PDA

View Full Version : ΠΡΟΣΟΧΗ στο "ανέβασμα" Φωτό

powerphot
17/05/2006, 14:33
Συνέβη σε φίλο γνωστό και μη εξαιρετέο, μέλος του site
ApriliaBikers.gr (http://apriliabikers.gr/html/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=1087&forum=47&post_id=7316#forumpost7316)

Εδώ και κάνα χρόνο είχε για avatar φωτό με τα οπίσθια της μηχανής του.
Η φωτογραφία περιελάμβανε και την πινακίδα της μηχανής.(Κακώς αλλά....).

Τον προηγούμενο μήνα τον κάλεσαν στην ασφάλεια για εξακρίβωση στοιχείων, ανακρίσεις κλπ.

Όταν μετά από διευκρινίσεις και εξηγήσεις έμαθε πως κάποιος-κάποιοι είχαν αντιγράψει την πινακίδα του και τοποθετώντας την σε μηχανή ίδιας μάρκας και χρώματος παρακαλώ, έκαναν μια ληστεία.

Τις λεπτομέρειες και το σοκ που έπαθε όταν τον κάλεσαν για ανάκριση στην ασφάλεια μπορείτε εύκολα να τις φανταστείτε.
Ευτυχώς μετά από διασταύρωση στοιχείων κι άλλων πολλών λύθηκε το θέμα και γύρισε σπίτι με λευκό μητρώο.

Το περιστατικό μετά από άδεια του το καταθέτω εδώ έτσι για να είμαστε λίγο παραπάνω υποψιασμένοι για το ποιοι βλέπουν τα site και ποιοι εκμεταλλεύονται τα προσωπικά μας δεδομένα.

ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν στις φωτό που ανεβάζετε στα διάφορα site.

Υ.Γ. τώρα αν νομίζει κανείς ότι αυτό πρέπει να είναι "sticky" ας το κάνει.

kapeos
17/05/2006, 14:37
Πω-πω πίπαααααααα:rolleyes:

:bawl:

adam_tsouk
17/05/2006, 14:50
γιαυτο λεμε να μην βγαζουμε φορα-πατριδα τις πινακιδες μας...
πολλα σταμπαρονται....

naxiotis
17/05/2006, 14:58
:a013: :a013: :a013:

fantacid
18/05/2006, 15:55
το ιδιο εκτεθημενοι δεν ειμαστε κ κυκλοφοροντας στο δρομο?
φιλε powerphot ξερεις εαν επιβεβαιωθηκε απο την ασφαλεια οτι ειχε σχεση η συγκεκριμενη φοτο που ειχε ανεβασει ή απλα ηταν συμπτωση?

powerphot
18/05/2006, 18:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
φιλε powerphot ξερεις εαν επιβεβαιωθηκε απο την ασφαλεια οτι ειχε σχεση η συγκεκριμενη φοτο που ειχε ανεβασει ή απλα ηταν συμπτωση?

Ναι! Και βέβαια είχε σχέση η φωτό.
Η ληστεία έγινε στην Αθήνα, ο φίλος μένει και κυκλοφορεί στην Λαμία.
Πήγαν και τον...πήραν απ' το σπίτι του.
Και για του λόγου το ΑΛΗΘΕΣ!!! (http://apriliabikers.gr/html/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=1087&forum=47&post_id=7348#forumpost7348)

tsoukas77
18/05/2006, 18:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid

Αυτο ηθελα να επισημανω και εγω.Τι διαφορα εχει;

ΙΠΠΕΑΣ
19/05/2006, 07:59
:eyepop: :eyepop: :dizzy: :dizzy:

cityfly
19/05/2006, 10:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από tsoukas77
Αυτο ηθελα να επισημανω και εγω.Τι διαφορα εχει;

η διαφορά είναι ότι έτσι διευκολύνεται κάποιον που θέλει να κάνει την απάτη
αντί να στήνεται στο δρόμο και να σταμπάρει μηχανές πατάει μερικά κουμπιά στο pc του και βρίσκει αυτό που θέλει

makis206
19/05/2006, 10:33
Είχα διαβάσει για το να σβήνουμε τα νούμερα απ'τις πινακίδες αλλά ποτέ δεν είχα φανταστεί τι θα μπορούσε να συμβεί αν δεν τό'κανα στις επισυνάψεις της μοτό μου !:dizzy:

Ο κόσμος είναι πολύ περίεργος τελικά... η εγώ πολύ αθώος..

:beer: :beer: :beer:

devil's animal
19/05/2006, 11:19
επειδη ετυχε ενα παρομοιο σκηνικο σ'ενα φιλο...

πριν χρονια...την παλια του μηχανη την ειχε αφησει για αρκετο καιρο σε ενα συνεργειο...πριν 2 μηνες τον καλεσαν για δικαστηριο επειδη η ιδια μηχανη ειχε κανει ληστεια σε μια κυριουλα στον δρομο...που ισχυριζονταν οτι οδηγουσε αυτος και την ληστεψε ο συνοδηγος...

εκεινη την περιοδο ομως ο φιλος και πολυ ευηπολυπτος οικογενειαρχης (καθηγητης στο επαγγελμα) ειχε παει διακοπες διαρκειας με την γυναικα του...

μου ειπε λοιπον οτι την ειχε αφησει την μηχανη (δεν θυμαμαι μαρκα και τυπο) τωρα εχει ενα τρανσαλπ...στο συνεργειο για φτιαξιμο...κανα μηνα...

θυμαται και κατι τσογλανακια που δουλευαν εκει...και ο ιδιος που ειχε το συνεργειο δεν ηταν και το καλυτερο παλικαρι.....

και ισχυριζονται οι μπατσοι οτι δεν τον εβρισκαν:look: :look: με διευθυνσεις ολα απο εφοριες...δεη...οτε...ευδαπ και τον βρηκαν τωρα!!!:eek: :eek:

ευτυχως εγινε το δικαστηριο και εληξαν ολα καλα...αλλα θα μπορουσαν να του εχουν λερωσει το ποινικο μητρωο και καθως δουλευει και σε ιδιωτικο σχολειο...τα πραγματα θα γινοντουσαν πολυ δυσκολα....

γι'αυτο προσοχη αλητες!!!

zireous
20/05/2006, 18:58
Εγώ πάντος "ξύνω" με το gimp ακόμα και αριθμούς πλαισίου...

tsoukas77
20/05/2006, 21:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
η διαφορά είναι ότι έτσι διευκολύνεται κάποιον που θέλει να κάνει την απάτη
αντί να στήνεται στο δρόμο και να σταμπάρει μηχανές πατάει μερικά κουμπιά στο pc του και βρίσκει αυτό που θέλει

Δηλαδη,ειναι πιο ευκολο να μπω σε ενα pc,να δω μια φωτογραφια,μετα να ψαξω να δω που μενει ο ιδιοκτητης,που την παρκαρει απο το να σταμπαρω μια παρκαρισμενη μοτοσυκλετα;

zolotas
21/05/2006, 00:05
ειμαι της αποψης να μην φαινονται πινακιδες αλλα και προσωπα ........

sotpag
21/05/2006, 00:26
Τι να λέει ρε παιδια, από μια φωτο κινδυνεύουμε, εδώ είμαστε στο δρόμο κάθε μέρα, δεν μπορούν να την αντιγράψουν, κτλ, δεν είναι κάτι κρυφό (αρ. τραπέζης κλπ) πινακίδα είναι και φαίνεται είτε στον δρόμο είτε στη φωτο για μένα περισσότερο κίνδυνο διατρέχεις στον δρόμο, τώρα αν είναι να σου κάτσει τι να πω,

Για βάλτε το χειρότερο, σου κλέβουν τη μηχανή – αυτοκίνητο και πριν το καταγγείλεις κάνουν ληστεία ή χτυπούνε ένα πεζό… , άντε μετά να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας

gregorgeous89
24/05/2006, 13:08
E tote as forame kai maskes sto dromo kai (akomi xirotera) as kamouflaroume tis pinekides.Oi pinakides re pedia den eine prosopika dedomena.Ean eitan tha tis krivame.