View Full Version : ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ????
Λοιπον το ερώτημα παει και σ αυτούς που έχουν πιτισιρίκια και σε αυτούς που δεν έχουν.....και ίσως καποια στιγμή να έχουν ή και παλι ..οχι...
Θεωρούμε ως δεδομένο οτι είμαστε μηχανόβιοι....η μηχανή τρόπος ζωής...κτλ...κτλ.....ακόμα καλύτερα (για μενα τουλάχιστον...) να είναι και ο συντροφος μηχανόβιος, (ή η σύντροφος για τους περισσότερους που θα διαβάζουν)..
όλα όμορφα...μεχρι που καποια στιγμή...λεμε έρχεται και το παιζάκι.......
τώρα τι γίνεται?? όπως με όλα τα θεματα σε οτι αφορά τις δραστηριότητες των παιδιών, λογικό είναι οι γονείς να δίνουν καποια κατεύθυνση στο παιδί (οπως την επιλογή καποιου αθλήματος, ξένης γλώσσας, μουσικού οργάνου..κτλ) συνήθως σύμφωνα με τις προτιμήσεις των ίδιων των γονέων και αν φυσικά βλεπουν οτι αρέσει στο παιδί... συνεχίζεται.....)
εγώ θελω όμως να καταλήξω στο θεμα των μηχανών...οταν οι γονείς είναι μηχανόβιοι ή τουλάχιστον ο ενας....τι γίνεται? δεν το συζητάει καθόλου...τίποτα...μεχρι να μεγαλώσει το παιδί και να δει αν θα το ζητήσει απο μόνο του? (ίσως κρυφά ελπίζοντας να μην του κανει το κλικ ποτε?),
το παιρνει απο μικρό και βάζει να κανει μαθηματάκια?(με την προυπόθεση οτι το διασκεδάζει..οχι με το ζόρυ..
:mad: :mad: εννοείται...) ετσι ώστε απο νωρίς να έρθει σε επαφή με τις δυο ρόδες, μαθαίνοντας σωστα με εξοπλισμό..κτλ κτλ..
Σίγουρα θα υπαρχουν και άλλες πιθανές απαντήσεις...δεν υπαρχει σωστό και λάθος σε αυτό το θεμα που έβαλα...απλά απο περίεργεια......μιας και όλοι ξερουμε τους κινδύνους που περικλείει το ζήτημα της μηχανής.....αλλά και επίσης ξέρουμε...ποσο μεγάλο
και αναπόσπαστο κομματι είναι απο τις ζωές μας......
Αυτα...
;)
sapila racing
15/06/2006, 09:30
Είναι μεγάλο δίλλημα....
Εγω πριν από χρόνια συζήτησα το θέμα με την αδελφή μου, η οποια καβαλάει μοτοσυκλετα πολλά χρόνια.
Το θέμα ήταν αν θα ήταν σωστό να δώσω ένα μικρό μηχανάκι που είχα έτοιμο στα ανήψια μου (τα παιδιά της) να μάθουν να οδηγούν σε ηλικία περίπου 12 χρόνων.
Να σημειωθεί ότι μένουν σε σπίτι με 2 στρέμματα κήπο και χωματόδρομους απ εξω, οπότε ασφαλής χώρος υπήρχε.
Ομως αποφάσισε ότι καλύτερα να μην βάλουμε μπελα στο κεφάλι. Το σκεπτικό ήταν οτι εφ οσον δεν έχουν δείξει ακόμα πραγματικα ότι το θέλουν ας μην τους το 'χωσουμε'.
Μπορει ένα παιδί να μην ασχοληθεί ποτέ με τις μηχανές, ενώ αν το βάλεις να μάθει, μπορεί να γίνει ο μεγαλύτερος μηχανόβιος.
Τώρα έχω εγώ παιδάκια και αρχίζω να τα σκέφτομαι πάλι...
maintenance
15/06/2006, 09:48
Η κόρη μου κλείνει τον άλλο μήνα τα 5.
Απο τα 2 της χρόνια, της είχα πάρει ένα ηλεκτρικό σκουτεράκι, και άμέσως μετά, εώς τώρα με ποδήλατο.
Βλέποντας εμένα με τα μοτόρια μου........αυτονόητο είναι ότι θα της τράβαγε την περιέργεια....
Μου πάιρνει και φοράει το κράνος, τα γάντια, τα κλειδιά, κάνει ότι οδηγάει μηχανή, μπρουμ, μπρούμ, ήχος φρεναρίσματος...και τα ρέστα.
Είναι σίγουρο, ότι όταν θα φτάσει στην εφηβεία, κρυφά, ή φανερά, απο εμένα θα ανεβαίνει ΣΙΓΟΥΡΑ σε μηχανάκια, φίλων και συμαθητών.
Αυτό που κάνω εγώ είναι, ότι απο τώρα της εξηγώ και της δείχνω, σε μορφή παιχνιδιού, τους κινδυνους, που "περιέχει" το άθλημα.
Κράνος, ζώνη στο αυτοκίνητο, κτλ.
Πρίν κάνα χρόνο, που έπαψε να κάθεται στο ειδικό καθισματάκι στο τουτού, με κανένα τρόπο, δεν φόραγε ζώνη...:mad:
......................σε κάποιο ντοκυμαντέρ, έδειχνε δοκιμές crash test, με τα ανδρίκελα, να κοματιάζονται......
Την φώναξα, της εξήγησα ότι αυτά, είναι κούκλες, και της πέρασα στο μυαλουδάκι της ότι εκεί, θα μπορούσε να ήταν ο Μπαμπάς, η Μαμά, και η Μαρία........................
Απο τότε, η πρώτη της κίνηση στο αυτοκίνητο είναι να φορέσει ΜΟΝΗ ΤΗΣ την ζώνη.
Κάπως έτσι σκοπεύω να της περάσω και το θέμα μοτοσυκλέτα.
:wave2:
angels_gr
15/06/2006, 09:53
Στα μελλοντικά παιδιά μου θα προσπαθήσω να μην τους κολλήσω το μικρόβιο της μηχανής. Αν όμως δεν μπορώ να το αποφύγω, τότε θα τους επιβάλλω να μάθουν να οδηγάνε σωστά και με ασφάλεια. Πιστεύω πως είμαστε αναλώσιμοι, όχι από δικό μας λάθος, αλλά γιατί δεν μας υπολογίζουν, δεν υπολογίζουν την ζωή μας. Σε δικό μας λάθος δεν το υπολογίζω, διότι όποιος κάνει χαζομάρες με την μηχανή τις κάνει και με το αυτοκίνητο.
Ο γιος μου ειναι 7,5 και η κορη μου 4. Και οι δυο εχουν κολλησει το μικροβιο. Να τα αποτρεψω απο την μηχανη στο μελλον δεν υπαρχει περιπτωση γιατι θα πρεπει να εγκαταλειψω και εγω την μηχανη για ευνοειτους λογους, και δεν υπαρχει περιπτωση να γινει.
Αυτο που θα κανω ειναι να τα διδαξω οσο καλυτερα μπορω.
Το προβλημα ειναι με την κορη μου η οποια θελει να της αγορασω ενα GSXR ροζ :rotflmao:
Το θεμα ειναι τα παιδια μας να εχουν μυαλο οταν ειναι στην ασφαλτο, ειτε στις 2 ειτε στις 4 ροδες.
sapila racing
15/06/2006, 10:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από alex14
Ο γιος μου ειναι 7,5 και η κορη μου 4. Και οι δυο εχουν κολλησει το μικροβιο. Να τα αποτρεψω απο την μηχανη στο μελλον δεν υπαρχει περιπτωση γιατι θα πρεπει να εγκαταλειψω και εγω την μηχανη για ευνοειτους λογους, και δεν υπαρχει περιπτωση να γινει.
Αυτο που θα κανω ειναι να τα διδαξω οσο καλυτερα μπορω.
Το προβλημα ειναι με την κορη μου η οποια θελει να της αγορασω ενα GSXR ροζ :rotflmao:
Το θεμα ειναι τα παιδια μας να εχουν μυαλο οταν ειναι στην ασφαλτο, ειτε στις 2 ειτε στις 4 ροδες.
:rotflmao:
Κι εμένα η κόρη μου που είναι 2 μιση μου ζήτησε κράνος ροζ με λουλουδάκια και ροζ γάντια :rotflmao:
Επίσης πολλές φορές θέλω να την κάνω μια βόλτα στο τετράγωνο, αλλά δεν το κάνω.
Την έχω βάλει πάνω μόνο με την μηχανή σταματημένη. Θέλω να περιμένω μέχρι να μπορεί να πατήσει στα μαρσπιέ και να φοράει παιδικό κράνος στα μέτρα της.
απ οτι βλεπω...ως γονείς δηλαδή έχετε προβληματιστεί με αυτό το θεμα....και επιλέγετε σαν πρωτη φαση την ενημερωση......και κανεναν δεν το ευχαριστεί ιδιαίτερα η ιδέα της πιθανής εκδοχής του να καβαλανε τα παιδια μηχανες.....(λογικότατο..) και απλά περιμένετε να δείτε την εξέλιξη....δηλαδή αν θα σας το ζητήσουν...
Παντως τα παιδια επειδή ακριβώς ετσι λειτουργούν...αντιγράφωντας τα προτυπα τους (εσας δηλαδή..) καλά κανετε να τους μιλα΄τε περι ασφάλειας και εξοπλισμου..και καλύτερα να είστε εσεις αυτοί που θα τους μαθετε..παρα να το απαγορεψετε και να στραφούν αλλου αργότερα....(που κανείς δεν είπε κατι τετοιο..απλά εγώ το αναφέρω)
Το μικρόβιο κολλάει απο την μέρα που θα σε δουν με το κράνος στα χέρια.... και πάνω στην μηχανή....
Η μεγάλη μου (8) της αρέσει αλλά δεν την βλέπω πολύ ζεστή ακόμα...
Ο μικρός (5) έχει 2 ποδήλατα κι ένα ηλεκτρικό σκουτερ (μαξ ταχύτητα 3χλμ/ω) κράνος (ποδηλάτου) και δεν κατεβαίνει κάτω :D (Και καθαρόαιμος streetάς αφού στις στροφές ήδη βγάζει σώμα και γόνατο :rotflmao: :lol: ). Περιττό να πω ότι βλέπουμε και οι 3 μαζί motogp (όταν είμαστε μαζί)....
Το θέμα είναι ότι γνωρίζοντας αρκετά πλέον, θα προσπαθήσω να τους μάθω τα βασικά και όταν είναι σε θέση να έχουθν μηχανή (είτε ηλικιακά είτε οικονομικά) θα περάσουν από τα σχολεία,αν υπάρχουν ακόμα - αν δεν με μένα στην πίστα...
ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και τίποτα παραπάνω..... και τύχης ή ατυχίας βέβαια. Αν όμως υπάρχει το μικρόβιο ξέρουμε από τον εαυτό μας ότι δεν το βγάζεις με τίποτα, οπότε καλύτερα να μάθουν ΣΩΣΤΑ!
:smokin:
PortisHead
15/06/2006, 10:39
Παιδακια δεν εχω ακόμα (αλλα θεου θέλοντος τον Αυγουστο θα αποκτησουμε το 1ο ) :D το εχω σκεφτει κιεγω το θέμα.
Πιστευω πως μια καλή λύση ειναι να βαλει κανεις το παιδι του στον κόσμο των 2τροχών απο μικρό...δλδ με το ποδήλατο.
Κι οταν λεω ποδήλατο δεν ενοοω την χρήση που γίνεται εδω στην Ελλαδα....ως παιχνίδι δλδ. στην πλατεία....αλλα ως μέσο μετακίνησης γενικότερα.
Να πηγαινει με αυτο βόλτες....μαζι με τους γονείς....στο φροντηστήριο στο σχολείο....παντου.
Ειναι απο τα καλύτερα "σχολεια" πιστευω το ποδήλατο.
Φυσικα θα πρεπει να γίνει και η αντιστοιχη πλύση εγκεφάλου για νόμιμη και προσεκτική οδήγηση...ασχέτου οχήματος.
Παντως καλυτερα το παιδί μου να καβαλάει το δικο του μηχανακι...παρα να καθεται συνοδήγός στον κάθε κάγκουρα 15χρονο......
:D
Η καλύτερη λύση είναι να το αφήσεις να διαλέξει εκείνο. SS ή on-off; :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Πέρα από την πλάκα, άν θελήσει εκείνο να ασχοληθεί, τότε πρέπει να του περάσει ο γονιός τη νοοτροπία του μηχανόβιου (κράνη, μπουφακ κ τα ρέστα). όσο κ επικίνδυνο να είναι αν του το απαγορεύσει κάποιος ενώ εκέινο θέλει να το κάνει, τότε θα το κάνει μόνο του(κ μάλλον με τον λάθος κ επικίνδυνο τρόπο).
Ο γυιός μου είναι 3,5 χρονών και δεν έχει δείξει ενδιαφέρον για τις μοτοσυκλέττες.
Συμφωνώ με τον sapila & sniper. Αν δείξει ότι έχει το μικρόβιο στο μέλλον και με πείσει ότι δεν είναι παρόρμηση της στιγμής, θα είμαι δίπλα του και θα φροντίσω να μάθει να οδηγά με ασφάλεια (ελπίζω να υπάρχουν σχολεία τότε sniper....)
Σε καμμία περίπτωση δεν θα προσπαθήσω να του το μεταδώσω-καλλιεργήσω, επειδή θα ήθελα το παιδί μου να αποκτήσει τις δικές μου αγάπες....(και δεν αναφέρομαι μόνο στην μοτοσυκλέττα)
sub_zero
15/06/2006, 10:55
Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες.
Μιάς και η δικιά μου η μεγάλη (5 χρονών) δείχνει να έχει μια έφεση προς την μηχανοκίνηση (αν δεν της περάσει και ασχολείτε με άλλα ενδιαφέροντα... αλήτες-κοπρίτες ΜΑΚΡΙΑ!!!! θα σας σκίσω τα ραδικόφυλλα!!!), θα προσπαθήσω να της περάσω τις βασικές αρχές της ΑΣΦΑΛΗΣ χρήσης μηχανής προκειμένου να αποφύγουμε καγκουριές του στυλ "Οπου βρώ μηχανάκι ανεβαίνω"...
Το να αρχίσει κανείς τις απαγορεύσεις και τα ευχολόγια δυστυχώς (απο προσωπική εμπειρία) δεν έχουν αποτέλεσμα...
Θα δείξει ο καιρός.. πάντως έιναι ένα θέμα που με απασχολεί κάποιες στιγμές... έστω και άν είναι σχετικά νωρίς...
Αρχικά δημιουργήθηκε από sub_zero
Θα δείξει ο καιρός.. πάντως έιναι ένα θέμα που με απασχολεί κάποιες στιγμές... έστω και άν είναι σχετικά νωρίς...
Νωρίς ξενωρίς, στην σκέψη να μου κάνει ο γυίος μου, ότι έχω κάνει εγώ στους γονείς μου, με πιάνει μια ταχυπαλμία ρε παιδιά.....
Η κόρη μου είναι 5 1/2 ετών .Από τα 3 έριχνε ένα κλάμα όταν με έβλεπε να καβαλάω το ΧΤ .Φυσικά την έπαιρνα για μια κοντινή βολτίτσα.Ο υιός που είναι 1 έτους έχει ήδη δείξει τη κλίση του και όλο με κάτι άλλεν τον βρίσκω να ψαχουλεύει στο κινητήρα όποτε τον παίρνω μαζί μου στο γκαράζ και άρχίζω να πιστεύω πως σε λίγο θα μου κάνει τη βελτίωση που σκέφτομαι να κάνω στο ΧΤ .Αφήστε που όπως το πάει θα του μείνει το ΧΤ για να έχει κάτι πρόχειρο να πρωτοκαβαλήσει . :wacko:
H απαγόρευση στα παιδιά λειτουργεί αρνητικά. Αν πεις σε παιδί ΜΗ τότε είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα το κάνει. Το ξέρουμε απο τον ίδιο μας τον εαυτό.
Το επικίνδυνο είναι η περιέργεια. Το άλλο μου χόμπυ με αναγκάζει να έχω όπλα μέσα στο σπίτι. Και παρόλο που τα κλειδώνω με 1000 τρόπους έχουν μάθει τα παιδιά τι είναι, τι κάνουν και δεν έχουν περιέργεια πια (διαπιστωμένο πολλές φορές).
Αν μάθουμε στα μικρά ότι δεν είναι κάτι το εξωπραγματικό τότε θα αποφύγουμε καταστάσεις καβάλας με οδηγό τον Μπάμπη τον σουγιά με το χρέπι και τις καγκουριές....
ΠΑΙΔΕΙΑ!!!!
makis206
15/06/2006, 11:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
ΠΑΙΔΕΙΑ!!!!
Ακόμα δεν ήρθε η δικιά μου η ώρα αλλά όσο το έχω σκεφτεί μέχρι στιγμής θα συμφωνήσω με αυτό !
Για να μην πω οτι θα του/της κάνω και παρέα στην πίστα !:a2:
:lol: :beer: :beer: :lol:
51813
Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
Παντως καλυτερα το παιδί μου να καβαλάει το δικο του μηχανακι...παρα να καθεται συνοδήγός στον κάθε κάγκουρα 15χρονο......:D
:a013: :a013: :a013:
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Η μεγάλη μου (8) της αρέσει αλλά δεν την βλέπω πολύ ζεστή ακόμα...
Ο μικρός (5) έχει 2 ποδήλατα κι ένα ηλεκτρικό σκουτερ
Lucky father (τίποτε δεν πλήρωσες ακόμη...) !!!
Εγώ έχω ήδη "φεσωμένα" 2 ΚΤΜ 50 SX για τα αγόρια και 1 Mallaguti Grizzly Ε για την μικρή !!!
(Και από Σεπτέμβρη πάμε για 125 :sad: ).
sapila racing
15/06/2006, 11:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Lucky father (τίποτε δεν πλήρωσες ακόμη...) !!!
Εγώ έχω ήδη "φεσωμένα" 2 ΚΤΜ 50 SX για τα αγόρια και 1 Mallaguti Grizzly Ε για την μικρή !!!
(Και από Σεπτέμβρη πάμε για 125 :sad: ).
Κι εσυ στους lucky είσαι!
Ωραίος, από μικρά στα χώματα τα έβαλες!
Εγω σαν γνωστός αρχαιολάγνος, έχω ένα original Yamahaki GT80 (σαν πολύ μικρό DT του τότε είναι) του 75-78 που το φυλάω για τα παιδιά.
Εχει και 4 ταχύτητες όμως και δεν ξέρω αν είναι κατάλληλο, οταν ερθει η ώρα θα δούμε.:wave2:
Τα παιδιά όσο μικρότερα είναι τόσο πιο εύκολα μαθαίνουν πράγματα και τους μένουν για πάντα. Καλό είναι λοιπόν να τους μάθουμε σωστή συμπεριφορά και να τους δώσουμε οδική παιδεία γενικότερα.
Πρέπει να μαθαίνουν από μικρά πως να συμπεριφέρνονται είτε ως αναβάτες, είτε ώς αυτοκινητιστές, είτε ως πεζοί.
Έτσι ότι δρόμο και να ακολουθήσει μελλοντικά το παιδάκι μας θα είμαστε σίγουροι για τις σωστές βάσεις που έχει οπότε και δεν θα είναι τόσο επιρρεπές σε "κακές" επιρροές.
Γενικά πάντως είναι δύσκολη η στιγμή για κάθε γονιό όταν το παιδί του ζητάει ή αποφασίζει να πάρει το πρώτο μηχανάκι ή και να οδηγήσει τουτού. Θυμάμαι τη σχετική συζήτηση που είχα με τους γονείς μου και στεναχωριέμαι λίγο.
Παιδιά δεν έχω ακόμη αλλά η αγωνία είναι ίδια για όλους τους γονείς πιστεύω.
maintenance
15/06/2006, 11:43
[B :sad: ). [/B]
ΠΟΤΕ τέτοια μούτρα, για τα παιδιά!:)
Υγεία να έχουνε και να μας (σου) τα τρώνε!
κάνεις ότι δεν θέλεις ε;;;;
:beer: :wave2: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από maintenance
κάνεις ότι δεν θέλεις ε;;;;
Τι να θέλω ρε π@π@ρα ..???
:mad: :D :mad:
Εδώ με τα 50άρια και στα κλειστά κομμάτια με "σπρώχνουν"...
(Και είναι ΜΟΝΟ 11 χρονών) !!!
:lol: :beer: :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
έχω ένα original Yamahaki GT80 (σαν πολύ μικρό DT του τότε είναι) του 75-78 που το φυλάω για τα παιδιά.
Εχει και 4 ταχύτητες όμως και δεν ξέρω αν είναι κατάλληλο, οταν ερθει η ώρα θα δούμε.:wave2:
Λίγο βαρύ για το ύψος της σέλας αλλά, άμα του πάρουν το αέρα, πας σύντομα για αγορά άλλου !!!:lol:
(Αν θυμάμαι καλά, το συγκεκριμένο μηχανάκι είχε το παρατσούκλι "Ο Πέτρος που πάει παντού").
:wave2: :beer: :wave2:
maintenance
15/06/2006, 12:02
Εδώ με τα 50άρια και στα κλειστά κομμάτια με "σπρώχνουν"...
(Και είναι ΜΟΝΟ 11 χρονών) !!!
:lol: :beer: :lol:
ΕΥΓΕ στα παιδιά...
έτσι .............. να μην μας κουνιέσαι....:a9: :a9: :a9:
:beer: :beer: :beer:
sapila racing
15/06/2006, 12:07
Λίγο βαρύ για το ύψος της σέλας αλλά, άμα του πάρουν το αέρα, πας σύντομα για αγορά άλλου !!!:lol:
(Αν θυμάμαι καλά, το συγκεκριμένο μηχανάκι είχε το παρατσούκλι "Ο Πέτρος που πάει παντού").
:wave2: :beer: :wave2:
Δεν το ήξερα οτι είχε και παρατσούκλι!
Καλά που δεν το πήρε τελικά ο ανηψιός μου ο Πέτρος στη Θεσσαλονίκη και το κράτησα για τα δικά μου παιδιά!
Θα πήγαινε παντού και θα τον ψάχναμε :rotflmao: :lol:
για το τι πρέπει να γίνεται με καλύπτουν οι παραπάνω συνάδελφοι μπαμπάδες.
Η μεγάλη (πλέον) κόρη μου, κοντεύει στα 3 και μάλλον προτιμάει τις γουρούνες :-)
Στη μηχανή κάθεται μόνο αν είναι σταματημένη και κρύα . Αν μεγαλώσει κάμποσο το βλέπουμε το παρακάτω...
Η μικρή πρέπει να αρχίσει να μπουσουλάει πρώτα για να δούμε τι θα γίνει :-)
51838
caesarsk
15/06/2006, 14:45
Κυρίες και κύριοι,
Ολοι πάνω κάτω απαντήσατε το ίδιο...Στην πραγματικότητα τα παιδιά όλων μας θα έχουν σχέση με την μηχανή εφόσον εμείς θα συνεχίσουμε να έχουμε σχέση με αυτή.
Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι να αναρωτιώμαστε αν και πότε θα τους έρθει, αλλά έχοντας σας δεδομένο ότι ΟΔΗΓΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ στην Ελλάδα δεν υπάρχει, και από την στιγμή που κανένας ξένος δεν θα μάθει τίποτα στα παιδιά μας...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.
Δεν χρειάζεται να παρακαλάμε να μην τους αρέσει...
η κόρη μου είναι 2 ετών, εδώ και έξι μήνες έχει ένα ηλεκτροκίνητο από το οποίο έχει φάει άπειρες τούμπες μέχρι να το συνηθίσει. Οταν κατεβαίνουμε στο γκαράζ για να πάρουμε το αυτοκίνητο, πρώτα θα σκύψει να κοιτάξει τα λάδια της μηχανής από το ματάκι, και μετά θα μπεί στο αυτοκίνητο. Οταν μπούμε στο αυτοκίνητο, ακόμη και αν φοράω ζώνη, μου επισημαίνει ότι και εγώ φοράω ζώνη.
Ηδη της έχω παραγγείλει ένα mini ΚΤΜ, για όταν γίνει τεσσάρων, ώστε να αποκτήσει την εμπειρία και τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας, και στο τέλος τέλος αν δεν της αρέσει το αφήνουμε στην άκρη.
Πάντως το σίγουρο είναι ένα. Είτε ανεβεί στην δικιά της, είτε στου φίλου της ώς έφηβη, θα ξέρει πως πρέπει να είναι για να είναι προστατευμένη, και πως πρέπει να πηγαίνει για να είναι ασφαλής (όσο ασφαλής μπορείς να είσαι στην εμπόλεμη ζώνη που λέγεται Ελλάδα).
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΟΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ.
51863
ΚΤΜ βρε αθεοφοβε ;;
Χαθηκε κατι που δε χαλαει ;;
Στη μουτζουρα θες να τοχεις το κοριτσι ;;
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
:a19: :a18: :a20: μπαμπάδες ή μάλλον γονείς για φίλιμα... ;) έτσι...
Μου εκανε κατασχεση στη ΖουΖου !!
:eyepop: :eyepop:
51917
καλυτερα να τους μαθουμε οσα γνωριζουμε εμεις οι ιδιοι σαν γονεις παρα να δειξουμε αδιαφορια μπας και δεν καβαλησουνε ποτε !! κατι το οποιο δεν υπαρχει περιπτωση ποτε στη ζωη τους να μη συμβει και να κινδυνευουν απο αγνοια μιας και καπου καπως καποτε θα βρεθουν εστω και ως συνοδηγοι στις 2 ροδες ας φορανε τουλαχιστον το κρανος !
Οποτε ειδικα για τις κορες που ως συνηθως ειναι συνοδηγοι στους καγκουρες τους 15 χρονους με τις sebring (σου σπανε το τυμπανο τουλαχιστον) και ως συνηθως χωρις κρανος και στη μια ροδα ..... καλυτερα να χει το δικο της και να τριβουν τα ματια τους οι καγκουρες παρα να την παρουν στο λαιμο τους και να την αδειασουν πουθενα :nono:
Ετσι οπως τα λες ! Καλυτερα με δικο τους μηχανημα και με παιδεια αναλογη !
:beer: :beer:
hidefnick
16/06/2006, 00:55
pantos o mpampas mias proin, prin polaaaaaaaaaaaa xronia tin estile 3 fores na parakolouthisi tin litourgia tis kiriakis (ke tin perimene apenanti sto kafe giati aristeros gar then empene se eklisies) meta tin pige, san kalos giatros pou itan, 3 episkepsis sta endotera tou kat, ke meta pige ke tis pire to mixanaki pou dialekse aftos. (Poso mou exi lipsi ekino to ER)
Prosopiki mou apopsi ine na ton xoso apo mikro sta xomata, ke pote ston dromo. Otan apofasisi monos tou san enilikas oti theli ke mpori, as to kani. Min geliomaste. Me tosa pou blepoume ke akoume kathimerina, ti simboules na dosis se ena pedi me tis ormones tou sto kokino. Sigoura tou les ti na prosexi, sigoura tou ipografis na bgali diploma otan mpori (o pateras mou to apofasise meta apo 1-2 dikastiria) ke, prosopika toulaxiston, teliono eki.
Ke otan o liomas erthi ke sto stili adiabasto, meta ti kanis??????? (afou ksekiliasis ton lioma enoite) Brizis mipos ton eafto sou pou tou pires mixanaki, i to theoris thelima theou?
Epitrepste mou na exo tin apopsi, oti stin xora pou zoume ine psilosimptomatiko oti kathomaste oli emis ke kanoume tetiou idous theoritikes sizitisis. Oli exoume xasi kapion apo mixani, ite sigeni ite filo. Prosopika then nomizo oti tha antexa na exana ton tsoglano........
PS ton katafera ke kaname ena giro tis pilotis me to Guzzi YEAHHHHHHHHH
Nikoskazer2000
16/06/2006, 03:33
Ο Sniper και ο Oldman με καλύψανε (κι' ας μην είμαι μπαμπάς ακόμη) :D .
Τα παιδιά είναι έξυπνα και καταλαβαίνουν οσο μικρά κι' αν είναι - ξέρω απο τα ξαδέλφια μου -. Χρειάζονται καθοδήγηση σε ολα τα στάδια της ζωής τους.
Ενα απλό "ΜΗ" "ΟΧΙ" ή "ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ..." οταν το παιδί ρωτάει/κάνει κάτι μόνο αντίδραση και επικίνδυνη περιέργεια θα φέρει.
Δώσε του μια ειλικρινή απάντηση και ενα πρακτικό παράδειγμα και θα σε ακούσει, θα καταλάβει. Τότε θα έχεις κερδίσει το παιδί σου!
Δεν αρκεί να κάνεις το παιδί.
Πρέπει και να το μεγαλώσεις...
Να είστε σωστοί με τα παιδιά σας και ολα θα έρθουν στην ώρα τους. :wave2:
Leipsippos
16/06/2006, 13:51
Οσο μεγαλωνω και ερχεται η στιγμη που σκεφτομαι οτι θα εχω παιδια και βλεπω φιλους να εχουν παιδια και τι κοπο κανουν να τα μεγαλωσουν και φιλους στην ηλικια μου (και πιο μεγαλους που εχασα δύο απο μηχανη μεσα στο χειμωνα) και ερχεται η ρημαδα η ωρα και καποιος βλακας (που αναθεμα την ωρα που γεννιοταν) παιρνει την ζωη απο το παιδι και απο τον γονιο μαζι, που του πηρε 20 χρονια να το κανει ανθρωπο το κ*λόπαιδο και το χανει σε μια στιγμη, αναρωτιέμαι αν αξιζει τον κοπο. Αν αξιζει πρωτα απο ολα ολο αυτο το κακο και η τρομαρα του πατερα μου που ειμαι σιγουρος οτι καθε φορα που καβαλαω την μηχανη θα τρεμει το φυλλοκαρδι του. Δεν ξερω αν θα αφησω τα παιδια μου να καβαλησουν μηχανη, εξαρταται απο πολλους παραγοντες, σε 30 χροναι ποιος ξερει να μου πει; Το μονο σιγουρο ειναι οτι εχω αρχισει να το σκεφτομαι σοβαρα αν αξιζει το κοπο να ειμαι καβαλα και τι λουκι εχουν να τραβηξουν αυτοι που θα μεινουν πισω (και καλα να φυγω μια και εξω, αμα μεινω παραλυτος;) Κατι τετοια σκεφτομαι και το παραταω σιγα σιγα το σπορ.
Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
Ke otan o liomas erthi ke sto stili adiabasto, meta ti kanis??????? (afou ksekiliasis ton lioma enoite) Brizis mipos ton eafto sou pou tou pires mixanaki, i to theoris thelima theou?
AN !!! breis ton lioma poy esteile to paidi soy den kaneis tipota giati an kaneis pas esy fylaki kai oxi aytos !!! gia na min xreiastei na briseis ton eayto soy poy toy pires mixanaki ton afineis na doylepsei na mazepsei lefta kai na agorasei mono tou opos akribos ekana ego (oi goneis moy den ebalan dekara gia to diko mou) opote ekei glitoneis tis tipseis. Oso gia to thelima theou pou anafereis pistepse me den yparxei kanenas theos pou na symetexei sto atyxima i oxi..... kai milao ek piras !!!
P.S. sorry gia ta greeklish alla kolise kai den allazei se ellinika
hidefnick
16/06/2006, 15:17
An prosekses ke ego gia enilika egrapsa, opote ta xrhmata dika tou tha ine.
Episis den nomizo oti i siniditi apofasi enos enilika na agorasi mixani tha apalase emena pou to fitepsa to mamouni apo tipsis i efthines. An to epektinoume se alous ethismous nomizo oti tha simfonisis mazi mou.
Oso gia to ti tha kano ston lioma, o kathenas exi tous kodikes tou, ke tin prosopiki estisi dikeosinis. I dikia mou ine afti tou ksenerotou, ke gia polous fobitsiari xesti ke den ksero ke ego ti allo. Alla mexri tou simiou pou trabas tin grammi. Ke o kathe anegefalos pou skotoni aberta kosmo den nomizo oti sinetizete apo ton tropo litourgias tis ellinikis dikeosinis.
(exo prosopiko paradigma anthropou me xarti apo dromokaitio oti prepi na kapnizi gara (dsen thimame gia pio logo) pou exi katharisi 2-3 pezous ke ta dikastiria ton bgazoun ekso)
PS Den tha mou parete leksi gia to pos bgazzis tetio xarti
Εγω παιδες στα 29 μου,ακομα προχτες εξηγουσα στο πατερα μου κατι περιεργα που συνεβεναν στο γκαραζ στα 16 μου,δηλ πως στραβωσε η γκαραζοπορτα του λεω ξερεις?
Απο τον αερα μου λειι
-οχι εγω τη στραβωσα με τη vespa του λεω(που ειχε σε ακινησια πολλα χρονια ο πατερας μου)και αλλα τετοια.
Μου λειι οτι αυτα ειναι βιωματα σου και θα τα εχεις για τα παιδια σου αφου δεν γινετε η αλεπου 100 και τα αλεπουδακια 102.
Μετα απο τη βεσπα και τις 2 μηχανες που πηρα τις πηρα με δικα μου λεφτα πραγμα που με εκανε να τις σεβαστω ως προς την χρηση τους!
Με λιγα λογια δεν του αρεσαν οι μηχανες και δεν μου το μετεδωσε και το αλλο τις πηρα με δικα μου λεφτα και με εκανε να τις σεβαστω αλλα και να μην εχει τυψεις ο ιδιος στο μελλον αν παθω κατι(θεος φυλαξει)πραγμα που ολοι οι γονεις πιστευω τρεμουν τα φιλοκαρδια τους.
Αυτα:wave2:
Age 13+
http://www.dys.gr/fotos1/k3.jpg
Age 13+
http://www.dys.gr/fotos1/k4.jpg
Age 14+
http://www.dys.gr/fotos1/k11.jpg
ki ama to prolavoume...
age 15+
me 748R stis SeRReS :eek: :cry:
egw sta 15 mou kavalaga ena motobecan!! me ta petalia..... :look:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nikoskazer2000
Ο Sniper και ο Oldman με καλύψανε (κι' ας μην είμαι μπαμπάς ακόμη) :D .
Δώσε του μια ειλικρινή απάντηση και ενα πρακτικό παράδειγμα και θα σε ακούσει, θα καταλάβει. Τότε θα έχεις κερδίσει το παιδί σου!
Δεν αρκεί να κάνεις το παιδί.
Πρέπει και να το μεγαλώσεις...
Να είστε σωστοί με τα παιδιά σας και ολα θα έρθουν στην ώρα τους. :wave2:
Eτσι ακριβως! +1
Με καλυψες, ας τα δωσουμε την σωστη
παιδεια να γινουν λιγο καλυτερα απο εμας.
:)
δυστηχώς ΔΕΝ αρκει η παιδεία που του δίνεις....
Ένας ΠΟΛΥ σημαντκός παράγωντας είναι οι παρέες, και η "παιδεία" που επικρατεί στους χώρους που γυρνάει... σχολείο-παρέες-βόλτες ... κλπ
Και αυτό βέβαια πάντα σε συνάρτηση με τον χαρακτήρα του παιδιού, τα ΔΙΚΑ του χαρακτηριστικά κι όχι τα επίκτητα. Ανάλογα μ' αυτόν, οι εξωγενείς επιρροές μπορούν απο το να αλιώσουν-παραμορφώσουν έως το να αμφισβητούνται τα στοιχεία που έχει πάρει από την οικογένειά του.
Σταθμός η εφηβεία όπου όλα αλλάζουν, ΟΛΑ τιθονται επί αμφισβήτιση!
(...άντε να δουμε τι άλλο μας περιμένει :eyepop: )
powerphot
28/06/2006, 08:43
Υπάρχει κι η άλλη πλευρά!:rolleyes:
Όταν ένα παιδί γενιέται "επάνω σε 2 ρόδες,
μεγαλώνει επάνω σε 2 ρόδες,
παίζει επάνω σε 2 ρόδες,
ανεβαίνει επάνω σε 2 ρόδες που είναι παρκαρισμένες στην πιλωτή,
σπάει τους καθρέφτες και τα φλασάκια μαζί με τα άλλα "διαολάκια" της γειτονιάς,
και γενικά μεγαλώνει βλέπωντας τις 2 ρόδες να πηγαινοέρχονται στο σπίτι, τότε......
......υπάρχει κι η άλλη όψη.
ΤΩΡΑ είναι μανιακός με....τα αυτοκίνητα!:winka: :lol:
να πω κατι?
ΡΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ????????
!!!!!!!!!!!!!!!!
δε το περιμενα
ρε .......ΦΟΒΕΡΟ Ε?
ο πατερας μου οδηγει μηχανη πριν εγω εμφανιστω στο μυαλο του σαν ιδεα
και η μητερα μου μηχανακι
τα πιο παλλια μηχανακια που θυμαμε ηταν ενα CM400 kai ena τσαλακι της μητερας μου
θυμαμε με εβαζε ο πατερας μου πανω στη μηχανη μπροστα και kρατιομουν απο το τιμονι
οτι κραζουμε εμεις σημερα για τα παιδια (αναμνησεις ομως που ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΧΩ σωστες η λαθος)
μια μερα πεταχτηκε ενα αμαξι και εγω ημουν δεν ημουν 7 χρονων
(ειναι το μοναδικο που θυμαμε απο τοσο μικρη ) και τρομαξα και οπως κραταγα το τιμονι το μετακινισα δεξια
ακομα θυμαμαι πως μου φωναξε ο πατερας μου
αχαχαχα δε θα το ξεχασω ποτε....
οταν δε πηρε την drag star πριν 10 χρονια και γυαλιζε και ερχωταν να με παρει απο το σχολειο καμαρωνα σαν παγωνι το λεω και ολα τα παιδια με κοιταγαν καλα καλα lol: :lol:
τες πα το θεμα ειναι οτι αναιβενω σε μηχανες απο πολυ μικρη λογω των γονιων μου...κια φυσικα δεν αργησα να ζητησω μηχανακι
η απαντηση ηταν καταπελτης
θες μηχανακι?πολυ ωραια τελειωσε το σχολειο δουλεψε και παρε μονη σου................
.....................................
ετσι και εγινε.....και επειδη σπουδαζα και δουλευα για εξευτιλιστικα ποσα πηρα το πρωτο μου μηχανακι στα 22...ενα typhoon 125 δεκαετιας χρεπι με 500 ευρο....ακομα το εχω...το λατρευω.....ειναι δικο μου
και μετα πηρα το freewind παλι μονη και μετα το Ζ και γενικα οι γονεις μου δε μου λενε τιποτα αλλα δεν βοηθανε και σε τιποτα
καλα μην ειμαι και υπερβολικη το ταιφουν το εχει φτιαξει ο πατερας μου ουκ ολιγες φορες
:smokin:
το θεμα ειναι οτι και ο αδελφος μου ξυπνησε μια μερα και ειπε θελω μηχανακι
και πηρε την ιδια απαντηση και πηγε και αγορασε με 200 ευρο ενα glx 50ri ΧΡΕΠΙ και πηγαν και του πηραν ενα σκουτερ.....:nono: αδικια ε?ισως....ισως παλι να επρεπε να το κανουν ετσι γιατι εγω δεν εξυνα γονατο στην πειραικη....ειναι πιο επιφοβος... :lol:
εγω τι θα κανω?
οτι καναν και σε μενα οι γονεις μου αν ειναι συμφωνει ο αντρας μου παντα δεν θα ειναι μονο δικα μου τα παιδια (αν θελει ο Θεος να αποκτησω καποτε)
H.A.Balafoutre
28/06/2006, 14:15
Το είπαν και κάποια παιδιά πιο πάνω.
Μεταλαμπαδέψτε στα παιδιά σας τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή. Είτε ώς πεζοί, είτε ώς οδηγοί ποδηλάτων, μηχανών, αυτοκινήτων. Κι ας γίνει πιλότος αεροπλάνου που λέει ο λόγος.
Αυτό έχει σημασία και όταν αποκτήσω παιδιά αυτό θα κάνω.
Αν θα καβαλήσει ή όχι, από μόνο του ή όχι, αν θα έχει ατύχημα (μακριά από όλους μας) ή όχι είναι αδιάφορα διότι η ζωή είναι απρόβλεπτη καλώς ή κακώς.
Το θέμα είναι να ξέρει να σέβεται κανόνες και αρχές ζωτικής σημασίας για το ίδιο και τους άλλους. Κι αυτό το μαθαίνει κάθε παιδί στο σπίτι του από τους γονείς του.
Ακόμη θυμάμαι όταν πολύ μικρός (πρίν ακόμη πάω νηπιαγωγείο, ναί, τόσο μικρός) ο πατέρας μου για να περάσουμε το δρόμο πεζοί μου έλεγε, "κοίτα πάντα και δεξιά και αριστερά να δείς αν έρχεται κανείς και αν δεν έρχεται περνάς." Και δεν είχα κανένα πρόβλημα να πάω μόνος μου στο νηπιαγωγείο με τα πόδια μόνος μου σε αστικό περιβάλλον με ελαφριά είναι η αλήθεια κίνηση στους δρόμους. Οπότε και σήμερα στις σύγχρονες αστικές ζούγκλες αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία η σωστή κατεύθυνση των γονιών και μάλιστα εσείς που είστε και μοτοσικλετιστές με προφανή και αρκετή εμπειρία επί του θέματος.
Αρκεί να σας πω πως η μάνα μου, ακόμη και τώρα που στα 28μου αγόρασα μηχανή, μου έλεγε τα δικά της. Όταν όμως με είδε με φούλ εξοπλισμό, δερμάτινα και τα ρέστα, απλά έκανε τουμπεκί. Σοκαρίστικε με την εικόνα της στολής και την προστασία που προσφέρει, για τα δικά της μάτια της μάνας που δεν ξέρει και μόνον ακούει διάφορα. Τις προάλες δε σε test ride που είχα πάρει, έριξε αγιασμό........στο μοτόρι τέσπα, εγώ μια χαρά το καβάλησα και το παρέδοσα, μακάρι και οι επόμενοι να μην πάθουν το παραμικρό.
Να είστε καλά με υγεία.
Leipsippos
28/06/2006, 14:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI z750
και πηρε την ιδια απαντηση και πηγε και αγορασε με 200 ευρο ενα glx 50ri ΧΡΕΠΙ και πηγαν και του πηραν ενα σκουτερ.....:nono: αδικια ε?ισως....ισως παλι να επρεπε να το κανουν ετσι γιατι εγω δεν εξυνα γονατο στην πειραικη....ειναι πιο επιφοβος... :lol:
Ξερεις Ευη, αν ειναι να ειναι καβαλα σε ενα μηχανακι το παιδι σου και να κινδυνευει, τουλαχιστον να μην σκοτωθει επειδη ειναι τελειως σαραβαλο το μηχανακι. Αφου δεν μπορουσαν αν το αποφυγουν οι ανθρωποι τουλαχιστον πηραν κατι το οποιο θα ειχε πιστευω λιγο καλιτερα φρενα και στριψιμο, να μην ειναι διτροχη νεκροφορα , και καλα εκαναν.
Ο φαδερ, οταν ειδε το ΚΤΜ διπλα στο ΚΛΕ με τους διπλους δισκους μπροστα συμπληρωσε μονος του τα υπολοιπα παρολο που δεν ηθελε να ειμαι καβαλα σε μια μηχανη. Τουλαχιστον ας ειμαι καβαλα σε μια καλη (οδικη συμπεριφορα=ασφαλεια εδω) μηχανη!
Απο την αλλη μου ζητησε φιλος να τον βοηθησω στην αγορα και φοβαμαι να σου πω την αληθεια γιατι αν εχει καποιο ατυχημα θα το εχω βαρος οτι τον βοηθησα εγω να μπει (ξανα) στο χωρο. Τωρα καταλαβαινω ενα φιλο που του ειχα ζητησει να βοηθησει στο πρωτο μηχανακι με δανεκα και δεν εδωσε , παροτι μηχανοβιος χρονια και αυτος, γιατι φοβοταν για μενα.
Ειναι περιπλοκο το θεμα.
Leipsippos
28/06/2006, 14:32
ΥΓ Δεν εχω παιδια, εχω μικροτερη αδερφη ομως, και οταν μου ειπε οτι αν παρω BMW Dakar θα μαθει και αυτη μηχανη για να την καβαλαει, απλα πηρα το ΚΤΜ, οχι γιατι την ηθελα ολη δικια μου, αλλα φανταζεσαι να παθει κατι; Χωρις να φταιει αυτη, ειναι απο τις καλες οδηγους αυτοκινητων μεχρι στιγμης.
ktm640lc4
03/07/2006, 13:14
Μεγαλο θεμα.
Βασικα αν με αξιωσει ο θεος και φτασω σε αυτην την ηλικια και εχω και παιδια, προσωπικα δεν θα τον/την προτρεψω να παρει μηχανη.
Μαλλον το αντιθετο θα κανω. Εν'ολιγης δεν θα ηθελα τα παιδια μου να εχουν μηχανη.
μεγάλη συζήτηση άνοιξες.δεν μπορώ να πω τι θα έκανα σαν γονιός...θα πω όμως τι έκανε ο πατέρας μου!
λοιπόν ο EXTRA LARGE (όπως τον λέω, φαντάζεστε γιατί...) ήταν παλιός μηχανάκιας είχε ένα σάκς καθαρό πειραγμένο (600 κ.εκ.) και έτρεχε και σε αγώνες (χώμα) τοπικού χαρακτήρα!
όταν ήμουν 5 χρονών πούλησε τη μηχανή (άγνωστος ο λόγος, πάντως δεν παραδέχεται ότι την έδωσε επειδή ήμουν πλέον στη μέση εγώ) και αγόρασε ένα παπάκι honda c50 στρογγυλοφάναρο.
εγώ όμως σε ηλικία 13 χρόνων καλοέβλεπα το παπί, του έβγαλα το παρπρίζ κι άρχισα να το παίρνω κρυφά βόλτες στη αυλή (επαρχία γαρ), υπό την εποπτεία της γιαγιάς...!!!από τα 14 κυκλοφορούσα με το c50 και στα 16 ή 17 μου αγόρασαν το supra (ανταμοιβή για τους καλούς βαθμούς στο σχολείο...).σήμερα καβαλάω fz6-s αγορασμένο με δικά μου φράγκα και μια μικρή βοήθεια.
το ερώτημα είναι : ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΙΔΙΟ???
Α και ξέχασα να σας πω ότι όταν είδε τη μηχανή λέει στη μάνα μου : 'πω ρε, τι μηχανάρα πήρε το τσογλάνι?λές να πάρω κι εγώ μία?'
:rotflmao: :rotflmao: :lol: :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Jo.Da.
Α και ξέχασα να σας πω ότι όταν είδε τη μηχανή λέει στη μάνα μου : 'πω ρε, τι μηχανάρα πήρε το τσογλάνι?λές να πάρω κι εγώ μία?'
:rotflmao: :rotflmao: :lol: :rotflmao: :rotflmao:
Ωραιος ο μπαμπας............;) :beer: :beer:
Δεν ξερω αν είναι γονίδιο ή οχι αλλά παντως είναι αρρώστεια.........και αμα κολλήσεις........δε φευγει ποτε....!!!!
Εγώ πάντως για κάποιο άλλο λόγο προβληματίζομαι που και που.
Δεν έχω πειστεί ότι είμαι ικανός να αναθρέψω παιδιά με κριτική ικανότητα, ανοιχτό μυαλό, αλλά και νεύρο (πχ θέλει κάποια κότσια εκτός από έλεγχο για να οδηγείς μηχανές κάποιων αλόγων στα όρια του στροφόμετρου τους) ώστε να μπορώ να πώ ότι θα είναι μεν ικανοί, ιδιαίτεροι, και μοναδικοί άνθρωποι, αλλά θα μπορούν να μεταδίδουν την όποια γνώση και εμπειρία τους από τη ζωή στους άλλους εύκολα, χωρίς περιττούς εγωισμούς και χωρίς να δίνουν πολλή σημασία σε αρνητικές καταστάσεις/επιπτώσεις -πχ η δική μου μαζοχιστική αίσθηση ότι και καλά οι άνθρωποι όταν συνεργάζονται (ακόμα και σε μία συζήτηση) καταφέρνουν τα πάντα μπορεί να ακούγεται εκτός πλανήτη σήμερα...
Δεν είναι τα φράγκα, είναι το (ίσως) γεγονός ότι κατευθυνόμενες καταστάσεις επηρεάζουν κατά πολύ το σύγχρονο άνθρωπο (ναι zireous, μετά από 15 χρόνια που κάπνιζες, κατάλαβες ότι ήταν μαλακία και το έκοψες, νωρίς νωρίς), και το μόνο που θα μπορούσε να με στείλει σε βαριά κατάθλιψη (είπαμε τον zireous δεν τον παίρνει από κάτω με τίποτα), είναι τα παιδιά μου να γίνονται υποχείρια της κάθε ελεεινής συνήθειας, συμπεριφοράς, νοοτροπίας, και τρόπου σκέψης που μπορεί να κολλήσουν στο σχολείο, στο σπίτι, στο κάθε κωλομέρος που πουλά τη μπομπίτσα του ο κάθε κανίβαλος και τους παίζει αηδίες, ενώ εγώ λόγω δουλειάς (κυρίως), αδυνατώ να εντοπίσω τα συμπτώματα, και βλέπω τα αποτελέσματα ή περιμένω "ειδικούς", να μου πουν ότι ξέρετε το παιδί σας θα το πάρουμε στη τάδε ειδική κλινική και αφού καταστρέψουμε τη δισκοθήκη του (κακές επιρροές), θα το βάλουμε στην αυλή να χοροπηδάει ότι είναι καλά για κάμποσο, μέχρι να βγεί να κάτσει στο κώλο του για λίγο, και μετά να κρύβει το stuff καλύτερα -το τελευταίο είναι παρμένο από τη ζωή ενός φίλου που χάθηκε παλαιότερα, που άν και εγώ ήμουν καλύτερος φίλος ίσως ζούσε...
Τώρα τι μου λες για μηχανές, σιγά το πρόβλημα... Να θυμάσαι ότι αν πραγματικά σου αρέσουν, πρέπει τα μάτια σου να είναι πάντα ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΑ, και το μυαλό καθαρό, και αυτό σημαίνει οτι οτιδήποτε εμποδίζει αυτές τις σωματικές λειτουργίες, πρέπει να μένει έξω.
Κατά τα άλλα κάπου κρατάω σημειώσεις από αυτά που βρίσκω σχετικά με την ασφάλεια, δες εδώ:
http://www.freewebs.com/zireous/gr_moto_brc.html
και εδώ:
http://www.freewebs.com/zireous/gr_moto_links.html
Είναι ένα θέμα το οποίο με βασανίζει πάντα, έχουμε δύο παιδία, ένα γιο 9 ετών και μία κόρη 2 ετών. Ο μικρός ακόμα δεν πολυενδιαφέρεται για τη μηχανή αλλά αντιθέτως τη βόλτα τη χαίρετε.
Προσπαθούμε και μέσα στο αυτοκίνητο και πάνω στη μηχανή να τους περάσουμε και να τους δασκαλέψουμε στα θέματα ασφαλείας και προσοχής που πρέπει να έχουν.
Στο θέμα τώρα αν είναι και μας ζητήσουν κάποια μέρα μηχανή σαν επιρροή πιστεύω ότι θα έχω παίξει και εγώ κάποιο ρόλο στην επιθυμία τους αλλά πιο πολύ πιστεύω είναι το «μικρόβιο» , εγώ δεν είχα κανέναν δικό μου με μοτο , σε κανενός δεν έκανα βόλτα πιτσιρικάς, αν το έχεις το μικρόβιο το έχεις!
Σε περίπτωση όμως που μου ζητήσουν έχω δώσει μία υπόσχεση, πρώτα αυτοκίνητο και μετά μηχανή. Πρώτα το αυτοκίνητο για να πάρει μια ιδέα το τι είναι δρόμος, τι είναι μποτιλίαρισμα, τι είναι σεβασμός και μετά μπορεί.
Ενας τρόπος να διδαχθεί τη συμπεριφορά του δρόμου με ασφάλεια.
δηλ.θα περιμένει μέχρι τα 18 για να πάρει αυτοκινητο....
και στο σχολείο, στο λύκειο, στα 15 και στα 16 του.... τι θα κάνει?
Καλά είναι όλα αυτά που λέτε, και για την παιδεία και γι' αυτά που προσπαθέιτε να τους περάσετε.... μεγαλώνοντας όμως και μπαίνοντας στην εφηβεία (αν δεν 8υμάστε κι από τους εαυτούς σας) θα δείτε πως αλλάζουν τα πάντα και πως πρωταρχικό ρόλο αρχίζουν να παίζουν οι παρεές και οι επιρροές του περιβάλλοντος, του δικού τους περιβάλλοντος...
Δεν είναι απλά τα πράγματα, ούτε όμως και παρα πολύ δύσκολά.... με σταθερότητα, βάσεις αλλά και ευκαιριές που πρέπει να ανακαλύπτεις/δίνεις σύμφωνα πάντα με τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους!! ... κάτι καταφέρνεις.
ΜΕΓΑΛΗ σημασία όμως, πέρα από κάθε παιδεία και περιβάλλον, έχει ο σπόρος, ο χαρακτήρας του ίδιου του παιδιού....
(άλλο να σου σκάσει πχ. κάνας κριός, λιοντάρι κλπ, κι αλλό κάνας παρ8ένος@!!!)
ΚΑΙ βέβαια ό χρόνος που έχεις επενδύσει στο παρελθόν αυτό που θα συνεχίσεις να τους δίνεις στο παρόν κι αυτός που σκοπέυεις να μοιραστείς μαζί τους στο μέλλον
Απ' το να τον δω στα 16 να μου ρθει με κανα ζετακι, προτιμω στα 3 του να καβαλαει στο μηχανακι μου με κρανος και μπουφαν(σαν συνοδηγος)και στα 16 χρονια ζωης του να εχει και εμπειρια 13χρονων.:lol:
Προχτες στο καραβι που γυριζα απο διακοπες, μου λεει :
Μπαμπα οι μηχανοβιοι γιατι βαζουν ετσι τα μηχανακια τους.:rotflmao:
Και εχτες πηγαινα μπροστα με την μηχανη και πισω ερχοταν με την μανα του με αυτοκινητο.
Ειχα περασμενο το κρανος στο χερι μου επηδει πηγαινα κοντινη αποσταση.Μολις σταματησαμε ξερετε τι μου ειπε?
Ντλοπη σου που δεν φολας το κλανος.:eyepop:
Αρχικά δημιουργήθηκε από 888
δηλ.θα περιμένει μέχρι τα 18 για να πάρει αυτοκινητο....
και στο σχολείο, στο λύκειο, στα 15 και στα 16 του.... τι θα κάνει?
Καλά είναι όλα αυτά που λέτε, και για την παιδεία και γι' αυτά που προσπαθέιτε να τους περάσετε.... μεγαλώνοντας όμως και μπαίνοντας στην εφηβεία (αν δεν 8υμάστε κι από τους εαυτούς σας) θα δείτε πως αλλάζουν τα πάντα και πως πρωταρχικό ρόλο αρχίζουν να παίζουν οι παρεές και οι επιρροές του περιβάλλοντος, του δικού τους περιβάλλοντος...
Δεν είναι απλά τα πράγματα, ούτε όμως και παρα πολύ δύσκολά.... με σταθερότητα, βάσεις αλλά και ευκαιριές που πρέπει να ανακαλύπτεις/δίνεις σύμφωνα πάντα με τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους!! ... κάτι καταφέρνεις.
ΜΕΓΑΛΗ σημασία όμως, πέρα από κάθε παιδεία και περιβάλλον, έχει ο σπόρος, ο χαρακτήρας του ίδιου του παιδιού....
(άλλο να σου σκάσει πχ. κάνας κριός, λιοντάρι κλπ, κι αλλό κάνας παρ8ένος@!!!)
ΚΑΙ βέβαια ό χρόνος που έχεις επενδύσει στο παρελθόν αυτό που θα συνεχίσεις να τους δίνεις στο παρόν κι αυτός που σκοπέυεις να μοιραστείς μαζί τους στο μέλλον
Έστω και στα 18 του χρόνια! εγώ δεν κακόπεσα ξεκινώντας ετσι! Επιρροές απο τρίτα άτομα και παρέες είναι στο χέρι μας να μήν περάσουν εύκολα και να μήν παίζουν πιο σημαντικό ρόλο...υπάρχουν και χειρότερα πράγματα να του μάθουν οι "φίλοι". Σαν πατέρας παλεύω κάθε μέρα να του μάθω το σωστό και το λάθος. Παλέυω να του δίξω οτι εκτος απο πατέρας είμαι και φίλος, εκτός απο πρότυπο είμαι και άνθρωπος, εκτός απο φίλος είμαι και κολλητός! Θα μου πείτε είναι δύσκολος ρόλος φίλος-κολλητος για εναν πατέρα...ελπίζω παντως!
Και θα συμφωνήσω μαζί σου , όλα είναι θέμα χρόνου και ποιότητας όμως! γιατί χρόνο να έχω και να παίζω PLAYSTATION μαζί του δεν το θέλω..προτίμω μία 10 λεπτη κουβέντα μαζί του παρά αυτό που βλέπω συχνά.
Χαρακτήρας έχει το παιδί αλλα και διαμορφώνεται απο τους γονείς..οτι σπέρνεις...θερίζεις!