View Full Version : O καθενας με την φιλοσοφια του
Σιγα μην εμενα εγω στην απ'εξω :lol:
Μετα απο 30 χρονια ζωης, ερευνας και αναπτυξης(!), μπορω να χαρακτηρισω με μια προταση τους Ελληνες οδηγους.
Ειμαστε λοιπον:
''OI ΟΔΗΓΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΛΩΡΙΔΑΣ''
Οσες φορες κι αν κινηθω στην Εθνικη, στην Α.Ο., ή σε καποιο αλλο μεγαλο δρομο οπως την Κηφησιας ή την Συγγρου, μονιμα η ΔΕΞΙΑ λωριδα ειναι αδεια.
Ουτε οι νταλικες δεν πατανε σε αυτη.
Πιανουν λοιπον την αριστερη, πηγαινουν με 100(μιας και δεν υπαρχουν οδηγοι πιο γρηγοροι απο αυτους), και αναγκαζουν εσενα να περασεις απο δεξια, να τρακαρεις με καποιον που μπαινει απο την δεξια δεξια λωριδα ή με καποιο που ερχεται απο την μεσαια, και στην συνεχεια να σε σιχτιρισουν επειδη τρεχεις και εισαι αλητης.
Επειδη καθε μερα χρησιμοποιω την Α.Ο. εχω βαρεθει να το βλεπω καθε μερα
6 χρονια εμεινα στην Ιταλια, μεσα στις πολεις οδηγανε σβελτα(για αυτο και δεν εχουν κινηση), και δεν κοιμουνται στα φαναρια οπως οι δικοι μας και ξεκινανε μετα απο 5''..
Αλλα εκει που τους αξιζει συγχαρητηρια ειναι οτι οσα χιλιομετρα και αν εγραψα στην Autostrada, ολοι μα ΟΛΟΙ οδηγουν ΔΕ-ΞΙ-Α!!
Το οριο ταχυτητας ειναι 150χλμ/ω, δεν υπαρχει ουτε ενας που να πηγαινει λιγοτερο απο τοσα παρολα αυτα.
Το καλυτερο που θυμαμαι ειναι το εξης:
Πηγαιναμε με ενα φιλο οδηγο στην Ρωμη(οταν φτανεις απο νοτια εχει μια τεραστεια ευθεια 40+ χιλιομετρων) με την ταχυτητα των 180χλμ/ω που για τον δρομο και το αυτοκινητο ηταν για υπνο.
Ξαφνικα βλεπω πισω μου μια PORSCHE 911 ΤURBO να ερχεται με ταχυτητα, και τι κανει λετε?
Βγαζει φλας, με περναει απο αριστερα(ημουν στην μεσαια), και κατοπιν ΞΑΝΑΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΑΙΑ ΛΩΡΙΔΑ.
Ολοι το εκαναν αυτο, και οσο εμεινα στην Ιταλια, μου εμαθε να ειμαι καλυτερος οδηγος οταν βγαινω στην Εθνικη.
Οσοι εχουν οδηγησει σε τετοια κρατη, θα εχουν να σας πουν πως δεν κινδυνευσαν ουτε μια φορα στους δρομους, παρα μονο στην Αθηνων-Πατρων.
ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΡΕ?
Gandalf dr685sm
17/05/2006, 08:21
αυτά να τα πείς στους δάσκαλους οδήγησης ....
Ακόμα θυμάμαι τον δικό μου , που μου έλεγε οτι η αριστερή λωρίδα, είναι για να πηγαίνεις γρήγορα (!!!!!!!) και δεξιά να πηγαίνεις σιγά(!!!)
όταν έμεινα έξω και εγώ λοιπόν , κόντεψα να τρακάρω πάνω απο 3-4 φορές μέχρι να χωνέψω οτι η αριστερή λωρίδα είναι αποκλειστικά και μόνο για ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΜΑ και οχι για πορεία.
Gandalf
Α καλα οσο θα υπαρχουν δρομοι οπου οι 3 λωριδες θα γινονται ξαφνικα 2, η θα μοιζουν με 4 αλλα θα ειιναι 3,(μονο στην Ελλαδα γινονται αυτα), δεν θα υφισταται αριστερη και δεξια λωριδα.
Που ειναι οι βοηθητικες ΟΕΟ;:look:
adam_tsouk
18/05/2006, 09:18
εγω όταν θέλω να πάω γρήγορα πηγαινω τερμα δεξιά!
κανεις δεν είναι εκεί!
ολοι οι γΛηγοροι έχουν πιάσει την αριστερή (η οποία πάντα μποτιλιάρεται πρώτη και με διαφορά!!!)
Cpt. Haddock
18/05/2006, 09:28
Στη Γερμανία, μέσα στα μαθήματα οδήγησης συμπεριλαμβάνονται έξοδοι στην Αutobahn όπου ο μαθητευόμενος καλείται να βγει, να προσπεράσει, να κάνει τους σχετικούς ελιγμούς και να οδηγήσει με 200 χλμ/ώρα, με σκοπό να εξοικειωθεί με αυτή την ταχύτητα, να μην τη φοβάται και, το κυριότερο, να μάθει να κόβει εγκαίρως για τις εξόδους (aussfahrt) των αυτοκινητοδρόμων
(το κλασσικό πρόβλημα όπου από ένα σημείο και μετά η ταχύτητα δε σου φαίνεται μεγάλη, πλησιάζεις στην έξοδο και... :eyepop: )
Στο Ελλαδιστάν ο ΚΟΚ απαγορεύει την έξοδο των σχολών οδήγησης στον αυτοκινητόδρομο...
:sick:
Χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο;
Χωμάτινος
18/05/2006, 10:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
..Στο Ελλαδιστάν ο ΚΟΚ απαγορεύει την έξοδο των σχολών οδήγησης στον αυτοκινητόδρομο...
Αστειεύεσαι :sick:
Στο Ελλαδιστάν ο ΚΟΚ απαγορεύει την έξοδο των σχολών οδήγησης στον αυτοκινητόδρομο...
Σημείωση: Έχω δει οχήματα σχολών οδήγησης και στην Α.Ο και στο ποτάμι.!!
Το θέμα πιστεύω είναι ότι σαν οδηγοί είμαστε ανεκπαίδευτοι και σαν υποδομή άθλοι. Αρκετές φορές στην Ε.Ο κρατάω και εγώ την αριστερή λωρίδα βασικά λόγο ότι δεξιά δεν υπάρχει !!! Αλλά σε σημεία με σωστό δρόμο πιάνω δεξιά είτε μεσαία . Ποτέ αριστερά γιατί απλά όσο και να πηγαίνω πάντα υπάρχει κάποιος πιο γρήγορος.
Συμφωνώ όμως ότι είμαστε όπως λες οδηγοί της αριστερής λωρίδας ή καλύτερα να το πούμε γρήγοροι οδηγοί άσχετα αν το κοντέρ δεν δείχνει πάνω από 80 χλμ/ωρα .
Είμαστε επίσης και ΟΔΗΓΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ των ΔΡΟΜΩΝ…αφού τον πληρώνω δικός μου δεν είναι.? σταματάω όπου θέλω, πάω όπου θέλω!
Είμαστε και ΟΔΗΓΟΙ ΦΟΡΜΟΥΛΑΣ 1 ….180χλμ…190χλμ…200χλμ..σκάσε γυναίκα το βλέπω το φορτηγό…που πάς ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
Το θέμα είναι η παιδία που έχουμε και δυστυχώς δεν την έχουμε από τα πιο απλά καθημερινά μας πράγματα. Πότε είπατε καλημέρα στο γείτονα τελευταία φορά? Πότε εναντιωθήκατε στην κακή εξυπηρέτηση? Πότε σεβαστήκατε τον παππού στο λεωφορείο? Πότε ανοίξατε την πόρτα σε μία γυναίκα? Πότε σεβαστήκατε τη γνώμη του άλλου? Πότε ακούσατε ένα παράπονο? Πότε συζητήσατε καθαρά και ειλικρινά?
Αν δεν έχουμε την παιδία να Σεβόμαστε τον άλλο στο μικρό και στο απλό περιμένετε να σεβαστούμε τη θέση μας στη λεωφόρο? Είτε τα όρια ταχύτητας? είτε το φανάρι ? είτε τη μηχανή ?
Cpt. Haddock
18/05/2006, 10:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από χωμάτινος
Αστειεύεσε :sick:
nop...
sad but true my friend...
:sad: :sick:
εμενα ο αλιητης ο δασκαλος με ειχε βγαλει εθνικη! :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από n1k3man
εμενα ο αλιητης ο δασκαλος με ειχε βγαλει εθνικη! :rotflmao:
Εμένα με πήγε στην πίστα κατευθείαν :look: :lol:
Cpt. Haddock
18/05/2006, 10:52
ΔΕΝ είπα οτι δεν βγαίνουν οι σχολές οδηγών στις ΕΟ ή στην ΑΟ
Είπα απλά οτι το ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ο ΚΟΚ...
:smokin:
δασκαλε που διδασκες και νομο δεν εκρατεις... :rolleyes:
adam_tsouk
18/05/2006, 15:00
ΔΕΝ είπα οτι δεν βγαίνουν οι σχολές οδηγών στις ΕΟ ή στην ΑΟ
Είπα απλά οτι το ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ο ΚΟΚ...
:smokin:
εισαι σιγουρος οτι αυτο ισχυει ακομα;
:wave2:
και για να πάμε την διαφωνία μας λίγο πιο δίπλα
τι άσχημο έχει η Πατρών - Αθηνών;;;;
για μένα είναι καλύτερη από την Αθηνών - Κορίνθου που όλοι οι Αθηναίοι πάνε χωρίς να ξέρουν που είναι το φρένο και το γκάζι.....
εντάξει δεν έχει σε όλο το μήκος διαχωριστική αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα μεγάλο....
τραβάτε μια βόλτα στην Πατρών - Πύργου και θα δείτε τι σημαίνει επικίνδυνος δρόμος , να σου βγαίνει το τρακτέρ στη μέση της εθνικής και να περνά κάθετα τον δρόμο με συρόμενο πίσω και 5 χλμ .....
blueblack
25/05/2006, 08:03
Καλημέρα....
adam_tsouk...............MAΖΙ ΣΟΥ.....:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Μέ πιάσαν νά γελάω μπροστά στό laptop οί δικοί μου...
καί μέ ρώταγαν τί έπαθα.....
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :l
Άν βρειτε πουθενα που να λεει ότι απαγορευεται να βγαινουν οι σχολες οδηγών με τους μαθητές στις ΕΟ θα κάτσω να με γ.......
Οι σχολές οδηγών επιβάλλεται να βγαίνουν στις ΕΟ και οι μαθητές να είναι εξικοιωμένοι σε όλες τις συνθήκες οδήγησης, άν δεν γνωρίζεται κάτι μην επιμένεται και να μην παραπληροφορέιτε το κόσμο .... αυτιά.
CyBeRseXX
25/05/2006, 10:02
Sinithos oi deksies lorides einai gemates lakouves apo to varos ton fortigon giauto k merikoi siniditopoiimenoi argoi, den pane deksia k stinontai stin mesaia. Alla giati na tis ftiaksei to kratos? den exei lefta giati einai "ftina" ta diodia.
K stin Agglia to idio isxiei gia tin aristeri, einai mono gia prosperasi k meta tsoup stin mesaia. Allios paizei xontro prostimo gia askopi xrisi tis grigoris loridas.
Oso gia tis voithitikes pou eipe o Crook, einai i pista ton gligoron!! Kati pou mou ti deinei afantasta opote to vlepo k deixnei posi kafrila kouvalame stous dromous..
Αρχικά δημιουργήθηκε από CyBeRseXX
Sinithos oi deksies lorides einai gemates lakouves apo to varos ton fortigon giauto k merikoi siniditopoiimenoi argoi, den pane deksia k stinontai stin mesaia. Alla giati na tis ftiaksei to kratos? den exei lefta giati einai "ftina" ta diodia.
K stin Agglia to idio isxiei gia tin aristeri, einai mono gia prosperasi k meta tsoup stin mesaia. Allios paizei xontro prostimo gia askopi xrisi tis grigoris loridas.
Oso gia tis voithitikes pou eipe o Crook, einai i pista ton gligoron!! Kati pou mou ti deinei afantasta opote to vlepo k deixnei posi kafrila kouvalame stous dromous..
Όταν και η δικιά μας EA ρίχνει καμια καμπάνα καλή σε αυτούς που κάθονται αριστερά με 100km τότε θα σταματήσουν και τα προσπεράσματα απο δεξιά + να ανθεωρήσουν τα όρια ταχύτητας στις εθνικές.
CyBeRseXX
25/05/2006, 12:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από SCBR1000RR
Όταν και η δικιά μας EA ρίχνει καμια καμπάνα καλή σε αυτούς που κάθονται αριστερά με 100km τότε θα σταματήσουν και τα προσπεράσματα απο δεξιά + να ανθεωρήσουν τα όρια ταχύτητας στις εθνικές.
Den eimai kata ton prosperasmaton apo deksia.. k ego to kano syxna.. eimai kata auton pou trexoun stin voithitiki!
Oso gia tin EA as "mazepsei" ola ta upoloipa strava pou ginontai stin ethnikes k as afisei tis kampanes se osous kathontai aristera, teleutaia..
Οι σχολές οδηγών κάνουν φτιάχνουν τους οδηγούς με τις προδιαγραφές του κράτους φονιά και μόνο.
Ο παραλογισμός;
Φτιάχτηκαν καμμιά 50αριά πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής πρόσφατα. Φυσικά και δεν λειτουργούν. Γιατί οέεο, παρόλο που ο σύλλογος εκπαιδευτών οδηγών είχε ζητήσει, να τους επιτραπεί η χρήση και λειτουργία τους;;;
Γιατί, το Υπ. Μεταφορών (επί Βαρελή) ¨μεταβίβασε¨την χρήση και λειτουργία αυτών στους Δήμους, οι οποίοι μπορούν να ορίσουν 2 υπαλλήλους τους, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ (!!!!) δηλ. κηπουρούς, υδραυλικούς κλπ, οι οποίοι μετα την παρακολούθηση διήμερου (2 ημέρες ολογράφως) στο Υπ. Μεταφορών θα διδάσκουν σε μαθητές, κλπ κυκλοφοριακή αγωγή......
Μόνο στην Ελλάδα..
Είμαι κάτοχος διπλώματος Δ κατηγορίας (δηλ. λεωφορεία) από το 1999. Τι είδους εξετάσεις νομίζετε ότι ζητούν; Τίποτα περισσότερο από ότι ζητούν για το ΙΧ.
Δηλ. πορεία, παρκάρισμα, και οπισθογωνία !!! με το Mercedes 303. Οι εξεταστές δεν μου ζήτησαν γωνία, αλλά ο δάσκαλος μου την είχε δείξει.
Δηλ. πάρε 50 άτομα να τα πας για μπάνιο με ένα τουριστικό λεωφορείο, ρίξτους σε κανένα γκρεμό, αλλά είσαι νόμιμος κατά τα άλλα, γιατί ξέρεις οπισθογωνία (λες και υπάρχει κανένας μαλάκας με το 303 που θα κάτσει να κάνει γωνίαμε το 303)...
Τεσπα, τι λέμε τώρα. Θέμα παιδείας δικής μας είναι και τίποτε άλλο.
Όπως υπάρχουν καλοί και κακοί δημοσιογράφοι,καλοί και κακοί ποδοσφαιριστές,καθηγητές κλπ κλπ κατα τον ίδιο ακριβως τρόπο υπάρχουν και καλοί και κακοί οδηγοί.
Δεν θα τα μάθουμε οοολα στη σχολή οδηγών,από κει θα παρούμε βασικές γραμμές για ασφαλή οδήγηση.
Το Πόσο προσεκτικός θα είναι κάποιος,έχει να κάνει με το πόσο δυνατό αισθημα ευθύνης εχει.
Κάνω πολλά χλμ καθε μέρα λογω δουλειάς,πολλά ταξίδια και βλέπω οπως και οι περισσότεροι απο δω πολλά στο δρόμο. Από τον νταλικέρη που βλέπει μπροστά και κοιταζει και τους καθρέφτες και ενημερώνει με τα φλας τον πίσω"πέρνα τωρα"ή μην περνας, τον νταλικέρη που ειναι ο Αρχοντας του δρόμου, τον ΙΧ που ειναι ο ορισμός της βλακείας στον δρόμο, την προσεκτική κυρία, τον φοβισμένο ανθρωπάκο που δεν ξέρει που και πως να σταθει στον δρόμο,και τον γλήγορο με το τουμπανο που θα σε περάσει απο οπου βρει πανω απο μισό μετρο χώρο με 200.
Είναι θέμα αντίληψης ο δρόμος,δεν θα στο μάθει κανεις αυτό.
Πρέπει να θες να το μάθεις ή να το έχεις μέσα σου απο μικρος.(σχολείο,γονείς)
όσο για την αριστερή λωρίδα...
Μου ανήκει αποκλειστικά,αφου τρεχω με 5 χαω παραπάνω απο αυτους της δεξιάς! :smokin: :lol:
Μεγάλη κουβέντα ο δρόμος.
Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
Οι σχολές οδηγών κάνουν φτιάχνουν τους οδηγούς με τις προδιαγραφές του κράτους φονιά και μόνο.
Μήν τα ρίχνεται όλα στο κράτος και οι δάσκαλοι φταίνε που το κράτος τους υποχρεώνει να κάνουν έναν πολύ μεγαλο αριθμο πρακτικής αλλά και θεωρητικής εκπαιδευσης για να εγκληματιστουν οι νεοι οδηγοι, παρόλα αυτα οι δασκαλοι δηλώνουν ότι έκαναν αυτο τον αριθμό μαθημάτων και στην πραγματικότητα να έχουν βγει με το μαθητη 4-5 φόρες, του λένε ότι είσαι έτοιμος και πάνε για εξετάσεις, πρέπει να βγούν και αυτοί ξέρετε.:rolleyes:
Αρχικά δημιουργήθηκε από SCBR1000RR
Μήν τα ρίχνεται όλα στο κράτος και οι δάσκαλοι φταίνε που το κράτος τους υποχρεώνει να κάνουν έναν πολύ μεγαλο αριθμο πρακτικής αλλά και θεωρητικής εκπαιδευσης για να εγκληματιστουν οι νεοι οδηγοι, παρόλα αυτα οι δασκαλοι δηλώνουν ότι έκαναν αυτο τον αριθμό μαθημάτων και στην πραγματικότητα να έχουν βγει με το μαθητη 4-5 φόρες, του λένε ότι είσαι έτοιμος και πάνε για εξετάσεις, πρέπει να βγούν και αυτοί ξέρετε.:rolleyes:
Δεν τα ρίχνω όλα στο κράτος. Αυτό που αποδίδω στο κράτος, όμως είναι η αδυναμία του να ελέγξει τους νόμους, που νομοθετεί.
Για το όργιο που υπάρχει στον τρόπο χορήγησης διπλωμάτων πχ, δεν έχει ευθύνη το κράτος; Τα λαμόγια καλύπτουν (και θησαυρίζουν) το κενό ελέγχου.
Όπως καταλήγω στο προηγούμενο ποστ μου, τα πάντα είναι θέμα παιδίας (δικής μας).
Αλίμονο, αν περιμένα από τον δάσκαλο οδήγησης για να μάθω να κινούμαι με ασφάλεια.
dimmeneidis
31/05/2006, 23:29
Εμένα μου φαίνονται μια χαρά όλα. Στην αριστερή πάνε οι γρήγοροι εκτός μερικών εξαιρέσεων! Γνώμη μου...:D
Αρχικά δημιουργήθηκε από dimmeneidis
Εμένα μου φαίνονται μια χαρά όλα. Στην αριστερή πάνε οι γρήγοροι εκτός μερικών εξαιρέσεων! Γνώμη μου...:D
Ή σε αλλο κρατος ζεις ή παιρνεις ναρκωτικα :D
Μη κατηγορατε τους ελληνες που ειναι γρηγοροι στο να ξεμαθαινουν................................δε πιανουν τα φρενα παλι .................................χαμος γινεται................τρεχουν για να πεθανουν γρηγορα.................οταν περναει το τραινο............και βλεπουν συννεφακια..................κι αγγελακια.................οι οδηγοι της κυριακης................
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
lampros_fazer
01/06/2006, 01:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από AFTER
Όπως ακριβώς τα λες είναι..Στους αυτοκινητόδρομους του εξωτερικού η αριστερή λωρίδα είναι άδεια..!Βγαίνεις προσπερνάς και ξαναμπαίνεις..Όσο γρήγρος κι αν είσαι..
Αν δεις αυτοκίνητο να πηγαίνει συέχεια στην αριστερή,πιθανόν να είναι Έλληνας.. :lol: (μου έχει τύχει..)
Και κάτι άλλο,δεν κινούνται οχήματα στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης/βοηθητική..!
Εκτός από θέμα παιδείας πιστεύω είναι και θέμα εγωισμού..Θα θιχτεί ο εγωισμός μας αν κάτσουμε στην αριστερή.. :dizzy: :a31: