View Full Version : Hard Rock
tsiros_temp
06/07/2006, 19:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από bartlal
ποσες λεξεις κατα μεσο ορο χρησιμοποιουμε? αυτοι με τις 10 λεξεις ειναι by default πιο χαζοι απο τον... Μπαμπινιωτη?
ή μηπως ο πολιτισμενος Ανθρωπος ειναι ο γιατρος, ο δικηγορος κλπ και οι υπολοιποι ειναι υπανθρωποι?
Δεν είναι ακριβώς εκεί το νόημα, στον αριθμό των χρησιμοποιούμενων λέξεων. Ούτε είναι πολιτισμός η τέχνες και οι επιστήμες. Είναι και αυτά, αλλά δεν είναι αυτά.
Μη σκας, και οι μάο-μάο έχουν 'γιατρούς' και 'δικηγόρους', αλλά, πίστεψέ με, δε θες ούτε εγχείρηση σκωληκοειδήτιδας να σου κάνουν, ούτε να σε αντιπροσωπεύσουν στο δικαστήριο. Δεν είναι εκεί, λοιπόν, η ουσία.
Αρχικά δημιουργήθηκε από tsiros_temp
Δεν είναι ακριβώς εκεί το νόημα, στον αριθμό των χρησιμοποιούμενων λέξεων. Ούτε είναι πολιτισμός η τέχνες και οι επιστήμες. Είναι και αυτά, αλλά δεν είναι αυτά.
Μη σκας, και οι μάο-μάο έχουν 'γιατρούς' και 'δικηγόρους', αλλά, πίστεψέ με, δε θες ούτε εγχείρηση σκωληκοειδήτιδας να σου κάνουν, ούτε να σε αντιπροσωπεύσουν στο δικαστήριο. Δεν είναι εκεί, λοιπόν, η ουσία.
ουφ! την κανω! 2morrow παλι, εχοντος καλων των πραγματων!
:beer: :beer: :beer: :beer:
:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
Μπαίνω σαν σφήνα και λέω Μ ΑΡΕΣΕΙ Ο GILLAN!!!!!!!!! ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΕ ΤΟ RAKITZI!!!o:lol: ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - LIVE και τι δεν έκανε !!! ααα ρε rakitzi!!!!! σε φάγαν τα συμφέροντα της EUROVISION :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Εννοεις οτι επειδη ο gillan έκανε τραγούδι με τον Ρακιντζή, έχασε ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΚΑ την αξία του;
Ξέρεις ότι ο Ρακιντζής έχει μεγάλη δύναμη, γιατί από πίσω του υπάρχει συγγενής του ο Minos, απ'ό,τι πληροφορήθηκα;
Και μη κατηγορείς τον Ρακιντζή, γιατί όλο και κάποιος θα σε δαγκώσει εδώ μέσα:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από pepenaxos1
Ναι!! μονο που το εβαλε στα γονατα της :wacko: :wacko: :wacko:
:rotflmao:
Αν τό'λεγα εγώ αυτό θα με λέγανε κομουνιστή. Καλά που τόπες εσύ και πέρασε:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από packo
Couldn't agree more with you...
Giati akrivos einai dikaioma tou opoiodipote na stiriksei tis apopseis tou me to idio pathos pou stirizeis esi tis dikes sou, opos episis na simfonisei i na diafonisei, na enoxlithei i oxi.....
To peri autoekseftelismou epetrepse mou na min to lavo ip' opsin mou para mono stin periptosi pou o autoekseftelizomenos xaraktirizei etsi ton eauto tou...Kata ta alla, opos eipa kai noritera, exeis kathe dikaioma na theoreis oti kapoios me kapoies tou prakseis ekseftelizetai kai na to les, ego omos protimo na leo pos EGO AUTO DEN THA TO EKANA kai na kratiso to xaraktirismo gia tin diki mou sfaira tis skepsis....Oi xaraktirismoi kata tin gnomi mou mono kako kanoun...
Koita, i alithia einai pos an anatrekseis sta post sou tha deis oti It was you that scorched the sky....Kai emena kapoios an arxize na me stolizei / xaraktirizei me diafora epitheta pou den mou aresoun (p.x. to epipedo sou einai xamilo den sinenooumaste) sigoura tha antidrousa me ton tropo mou...
Tora peri kommounismou i thriskolatreias, to proto den me afora kathos den asxoloumai me tis politikes pepithiseis tou opoioudipote, einai dikes tou na tis kanei oti thelei kai oso afora to deutero, sikonei megali filosofiki sizitisi pou ginetai mono zontanta kai oxi apo pliktrologia...
Ok, no problem with that...Exei tixi apla polis kosmos na antimetopizei arnitika tin sigkekrimeni omada anthropon mono kai mono logo tis diaforopoiisis pou exoun se sxesi me to sinolo, gegonos aparadekto kata tin gnomi mou kai fantazomai kai tin diki sou
Nomizo oti anoigei mia odos epikoinonias :)
thanx mate!
τρομερος!
:a19:
:wave2:
Τί 'εσωτερικός ψυχισμός' και παπάτζες; Αυτό είναι ο άνθρωπος; Ο 'εσωτερικός ψυχισμός'; Τέλος πάντων.
Οι αλβανοί είναι για γέλοια. Αλφάβητο απέκτησαν το 1800κάτι. Άνθρωποι τόσο καθυστερημένοι στην εξέλιξή τους, ως πολιτισμός, δε μπορούν παρά 'κατώτεροι' να χαρακτηριστούν. Όχι κατώτεροι σαν άνθρωποι, αλλά πολιτισμικά.
Υπάρχει μια σύγχηση στο συλλογισμό σου, από τη μία ο 'αλβανός' και από την άλλη ο 'άνθρωπος'. Αν θες να μιλήσουμε για τον αλβανό, αυτοί είναι πίσω. Αν θες να μιλήσουμε για τον άνθρωπο, τότε δε θα έπρεπε να αναφερθείς σε αλβανούς.
Protasi: Politismenos anthropos einai ekeinos o opoios mesa stis politikes / oikonomikes / koinonikes sinithikes pou megalonei kai anatpissetai dimiourgei to epomeno ekseliktiko vima gia ton politismo tou.
OMOS oso kai an isxiei to parapano, den prepei na ksexname vasikes katavoles opos p.x. to enstikto tis epiviosis i tis anaparogogis, ta opoia koinoun telika ta politismika stistimata.
Kata tin gnomi mou, to sigkrotimeno sistima pou onomazetai politismos, agnoontas ta vasika tou atomou kai ekdidanikevontas to sinolo paramenei pagera adiaforo i axristo. To atomo einai auto pou xtizei politismous kai prosferei, an auto einai o skopos tou, sto sinolo.
Kala mexri edo....Iparxei kai kati akoma..Ego as poume sinidita, opos kai esi apo oti katalava, den ennoo na do tileorasi pera apo Sky Channell, Biography Channell kai loipa...Auto fisika me afinei en merei ekso apo ton "politismo" tou koinonikou mou sinolou. Episis, an eixa tin epilogi, tha parataga tin douleia mou kai ton politismo genikotera opos ton gnorizoume kai tha metakomiza se ena nisi tou eirinikou na kovo ksila....Auto ti tha simaine gia emena??? Oti eimai misanthropos / ipanaptiktos / oxi anthropos??? I mipos oti etsi ekplirono tin diki mou prosopiki anagki gia ekseliksi analoga me to diko mou kritirio???
To eipa kai prin, to leo kai tora, den prepei na skeftomaste me tin sinoliki logiki sto mialo mas, alla me tin monada kai to pos i monada eksidanikevei ton eauto tis protistos kai stin sinexeia to ti prosferei sto sinolo...
Αρχικά δημιουργήθηκε από conkark
Εννοεις οτι επειδη ο gillan έκανε τραγούδι με τον Ρακιντζή, έχασε ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΚΑ την αξία του;
Ξέρεις ότι ο Ρακιντζής έχει μεγάλη δύναμη, γιατί από πίσω του υπάρχει συγγενής του ο Minos, απ'ό,τι πληροφορήθηκα;
Και μη κατηγορείς τον Ρακιντζή, γιατί όλο και κάποιος θα σε δαγκώσει εδώ μέσα:wave2:
Aκριβώς δεν έχασε την αξία του όσον αφορά τη μουσική του.. γιατί τράγούδησε ορισμένα καλά κομμάτια αλλά... την αξιοπρεπειά του την έχασε ... όπως λέει και ο λαός (ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΑ!!!) .... σωστα?????:wave2:
Επειδή κάποιος αναφέρθηκε στο Θείο (Hendrix), λέγοντας ότι οποιοσδήποτε μπορεί να παίξει σαν κι΄αυτόν μετά από 5 μήνες εξάσκηση...
:nono:
Ντεν υμπάρχει ντέντια μπερίπντωση.
Άλλο παίζω μπλουζ μουσική και στη περίπτωσή του ηλεκτρική -όπως έλεγε-, κι άλλο πάω στο ωδείο και τραβάω τις κωλότριχές μου από χαρά όταν βγάλω 30 νότες το δευτερόλεπτο σε μια μιξολύδια...
Το ένα είναι μουσική και το άλλο μηχανική εκτέλεση.
Σαφώς και όλοι οι αυτοδίδακτοι μουσικοί είμαστε και δε παιζόμαστε -καλά εγώ όχι και τόσο-, δές αυτό το σάιτ για λεπτομέρειες γύρω από το φαινόμενο Jimi Hendrix.
http://www.jimihendrixmemorial.com/index.html
Και μή μπερδεύεσαι, άν θές λεπτομέρειες στο πως να παίξεις σαν το Hendrix όλη η φούντα του Λιβάνου δεν θα βοηθήσει, το μπλούζ το έχεις και αν στρώσεις κώλο το χτίζεις, αλλιώς ξέχνα το.
Όσο για τη διαμάχη που παίχτηκε πιο πάνω, δε τη σχολιάζω, είμαι γνωστός άθρησκος, απολίτιστος (και όταν γυρίζω από τη δουλειά εννίοτε άπλυτος και ρυπαρός), και δε μ'αρέσει να σκάω τη σαπουνόφουσκα του άλλου -ειδικά όταν ο άλλος δε κοπανάει με καρφίτσα τη δικιά μου.
Βρείτε τα μην αρχίσω τις παναγίες πάλι...
dirtbird
07/07/2006, 19:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
Επειδή κάποιος αναφέρθηκε στο Θείο (Hendrix), λέγοντας ότι οποιοσδήποτε μπορεί να παίξει σαν κι΄αυτόν μετά από 5 μήνες εξάσκηση...
Άλλο παίζω μπλουζ μουσική και στη περίπτωσή του ηλεκτρική -όπως έλεγε-, κι άλλο πάω στο ωδείο και τραβάω τις κωλότριχές μου από χαρά όταν βγάλω 30 νότες το δευτερόλεπτο σε μια μιξολύδια...
Σαφώς και όλοι οι αυτοδίδακτοι μουσικοί είμαστε και δε παιζόμαστε -καλά εγώ όχι και τόσο-, δές αυτό το σάιτ για λεπτομέρειες γύρω από το φαινόμενο Jimi Hendrix.
Και μή μπερδεύεσαι, άν θές λεπτομέρειες στο πως να παίξεις σαν το Hendrix όλη η φούντα του Λιβάνου δεν θα βοηθήσει, το μπλούζ το έχεις και αν στρώσεις κώλο το χτίζεις, αλλιώς ξέχνα το.
Όσο για τη διαμάχη που παίχτηκε πιο πάνω, δε τη σχολιάζω, είμαι γνωστός άθρησκος, απολίτιστος (και όταν γυρίζω από τη δουλειά εννίοτε άπλυτος και ρυπαρός), και δε μ'αρέσει να σκάω τη σαπουνόφουσκα του άλλου -ειδικά όταν ο άλλος δε κοπανάει με καρφίτσα τη δικιά μου.
+1000:wave2:
1000 τα κρατουμενα (του βρωμοπουλου):lol: και παρε και αλλα 1000 απο μενα συν κατι ψιλα ακομα, (αντε να σου δωκω 5-6) που αποσαφηνισες το μουσικη και μουσικη εκτελεση.:wave2: :beer:
Επειδη το τοπικ ψιλοξεφυγε και επειδη επεται και συνεχεια, ας κανουν επιτελους καμια δουλεια τα κοπροσκυλα:smokin: οι μοντς και ας το βαλουν στις Διαμαχες.
Αιντε καλοκαιριασε και βρηκατε ευκαιρια να αρπαξετε την τσουγκρανα.:sad:
tsiros_temp
07/07/2006, 22:37
Αν είχες κάποια σεβαστή ικανότητα στο να αντιλαμβάνεσαι τι γράφει ο άλλος (και συ και οι άλλοι που δε συγκρατήθηκαν και άρχισαν να σου δίνουν χιλιάρικα), Δε θα έλεγες τις παπαριές αυτές τώρα.
Τώρα, να ξαναγράψω πιό αναλυτικά και μασημένα-πολτοποιημένα αυτά που έγραψα πριν, ή θα είναι μάταιος ο κόπος;
tsiros_temp
07/07/2006, 22:38
(.)
(.)
Καπως σφιχτο τον βρισκω.
Οσο για τα χιλιαρικα εγω τα παιρνω πισω, αν μου εξηγησεις ακριβως τι θες να μας πεις, με την προυποθεση βεβαια οτι και εσυ απο την μερια σου θα προσπαθησεις να καταλαβεις τι θελουμε να πουμε εμεις.
tsiros_temp
07/07/2006, 23:18
O hendrix δεν έχει καλή τεχνική όπως την εννοούν οι κιθαρίστες που μελετάνε κιθάρα τυπικά. Έχει κάποια τεχνική, ναι, σύμφωνοι. Όμως αυτό το επίπεδο τεχνικής είναι ενός νέου κιθαρίστα.
Με άλλα λόγια, ουδέποτε ο hendrix έπαιξε κάτι τεχνικά δύσκολο μα αυτά που έπαιξε ήταν καλά για άλλους λόγους.
Όσο και να προσπαθήσει κάποιος δε μπορεί να "φτάσει" τον hendrix, γιατί τον hendrix δεν τον χαρακτήριζε η τεχνική του αρτιότητα μα η ερμηνεία του, πράγμα που δεν διδάσκεται.
Μπορείς να φτάσεις την ικανότητα του hendrix με ένα-δύο χρόνια μελέτης, αλλά τον ιδιαίτερο τρόπο που έπαιζε και τον χαρακτήριζε δεν μπορείς να τον φτάσεις με μελέτη, ούτε του οργάνου, ούτε των συνθέσεων, ούτε του παιξίματος.
LittleJohn
08/07/2006, 09:22
Ο Hendrix δεν ``φτάνεται`` στο παίξιμο ,γιατί πολύ απλά αυτό το παίξιμο είταν πολύ αλλοπρόσαλο. Ώρες ώρες ούτε εκείνος δεν ήξερε τι έπαιζε. Κανονικότατο crackhead playing.
Αν και είμαι ορκομένος κιθαρίστας πολλά χρόνια, δεν μπορώ να πώ οτί μου αρέσει ιδιαίτερα ο Hendrix. Πέρα από το Little Wing που το θεωρώ από τα καλύτερα κομμάτια που έχουν παιχτεί ποτέ από κιθάρα (πρέπει να το ακούσετε instrumental από τον Alan Holdsworth, να σας πέσει το σαγόνι), κανένα άλλο κομμάτι του δεν μου κάνει κλίκ...
Για το μόνο που συμφωνώ είναι οτί είταν ο πρώτος που έδειξε οτί η ηλεκτρική κιθάρα ,είναι ικανή να παράγει απίστευτους ήχους και να σταθεί σαν σόλο όργανο.
dirtbird
08/07/2006, 09:36
Που'ναι ο Αποστόλης γμτ?
tsiros_temp
08/07/2006, 17:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από LittleJohn
Για το μόνο που συμφωνώ είναι οτί είταν ο πρώτος που έδειξε οτί η ηλεκτρική κιθάρα ,είναι ικανή να παράγει απίστευτους ήχους και να σταθεί σαν σόλο όργανο.
Έλα όμως, που δεν ήταν... Ο lester polsfuss (αυτός, ντε, που έφτιαξε τις Les Paul).
(ξέρεις, ηλεκτρική υπήρχε πολύυυ πριν τον hendrix και υπήρχε κόσμος που έκανε τους παπάδες που κάνει ο hendrix και οι άλλοι στην ηλεκτρικοί, στην κλασσική και, λιγότερο, στην ακουστική)
Εγώ όμως θα βγώ από τη σπηλιά μου και θα ψάξω να ακούσω Spastic Ink ... Ark, IQ, Glass Hammer -και μπορεί να τους γουστάρω κιόλας.
Γιατί με ενδιαφέρει να δω τι παίζεται εκει έξω -μη κοιτάς που είμαι οπισθοδρομικός και έχω κόλλημα με τα blues.
Και επειδή δε πρέπει να συγχέουμε (κι εγώ) ένα έντονο διάλογο μεταξύ φίλων (όπως θα έπρεπε να είναι) με ένα μονότονο καβγά μεταξύ ανθρώπων με μικροδιαφορές (οι οποίες πρέπει να υπάρχουν), δες εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=24123) πώς μπορεί ο καθένας (πχ εγώ) να παρεξηγήσει τα λεγόμενα κάποιου και να πει πράγματα που δεν θα έπρεπε.
Όλοι στον ίδιο κεσέ κολυμπάμε που λέγανε και οι Floyd -έτσι αρχίζουν οι μυνήσεις zireous, έτσι.
Έχω ακούσει αρκετά (όλα) του Holdsworth και ειλικρινά τρέχω τα κομμάτια για να ακούσω τα σόλα -με λίγες εξαιρέσεις.
MVP Project (εκεί θα τον ακούσεις να παίζει τις κάλτσες του μαζί με τον Gambale -στο δεύτερο MVP Project Ο Gambale και άλλοι συνεχίζουν πιο επιθετικοί). Ο λόγος που συμπαθώ τον τελευταίο είναι απλός, βάζει πολύ blues στα σόλα του.
Οι σύγχρονοι καλοί μουσικοί δεν είναι όλοι κανίβαλοι, παίζουν πάρα πολλοί τεχνικοί μεν, και με πάθος δε, δε θα πλακωθούμε και γι'αυτό τώρα.
Και κάτι προς διερεύνηση, επειδή κάποιοι τύποι πίνουν και παίρνουν τα άντερά τους (ή φέρονται να το κάνουν, ή να το έχουν κάνει στο παρελθόν), αυτό σημαίνει ότι η μουσική τους είναι αυτομάτως απορριπτέα (πχ Pink Floyd, Velvet Underground, The Doors, 13th Floor Elevators, Deep Purple, Alice In Chains, Soundgarden, Jane's Addiction, και ενδεχομένως οι Mozart, Πυθαγόρας και άλλοι), καθώς και ότι σώνει και καλά τα drugs τους κάνανε να γράψουν καλή μουσική; Το μόνο σίγουρο είναι ότι αργά η γρήγορα τα ντραγκς ή/και το αλκοόλ πήζουν το κεφάλι σου, χαλάνε τη μουσική όπως και την οδήγηση σου -τό'χω πει, εγώ δε πίνω.
Πάρτε και ένα λευκό μπλουζίστα έτσι για σπάσιμο (εγώ αυτοψαρώνομαι ότι είμαι μαύρος):
http://www.robbenford.com/
Το κατά πόσο πήζει ο μέσος άνθρωπος με τη σαβούρα που του σερβίρουν είναι γνωστό... Άλλος αντί να ακούει παπαρδέλες, βάζει ακουστικά, άλλος πάει με τη μηχανή βόλτα κλπ.
Αντιός
tsiros_temp
08/07/2006, 19:22
ναι ακούσεις και watchtower και theory in practice... αλλά αυτά είναι κάπως πιό βαριά από αυτά που ακούς εσύ.
ναι ακούσεις και watchtower και theory in practice... αλλά αυτά είναι κάπως πιό βαριά από αυτά που ακούς εσύ.
Μπήκαν και αυτά στη λίστα, πες κι άλλα.
Αλλά μη νομίζεις ότι δεν έχω ακούσει βαριά πράγματα (ή δεν ακούω ακόμα), όταν τα λεγόμενα thrash, speed, και death metal γκρουπ πρωτοβγήκαν μου ψιλοκέντριζαν το ενδιαφέρον (κάπου στα τέλη '80), είχα και κάτι φίλους που το ψάχνανε, πέρασα και κάτι νύχτες παρέα κάνοντας head-banging -μετά πονοκεφάλιασα, είδα ότι ήτανε μαλακία και τό'κοψα (άσε που σπάζομαι με τις και καλά σκοτεινές μπασαβιόλες φωνές πολλών από τους τραγουδιστές του είδους).
Έλα κι άλλο ένα bluesάκι: Sepultura - Orgasmatron (τι θυμάμαι που και που έ; ).
Ο πρώτος ίσως original μεταλάς που έχω ακούσει εξακολουθεί να είναι ο Rachmaninov, τίποτε αντιρρήσεις έχομε;
tsiros_temp
09/07/2006, 18:04
Θα έλεγα ο stravinsky, για την Ιεροτελεστία της Άνοιξης...
Αλλά και ο mussorgski για την καλύβα στα κοτοπόδαρα.
costas81
12/07/2006, 12:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από conkark
Να συστηθούμε: Είμαι συνήγορος του ροκ. Εσύ που θίγεσαι τί είσαι; Συνήγορος των σκυλάδων; Ή μήπως ξάδερφος της Μπεζαντάκου;:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :bawl: :bawl: :bawl: :a18: :a20: :a23:
Αμα δεν εχεις τι να κανει ο ανθρωπος.......
:a31: :a31: :a31: :a31:
costas81
12/07/2006, 12:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
και πιο ψηλό IQ και πιο ψηλή τελική και ροπή από χαμηλά....
γιατί είμαι ο Χουλκ....
και μου αρέσει και το Ποιμενικό Ροκ....
Λοιπόν? Θα ζήσω γιατρέ μ' ?
:a014::a014::a014::a014:
Εύη και Εύη πάρτε :a014::a014::a014::a014: κι εσείς....
:a014: :a014: :a014: :a014: :a014:
costas81
12/07/2006, 12:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από bartlal
βασικα κατι εχω κανονισει για αυριο, αλλα δεν θυμαμαι τι... σπαω το κεφαλι μου..... για να βρω τον μυαλοφαγο!!!:lol:
αν δεν το θυμηθω ή τελικα δεν θυμαμαι καλα, θα ερθω, αλλα ΜΕΤΑ τις 18:30... μεχρι τοτε.... δουλευω! :lol: :lol:
α, για να μην σου στελνω και γω ΠΜ, ακου κατι φρεσκο: πετυχα χθες τον κωστας81 στο....που..... με την..... :winka:
θα σου πω απο κοντα τα υπολοιπα!
:lol: :lol: :lol:
ναι η χαμουρα με πετυχε στο....που με.......εκεινη την ωρα.......εφυγε........
καλα τα λεω βαρτ??