View Full Version : Τι προσεχεις οταν αγοραζεις ολοσωμη φορμα
road spirit
04/05/2006, 10:30
Θελω να αγορασω μια ολοσωμη δερματινη φορμα για χρηση σε trackdays. Όμως δεν εχω φορεσει ποτε πριν ολοσωμη, οπότε η ερώτηση είναι τι ειναι αυτά που πρέπει να προσέχει κανείς ? μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά σε άνεση, εργονομία, κλπ κλπ. ?
Παρατηρώντας φορμες (στη πίστα, στα περιοδικά, σε μαγαζιά) έχω συμπεράνει τα εξής :
1. Ζούμε Ελλάδα, και ως επί το πλείστον πάμε πίστα από Μαίο μέχρι και Σεπτέμβριο. ΖΕΣΤΗ. Άρα ψάχνω για τρυπητή, αεριζόμενη, και όταν έχει κρύο βάζεις από μέσα ένα windstopper ισοθερμικο.
2. Υφασμάτινα τμήματα σε σημεία που σπάνια εως ποτέ δεν τραυματίζονται : εσωτερικό μηρών, κάτω από ώμους, τμήματα περιμετρικά στον θώρακα κλπ. για ευελιξία και ευκολία κινήσεων
3. Αφαιρούμενη επένδυση για να πλένεται, να φευγει ο ιδρώτας
4. Άλλα? πχ μικρό βάρος (όσο γίνεται) ?...
τι κοιτάμε στην εφαρμογή ? πόσο "τσίτα" πρέπει να είναι η φόρμα ή πόσο χαλαρή πάνω στο σώμα μας? οτιδήποτε tip έχετε (όσοι φοράτε φόρμες) pls ...
1. H φόρμα πρέπει να είναι ΤΣΙΤΑ επάνω σου. Το δέρμα ανοιγει έτσι κι αλλιώς λιγάκι οπότε δεν θες σακουλιασμένη φόρμα.
2. Φόρα την φόρμα και ανέβα στην μηχανή σου. ΜΟΝΟ έτσι θα ξέρεις αν κάθεται καλά πάνω σου.
3. Το αν θα είναι αεροζόμενη ή μη δικό σου θέμα.
Καλή επιτυχία
Να είναι σχετικά άνετη επάνω σου, το δέρμα θα ανοίξει αρκετά όσο την φοράς.
Να έχει αρκετές τρύπες να αερίζεσαι ,γιατί track day ανοιξη και καλοκαιράκι κάνουμε συνήθως.
Να έχει αρκετά προστατευτικά, όλες οι φόρμες δέν έχουν την ίδια ποιότητα δέρματος-προστατευτικών.
Suomy-Spidi έχουν φορμούλες πολύ καλές με καμπούρα και ξυστρούλες που δέν στο πιάνουν :D
Αρχικά δημιουργήθηκε από SCBR1000RR
Suomy-Spidi έχουν φορμούλες πολύ καλές με καμπούρα και ξυστρούλες που δέν στο πιάνουν :D
+1 για Spidi, με 650-700? είσαι μια χαρά.....;)
Αρχικά δημιουργήθηκε από stako
+1 για Spidi, με 650-700? είσαι μια χαρά.....;)
αν θες με καμπουρα η R2 ειναι 900 λιανική και η R3 (με νεροσακουλα) στα 1.100....
:smokin:
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
αν θες με καμπουρα η R2 ειναι 900 λιανική και η R3 (με νεροσακουλα) στα 1.100....
:smokin:
900 ????????????
Ο Θάνος μου είπε 650-700 κάνει αυτή που έχει! Την ίδια δεν έχετε ή κάνω λάθος??? :confused: :confused: :confused:
Αρχικά δημιουργήθηκε από stako
900 ????????????
Ο Θάνος μου είπε 650-700 κάνει αυτή που έχει! Την ίδια δεν έχετε ή κάνω λάθος??? :confused: :confused: :confused:
Ναι την ίδια σε ΑΛΛΟ χρώμα :D
Τόσο την πουλάει ο Θάνος. :rotflmao: :rotflmao: :lol:
Στο Μοτο Μαρκετ μετρητά στο κατεβάζουν στα 820-830 περίπου...
Suomy X-shock όχι η kangaroo 750ευροπουλάκια.
road spirit
04/05/2006, 13:07
τη φορμα την έχω δει από κοντα. Εχει στην καμπουρα θηκη για νερό (ή οτι θες εσυ τεσπα) και πίνεις καθώς τρέχεις. οκ :wacko:
Η διαφορα στη τιμή λογικά προκύπτει οχι μονο από αυτό αλλά και οτι ειναι μοντελο 2006 ενώ η R2 ειναι 2005. Επίσης, η R2 δεν έχει αφαιρούμενη επένδυση ενώ η JP3 εχει.
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Ναι την ίδια σε ΑΛΛΟ χρώμα :D
Τόσο την πουλάει ο Θάνος. :rotflmao: :rotflmao: :lol:
Στο Μοτο Μαρκετ μετρητά στο κατεβάζουν στα 820-830 περίπου...
Οκ, θα παίξει internet και βλέπουμε.......;)
Αρχικά δημιουργήθηκε από SCBR1000RR
Suomy X-shock
+1000
congate7
05/06/2015, 14:30
Έπεσε βαθύ σκάψιμο :lol:
Υπάρχει τρόπος να βρω τι νούμερο φόρμα χρειάζομαι χωρίς να τη φορέσω?
Ενδιαφέρομαι για συμμετοχή σε track day αλλά αφού δεν έχω φορέσει ποτέ μου φόρμα δε μπορώ να κάνω κράτηση.
Καμιά ιδέα?? :confused:
Bladerunner
05/06/2015, 14:53
Έπεσε βαθύ σκάψιμο :lol:
Υπάρχει τρόπος να βρω τι νούμερο φόρμα χρειάζομαι χωρίς να τη φορέσω?
Ενδιαφέρομαι για συμμετοχή σε track day αλλά αφού δεν έχω φορέσει ποτέ μου φόρμα δε μπορώ να κάνω κράτηση.
Καμιά ιδέα?? :confused:
Πάρε μεζούρα και μέτρα :)
336719
congate7
05/06/2015, 14:56
Σσσσσσσωραίος ρε φίλε :beer:
Κάτι τέτοιο έψαχνα αλλά δεν το έβρισκα
menelaos46
09/06/2015, 10:54
Αν δε δοκιμάσεις δε κάνεις τίποτα.... δεν πρέπει να είναι τσίτα πάνω σου η φόρμα. Άνετη πρέπει να είναι. Ούτε τσίτα ούτε σακούλα...
Αν δεν δοκιμασεις δεν...:beer: