, 00:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από GST
να κανουμε κατι ...και εγω συμφωνω ....

τι να κανουμε ομως :confused:

μα να κανουμε κατι:lol:

οκ να το κανουμε!!! αλλα τι να κανουμε:D

?? Κάνε μια μήνυση για την λακκούβα που παραλίγο να σε ρίξει. Έτσι για αρχή:rolleyes:

blueblack
01/05/2006, 11:02
Kαλημέρα σας

Έπιτρέψτε μου καί μένα νά μπώ στήν παρέα σας καί στή συζήτηση
άν καί δέ σάς γνωρίζω καί νά πώ τίς άπόψεις μου.....
Πρώτα άπό όλα θά πώ ότι άπλά σάς παρακολουθούσα..........
άλλά οί θέσεις τού TAI μού έδωσαν τήν άφορμή καί μέ τσίγκλισαν
γιά νά μιλήσω.........
ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ .....ένας άπό αύτούς πού όταν κοίταξα πίσω μου
άντίκρυσα φάτσες νά μέ κοιτάνε μέ άπορία καί νά μέ ρωτάνε ....
ΕΣΥ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΙΣΑΙ...??????
Μέ τούς ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ......????????
Μέ τούς ΜΠΛΕ......??????
Μέ τούς ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ......?????

Έπρεπε νά είμαι ύποχρεωτικά μέ κάποιο ΜΑΝΤΡΙ.....!!!!!!!!!!
Άλλιώς τά πολύχρωμα ΠΡΟΒΑΤΑ....δέν άκολουθούσαν....!!!!!!!
Τό δίκαιο καί οί άναζητήσεις έπρεπε νά έχουν χρώμα.......
Άλλά τό κακό δέν είναι φίλοι μοι αύτό......Γιατί οί άνθρωποι πάντα
σάν όμάδες λειτουργούσαν καί όχι σάν μοναχικά θεριά.....
ΤΟ ΚΑΚΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΠΕΛΛΩΜΑ..............
ΠΆΝΤΑ......ΜΑ ΠΑΝΤΑ....πιστέψτε με ύπήρχε κάποια στιγμή....
πού τό όλοφάνερο ΔΙΚΙΟ....τό έτρωγε ή ΓΡΑΜΜΗ..ΤΟΥ ΜΑΝΤΡΙΟΥ..
Σκεφτείτε λοιπόν......
ΟΛΕΣ...αύτές οί κοινωνικές, θρησκευτικές, πολιτικές, συντεχνιακές,
καί κάθε είδους όμάδες.....τί έξυπηρετούν......καί τί ....
ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ......!!!!!!!!!!!!!
.................................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΟΤΑΝ σέ κάνουν νά πιστεύεις ότι τό άπόλυτο δικαίωμα τής ..
ΕΡΓΑΣΙΑΣ.......καί τής ...ΖΩΗΣ.....σού τό χαρίζει τό κόμμα..
ΟΤΑΝ ... ξευτελίζεται ό πατέρας γιά νά ΒΟΛΕΨΕΙ τό παιδί του....
ΟΤΑΝ......... παρακαλάς γιά μιά θεσούλα....γιά δουλειά....
ΟΤΑΝ.....άποφασίζουν πώς θά ζήσει ό συνταξιούχος μέ τά 500εύρώ
αύτοί πού παίρνουν 1 έκατομμύριο τήν ήμέρα......
ΟΤΑΝ...........
ΟΤΑΝ............
ΟΤΑΝ......... Μπορώ νά γράφω μέχρι τό πρωί....
Άλλά νομίζω όλοι τά ζείτε καί τά ξέρετε....
ΟΤΑΝ ....μάς μαζεύουν κάτω άπό τά μπαλκόνια οί έπίγειοι θεοί...
ΟΤΑΝ.....χρειάζεσαι τόν Χατζηνικολάου καί τόν Κακαουνάκη...
γιά νά μπείς στό ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ....καί νά μήν άνέβει ή ΝΤΟΜΑΤΑ...
ΟΤΑΝ.....βγάζουμε πρωθυπουργούς πού έχουν άπαλλαγεί άπό
τα είδικά δικαστήρια μέ 7 πρός 6 ψήφους.....
ΟΤΑΝ.....λέμε μέσα στή βουλή ..YES...MAN...
OTAN....τά σόγια γίνονται πολιτικοί έπειδή ταιριάζει τό όνομα....
ΟΤΑΝ....οί κόκκινοι δέν πήραν είδηση ότι ό Γκορμπατσώφ έκανε
περεστρόικα...καί νομίζουν ότι άκόμα είναι ό Λένιν.....
ΟΤΑΝ........ΟΤΑΝ.......ΟΤΑΝ.......ΟΤΑΝ.......
..............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΚΑΙ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΨΗΦΟ...............
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥΣ....
ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΤΟΥΣ.......
.......
Καί έμείς τά βόδια.....Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ...όπως μάς δουλεύουν..
Πάμε μέ πάθος καί ρίχνουμε τό χαρτάκι καί δέν ρίχνουμε
ΛΕΥΚΟ.....ΛΕΥΚΟ....ΛΕΥΚΟ......
Γιατί τό λευκό είναι πολιτική πράξη είναι ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ...
ό μοναδικός μας λόγος κάθε 4 χρόνια....
Όταν....Όταν....Όταν.....Όταν....Όταν....Όταν....Όταν.....

ΤΟΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΗΔΑΝΕ...

Οί έπαναστάσεις στόν κόσμο μας τελείωσαν φίλοι μου....!!!!!
Γιά νά κάνεις έπανάσταση πρέπει νά μήν έχεις νά χάσεις ΤΙΠΟΤΕ...
Καί εύτυχώς ή δυστυχώς όλοι έχουμε νά χάσουμε ΚΑΤΙ.....
Γιαυτό μένουμε σάν τά ποντίκια καί δέν μιλάμε.......
Τούς δύο τελευταίους πού δέ νοιάστηκαν γιά τόν κώλο τους
ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ.....πού θυμάμαι είναι......
Ο ΓΚΟΥΕΒΑΡΑ.......καί ό
Λ Α Μ Π Ρ Α Κ Η Σ......γιά τήν ΕΛΛΑΔΑ....!!!!!!!!!!!!!!
...................................
Γνωστό τό τέλος καί τών δύο........
Έγώ νιώθω πολύ κουρασμένος άπό όλα αύτά άν καί είμαι μόνο 50............
Καί όμολογώ πώς τό μόνο πού μού έμεινε τώρα πιά είναι ......
τό νά κάνω άντίσταση μέ τή hayabusa μου......!!!!!!!!!!΄
Είδικά όταν βλέπω έκείνες τίς τρομερές κατασκευές γιά τίς.....
ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ............!!!!!!!!!!!!!!!
Λυπάμαι άν σάς κούρασα....άλλά.....άλλά....
αύτή είναι μιά συζήτηση πού δέ γίνεται ούτε μέ κραυγές .....
ούτε μέ εικονίδια.....
Κάθησα καί σάς διάβασα όλους προσεκτικά πρίν γράψω..............................
Παρόλα αύτά ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ.....ΟΠΟΙΑ ΙΔΕΑ...ύλοποιήσετε...
ότι όμαδικό ξεπηδήσει άπό έδώ μέσα πού θά έχει νά κάνει μέ
τήν βελτίωση τής ζωής τών ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ......
ΧΩΡΙΣ ΧΡΩΜΑΤΑ........

Ε Ι Μ Α Ι Μ Α Ζ Ι Σ Α Σ

arxaios
01/05/2006, 12:17
Μαζί σου αλλά το ΛΕΥΚΟ πάει στο κόμμα που πλειοψηφεί...:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Γι'αυτό ρίχνε ΑΚΥΡΟ.
Προσωπικά εδώ και πολλές εκλογές τους στέλνω το περίγραμμα της ανοικτής παλάμης μου!!!!

alexk
01/05/2006, 21:02
Εγώ παιδιά θα σας πω την δική μου άποψη.

Κανείς από την οικογένειά μου ή το σόι μου δεν ενέκρινε ποτέ μηχανή. Και αυτό γιατί όταν οδηγείς μηχανή "είσαι ετοιμοθάνατος". Εγώ ας πούμε που έχω πάρει μηχανή, άσχετα άν δεν έχω κινδυνέψει ούτε μια στιγμή, για την οικογένειά μου, έχω πεθάνει ήδη.

Βλέποντας την αντίδραση ενός περίγυρου που δεν έχει επαφές με μηχανή (χρήστες μηχανής δηλαδή), το να οδηγείς μηχανή (ειδικά supersport) είναι κάτι χειρότερο και από τη χρήση ναρκωτικών (πως το έκανε αυτό στην οικογένειά του...ο αλήτης).

Αυτή η αντίληψη έχει ριζώσει στο μυαλό τις μεγαλύτερης πλειοψηφίας των Ελλήνων και είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει. Γιατί? Γιατί όλοι κοιτάμε τον εαυτό μας, γιατί αδιαφορούμε για τον τρίτο. Και τελικά, καλά να πάθουμε. Γιατί???

Ένα μικρό παράδειγμα : Γιατί εκείνο το βράδυ που πέτυχα οδηγώντας το R1 μου στην Αμφιθέας, τον καραγκιόζη (ετών 35) με Α3 και 3 όμορφες γυναίκες μέσα στο αμάξι του και πέρασε όλα τα φανάρια με κόκκινο (για να κάνει επίδειξη στις φίλες του που μου έκαναν χειρονομίες) δεν πήγα επιτόπου στην Τροχαία Γλυφάδας να τον καταγγείλω. Ναι, γι'αυτό.

Περαστικά μας. Εγώ την επόμενη φορά θα τον καταγγείλω τον εκάστοτε πούστη που δεν σέβεται τη ζωή του καθένα μας.

Maira
02/05/2006, 09:23
ΟΚ δεκτόν, ότι όλα (ή σχεδόν όλα) είναι σάπια, αλλά με ένα άκυρο (ή λευκό) δε γίνεται κάτι! Δεν αλλάζει κάτι! Ναι να το ρίξω, αλλά αν απορίπτω κάτι, καλό θα ήταν να έχω και μια εναλλακτική! Όχι για να είμαι καβατζομένος, αλλά για να έχω να προτείνω κάτι! Ναι όλοι (ή σχεδόν όλοι) είναι χωμένοι μέχρι την κορφή του κεφαλιού στις μίζες και στα ρουσφέτια, και σε ό,τι άλλο δεν αφορά το λειτούργιμα του πολιτικού! Αλλά εμείς τους φτιάξαμε κι αυτούς!

Πλησιάζουμε στο τέλος μιας εποχής! Καλύτερα να πολεμίσουμε παρά να βλέπουμε τα γεγονότα από το κουτί και να τα βλέπουμε όπως θέλουν εκείνοι!!!!

TATAR
02/05/2006, 11:33
Παιδιά κατά την γνώμη μου ανοίξατε ένα μεγάλο θέμα που απασχολεί τους σκεπτόμενους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Καθημερινά βλέπουμε μία πτώση των ηθικών αξιών, των ατομικών ελευθεριών και ακόμα ακόμα μια απαξίωση της ίδιας της ζωής μας. Αυτό πιστέψτε με συμβαίνει παντού αλλά στην Ελλάδα είναι πολύ περισσότερο εμφανές. Έχουμε πλέον συνηθίσει την ¨ληστεία της ημέρας¨, ¨τους νεκρούς του τριημέρου¨, την θυσία στον Μολώχ της ασφάλτου", ¨την αρπαχτή του τάδε Δημόσιου παράγοντα¨και πάει λέγοντας.
Πιστεύω ότι η έλλειψη παιδείας και η αποσάθρωση του κοινωνικού ιστού είναι το βασικό αίτιο. Η παιδεία κατά σατανικό τρόπο έχει απαξιωθεί, κυριολεχτικά έχει διαλυθεί. Μπορείτε να αντιληφθείτε εύκολα το επίπεδο της παιδείας μας βλέποντας το επίπεδο των αντίστοιχων υπουργών της τελευταίας εικοσαετίας. Δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια.
Από την άλλη, κυριολεχτικά τα παιδιά που συναντώ στην δουλειά μου τα περισσότερα είναι παιδιά από χωρισμένους γονείς, κουβαλώντας πολλά προβλήματα και χωρίς στήριγμα από πουθενά. Καθημερινή πλύση εγκεφάλου από τα Μ.Μ.Ε. με μικρούτσικους κοντούτσικους ασχημούτσικους και λούγκρες. Δεν παραξενεύεστε ότι ποτέ κανείς δεν σας ζήτησε φράγκο για το ότι παρακολουθείτε ΣΤΑΡ ΜΕΓΚΛΑ κ.λ.π.? Δεν έχετε ποτέ παραξενευτεί ότι δέκτες ΤV βρίσκετε με 40 ευρώ, ότι οι δέκτες αυτοί δεν χαλάνε ποτέ και είναι παντελώς αναίσθητοι στις διακυμάνσεις της τάσεως ? (προσωπικά έχω κάψει δύο ενισχυτές Hi Fi την τελευταία δεκαετία από διακυμάνσεις τάσεως)
Πιστεύω ότι ο υπουργός προπαγάνδας του Γ ΡΑΙΧ θα ψάρωνε τελείως εάν μπορούσε να δει τα έργα των συναδέλφων του σήμερα. Απλά δεν παίζονται με τίποτα.
Λύσεις? Κατά την γνώμη μου δύο. Η απομόνωση η πρώτη, σε ένα μικρόκοσμο που δημιουργείς με καλούς φίλους, καλές μηχανές, βιβλία δίσκους κλπ, μακριά από αγχογόνα ερεθίσματα με σκοπό να περάσεις ήρεμα. Η δεύτερη μικρές μεμονωμένες ΑΤΟΜΙΚΈΣ επαναστάσεις όπως μηνήσεις στο κράτος για λακκούβες. Θέλει μεγάλη ανοχή και αντοχή αυτός ο δρόμος.
Ειλικρινά δεν ξέρω το καλλίτερο.
Πάντως μακριά από οργανωμένες ομάδες, λέσχες κλπ. Στο τέλος εκφυλίζονται στον να τσακώνονται για την καρεκλά. Μην ξεχνάτε : ¨Η εξουσία διαφθείρει και η απόλυτη εξουσία διαφθείρει απόλυτα¨
Αυτές είναι λίγες σκέψεις δικές μου πάνω στο θέμα που ανοίξατε.

arxaios
02/05/2006, 13:08
ΟΚ δεκτόν, ότι όλα (ή σχεδόν όλα) είναι σάπια, αλλά με ένα άκυρο (ή λευκό) δε γίνεται κάτι! Δεν αλλάζει κάτι! Ναι να το ρίξω, αλλά αν απορίπτω κάτι, καλό θα ήταν να έχω και μια εναλλακτική! Όχι για να είμαι καβατζομένος, αλλά για να έχω να προτείνω κάτι! Ναι όλοι (ή σχεδόν όλοι) είναι χωμένοι μέχρι την κορφή του κεφαλιού στις μίζες και στα ρουσφέτια, και σε ό,τι άλλο δεν αφορά το λειτούργιμα του πολιτικού! Αλλά εμείς τους φτιάξαμε κι αυτούς!

Πλησιάζουμε στο τέλος μιας εποχής! Καλύτερα να πολεμίσουμε παρά να βλέπουμε τα γεγονότα από το κουτί και να τα βλέπουμε όπως θέλουν εκείνοι!!!!

Με το να τους ψηφίζεις παίζεις το παιχνίδι τους.
Όσο παίρνουν ψήφους έστω και σαν λευκό, τόσο ήσυχοι κοιμούνται.
Το άκυρο είναι το μόνο που καταλαβαίνουν αφού δεν μπορούν να εποφεληθούν από αυτό.

Βέβαια οι εξεγέρσεις αν κοιτάξετε προς Γαλλία αρχίζουν...............:wave2: :wave2:

Maira
02/05/2006, 13:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
Με το να τους ψηφίζεις παίζεις το παιχνίδι τους.
Όσο παίρνουν ψήφους έστω και σαν λευκό, τόσο ήσυχοι κοιμούνται.
Το άκυρο είναι το μόνο που καταλαβαίνουν αφού δεν μπορούν να εποφεληθούν από αυτό.

Βέβαια οι εξεγέρσεις αν κοιτάξετε προς Γαλλία αρχίζουν...............:wave2: :wave2:

Και όχι μόνο στη Γαλλία! Σιγά σιγά θα αρχίσει να γίνεται χαμός παντού!!!!

SF
02/05/2006, 13:36
Κινδυνεύουμε να αλλάξουμε κουβέντα, αλλά μιας και αναφέρθηκε η Γαλλία...
θέλω να θυμίσω ότι εκεί επαναστάτησαν για αυτό που στη χώρα μας είναι de facto εδώ και πολύυυυυυυυ καιρό.
Λέγεται σύμβαση ορισμένου χρόνου (για τον ιδ. τομέα) ή σύμβαση έργου (αυτά τα του δημοσίου, όπου ακολούθησε εκείνο το Π.Δ., το οποίο ήταν απλώς ένα ανέκδοτο) - με οψιόν επαναπρόσληψης. Και όλα βασίζονται είτε στην καλή πίστη εκατέρωθεν, είτε στη θεά τύχη. Οπότε αφού δεν έχουμε επαναστατήσει τόσες δεκαετίες, το παράδειγμα της Γαλλίας είναι (για εμάς) απλά ακαδημαϊκό.

SF
02/05/2006, 13:44
Kαι για το περίφημο ΛΕΥΚΟ, όπως ειπώθηκε παραπάνω, κι εγώ νομίζω ότι είναι θέμα αρχής να το ρίχνεις: Είναι το μέσο που μας παρέχει το πολίτευμα για να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας. Εφόσον το ίδιο το κράτος αναιρεί αυτή την παροχή (με τον αμόλυβδο υπεραναλογικό ενισχυμένο εκλογικό νόμο), τότε έχουμε απλώς και μόνο μια επιβεβαίωση της σοφής φράσης <<ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ>>. Συνεπώς... ατομικές επαναστάσεις όπως είπαν οι συνάδελφοι... και καλό μας κουράγιο.

Και για να δείξω το μεγαλείο μας, θυμίζω το εξής καταπληκτικό (καταθλιπτικό): Από τη μεταπολίτευση εως και σήμερα, ΔΥΟ (2) και μόνο δύο φορές μόνο έχει ξεχυθεί αυθόρμητα ο κόσμος στους δρόμους:

1) ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ

2) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ

and I rest my case

arxaios
02/05/2006, 14:28
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ το ΛΕΥΚΟ πάει στο κόμμα που πλειοψηφεί, το ΑΚΥΡΟ σε κανέναν κερατά............

Η ανοικτή παλάμη σε όλους τους!!!!!

Και ΝΑΙ ξεφύγαμε από το θέμα τελείως μα τελείως, αν και τελικά όλα είναι αλληλένδετα.............

sonic22
02/05/2006, 15:22
mexri stigmis akoume ti den mas aresei...

to provlima einai oti den boroume na vroume ti mas aresei...

kala ta sithimata alla os gnwston ta sinthimata exoun "pollaples anagnwseis"...

pwte den katalava giati se mia xwra opws i ellada den iparxei koinonikos "piramatismos" alla iothetoume sta tifla ta palia sistimata twn jenwn...

borei parakalw to diastimoplio mou na erthei na me parei giati den tin palevw?:alien: :alien:

TATAR
02/05/2006, 16:25
Kαι για το περίφημο ΛΕΥΚΟ, όπως ειπώθηκε παραπάνω, κι εγώ νομίζω ότι είναι θέμα αρχής να το ρίχνεις: Είναι το μέσο που μας παρέχει το πολίτευμα για να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας. Εφόσον το ίδιο το κράτος αναιρεί αυτή την παροχή (με τον αμόλυβδο υπεραναλογικό ενισχυμένο εκλογικό νόμο), τότε έχουμε απλώς και μόνο μια επιβεβαίωση της σοφής φράσης <<ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ>>. Συνεπώς... ατομικές επαναστάσεις όπως είπαν οι συνάδελφοι... και καλό μας κουράγιο.

Και για να δείξω το μεγαλείο μας, θυμίζω το εξής καταπληκτικό (καταθλιπτικό): Από τη μεταπολίτευση εως και σήμερα, ΔΥΟ (2) και μόνο δύο φορές μόνο έχει ξεχυθεί αυθόρμητα ο κόσμος στους δρόμους:

1) ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ

2) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ

and I rest my case

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ = ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΟΠΛΟ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ. Πρώτοι διδάξαντες οι Εγγλεζάρες με τις στρατιές των ανέργων της δεκαετίας ΄70 και ΄80 (αν και τώρα προσπαθούν να νοικοκυρέψουν την κατάσταση.)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ = ΒΑΛΒΙΔΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ από την πίεση που ανεβάζεις μέσα σου από το ανάλγητο γραφειοκρατικό κράτος, από την αδιάφορη οικογένεια, από το καταπιεστικό εργασιακό περιβάλλον, από την γκόμενα που σε άφησε για ένα χοντρό πορτοφόλι.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ = ΜΕΣΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗΣ επιτήδειων με FERRARI KAI PORSCHE 911, και συ να σκέφτεσαι πως θα πληρώσεις τις δώσεις του KIA που το αγόρασες με 1000 άτοκες δώσεις και η πρώτη δόση το ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ 2017 !!

blueblack
03/05/2006, 06:43
Γειά σας

Μπράβο φίλοι μου...
Τώρα κάτι κάνουμε...
Άνταλλάσσοντας τούς προβληματισμούς μας τουλάχιστον.....
νιώθω πώς ύπάρχουν καί άλλοι πού δέν έπαψαν .....
ΕΣΤΩ.......ΝΑ ......ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ......!!!!!!!!
Δέν θά διαφωνήσω ούτε τό άντικείμενο τής κουβέντας θά
έπρεπε νά έπικεντρωθεί στό πώς θά ήταν καλύτερο νά άντιδρούμε
μέσω τής κάλπης.....
ΑΠΛΑ....τόνισα το ΛΕΥΚΟ....γιατί δέν πρέπει ΕΓΩ ένας πενηντάρης
νά παροτρύνω καί νά προτείνω σέ πολύ νεώτερους μου τήν
άπό πολύ νωρίς περιθωριοποίηση τους άπό τό χώρο τής πολιτικής
ζωής .............΄
Κοιτάξτε τίς ΗΠΑ.....Έξήντα στά έκατό άποχή άπό τίς έκλογές....
Σάς λέει κάτι???????????
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ.......φίλοι μου είναι καί τό νά πετάξεις.....
ΣΑΛΑΜΑΚΙ........μέσα στήν κάλπη......
Οί πιό μεγάλοι τό ξέρουν τό κόλπο.....
Πήγαινε τό σαλαμάκι καί λάδωνε τίς ψήφους καί βγαίναν .....
όλα τά λαδωμένα....ΑΚΥΡΑ....
ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ.......άφελώς μερικοί νά βρεθεί κάποιος σώνει
καί καλά νά σάς προτείνει λύσεις καί νά σας δώσει όραμα....
Τό ότι θίγω τά άσχημα ......δέν σημαίνει ότι πρέπει νά έχω ...
καί τήν άντιπρόταση.....Μή τρώτε τήν καραμέλα τού .....
Ο ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΦΛΟ......
Ούτε παραθέτω έδώ τίς άπόψεις μου γιά νά σας δώσω λύσεις...
Χαρά σέ αύτούς πού μέ τήν όρμή τής νιότης.......
ή καί τό κουράγιο πού τούς έχει άπομείνει......
ΑΚΟΜΑ.......ΤΟ.......ΠΑΛΕΥΟΥΝ......
Σέ αύτούς ΕΛΠΙΖΩ ...καί έγώ ό άχρηστος πιά....ΜAIRA......!!!!!!!!!!
Δέν παραιτήθηκα άκόμα άπο τήν πολιτική ζωή...!!!!!!
ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ........
ΗΛΙΘΙΟΥΣ................Η...................ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ....
Άπλά τό μόνο πού μού έμεινε άκόμα είναι τό νά..........
Σ Κ Ε Φ Τ Ο Μ Α Ι......ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΩ........
Αύτό είναι τό μόνο πού δέν μπορέσαν άκόμα νά μού άφαιρέσουν....
Αύτό είναι τό μόνο στό όποίο δέν μπόρεσαν νά μέ..............
ΕΥΝΟΥΧΙΣΟΥΝ...........

Καί έπειδή κουράστηκα πολύ νά σκέφτομαι σιωπηλά ...........
είπα νά γράψω......
Δέ φταίνε οί θρησκείες φίλοι μου.........................
ΟΥΤΕ.....ΤΟ.....ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.........
άν έγιναν τό όπιο τών λαών καί τό παραμύθι τής χούντας......
Ό φόβος τού άνθρώπου γιά τή μετά θάνατο παρουσία του...
καί ή άνάγκη γιά έκτόνωση καί ψυχαγωγία είναι φυσιολογική...
Έξάλλου γιά σκεφτείτε.................
Μόλις τελείωσε τό όπιο τών λαών πού έλεγε καί ό Στάλιν....
ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΟΠΙΟ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ........!!!
Πάντα οί ίσχυροί αύτού τού ΠΛΑΝΗΤΗ....θά ψάχνουν τρόπους....
ΝΑ ΧΑΛΙΝΑΓΩΓΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΖΕΣ............!!!!!!!!!!
Τό μόνο πού μάς έμεινε πιά είναι τό ΜΥΑΛΟ......ΝΑ...ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ........
Γιαυτό προσπαθούν νά μάς τό έλεγξουν καί αύτό ...ΠΩΣ.....????
Μά μέ τό λέγε.......λέγε.......λέγε......λέγε.....λέγε........
ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ...............ΠΑΙΔΕΙΑ...............
ΤΕΛΟΣ..............................ΤΕΛΟΣ........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Όταν μέ 4 μπαίνεις σέ άνώτατη σχολή...........!!!!!!!!!!!!!!
Φοβάμαι γιαυτά πού μπορεί νά δεί καί νά ζήσει ό γιός μου.....
Έλπίζω σέ σάς τούς ΝΕΟΥΣ....
Καί νά θυμάστε...τό μόνο πού δέ μπόρεσαν ποτέ....ήταν νά..
ΥΠΟΤΑΞΟΥΝ ΤΗ ΣΚΕΨΗ..........!!!!!!!!!!!!!
Άκούγεται ότι κάπου.........νά μή λέμε πού ....σέ κάτι φυλακισμένους........άρχισαν νά φυτεύουν ΤΣΙΠΑΚΙΑ...όλοκληρωμένα...σέ πυλωτικά προγράμματα...!!!!!!!!!
Άλήθεια άκούσατε γιά τά ΤΣΙΠ..πού έτοιμάζουν οί Άγγλοι.....
γιά τίς ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ...????
Δορυφόρος ..... GPS.....θά άνάβει τό λαμπάκι καί......ΚΑΤΣΕ...............ΦΡΟΝΙΜΑ.....
Απα...πα...πα...πα...πα....
Εύτυχώς πού δέν πήρα άκόμα τήν πινακίδα.....δηλαδή!!!!!!!!!!!!!!
Έτσι γιά νά μήν τελειώσω.........
ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΑ..........
ΑΝΤΕ......ΠΑΡΤΕ......ΟΤΙ......ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ....!!!!!!!!!!!

sonic22
03/05/2006, 16:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από iriniaa
ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ.......άφελώς μερικοί νά βρεθεί κάποιος σώνει
καί καλά νά σάς προτείνει λύσεις καί νά σας δώσει όραμα....
Τό ότι θίγω τά άσχημα ......δέν σημαίνει ότι πρέπει νά έχω ...
καί τήν άντιπρόταση.....Μή τρώτε τήν καραμέλα τού .....
Ο ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΦΛΟ......
Ούτε παραθέτω έδώ τίς άπόψεις μου γιά νά σας δώσω λύσεις... me olo to tharos... (kai thrasos)
einai i diafora tou diamartirwmai kai tou griniazw...
idio apotelesma (enoxlisi) alla exoun allo skopo...
(an ise desmeumenos to jereis...:sad: )

auto pou perigrafeis einai mia ejegersi... pros tin anarxia...

kai den einai oti xeirotero.. apla na leme ta pragmata me tis swstes tous lejeis...

to sigouro einai oti an valeis tin katestimeni koinonia apenadi sou, tha se dialisei...
einai pio argokiniti alla exei "varos" kai exei ola to xrono diko tis...

:wave2: :beer: :beer: :beer: :wave2:

tai
03/05/2006, 17:23

ΑΠΛΑ....τόνισα το ΛΕΥΚΟ....γιατί δέν πρέπει ΕΓΩ ένας πενηντάρης
νά παροτρύνω καί νά προτείνω σέ πολύ νεώτερους μου τήν
άπό πολύ νωρίς περιθωριοποίηση τους άπό τό χώρο τής πολιτικής
ζωής .............΄
Κοιτάξτε τίς ΗΠΑ.....Έξήντα στά έκατό άποχή άπό τίς έκλογές....
Σάς λέει κάτι???????????

Το αποτέλεσμα αυτής της αποχής είναι ο Μπούς.

Αν δεν συμμετέχεις δεν έχεις ούτε το δικαίωμα να γκρινιάζεις.

Πάλεψε με ότι τρόπο μπορείς, και ας μην σου αρέσει ο τρόπος. Τουλάχιστον θα λες ότι προσπάθησες.
:beer: :beer:

Χωμάτινος
03/05/2006, 19:09
Μία είναι η λύση, ΠΑΙΔΕΙΑ!

Και δεν αναφέρομαι σε εξειδικευμένη παιδεία του τύπου master στην πυρηνική φυσική, αλλά σε αυτά που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο (π.χ. Ιστορία, Φιλολογία, Γυμναστική, Μουσικη, Μαθηματικά, Γεωμετρία).

Δεν είμαι κανένας φωστήρας, αλλά τουλάχιστον ξέρω να διακρίνω τις παγίδες :
του ποδοσφαίρου,
της μόδας,
της (σημερινής) πολιτικής,
της (υποτιθέμενης) ενημέρωσης των ΜΜΕ,
του νέου album της τάδε,
της νέας ταινίας του δείνα
του lifestyle,
κλπ.

Όλα αυτά είναι ένας πολύχρωμος αντιπερισπασμός γιά να μην ασχολούμαστε με τα ουσιώδη.

46807

Tropeas
03/05/2006, 19:26
Χωμάτινος +++

αλλά το θέμα είναι ότι αυτό πολύ απο εδω μέσα το γνωρίζουμε,
άλλοι το έχουν καταλάβει και χωνέψει κιόλας...

το θέμα είναι λοιπόν, και θα πάρω το παράδειγμα που γράφτηκε σήμερα με την ασιδοσία της μιας φωτοτυπίας 50 λεπτά....:eyepop:

Τι έκανε αυτός που πήγε εκεί, μήπως έστειλε ένα γραμματάκι καταγγελίας έστω στο ινστιτούτο καταναλωτή για το συγκεκριμένο μαγαζί να ενημερωθούν οι άνθρωποι να πανε να ελένξουν? είπε απλά δεν ξαναπάω! και καλά θα κάνει όμως ουτε κάν προστάτεψε τον εαυτό του γιατί χρειαζόταν την φωτοτυπία και του έκανε την χάρη και δούλεψε το σύστημα...

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ,και ας μην σας βολεύει πάντα ΑΜΕΣΑ, καταλάβετε , ΟΤΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ τα ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ/ΜΑΣ!!!

Ολα τα παραπάνω χωρίς να προσβάλω προσωπικά το άτομο, ούτε για να δείξω ότι το χω κάνει εγώ, αλλά να καταλάβουμε ότι παντού μπορούμε να αντιδράσουμε...

tai
03/05/2006, 20:59
Tropeas
χωμάτινος
++++++

blueblack
03/05/2006, 23:11
Kαλησπέρα σας

Θά ξεκινήσω άπό τόν TAI λέγοντας πώς αύτοί πέρα άπό τόν
Άτλαντικό......είναι καμμένο χαρτί ..............
Άς έριχναν καί από 5 ψήφους ό καθένας.......
Ή ύπεροψία τής αύτοκρατορίας.....!!!!!!!
Τυχαία έμεινε λές ή φράση..??
ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ.........????
Άκόμα άναρωτιούνται γιατί έπεσαν οί πύργοι..........................................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Περνάω στόν Τροπέα...
Θά άναφέρω δύο παραδείγματα άπό τά πολλά πού μού έτυχαν...
Τήν πρώτη φορά ήταν όταν έπί τής τρομερής οικουμενικής
κυβέρνησης 90-93...τότε πού τό κρέας άπό 800δρχ. πήγε 2100....
κάποια στιγμή τιμολογήθηκε τό τυρί άπό τήν πολιτεία μέ πλαφόν
400δρχ. τό κιλό.......
Καλώντας λοιπόν έγώ τήν άγορονομία έπίσημα καί έπώνυμα.....
άκόμα περιμένω τήν άπάντηση...........!!!!!!!!!!!!
Τή δεύτερη όταν μέ μία μεγάλη παρέα διασκεδάζοντας κάπου στή
Χαλκιδική έίχα τή φαενή ίδέα φεύγοντας νά ζητήσω άπόδειξη....,
Άποτέλεσμα ...πάνω άπό δέκα άτομα κάναμε παρέλαση ......
καί κανείς δέ μάς ζήτησε νά πληρώσουμε......,
προφανώς γιατί δέν είχαν ............ή...........
γιατί δέν ήθελαν................
Πάω τώρα στόν κύριο ΧΩΜΑΤΙΝΟ.........
Τυχαίνει φίλε μου νά τή ζώ τήν παιδεία άπό μέσα...!!!!!!!!!!!!!!
Δέ θά περιγράψω .......άπλά θά πώ ένα σύνθημα....
ΧΑΛΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ..........
ΧΑΙΒΑΝΙΑ ΛΑΟΣ.............
Όσο γιά τήν έξειδίκευση πού πολύ σωστά παρατήρησες........
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ.........
Στό θεσμό τής άποβλάκωσης λοιπόν...............
Έσύ θά μετράς άπό τό ένα μέχρι τό δύο..........
έσύ άπό τό δύο μέχρι τό τρία........καί πάει λέγοντας...
ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ.....άπό τό ένα μέχρι τό δέκα....
Γιατί άρχίζει καί γίνεται συγκεντρωτικός καί σκεπτόμενος....
συνεπώς ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ...........ΑΥΤΑΡΚΗΣ.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Καί άφησα τελευταίο τόν sonic22........
Φίλε μου...
Άν όλα τά παραπάνω....
καί όλα τά όταν τού προηγούμενου post είναι άρχή....
Ε......!!!!!!!!!
Τότε έγώ προτιμώ .........
ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ................
Όχι αύτή πού διάβασες στά βιβλία........άλλά αύτή.........
πού πηγάζει άπό τόν κόπο καί τόν πόνο τής ΖΩΗΣ.....
Δέν μέ έπεισε κανείς άκόμα.............
ΓΙΑΤΙ
Πρέπει νά πληρώνω τούς γιατρούς ένώ έχω άσφάλεια......
ΓΙΑΤΙ
Πρέπει νά πληρώνω ίδιαίτερα ένώ έχουμε δωρεάν παιδεία.....
ΓΙΑΤΙ
Νά παίρνω 3 τά έκατό αύξηση όταν τό λάδι άνεβαίνει 10.......
ΓΙΑΤΙ
Πρέπει οί μπάτσοι νά κρύβονται πίσω άπό τούς θάμνους καί νά
μαζεύουν λεφτά γιά τό δήμαρχο τού χωριού....
ΓΙΑΤΙ
Πρέπει οί τράπεζες νά παίρνουν τά λεφτά μας μέ 3 καί νά μάς
τά γυρίζουν μέ 13 τά έκατό.....
ΓΙΑΤΙ
Πρέπει νά μπαίνει φυλακή αύτός πού κλέβει γιά νά φάει καί νά μή
μπαίνει αύτός πού κλέβει άεροπλάνα......
ΓΙΑΤΙ
ΓΙΑΤΙ
ΓΙΑΤΙ
Δέ θέλω νά σάς κουράσω άλλο............
ΓΙΑΤΙ
Πρέπει νά πηγαίνω τό πολύ μέ 120 όταν μού τό πουλάνε μέ 300 τελική??
Άν λοιπόν όλα αύτά είναι ΑΡΧΗ..........έ....τότε.............

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
.................................................................................................... ....

tifoefs
04/05/2006, 00:46
Και που να δεις τι μελλει γενεσθαι !!

:beer: :beer:

Tropeas
04/05/2006, 06:47
Kαλησπέρα σας
Περνάω στόν Τροπέα...
Θά άναφέρω δύο παραδείγματα άπό τά πολλά πού μού έτυχαν...
Τήν πρώτη φορά ήταν όταν έπί τής τρομερής οικουμενικής
κυβέρνησης 90-93...τότε πού τό κρέας άπό 800δρχ. πήγε 2100....
κάποια στιγμή τιμολογήθηκε τό τυρί άπό τήν πολιτεία μέ πλαφόν
400δρχ. τό κιλό.......
Καλώντας λοιπόν έγώ τήν άγορονομία έπίσημα καί έπώνυμα.....
άκόμα περιμένω τήν άπάντηση...........!!!!!!!!!!!!
Τή δεύτερη όταν μέ μία μεγάλη παρέα διασκεδάζοντας κάπου στή
Χαλκιδική έίχα τή φαενή ίδέα φεύγοντας νά ζητήσω άπόδειξη....,
Άποτέλεσμα ...πάνω άπό δέκα άτομα κάναμε παρέλαση ......
καί κανείς δέ μάς ζήτησε νά πληρώσουμε......,
προφανώς γιατί δέν είχαν ............ή...........
γιατί δέν ήθελαν................

Στην πρώτη περίπτωση:
α. Πέρα απο την κλήση της αγοραννομίας , τι άλλο έκανες? ξεκίνησες κάτι δικαστικό? ότι δεν σου απάντησε το δημόσιο, (το κράτος) καν για πρόβλημα που έιχες?
β.Τότε δεν ξέρω αν υπήρχε κάποια προστασία καταναλωτή για να το καταγγείλεις, και μετά κατά πόσο να το πεις και που?
Συμφωνώ ότι παλιότερα η εκάστοτε κυβέρνηση λειτουργούσε περισσότερο "κατα τύχη" και σήμερα ελάχιστα περισσότερο γιατί έχει την Ευρωπαική Ενωση να πιέζει για δημιουργία διαδικασιών ελέγχου.
Για αυτό δεν λέω για τα του "χτες" (δυστυχώς ή ευτυχώς) πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά με τα εργαλεία που έχουμε τώρα, και τις αντιδράσεις που έχουμε τώρα και να δραστηριοποιηθούμε...

Δεν δέχομαι επειδή δεν λειτούργησε το σύστημα, ή επειδή δεν υπήρχε συστημα ελέγχου, μπορούμε να πούμε , άστα και να παν στο καλό, αφού δεν γίνεται τίποτα...
Γίνεται, σιγά σιγά... ;)

Μα κάλιστα και με όλα αυτά που ζούμε καθημερινά έχουμε μια πολύ όμορφη αναρχία,
των λίγων δυστυχώς που είναι στην εξουσία ή μπορούν και ασκουν εξουσία,
με ένα πολύ όμορφο περιτύλιγμα δημοκρατικού πολιτεύματος, και δημοσιογραφικά φρουφρου και αρώματα, για να κοιμιζουν συνειδήσεις δήθεν ότι κάποιοι κηνυγάνε δικια και ψάχνονται...

TATAR
04/05/2006, 08:45
ΞΕΣΠΑΣΜΑ Κεφαλογιάννη κατά διαπλοκής και κυβέρνησης, του εαυτού του συμπεριλαμβανομένου!

Ο Καραγκιόζης διαπλεκόμενος

ΜΑΝΑΜΑ (Μπαχρέιν)
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΟΤΣΗ

«Είμαστε όλοι καραγκιόζηδες». Με την αθυρόστομη αυτή φράση ξέσπασε ο υπουργός Εμπ. Ναυτιλίας Μαν. Κεφαλογιάννης, που επιδιώκει, φαίνεται, την ηρωική έξοδό του από την κυβέρνηση.

Ο πρώτος (και μόνος) υπουργός που κατονόμασε τους «νταβατζήδες» του δημόσιου βίου, κατά την περιβόητη πρωθυπουργική ρήση, απεφάσισε να δημοσιοποιήσει όσα κατά καιρούς λέει, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, κατά του συστήματος διαπλοκής, που έγινε παντοδύναμο «με την κυβέρνηση Σημίτη».

Ξέσπασε σε άτυχη και άστοχη στιγμή, αφού συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρ. Παπούλια στον Περσικό Κόλπο. Και σε ειδυλλιακές συνθήκες: σε πλουσιοπάροχο δείπνο στους κήπους ξενοδοχείου της Ντόχα (Κατάρ) τη νύχτα της Πρωτομαγιάς, με ομοτράπεζους περίπου δέκα δημοσιογράφους, αλλά και τον υφυπουργό Εξωτερικών Θ. Κασσίμη, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εμπ. Ναυτιλίας Σ. Τζοάνο και τον διευθυντή του ιδιαίτερου γραφείου του Προέδρου, Κ. Μπίκα.

«Καραγκιόζηδες», κατά τον κ. Κεφαλογιάννη, είναι όλοι: Η κυβέρνηση δέσμια του συστήματος διαπλοκής, η αξιωματική αντιπολίτευση (και πρώην κυβέρνηση), μεγαλοεκδότες και μεγαλοδημοσιογράφοι «και εγώ ο ίδιος καραγκιόζης είμαι», επαναλάμβανε κάθε τόσο. «Φανταστείτε -είπε- ότι μεγαλοδημοσιογράφος με πιέζει να δώσω άδεια οπλοφορίας του Λιμενικού σε ψυχασθενή. Είμαι λοιπόν καραγκιόζης, διότι θα την δώσω. Δεν μπορώ να κάνω αλλιώς».

Υπαινισσόμενος τους «νταβατζήδες», είπε ευθέως ότι και η σημερινή κυβέρνηση τους χαρίζεται: Στον ένα το Μέγαρο Μουσικής, που μονοπωλεί την πολιτιστική ζωή, στον άλλο το Μετρό, στον παράλλο τον μεγάλο δρόμο...

Οταν ερωτήθηκε αν εννοεί με το Μετρό και τους δρόμους τον Γ. Μπόμπολα, ο κ. Κεφαλογιάννης είπε σχετλιαστικά:

«Αυτός είναι πολύ ψηλά κι εγώ πολύ χαμηλά. Δεν μπορώ να τον δω».

Μίλησε ακόμη για τον κουμπάρο του (Δ. Κοντομηνά), που του την έκανε, και επέμεινε:

* Στο πώς ταΐζονται οι νταβατζήδες των ιδιωτικών καναλιών με την κρατική διαφήμιση.

* Στην αθλιότητα εκπομπών (μεσημεριανής ζώνης, με τις «καρακαρ...» που δείχνουν ξεδιάντροπα τον «κ...» τους) της ιδιωτικής τηλεόρασης, που επιβραβεύονται με τα διαφημιστικά πακέτα.

Αν ο ίδιος -είπε- είχε αρμοδιότητα να κατανέμει τη διαφήμιση, πρώτο κριτήριο θα ήταν η ποιότητα των εκπομπών και κερδισμένη θα ήταν η ΕΡΤ.

Στη διαμαρτυρία δημοσιογράφων για την εμμονή του ότι δεν τολμούν να τα γράφουν όλα όσα ξέρουν και, αν τολμήσουν, θα τους τα κόψουν τα αφεντικά τους, ο κ. Κεφαλογιάννης είπε ότι και ο ίδιος επανειλημμένα λογοκρίθηκε (ανέφερε ως παράδειγμα την ερώτησή του στη Βουλή προ τριετίας που αποσιωπήθηκε, και εφημερίδες και κανάλια πνίγηκαν στη διαφήμιση: για το πώς ο Σαραντίτης με οφ-σορ εταιρεία έκανε τα οκτώ δισεκατομμύριά του 72).

Επιμένοντας ότι ο ίδιος δεν φοβάται και δεν θα κλείσει το στόμα του, υπενθύμισε ότι κέρδισε από αγωγή του κατά του «Βήματος» 300.000 ευρώ, που τα διέθεσε σε αναξιοπαθούντες.

Ερωτηθείς, τέλος, αν όσα είπε αθυρόστομα μεταξύ τυρού και αχλαδίου (για αστακούς και καραβίδες επρόκειτο) είναι προς δημοσίευση, είπε:

«Αν τολμάτε, γράφτε τα. Αρκεί να τα γράψετε όπως ακριβώς τα λέω».

«Απόψε θα πω και άλλα ονόματα»
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 3/5/06

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΓΑΡΓΑΡΑ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΒ

Maira
04/05/2006, 13:58
Έχουμε ξεφύγει λίγο από το θέμα! Ξέρουμε όλοι πως δε μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο! Σίγουρα ο κάθε ένας από μας τα βλέπει από την δική του σκοπιά! Το βασικό όμως που θα έπρεπε να μας απασχολή, και ιδιαίτερα εμάς, είναι η ζωή μας, την οποία παίζουμε κάθε μέρα κορώνα-γράμματα στους Ελληνικούς δρόμους!

Εκεί μπορούμε να κάνουμε κάτι, ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί αν το θελήσουμε! Ας ξεκινήσουμε από κάπου! Ας βάλουμε την αρχή, το πρώτο λιθαράκι, γιατί αλλιώς δεν θα φτιάξουμε ποτέ τίποτα! Με λόγια δε κάνουμε και πολλά! Όλοι τα ξέρουμε και αυτή είναι η διαφορά μας με άλλους λαούς! Ότι ενώ καταλαβαίνουμε και ξέρουμε τι γίνεται, δεν κάνουμε τίποτα! Πάντα να κάνει κάποιος άλλος!

Ναι θα κάνει ο άλλος αλλά 2 φωνές είναι πιο δυνατές από μία! Και υπάρχουν τρόποι, χωρίς να μπούμε σε ομάδες και να γίνουμε μάζα, αυτό που μας τρομάζει τόσο! Απλά να έχουμε κάποιον-ους που θα μας βοηθάνε ανά πάσα στιγμή. Που θα ξέρουν κάτι παραπάνω από μας σε κάποια θέματα. Ακόμα κι εδώ συμβαίνει αυτό! Όποιος χρειάζεται κάτι, ρωτάει και πέρνει μια απάντηση!

Σε νομικά θέματα όμως και τι μπορούμε να κάνουμε σε περιπτώσεις που παίζεται η ζωή μας είναι πολύ λίγοι αυτοί που ξέρουν και δε ξέρω αν υπάρχει κάποιος που να ασκεί το επάγγελμα του δικιγόρου εδώ! Μπορεί να κάνω και λάθος! Αν είναι έτσι και υπάρχει τότε θα μπορούμε να οργανωνόμαστε ο καθένας μόνος του, και ταυτόχρονα με την βοήθεια όλων, και να κάνουμε τις σωστές κινήσεις για τα δικαιόματά μας!

Στο χέρι μας είναι και η ζωή μας και η διευκόλινση όσον αφορά τον τρόπο ζωής που διαλέξαμε!

sonic22
04/05/2006, 14:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από iriniaa ola auta einai to timima tou na prospathoumai na zisoume ipo koinous kanones, tin stigmi akrivos pou eimaste diaforetikoi...

pisteuw oti auto to "madroma" ejipiretei pollous kai diaforous skopous (ethnikous alla kai oikonomikous) alla den einai kati simerino...

pada oi adinamoi eixan tin anagi twn dinatwn alla ki oi dinatoi ekmetalevodan tous adinamous.

kai pisteuw oti to provlima einai akrivos ekei.
den epilejame se poia koinonia tha zisoume...

vrethikame se mia koinonia kai apla prospathoume na kratisoume to kefali mas panw apo to nero gia na min pnigoume.
kai an kapoios paei na vgei pio psila olo kai kapoios tha ton travijei pros ta katw or tha ton xtipisoun apo psila autoi pou einai stis varkes.

ena opoiodipote sistima gia na iparxei prepei na anaparagei ton eauto tou...
(ara o kefalogianis as afisei tis pseftomagies otan lipei i gata)

auto pou lew einai oti xwris na ipostirizeis kati allo, mono me ti katakravgi den kaneis tipota...

esi exeis varetheis na trexeis, egw omws exw kai alla trejimata twra pou eimai neos... favlos kiklos..

p.s. fisika kai eimaste kata vasi oloi "anarxikoi"... den gnorizoume kan tous vasikous nomous...
me vasi tin logiki ade kai oti akousame apo ton diplano mas proxwrame stin zwi mas...
kai an den me pisteuetai pigenete na vrite to dikio sas xwris dikigoro kai xwris POLLA lefta gia petama.

p.s. @maira... to jereis oti oi dikigoroi apagorevetai na dinoun dorean simvoules?

egw den exw katalavei pote... afou oi nomoi ipotithete pws einai katholikoi kai adimetopizoun olous isotima... giati exoume dikastes kai oxi computer?
(malon psemata.. to exw katalavei.. alla tespa..)

TATAR
04/05/2006, 17:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22

egw den exw katalavei pote... afou oi nomoi ipotithete pws einai katholikoi kai adimetopizoun olous isotima... giati exoume dikastes kai oxi computer?
(malon psemata.. to exw katalavei.. alla tespa..) [/B]

Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΕΙΠΕ: "ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ. ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΖΩΑ ΤΟΝ ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΡΑΠΕΤΕΥΟΥΝ. ΤΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΠΑΓΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ"

Tropeas
05/05/2006, 09:33
Δεν πάει έτσι παιδιά δυστυχώς ,
και εύχομαι να μην έρθετε ποτέ στην θέση να χάσετε δικό σας άνθρωπο , να πάθετε εσείς κάτι σοβαρό, και να ευθυνεται κάτι που αδιαφορούσατε στο παρελθόν...
Ειλικρινά είναι η πιο σκληρή τιμωρία, και δεν χρειάζεται να φτάσει η στιγμή να αγγίξει και εμάς για να αντιδράσουμε προσωπικά... με τα δυνατά νομιμα και νομικά μέσα της εκάστοτε στιγμής...

Σκεφτείτε το λίγο....

sonic22
05/05/2006, 10:36
και να ευθυνεται κάτι που αδιαφορούσατε στο παρελθόν... trop den einai thema adiaforias... einai thema prospathias/apotelesmatos...

exw megalwsei se nisi opou ta pragmata (ton xeimona estw) einai pio mazemena...

paratipies kai kakos keimena polla! oloi fwnazoun...
ela omws pou pali ta idia tha psifisoun...

na dosw 5 -7 xronia apo tin zwi mou kai kabosa xrimata kai telika to apotelesma na einai... tipota kai na me poune kai lalaka pou den kerdisa tipota?

oti pernaei apo to xeri mou fisika kai tha to palepsw... alla oxi na paizw to paixnidi twn allwn.

[stin ellada o ethelodismos kai i afilokerdia einai lejeis anekdota...]
distixos alla etsi einai.
apo ekei prepei na jekinisoume.

an to "lamogio" kai i "arpaxti" stamatisei na einai protipo tou ellina ta pragmata tha ftiajoun amesos se polla epipeda.

:beer: :wave2: :beer:

Tropeas
05/05/2006, 12:50
trop den einai thema adiaforias... einai thema prospathias/apotelesmatos...

exw megalwsei se nisi opou ta pragmata (ton xeimona estw) einai pio mazemena...

paratipies kai kakos keimena polla! oloi fwnazoun...
ela omws pou pali ta idia tha psifisoun...
Άρα ή οι ίδιοι είναι μ@#@κ3ς ή χαζοί, ή τότε μιλάνε και λένε απλά για να λένε ...
Δεν πρέπει να σκευτόμαστε έτσι, το θέμα είναι να σκεφτόμαστε πως τα χυμε καλά με τον εαυτό μας ότι το κάναμε σωστά και άλλοι ας κάνουν ότι θέλουν....

Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22 na dosw 5 -7 xronia apo tin zwi mou kai kabosa xrimata kai telika to apotelesma na einai... tipota kai na me poune kai lalaka pou den kerdisa tipota?

ναι γιατί το όφελος που θα πάρεις δεν θα είναι στατικό και ανούσιο, ούτε πρέπει στην ζωή σου να λειτουργείς για να μην σε πει το ρεύμα λαλακα....

Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22 oti pernaei apo to xeri mou fisika kai tha to palepsw... alla oxi na paizw to paixnidi twn allwn.

Δεν παίζεις κανενώς το παιχνίδι! μόνο το δικό σου αλλά σκέψου και τα παιδιά σου , όχι μόνο τον εαυτό σου...

Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22 [stin ellada o ethelodismos kai i afilokerdia einai lejeis anekdota...]
distixos alla etsi einai.
apo ekei prepei na jekinisoume.

Για να ξεκινήσουμε απο αυτά πρέπει και να τα αντιμετωπίσουμε αν δεν τα αντιμετωπίσεις λοιπόν δεν ξεκινάς τίποτα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22 an to "lamogio" kai i "arpaxti" stamatisei na einai protipo tou ellina ta pragmata tha ftiajoun amesos se polla epipeda.

:beer: :wave2: :beer: [/B]

Ας ξεκινήσει μην είναι πρώτυπο ότι έτσι λειτουργεί ο κόσμος σε σένα,
και έχεις κάνει ήδη ένα μεγάλο βήμα,
όσο το αποδέχεσαι καοιτάς πίσω και το βήμα θα είναι προς τα πίσω... ;)

sonic22
05/05/2006, 13:05
trop kolaw se dio pragmata...

1. o xronos pou exoume einai periorismenos kai to na ton perasw sta dikastiria den mou einai elkistiko.
2. an organwthoume kai apoktisoume dinami olo kai kapoios tha vrethei na tin ekmetaleutei...

me alla logia or pou tha eimaste don-kixotes or pou tha ginoume alli mia lesxi me maxes gia tin karekla kai ta asxeta simferoda...

tespa... borei kai na exw edelos adiko...

Tropeas
05/05/2006, 13:36
trop kolaw se dio pragmata...

1. o xronos pou exoume einai periorismenos kai to na ton perasw sta dikastiria den mou einai elkistiko.
2. an organwthoume kai apoktisoume dinami olo kai kapoios tha vrethei na tin ekmetaleutei...

me alla logia or pou tha eimaste don-kixotes or pou tha ginoume alli mia lesxi me maxes gia tin karekla kai ta asxeta simferoda...

tespa... borei kai na exw edelos adiko...

Καταρχας δεν κανουμε κόντρα ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, γνώμες αναπτύσουμε και επιχειρήματα...
και μιλάμε πάντα φιλικά...
Αν θεωρείς ότι ο χρόνος που έχουμε είναι περιορισμένος, τότε χίλια συγνώμη (χωρίς παρεξήγηση) αλλά είναι σαν να λες ότι "βαριέσαι" και τελικά δεν σε ενδιαφέρει μιλώντας πάλι προ τετελεσμένου γεγονότως ενω ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!!!
Δεν λεω να οργανωθούμε και να μαστε δύναμη... δεν πάω για πολιτικός δεν μιλάω για μαζική κίνηση, αλλά ο καθένας προσωπικά.... μάλλον ούτε και αυτό το έχεις πιάσει...
:rolleyes:

sonic22
05/05/2006, 14:24
μάλλον ούτε και αυτό το έχεις πιάσει...
:rolleyes: gia na pw tin allithia twra exw berdeftei perrisotero...

ti akrivos protinete?
o kathenas na ginei oso kaliteros borei kai auto tha voithiseis to sinolo?
kati san Voudismo gia motosikletistes dld? :D

den jerw isos epidei eimai apo ektos athinwn kai exw zisei pragmata kai katastaseis exw alli adilipsi peri organwsis kratous kai eklogis atomwn...

kai telika pali den katalava...
lete na ginoume genika kaliteroi anthrwpoi?:confused: :confused:

latris mixanis
05/05/2006, 16:28
στο τέλος θα μιλάμε χωρίς ουσία και θα τη χάσει και το θρεντ

SF
13/05/2006, 18:18
Αααα, παρεπιπτώντος μήπως βρήκες το τηλέφωνο για την καταγγελεία για τις λακούβες?

ΥΠΕΧΩΔΕ - TMHMA ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ 1521

Tropeas
13/05/2006, 18:53
και επίσης http://www.ggde.gr/ggde/el/ypiresiakes_monades.jsp?cat=47

Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ (ΔΟΑΔ)
Διεύθυνση Χ. Τρικούπη 182, 101 78 Αθήνα
Τηλέφωνο -
Fax 210.6443365
e-mail doad@otenet.gr
Διευθυντής 210.6422553
Τμήμα Διοικητικής Οργάνωσης Χ. Τρικούπη 182, 101 78 Αθήνα 210.6429082
Τμήμα Απλούστευσης Διαδικασιών & Παραγωγικότητας Χ. Τρικούπη 182, 101 78 Αθήνα 210.6469847
Τμήμα Προγραμματισμού Χ. Τρικούπη 182, 101 78 Αθήνα 210.6420140
Γραφείο Επικοινωνίας & Πληροφόρησης Πολιτών Χ. Τρικούπη 182, 101 78 Αθήνα 1521, 210.6422271

Θέλω να βρώ ένα φαξ, για την συγκεκριμένη υπηρεσία, που πλέον το φαξ ισχύει σαν επίσημο έγγραφο, και αν δεν αντιδράσουν να το προχωρήσω και εγώ ανάλογα...
Είσαι? το ξεκινάμε? να ανοίξουμε και εδώ ένα ποστ ο καθένας να καταγράφει απο έναν δήμο και να στέλνει τα αντίστοιχα φαξ, και αν δεν γίνεται τίποτα να το κηνυγάμε... εγώ διαθέτω γiα αυτήν την δουλειά χρόνο...

tai
13/05/2006, 22:37
και επίσης http://www.ggde.gr/ggde/el/ypiresiakes_monades.jsp?cat=47

Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ (ΔΟΑΔ)
Διεύθυνση Χ. Τρικούπη 182, 101 78 Αθήνα
Τηλέφωνο -
Fax 210.6443365
e-mail doad@otenet.gr
Διευθυντής 210.6422553
Τμήμα Διοικητικής Οργάνωσης Χ. Τρικούπη 182, 101 78 Αθήνα 210.6429082
Τμήμα Απλούστευσης Διαδικασιών & Παραγωγικότητας Χ. Τρικούπη 182, 101 78 Αθήνα 210.6469847
Τμήμα Προγραμματισμού Χ. Τρικούπη 182, 101 78 Αθήνα 210.6420140
Γραφείο Επικοινωνίας & Πληροφόρησης Πολιτών Χ. Τρικούπη 182, 101 78 Αθήνα 1521, 210.6422271

Αυτό ΠΡΕΠΕΙ να γίνει sticky:beer: :beer: