View Full Version : Ανεμοστρόβιλος στην Κύμη !
Επισυνάπτω κάποιες εντυπωσιακές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στην Κύμη Ευβοίας (όπως λέει το email που μου ήρθε)
1.6
52738
ΨΨΨΨΨΨΨΨΨΨΨΨΨΨΨΨΨΨΨΨΨΨΨΨΨΨιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
:eyepop: :eyepop:
52743
:eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop:
Μου φαίνεται ότι σιγά σιγά βλέπουμε όλο και πιο έντονα φαινόμενα που συμβαίνουν μόνο σε τροπικά μέρη!!!
Δεν ξέρω αν είδατε προχτές που στον Αττικό ουρανό οι κεραυνοί δεν πηγαίνανε κάθετα προς το έδαφος αλλά παράλληλα!!!!
Gandalf dr685sm
22/06/2006, 10:01
πραγματικά τόσο όμορφο όσο και επικίνδυνο.... αυτός που έβγαλε τις φωτό , το ρίσκαρε αρκετά πάντως...
Gandalf
costas81
22/06/2006, 10:08
ρε φιλαρακια ειναι φωτοσοπια!!!
δεν γινετε στην μεση να παιζει στροβιλισμος του αερα και διπλα να μην φυσαει ακθολου!!!
κοιταχτε η θαλασσα πολυ ηρεμη για τετοια φαινομενα!!!
δεν παιζει και μην ψαρωνετε!!!
Να σου πω την αληθεια, η δευτερη και μενα για φωτοσοπια μου φανηκε
Οσο για τους κεραυνους, καθε δευτερολεπτο πεφτουν εκατονταδες πανω στον πλανητη, οποτε δεν μου κανει εντυπωση
Δεν ειναι φωτοσοπια. Εχω δει και εγω παρομοιο φαινομενο στην περιοχη των Μεγαρων πριν 2 χρονια. Ενας φιλος που ηταν μαζι μου και ασχολειται με αλεξιπτωτα πλαγιας μου εγηγησε σχετικα.
Ονομαζεται dust devil μπορει να εχει διαμετρο πανω απο 12 μετρα και οφειλεται στο φαινομενο του θερμοκηπιου. Δημιουργειται απο συγκλιση ανεμων και μπορει να γινει και σε στερια και σε θαλασσα. Στην περιοχη που ειναι κοντα σε αυτο το φαινομενο μπορει να επικρατουν πολυ καλες καιρικες συνθηκες.
:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από costas81
δεν γινετε στην μεση να παιζει στροβιλισμος του αερα και διπλα να μην φυσαει ακθολου!!!
Μην είσαι τόσο σίγουρος....
Δεν είναι τυφώνας. Ο ανεμοστρόβιλος δημιουργήται εύκολα, και χωρίς να υπάρχει αέρας ή καταιγίδα.
Σε ψαρέματα που κάνω εδώ και χρόνια, έχω δεί 2-3 φορές. Τελευταία φορά πρίν λίγους μήνες, στην περιοχή των Διάπορων νήσων (Ψηλή, Πλατιά) στον Σαρωνικό.
Είχε ψιλόβροχο, και άπνοια. Δημιουργήθηκε ξαφνικά, κράτησε 2-3 λεπτά, και υποχώρησε με το ¨χωνί¨να τραβιέται προς τα σύννεφα.
nikoskkk
22/06/2006, 11:55
Από ποιο σημείο της Κύμης τον έχεις τραβήξει? Κάπου εκεί πάνω έχω εξοχικό!!:beer:
H.A.Balafoutre
22/06/2006, 12:05
Εντυπωσιακές φωτό και εντυπωσιακό φαινόμενο.
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikoskkk
Από ποιο σημείο της Κύμης τον έχεις τραβήξει? Κάπου εκεί πάνω έχω εξοχικό!!:beer:
Δεν ξέρω να σου πω. Μου το έκανε forward μια φίλη.
Αφού έχεις σπίτι εκεί, είναι και ευκαιρία να μάθουμε αν είναι πραγματικές οι φωτό ή photoshop...
adam_tsouk
22/06/2006, 13:56
το ΣΚ ημουν Κύμη και χτες μίλησα με μια φιλη... δεν μου ειπε κατι τετοιο. αλλα εγω γενικα ειμαι ευκολοπιστος...:rolleyes:
Adam δεν ξέρω να σου πω λεπτομέρειες.
Συνήθως έχουν μικρή διάρκεια. Μόνο κάποιος που ήταν στην περιοχή μπορεί να το επιβεβαιώσει.
:beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
Συνήθως έχουν μικρή διάρκεια. Μόνο κάποιος που ήταν στην περιοχή μπορεί να το επιβεβαιώσει.
H perioxi einai sosth, einai apo thn piso pleyra tis kimis pros metoxi-xiliadou (yperoxh perioxi gia psarotoyfeko)
tora gia anemostrovilo den ksero mia kai o koumparos-indefix leei oti den exei akousi tipota gia to gegonos alla kai pali den vazei to xeri toy sthn fotia
pantos h perioxi exei entones kai apotomes enalages ston kairo
Τωρα παιζει και να μην εχεις πια........
:dizzy: :dizzy: :dizzy:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
KamenosAfrican
22/06/2006, 19:49
eimoun kai ego ekei kato stin paralia tou Metoxiou kai exo kialles foto apo kato
Απο οτι μου ειπαν..με το που χτυπαει στερια..τελος, χανεται.
Η φωτο ειναι απο το μπαλκονι μας.
52820
:eyepop: :eyepop: τρεχα στο εξοχικο ............:eek:
integrale
23/06/2006, 00:19
Λοιπόν,λόγο του ότι είμαι κοντοχωριανός στην Κύμη,ΣΚ πίναμε ούζα παραλία και ο πιο δυνατός άνεμος που φύσηξε ήταν ικανός να μας 'σηκώσει'.........μια χαρτοπετσέτα:rotflmao: :rotflmao: !Δεν μπορώ να πω όμως,είχαμε πιεί και κάτι παραπάνω!:rotflmao: :rotflmao: :beer:
H.A.Balafoutre
23/06/2006, 00:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από integrale
Λοιπόν,λόγο του ότι είμαι κοντοχωριανός στην Κύμη,ΣΚ πίναμε ούζα παραλία και ο πιο δυνατός άνεμος που φύσηξε ήταν ικανός να μας 'σηκώσει'.........μια χαρτοπετσέτα:rotflmao: :rotflmao: !Δεν μπορώ να πω όμως,είχαμε πιεί και κάτι παραπάνω!:rotflmao: :rotflmao: :beer:
:lol: :lol: :lol: :bawl: :bawl: :bawl:
Αλλάξτε το ούζο με τσίπουρο. Το ούζο είναι αλκοόλη και βαράει, ενώ το τσίπουρο είναι απόσταξη από σταφύλια και το καλό τσίπουρο όσο και να πιείς το άλλο πρωί δεν σε χαλάει με τίποτις. Πιο ευγενές και εύγευστο.
caesarsk
23/06/2006, 08:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από costas81
ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΤΟΣΟΠΙΑ
Ημουν στην παραλία που φαίνεται (παραλία Μετοχίου) εκείνη την Δευτέρα και είναι ένα φαινόμενο που είναι αρκετά συχνό στην περιοχή...
adam_tsouk
23/06/2006, 09:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
δεν αμφισβητώ κατι....
Λετε να φτερουγισε καμια πεταλουδα σχιστοματα?
(το πιασατε? α ρε τσακαλιαααα) :lol:
Που το ξέθαψα... Μου έστειλαν νέες φωτό από καταιγίδες, όπου φαίνονται τα στοιχεία του φωτογράφου και του site. Στις φωτό που έχει το site δείχνει και τον ανεμοστρόβιλο.
www.nifada.com το οποίο φαίνεται και αρκετά καλό μετεωρολογικό site.
63174
latris mixanis
26/09/2006, 10:33
:hypnotize :uplate:
ουαουυυυ όσο τρομακτικό και αν είναι!
εγω παντως ημουνα 1 1/2 χρονο φανταρος στην κυμη κ δεν ειχα δει τιποτα τετοιο. Οι φωτογραφιες μοιαζουν να εχουν τραβηχτει απο το στρατοπεδο [το πανω στρατοπεδο].
αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν ειναι δυνατον να εχει συμβει...
εντυπωσιακο παντως
:eyepop: :eyepop:
και η τελευταία.....
63178
Μικρή Λουλού
26/09/2006, 11:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από zolotas
:eyepop: :eyepop: τρεχα στο εξοχικο ............:eek:
μπα...
δεν χρειαζεται πλεον..:smokin:
:lol: :lol:
οι φωτο αυτες απο Ευβοια δεν ειναι απο αυτη τη βδομαδα
μου τις ειχαν στειλει πριν το καλοκαιρι.....
Λετε οι Ρώσοι να κάνουν πειράματα με δυνάμεις ΤΕΣΛΑ Και σε εμάς??????????lololololol
Akatanomastos
26/09/2006, 22:41
oi fotos me tous keravnous einai poli gam#$@tes..
adam_tsouk
26/09/2006, 22:44
δε τρουθ ιζ αουτ δερ
:lol: :lol: :lol:
Akatanomastos
26/09/2006, 22:48
pantos oi arxaoi ellinarades den eixan kai adiko na lene pos o dias klanei foties.
kai go to idio tha lega :D :D