View Full Version : Arai ή Shoei?????????
ktm640lc4
14/06/2006, 09:12
Για πειτε τωρα.
Βρηκα ενα αραι με 850. Μου ειπαν οτι ειναι καλυτερα απο σοει.
Τι λετε?
makis206
14/06/2006, 09:19
Δεν νομίζω να βγάλεις άκρη αν και στο εύχομαι !
Έχω δει φανατικό Shoei-άκια να καταλήγει σε Arai.
Έχω δει κι Arai-άκια να καταλήγει σε Shoei.
Τουλάχιστον στις μέχρι τώρα αγορές τους !
Εγώ είμαι Shoeiς μέχρι το κόκκαλο !:lol:
Αλλά νομίζω πως η λύση της δοκιμής είναι μονόδρομος για να αποφασίσεις ποιο γουστάρεις περισσότερο.
Το σίγουρο είναι πως σ'αυτή την κατηγορία που κοιτάς θα σε αφήσουν απόλυτα ικανοποιημένο και οι δύο εταιρίες !
Καλή αγορά εύχομαι κι αγραντζούνιστο να είναι πάντα !!
:beer: :beer: :beer:
Και τα 2 είναι πάρα πολύ καλά κράνη (σαν μάρκα μιλάμε αφού δεν αναφέρεις μοντέλο).
Γνώμη μου είναι, βάλτα και τα 2 στο κεφάλι σου, κάνε καμιά βόλτα μέσα στο μαγαζί, και με όποιο αισθάνεσαι πιο άνετα, ωραία, ασφαλής και καλή εφαρμογή, πάρτο.
:wave2:
Προσωπικά δεν έχω άποψη για τις 2 μάρκες μιας και έχω AGV.
Φίλος όμως πούλησε πρόσφατα Arai και πήρε Shoei. Το Arai έκανε υπερβολικό θόρυβο. Αντίστοιχα παράπονα μου έχουν πει και άλλοι κάτοχοι Arai.
Επίσης, έχω δανειστεί Shoei φίλου (το ακριβό μοντέλο) και έχω να πω τα καλύτερα λόγια. Arai δεν έχω φορέσει.
Προσωπικά, το AGV μου δεν το αλλάζω με κανένα. Ελαφρύ, αθόρυβο, ανύπαρκτα τραντάγματα στις υψηλές ταχύτητες.
Stergios69
14/06/2006, 09:30
Αυτές τις μέρες παρέλαβα ένα ARAI...
Λες και το έφτιαξαν στα μέτρα μου ακριβώς...
Όπως λέει και ο Νίκος, φόρα και τα δύο και κατέληξε μετά κάπου.
makis206
14/06/2006, 09:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nik0s
Και τα 2 είναι πάρα πολύ καλά κράνη (σαν μάρκα μιλάμε αφού δεν αναφέρεις μοντέλο).
Λογικά σ'αυτή την τιμή μιλάμε για το RX-7 της Arai και το X-Spirit της Shoei.
Έτσι φίλε ktm640lc4 ;;:p
ktm640lc4
14/06/2006, 10:11
Λοιπον το ενα ειναι αυτο ακριβως. Ακομα και τα χρωματα ειναι ιδια.
Ακριβως. Μεγεθος medium.
Το σοει που λετε δεν το εχω δει αλλα θα παω τζορτζωπουλο να το δω.
Θα αλλαξω ονομα τωρα. Ειμαι στην σκεψη μακη. Σε λιγο θα το ανακοινωσω σε κανα mod να το αλλαξει.:lol:
51741
makis206
14/06/2006, 10:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από ktm640lc4
Θα αλλαξω ονομα τωρα. Ειμαι στην σκεψη μακη. Σε λιγο θα το ανακοινωσω σε κανα mod να το αλλαξει.:lol:
Έτσι ! Να διαλέξεις κάτι σε πιο γρήγορο τώρα !:winka:
:lol: :beer: :beer:
ktm640lc4
14/06/2006, 10:29
Και το αλλο ειναι αυτο.
Μου αρεσει πολυ και το ενα και το αλλο.
Αν ειναι ιδια οπως λετε θα τα κοιταξω και θα δω.
Το ονομα θα ειναι καλο νομιζω. Ασχετο με ταχυτητες και λοιπα. Αλλωστε για την ΚΤΜ θα εχω παντα μια θεση στην καρδια μου.
51743
makis206
14/06/2006, 11:17
Το ονομα θα ειναι καλο νομιζω. Ασχετο με ταχυτητες και λοιπα. Αλλωστε για την ΚΤΜ θα εχω παντα μια θεση στην καρδια μου.
Σωστός !!
Να μην ξεχνάμε κι αυτά που μας χάρισαν όμορφες στιγμές !
Όσο για το κράνος σου εύχομαι καλή αγορά και καλοφόρετο !!
:beer: :beer:
Κ οι 2 εταιρίες είναι κορυφαίες. Το θέμα είναι πως σου κάθονται στο κεφάλι. Εγώ δοκίμασα xr-1000 από shoei και astro, RX-7 από Arai. Προσωπικά βρήκα καλύτερη εφαρμογή στα Arai , αλλά αυτό είναι υποκειμενικό όπως έχει υπωθεί.
Δοκίμασέ τα κ πριν αγοράσεις ρίξε κ καμιά ματιά στο internet. Στο Ελλάντα κλέβουν πολύ. καλές αγορές:wave2: :wave2:
Τοp εταιρείες και οι δύο.
Δεν ξέρω για το Arai, αλλά το Shoei που χρησιμοποιώ είναι πολύ καλό.
Το Shoei που έχεις στην φωτό του Norick το είδα στα 540?.
Αν το ψάξεις πιθανόν να βρείς και φθηνότερα
RapidShade
14/06/2006, 14:38
AGV XR2, GP-PRO, TiTech .+-
melsaltas
14/06/2006, 14:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από RapidShade
AGV XR2, GP-PRO, TiTech .+-
TO ΠΑΙΔΙ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΛΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ!
RapidShade
14/06/2006, 14:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από melsaltas
TO ΠΑΙΔΙ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΛΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ!
Και καλά... εγώ είπα κάτι που του προτείνω...
ΕΣΥ?... τί νόημα είχε η παρέμβασή σου?
Τα ξύνουμε, τα ξύνουμε?...
:evil: :evil: :winka: :winka:
adam_tsouk
14/06/2006, 15:14
Και το αλλο ειναι αυτο.
Μου αρεσει πολυ και το ενα και το αλλο.
Αν ειναι ιδια οπως λετε θα τα κοιταξω και θα δω.
το συγκεκριμενο νομιζω εχει ο DAEMON. ΑΠιστετα ομορφο κρανος...
τωρα, για arai το ακριβοτερο μοντελο δεν ειναι στα 820? Ή κανω λάθος; το λέω γιατι εγραψες 850...
Πιστευω πως σε αυτα τα χρηματα και οι δυο μαρκες ειναι εξισου καλες. Ίσως με το arai να εχεις λιγο περισσοτερο θορυβο αλλα ειναι κατι που εχω ακουσει, οχι διαπιστωσει.
DrIoannis
14/06/2006, 15:15
Ο αδερφός μου έχει ένα ARAI RX7 και ένας φίλος του μολις πήρε ένα SHOEI X-SPIRIT.Και τα 2 πολύ καλά αλλά εγώ προτείνω το ARAI γιατί έχει καλύτερη εφαρμογή στο κεφάλι.Καλύτερα να τα δοκιμάσεις.Επίσης τα ARAI έχουν πιο πολύ απορροφητικό υλικό και είναι λίγο πιο βαριά.
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrIoannis
Επίσης τα ARAI έχουν πιο πολύ απορροφητικό υλικό και είναι λίγο πιο βαριά.
:confused: :confused: :confused: :confused:
και τα δυο πιστευω ειναι κορυφαια!!!
αλλα οποιο και να παρεις κοιτα να το βρεις απο νετ!!
θα βρεις πολυ καλητερες τιμες!!!
ktm640lc4
14/06/2006, 15:29
Βασικα εγω ειμαι της σοει αλλα πηγα σε ενα μαγαζι και μονο που δεν με εβρισε ο τυπος. Πολυ καλο παιδι εξυπηρετικοτατος αλλα μολις του ειπα για σοει επαθε πλακα.
Οχι και ιδια μου λεει. Καμια σχεση. Πολυ καλυτερα τα αραι μου ειπε.
Σημερα ειναι κλειστα τα μαγαζια γαμωτ..... Αυριο θα παω σε ενα μαγαζι που εχει και σοει να δω.
Παντως αυτο που μου εκανε εντυπωση παιδια ειναι οτι εβγαλε την ζελατινα απο ενα αραι και την διπλωσε απο την αλλη μερια μεχρι που ακουμπησαν μεταξυ τους τα πλαστικα και δεν εκανε ουτε τσικ.
Επανηλθε κανονικα και την ξαναεβαλε στο κρανος. Ολα ετσι ειναι?
τα ακριβα κρανη?
Αρχικά δημιουργήθηκε από adam_tsouk
το συγκεκριμενο νομιζω εχει ο DAEMON. ΑΠιστετα ομορφο κρανος...
εχεις δικιο, το εχει ο daemon.
και για μενα ειναι ισως το πιο ομορφο κρανος...μετα το δικο μου φυσικα! :D :D :D
51759
Μην μασάς με ότι σου πλασάρει ο κανένας...
Όπα ρε μεγάλε Shoei-Arai του είπες, δεν του είπες SAFEBET-ARAI...
Τεσπα. Ναί συμβαίνει και σε άλλες μάρκες. Το έχω δει σε ζελατίνα Shoei....
Βασικα εγω ειμαι της σοει αλλα πηγα σε ενα μαγαζι και μονο που δεν με εβρισε ο τυπος. Πολυ καλο παιδι εξυπηρετικοτατος αλλα μολις του ειπα για σοει επαθε πλακα.
Σημερα ειναι κλειστα τα μαγαζια γαμωτ..... Αυριο θα παω σε ενα μαγαζι που εχει και σοει να δω.
Παντως αυτο που μου εκανε εντυπωση παιδια ειναι οτι εβγαλε την ζελατινα απο ενα αραι και την διπλωσε απο την αλλη μερια μεχρι που ακουμπησαν μεταξυ τους τα πλαστικα και δεν εκανε ουτε τσικ.
τα ακριβα κρανη?
1) ο πωλητης, αφου θελει να πουλησει, και αν δεν εχει και shoei, τι περιμενεις να σου πει? :winka:
2) οσο για τις ζελατινες, ετσι πρεπει να κανουν οι ζελατινες κανονικα. για αυτο και φωναζουμε να μην χρησιμοποιουμε χημικα για τον καθαρισμο της ζελατινας, παρα μονο νερακι, για να μπορουν να εχουν αυτη την ευλυγισια! :winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από bartlal
να μην χρησιμοποιουμε χημικα για τον καθαρισμο της ζελατινας, παρα μονο νερακι, για να μπορουν να εχουν αυτη την ευλυγισια! :winka:
Bart, δεν νομίζω ότι είναι θέμα καθαρισμού. Είναι θέμα υλικού κατασκευής.
Το΄χω ξαναγράψει παλαιότερα, αλλά θα ξαναπώ το περιστατικό.
Εχω πάει Τζωρτζό, για αγορά ζελατίνας (Shoei). Στην μουρμούρα μου γιατί είναι τόσο πολύ ακριβή, ο πωλητής δοκίμασε να μου δείξει....
Πιάνει μια καινούργια ζελατίνα, την διπλώνει......και γίνεται κομματάκια. Χαμός, γέμισε το μαγαζί κομματάκια...
Δεν είχε σκοπό να την σπάσει βέβαια. Νόμιζε ότι ήταν shoei, αλλά είχε πιάσει καταλάθος μια από FM...
Μου έκανε το test, μετα στην σωστή ζελατίνα και όντως δίπλωσε χωρίς να πάθει τίποτε..
τα ακριβα κρανη?
Μπας και πουλαγε μονο Arai το μαγαζι? Και αυτο που λες για την ζελατινα δεν λεει κατι, και στα Shark γινεται, και στα περισσοτερα "καλα" κρανη.
Οπως ειπανε και αλλοι και τα δυο ειναι κορυφαια, απλα δες πιο θα κατσει καλυτερα στο κεφαλη σου επειδη εχουν διαφορετικη εφαρμογη :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
Bart, δεν νομίζω ότι είναι θέμα καθαρισμού. Είναι θέμα υλικού κατασκευής.
Το΄χω ξαναγράψει παλαιότερα, αλλά θα ξαναπώ το περιστατικό.
Εχω πάει Τζωρτζό, για αγορά ζελατίνας (Shoei). Στην μουρμούρα μου γιατί είναι τόσο πολύ ακριβή, ο πωλητής δοκίμασε να μου δείξει....
Πιάνει μια καινούργια ζελατίνα, την διπλώνει......και γίνεται κομματάκια. Χαμός, γέμισε το μαγαζί κομματάκια...
Δεν είχε σκοπό να την σπάσει βέβαια. Νόμιζε ότι ήταν shoei, αλλά είχε πιάσει καταλάθος μια από FM...
Μου έκανε το test, μετα στην σωστή ζελατίνα και όντως δίπλωσε χωρίς να πάθει τίποτε..
οταν αναφερθηκα στον καθαρισμο, εννοουσα οτι με την χρηση των χημικων αλλοιωνεις την συνθεση της ζελατινας. ακομα και στις shoei, arai, shark κλπ ζελατινες, αν χρησιμοποιεις τα χημικα, με τον καιρο το μονο που θα καταφερεις ειναι να κανεις κομματακια την ζελατινα, οχι μονο αν προσπαθησεις να κανεις το πειραμα του μαγαζιου αλλα και οταν πετρα σου ερθει στο δρομο απο προπορευομενο οχημα (και τοτε θα ειναι ΙΣΩΣ αργα να αναιρεσεις την χρηση των "καθαριστικων" γιατι "εσενα" θα εχουν καθαρισει...:sad: )
adam_tsouk
14/06/2006, 16:12
βασικα, τωρα που το σκεφτομαι....
η arai εχει το κρανος του ΝΑΚΑΝο... μουρλια θα σου πηγαινε! :D
α! και οι ζελατινες της arai εχουν σχεδον τη διπλασια τιμη απο της shoei... :winka:
Παντως οσοι εχουν μεγαλουτσικη μυταρογκα δε χορανε σε κανενα απο αυτα !
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
α! και οι ζελατινες της arai εχουν σχεδον τη διπλασια τιμη απο της shoei... :winka:
:confused: :confused: τι είπες τώρα ρε adam? δλδ πόσο έχουν;;
adam_tsouk
14/06/2006, 16:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
:confused: :confused: τι είπες τώρα ρε adam? δλδ πόσο έχουν;;
shoei---> 40-55 (αν θυμαμαι καλα την πιο ακριβη)
arai---> γυρω στα 100 μας ειπαν για τη smoke
sapila racing
14/06/2006, 16:37
Να πω κι εγώ?
Από τότε που πήρα το πρώτο Arai δεν ξαναπήρα άλλη μάρκα.
Εχουν όντως καλύτερη ποιότητα κατασκευής απο τα Shoei που είναι τα 2α καλύτερα κράνη.
Είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου χειροποίητα και έχουν την υπογραφή του υπαλλήλου που έκανε τον τελικό έλεγχο.
Κάνουν περισσότερο θόρυβο από τα Shoei και από άλλα κράνη, το design των πλαινών φταίει που είναι ξεπερασμένο, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το αλλάζουν.
Σημαντικότερο όλων είναι η εφαρμογή και τα Arai βγαίνουν σε διαφορετικά σχήματα (εσωτερικά) ώστε να υπάρχει σίγουρα ένα που να σου κάνει τέλεια. Στα Shoei δεν μου κάνει κανένα.
Ακόμα και στις φτηνές σειρές έχουν top ποιότητα, αντίθετα με τα Shoei που πρέπει να τα σκάσεις γερά και να πάρεις τοπ σειρά. Στα πιο low τα Shoei το μέγεθος το αλλάζουν με πιο χοντρα μαξιλαράκια. Δειτε ενα XXS να καταλάβετε, κρανάρα, μαξιλαρούκλες με μικρό κεφαλάκι μέσα...
Η διαφανής ζελατίνα του Arai εχει περίπου 60-70 αλλά αν την προσέχεις κρατάει χρόνια.
Ο bart εχει απόλυτο δίκιο για τα καθαριστικά. srx αν βάλεις καθαριστικά θα σπάει σαν το FM.
Tα FM EINAI ΜΑΠΑ! Για ρωτείστε και τον Fallapa....
Αυτα, δοκίμασε τα και κοίτα να σου είναι καλά εφαρμοστό!
shoei---> 40-55 (αν θυμαμαι καλα την πιο ακριβη)
arai---> γυρω στα 100 μας ειπαν για τη smoke
ασε, δυστυχως για μας τους κατοχους Shoei, δεν θυμασαι καλα... :sad:
η ιριδιζουσα 85-90 ευρα... :mad:
adam_tsouk
14/06/2006, 16:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από bartlal
ασε, δυστυχως για μας τους κατοχους Shoei, δεν θυμασαι καλα... :sad:
η ιριδιζουσα 85-90 ευρα... :mad:
sorry, μαλλον μεχρι τη πιο σκουρα smoke εχουν τοσο...
δεν τα θυμαμαι καλα.... :wave2:
CyBeRseXX
14/06/2006, 17:02
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
Παντως οσοι εχουν μεγαλουτσικη μυταρογκα δε χορανε σε κανενα απο αυτα !
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: [/QUOTE
H diki mou mia xara xoraei sto Arai:p
ktm640lc4 psakse apo net, exei megali diafora stin timi me edo.
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Να πω κι εγώ?
Από τότε που πήρα το πρώτο Arai δεν ξαναπήρα άλλη μάρκα.
Εχουν όντως καλύτερη ποιότητα κατασκευής απο τα Shoei που είναι τα 2α καλύτερα κράνη.
Είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου χειροποίητα και έχουν την υπογραφή του υπαλλήλου που έκανε τον τελικό έλεγχο.
Και αν βγαλεις το εσωτερικο "foam" λογικα θα δεις και την υπογραφη του τεχνιτη που το εφτιαξε, οπως και στα Shoei. Και τα δυο χειροποιητα ειναι.. Την καλυτερη ποιοτητα απο που το εβγαλες?
Κάνουν περισσότερο θόρυβο από τα Shoei και από άλλα κράνη, το design των πλαινών φταίει που είναι ξεπερασμένο, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το αλλάζουν.
Σημαντικότερο όλων είναι η εφαρμογή και τα Arai βγαίνουν σε διαφορετικά σχήματα (εσωτερικά) ώστε να υπάρχει σίγουρα ένα που να σου κάνει τέλεια. Στα Shoei δεν μου κάνει κανένα.
Δεν σημανει τιποτα αυτο, εμενα δεν μου κανουν τα Arai πχ. Ειναι οπως θα κατσει το κεφαλη του καθενος
Ακόμα και στις φτηνές σειρές έχουν top ποιότητα, αντίθετα με τα Shoei που πρέπει να τα σκάσεις γερά και να πάρεις τοπ σειρά. Στα πιο low τα Shoei το μέγεθος το αλλάζουν με πιο χοντρα μαξιλαράκια. Δειτε ενα XXS να καταλάβετε, κρανάρα, μαξιλαρούκλες με μικρό κεφαλάκι μέσα...
Δηλαδη το XR1000 η το Raid ειναι "μαπα" κρανοι..?
Η διαφανής ζελατίνα του Arai εχει περίπου 60-70 αλλά αν την προσέχεις κρατάει χρόνια.
Ο bart εχει απόλυτο δίκιο για τα καθαριστικά. srx αν βάλεις καθαριστικά θα σπάει σαν το FM.
Tα FM EINAI ΜΑΠΑ! Για ρωτείστε και τον Fallapa....
Αυτα, δοκίμασε τα και κοίτα να σου είναι καλά εφαρμοστό!
ARAI
SHOEI
OGK
AGV
.
.
κτλ κτλ
Τα χω ξαναγράψει 3-4 φορές και θα τα γράφω κάθε φορά κι ας γίνομαι γραφικός. :D
Το μόνο που υστερούν τα ARAI είναι ο θόρυβος που λύνεται με ωτοασπίδες όταν η βόλτα είναι πολλών χιλιομέτρων σε Εθνικούς δρόμους..
ΣΕ ΟΛΕΣ ΜΑ ΟΛΕΣ τις άλλες περιπτώσεις είναι με διαφορά το καλύτερο,ειδικά σε ασφάλεια(αλήθεια γι αυτό δεν το φοράμε?δεν είδα να το αναφέρει κανείς) είναι ό,τι καλύτερο στον κόσμο.Δεν πουλάω ARAI ούτε έχω ποσοστά απλά μ ένα ψάξιμο στο google θα καταλάβεις ότι τα κράνη αυτά είναι αλλού.Και δεν είναι μύθος.
Τωρα για την τιμή μην τα ξαναλέμε..το κράνος που βρήκες με 850 το παίρνεις με 600-650.
Stergios69
14/06/2006, 17:18
Για όποιον ενδιαφέρεται για ARAI, thevisorshop.com ... Δοκιμάστε το κράνος που σας αρέσει εδώ και μετά παραγγείλτε το από εκεί με δώρο μια έξτρα ζελατίνα
sapila racing
14/06/2006, 17:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από Daemon
Και αν βγαλεις το εσωτερικο "foam" λογικα θα δεις και την υπογραφη του τεχνιτη που το εφτιαξε, οπως και στα Shoei. Και τα δυο χειροποιητα ειναι.. Την καλυτερη ποιοτητα απο που το εβγαλες?
Υπάρχουν κι άλλα....
πχ:
- O κάθε εργάτης επιθεωρεί και τη δουλειά του προηγούμενου.
- Δεν χρησιμοποιούνται πουθενα μηχανικά μέσα κοπής για να μην δημιουργηθούν ρωγμές.
και άλλα πολλά που τα κάνει να διαφέρουν.
QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Daemon
Δεν σημανει τιποτα αυτο, εμενα δεν μου κανουν τα Arai πχ. Ειναι οπως θα κατσει το κεφαλη του καθενος
[/QUOTE]
Μπορεί να είσαι η περίπτωση, δεν νομίζω όμως να τα έχεις δοκιμάσει όλα τα σχήματα.
QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Daemon
Δηλαδη το XR1000 η το Raid ειναι "μαπα" κρανοι..?
[/QUOTE]
'μαπα' κρανη δεν είναι αλλά σίγουρα. Τα μοντέλα της Shoei δεν τα ξέρω για να σου δώσω λεπτομέρεις.
Ξέρω όμως σίγουρα ότι μόνο η Arai βγάζει 5 διαφορετικά κελύφη για να καλύψει τα νούμερα ακόμα και στα 'φτηνα'.
Αντίθετα η Shoei βγάζει και κράνη όπου το XS έχει το ίδιο κέλυφος με το Medium και σίγουρα δεν προσφέρει την ίδια ασφάλεια.
Βάζει τεράστια μαξιλάρια πχ στο Medium και γίνεται XS, εσενα σου φαίνεται καλό αυτό?
Α ποσοστά κλπ δεν παίρνω :rotflmao: :rotflmao:
Με τα Arai όπως είπε κι ο xlitos, ωτοασπίδες στην Εθνική οπωσδήποτε, με τα Shoei δεν ξέρω.
και οι 2 μαρκες ειναι κορυφη...και προσωπικα δε θα εβαζα τιποτα περα απο Arai η Shoei για να προστατεψω το κεφαλι μου :D
τα Arai κανουν αρκετο θορυβο σε σχεση με τα Shoei..αλλα το μονο που ξερω να πω στα σιγουρα...ειναι πως οι 2 αυτες μαρκες εφαρμοζουν τελειως διαφορετικα..
εγω λιγουρευομαι τρελα το diabolic 3...αλλα το shoei το νιωθω πολυ περιεργα στο κεφαλι μου για καποιο λογο..ενω το Arai μου κουμπονει ακριβος :D
δοκιμασε και τις 2 μαρκες σ'ενα μαγαζι...απο ενα τεταρτακι το καθενα (μην το βαλεις για 2 λεπτακια γιατι δε θα καταλαβεις και πολλα) μην το βλεπεις μονο απο αποψη μαρκας...δες τι θα κατσει καλυτερα στο κεφαλι σου...και με ποιο απο τα 2 θα νιωθεις πιο καλα!
οτι και να παρεις...αχρειαστο και αγραντζουνιστο να ναι!!!
:beer: :beer: :beer: :wave2:
η arai εχει το κρανος του ΝΑΚΑΝο... μουρλια θα σου πηγαινε! :D
το οποιο κρανακι ειναι και το πιο ομορφο της Arai...αντικειμενικα παντα ε?? οχι επειδη το εχω..λεμε τωρα...
:lol: :lol: :lol: :lol:
adam_tsouk
14/06/2006, 23:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από a-mixani
το οποιο κρανακι ειναι και το πιο ομορφο της Arai...αντικειμενικα παντα ε?? οχι επειδη το εχω..λεμε τωρα...
:lol: :lol: :lol: :lol:
εεεεεεεττττττσσσσσιιιιιιιιιιι
:beer: :beer:
Erotisi... Autos pou ekane tin dokimi me tin zelatina tou Arai kai otan tou eipes gia shoei frikare , pao stoixima tis benzines mexri mpralo kai piso, itan o xalaris ston peiraia :P
Loipon, to idio erotima ethesa ston eauto mou prin kana 2mino. Oloi osous rotisa mou elegan oti nai men einai korifi ta ARAI alla kanoun pio poly thoribo lago ton plainon tous. Ego empeiria den eixa apo kranoi alla epeleksa SHOEI X-Spirit i X11 ean protimate. Sygkekrimena Kyonari (auto me ton drako). Ksanaleo den exo empeiria alla meta ta 250 kanei baboura ean exeis oles tis tripes anoixtes. To leo ston mparmpa mou pou exei allaksei 32 mixanes(!) kai to pairnei gia bolta. Sas pliroforo oti den to peira piso pote. Mou edose ta lefta pou edosa kai paragkeila allo. Prin eixe ARAI kai olta ta proigoumena xronia ARAI. O logos itan oti einai athoribo mprosta sto arai ta shoei... Ti na po... A... 450euro to peira to shoei kai fisika oxi apo ellada ;-)
Kana conne gia dermata exoume ? psaxno diairoumeni stoli dainese bora mauri (asxeto sorry)
Αρχικά δημιουργήθηκε από R-1nas
Erotisi... Autos pou ekane tin dokimi me tin zelatina tou Arai kai otan tou eipes gia shoei frikare , pao stoixima tis benzines mexri mpralo kai piso, itan o xalaris ston peiraia :P
Loipon, to idio erotima ethesa ston eauto mou prin kana 2mino. Oloi osous rotisa mou elegan oti nai men einai korifi ta ARAI alla kanoun pio poly thoribo lago ton plainon tous. Ego empeiria den eixa apo kranoi alla epeleksa SHOEI X-Spirit i X11 ean protimate. Sygkekrimena Kyonari (auto me ton drako). Ksanaleo den exo empeiria alla meta ta 250 kanei baboura ean exeis oles tis tripes anoixtes. To leo ston mparmpa mou pou exei allaksei 32 mixanes(!) kai to pairnei gia bolta. Sas pliroforo oti den to peira piso pote. Mou edose ta lefta pou edosa kai paragkeila allo. Prin eixe ARAI kai olta ta proigoumena xronia ARAI. O logos itan oti einai athoribo mprosta sto arai ta shoei... Ti na po... A... 450euro to peira to shoei kai fisika oxi apo ellada ;-)
Kana conne gia dermata exoume ? psaxno diairoumeni stoli dainese bora mauri (asxeto sorry) to X 11 pou to vrikes 450 eurw?
Εγώ είχα το SHOEI Diabolic 2.Ήμουν πολύ ευχαριστημένος μέχρι που φόρεσα το ARAI RX-7 CORSAIR EDWARDS LEGENG YELLOW.Καμία σχέση στην εφαρμογή.Αλλά κάνει λίγο παραπάνω θόρυβο.Δοκίμασέ τα και τα δύο και όποιο σου κάθετε καλύτερα πάρτο.
DIABOLIC 2
51796
EDWARDS LEGEND YELLOW
51797
ktm640lc4
15/06/2006, 09:34
Σημερα παω τζωρτζο, να δω σοει.
Αμα δω οτι ειναι σοι :lol: θα παρω.
Αυτο με τον θορυβο με προβληματισε.
Ειδωμεν.:wave2:
ktm640lc4
15/06/2006, 11:43
Το x-spirit ειναι καλυτερο ή το XR1000?????/
Μπερδευτηκα. Περιεργο σαιτ εχει η σοει.
Το x-spirit ειναι καλυτερο ή το XR1000?????/
Μπερδευτηκα. Περιεργο σαιτ εχει η σοει.
Το x-spirit. Μπές www.tzortzopoulos.gr
gixxerpap
15/06/2006, 13:39
κανε ενα κοπο να φορεσεις και τις δυο μαρκες, και θα αποφασισεις μονος σου αμεσως!
δε θα χρειαστεις καν τη γνωμη μας......
.....η οποια ειναι Arai εννοειται!!!!!!
ουτως η αλλως, οταν λεμε οτι κανει περισσοτερο θορυβο, μη φανταστεις τρελες διαφορες...ο περισσοτερος θορυβος προκαλειται απο τους αεραγωγους -οταν αυτοι ειναι ανοιχτοι-, κι αυτο γιατι το συστημα εξαερισμου πραγματικα δουλευει!!!
στο ταξιδι ομως δε χρειαζεται να τους εχεις ανοιχτους!
gixxerpap
15/06/2006, 13:41
α, μπορεις να πας και στον παπασταυρου (καλλιροης 30), που απ΄οτι θυμαμαι εχει και τις δυο μαρκες, και να τα συγκρινεις επιτοπου!
ktm640lc4
15/06/2006, 13:55
Σωστος. Εκει θα παω. Ειναι και διπλα στην δουλεια μου.
πολυωραια.
ktm640lc4
15/06/2006, 14:03
Σωστος. Εκει θα παω. Ειναι και διπλα στην δουλεια μου.
πολυωραια.
downhill
15/06/2006, 15:16
Στον Παπασταύρου έχουν πολύ καλές τιμές.Αν και μερικά σχέδια ίσως δεν ειναι ετοιμοπαράδοτα.Ζήτα τον Κωνσταντίνο να σε εξυπηρετήσει.
makis206
15/06/2006, 18:07
Κι εγώ απ'τον Παπασταύρου ψΟΥνισα:lol: το δικό μου Shoei το Νοέμβρη που ανέβηκα Αθήνα.
Συνάντησα άψογη εξυπηρέτηση και πολύ καλή τιμή !
latris mixanis
15/06/2006, 22:13
Και οι δύο εταιρίες είναι εξίσου πάρα πολύ καλές.
Όπως σου είπα ήδη και τα παιδιά για να αποφασίσεις πιο τελικά θα πάρεις καλό θα είναι να τα δοκιμάσεις.
Αυτό που θα κάνει τη καλύτερη εφαρμογή και θα είναι σωστό* στο κεφάλι σου αυτό θα πάρεις!
* δλδ να πιέζει μάγουλα,να μη πιέζει το μέτωπο,να μη παίζει στο κεφάλι σου(καλά θυμάμαι??:rolleyes: :confused: )
Καλά ψώνια
kiloMeater
05/12/2008, 13:08
Πήγα χθές και δοκίμασα XR1000 και ARAI
Έμεινα μ@λ@κ@ς με την εφαρμογή του ARAI (Viper)
Ψήθηκα λεμε.... (αν και πρώην κάτοχος SHOEI με καλές εντυπώσεις)
Πωπω αυτό πρέπει να είναι το παγκόσμιο ρεκόρ καθυστέρησης απάντησης σε θέμα του φόρουμ.2.5 χρόνια μετά!!!:beer:
makis206
05/12/2008, 14:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από gloum
Πωπω αυτό πρέπει να είναι το παγκόσμιο ρεκόρ καθυστέρησης απάντησης σε θέμα του φόρουμ.2.5 χρόνια μετά!!!:beer:
Δεν πρόλαβες τον Ντιρλαντά γι'αυτό το λες :lol:
kiloMeater
01/01/2009, 17:50
Πήγα μια βολτιτσα να δοκιμάσω το νεο μου ARAI Majestic μεχρι λουτράκι
9.00 πρωτοχρονιάς, περιττό να πώ οτι στην εθνική δεν υπήρχε ψυχή!!!
Ευκαιρια για hi speed δοκιμή αεροδυναμικής λοιπόν.
Σε σχέση με το SHOEI RXR που είχα πριν μιλαμε για τεραστια διαφορα.. η μέρα με τη νύχτα
ΜΕχρι τελικής που είδα (247 - δεν έχει ανοίξει το μοτερ καλά ακόμα ) είχα απολυτο έλεγχο του... κεφαλιού μου, μετα τα 210 με το προιγούμενο είχα θέματα (τρεμόπαιζε λίγο, ένειωθα μεγάλη πίεση απο τον αέρα κτλ)
Καταπληκτικό...
Και μια απορία, στο αυτοκόλλητο λέει 1500gr+/- 50
To RXR ΄΄ελεγε 1450
Αν τα ζυγίσεις με το χέρι η διαφορά είναι μεγάλη, το ARAI είναι πολύ πιο ελαφρύ
Ποιος απο τους δυο κοροιδεύει;
panathas
05/01/2009, 12:53
file kiloMeater egw dil pou ta 'zigisa' me to xeri kai mou fanike pio vary to arai ti simainei??