View Full Version : 50cc και συμπλεκτης
Μάλλον είμαι λίγο άκυρος εδώ μέσα γιατί από ότι βλέπω συζητάτε για μεγάλες μηχανές. Αλλά ας ρωτήσω και ο θεός βοηθός, άλλωστε δεν ξέρω που να κοιτάξω.
Λοιπόν, είμαι 15 χρόνων και έχω αρχίσει να ψάχνομαι για μηχανάκια γιατί άκουσα ότι θα αλλάξουνε το σύστημα και θα μπορείς να πάρεις δίπλωμα από τα 14, αλλά και ούτος η άλλως σε λίγο καιρό θα πάρω μηχανάκι. Θέλω όμως κάποιο μηχανάκι με συμπλέκτη. Ο λόγος που θέλω συμπλέκτη είναι καθώς μου έχουν πει ότι βαρετή η οδήγηση με αυτόματα και επειδή θέλω να μάθω να τον δουλεύω ώστε να μπορώ μετά να οδηγάω την μηχανή του πατέρα μου. Το πρόβλημα όμως είναι ότι ξέρω ελάχιστα για μηχανάκια. Μου έχουν πει ότι υπάρχει ένας μπόμπος με συμπλέκτη, αλλά δεν ξέρω παραπάνω. Μήπως ξέρετε ποιος είναι; Μήπως υπάρχουν και άλλοι; Γενικά τι μου προτείνετε; Αν γίνετε δώστε και κάποια ιστοσελίδα για να κοιτάξω και πείτε μου τίποτα για τα μηχανάκια που μου προτείνετε.
Cpt. Haddock
01/06/2006, 10:07
Καλώς ήρθες
:beer: :beer: :beer: :beer: (όταν θα επιτρέπεται :lol: :lol: )
Κατ΄αρχήν ΔΕΝ μιλάμε για μεγάλες μηχανές εδω
Τωρα για την ερώτησή σου, το μόνο που ξέρω εγώ (παλιό όμως) είναι το RV50 της Suzuki...
Με κάτι στρογγυλές ρόδες.... χέσε μέσα
:wave2:
Κοίτα στη Derbi (http://www.derbi.com), έχει σίγουρα μερικά 50άρια που θα βρεις ενδιαφέροντα.
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα
Εγώ γιατί βλέπω συζητήσεις για μεγάλες τότε;
Ίσως να μην ήμουν διευκρινιστικός. Θέλω κάτι καινούργιο. Να είμαι ο πρώτος που θα κάτσω πάνω.
Ευχαριστώ για τις derbi, κοίταξα λίγο αλλά δεν βρήκα τίποτα να με ενδιαφέρει. Θα το κοιτάξω όμως και αργότερα όλο το site
γειααααα
το βασικο ειναι να διαβαζεις εδω να μη γινεις σαν τα καγκουρια της ηλικιας σου που ειναι ζελε στο μαλι και πουλ μουρ, και μολις βγαλουν 5 φραγκα... πεταμα το παπι και βουρ στα saxoralla.....
εδω θα δεις πως μαγκια ειναι να μαθεις να καβαλας τη μηχανη σου με ασφαλεια και οι περισσοτεροι θα σε βοηθησουν σε οποιαδηποτε απορεια σου
μη φοβασαι ΡΩΤΑ!
στο θεμα μας
νομιζω οτι 50ρια βγαζει και η aprillia, derby καθως και μερικα sm αλλα δεν ειμαι ειδικος
θα σου πουν οι παρακατω
παντα κρανος και το μυαλο μεσα στο κεφαλι γιατι τα μηχανακια θελουν ΣΥΝΕΣΗ
ride safe :wave2:
+1 ston idi
δες εδω
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=23382
παντα προσοχη μεγαλη ...... δε παιζουμε με αυτα δεν ειναι ολα πλακα....διασκεδαζουμε εξυπηρετουμε την μετακινιση μας αλλα δεν κανουμε πλακα
μεινε εδω διαβασε μαθε καλο θα σου κανει
και μην χανεις την μαγεια της αναζητησης παρε περιοδικα δες μοντελα πηγαινε σε μαγαζια ρωτα συμβουλες απο τους γονεις σου
παντα να φορας κρανος παντα!
Να ξεκαθαρίσω ότι δεν θέλω street, για cross μπορώ να το σκεφτώ αλλά δεν γουστάρω ιδιαίτερα. Άλλες λύσης δεν έχει;
Όσο για την ασφάλεια, δεν είμαι και το τέρας ασφάλειας αλλά σούζες ποτέ, πάντα κράνος κλπ τα τηρώ. Τόσα χρόνια τι μου έχουν μάθει οι γονείς μου;
Αρχικά δημιουργήθηκε από one
Να ξεκαθαρίσω ότι δεν θέλω street, για cross μπορώ να το σκεφτώ αλλά δεν γουστάρω ιδιαίτερα. Άλλες λύσης δεν έχει;
Όσο για την ασφάλεια, δεν είμαι και το τέρας ασφάλειας αλλά σούζες ποτέ, πάντα κράνος κλπ τα τηρώ. Τόσα χρόνια τι μου έχουν μάθει οι γονείς μου;
σωστος μΕ αρεσεις
ετσι να συνεχισεις και οσο μεγαλωνεις θα μαθαινεις και θα πραττεις αναλογα
καλος ηρθες στην παρεα μας
δυστιχος η γκαμα τον 50ριων ειναι μικρη ομως ειναι οτι καλυτερο για να αρχισεις νομιμα να ασχολησε
σου προ ειπα ψαξε δες ρωτα ειναι ωραια να πηγαινεις στα μαγαζια να κοιτας να ρωτας να μαθαινεις να διαβαζεις
και μετα με λιγη βοηθεια τωρα που ειναι αρχη να καταλαβεις τι να κρατησεις και τι να αφησεις
εχω εναν αδελφο που ειναι 18 χρονων στην αρχη ηταν χαλαρος
με ενα scooter 50cc μετα απο κουβεντες και πλακες και κλπ
τον εκανα να φορα κρανος
χτες γυρισε μετα απο φιγουρες που αστοχα εκανε με εγκαυματα
στα χερια και στα ποδια
ΚΡΑΝΟΣ ΦΟΡΑΓΕ
και γλιτωσαμε τα χειρωτερα
νομιζω κατι παπια εχουν συμπλεκτη αλλα ξερω μονο 125ρια
το fx εχει αλλα βγαινει σε 50ρι?
να ρωτησω και θα σου πω
Δεν το ψάχνω ιδιαίτερα ακόμα γιατί έχω καιρό, έναν-δυο μήνες πριν πάρω το δίπλωμα να με βαρεθούν οι καταστηματάρχες. Τώρα απλά προσπαθώ σιγά-σιγά να μπω στο νόημα, να μάθω όσα περισσότερα γίνετε για να είμαι σίγουρος τι αγοράζω και να ξέρω και τι να προσέξω.
Περαστικά στον αδερφό σου, και δεν νομίζω να το ξανακάνει...
geia sou one!
egw apo 50aria me symplekth 8a sou proteina DT tou 95. den sigkrinete me ta kainourgia dixrona 50aria opws ta derbi malaguti gia na min milisoume gia ta beta... oute se poiothta oute se gkazi, ektws an den sou aresei eksoterika (emena proswpika den me xalaei ka8olou).
apo tetraxrona pezei to honda dax (nomizw) polu kalo mixanaki!!!
akoma des gia to honda jazz alla einai ligo moufa h gt moiazei me harley
An h8eles kati pio sigxrono kai pio monadiko
egw exw ena sachs madass 50cc me simplekti. polu periergo kai pexnidiariko.
den niw8eis oti kavalas mixanaki sthn kathgoria twn papiwn alla mia pragmatiki mixani! me krathmata kai POLY POLY KALA FRENA!!! einai polu stivaro ston dromo alla mporeis na kaneis k kamia mlk( egw den kanw alla filos mou to exei sikwsei endo;) ), gia souza ksexna to gt den prokeite na to shkwseis me 50cc kinitira.ante sto www.madass-forum.de na to deis. pistevw na sou aresei giati kai egw me ta idia kritiria epsaxna mixanh. na ksereis omws oti 8a prepei na to anevaseis anagkastika alliws 8a varas eneseis(opws egw ;) ) gt teliki 70km se kathfora dikavalo kai pali me to zori :D ante na vgazei 3hp. o kinitiras einai honda opws twn klassikwn "papiwn" mono pou exei simplekth kai 4 taxitites(mia katw kai oles oi alles panw) anti gia 3
kai ayto simenei oti mporeis na to ftiakseis polu kala!!!
egw den to exw anevasei akoma alla anipomonw na to kanw... an den to poulhsw :a29: !!!
oti aporia exeis giayto(kai oxi mono) to mixanaki steile minima. edw eimai! :P
καλως τους , καλως τους
:sun: :beer: :beer: :sun:
Σε ευχαριστώ για της προτάσης σου αλλά όπως έγραψα και πιο πάνω θέλω κάτι καινούργιο.Έκτος και αν βγαίνουν ακόμα αυτά τα μοντέλα.
Το madass δεν μου αρέσει ιδιέτερα και αν ο κινιτίρας του είναι τόσο χάλια δεν το σκεύτομαι καν.
ontws exeis dikio den to proseksa ;)
to DT vgenei kainourgio se motard kai se enduro eksoterika einai polu orea moiazei me WR kai XT vevea pezeoun 3 provlhmata
1) den kserw poso kanei alla na eisai sigouros oti den 8a exei katw apo 2500 evrw opws ola afta ta 50aria enduro/street/motard
2)h poiothta tou paliou DT mod. 95 pistevw einai kalyterh
3)o kinhthras einai teleiws psofios.
an 8es na pareis kainourgio mixanaki/papi
oti kai na nai apokleiete na meineis eyxaristimenos apo tis epidoseis tou.
den exei mono to madass ayto to provlhma alla ola ta kainourgia
an pareis tetraxrono 8a to kaneis 72 alliws eipame kai pio prin gia tis eneseis ;) kai an pareis dixrono 8a prepei na agoraseis ena kit gia na to "anoikseis" oxi gia na to megalwseis ta dixrona "pane" mia xara kai 50aria ;)
ayto pou 8a ekana sthn 8esh sou 8a eperna ena palio dt alliws an i8ela kainourgio 8a eperna kati tetraxrono pou ftiaxnonte polu pio eukola me 120 eurw to kaneis 72 kai 8a sou parousiasei ligotera provlhmata.
epishs ksexasa na sou pw na tsekareis ta lifan pou vgazoun kati apomimiseis apo monkey me simplekti kai exoun polu plaka kai sth odhghsh
ta leme!
Η τιμή δεν είναι πρόβλημα. Προτιμώ κάτι φθηνό γιατί δεν θα το κρατίσω πολύ αλλά και τα 2500 υπάρχουν.
Όταν λες ψώφιος με τα δικά σου κριτίρια τι είναι;
Δεν θέλω τρελές επιδόσης από το μηχανάκι, αλλά με τον τρόπο που μου περιέγραψες το madass φρίκαρα είναι η αλήθεια. Ένα piaggio liberty του θείου μου που είναι το μόνο που έχω οδηγίσει μου φτάνει σε επίδοσης. Δεν ξέρω πόσα άλογα έχει αλλα βγάζει τα 70 σχετικά γρήγορα και με "πόνο" καταφέρνει να πίασει τα 80, σε ευθέια όλα αυτά. Αν το madass βγάζει τα 70 με το ζόρι σε κατηφόρα τότε...
Το μηχανάκι όπιο και αν είναι τελικά δεν θέλω να το πειράξω.
Για τα lifan θα το κοιτάξω.
to na to kaneis 72 den 8ewreitai idietero "piragma" isa isa mporeis na kykloforiseis aneta k orea, kai 90cc to kaneis. ta kainourgia ektos oti einai 50aria kai den pane einai kai "kleista".
diladi h stin eisodo otan mpenei to kausimo ston kinitira iparxei mia flatza pou mikrenei thn diametro ths trypas kai empodizei, to idio isxuei kai gia thn eksodo. ayto dior8onete eykola apla antika8istas thn flatza me mia allh megalhterhs diametrou. yparxei kai i pi8anotita na min iparxei flatza kai ekei xreiazese torna gia na thn anoikseis. epishs exoun katalhth giati prepei na exoun kai kala kapoies prodiagrafes kai xanei polu o kinitiras etsi.
kai egw friakara molis anevhka prwth fora sto madass ;) epishs to pisw granazi einai san kai thn roda tou(peripou ;) ) etsi den tou epitrepei na treksei. me ena mikrotero granazi 8a ta epiane pio eukola ta 70 alla tote den 8a anevenes anhfora :D
den pistevw oi megaliteroi na mas koroidevoun giati to oneiro mas einai na piasoume me to mixanaki mas estw ta 80....... :lol:
x-rider thanx! :wave2:
Ψάχνοντας στο internet έπεσα σε μια (ξένη) αγγελία που πουλούσε ο τύπος έναν μπόμπο μάρκας Jincheng που είχε ταχύτιτες. Καμιά πληροφορία για αυτόν; Δεν μπόρεσα να βρώ κάτι σχετικό.Ούτε site του κατασκευαστή ουτέ πως το λένε το μοντέλο ούτε τπτ. Είναι αξιόπιστη μάρκα; Δεν την έχω ξανά ακούσει.
Gia sou one kai kalosirthes.
Ektos apo to mixanaki pou tha paris kita na bris kai kana kalo kranos opou tha prepi na to foras panta.
Parepiptonots pezis Fifa 2005 online?
To avatar sou apo eki to pires?
An me bris eki os oulasgreek stile minima na se skiso.
Sorry gia to spam
Είπαμε, ασφάλια πάνω από όλα. Μην το μαμάμε όμως το θέμα, πιο πολλά μηνύματα μιλάνε για την ασφάλια παρά για αυτό που ρώτισα
Δεν παίζω fifa, στο internet κάπου είδα την φότο και μου άρεσε
Μην το μαμάμε όμως το θέμα, πιο πολλά μηνύματα μιλάνε για την ασφάλια παρά για αυτό που ρώτισα
Οταν αναιβεις στις δυο ροδος και κυκλοφορησεις στο τρελοκομιο εκει εξω θα καταλαβεις γιατι μιλαμε τοσο πολυ για την ασφαλεια και τα μετρα προστασιας που πρεπει να λαμβανει ενας μοτοσυκλετιστης.
Είπαμε είναι επικύνδινα αλλά δεν είμαι και κανένα 5χρονό. Έχω αίσθηση του κινδύνου.
Αρχικά δημιουργήθηκε από one
Είπαμε είναι επικύνδινα αλλά δεν είμαι και κανένα 5χρονό. Έχω αίσθηση του κινδύνου.
οπότε ξέρεις πως είναι να πέφτεις με 70-80 ανάμεσα σε αυτοκινητα, μηχανές και κόσμο γενικότερα....
ΟΚ - πειτε για το μηχανάκι τωρα....
Δεν πρέπει και να πεθάνω για να έχω αίσθηση του κινδύνου.Μένω σε σειμίο όπου έχω δει τους απίστευτους τράκους (συνίθος μηχανάκι με μηχανάκι), μέχρι και 2 άτομα που "φύγανε" και έχω θεία που δουλεύει στο νοσοκομίο. Με αυτά που έχω δει σύγουρα δεν μπορώ να κάτσω ίσιχος σε δίκυκλο
Αυτό εδώ τι λεεί; http://us.jincheng.com/jc50q-7.htm
Είναι δυνατών να έχει τέτια τελική; Μήπος είναι τυπογραφικό λάθος;
Απο αξιωπιστία τι λεεί;
3.5 aloga kai 50 km/h einai logika. kita to 50ari ine apla gia na kanis ta prota su bimata kai na kinise. Min psaxnis telikes kai epidosis.
Δεν ψάχνω τελικές αλλά φοβάμε μην καταντάει σπαστικό. Τα υπόλιπα 50αρια τι τελικές έχουν;
Συνηθως παιζουν απο 50-70, νομιζω το Gilera runner 50cc prepei να παει καπου στα 90 αλλα αυτο ειναι scooter.
Το Runner το ξέρω οτι πιάνει μεγάλες ταχύτιτες σε σχέση με τα άλλα, όμως δεν με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο. Στα 20χλμ όμως η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη και αισθητή
sou eipa oti ta kainourgia 50aria einai kleista opote mhn psaxneis gia epidoseis kai telikes opws eipe k o oulas. alla eukola ta ftiaxneis. an kai to 50km einai ligo upervoliko... logika ligo akoma 8a phgainei
:smilea:
an to kaneis toulaxiston 72cc nai
den xreiazese kai parapanw :winka:
Να το μεγαλώσω αποκλείετε. Το πολύ-πολύ να του βγάλω τον κόφτη(αν έχει).