PDA

View Full Version : zitite voi8ia gia diktio

afrotwin
24/05/2006, 23:25
pios mpori na me voi8isi na sindeso dio ipologistes me kalodio diktiou
kartes diktiou iparxoun
ke kalodio

8a i8ela odigies vima vima
gia na ta sindeso
ke ti ri8misis prepi na kano me dns ke lipa
an 8elete stilte ena mail sto photoleon@walla.com

Λεωνίδας
24/05/2006, 23:39
Απλά για να μοιραστούν αρχεία; Ή και για να μοιραστούν Internet;
Είναι και τα 2 PC με XP;

vaspiou
24/05/2006, 23:45
Καλησπερα φιλε. Ειναι πολυ ευκολο. Τα συνδεεις κατευθειαν με καλωδιο crossover οχι απλο UTP.
Κατι ειπες για DNS, δεν χρειαζεται αυτο γιατι δεν θα βαλεις server kai client και τετοια. Αυτο ειναι μονο για servers και για δικτυο πανω απο 3 υπολογιστες και παλι...
Λοιπον τα συνδεεις. Αμα θες πας στις ρυθμισεις της εκαστοτε καρτας δικτυου και τους δινεις αμα θες δικο σου IP address. Aμα δεν θες αφηνεις αυτο που θα βαλουν τα WINDOWS. Μετα τρεχεις το Network Setup Wizard απο τον Πινακα ελεγχου ακολουθεις τα βηματα. Κανεις το ιδιο και στον αλλο PC και κανεις μετα restart και στα δυο. Μετα ο ενας θα βλεπει τον αλλον απο το My Network Places (στα ελληνικα δεν ξερω πως λεγετε). Τελειωσε.
Ελπιζω να βοηθησα...

:beer:

afrotwin
24/05/2006, 23:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
Απλά για να μοιραστούν αρχεία; Ή και για να μοιραστούν Internet;
Είναι και τα 2 PC με XP;

gia na mirastoun ta panta exoun ke ta dio xp

Λεωνίδας
25/05/2006, 00:04
Βασικά τα XP home (αν δεν κάνω λάθος) έχουν το wizard που ανέφερε ο vaspiou, τα profesional δε νομίζω. Με το wizard τέλος πάντων θα πρέπει να "βλέπει" το ένα pc το άλλο.
Το Internet είναι dialup ή dsl?
Αν dsl, με router?
Πάω για ύπνο τώρα μη νομίζεις ότι σε γειώνω :rolleyes: αν βιάζεσαι πάρε τηλ τον καράφλα :rotflmao:

Alkis
25/05/2006, 03:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από afrotwin
pios mpori na me voi8isi na sindeso dio ipologistes me kalodio diktiou
kartes diktiou iparxoun
ke kalodio

8a i8ela odigies vima vima
gia na ta sindeso
ke ti ri8misis prepi na kano me dns ke lipa
an 8elete stilte ena mail sto photoleon@walla.com

Λεπόν.

Θεωρόντας ότι δεν έχεις βρει λύση μέχρι στιγμής, κάνε για αρχή τα εξής:

Καλωδίωση:
Για δικτυακή σύνδεση μεταξύ δύο υπολογιστών μόνο, χρειάζεσαι όπως προανέφερε κάποιος φίλος πιο πάνω, καλώδιο Crossover (Ανεστραμένο).
Δεν κόβω και τις φλέβες μου, αλλά τα ανεστραμένα καλώδια είναι συνήθως μαύρου χρώματος. Σημειοτέων ότι όλες σχεδόν οι καινούριες δικτυακές υποδοχές που έχουν οι υπολογιστές, αναγνωρίζουν αυτόματα εάν το καλώδιο που έχεις βάλει δεν είναι αυτό που πρέπει να είναι (Ανεστραμένο ή μη), και αναλόγως γίνεται προσαρμογή σήματος για να λειτουργήσει σωστά το δίκτυο.

Internet:
Στα Network Connections στο Control Panel του υπολογιστή που συνδέεσαι στο internet, κάνε δεξί κλικ στο εικονίδιο που είναι η σύνδεσή σου στο διαδίκτυο, και στο υπομενού που θα προκύψει, θα έχει και μια επιλογή "Share this connection" ή κάτι τέτοιο.
Επιλέγεις και ακολουθείς τα βήματα το Wizard.

Μοίρασμα αρχείων:
Καλό θα είναι να έχεις μόνο ένα φάκελο σε κάθε υπολογιστή, ο οποίος θα έχει τα αρχεία που θα θές να μεταφέρεις απο τον ένα υπολογιστή και αντίστροφα.

Επιλέγεις τον φάκελο που θες να φαίνεται και στον άλλο υπολογιστή, κάνεις δεξί κλικ, και απο το υπομενού επιλέγεις "Sharing and Security".

Στο νέο παράθυρο που θα ανοίξει, θα κοιτάξεις στον δέυτερο τομέα που έχει τίτλο "Network sharing and Security".

Ξεκίνα με την επιλογή "Network Setup Wizard" και δες αν μπορεί αυτό να σε βοηθήσει.

Αν έχεις πρόβλημα, στείλε μου π.μ. να κάνουμε τα βήματα μαζί και τηλεφωνικά ακόμα άμα μπορείς. :)

Αν κάτι δε είπα σωστά, συγχωρήστε με, αλλά έχω να βγάλω υπολογιστή με Windows χύμα στο Internet εδώ και 5 χρόνια καθότι χρησιμοποιώ άλλα λειτουργικά γι αυτό το σκοπό.

:wave2: :wave2:

Tropeas
25/05/2006, 06:14
Ρίξε μια ματιά εδώ υπάρχει αναλυτικός οδηγός... (http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=2393)

banditgr
25/05/2006, 19:16
dose sto ena pc ip 192.168.0.1
subnet mask 255.255.255.192

sto pc 2
ip 192.168.0.2
subnet mask 255.255.255.192

kai an exeis kapoion router dsl tha valeis san gateway tin ip tou kai sta 2 pc,an den exeis tipota.
An vevea exeis router tha prepei kai ayto na exei (i na tou doseis) ip stin perioxi ton pc sou (diladi px. 192.168.0.3 klp.)

tifoefs
26/05/2006, 12:06
Αφρο κοιτα αυτο το σχεδιαγραμμα και αν εχεις αποριες πες μου !

49783

tsofras
26/05/2006, 12:15
Καλό το σχεδιάγραμμα φίλε μου αλλά μήπως το παλικάρι θέλει απλά να ενώσει τα pcακια και όχι ιντερνετ?

Φίλε μου αν κάνεις αυτά που σου λένε με τις Ip και ένα cross - over θα είσαι ok, απλά μία σημαντική πληροφορία που πιθανώς να μην αναφέρεται κάπου είναι να έχεις εγκαταστήσει το NWLink NetBios πρωτόκολλο για την ανταλλαγή δεδομένων.

Έναρξη - Συνδέσεις - Ρυθμίσεις Δικτύου -

Ιδιότητες στην Σύνδεση-
εγκατάσταση του πρωτοκολλου

tifoefs
26/05/2006, 12:25
Και πιο το προβλημα ;

Κραταει τη 2η επιλογη με το Switch χωρις τον Router. !

Και με κανονικα καλωδια γιατι με τα crossover δε γινεται να ενωσει πανω απο 2 καρτες δικτυου.

:D

tsofras
26/05/2006, 13:19
Σωστό απλά μπορεί να μην θέλει να πάρει router:D

Πάντως όντος έιναι καλύτερα δομημένο από ένα απλό cross - over