PDA

View Full Version : Aλλο ένα "εργαλείο" ΜΟΥ!!!

maintenance
29/04/2006, 09:47
Μπρός πίσω ohlins....:lol:

λάστιχα.....on.off, και για σκαλιά, πεζοδρόμια, και τα ρέστα.....

απόκριση στο γκάζι; μμμμμμμ!!! ανάλογα τα κέφια.

ΤΟΥΜΠΑΝΟ το αργαλειό!!

:lol: :lol: :rotflmao: :lol: :lol:

46395

AFTER
29/04/2006, 09:52
Υδραυλικη προφορτιση δεν βλεπω και με χαλαει :nono:

:rotflmao: :beer:

makis206
29/04/2006, 10:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από maintenance
ΤΟΥΜΠΑΝΟ το αργαλειό!!

Εδώ βάζουμε τις εναλλακτικές λύσεις χωμάτινων καταστάσεων ;;:look:

Έχω κι εγώ μια τέτοια λύση.:lol: :lol: :lol:

:beer: :beer:

46396

Tropeas
29/04/2006, 10:22
Και δισκόφρενα του Μάκη, μπράβο!!!

makis206
29/04/2006, 10:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tropeas
Και δισκόφρενα του Μάκη, μπράβο!!!

Χρειάζονται Λάμπρο !

Είναι πολύ απότομα τα βουνά του Ομαλού ! :winka:

:beer: :beer: :beer:

kawasaki ZX-12
29/04/2006, 10:54
ρε συ αντωνη πακετο ρε φιλε!!!!

την καινουργια πινακιδα που θα την βαλεις? ε?

KaTaNaS
29/04/2006, 11:02
ρε παιδιά όλοι downhill... :confused:

στην κατηφόρα όλοι εεε;

ανάβαση κανείς; :lol:

sonic22
29/04/2006, 12:05
ti analogia kilwn ana ipo exei ena podilato?:confused:

koutroulis
29/04/2006, 12:05

ΤΟΥΜΠΑΝΟ το αργαλειό!!

μην ξεχνιέσαι όμως

θέλει και μηχανή τουμπανο το εργαλείο σου

το λεν τα κουράγια σου???

:lol: :lol: :lol:

adam_tsouk
29/04/2006, 17:50

ΤΟΥΜΠΑΝΟ το αργαλειό!!

τρελοκομειο... αντε τελειωνε με τις μπετοκαταστασεις γιατι ο αλλος ειναι ετοιμος για λασπη!

:D :D :D

athas62
29/04/2006, 19:17
:rotflmao: akousa oti vgeni ke me ABS!!!

sonic22
29/04/2006, 20:14
nai exei vgalei kai i BMW ena me boxer...
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

PeterMurphy
29/04/2006, 21:18

ΤΟΥΜΠΑΝΟ το αργαλειό!!

Motard tha **maei.. :eyepop: :alien:

Anritsu
30/04/2006, 02:39

ΤΟΥΜΠΑΝΟ το αργαλειό!!

Με γειες . Ψάχνομαι και εγώ για το καλοκαίρι να παρω ένα ψιλοκαλό . Πόσο πήγε το παστέλι αν επιτρέπεται κιόλας ?

makis206
30/04/2006, 19:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
ρε παιδιά όλοι downhill... :confused:
στην κατηφόρα όλοι εεε;

ανάβαση κανείς; :lol:

Κάνω κι απ'αυτό !

Με το ποδήλατο στην πλάτη !:look:

:lol: :lol: :beer: :lol: :lol:

sonic22
30/04/2006, 20:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Κάνω κι απ'αυτό !
Με το ποδήλατο... στην πλάτη !:look: pali kala... :hypnotize :hypnotize :sick: :look: :wacko: :eek: :bigcry:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

makis206
30/04/2006, 20:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22
pali kala... :hypnotize :hypnotize :sick: :look: :wacko: :eek: :bigcry:

Ε ναι ρε !

Για να κατέβεις πρέπει ν'ανέβεις πρώτα !

gixxerpap
30/04/2006, 20:34
ότι πρόλαβε και έφαγε καπάκι,
ο γεροξεφτίλας σας το είπε???

lopi
30/04/2006, 22:20
Oson afora ta diskofrena epidi ida na ta ek8iazetai pio pano den einai tipota to idiaitero.
Gia tin akrivia ta diskofrena se "mountain" podilata itan mia emporiki apotixia giati prosferoun varos xoris na iperteroun idiaitera se sxesi me ta apla.
Osa xronia asxoloume me to podilato den exo dei kanenan "psagmeno" na vazei se mountain podilato diskofrena,gia ton aplo logo oti den tairiazoun se auto to idos podilatou.

makis206
01/05/2006, 01:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από lopi
Oson afora ta diskofrena epidi ida na ta ek8iazetai pio pano den einai tipota to idiaitero.
Gia tin akrivia ta diskofrena se "mountain" podilata itan mia emporiki apotixia giati prosferoun varos xoris na iperteroun idiaitera se sxesi me ta apla.
Osa xronia asxoloume me to podilato den exo dei kanenan "psagmeno" na vazei se mountain podilato diskofrena,gia ton aplo logo oti den tairiazoun se auto to idos podilatou.

:a21: :a24: :a21:

Το mountain bike χωρίζεται σε πολλές κατηγορίες. Τα δύο βασικά είδη ποδηλάτων για χρήση βουνού είναι τα εξής:

Το ποδήλατο που θα κάνεις cross country το οποίο περιλαμβάνει ανηφόρες και κατηφόρες σαφώς και δεν χρειάζεται τόσο πολύ τα δισκόφρενα αφού όπως πολύ σωστά είπες, προσθέτουν βάρος κάτι που είναι περιττό για να μην πω εντελώς ανεπιθύμητο στο συγκεκριμένο είδος ποδηλασίας. Εκτός κι αν η διαδρομή περιλαμβάνει λασπόλουτρα που και πάλι τα δισκόφρενα υπερτερούν λόγω του ότι δεν επιρρεάζονται απ'τα βρεγμένα στεφάνια της ζάντας.:winka:

Το άλλο είδος είναι τα ποδήλατα για downhill που σημαίνει γρήγορα κατεβάσματα απο βουνά σε μονοπάτια με κροκάλους και κάθε είδους εμπόδια (γι'αυτό και οι αναρτήσεις μεγάλων διαδρομών) και σε αυτό το είδος ξεχνάς τα παπουτσάκια η για να το πω ποδηλατικά τα V-Brakes. Γιατί ; Γιατί τα δισκόφρενα έχουν για πολύ περισσότερο χρόνο αντοχή και αίσθηση στην παρατεταμένη χρήση απο τις μεγάλες ταχύτητες στα γρήγορα κατεβάσματα των απότομων λόφων.

Να σημειώσω ακόμη πως στο συγκεκριμένο είδος ποδηλασίας το τελευταίο που θα κοιτάξει ο αναβάτης είναι το βάρος του ποδηλάτου σε αντίθεση με τα ποδήλατα για cross country που οι επαγγελματίες πληρώνουν τεράστια ποσά για την μείωση ελάχιστων γραμμαρίων απο το βάρος του ποδηλάτου τους.:winka:

Ενδεικτικά ένα ποδήλατο για επαγγελματικό cross country ζυγίζει 8-11 κιλά ενώ τα ποδήλατα για downhill ξεκινούν απο 17-18 κιλά και πολλές φορές ξεπερνούν ακόμα και τα 25-26. Πράγμα που σημαίνει οτι αν αυτά τα ποδήλατα είχαν V-Brakes απλούστατα, φρενάροντας δεν θα σταματούσαν ποτέ !:lol:

:beer: :wave2: :beer:

makis206
01/05/2006, 01:51
Ποδήλατο για cross country.:winka:

46518

makis206
01/05/2006, 01:57
Ποδήλατα για downhill.:a08:

Κι εδώ υπάρχει μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δυο ποδήλατα.

Το πρώτο (ενός φίλου) είναι καθαρά για downhill και άλματα (drops) που μπορούν να ξεπεράσουν και τα 10 μέτρα σε ύψος !:smokin:

Το δεύτερο (το δικό μου) είναι για downhill με δυνατότητα μικρότερων αλμάτων και για γρήγορο enduro.

πάμε τώρα να μιλήσουμε για μοτοσυκλέτες:lol:

46519

lopi
01/05/2006, 12:42
:a21: :a24: :a21:

Το mountain bike χωρίζεται σε πολλές κατηγορίες. Τα δύο βασικά είδη ποδηλάτων για χρήση βουνού είναι τα εξής:

Το ποδήλατο που θα κάνεις cross country το οποίο περιλαμβάνει ανηφόρες και κατηφόρες σαφώς και δεν χρειάζεται τόσο πολύ τα δισκόφρενα αφού όπως πολύ σωστά είπες, προσθέτουν βάρος κάτι που είναι περιττό για να μην πω εντελώς ανεπιθύμητο στο συγκεκριμένο είδος ποδηλασίας. Εκτός κι αν η διαδρομή περιλαμβάνει λασπόλουτρα που και πάλι τα δισκόφρενα υπερτερούν λόγω του ότι δεν επιρρεάζονται απ'τα βρεγμένα στεφάνια της ζάντας.:winka:

Το άλλο είδος είναι τα ποδήλατα για downhill που σημαίνει γρήγορα κατεβάσματα απο βουνά σε μονοπάτια με κροκάλους και κάθε είδους εμπόδια (γι'αυτό και οι αναρτήσεις μεγάλων διαδρομών) και σε αυτό το είδος ξεχνάς τα παπουτσάκια η για να το πω ποδηλατικά τα V-Brakes. Γιατί ; Γιατί τα δισκόφρενα έχουν για πολύ περισσότερο χρόνο αντοχή και αίσθηση στην παρατεταμένη χρήση απο τις μεγάλες ταχύτητες στα γρήγορα κατεβάσματα των απότομων λόφων.

Να σημειώσω ακόμη πως στο συγκεκριμένο είδος ποδηλασίας το τελευταίο που θα κοιτάξει ο αναβάτης είναι το βάρος του ποδηλάτου σε αντίθεση με τα ποδήλατα για cross country που οι επαγγελματίες πληρώνουν τεράστια ποσά για την μείωση ελάχιστων γραμμαρίων απο το βάρος του ποδηλάτου τους.:winka:

Ενδεικτικά ένα ποδήλατο για επαγγελματικό cross country ζυγίζει 8-11 κιλά ενώ τα ποδήλατα για downhill ξεκινούν απο 17-18 κιλά και πολλές φορές ξεπερνούν ακόμα και τα 25-26. Πράγμα που σημαίνει οτι αν αυτά τα ποδήλατα είχαν V-Brakes απλούστατα, φρενάροντας δεν θα σταματούσαν ποτέ !:lol:

Allo mountain bike kai allo downhill.Ennoeite pos sto downhill voleuoun ok.Alla iparxoun poloi asketoi pou vazodas "dipli" anartisi mprosta nomizoun einai kalitera se mountain bike podilata.:beer:

makis206
01/05/2006, 12:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από lopi
Allo mountain bike kai allo downhill.Ennoeite pos sto downhill voleuoun ok.Alla iparxoun poloi asketoi pou vazodas "dipli" anartisi mprosta nomizoun einai kalitera se mountain bike podilata.:beer:

Με αυτό που εννοείς υποθέτοντας οτι μιλάς καθαρά για το cross country συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.:winka:

Το μόνο που θα διαφωνήσω είναι στη διαφορά που δίνεις στο mountain bike και στο downhill.

Υπάρχει το mountain bike (ποδήλατο βουνού) κι απο'κει και πέρα οι υποκατηγορίες όπως είναι το cross country, το enduro, το downhill, το four cross και άλλα πολλά. :winka:

:beer: :beer:

sonic22
01/05/2006, 13:22
re makis i katavasi panw se iperipsomenes jilines rabes mesa se dasos pws legete?:look: :confused: :look:

makis206
01/05/2006, 13:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22
re makis i katavasi panw se iperipsomenes jilines rabes mesa se dasos pws legete?:look: :confused: :look:

Αυτά είναι κόλπα που ξεκίνησαν οι Καναδοί για να κάνουν άλματα μέσα στα δάση καθώς διανύουν τα μονοπάτια τους, και κατατάσσονται στην κατηγορία του freeride.

Άλλο ένα είδος mountain bike που αποκτάει πολλούς φανατικούς τα τελευταία χρόνια.

Μεταξύ τους και μένα. :cool: :cool:

adam_tsouk
01/05/2006, 21:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
ότι πρόλαβε και έφαγε καπάκι,

και θελουμε να παμε μαζι του στις κακοτοπιές; και θα βασιστούμε πάνω του για φαί;

ΑσΕ Το!!!

maintenance
02/05/2006, 08:10
Ρε παιδιά.......το πήρα για καμιά βόλτα, και για να ξεμουχλιάζω τις καθημερινές......τώρα στη νέα περιοχή που μένω, είναι ότι πρέπει.

Δεν το πήρα, για ειδικές καταστάσεις.......

πάντως ο κ%λος μου ............ τα "είδε" ΟΛΑ!!!:lol: :lol: :lol:

maintenance
02/05/2006, 08:13
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
[B]ότι πρόλαβε και έφαγε καπάκι,

:mad: :mad: :mad:
Ρε ρούφ........παλιοκακέ.......
Ναι ρε....και καπάκι έφαγα, και έντο έκανα, και καμιά 10 σκάλες κατέβηκα, και η αλυσίδα μου έφυγε, και άμα λάχει .......ΣΕ ΕΧΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ!!!

:mad: :mad: :D :mad: :mad:

Tigas
02/05/2006, 08:16
Ρε παιδιά.......το πήρα για καμιά βόλτα, και για να ξεμουχλιάζω τις καθημερινές......τώρα στη νέα περιοχή που μένω, είναι ότι πρέπει.

Ρε φίλε γιατί δέν μας το λές καθαρά ότι δέν μπορείς άλλο τις μηχανές και τώρα βγάζεις το αληθινό εγώ σου
ποδηλάτη :lol: :rotflmao: :rotflmao:

Julius
02/05/2006, 08:19

pare mia vermouda (kolan) podilatiki (me maksilaraki sthn eyestith perioxi) kai ean ntrepese na thn foreseis fora apo epano forma h' sort

episeis thelei kai ligo eksikiosh, diladi meta apo merikes voltes tha eisai ok

sonic22
02/05/2006, 15:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από Julius
episeis thelei kai ligo eksikiosh, diladi meta apo merikes voltes tha eisai ok nai tha ginei metalaji kai tha vgalei petsia o k:D

gixxerpap
02/05/2006, 21:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από Julius
pare mia vermouda (kolan) podilatiki (me maksilaraki sthn eyestith perioxi) kai ean ntrepese na thn foreseis fora apo epano forma h' sort

episeis thelei kai ligo eksikiosh, diladi meta apo merikes voltes tha eisai ok

ρε τι κολαν του λες:eek: :eek: , κυκλοφορουν και παιδια εκει γυρω, και γριες γυναικες....θες να μας δειξουν οι ειδησεις???:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

να τον δω τον βουδα με κολαν, θα μεινω στον τοπο :rotflmao: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :rotflmao:
ωχ, δε θα τ' αντεξω:rotflmao: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao:

adam_tsouk
02/05/2006, 21:21
ρε τι κολαν του λες:eek: :eek: , κυκλοφορουν και παιδια εκει γυρω, και γριες γυναικες....θες να μας δειξουν οι ειδησεις???

να τον δω τον βουδα με κολαν, θα μεινω στον τοπο :rotflmao: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao:
ωχ, δε θα τ' αντεξω :rotflmao: :bigcry: :rotflmao:

τι ειπε ρε μλκ!

gixxerpap
02/05/2006, 21:27
μα τον φανταζεσαι με πορτοκαλι κολαν, ξυρισμενη γαμπουλα, να γυαλιζει σαν τη φαλακρα του και να γυρναει γυρω γυρω τα παρκακια???????

αχαχαχαχαχαχαχαχαχα
χαχαχαχαχαχα:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol: :lol: :lol: :bawl: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao: ωχ παναγια μου, σε καλο μας:rotflmao: :bigcry: :lol: :rotflmao:

gixxerpap
02/05/2006, 21:29
με τετοιο κραξιμο που του χω ριξει, πρεπει να αλλαξω δρομο αυριο....
θα μου χει κλεισει τη μεσογειων και θα με περιμενει!!!!!!!
...τον πουλο....πρεπει να αλλαξω διαδρομη!!!

adam_tsouk
02/05/2006, 21:34
με τετοιο κραξιμο που του χω ριξει, πρεπει να αλλαξω δρομο αυριο....
θα μου χει κλεισει τη μεσογειων και θα με περιμενει!!!!!!!
...τον πουλο....πρεπει να αλλαξω διαδρομη!!!

πηγαινε απο.... ΠΑΡΝΗΘΑ!

Julius
03/05/2006, 07:10
ρε τι κολαν του λες:eek: :eek: , κυκλοφορουν και παιδια εκει γυρω, και γριες γυναικες....θες να μας δειξουν οι ειδησεις???:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Gia auto eipa forma h sortsaki apo epano maaaan

:lol: :lol:

maintenance
03/05/2006, 08:08

να τον δω τον βουδα με κολαν, θα μεινω στον τοπο
ωχ, δε θα τ' αντεξω:

:mad: :mad: :mad:

EΣΥ να αλλάξεις τον κορσέ σου, γιατί από το πολύ "βάλε - βγάλε", έχει χαλάσει το ύφασμα......

Μου ΄θελες και γυμναστήριο, άγαλμά μου εσύ...:lol: :lol: :lol:
που μόλις κάθεσαι σε καρέκλα η σαπιοκοιλιά σου φτάνει στα γόνατα........

Δεν θά ρθεις απο δώ;;;;;;:mad:
θα τα πούμε.:mad: :mad: :mad:

Tigas
03/05/2006, 08:15
SEX ΚΑΙ ΒΙΑ οεο :beer: :lol: :wave2:

iziogas
03/05/2006, 10:01
Παίδες να κάνω μια ερώτηση;

Για απλές βόλτες σε χωματόδρομο, ενίοτε νεροφαγωμένο, χωρίς να πιάνετε ο κόλος σου στα 5 λεπτά, ποιό τύπο ποδηλάτου να πάρω;

Υπάρχουν online shops;

maintenance
03/05/2006, 10:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από iziogas
Παίδες να κάνω μια ερώτηση;

Για απλές βόλτες σε χωματόδρομο, ενίοτε νεροφαγωμένο, χωρίς να πιάνετε ο κόλος σου στα 5 λεπτά, ποιό τύπο ποδηλάτου να πάρω;

Υπάρχουν online shops;

Απλή ερώτηξη............Απλή απάντηξη.

ΣΑΝ ΑΥΤΟ που πήρα εγώ.

Και εχθές που έκανα για καμιά ώρα, ο κ%λος μου "την άκουσε" λιγότερο.

Και υπ΄όψιν......στο άγριο χώμα, πάς ΟΡΘΙΟΣ. Δεν κάθεσαι.

makis206
03/05/2006, 10:10
ΣΑΝ ΑΥΤΟ που πήρα εγώ.

+1 :winka:

Δεν χρειάζεται κάτι ακριβό για να βολτάρει κάποιος σε χαλαρούς χωματόδρομους κι όπως είπε κι ο Julius, ο ποπός συνηθίζει μετά τις πρώτες 3-4 βόλτες.

Έτσι ζορίστικα κι εγώ πριν 2 χρόνια που ξανακαβάλησα το ποδήλατο για χόμπυ μετά απο μακροχρόνια αποχή, και τώρα κάθομαι χωρίς προβλήματα πόνου και στο παλουκόσελο άμα λάχει !

Είπα να δώσω μια ευχάριστη νότα στο θρεντ, να λείπουν τα περιττά σχόλια παρακαλώ... :look:

:rotflmao: :rotflmao: :beer: :rotflmao: :rotflmao:

iziogas
03/05/2006, 10:41
Δεν μας είπες από πού, και πόσο, όμως!

ΣΑΝ ΑΥΤΟ που πήρα εγώ.

sonic22
03/05/2006, 11:57
Έτσι ζορίστικα κι εγώ πριν 2 χρόνια που ξανακαβάλησα το ποδήλατο για χόμπυ μετά απο μακροχρόνια αποχή, και τώρα κάθομαι χωρίς προβλήματα πόνου και στο παλουκόσελο άμα λάχει ! enai san to podilato... ama exeis sinithisei ta janathimase eukola... :winka: :winka:

Είπα να δώσω μια ευχάριστη νότα στο θρεντ, να λείπουν τα περιττά σχόλια παρακαλώ... GET REAL!! :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

maintenance
03/05/2006, 12:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από iziogas
Δεν μας είπες από πού, και πόσο, όμως!

Απο ένα μαγαζί στην Μεσογείων, λίγο πρίν τον ΕΟΦ στα αριστερά όπως την ανεβαίνεις......175 ευρά.

Την αλλη μέρα, πήγα με την κόρη μου στο παιχνιδάδικο "ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ" στην εθνική οδό, και το είδα εκεί ακριβώς το ίδιο.....149 ευρά. :mad: :mad: :mad:

Julius
03/05/2006, 12:31
Απο ένα μαγαζί στην Μεσογείων, λίγο πρίν τον ΕΟΦ στα αριστερά όπως την ανεβαίνεις......175 ευρά.

Την αλλη μέρα, πήγα με την κόρη μου στο παιχνιδάδικο "ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ" στην εθνική οδό, και το είδα εκεί ακριβώς το ίδιο.....149 ευρά. :mad: :mad: :mad:

AAA Vlakia re, me liga xrimata parapano epernes san toy Makis206

tsampa xrimata edoses

h diafora tha sou evgene gyro xmmmmmm miso na paro kompouteraki

xmmm

xmmmmm

3500 xiliarika :bigcry: :bigcry: :bigcry:

emena mou leipoune 3600 na gia na to paro alla kano ypomoni

Pantos tha se stanaxoriso pliroforontas se oti Ean ksekiniseis ta xomata klp tha to rimakseis to podilataki poly eykola, dioti einai ftiagmeno gia light xrisi apo pitsirikia klp, den einai gia xiliometra kai voltes klp

proteimotero einai ean skopeyei kapoios na asxolithei na paei se ena metrio kenourgio me kamia 250-300 h se ena metrio metaxeirismeno me 200 peripoy

se auta ta xrimata DEN agorazoume pote podilata me diskofrena (giati einai mixanika ftina kai den leitourgoun sosta)

maintenance
03/05/2006, 12:35
Αααααααντε ξανά τα ίδια...:(

ΓΙΑ ΒΟΛΤΑ ΤΟ ΠΗΡΑ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!

Για πιο extreme καταστάσεις εχω το ΚΤΜ!!!

:mad:

Julius
03/05/2006, 12:40
Αααααααντε ξανά τα ίδια...:(

ΓΙΑ ΒΟΛΤΑ ΤΟ ΠΗΡΑ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!

Για πιο extreme καταστάσεις εχω το ΚΤΜ!!!

:mad:

ok ok ok

:a33:

gixxerpap
03/05/2006, 17:44
extreme καταστασεις εννοει οταν παει για φαγητο, γιατι μετα το fazer δεν τον σηκωνει.....

ιπποποταμο να κανει ποδηλατο, και ορθιος μαλιστα, ουτε σε cartoon δεν το εχω δει.....