Σύνδεση

View Full Version : Για εκδρομές: Φτηνότερο Kle με αλλαγή Σέλας η Transalp?

xaris_g
10/06/2006, 18:01
Γεια χαρά σε όλους!

Είναι το πρώτο μου Post αλλά παρακολουθώ “σιωπηλά” αρκετό καιρό.
Κατ΄αρχήν να δώσω συγχαρητήρια για την πολύ ωραία και προπαντός χρήσιμη “παρέα” που έχει φτιαχτεί σε αυτό το forum…

Στο θέμα:

Θέλω να αγοράσω ένα μηχανάκι γύρω στα 2.500 ευρώ και από μια μικρή έρευνα σε αγγελίες που έχω κάνει, με τα ίδια λεφτά θα μπορούσα να πάρω kle 500 του ’98 -’00 ή Transalp παλαιότερο (’95 – ’97).
Ο λόγος που το θέλω είναι βασικά για εκδρομές αλλά θα χρησιμοποιηθεί και εντός της Αθήνας. Η βασική ανάγκη είναι η άνεση στο ταξίδι για 2 άτομα. Παλιότερα είχα μια XL 500s του ’81 και ένα XT 400 επίσης πολύ παλιό και ούτε μέχρι το Λαύριο δεν μπορούσαμε να πάμε χωρίς στάση (από τον πόνο).
Διαβάζω εδώ μέσα πως το βασικό “ελάττωμα” του Kle είναι ότι είναι κουραστικό στο ταξίδι.

Αλλά, αν πάρω KLE (σαν πιο φτηνό και πιο καινούργιο) και αλλάξω απλώς σέλα, θα γίνει η δουλειά?
Ή η άνεση του Transalp στο ταξίδι δεν συγκρίνεται?
Αξίζει να πάρω Τransalp ακόμα και 3-4 χρόνια παλαιότερο?

Σημειώνω πως η αξία μεταπώλησης δεν με απασχολεί...

Όλα τα σχόλια ευπρόσδεκτα
και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

kostis7gr
11/06/2006, 18:17
Μάλλον προς Τransalp θα πρεπει να κινηθεις. Αξιοπιστία και άνεση μαζι.

nasos75
11/06/2006, 19:27
To KLE το ειχα 7 χρονια...για διαβασε και εδω...
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=22288
περι ορεξεως τωρα...
:D
:wave2:

AFTER
11/06/2006, 19:38
Εγω θα προτιμουσα kle500.

Γιατι δεν κοιτας για tdm850?
Θα ανεβει λιγο η τιμη, αλλα αξιζει

nassosxlvbros
11/06/2006, 20:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από AFTER

δεν διευκρινησες που θα ανεβει η τιμη (παιζουν κοντα στα 4000-4500)...στην αγορα η στα συνεργεια;.....τα 850 ειναι γνωστα για τις απαιτησεις τους σε λαδι...

παρε το ΤΑ να εισαι ησυχος.....το κλε τοχει ο κουνιαδος μου (400) καλο χρυσο,σκυλος μαυρος αλλα απο σελλα.....σε παραλληλο ταξιδακι που εχω κανει με το ΤΑ και με το κλε,η ανεση της ΤΑ ειναι απο αλλο πλανητη...

AFTER
11/06/2006, 20:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από nassosxlvbros
δεν διευκρινησες που θα ανεβει η τιμη (παιζουν κοντα στα 4000-4500)...στην αγορα η στα συνεργεια;.....τα 850 ειναι γνωστα για τις απαιτησεις τους σε λαδι...

παρε το ΤΑ να εισαι ησυχος.....το κλε τοχει ο κουνιαδος μου (400) καλο χρυσο,σκυλος μαυρος αλλα απο σελλα.....σε παραλληλο ταξιδακι που εχω κανει με το ΤΑ και με το κλε,η ανεση της ΤΑ ειναι απο αλλο πλανητη...

Με λιγη προσπαθεια, θα βρει και με 3500, αλλα μιλαμε για ενα μηχανακι που δεν εχει καμια σχεση με τα αλλα 2

nassosxlvbros
11/06/2006, 20:21
Με λιγη προσπαθεια, θα βρει και με 3500, αλλα μιλαμε για ενα μηχανακι που δεν εχει καμια σχεση με τα αλλα 2

το κακο με τα τιντιεμ ειναι σε τι χρηστη θαχει πεσει...γκαζοφονιδη η πολυ γκαζοφονιδη...με τα σερβις τυπικο η οσο βγαζουν τα αναλωσιμα...οσα ειδα σε εκθεσεις σαν μεταχειρω ηταν για κλαμματα....
οσο για το "καμια σχεση" οντως δεν εχουν .....ον οφ με αξιοπρεπη συμπεριφορα τα μεν (με πιο μαλακο το κλε),γκαζερο στρητοειδες το τιντιεμ αλλα με αναρτηση για κλαμματα...

AFTER
11/06/2006, 21:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από nassosxlvbros
το κακο με τα τιντιεμ ειναι σε τι χρηστη θαχει πεσει...γκαζοφονιδη η πολυ γκαζοφονιδη...με τα σερβις τυπικο η οσο βγαζουν τα αναλωσιμα...οσα ειδα σε εκθεσεις σαν μεταχειρω ηταν για κλαμματα....
οσο για το "καμια σχεση" οντως δεν εχουν .....ον οφ με αξιοπρεπη συμπεριφορα τα μεν (με πιο μαλακο το κλε),γκαζερο στρητοειδες το τιντιεμ αλλα με αναρτηση για κλαμματα...

Το τρανσΆλπ, εχει καλυτερη αναρτηση?:rolleyes:

xaris_g
11/06/2006, 21:24
Παιδιά, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας καθώς είχα αρχίσει να απελπίζομαι.... ότι δεν θα απαντήσει κανείς...

Απ’ ό,τι καταλαβαίνω οι διαφορές είναι μικρές... και μάλλον προς transalp.
Για να επιμείνω όμως (ελπίζω να μην σας πρήζω), έχει κάποιος αλλάξει σέλα στο KLE ώστε να μου πει αν κάνει μεγάλη διαφορά?

Έχω στείλει και μήνυμα στον “kachius” (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=23437) αλλά δεν μου έχει απαντήσει ακόμα...

Να΄στε καλά...

nassosxlvbros
11/06/2006, 21:27
Το τρανσΆλπ, εχει καλυτερη αναρτηση?:rolleyes:

για 45 αλογακια υποφερτη....
το τιντιεμ για 80κατι εχει ανυπαρκτη....:wave2:

nassosxlvbros
11/06/2006, 21:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από xaris_g
Παιδιά, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας καθώς είχα αρχίσει να απελπίζομαι.... ότι δεν θα απαντήσει κανείς...

Απ’ ό,τι καταλαβαίνω οι διαφορές είναι μικρές... και μάλλον προς transalp.
Για να επιμείνω όμως (ελπίζω να μην σας πρήζω), έχει κάποιος αλλάξει σέλα στο KLE ώστε να μου πει αν κάνει μεγάλη διαφορά?

Έχω στείλει και μήνυμα στον “kachius” (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=23437) αλλά δεν μου έχει απαντήσει ακόμα...

Να΄στε καλά...

να σε απαντησω και σε αυτο να σου φυγει ο καημος...και το υλικο να αλλαξεις το πλατος της δε μπορεις...συνεπως οσο καλη και να την κανεις δε θα φτασεις σε ανεση την σελλα του ΤΑ,απλα θαναι μια καλη σελλα απο κλε...ολα βεβαια σχετικα ειναι αλλα αν εισαι "σιδεροκωλης"γενικα πας και με παπι Εβρο -Αθηνα και γυρνας...:beer:

xaris_g
12/06/2006, 05:09
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου και εσένα και τους προηγούμενους!:) :) :)

turist
12/06/2006, 17:04
Γιατί δεν κοιτάς κανενα freewind? Και άνετο είναι και οικονομικό και αξιόπιστο και περισότερο γκάζι απο τα δύο έχει. Τι αλλο θες? :beer:

nassosxlvbros
12/06/2006, 17:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από turist
Γιατί δεν κοιτάς κανενα freewind? Και άνετο είναι και οικονομικό και αξιόπιστο και περισότερο γκάζι απο τα δύο έχει. Τι αλλο θες? :beer:

ανετο ναι,οικονομικο οκ,αξιοπιστο οκ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΚΑΖΙ;;;;;;
οχι δα...

παραθετω:

Freewind.....:48hp(41τροχο),τελικη 168km
TA 600-650.........:55hp (45 τροχο),τελικη 175km
KLE 500.......:47hp (41 τροχο),τελικη 170km

και λογικο να ειναι ανιση μαχη...αλλα καλα τα παει για μονοκυλινδρο...:wave2:

marios8
19/06/2006, 18:30
http://www.mototriti.gr/moto/00_NEW/SYGKRISEIS/page4.asp?basic_id=49,%2041&OLOI=&BASIKA=&test=&EXOPLISMOS=&DOSEIS=&TEKMHRIA=&SERVICE=&TECH=&Moto=

nassosxlvbros
19/06/2006, 18:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8
http://www.mototriti.gr/moto/00_NEW/SYGKRISEIS/page4.asp?basic_id=49,%2041&OLOI=&BASIKA=&test=&EXOPLISMOS=&DOSEIS=&TEKMHRIA=&SERVICE=&TECH=&Moto=

....????????????????
θαθελα να δω ενα κλε να χτυπαει 180αρες....
μην πιστευετε στα περιοδικα...δεν υπαρχει καμια περιπτωση το κλε ναναι γρηγοροτερο του ΤΑ...

the_passenger
19/06/2006, 20:38
Transalp δαγκωτό!

Το πρώτο μου ήταν ένα 400ρι του 94, και μου χάρισε 3 απολαυστικά και απροβλημάτιστα χρόνια.. (μέχρι να κοιτάξω για κάτι μεγαλύτερο --> 650 --> 1000.) Δε σπάει, δε χαλάει, τα κάνει όλα. Φαντάζομαι καμία σχέση με το ΚΛΕ, ειδικά για ταξίδι.. Είναι μεσαίο όν όφ - όχι δείγμα όν όφ.

the_passenger
19/06/2006, 20:46

Φίλε μου επέτρεψέ μου επειδή έχει τύχει να θυμάμαι αρκετά πόστς σου σχετικά με μοντέλα.. :

έχω την εντύπωση ότι προκειμένου να μήν είναι honda θα πρότεινες και ποδήλατο!

Η δική μου γνώμη είναι οτι τα honda είναι τα πιό αξιόπιστα, αν και δε καίγομαι καθόλου για τις μάρκες - περισσότερο με νοιάζει η μηχανή μου να βγάζει προβλήματα..

Φιλικά

marios8
19/06/2006, 22:52
...

RapidShade
19/06/2006, 22:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από turist

Εκτός του ότι είναι μονοκύλινδρο...
είναι και ψόφιο...

τώρα και πάλι περι ορέξεως. :P

:beer:

yiannis4
22/06/2006, 12:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από RapidShade
Εκτός του ότι είναι μονοκύλινδρο...
είναι και ψόφιο...

:beer:

Σε σχέση με το ΤΑ400 ???
:rotflmao:

marios8
22/06/2006, 16:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από the_passenger
. Φαντάζομαι καμία σχέση με το ΚΛΕ.. Είναι μεσαίο όν όφ - όχι δείγμα όν όφ.

Eφοσον ολα αυτα τα φανταζεσαι γιατι κρινεις το KLE σαν δειγμα?:nono: :wave2: