PDA

View Full Version : ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣ

Yannis37
30/05/2006, 15:21
μιλάω κυρίως για αγορά και πώληση μεταχειρισμένων που πιστεύω είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα όσων θέλουν να αλλάζουν ανα 2-3-4 χρονάκια μηχανές.
τι κακό είναι αυτό με τις αγγελίες μηχανών,και δεν μιλάω μόνο για τις αγγελίες του moto αλλά γενικά για όλες τις αγγελίες όλων των forums και όλων των περιοδικών.Δεν κουνιέται φύλο.και γραμμη στον έμπορο για "σκοτωμα"
πως θα πουλήσουμε τις μηχανές μας όταν κάποια στιγμή θέλουμε να τις αλλάξουμε?
καλύτερα δεν είναι να αγοράζουμε και να πουλάμε από/σε ιδιώτη?
το να πάρεις μια μηχανή απο εμπορο φαντάζει κάπως (στο καινούργιο) αλλά δεν είναι έτσι.Χώρια που μπορεί να την έχει μαιμουδέψει κι όλας.
είναι μεγάλο προβλημα ρε μάγκες αυτό.
και πως θα αλλάξει?????

idi
30/05/2006, 15:32
ολα ειναι προσφορα - ζητηση

αμα νομιζεις οτι με την αγορα της μοτοσυκλετας σου πηρες ομολογα ελληνικου δημοσιου ΤΟ ΕΧΑΣΕΣ το παιχνιδι γιατι, κακα τα ψεματα, οι τιμες των μεταχειρων ηταν ακριβες παλιοτερα για πολλους λογους

τωρα απλα πας και αγοραζεις το νεο και απροβληματιστο μηχανακι σου με 2 χρονια εγγυηση και ξέγνοιασες....

tsofras
30/05/2006, 15:40
Εκτός απο αυτό εγώ ο ΑΣΧΕΤΟΣ απο μηχανάκια , κοινός θνητός, απλά επειδή δεν ξέρω θα σκεφτώ ότι για να το πήρε ο έμπορος πόσα προβλήματα μπορεί να έχει, θα έχει περάσει απο κανα έλεγχο, άσε που αν σου βγάλει κάτι μπορείς να τον ζαλίσεις κιόλας...Ενώ τον ιδώτη...πάει πέταξε το πουλακι

Yannis37
30/05/2006, 16:16
ρε παιδια τι να πάθει μια μηχανή 2-3 ετών?
και ο έμπορας σιγα μην την κοιτάει και τόσο πολύ.να πουλήσει την καινούργια θέλει.
οσο για τα ομόλογα δεν ειπε κανεις να βγάλεις όσα έδωσες αλλά οι μαντραδες στα σκοτώνουν στεγνα.
εγω μιλάω για αυτους που δεν μπορούν να παίρνουν καινούργια όλη την ώρα.

tsofras
30/05/2006, 16:21
Α επίσης , υπάρχει η πιθανότητα να είναι και το οικονομικό , γιατί άλλο να τα πληρώσεις σε δόσεις και άλλο ντούκου. Τώρα να μου πείς μπορείς να πάρεις δάνειο έτσι κι αλλιώς και στον έμπορα το ίδιο γίνεται , αλλα δεν έχει προσωπικό τρέξιμο. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Προσωπικά έχω δεί κάτι ευκαιρείες και εδω μέσα, που με φρενάρει ή σκέψη του ότι δεν έχω τα λεφτά ντούκου και μπορώ να τα βάλω μόνο σε δόσεις.

Tropeas
30/05/2006, 16:46
και εγγύηση επίσημης αντιπροσωπίας όταν έχουνε δεν τα πέρνουνε...:D

afrotwin
30/05/2006, 17:01
i motosikleta den ine katanalotiko aga8o me tin stegni enia
giati na alazis moto sinexia?
ka8e 2-3 xronia

episis giati na agorazis kenouria?
mipos gia na exis to kefali sou isixo?
oli kseroume oti enas paragontas metrai kirios ta xiliometra
i apostasi pou exi dianisi ke meta i emfanisi i kali katastasi genikos

se orismena montela ine kalitera na vriskis mia mixani me 20.000 xiliometra sigoura oti pediko provlima ixe apo kataskevis exi li8i ine stromeni etimi ke se poli kalitera lefta

se pola meri tou kosmou oi an8ropoi agorazoun mia kenouria moto ke tin kratane pola xroni tin anava8mizoun tin eksoplizoun tis dinoun prosopiko xaraktira ke tin kratane

poli ligi ine afti pou alazoun sinexia mixanes ke ine tosi osoi i pragmatika fragkatoi
diladi o fragkatos gia logous anias ine katanalotis ala mpori na to kani

enas ipalilos pou xreonete ke 8eli na alazi sinexia mixanes ine apla vlamenos:lol:

ta magazia den mpori kanis na ta sinagonisti stin polisi giati me tis 60 dosis pou kanoun den xriazese lefta gia na paris mixani
vasika merika xartia ine arketa ta ipolipa sta kanonizi o magazatoras

esi xriazese mono tin 8elisi:lol:

eno enas idiotis epidi denete me oti exi to 8eori fovero ke to iperkostologi to idio matso sidera pou poulai ke o katastimatarxis 8eli na to poulisi gia xriso

an kataferete na katalavete oti to saravalo sas exi kani aposvesi gia afto pou to agorasate ke apo tin polisi tou den skopevete na vgalete eksoda enikiou gia kapio magazi fota nera tilefona teve ke ales mpourdes
8a katalavete oti i timi tou ine poli pio xamiloteri apo tou katastimatos

ke tote 8a to poulousate sigoura

enas idiotis pou 8eli metaxirismeno ke 8a to pari stin idia timi me to diko sas ke me poles dosis 8a protimisi tis dosis

i xamiloteri timi 8a itan delear gia na protimisi esas
ala esis exete kavalisi kalami apla pragmata ine

ke epitelous enimero8ite
gia ola ta metaxirismena iparxi nomos pou ta kalipti me egkioisi ite dinete esis ite oxi
ke mpori na zitisi o agorastis mexri ta lefta tou piso

gia afto ke ta katastimata apofevgoun mixanes prin to 1997 96

ke tin metapolitiki aksia ke tin prosfora ke tin zitisi tin exoun akirosi i 72 dosis as poume
den isxioun afta pia

gia afto kratiste afto pou exete me ligotera lefta apo osa 8a dinate epipleon gia agora anava8miste to ke kante to kefi sas mia xara

etsi ke alios i gkomenes den goustaroun mixanes ke aftes pou goustaroun exoun kiolas

den 8a kanete entiposi se aftes me to kenourio mixanima sas

ke to spoudeo ine na se goustari i gkomena ke me to saravalo sou tote 8a se goustari gia sena oxi gia afta pou exis

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

THEOD
30/05/2006, 17:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από afrotwin
ka8e 2-3 xronia
.
.
.
.
.
.

ke to spoudeo ine na se goustari i gkomena ke me to saravalo sou tote 8a se goustari gia sena oxi gia afta pou exis

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Όλο αυτό το κατεβατό (και μάλιστα σε Greeklish :confused: ) για να μας πείσεις ότι κάνεις καλά που ακόμα κυκλοφορείς με τον ΜΑΤΡΑΚΑ σου ??? :a12: :a12: :a12:

:lol: :rotflmao: :lol: :rotflmao: :lol: :rotflmao:

Yannis37
31/05/2006, 08:10
πιστεύω ότι δεν είναι λίγοι αυτοι που αλλάζουν μηχανές κάθε 3-4 χρόνια και δεν μιλάμε για καινούργιες.
Δεν χρειάζεται να είσαι φραγκάτος για να το κάνεις αυτό.
Μπορεί εγώ πχ να είδα μια αγγέλία που με ενδιαφέρει εδω μέσα αλλά ως που να πουλήσω την δικιά μου "πιας το αυγο και κουρευ το"θα έχει κάνει φτερά.
αμα υπήρχε γενικά νταραβέρι θα έλεγες σε 1 αντε 2 μηνάκια θα την έχω πουλήσει ενω τώρα βάζεις αγγελία και ούτε τηλ δεν σε παιρνουν που λέει ο λόγος.

Leipsippos
31/05/2006, 09:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από Yannis37
αμα υπήρχε γενικά νταραβέρι θα έλεγες σε 1 αντε 2 μηνάκια θα την έχω πουλήσει ενω τώρα βάζεις αγγελία και ούτε τηλ δεν σε παιρνουν που λέει ο λόγος.

Εχω καταλαβει 2 πραγματα σε οσες αγοραπωλησιες εχω κανει μεχρι στιγμης.
1)Για ολα υπαρχει μια τιμη. Οσο δυσκολο και να ειναι να φυγει το μηχανακι/αυτοκινητο καποια στιγμη θα φυγει αναλογως της τιμης. Δλδ ενα Benelli ή MV Agusta που δεν ειναι εμπορικα μηχανακια και κοστιζουν και αρκετα αν περιμενεις να φυγουν και να κρατησουν τα λεφτα τους εχασες. Θα φυγουν αλλα οχι στο -20% αλλα στο -40% δυστυχως της αξιας τους.
2) Ο χρονος ειναι χρημα. Αν θες να φυγει ΤΩΡΑ το μηχανακι θα πρεπει να χασεις λεφτα.Να ριξες τιμη. Οταν το μηχανακι ειναι σε καλη κασταση και φιανεται ειναι φυσικο να ειναι και ψηλα η τιμη του, κατι το οποιο δεν ψαχνουν οι αγοραστες μεταχειρισμενου. Θα περασει καποιος ομως που θα δωσει αυτα λεφτα γιατι τον ενδιαφερει η ποιοτητα και οχι η τιμη σε πρωτη βαση.
Κοινες διαπιστωσεις ειναι το ξερω αλλα δειτε τις σαν εμποριο τις μηχανες , και μονο, οχι σαν αντικειμενα παθους, πειτε οτι πουλαγατε ταξι πχ η τρακτερ και καντε την εκτιμηση σαν αγοραστηε/πβλητης υπο αυτιο το πρισμα.

nikonian
31/05/2006, 10:35
Δε φταίνε οι αγοραστές . αλλά οι πωλητές και μόνον.
Κοίτα τις αγγελίες και θα καταλάβεις.
Όταν ο ιδιώτης ζητάει περισσότερα από τα μαγαζιά, ενώ θα έπρεπε να ζητάει ΠΟΛΥ λιγότερα, καλά να πάθει.
Όταν κάποιος ζητάει για ένα ΧΤ 600 του 1999, δηλ. 7 ετών 3500, δεν πρέπει να το αγοράσει κανείς. Το ΧΤ αξίζει ολοκαίνουργιο 5000 και ούτε. Όταν έχει ήδη διανύσει τα 7 καλλίτερα χρόνια της ζωής του, έχει απαξιωθεί κατά 60-70%. Η αξία του δεν υπερβαίνει τα 2500. Αν μάλιστα το πάρεις από ιδιώτη, δεν πρέπει να δώσεις πάνω από 2000.

Αν πας το μηχανάκι σου για ανταλλαγή και σου δίνουν τα μαγαζιά π.χ. 5000, τότε ΣΙΓΟΥΡΑ σε συμφέρει να το δώσεις σε ιδιώτη 4000 (αν θέλεις να το αναλύσω , απλά ζήτησέ το). Αν τώρα εσύ βάλεις αγγελία και ζητάς 5500, ε, τότε ψάχνεις για κορόϊδο.

the_passenger
31/05/2006, 11:28
Παιδιά, η τιμή είναι απλά θέμα προσφοράς και ζήτησης (όπως αναφέρθηκε).

Νομίζω οτι η ειδοποιός διαφορά μεταξύ ιδιώτη και μάντρας, είναι στην ουσία ο ΧΡΟΝΟΣ (ο χρονος είναι χρήμα όπως αναφέρθηκε).

Έστω οτι ο ιδιώτης θέλει να πουλήσει σε μια λογική τιμή πχ. 5.000. Δεν διαθέτει όμως 3 ή 6 ή 12 ή και παραπάνω μήνες, (διάστημα κατά το οποίο θα πρέπει να βάζει συνεχώς αγγελίες...), μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος αγοραστής. Έτσι θα το δώσει 4.000 στη μάντρα να ξεμπερδεύει.

Η μάντρα από την άλλη, σίγουρα προτιμάει να το δώσει γρήγορα (η αποθήκευση κλπ είναι ένα κόστος γι'αυτή), αλλά ως εκεί. Ο χρόνος κατά τα άλλα είναι σύμμαχός της. Θα το βάλει 5.500 - 6.000 λοιπόν, και θα το παίζει συνέχεια σε αγγελίες κλπ (η δουλειά της είναι αυτή στο κάτω κάτω), ΜΕΧΡΙ να βρεθεί ο αγοραστης που θα το πάρει. άντε να του κόψει και 200 ευρά στην καλύτερη.

Επίσης η μάντρα είναι του επαγγέλματος, οπότε οταν πάς να αγοράσεις τότε:
-Την είχε οικογενειάρχης / άγιος / ο Θεός ο ίδιος κλπ
-Είναι χαρτί
-Είμαι ήδη στα όρια εκεί που το δίνω
-Το μηχανάκι έχει μεγάλη ζήτηση
-Εχει αυτό κι εκείνο πάνω
-κλπ κλπ

Αλλά όταν πάς να δώσεις:
-Βγήκε/θα βγεί το καινούριο
-Έπεσε η ζήτητση για αυτό
-Έχω κι άλλο και δεν το δίνω
-Άντε να το δώ και χάρη σου κάνω
-Οτι έχεις επάνω δε μετράει στη μεταπώληση
-Θα μου μείνει εδώ για το καλοκαίρι χειμώνα / φθινόπορο
-Έχω ενοίκια / προσωπικό / έξοδα
-διάφορες σχετικές ιστορίες
-κλπ κλπ

:wave2:

the_passenger
31/05/2006, 11:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikonian
Δε φταίνε οι αγοραστές . αλλά οι πωλητές και μόνον.
Κοίτα τις αγγελίες και θα καταλάβεις.
Όταν ο ιδιώτης ζητάει περισσότερα από τα μαγαζιά, ενώ θα έπρεπε να ζητάει ΠΟΛΥ λιγότερα, καλά να πάθει.
...

Πραγματικά τότε ο ιδιώτης τζάμπα τη βάζει την αγγελία. Δεν διεκδικεί ούτε μια πιθανότητα να τη δώσει απ'ευθείας σε ιδιώτη.

Βάζει λοιπόν πχ 6.500, όσα (ή και περισσότερα!) από μια μάντρα. Φυσικά κανείς δε θα ενδιαφερθεί. Αφού βλέπει οτι δεν έχει ζήτηση, κατεβαίνει στα 6.000. Πάλι δεν έχει ζήτηση (πάλι πολλά). Εχει ήδη όμως εξαντλήσει την υπομονή του, και τη δίνει στη μάντρα 4.500, η οποία θα τη δώσει 6.000 - όποτε τη δώσει - στο άνετο!...

:rolleyes:

byron
31/05/2006, 12:02
etsi ke alios i gkomenes den goustaroun mixanes ke aftes pou goustaroun exoun kiolas

den 8a kanete entiposi se aftes me to kenourio mixanima sas

ke to spoudeo ine na se goustari i gkomena ke me to saravalo sou tote 8a se goustari gia sena oxi gia afta pou exis:

Εν κατακλείδι....
Όποιος θέλει καινούργια μοτοσυκλέττα, έχει πρόβλημα με τις γκόμενες δλδ ;

Yannis37
31/05/2006, 12:58
κοιτάς τις αγγελίες των μαντράδων για ένα "Χ" μοντέλο και λιγο πάνω λιγο κάτω το δίνουν πχ 6000€. Πας εσυ και το βάζεις 5300-5500€ και δεν σε παίρνει κανείς τηλ, και μετά ακούς : πήρα το ίδιο Χ μοντέλο απ τον ταδε μαντρά με 6000€

αμα αυτό δεν είναι κουλό τοτε τι είναι?
δηλαδι να την δώσουν στον μαντρά 4500,να μου την πουλήσει 6000??
και γιατι δεν την έπαιρνα απ τον ιδιώτη 5300-5500

κάπου εκεί είναι η φάση παιδιά.το θέμα είναι οτι υπάρχει κόλημα με την "και καλά" αξιοπιστία του "αφου την πήρε ο μαντράς καλή θα είναι, και...........................χάνουμε εμείς λεφτά και πλουτήζουν οι μαντράδες και ζήσαν όλοι καλά.

the_passenger
31/05/2006, 13:57
κοιτάς τις αγγελίες των μαντράδων για ένα "Χ" μοντέλο και λιγο πάνω λιγο κάτω το δίνουν πχ 6000€. Πας εσυ και το βάζεις 5300-5500€ και δεν σε παίρνει κανείς τηλ, και μετά ακούς : πήρα το ίδιο Χ μοντέλο απ τον ταδε μαντρά με 6000€

κάπου εκεί είναι η φάση παιδιά.το θέμα είναι οτι υπάρχει κόλημα με την "και καλά" αξιοπιστία του "αφου την πήρε ο μαντράς καλή θα είναι, και...........................χάνουμε εμείς λεφτά και πλουτήζουν οι μαντράδες και ζήσαν όλοι καλά.

Όπως είπα, η μάντρα έχει το ΧΡΟΝΟ, και θα βάλει και πολύ περισσότερες αγγελίες από εσένα, γι'αυτό ο ιδιώτης το πήρε τελικά από τη μάντρα άν και ακριβότερο!

Δε νομίζω να τίθεται θέμα αξιοπιστίας απ'το οτι την πήρε ο μαντράς, έτσι κι αλλιώς όπως αναφέρθηκε είτε μαντράς είτε ιδιώτης πλέον η εγγύηση για τον αγοραστή ισχύει.

Μαντράς που κράτησε το παλιό Τρανσάλπ μου, μου είχε δώσει τιμή από τηλεφώνου. Όταν το πηγα, το είδε από μακρυά και είπε οκ!!!!!!!!!!!!!!! :eyepop:

Για την ιστορία, το πήρε 2.500 και καπάκι στην αγγελία το έβαλε 3.500. πήγε για κέρδος 40% δηλαδή! Χώρια το κέρδος που είχε ήδη βγάλει από την δική μου αγορά :rolleyes:

Κι εγώ σπάζομαι πολύ με τα κερατιάτικα.. αλλά τί θα μπορούσε να γίνει;;;

tsofras
31/05/2006, 14:19
Συγνώμη , αλλά απλά απο περιέργια εσύ πόσο το έδινες? Γιατι έχω πετύχει και αγγελείες απο ιδιώτες , που τα πουλάνε όσο και στην μάντρα η 100 - 150 Ε φθηνότερα.... και προκειμένου να ρίξουν την τιμη 400 - 500 Ε , την πουλάνε τελικά στην μάντρα για λιγότερα (π.χ. όπως εσύ)

Αλλά όπως και προείπα , το βασικότερο για μένα όπως και για τους περισσότερους είναι οι δόσεις. Άλλο 12, 24 ,36 ,72 κτλ. δόσεις και άλλο όλα τα λεφτά ντούκου

the_passenger
31/05/2006, 15:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από tsofras
Συγνώμη , αλλά απλά απο περιέργια εσύ πόσο το έδινες? Γιατι έχω πετύχει και αγγελείες απο ιδιώτες , που τα πουλάνε όσο και στην μάντρα η 100 - 150 Ε φθηνότερα.... και προκειμένου να ρίξουν την τιμη 400 - 500 Ε , την πουλάνε τελικά στην μάντρα για λιγότερα (π.χ. όπως εσύ)

Αλλά όπως και προείπα , το βασικότερο για μένα όπως και για τους περισσότερους είναι οι δόσεις. Άλλο 12, 24 ,36 ,72 κτλ. δόσεις και άλλο όλα τα λεφτά ντούκου

Το συγκεκριμένο το είχα αγγελία για πολύ καιρό 3.000 - κατέβηκα και κάτω από 3.000 αλλά ούτε τηλέφωνο. (φταίει που ήταν και 10 χρονών και το 400αρι και δεν σπροχνώταν με τίποτα..). Για την ιστορία, ήταν ο μόνος έμπορας (από πολλούς που ρώτησα) που δεχτηκε να συζητήσει για 400αρι, και το έσπρωξα αβλεπί!

Οι δόσεις δε νομίζω οτι είναι τόσο θέμα, μέχρι κάποιο ποσό τουλάχιστον.. Πάς σε οποιαδήποτε τράπεζα, σου δίνουν ένα καταναλωτικό, τα σκάς "ντούκου" (άσε που έχεις μεγάλο αβαντάζ για παζάρια έτσι) και πληρώνεις την τράπεζα μετά (όπως ακριβώς και στην περίπτωση της μάντρας)

THEOD
31/05/2006, 16:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από the_passenger
Οι δόσεις δε νομίζω οτι είναι τόσο θέμα, μέχρι κάποιο ποσό τουλάχιστον.. Πάς σε οποιαδήποτε τράπεζα, σου δίνουν ένα καταναλωτικό, τα σκάς "ντούκου" (άσε που έχεις μεγάλο αβαντάζ για παζάρια έτσι) και πληρώνεις την τράπεζα μετά (όπως ακριβώς και στην περίπτωση της μάντρας)

Πολλοί όμως δεν το ξέρουν αυτό και νομίζουν ότι ο έμπορος τους κάνει χάρη που τους κάνει δόσεις....:sick:

the_passenger
31/05/2006, 17:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
Πολλοί όμως δεν το ξέρουν αυτό και νομίζουν ότι ο έμπορος τους κάνει χάρη που τους κάνει δόσεις....:sick:

Μαζί σου, ο "δοσατζής" πέθανε!
Τώρα και ο μπακάλης της γειτωνιάς μέσω τραπέζης κρατάει το τεφτέρι του.....
:sick: :eyepop:

(Για να τρώνε καλά οι τράπεζες - άλλο θέμα αυτό!..)

bartlal
31/05/2006, 17:11
Μαζί σου, ο "δοσατζής" πέθανε!
Τώρα και ο μπακάλης της γειτωνιάς μέσω τραπέζης κρατάει το τεφτέρι του.....
:sick: :eyepop:

(Για να τρώνε καλά οι τράπεζες - άλλο θέμα αυτό!..)

η μια ή η αλλη ειναι. γιατι, απο την τσεπη του σε δανειζει (με τη σειρα του) ο εμπορας? :winka:

afrotwin
01/06/2006, 09:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
ke o mantras katanalotiko sou vgazi
to idio ine me to idio epitokio plironis
apla o mantras exi prosvasi me tin mia se poles trapezes den xriazete na trexis esi
ase pou mpori na exi ke akres na sto vgali akoma ke an zorizese apo proipo8esis...

ke epipleon enas idiotis ine diskolo na vgali proto danio 7-9-12.000 euro

ala na to katalavete me tin min i dosis skotosan tin agora
an kapios exi 3000 euro gia ena xt as poume 8a protimisi na ta dosi prokatavoli ke me merikes dosis na pari kati kalitero
ke 8a ine ke malakas na ta dosi gia en xt pou lei o logos

idi
01/06/2006, 09:33
ναι καλα

ο μαντρας μερικες φορες ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΙΖΑ απο την τραπεζα για καθε δανειο που βγαζει....

πως νομιζετε οτι βγαινει αυτο το 12% τοκος ενω στα καταναλωτικα ειναι χαμηλοτερο (για να μη πω στα αμαξια που ειναι και κατω απο 8%....)

Yannis37
01/06/2006, 09:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
ναι καλα

ο μαντρας μερικες φορες ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΙΖΑ απο την τραπεζα για καθε δανειο που βγαζει....

πως νομιζετε οτι βγαινει αυτο το 12% τοκος ενω στα καταναλωτικα ειναι χαμηλοτερο (για να μη πω στα αμαξια που ειναι και κατω απο 8%....)

o μαντράς παίρνει ΠΑΝΤΑ μίζα σε κάθε δάνειο που πουλάει.Σε τράπεζα είμαι και ξέρω.
πως θα τον "αρπάξει" η μια απ την άλλη τράπεζα γίνεται σκοτωμός με τις προμηθειες.

οοοοξωωωωω ρεεεεεεεε

Leipsippos
01/06/2006, 11:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
ναι καλα

Μην τα μπερδευεις. Επειδη εχουν τροχους και εξυπηρετουν την ιδια αναγκη δεν σημαινει οτι και η τραπεζα τα βλεπει το ιδιο. Το δανειο για μηχανη ειναι με ορους καταναλωτικου δανειου, το αυτοκινητο εχει αλλες προϋποθεσεις και εχει και διαφορετικο επιτοκιο λογω διαφορετικων εξασφαλισεων και απαξιωσης. Η τραπεζα βλεπεις, τα βλεπει σαν δανεια και εξασφαλιση κεφαλαιου , οχι σαν παιχνιδια για μεγαλα παιδια που τα βλεπουμε εμεις!

Ο χρονος ηταν ειναι και θα ειναι η κυρια παραμετρος που οριζει την τιμη οποιοδηποτε αγαθου και υπηρεσιας.

Ο αγοραστης πληρωνει παραπανω στην μαντρα "αγοραζοντας" τον χρονο του μαντρά. Δλδ τον χρονο που εκανε να αξιολογησει, να μαθει τι πρεπει να κοιταει σε μια μηχανη, να ασχοληθει με το δανειο, να βρει την σωστη μηχανη κτλ. Αν ξερεις ασχολεσαι μονος σου και τελειωνει η υποθεση, αν οχι πας στην μαντρα και πληρωνεις τον χρονο που ξοδεψαν αυτοι και γλυτωσες εσυ. Αυτη ειναι και η εννοια του χρηματος ρε παιδες στο κατω κατω. Εγω δουλευω στο φουρνο για να βγαλω λεφτα τα οποια θα μετατρεψω σε γνωση για τις μηχανες πληρωνοντας εσενα που ασχολεισαι με αυτο και ξερεις.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ, ΜΗΝ ΒΑΡΕΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!

the_passenger
01/06/2006, 12:10
..
an kapios exi 3000 euro gia ena xt as poume 8a protimisi na ta dosi prokatavoli ke me merikes dosis na pari kati kalitero
ke 8a ine ke malakas na ta dosi gia en xt pou lei o logos

Υπάρχει και η ανάποδη θεωρία, οτι με λίγη οριμη σκέψη θα προτιμίσει το ΧΤ αν θέλει να έχει το κεφάλι του ήσυχο από τραπεζικές υποχρεώσεις και χρεώσεις!..

Αρκετοί "αντιστέκονται" ακόμα στο δέλεαρ της τράπεζας.. Προσωπικά είμαι κάπου στη μέση.. :rolleyes:

the_passenger
01/06/2006, 12:17
o μαντράς παίρνει ΠΑΝΤΑ μίζα σε κάθε δάνειο που πουλάει.Σε τράπεζα είμαι και ξέρω.
πως θα τον "αρπάξει" η μια απ την άλλη τράπεζα γίνεται σκοτωμός με τις προμηθειες.

οοοοξωωωωω ρεεεεεεεε

:eyepop: :eyepop: :eyepop:

ΡΕ ΟΥΣΤ!!!

Οχι άλλα κερατιάτικα ρεεεεεεεε!...

Μ@μώ την Ελλάδα μου Μ@μώ!

Kortenaer
01/06/2006, 14:15
ka8e 2-3 xronia...............se pola meri tou kosmou oi an8ropoi agorazoun mia kenouria moto ke tin kratane pola xroni tin anava8mizoun tin eksoplizoun tis dinoun prosopiko xaraktira ke tin kratane

Εγω θα συμφωνησω απολυτα με αυτη την αποψη, γιατι να μπω στο τρυπακι να αλλαξω μηχανη και να μην αναβαθμησω/συντηρησω αυτη που εχω.........ειναι αναγκη να κανω πλουσιες τις τραπεζες.

................ασε που αν την κρατησω αρκετα θα με ζαλισουν να τους την πουλησω για κλασσικη. :D

afrotwin
02/06/2006, 10:06
Υπάρχει και η ανάποδη θεωρία, οτι με λίγη οριμη σκέψη θα προτιμίσει το ΧΤ αν θέλει να έχει το κεφάλι του ήσυχο από τραπεζικές υποχρεώσεις και χρεώσεις!..

Αρκετοί "αντιστέκονται" ακόμα στο δέλεαρ της τράπεζας.. Προσωπικά είμαι κάπου στη μέση.. :rolleyes:

orea ekfrasi -orimi skepsi-:lol:
enas orimos mixanivios ine aftos pou 8eli hayabusha me 300 euro
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

min akouo trela pramata...:lol: :lol:

the_passenger
02/06/2006, 10:15
orea ekfrasi -orimi skepsi-:lol:
enas orimos mixanivios ine aftos pou 8eli hayabusha me 300 euro
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

min akouo trela pramata...:lol: :lol:

Είπα όριμη σκέψη + μηχανόβιος; ωχ.... :lol:

kostisthegreek
05/06/2006, 19:39

Ο έμπορος που θέλει να πουλήσει την καινούρια μηχανή σε σένα που ζητάς παραπάνω λεφτά για το δικό σου σου λέει: ''βρές εσύ αγοραστή και φέρτον εδώ να του φτιάξω εγώ χρηματοδοτικό". Ετσι δεν τρέχει κανένας σε τράπεζες, και εσύ θα πουλήσεις το παλιό σου σε καλύτερη τιμή, και το καινούριο θα πάρεις με καλύτερη τιμή ή με δώρα, και ο αγοραστής του μεταχειρισμένου δεν χρειάζεται να έχει ή να δώσει όλα τα λεφτά ντούκου. Αρκεί βέβαια να βρεθεί ο αγοραστής του μεταχειρισμένου.

Dionisisk5
06/06/2006, 05:03

αυτο το σκεπτικο και εγω ποτε δεν το καταλαβα. Δλδ εγω που ψαχνω τιμη καλη απο ιδιωτη ειμαι μ@λ@κας?!?! Αφου την μηχανη μπορεις να την πας σε ενα δυο συνεργεια και να την χιλιοελενξεις, γιατι να μην πας δλδ στον ιδιωτη?
Εντωμεταξυ και οι ιδιωτες αλλη ιστορια αμαρτια. Πανε τα σκοτωνουνε στις μαντρες και δεν το κατεβαζουν στις αγγεελιες. Ρε φιλε και 200-300 ευρω να βγαλεις παραπανω απο τον μαντρα κερδος θα εχεις τπτ εκει δεν δεχονται παζαρια... Τι να πω...
Με εχει προβληματισει και εμενα αν θα αγορασω τωρα ενα 1000 που ψαχνω γιατι φοβαμαι οτι μεσα σε 10 μηνες που θα μπω στρατο ουτε καν θα δεν θα εχω προλαβει να το πουλησω οταν θα μπω και θα χρειαστω τα λεφτα και δεν γινεται να μεινω ταπι και ρεστος. Τεσπα μεγαλο θεμα το συγκεκριμενο χωρις να βγαζουμε ακρη...