View Full Version : τεχνικος pc... επειγον
Ρε παιδια μου εχει σπασει τα νευρα το pc...
αρχισε πριν λιγες μερες να μου κανει κατι κολληματακια και επειδη ειχα να κανω καιρο format λεω να κανω ενα για να το καθαρισω λιγο, απο τοτε ομως και ενω ειναι ολα μια χαρα αρχιζουν τα δυσκολα απο την στιγμη που μπαινω στο internet, μετα απο λιγα λεπτα στο νετ αρχιζει να μου πεταει καποια μηνυματα και αφου παταω οκ για να τα ξεφορτωθω αρχιζει να μου κολλαει, να μην ανοιγει προγραμματα, να αργει υπερβολικα να ανοιξει σελιδες στο νετ και στο τελος να κολαει ολο το συστημα και να κανω επανεκκινηση...
δεν βαζω τιποτα μεσα μετα το format που να μπορει να περιεχει ιο και επισης εχω το nod32 σαν antivirus που μεχρι πριν τα κολληματα δουλευε αψογα, επισης κανω update και στα windows και στο antivirus αλλα παραμενει το προβλημα...
εχει κανεις ιδεα τι μπορει να συμβαινει και πως μπορω να το λυσω?
ισως ειναι καποιος ιος που ενεργοποιειται με το που μπαινω στο νετ και δεν μπορει να εντοπισει το antivirus
ακολουθουν τα μηνυματα που μου πεταει... μετα απο αυτα κολλανε ολα...
Εχεις servicepack 2 με ενεργοποιημενο το firewall?:winka:
Λεωνίδας
22/06/2006, 22:21
Κάτι κόλλησες...
Με dial-up μπαίνεις? Ή με dsl ? Αν με dsl, είναι απλό modem ή και router ?
Είχες σίγουρα service pack 2 πριν μπεις στο Internet πρώτη φορά? Και το firewall ενεργό?
Ψάξε το pc σου με το Ad-Aware (http://www.download.com/Ad-Aware-SE-Personal-Edition/3000-8022_4-10399602.html?tag=lst-0-1) και το Spybot - Search & Destroy (http://www.download.com/Spybot-Search-Destroy/3000-8022_4-10401314.html?tag=lst-0-1) και δοκίμασε και το πολύ καλό online scanner της Panda (http://www.pandasoftware.com/activescan/)
Καλή τύχη :wave2:
GeorgeFZR
22/06/2006, 22:23
Me Internet Explorer mpeneis?
Exeis anoixto to ActiveX?
mike1821
22/06/2006, 22:56
Το πιθανότερο είναι οτι μέχρι να κάνει update το firewall κάτι κάποιο ad-aware σε μάμησε την registry.
Αν έχεις e-mail πέστω μου και θα σου στείλω κάποια tool να την καθαρίσεις.
mike1821
22/06/2006, 23:01
ενοούσα το antivirus όχι το firewall
(ένα μυαλό χειμώνα καλοκαίρι)
Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις...
δεν μπορουσα να απαντησω σε αυτους που ρωτησαν γιατι απλα
δεν μπορουσα να μπω internet...
το προβλημα λυθηκε, προφανως κατι με τα settings του internet
εγινε και απενεργοποιουσε το firewall...
ξαναεκανα format το ρυθμισα και δουλευει μια χαρα τωρα...
:beer:
tsiros_temp
23/06/2006, 02:40
Απέφευγε τον internet explorer.
http://www.mozilla.com/firefox/
http://www.opera.com/
Gandalf dr685sm
23/06/2006, 08:26
ενημέρωση στο πόδι....
Δεν ήταν θέμα firewall,... δεν υπάρχει firewall που να σου κάνει time-out στο connection, σε personal OS level.
'Ηταν καθαρά θέμα spyware και μπορεί να περάσει είτε μέσω activeX , είτε μέσω Javascript.
Προτίμησε την επόμενη φορά να κάνεις χρήση κάποιου spyremover όπως το spybot , που έχει και real time protection.
Το format είναι πάρα πολύ δραστική , χρονοβόρα, και επίπονη διαδικασία, για να την κάνεις κάθε λίγο και λιγάκι.
Gandalf
vale linux / solaris...
stamata na serfareis me explorer....
stamata na pairneis ta mail sou me outlook / outlook express....
kai to vasikotero....
PRACTICE SAFE HEX
Αυτό μάλλον οφείλεται σε ένα service των Windows, το Messenger Service.
Δες παρακάτω για περισσότερα:
http://www.mcse.ms/archive48-2005-6-1676799.html
ktm640lc4
23/06/2006, 11:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
ενημέρωση στο πόδι....
Δεν ήταν θέμα firewall,... δεν υπάρχει firewall που να σου κάνει time-out στο connection, σε personal OS level.
'Ηταν καθαρά θέμα spyware και μπορεί να περάσει είτε μέσω activeX , είτε μέσω Javascript.
Προτίμησε την επόμενη φορά να κάνεις χρήση κάποιου spyremover όπως το spybot , που έχει και real time protection.
Το format είναι πάρα πολύ δραστική , χρονοβόρα, και επίπονη διαδικασία, για να την κάνεις κάθε λίγο και λιγάκι.
Gandalf
Αυτο ακριβως.
GeorgeFZR
23/06/2006, 13:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από packo
vale linux / solaris...
stamata na serfareis me explorer....
stamata na pairneis ta mail sou me outlook / outlook express....
kai to vasikotero....
PRACTICE SAFE HEX
Ubuntu:D :D
pepenaxos1
23/06/2006, 17:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalant
αρχισε πριν λιγες μερες να μου κανει κατι κολληματακια και επειδη ειχα να κανω καιρο format λεω να κανω ενα για να το καθαρισω λιγο, απο τοτε ομως και ενω ειναι ολα μια χαρα αρχιζουν τα δυσκολα απο την στιγμη που μπαινω στο internet, μετα απο λιγα λεπτα στο νετ αρχιζει να μου πεταει καποια μηνυματα και αφου παταω οκ για να τα ξεφορτωθω αρχιζει να μου κολλαει, να μην ανοιγει προγραμματα, να αργει υπερβολικα να ανοιξει σελιδες στο νετ και στο τελος να κολαει ολο το συστημα και να κανω επανεκκινηση...
δεν βαζω τιποτα μεσα μετα το format που να μπορει να περιεχει ιο και επισης εχω το nod32 σαν antivirus που μεχρι πριν τα κολληματα δουλευε αψογα, επισης κανω update και στα windows και στο antivirus αλλα παραμενει το προβλημα...
ισως ειναι καποιος ιος που ενεργοποιειται με το που μπαινω στο νετ και δεν μπορει να εντοπισει το antivirus
Ωχ! ωχ! Trojans, Worms και οτι αλλη σκουλικαντερα υπαρχει στο διαδικτυο ! ! !
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalant
Μακράν F-Secure
Θα με θυμηθείς. Είναι λίγο παίδεμα στο να τον ρυθμίσεις αλλά μετά είσαι άρχοντας.
Όλα τα άλλα, πίστεψέ με, μόνο flauride δεν έχουν... ;)
F-Secure (http://www.f-secure.com/)
Αν μπάινεις με DSL ενεργοποίησε το firewall από τον router.
Αν όχι, δηλαδή dial up, ενργοποίησε τον firewall των windows(θεωρώ πως έχεις XP sp2)
Σε αυτή τη περίπτωση ίσως θα ήταν καλό να ενεργοποιήσεις από τον ΟΤΕ την φραγή διεθνών κλήσεων σε περίπτωση που κολλήσεις κανένα dialer
Ενας καλός τρόπος χρήσης του Η/Υ για να αποφύγεις τα spyware,malware, trojan virus και αλλους "συγγενεiς" είναι να
α) Κανεις προσεκτική χρήση στο internet ασχέτα πιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς , πιο απλα να μην πατας αβίαστα σε οποιοδήποτε activex ή script που σου ζητά η κάθε σελίδα να τρέξεις
β) Να ενημερώνεις τακτικά τα προγράμματα προστασίας που έχεις
antivirus - firewall - antispyware με τις νέες αναβαθμίσεις που βγαίνουν
Μια καλή λύση στο θέμα internet ειναι να είχεις adsl γραμμή (με αντίστοιχη σύνδεση ενοήται!) και έναν αξιόπιστο router με hardware firewall ,στo λειτουργικό σύστημα (βλεπε π.χ. windows) καλά είναι να έχεις εγκαταστήσει firewall (zonealarm ή kerio)
antivirus (nod32 ή kaspersky) και antispyware (spyware doctor ή microsoft antispyware) ,τα παραπάνω για να αξιοποιηθούν σωστά πρέπει να γινούν οι απαραίτητες ρυθμίσεις στο καθένα ανάλογα με την χρήση του Η/Υ και εντός και εκτός internet.
DrB
(Προγραμματιστής - Αναλυτής σύστημάτων H/Y)
Αρχικά δημιουργήθηκε από GeorgeFZR
Ubuntu:D :D
Solaris 10 for x86 proccessors :-)
Auto gia heavy weight spitiki xrisi kai sto grafeio.....
Slackware.... otan eimoun poli poli neos
FreeBSD, BSDI....otan megalosa ligo....
;-))))
O Internet Explorer είναι πλέον μια λέξη προς εξαφάνιση από τη ζωή μου. Τον έχω καταργήσει στο σπίτι, τον έχω μπλοκάρει σε όλους τους χρήστες στη δουλειά και μπαίνουν μόνο με Firefox. Από τη στιγμή που το έκανα, οι χρήστες εκεί που κόλαγαν 10 spyware τώρα κολάνε 1 και αν.
Όσον αφορά το άλλο στρατόπεδο, όλοι οι servers στη δουλειά τρέχουν αποκλειστικά και μόνο Slackware! Η ηρεμία έχει απλωθεί στην επιχείριση...
Σταμάτα την χρήση του Internet Explorer! Άμα μπορείς ξύλωσέ τον, σκίστον, κάντον κουρέλι, κρέμασέ τον σε έναν πάσαλο, να τον βλέπουν όλοι για παραδειγματισμό!
:p :p :wave2: