View Full Version : ΑΠΟ ΠΟΥ ΣΒΗΝΕΙ?
Φιλος V-STROMιστας με ειδε σημερα να την σβηνω απο τον κεντρικο διακοπτη και μου εβαλε τις φωνες, πρεπει λει να την σβηνουμε απο το killswitch αλλιως θα καψει την ηλεκτρονικη.
Ξερει καποιος κατι? δεν μου ειπαν κατι τετοιο απο την suzuki.
:a014:
(sorry mods :blush: )
Αρχικά δημιουργήθηκε από smalto
Φιλος V-STROMιστας με ειδε σημερα να την σβηνω απο τον κεντρικο διακοπτη και μου εβαλε τις φωνες, πρεπει λει να την σβηνουμε απο το killswitch αλλιως θα καψει την ηλεκτρονικη.
Ξερει καποιος κατι? δεν μου ειπαν κατι τετοιο απο την suzuki.
για να μην πλακωσουμε οοοοοοοοολοι τα ποπ κορνια (σαν τα ορνια περιμενοντας τον παλιανθρωπα) δεν κανεις ενα search εδω μεσα? μονολεκτικα εγω θα σου απαντησω: ΝΑΙ στον κεντρικο διακοπτη, ΟΧΙ στο kill switch (ισως στο kill bill!:lol: :lol: )
Cpt. Haddock
06/06/2006, 13:46
:D
το killswitch είναι γι' αυτό που λέει το όνομά του...
:wave2:
για να δούμε.. :evil:
MIKE_16V
06/06/2006, 13:49
kill switch και διακοπτης απο το ιδιο μαγαζι ψωνιζουν!!!
Τον τελευταιο καιρο..παλια ειναι μια αλλη ιστορια!!
agnostos71
06/06/2006, 13:49
Το ιδιο μου ειπε και ο μηχανικος στο Motojapan οπου αγορασα το μηχανακι (οχι τοσο τραγικα βεβαια...)
Τωρα προσπαθω να το συνηθισω γιατι τοσα χρονια εσβηνα τα μηχανακια μου απο το διακοπτη
Το manual της δικής μου λέει
να την κλείνεις από το διακόπτη.-
και εγώ με το stand τη σβήνω :D
και για να σωσω την κατασταση, παραθετω (εκτος απο ενα απο τα links (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=17434), τα λογια του Oldman (ακα παλιανθρωπος, αλλα μονο στα λογια γιατι μονο παλιανθρωπΑς δεν ειναι {:blush: }) που εξηγει γιατι ΔΕΝ χρεισημοποιουμε το το kill switch:
-Το Kill-Switch δουλεύει ανάποδα !!!
Βραχυκυκλώνει το (δευτερεύον) κύκλωμα της ανάφλεξης (οπότε το ρεύμα διοχετεύεται στο σασσί και δεν πάει στο μπουζί...).
-ΔΕΝ διακόπτει το κύκλωμα.
Όταν ο "διακόπτης" (βραχυκυκλωτής, για την ακρίβεια...) μπει στο OFF, οδηγεί την παροχή του ρεύματος στο σασσί της μηχανής και "γονατίζει" το ρεύμα του Πολλαπλασιαστή !!!
Αυτό γίνεται, γιατί είναι ο ΜΟΝΟΣ ασφαλής τρόπος για να σβήσει ΣΙΓΟΥΡΑ ο κινητήρας !!! (Στην περίπτωση του "διακόπτη", το άνοιγμα του κυκλώματος σε κάποιο σημείο, ΔΕΝ εξασφαλίζει την διακοπή της παροχής επιδή υπάρχει η πιθανότητα "διαρροής" στο κύκλωμα...).
:beer: :beer: :beer: :beer:
:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από bartlal
-Το Kill-Switch δουλεύει ανάποδα !!!
Βραχυκυκλώνει το (δευτερεύον) κύκλωμα της ανάφλεξης
...........................................................
διακοπή της παροχής επιδή υπάρχει η πιθανότητα
Το Πρωτεύον βραχυκυκλώνει (το ρεύμα που ΠΑΕΙ από την Ηλεκτρονική στον Πολλαπλασιαστή...).
(Αν βραχυκύκλωνε το δευτερεύον, ΜΟΝΟ ΕΣΥ δεν θα κινδύνευες από "κατσάρωμα" των μαλλιών..:lol:).
Και όταν αντιγράφουμε, μπαίνουμε στον κόπο να διορθώσουμε και κανένα ορθογραφικό λάθος (όπως αυτό το "επιδή).
:wave2: :beer: :wave2:
makis206
07/06/2006, 10:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από bartlal
που εξηγει γιατι ΔΕΝ χρεισημοποιουμε το το kill switch:
Μη μου πεις τώρα κι εσύ γιατί ΔΕΝ διόρθωσα το ορθογραφικό !:lol:
Αφήστε τα ποΚ πορΝ και τις μπύρες και ας απαντήσει κάποιος σοβαρά και μονολεκτικά, γιατί πήρα καινούργιο καλάθι και δεν ξέρω πως να το κρεμάσω σωστά.:lol:
Έχω μπερδευτεί με τόσες απόψεις ! :blush:
Δηλαδή ρε παιδιά, το kill switch το έχουμε μόνιμα στο ON; και το μόνο που κάνουμε είναι το:
-Γυρίζω το κλειδί και πατάω το μιζο-κούμπι
κι όταν θέλω να σβήσω τη λειτουργία του μοτέρ
-Σβήνω με το κλειδί απ'τον κεντρικό διακόπτη ;
Αυτό είναι ;
Και το kill switch χρησιμοποιείται μόνο σε περίπτωση πτώσης χτύπα ξύλο ;
Καλά, τις μπύρες μην τις αφήσετε.:lol: :lol:
:beer: :beer: :beer:
Cpt. Haddock
07/06/2006, 10:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Δηλαδή ρε παιδιά, το kill switch το έχουμε μόνιμα στο ON; και το μόνο που κάνουμε είναι το:
-Γυρίζω το κλειδί και πατάω το μιζο-κούμπι
κι όταν θέλω να σβήσω τη λειτουργία του μοτέρ
-Σβήνω με το κλειδί απ'τον κεντρικό διακόπτη ;
Αυτό είναι ;
Και το kill switch χρησιμοποιείται μόνο σε περίπτωση πτώσης χτύπα ξύλο ;
NAI !
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Υ.Γ. (spam) Καλορίζικο το μοτόρι Μάκη! :beer:
GIXXERAKIAS
07/06/2006, 12:43
To kill switch παντα το εχω στο on και την σβηνω απο τον διακοπτη.βαση λογικης οταν ανοιγεις τον διακοπτη ανοιγουν και τα φωτα γιατην ασφαλεια μας σαν μοτοσυκλετιστες(τι ειπα παλι:D )οταν την σβηνουμε καλο ειναι για την μπαταρια μας να την σβηνουμε απο τον διακοπτη γιατι το kill switch "κοβει" τα ρευματα απο το μοτερ ενω αφηνει τα υπολοιπα πχ φωτα εν ενεργεια οποτε η μπαταρια κλασμεντεν σιγα σιγα!!τωρα το γιατι το εχουν βαλει το kill switch?γνωμη μου αν καπου,καποιος γκαντεμης του κολησει το γκαζι με πολλα χιλ και θελει να την σβησει δεν νομιζω να κανει την μ@λ@κι@ να απλωσει το χερακια του να την σβησει απο τον διακοπτη ε :D :D :D :eyepop:
makis206
07/06/2006, 13:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από GIXXERAKIAS
τωρα το γιατι το εχουν βαλει το kill switch?γνωμη μου αν καπου,καποιος γκαντεμης του κολησει το γκαζι με πολλα χιλ και θελει να την σβησει δεν νομιζω να κανει την μ@λ@κι@ να απλωσει το χερακια του να την σβησει απο τον διακοπτη ε :D :D :D :eyepop:
:lol: :rotflmao: :rotflmao: :lol:
Μια ερώτηση που μου ήρθε μόλις.
Δεν υπάρχει πρόβλημα στην ηλεκτρονική αν είναι πάντα στο ΟΝ με κλειστό τον κεντρικό διακόπτη, τη στιγμή που γυρίζουμε το κλειδί του κεντρικού για να βάλουμε το μοτέρ σε λειτουργία;
:beer: :beer:
GIXXERAKIAS
07/06/2006, 13:39
:lol: :rotflmao: :rotflmao: :lol:
Μια ερώτηση που μου ήρθε μόλις.
Δεν υπάρχει πρόβλημα στην ηλεκτρονική αν είναι πάντα στο ΟΝ με κλειστό τον κεντρικό διακόπτη, τη στιγμή που γυρίζουμε το κλειδί του κεντρικού για να βάλουμε το μοτέρ σε λειτουργία;
:beer: :beer: Απ οτι γνωριζω δεν πρεπει να υπαρχει προβλημα με την ηλεκτρονικη γιατι αν το σκεφτεις τα αυτοκινητα δεν εχουν kill switch αρα ειναι μονιμα σε "on" λειτουργια με τον διακοπτη κλειστο.αλλα τωρα που ρωτας το ιδιο ειναι καμια φορα που πλενω το μωρο και παταω το kill στο off κατα λαθος,καταλαβαινω οταν παω να την παρω μπροστα οτι κατι δεν παει καλα!αν εχεις παρατηρησει οταν ανοιγεις τον διακοπτη ακουγεται καποιος μικρος ηχος την ωρα που κανει το test η μηχανη,αυτο τον ηχο και το test δεν τον κανει αν εχεις πατησει κατα λαθος το kill και ανοιξεις τον διακοπτη!συμπερασμα, ειτε εχεις κλειστο ειτε ανοιχτο τον kill switch η ηλεκτρονικη σου δεν κινδυνευει;) ps.αν βγαλει κανεις ακρη απο αυτα που εγραψα ας μου τα εξηγησει και μενα γιατι τωρα που τα τσεκαρα για λαθη δεν καταλαβα τπτ:eyepop: :eyepop: :hypnotize :rotflmao: :rotflmao: :lol:
makis206
07/06/2006, 13:53
ps.αν βγαλει κανεις ακρη απο αυτα που εγραψα ας μου τα εξηγησει και μενα γιατι τωρα που τα τσεκαρα για λαθη δεν καταλαβα τπτ:eyepop: :eyepop: :hypnotize :rotflmao:
:hypnotize :uplate: :hypnotize
Κατάλαβα ένα ψιλο-γρί:lol: αλλά άμα προσπαθήσω να στο εξηγήσω θα τα κάνω μαντάρα. :lol: :lol:
Μέχρι τώρα πάντως στα 10 χρόνια που οδηγώ μηχανάκια δεν είχα ποτέ πρόβλημα με την ηλεκτρονική και έκανα την εξής διαδικασία.
-Άνοιγμα διακόπτη
-Άνοιγμα kill switch
-Μίζα
-Βόλτα:lol: :lol:
-Κλείσιμο kill switch
-Κλείσιμο διακόπτη
Αφού επιμένετε δεν ξανα-ανοιγοκλείνω το kill switch, το αφήνω μόνιμα στο ΟΝ κι αν χαλάσει κάτι, ετοιμαστείτε να συνεισφέρετε στον έρανο !
:rotflmao: :beer: :rotflmao:
costas81
08/06/2006, 12:43
το kill ειναι μονο για περιπτωση αναγκης που δεν ειναι ευκολο να φτασουμε στο διακοπτη δεν ειναι για ανα ανοιγουμε και να κλεινουμε την μηχανη!
Ο μηχανικος που ειπε στον φιλο μας οτι ειναι το ιδιο ειναι ασχετος!
Το kill βραχυκυκλωνει τα ηλεκτρικα και σβηνει η μηχανη ενω απο τον διακοπτη κλεινουν τα ηλεκτρικα δηλ ανοιγει το κυκλωμα!
Το σωστο αρα ειναι απο το κλειδακι
Τωρα ο καθενας κανει οτι νομιζει
Αρχικά δημιουργήθηκε από costas81
το kill ειναι μονο για περιπτωση αναγκης που δεν ειναι ευκολο να φτασουμε στο διακοπτη δεν ειναι για ανα ανοιγουμε και να κλεινουμε την μηχανη!
Ο μηχανικος που ειπε στον φιλο μας οτι ειναι το ιδιο ειναι ασχετος!
Το kill βραχυκυκλωνει τα ηλεκτρικα και σβηνει η μηχανη ενω απο τον διακοπτη κλεινουν τα ηλεκτρικα δηλ ανοιγει το κυκλωμα!
Το σωστο αρα ειναι απο το κλειδακι
Τωρα ο καθενας κανει οτι νομιζει
Φίλε costas81
Μάλλον κάνεις κάποιο λάθος γιατί το killswitch δεν κάνει γείωση με το σασί είναι σε σειρά με το side-stand relay kai to starter button τα οποία βρίσκονται σε σειρά με τον κεντρικό διακόπτη οπότε απο όπου και να το κλεισεις το ίδιο πράγμα είναι
51295
Αρχικά δημιουργήθηκε από skyman
Φίλε costas81
Μάλλον κάνεις κάποιο λάθος γιατί το killswitch δεν κάνει γείωση με το σασί είναι σε σειρά με το side-stand relay kai to starter button τα οποία βρίσκονται σε σειρά με τον κεντρικό διακόπτη οπότε απο όπου και να το κλεισεις το ίδιο πράγμα είναι
+1000
Τώρα, παρ'όλο που σβήστηκαν τα posts, νομίζω ότι καταρίψαμε αυτό το μύθο... Τί να κάνουμε εμείς οι κακομοίρηδες που δεν ξέρουμε.
Oldman, περαστικά αγαπητέ.:wave2:
GIXXERAKIAS
09/06/2006, 08:07
Που ειναι το ποστ μου ΟΕΟ:eyepop: :eyepop: ?Δεν νομιζω να ηταν προσβλητικο το υφος μου και να προσβληθηκε καποιος?παρακαλω εξηγηστε μου καποιος (που εσβησε το ποστ)με πμ.ευχαριστω.
Πως το σβηνω?
Τραβαω τις πιπες απο τα μπουζι με μανια!!!
:rotflmao:
Αν υπηρχε κινδυνος καψιματος, θα το εγραφε το FUCKING MANUAL
costas81
09/06/2006, 08:31
Δεν ειναι ακριβως το ιδιο!!!
Το kill σβηνει τρομπα βενζινης και αναφλεξη ενω στην μηχανη συνεχιζουν τα ηλεκτρικα να δουλευουν!
ΤΟ κλειδακι κλεινει τα ηλεκτρικα ολα!!
Που ειναι το ποστ μου ΟΕΟ:eyepop: :eyepop: ?Δεν νομιζω να ηταν προσβλητικο το υφος μου και να προσβληθηκε καποιος?παρακαλω εξηγηστε μου καποιος (που εσβησε το ποστ)με πμ.ευχαριστω.
Δεν χρειαζεται να στο πω με πμ gixxerakia.
Εφυγαν καμια δεκαρια ποστ κολλητα και το δικο σου ηταν καπου στην μεση και το μονο που ειχε να αντιπαραθεσει ηταν 10 emoticons.
Και το πηρε η μπορα και αυτο.....
blueblack
10/06/2006, 08:44
ΤΡΙΑΝΤΑΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ......
Όλο τό κλειδί γυρίζω..........καί δέν έπαθα τίποτε....!!!!!!!!!!!!
Λέτε να είμαι τόσο ΚΩ.....ΦΑΡΔΟΣ....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mourgakos
10/06/2006, 10:21
palia eixa ena ax 1. panta to ekleina apo to kill switch,ospou mia mera den ksanapire.an kai gnosto to problima tis ilektronikis sat ax ,akoma kai apo to kill switch tin ekapse,opote einai mi sou tin katsei. tora pou exo ena manibelato xt tou 91 naiii tou 91 einai pada apo kill switch,akoma eytyxos tipota,mi to kademiaso kiolas,ftou toyy,. telika omos apo tosa pou grapsate ,telika apo pou sbinei????oeo???
makis206
10/06/2006, 10:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από mourgakos
telika omos apo tosa pou grapsate ,telika apo pou sbinei????oeo???
Απ'ότι κατάλαβα κι εγώ, την ίδια δουλειά θα κάνεις αν το σβήσεις είτε από τον κεντρικό, είτε από το kill switch..
Έχω ακούσει αυτές τις μέρες και τις δύο πλευρές σε ισάριθμες απόψεις οι οποίες είναι σταθερές και δεν αλλάζουν με τίποτα. Και δεν μιλάω για απόψεις μόνο των φίλων απ'το φόρουμ, αλλά και από φίλους, μηχανικούς, και οποιονδήποτε άλλο μοτοσακόβιο ρώτησα !
-Όσοι έσβηναν χρόνια τώρα από τον κεντρικό, θα συνεχίσουν να σβήνουν από τον ίδιο αφού τόσα χρόνια δεν είχαν ποτέ πρόβλημα.
-Όσοι έσβηναν από το kill switch θα συνεχίσουν να κάνουν το ίδιο αφού δεν είχαν ποτέ κανένα πρόβλημα !
Αφού όσοι έσβηναν από το kill switch γύριζαν αμέσως και τον κεντρικό διακόπτη στο OFF, θα μπορούσε άραγε να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα μ'αυτό τον τρόπο ;
Έχω μπερδευτεί.:dizzy:
Τόσο απλά, η τόσο πολύπλοκα είναι άραγε τα πράγματα ;
Αρχικά δημιουργήθηκε από alexk
Oldman, περαστικά αγαπητέ.:wave2:
Ευχαριστώ καλέ μου άνθρωπε, αλλά ΔΕΝ ξέρετε τι σας γίνεται ...
(Το διακοπτάκι που σημειώθηκε στο παραπάνω διάγραμμα ΔΕΝ είναι το Kill-switch).
Για να τελειώνουμε μια και καλή με το "πονεμένο" ζήτημα:
Ο κεντρικός διακόπτης, καθώς και οποιοσδήποτε άλλος διακόπτης (stand, κιβωτίου ταχυτήτων, συμπλέκτη κ.λ.π.) ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ την παροχή ρεύματος !!!
Το Kill-switch ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΝΕΙ το κύκλωμα ανάφλεξης !!!
Είστε ελεύθεροι να πιστεύετε οτιδήποτε διαφορετικό ( στα @ρχίδια μου, στο φινάλε...), αλλά θα ήταν πιο εύκολο να μετρήσετε με ένα πολύμετρο την "έξοδο" του kill-switc με το "σασσί" της μηχανής !!!
Υ.Γ.
Δεν διεκδικώ κανενός είδους "αλάθητο", οπότε νομίζω ότι η "χαιρεκακία" μάλλον είναι περιττή ...
makis206
10/06/2006, 18:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Είστε ελεύθεροι να πιστεύετε οτιδήποτε διαφορετικό ( στα @ρχίδια μου, στο φινάλε...), αλλά θα ήταν πιο εύκολο να μετρήσετε με ένα πολύμετρο την "έξοδο" του kill-switc με το "σασσί" της μηχανής !!!
Αγαπητέ Όλντμαν !
Συμφωνώ με όσα λες και ο τρόπος που τα εξηγείς ακούγεται σε μένα τουλάχιστον απόλυτα λογικός.
Λύσε μου όμως σε παρακαλώ την απορία (μη με γράψεις στ'αρχίδια σου, βόηθα τον γκάου! ):lol:
Θεωρητικά όσοι σβήνουν το μοτέρ από το kill switch, την αμέσως επόμενη στιγμή κλείνουν και τον κεντρικό διακόπτη άρα και όλα τα κυκλώματα, ρεύματος και ανάφλεξης. Είναι λάθος αυτό; Υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα σβήνοντας πρώτα από το kill switch η απλά είναι ο "λάθος τρόπος" ;;
Ειλικρινά θά'θελα να ξέρω τι παίζεται εκεί αφού τόσα χρόνια πάταγα πρώτα το κόκκινο κουμπάκι παρόλο που τώρα έχω ήδη αλλάξει τον τρόπο σβήνοντας με το κλειδί.
blueblack
10/06/2006, 18:53
ΔΕΙΤΕ ΤΟ.......
Πιό άπλά ρέ παιδιά...
Οίκονομία δυνάμεων...΄
Τό ένα θέλει ΔΥΟ ΚΙΝΗΣΕΙΣ........ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΙΑ....!!!!!!!
Πιό είναι πιό εύκολο?????
Άσε πού τώρα μέ τά καινούρια σού μένει καί τό φώς άνοικτό....
άν ξεχάσεις...!!!!!!!
costas81
12/06/2006, 17:36
Αγαπητέ Όλντμαν !
Συμφωνώ με όσα λες και ο τρόπος που τα εξηγείς ακούγεται σε μένα τουλάχιστον απόλυτα λογικός.
Λύσε μου όμως σε παρακαλώ την απορία (μη με γράψεις στ'αρχίδια σου, βόηθα τον γκάου! ):lol:
Θεωρητικά όσοι σβήνουν το μοτέρ από το kill switch, την αμέσως επόμενη στιγμή κλείνουν και τον κεντρικό διακόπτη άρα και όλα τα κυκλώματα, ρεύματος και ανάφλεξης. Είναι λάθος αυτό; Υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα σβήνοντας πρώτα από το kill switch η απλά είναι ο "λάθος τρόπος" ;;
Ειλικρινά θά'θελα να ξέρω τι παίζεται εκεί αφού τόσα χρόνια πάταγα πρώτα το κόκκινο κουμπάκι παρόλο που τώρα έχω ήδη αλλάξει τον τρόπο σβήνοντας με το κλειδί.
Ρε Μακη τι κουφο ειναι αυτο που ειπες?Πρεπει να σε παω απ ευθειας στα ανεκδοτα!!!
Το ερωτημα ειναι πως σβηνει κ οχι αν περνουμε το κλειδι η αν το αφηνουμε πανω στην μηχανη!!!!!
:lol: :lol: :lol:
Υπαρχει περιπτωση να σβησεις την μηχανη απο το killswitch και μετα να μην γυρισεις το κλειδι να το βγάλεις αλλα να το αφησεις πανω?
Το ερωτημα εχει απαντηθει!Ο καθενας εχει την δυνατοτητα να συγκρινει αυτα που ειπώθηκαν και να κανει ότι τον βολευει!
Θα πρεπε ομως να σας προβληματιζει το οτι το kill switch ειναι κοκκινο το οποιο σημαινει οτι ειναι για εκτακτη αναγκη η για ειδικη περιπτωση και οχι για καθημερινη χρηση!
Το ενα σβηνει και το αλλο βραχυκυκλωνει το συστημα αναφλεξης και την τρομπα βενζινης!
Στο δικό μου μηχανάκι, για την "ανάφλεξη" έχει 4 ωραίους πολλαπλασιαστές επάνω από τα μπουζί, οπότε όταν δεν θέλει ο εγκέφαλος (όχι δεν έχει ηλεκτρονική) να μην τα ανάψει, απλά δεν δίνει σήμα 12V για να ανάψουν.
Υ.Γ.
Δεν διεκδικώ κανενός είδους "αλάθητο", οπότε νομίζω ότι η "χαιρεκακία" μάλλον είναι περιττή ...
Άν δεν κάνω λάθος, άλλος μίλησε προσβλητικά για εμένα και με χαρακτηρισμούς. Αλλά ξέχασα... τα ποστ σβήστηκαν.
Ευχαριστώ καλέ μου άνθρωπε, αλλά ΔΕΝ ξέρετε τι σας γίνεται ...
(Το διακοπτάκι που σημειώθηκε στο παραπάνω διάγραμμα ΔΕΝ είναι το Kill-switch).
Για να τελειώνουμε μια και καλή με το "πονεμένο" ζήτημα:
Ο κεντρικός διακόπτης, καθώς και οποιοσδήποτε άλλος διακόπτης (stand, κιβωτίου ταχυτήτων, συμπλέκτη κ.λ.π.) ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ την παροχή ρεύματος !!!
Υ.Γ.
Σωστά τα λές μάλλον έκανα εγώ λάθος δέν λέγεται KILL SWITCH αλλα ENGINE STOP SWITCH :wave2:
και άν δέν είναι αυτό το Γ.....Ο Kill switch τότε πιό είναι ??
*service manual 10A-wiring
makis206
12/06/2006, 23:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από costas81
Ρε Μακη τι κουφο ειναι αυτο που ειπες?Πρεπει να σε παω απ ευθειας στα ανεκδοτα!!!
Ειδικά σ'αυτό ρε Κωστή ξέρεις πως δεν έχω κανένα πρόβλημα ! :lol:
Ίσα ίσα που θα παίξουμε και μέσα στην έδρα μου !:rotflmao: :rotflmao:
Αλλά ειλικρινά θα ήθελα με απλά λόγια να ξέρω. Υπάρχει η περίπτωση να δημιουργηθεί πρόβλημα σβήνοντας με το kill switch ; Είναι τελικά ο μοναδικός τρόπος να σβήνουμε σωστά τη λειτουργία του μοτέρ με τον κεντρικό διακόπτη ;
Εγώ μετά από 12 χρόνια στα μηχανάκια -χωρίς ποτέ κανένα πρόβλημα- άλλαξα τον τρόπο σβησίματος επειδή εμπιστεύομαι τους ανθρώπους που συναντώ κάθε μέρα εδώ ! Ξέρω οτι έχουνε δίκιο σ'αυτά που λένε, ειδικά οι άνθρωποι που αφιερώνουν κάποιο χρόνο για να μας μεταφέρουν τις γνώσεις τους μέσω της βαρετής (; ) διαδικασίας πατήματος των πλήκτρων ενός πληκτρολογίου, με λόγια που μένουν για να τα διαβάσουν μελλοντικά και κάποιοι άλλοι άνθρωποι που ίσως κάποτε έχουν τις ίδιες απορίες με εμάς !
Να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου θέλω από ανθρώπους που μ'αρέσει να διαβάζω τα γραφτά τους !:winka:
costas81
13/06/2006, 09:00
Ειδικά σ'αυτό ρε Κωστή ξέρεις πως δεν έχω κανένα πρόβλημα ! :lol:
Ίσα ίσα που θα παίξουμε και μέσα στην έδρα μου !:rotflmao: :rotflmao:
Αλλά ειλικρινά θα ήθελα με απλά λόγια να ξέρω. Υπάρχει η περίπτωση να δημιουργηθεί πρόβλημα σβήνοντας με το kill switch ; Είναι τελικά ο μοναδικός τρόπος να σβήνουμε σωστά τη λειτουργία του μοτέρ με τον κεντρικό διακόπτη ;
Εγώ μετά από 12 χρόνια στα μηχανάκια -χωρίς ποτέ κανένα πρόβλημα- άλλαξα τον τρόπο σβησίματος επειδή εμπιστεύομαι τους ανθρώπους που συναντώ κάθε μέρα εδώ ! Ξέρω οτι έχουνε δίκιο σ'αυτά που λένε, ειδικά οι άνθρωποι που αφιερώνουν κάποιο χρόνο για να μας μεταφέρουν τις γνώσεις τους μέσω της βαρετής (; ) διαδικασίας πατήματος των πλήκτρων ενός πληκτρολογίου, με λόγια που μένουν για να τα διαβάσουν μελλοντικά και κάποιοι άλλοι άνθρωποι που ίσως κάποτε έχουν τις ίδιες απορίες με εμάς !
Να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου θέλω από ανθρώπους που μ'αρέσει να διαβάζω τα γραφτά τους !:winka:
Μακη κλειδακι κ πάλι κλειδακι!Εξαλου αυτη ειναι η δουλεια του!
Το kill switch ειναι μονο για περιπτωση αναγκης!Το καταλαβαινεις ευκολα απο το κοκκινο χρωμα του και απο το ονομα του kill και οχι stop engine!
Τωρα μπορει και ποτε να μην παθει τιποτα σβηνοντας το απο κει αλλα ο διακοπτης δεν εχει φτιαχτει για αυτη την χρηση οποτε τωρα ειναι στην επιλογη του καθενος για το πως και απο που θα το σβηνει!
Για πχ ξερω παλικαρι που απλα κατεβαζει το σταντ και μετα πεταει ταχυτητα μεσα και σβηνει η μηχανη!Ετσι λεει του φαινετε σωστο!