Σύνδεση

View Full Version : Hard Rock

Σελίδες : [1] 2 3

kaps
22/05/2006, 09:37
Επιτέλους σε πείσμα των γνωστών σκυλολατρικών κύκλων που περιστοιχίζουν και εκμεταλλεύονται το Ελληνικό μουσικό ρεπερτόριο το οποίο έχουν ξεφτιλίσει και του κάθε σκυλοτραγουδιστή/στρια που έχει αναπτύξει δημόσιες σχέσεις με κάποιους παραγωγούς και με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε με το ζόρι προβάλλεται στον /στην νέα λυμαίνοντας την κουλτούρα και αποχαυνωνοντάς τον/την με μηνύματα μιζέριας και γκρίζου ονειροπολισμού παράλληλα με την έντονη ( εκ των έξω σταμπουκαλίδικα επιτασσόμενη ) τουρκολατρεία ,επιτέλους λέω και ένα τραγούδι που άλλαξε τον συνήθη ρου των αποτελεσμάτων και προτιμήσεων στα μουσικά ακούσματα τόσο σε Ευρωπαικό επίπεδο όσο και σε Ελληνικό . Η παρουσία τους επί σκηνής και το ροκάρισμα της ηλ.κιθάρας ξεσήκωσε ακόμα και τους πεθαμένους (μπρρρρρρρ) και ανέβασε την αδρεναλίνη .
Εγώ προσωπικά ΓΟΥΣΤΑΡΩ το είδος αυτής της μουσικής ( και όχι μόνο) , δεν αγνοώ ούτε καταδικάζω τα άλλα είδη όμως και αυτή η παρατετεμένη ανατολικολαλακία - τουρκοανοησία μου βάρεσε στα νεύρα .:mad: Στην τελική καια υτή ακόμα η Παπαρίζου με το τραγουδάκι τρης που κέρδισε πέρσι δεν μου έλεγες τίποτα απολύτως ...Ισως υποψιάζομαι και η νίκη της να ήταν απόρροια των Ολυμπιακών Αγώνων ....Ισως λέω....

idi
22/05/2006, 09:42
sorry ρε φιλε... αλλα σε αναγκασε κανενας να ακους τα σκυλο-cd????

ΒΑΛΕ ΣΤΟ CD PLAYER ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΕ ΕΜΑΣ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΚΥΛΟΤΡΑΓΟΥΔΟ ΓΟΥΣΤΡΑΡΟΥΜΕ ΟΚ???

ΕΛΕΟΣ!!!

Cpt. Haddock
22/05/2006, 09:49
:a014: :a014: :a014:

"Hard rock hallelujah"

Hard Rock Hallelujah!
Hard Rock Hallelujah!

The saints are crippled
On this sinners' night
Lost are the lambs with no guiding light

The walls come down like thunder
The rocks about to roll
It's the Arockalypse
Now bare your soul

All we need is lightning
With power and might
Striking down the prophets of false
As the moon is rising
Give us the sign
Now let us rise up in awe

Rock 'n roll angels bring thyn hard rock hallelujah
Demons and angels all in one have arrived
In God's creation supernatural high

The true believers
Thou shall be saved
Brothers and sisters keep strong in the faith
On the day of Rockoning
It's who dares, wins
You will see the jokers soon'll be the new kings

All we need is lightning
With power and might
Striking down the prophets of false
As the moon is rising
Give us the sign
Now let us rise up in awe

Wings on my back
I got horns on my head
My fangs are sharp
And my eyes are red
Not quite an angel
Or the one that fell
Now choose to join us or go straight to Hell

Hard Rock Hallelujah!
Hard Rock Hallelujah!
Hard Rock Hallelujah!
Hard Rock Hallelujah!

Hard Rock Hallelujah!

kaps
22/05/2006, 09:56
Να σου απαντήσω ..Ανοίγεις τηλεόραση ..τα ακούς .Πας καφετέρια στα μοστράρουν . Εχεις την όρεξη να κάνεις κανένα μπανάκι στη παραλία....θες δε θες θα σε ξεκάνουν με αυτά τα σκυλολαικά. Στη τελική είναι η μουσική που πιστεύεις ότι αντιπροσωπεύει την Ελληνική κουλτούρα ; Δηλαδή το να ακούω την κάθε κακορίζικη να μου τραγουδάει ξεπατικοτούρα Τούρκικα άσματα μεταφρασμένα σε Ελληνικά στιχάκια είναι το Ελληνικό μουσικό τέμπο ; Είναι κοινάποδεκτό πως τα Μ.Μ.Ε με κάθε τρόπο στα επιβάλλουν .

kalant
22/05/2006, 10:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από kaps
Να σου απαντήσω ..Ανοίγεις τηλεόραση ..τα ακούς .Πας καφετέρια στα μοστράρουν . Εχεις την όρεξη να κάνεις κανένα μπανάκι στη παραλία....θες δε θες θα σε ξεκάνουν με αυτά τα σκυλολαικά. Στη τελική είναι η μουσική που πιστεύεις ότι αντιπροσωπεύει την Ελληνική κουλτούρα ; Δηλαδή το να ακούω την κάθε κακορίζικη να μου τραγουδάει ξεπατικοτούρα Τούρκικα άσματα μεταφρασμένα σε Ελληνικά στιχάκια είναι το Ελληνικό μουσικό τέμπο ; Είναι κοινάποδεκτό πως τα Μ.Μ.Ε με κάθε τρόπο στα επιβάλλουν .

Ο καθενας οτι γουσταρει ακουει ρε φιλε, τι θα πει ελληνικη κουλτουρα κλπ...

χαλαρωσε

:beer:

idi
22/05/2006, 10:03
φιλε μου τα ιδια λενε για τη μουσικη που γουσταρεις (και γουσταρω!) οι αλλοι....

ε ακου εσυ αυτο που θες και αμα δε σου αρεσει καποιο μαγαζι που παιζει τετοια μουσικη... ΜΗ ΠΑΤΑΣ ΕΚΕΙ .+_

φασιστικα δηλ να αλλαξεις εσυ τις μουσικες προτιμήσεις των αλλωνΟΝΕ ναουμ?

:D

gcrook
22/05/2006, 10:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
:a014: :a014: :a014:

Ρε Καπετανιο η μπουρδα ροκια που εβαλες δεν αποτελει και καμια σοβαρη επιχειρηματολογια, για να μην ακους σκυλαδικα.

Με το που διαβασα τους στιχους μουρθε να βαλω λιγο Τερλεγκα.:rotflmao:

kaps
22/05/2006, 10:21
Idi και kalant κατάπως φαίνεται διαβάζετε και δίνετε σημασία μόνο σε αυτά που σας εξιτάρουν για διαμάχη . Είπα και το ξαναλέω ...Ακούω και άλλα είδη μουσικής επιπλέον όμως δεν καταδικάζω τα είδη εκείνα που δεν μου αρέσουν ούτε προτίθεμαι με φασιστικό τρόπο να τα εξαφανίσω .ΛΕΩ όμως ότι και η μονομανία είναι κακή συνήθεια . Οσο για την Ελληνική κουλτούρα ψάχτε το λίγο .Υπάρχει ..απλά για ευνόητους επιχειρηματκούς λόγους δεν έχει τους απαραίτητους υποστηρικτές . Πως το λέμε δεν πλασάρεται εύκολα όπως το ανατολικολαικό τουρκικό .

EVI
22/05/2006, 10:39
oyte to metal -rock ειναι στην κουλτουρα των ελληνων (εγω το ακουω για να μην νομιζεις )

και ποια ειναι η κουλτουρα?

στη μουσικη?

για πειτε μου

η ποιοτητα που βγαζουν μερικοι μερικοι με ανοησιες και αλληγορικα μυνηματα καταθλιπτικα?

και μενα μου τη σπαει οπου και αν ειμαι η βζιιν βζιιν θα ακουω μπιτακια με κανα νεροβραστο ξανθο να κοπανιετε διπλα στον μαυρο με τα cd οοπς σορυ με την λιμο και το χρυσο κολιε

η το κλασσικο σε χανω και θα παιΤανω των ελληνων...

στη τελικη ακουε οτι θες

και πρατεις και αναλογα

εγω λεφτα δεν ξαναδινω για τιποτα τετοιο

τωρα οσο για τους lordi μαγκια τους

εγω το χαρηκα

εξαλου αυτο το θεμα με την γιουροβιζιον δε το καταλαβαιννω

μια λαλακια ειναι anyway

:beer: :beer:

kaps
22/05/2006, 10:57
Ακριβώς τα ίδια λέμε με άλλο τρόπο . :beer:

sineder
22/05/2006, 11:59
ΠΑΙΔΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΙΖΩ ΚΙΘΑΡΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ROCK ME ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΜΕ ΑΛΓΕΒΡΑ, ΓΙΑΤΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ.ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΤΣΙ?ΟΠΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΗ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΚΟΥΝΕ ΣΚΥΛΟΥΣ.
:a20: :a20:

kalant
22/05/2006, 12:29
Idi και kalant κατάπως φαίνεται διαβάζετε και δίνετε σημασία μόνο σε αυτά που σας εξιτάρουν για διαμάχη . Είπα και το ξαναλέω ...Ακούω και άλλα είδη μουσικής επιπλέον όμως δεν καταδικάζω τα είδη εκείνα που δεν μου αρέσουν ούτε προτίθεμαι με φασιστικό τρόπο να τα εξαφανίσω .ΛΕΩ όμως ότι και η μονομανία είναι κακή συνήθεια . Οσο για την Ελληνική κουλτούρα ψάχτε το λίγο .Υπάρχει ..απλά για ευνόητους επιχειρηματκούς λόγους δεν έχει τους απαραίτητους υποστηρικτές . Πως το λέμε δεν πλασάρεται εύκολα όπως το ανατολικολαικό τουρκικό .

:eyepop:

adam_tsouk
22/05/2006, 13:17
εγω παω στα σκυλαδικα γιατι συχναζουν ωραια πιπινακια....

εσεις πηγαιντε στα ροκαδικα με τους μαλλιαδες!

:rotflmao: :lol: :rotflmao:

dirtbird
22/05/2006, 14:22
Στην τελική καια υτή ακόμα η Παπαρίζου με το τραγουδάκι τρης που κέρδισε πέρσι δεν μου έλεγες τίποτα απολύτως ...Ισως υποψιάζομαι και η νίκη της να ήταν απόρροια των Ολυμπιακών Αγώνων ....Ισως λέω....

Στην τελική πέρυσι ήταν πολύ πιο ευχάριστη παρουσία το πιπίνι σε σχέση με το σκήνωμα που κατεβάσαμε φέτος (και που μας τα έχουν ζαλίσει με την πάρτη της).:beer:

makis206
22/05/2006, 14:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
σε σχέση με το σκήνωμα που κατεβάσαμε φέτος

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Σκήνωμα η Βίσση ;; Αυτή φέρεται σαν να έβαλε το Σάββατο πρώτη φορά σουτιέν !

:rotflmao: :rotflmao: :beer: :rotflmao: :rotflmao:

adam_tsouk
22/05/2006, 14:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206

Σκήνωμα η Βίσση ;; Αυτή φέρεται σαν να έβαλε το Σάββατο πρώτη φορά σουτιέν !

:rotflmao: :rotflmao: :beer: :rotflmao: :rotflmao:

Tigas
22/05/2006, 14:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από adam_tsouk

έλα και εγώ νόμιζα ότι πας για τους πιπίνηδες :lol:

adam_tsouk
22/05/2006, 14:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από SCBR1000RR

έλα και εγώ νόμιζα ότι πας για τους πιπίνηδες :lol:

μπερδευεσαι λεμεεεεεε..........

adam_tsouk
22/05/2006, 14:43
δειτε τι μου στειλανε!

γαματο!

makis206
22/05/2006, 14:45
δειτε τι μου στειλανε!
γαματο!

Αν κρίνω απο το στόμα και την κίνηση του χεριού, αυτό πρέπει να πόνεσε πολύ !:uplate:

Η είναι αυτό που λένε

"...κι άλλος τον τρώει και δροσίζεται ;;"

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Boxer
22/05/2006, 14:47
δειτε τι μου στειλανε!

γαματο!

:nono: Εγω ηξερα οτι ητανε μυθος

gcrook
22/05/2006, 14:51

Καλα τραβα απο τζαζμιν ενα Σαββατο να σου πω εγω που δεν εχει γκομενακια.
Και απειρως πιο καλαισθητα απο τις σαπιες που πανε στα μπουζουκια.
:wave2:

adam_tsouk
22/05/2006, 15:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Καλα τραβα απο τζαζμιν ενα Σαββατο να σου πω εγω που δεν εχει γκομενακια.
Και απειρως πιο καλαισθητα απο τις σαπιες που πανε στα μπουζουκια.

τα ειχε η κολλητη της πρωην με εναν dj που επαιζε εκει καποιες φορες.... :winka:

εισαι μικρος ακομα! :lol: :lol:

gcrook
22/05/2006, 15:36
Ε τοτε τι σοι επιχειρηματα εχεις ρε;:rotflmao:
Αιντε ξεκινα εχουμε το γλωσσοφιλο της ζωης σημερα:look:

adam_tsouk
22/05/2006, 15:39
Ε τοτε τι σοι επιχειρηματα εχεις ρε;:rotflmao:
Αιντε ξεκινα εχουμε το γλωσσοφιλο της ζωης σημερα:look:

τι??? σημερα ειναι;

να παρω το ΣΠΡΕΙ για την αναπνοη!

(ρε εχω επιχειρηματα λεμεεεεε... ελα με τα "νερα" μου κ δε θα χασεις, εγω ελληνικα δεν ακουω):winka: :D :D

gcrook
22/05/2006, 15:40
Το ξερω ρε..κουβεντα να γινεται.
Ναι οχι δεν σπαμαρω....μααα.......ωχ με φωναζουν:look:

Ktm.Prestige
23/05/2006, 01:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer
:nono: Εγω ηξερα οτι ητανε μυθος

Όχι δεν υπήρχε ο μύθος τότε!!Amstel και μόνο Amstel "ετρωγε" η Αννούλα!!:rotflmao: :lol: :rotflmao:

conkark
02/07/2006, 00:50
Να καταθέσω κι εγώ
τις απόψεις μου περί μουσικής, ταπεινά στη συζήτησή σας:

Τα τραγούδια πάντοτε είχαν συμβολικό χαρακτήρα και λόγο ύπαρξης.Τραγούδια ήταν και οι πολεμικοί παιάνες, και τα κλέφτικα, και οι διθύραμβοι του Ρήγα Φερραίου, και της Βέμπω, και ο εθνικός ύμνος, και οι ποδοσφαιρικοί ύμνοι, οι βυζαντινοί ύμνοι, οι θρησκευτικοί ψαλμοί, οι όπερες και οι καντάδες, των τροβαδούρων του Μεσαίωνα, και του κρασιού, το δημοτικό, το νανούρισμα, τα μοιρολόγια, το σατυρικό, το ρεμπέτικο, το παλιό λαϊκό, το ερωτικό, το πολιτικά επαναστατικό κλπ. Όλα τα τραγούδια αυτά κάτι συμβολίζουν, για κάποιο σκοπό υπήρξαν και δημιουργήθηκαν.
Το τραγούδι υπάγεται στις Καλές Τέχνες εξ'ολοκλήρου, και αποτελεί λογοτεχνικό είδος (ως προς το στιχουργικό μέρος του), σε συνδυασμό με τη μουσική επιστήμη, και εμπνέεται από τον άνθρωπο-καλλιτέχνη, που αντλεί τα ερεθίσματά του από δικά του βιώματα και καταστάσεις, ή από άλλα που συμβαίνουν γύρω του, και τα εντάσει στη θεματολογία του, ενώ χρησιμοποιείται από ανάγκη έκφρασής του, και ως τέτοιο οφείλει να έχει λόγο ύπαρξης. Και για να έχει λόγο ύπαρξης σε μια προβληματική κοινωνία - όπως αυτή που ζούμε - θα πρέπει τα στοιχεία του να αναφέρονται σε ό,τι ο καλλιτέχνης έχει ανάγκη να εκφράσει μέσα απ’αυτό, σαν άνθρωπος και σαν πολίτης αυτής ή άλλης χώρας. ΑΥΤΟ το τραγούδι έχει αξία, λόγο ύπαρξης και διαχρονικότητα - εφόσον υπάρχουν ακόμα οι προβληματισμοί του. Άρα,αποκλείεται να διαπραγματεύεται μόνο το θέμα της αγάπης, (αφού δεν εξαντλείται ο ψυχισμός και ο πνευματισμός του στιχουργού μόνο με την ερωτική θεματολογία), όπως το 99% των σύγχρονων -σκυλοπόπ- τραγουδιών, που γράφονται κατά παραγγελία για διασκέδαση δήθεν, ενώ για ψυχαγωγία σχεδόν τίποτα. Ανάλογα με τον τρόπο της ευαρέστησης κάποιου, χαρακτηρίζεται και το επίπεδό του. Εγώ πάντως, θα έδινα ένα μικρό ποσοστό στη διασκέδαση - και μάλιστα όχι στη «διασκέδαση» των σκυλάδων, με τις γαρδένιες και το καμάκι στη γκόμενα του άλλου, και το 1.000.000 το μπουκάλι ουίσκυ - και ΟΛΟ το υπόλοιπο στην ψυχαγωγία, μέσω τραγουδιών που έχουν πράγματα να πουν και σημαίνουν κάτι, γιατί έχουν κοινωνικά μηνύματα που αφορούν όλους μας. Ακόμα, και το θέμα της αγάπης δέον είναι να μήν προπηλακίζεται με ευτελείς στοίχους, που υποβιβάζουν και την αγάπη και τους ακροατές, αλλά να σέβονται το αντικείμενο και να το αναβιβάζουν και αυτό και το επίπεδό μας.
Το θέμα της μουσικής για μένα, είναι πάρα πολύ σημαντικό, διότι δεν θεωρώ ότι είναι απλά μια διασκέδαση κι ένα τσιφτετέλι. Αντίθέτως, αποτελεί βασικό πνευματικό και πολιτιστικό στοιχείο της ανθρώπινης ψυχοδομής. Και ενημερώνω ότι κι εγώ ο ίδιος είμαι και μουσικός, και τραγουδοποιός και τραγουδιστής, (υπήρξα και επαγγελματίας). Και συγχίζομαι πραγματικά όταν ακούω ότι ο Πάριος είναι ο τραγουδιστής της αγάπης! Λες και ΤΙΠΟΤΑ άλλο δεν τον απασχολεί αυτόν τον κύριο στη ζωή του. Ενώ ο Νταλάρας τουλάχιστον έχει κατά κόρον τραγουδήσει τραγούδια που εκφράζουν κοινωνικό προβληματισμό κι επαναστατισμό. Αυτό για μένα είναι μια μορφή ροκ. Διότι εκπληροί τις προϋποθέσεις του λόγου ύπαρξής του. Και δε μιλάω για το άτομο, αλλά για το μήνυμα που δίνει αυτό που τραγουδάει. Προσοχή! Έτερον εκάτερον.
Το ροκ προσωπικά, είναι στάση ζωής. Σε βάζει να σκέφτεσαι και σε προβληματίζει, ενώ ταυτόχρονα σε ψυχαγωγεί. Έχει μήνυμα κοινωνικών προβλημάτων, ενίοτε δίνει λύσεις, σε ωθεί για επανάσταση απέναντι στα κακώς κείμενα, για να αλλάξεις προς το καλύτερο και όχι να μένεις στάσιμος και βολεμένος στη μιζέρια σου. Κι εγώ δεν ήμουν ποτέ με κείνους τους εφησυχασμένους, ανυποψίαστους και φιλοτομαριστές πολίτες, αλλά αντίθετα, με κείνους που λάτρεψαν τις κόντρες με τις θύελλες. Το ροκ είναι το έρεισμα που σε διατηρεί ασυμβίβαστο, ειλικρινή και καθαρό. Και γιαυτό το λόγο ξεκίνησε. Να αλλάξει το συντηρητικό και φαύλο κατεστημένο. Το ροκ-μπλουζ ήταν το δάκρυ των μαύρων δούλων της Αμερικής. Το ροκ ξεκίνησε με τη διαμαρτυρία κατά του πολέμου του Βιετνάμ. Το ροκ είναι κατά του πολέμου και υπέρ της ειρήνης. Το πανκ-ροκ έγινε απ'τους γυούς των απολυμένων στην Αγγλία από αντίδραση, στο νόμο για απολύσεις της Θάτσερ. Το heavy metal για την εκμετάλλευση των εργατών της βιομηχανίας (το χτύπημα των σφυριών). Το ροκ είναι το κατ'ουσίαν Λαϊκό τραγούδι, διότι αναφέρεται στη προβληματική του λαού. Κακώς ορίζουν αυταρχικά ότι λαϊκό τραγούδι είναι τα μπουζουκοτράγουδα. Αυτό ίσχυε σε εποχές που ο λαός ήταν αμόρφωτος και δεν είχε ούτε μουσική αγωγή, ούτε φρασεολογία ανεπτυγμένη, και η κουλτούρα του πήγαζε απ'την ανατολή, και οι μουσικοί και ρυθμικοί του δρόμοι και η ορολογία, είναι εμβαπτισμένοι στα τούρκικα. Πχ, ταξίμ, ουσάκ, χιτζάζ, αμπτάλικος, καμηλιέρικος, τσιφτετέλι, ζεϊμπέκικος (απ'τους ζεϊμπέκιδες που ήταν οι μεθυσμένοι). Ελεος! Αν η Ελλάδα θα έπρεπε να διαλέξει μεταξύ Δύσης και Ανατολής - λόγω του ότι βρίσκεται γεωγραφικά σ'αυτό το σταυροδρόμι - ασφαλώς είναι προτιμότερη η "ανεπτυγμένη" Δύση, απ'τη μουσική των ημιβάρβαρων λαών του τρίτου κόσμου! Και πάνε να μας πείσουν ότι ΑΥΤΉ είναι η ελληνική μουσική! Οπωσδήποτε, ο καθένας έχει δικαίωμα ν'ακούει ό,τι θέλει, έχει επίσης δικαίωμα να είναι χαμηλού επιπέδου, έχει το δικαίωμα ν'ακολουθεί τις επιταγές των εγκάθετων ΜΜΕ και ν'άναι συμβιβασμένος και ηθικός αυτουργός του κουτόχορτου που μας ταϊζουν, έχει δικαίωμα να προβάλει αξίωση να ψάχνει πιπίνια- ηθικοπνευματικά ευνουχισμένα- στα σκυλάδικα της μόδας, και εν κατακλείδι, έχει αναφαίρετο το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και του αυτοεξευτελισμού.
Το ροκ λοιπόν, είναι ο απλός τρόπος ντυσίματος, οι μηχανές, είναι τα μακρυά μαλλιά σε άντρες και γυναίκες, που συμβολίζουν το ανήσυχο πνεύμα της ελευθερίας, και όχι τα κοντά μαλλιά, που είναι η εικόνα μιας στρατιωτικοποιημένης και υπάκουης κοινωνίας, στους νόμους κάθε φαύλης εξουσίας, με την πρόφαση της μόδας, (και επιβαλλόμενη απ' τις ύπουλες εξουσίες, ταχτική του 20ού αιώνα, διότι πριν, σε ΟΛΕΣ τις εποχές, όλοι είχαν μακρυά μαλλιά). Και τέλος, μου αρέσει η αισθητική του ροκ ως αρμονία, μελωδία και ρυθμό, ως μπαλάντα, ή classic, ή hard, ή μέταλ, αρκεί να έχει κάτι να πει, γιατί το ροκ δεν είναι Ρέμος, Τσαλίκης, Μελάς, Κοκκίνου ή Βανδή, που είναι κατασκευάσματα της show biz, αλλά Παύλος Σιδηρόπουλος, Νικόλας Άσιμος, Jim Morison, Janis joplin, Jimy Hendrix, Rory Galagher και άλλοι υπερευαίσθητοι άνθρωποι, που δεν άντεξαν το ψέμμα, τον φασισμό και τη βρωμιά γύρω τους, και πέταξαν, κι έγιναν άγγελοι στον ουρανό, και τ'αστεράκια έμειναν μόνα, να κλαιν' για τον χαμένο τους αγώνα...
Aν λοιπόν, ορισμένοι αρέσκονται σε τραγούδια που δεν έχουν τίποτα κοινό με όλα αυτά, τότε έχουν ειλικρινά πρόβλημα! Και ας με συγχωρήσουν κάποιοι, διότι δεν τους κατηγορώ. Απλά εξάγω αυτονόητα συμπεράσματα. Αλλο θέμα είναι που τα κοράκια των δισκογραφικών “μυρίστηκαν ψωμί” και προσπάθησαν να το κάνουν μόδα, το ροκ, αργότερα. Μετά, επί σειρά ετών, το πολέμησαν και το αφάνισαν, διότι εθεωρήθη επικίνδυνο και ανατρεπτικό για την καθεστηκυία τάξη, που χαράσουν οι εξουσίες, και μας επέβαλαν το ποπ και το σκυλάδικο, το οποίο στηρίχτηκε στους επαρχιώτες και στους γύφτους. Γιαυτό και οι περισσότεροι σκυλάδες είναι γύφτοι. (Αυτά όχι επειδή είμαι ρατσιστής. Αντιθέτως. Απλά για πληροφόρηση). Βέβαια, και το να ενστερνιστεί όλη η Ελλάδα τη κουλτούρα των γύφτων, κι αυτό μου φαίνεται περίεργο και φασιστικό. Αλλά Δεν μ’ενδιαφέρει αυτό. Εγώ κρατάω την ουσία κι ονειρεύομαι...Εκτός, αν οι εξουσίες θέλουν τον Έλληνα να ακούει τη μουσική των Ταλιμπάν! Τότε, οι γυναίκες που γουστάρουν ο,τιδήποτε τους πασάρουν για in -όπως έδιναν στους μαύρους χάντρες και τους έπαιρναν τη χώρα- να φορέσουν όλες τη μπούργκα και να αφήσουν τις δυτικές προστυχές και τις δήθεν ισότητες παρα πέρα, για να ταιριάξουν μ'αυτά που ακούνε και που χορεύουν ξεγυρισμένα, μπας και μερακλώσουν κάνα κορόιδο φραγγάτο να τις παντρευτεί!
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία και την ανοχή σας συνάδελφοι.
Τα λέμε.
Εγώ πάντως, μένω μονάχος στο παρόν μου
να σώσω οτιδήποτε αν σώζεται,
κι ας έχω τις συνέπειες του νόμου,
συνένοχο στο φόνο δεν θα μ'έχετε!...

Συναδελφικά,
Κωνσταντίνος.

Υ.Γ. Ασφαλώς, και στο χώρο του ροκ υπάρχει και το κακό τραγούδι και το ψεύτικο και η μπουρούχα, και οι ψευτοροκάδες και ,και, και...Ομως προσωπικά αναφέρομαι στο ροκ που είναι αυθεντικό και γνήσιο και πληροί όλες τις προϋποθέσεις μιάς ανατροπής, μιάς επανάστασης στο φαύλο κατεστημένο, μιάν αληθινή περιγραφή του ανθρώπινου πόνου, μιά πρόταση για το καλύτερο, κι έναν αληθινό πόνο από έναν μεγάλο έρωτα που σκοτώθηκε στις γειτονιές του κόσμου...
Όσο για το τραγούδι των Lordi, ήταν μιά γροθιά στο γλυκανάλατο κατεστημένο της Γιουροβίζιον, που δεκαετίες τώρα κρατάει λυσσαλέα το ροκ στο περιθώριο, και βομβαρδίζει με απροβλημάτιστα τραγούδια τους λαούς της Ευρώπης και όχι μόνο. Διαφωνώ κάθετα ως προς τη στιχουργική του θεματολογία και το μήνυμα που εκπέμπει - κατηγορώντας τους αγίους και τους αγγέλους ενώ εκθειάζει τους δαίμονες- διότι προσωπικά πιστεύω στο Χριστό και στη διδασκαλία του, που μιλάει για την παγκόσμια ειρήνη και αγάπη, γιατί δεν μού'χει μείνει τίποτ'άλλο να πιστέψω.

Ο/Η conkark έχει επισυνάψει την παρακάτω εικόνα:

53741

LittleJohn
02/07/2006, 11:20
Τι να γράψει κανείς μετά απ`αυτό!!!

+1000000 , η καλύτερη τοποθέτηση για μείζων θέμα, που έχω διαβάσει ,εδώ και πολύ καιρό...:wave2:

tsiros_temp
02/07/2006, 15:33
Οκ, εντάξει, μεγάλε σε πάω με 1000.

Μόνο μια μικρή προσθήκη. Κατά πάσα πιθανότητα ο όρος heavy metal πρωτοχρησιμοποιήθηκε από δημοσιογράφο για να περιγράψει τον ήχο του hendrix όταν έκανε σόλο, ότι έμοιαζε με ένα βαρύ κομμάτι μέταλο να πέφτει από τον ουρανό.

Τράβα τώρα άκου το Be από τους Pain of Salvation ;)

conkark
02/07/2006, 19:59
τους συναδέλφους Little John και Tsiros_Temp ΠΟΥ ΕΚΦΡΆΣΤΗΚΑΝ ΘΕΤΙΚΆ στη δημόσια κατατεθημένη τοποθέτησή μου. Ελπίζω να συναντηθούμε και εκ του σύνεγγυς, στο Δέλεαρ, αν δεν είναι από επαρχία.
Να είστε πάντοτε όλοι καλά.
Με θετικά συναισθήματα, Κωνσταντίνος.

gcrook
02/07/2006, 20:14
Αν και θα μπορουσα να γραψω παρα πολλα συπερασματα πανω στο κειμενο σου, το οποιο ειναι πολυ ωραιο μπερδεγουει, θα σταθω στο οτι καλο θα ηταν να μην δινουμε παντοτε στην μουσικη τις κοινωνικες προεκτασεις που θα θελαμε η που πιστευουμε οτι θα επρεπε να εχει.
Για παραδειγμα εγραψες κατι για το κινημα της πανκ μουσικης, στο οποιο εδωσες κοινωνικο χαρακτηρα, και συμφωνω εν μερει. Απο την αλλη αν το δουμε εντελως "καλλιτεχνικα", και με βαση τα μουσικα, και οχι κοινωνικα δεδομενα, της εποχης εκεινης, τοτε θα οδηγηθουμε στο συμπερασμα οτι η πανκ ηταν ουσιαστικα μια γροθια, ενας χλευασμος καταμουτρα, στην ποπ της εποχης, (λεγοντας ποπ εννοω κυριως το ροκ/μπλουζ και γενικα την Δυτικη μουσικη),που ηθελε και το πιο ασχετο συγκροτημα με τον πιο αθλιο μπασιστα,ντραμερ,τραγουδιστη ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΝΑΝ ΚΙΘΑΡΙΣΤΑ ΘΕΟ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΠΑΔΕΣ.

Εξου λοιπον και η πανκ...3 συγχορδιες στην κιθαρα με ηχο σαν να ξυνεις εφημεριδα με τσουγκρανα και γενικα κατι πολυ απλο μουσικα που σκοπο εχει να περασει μηνυματα...τωρα το αν τα περασε και ποια ηταν αυτα ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο. :wave2:

dirtbird
02/07/2006, 21:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από tsiros_temp

Μόνο μια μικρή προσθήκη. Κατά πάσα πιθανότητα ο όρος heavy metal πρωτοχρησιμοποιήθηκε από δημοσιογράφο για να περιγράψει τον ήχο του hendrix όταν έκανε σόλο, ότι έμοιαζε με ένα βαρύ κομμάτι μέταλο να πέφτει από τον ουρανό.

Ο Jimi heavy metal. έ?

:smokin: :smokin: :smokin:

Τα έχουμε μπερδέψει λίγο τα πράγματα.
Όχι λάθος.

ΠΟΛΥ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ :mad: :mad:

gcrook
02/07/2006, 21:43

Πιο πιθανο μου φαινεται να συνεβη αυτο με τους The Who, η με τους Led Zeppelin παρα με τον Hendrix...:a23: :a19: :a23:

tsiros_temp
02/07/2006, 22:37
Ο Jimi heavy metal. έ?

Τα έχουμε μπερδέψει λίγο τα πράγματα.
Όχι λάθος.

ΠΟΛΥ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ :mad: :mad:

Κι'όμως, είναι μια πιθανή εκδοχή της γέννησης του όρου heavy metal.

Όπως και να'χει πάντως, αδιαφορώ παντελώς για το πως λέγεται. Με νοιάζει πως ακούγεται :beer:

conkark
02/07/2006, 22:44
Αν και θα μπορουσα να γραψω παρα πολλα συπερασματα πανω στο κειμενο σου, το οποιο ειναι πολυ ωραιο μπερδεγουει, θα σταθω στο οτι καλο θα ηταν να μην δινουμε παντοτε στην μουσικη τις κοινωνικες προεκτασεις που θα θελαμε η που πιστευουμε οτι θα επρεπε να εχει.
Για παραδειγμα εγραψες κατι για το κινημα της πανκ μουσικης, στο οποιο εδωσες κοινωνικο χαρακτηρα, και συμφωνω εν μερει. Απο την αλλη αν το δουμε εντελως "καλλιτεχνικα", και με βαση τα μουσικα, και οχι κοινωνικα δεδομενα, της εποχης εκεινης, τοτε θα οδηγηθουμε στο συμπερασμα οτι η πανκ ηταν ουσιαστικα μια γροθια, ενας χλευασμος καταμουτρα, στην ποπ της εποχης, (λεγοντας ποπ εννοω κυριως το ροκ/μπλουζ και γενικα την Δυτικη μουσικη),που ηθελε και το πιο ασχετο συγκροτημα με τον πιο αθλιο μπασιστα,ντραμερ,τραγουδιστη ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΝΑΝ ΚΙΘΑΡΙΣΤΑ ΘΕΟ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΠΑΔΕΣ.

Εξου λοιπον και η πανκ...3 συγχορδιες στην κιθαρα με ηχο σαν να ξυνεις εφημεριδα με τσουγκρανα και γενικα κατι πολυ απλο μουσικα που σκοπο εχει να περασει μηνυματα...τωρα το αν τα περασε και ποια ηταν αυτα ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο. :wave2:

-------------------------------------------------------------------------------

η μέθεξή μου σε ό,τιδήποτε forum, προσπαθώ να είναι εμπεριστατωμένη και με ενδελέχεια και ενάργεια παρατεθημένη. Αυτό λοιπόν που απρόσκοπτα και με εμβρίθεια οφείλη να κατανοήσει ο αποδέκτης , είναι η φιλοσοφία του ότι ο κάθε ενσυνείδητος και ευσυνείδητος εχέφρων και νουνεχής άνθρωπος-πολίτης, οφείλει πρώτα απ'όλα να δώσει απαντήσεις σε υπαρξιακά προβλήματα του στυλ "ποιός είναι ο λόγος που γεννήθηκα και ποιός θα πρέπει να είναι ο ρόλος μου στη κοινωνία". Αν λοιπόν η απάντηση είναι το να προσφέρω στη κοινωνία-απ' το δικό μου μετερίζι- και να βοηθάω συνανθρώπους μου που δεν στάθηκαν τυχεροί, ενώ η ζωή τούς θέλει αλλοιώς, τότε οφείλει όλες του οι δραστηριότητες να κινούνται επάνω στις ράγες αυτές που διάλεξε "βιτρίνα" στη ζωή του...Άρα και ο καλλιτέχνης οφείλει να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, μέσα απ'τη μουσική και τα τραγούδια του. Τον ορθό τρόπο που οφείλει να διαπραγματεύεται, νομίζω ότι τον ανέλυσα εμπεριστατωμένα στο προηγούμενο κείμενο-απάντησή μου: Δηλ, να εκλαμβάνει την δημιουργία του πάντοτε ως κοινωνικοπολιτικό εγχείρημα, είτε με την στενή, είτε με πιο ευρεία έννοια. Και αφού συνειδητοποιήσει το πόσο μεγάλο είναι το ενεργητικό του τραγουδιού στις κοινωνίες,(βλέπε πολεμικοί παιάνες ή τραγούδια της Βέμπω στον β' παγκόσμιο πόλεμο), οφείλει να το χρησιμοποιήσει ως "όπλο", ή επιθετικό , ή ως αμυντικό, όπως η ασπίδα αν θέλεις, απέναντι σε ό,τιδήποτε το φαύλο. Πιστεύεις ότι οι εξουσίες δεν γνωρίζουν τη δύναμη που περικλείει το τραγούδι; Τότε γιατί μας επιτίθενται σωρηδόν με την υποκουλτούρα της μαγκιάς, του επιδερμικού, του απόβλητου και του τίποτα; Για πλάκα, ή για το καλό μας; Όχι ασφαλώς, αλλά αντίθετα, για να κατασκευάσει αποχαυνωμένες, εκτροχιασμένες "προσωπικότητες", μακρυά απ'τη ταμπακέρα που είναι η σκέψη κι ο προβληματισμός, που κάτω από κατάλληλες συνθήκες είναι εν δυνάμει ανατροπείς της σαπίλας τους. Διότι όλοι γνωρίζουμε ότι η ισχύς βρίσκεται εν τη γνώσει και εν τη ενώσει. Και μη ξεχνάς my friend, ότι ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!
...Συμπέρασμα: Ασφαλώς ο ορθά και αγνά σκεπτόμενος τραγουδοποιός, οφείλει να εντάσει τοτραγούδι του στη δομή της κοινωνικής προβληματικής. Αν δεν το κάνει αυτό, τότε εμπεριέχει ή δόλο ή αλλότριους σκοπούς, με στόχο την κερδοσκοπία ή την κοινωνική παρεκτροπή σε έκκεντρα και όχι στο κέντρο, που είναι η ουσία και ο στόχος της λογικής και του αυτονόητου της ύπαρξης του λογοτεχνικού αυτού πεδίου, που είναι το τραγούδι.

---Ως προς το δεύτερο σκέλος της τοποθέτησής σου, φοβάμαι ότι συγχέεις κάποια πράγματα:
...Καταρχήν, στερείς αυθαίρετα το πανκ απ'το κοινωνικό του βάθρο, δηλ απ' την αντίδρασή του σε αντιλαϊκές νομοθεσίες που άπτονταν των οικογενειών τους, και το κρίνεις στείρα μουσικολογικά. Αυτό δεν είναι ορθό να γίνεται, διότι τότε όλοι θα έπρεπε ν'ακούν τους κλασσικούς συνθέτες του 1700 ή 1800, όπως Μπετόβεν, Μπαχ, Τσαϊκόφσκι κλπ, που μουσικολογικά ήταν θεοί, αλλά ουδέποτε προσέφεραν κοινωνικά, διότι αφενός έγραφαν μουσική για ολίγους επαϊοντες, και μουσική για τη μουσική. Οπωσδήποτε το πανκ ήταν και μία διαφορετική πρόταση, και ένα διαφορετικό μουσικό ρεύμα, απ'τη μουσική εκείνης της εποχής. Αλλά αυτό δεν είναι περίεργο, όταν στο ρου των καλλιτεχνικών και εικαστικών και λογοτεχνικών δραστηριοτήτων ανά τους αιώνες, πάντα υπάρχει ένα νέο ρεύμα το οποίο έχει κάποιες ενστάσεις για τα προηγούμενα, σε κάποια βάση λογικής. Ετσι στη ζωγραφική είχαμε τον ρεαλισμό, μετά ήρθε ο ιμπρεσσιονισμός, ο εξπρεσσιονισμός, ο κυβισμός, ο σουρεαλισμός, ο φουτουρισμός κλπ. Στην αρχιτεκτονική απ'τις καλύβες, στην ξυλοκατασκευές, στα λιθόκτιστα, στα παλαιοκλασσικά, στα νεοκλασσικά, στο μπαρόκ, στο ροκοκό, στον μοντερνισμό, στον ντεκονστρουκτιβισμό (αποδόμηση) κοκ.
..Το λάθος σου επιπλέον είναι ότι αποκαλείς "ποπ" το "ροκ/μπλουζ". Είναι ολοφάνερο και το λέει η ίδια λέξη "ροκ/μπλουζ είναι ροκ. Άρα καμία σχέση με το ποπ. Το ποπ τώρα, εκείνης της εποχής ήταν η soul music (νέγρικη χορευτική), καθώς και οι αρχές της disco (χορευτική). Επίσης υπήρχε και το ποπ/ροκ, το οποίο μουσικά είχε χαρακτηριστικά ροκ χορευτικά, αλλά οι στίχοι απροβλημάτιστοι. Επίσης υπήρχε και η ρέγγε, που με τον Bob Marley απ'τη Τζαμάικα, κατάφερε εντοπίως να γίνει θρησκεία, και να εξαπλωθεί παγκόσμια. Βέβαια, η ρέγγε σε καμία περίπτωση δεν ήταν ποπ, αλλά ροκ , διότι περιείχε κάργα κοινωνικά θέματα. Η πανκ και κάθε μουσικό είδος το οποίο έχει επαναστατικές-αντιδραστικές τάσεις και προθέσεις, άρα εκπέμπει κάποιο κοινωνικό μήνυμα, δεν μας ενδιαφέρει αν το μήνυμα ελήφθη, και αν δεν ελήφθη , πάλι δεν σημαίνει ότι δεν το έστειλε. Η ουσία είναι και το ήμισυ του παντός, να συνειδητοποιήσεις το πρόβλημα και αντί να καθήσεις απαθής και νωχελικός, να κάνεις κάτι να ξυπνήσεις ενδεχομένως και άλλους, και όλοι μαζί να συμβάλετε προς την κατεύθυνση της επίλυσής του.
Τώρα, αν για τη ροκ ήταν θεσμός απαράβατος να υπάρχει κιθαρίστας να παίζει "παππάδες", αυτό αφενός είναι ήσσωνος σημασίας, και κατά δεύτερο λόγο γιατί να μας χαλάει η δεξιοτεχνία και το ανώτερο επίπεδο των κιθαριστών; Αυτό είναι καθαρά θέμα υποκειμενικής αισθητικής. Πάντως αν σ'ενδιαφέρει επ'αυτού η προσωπική μου άποψη, προτιμώ κιθαρίστα να παίζει παππάδες και ακόμα καλύτερα να παίζει και τον πάππα της Ρώμης, παρά να παίζει τρία ακκόρντα και πέντε νότες για σόλο. Σημειωτέον ότι προτιμώ αισθητικά τη σχολή του Blackmore, και τους μετέπειτα μαθητές του, βλέπε Μάλμστην κλπ.
Ελπίζω να σε κάλυψα...:winka:

dirtbird
02/07/2006, 23:53
Κι'όμως, είναι μια πιθανή εκδοχή της γέννησης του όρου heavy metal.

Όπως και να'χει πάντως, αδιαφορώ παντελώς για το πως λέγεται. Με νοιάζει πως ακούγεται :beer:

Ωραία, αφού δεν σε νοιάζουν οι ταμπέλες μην τις χρησιμοποιείς.

Απλά υπενθυμίζω ότι ο Hendrix είναι αυτός που είναι υπεύθυνος για όλη την εξέλιξη της ηλεκτρικής κιθάρας. Δεν χωράει κάτω από ταμπέλες. Απλά σαν σημείο εκκίνησης είχε το R&B.

Και στο φινάλε το να συγχέουμε τον ήχο ενός μπουκωμένου λαμπάτου με αθλιότητες τύπου Iron Maiden, ενοχλεί λίγο .

tsiros_temp
03/07/2006, 00:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από conkark βλέπε Μάλμστην κλπ.
Ελπίζω να σε κάλυψα...:winka:

όχι ρε φίλε! και σε είχα συμπαθήσει :cry: :cry:

Λοιπόν. Εγώ τα βλέπω πολύ απλά τα πράματα. Δηλαδή, μπορεί να παρουσιάζονται εγγενώς περίπλοκα και με πολλαπλές πιθανές ερμηνείες όμως σκεπτόμαι αφαιρετικά, προκειμένου οι σκέψεις να έχουν την απαραίτητη γενική ισχύ.

Το μόνο κριτήριο, για μένα, είναι το γούστο: Πες μου τί σου αρέσει και θα σου πω τι σόι άνθρωπος είσαι. Βλέπω τη Βιση και τη Βανδη στην τηλεόραση, να ορύεται γονυπετης και να κουνάει πέρα δώθε το μικρόφωνο, τελείως άχαρα και εμφανέστατα επιτηδευμένα... News flash: Το μικρόφωνο δεν είναι μουσικό όργανο, ασ'το κάτω μωρή φλόμπα. Αν θες να κρατάς το μουσικό όργανο, κράτα το λαιμό σου. Ακόμα καλύτερα, σφιχ'το όσο μπορείς μπας και ησυχάσουμε.

Τις εύχομαι καλά ανευρύσματα.

Μερικές φορές το να αποφασίσεις αν κάποιος άνθρωπος αξίζει να τον πλησιάσεις είναι πολύ εύκολο. Βλέπεις τον άλλο στο φανάρι και έχει χώσει το δάχτυλό του μέχρι τον αγκώνα και έχει τσίτα "πέγκι ζίνα" (έτσι μου είπαν λέγεται).

1000 φορές να ακούσω καφρίλες παρά αυτές τις ξενέρωτες σαχλαμάρες. Και όποιοι ακούνε κάτι τέτοιο, ας μείνουν μακριά μου, δε θα μου λείψουν στιγμή. Ουρτ.

tsiros_temp
03/07/2006, 00:37
Απλά υπενθυμίζω ότι ο Hendrix είναι αυτός που είναι υπεύθυνος για όλη την εξέλιξη της ηλεκτρικής κιθάρας. Δεν χωράει κάτω από ταμπέλες. Απλά σαν σημείο εκκίνησης είχε το R&B.

Ο hendrix απο τεχνική δεν είχε και μπόλικη... δεν είναι αυτό το δυνατό του σημείο. Δεν την εξέλιξε αυτός. Δεν είχε καν σταθερότητα: Κάθε φορά που έπαιζε κάτι το άλλαζε, κατά τα μυαλά του. Αυτό φυσικά δεν είναι μειονέκτημα (να σολάρεις πάνω σε κάτι ήδη γραμμένο δεν 'γίνεται'). O jimάκος έβαλε την τρέλα και τη ψυχεδέλεια στην ηλεκτρική.

Την έκανε δημοφιλη, ναι. Την έκανε αρεστή στο ευρύ κοινό, ναι. Της έβγαζε τα μάτια, ναι (της έβαζε και φωτιά, την πήδαγε κτλ).

Αλλα όχι... Αυτός που εφάρμοσε πρώτος οποιαδήποτε τεχνική μπορεί να εφαρμόστεί σε ηλεκτρική κιθάρα τυγχάνει να είναι και αυτός που την εξέλιξε σα μουσικό όργανο: Lester Polsfuss (http://en.wikipedia.org/wiki/Les_Paul).

ρισπέκτ

dirtbird
03/07/2006, 07:52
Ο hendrix απο τεχνική δεν είχε και μπόλικη... δεν είναι αυτό το δυνατό του σημείο. Δεν την εξέλιξε αυτός. Δεν είχε καν σταθερότητα: Κάθε φορά που έπαιζε κάτι το άλλαζε, κατά τα μυαλά του. Αυτό φυσικά δεν είναι μειονέκτημα (να σολάρεις πάνω σε κάτι ήδη γραμμένο δεν 'γίνεται'). O jimάκος έβαλε την τρέλα και τη ψυχεδέλεια στην ηλεκτρική.

Την έκανε δημοφιλη, ναι. Την έκανε αρεστή στο ευρύ κοινό, ναι. Της έβγαζε τα μάτια, ναι (της έβαζε και φωτιά, την πήδαγε κτλ).

Αλλα όχι... Αυτός που εφάρμοσε πρώτος οποιαδήποτε τεχνική μπορεί να εφαρμόστεί σε ηλεκτρική κιθάρα τυγχάνει να είναι και αυτός που την εξέλιξε σα μουσικό όργανο: Lester Polsfuss (http://en.wikipedia.org/wiki/Les_Paul).

ρισπέκτ

Λέω και 'γω, τι είναι το link... για τον Les Paul είναι.

Λοιπόν και οργανοπαικτικά ο Hendrix ήταν και παραμένει μακριά. Τώρα για τι πράγματα να λέμε, ότι κούρδιζε μισό τόνο κάτω, ότι ήταν αυτός που εισήγαγε τα πετάλια (fuzz, phaser, wha-wha) , ότι έκανε διπλές - τριπλές εγγραφές την εποχή που οι ηχογραφήσεις γίνονταν με την μπάντα να παίζει live στο studio?

Και μην ξεχνάς ότι είναι πάρα πολύ εύκολο να κατεβάζεις παπάδες με ένα compressor ή active coils.

Tέλος πάντων η μουσική δεν μετριέται με το αν μπορείς να παίξεις τριακοστά δεύτερα ή εξηκοστά τέταρτα, αλλά με το τι ΄βγάζεις' και τι συναισθήματα γεννά στο ακροατήριο σου αύτο που βγάζεις.

Και μέχρι στιγμής πολύ λίγοι έχουν καταφέρει να κάνουν την κιθάρα τους να μιλήσει όπως ο Δημητράκης.

Άντε για να πούμε έναν, ο SRV (rip as well).

TROOPER
03/07/2006, 10:21
Ρε παλιοχαρακτηρες,γιατι επιτιθεστε στους σκυλαδες????

Α να χαθειτε τραμπουκοι....:p

Εγω τους χαιρομαι...ειναι τα ατομα κατεξοχην βλακες....δε φτανει που ακουνε αφτο το αθλιο πραμα,το ονομαζουνε και μουσικη!!!!και σα να μην εφτανε αφτο....ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΙΟΛΑΣ!!!!!!!!!!!!

ΑΞΙΟΘΡΗΝΙΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:smokin:

Alx 84
03/07/2006, 11:58
Κωνσταντίνε (conkark) έδωσες ρέστα.

Αυτά ακριβώς προσπαθώ να πώ (εσύ το εμβάθυνες πολύ το θέμα κ το εβγαλες πολύ καλύτερα) σε όλους τους σκυλολελέδες που λένε τα διάφορα.
Σου αρέσει η μουσική που ακούς; ωραία. κράτα το για την πάρτυ σου. Μην αρχίζεις να κρίνεις τα πάντα απο τη στιγμή που αυτό που ακους σήμερα, αύριο δεν θα υπάρχει. αυτό δεν είναι μουσική. είναι μόδα. Βγαίνει κάτι για να ακουστεί στα club και μετά τέρμα...

τα υπόλοιπα τα έχεις πεί μια χαρά...:a013: :a013: :a013: :a013: :a013: :a20: :a18: :a19:

EVI
03/07/2006, 12:20
Πιο πιθανο μου φαινεται να συνεβη αυτο με τους The Who, η με τους Led Zeppelin παρα με τον Hendrix...:a23: :a19: :a23:

o ορος heavy metal δημιουργιθηκε απο εναν δημισιογραφο του περιοδικου rolling stones meta apo συναυλια ενος πασιγνωστου ροκ συγκροτιματος που μου διαφευγει το ονομα τωρα

βασικα εχω σπασει το κεφαλι μου να το θυμιθω αλλα με τιποτα

13 χρονια ακουγα μεταλ τα παρατησα 2-3 χρονια και τα εχω ξεχασει ολα :uplate: :uplate: :uplate:

ρε γαμοτο πως τους λενε αυτους...let me go wiiild.....φτου!

θα το θυμηθω :wave2: :beer: :smokin:

Sabre
03/07/2006, 12:25
O όρος heavy metal (thunder) ακούστηκε για πρώτη φορά απο τους Steppenwolf στο born to be wiiiiiiiiiiiiiiiild.....

Let me go wiiiiiiiiiiild μου κάνει πρός Violent femmes , EviZ750

:ninja:

EVI
03/07/2006, 12:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sabre
O όρος heavy metal (thunder) ακούστηκε για πρώτη φορά απο τους Steppenwolf στο born to be wiiiiiiiiiiiiiiiild.....

Α ΜΠΡΑΒΟΟΟΟ

ΑΥΤΟ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΕΓΩ

ΑΠΛΩς ΔΕ ΘΥΜΟΜΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ

ΕΥΓΕ

εισαι δικος μας ''παλιος'' :beer: :beer: :smokin:

EVI
03/07/2006, 12:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI z750
Α ΜΠΡΑΒΟΟΟΟ

ΑΥΤΟ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΕΓΩ

ΑΠΛΩς ΔΕ ΘΥΜΟΜΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ

ΕΥΓΕ

εισαι δικος μας ''παλιος'' :beer: :beer: :smokin:

τα εχω κανει σαλατα μεσα στο κεφαλι μου

τα εχω ξεχασει ολα

:blush: :blush:

idi
03/07/2006, 12:31
ρε αλητιδοι μαλλιαδες απλυτοι ....

εγω ειμαι μεταλοσκυλο :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ειπε κανεις τιποτα? :smokin: :evil:

EVI
03/07/2006, 12:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
ρε αλητιδοι μαλλιαδες απλυτοι ....

εγω ειμαι μεταλοσκυλο :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ειπε κανεις τιποτα? :smokin: :evil:

ναι ρε

λεω εγω

BAAAAAAAAAAANNNNNNNNNNNNNN

:rotflmao: :lol: :rotflmao: :lol:

KLX
03/07/2006, 14:02

+100000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000:a23: :a23: :a23: :a23: :a23: :a23: :a23: :a23:

dez
03/07/2006, 14:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI z750
o ορος heavy metal δημιουργιθηκε απο εναν δημισιογραφο του περιοδικου rolling stones meta
rolling stone :D

EVI
03/07/2006, 15:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από dez
rolling stone :D

kala καλα μην βαρας το ξερω εκ παραδρομης

ειμαι και στη δουλεια

conkark
03/07/2006, 22:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από Alx 84
Κωνσταντίνε (conkark) έδωσες ρέστα.

Αυτά ακριβώς προσπαθώ να πώ (εσύ το εμβάθυνες πολύ το θέμα κ το εβγαλες πολύ καλύτερα) σε όλους τους σκυλολελέδες που λένε τα διάφορα.
Σου αρέσει η μουσική που ακούς; ωραία. κράτα το για την πάρτυ σου. Μην αρχίζεις να κρίνεις τα πάντα απο τη στιγμή που αυτό που ακους σήμερα, αύριο δεν θα υπάρχει. αυτό δεν είναι μουσική. είναι μόδα. Βγαίνει κάτι για να ακουστεί στα club και μετά τέρμα...

---τα υπόλοιπα τα έχεις πεί μια χαρά...:a013: :a013: :a013: :a013: :a013: :a20: :a18: :a19:

Αυτό που προσπαθώ να κατανοήσουν οι συνάδελφοι, είναι ότι δεν κρίνω ή επικρίνω τίποτα και κανένα. Απλά, διαπιστώνω και περιγράφω την πραγματικότητα. Αλλά αυτό που έχει την ειδοποιπό διαφορά είναι το ότι πολλοί πιστεύουν ότι η μουσική απλά, είναι θέμα γούστου, δηλ αισθητικής του καθενός. Αυτή είναι μια πολύ επιφανειακή κι επιδερμική άποψη, όταν μάλιστα θες να κρίνεις το ποιόν κάποιου απ'το είδος της μουσικής που ακούει. Φαίνεται ότι δεν μπόρεσαν να κατανοήσουν το περιεχόμενο της πριν απάντησής μου. Το τραγούδι ασφαλώς δεν είναι μόνο μουσική. Εχει και στίχο. Αν ο στίχος έχει κάτι να πει αληθινό, έχει καλώς, και όποιος το επιλέγει, αυτόματα δείχνει ότι έχει επίπεδο. Τώρα, αν αρέσκεται να ακούει σκυλολόγια, τότε ο άνθρωπος αυτός υποβιβάζει μόνος του το επίπεδό του. Αν η αγαπημένη σου μουσική είναι ροκ, τότε είσαι ανατρεπτικός, αναζητάς την αλλαγή από κάτι κακό που υπάρχει γύρω σου, και αυτό φυσικά είναι καλό, διότι έχεις τάσεις να είσαι ενεργός πολίτης. Αν τη βρίσκεις με Πανταζήδες, Μελάδες, Καρράδες, Άντζελες και τα τοιαύτα, τότε είσαι ένας αδιάφορος πολίτης και χαμηλής υποστάθμης άνθρωπος, και επιπλέον συμβιβασμένος μ'αυτό που σε βομβαρδίζουν τα διαπλεκόμενα μμε για να σε διατηρούν σε πολιτική και πολιτιστική καταστολή. Γιαυτό και η ροκ βάλλεται και περιθωριοποιείται. Δηλαδή το τί σου αρέσει ν'ακούς δεν είναι τόσο απλό, διότι η ανάλυσή του έχει τεράστιες προεκτάσεις. Τώρα, γιατί ο περισσότερος κοσμάκης ακούει αυτά που του επιβάλλει η σώου μπιζ και το σταρ σύστεμ, οφείλεται στην έλλειψη παιδείας και συνεπώς στην απουσία ισχυρών αντιστάσεων, και επίσης απ'τη μή ικανότητα αντίληψης των εγκαθέτων επιβαλλόμενων καταστάσεων. Τα πάντα είναι θέμα πολιτικής. Αυτή είναι που σου παρέχεται εσφαλμένα για να δομήσει το χάλι σου. Επίσης η οικογενειακή αγωγή, η οποία κι αυτή είναι ελλειπής από ορθή παιδεία. Η αισθητική και το γούστο συνεπώς, έχουν να κάνουν με την παιδεία. Αυτό είναι όλο. Τόσο δύσκολα τοποθετούμαι;
----Οσο για το ότι λες ν'ακούω εγώ ό,τι μου αρέσει και ν'αφήνω τους άλλους ν'ακούν σκυλάδικα δεν είναι σωστό, διότι έχω ενδιαφέρον για τον τόπο και την πατρίδα μου. Εξάλλου, το σκυλάδικο με φοβίζει ιδιαίτερα, διότι μας βομβαρδίζουν πολλά χρόνια, και κατασκευάζουν τις γενιές του αύριο. Αν όλοι αυτοί με τη σκυλοκουλτούρα αύριο βγούν στη διοίκηση και την παραγωγή, αλίμονό μας! Θα κάνω ό,τι περνάει απ'το χέρι μου μήπως και κάποιος ξυπνήσει απ'τη μακαριότητα του ανέμελου ύπνου που βυθίζεται. Και αυτό ακριβώς είναι που προτείνω να κάνουν, σε όσους έχουν ξυπνήσει ή δε μασάνε τη φόλα που τους ρίχνουν στο πιάτο. Τότε μόνο θα έχουμε ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Αν αντίθετα αφήνεις όλους να κοιμούνται, οι επιθέσεις του φαύλου κατεστημένου αποθρασύνονται και τότε δεν θα υπάρχει πια ελπίδα. Χρειάζεται παιδεία για όλες μας τις δραστηριότητες. Για να το πετύχουμε όμως αυτό, πρέπει να το διεκδικήσουμε με αγώνες. Και χρειάζεται δημόσια δωρεάν παιδεία. Όχι ασφαλώς να πληρώνουμε εγγραφές, εξέταστρα, δίδακτρα, βιβλία, συγγράμματα κα. Απλά πρέπει να πιέσουμε ώστε η κυβέρνηση να δώσει το 5% του προϋπολογισμού τουλάχιστον-όπως η τελευταία χώρα της Εν. Ευρώπης-και όχι το 3,5% που δίνει η κυβέρνηση τώρα, που δεν επαρκεί για σωστή παιδεία, με σκοπό να μας ωθήσει στην ιδιωτική του Βαρδινογιάννη, του Λαμπράκη, του Κυριακού και λοιπών διαπλεκομένων...
Αυτά τα ολίγα για την ώρα.

TROOPER
04/07/2006, 10:57
conkark δε καταλαβαινω γιατι μπερδευεις τοσο πολυ τα πραγματα.....κατα πρωτον βλεπεις απο το αβαταρ τι μουσικη ακουω αλλα εδω τωρα θα κανω τον δικηγορο του διαβολου!!!!!

για πες μου σε παρακαλω τη διαφορα αναμεσα στο νινι σερνει καραβι και στον...ανατρεπτικο στιχο i wanna be your backdoor man των zeppelin...

για ενημερωσε με για τη φανταστικη κουλτουρα του αρχιεγωιστη morrison....

πες κατι για τη σημερινη σταση των rooling stones η ακομα και αν θες για το περιοδικο που ενω καποτε εκραζε τη συντιριτικη αμερικη εχει πλεων γεινει φερεφωνο.....

η εστω ρε παιδι μου κατι για τον dillan...........

ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ροκαδες,σκυλαδες,rave-αδες.......ολοι μα ΟΛΟΙ πουλιουντε μολις τους σταξεις δοξα,χρημα και γκομενες!!!!!!!!!!!!!!!

Σιγα τη νοοτροποια των ροκαδων η μεταλλαδων που απο κει κρινετε καποιος αν ειναι υπερανω!!!!!!!

ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΑΦΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΤΟ ΕΝΝΟΩ

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΙΜΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΚ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!

και σε τελικη αναλυση για να καταληξω το τραγουδι δεν ειναι μονο πολιτικοποιημενο.Ποτε δεν ητανε.ακους μια μελωδια και απο πισω καποιους στιχους πολιτικους η και οχι πολλες φορες.Μπορει να ακους μια ιστορια,ενα παραμυθι,μια προσωπικη αποψη του καλλιτεχνη οτιδηποτε ρε παιδι μου...ΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΕΙΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ....ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΗ!!!!!!!!!

φιλικα παντα

Zid
04/07/2006, 10:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από conkark
ιαυτό και η ροκ βάλλεται και περιθωριοποιείται.
Δεν ξέρω κατά πόσο βάλλεται η rock το metal κτλ... αφού αν δείς τις εβδομαδιές πωλήσεις σε εφημερίδες
πάντα στις πρώτες θέσεις δεσπόζουν album από group τύπου system of a down , red hot chilli peppers evanesence και iron maiden και πουλάνε τρελά!!! εμπόριο και άγιος ο θεός και σαν τα ζώα θα πάνε όλοι μαζί να δούνε με 60 ευρώ τους iron maiden για 50η φορά live!! σε λίγο θα παίζουν και με αναπηρικά καροτσάκια μαζί με τους scorpions και θα σκάνε τα καπή εκδρομή να τους δούν.. !!!
Τώρα για τα σκυλάδικα τι να πείς ... δεν υπάρχει γιατρειά!!!

Boxer
04/07/2006, 11:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
conkark δε καταλαβαινω γιατι μπερδευεις τοσο πολυ τα πραγματα.....κατα πρωτον βλεπεις απο το αβαταρ τι μουσικη ακουω αλλα εδω τωρα θα κανω τον δικηγορο του διαβολου!!!!!

για πες μου σε παρακαλω τη διαφορα αναμεσα στο νινι σερνει καραβι και στον...ανατρεπτικο στιχο i wanna be your backdoor man των zeppelin...

πες κατι για τη σημερινη σταση των rooling stones η ακομα και αν θες για το περιοδικο που ενω καποτε εκραζε τη συντιριτικη αμερικη εχει πλεων γεινει φερεφωνο.....

ροκαδες,σκυλαδες,rave-αδες.......ολοι μα ΟΛΟΙ πουλιουντε μολις τους σταξεις δοξα,χρημα και γκομενες!!!!!!!!!!!!!!!

Σιγα τη νοοτροποια των ροκαδων η μεταλλαδων που απο κει κρινετε καποιος αν ειναι υπερανω!!!!!!!

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΙΜΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΚ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!

και σε τελικη αναλυση για να καταληξω το τραγουδι δεν ειναι μονο πολιτικοποιημενο.Ποτε δεν ητανε.ακους μια μελωδια και απο πισω καποιους στιχους πολιτικους η και οχι πολλες φορες.Μπορει να ακους μια ιστορια,ενα παραμυθι,μια προσωπικη αποψη του καλλιτεχνη οτιδηποτε ρε παιδι μου...ΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΕΙΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ....ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΗ!!!!!!!!!

φιλικα παντα

:beer: :beer: +1000

EVI
04/07/2006, 13:48

φιλικα παντα

+1000000000000000000000000000 :beer:

Gandalf dr685sm
04/07/2006, 14:05
Trooper μαζί σου...

Η μουσική είναι καθαρά θέμα διάθεσης... Μην μου πέιτε τώρα οτι την ώρα που σουβλίζετε το αρνί , χτυπιόσαστε σαν τα χταπόδια με Iron Maiden και το madness ή χορεύετε αρκουδιάρικα με τον Μάκη;

Προσωπικά ακούω ΤΑ ΠΑΝΤΑ, εκτός ίσως απο τα παραδοσιακά κλαρίνα , γιατί μου φέρνουν πονοκέφαλο με τον μονότονο ήχο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα... μπορεί αν πιω ενα δύο ποτηράκια, να μην ακούω κλαρίνα αλλά καμπάνες ...

Σαν πρώτο άκουσμα, θα έλεγα ίσως ατμοσφαιρική μουσική και κλασσική. Με το σκεπτικό τώρα οτι στο θέμα πολιτικοποιήσης των πάντων , δεν ανήκω ούτε στους μεν, ούτε στους δε, ποιά κοινωνική ομάδα είναι αυτή που είμαι ενταγμένος; Στους καναπεδικούς;

Μην τα παίρνουμε όλα τόσο τοις μετρητοίς... ακόμα και αυτός ο τελικός του πανυγηριού, οικονομικό τέχνασμα κάποιων ήταν... έχουμε και σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούμε.

Gandalf

packo
04/07/2006, 14:06

φιλικα παντα

+n :a18:

OldMan
04/07/2006, 14:54

Ρεεεεεεεε σεις....

(Βαριέμαι να κάνω quote σε όλους...)

Ο (πολλάκις) προαναφερθείς όρος, έχει να κάνει με τον ήχο και το στυλ μουσικών συγκροτημάτων που κάνανε τα εμβρυϊκά τους βήματα σε πόλεις-περιοχές που υπήρχε κατ΄αποκλειστικότητα βαριά βιομηχανία μεταλουργίας (εξ ου και ο "χαρακτηρισμός") !!!

Και δεν είμαι "Μεταλάς" ...

(που και που ακούω λίγο Lemmy - αλλά αυτός είναι Hard Rock :lol: ).

:beer: :beer: :beer:

Zid
04/07/2006, 15:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Ρεεεεεεεε σεις....

(Βαριέμαι να κάνω quote σε όλους...)

Ο (πολλάκις) προαναφερθείς όρος, έχει να κάνει με τον ήχο και το στυλ μουσικών συγκροτημάτων που κάνανε τα εμβρυϊκά τους βήματα σε πόλεις-περιοχές που υπήρχε κατ΄αποκλειστικότητα βαριά βιομηχανία μεταλουργίας (εξ ου και ο "χαρακτηρισμός") !!!

Και δεν είμαι "Μεταλάς" ...

(που και που ακούω λίγο Lemmy - αλλά αυτός είναι Hard Rock :lol: ).

:beer: :beer: :beer: βρώμισεεεεεεε birmingham !!!τεσπα kαι αυτό μια θεωρία είναι :beer: !!πάντως απο θεωρίες πολλές!! ο Lemmy πάντως είναι κατηγορία από μόνος του...:a19: και όποιος τον έχει δει live ξέρει γιατί!!!!!!:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

OldMan
04/07/2006, 15:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
ο Lemmy πάντως είναι κατηγορία από μόνος του...:a19: και όποιος τον έχει δει live ξέρει γιατί!!!!!!:

Για την απαστράπτουσα οδοντοστοιχία του, μήπως ???

:lol: :beer: :lol:

dirtbird
04/07/2006, 15:50

Για την τεχνική του στο μπάσσο :lol: :lol:

Zid
04/07/2006, 15:51

Για τις ελιές καλαμόν που έχει!!!!:p :p :beer: :beer:

gcrook
04/07/2006, 15:59
-------------------------------------------------------------------------------

Ωρε γαμωτο γραφεις μεγαλα κατεβατα και εχω δεν εχω το κουραγιο να τα αντιπαραθεσω ολα αυτα.

Καταρχας λεγοντας pop εννοουμε popular music και οχι αυτο που εχει επικρατησει σημερα δλδ Madonna κτλ.
Αρα εμπεριεχει της κατηγοριες που προανεφερα.
Δεν στερω την μουσικη απο τις κοινωνικες της ριζες και προεκτασεις απλα τα βλεπω τα πραγματα πολυ πιο ανοιχτομυαλα οπ'οτι αφηνω να εννοηθει.

Επισης θα σου πω κατι χωρις να θελω να σε προσβαλλω.
Ανεκαθεν δεν συμπαθουσα ατομα τα οποια δηλωνουν ασυμβιβαστοι ροκαδες κτλ κτλ, και που εχουν την ταση να γραφουν τρελλα κατεβατα προσπαθωντας να μας πεισουν οτι η μουσικη ειναι κατι παραπανω απο μια καθημερινη εκφραση που επηρρεαζεται σαφως απο την εποχη στην οποια ζει ο καλλιτεχνης.
Εισαι πολυ ψαγμενος ομως και εισαι και μουσικος, οποτε δεν ανηκεις μαλλον στην παραπανω κατηγορια.
Μαλλον εισαι πλυ παθιασμενος.
θα ηθελα να τα πουμε απο κοντα.
Δεν εχω τις μουσικες γνωσεις σου και τις εμπειριες σου,αλλα ειμαι κιθαριστας και εγω χρονια, και ξερω να ακουω μουσικη, (οτι μουσικη και αν ειναι αυτη, μπορω να σε πεισω οτι υπαρχουν ακομα και στο χιπ-χοπ στοιχεια που θα μπορουσε απο αυτα να διδαχτει πολυτιμα πραγματα ενας ροκ κιθαριστας).

OldMan
04/07/2006, 16:03

Εεεεε πέστο ρε Ζώρζ από την αρχή ...!!!

(Μπουκάλι κρασί ξέρεις να ανοίγεις ???)

gcrook
04/07/2006, 16:08
Εεεεε πέστο ρε Ζώρζ από την αρχή ...!!!

Συγνωμη κυριε μηπως αυτη η χολη διπλα στο πεζοδρομιο ειναι δικη σας;
......παλιανθρωπας λεμε.....:sad:

bartlal
04/07/2006, 16:29

και μαλιστα σε χρονο dt. Εχει τον τροπο του να σπαει το λαιμο του μπουκαλιου στα 50 μετρα με 1 και μονο βολιδα! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

zzr2005
04/07/2006, 18:25
μπορω να σε πεισω οτι υπαρχουν ακομα και στο χιπ-χοπ στοιχεια που θα μπορουσε απο αυτα να διδαχτει πολυτιμα πραγματα ενας ροκ κιθαριστας).

βαριόμουνα να γράψω αλλά το πάχυνες φίλε.... :lol: :lol: :lol:
όχι και να διδαχθούν οι ροκ κιθαρίστες από τα hip hop
σε λίγο θα μας πεις ότι και οι κιθαριστες των blues έχουν να μάθουν πολλά από τα Τσάμικα (τα οποία φυσικά σαν είδος μουσικής είναι ανώτερο από το hip hop)...

gcrook
04/07/2006, 19:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
βαριόμουνα να γράψω αλλά το πάχυνες φίλε.... :lol: :lol: :lol:
όχι και να διδαχθούν οι ροκ κιθαρίστες από τα hip hop
σε λίγο θα μας πεις ότι και οι κιθαριστες των blues έχουν να μάθουν πολλά από τα Τσάμικα (τα οποία φυσικά σαν είδος μουσικής είναι ανώτερο από το hip hop)...

Μπορει να ακουγεται υπερβολικο αλλα ακομα και η χιπ-χοπ (τουλαχιστον καποια κομματια που εχω υποψιν μου), ειναι ενα μειγμα blues/rock/funk κοκ.
Αυτη ειναι και η φυσικη εξελιξη της pop μουσικης ειτε το θελουμε ειτε οχι.
Και επειδη οι κιθαριστες ειναι οπισθοδρομικη ρατσα:lol: ενω εχουν ολη την τεχνολογια με το μερος τους, καλο θα ηταν να μαθουν καποτε οτι τα hard cuts και τα εφφε μπορει να αποτελεσουν πολυτιμο εργαλειο για να εκφραστουν ελευθερα παιζοντας ολα τα ειδη της μουσικης και τελικα να καταληξουν που θα τους εκφραζει ελευθερα,....κατι το οποιο δεν θα ειναι ουτε ροκ ουτε το ενα ουτε το αλλο.

Πολυ μεγαλη κουβεντα προτιμω να την κανω με καλη παρεα και συνοδεια μπυριτσας.:beer:

Αν αυτα ακουγονται τραγικα θυμηθειτε τι κραξιμο εφαγαν παγκοσμιως μεγαλες μορφε της ροκ του μεταλ κτλ που καποτε αποφασισαν να βαλουν synthia και loopes και αλλα τετοια φλωρικα στα κομματια τους.

Τωρα τους θεωρουμε progressive για την εποχη τους γιατι ιστορικα και μουσικα δικαιωθηκαν αλλα τοτε καποιοι εκαιγαν δισκους.

Ο trooper ας με διαψευσει αλλα κατι τετοιο εγινε και καποτε με τους Maiden.:wave2:

zireous
04/07/2006, 19:59
Καταρχήν κάμποσες διορθώσεις...

Ο Hendrix έβαλε τις βάσεις για τη σύγχρονη ροκ/μπλουζ/μέταλ/ακόμα-και-τζαζ μουσική. Άν ακούσεις τα πάντα, θα ξεχωρίσεις από bootleg που κατακλέψανε οι Godfathers για να κάνουνε χιτάκι (Jimi Hendrix - Peace In Mississippi ... Godfathers - She Gives Me Love), μέχρι διαγώνια κατεβάσματα που θυμίζουνε λεγκάτα νεώτερων όπως ο Satriani -φυσικά εκείνη την εποχή καθώς και πιο πριν υπήρχαν άλλοι πιο γρήγοροι, πιο μελωδικοί, αλλά δεν ήταν Hendrix (που όπως κι άλλοι λαμπροί νέοι της εποχής θα είχαν καλύτερο μέλλον, αν είχαν κάμποσο μέτρο στα ντραγκς).

Οι Iron Maiden, άν ακούσεις τα πάντα, θα παρατηρήσεις ότι το πρώτο δίσκο το παίζουνε σχεδόν όλο σε κάθε live δίσκο (και η εταιρεία φυσικά έβγαζε κάμποσα για να κονομήσει). Πολλά κομμάτια τους τα ακούω ακόμα -το Powerslave όποτε κάτσει για παράδειγμα το ακούω ολόκληρο. Παίζανε αρκετά τεχνικά για την εποχή τους και εξελίξανε αρκετά το είδος -η μουσική ποτέ δεν είναι απλά τεχνικό ή μελωδικό πρόβλημα, θέλει και πάθος και όπως και ο Hendrix έτσι και οι Maiden δώσαν αρκετό. Σαφώς όποιος δεν τους έχει δει ζωντανούς τραβάει τα βυζιά του τώρα...

Το Heavy Metal αν έπρεπε σώνει και καλά να βαφτιστεί από κάποιο γκρούπ αυτό θα ήταν οι Black Sabbath (το album 'Paranoid' επρόκειτο να κυκλοφορήσει με το τίτλο 'War Pigs' αρχικά αλλά κάτω από πίεση το αλλάξανε -θυμίζω ότι βγήκε το 1970 ενώ ήταν σε εξέλιξη ο πόλεμος του Βιετνάμ.
Οι στίχοι τους ήταν δυναμίτες (συχνά ότι ήθελε καταλάβαινε ο καθένας που τους άκουγε βέβαια) αλλά και η μουσική τους δεν παιζότανε. Η μουσική τους ακούγεται φρέσκια ακόμα και σήμερα (δές και τι κάνει ο Iommi στα δικά του album).

Δε θα πω άλλα, μη τυχόν και μου κουραστείτε, 19 χρόνια κιθαρίστας είμαι με τα πρωτα 7 καθημερινή εξάωρη εξάσκηση -έχω γράψει και μέταλ μουσική, και ρέγγε, και αργές αηδίες ακόμα, και άλλα πράγματα (και μερικά τ'ανέβασα δια λόγους κατοχύρωσης και στο διαδύχτιο -ώπα δικέ μου, θα βγάλω τόσα φταλέ που κάθε βράδυ στη Παπαβρύσση θα τα σπάω).

Ακούτε κάνα Frank Gambale, τίποτις Liquid Tension Experiment, και κάνα παλιό Pastorius, να μη σκεβρώνετε λέμε, σας έχουν πήξει στις αηδίες -αποδεδειγμένα όταν ακούς μουσική που σου φτιάχνει τη διάθεση, τα σχετικά κύτταρα μέσα στα αυτιά σου, κυριολεκτικά χορεύουν... εμένα δε γαβγίζουν πάντως.

tsiros_temp
04/07/2006, 21:14
Zireous, άσε τους LTE και τράβα άκου Spastic Ink ... Ark, IQ, Glass Hammer

conkark
04/07/2006, 22:46

φιλικα παντα

ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ, ΜΕ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙΣ!
ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΡΟΚ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ, ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΟ ΣΤΗΛΙΤΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΕΙΣ! ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΤΡΥΦΕΙΣ ΜΕ ΚΑΤΙ; ΜΗΠΩΣ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΣΟΥ ΤΕΛΕΙ ΕΝ ΣΥΓΧΙΣΕΙ;
ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΓΝΗΣΙΟΥ ΡΟΚ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ. ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΠΙΠΕΔΟΥ, ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΝΟΗΘΟΥΜΕ ΕΤΣΙ;
ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΛΕΩ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΤΙΧΟ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΕΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΕΝΝΟΩ. ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ "ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟ ΣΤΙΧΟ", ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ; ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ ΠΟΥ Ν'ΑΣΧΟΛΗΘΟΎΝ ΠΟΤΕ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ; Ο ΜΟΡΙΣΟΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΡΟΚΑΔΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΥΠΕΡΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ. ΠΕΣ ΜΟΥ ΕΝΑΝ ΜΟΝΟ ΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΜΗΝ ΑΥΤΟΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙΣΑΙ. ΤΟ ΡΟΚ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΕΝΩ ΤΟ ΣΚΥΛΑΔΙΚΟ ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ ΧΑΒΑΛΕΣ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΡΑΦΩ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙΣ, ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ: ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΟ: ΤΟ ΝΙΝΙ ΣΕΡΝΕΙ ΚΑΡΑΒΙ, ΜΕ ΤΟΝ "ΚΟΥΡΣΑΡΟ" ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΚΑΙ ΤΟΝ "ΦΑΝΗ" ΤΩΝ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑ, Ή ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, Ή ΤΩΝ DOORS : INTO THIS WORLD WE'RE BORN, INTO THIS WORLD WE'RE THROWN, LIKE A DOG WITHOUT A BONE...", Ή ΤA ΝΟΗΜΑΤΑ ΤΩΝ PINK FLOYD. ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΣΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ ΤΟΥ ΡΟΚ ΠΟΥ ΣΕ ΤΣΙΤΩΝΕΙ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ!
EΙΛΙΚΡΙΝΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΟΥ ΣΚΕΨΗΣ. ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΠΕΤΥΧΕ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΕΝΑ, ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ ΚΡΥΦΟΣΚΥΛΑΔΕΣ Ή -ΟΥΔΕΣ, ΣΑΥΤΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΕΤΥΧΕ 1000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 00%.

conkark
04/07/2006, 23:03
Δεν ξέρω κατά πόσο βάλλεται η rock το metal κτλ... αφού αν δείς τις εβδομαδιές πωλήσεις σε εφημερίδες
πάντα στις πρώτες θέσεις δεσπόζουν album από group τύπου system of a down , red hot chilli peppers evanesence και iron maiden και πουλάνε τρελά!!! εμπόριο και άγιος ο θεός και σαν τα ζώα θα πάνε όλοι μαζί να δούνε με 60 ευρώ τους iron maiden για 50η φορά live!! σε λίγο θα παίζουν και με αναπηρικά καροτσάκια μαζί με τους scorpions και θα σκάνε τα καπή εκδρομή να τους δούν.. !!!
Τώρα για τα σκυλάδικα τι να πείς ... δεν υπάρχει γιατρειά!!!

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ, ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ, ΟΚΟΣΜΟΣ ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΛΥΖΕΤΑΙ ΑΠ'ΤΟ ΡΟΚ! ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΛΟΥΝ ΡΟΚΑΔΕΣ ΟΛΗ ΜΕΡΑ!!!! Η ΜΕΝΑΓΑΚΗ=ΡΟΚΟΥ, Η ΤΑΤΙΑΝΑ=ΡΟΚΟΥ, Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, Ο ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ, Η ΣΕΜΙΝΑ, Ο ΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ, Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΕΣ===ΟΛΟΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΡΟΚΑΔΕΣ! ΜΑΣ ΤΑΧΟΥΝ ΠΡΙΞΕΙ ΜΕ ΤΗ ΡΟΚ1 ΔΕΝ ΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΣΚΥΛΑ; ΑΜΑΝ ΠΙΑ!:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ MY FRIEND. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΤΑΙΕΙ ΠΟΥ ΣΟΥ'ΒΑΛΕ ΤΗ ΤΣΙΜΠΛΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ. :a20:

conkark
04/07/2006, 23:28
Ωρε γαμωτο γραφεις μεγαλα κατεβατα και εχω δεν εχω το κουραγιο να τα αντιπαραθεσω ολα αυτα.

Καταρχας λεγοντας pop εννοουμε popular music και οχι αυτο που εχει επικρατησει σημερα δλδ Madonna κτλ.
Αρα εμπεριεχει της κατηγοριες που προανεφερα.
Δεν στερω την μουσικη απο τις κοινωνικες της ριζες και προεκτασεις απλα τα βλεπω τα πραγματα πολυ πιο ανοιχτομυαλα οπ'οτι αφηνω να εννοηθει.

Επισης θα σου πω κατι χωρις να θελω να σε προσβαλλω.
Ανεκαθεν δεν συμπαθουσα ατομα τα οποια δηλωνουν ασυμβιβαστοι ροκαδες κτλ κτλ, και που εχουν την ταση να γραφουν τρελλα κατεβατα προσπαθωντας να μας πεισουν οτι η μουσικη ειναι κατι παραπανω απο μια καθημερινη εκφραση που επηρρεαζεται σαφως απο την εποχη στην οποια ζει ο καλλιτεχνης.
Εισαι πολυ ψαγμενος ομως και εισαι και μουσικος, οποτε δεν ανηκεις μαλλον στην παραπανω κατηγορια.
Μαλλον εισαι πλυ παθιασμενος.
Δεν εχω τις μουσικες γνωσεις σου και τις εμπειριες σου,αλλα ειμαι κιθαριστας και εγω χρονια, και ξερω να ακουω μουσικη, (οτι μουσικη και αν ειναι αυτη, μπορω να σε πεισω οτι υπαρχουν ακομα και στο χιπ-χοπ στοιχεια που θα μπορουσε απο αυτα να διδαχτει πολυτιμα πραγματα ενας ροκ κιθαριστας).

ΠΟΠ ΚΑΙ POPULAR ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ "ΠΙΑΝΕΙ" ΣΤΙΣ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΣ ΜΑΖΕΣ, ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΑΠ'ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΠ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ; ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΠ ΣΤΥΛ ΒΑΝΔΗ, ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ, ΒΙΣΣΥ ΚΛΠ, ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΥΛΑΔΙΚΟ. ΑΠΛΑ.
---ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥ ΡΟΚΑ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΦΑΥΛΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ, ΠΟΥ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ , ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟΥ ΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΤΊ ΘΑ ΕΠΕΛΕΓΕΣ;
ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΧΙΠ-ΧΟΠ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ, ΑΛΛΟ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΩΔΙΑΣ. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΕΝΑΣ ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΜΑΙΕΥΣΕΙ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ. ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΣΠΑΘΑΣ ΤΩΝ SOCRATES, ΕΠΑΙΖΕ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΜΑΚΕΣ. ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΝΤΑΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΥΔΙΚΟΣ ΚΛΠ ΚΛΙΜΑΚΕΣ ΠΡΟΗΛΘΑΝ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.
---ΣΕ ΠΑΩ, ΟΜΩΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΣ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΩΘΗΣΗ ΝΑ ΕΜΒΑΘΥΝΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ.
--ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΚΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ. ΠΧ, ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΕΛΕΑΡ.

conkark
05/07/2006, 00:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
Καταρχήν κάμποσες διορθώσεις...

Ο Hendrix έβαλε τις βάσεις για τη σύγχρονη ροκ/μπλουζ/μέταλ/ακόμα-και-τζαζ μουσική. Άν ακούσεις τα πάντα, θα ξεχωρίσεις από bootleg που κατακλέψανε οι Godfathers για να κάνουνε χιτάκι (Jimi Hendrix - Peace In Mississippi ... Godfathers - She Gives Me Love), μέχρι διαγώνια κατεβάσματα που θυμίζουνε λεγκάτα νεώτερων όπως ο Satriani -φυσικά εκείνη την εποχή καθώς και πιο πριν υπήρχαν άλλοι πιο γρήγοροι, πιο μελωδικοί, αλλά δεν ήταν Hendrix (που όπως κι άλλοι λαμπροί νέοι της εποχής θα είχαν καλύτερο μέλλον, αν είχαν κάμποσο μέτρο στα ντραγκς).

Οι Iron Maiden, άν ακούσεις τα πάντα, θα παρατηρήσεις ότι το πρώτο δίσκο το παίζουνε σχεδόν όλο σε κάθε live δίσκο (και η εταιρεία φυσικά έβγαζε κάμποσα για να κονομήσει). Πολλά κομμάτια τους τα ακούω ακόμα -το Powerslave όποτε κάτσει για παράδειγμα το ακούω ολόκληρο. Παίζανε αρκετά τεχνικά για την εποχή τους και εξελίξανε αρκετά το είδος -η μουσική ποτέ δεν είναι απλά τεχνικό ή μελωδικό πρόβλημα, θέλει και πάθος και όπως και ο Hendrix έτσι και οι Maiden δώσαν αρκετό. Σαφώς όποιος δεν τους έχει δει ζωντανούς τραβάει τα βυζιά του τώρα...

Το Heavy Metal αν έπρεπε σώνει και καλά να βαφτιστεί από κάποιο γκρούπ αυτό θα ήταν οι Black Sabbath (το album 'Paranoid' επρόκειτο να κυκλοφορήσει με το τίτλο 'War Pigs' αρχικά αλλά κάτω από πίεση το αλλάξανε -θυμίζω ότι βγήκε το 1970 ενώ ήταν σε εξέλιξη ο πόλεμος του Βιετνάμ.
Οι στίχοι τους ήταν δυναμίτες (συχνά ότι ήθελε καταλάβαινε ο καθένας που τους άκουγε βέβαια) αλλά και η μουσική τους δεν παιζότανε. Η μουσική τους ακούγεται φρέσκια ακόμα και σήμερα (δές και τι κάνει ο Iommi στα δικά του album).

Δε θα πω άλλα, μη τυχόν και μου κουραστείτε, 19 χρόνια κιθαρίστας είμαι με τα πρωτα 7 καθημερινή εξάωρη εξάσκηση -έχω γράψει και μέταλ μουσική, και ρέγγε, και αργές αηδίες ακόμα, και άλλα πράγματα (και μερικά τ'ανέβασα δια λόγους κατοχύρωσης και στο διαδύχτιο -ώπα δικέ μου, θα βγάλω τόσα φταλέ που κάθε βράδυ στη Παπαβρύσση θα τα σπάω).

Ακούτε κάνα Frank Gambale, τίποτις Liquid Tension Experiment, και κάνα παλιό Pastorius, να μη σκεβρώνετε λέμε, σας έχουν πήξει στις αηδίες -αποδεδειγμένα όταν ακούς μουσική που σου φτιάχνει τη διάθεση, τα σχετικά κύτταρα μέσα στα αυτιά σου, κυριολεκτικά χορεύουν... εμένα δε γαβγίζουν πάντως.

ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΙ ΕΓΩ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΜΗΧΑΝΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΚΙΘΑΡΑΣ :a10::a18: :a013: :wave2:

TROOPER
05/07/2006, 00:51
ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ, ΜΕ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙΣ!
ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΡΟΚ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟ, ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΟ ΣΤΗΛΙΤΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΕΙΣ! ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΤΡΥΦΕΙΣ ΜΕ ΚΑΤΙ; ΜΗΠΩΣ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΣΟΥ ΤΕΛΕΙ ΕΝ ΣΥΓΧΙΣΕΙ;
ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΓΝΗΣΙΟΥ ΡΟΚ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΧΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ. ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΠΙΠΕΔΟΥ, ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΝΟΗΘΟΥΜΕ ΕΤΣΙ;
ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΛΕΩ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΤΙΧΟ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΕΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΕΝΝΟΩ. ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ "ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟ ΣΤΙΧΟ", ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ; ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ ΠΟΥ Ν'ΑΣΧΟΛΗΘΟΎΝ ΠΟΤΕ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ; Ο ΜΟΡΙΣΟΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΡΟΚΑΔΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΥΠΕΡΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ. ΠΕΣ ΜΟΥ ΕΝΑΝ ΜΟΝΟ ΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΜΗΝ ΑΥΤΟΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙΣΑΙ. ΤΟ ΡΟΚ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΕΝΩ ΤΟ ΣΚΥΛΑΔΙΚΟ ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ ΧΑΒΑΛΕΣ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΡΑΦΩ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙΣ, ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ: ΛΥΠΑΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΟ: ΤΟ ΝΙΝΙ ΣΕΡΝΕΙ ΚΑΡΑΒΙ, ΜΕ ΤΟΝ "ΚΟΥΡΣΑΡΟ" ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΚΑΙ ΤΟΝ "ΦΑΝΗ" ΤΩΝ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑ, Ή ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, Ή ΤΩΝ DOORS : INTO THIS WORLD WE'RE BORN, INTO THIS WORLD WE'RE THROWN, LIKE A DOG WITHOUT A BONE...", Ή ΤA ΝΟΗΜΑΤΑ ΤΩΝ PINK FLOYD. ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΣΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ ΤΟΥ ΡΟΚ ΠΟΥ ΣΕ ΤΣΙΤΩΝΕΙ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ!
EΙΛΙΚΡΙΝΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΟΥ ΣΚΕΨΗΣ. ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΠΕΤΥΧΕ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΕΝΑ, ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ ΚΡΥΦΟΣΚΥΛΑΔΕΣ Ή -ΟΥΔΕΣ, ΣΑΥΤΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΕΤΥΧΕ 1000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 00%.

ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΙΑΣΩ 1-1 ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΕΤΣΙ....

1)ΟΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΟ <<ΣΩΣΤΟ>>.ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΩΣΤΟ!!!!ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ!!!!ΔΕ ΤΟ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΩ ΟΥΤΕ ΤΟ ΣΤΗΛΙΤΕΥΩ!!!!ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΛΕΓΕ!!!

2)ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΟΥ ΔΕ ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗ ΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕ ΞΕΡΕΙΣ.ΜΕ ΤΟ ΑΠΑΞΙΟΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΝΟΗΘΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΕΛΕΙΨΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!!!!!!ΚΑΙ ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΘΕΣΑ....ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΙΤΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΡΕ ΡΟΚΑ ΕΠΙΠΕΔΟΥ....
ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΠΙΠΕΔΟ...ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΦΩΤΕΙΝΕ ΜΑΣ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΚΑΝΕΙΣ 1 ΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΥΨΩΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΤΑΠΟΥΣ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...........??????????????

3)ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ...ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΔΕ ΔΙΑΦΕΡΕΙΣ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΣΚΥΛΑΔΕΣ.......ΠΑΓΕΙΩΣΕΣ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΣΩΣΤΗ!!!!!!!!
ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΡΕ ΜΑΣΤΟΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΟΚ?????ΑΛΛΑ ΔΕ ΠΕΡΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΟΠΟΥΣ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΥΣ.....ΕΔΩ ΕΦΑΓΕΣ ΤΟ ΧΑΠΙ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ!!!!!!ΔΕ ΘΑ ΕΤΡΩΓΕΣ ΤΗ ΠΑΡΑΜΥΘΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΡΟΚΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΙ ΑΛΛΟ?????ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΝΩ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΛΑΘΟΥΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΜΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ!!!!!!!!!!!!!!!
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΡΟΚ ΦΙΛΕ!!!!!!!!!!!!!!Η ΑΜΦΙΣΒΙΤΗΣΗ!!!!!!!!!!!!!!!
ΟΧΙ Η ΑΜΦΙΣΒΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ!!!!!!!!!!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΑΓΗ ΜΥΔΡΩΝ(ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΠΟΥ ΕΣΥ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΣ),ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΜΟΥ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ!!!!!!!ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΑ ΕΠΙ ΜΕΡΟΥΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ!!!!!!!!

ΑΚΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ!

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΕΓΙΝΕΣ ΟΝΟΜΑ
ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑΛΕΝΤΟ ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΠΟΡΝΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ!!!!!!ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΝΕ ΟΙ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΞΕΖΟΥΜΙΣΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΘΑ ΣΕ ΠΕΤΑΞΟΥΝΕ ΣΑ ΣΤΗΜΕΝΗ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΤΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!!!!!!!!

ΑΥΤΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ Η ΕΜΒΡΥΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΟΠΑΝΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝΕ ΙΝΔΑΛΜΑΤΑ ΣΟΥ ΑΦΟΤΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΦΑΓΑΝΕ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΚΑΠΑΚΙ ΠΗΓΑΝΕ ΣΤΑ ΜΠΕΖΟΥΚΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!ΔΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΖΟΝΤΑΣ.

ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΛΟΙΟ....Ο ΜΟΡΙΣΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΡΟΚΑΔΕΣ ΑΦΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ ΛΕΕΙ ΑΠΟ ΥΠΕΡΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ!!!!!
ΓΕΛΑΜΕ ΤΩΡΑ ΕΤΣΙ!!!!!!!!!!!!!!!!ΑΚΟΥ ΤΑ ΝΕΑ ΦΙΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

ΨΟΦΗΣΑΝΕ ΤΑ ΠΑΛΟΥΚΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΟΥ-ΖΟΥ ΛΕΜΕ Η ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΑΛΚΟΟΛ Η ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ(ΒΛΕΠΕ ΡΟΡΥ)!!!!!!!ΜΑ ΤΙ ΔΙΑΛΟ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΙΣΑΙ??????????????????ΠΟΙΟΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ?ΕΕΕΕΕΕΕΕ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΘΕΕ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ!!!!!!

ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
1960
SEX DRUGS AND ROCK N ROLL

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΜΥΝΗΜΑ
ΧΑΧΑΧΑ
ΠΗΔΗΧΤΗΤΕ,ΓΙΝΕΤΕ ΛΙΩΜΑ ΚΑΙ ΤΡΕΧΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΔΙΣΚΑΚΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΣΑΡΑΜΕ!!!!!!!!!!!!!!

ΩΡΑΙΑ ΦΕΤΑ

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΝΗ.....ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!!!!!!ΤΟΝ ΠΕΘΑΝΑΝΕ!!!!!!ΒΑΙΒΕΑ ΤΑ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΚΙΑ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΒΟΥΝ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΦΡΑΓΚΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ.......RIP FANIS!!!!!!

Ο ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ....ΟΥΑΟΥ!!!!!!ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΛΛΑ Ο ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΜΕΤΑ.........ΠΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΝΑΝΑΝΑ......ΜΙΛΑΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΡΟΚ ΠΟΙΟΤΗΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΟΥΣΤ!!!!!!!!

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΜΟΥ!ΕΣΥ ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΕΙΣΕΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ!ΑΛΛΑ ΔΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΕΣΥ ΓΕΝΗΘΙΚΕΣ ΑΝΩΤΕΡΟ ΩΝ!!!!ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΙΜΑΤΟΛΟΓΕΙΣΕΙΣ!ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΣΩΣΤΟΣ!!!!!!!

ΟΣΟ ΓΙΑ ΚΡΥΦΟΣΚΥΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΡΥΦΟΣΚΥΛΟΥΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΕΤΣΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΜΕ ΤΙ ΠΕΙΘΟΝΤΑΙ...ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ.....ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ ΜΕ!!!!!!ΙΣΩΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΦΙΟΥ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ...ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ!!!!!

ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΕΞΙΣΟΥ ΡΟΚ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΩΡΘΩΝΕΙΣ!!!!!
ΑΠΑΙΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ!!!!!!!

ΠΕΣΤΗΝ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΜΕ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΡΕΖΙΛΗΣ ΠΑΡΑ ΕΓΩ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ!!!!

:smokin:

gcrook
05/07/2006, 01:03

ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΣ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΩΘΗΣΗ ΝΑ ΕΜΒΑΘΥΝΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ.

Ασε αμα ειναι να εμβαθυνω και να χασω την απολαυση που αποκομιζω απο την μουσικη, για χαρη του προβληματισμου, (ο οποιος μπορει να επιτευχθει και με αλλα μεσα,αλλωστε θεμα ανθρωπου ειναι η "αφυπνιση" και μετα ερεθισματων),να μΕ λειπει κολλητε.

Ας παραμεινω κομματακι συμβιβασμενος, και χαζοχαρουμενα ημιμαθης.
Επιλογη μου ειναι και αυτη.

TROOPER
05/07/2006, 01:05
ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ ΚΡΟΥΚΗ !!!!!!!!!!!!!!!

:a23: :a23: :a23:

tsiros_temp
05/07/2006, 01:44
Ο conkark δεν είναι ρεζίλης._ Άσχετα με το αν συμφωνώ ή διαφωνώ με αυτά που λέει, μιλάει καλά. Και ο τρούπερ το ίδιο. μη γκρινιάζετε.

TROOPER
05/07/2006, 01:51
Ο conkark δεν είναι ρεζίλης._ Άσχετα με το αν συμφωνώ ή διαφωνώ με αυτά που λέει, μιλάει καλά. Και ο τρούπερ το ίδιο. μη γκρινιάζετε.

STAY OUT!!!!!!!!!!!!

δεν θελω προσωπικα δικηγορο.αν χρειαζεται o conkark ας σε διορισει.σε αλλο ποστ κραζει τον mozart εδω εμενα!κανε μας τη χαρη λοιπον και μην ανακατευτεις σε παρακαλω!

φιλικα

LittleJohn
05/07/2006, 09:59
Το θέμα είναι τεράστιο και για να διατυπωθεί μια εμπειριστατωμένη και σωστή άποψη, θα πρέπει να γραφτεί ολόκληρο δοκίμιο...

Ζούμε σε μία εποχή που τα πάντα είναι εμπόριο. Ακόμα και ο ίδιος ο άνθρωπος και τα αισθήματα του ,είναι εμπορεύσιμες ύλες.

Δεν μπορούμε να μιλάμε για έννοιες όπως, αντίσταση, αμφισβήτηση, προβληματισμό, οτάν ο τρόπος που πλασάρονται υπονομεύεται από το κεφάλαιο...Κακά τα ψέμματα...
Πραγματικό ρόκ δεν υπάρχει πλέον και δεν μπορώ να βάλω και το χέρι μου στην φωτιά και να υποστηρίξω οτί υπήρχε πραγματικά και πιο παλιά. Ίσως εμείς-κάποιοι που έιχαν την φλόγα μέσα τους ,έτσι να νομίζαμε ή προσπαθούσαμε να πείσουμε τον εαυτό μας οτί έτσι είταν...

------------------------------------------------
Αγαπώ την μουσική με πάθος, την καλή μουσική. Δεν με νοιάζει αν είναι μέταλ, κλασσική, πόπ, ρεμπέτικο, φόλκ, ή ούγκα-τούγκα από το συγκρότημα τουλουκούκου από το νησί κουκουρουκούνουι...Το μόνο που με νοιάζει είναι να με παρασέρνει, να με ταξιδεύει και να πλημμυρίζει τον οργανισμό μου με χημικές ουσίες...

Η μουσική είναι ταξίδι στις αισθήσεις...Και οι στίχοι ταξίδι στα αισθήματα...

-----------------------------
Σε επόμενη φάση θα ολοκληρώσω την σκέψη μου...Τώρα έπεσε δουλειά... :uplate:

EVI
05/07/2006, 10:28
λοιπον...ποσο μου την σπανε οι φιλοσοφοι του κ... ποσο

ολα ειναι μια βιομηχανια και θα συμφωνισω με κρουκι τρουπερ και τον μικρο γιαννη

σημασια εχει να ξερεις οτι παιζετε παιχνιδι για χρημα και δοξα

αλλα εσυ να κλεινεις τα ματια και να ταξιδευεις αναλογα με τα συναισθηματα σου

απο κει και περα καστες ανθρωπων δεν υπαρχουν

και ο τυπας απο τους Αντιδραση ηταν πανκις και τωρα ειναι στελεχος της coca cola της Ελλαδος

αναρχια my ass

αφηστε τα αυτα και κοιταχτε να περνατε καλα

και να αντιγραφετε σι ντι

:wave2: :wave2:

packo
05/07/2006, 10:58
To na milame legontas "o tade tote ekane auto gia ekeino to logo" i "to ena einai kako kai to allo kako" einai vasiki antifasi tis vasis tis skepseos kapoiou pou thelei na theorei ton eauto tou proxorimeno / eleuthero / ekseligmeno . Einai vasiki antifasi giati den anagnorizei oute ston eauto tou oute stous allous tin anagki tis stigmis, tin anagki edo kai tora na ekfrasto etsi opos ego niotho kalitera, opos kai an ennoitai auto to kalitera...Exei simasia an tha akouso tsitsani, rammstein, unter null, astral projection, tiesto, nina simone i pavarroti??? Exei simasia an simera kai tora kai auti ti stigmi o kaliteros tropos gia na ekfraso auto pou exo mesa mou einai na pao se ena mpouzoukadiko kai na ta spaso ola???

I mipos dimiourgo stegana kai leo "AAAA!!!!Afou eimai rockas"(proto lathos, vazo tampela ston eauto mou)" DEN akouo tetoia..kai oxi mono den akouo tetoia...einai kai skoupidia"...oxi man...den einai auta skoupidia...to diko sou kefali einai kleisto...Afou etsi aresei se kapoion na kanei, as kanei etsi...Auto exei simasia...Na eisai eleutheros na epilekseis me authormita kritiria....

Tora, an thelei kapoios na milisoume gia texniki stin mousiki, poios einai o kaliteros kitharistas kai poios oxi, poios egrafe pio oraia stoixous i posoi megaloi kallitexnes pnigikan sto kserato tous, gia emena prosopika einai ena thema pou den me afora..Den me afora giati prosopika XESTIKA poios paizei kalitera kithara kai poios oxi...Emena me noiazei stin dedomeni stigmi na mporo na akouso auto pou protimo....Oti kai an einai auto...

Kai btw, mias kai anaferthike, theoro oti:

a) Koimismenos einai o anthropos pou den apodexetai tin eleutheria ton allon alla MONO ektima tin diki tou eleutheria..AUTO akrivos einai auto pou proagetai stis meres mas....

b)I epanastasi DEN einai stin mousiki, i epanastasi DEN einai stin poiisi, i epanastasi DEN einai ta megalosxima logia....I epanastasi EINAI o tropos pou zeis kai antilamvanesai, o tropos pou antipaleveis kathe stigmi oti se xalaei...

TROOPER
05/07/2006, 11:19
litlle john,evi,gcrook,packo.........

:a23: :a20: :a23:

packo
05/07/2006, 11:24
Cheers Mate....

and don't forget

"V: ...A building is a symbol, as is the act of destroying it. Symbols are given power by people. A symbol, in and of itself is powerless, but with enough people behind it, blowing up a building can change the world."

apo to V for Vendetta...

Opou building, valte Music, Poetry i otidipote epidexetai simasiologika na ginei "Simbolo"...Gkremiste ta simvola kai tha niosete pragmatika Eleutheroi....

idi
05/07/2006, 11:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από packo
...
b)I epanastasi DEN einai stin mousiki, i epanastasi DEN einai stin poiisi, i epanastasi DEN einai ta megalosxima logia....I epanastasi EINAI o tropos pou zeis kai antilamvanesai, o tropos pou antipaleveis kathe stigmi oti se xalaei...

...low bap... :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

evvou
05/07/2006, 11:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από packo
Cheers Mate....

and don't forget

"V: ...A building is a symbol, as is the act of destroying it. Symbols are given power by people. A symbol, in and of itself is powerless, but with enough people behind it, blowing up a building can change the world."

apo to V for Vendetta...

Opou building, valte Music, Poetry i otidipote epidexetai simasiologika na ginei "Simbolo"...Gkremiste ta simvola kai tha niosete pragmatika Eleutheroi....

:a23: :a23: :a23: :a23: :a23: :a23: φοβερη ταινια...και ωραιος τροπος σκεψης!!! :a10: :beer:

Zid
05/07/2006, 11:27
Έλεος άκουσα για επαναστάσεις από τον Παπακωνσταντίνου τους Κατσιμίχα τους doors τον Σιδηρόπουλο(μπρρρρ με πίανει ανατριχίλα μόνο που το γράφω το όνομα του ακατανόμαστου)!!!!Ναι γαμώ τους επαναστάτες , πρέζάκια αλκοολικοί τελειωμένοι κωλοχίπιδες.. !! ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ :nono: :nono: Ειδικά αυτοί οι επαναστάτες οπαδοί (νεοφασίστες) που πάνε στα festival του κκε δεν βλέπω πλέον διαφορά από τους Ιεχωβάδες και τους Χρυσαυγήτες ... στις πορείες με τα καδρόνια με τα σαλβάρια και τα μούσια και τα ταγάρια (κάντε κανα μπάνιο ΕΛΕΟΣ!!!) Ε τρελός επαναστάτης ο Κος Παπακωνσταντίνου , ξέρει ποιό είναι τα κοινό του ,πάει promotάρει το νέο του δίσκο στους ταγαροφόρους υποστηρικτές του στο εκάστωτε συνέδριο και ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΚ ... τώρα για τους ΑΝτίδραση που είπε κάποιο παιδί πριν... αυτοί απο την αρχή βρώμαγαν μαζί με άλλους πολλούς ψευτοπάνκηδες και δήθεν αναρχικούς μπαχαλάκηδες (σπάω ότι είναι mercedes ,κλέβω μωρε και τίποτα στη διαδρομή δε γαμιέται ..)
Aυτά!!!
Προσωπική μου άποψη και sorry αν κάποιον τον ενοχλησει..

gcrook
05/07/2006, 11:27
...low bap... :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

For real yo...:rotflmao:

Μαλακα τι πηγες και εγραψες:rotflmao: :rotflmao:

idi
05/07/2006, 11:28
Έλεος άκουσα για επαναστάσεις από τον Παπακωνσταντίνου τους Κατσιμίχα τους doors τον Σιδηρόπουλο(μπρρρρ με πίανει ανατριχίλα μόνο που το γράφω το όνομα του ακατανόμαστου)!!!!Ναι γαμώ τους επαναστάτες , πρέζάκια αλκοολικοί τελειωμένοι κωλοχίπιδες.. !! ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ :nono: :nono: Ειδικά αυτοί οι επαναστάτες οπαδοί (νεοφασίστες) που πάνε στα festival του κκε δεν βλέπω πλέον διαφορά από τους Ιεχωβάδες και τους Χρυσαυγήτες ... στις πορείες με τα καδρόνια με τα σαλβάρια και τα μούσια και τα ταγάρια (κάντε κανα μπάνιο ΕΛΕΟΣ!!!) Ε τρελός επαναστάτης ο Κος Παπακωνσταντίνου , ξέρει ποιό είναι τα κοινό του ,πάει promotάρει το νέο του δίσκο στους ταγαροφόρους υποστηρικτές του στο εκάστωτε συνέδριο και ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΚ ... τώρα για τους ΑΝτίδραση που είπε κάποιο παιδί πριν... αυτοί απο την αρχή βρώμαγαν μαζί με άλλους πολλούς ψευτοπάνκηδες και δήθεν αναρχικούς μπαχαλάκηδες (σπάω ότι είναι mercedes ,κλέβω μωρε και τίποτα στη διαδρομή δε γαμιέται ..)
Aυτά!!!

+1 ....

idi
05/07/2006, 11:30
For real yo...:rotflmao:

Μαλακα τι πηγες και εγραψες:rotflmao: :rotflmao:

αυτο ειναι το συνθημα του Low bap ρε χαλια.... απλα ειναι "φλωροι" στα ματια των "Metaladwn my ass" .... (σσ και εγω ειμαι μεταλας αλλα μονο στη μουσικη προτημηση και οχι στη νοοτροπια του "εμεις ειμαστε επαναστατες και οι αλλοι ειναι μια τριχα απο τα αρχιδια μας"...

packo
05/07/2006, 11:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από a-mixani
φοβερη ταινια...

To Comic einai sostotero apo tin tainia......

Gia opoion thelei na mathei perissotera (http://en.wikipedia.org/wiki/V_for_vendetta)

gcrook
05/07/2006, 13:21
και οχι στη νοοτροπια του "εμεις ειμαστε επαναστατες και οι αλλοι ειναι μια τριχα απο τα αρχιδια μας"...

Αυτο νομιζω το διευκρινισαμε πριν.

tsiros_temp
05/07/2006, 16:19
STAY OUT!!!!!!!!!!!!

δεν θελω προσωπικα δικηγορο.αν χρειαζεται o conkark ας σε διορισει.σε αλλο ποστ κραζει τον mozart εδω εμενα!κανε μας τη χαρη λοιπον και μην ανακατευτεις σε παρακαλω!

φιλικα

ΟΧΙ. ΕΣΥ.

zzr2005
05/07/2006, 17:37
Aυτά!!!
ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑ????
ΠΑΝΤΩΣ ΦΑΙΝΕΣΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΜΥΑΛΟ ..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΠΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ....

el_hymador
05/07/2006, 18:03
Να πω και εγω μερικα πραγματα?

Ο Hendrix μπορει να μην ειχε τεχνικη , αλλα επαιζε με απιστευτο παθος και εισηγαγε πρωτος στην ηλ.κιθαρα πολλα απο τα εφε που χρησιμοποιουνται μεχρι σημερα....καινοτομος ηταν ...αυτο.

Οι μεταλαδες κιθαριστες ειναι πολυ τεχνικοι , αλλα φλυαροι , αμετροεπεις και επιδειξιες.... σου ζαλιζουν τα π@π@ρι@ παιζοντας συνεχεια διατονικες κλιμακες με ταχυτητες φωτος.Δεν μου αρεσουν , αλλα περι ορεξεως ....

Η μουσικη -και οποιαδηποτε μορφη τεχνης - αντανακλα το πολιτισμικο και κοινωνικο γιγνεσθαι καθε εποχης....σημερα με την γενικοτερη ''εκπτωση'' που υπαρχει σε αισθητικη , γουστο και πολιτισμο περιμενατε κατι καλυτερο απο τα σκυλο-pop?

Στην τελικη , αν μη τι αλλο τα σκυλαδικα ειναι πολυ ειλικρινη τραγουδια....και αυτα και οι ερμηνευτες τους...δεν προφασιζονται κατι αλλο απο αυτο που ειναι ...τραγουδακια του ενος μηνα και του χαβαλε.

Οι πραγματικα αθλιοι ειναι οι και καλα εντεχνοι - σκεπτομενοι τραγουδοποιοι , που με τρια ακορντα , ενα εννοιολογικο αχταρμα καταθλιψης , αντιδρασης και πολιτικοποιησης , πανε να πιασουν την καλη και πουλανε και μουρη κιολας....
Η πραγματικη τους αξια φαινεται απο την διαχρονικοτητα των τραγουδιων τους ....ποιος ακουει τις μ@λ@κιες των Πυξ-Λαξ , του Μαχαιριτσα και του Πασχαλιδη περισσοτερο απο εξι μηνες?

και πειτε μου σας παρακαλω πια η διαφορα:

Ζηλευω το μικρο σου το γατι , στα ποδια σου κοιματε οταν διαβαζεις , δεν ξερω αν κοιμαστε και μαζι ,η με αλλον στο κρεβατι το αλλαζεις.....

(Μαχαιριτσας)

.....με οποιοδηποτε σκυλαδικο στιχο(και μουσικη)

Περι ορεξεως ομως παλι....

dirtbird
05/07/2006, 18:22
Λοιπόν , ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ

Ο Hendrix EΙΧΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΗΧΟ ΠΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΖΗΛΕΥΟΥΝ.ΕΜΠΕΔΩΣΤΕ ΤΟ.

Άντε γιατί αν δεν το καταλαβαίνετε θα σας στείλω πίσω στον Αποστόλη. Τίιιιιιιιι?

Παίζετε κιθαρίτσα και δεν ξέρετε τον Αποστόλη?:smokin:

Πάμε πίσω στα ροκ-θρησκευτικά τώρα.:bawl:

gcrook
05/07/2006, 18:47
Λοιπόν , ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ

Ο Hendrix EΙΧΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΗΧΟ ΠΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΖΗΛΕΥΟΥΝ.ΕΜΠΕΔΩΣΤΕ ΤΟ.

Άντε γιατί αν δεν το καταλαβαίνετε θα σας στείλω πίσω στον Αποστόλη. Τίιιιιιιιι?

Παίζετε κιθαρίτσα και δεν ξέρετε τον Αποστόλη?:smokin:

Πάμε πίσω στα ροκ-θρησκευτικά τώρα.:bawl:

O Hentrix ειχε τεχνικη αλλα επαιζε "βρωμικα".
Εξ'ου και η παρεξηγηση, αλλα αλλο τεχνικος κιθαριστας και αλλο κιθαριστας με τεχνικη.
Βαριεμαι να γραψω αλλο.:ZZZ:

bzrmiltos
05/07/2006, 18:47
Μια μικρη παρενθεση και παντα μια προσωπικη τοποθετηση..διαβασα στα υποψιν τα προγεγραμενα που απο οτι
διαπιστωσα ειναι καταθεσης καρδιας ολων σας...

η μουσικη μιλλαει στις καρδιες των ανθρωπων, αναλογα με το τι βιωνει καθε ανθρωπος μπορει αν ακουσει και δεν επιρρεαστει απο την διαφημιση ,σαν οριμος
ακροατης ,μπορει να διακρινει..

αν και ακουω rock κατα βαση και πιο πολυ
σπιτι μου εχω πιασει τον εαυτο μου να σιγοτραγουδαει βαρια ζειμπεκικα να δακριζει για περασμενες καταστασεις με
ελληνικα κομματια να επαναστατει για
κοινωνικες ευαισθησιες ακουγοντας ροκ
να ηρεμει ακουγοντας τζαζ,,ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΩ
,,

γιατι με το ζορι οτι ειναι ποπ η ελληνικο
να μου βγαινει σκυλαδικο
γιατι να ξεχναω ιστοριες ,,,και το heavy
metal εχει την ιστορια του και ο ζειμπεκικος που ηταν χορος πολεμικος,,,κτλ κτλ

σιγουρα ομως η ιδιοσυγκρασια μου τα βιωματα μου δε μου επιτρεπουν να ακουω σπιτι μου...σκυλαδικα η λογικη μου αλλα λεει,,,

καθε ελευθερος ανθρωπος εχει το δικαιωμα να επιλεγει αυτο που τον
ευχαριστει και τον εκφραζει δεν μπορω
να του στερησω το θειο δωρο
της επιλογης ουτε θα χαραχτηρισω τις
επιλογες του ειδικα για θεμα ψυχικης
συνειδησης οπως η μουσικη

η τοποθετηση ειναι προσωπικη !! ας ειναι και λαθος !!

tsiros_temp
05/07/2006, 18:52
ό χέντριξ ούτε τεχνική είχε, ούτε ήχο αξιοζήλευτο. Δε μπορύσε να παίξει το ίδιο πράμα δεύτερη φορά και να ακουστεί το ίδιο και ο ενισχυτής του έκανε φζζζζ.

ΓΙ'ΑΥΤΌΝ ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΝΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΙΧΕ ΣΗΜΑΣΙΑ και γι'αυτό ακριβώς το λόγο είναι Μεγάλος. Με ένα μίζερο fuzz και βρωμιάρικο παίξιμο ακουγόταν ΥΠΕΡΟΧΑ.