Σύνδεση

View Full Version : downhill...

wild_cat/anima
16/06/2006, 12:42
καθως θεωρώ ιεροσυλία να ανοίγουμε συζήτηση περι ορθογραφίας σε ένα ποστ που περιγράφει το θάνατο συναδελφου μοτοσυκλετιστή ......
ανοίγω αυτό το ποστ για να σου πω πως..
όσα πτυχία κι αν διαθετει κάποιος κι όσο καλός κι αν είναι στην ορθογραφία .....καμμια αξία δεν έχει αν εκτός από τη μόρφωση δεν διακατέχεται κι από παιδεία.
όσο για τα φόρα, είναι ελευθερος να γράφει ο καθένας όπως θέλει,εκτός αν εσένα σου ζήτησαν πτυχίο αει για να σου επιτρεπει η εγγραφή .
αν θέλεις να βλεπεις κειμενα με σωστή ορθογραφία και γλώσσα καλύτερα διάβασε Παπαδιαμάντη κι όχι moto.gr.

costas81
16/06/2006, 12:45
παράθεσε βρε και ένα σχετικό λινκ να καταλάβουμε που αναφέρεσε!!!!

wild_cat/anima
16/06/2006, 12:47
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=24370&perpage=15&pagenumber=2

sniper
16/06/2006, 12:50
Καλυτερα στους προβληματισμούς..

αν και το βλέπω για τις διαμάχες σε λίγο..

wild_cat/anima
16/06/2006, 12:54
whatever u want sniper!

GIXXERAKIAS
16/06/2006, 13:05
+10000000 :nono: :nono: Ειχε πολυ λιγη σημασια αυτο που διαβαζεις και πως αυτο ειναι γραμμενο (πχ ορθογραφικα λαθη)ο ανθρωπος που δεν ειναι πλεον κοντα στην οικογενεια του απο καποια ηλιθιοτητα δεν τον πειραξε???αυτο ειχε μονο να πει??οπως ειπε πιο πανω και η Βανεσσα(νομιζω οτι σε λενε ετσι?)ας διαβαζει ΜΟΝΟ παπαδιαμαντη κλεισμενος στον κοσμο των παραμυθιων του!!!εδω ειναι ο αληθινος κοσμος και χανονται καθε μερα παλικαρια και κοπελιες,γιατι?γιατι δεν υπαρχει σεβασμος στον συνανθρωπο μας,ψυχες ειμαστε ολοι και καποτε ολοι θα πεθανουμε,ειτε μας αρεσει η οχι,απλα ειναι βλακεια να χανομαστε ετσι αδικα και μας λεει ο αλλος οτι δεν το διαβαζει γιατι εχει ορθογραφικα λαθη??το νοημα θα κοιτας και το συναισθημα που προσπαθει να σου περασει,μην κολλας δεν ειμαστε ολοι Μπαμπινιωτες,ουτε αριστοι ορθογραφοι,ελπιζω να εχει ηδη μετανιωσει για αυτο που ειπε,να ηταν απλα μια κακια στιγμη:wave2: :wave2:

Leipsippos
16/06/2006, 13:12
Εγω που εχω μια ελφρα μορφη δυσλεξιας ακια ολο τα μπερδευω τα γραμματα ακι ποτε δνε εχω κατεφερει αν γραψω σωστα το ακι ακι το αν , αν συνεχισω αν γφραφω;;

wild_cat/anima
O πληθυντικός του"Μπαμπινιώτης" κάνει "Μπαμπινιώτιδες" :p

:sick: :wacko:

:rotflmao: :lol: :lol: :rotflmao: :lol:
:wave2:

υγ: βανέσσα με λενε!

sniper
Αρχικά δημιουργήθηκε από wild_cat/anima
whatever u want sniper!

Δεν ειναι καλό πράγμα η υπερβολή

:smokin:

wild_cat/anima
16/06/2006, 13:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από Leipsippos
Εγω που εχω μια ελφρα μορφη δυσλεξιας ακια ολο τα μπερδευω τα γραμματα ακι ποτε δνε εχω κατεφερει αν γραψω σωστα το ακι ακι το αν , αν συνεχισω αν γφραφω;;
u r not the only 1!:cry: :cry: :cry:

Cpt. Haddock
16/06/2006, 13:24
ποστ εκ μεταφοράς απο το άλλο thread

Προς downhill

Αρχικά δημιουργήθηκε από downhill
Δαιν εχοισ κε αδηκω.Χανομασται,στα κικλοματα του δυχτυου,στους δρωμους...ο θαιως σοζοι τιν βασσηλησα,γιατοι όχοι κε εμμας;

Μπορείς απλά να παραδεχτείς οτι είχες άδικο να επιμένεις για θέματα ορθογραφίας σε ποστ τέτοιας δυσάρεστης θεματολογίας.

Μπορείς και να μην το παραδεχτείς φωναχτά αλλά να μην το συνεχίσεις...

Μπορείς να διαλέξεις την εύκολη λύση: φτηνή ειρωνία, από το πιο πάνω ανορθόγραφο κείμενο - κακέκτυπο του Μποστ, έως την νέα υπογραφή σου...

Επέλεξες την εύκολη λύση...

Δεν πειράζει, μην κουράζεσαι κιόλας.

Το άσχημο της ιστορίας είναι οτι και δίκιο να έχεις για το ζήτημα της ορθογραφίας, το έχασες...

Αν και, αλοίμονο αν το όποιο φορουμ απέκλειε άτομα που, για τους όποιους λόγους, είναι ανορθόγραφοι.

Διότι, απο τέτοια απλά - φαινομενικά - πράγματα εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού, πρώτα αποκλείουμε τους ανορθόγραφους, μετά τους φαλακρούς (όχι τον Bartlal :wacko: ), μετά τους κοντούς, τους μαύρους κλπ κλπ...

Και η συνέχεια γνωστή...

Arbeit macht Frei...

:smokin:

Leipsippos
16/06/2006, 13:24
Πλακα κανω ... δεν εχω δυσλεξια, απλα βιαζομαι και δεν κοιταω τι γραφω τις πιο πολλες φορες, εχω ομως φιλους οι οποιοι εχουν (με εναν μαλιστα παραλιγο αν φαμε αποβολη γιατι μου ειχε δωσει το γραπτο του στο γυμνασιο να του το διορθωσω και μας πιασανε αλλα εκει φανηκε το προβλημα και την γλυτωσαμε) παντως το θεμα ορθογραφια εδω μεσα οντως βγαζει ματια απο μερικους, δεν ειναι κακο ομως, γιατι ερχονται σε επαφη με τους περισσοτερους απο εδω που γραφουμε σε ενα καλο επιπεδο και το ματι πλεον συνηθιζει στη σωστη τοποθετηση των γραμματων.
Δεν ειναι αναγκη αν μπορουμε να διακαιολογησουμε οτι το γ προσωπο πληθυντικου αοριστου του ρηματος συγχωρω παιρνει χρονικη προαυξηση και μπλα μπλα ... μονο να το βλεπεις πως ειναι το σωστο, απο την επαναληψη το μαθαινεις.
Οσοι δεν μπορουν να διαβασουν τι να κανουμε τωρα, οπως ανεχομαστε τους ανορθογραφους θα δεχτουμε και τους περιοριμσενης εγκεφαλικης λειτουργιας που μπορουν να αντικαταστησουν τα γραμματα για να βρουν την λεξη που πρεπει.

Δεν αναφερομαι προσωπικα σε καποιον, μη δω ποστ με τσαντισμενες φατσες, γενικα μιλαω, αυτο ειναι και αυτο που συμβαινει και στις δυο περιπτωσεις στο κατω κατω. Το μυαλο τα κανει μανταρα.

adam_tsouk
16/06/2006, 13:31
εγω παλι, το θεωρω γελοιο να την "λες" σε αποιον επειδη ΙΣΩΣ δεν ειχε την δυνατοτητα να μαθει γραμματα.

οσο γελοιο και αν σας φαινεται αυτο στην εποχη μας ξερω ατομα που τους εχει συμβει και καθε αλλο παρα απαξιωτικα τους βλεπω!

ΕΛΕΟΣ πια! ο καθενας προσπαθει!

εαν εσας σας κανει καλυτερους να ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ γιατι στην πραγματικοτητα αυτο γινεται, τους οσους δεν ξερουν ορθογραφία ειστε γελοιοι...

Οσο για τον downhill, τι να πεις, βρηκε τη χειροτερη δυνατη περιπτωση για να πει.... αυτο τεςπα που ηθελε να πει...

Και μετα; ε, τι άλλο; λος πουλος....

Leipsippos
16/06/2006, 13:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από adam_tsouk
εγω παλι, το θεωρω γελοιο να την "λες" σε αποιον επειδη ΙΣΩΣ δεν ειχε την δυνατοτητα να μαθει γραμματα.

οσο γελοιο και αν σας φαινεται αυτο στην εποχη μας ξερω ατομα που τους εχει συμβει και καθε αλλο παρα απαξιωτικα τους βλεπω!

+1

Εκει δειχνεις οτι εσυ οντως εχεις μαθει 5 πραγματα απο την στιγμη που λες οτι ξερεις. Αλλιως δεν εχεις διαφορα απο αυτο που κοροιδευεις.

Ο downhill πιστευω διαλεξε λαθος κειμενο να το θεσει (ή θέση) μαλλον τιθεται (ή τιθετε) αλλο θέμα εδω!!! :) :) :) :)

OldMan
16/06/2006, 13:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Αν και, αλοίμονο αν το όποιο φορουμ απέκλειε άτομα που, για τους όποιους λόγους, είναι ανορθόγραφοι.

Ρε Ηλία...

Συμφωνώ απόλυτα με την Μπεργκμανική προσέγγιση του θέματος (άσχετο αν δεν τον γουστάρω...:lol: ), αλλά πες μου ειλικρινά αν είσαι διατεθειμένος να σκεφτείς για να ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ σε κάποιο ερώτημα ή να σκεφτείς ΚΑΙ για να ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ την ερώτηση ???

Αφήνω έξω την συνήθως απαντούμενη περίπτωση όπου το ανορθόγραφο κείμενο διακρίνεται επίσης και για το "ιδιόρυθμο" συντακτικό του.

Ειδικότερα εσύ (λόγω πρόσβασης στην "Ζώνη") βλέπεις τι γίνεται από "φρικαλέα" γραπτά - τα οποία "σφάζονται" εν τη γεννέσει τους (αρκεί να μην τον ψιλομπαίρνουν μερικοί.. :lol: ) και των οποίων οι δημιουργοί επανέρχονται δριμύτεροι και "τσαμπουκαλεμένοι").

Είχα καθόλου αυστηρό ύφος ή παπάρια...???
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

sniper
16/06/2006, 13:52
Nα πω ότι τα γράφαμε με μολυβι, πάει καλά.....

Αλλά με υπολογιστές και με Word που πιάνει το 95% των ορθογραφικών.....

ε τότε καλά θα ήταν να μην βλέπουμε χοντρά ορθογραφικά.... γενικότερα μιλάω....

Δεν την λέω σε κάποιον που δεν ξέρει (λες κι εγώ ξέρω..... Πρακτικό Αρρένων τελείωσα :lol: )

Αλλά όπως προσπαθούμε για κάποια άλλα πράγματα καλά θα ήταν να προσπαθήσουμε και γι αυτό....

Cpt. Haddock
16/06/2006, 13:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Είχα καθόλου αυστηρό ύφος ή παπάρια...???
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Κάτι έγινε...

:lol: :lol: :lol:

Ναι ρε συ, σύμφωνοι, πολλά κείμενα "βγάζουν μάτι" τόσο ορθογραφικά όσο και συντακτικά..

Αλλά τι να κάνεις;

Εγώ συμφωνώ στην προσπάθεια να εκφραζόμαστε (γραπτά και προφορικά) όλοι μας καλύτερα. Απο αυτή την άποψη το ποστ του "κατηφόρα" :lol: θα είχε τα δίκια του, αν είχε τεθεί σε άλλη φάση... (ήταν τελείως άτοπο εκεί που τέθηκε)

Υπάρχουν άνθρωποι που γράφουν/μιλάνε "άτσαλα" (ευγενικό, ε; ) είτε γιατί βαριούνται, είτε γιατί ΔΕΝ κατάφεραν να μάθουν.

Οι μεν πρώτοι ναι, "σφάξιμο", οι δεύτεροι όμως; (θα μΕ πεις, "που να το ξέρω ρε μαστορα;")

Εν κατακλείδι, εγώ απλά είμαι εναντίον των αποκλεισμών.. .ΚΑΘΕ έιδους

:wave2: :beer: :wave2:

Λείπει κι ο Sonic ρε π@@στη μου!

:rotflmao: :rotflmao:

adam_tsouk
16/06/2006, 13:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper

Δεν την λέω σε κάποιον που δεν ξέρει (λες κι εγώ ξέρω..... Πρακτικό Αρρένων τελείωσα :lol: )

Αλλά όπως προσπαθούμε για κάποια άλλα πράγματα καλά θα ήταν να προσπαθήσουμε και γι αυτό....

προσωπικα εαν ηθελα να γραψω ενα τετοιο κειμενο, το τελευταιο πραγμα που θα σκεφτομουν θα ηταν το word κ η ορθογραφια μου... :wave2:

(και εξακολουθω να εχω την εντυπωση οτι απο λαθος εγραψε με ελληνικους χαρακτηρες):wave2:

zireous
16/06/2006, 18:21
Καταρχήν να πω ότι δέν με ενοχλούν τα ορθογραφικά (και τα greeklish τα ανέχομαι άν αυτός που τα χρησιμοποιεί το κάνει από ανάγκη).

Σκέφτομαι ότι ο λόγος που γράφω σε αυτό το φόρουμ είναι η Γιαγιά Αρκούδα, και δε με χαλάει καθόλου που "παίζει" ανορθόγραφα ποστ. Το περιεχόμενο ξεπερνά τα μικρά τεχνικά προβλήματα -όπως και η αρχαία μηχανή μου, τις άτσαλες κινήσεις μου, χεχε. Δε διορθώνω ποτέ με το Word. Απλά ξαναδιαβάζω τι γράφω.

Όσο για το αρχικό ποστ που συζητάτε, επειδή (δυστύχώς και φέτος) μου έτυχε μετά από ένα γερό μπαμ να τρέξω και να μαζέψω ένα παιδί και τη κοπελιά του που φάγανε μια χαζή τούμπα με ένα fmx, θα σας πω μόνο ότι κάποιοι που τρέξανε μαζί με μένα τρέμανε -τα παιδιά μόνο γρατζουνιές πάθανε.

Το σοκ και η θέα και για αυτόν που πάει να βοηθήσει είναι πολυ, και όταν το ξαναφέρνεις στο μυαλό όχι το Alt+Shift δε θυμάσαι να πατήσεις, τρέμεις και όταν γράφεις.

Και εγώ τώρα ξαναθυμήθηκα εκείνα τα παιδιά στη τσούντα πριν κάμποσες δεκαετίες με σπασμένα κρανία και μυαλά και αίματα στην άσφαλτο που οι μπάτσοι επιδεικτικά να αφήνουν ενώ με μάνικα πλένουν τα λάδια -για παραδειγματισμό...

sonic22
17/06/2006, 19:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Λείπει κι ο Sonic ρε π@@στη μου!
:rotflmao: :rotflmao:

exoun xathei oi statheres ajies apo to forum telika... :sad: :sad:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

p.s. o afro pou einai? ola kala?
:wave2:

latris mixanis
19/06/2006, 08:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper

Καλέ μου Μονδέτωρα,
δεν γνωρίζει ο καθένας μας καλή ορθογραφία και δε υπολογιστές.
Μπορεί να ξέρει τα βασικά από έναν υπολογιστή και αυτά να χρησιμοποιεί. Δεν σημαίνει ότι επειδή είμαστε στο 2006 όλοι ξέρουν ορθογραφία,υπολογιστές κλπ κλπ !!
Μην το παρατραβάμε και στην τελική αν μας ενοχλεί η ορθογραφία δεν διαβάζουμε το συγκεκριμένο thread και προχωράμε στο επόμενο :winka:

νυχτερινος
20/06/2006, 23:37
Οσοι απο εμας εχουν χασει εναν ανθρωπο,καταλαβαινουν οτι ολα αυτα ειναι
ανουσια.......Οι υπολοιποι συναδελφοι δυστυχως δεν αντιλαμβανονται τι συμβαινει,ειναι δηλαδη ΄στον κοσμο τους΄...........

blueblack
21/06/2006, 06:56
ANΟΙΞΑΤΕ..........

Πάρα πολύ μεγάλο θέμα......
Τό πού ήμασταν ......καί πού βαδίζουμε.....
Τό τί είχαμε.....καί τί χάνουμε......
Άλλοίμονο άν τελειώσουν οί....ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΔΕΣ.....λεβέντες μου.......
Άν δέν είναι ή γλώσσα, ένα άπό τά σημαντικώτερα στοιχεία τού πολιτισμού καί τής κουλτούρας μας τότε ΤΙ ΕΙΝΑΙ.......???????
Οί Έλληνες γράφαν άπό τότε πού οί άλλοι βγάζαν κραυγές.................καί μουγκρητά....!!!!!!
Όποιος δέν ξέρει νά γράφει.........καί νά μιλάει κατ'έπέκτασιν, είναι
ΠΟΛΥ....ΕΥΚΟΛΗ.....ΛΕΙΑ.....γιαυτούς......
ΠΟΥ........ΜΑΣ......ΤΑΙΖΟΥΝ..........Χ Ο Ρ Τ Ο.....!!!!!!!!!!!!
Δέν είναι γιά νά γράφω τώρα περισσότερα........θά
σάς κούραζα πάρα πολύ......
Πρώτα γιά τόν έαυτό μας λοιπόν πρέπει νά μάθουμε.......
ΝΑ....ΜΙΛΑΜΕ.....ΝΑ....ΓΡΑΦΟΥΜΕ....ΚΑΙ...ΝΑ...ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ......... ...........Λ Ε Υ Τ Ε Ρ Α.......!!!!!!!!!!!
ΑΛΛΑ......ή έπίδειξη ......ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ....ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ.....είναι ή χείριστη μορφή έκφρασης ....!!!!!!!
Γιαυτό καί γώ .....είμαι πρώτα μέ αύτόν πού γράφει τό παίζω.....πέζο.....καί τό θέλω...θάίλο....ΓΙΑΤΙ......πιστεύω ότι αύτός
μέ ...ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ......πιό πολύ....!!!!!!!
Αύτόν βοηθάω νά έκφραστεί καί νά μιλήσει....οί άλλοι δέν μέ έχουνε άνάγκη....
Μπορεί νά μήν έμαθε καλά τήν άλφαβήτα......άλλά ίσως μού μάθει νά στρίβω νά φρενάρω.....καί νά ΕΠΙΒΙΩΝΩ...μέ τή μοτό..!!!!!!!!
ΚΑΤΙ....ΘΑ...ΔΩΣΩ.....ΚΑΤΙ .....ΘΑ.....ΠΑΡΩ.....!!!
Γιαυτό βρισκόμαστε έδώ.....καί ...ΟΧΙ...γιά τήν άσκηση..ύψηλής κριτικής....όσο άντιαισθητικό καί νάναι τό φαινόμενο.......
όσο καί νά ένοχλεί τούς................................ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ !!!!!!!!!!!!!

nimbus
22/06/2006, 20:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από iriniaa
ANΟΙΞΑΤΕ..........

Πάρα πολύ μεγάλο θέμα......
Τό πού ήμασταν ......καί πού βαδίζουμε.....
Τό τί είχαμε.....καί τί χάνουμε......
Άλλοίμονο άν τελειώσουν οί....ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΔΕΣ.....λεβέντες μου.......
Άν δέν είναι ή γλώσσα, ένα άπό τά σημαντικώτερα στοιχεία τού πολιτισμού καί τής κουλτούρας μας τότε ΤΙ ΕΙΝΑΙ.......???????
Οί Έλληνες γράφαν άπό τότε πού οί άλλοι βγάζαν κραυγές.................καί μουγκρητά....!!!!!!
Όποιος δέν ξέρει νά γράφει.........καί νά μιλάει κατ'έπέκτασιν, είναι
ΠΟΛΥ....ΕΥΚΟΛΗ.....ΛΕΙΑ.....γιαυτούς......
ΠΟΥ........ΜΑΣ......ΤΑΙΖΟΥΝ..........Χ Ο Ρ Τ Ο.....!!!!!!!!!!!!
Δέν είναι γιά νά γράφω τώρα περισσότερα........θά
σάς κούραζα πάρα πολύ......
Πρώτα γιά τόν έαυτό μας λοιπόν πρέπει νά μάθουμε.......
ΝΑ....ΜΙΛΑΜΕ.....ΝΑ....ΓΡΑΦΟΥΜΕ....ΚΑΙ...ΝΑ...ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ......... ...........Λ Ε Υ Τ Ε Ρ Α.......!!!!!!!!!!!
ΑΛΛΑ......ή έπίδειξη ......ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ....ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ.....είναι ή χείριστη μορφή έκφρασης ....!!!!!!!
Γιαυτό καί γώ .....είμαι πρώτα μέ αύτόν πού γράφει τό παίζω.....πέζο.....καί τό θέλω...θάίλο....ΓΙΑΤΙ......πιστεύω ότι αύτός
μέ ...ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ......πιό πολύ....!!!!!!!
Αύτόν βοηθάω νά έκφραστεί καί νά μιλήσει....οί άλλοι δέν μέ έχουνε άνάγκη....
Μπορεί νά μήν έμαθε καλά τήν άλφαβήτα......άλλά ίσως μού μάθει νά στρίβω νά φρενάρω.....καί νά ΕΠΙΒΙΩΝΩ...μέ τή μοτό..!!!!!!!!
ΚΑΤΙ....ΘΑ...ΔΩΣΩ.....ΚΑΤΙ .....ΘΑ.....ΠΑΡΩ.....!!!
Γιαυτό βρισκόμαστε έδώ.....καί ...ΟΧΙ...γιά τήν άσκηση..ύψηλής κριτικής....όσο άντιαισθητικό καί νάναι τό φαινόμενο.......
όσο καί νά ένοχλεί τούς................................ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ !!!!!!!!!!!!!

:wave2: :a23: :a54: :wave2:
μπράβο σου, τα είπες όλα!:winka: :beer: :wave2: