PDA

View Full Version : Τα Κοκκινα Φαναρια!

fantacid
18/05/2006, 16:05
το θεμα ειναι απλο....
Η μηχανη ειναι αρκετα πιο ευελικτη απο ενα "κουτι" στους δρομους της πολης.ακομα κ καποιοες "παρανομιες" με τη μηχανη μοιζουν να μην ισχυουν(?) αναστροφες, ανεβασμα περζοδρομιων,διασχιση πεζοδρομων ακομα κ καποια "νεκρα" κοκκινα φαναρια φαινονται ακρως βαρετα.

Ποσα κοκκινα φαναρια διασχιζεται καθημερινα??(γιατι αν μου πειτε οτι τα περνατε ΟΛΑ πρασινα ....χμμμμ)

εγω ειμαι στο 30-40% ειναι κοκκινα,επειδη κανω καποιες στανταρ διαδρομες κ εχω μαθει τις αλλαγες φαναριων που τις εκμεταλευομαι καταλληλως!

sapila racing
18/05/2006, 16:14
:confused: :confused:
Συγχαρητήρια!!!!
Αφού το θεωρείς ΟΚ να περνάς με κόκκινο, φαντάζομαι δεν θα σε πειράξει όταν σου την χώσει και το κουτί που πέρασε με κόκκινο....

:eek:

Και πριν ρωτήσεις.
Οχι δεν περνάω όύτε 1 με κόκκινο, και απαιτώ να μην περνάει και κανένας άλλος.

Πριν από 15 χρόνια περνούσα κι εγώ, μέχρι που κατάλαβα την μ%$#@ια μου....
Αλλά απ ότι βλέπεις κι εσύ :nono:

Αν όποιος πέρναγε με κόκκινο έχανε το δίπλωμα του για 3 μήνες, θα γλυτώναμε πολλούς νεκρούς κάθε χρόνο, για σκέψου το...

Nik0s
18/05/2006, 16:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
"νεκρα" κοκκινα φαναρια φαινονται ακρως βαρετα.

Και που να δεις άλλα νεκρά πράγματα πόσο βαρετά είναι.....

:rolleyes:

CyBeRseXX
18/05/2006, 16:37
Ποσα κοκκινα φαναρια διασχιζεται καθημερινα??(γιατι αν μου πειτε οτι τα περνατε ΟΛΑ πρασινα ....χμμμμ)

Pote kokkino! Panta perimeno na ginei prasino!

crs-k
18/05/2006, 16:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Συγχαρητήρια!!!!
Αφού το θεωρείς ΟΚ να περνάς με κόκκινο, φαντάζομαι δεν θα σε πειράξει όταν σου την χώσει και το κουτί που πέρασε με κόκκινο....

:eek:

Και πριν ρωτήσεις.
Οχι δεν περνάω όύτε 1 με κόκκινο, και απαιτώ να μην περνάει και κανένας άλλος.

Πριν από 15 χρόνια περνούσα κι εγώ, μέχρι που κατάλαβα την μ%$#@ια μου....
Αλλά απ ότι βλέπεις κι εσύ :nono:

Αν όποιος πέρναγε με κόκκινο έχανε το δίπλωμα του για 3 μήνες, θα γλυτώναμε πολλούς νεκρούς κάθε χρόνο, για σκέψου το...

+1000 :smokin:

Tropeas
18/05/2006, 16:47
Πολλούς βλέπω καθημερινά...
και με κοιτάνε σαν μαλάκα που περνάνε ενω εγώ κάθομαι και περιμένω...
Και ναι κύριοι είμαι ένας ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ αναμονέας πράσινου φαναριού...
και όποιοι πείτε μα κοιτάξαμε μα ήταν οκ , μα .... εύχομαι να μην σας τύχει ποτέ τίποτα, αλλά το θυμάστε το τεστ με την αρκούδα? έτσι ρουτινιάρικα μια φορά θα την πατήσετε... αλλο θα περιμένετε να δείτε, αλλο που δεν θα περιμένετε δεν θα το δείτε και...

J.R
18/05/2006, 17:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing

Ετσι οπως τα λες αλλα δεν αρκει το διπλωμα μονο, θα επρεπε να χανεις και το οχημα σου οποιο και να ειναι αυτο ειτε επαγγελματικο ειτε οχι! Δεν παιζουμε με το αν θα με πετυχεις γιατι αργησες στη δουλεια σου η βαριεσαι να περιμενεις!και οχι 3 μηνες αλλα 1 χρονο τουλαχιστον μην σου πω για παντα!!!απολυτος γιατι οσοι εχουν παει απο τετοια ατυχηματα δεν ξαναγυριζουν πισω μετα απο 3 μηνες!!!

AFTER
18/05/2006, 17:15
To φοβερο:

Εαν περναω κυριλε με 1 χλμ/ω απο ενα πεζοδρομο(μιλαμε για 10 μετρα διαδρομη) με κοιτανε ολοι με μισο ματι.

Εαν περασει διπλα ο παπιας κομματια δεν συμβαινει τιποτα.

Μια φορα δοκιμασα να περασω πιο γρηγορα και ανοιξανε ολοι σαν να ζητουσαν συγνωμη

Εννοειται οτι δεν ξαναεπιχειρησα, αλλα ποιος μπορει να μου το εξηγησει αυτο!
Δηλαδη θελουν τρομοκρατια για να σε σεβαστουν?

Nik0s
18/05/2006, 17:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από AFTER
Εαν περασει διπλα ο παπιας κομματια δεν συμβαινει τιποτα.

Εννοειται οτι δεν ξαναεπιχειρησα, αλλα ποιος μπορει να μου το εξηγησει αυτο!
Δηλαδη θελουν τρομοκρατια για να σε σεβαστουν?

Να σου πω γιατί....

Γιατί τον παπάρα τον πάπια με τη sebring που περνάει και ξυπνάει τη γειτονιά,
ο ηλίθιος ο Έλληνας τον έχει αφομοιώσει και τον θεωρεί πλέον δεδομένο: και τη φασαρία του, και την καγκουριά του. Αν βγαίνανε και τους μαζεύανε όλους θα γλυτώναμε πολλές ημικρανίες....

:mad:

Η δουλειά μου είναι σε δρόμο που κατακλύζεται όλη μέρα από μηχανάκια παρκαρισμένα παντού, νόμιμα και παράνομα, με εκατοντάδες μηχανάκια να την κάνουν από το πεζοδρόμιο επειδή το ταξί σταμάτησε, και να περνάνε μέσα από τον κόσμο και μπροστά από τις βιτρίνες που ψωνίζει ο κόσμος....

Αλλά αφού τέτοιοι είμαστε..... :sad:

Χωμάτινος
18/05/2006, 18:00
Είμαστε παιδιά που μεγαλώσαμε μέσα σε ένα καθεστώς ατιμωρησίας.

Γιά κάποιους από εμάς ισχύει αυτό που έλεγε ο Αύγουστος Καντ "Επάνω μου ο έναστρος ουρανός και μέσα μου ο ηθικός νόμος".

Για κάποιους άλλους πάλι, όχι.

J.R
18/05/2006, 18:09
Εχω βαρεθει να ακουω για οτι στραβο συμβαινει στην Ελλαδα να λεμε σαν δικαιολογια "ε τι να κανουμε ετσι ειμαστε εμεις οι Ελληνες...." ολα τα ακουω βερεσε, δεν λεω οτι ειμαι κ ο τελειος αλλα προσπαθω να ξεπερασω καποιες κλισε ελληνικες νοοτροπιες!Στην ουσια κοροιδευουμε τον εαυτο μας γιατι στο τελος ολοι απο τις ιδιες μαλακιες "παμε", και δεν κανουμε τιποτα για να αλλαξουμε το εκαστωτε προβλημα. πρεπει να πεσει βουρδουλας σε οσους παρανομουν ειτε ειναι μικρο το κακο ειτε οχι! αν ξεκινησουμε με το φοβο μετα θα ερθει και ο σεβασμος και θα τα κανουμε ολα οπως πρεπει αυτοματα χωρις να σκεφτουμε "χμμ να παρω κρανος γιατι θα με γραψουν η οχι..." κτλ..

Nik0s
18/05/2006, 18:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από J.R
Εχω βαρεθει να ακουω για οτι στραβο συμβαινει στην Ελλαδα να λεμε σαν δικαιολογια "ε τι να κανουμε ετσι ειμαστε εμεις οι Ελληνες...."

Δεν το έθεσα ως δικαιολογία....:sick:

Innersense
18/05/2006, 18:14
"Θέλω ν' ακούσω
ένα παράξενο τραγούδι που να λέει
για ένα αυτοκίνητο ανοιχτό στην παραλία
για μια βόλτα, με μια παρέα
που δεν χρειάζεται κανείς τους να μιλάει
μονάχα ο καθένας να κοιτάει όπου γουστάρει
ένα σκυλί, ένα ζευγάρι
τις μηχανές που ξεκινάνε πριν ανάψει το φανάρι"

Θα συμφωνήσω το ορθών είναι να μην διανοούμαστε να διασχίσουμε με κάτι άλλο εκτός του ¨πράσινου¨. Και επιπλέον όποιος έχει αίσθηση του πόσο εκτεθειμένος είναι πάνω στην μηχανή δεν διασχίζει τον δρόμο ΟΥΤΕ με πράσινο αν δεν ελέγξει ο ίδιος πρώτα.

Παρόλα αυτά η εκτεταμένη χρήση της μηχανής στο κέντρο οδηγεί στο εξής φαινόμενο: Φτάνοντας στο φανάρι και περιμένοντας στη διασταύρωση αν παρατηρήσουμε το πεζοφάναρο του κάθετου δρόμου στο οποίο βρισκόμαστε, γίνετε πράσινο (πράγμα το οποίο σημαίνει ότι το φανάρι του κάθετου δρόμου περνάει από την πορτοκαλί ένδειξη στην κόκκινη) μερικά δευτερόλεπτα ΠΡΙΝ το φανάρι στο οποίο βρισκόμαστε γίνει πράσινο.

Πράγμα το οποίο σημαίνει πρακτικά ότι για όσους έχουν λιώσει στην οδήγηση μέσα στο καμίνι της Αθήνας, το γκάζι ανοίγει ενώ το φανάρι είναι ακόμα κόκκινο...

J.R
18/05/2006, 18:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nik0s
Δεν το έθεσα ως δικαιολογία....:sick:
δεν το εθεσα προσωπικα σε σενα φιλε :a10:
αλλα μας εχει γινει εμονη πλεον αυτη η ατακα και σε πολλους περναει σαν δικαιολογια για να καλυψουν τη μ@λακια που κανανε...χωρις στην ουσια να αλλαζει κατι

afrotwin
18/05/2006, 18:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από χωμάτινος
Είμαστε παιδιά που μεγαλώσαμε μέσα σε ένα καθεστώς ατιμωρησίας.

Γιά κάποιους από εμάς ισχύει αυτό που έλεγε ο Αύγουστος Καντ "Επάνω μου ο έναστρος ουρανός και μέσα μου ο ηθικός νόμος".

Για κάποιους άλλους πάλι, όχι.

esena se fantazome me filous sou me dermatina kolita na aftomastigoneste mexri telikis malakias...
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

kakos den mas timorousane apo mikra
kakos den mas dernane den mas klidonane na mas afinoume nistika ke ala tetia mpas ginoume kaloi an8ropoi
:lol: :lol: :lol:

re sas exi varesi i zesti ke akoma den epiasan gia ta kala
:rotflmao: :lol: :rotflmao:

latris mixanis
18/05/2006, 18:32
Έχουμε την ''παιδεία'' της Αναρχίας!Δεν σεβόμαστε τίποτα και κανείς δεν μπορεί να μας ορίσει τίποτα ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι απλά να μην υπακούμε τους Νόμους που υπάρχουν,θα μας πεις κάποιος καμπούρη ή θα είμαστε δαχτυλοδειχτούμενοι?? Όλοι οι Νόμοι βγαίνουν για να υπάρχει μια φυσιολογική ροή των πραγμάτων και να μην επικρατεί χουλιγκανισμός και αναρχία δλδ ο καθένας να κάνει ότι του καπνίζει.
Σίγουρα δεν είναι ότι ποιο ωραίο να περιμένεις πόση ώρα στο φανάρι ή να πρέπει να κάνεις έναν ολόκληρο κύκλο για να πας σπίτι/δουλειά σου αλλά πρέπει να περιμένουμε το πράσινο,να στρίψουμε στο σωστό στενό. Τα πεζοδρόμια είναι για τους πεζούς και οι σημάνσεις για όλους.
Την ώρα που ξεκινάς με κόκκινο αν σε χτυπήσει ένα αμάξι και πάθεις σοβαρή ζημειά ή πεθάνεις γιατί να έχει ενοχές τύψεις ή και έναν ''φόνο'' πάνω του ο άλλος για δική σου(δεν το βάζω προσωπικά) μαλακία???
Ας αργήσω στη δουλειά ή ας ξυπνήσω λίγο νωρίτερα αντί να περάσω με κόκκινο.Προσέχουμε για να έχουμε:winka:

:wave2:

Χωμάτινος
18/05/2006, 18:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από afrotwin
esena se fantazome me filous sou me dermatina kolita na aftomastigoneste mexri telikis malakias...
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

kakos den mas timorousane apo mikra
kakos den mas dernane den mas klidonane na mas afinoume nistika ke ala tetia mpas ginoume kaloi an8ropoi
:lol: :lol: :lol:

re sas exi varesi i zesti ke akoma den epiasan gia ta kala
:rotflmao: :lol: :rotflmao:

γκουχγκουχ, λοιπόν, πάμε πάλι ..

"επάνω μου ο έναστρος ουρανός και μέσα μου ο ηθικός νόμος".

Ο ποιητής θέλει να πεί ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν ΕΜΦΥΤΗ την έννοια του δικαίου ( χωρίς να τους έχει επιβληθεί δι' οιονδήποτε τρόπο) και την θεωρούν τόσο αυτονόητη, όσο εμφανή είναι τα άστρα στο ουράνιο στερέωμα.

το "ξυλο" και τα μαστίγια που τα είδες; :confused:

Thoreevos
18/05/2006, 19:09
έχω κοντέψει να χάσω το κεφάλι μου με κόκκινο που πάτησα προ ετών. από τότε το σκέφτομαι κανά μισάωρο πριν αν αξίζει, και λόγω του ότι στο κέντρο με έχουν γράψει κανα δυο φορές για κόκκινο, καταλήγω στο ότι δεν αξίζει το ρίσκο, ούτε για την ενδεχόμενη στούκα, ούτε για το ενδεχόμενο πρόστιμο, ούτε για το παράδειγμα που δίνεις ούτε ούτε ούτε...

το μόνο που κάνω είναι να παρατηρώ κ να μελετάω τα φανάρια κ τις διασταυρώσεις έτσι ώστε στην περίπτωση που είμαι σε κατάσταση άμεσης επείγουσας πανικόβλητης κλπ κλπ βιασύνης να προσπαθήσω φτάσω σώος και χωρίς να έχω πάρει κανένα στο λαιμό μου.

αυτά..
κάτι άτομα που το περνάνε το κόκκινο στεγνό, κάτι μάγκες που με το κοντομάνικο ξέκρανοι προσπερνάνε ενοχλημένοι κιόλας που περιμένεις το πράσινο, τις πιο πολλές φορές τους λυπάμαι. ποτέ να μην πάθουν τίποτα.
...για να πω την αλήθια, κάτι αρχίδια την αξίζουν τη στούκα, αλλά αυτό είναι άλλο παραμύθι..

τεσπα..
είπα κ εγώ τη μαλακία μου..
παλιότερα στο ΜΟΤΟ είχε ένα ολοσέλιδο σκίτσο με ένα τύπο που από τα φρένα κόντευε να διπλώσει το μηχανάκι τιμόνι-σέλα κ ένα τύπο που πέρναγε με αμάξι το κόκκινο, με από πάνω το μήνυμα "ΜΗΝ ΠΑΤΑΤΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ"...

εν γένει, άλλοι που περιμένουν είναι μαλάκες ή ξενέρωτοι, άλλοι που το περνάνε είναι προνοητικοί, μάγκες ή έξυπνοι..
τελικά η διχόνοια υπάρχει σε όλες τις 'φάρες', όπου κ αν συμμετέχεις, ότι κ εαν κάνεις.

...και καλή τύχη μάγκες

ΓκαζοφωνιΞ
18/05/2006, 21:18
Ποτε μα ΠΟΤΕ δεν περναμε με κοκκινο...

Εγω προσωπικα και με πρασινο οταν περνα ω κανω και εναν ελεγχο...

powerphot
18/05/2006, 21:47

εγω ειμαι στο 30-40% ειναι κοκκινα,επειδη κανω καποιες στανταρ διαδρομες κ εχω μαθει τις αλλαγες φαναριων που τις εκμεταλευομαι καταλληλως!

Μπορείς να μας κάνεις την χάρι να σταματήσεις να περνας με ΚΟΚΚΙΝΟ ??

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΑ-ΣΤΑΥΡΩΘΩ ΚΑΤΑΛΑΘΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

Ευχαριστώ!

the_passenger
18/05/2006, 22:06
Νομίζω οτι είναι πολύ πιό περίπλοκα τα πράγματα, είδικά για τις μοτό, από το κόκκινο - πράσινο.

Χαλαρά μπορεί να σκοτωθείς περνόντας με πράσινο............... :look:

ο νοών νοείτω............

fantacid
19/05/2006, 00:11
εχετε απολυτο δικιο!
Ακομα κ με πρασινο τσεκαρω δεξια+αριστερα πριν περασω,ακομα κ καθετο μονοδρομο να περασω τσεκαρω μπας κ ερχετε αλλος απο το αντιθετο ρευμα,ακομα κ τα παρκαρισμενα αυτοκινητα δεξια κ αριστερα που βλεπω οτι ο οδηγος ειναι μεσα περιμενω οτι μπορει κ να ξεκινησει χωρις καν να μου δωσει την παραμικρη σημασια.

Δεν λεω οτι περναω τα κοκκινα αβερτα.
εννοειτε πως κ σταματω ΚΑΝΟΝΙΚΑ στα κοκκινα,απλα αρκετες φορες ενω ειμαι σταματημενος κ βλεπω πως οι δρομοι του πρασινου ειναι ΑΔΕΙΟΙ κ ΟΧΙεαν βλεπω πως ερχετα αλλος κ λεω οτι προλαβενω (γιατι μια φορα να κανεις λαθος φτανει!) μονο τοτε περναω το κοκκινακι.

Σιγουρα εχετε βρεθει κ σεις σε αυτη τη κατασταση κ λυγισατε....

DimChios
19/05/2006, 01:53
....Σιγουρα εχετε βρεθει κ σεις σε αυτη τη κατασταση κ λυγισατε....

ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ? :mad:

Ποτέ μη κρίνουμε εξ' ιδίων...:nono:

DimChios
19/05/2006, 01:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από powerphot
Μπορείς να μας κάνεις την χάρι να σταματήσεις να περνας με ΚΟΚΚΙΝΟ ??

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΑ-ΣΤΑΥΡΩΘΩ ΚΑΤΑΛΑΘΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

Ευχαριστώ!

+1000

:a18:

FestoNero
20/05/2006, 17:49
Σκεφτείτε το εξης:
Βρισκεστε σε μια μεγάλη ευθεία, μες την ερημιά..
(Αυτη τη στιγμή μου έρχεται η Μαραθώνος στο μυαλό)
Είστε ολομόναχοι, δ βλέπετε αμάξι/μηχανή/πεζό/τάνκ πουθενά..
Και είναι ένα φανάρι μπροστά σας..
Το φανάρι ειναι για διάβαση πεζών..
Όμως δεν υπάρχει κανείς στη διάβαση.
(Προσοχή ΔΕΝ είναι διασταύρωση)
Το φαναρι γίνεται κόκκινο καθώς το πλησιάζετε με ταχύτητα 50-60χλμ/ωρα.
Θα σταματήσετε για τον ανύπαρκτο πεζό;
Τον δρόμο, τον ξέρετε.
Δεν είναι καινούργιος για εσάς, δεν υπάρχει περίπτωση να κρύβεται κανένα αμάξι πίσω απο κάποιο εμπόδιο.
Δεν θέλω να μου απαντήσετε.
Σκεφτείτε το.
Εγώ δεν σταματαω.
Κόβω, ελέγχω και περνάω.

wild_cat/anima
20/05/2006, 18:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από FestoNero
Σκεφτείτε το εξης:
Βρισκεστε σε μια μεγάλη ευθεία, μες την ερημιά..
(Αυτη τη στιγμή μου έρχεται η Μαραθώνος στο μυαλό)
Είστε ολομόναχοι, δ βλέπετε αμάξι/μηχανή/πεζό/τάνκ πουθενά..
Και είναι ένα φανάρι μπροστά σας..
Το φανάρι ειναι για διάβαση πεζών..
Όμως δεν υπάρχει κανείς στη διάβαση.
(Προσοχή ΔΕΝ είναι διασταύρωση)
Το φαναρι γίνεται κόκκινο καθώς το πλησιάζετε με ταχύτητα 50-60χλμ/ωρα.
Θα σταματήσετε για τον ανύπαρκτο πεζό;
Τον δρόμο, τον ξέρετε.
Δεν είναι καινούργιος για εσάς, δεν υπάρχει περίπτωση να κρύβεται κανένα αμάξι πίσω απο κάποιο εμπόδιο.
Δεν θέλω να μου απαντήσετε.
Σκεφτείτε το.
Εγώ δεν σταματαω.
Κόβω, ελέγχω και περνάω.
εγώ πάλι θα σταταμήσω .....και πρασινο να ναι ένα γρήγορο έλεγχο θα τον κάνω !
κι αν βρίζουν οι από πίσω ....όσα λένε γράφονται ............κανονικά!

fantacid
20/05/2006, 19:15
κοιτα,χωρις ελεγχο ουτε πρασινο δε περνας,ακομα κ καθετο μονοδρομο ελεγχω κ τα δυο ρευματα γιατι υπαρχουν κατι παλικαρια ..........

latris mixanis
20/05/2006, 21:30
Ότι έλεγχο και να κάνουμε δεν περνάμε αν είναι κόκκινο, είναι απλά τα πράγματα!!!

Innersense
21/05/2006, 00:11
α ξέχασα...

θα μπορούσα να το βάλω στα ανέκδοτα αλλά εδώ νομίζω ότι κολάει τέλεια:

κυκλοφορία στην Ασία!

http://www.flurl.com/item/kykloforia_stin_Asia_u_138851/

dimmeneidis
22/05/2006, 05:24
Εγω πάντως δέν εχω περάσει ποτέ μου με κόκκινο γιατι την εχω πατήσει άσχημα πριν 5 χρόνια αλλά ευτυχώς είμουν με το αμάξι. Έ, που και πού να περάσω με βαθύ πορτοκαλί :smokin: αλλά σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις! Όσο πιο πολύ υπακούμε στα φανάρια τόσο το καλύτερο γιατί η στραβή θα τύχει καποια στιγμή.

jp79
22/05/2006, 08:38
Ωραία... στα κόκκινα φανάρια σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τα παραβιάζουμε. Με τον ίδιο απόλυτο τρόπο όμως για να είμαστε απόλυτα σωστοί θα πρέπει να σεβόμαστε απόλυτα τα όρια ταχύτητας. Δεν θα πρέπει να πρέπει ποτέ να περνάμε ανάμεσα απο τα αυτοκίνητα στην κίνηση, Να κρατάμε ένα μέτρο απόσταση κάθε φορά που προσπερνάμε κάποιον, Να μην πατάμε ποτέ την διαχωριστική λωρίδα. Δεν μπορούμε να είμαστε απολύτοι όταν διαλέγουμε ποιους νόμους θα υπακούσουμε.

Θα μου πείτε ότι το να σταματάς στα φανάρια και να περιμένεις το πράσινο είναι πάρα πολύ εύκολο και σώζει ζωές. Θα συμφωνήσω μαζί σας για τα φανάρια αλλά και πάλι δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι. Δεν περιμένουμε το πράσινο γιατι το λέει ο νόμος αλλά για την δική μας προστασία όπως θα μπορούσαμε να παραβιάσουμε το κόκκινο πάλι για την δική μας προστασία. Έχω ακούσει ιστορίες για πολλούς που περιμένανε κανονικά το πράσινο και τους την έπεσε απο πίσω κάποιος. Κάθε φορά που περιμένω το πράσινο την νύχτα φοβάμαι Προτιμώ να το παραβιάσω πολύ προσεχτικά και να αντιμετωπίσω τον κίνδυνο που έρχεται πίσω μου όταν είμαι και εγώ σε κίνηση. Τώρα άμα περάσει ένας γορίλας και δεν τον δώ είμαι άξιος της μοίρας μου.

Tropeas
22/05/2006, 09:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από jp79
Έχω ακούσει ιστορίες για πολλούς που περιμένανε κανονικά το πράσινο και τους την έπεσε απο πίσω κάποιος.

Δυο φορές:
1. την πρώτη ποιο σοβαρά και με δεύτερο άτομο μου σπασε την βάση της πινακίδας πλάγιασε το μηχανάκι, ευτυχώς δεν πέσαμε και δεν φύγαμε μπροστά γιατί έχω συνηθίσει και ασυναίσθητα πατάω το μπροστά φρένο σε στάση... αν φεύγαμε μπροστά με το πράσινο των άλλων επι της Βουλιαγμένης άστο... Ο τύπος : "συγνώμη δεν σας είδα , δεν υπολόγισα κλπ κλπ" τι να του πεις...?
2. Σε φανάρι κοίταζε ο χαζοβιόλης το σήμα των πεζών και άφηνε λιγο λίγο το πόδι απο το φρένο και επειδή ήταν κατηφόρα την άκουσα εγω κανονικά στο χτύπημα απο πίσω....

Τα παραπάνω δεν με κάνανε να περνάω κόκκινα αλλά να μάθω να μην στέκομαι στην ΕΛΛΑΔΑ στην μέση μπροστά στο φανάρι αλλά στην άκρη... (αν και το νόμιμο είναι στην μέση) :sick: :rolleyes:

Maira
22/05/2006, 09:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από Innersense
"Θέλω ν' ακούσω
ένα παράξενο τραγούδι που να λέει
για ένα αυτοκίνητο ανοιχτό στην παραλία
για μια βόλτα, με μια παρέα
που δεν χρειάζεται κανείς τους να μιλάει
μονάχα ο καθένας να κοιτάει όπου γουστάρει
ένα σκυλί, ένα ζευγάρι
τις μηχανές που ξεκινάνε πριν ανάψει το φανάρι"

Φτάνοντας στο φανάρι και περιμένοντας στη διασταύρωση αν παρατηρήσουμε το πεζοφάναρο του κάθετου δρόμου στο οποίο βρισκόμαστε, γίνετε πράσινο (πράγμα το οποίο σημαίνει ότι το φανάρι του κάθετου δρόμου περνάει από την πορτοκαλί ένδειξη στην κόκκινη) μερικά δευτερόλεπτα ΠΡΙΝ το φανάρι στο οποίο βρισκόμαστε γίνει πράσινο.

Πράγμα το οποίο σημαίνει πρακτικά ότι για όσους έχουν λιώσει στην οδήγηση μέσα στο καμίνι της Αθήνας, το γκάζι ανοίγει ενώ το φανάρι είναι ακόμα κόκκινο...

Τέτοια κόκκινα έχω περάσει πολλά,με την διαφορά ότι κοιτώντας το πεσοφάναρο του κάθετου, έχεις πολύ καλή αντίληψη για το αν έρχεται κανένας φρικαρισμένος έτοιμος να περάσει με κόκκινο, και να σε κάνει καπνό με το που θα ξεκινήσεις με πράσινο και νόμιμα!!!!

Όσο για τα κόκκινα της νύχτας, κάτι άκυρα φανάρια που δεν περνάει ψυχεί, πότέ! Πάντα με πράσινο! Έχω ακούσει συμβάν, είχαν σκοτωθεί μάνα και κόρη έτσι! Πέρασαν με κόκκινο, αφού είχαν κοιτάξει τονκάθετο και τους πήρε σβάρνα κάποιος που κατέβαινε με 220 και βέβαια πέρναγε με πράσινο!

Ναι έχω περάσει με κόκκινο. Ένα φανάρι στη γειτονιά μου! Είναι φανάρι που στρίβει δεξιά σε ώρα που ο κάθετος κόβει την άλλη κατεύθυνση με φανάρι για να στρίψει! Είναι κάτω από γέφυρα και είναι λάθος χρόνος του κόκκινου σε εκείνο το σημείο! Απλά καθυστερεί πολύ να ανάψει σε σχέση με την διακοπή που γίνεται στην κυκλοφορία του κάθετου! Το μελετάω 3 χρόνια! Άρχησα να περνάω με κόκκινο τον τελευταίιο μήνα!

Λάθος? Μπορεί! Αλλά είναι και το μόνο όσον αφορά τα φανάρια! Ακόμα και στο πουθενά να υπάρχει φανάρι, καλύτερα να περιμένεις! Μπορεί να σε στείλει κανείς από το πουθενά για το τίποτα!!!!

angels_gr
22/05/2006, 10:51
Ρε παιδια το κόκκινο δεν θέλω να το παραβιάζω με τίποτα αλλά υπάρχουν περιπτώσει που λες πως τα φανάρια τα έβαλαν επίτηδες για να παρανομείς!!! Στην πόλη μου ήμαστε 5 αυτοκίνητα και μας έβαλαν φανάρια. Οκ, σε κάποια σημεία ας πούμε πως είναι απαραίτητα. Τα περισσότερα όμως είναι για να κάθεσαι μόνος σου και να περιμένεις να ανάψει το πράσινο. Και λίγο πιο κάτω που υπάρχει λόγος για να βάλουν φανάρια λόγω της επικίνδυνης διασταύρωσης, δεν έχουν βάλει!!!

nimbus
22/05/2006, 17:10
...κάποιοι ίσως χρειαστεί να μάθουν τα σήματα πάλι...
ή αλλιώς να τα θυμηθούν...:winka:

Thoreevos
23/05/2006, 18:10
όταν γινόντουσαν τα έργα για το metro στον Αγιο Αντώνιο, το φανάρι ακριβώς πριν τον Αγιο Αντώνιο ερχόμενο από Αθήνα, ενώ είχε κλείσει ο δρόμος κ γενικότερα υπήρχε ένα χάος οδοστρώματος, φαναριών , πεζοδιαβάσεων κλπ, μόνο δεξιά μπορούσες να κάνεις, βόλτα γύρω γύρω την εκκλησία, για να πας τελικά για Περιστέρι.

Αυτό το φανάρι καθόταν χωρίς κανένα ουσιώδη λόγο, κόκκινο.

Αυτό το φανάρι πέρασα κόκκινο, και πίσω από τα δεντράκια δεξιά (όποιος είχε περάσει από εκεί τότε καταλαβαίνει) ήταν μπλόκο. Και με γράψανε. Με τα φάρμακα και τη συνταγή στο χέρι. Ότι κουβέντα κ να έκανα για το φανάρι/βιασύνη/φαρμακείο μόνο καλύτερη δεν έκανε τη διάθεση του οργάνου της τάξης... Χαλάλι τους...

Εν κατακλείδι...

ΟΥ ΜΠΛΕΞΕΙΣ!

.....:wave2:

afrotwin
23/05/2006, 18:36
an pernate me kokino sigoura pinete redbull pou periexi tavrini
ke fisika antidrate san tavros sto kokino...
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

DimChios
23/05/2006, 21:34
Μάγκες!
Θα το ξαναπώ!

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ!!! (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=23234&perpage=20&pagenumber=1)

ΤΕΛΟΣ!!!

THEOD
23/05/2006, 21:52
Τελικά τα χιλιάδες μέλη αυτού του φόρουμ είναι όλοι ΤΕΛΟΙΟΙ και ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟΙ μοτοσυκλετιστές, που ΠΑΝΤΑ κυκλοφορούν με πλήρη εξοπλισμό πίστας ακόμα και με 40 βαθμούς, ΠΑΝΤΑ τοπ ποιότητα κράνος, ΠΟΤΕ δεν περνάνε με κόκκινο, ΠΟΤΕ δεν πάνε ούτε 10 μέτρα ανάποδα στον έρημο μονόδρομο, ΠΟΤΕ δεν οδηγούν στο πεζοδρόμιο, ΠΑΝΤΑ παρκάρουν προσεκτικά την καλή τους ώστε να μην εμποδίζει τους πεζούς, κλπ

Τι να σας πω ρε παιδιά....τόσο συγκινημένος έχω να νοιώσω χρόνια.... :yuck: :yuck: :yuck:

Φυσικά υπάρχουν κάποιες ελαχιστότατες εξαιρέσεις που έχουν το θάρρος να ψελλίσουν ότι εεε που και που περνάνε κανένα κοκκινάκι....τους αλήτες....

Στην πυρά γρήγορα.....:rotflmao: :rotflmao:

FestoNero
23/05/2006, 22:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
Στην πυρά γρήγορα.....:rotflmao: :rotflmao: Να βαλουμε και καμια μπριζολιτσα;;; :D :D :D

THEOD
23/05/2006, 22:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από FestoNero
Να βαλουμε και καμια μπριζολιτσα;;; :D :D :D

Μην λες τέτοια βραδιάτικα....και κάνει και λίγο πείνα.... :a8: :a8: :a8:

dbandit
23/05/2006, 22:15
Nαι αστο μου ειρθε κ εμενα κατι τις...:lol:

alexk
24/05/2006, 02:17
Τελικά τα χιλιάδες μέλη αυτού του φόρουμ είναι όλοι ΤΕΛΟΙΟΙ και ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟΙ μοτοσυκλετιστές, που ΠΑΝΤΑ κυκλοφορούν με πλήρη εξοπλισμό πίστας ακόμα και με 40 βαθμούς, ΠΑΝΤΑ τοπ ποιότητα κράνος, ΠΟΤΕ δεν περνάνε με κόκκινο, ΠΟΤΕ δεν πάνε ούτε 10 μέτρα ανάποδα στον έρημο μονόδρομο, ΠΟΤΕ δεν οδηγούν στο πεζοδρόμιο, ΠΑΝΤΑ παρκάρουν προσεκτικά την καλή τους ώστε να μην εμποδίζει τους πεζούς, κλπ

Προσωπικά μιλόντας και όσο και άν ακούγεται περίεργο, τα εφαρμόζω αυτά, εκτός του "να παρκάρω πάντα δίχως να ενοχλώ πεζούς" και φυσικά δεν τηρώ τα όρια ταχύτητας πολλές φορές.

Συγγνώμη άν η εγκράτεια μου χαρακτηρίζεται από πολλούς ώς φλωριά.:ZZZ:

jp79
24/05/2006, 07:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
Μάγκες!
Θα το ξαναπώ!

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ!!! (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=23234&perpage=20&pagenumber=1)

ΤΕΛΟΣ!!!

Αυτό που έπαθες εμένα μου λέει να σταματάω σε κάθε διασταύρωση έχω δεν έχω πράσινο και να ελέγχω... επίσης μου λέει να μην περιμένω στα κόκκινα φανάρια μετά τις 12 γιατί μπορεί να μου την πέσει κάποιος μεθυσμένος απο πίσω

gdevelek
24/05/2006, 09:50

κι εγώ στην πυρά παρακαλώ, αλλά να με μαρινάρετε πρώτα

όταν θέλω να στρίψω δεξιά, και μόνο τότε, ορισμένες φορές την κάνω τη λαδιά μου (και με απόλυτη ασφάλεια, αφού το χειρίζομαι ως ΣΤΟΠ)

όπως την κάνουν και πολλοί από τους κατηχητές αυτής της κουβέντας

DUKASII
24/05/2006, 10:16

Τι να σας πω ρε παιδιά....τόσο συγκινημένος έχω να νοιώσω χρόνια.... :yuck: :yuck: :yuck:

Φυσικά υπάρχουν κάποιες ελαχιστότατες εξαιρέσεις που έχουν το θάρρος να ψελλίσουν ότι εεε που και που περνάνε κανένα κοκκινάκι....τους αλήτες....

μια απο τα ιδια..

εγω σπανια ειμαι μεσα σε αυτα τα νομιμα πλαισια που περιέγραψες...

ε περναω κανα κοκκινακι που και που..σε ελεγχομενες καταστασεις παντα..

ε κανω τιποτα σουζες..εντο..οπου βρω..
γενικα...ειμαι λιγο μαλακακος...και παω και που και που και λιγο αναποδα...

αλλα παντα μα παντα...μα παντα σου λεω...

οταν τα κανω αυτα..μετα νιωθω ασχημα..εχω τυψεις..

crs-k
24/05/2006, 11:16

ΜΗΝ νοιωθεις και τοση πολυ συγκινηση ρε Θαναση γιατι θα μας παρασυρεις και θα κλαψουμε ... :( :bawl:

Συμφωνω οτι ΔΕΝ υπαρχει κανενας οδηγος μηχανης που ΔΕΝ κανει καποια "παρανομια"!

Και μονο το οτι περναμε αναμεσα απ' τ' αμαξια ειναι παρανομια.

Σε μονοδρομους ΟΛΟΙ εχουν παει αναποδα καποια στιγμη, αν και προσωπικα στο βαθμο που μπορω το αποφευγω.

ΔΕΝ ειναι ομως ΟΛΑ τα πραγματα ΙΔΙΑ!

Το οτι ΠΟΛΛΟΙ απο 'δω μεσα κυκλοφορουν με (οχι κει πληρη, ξυστρες ΔΕΝ φορανε πχ) εξοπλισμο ακομα και στους 40 βαθμους ειναι κατι που εχω δει με τα ματακια μου και με κανει πολυ ευτυχισμενο!

Αν εσυ και καποιοι αλλοι ΔΕΝ το κανετε, θα ειναι μαλλον γιατι το Καλοκαιρι ΔΕΝ πεφτετε ...

Τωρα γιατι εμενα μου φαινεται οτι αυτη η γ@μημενη ασφαλτος που εχουμε ΓΛΥΣΤΡΑΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ στους 40 βαθμους και φοραω ΠΑΝΤΑ μπουφαν (καλοκαιρινο) με προστατευτικα, κρανος και μποτες? :confused:

Θα φταιει το οτι ειμαι ΚΟΥΛΟΣ φαινεται ... :sick:

Για το οτι περιμενω σε ΟΛΑ τα κοκκινα, ακομα κι αυτα μπροστα στο Στρατοπεδο στους Αγ.Αναργυρους (πχ) που ΔΕΝ εχουν ΚΑΝΕΝΑ νοημα και ΚΑΜΜΙΑ διασταυρωση, μην απαντησεις ασε!
Την ξερω την απαντηση! Ειμαι Μ@λ@κας! :(

Ειπαμε οτι ΟΛΟΙ εχουμε ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην μ@λ@κια, αλλα ΔΕΝ εχουμε δικαιωμα να την διαφημιζουμε κι απο πανω ... :winka:

Μην ξεχναμε ΠΟΤΕ οτι (θελοντας ή μη) το Φορουμ λειτουργει και σαν "δασκαλος" και σκοπος του (εκτος των αλλων) ειναι κι ενας καλυτερος (Μοτοσυκλετιστικος) κοσμος! :cool:

DUKASII
24/05/2006, 11:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
ΜΗΝ νοιωθεις και τοση πολυ συγκινηση ρε Θαναση γιατι θα μας παρασυρεις και θα κλαψουμε ... :( :bawl:

Συμφωνω οτι ΔΕΝ υπαρχει κανενας οδηγος μηχανης που ΔΕΝ κανει καποια "παρανομια"!

Και μονο το οτι περναμε αναμεσα απ' τ' αμαξια ειναι παρανομια.

Σε μονοδρομους ΟΛΟΙ εχουν παει αναποδα καποια στιγμη, αν και προσωπικα στο βαθμο που μπορω το αποφευγω.

ΔΕΝ ειναι ομως ΟΛΑ τα πραγματα ΙΔΙΑ!

Το οτι ΠΟΛΛΟΙ απο 'δω μεσα κυκλοφορουν με (οχι κει πληρη, ξυστρες ΔΕΝ φορανε πχ) εξοπλισμο ακομα και στους 40 βαθμους ειναι κατι που εχω δει με τα ματακια μου και με κανει πολυ ευτυχισμενο!

Αν εσυ και καποιοι αλλοι ΔΕΝ το κανετε, θα ειναι μαλλον γιατι το Καλοκαιρι ΔΕΝ πεφτετε ...

Τωρα γιατι εμενα μου φαινεται οτι αυτη η γ@μημενη ασφαλτος που εχουμε ΓΛΥΣΤΡΑΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ στους 40 βαθμους και φοραω ΠΑΝΤΑ μπουφαν (καλοκαιρινο) με προστατευτικα, κρανος και μποτες? :confused:

Θα φταιει το οτι ειμαι ΚΟΥΛΟΣ φαινεται ... :sick:

Για το οτι περιμενω σε ΟΛΑ τα κοκκινα, ακομα κι αυτα μπροστα στο Στρατοπεδο στους Αγ.Αναργυρους (πχ) που ΔΕΝ εχουν ΚΑΝΕΝΑ νοημα και ΚΑΜΜΙΑ διασταυρωση, μην απαντησεις ασε!
Την ξερω την απαντηση! Ειμαι Μ@λ@κας! :(

Ειπαμε οτι ΟΛΟΙ εχουμε ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην μ@λ@κια, αλλα ΔΕΝ εχουμε δικαιωμα να την διαφημιζουμε κι απο πανω ... :winka:

Μην ξεχναμε ΠΟΤΕ οτι (θελοντας ή μη) το Φορουμ λειτουργει και σαν "δασκαλος" και σκοπος του (εκτος των αλλων) ειναι κι ενας καλυτερος (Μοτοσυκλετιστικος) κοσμος! :cool:
φανταζομαι λοιπον οτι και εσυ..οταν μας λες τι ωραια τσιπουρα πινεις στις εντουροβολτες σου...

ειναι και αυτο ενα μαθημα..χμμμ...

σαν να εχεις δικιο...
αμα οδηγας υπο την επιρεια αλκοολ...ειναι λογικα ολα..

υ.γ":μη παρεξηγηθεις..κουβεντα κανουμε΄.:rolleyes:

crs-k
24/05/2006, 11:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
φανταζομαι λοιπον οτι και εσυ..οταν μας λες τι ωραια τσιπουρα πινεις στις εντουροβολτες σου...

ειναι και αυτο ενα μαθημα..χμμμ...

σαν να εχεις δικιο...
αμα οδηγας υπο την επιρεια αλκοολ...ειναι λογικα ολα..

υ.γ":μη παρεξηγηθεις..κουβεντα κανουμε΄.:rolleyes:

Εχεις δικιο! :sad:

Λαθος μου ειναι !!!

Οχι το οτι πινω και το ποσο πινω, μιας και ελεγχω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τον εαυτο μου, αλλα το οτι ο αλλος ΔΕΝ μπορει να καταλαβει αυτην την διαφορα! :sick:

Αλλωστε το ειπα και πιο πριν οτι ΟΛΟΙ εχουμε δικαιωμα στην μ@λ@κια ... :dizzy:

:lol: :rotflmao: :lol:

Maira
24/05/2006, 11:37
Δεν είναι αν μπήκαμε 3 φορές στη ζώη μας ανάποδα σε μονόδρομο, αν περάσαμε 5 φορές κόκκινο φανάρι, αν επιλέξαμε να μη φοράμε κράνος ή μπουφάν (αλλά μετά να μη κλεγόμαστε κιόλας!), ή αν οδηγήσαμε 6 φορές πιωμένοι!

Το πρόβλημα είναι όταν όλα αυτά γίνονται τρόπος οδήγησης και συστηματικές παραβιάσεις! Το να μη φοράει κάποιος προστατευτικά, επιλογή του στην τελική, αυτός θα σκωτωθεί (δεν είμαι υπέρ αυτής της άποψης αλλά από μια πλευρά είναι σωστή).

Το να περάσει με κόκκινο όμως, να πάει ανάποδα, να οδηγεί τύφλα, παίζει και με τις ζωές των άλλων που θα βρεθούν μπροστά του!

Και στην τελική πόσοι φεύγουν κάθε Δευτέρα από το Δέλεαρ, έχοντας πιεί αρκετά?????

Ναι, δεν τους πιάνει, δεν τους πειράζει (μας δουλεύουν?)

Τι να το κάνω το κράνος και το μπουφάν όταν από την άλλη προκαλώ μόνος μου τη μοίρα μου? Ή μήπως τα φοράω όλα αυτά γιατί με τον τρόπο που οδηγάω θα το φάω το κεφάλι μου????

Δεν μπορώ να κρίνω κανέναν γιατί κι εγώ δεν είμαι τέλεια, αλλά ας μη λένε ότι κάποιοι τους θεωρούν μ...κες επειδή περιμένουν σε άσκοπα φανάρια, όταν κάνουν άλλου είδους μ....κιες που είναι πολύ πιο επικίνδυνες από το να περάσεις ένα φανάρι πεζών στη μέση του πουθενά!

THEOD
24/05/2006, 11:42
Φίλε Χρήστο μάλλον δεν κατάλαβες σε ποιό σημείο εκανα πλάκα....
Δεν κατηγόρησα τους αναβάτες που κυλοφορούν νόμιμα με σωστό εξοπλισμό και συνετή οδήγηση....Αυτό έλειψε...

Έκανα πλάκα όμως με μια υποκρισία που βλέπω πολλές φορές και με χαλάει....

Αν ρωτήσεις δημόσια στο φόρουμ "φοράτε ΠΑΝΤΑ κράνος ?", "φοράτε ΠΑΝΤΑ εξοπλισμό ?", "οδηγείτε πάντα συνετά χωρίς να προκαλείτε ?" , "κάνετε καγκουριές στην κίνηση ?" κλπ ΠΑΝΤΑ σχεδόν θα πάρεις απαντήσεις του στύλ "εγώ ?? ΠΟΤΕ " "τι είναι αυτά που λες τώρα ???", και άλλα τέτοια χαριτωμένα....

Εμένα όμως η εμπειρία μου μου έχει δείξει ότι αν και εύκολα και αβασάνιστα τα γράφουμε αυτά στο φόρουμ προκειμένου να δείξουμε έναν σωστό και αξιοσέβαστο χαρακτήρα, η πράξη πολλές φορές δείχνει άλλα...

Φυσικά και δεν ισχύει για όλους, αλλά αυτή η υπερβολικά "correct" στάση που όλοι θέλουν να περνάνε δημόσια κάπου μου φαίνεται αστεία υπερβολική....

DUKASII
24/05/2006, 11:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
Δεν είναι αν μπήκαμε 3 φορές στη ζώη μας ανάποδα σε μονόδρομο, αν περάσαμε 5 φορές κόκκινο φανάρι, αν επιλέξαμε να μη φοράμε κράνος ή μπουφάν (αλλά μετά να μη κλεγόμαστε κιόλας!), ή αν οδηγήσαμε 6 φορές πιωμένοι!

Το πρόβλημα είναι όταν όλα αυτά γίνονται τρόπος οδήγησης και συστηματικές παραβιάσεις! Το να μη φοράει κάποιος προστατευτικά, επιλογή του στην τελική, αυτός θα σκωτωθεί (δεν είμαι υπέρ αυτής της άποψης αλλά από μια πλευρά είναι σωστή).

Το να περάσει με κόκκινο όμως, να πάει ανάποδα, να οδηγεί τύφλα, παίζει και με τις ζωές των άλλων που θα βρεθούν μπροστά του!

Και στην τελική πόσοι φεύγουν κάθε Δευτέρα από το Δέλεαρ, έχοντας πιεί αρκετά?????

Ναι, δεν τους πιάνει, δεν τους πειράζει (μας δουλεύουν?)

Τι να το κάνω το κράνος και το μπουφάν όταν από την άλλη προκαλώ μόνος μου τη μοίρα μου? Ή μήπως τα φοράω όλα αυτά γιατί με τον τρόπο που οδηγάω θα το φάω το κεφάλι μου????

Δεν μπορώ να κρίνω κανέναν γιατί κι εγώ δεν είμαι τέλεια, αλλά ας μη λένε ότι κάποιοι τους θεωρούν μ...κες επειδή περιμένουν σε άσκοπα φανάρια, όταν κάνουν άλλου είδους μ....κιες που είναι πολύ πιο επικίνδυνες από το να περάσεις ένα φανάρι πεζών στη μέση του πουθενά!

Ολα πανω κατω ετσι ειναι..απλα ο καθένας μας..θεωρει το δικο του λάθος...ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ...

και μαλακα να πω καποιον που περιμενει σε φαναρι κοκκινο ...οπου και αν ειναι αυτο...δεν το κάνω..

μαγκια του που περιμένει.

και αν κατα τυχει ..ειναι κανα αφρικα πρασινο -ασπρο..(DimChios)...να στε σιγουροι οτι θα περιμενω και εγω το πρασινο..για να φυγω..οσο ερημο και να ειναι το σημείο..:lol: :rotflmao:

Maira
24/05/2006, 11:50

Αν ρωτήσεις δημόσια στο φόρουμ "φοράτε ΠΑΝΤΑ κράνος ?", "φοράτε ΠΑΝΤΑ εξοπλισμό ?", "οδηγείτε πάντα συνετά χωρίς να προκαλείτε ?" , "κάνετε καγκουριές στην κίνηση ?" κλπ ΠΑΝΤΑ σχεδόν θα πάρεις απαντήσεις του στύλ "εγώ ?? ΠΟΤΕ " "τι είναι αυτά που λες τώρα ???", και άλλα τέτοια χαριτωμένα....

Θα συμφωνήσω μαζί σου! Είναι μεγάλο ψέμα να λέμε ότι πάμε συνέχεια με τον "σταυρό" στο χέρι! Ναι, κάνω μ....κίες, αλλά όλα έχουν κάποια όρια! Φανάρι και ΄στοπ δε περνάω με τίποτα! Εκτός όπως έχω αναφέρει ένα συγκεκριμένο φανάρι!

Παίζουμε τη ζωή μας κάθε λεπτό που καβαλάμε την αγάπη μας! Ας μη δυσκολεύουμε τη ζωή μας προκαλώντας το ατύχημα!΄Καλό θα ήταν να έχουμε ένα μέτρο σε ό,τι κάνουμε!

Και η ουσία? Για κάποιο λόγο έβαλαν το φανάρι εκεί που το έβαλαν! Για κάποιο λόγο έχει εκείνη την ώρα κόκκινο!

Ίσως γιατί μπορεί να περνάω εγώ με πράσινο από την άλλη!!!!

:eyepop:

crs-k
24/05/2006, 12:01
Φίλε Χρήστο μάλλον δεν κατάλαβες σε ποιό σημείο εκανα πλάκα....
........................
Φυσικά και δεν ισχύει για όλους, αλλά αυτή η υπερβολικά "correct" στάση που όλοι θέλουν να περνάνε δημόσια κάπου μου φαίνεται αστεία υπερβολική....

Και μενα το "υφος" μου ηταν λιγο αποτομο, πραγμα που ΔΕΝ το συνηθιζω, αλλα με χαλασε εκεινο το :yuck: ρε Θαναση ... :sick:

Ξερεις οτι πισω απ' το πληκτρολογιο ο καθενας ειναι ΟΤΙ γουσταρει.
Γληγορος, τσαμπουκας, καλος, κακος κλπ

Το θεμα ειναι το τι παραδειγμα δινουμε οι καπως πιο εμπειροι, με την συμπεριφορα μας "εξω" κυριως!

Πολλοι απο αυτους που συμπεριφερονται σωστα εξω, τυχαινει να γραφουν κι εδω μεσα ...
Αλλοι παλι μπορει (οσο κι αν φαινεται παραξενο) να ΕΜΑΘΑΝ απο 'δω μεσα ... :wacko:

Στην ερωτηση "εσυ θ' αλλαξεις τον κοσμο?" εχω μια απλη απαντηση! ΟΧΙ !!!
Αλλα ταυτοχρονα και μια φιλοσοφια, μια σταση ζωης, συμφωνα με την οποια για να χτιστει το τεραστιο οικοδομημα που πρεπει να κτιστει, ναι μεν εγω ΔΕΝ μπορω να το κτισω, αλλα μπορω να βαλω ενα πετραδακι !!!
Οταν κι αλλοι βαλουν απο ενα πετραδακι, καποια στιγμη θα κτιστει και τοτε ΟΛΟΙ αυτοι που συμμετειχαν θα ειναι περηφανοι.

Αυτα και σορρυ για το προηγουμενο "υφος", δεν ηταν κατι προσωπικο και το ξερεις φανταζομαι ... :smilea:

tools
24/05/2006, 12:32
και αν κατα τυχει ..ειναι κανα αφρικα πρασινο -ασπρο..(DimChios)...να στε σιγουροι οτι θα περιμενω και εγω το πρασινο..για να φυγω..οσο ερημο και να ειναι το σημείο..:lol: :rotflmao:

:a19:
γ@μεις τρελα μερικες φορες λεμε...

DimChios
24/05/2006, 14:56
.....και αν κατα τυχει ..ειναι κανα αφρικα πρασινο -ασπρο..(DimChios)...να στε σιγουροι οτι θα περιμενω και εγω το πρασινο..για να φυγω..οσο ερημο και να ειναι το σημείο..:lol: :rotflmao:

Γιατί? :confused:

;)

crs-k
24/05/2006, 15:03
Γιατί? :confused:

;)

ΜΗΝ ρωτας και περνα το ΚΟΚΚΙΝΟ το γ@μημενο! :winka:

Leipsippos
24/05/2006, 15:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira

Μια φορα και ενα καιρο συνηθιζα να ανω και εγω την εξης πολυ απλη παρανομια. Σε ενα Σ πριν το εξιχικ μου, με παρα πολυ καλη ορατοτητα δεν εστριβα τελειως το αυοκινητο αλλα εκοβα σχεδον ευθεια απο την στιγμη που εβλεπα οτι δεν ερχοταν καποιος απο το αντιθετο. Σε μια συχζητηση που ειχα με ενα φιλο μου, κατοικο της εκει περιοχης, μου ειπε το εξης. "Οταν θα εισαι κουρασμενος, ισως να εχει πιει και καν δυο ποτηακια , και τα αντανακλαστικα σου θα ειναι πεσμενα τοτε , επειδη θα εχεις συνηθισει να κοβεις ευθεια στις στροφες , δεν θα κοιταξει, θα κοψεις ευθεια ασυναισθητα, οποτε ειναι καλυτερο να οδηγεις σωστα οταν εισαι νηφαλιος, ξεκουραστος και ηρεμος, για να ξερεις οτι ετσι θα οδηγησεις και οταν εισαι κουρασμενος"
Στο συγκεκριμενο σημειο παραλιγο ενα αγροτικο να ερθει σε μετωπικη με την αδεφη μου στο μπροστινο αυτοκινητο καθοτι ο τυπος ειχε αφαιρεθει και βεβαια το εκοψε ισια το εσακ, οπως συνηθως εκανε, μερα μεσημερι. απο τοτε μεχρι και στις διαβασεις απο το φαναρι περναω και ας ειναι 200 μετρα μακρια απο εκει που ειμαι. Η παραβαση δεν ειναι εκεινη την στιγμη που δημιουργει το προβλημα, η κατ εξακουλουθηση ομως παραβαση οδηγει σε λαθος συμπεριφορα, ποιος μπορει να πει οτι ΜΙΑ φορα θα περασεις με κοκκινο και ΔΕΝ θα ερχεται καποιος ο οποιος τα εχει υπολογισει και αυτος.
Η οδικη ασφαλεια ειναι ακριβως αυτο, η θυσια χρονου στη διαδρομη με σκοπο την βεβαιη ολοκληρωση της.

DimChios
24/05/2006, 15:25
Είχα κάνει "παύση παρακολούθησης από αυτό το θρέντ" γιατί (κακώς) σκέφτηκα απόλυτα!

Έτυχε να το ξαναδιαβάσω και με "μπριζώσατε" λίγο!

Να ξεκαθαρίσω πρίν συνεχίσω οτι είμαι καλοπροαίρετος με ΟΛΟΥΣ όσους συνγράφουμε εδώ γιατί δικαίωμά τους είναι να λένε και να γράφουν Ο,ΤΙ θέλουν! Δέν μπορεί όμως ΚΑΝΕΙΣ να με αμφισβητεί και να μή με αφήνει και να πώ αυτά που θέλω!

THEOD, να αναφερθώ λίγο σε όσα λές (και πάλι αναφέρω) ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ!

Όσα έγραψε πιό πάνω ο crs με καλύπτουν σε ένα αρκετά μεγάλο βαθμό! ΌΧΙ ΟΛΑ ΟΜΩΣ!

Επειδή (δυστυχώς) δεν έχουμε γνωριστεί ακόμα, δέν μπορώ να καταλάβω το ύφος σου πίσω από ένα pc. Τον Χρήστο όμως π.χ μπορώ γιατί τον ξέρω αρκετά! ΒΑΣΙΖΟΜΑΙ λοιπόν στο ότι εκείνος σε ξέρει και με όλο το θάρρος εμπιστεύομαι την κρίση του για σένα...

Μεγάλο πρόλογο έκανα...

Εγώ λοιπόν φοράω ΠΑΝΤΑ ΚΡΑΝΟΣ! ΠΑΝΤΑ!
ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ φορές στη ζωή μου έχω περάσει κόκκινο!
Το ότι παραπάνω έγραψα: "ΤΟ ΚΌΚΚΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ" το έγραψα γιατί ήμουν ακόμα "ζεστός" από το συμβάν που μου έτυχε!
ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ANYWAY!
ΣΗΜΕΡΑ (πρώτη φορά ώς τώρα), ΔΕΝ έβαλα το δερμάτινό μου!
ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ θα με ξαναδείς όμως χωρίς αυτό!!! Δέν ένιωθα καλά ρε φίλε και δεν ζεσταινόμουν και λιγότερο να σου πώ την αλήθεια!
Στην γενική συζήτηση τώρα...
Έχω κάνει σούζα ΚΑΙ μέσα στην Αθήνα! Η τελευταία σήμερα το πρωΐ! Ένιωσα άσχημα μετά γιατί ένα DL1000 με προσπέρασε με "ύφος" όμως εκείνη τη στιγμή ήθελα κάπου να ξεσπάσω...
Μαλακία μου...ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΜΕ!
Ανάποδα σε μονόδρομο πάω καθημερινά! Άν κάποιος έρθει εκεί που μένω και φτάσει σπίτι μου χωρίς να περάσει απαγορευτικό τότε μάλλον ήρθε με ελικόπτερο!!!
Τις ξέρω τις βλακείες μου...τις καταλαβαίνω ρε αδερφέ αλλά δεν έχω βάλει κανενος τη ζωή σε κίνδυνο! Όταν μου έτυχε και αυτό ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΚΑΓΚΟΥΡΙΑ, σταμάτησα και ζήτησα ΣΥΓΝΩΜΗ!

Δεν είμαι ο MR PERFECT, και κάποιοι κολητοί μου έχουν επισημάνει κάποια πράγματα στην οδήγησή μου ΕΝΤΟΣ πόλης!
ΠΡΟΣΠΑΘΩ να γίνομαι συνετότερος και καλύτερος οδηγός ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!
Άν σε δώ να κάνεις μ@λ@κί@ και με βάλεις σε κίνδυνο θα στην πώ standar! Δέν θα τη χαρίσω με τίποτα!
Άν δέν με ενοχλήσεις ίσως το μόνο που θα κάνω είναι να σε κοιτάξω απλά και θα καταλάβεις!
Άν ζητήσεις συγνώμη τότε όλα καλά! Κι εγώ αυτό κάνω...
Άν μου τσαμπουκαλευτείς...την κάτσαμε και οι δύο! ΜΑΛΛΟΝ θα μλπέξουμε!

Ο καθένας έχει μάθει να φέρεται και να λειτουργεί με κάποιον τρόπο. Δέν ξέρω όμως ποιός είσαι αληθινά και το ίδιο κι εσύ για μένα! Μήν ασχοληθείς παραπάνω απ' όσο πρέπει με την πάρτη μου στη "δύσκολη" όπως κι εγώ φροντίζω νά κάνω το ίδιο!

ΚΑΙ ΜΗ ΜΕ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΑΚΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΣΕΝΑ!!!

Το "πρώτο" πρόσωπο που χρησιμοποίώ δέν απευθύνεται σε κανέναν συγκεκριμένα...είναι απλώς "τρόπος" να με καταλάβεις καλύτερα ΕΣΥ που έχεις τη διάθεση να το κάνεις!

Προσπαθώ να είμαι ο ίδιος άνθρωπος εδώ (πίσω από το pc) αλλά και face2face! Κάποιοι το ξέρουν αυτό...

ΣΕΒΑΣΟΥ ΑΥΤΗ ΜΟΥ ΤΗΝ "ΑΓΝΗ" ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!

Αν δέν μπορείς δεν πειράζει! Επισήμανέ μου το κατα τη γνώμη σου λάθος μου, αλλά ΜΗΝ προσπαθήσεις να με αλλάξεις!

ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ

Δημήτρης Ελευθερίου

DimChios
24/05/2006, 15:28
ΜΗΝ ρωτας και περνα το ΚΟΚΚΙΝΟ το γ@μημενο! :winka:

Φαντάσου φίλε, εσένα που σε ξέρω κάπως και παρ' όλα ταύτα ΔΕΝ κατάλαβα το ύφος σου....

:confused:

crs-k
24/05/2006, 15:32
Φαντάσου φίλε, εσένα που σε ξέρω κάπως και παρ' όλα ταύτα ΔΕΝ κατάλαβα το ύφος σου....

:confused:

Συνδιασε το με την απο πανω του απαντηση του DUKASII και θα καταλαβεις ... :winka:

DimChios
24/05/2006, 15:41
Συνδιασε το με την απο πανω του απαντηση του DUKASII και θα καταλαβεις ... :winka:

Και πάλι, "χλωμό" με κόβω αλλά ΄νταξ!!! :a24: :a24:

Ίσως να είναι που πείνασα και μου μύρισε το σπανακόρυζο!

:beer: Χρήστο!!!

SaraMaritis
24/05/2006, 15:46
Συνδιασε το με την απο πανω του απαντηση του DUKASII...

Και πάλι, "χλωμό" με κόβω αλλά...
Μια στιγμη να βγαλω το (ρα)...

Χμμμ...λες (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=23234) ???!!! :confused: :p
:beer: :wave2: :smokin:

crs-k
24/05/2006, 15:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από SaraMaritis
Μια στιγμη να βγαλω το (ρα)...

Χμμμ...λες (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=23234) ???!!! :confused: :p
:beer: :wave2: :smokin:

Εσυ εχεις δικιο κι ΟΧΙ εγω μαλλον ... :sick:

Εγω αααλλο ειχα καταλαβει ... :dizzy:

tifoefs
04/06/2006, 21:57
Και γω αλλο καταλαβα διαβαζοντας το τιτλο του θρεντ !!

Παω ξανα βολτα στα κοκκινα φαναρια αντε γεια !!!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

monstermind
05/06/2006, 12:26
Περισσότερο φοβάμαι όταν περνάω πράσινο, παρά όταν περνάω κόκκινο.

Περισσότερο φοβάμαι όταν σταματάω σε κόκκινο παρά όταν το περνάω.

Και αν μου επιτρέπετε (ή επιτρέπεται) δεν είναι αναρχία το να περνάς κόκκινο, ούτε μαγκιά το να μην περνάς. σκοπός των σηματοδοτών είναι η διαχείρηση της κίνησης και η πιό ξεκούραστη κυκλοφορία. αν ο δρόμος είναι άδειος και έχεις την απαραίτητη εγκεφαλική διάυγεια δεν είναι κακό να περάσεις με κόκκινο.

και κάτι ακόμα.

Όπως έγινε και με το πόστ περί καθρεπτών και με ένα άλλο περι κράνους, έτσι και με αυτό... προσπαθήστε να κατανοήσετε ότι δεν γίνεται με σκοπό να δείξετε πόσο καλά ρομποτάκια είστε και πόσο αγαπάτε τον παπανούτσο, ούτε για να δακτυλοδείξετε αυτόν που έθιξε το θέμα.

όλους εσάς που ΠΟΤΕ δεν περνάτε κόκκινο γιατί είναι ΜΑΛΑΚΙΑ και εσείς δεν είστε μαλάκες, θα ήθελα πολύ να δώ πως περνάτε το δρόμο ΠΕΖΟΙ στην Πατησίων.

DimChios
05/06/2006, 12:31
Κάτι τέτοιες απόψεις που πετάμε "μπαλάκια" ο ένας στον άλλον μου τη ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΝΕΥΡΑ!!!

Δηλαδή εγώ που πέρασα με πράσινο και ΚΟΙΤΑΞΑ ΚΙΟΛΑΣ ΕΙΜΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΝΩ Η ΓΚΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΚΑΡΑΚΟΚΚΙΝΟ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΜΥΑΛΟΥ?????

ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΤΣΙ?

Maira
05/06/2006, 16:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από monstermind
Περισσότερο φοβάμαι όταν περνάω πράσινο, παρά όταν περνάω κόκκινο.

Περισσότερο φοβάμαι όταν σταματάω σε κόκκινο παρά όταν το περνάω.

Και αν μου επιτρέπετε (ή επιτρέπεται) δεν είναι αναρχία το να περνάς κόκκινο, ούτε μαγκιά το να μην περνάς. σκοπός των σηματοδοτών είναι η διαχείρηση της κίνησης και η πιό ξεκούραστη κυκλοφορία. αν ο δρόμος είναι άδειος και έχεις την απαραίτητη εγκεφαλική διάυγεια δεν είναι κακό να περάσεις με κόκκινο.

και κάτι ακόμα.

Όπως έγινε και με το πόστ περί καθρεπτών και με ένα άλλο περι κράνους, έτσι και με αυτό... προσπαθήστε να κατανοήσετε ότι δεν γίνεται με σκοπό να δείξετε πόσο καλά ρομποτάκια είστε και πόσο αγαπάτε τον παπανούτσο, ούτε για να δακτυλοδείξετε αυτόν που έθιξε το θέμα.

όλους εσάς που ΠΟΤΕ δεν περνάτε κόκκινο γιατί είναι ΜΑΛΑΚΙΑ και εσείς δεν είστε μαλάκες, θα ήθελα πολύ να δώ πως περνάτε το δρόμο ΠΕΖΟΙ στην Πατησίων.

ΟΚ, τα φανάρια μπήκαν για καλύτερη και ξεκούραστη κυκλοφορία στο δρόμο! Άρα κάτι ξέραν αυτοί που τα έβαλαν για τα σημεία που τα έβαλαν και επίσης κάτι θα ξέρουν ακόμα που δεν τα βάζουν όλα τα φανάρια στο ρελαντί το βράδυ (πορτοκαλί να αναβοσβήνει τον κάθετο και σβηστο στον κεντρικο). Για να τα έχουν έτσι όπως λειτουργούν θα θέλουν να μας διευκολήνουν και όχι να μας σκοτώσουν, ούτε να μας κάνουν ρομποτάκια! Απλά να μας βοηθήσουν να κυκλοφορούμε με ασφάλεια και άνεση!!!

Αρα λοιπόν ο μ....κας που θα περάσει με κόκκινο δεν σκέφτεται καθόλου την ασφαλή και εύκολη οδήγηση παρά μόνο την πάρτυ του, που και στην τελική (αν οδηγάει μηχνανή) ούτε αυτήν σκέφτεται! Αλλά τέλος πάντων......

Αν κάνουμε όλοι του κεφαλιού μας θα το φάμε το κεφάλι μας ή θα φάμε το κεφάλι κάποιου άλλου! Είναι απλά τα πράγματα! Γιατί όταν θα ελέγχουμε για να ξεκινήσουμε με κόκκινο, μόλις πατήσούμε το γκάζι να έρθει κάποιος με 200 και να μας στείλει! Δε πα να κοιτάμε ένα τέταρτο (στο μεταξύ θα έχει ανάψει πράσινο).

Ακόμα και στην αντίθετη περίπτωση, πόσες φορές δεν έχετε διαπιστώσει πως οι άδειοι δρόμοι είναι πιο επικύνδινοι από τους μποτιλιαρισμένους? Ανεβαίνουν οι ταχύτητες για όλους (και για μας) και χαμηλώνει η τήρηση του ΚΟΚ!!!!

Και ναι είμαι ρομποτάκι αν αυτό θα βοηθήσει στο να μείνει το κεφάλι μου στη θέση του!!!!

:eyepop: :sick: :wave2:

monstermind
06/06/2006, 11:46
μαλάκας δεν είναι αυτός που σταματάει στο κόκκινο. μαλακας ειναι αυτος που ηθικολογεί. οτι θελετε καταλαβένετε.

downhill
07/06/2006, 12:20
Μια φορά πέρασα με κόκκινο,πάνω στην αλλαγή απο πορτοκαλί,αλλά αν δοκίμαζα να φρενάρω θα σαβουριαζόμου.Στην Πελασγίας και Θηβών...Ο δρόμος είναι σχεδόν σαν την τριπόλεως στον Κολωνό.Και ο Δήμαρχός το μόνο που ξέρει είναι να ρίχνει βεγγαλικά,αντί να ρίξει άσφαλτο:mad:

simeon
08/06/2006, 09:41
το να προσπαθουμε να δικαιολογησουμε γιατι περναμε με κοκκινο γιατι δεν φοραμε κρανος γιατι δεν σταματαμε στις διαβασεις κτλ κτλ κτλ. απλα αποδικνυει το ποσο στενοκεφαλοι εγωιστες και απλα χαζοι ειμαστε.
το να το κανεις καποια φορα και να παραδεχτεις οτι ειναι μαλακια απεχει ετη φωτος απο το να προσπαθεις να το δικαιολογησεις και να πεισεισ τους αλλους οτι δεν κανεισ δα και κατι τοσο λαθος....

θα σας πω ενα παραδειγμα και περιμενω τις αντιπρωτασεις σας....

ΧΤΥΠΑ ΧΥΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ
αν σας παρουν τηλ και σας πουνε οτι σκοτωθηκε ο πατερας σας μανα σας παιδια σας γιατι καποιος <<ΕΞΥΠΝΟΣ>> περασε με κοκκινο σκεφτειται τα παραπανω και συγχωρειστε τον!!!!
τα επιχειρηματα οτι μπορει να σου τυχει και με πρασινο δεν ευσταθουν αφου οποιοσδηποτε με λιγο μυαλο καταλαβαινει οτι μιλαμε για εντελως διαφορετικες καταστασεις.

και επειδη σιγουρα ολοι οσοι το κανουν θεωρουν σιγουρα τον εαυτο τους αρκετα εξυπνο, εμπειρο... ας μην το κανουν γιατι τους βλεπουν και μικρα παιδια που παραδειγματιζονται και αλλοι που δεν ειναι τοσο εξυπνοι....

tsiros_temp
09/06/2006, 00:29
Ας περιγράψω πως κινούμαι... ίσως το βρείτε αστείο, δε ξέρω... δεν έχει τύχει μέχρι τώρα να περιγράψω το πως καβαλάω σε κανέναν.

Αγνοώ παντελώς οποιοδήποτε κανόνα οδικής κυκλοφορίας, όταν είμαι πάνω στο μηχανάκι, για τον απλούστατο λόγο ότι πολλοί άλλοι δε φροντίζουν να τηρήσουν τους κανόνες. Τήρηση των κανόνων δε μου προσφέρει καμία ασφάλεια παρά μόνο "δίκαιο" όταν ο άλλος, τελίκά, με κοπανήσει, επειδή προσπάθησα να είμαι νόμιμος. Επομένως, τις περισσότερες φορές αναγκάζομαι να παρανομήσω προκειμένου να γλυτώσω. Αν επιμείνω στη νόμιμη κίνηση θα με σκοτώσουν.

Φροντίζω πάντα να κινούμαι έτσι που να μεγιστοποιείται η ασφάλειά μου. Αν η κίνησή μου είναι νόμιμη, αυτό είναι καθαρά συμπτωματικό. Είναι αυτονόητο ότι δεν κινούμαι ρισκάροντας.

Δεν περιμένο από κανένα κ.ο.κ. να με κρατήσει ζωντανό. Ο κ.ο.κ. δεν εγγυάται καμία ασφάλεια. Κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί καμία ασφάλεια. Καθένας το κουπί του για να σώσει τη ζωή του. Όχι επιθετικά, μα αμυντικά.

FestoNero
09/06/2006, 00:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από simeon
ΧΤΥΠΑ ΧΥΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ
αν σας παρουν τηλ και σας πουνε οτι σκοτωθηκε ο πατερας σας μανα σας παιδια σας γιατι καποιος <<ΕΞΥΠΝΟΣ>> περασε με κοκκινο σκεφτειται τα παραπανω και συγχωρειστε τον!!!!
τα επιχειρηματα οτι μπορει να σου τυχει και με πρασινο δεν ευσταθουν αφου οποιοσδηποτε με λιγο μυαλο καταλαβαινει οτι μιλαμε για εντελως διαφορετικες καταστασεις.

και επειδη σιγουρα ολοι οσοι το κανουν θεωρουν σιγουρα τον εαυτο τους αρκετα εξυπνο, εμπειρο... ας μην το κανουν γιατι τους βλεπουν και μικρα παιδια που παραδειγματιζονται και αλλοι που δεν ειναι τοσο εξυπνοι....
Στη δικη μου περιπτωση παντως, δεν ισχυει αυτο.
ΔΕΝ περναω αερα τα κοκκινα.
ΔΕΝ περναω οποιαδηποτε κοκκινα.
ΔΕΝ περναω οποτεδηποτε κοκκινα.
Τα κοκκινα που περναω, ειναι καποια στα οποια εχω μεγαλη ορατοτητα,
σε συγκεκριμενες ωρες, που δεν εχει κινηση,
και σε σημεια που γνωριζω τις διασταυρωσεις.
Να προσθεσω οτι αυτα τα κοκκινα τα περναω ΜΟΝΟ αν δεν ειναι κανεις, μα ΚΑΝΕΙΣ τριγυρω.
Εστω και μισο οχημα να δω στα 700 ΚΜ, δεν το περναω.
Πω το λενε πια;
Ο ΚΟΚ ειναι για ρυθμιση της κυκλοφοριας.
Δεν ειναι Βιβλος.
Αν ΔΕΝ υπαρχει κυκλοφορια και εισαι μονος στη περιοχη, γιατι να μην τη κανω;
Επειδη και καλα θα συνηθησω να περναω με κοκκινο;;;;;;:eek:

fantacid
09/06/2006, 01:41
Δεν πιστευω οτι υπαρχει ανθρωπος που δεν εχει περασει ποτε κοκκινο,εστω κ με τα ποδια. κ μη μου πειτε οτι με τα ποδια εχει μικροτερη σημασια λογω χλμ ή δε ξερω γω

Πιστευω πως τα φαναρια ειναι καθαρα βοηθητικα.
δλδ σε δρομο χωρις φαναρια πως περνατε???
σε δρομο που εχει σταματησει να δουλευει το φαναρι δε περνατε ή δε σας εχει τυχει ποτε??

τα φαναρια εξαλλου εχουν καποια συγκεκριμενη ροη,το φαναρι της γειτονια σας που περνατε καθε μερα δε ξερετε ποτε θα πρασινισει πριν πρασινισει???
δεν πιστευω να ξεκινατε μολλις δειτε οτι σταματησαν τα αλλα ρευματα κ λιγο πριν πρασινισει ,,,,,,,,,βουρρρρρ.

monstermind
09/06/2006, 13:32
για αυτό κάνω λόγο και εγώ για ρομποτάκια. Εδώ και 2 χρόνια υπάρχει μια διαστάυρωση κοντά στο σπίτι μου με σημαντική κίνηση στην οποία υπήρχε μόνο ένα στοπ. εδω και μια εβδομάδα ο δήμος έβαλε φανάρι. μέχρι τώρα κοίταγα το δρόμο και πέρναγα. τώρα ξαφνικά έγινε επικίνδυνο ? ξαφνικά έγινα μαλάκας που σκέφτεται την πάρτυ του?

και φίλε σιμεόν. δες το από την άλλη μεριά. χτύπα "χύλο" βέβαια, αν καταλάθος περάσεις κόκκινο και σκοτώσεις κάποιον, θα πρέπει να σε βάλουν στον τοίχο και να σε λιθοβολήσουν ? και άμα σου έλεγα ότι εγώ θα τον συγχωρούσα αυτόν τον "έξυπνο" τι θα έλεγες?

τα ατυχήματα δεν γίνονται επειδή κάποιοι περνάνε κόκκινο, αλλά επειδή αυτοί οι κάποιοι είναι είτε αφηρημένοι, είτε γενικότερα μη ικανοί οδηγοί οπότε ούτως η άλλως θα προκαλέσουν ατύχημα.

το σημαντικό όπως το έθιξε κάποιος είναι να μην σου γίνεται συνήθεια το να περνάς κόκκινο, και μειώνεις σταδιακά την προσοχή σου και τον έλεγχο.

monstermind
09/06/2006, 13:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από tsiros_temp
Ας περιγράψω πως κινούμαι... ίσως το βρείτε αστείο, δε ξέρω... δεν έχει τύχει μέχρι τώρα να περιγράψω το πως καβαλάω σε κανέναν.

Αγνοώ παντελώς οποιοδήποτε κανόνα οδικής κυκλοφορίας, όταν είμαι πάνω στο μηχανάκι, για τον απλούστατο λόγο ότι πολλοί άλλοι δε φροντίζουν να τηρήσουν τους κανόνες. Τήρηση των κανόνων δε μου προσφέρει καμία ασφάλεια παρά μόνο "δίκαιο" όταν ο άλλος, τελίκά, με κοπανήσει, επειδή προσπάθησα να είμαι νόμιμος. Επομένως, τις περισσότερες φορές αναγκάζομαι να παρανομήσω προκειμένου να γλυτώσω. Αν επιμείνω στη νόμιμη κίνηση θα με σκοτώσουν.

Φροντίζω πάντα να κινούμαι έτσι που να μεγιστοποιείται η ασφάλειά μου. Αν η κίνησή μου είναι νόμιμη, αυτό είναι καθαρά συμπτωματικό. Είναι αυτονόητο ότι δεν κινούμαι ρισκάροντας.

Δεν περιμένο από κανένα κ.ο.κ. να με κρατήσει ζωντανό. Ο κ.ο.κ. δεν εγγυάται καμία ασφάλεια. Κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί καμία ασφάλεια. Καθένας το κουπί του για να σώσει τη ζωή του. Όχι επιθετικά, μα αμυντικά.

:beer:

crs-k
10/06/2006, 09:13
..........................................
Αγνοώ παντελώς οποιοδήποτε κανόνα οδικής κυκλοφορίας, όταν είμαι πάνω στο μηχανάκι
............................................

Εχεις απολυτο δικιο! :(

Κι εγω τωρα τελευταια κυκλοφορω με δυο 45αρια κρεμασμενα στην ζωνη μου ... :sick:

DimChios
10/06/2006, 09:46

Κι εγω τωρα τελευταια κυκλοφορω με δυο 45αρια κρεμασμενα στην ζωνη μου ... :sick:

Όχι ρε Χρήστο! :nono:

Όχι στη ζώνη ρε φίλε! Θα σε δούνε και θα σε πάνε μέσα!

Βάλ'τα κάτω από το γύψο... :winka:

:lol: :lol:

:smokin:

Ο πιστοΛέρος!!! :rotflmao: :rotflmao:

Ε,μα το τραβάει ο οργανισμός σας το spam!

marios8
10/06/2006, 10:00

Ποσα κοκκινα φαναρια διασχιζεται καθημερινα??

ΚΑΝΕΝΑ και θα σου προτεινα το ιδιο.-

kostisthegreek
14/06/2006, 20:32
Ο τροχονόμος: Που πας εσύ? Το κόκκινο δεν το είδες?
Ο μηχανόβιος: Το κόκκινο το είδα, εσένα δεν είδα!

Προσωπικά δεν παραβιάζω το κόκκινο (αν κι έχω κάνει κι εγώ στο παρελθόν κανα δυο μαμακίτσες).

Kenai
15/06/2006, 08:17
7 xronia papovios kagouras (me yoshimura oxi sebring)agnoousa kapoia kokkina nekra opos les...25 dekemvriou 2004 stis 5 to proi perasa me portokali ena fanari sti thiseos kai davaki kai o agios vasilis mou esteile doro ena PUNTO!!!tora me to cbf POTE KOKKINA kai an mporo kai PORTOKALI.kai mesa stin floria aftis tis apopsis eimai xaroumenos pou mporo akoma kai odigao tin mikri mou olokliros...

kostisthegreek
15/06/2006, 21:20
Το πορτοκαλί σε προειδοποιεί να σταματήσεις.
Αντίθετα στην Ελλάδα προειδοποιεί να επιταχύνεις για να προλάβεις το κόκκινο!
Κι όποιος πρόλαβε πρόλαβε. Οποιος δεν πρόλαβε, δεν θα ξαναπρολάβει!

tsiros_temp
22/06/2006, 18:00

Προκειμένου να γλυτώσω και τις ζωές άλλων ανθρώπων, έχω σταματήσει πια να δίνω μεγάλη σημασία σε προτεραιότητες ακόμα και αν είμαι στο αμάξι.

Πλησίαζα σε Τ (από το | ) και επειδή είμαι από δεξιά, έχω προτεραιότητα (ντεν έκω στοπ καρντιά μου). Δεν έχω πολύ καλή ορατότητα οπότε και σταματάω. Τη στιγμή αυτή, περνάει μπροστά μου παπί με έναν νεαρό κρανωμένο και με τη μαμά του (ξέρω γω; ) ξεκράνωτη. Ούτε κοιτάξαν ούτε τίποτα. Από αριστερά. Ειδικά η μαμά με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά (τον αυτοκτονικό δεν τον είδα)

Οι 2 ζωές τους μου χρωστάνε την συνέχισή τους. Εσύ τώρα, κάνε πλάκα για περίστροφα και δήθεν ότι είμαι "μαλάκας" που κοιτάει την πάρτη του.

Και επειδή έχω όρεξη, μάθε ότι "μαλάκας" είναι αυτός που κοιτάει μόνο τη δική του ευχαρίστηση, γι'αυτό και προτιμά να αυνανίζεται αντί να κάνει σεξ.

(έχω αμυδρά υποψία ότι κάνεις πλάκα, ειρωνευόμενος τα υπερβολικά μέτρα που χρειάζεται να πάρει κάποιος για να αποφεύγει ατυχήματα. Σε αυτήν την περίπτωση... σε αυτή την περίπτωση καταλαβαίνεις, τέλος πάντων :beer: )

crs-k
22/06/2006, 18:07
................................
Πλησίαζα σε Τ (από το | ) και επειδή είμαι από δεξιά, έχω προταιρεότητα.
...............................

Γραφουμε και λεμε διαφορα, αλλα τον ΚΟΚ δεν τον ξερουμε απ' οτι βλεπω ... :sick:

Οταν πλησιαζεις "σε Τ (από το | )" αντρα μου, ΔΕΝ εχεις επ' ουδενι προτεραιοτητα!!! :winka:

Τα υπολοιπα τα αντιπαρερχομαι προς το παρον, δεχομενος το "υπο την επιρρεια" ... :wacko:

tsiros_temp
22/06/2006, 18:18
26ο άρθρο, παράγραφος 5η:

Στους κόμβους χωρίς τέτοια σήμανση η προτεραιότητα ανήκει σε αυτόν που έρχεται από δεξιά. Κατ'εξαίρεση:

α) αυτοκινητόδρομοι, εθνικές οδούς, οδοί ταχείας κυκλ
β) χωματόδρομο, μονοπάτια, παρόδιο ιδοκτησία, χώρο στάθμευσης κτλ
γ) αυτοί που ξεκινούν
δ) τρένα και τροχιοδρομικά

Για πες;

Zid
22/06/2006, 18:27
26ο άρθρο, παράγραφος 5η:

Στους κόμβους χωρίς τέτοια σήμανση η προτεραιότητα ανήκει σε αυτόν που έρχεται από δεξιά. Κατ'εξαίρεση:

α) αυτοκινητόδρομοι, εθνικές οδούς, οδοί ταχείας κυκλ
β) χωματόδρομο, μονοπάτια, παρόδιο ιδοκτησία, χώρο στάθμευσης κτλ
γ) αυτοί που ξεκινούν
δ) τρένα και τροχιοδρομικά

Για πες;
Δεν ανοίγουμε καμιά σχολή οδηγών :p
Πολύ κόντρα για το τίποτα έχει πέσει :(
Αφού όλοι στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγουμε σημασία έχει να αποφύγεις την πτώση και ΄τα υπόλοιπα πάνε περίπατο:)

tsiros_temp
22/06/2006, 18:28
Όχι για τίποτα άλλο, αλλά το είπε και με bold ότι δεν ξέρω τον κώδικα... μέχρι και στο pda μου τον έχω!

Zid
22/06/2006, 18:41
Όχι για τίποτα άλλο, αλλά το είπε και με bold ότι δεν ξέρω τον κώδικα... μέχρι και στο pda μου τον έχω!
Πάντως αυτοί που με ρίξανε τον Κ.Ο.Κ τον γνώριζαν αλλά το αποτέλεσμα δεν αλλάζει.Εμείς πέφτουμε και τραυματιζόμαστε.Το θέμα είναι να αποφύγεις όλη αυτή την διαδικασία.
Εγώ μετά από 2 πτώσεις ευτυχώς με ελαφρούς τραυματισμούς εκδορές μελανιές και ένα διάστρεμα, (στο 2ο μάλιστα με εγκατέλειψε αυτός που το προκάλεσε) έμαθα να προσέχω τους γύρω μου και σε κάθε περίπτωση να προσπαθώ να προβλέψω κάθε πιθανή μαλακία που μπορεί να κάνει ο άλλος(πεζός αμάξι μηχανή)...

tsiros_temp
22/06/2006, 18:46
Σκέψου λοιπόν πόση περισσότερη ζημιά μπορεί να σου κάνει κάποιος που λέει ότι ξέρει τον κοκ, και τον "ακολουθεί".

Φαντάζομαι, στο παράδειγμά μου με το Τ, το παιδί με το παπί θα είχε κάποιες ιδέες για τα Τ όπως ο crs-k.

Νομίζω ότι ο crs-k κάπου μπερδεύτηκε... το ελπίζω δηλαδή, γιατί δε μπορεί άνθρωπος να έχει τέτοιες αυταπάτες για τον ευατό του, και μάλιστα της ηλικίας του! μπρρρ!

Zid
22/06/2006, 18:54
Εγώ αυτό που θέλω να σου πώ είναι,πως δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι κανένα..!:nono:
Και stop να έχει ο άλλος καλό είναι να κόβεις να είσαι σίγουρος ότι σε έχει δεί και έχει κόψει ταχύτητα και στην τελική παραχωρησέ του εσύ την προταιρεότητα...
Καλύτερα να πηγαίνεις 5 λεπτά αργότερα στο προορισμό σου παρά 5 λεπτά νωρίτερα και να παίζεις ζαριές την ζωή σου... εγώ πλέον στην Αθήνα πάω σαν γέρος με μοτοποδήλατο... το τελάρο πίσω λείπει από το Χτ :p :p :p :p

beholder
29/06/2006, 14:49
Ναι περναω οταν ειμαι σιγουρος οτι δεν διατρεχω κανενα κινδυνο ουτε εγω ουτε κανενας αλλος.
Συνηθως οταν ξερω τη διαδρομη.

ΔΕΝ περναω κοκκινο / STOP / διασταυρωση Αερα Πατερα

ΔΕΝ πιστευω οτι υπάρχει κανενας εδω μεσα που να μην εχει περασει εστω και μια φορα κοκκινο (οιασδηποτε μορφης ειτε για οχηματα ειτε για πεζους) και ας χτυπιουνται μερικοι για το αντιθετο.

Και συμφωνω οτι δεν πρεπει να εμπιστευεσαι κανεναν Ακομη και με πρασινο θα πρεπει να ελενχεις (οσο μπορεις)