View Full Version : μοτο-εφορια...
fantacid
25/05/2006, 20:30
Κοντευει η ωρα που θα αλλαξω το παπι για να ανεβω λιγο σε κκ 9κ οχι μονο..)
Θελω να σας ρωτησω σχετικα με την εφορια,επειδη ειμαι φοιτητης ακομα κ δεν εχω φορ.δηλωση,τι γινεται με την υποθεση.
Στοχευω για LC4 640.μπορει καποιος να μου πει τι πληρωνει στην εφορια κ αλλες τετοιες πληροφοριες θα ηταν χρησιμες.
ευχαριστω
akaposto
26/05/2006, 07:02
όπως το παπί δεν έχει τεκμήριο,και δεν χρειάζεται να το δηλώνεις
έτσι και η μηχανη.
πληρώνεις τα τέλη μόνο...
(συνάδελφος)
Leipsippos
26/05/2006, 08:56
Δεν συντελει ουτε σαν τεκμηριο διαβιωσης ουτε στο ποθεν εσχες το 640. Μονο τελη κυκλοφοριας και ασφαλεια.
οποιαδήποτε αγορά ή πώληση οχήματος πρέπει να δηλώνεται στην εφορία
το τεκμήριο είναι από 2000 κυβικά και πάνω οπότε στην πράξη καμία μηχανή, εκτός ίσως από 2-3 δεν αποτελεί τεκμήριο
πρέπει να τη δηλώσεις όμως
fantacid
26/05/2006, 14:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από akaposto
όπως το παπί δεν έχει τεκμήριο,και δεν χρειάζεται να το δηλώνεις
έτσι και η μηχανη.
πληρώνεις τα τέλη μόνο...
(συνάδελφος)
Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
οποιαδήποτε αγορά ή πώληση οχήματος πρέπει να δηλώνεται στην εφορία
το τεκμήριο είναι από 2000 κυβικά και πάνω οπότε στην πράξη καμία μηχανή, εκτός ίσως από 2-3 δεν αποτελεί τεκμήριο
πρέπει να τη δηλώσεις όμως
Τελικα τι ισχυει???
Αν ισχυει το πρωτο ειμαι οκ,
αν ισχυει το δευτερο ομως,μαλλον εχω προβλημα!!
devil's animal
26/05/2006, 15:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
Τελικα τι ισχυει???
και τα δυο λενε το ιδιο πραγμα....
οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΚΜΗΡΙΟ!!!
το οτι θα την δηλωσεις δεν σημαινει οτι πρεπει να πληρωσεις κιολας κατι στην εφορια!!!
:wave2:
ΓκαζοφωνιΞ
26/05/2006, 20:16
Τελικα τι ισχυει???
Συμπληρωνεις φορολογικη δηλωση???
xxxristos
26/05/2006, 20:46
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΦΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΤΙ
Δ Ε Ν
Κ Α Ν Ε Ι
Φ Ο Ρ Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η
Δ Η Λ Ω Σ Η
:eyepop: :eyepop: :eyepop:
fantacid
26/05/2006, 20:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από xxxristos
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΦΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΤΙ
Δ Ε Ν
Κ Α Ν Ε Ι
Φ Ο Ρ Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η
Δ Η Λ Ω Σ Η
:eyepop: :eyepop: :eyepop:
^^^AYTO^^^
αν τη δηλωσει καποιος γονεας μου θα εχει επιβαρυνση στην γενικη φορολογεια?
akaposto
26/05/2006, 22:50
όχι λέμε
(εκτός απο αυτά που θα τους φας εσύ :D )
fantacid
27/05/2006, 04:17
Ωραια.....ειμαι ανετος δλδ!!!
αντε παρτε το κρυπτονι να παρουμε κανα μοτορι της προκοπης να γουσταρουμε λιγο κ μεις.......:D
H.A.Balafoutre
29/05/2006, 14:52
Αν πάρεις μηχανή από κατάστημα θα "κόψουν" απόδειξη πώλησης μοτοσικλέτας στο όνομα του πατέρα σου επειδή είσαι προστατευόμενο μέλος, ως φοιτητής και δεν έχεις Α.Φ.Μ. Αν έχεις Α.Φ.Μ. τότε θα πρέπει να "κοπεί" η απόδειξη πώλησης σε εσένα και να δηλωθεί πάλι στον πατέρα σου η δαπάνη και στο όνομά σου το μοτόρι. Και όλα μέλι γάλα. Φυσικά η μηχανή δεν δηλώνεται πουθενά, ΜΟΝΟΝ η συναλλαγή.
Αν πάρεις από χέρι, ιδιώτη δηλαδή, πρέπει να γίνουν 2 υπεύθυνες δηλώσεις του Άρθρου8 Ν.1599/1986, για τον κάθε έναν σας και να δηλώνει ο καθένας σας τι κάνει αντίστοιχα με το συμφωνηθέν ποσό. Δηλαδή, πώληση ο μέν στον δε με Α.Φ.Μ. τάδε και ποσό τόσο και αγορά ο δεν από τον μέν με Α.Φ.Μ. τάδε με το ίδιο ποσό. Και φυσικά να επισυναυθούν στις δηλώσεις τους του τρέχοντος έτους της συναλλαγής.
Η συναλλαγή ΠΡΕΠΕΙ να δηλωθεί την χρονιά που έγινε. Μετά δεν ξαναδηλώνεται.
Αν τώρα το ποσό ξεπερνά το οικογενειακό εισόδημα (και του πατέρα σου και της μητέρας σου μαζί δηλαδή) μείων τις δαπάνες, τότε υπάρχει τεκμήριο αγοράς. Πού βρήκαν δηλαδή τα λεφτά.
Με έναν διακανονισμό από τράπεζα δεν μπορείτε να φανταστείτε τι αμάξια μπορούν να αγοραστούν από χαμηλά αμοιβόμενους.
Στις μηχανές δεν υπάρχει τεκμήριο διαβίωσης. Δηλαδή, δεν τίθεται θέμα σχέσης κυβικών και ελαχίστου εισοδήματος που πρέπει να δηλώνεις για να μην πληρώσεις τεκμήριο.
Παλιά για παράδειγμα αν είχες 2000c.c. αμάξι, δηλαδή 14 φορολογήσιμους ίππους, έπρεπε να δηλώνες ελάχιστο εισόδημα 7,200,000 παλιές καλές δραχμές.
Αλλά αυτά για κάποιον που κάνει μόνος του την δήλωσή του. Αν την κάνουν σε λογιστή, ε ρε παιδιά, είναι γνωστά αυτά και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Και μια ερώτηση να κάνεις σε ένα γραφείο δεν τρέχει τίποτα, θα σας πούνε.
Αρχικά δημιουργήθηκε από H.A.Balafoutre
Αν πάρεις μηχανή από κατάστημα θα "κόψουν" απόδειξη πώλησης μοτοσικλέτας στο όνομα του πατέρα σου επειδή είσαι προστατευόμενο μέλος, ως φοιτητής και δεν έχεις Α.Φ.Μ. Αν έχεις Α.Φ.Μ. τότε θα πρέπει να "κοπεί" η απόδειξη πώλησης σε εσένα και να δηλωθεί πάλι στον πατέρα σου η δαπάνη και στο όνομά σου το μοτόρι. Και όλα μέλι γάλα. Φυσικά η μηχανή δεν δηλώνεται πουθενά, ΜΟΝΟΝ η συναλλαγή.
Αν πάρεις από χέρι, ιδιώτη δηλαδή, πρέπει να γίνουν 2 υπεύθυνες δηλώσεις του Άρθρου8 Ν.1599/1986, για τον κάθε έναν σας και να δηλώνει ο καθένας σας τι κάνει αντίστοιχα με το συμφωνηθέν ποσό. Δηλαδή, πώληση ο μέν στον δε με Α.Φ.Μ. τάδε και ποσό τόσο και αγορά ο δεν από τον μέν με Α.Φ.Μ. τάδε με το ίδιο ποσό. Και φυσικά να επισυναυθούν στις δηλώσεις τους του τρέχοντος έτους της συναλλαγής.
Η συναλλαγή ΠΡΕΠΕΙ να δηλωθεί την χρονιά που έγινε. Μετά δεν ξαναδηλώνεται.
Γεια χαρα και εδω. Εγω να το θεσω αλλιως ρε παιδια. Ειμαι φοιτητης και δεν κανω φορολογικη δηλωση αλλα φυσικα εχω ΑΦΜ. Δεν επιθυμω κανενα μπλεξιμο με γονεις γιατι απλουστατα δε θα μου κανουν τη χαρη να αγορασω μηχανακι.
Με αυτές τις προυποθεσεις και χωρις να μπλεξω γονεις μπορω να αγορασω καινουριο απο μαγαζι ή μεταχειρισμενο απο ιδιώτη μηχανακι? Balafoutre μιας και φαινεται να ξερεις τι παιζει εξηγα μου λιγο καλυτερα αν μπορεις. Γιατι σε καθε περιπτωση βλεπω πως ο γονιος καπου μπλεκεται και δε μ αρεσει. πχ στην περιπτωση αγορας καινουριου απο μαγαζι εφοσον εχω ΑΦΜ λες οτι θα δηλωθει η δαπανη μονο στον πατερα. Αυτο τι σημαινει? Και απο την αλλη πως θα δηλωθει το μοτορι σ εμενα αφου δεν κανω φορολογικη δηλωση?
Επισης στην αγορα μεταχειρισμενου απο ιδιωτη ενω φαινεται πιο χαλαρο το πραμα λες κατι για επισυναψη στις δηλωσεις τους...και παλι ομως χωρις φορολογικη δηλωση πως να το κανω στ ονομα μου?
Καλα ενα απλο παπι καινουριο ή μεταχειρισμενο δε μπορω να παρω ρε γμτ χωρις να μπλεξω γονεις? πφφ... :sick:
xxxristos
04/06/2006, 17:38
Πήγαινε βγάλε ένα ΑΦΜ να τελειώνεις....
Καλά, δίπλωμα πώς έβγαλες χωρίς ΑΦΜ? Ή μήπως ούτε δίπλωμα έχουμε???
Και το Crypton σε ποιανού όνομα είναι? Κι αυτό ΑΦΜ θέλει για να είναι στο δικό σου όνομα...
den exw crypton! epishs eipa oti exw ΑΦΜ. me mperdepses re xristo mallon.
Genika omws k egw exw mperdeutei ti symvainei telika. Exontas ΑΦΜ alla oxi forologikh dhlwsh mporw na agorasw sto onoma mou mia papia?
fantacid
04/06/2006, 19:08
xristo mperdeutikes egw exw to crypton k exw afm k egw k o lasus4.
twra apoti exw katalavei xwris forologiki dilwsi de perneis tpt (ektow an einai penontari pou pernaei sto ntoukou!) gia ti paizei fasi tou pothen esxes,dil pou vrikes filara ta xrimata k pires to motori???
aptin i dilwsi sou den prepei na ipolipete to 20% tis axias toy moter giati exeis tekmirio......
gmseta dld travas tous gerous na kanoun to kone........alliws DYDKOLA!!!
xxxristos
04/06/2006, 20:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από lasus4
den exw crypton! epishs eipa oti exw ΑΦΜ. me mperdepses re xristo mallon.
Genika omws k egw exw mperdeutei ti symvainei telika. Exontas ΑΦΜ alla oxi forologikh dhlwsh mporw na agorasw sto onoma mou mia papia?
Δε σε μπέρδεψα... απλά έβγαλα βιαστικά συμπεράσματα...
Κοίτα... έχω ένα σκούτερ 100άρι και δεν το δήλωσα ποτέ στην φορολογική μου δήλωση...
Οπώτε υποθέτω οτι ισχύει ακόμα αυτό που ίσχυε κάποτε, οτι άν είναι κάτω από 499cc δεν το δηλώνεις πουθενά.
xxxristos
04/06/2006, 20:07
xristo mperdeutikes egw exw to crypton k exw afm k egw k o lasus4.
twra apoti exw katalavei xwris forologiki dilwsi de perneis tpt (ektow an einai penontari pou pernaei sto ntoukou!) gia ti paizei fasi tou pothen esxes,dil pou vrikes filara ta xrimata k pires to motori???
aptin i dilwsi sou den prepei na ipolipete to 20% tis axias toy moter giati exeis tekmirio......
gmseta dld travas tous gerous na kanoun to kone........alliws DYDKOLA!!!
Εγώ μια εποχή είχα στο όνομά μου το RGV 250, το KLX 650 και το σκούτερ το 100άρι και δήλωσα μόνο το KLX λόγω κυβικών, αλλά και πάλι η δήλωση μου ερχόταν κάθε χρόνο λευκή (παντού μηδενικά - δεν δίνεις τίποτα, δεν παίρνεις τίποτα).
xxxristos
04/06/2006, 20:09
Α και επίσης όταν πούλησα το RGV που χρειάστηκε να βγάλω φορολογική ενημερότητα, την έβγαλα κανονικότατα, χωρίς κανένα πρόβλημα (πάλι παντού μηδενικά).
H.A.Balafoutre
04/06/2006, 21:19
Ρε παιδιά μην μπερδεύεστε.
Σε κάθε συναλλαγή υπάρχουν 2 ή και περισσότεροι συμβαλόμενοι. Οπότε αν δεν δηλωθεί από όλους τους συμβαλόμενους η όποια συναλλαγή τότε απλώς δεν υπάρχει συναλλαγή.
Οπότε ή διαλέγεις να βοηθήσεις κάποιους να συνεχίσουν να κλέβουν (εσένα το κράτος και όποιον άλλον) αρκεί περιστασιακά να βολεύει εσένα, ή θα πρέπει να κάνεις υπομονή και να πείς κάθε πράγμα στον καιρό του. Οπότε και μέχρι τότε να τα έχεις βρεί με τους δικούς σου.
Κοίτα..........τρόπος υπάρχει καθ'όλα νόμιμος, αλλά δεν θα στον πω εγώ έτσι αβίαστα από το internet χωρίς να σε ξέρω. Πιστεύω να γίνομαι κατανοητός. Θα σου συνιστούσα δε να το βγάλεις από το μυαλό σου και να φερθείς ως σωστός μοτοσικλετιστής με σωστή αίσθηση της αντίληψης των πραγματων και να περιμένεις το σωστό τάϊμινγκ.
Σε κάθε περίπτωση αν η μη εκπιπτώμενη δαπάνη της μηχανής δεν ξεπερνάει το συνολικό εισόδημα των γονιών σου το χρόνο πλήν τις εκπιπτώμενες δαπάνες, αυτό που περισεύει ως ποσό να είναι μεγαλύτερο από την αξία αγοράς της μηχανής, τότε δεν συντρέχει κανένα μα κανένα είδος άλλου φόρου ή όποιο είδος άλλης επιβάρυνσης στην οκογένειά σου ανεξαρτήτως κυβικών μηχανής. Μετά απλός τρέχουν τα κόστη συντήρησής της, βενζίνες, τέλη κυκλοφορίας, ασφάλεια κ.τ.λ. Δηλώνεται μόνον η συναλλαγή με τον έμπορα ή ιδιώτη (ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΠΛΕΥΡΕΣ) και όχι η μηχανή πέραν της χρονιάς της συναλλαγής με επισύναψη φωτοτυπίας της άδειας κυκλοφορίας της μηχανής.
Αυτά.
Πάντως εγώ στην Πανελλήνια θα πάω στα 29 μου για πρώτη φορά. Οπότε οι μικρότεροι ας παίρνουν θάρρος.....:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: