PDA

View Full Version : Μια παρέα από τρείς φίλους



tai
20/05/2006, 14:42
Μια παρέα από τρείς φίλους περιμένουνε στο σταθμό Λαρίσης να φύγει το τρένο για Θεσσαλονίκη. Πλησιά-ζει ο ένας το γκισέ και βγάζει ένα εισιτήριο. Δίπλα τους ακριβώς είναι τρείς Τούρκοι που περιμένουνε κι αυτοί το ίδιο τρένο.
-Καλά πως ταξιδέψει τρεις άνθρωπος με ένα εισιτήριο;, τους ρωτάει ο ένας που ήξερε λίγα Ελληνικά
-Περίμενε και θα δείς, απαντάνε με ένα πονηρό χαμόγελο οι δικοί μας.
Πράγματι κάποια στιγμή ξεκινάει το τρένο και μετά από 10 λεπτά αρχίζει ο έλεγχος εισιτηρίων. Με το που το παίρνουνε χαμπάρι οι τρείς φίλοι, χώνονται μέσα σε μια τουαλέττα όλοι μαζί και λουφάζουν. Οταν έρχεται ο ελεγκτής και διαπιστώνει ότι η τουαλέττα είναι κλειδωμένη, χτυπάει τη πόρτα και φωνάζει: "Παρακαλώ έλεγ-χος εισιτηρίων !". Η πόρτα μισανοίγει, βγαίνει ένα χέρι και του δίνει το μοναδικό εισιτήριο.
Οι Τούρκοι που βλέπουν τη σκηνή κουφαίνονται. "Πολύ καλός κόλπος", παραδέχονται και αποφασίζουν να το κάνουνε κι αυτοί στην επιστροφή.
Οπως το περιμένατε, οι έξι καμπαλέρος συναντιώνται κατά σύμπτωση στο σταθμό της Θεσσαλονίκης για να γυρίσουνε Αθήνα. Πηγαίνει ο Τούρκος με τα σπαστά Ελληνικά και βγάζει ένα εισιτήριο για Αθήνα. Οι δικοί μας δεν βγάζουνε καθόλου εισιτήριο.
-Πως ταξιδέψει όλοι οι άνθρωπος χωρίς εισιτήριο; απορεί ο Τούρκος.
-Θα δεις, θα δεις,του απαντάνε πάλι οι Ελληνες και όλοι μαζί ανεβαίνουνε στο τρένο που έχει έλθει στο με-ταξύ.
Μόλις ανακοινώνεται από τα μεγάφωνα ο έλεγχος εισιτηρίων, κλείνονται οι τρείς Τούρκοι σε μια τουαλέττα και οι τρείς Ελληνες στη διπλανή και περιμένουνε. Σε δύο λεπτά βγαίνει ένας από τους τρεις φίλους μας και χτυπώντας τη πόρτα της τουαλέττας των Τούρκων, λέει με βαριά "επαγγελματική" φωνή:
-Παρακαλώ έλεγχος εισιτηρίων !
Αμέσως μισανοίγει η πόρτα και ο Ελληνας σαν κύριος παίρνει το εισιτήριο και γρήγορα γρήγορα ξαναχώνε-ται στην διπλανή τουαλέττα !!!

tai
20/05/2006, 14:55
Κάποτε προσελήφθη ένας επαγγελματίας μάνατζερ για τη θέση του Γενικού Διευθυντή σε μια μεγάλη πολυ-εθνική εταιρία. Το ρόλο του ξεναγού - εκπαιδευτή είχε αναλάβει, όπως ήταν φυσικό, ο αποχωρών προκάτο-χός του Γενικός Διευθυντής. Αφού τον παρουσίασε στα διευθυντικά στελέχη της εταιρίας και τον ενημέρωσε για τα νέα του καθήκοντα, τον πήρε παράμερα και του έδωσε 3 αριθμημένους φακέλλους, λέγοντάς του:
-Ανοιξέ τους όταν βρεθείς μπροστά σε κάποιο πρόβλημα που πιστεύεις ότι δεν μπορείς νά λύσεις.
Οι πρώτοι έξι μήνες τσούλησαν ήσυχα χωρίς εξάρσεις και αναμπουμπούλες. Κάποια στιγμή όμως παρου-σιάστηκε μια αισθητή κάμψη στις πωλήσεις και τα πράματα δυσκόλεψαν. Στη συνέχεια ακολούθησαν μερι-κές ακυρώσεις παραγγελιών και άρχισε να σηκώνεται κύμα κατά του Γενικού Διευθυντή. Πάνω στην απελ-πισία του ο άνθρωπος θυμήθηκε τους τρεις φακέλλους. Ανοίγει λοιπόν το συρτάρι του, σκίζει τον πρώτο και βρίσκει μέσα ένα χαρτί που έγραφε "Ρίχτα στην προηγούμενη διοίκηση" (παραίνεση με πολιτικές προεκτά-σεις)
Δίνει λοιπόν μια συνέντευξη τύπου όπου έντεχνα ρίχνει όλο το φταίξιμο στον προηγούμενο Γενικό Διευθυντή (παραλάβαμε χάος ... και τέτοια). Ο Τύπος και το χρηματιστήριο ανταποκρίνονται θετικά στις δηλώσεις αυτές και σε λίγο καιρό επέρχεται ανάκαμψη.
Ενα χρόνο αργότερα εμφανίζεται μια μείωση των κερδών σε συνδυασμό με κάποια προβλήματα στο προϊόν. Εχοντας την εμπειρία από την προηγούμενη φορά ο νέος Γενικός ανοίγει αμέσως τον φάκελλο Νο 2 και βρί-σκει μέσα ένα χαρτάκι που έλεγε "Αναδιοργάνωση". Αμέσως αναθέτει σε ένα γραφείο συμβούλων την ανα-διοργάνωση της εταιρίας.
Πραγματικά γίνεται μια μελέτη και με βάση αυτή λαμβάνονται δραστικά μέτρα και σε μικρό σχετικά διάστημα μειώνεται το κόστος, αυξάνεται η παραγωγικότητα και τα κέρδη παρουσιάζουν μια θεαματική άνοδο ξεπερ-νώντας ακόμα και τα πριν την κρίση επίπεδα.
Έκλεισαν έτσι μια δυό οικονομικές χρήσεις με καλά κέρδη και ικανοποιητικές αποδόσεις, μέχρι που ξαναήλ-θαν και για τρίτη φορά δύσκολες ώρες για την εταιρία. Ο ανταγωνισμός έγινε πολύ έντονος και οι πωλήσεις παρουσίασαν σημαντική κάμψη. Ξέροντας πια καλά που βρίσκεται η λύση, ο Διευθυντής τρέχει στο συρτάρι, ανοίγει και τον τρίτο και τελευταίο φάκελλο και βρίσκει μέσα το μαγικό χαρτάκι που έργαφε:
"Ετοίμασε τρεις φακέλλους...".

jimmis77
20/05/2006, 19:01
απαιχτα:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :beer: :beer: :beer:

sotpag
21/05/2006, 11:38
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

cityfly
22/05/2006, 08:50
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ετοίμασε τρεις φακέλους

:rotflmao: :rotflmao:

EVI
22/05/2006, 10:56
:lol: :lol: :lol: :lol:

makis206
22/05/2006, 10:59
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:


:beer: :beer:

costas81
22/05/2006, 14:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:


:beer: :beer: