Σύνδεση

View Full Version : Transalp 650 ή V-STROM 650 εσείς τι θα αγοράζατε?

Σελίδες : 1 [2] 3 4

Aero
11/06/2007, 16:58
πριν 10 μερες περιπου αγορασα εναν μαυρο βετερανο,σε αντιθεση με τις σειρηνες περι ανωτεροτητας του β-στρομ!Τελικα ειναι τι σου αρεσει να καβαλας... ασε που ειναι και χοντα!!!The power of dreams :smokin:

paranoid
13/06/2007, 13:26
Πάρε ένα V-strom να βρείς την υγειά σου...:sun:

vangelis 64
13/06/2007, 15:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από chria
Παράγκειλα και κάγκελα και χούφτες της μαμάς (καλά εκτός του ABS το πουλάνε εντελώς γυμνό έτσι?). Μόλις έρθει θα γραφτώ και στο threat "Μα πόσοι είμαστε τέλος πάντον?". Τα λέμε guys...

Οι χούφτες είναι στον στάνταρ εξοπλισμό,δεν είναι;:look: :look:

Anyway,καλορίζικο να είναι και καλοτάξιδο.:beer: :beer: :beer:

MARKOS-V
13/06/2007, 17:16
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.ΤΑ 65 ΤΟΥ ΣΤΡΟΜ ΜΕ ΤΑ 55 ΤΟΥ ΤΡΛ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ.ΝΙΩΘΕΙΣ ....ΑΝΕΤΟΣ
ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ Κ ΕΓΩ ΚΑΤΟΧΟΣ ΕΝΟΣ ΣΤΡΟΜ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ.
ΦΙΛΕ ΠΑΡΕ ΤΟ ΣΤΡΟΜ ΧΩΡΙΣ ΣΚΕΨΗ.

miraze
13/06/2007, 17:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Οι χούφτες είναι στον στάνταρ εξοπλισμό,δεν είναι;:look: :look:

Βαγγέλη ποτέ δεν ήταν, απλά για ένα χρονικό διάστημα έδινε ο Σφακιανάκης σε όλα τα Στρομ δώρο, χούφτες, κάγκελα και μπαγκαζιέρα

:wave2: :wave2: :wave2:

paranoid
13/06/2007, 20:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από miraze
Βαγγέλη ποτέ δεν ήταν, απλά για ένα χρονικό διάστημα έδινε ο Σφακιανάκης σε όλα τα Στρομ δώρο, χούφτες, κάγκελα και μπαγκαζιέρα

:wave2: :wave2: :wave2:

Νομίζω ότι δεν σταματησαν ποτέ να τα δίνουν δώρο. Ακόμα και όταν βγήκε το strom με το ABS λέγαν ότι λόγω του ABS και επειδή δεν αυξήθηκε η τιμή δεν δίνουν πια τα δώρα...Αλλά το λέγαν μόνο στην αρχή αν επεμενες λιγάκι στα δίνανε...Εμένα ακόμα και με ανταλλαγή το beverly που είχα μου τα δώσαν...

zukik4
13/06/2007, 21:52
eimai suzukakias...... ontos ta transalp bgazoun 120000 aproblimatista, sta v strom file na etoimazesai apo tis 30000 gia: trompa benzinis, kampana tzogarismeni kai otan exei thermokrasia krotalisma sto piso kilindro,kana arithmisto relanti kai tps kai to kalitero... kathe 6000 xiliometra pou sinista i suzuki serbice na min exeis megali lekani gia ladia, den tha bgalei pano apo 2 litra tin ora pou me allagi filtrou ladiou pernei peripou 2800. rota tous v-stromakides : tous protinoun sta sinergeia na kanoun allages ladion se endiamesa xiliometra ana serbice,diladi kathe 3-4 xiliades. den mporeis na exeis 15-20 aloga parapano apo idia kibika xoris kapoia epibarinsi. tora oi aixmes kai oi kampilotites einai gia tous poustides pou theloun na to xaideyoun kathe mera gialismeno kai meta na ton paizoun mazi tou! oi mipos oloi toys einai timonia kai tha axiopoiisoun ta parapano aloga; parolayta an exeis tin oikonomiki dinatitia na allazeis kathew 2-3 xronia mixani pare v-strom diaforetika transalp kai kratato mexri na geraseis. se eftiaxa; apantise mou efoson pas na rotisis se kana 2-3 sinergeia gia ayta pou sou eipa. min pas omos se antiprosopeia suzuki kai rotiseis.

Aero
13/06/2007, 23:09
δεν ειναι ωραια η αισθηση να συναντας καθημερινα στο δρομο 2-3 τρανσαλπ 10ετιας (και βαλε) και να διασχιζουν τον δρομο με μια περηφανια και αξιοπρεπεια λες και μολις χτες βγηκαν απο το εργοστασιο!Τελικα μεγαλο πραγμα η ιστορια ενος μοντελου ακομα και στους 2 τροχους.
Μπορει το β-στρομ να ειναι καλυτερο σε καποια σημεια απο το ΤΑ,αλλα μην τα επιπεδωνουμε ολα!
Την αυρα του ΤΑ στο δρομο, λιγες μηχανες την εχουν:wave2:

Da.Vintage
14/06/2007, 08:55
Το Transalp είναι πιο συντηρητικό και πιο αξιόπιστο
Το Vstrom είναι πιο όμορφο στρίβει καλύτερα αλλά έχω ακούσει πολλά προβλήματα!

Τα έχουν ασφαλήτες αστυνομικοί και τους ρώτησα...

- Πολύ καλό μηχανάκι ε?
- Μπ^^ρδλα είναι... πολλά προβλήματα!

Και φαντάσου οτι αυτοι τα σκίζουν ε... όλη μέρα!

Αλλά και τα Ζητάδικα Transalp το ίδιο τα σκίζουν

Ένας απο αυτούς μου είπε... Το καλύτερο μηχανάκι που είχε η ομάδα Ζ ποτε!

Απο εκεί και πέρα κρινε μόνος σου!

Ελπίζω να βοήθησα!

paranoid
14/06/2007, 16:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από zukik4
eimai suzukakias...... ontos ta transalp bgazoun 120000 aproblimatista, sta v strom file na etoimazesai apo tis 30000 gia: trompa benzinis, kampana tzogarismeni kai otan exei thermokrasia krotalisma sto piso kilindro,kana arithmisto relanti kai tps kai to kalitero... kathe 6000 xiliometra pou sinista i suzuki serbice na min exeis megali lekani gia ladia, den tha bgalei pano apo 2 litra tin ora pou me allagi filtrou ladiou pernei peripou 2800. rota tous v-stromakides : tous protinoun sta sinergeia na kanoun allages ladion se endiamesa xiliometra ana serbice,diladi kathe 3-4 xiliades. den mporeis na exeis 15-20 aloga parapano apo idia kibika xoris kapoia epibarinsi. tora oi aixmes kai oi kampilotites einai gia tous poustides pou theloun na to xaideyoun kathe mera gialismeno kai meta na ton paizoun mazi tou! oi mipos oloi toys einai timonia kai tha axiopoiisoun ta parapano aloga; parolayta an exeis tin oikonomiki dinatitia na allazeis kathew 2-3 xronia mixani pare v-strom diaforetika transalp kai kratato mexri na geraseis. se eftiaxa; apantise mou efoson pas na rotisis se kana 2-3 sinergeia gia ayta pou sou eipa. min pas omos se antiprosopeia suzuki kai rotiseis.

Καμία σχέση.....Οι μεγαλύτερες π@@π@@ριές που έχω διαβάσει μέσα στο forum είναι αυτές...
Μ'αρέσει που κάποιοι για να φανούν πειστικοί λένε ρώτα τους v-stromakides να σου πούνε...
Αντε ντε...για ρώτα τους...Μπές και στα thread που αφορούν v-strom και αν δεις τίποτα απο αυτά έλα πές μου...

Respect
14/06/2007, 20:31
Αν θες ένα μηχάνημα που να τα κάνει όλα μέτρια πάρε ΤΑ.

Αν δε θες, πάρε Vstrom και μην ακούς παπαριές!

Όπως πολύ σωστά και χαριτολογώντας είπε και ο iriniaa κοντεύει να φτάσει τα παπάκια σε πωλήσεις.

Απλά πράγματα.

arisk
18/06/2007, 10:27
Ένας βασικός λόγος που θα σου πρότεινα το vstrom είναι οτι μπορείς να κάνεις επισκευή ελαστικού μόνος σου.(tubeless ελαστικό).
Αν αυτό δεν σε αγγίζει φίλος μου με transalp έπαθε κλατάρισμα(όχι tubeless ελαστικό) στην παραλία του Σχοίνου.Θέλεις να ακούσεις τη συνέχεια?Το κλέιδωσε σε κάποιο τυχαίο σπίτι(αφού γαμ... να σπρώχνει).Ήρθε ο αδερφός του και τον πήρε γιατί πως αλλιώς θα γύριζε?Την επόμενη μέρα αγόρασε σαμπρέλα που την πέρασε μετά κόπων και βασάνων και φούσκωσε το ελαστικό σε παρακέιμενο βενζινάδικο.Και μην πεις οτι σε μένα δεν θα τύχει.:nono:
Α και κάτι ακόμα.Το vstrom καίει πολύ μα πολύ λιγότερο.Σε τεστ του περιοδικού moto τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:
1. Kawasaki versys 5,3 l/100km
2. Ducati multi... 6,0 l/100km
3. Suzuki vstrom 6,3 l/100km
4. Honda transalp 8,3 l/100km

THEOD
18/06/2007, 11:45
Χωρίς να έχω διαβάσει τις προηγούμενες απαντήσεις, απαντώ εν τάχει...

V-STROM
1. Σαφώς πιο γρήγορο με αυξημένες τουριστικές δυνατότητες τόσο σε ταχύτητα ταξιδιού όσο και σε χώρους....Αρκεί να σου πω ότι η διαφορά στην τελική (άρα και στην συνεχή ταχύτητα ταξιδιού) είναι της τάξης των 20+ χιλιομέτρων πράγμα που ουσιαστικά ισοδυναμεί με μια κατηγορία πάνω....
2. Πιο μοντέρνα αισθητική (το αν σ' αρέσει είναι άλλη ιστορία...)
3. Σχεδόν απροβλημάτιστο...μικροθεματάκια με κάτι ρουλεμάν λαιμού κλπ δεν είναι ικανά να ανατρέψουν την συνολική αξιοπιστία του που μετά από τόσες πωλήσεις και χιλιόμετρα είναι δεδομένη...
4. Παρά την μπουρδολογία των αριθμών και τα 2 μηχανάκια έχουν παρόμοιες δυνατότητες κίνησης στο χώμα...είναι και τα 2 βαριά με πολλά πλαστικά που θα σκορπίσουν σε πτώση...Θα περάσουν άνετα ακόμα και φορτωμένα οποιονδήποτε χωματόδρομο και αυτό στο 95% των περιπτώσεων είναι αρκετό...Αν ανήκεις στο υπόλοιπο 5% μην πάρεις κανένα από τα δύο...
5. Ψεκαστό μοτέρ με χαμηλώτερη κατανάλωση από το Τράνσαλπ παρά την μεγαλύτερη ισχύ του...
6. Υδραυλικά ρυθμιζόμενη προφόρτιση στην πίσω ανάρτηση. Αν χρειάζεσαι συχνή ρύθμισή της λόγω συχνής αλλαγής φορτίων θα το εκτιμήσεις ιδιαίτερα....
7. Μπόλικο μηχανάκι για τα λεφτά του...Ουσιαστικά είναι ένα χιλιάρι με μικρότερο κινητήρα...φαίνεται στην αρχοντιά του και στους χώρους του...

ΤΡΑΝΣΑΛΠ
1. ο βασιλιάς που είναι πλέον γυμνός...το 2001 όταν πρωτοήρθε το ανανεωμένο (τότε) 650 όντως ήταν ο βασιλιάς της κατηγορίας (γι αυτό και εγώ τότε το αγόρασα...). Δυστυχώς ακόμα και στην Κλώντια Σίφερ ο χρόνος αποδυκνείεται ανελέητος- πόσο μάλλον στα μηχανάκια...Ώρα για ΡΙΖΙΚΗ ανανέωση...
2. Μηχανάκι που απλά το καβαλάς και φεύγεις...δεν ασχολείσαι με τίποτα και δουλεύει πάντα άψογα...
3. Όντως έχει προτέρημα στην ποιότητα κατασκευής...Η κύλισή του είναι πιο γλυκιά, το μοτεράκι αν και V-52 γουργουρίζει σαν 4κύλινδρο χωρίς υποψία κραδασμών, όλα δουλεύουν γλυκά και άψογα, τα πλασικά του έχουν καλύτερη συναρμολόγηση, και με την στοιχειώδη στοργή θα το έχεις για πάντα σαν καινούργιο...προσωπικά το έδωσα με 34.000χλμ και μετά από το πλύσιμο δεν το ξεχώριζες από βιτρίνα...
4. Πολύ φαγανό σε βενζίνη για τα άλογά του...
5. Πιο αδύνατα φώτα σε σχέση με το Στρόμ...(δεν ξέρω αν στην τελευταία αναθεώρηση έχουν βελτιώσει τίποτα...)
6. Σαφώς πιο αργό ...τ' άπαμε πιο πάνω...
7. Κρατήματα, φρένα και τα σχετικά είναι σε παρόμοιο επίπεδο και στα 2 μηχανάκια...λίγο πιο εύκολο και γρήγορο στο στρίψιμο το Στρόμα λόγω προφανώς του μικρότερου μπροστινού τροχού...
8. Πρέπει να έχει ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ αναλώσιμα...το 2001 μου ζητήσανε 21.000 δραχμές (τότε) για το φίλτρο αέρα !!! ...τους έδωκα 2 μούντζες και δεν το άλλαξα - απλά το φύσηξα...
9. Κιβώτιο Χόντα...όλα τα άλλα είναι απλώς οδοντόκρεμες...

Από εκεί και πέρα κάνε τις επιλογές σου, αν και θα συνιστούσα να τα οδηγήσεις και τα δύο

blueblack
18/06/2007, 15:45
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ..................ΦΤΑΝΕΙ...........

Τό πήρε ό άνθρωπος........:rotflmao: :rotflmao:

:wave2:

costas81
20/06/2007, 16:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από zukik4

καλά το ξέσκισες!!!

ο Θείος έχει το ΤΑ το οποίο έπερνα συνέχεια πριν αγοράσω στο strom

Το TA οντως ειναι αξιοπιστο μηχανάκι όμορφο και με ποιότητα κατασκευής οκ.

Αλλά .......

το ΤΑ δεν εχει ουτε τα μισα φρενα σε σχεση με το στρομ
απο φωτα δεν συκρινονται με τιποτα
πλαισιο δεν το συζηταμε
δυναμη και αποκριση στο γκαζι παλι με διαφορα το στρομ μπροστα
5ρι σασμαν
αναρτισεις που οταν πατας φρενο νιωθεις και και βουλιαζει και αναδυεται παλι το υποβρυχιο παπανικολης
τα λάστιχα ειναι με σαμπρέλα
κατανάλωση στο θεό

θεωρώ ότι στο χώμα είναι πιο καλό απο στρομ αλλά μόλις μπούνε σε άσφαλτο η διαφορά ειναι πολύ μεγάλη υπερ του στρομ

και όσο για το κομάτι της αξιοπιστίας έχω κάνει ήδη 32,000 σε 1,5 χρόνο και όλα σκισμένα και το στρομ δεν εχει καταλάβει τίποτα.

Από κει και πέρα ο καθένας διαλέγει και πάιρνει

αιγαιοπλόος
22/06/2009, 20:31
Ξαναφέρνω τη συζήτηση (από το 2007 που είναι το τελευταίο ποστ στο 2009).
Το Transalp έγινε 680 κυβικά (700), απέκτησε ψεκασμό, 4 βαλβίδες (αντί για 3) και συνδυασμένο ABS. Το V-Strom φρεσκαρισμένο με νέα χρώματα (ιδίως το άσπρο), διατηρεί τα πρωτεία στην απόδοση και στην ακαμψία του αλουμινένιου πλαισίου ενώ έχει και καλύτερη ανεμοκάλυψη.

Νέο Transalp 700 C-ABS εναντίον V-Strom 650 ABS
Για πείτε γνώμες.
Ο "πόλεμος" συνεχιζεται η η μάχη εκρίθη;
Στις πωλήσεις πάντως τη μάχη κέρδισε το V-Strom. Το 700άρι Transalp δε έχει, από ό,τι βλέπω, καταφέρει να εκτοπίσει το Στρώμα και όλα δείχνουν ότι η προτίμηση του κόσμου είναι σαφώς προς το Βε-Στρομ.
Επειδή όμως δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη, πείτε εσείς πιο θεωρείτε καλύτερο (και πού).
Σημείωση: η "μάχη" των πωλήσεων δεν είναι ανάγκη να γίνει και μάχη χαρακωμάτων. Κι εγώ ας πούμε επέλεξα να πάρω Transalp 700 αλλά δε θα βγω να "θάψω" το V-Strom.
Εμείς να είμαστε καλά, παίδες.

SVX
22/06/2009, 20:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από αιγαιοπλόος
Ξαναφέρνω τη συζήτηση (από το 2007 που είναι το τελευταίο ποστ στο 2009).
Νέο Transalp 700 C-ABS εναντίον V-Strom 650 ABS.
Για πείτε γνώμες.
Ο "πόλεμος" συνεχιζεται η η μάχη εκρίθη;

Versys!! :wacko: ειδες ποσο πηγε το Λιτρο η Puta η Gasolina?

[i]ως εξής:
1. Kawasaki versys 5,3 l/100km
2. Ducati multi... 6,0 l/100km
3. Suzuki vstrom 6,3 l/100km
4. Honda transalp 8,3 l/100km [/B]

:bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry:
edit: Πέρα απο την πλακα για το TRANSALP το καινουριο , ολοι λενε πως εβαλε "αυτογκολ" ηταν λιγο αστοχη η σχεδιαση... τι να πω ... :sick:

konsttanttinos
22/06/2009, 20:37
Αfrica..
:beer:

LOUKILOUK
24/06/2009, 18:56
Ρετουσαρισμα χωρις αντικρισμα εκανε η Honda ρε παιδια. Θα μπορουσε να φτιαξει ενα ολοκαινουριο ΤΑ να γ@μει και να δερνει αλλα η φιλοσοφια του εργοστασιου με την συντηρητικη νοοτροπια δεν αφηνει τετοια περιθωρια επιλογων... Tουλαχιστον η Υamaxa εκανε μια προσπαθεια για κατι διαφορετικο, για ενα πραγματικα ον-οφ μηχανακι (κατα ποσο τα καταφερε ειναι αλλη κουβεντα...). Εχει λαθος νοοτροπια (δικη μου καθαρα αποψη) η Honda και δεν χτυπαει τον ανταγωνισμο αλλα αναπαυεται στις δαφνες τις και το ονομα που εχει δημιουργησει (οχι αδικα) τα προηγουμενα χρονια...Με εξερεση τα τετρακυλινδρα νομιζω οτι δεν ακολουθει τις εξελιξεις και προσπαθει με τα "ψεματα" να ψησει τον κοσμο...πχ το FMX 650 που ειναι ενα μηχανακι με ενδιαφερουσα μοντερνα εμφανιση αλλα καρδια γερασμενη και ξεπερασμενη...ενω υπηρχε κινητηρας που θα εκανε την διαφορα απο το XR650...(60 υδροψυκτα αλογα...:evil: ).
Γενικα νομιζω οτι τα στρωματα σημερα ειναι οτι ηταν τα ΤΑ πριν μερικα χρονια...μηχανες που απευθηνονταν στην πλειοψηφια των καταναλωτων που ηθελαν ενα μηχανακι που να τα κανει ολα ικανοποιητικα και οικονομικα... Για μενα αχρωμα και πληκτικα θα ελεγα μηχανακια και τα 2 .... Το νεο ΤΑ απλα καλυψε λιγο την μεγαλη διαφορα που ειχαν τα 2 μοντελα αλλα και παλι οι περισσοτεροι θα το θεωρουν υποδεεστερο...Βλεπε απολυτα νουμερα...αυτα κοιτανε οι περισσοτεροι...Δεν θα αγοραζα κανενα απο τα 2 αλλα μαλλον θεωρω οτι το V-strom ειναι πιο συμφερουσα αγορα ειδικα αν πας σπανια χωμα μονο για να φτασεις σε καμια παραλια...
Αυτια και απο μενα...
καλους δρομους και καλες διακοπες μαγκες οτι και αν καβαλατε...:beer: :wave2:

υ.γ. Το βασικοτερο ολων δεν ειναι τι μπορει να κανει το μηχανακι που αγοραζουμε αλλα τι θελουμε και τι μπορουμε να κανουμε εμεις με αυτο....:winka:

Antwnis
25/06/2009, 08:52
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από arisk
[B]Ένας βασικός λόγος που θα σου πρότεινα το vstrom είναι οτι μπορείς να κάνεις επισκευή ελαστικού μόνος σου.(tubeless ελαστικό).
Αν αυτό δεν σε αγγίζει φίλος μου με transalp έπαθε κλατάρισμα(όχι tubeless ελαστικό) στην παραλία του Σχοίνου.Θέλεις να ακούσεις τη συνέχεια?Το κλέιδωσε σε κάποιο τυχαίο σπίτι(αφού γαμ... να σπρώχνει).Ήρθε ο αδερφός του και τον πήρε γιατί πως αλλιώς θα γύριζε?Την επόμενη μέρα αγόρασε σαμπρέλα που την πέρασε μετά κόπων και βασάνων και φούσκωσε το ελαστικό σε παρακέιμενο βενζινάδικο.Και μην πεις οτι σε μένα δεν θα τύχει.:nono:

Μα καλα... Περι υπηρεσιών "Οδικής Βοήθειας" που προσφέρουν όλες σχεδόν οι ασφαλιστικές πλέον με 25? το εξάμηνο, δεν έχετε ακούσει?
Και μην πει κανεις ότι δεν του περισεύουν 25? το εξάμηνο, εε!!

costas81
25/06/2009, 09:10
Επειδή μιλάμε για αξιοπηστία εδώ στην δουλειά συνάδελφος έχει vstrom 06 με 130,000 χιλιομετρα!

Τα προβλεπόμενα service και μόνο!! Ούτε μία ζημιά μέχρι στιγμής και συνεχίζει....

Elle
25/06/2009, 19:28
προτίμησε το V-Strom...
...αν η χρήση που το προορίζεις είναι πιο πολύ για εθνική,
...αν ταξιδεύεις δικάβαλος καθώς η σέλα του συνεπιβάτη είναι εξαιρετική.

Προτίμησε το Transalp...
...αν προορίζεις και λίιιγο χωματάκι
...αν μετακινείσαι πολύ στην πόλη.

Πέραν όλων κατά τη γνώμη μου θεωρώ το V-Strom ανώτερο "πακέτο"
καθώς και άριστο value for money. Έχει μάλιστα και περισσότερη δύναμη
από αυτή του Transalp. Βέβαια σημαντικό ρόλο παίζει κι ο τομέας της εμφάνισης!
Σε πολλούς απ' όσο έχω παρατηρήσει δεν αρέσει το V-Strom.

Και κάτι άλλο: 5.500 ευρώ για V-Strom 650 του 2004 είναι πολλά χρήματα.

Ό,τι και να επιλέξεις πάντως σου εύχομαι να έχεις καλά, ασφαλή και ποιοτικά χιλιόμετρα
μαζί του!

:beer: :beer: :beer: :beer:

KARGIO
27/02/2010, 09:26
Απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου, ηθελα να παρω μηχανη, θυμαμαι μικρος εβαζα τα ποδια στα πηρουνια μπροστα και εκανα πως ειχα Harley, χανομουν στο κοσμο μου. Αργοτερα ηρθε η σχολη, ο γαμος, το παιδι, αλλες προτεραιοτητες και το θεμα ξεχαστηκε. Μολις περσι τον Ιουνιο αγορασα την ποιο ομορφη κουκλα, την τριτη γυναικα (μανα-γυναικα-μηχανη) της ζωης μου.
Ειναι ενα Honda Transalp 650. Θυμαμαι οταν ανακοινωσα οτι θα την αγορασω, ολοι ή σχεδον ολοι (πλην της γυναικας μου) μου ελεγαν "...δεν αφηνεις τις βλακειες τωρα στα γεραματα" και οταν εβλεπαν οτι αυοτο δεν πιανει συνεχιζαν"...δεν τα αφηνεις αυτα με γιο της παντρειας", (ο γιος μου 5 ετων). Τελικα την πηρα και θυμαμαι οτι εκεινο το βραδυ μονο μαζι δεν κοιμηθηκαμε, ενα ονειρο χρονων στεκοταν ολοζωντανο στην πυλωτη του σπιτιου μου, δεν το πιστευα. Μεχρι τωρα οπου και να παω παω μαζι της, δεν την αφηνω σε ησυχια. Ο λογοι που διαλεξα την συγκεκριμενη μηχανη πολλοι και καποιοι απο αυτους εχουν αναφερθει και πααπανω, αν ειχα περισσοτερα χρηματα να διαθεσω θα επερνα το v-strom, και ακομα περισσοτερα το Varadero, και ακομα περισσοτερα...(βλεπεται οτι οσο και να συνεχισω δεν τελιωνω, ετσι ειναι η φυση μας μονιμως θελει και κατι παραπανω). Νιωθω απολυτα ικανοποιημενος που εστω και αργα ικανοποιησα το ονειρο μου και ευχαριστω το Θεο που βοηθησε. Εβλεπα τις μηχανες στο λιμανι του Ναυπλιου και σκεφτομουν δεν θα κατσει καποτε να παρω κι γω μια, εβλεπα τα παιδια με τα μπουφαν μηχανης και μου ετρεχαν τα σαλια, αλλα και στενοχωριομουν. Εφτασε ομως η μερα.
Γιατι τα λεω ολα αυτα? Να ειστε ευχαριστημενοι μ αυτο που εχετε, να αγορασετε οποια μηχανη θελετε, οποια σας κανει κεφι, να την αγαπατε και να την φροντιζετε δεν εχουν ολοι την τυχη την δικη μας (ναι πλεον μπορω κι γω να χρησιμοποιησω το 1ο πληθυντικο). ο αναβατης κανει την μηχανη και οχι η μηχανη τον αναβατη. Μην αναλωνεστε στα υπερ και τα κατα αλλα στην ευχαριστηση μια βολτας εξω απο την πολη.
Χαρηκα που μοιραστηκα την εμπειρια μου μαζι σας. Να στε καλα και ΠΑΝΤΑ ΟΡΘΙΟΙ.

Φιλε μου παρε οποια σου κανει κεφι και ζυγισε ολα οσα σου ειπαν τα παιδια παραπανω, μην αφηνεις το καιρο να περναει, αδραξε την ευκαιρια. Παρτη και λιωστη.

Lioulios
01/03/2010, 11:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από KARGIO

............Φιλε μου παρε οποια σου κανει κεφι και ζυγισε ολα οσα σου ειπαν τα παιδια παραπανω, μην αφηνεις το καιρο να περναει, αδραξε την ευκαιρια. Παρτη και λιωστη.
Χωρις να θελω να σε προσβαλω η κατι τετοιο ...παντα φιλικα ....
δεν εχει νοημα να του απαντας μιας και το συγκεκριμενο θρεντ εχει ποσταριστει 04-07-2006 11:34
Ο μονος λογος που υπαρχει και μαλιστα στις αντιπαραθεσεις ειναι για να λεμε τη γνωμη μας για τα δυο αυτα μοτο.Και σημερα που μιλαμε ...υπαρχει ενα ΑΛΛΟ τρανσαλπ στην αγορα.

Α ! Καλοταξιδο :beer:

KARGIO
01/03/2010, 12:55
thx lioulios, δεν το προσεξα καθολου. Με συνεπηρε η ροη της αντιπαραθεσης και ο δικος μου μονολογος.

Υ.γ. ...μ αρεσουν οι παρατηρησεις, διορθωνομαι.

MAG/FMX
01/03/2010, 13:14
Δεν πειραζει τελικα αν ενα thread παλιο απαντηθηκε τωρα , γιατι καποιος μπορει να χει την ιδια απορια ........... καλα χιλιομετρα κ μην παραενθουσιαζεσαι γιατι η μηχανη εκτος απο γεκιο φερνει κ κλαμα........... Ελπιζω για ολους μονο χαμογελα........:wave2:

makis206
01/03/2010, 13:41
.....

Τα είπες πολύ καλά!:beer: :beer: :beer:

Lioulios
01/03/2010, 14:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Τα είπες πολύ καλά!:beer: :beer: :beer:

...Σε αυτο θα συμφωνησω .
+ Σε ολα οσα ειπε ο KARGIO . Ετσι πρεπει να το βλεπουμε ...
Τυχεροι που εχουμε μοτο και τυχεροι που ειμαστε μεχρι σημερα ΟΚ και ορθιοι.

idi
01/03/2010, 16:52
ααα παλιο καλοο μοτο... 2006...

btw το versaki μου σας εχει ολους:a01: :a25: :a08: :a08: :a08:

XJR_Billy
01/03/2010, 17:26
Απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου, ηθελα να παρω μηχανη, θυμαμαι μικρος εβαζα τα ποδια στα πηρουνια μπροστα και εκανα πως ειχα Harley, χανομουν στο κοσμο μου. Αργοτερα ηρθε η σχολη, ο γαμος, το παιδι, αλλες προτεραιοτητες και το θεμα ξεχαστηκε. Μολις περσι τον Ιουνιο αγορασα την ποιο ομορφη κουκλα, την τριτη γυναικα (μανα-γυναικα-μηχανη) της ζωης μου.
Ειναι ενα Honda Transalp 650. Θυμαμαι οταν ανακοινωσα οτι θα την αγορασω, ολοι ή σχεδον ολοι (πλην της γυναικας μου) μου ελεγαν "...δεν αφηνεις τις βλακειες τωρα στα γεραματα" και οταν εβλεπαν οτι αυοτο δεν πιανει συνεχιζαν"...δεν τα αφηνεις αυτα με γιο της παντρειας", (ο γιος μου 5 ετων). Τελικα την πηρα και θυμαμαι οτι εκεινο το βραδυ μονο μαζι δεν κοιμηθηκαμε, ενα ονειρο χρονων στεκοταν ολοζωντανο στην πυλωτη του σπιτιου μου, δεν το πιστευα. Μεχρι τωρα οπου και να παω παω μαζι της, δεν την αφηνω σε ησυχια. Ο λογοι που διαλεξα την συγκεκριμενη μηχανη πολλοι και καποιοι απο αυτους εχουν αναφερθει και πααπανω, αν ειχα περισσοτερα χρηματα να διαθεσω θα επερνα το v-strom, και ακομα περισσοτερα το Varadero, και ακομα περισσοτερα...(βλεπεται οτι οσο και να συνεχισω δεν τελιωνω, ετσι ειναι η φυση μας μονιμως θελει και κατι παραπανω). Νιωθω απολυτα ικανοποιημενος που εστω και αργα ικανοποιησα το ονειρο μου και ευχαριστω το Θεο που βοηθησε. Εβλεπα τις μηχανες στο λιμανι του Ναυπλιου και σκεφτομουν δεν θα κατσει καποτε να παρω κι γω μια, εβλεπα τα παιδια με τα μπουφαν μηχανης και μου ετρεχαν τα σαλια, αλλα και στενοχωριομουν. Εφτασε ομως η μερα.
Γιατι τα λεω ολα αυτα? Να ειστε ευχαριστημενοι μ αυτο που εχετε, να αγορασετε οποια μηχανη θελετε, οποια σας κανει κεφι, να την αγαπατε και να την φροντιζετε δεν εχουν ολοι την τυχη την δικη μας (ναι πλεον μπορω κι γω να χρησιμοποιησω το 1ο πληθυντικο). ο αναβατης κανει την μηχανη και οχι η μηχανη τον αναβατη. Μην αναλωνεστε στα υπερ και τα κατα αλλα στην ευχαριστηση μια βολτας εξω απο την πολη.

Φιλε μου παρε οποια σου κανει κεφι και ζυγισε ολα οσα σου ειπαν τα παιδια παραπανω, μην αφηνεις το καιρο να περναει, αδραξε την ευκαιρια. Παρτη και λιωστη.

+660
Μαζί σου φιλαράκι !!!!
Καλοτάξιδος και να χαίρεσαι την οικογένεια και τη μηχανάρα σου!!
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

paranoid
01/03/2010, 18:33

Απο τη μία σκέφτομαι έτσι και αισθάνομαι ευγνωμοσύνη, αλλά απο την άλλη δεν μπορώ ρε πστ μου να μην ψάχνω διαρκώς για κάτι καλύτερο και κυρίως για κάτι που τη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής μου θα το ευχαριστηθώ περισσότερο. Και δώστου τα έξοδα και δώστου τα δάνεια...:( :(

MAG/FMX
01/03/2010, 18:38
Η ψυχικη ευχαριστηση δεν αναπληρωνεται ουτε με λεφτα ουτε με τιποτα ............. Αμα εισαι στεναχωρημενος κ την βγαζεις με τσιγαρα κ ποτα κ οτι αλλα υλικα υποκαταστατα , ποιο ακριβα θα σου ερθει στο τελος............... Μου ετυχε να παρω μια φτινοτερη μηχανη γιατι ακουσα την λογικη κ στο τελος ουτε την ευχαριστηθηκα , τις εβαλα ενα καρο extra κ στο τελος πηγε ακριβοτερα απο εκεινη που ηθελα στην αρχη.............:wave2:

KARGIO
02/03/2010, 17:29
Παιδια ευχαριστω για τα καλα σας λογια και ...φυσικα ανταποδιδω.
Ευχομαι καλες βολτες και παντα ΟΡΘΙΟΙ.

billystransalp
13/01/2012, 17:15
Γεια σε ολη τη παρεα!Ειμαι καινουργιο μελος και θα ηθελα να πω κι εγω τη γνωμη μου για τις 2 αυτες μηχανες(transalp 650 & v strom 650),μπορει λιγο καθυστερημενα,αλλα νομιζω πως ακομα και σημερα πολλοι ειναι αυτοι που ενδιαφερονται να αγορασουν καποιο απο τα 2 μοντελα(μεταχειρισμενα κυριως).
Ειμαι κατοχος τρανσαλπ 650 εδω και 2 χρονια και περιπου την ιδια εποχη πηρε και ενας φιλος μου το vstrom 650.O φιλος μου ειχε πριν το ktm lc4 640 το οποιο και οδηγησα μερικες φορες,πριν παρω το τρανσαλπ.Το εργαλειο ειχε ωραιο γκαζι και σηκωνοταν ευκολα σουζα με πρωτη και δευτερα.Επειτα απο λιγο διαστημα αγορασα τη μηχανη μου και διαπιστωσα οτι απο αποψη δυναμης και ροπης ηταν περιπου το ιδιο με το ktm,απλως λογω βαρους δε σηκωνοταν σουζα ουτε και σπινιαριζε ευκολα.Η δυναμη του ηταν πληρως αξιοποιησιμη και αυτο μου αρεσε πολυ,γιατι μπορουσες να το πας τερμα χωρις να το φοβασαι.
Αγορασε λοιπον και ο φιλος μου το vstrom και πηγαμε μια βολτα μετα απο λιγο καιρο.Στη διαδρομη ανταλλαξαμε τις μηχανες μας.Η πρωτη εντυπωση που μου εκανε το vstrom μολις ξεκινησα,ηταν οτι χαμηλα ηταν πολυ πιο αδυναμο απο το τρανσαλπ και μου εκανε μεγαλη εντυπωση,καθως διαβαζα τοσο καιρο οτι σκοτωνει απο επιδοσεις.Μεχρι τισ 6000 στροφες το τρανσαλπ το νιωθεις πολυ πιο ροπατο.Απο εκει και πανω το vstrom το ενιωσα να κοιταει στα ισα το τρανσαλπ και μονο μετα τις 7000 αρχισε να τραβαει πιο δυνατα(οχι ομως πολυ πιο δυνατα).Η αισθηση οτι σκοτωνει σε επιδοσεις πιστευω οτι οφειλεται κυριως στο 6αρι κιβωτιο,στο οποιο και γεμιζουν πιο γρηγορα οι ταχυτητες και νομιζεις οτι τρεχεις περισσοτερο.Το vstrom βεβαια εχει πιο ξυραφενια αισθηση στην ασφαλτο,αφου πλασαρεται καλυτερα στις στροφες και αυτο ειναι ενα απο τα συν σε σχεση με το τρανσαλπ.Επισης μου αρεσε και η σελα γιατι ειναι πιο σκληρη και για πολυωρο ταξιδι νομιζω πως ειναι καλυτερη.
Τωρα οσον αφορα το χωμα,επειδη οδηγησα το vstrom και σε χωματοδρομο,εχω να πω οτι η αποσταση μεταξυ τους ειναι τεραστια.Ειδα πολλους εδω μεσα να γραφουν διαφορα και ειμαι σιγουρος οτι οι περισσοτεροι απο αυτους που λενε οτι και τα δυο το ιδιο πανε στο χωμα,μαλλον δεν τα εχουν οδηγησει και τα 2.Καταρχην με το vstrom νιωθεις το καθε πετραδακι,ακομα και στην ασφαλτο και κατα δευτερον στους επιτοπιους ελιγμους στο χωμα(αλλα και στην ασφαλτο)ειναι δυσκολοτερο.Δεν μπορει κανενα μηχανακι που εχει χυτες αλουμινενιες ζαντες,αναρτησεις σφιχτες με καθαρα ασφαλτινο προορισμο και χαμηλο προφιλ ελαστικων να πηγαινει το ιδιο ανετα και το ιδιο ασφαλες στο χωμα,με ενα που εχει ακτινωτες ζαντες,21" τροχο εμπρος και αναρτησεις με 20 ποντους διαδρομη(μπροστα) και σαφως πιο ανετες αναρτησεις και πιο "ελαστικο" πλαισιο.Και το vstrom παει χωμα,αλλα με πολυ περισσοτερους συμβιβασμους και στο τελος της βολτας θα νιωθεις οτι το ταλαιπωρησες.Στο τρανσαλπ προσωπικα,δεν ενιωσα ποτε κατι τετοιο,και πιστεψτε με,το εχω παει σε πολυ δυσβατα μερη και δικαβαλος μαλιστα(ακομα και σε πιστα μοτοκρος,χαλαρα βεβαια)και δε μασησε ποτε,ουτε μου εδωσε την αισθηση οτι το ταλαιπωρω,το αντιθετο μαλιστα,ηταν διασκεδαστικο!
Τωρα ενα αλλο θεμα που εχει να κανει με την ταχυτητα.Πηγαμε μια αλλη φορα εκδρομη δικαβαλοι και οι 2 και διαπιστωσα αλλον ενα μυθο.Σε μια ευθεια που γκαζωσαμε και οι 2,ο φιλος μου βρισκοταν μπροστα και εγω προσπαθουσα να τον φτασω.Δε τα καταφερα βεβαια αλλα η αποσταση που απομακρυνοταν απο μενα καθε λεπτο ηταν το πολυ 2-3 μετρα,δηλαδη πηγαινε ελαχιστα πιο γρηγορα απο μενα,εως μηδαμινα.Οταν σταματησαμε τον ρωτησα ποσο ετρεχε και μου ειπε πως πηγαινε με 180.Η πλακα ειναι οτι ενω πηγαιναμε σχεδον το ιδιο,το δικο μου το κοντερ εδειχνε 153 χλμ,ενω το δικο του 180!!!Πιστεψτε με το τρανσαλπ εχει ενα απο τα πιο ακριβη κοντερ,το εχω τσεκαρει πολλες φορες με ρανταρ της αστυνομιας και παντα δειχνει οτι και το ρανταρ.Αντιθετως για το vstrom ειχα ακουσει οτι κλεβει λιγο το κοντερ του,αλλα οχι και τοσο,δεν το πιστευα!Ο μυθος λοιπον που διαπιστωσα ειναι οτι το vstrom οταν καποιοι λενε οτι βλεπουν μεχρι και 200 στο κοντερ του,δεν ειναι διακοσια,αλλα το πολυ 180 πραγματικα.στο τρανσαλπ εχω δει μεχρι 167 περιπου,και στη χειροτερη περιπτωση να ειναι 163 πραγματικα.Αρα οι διαφορες τους δεν ειναι και τοσο τεραστιες σε επιδοσεις στην ασφαλτο,οπωσ απεδειξα και παραπανω που πατουσαμε σχεδον τερμα γκαζι(με κοντρα αερα και δικαβαλοι με top kase και οι 2).Αντιθετως οπως ειπα και πιο πριν στο χωμα εχουν τεραστια διαφορα και επισης οπως ξαναειπα το vstrom δινει την αισθηση του γκαζατου λογω των 6 σχεσεων και της πιο ξυραφενιας γεωμετριας του στην ασφαλτο.
Γι αυτο πολυ θα ηθελα απο εδω και περα οταν αναφερεται ο κοσμος στα δυο αυτα μηχανακια και θελει να πει τη γνωμη του,να την τεκμηριωνει κιολας και οχι να λενε ολοι ακουσα,διαβασα,μου ειπε καποιος κλπ κλπ.Εγω τα οδηγησα ταυτοχρονα ακι σε διαφορες διαδρομες και συνθηκες και εβγαλα τα παραπανω συμπερασματα,χωρις βεβαια να θελω να προσβαλω κανεναν και καμμια μηχανη,απλως εγραψα τις διαπιστωσεις μου.Α,και κατι ακομα που δεν ανεφερα πριν:οταν οδηγησα το vstrom ενιωσα πολυ πιο εκτεθειμμενος απ'οτι στο τρανσαλπ,κυριως λογω ελλειψης ποδιας και χουφτων(εννοω τα ποδια και τα χερια εκτειθονταν περισσοτερο απ'οτι στο τρανσαλπ.Το τζαμι μια χαρα δουλεια κανει).Αυτα,φιλικα παντα!

karellen
13/01/2012, 17:53
Ωραίος!:beer:

ΥΓ (φιλικό): Βάλε και καμμιά παράγραφο,μου βγήκαν τα ματάκια μου!:wave2:

nic mor
13/01/2012, 20:33
δεν το ειχα δει ποτε αυτο το θεμα:eek: :eek: :eek:

ντροπη και αισχος μονο και μονο που σκεφτηκατε
να συγκρινετε οποιοδηποτε αλλο μηχανακι :a29: :a29: :a29: (γιατι ολα τα υπολοιπα ειναι "μηχανακια" μπροστα στο στρωμα)
με το ενα,το μοναδικο,το αναντικαταστατο,το φοβερο,το ασπαστο,
το μονο chuck norris approved βεεεεεεεεεε-στροοοοοοοοοομμμμ

:o :o
τα v-strom συγκρινονται μονο με v-strom αλλης χρονολογιας
η διαφορετικου χρωματος τελος:mad:

αντε να ουμ που τα καναμε ολα ισα και ομοια εδω μεσα:a016:

:rotflmao: :lol: :rotflmao: :lol: :rotflmao:

MG-KTiNoS
13/01/2012, 21:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από costas81
το στρομ εχει 70 το τδμ 90 αλογα!
Στο δρομο και στα φαναρια δεν βλεπεις την διαφορα αυτη!

:eyepop:

Ποιός έχει τι ????

(πλάκα κάνεις έτσι δε μπορεί???)
:lol:

billystransalp
14/01/2012, 05:25
Φιλε karellen με παραγραφους τα εγραψα,αλλα τα εβγαλε ετσι μετα...δεν ξερω γιατι!

Takata Dome
14/01/2012, 10:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από billystransalp
Φιλε karellen με παραγραφους τα εγραψα,αλλα τα εβγαλε ετσι μετα...δεν ξερω γιατι!

Δύο φορές Enter για παράγραφο!

mparmpanik
14/01/2012, 13:52
εγω παντως θα ελεγα πως το τρανσαλπ, δεν κανει τιποτα τελεια,
αλλα τα κανει ολα ικανοποιητικα.
Για τον μεσο αναβατη ειναι ενα τιμιο και αξιοπιστο μηχανακι που δεν θα του αρνηθει ποτε.

εχοντας διανυσει μαζι του 75000 χιλιομετρα σε 2,5 χρονια, εχοντας κανει το ταξιδι αθηνα γιαννενα
σαν ομονοια κολιατσου κι εχοντας ενα κυκλο πολης αγ.παρασκευη - μπραχαμι -χαιδαρι
δεν εχω αισθανθει ποτε προβληματισμενος απο τις επιδοσεις του ουτε μεσα ουτε εξω.
Αλλαζοντας δε και την σελα του τρανσαλπ με μια ανατομικη , ελυσα και το θεμα της στριμοκολιασης της μαμα σελας.
Ταξιδακι με 130-140 τα παει ανετα κι εχει και λιγο ακομα να την σκαπουλαρεις απο καμμια αναποδια.

Σε αυτα τα 2,5 χρονια οι επισκεψεις μου στα συνεργεια ηταν μονο για τα προγραμματισμενα σερβις, για μια ντιζα κοντερ που κοπηκε στα καλα καθουμενα και ενα ρουλεμαν τιμονιου που φαγωθηκε.

το καυσιμο , με οτι ρυθμους κι αν το παω, 250 χιλιομετρα μου τα δινει.

του χωματος δεν ειμαι και ο φανατικοτερος, αλλα 150 χιλιομετρα δυστροπου χωματοδρομου
το καλοκαιρακι που μας περασε στην αστυπαλαια τα μαζεψε χωρις διαμαρτυρια και μαλιστα δικαβαλο.

προσωπικα δεν ζηταω και περισσοτερα απο το μηχανακι κι αν ειχε περισσοτερα πχ αλογατα
παλι με 140 θα πηγαινα γιατι μεχρι εκει μπορω.

το μονο που με στριτζαρει μαζι του ειναι η απουσια ABS.

Πανοπτικός
14/01/2012, 14:02
Πιστεψτε με το τρανσαλπ εχει ενα απο τα πιο ακριβη κοντερ,το εχω τσεκαρει πολλες φορες με ρανταρ της αστυνομιας...

χμ ? :ninja:

Ποιος εχει πει οτι "σκοτωνει" το στρωμα απο επιδοσεις... ειναι πιο αργο απο το μεσο αυτοκινητο :uplate:

billystransalp
15/01/2012, 05:19
Ευχαριστω Takata Dome!Συμφωνω με τον mparmpanik,ετσι ειναι.Το μηχανακι τα κανει ολα ικανοποιητικα εως πολυ καλα και αμα δεν εισαι κανενας γκαζοφονιας,δε νομιζω οτι χρειαζεσαι και κατι παραπανω.Και εγω παντα με 130-140 ταξιδευω και πιστευω ειναι το ιδανικο,ακομα και αν εχεις 1000αρα.

Επισης θα ηθελα να πω οτι αυτοι που λενε "ποσες φορες θα το πας σε χωματοδρομο"(εννοωντας το τρανσαλπ,επειδη πολλοι εδω μεσα λενε οτι ειναι καλυτερο στο χωμα απο το vstrom),θα επρεπε να σκεφτουν οτι δε χρειαζεται να πας στο χωμα για να βρεις τρυπες,γιατι οι ελληνικοι δρομοι εχουν πολλες φορες περισσοτερες και πιο επικινδυνες τρυπες απ'οτι οι χωματοδρομοι και αρα παλι βγαινει το συμπερασμα οτι το τρανσαλπ ειναι καλυτερο για τους ελληνικους δρομους,γιατι οποια κακοτεχνια και αν εχει,θα την περασει ανετα,την ωρα που το vstrom κοπαναει(οπως και τα περισσοτερα street μηχανακια).Γι'αυτο και το μονοπωλειο του τοσα χρονια,γιατι ταιριαζε με τις αναγκες του Ελληνα.

taisteal
15/01/2012, 13:18
transalp 600.:smokin:

billystransalp
18/01/2012, 03:23
Λοιπον,βρηκα διαγραμμα ισχυος και ροπης των 2(τρανσαλπ 650 & vstrom 650):

ΙΣΧΥΣ

TRANSALP 650 VSTROM 650

23hp/3500 22hp/3500

25hp/4000 29hp/4000

28hp/4500 33hp/4500

32hp/5000 35hp/5000

37hp/5500 42hp/5500

40hp/6000 48hp/6000

42hp/6500 50hp/6500

44hp/7000 53hp/7000

45hp/7500(μεγιστη τιμη) 59hp/7500.Μεγιστη τιμη 62,4hp/9000rpm

Οπως διαπιστωνετε,το τρανσαλπ υπολειπεται του vstrom περιπου 4-5 ιππους συνεχεια μεχρι τις 5500 στροφες.Απο εκει και πανω η διαφορα στην ιπποδυναμη αυξανεται.Οποιος το δει,ευλογα θα πει πως το vstrom νικαει κατα κρατος παντου το τρανσαλπ.Στην πραξη ομως τα πραγματα δεν ειναι ετσι και ο λογος ειναι ο εξης:

ΡΟΠΗ

TRANSALP 650 VSTROM 650

4kgm/1800 3,8kgm/3800

4,8kgm/5400(μεγιστη τιμη) 4,5kgm/6750(μεγιστη τιμη)

Οπως διαπιστωνουμε,το τρανσαλπ μολις απο τις 1800 στροφες εχει ηδη 4kgm ροπης,τη στιγμη που το vstrom αγγιζει τα 3,8kgm στις 3800 στροφες,δηλαδη μετα απο 2000 στροφες πλησιαζει τη ροπη του τρανσαλπ!Ειναι αυτο που ελεγα και στο πρωτο μου μηνυμα,οτι το vstrom χαμηλα μου φαινοταν πολυ πιο αδυναμο απ'το τρανσαλπ και ο λογος ειναι η ροπη.Γενικα σε ολο το φασμα των στροφων το τρανσαλπ υπερτερει σε ροπη,οπως επισης και η μεγιστη τιμη της η οποια μαλιστα βγαινει και σε χαμηλοτερες στροφες,κατι που ειναι πολυ πιο ωφελιμο για τετοιου ειδους μηχανες.Αντιθετως το vstrom παρουσιαζει μεγιστη τιμη στις 6750 στροφες,πολυ ψηλα για on-off μηχανη,αλλα νορμαλ για street.Ακομα και το versys που εχει και αυτο πιο σπορ προσανατολισμο απο το τρανσαλπ,υπερτερει κατα κρατος επισης σε ολη σχεδον την κλιμακα των στροφων απο το vstrom και σε ιπποδυναμη και σε ροπη.Μονο μετα τις 8800 το vstrom νικαει το versys σε ιπποδυναμη και συνεχιζει να αποδιδει μεχρι τις 10000 στροφες(ξεκαθαρα street κινητηρας).

Το συμπερασμα λοιπον ειναι οτι στην πραξη τα πραγματα δεν ειναι ετσι ακριβως οπως λενε τα νουμερα της ιπποδυναμης(που οι περισσοτεροι επικαλλουνται),γιατι πολυ σοβαρο ρολο(αν οχι και σοβαροτερο σε τετοιες μηχανες)παιζει και η ροπη αυτων.Σκεφτειτε(τυχαιο παραδειγμα)να βαλετε ενα μοτοκρος διχρονο 125 κυβικων,το οποιο βγαζει 40 ιππους και ενα εντουρακι δυομισαρι τετραχρονο το οποιο βγαζει 25 ιππους να κανουν την ιδια διαδρομη(περα απο κιλα κλπ,υποθετικα μιλαω για κινητηρες).Με το διχρονο για να πας γρηγορα θα πρεπει να το στιβεις,ενω με το δυομισαρι θα νοιωθεις τη ροπη παντου και δε θα σε ενδιαφερει και τοσο αν στα χαρτια λεει οτι το ενα εχει 40 ιππους και το αλλο 25,αφου στην πραξη ειναι αλλιως και ειναι αλλιως γιατι τις περισσοτερες φορες πιο σημαντικο ρολο παιζει η ροπη απο την ιπποδυναμη.

Περιπου κατι τετοιο συμβαινει και με το τρανσαλπ και το vstrom(οχι σε τετοιο βαθμο βεβαια),γιατι παρολο που το vstrom μετα τις 6000-6500 στροφες εχει αρκετα παραπανω αλογα,στην πραξη η διαφορα αυτη δεν φαινεται και τοσο(οπως διαπιστωσα και τοτε με τον φιλο μου με το vstrom).Η διαφορα φαινεται ελαφρως μονο οταν το τρανσαλπ μπει στα κοκκινα και αρχισει να κρεμαει ο κινητηρας,ενω το vstrom συνεχιζει να ανεβαζει ακομα(καθοτι κινητηρας street).

Το θεμα λοιπον ειναι ποιος θελει τι.Το τρανσαλπ σαν on-off που ειναι(γιατι on-off ειναι)εχει ακριβως οτι πρεπει να εχει ενα on-off:ροπατο κινητηρα,τροχους για χωμα και ασφαλτο,αναρτησεις ανετες και με ικανοποιητικες διαδρομες,πλαισιο πιο "ελαστικο",ποδια κινητηρα,χουφτες,χωρους επαρκεις για 2 ατομα και καλη προστασια απ'τον αερα.Με αυτα τα δεδομενα ξεκινας για οποιονδηποτε προορισμο και δε σε ενδιαφερει αν ειναι απο ασφαλτο 'η χωμα.

Το vstrom τωρα,αν υποθεσουμε οτι συγκαταλεγεται στα on-off,θα πρεπει να διαθετει τα αυτονοητα για χρηση εκτος δρομου(πλαισιο,αναρτησεις,τροχους)και τα λιγοτερο αυτονοητα(ποδια κινητηρα και χουφτες).Απο αυτα δε διαθετει τιποτα,καθως ολα τα παραπανω(πλαισιο,αναρτησεις,τροχοι)ειναι καθαρα για ασφαλτινη χρηση,ενω και τα αλλα(ποδια,χουφτες)ειναι εξτρα.Τα μονα στοιχεια που διαθετει απο on-off(μαλλον απο touring πιο σωστα)ειναι οι ανετοι χωροι και η καλυψη απ'τον αερα.Μονο αυτα τα 2 στοιχεια το κανουν να θυμιζει on-off και το διαχωριζουν απ'τα street.Απο τη μεση και κατω το μηχανακι ειναι street(κινητηρας,πλαισιο αναρτησεις,τροχοι,φρενα)απλως ειναι ενα ανετο και ταξιδιαρικο street και τελικα μονο ετσι μπορει να το δει καποιος.Σαν street λοιπον μπορει να εχει ψηλα καλυτερα γκαζια και τελικη απο το τρανσαλπ,αλλα συγκρινομενο με τα υπολοιπα street μαλλον ειναι το υποδεεστερο σε επιδοσεις!Αν το δουμε σαν on-off,παλι το γκαζι και η ροπη που βγαζει τοσο ψηλα δε λενε τιποτα,καθως αυτος που το θελει για πραγματικο on-off θα θελει απο χαμηλα να υπαρχουν ολα αυτα τα στοιχεια(κατι που διαθετει το τρανσαλπ και ολα τα μονοκυλινδρα on-off της κατηγοριας).Εξαλλου οπως απεδειξα και παραπανω και απο τα αλλα μηνυματα,το τρανσαλπ δεν υπολειπεται και τοσο(ειδικα χαμηλα υπερτερει),αρα ο μονος λογος που βρισκω λογικο να αγορασει καποιος το vstrom αντι του τρανσαλπ,ειναι κυριως για την αισθητικη και τη σχεδιαση του(που ειναι πιο συγχρονα) και για το στησιμο του στην ασφαλτο.

ΥΓ.Και σε μενα αρεσει το vstrom για να μη παρεξηγουμαι,το θεωρω πολυ καλη μηχανη,αλλα δε μ'αρεσει οταν οι περισσοτεροι εδω μεσα λενε πραγματα χωρις να γνωριζουν πραγματικα,απλα και μονο επειδη γουσταρουν το ενα και δε γουσταρουν το αλλο.Και οι 2 μηχανες ειναι πολυ καλες.

Πανοπτικός
18/01/2012, 03:30
Το V-strom ειναι απο τα λιγα 2κυλινδρα με την ροπη 4κυλινδρου :beer:

nassosxlvbros
18/01/2012, 08:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
Ζ750 ειναι KEIHIN BY THE WAY και δεν ειναι καθολου φτηνος , δουλευει μιααααααα χαραααααααααα και κανενα Hornet δε στεκεται διπλα του

αυτα συνεχιστε:wave2:

καλά,6 χρόνια τώρα αυτό μας τό'παν πολλοί...άλλος μύθος κι αυτά τα γλήγορα Ζ......:lol:

TROOPER
18/01/2012, 09:10
κραταει χρονια αυτη η κολωνια :D

billystransalp
19/01/2012, 02:15
Το V-strom ειναι απο τα λιγα 2κυλινδρα με την ροπη 4κυλινδρου

Eγραψες παλι!Να υποθεσω εννοεις οτι χαμηλα ειναι απο τα λιγα δικυλινδρα που δεν εχουν ροπη και μονο ψηλα εχουν,οπως τα τετρακυλινδρα.

Πανοπτικός
19/01/2012, 02:23
Το V-strom ειναι απο τα λιγα 2κυλινδρα με την ροπη 4κυλινδρου

Eγραψες παλι!Να υποθεσω εννοεις οτι χαμηλα ειναι απο τα λιγα δικυλινδρα που δεν εχουν ροπη και μονο ψηλα εχουν,οπως τα τετρακυλινδρα.

:a01:

Τα κλασικα 4κυλινδρα εχουν ροπη 5, το ιδιο με το v-strom που ειναι V-2, με την διαφορα οτι στις ψηλες δινουν καμια 90ρια ιππους εναντι 50 :bigcry:

Πως το εκαναν αυτο οι επιστημονες της σουζουκι ενας θεος ξερει :rotflmao:

billystransalp
19/01/2012, 16:57
Αυτο ειχα πει και εγω,γιατι ενω ο κινητηρας ειναι απο street η αποδοση του ειναι υποδεεστερη ολων των street και χαμηλα ειναι επισης υποδεεστερο ολων των μονοκυλινδρων και δικυλινδρων on-off σε ροπη,εκει δηλαδη που την χρειαζεται ενα on-off.Eχει διχασμενη προσωπικοτητα αυτο το μηχανακι,δεν μπορεις να το καταταξεις με σαφηνεια καπου γιατι εχει λιγο απ'ολα αλλα υστερει απο αυτα.Καποιος ειπε οτι το μηχανακι δεν ειναι τραβεστι σαν κατι αλλα.Εγω βλεπω να ειναι.Ακομα και το tdm που συγκαταλεγεται σ'αυτη την κατηγορια(ολιγον απο street και ολιγον απο on-off)σκοτωνει σε επιδοσεις και κοντραρει στα ισια πολλα δυνατοτερα χιλιαρια!Και αυτοι που λενε οτι στα φαναρια το vstrom τους κοντραρε στα ισια ενα tdm,μαλλον κανουν πλακα.Εχω οδηγησει και tdm και ξερω.Οποιος εχει οδηγησει και τις 2 μηχανες καταλαβαινει τι εννοω.Αν βεβαια υπαρχουν και καποιοι τυποι με tdm οι οποιοι δεν ξερουν να τα οδηγουν και την τρωνε απο vstrom,τοτε τι να πω...εχω δει και παπι να νικαει δυομισαρι διχρονο εντουρο,γιατι αυτος που οδηγουσε το εντουρο δεν ηξερε να το ξεκινησει σωστα...

xristos x
19/01/2012, 17:53
Συγνωμη ρε παιδια οντως κραταει χρονια αυτη η κολωνια αλλα μη λεμε και οτι να ναι....
Δεν θελω να μπω σε συγκρισεις τυπου "πηγαινακαιειδαενανκαιανοιξαμεκαιπηγαιναμεμαζιμεχρι τα400μετρακαιμεταμεπερασελιγοκαιμεταεγω." ουτε ποιο μηχανακι ειναι καλυτερο σε στησιμο κλπ, ΑΛΛΑ.....
απο εδω (http://www.motorcyclespecs.co.za/model/suzu/suzuki_dl650_v%2009.htm)

244842

xristos x
19/01/2012, 18:03
και ενα για το μοντελο το 700αρι

244850

billystransalp
19/01/2012, 18:29
Φιλε Χρηστο Χ καταρχην και εγω τα στοιχεια που παραθεσα ειναι μεσα απο μετρησεις που εψαξα στο ιντερνετ και ειναι μετρησεις στον τροχο και οχι στον στροφαλο οπως εβαλες εσυ πρωτον και δευτερον το τρανσαλπ 650 στον στροφαλο βγαζει 55 αλογα οπου και αν εχω δει.52 εβγαζε το 600.Και ειπα και πριν οτι το vstrom ειναι δυνατοτερο ετσι και αλλιως αλλα σε πολυ ψηλοτερες στροφες φαινεται αυτη η διαφορα,οταν το τρανσαλπ κρεμαει γιατι εχει πιο χαμηλοροπο και αργοστροφο κινητηρα απο το vstrom καθως ειναι on-off.Η τιμη της ροπης που δειχνει ο πινακας που εβαλες για το vstrom ειναι στον στροφαλο συμφωνα με τα στοιχεια της suzuki.Στην πραξη εχει χαμηλοτερη ροπη απο το τρανσαλπ και σε πολυ ψηλοτερες στροφες,κανοντας το τουλαχιστον μεχρι τις 6000 στροφες να φαινεται πιο αδυναμο.Οσο για την εκτη ταχυτητα που τοσοι πολλοι επικαλλουνται,ειναι ενα ατου εναντι του τρανσαλπ,αλλα οταν εχεις εναν κινητηρα που ροπιαζει ψηλα,μια εκτη ταχυτητα βοηθαει πολυ,κατι που το τρανσαλπ δε χρειαζεται και τοσο,γιατι απο ροπη διαθετει μπολικη...και στα χαρτια ας γραφουν οτι θελουν,η ροπη φαινεται στο δρομο!

billystransalp
19/01/2012, 18:54
Και φυσικα δε λεω οτι να'ναι.Μιλαω μεσα απο τις εμπειριες μου με αληθινα στοιχεια και με τεκμηρια.Και ακριβως γι'αυτον τον λογο μπηκα στον κοπο να γραψω και 'γω την αποψη μου(παντα τεκμηριωμενα)γιατι βαρεθηκα να βλεπω τους περισσοτερους εδω μεσα να λενε οτι να'ναι και να επικροτουν και τους υπολοιπους που λενε οτι να'ναι.

Αν το vstrom ειναι on-off ας το βαλει καποιος σε εναν χωματοδρομο,σε ενα βουνο σε ενα κακοτραχαλο εδαφος να ακολουθησει ενα τρανσαλπ 'η ενα μονοκυλινδρο on-off με την ιδια ταχυτητα ανεση και ασφαλεια.Δε θα τα καταφερει οπως τα αλλα.

Αν το vstrom ειναι street,ας το βαλει καποιος να ακολουθησει ενα πχ. fazer σε οποιαδηποτε ασφαλτινη διαδρομη με την ιδια ανεση και την ιδια ταχυτητα.Δε θα τα καταφερει οπως το fazer.

Το τρανσαλπ λενε ειναι παντου μετριο.Συμφωνω,αλλα το vstrom ειναι χειροτερο απο ενα γνησιο on-off στο χωμα και χειροτερο απο ενα γνησιο street στην ασφαλτο,αρα και αυτο παντου μετριο ειναι.Για να λεμε και τα πραγματα με τ'ονομα τους.

xristos x
19/01/2012, 18:57
Φιλε billystransalp οι συγκρισεις στα χαρτια δεν με συγκινουν για να ειμαι ειλικρινης και ισως κακως εβαλα και το παραπανω λινκ, αν εψαχνα επιδοσεις θα αγοραζα αλλο στυλ μηχανης και θα την αλλαζα ανα 3ετια για να ειμαι ανταγωνιστικος.
Οταν εψαχνα για μηχανη ξεκινησα ψαχνοντας αφρικα και τρανσαλπ, μακαρι να εβγαινε ακομα αφρικα θα ηταν η πρωτη μου επιλογη και σε αυτα που ζητουσα το vstrom με κερδισε σε σχεση με το τρανσαλπ.

xristos x
19/01/2012, 19:26
Το τρανσαλπ λενε ειναι παντου μετριο.Συμφωνω,αλλα το vstrom .......,αρα και αυτο παντου μετριο ειναι

Οσον αφορα αυτη την καραμελα με την μετριοτητα σε σχεση με τι ειναι μετρια αυτα τα μηχανακια??

Ανηκουν σε μια κατηγορια στα 600-800 κυβ. ον-οφφ και για μενα σ αυτη την κατηγορια ειναι κορυφαια και τα δυο. Για αυτα που ζηταω εγω (κυριως ασφαλτινες διαδρομες ) ειναι το κορυφαιο, το τρανσαλπ (για μενα παντα) υστερει σε αυτα που ζητουσα εγω (abs για μεσα στην πολη οπου κινουμαι συνηθως, καλυτερο για ταξιδακια εναντι του τρανσαλπ,κλπ).

Μετρια ομως σε τι ειναι? Στην τιμη αποκτησης,στην αξιοπιστια,στην ανεση, στην δυνατοτητα φορτωματος, στην ανεση του συνεπιβατη,στην συντηρηση,στην οικονομια καυσιμων?

Μιλαμε για μια τουριστικη κατηγορια και οποιος βαζει και αλλες παραμετρους στα παραπανω δεν εχει αυτο στο μυαλο του. Τωρα αν καποιος κανει συγκρισεις με περισσοτερα κυβικα ή με αλλου ειδους μηχανες (βλ. street .....) κανει λαθος εκ των προτερων.

billystransalp
20/01/2012, 01:41
Ετσι ειναι φιλε Χρηστο οπως τα λες.Εσυ διαλεξες το vstrom για τους λογους που ειπες και εγω το τρανσαλπ για αλλους λογους(ηθελα να παρω και vstrom αλλα ηταν πολλα τα λεφτα.Φυσικα δε το μετανιωσα γιατι παω και χωμα).Ο καθενας διαλεγει οτι του ταιριαζει περισσοτερο και οτι μπορει να παρει.Στην αρχη εψαχνα κατι πιο εντουροειδες γιατι γουσταρω τις χωματινες εξορμησεις,αλλα μ'αρεσουν επισης και τα ταξιδια(ειναι και η κοπελια,που να τη βαλεις στο εντουρο?)γι'αυτο κατεληξα στο τρανσαλπ γιατι τα κανει και τα δυο.Στο χωμα δε παει σαν εντουρο ουτε στην ασφαλτο σαν street γι'αυτο και λενε οτι τα κανει ολα μετρια,αν φυσικα το συγκρινεις με τα κορυφαια των 2 κατηγοριων.Ομωσ κανενα απο αυτες τις δυο κατηγοριες δε μπορει να κανει και τα δυο τοσο καλα οσο το τρανσαλπ:το εντουρο δε μπορει να ταξιδεψει και το street δε μπορει να παει χωμα.Το τρανσαλπ τα κανει και τα δυο αξιοπρεπως,αρα ειναι πιο ολοκληρωμενη προταση απ'οτι ενα καθαροαιμο των δυο κατηγοριων...και ας λενε οι αλλοι οτι ειναι μετριο...

irinia
20/01/2012, 05:13
ΕΠΕΙΔΗ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΥΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.............

Προσπαθείτε νά συγκρίνετε 2 μηχανάκια πού έχουν μεγάλη διαφορά.
Παρότι εχουν φτιαχτεί γιά τή μέση κατηγορία πού τά φτιάχνει όπως λένε όλα.
Είναι άδικο νά συγκρίνουμε τό v-strom μέ τό transalp 650.
ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ.........
Είναι ή μέρα μέ τή νύχτα,στό ταξίδι στή βόλτα,παντού.....
Έτυχε νά έχω καί τά δύο μηχανάκια.
Δέν ξέρω τί γράφουν τά χαρτιά άλλά στίς έπιδόσεις έκεί πού σταματούσε
τό τρανσάλπ άρχιζε τό Σουζούκι.
Άνεση ταξιδιού..??
Σέλλα..??
Άνεση συνεπιβάτη..??
Προστασία άπό άέρα..??
Φόρτωμα...??Έπιτέλους σοβαρέψτε,τί σχέση έχουν τά δύο μεταξύ τους...!!
Είστε άφελείς άν νομίζετε ότι αύτά τά μηχανάκια μέ τά 200 κιλά
φτιάχτηκαν νά πηγαίνουν στό χώμα.
Γιά νά σας δημιουργούν τήν ψευδαίσθηση φτιάχτηκαν.
Μέ 200 κιλά στό χώμα, άπλά κατεβαίνεις στήν παραλία γιά μπάνιο....!!
...........άκόμα καί μέ gsx-r 1000....!!
Ρόδα ,σαμπρέλλα..??
1980...??
Ή Χόντα βλέποντας πολύ καλά ότι τό 650 παρά τήν μεγάλη του έπιτυχία
ΤΕΛΕΙΩΣΕ πλέον,πράμμα πού δέν έννοείτε νά καταλάβετε μερικοί ,
έβγαλε τό 700.
Αύτό ναί νά τό συγκρίνουμε μέ τό Βεστρόμ....
Είναι άμαρτία καί γιά τό 650 αύτή ή σύγκριση...!!
Έ λοιπόν τό 700 βγήκε ΠΑΤΑΤΑ....!!
Γιαυτό καί ή καριέρα του ήταν πολύ σύντομη.
Έδώ καί καιρό ή Χόντα έβγαλε σέ προσφορά τά άπούλητα τού 2008....
γιατί έρχονται πιά άπό πίσω τά νέα της φουτουριστικά μοντέλλα.
Παρά λοιπόν τό όνομα πού κουβαλούσε τό 700 ή πορεία του
ήταν πολύ σύντομη καί ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ γιά τό όνομα TRANSALP.....!!!
Ήδη όμως ύπάρχει στήν άγορά ό άντικαταστάτης τού Βεστρόμ...!!
Όχι πολλά πράμματα ,άλλά βελτιωμένο παντού.
ΟΜΩΣ 9000 ΕΥΡΩ...??
Ψηλά τόν πήρε τόν άμανέ ή Σουζούκι καί θά φάει καί αύτή τά μούτρα της.
Μέχρι στιγμής δέν κουνιέται φύλλο.
Άν πάει 8000 ίσως κάτι άρχίσει νά γίνεται,βέβαια οί καιροί είναι δύσκολοι..!!
ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΜΕ ΤΙΜΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 8000 ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ.
Ό κόσμος δέ μασάει πλέον τό παραμύθι τής τεχνολογίας πού μάς τήν
παρέχουν λίγο-λίγο...!!
Οί πολλοί βολεύονται καί μέ τά παλιά,όλων τών είδών μηχανάκια.
Καλύτερα λοιπόν μέ τό παλιό μηχανάκι νά κάνω καί 5 έκδρομές νά περνάω καλά
ΠΑΡΑ ΝΑ ΒΟΓΓΑΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΗ ΔΟΣΗ,
ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΚΟΙΤΑΝΕ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ.....!!!
Άσε πού ξέφτισε κι αύτό πιά....

billystransalp
20/01/2012, 14:25
ΕΠΕΙΔΗ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΥΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.............

Προσπαθείτε νά συγκρίνετε 2 μηχανάκια πού έχουν μεγάλη διαφορά.
Παρότι εχουν φτιαχτεί γιά τή μέση κατηγορία πού τά φτιάχνει όπως λένε όλα.
Είναι άδικο νά συγκρίνουμε τό v-strom μέ τό transalp 650.
ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ.........
Είναι ή μέρα μέ τή νύχτα,στό ταξίδι στή βόλτα,παντού.....
Έτυχε νά έχω καί τά δύο μηχανάκια.
Δέν ξέρω τί γράφουν τά χαρτιά άλλά στίς έπιδόσεις έκεί πού σταματούσε
τό τρανσάλπ άρχιζε τό Σουζούκι.
Άνεση ταξιδιού..??
Σέλλα..??
Άνεση συνεπιβάτη..??
Προστασία άπό άέρα..??
Φόρτωμα...??Έπιτέλους σοβαρέψτε,τί σχέση έχουν τά δύο μεταξύ τους...!!
Είστε άφελείς άν νομίζετε ότι αύτά τά μηχανάκια μέ τά 200 κιλά
φτιάχτηκαν νά πηγαίνουν στό χώμα.
Γιά νά σας δημιουργούν τήν ψευδαίσθηση φτιάχτηκαν.
Μέ 200 κιλά στό χώμα, άπλά κατεβαίνεις στήν παραλία γιά μπάνιο....!!
...........άκόμα καί μέ gsx-r 1000....!!
Ρόδα ,σαμπρέλλα..??
1980...??
Ή Χόντα βλέποντας πολύ καλά ότι τό 650 παρά τήν μεγάλη του έπιτυχία
ΤΕΛΕΙΩΣΕ πλέον,πράμμα πού δέν έννοείτε νά καταλάβετε μερικοί ,
έβγαλε τό 700.
Αύτό ναί νά τό συγκρίνουμε μέ τό Βεστρόμ....
Είναι άμαρτία καί γιά τό 650 αύτή ή σύγκριση...!!
Έ λοιπόν τό 700 βγήκε ΠΑΤΑΤΑ....!!
Γιαυτό καί ή καριέρα του ήταν πολύ σύντομη.
Έδώ καί καιρό ή Χόντα έβγαλε σέ προσφορά τά άπούλητα τού 2008....
γιατί έρχονται πιά άπό πίσω τά νέα της φουτουριστικά μοντέλλα.
Παρά λοιπόν τό όνομα πού κουβαλούσε τό 700 ή πορεία του
ήταν πολύ σύντομη καί ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ γιά τό όνομα TRANSALP.....!!!
Ήδη όμως ύπάρχει στήν άγορά ό άντικαταστάτης τού Βεστρόμ...!!
Όχι πολλά πράμματα ,άλλά βελτιωμένο παντού.
ΟΜΩΣ 9000 ΕΥΡΩ...??
Ψηλά τόν πήρε τόν άμανέ ή Σουζούκι καί θά φάει καί αύτή τά μούτρα της.
Μέχρι στιγμής δέν κουνιέται φύλλο.
Άν πάει 8000 ίσως κάτι άρχίσει νά γίνεται,βέβαια οί καιροί είναι δύσκολοι..!!
ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΜΕ ΤΙΜΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 8000 ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ.
Ό κόσμος δέ μασάει πλέον τό παραμύθι τής τεχνολογίας πού μάς τήν
παρέχουν λίγο-λίγο...!!
Οί πολλοί βολεύονται καί μέ τά παλιά,όλων τών είδών μηχανάκια.
Καλύτερα λοιπόν μέ τό παλιό μηχανάκι νά κάνω καί 5 έκδρομές νά περνάω καλά
ΠΑΡΑ ΝΑ ΒΟΓΓΑΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΗ ΔΟΣΗ,
ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΚΟΙΤΑΝΕ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ.....!!!
Άσε πού ξέφτισε κι αύτό πιά....

Φιλε terens μου φαινεται πως και συ(οπως και οι περισσοτεροι εδω μεσα)μιλας χωρις πραγματικα τεκμηρια,επειδη απλα γουσταρεις παραπανω το vstrom και γενικα οσοι γουσταρουν το vstrom εχουν αυτη την τακτικη εδω μεσα.

Ενα σωστο ειπες:εκει που τελειωνει το τρανσαλπ αρχιζει το vstrom.Πραγματικα ειναι σχεδον ετσι,γιατι ωσπου να τελειωσει το τρανσαλπ το vstrom μειονεκτει.Μονο αφου αρχισει να κρεμαει το τρανσαλπ βγαινει το vstrom μπροστα!

Σελα το vstrom εχει καλυτερη για πολυωρα ταξιδια(συμπεριλαμβανει ανεση επιβατη-συνεπιβατη),το ειπα και εγω πριν,αλλα δε σημαινει φυσικα οτι και το τρανσαλπ δεν ειναι ανετο,μη τρελαθουμε,ειναι απο τις πιο ανετες μηχανες.

Προστασια απο τον αερα εχουν και τα δυο πολυ καλη.Το vstrom καλυπτει λιγο καλυτερα το κεφαλι αλλα και οι περισσοτεροι στο τρανσαλπ εχουν αλλαξει τη ζελατινα με μεγαλυτερη,οποτε λυσανε και αυτο το μικρο μειον εναντι του vstrom.Το vstrom ομως εχει χειροτερη καλυψη στα γονατα απ'τον αερα και χαμηλα στα ποδια απ'τον αερα και τα νερα,γιατι το τρανσαλπ εχει ωραια σχεδιαση στα πλαστικα του ρεζερβουαρ που διωχνουν αρκετο αερα απο τα γονατα και χαμηλα εχει την τεραστια ποδια που διατηρει τα ποδια στεγνα αν εξω εχει βρεξει,κατι που στο vstrom οταν το οδηγησα μου φανηκε ασχημο,γιατι ετρωγα ολο το κρυο στα ποδια.Αρα οταν αναφερεσαι στη προστασια απ'τον αερα να αναφερεσαι στη γενικη προστασια του σωματος και οχι μονο του κεφαλιου,γιατι στη γενικη προστασια το τρανσαλπ ειναι πολυ καλυτερο.

Φορτωμα????Να σοβαρεψουμε????Φιλε μου δεν ξερω με ποια λογικη το εγραψες αυτο αλλα ενα πραγμα θα σου πω:Περυσι ξεκινησαμε απο βορεια Ελλαδα για Πελοποννησο με την κοπελια μου με τριβαλιτσο και απιστευτο βαρος(το ξερω ηταν λαθος),σαν να ειχαμε τριτο ατομο στη μηχανη.ειχαμε παρει οτι μπορεις να φανταστεις απο το σπιτι και πουθενα δεν αντιμετωπισαμε το παραμικρο προβλημα και συ μου λες οτι στο φορτωμα το vstrom ειναι καλυτερο απο το τρανσαλπ???Ημαρτον,βρες κατι πιο σοβαρο για να υπερασπιστεις τη μηχανη σου!

Χωμα?Τα 200 κιλα σιγουρα σε φρεναρουν να κανεις τρελες στο χωμα,αλλα αποδειξε μου οτι δεν πανε χωμα.Εχω παει σε απιστευτες διαδρομες,μεσα απο χωραφια οργωμενα(και δικαβαλος),απο κακοτραχαλες διαδρομες,μεχρι και σε πιστα μοτοκρος το εβαλα και πηγε ανετα(μικρα αλματακια εννοειται),χωρις ιχνος φοβου,γιατι το μηχανακι σε προδιαθετει για τρελιτσες στο χωμα.Σε χωματοδρομους τρεχω με 80 δικαβαλος και οταν ειμαι μονος το παω και πιο γρηγορα(και μαλιστα με ασφαλτινα ελαστικα).Στο youtube εχει βιντεο που ο αλλος το παει με 140 σε χωματοδρομο,επισης με ασφαλτινα ελαστικα(που και να ειχε και χωματινα).Εχω οδηγησει και το vstrom σε χωμα και οπως ειπα σε αλλο μηνυμα τα μηχανακια εχουν τεραστια διαφορα μεταξυ τους.Στο vstrom οντως το βαρος το νιωθεις παντου και δε σε προδιαθετει για κατι παραπανω(εκτος αναρτησεων,πλαισιου και τροχων που ειναι επισης ασφαλτινα).Το τρνσαλπ ειναι πολυ πιο αερατο και πιο ευκολο στο χωμα και επιτελους οποιος δεν το εχει παει σε χωμα και δεν ξερει πως παει,ας μη λεει οτι νομιζει,αλλα οτι ισχυει.

Ναι παλια τα μηχανακια εβγαιναν με σαμπρελες,τι να κανουμε δηλαδη,να τα αλλαξουμε γι'αυτον το λογο?εχω κανει με σκασμενο πισω λαστιχο 10 χιλιομετρα απροβληματιστα(μετα βεβαια πεταμα η σαμπρελα).

το 1980 που κολλαει?Υδροψυκτο ειναι,2πλα δισκοφρενα εχει,εξοπλισμο ταξιδιου εχει...Ααα ξεχασα,δεν εχει injection,αρα δεν κανει.Το καρμπυρατερ του τρανσαλπ σε πληροφορω εχει καλυτερη λειτουργια απο τον ψεκασμο του vstrom.Τα δισκοφρενα του vstrom ειναι ομως μεγαλυτερα αρα και καλυτερα λενε.Το μεγαλυτερο δεν ειναι παντα και καλυτερο(τουλαχιστον στις μηχανες),γιατι η αισθηση των φρενων του τρανσαλπ ειναι πολυ ανωτερη απο αυτην του vstrom(γι'αυτο και εβαλαν abs στο vstrom)και ας ειναι πιο αδυναμα.
Εχει καλυτερες αναρτησεις το vstrom λενε.Καλυτερες σε τι ρε παιδια???Στην ασφαλτο ναι,ειναι καλυτερες,αλλα στο χωμα ειναι καλυτερες αυτες του τρανσαλπ,αρα πως του vstrom ειναι καλυτερες???Οι αναρτησεις του vstrom κοπανανε σε καθε λακουβα,ως ειναι δηλαδη καλυτερες?
Καλυτερο πλαισιο εχει το strom λενε.Καλυτερο στην ασφαλτο,πιο στιβαρο,ναι,αλλα το πλαισιο του τρανσαλπ ειναι καλυτερο απο αυτο του vstrom στο χωμα,γιατι μιλαμε για on-off κατηγορια.Το πλαισιο του vstrom ειναι για street καταστασεις.Για συγκρινε το με ενα street να δουμε!

Το τρανσαλπ 650 τελειωσε πλεον,οπως ειπες αλλα κυκλοφορουν χιλιαδες στην Ελλαδα φιλε μου και εδω και χρονια γινεται η συγκρηση στα δυο μοντελα γιατι και τα δυο εχουν πουλησει τρελα και οπως και να το κανουμε υπαρχουν πολλοι που θελουν να αγορασουν το 650 γιατι το 700 δε τους αρεσει.Οσο για την ΠΑΤΑΤΑ που ειπες το 700,πατατα σε τι ακριβως?Ααα επειδη ειναι ασχημο(εντελως υποκειμενικο αυτο),σημαινει οτι ειναι και πατατα?Και για το καινουργιο vstrom εχω ακουσει τα ιδια σχολια για την εμφανιση του και προσωπικα και μενα δε μου αρεσει σε σχεση με το παλιο.Αλλα ΠΑΤΑΤΑ???

Αν το καινουργιο βγαινει στα 9000,τοτε γιατι να μην προτιμησει καποιος το καινουργιο τρανσαλπ?Εχει κορυφαιο abs,με μια ψηλοτερη ζελατινα καλυπτει οπως το vstrom ,εχει δυνατοτητες εκτος δρομου(αλλα και εντος δρομου με τοσες λακουβες παλι πιο ανετο απ'το vstrom ειναι.Ενταξει στην εθνικη το vstrom ειναι καλυτερο)και εχει πολλλυ καλυτερη ροπη εκει που την χρειαζεσαι.Αρα αν εχει τοσο το καινουργιο vstrom γιατι να μη παρεις κατι αλλο?

taisteal
20/01/2012, 14:47
:a55:

daz
20/01/2012, 17:55

Φιλε terens ....

Ωχχ.. :lol:

Ναι παλια τα μηχανακια εβγαιναν με σαμπρελες,τι να κανουμε δηλαδη,να τα αλλαξουμε γι'αυτον το λογο?

Δεν έχει σαμπρέλες επειδή είναι παλιό. Πολλά καινούρια βγαίνουν με σαμπρέλα και δεν το κάνουν λόγο κόστους. Απλά, οι ζάντες με ακτίνες αντέχουν περισσότερο τα χτυπήματα και επιπλέον επισκευάζονται αν στραβώσουν.

Υγ. Νομίζω πως ο τενρενς είναι αντικειμενικός.

Υγ2. Πάτα το κουμπί παράθεση μην κάνεις copy-paste. :winka:

stefanos
20/01/2012, 18:38
Χωρίς να θέλω να γίνω κακός συζητάτε για μηχανάκια που στην πραγματικότητα δεν αρέσουν σε κανένα αλλά τα αγοράζουμε αναγκαστικά γιατί:
1) δεν έχουμε χρήμα για κάτι καλύτερο
2) είμαστε άσχετοι και ακούμε τους αναβάτες της περίπτωσης 1)
3) έχουμε χαμηλή αυτοεκτίμηση

daz
20/01/2012, 18:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Χωρίς να θέλω να γίνω κακός συζητάτε για μηχανάκια που στην πραγματικότητα δεν αρέσουν σε κανένα αλλά τα αγοράζουμε αναγκαστικά γιατί:
1) δεν έχουμε χρήμα για κάτι καλύτερο
2) είμαστε άσχετοι και ακούμε τους αναβάτες της περίπτωσης 1)
3) έχουμε χαμηλή αυτοεκτίμηση

:lol: :lol: :rotflmao: :beer:

xristos x
20/01/2012, 21:56
Χωρίς να θέλω να γίνω κακός.....

ειπαμε εχει και μερικους που τους αρεσουν :blush: :blush: :blush: :smokin: :σφυριζωανεμελα:
1. Οντως (βλ. working class hero (http://www.youtube.com/watch?v=3N_rNz2oAGA) ) αλλα και στην τιμη των bmw να ηταν και να ειχα πιο φτηνο μηχανακι παλι αυτο θα αρεσε σε μερικους μερικους (βλ. εμενα παλι :blush: )
2. Ασχετος οχι αλλα μετριος σιγουρα οδηγος (θεωρω τον εαυτο μου)
3. Δεν ειναι χαμηλη αυτοεκτιμηση, Αυτογνωσια λεγεται και ο παππους μου ελεγε απλωνουμε τα ποδια μεχρι εκει που φτανει το παπλωμα (γι αυτο και πηρα στρωμα στα μετρα μου :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: )

:beer: :beer:

McTalas
20/01/2012, 23:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikonian
Εγώ θα'παιρνα Transalp χωρις δισταγμούς.

1) Γιατι δεν έχω ακούσει τόσα χρόνια το παραμικρό πρόβλημα για το ΤΑ. Απόλυτη αξιοπιστία. Μηχανικός μου έλεγε ότι δεν του ελέγχουν βαλβίδες πριν τα 120.000 χλμ κι ας λέει ο κατασκευαστής.
Αντίθετα για το V-strom όλο προβλήματα ακούω και μάλιστα σοβαρότατες ζημιές στον κινητήρα. Ούτε Ducati να'τανε.

4) Γιατί ξεχειλίζει από την ποιότητα Honda

σε ωραιο μηχανικο πιγαινεις ρε φιλε!

ξερει ο τρισμεγιστος ελληναρας μαστορατζας και δεν ξερει ο ερμος ο νταιχιρο που εκατσε και σχεδιασε τον μοτερ...

για το 4) δεν θα σχολιασω καν...

No offense φιλε, απλα το 1 ειναι αρκετα προκλιτικο και το 4 δεν ισχυει πλεον, παλια ναι, τωρα οχι πια...

οσον αφορα το γενικο ερωτημα του θεματος ψιφιζω το v-strom γιατι ειναι πολυ τιμιο μιχανακι, βεβαια ακριβο αλλα τιμιο.

McTalas
20/01/2012, 23:18
σημ. τωρα ειδα πως το θεμα ειναι απο 2006, ειπα και 'γω v-strom του '04 με 5500...

τεσπα.

irinia
21/01/2012, 05:25
Φιλε terens μου φαινεται πως και συ(οπως και οι περισσοτεροι εδω μεσα)μιλας χωρις πραγματικα τεκμηρια,επειδη απλα γουσταρεις παραπανω το vstrom και γενικα οσοι γουσταρουν το vstrom εχουν αυτη την τακτικη εδω μεσα.

[/B][/QUOTE]

.................................................................................................... .........................................

NA TO ΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ...............??

Δέν πρόσεξες πώς έγραψα ότι ήμουν κάτοχος καί τών δύο μηχανών.
Αύτή τή στιγμή δέν έχω Βεστρόμ...!!
Νταιβέρσιον καί Χαγιαμπούζα έχω.
ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΑΩ......χα, χα......
Όπότε καί άντικειμενικός κατά τά δικά σου πρότυπα προσπαθώ νά είμαι καί
σέ τελική άνάλυση τί καλύτερο άπό τό νά καβαλάς κάτι.
ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΕ ΒΕΣΤΡΟΜ...??
Ξεκινάμε άπό τό ότι ΔΕΝ ΚΑΙΓΟΜΑΙ γιά νά άποδείξω τίποτε...!!
Τίς έμπειρίες μου γράφω,ούτε φανατίλα είμαι......
Μόνο τά δύο Χαγιαμπούζα κατάφεραν νά μέ κάνουν νά τά κρατήσω
4 χρόνια τό παλιό καί 3,5 τώρα τό καινούργιο.
Συνεπώς δέν έχω κανέναν λόγο νά μεροληπτώ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.
Καί άν δέ μετράει ή γνώμη κάποιου πού τά καβάλησε άμφότερα,
ΤΙ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΨΑΧΝΕΙΣ..??
Μάλλον βλέπω άπό τήν πλευρά σου ένα πάθος νά ύποστηρίξεις
τήν έπιλογή σου.
Όταν συγκρίνεις καρμπυρατέρ μέ ψεκασμό,πλαίσιο σίδερο μέ άλουμίνιο
έπειδή ντεμέκ πάει χώμα,λές καί τά μηχανάκια είναι γιά χώμα μέ τά 200 κιλά,
όταν μού λές πήγα 10κμ. μέ σκασμένο λάστιχο καί τό χρησιμοποιείς αύτό
σάν έπιχείρημα γιά νά μού πείς νά ξαναγυρίσουμε στή σαμπρέλλα όταν
μέχρι καί τό έντούρο πήγε στά έλαστικά χωρίς αύτήν,
όταν μού λές ότι ταξιδεύει καλύτερα μέ τό κοντύτερο μεταξόνιο,
καί τήν πολύ μικρότερη σέλλα είδικά γιά τόν δεύτερο,όταν λές ότι παρέχει
σχεδόν ίση προστασία άπό τόν άέρα.................κ.λ.π.....κ.λ.π......
Ε ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΣ
μέ τήν έπιλογή σου,όπου όλα σού φαίνονται ρόδινα.....
Τό τρανσάλπ φίλε μου ΗΤΑΝ, ένα φοβερό μηχανάκι ,άλλά ΗΤΑΝ.
Τό Βεστρόμ είναι ένα σύγχρονο τρανσάλπ....!!!
Σέ όλα καλύτερο....!!
Άν θές νά πάς χώμα ,πάρε κανένα 250άρι έως 400σάρι μέ 130-140 κιλά τό πολύ
καί παίξε.
Άσε τά τρανσάλπ καί τά Βεστρόμ ,ΑΠΛΑ νά περνάνε άπό χωματόδρομους...!!!

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ 700...??

Όντως μιά μεγάλη Ίταλοισπανική πατάτα πού έχασε άκόμα καί αύτή
τήν άξιοπιστία τής Χόντα πού ήταν κάποτε τό καμάρι τού Σοιχίρο....!!!
MADE IN ITALY.........
Μπές καί διάβασε τά κουσούρια του,δές τή σύντομη ζωή του
τό άποτυχημένο έμπορικό πέρασμα του,τήν τετραετία πού πέρασε.
Άν δέν τό έλεγαν τρανσάλπ δέ θά τό ήξερε ούτε ή μάνα του..!!
Eίχε μιά είκοσαετή ίστορία πίσω του καί ένα όνομα θρύλο.
ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΠΑΤΑΤΑ........!!!!
Γιαυτό καί τελείωσε τόσο γρήγορα.
Τό 700 βγήκε γιά νά άνταγωνιστεί τό Βεστρόμ.
Τό 650 έβγαινε μέχρι τό 2007 νομίζω .
Ή Σουζούκι πουλώντας τρελλά δέν άλλαξε πολλά πράμματα,γνωστή συνταγή
άπό τό Χαγιαμπούζα.
Ή Χόντα τώρα κάνει νέα κίνηση μέ τά φουτουριστικά μοντέλλα της,
τά Κροσράνερ.
Τό 800 ΔΕΝ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ, πολλά λεφτά 11700 εύρώ.
Τό έθαψε άπό μόνη της ή Χόντα 11700 γιά μιά μαούνα..??
Πάει αύτό αύτανδρο...!!!
Γιαυτό βγάζει αύτά τά καινούργια πού ΛΕΝΕ ότι θά είναι φθηνά,
μηχανάκια all-around καί έλπίζει νά πάρει τά πρωτεία ξανά.
Όπως καταλαβαίνεις τό 700 βγήκε γιά νά άνταγωνιστεί τό Βεστρόμ τό ΠΑΛΙΟ πιά....!!
ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ,ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΟΥ...!!
Κοστίζει τού 2011 8600 περίπου όταν ή Σουζούκι τά έχει βγάλει μέ 7000 προσφορά...!!
Καί κάνει πρώτη καί τή νέα κίνηση.
Συνεπώς τό έρώτημα είναι............
Τρανσάλπ 700 μέ 8600, ή Σουζούκι άπερχόμενο μέ 7000,
άντε καί νέο Βεστρόμ μέ 9000...??
Κανένας δέν θά έδινε τά 8600 γιά τό τρανσάλπ,τό όποίο ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ
δίπλα στό Βεστρόμ, ούτε κάν στό παλιό....!!!
Πόσο μάλλον στό καινούργιο πού τό όδήγησα,λίγο μέν άλλά σάν κάτοχος
τού παλιού είδα 5 πράμματα.
ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΑ....!!!
Προσωπικά δέν δίνω μέ τίποτε τά 9000,θά προτιμούσα τό παλιό μέ τά 7000....!!!
ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ ΤΑ 8600 ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΝΣΑΛΠ 700.....!!!

Όλα αύτά πού γράφω είναι προσωπικές άπόψεις καί έμπειρίες,καί σκοπό έχουν
νά βοηθήσουν τούς ύποψήφιους άγοραστές................
ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ....!!
Κανείς δέν με πληρώνει ούτε είμαι ντήλερ κανενός,ούτε καί καμμία ΚΑΨΟΥΡΑ έχω
γιά κανένα άπό αύτά διότι μετά άπό τόσα χρόνια στό κουρμπέτι
ΟΥΤΕ ΦΕΤΙΧ ΕΧΩ ΜΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ...!!!
Πέρασαν άπό τά χεράκια μου πολλά.
Διαβάζοντας λοιπόν τούς άριθμούς πού μάς παρέθεσες πρίν άπό σένα,
άλλά καί κυκλοφορώντας μέ αύτά έγραψα τή γνώμη μου.
Γιά τό μόνο πού δέν μπορείς νά μέ κατηγορήσεις είναι ότι είμαι κολλημένος
μέ κάποιο μηχανάκι.
Τά έχω άλλάξει σάν τά βρακιά..............καί ούτε έβγαζα ποτέ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ,
καλύτερο....
Ό χρόνος πού τά κρατούσα ήταν τό κριτήριο γιά μένα,γιά τό πόσο καλά είναι.
ΤΟ ΤΡΑΝΣΑΛΠ ............λοιπόν τό άντεξα 2 μήνες...!! όλοκαίνουργιο..!!
Τό Βεστρόμ.................10 άλλά ,
ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΑΙΡΝΑ....!!!

Φιλικά...........

TROOPER
21/01/2012, 09:48
αυτο που εξακολουθουμε να συγκρινουμε τα αντιδια με τα αρχιδια και βρισκουμε και επιχηρειματα, πολυ μΕ αρεΖει :lol:

panos1050
21/01/2012, 10:24
στρομα !!!!!!!!!!!!!!

DUKASII
21/01/2012, 11:50
ti lete ore edo mesa pali?tra650 me vstrom?
ti paleyete?
to tra650 de kanei tipota kala.ALLA TIPOTA.

to vstroma pali de kanei kai ayto tipota kala alla toylaxiston tsoyla ligo pio svelta.
exei kai ena themataki me ti trompa venzinis apo ti anakalipsa prosfata...

alla transalp 650 re???:bawl: :lol: :rotflmao:
file parto na deis giati den prepei na agorazoyme moto me vazi ayta poy divazoyme sta forum..

Lioulios
21/01/2012, 12:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
... Χάθηκες βρε φυχή .

daz
21/01/2012, 12:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
αυτο που εξακολουθουμε να συγκρινουμε τα αντιδια με τα αρχιδια και βρισκουμε και επιχηρειματα, πολυ μΕ αρεΖει :lol:

:lol: :lol: :rotflmao:

ti lete ore edo mesa pali?tra650 me vstrom?
ti paleyete?
to tra650 de kanei tipota kala.ALLA TIPOTA.

to vstroma pali de kanei kai ayto tipota kala alla toylaxiston tsoyla ligo pio svelta.
exei kai ena themataki me ti trompa venzinis apo ti anakalipsa prosfata...

alla transalp 650 re???:bawl: :lol: :rotflmao:
file parto na deis giati den prepei na agorazoyme moto me vazi ayta poy divazoyme sta forum..

Βρε βρε ο Δούκας ξαναχτύπησε! :sun: :wave2:

Filosofos
21/01/2012, 14:03
0xaa0xa00xa0xa +999 :p

johnpan
21/01/2012, 15:04
το σκεπτικό ότι το ΤΑ πάει καλύτερα στο χώμα είναι λίγο άκυρο. Αυτό μπορεί να το καταλάβει μόνο ένας εντουράς. Για αυτόν που σκέφτεται μεταξύ ΤΑ και Στρώματος, το πέρασμα από ένα χωματόδρομο είναι το ίδιο. Αυτός θέλει απλά να περάσει. Ούτε θα βιάζεται, ούτε θα πάει σε μέρη που περνάει μόνο το ΤΑ.
Για να μην πούμε και για την τιμολογιακή πολιτική της Χόντα που μας εξοργίζει σαν καταναλωτές έτσι κι αλλιώς. :wave2:
Αντιπαθώ το Στρώμα όχι για αυτό που είναι, αλλά γιατί έχει θεοποιηθεί ως το καλύτερο μηχανάκι κλπ κλπ. Ουσιαστικά αντιπαθώ μια μεγάλη μερίδα των ιδιοκτητών του, όπως το ίδιο παθαίνω και με τα TDM, GS1200, κλπ. Δεν φταίει το μηχανάκι οπότε να ξεκολλάμε.
Σαν αγορά όμως το ΤΑ δεν στέκεται δίπλα στο Στρώμα με την καμία. :wave2:

intruder
21/01/2012, 16:44
στρωμα γιατι ειναι suzuki(κολλημενος).:D περα απτην πλακα ειναι κατα τη γνωμη μου πιο οικονομικο κ αξιοπιστο απο το ΤΑ.η επιλογη δικη σου

billystransalp
21/01/2012, 17:41
Αυτη η συζητηση μου θυμιζει οτι γινεται και πριν τις εκλογες 'η οταν ειναι να παιξουν 2 μεγαλες ομαδες και οι οπαδοι των αντιπαλων τσακωνονται.
Επισης δειχνει σε μικρογραφια την κατασταση που επικρατει σημερα στην Ελλαδα.Οποιος διαβασει ολα τα σχολια θα καταλαβει τι παιζει.Ακριβως το ιδιο γινεται και στην κοινωνια μας σημερα και γι'αυτο και δεν παει τιποτα μπροστα,γιατι ο καθενας πιστευει οτι εχει δικιο.

Οταν μπηκα να γραψω εδω μεσα,ειχα διαβασει οτι προηγηθηκε και επειδη πραγματικα διαπιστωσα οτι ο καθενας λεει το μακρυ και το κοντο του,ειπα να μιλησω με πραγματικα στοιχεια συγκρινοντας τις δυο μηχανες ταυτοχρονα και χωρις κανενα κολλημα προς καποια κατευθυνση.Μαλιστα παραθεσα αναλυτικα τα οσα συνεβησαν και τα οσα διαπιστωσα και επισης την ισχυ και τη ροπη των 2 στον τροχο,οπως τα βρηκα απο μετρησεις που εγιναν.Μετα απο ολα αυτα οποιος ειναι λογικος και χωρις ιχνος κολληματος,καταλαβαινει καποια πραγματα.Μπορει καποιες φορες και γω να παρασυρθηκα επειδη αυτα που διαβαζα μου σηκωναν τη τριχα καγκελο,αλλα πραγματικα,το μονο που ηθελα να κανω ηταν να προσπαθησω να προβαλω την πραγματικη διασταση των δυο μηχανων και αυτο εκανα.

Και σε μενα το vstrom εμφανισιακα αρεσει περισσοτερο,ειναι πιο συγχρονο,πως να το κανουμε δηλαδη.Ηταν ομως ακριβοτερο για τη δικη μου τσεπη και οταν οδηγησα το τρανσαλπ μου φανηκε παιχνιδι.Επειδη ειμαι ανησυχο πνευμα,ηθελα και κατι που να με πηγαινει και στο χωμα.Οταν πηρε ο φιλος μου το vstrom και το οδηγησα σε ασφαλτο και χωμα,καταλαβα οτι ειχα κανει τη σωστη αγορα,γιατι το τρανσαλπ εκανε ολα αυτα που ηθελα.Ποτε δεν ειπα οτι ταξιδευει καλυτερα απο το vstrom,ουτε οτι ειναι πιο ανετη η σελα του.Ομως εγω ηθελα να πηγαινω βολτες και εκτος δρομου και το τρανσαλπ μου εδωσε αυτη την ευχαριστηση.Τα 200 κιλα ειναι προβλημα μονο σε στριμοκωλες διδρομες 'η αμα μεινεις σε καμια αποτομη ανηφορα.Εκει ναι, ειναι προβλημα.Και το ktm adv ειναι διακοσια κιλα και παει χωμα ανετα(καλα,εχει και πολυ ανωτερες αναρτησεις απο το τρανσαλπ).Και εντουρο εχω οδηγησει πολλες φορες και ξερω πως ειναι,γι'αυτο και λεω οτι στο χωμα οι 2 μηχανες εχουν τεραστια διαφορα,δε τα βγαζω απο το μυαλο μου,γι'αυτο και μπηκα σ'αυτη τη διαδικασια,για να μπουνε μερικα πραγματα στη θεση τους,αλλα το μονο που διαπιστωσα απο εδω μεσα,ειναι οτι κανενας δε λαμβανει σοβαρα υποψην του τιποτα απο τα πραγματικα στοιχεια.Αντιθετως οταν καποιος γραψει μια παπαρια,ολοι τον επικροτουν,γι'αυτο και λεω οτι σαν κρατος ειμαστε αξιοι της μοιρας μας,γιατι αυτες οι συζητησεις που γινονται εδω ειναι η μικρογραφια της κοινωνιας(θα μου πειτε τωρα,τι λες ρε μεγαλε,το σκεφτηκες πολυ ολο αυτο?).Ετσι ειναι παιδες.
Και γω ειχα και αλλες μηχανες πριν απο αυτην και πιθανον να εχω και αλλες(εχει και 70000 κμ πανω της,'η θα τη δωσω 'η θα μου μεινει για παντα).Γ΄'αυτο οποιος νομιζει πως εχω καποιο κολλημα,κανει λαθος,απλως μ'αρεσει να λεω τα πραγματα με τ'ονομα τους και δε μ'αρεσουν ακριβως γι'αυτον το λογο και πολλα απο αυτα που διαβασα εδω μεσα,γ'αυτο και απαντησα.

McTalas
21/01/2012, 19:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από Terens
...
+ Οσα γουσταρεις!!!

nikos_abel
21/01/2012, 20:38
Αυτη η συζητηση ...

... γ'αυτο και απαντησα.

+650

Είπες τα πράγματα με το όνομά τους.

:a10:

TROOPER
23/01/2012, 20:15
α καλααααα.....!!!!!:lol: :lol: :lol: :lol:

DUKASII
26/01/2012, 07:40
Αυτη η συζητηση μου θυμιζει οτι γινεται και πριν τις εκλογες 'η οταν ειναι να παιξουν 2 μεγαλες ομαδες και οι οπαδοι των αντιπαλων τσακωνονται.
Επισης δειχνει σε μικρογραφια την κατασταση που επικρατει σημερα στην Ελλαδα.Οποιος διαβασει ολα τα σχολια θα καταλαβει τι παιζει.Ακριβως το ιδιο γινεται και στην κοινωνια μας σημερα και γι'αυτο και δεν παει τιποτα μπροστα,γιατι ο καθενας πιστευει οτι εχει δικιο.

Οταν μπηκα να γραψω εδω μεσα,ειχα διαβασει οτι προηγηθηκε και επειδη πραγματικα διαπιστωσα οτι ο καθενας λεει το μακρυ και το κοντο του,ειπα να μιλησω με πραγματικα στοιχεια συγκρινοντας τις δυο μηχανες ταυτοχρονα και χωρις κανενα κολλημα προς καποια κατευθυνση.Μαλιστα παραθεσα αναλυτικα τα οσα συνεβησαν και τα οσα διαπιστωσα και επισης την ισχυ και τη ροπη των 2 στον τροχο,οπως τα βρηκα απο μετρησεις που εγιναν.Μετα απο ολα αυτα οποιος ειναι λογικος και χωρις ιχνος κολληματος,καταλαβαινει καποια πραγματα.Μπορει καποιες φορες και γω να παρασυρθηκα επειδη αυτα που διαβαζα μου σηκωναν τη τριχα καγκελο,αλλα πραγματικα,το μονο που ηθελα να κανω ηταν να προσπαθησω να προβαλω την πραγματικη διασταση των δυο μηχανων και αυτο εκανα.

Και σε μενα το vstrom εμφανισιακα αρεσει περισσοτερο,ειναι πιο συγχρονο,πως να το κανουμε δηλαδη.Ηταν ομως ακριβοτερο για τη δικη μου τσεπη και οταν οδηγησα το τρανσαλπ μου φανηκε παιχνιδι.Επειδη ειμαι ανησυχο πνευμα,ηθελα και κατι που να με πηγαινει και στο χωμα.Οταν πηρε ο φιλος μου το vstrom και το οδηγησα σε ασφαλτο και χωμα,καταλαβα οτι ειχα κανει τη σωστη αγορα,γιατι το τρανσαλπ εκανε ολα αυτα που ηθελα.Ποτε δεν ειπα οτι ταξιδευει καλυτερα απο το vstrom,ουτε οτι ειναι πιο ανετη η σελα του.Ομως εγω ηθελα να πηγαινω βολτες και εκτος δρομου και το τρανσαλπ μου εδωσε αυτη την ευχαριστηση.Τα 200 κιλα ειναι προβλημα μονο σε στριμοκωλες διδρομες 'η αμα μεινεις σε καμια αποτομη ανηφορα.Εκει ναι, ειναι προβλημα.Και το ktm adv ειναι διακοσια κιλα και παει χωμα ανετα(καλα,εχει και πολυ ανωτερες αναρτησεις απο το τρανσαλπ).Και εντουρο εχω οδηγησει πολλες φορες και ξερω πως ειναι,γι'αυτο και λεω οτι στο χωμα οι 2 μηχανες εχουν τεραστια διαφορα,δε τα βγαζω απο το μυαλο μου,γι'αυτο και μπηκα σ'αυτη τη διαδικασια,για να μπουνε μερικα πραγματα στη θεση τους,αλλα το μονο που διαπιστωσα απο εδω μεσα,ειναι οτι κανενας δε λαμβανει σοβαρα υποψην του τιποτα απο τα πραγματικα στοιχεια.Αντιθετως οταν καποιος γραψει μια παπαρια,ολοι τον επικροτουν,γι'αυτο και λεω οτι σαν κρατος ειμαστε αξιοι της μοιρας μας,γιατι αυτες οι συζητησεις που γινονται εδω ειναι η μικρογραφια της κοινωνιας(θα μου πειτε τωρα,τι λες ρε μεγαλε,το σκεφτηκες πολυ ολο αυτο?).Ετσι ειναι παιδες.
Και γω ειχα και αλλες μηχανες πριν απο αυτην και πιθανον να εχω και αλλες(εχει και 70000 κμ πανω της,'η θα τη δωσω 'η θα μου μεινει για παντα).Γ΄'αυτο οποιος νομιζει πως εχω καποιο κολλημα,κανει λαθος,απλως μ'αρεσει να λεω τα πραγματα με τ'ονομα τους και δε μ'αρεσουν ακριβως γι'αυτον το λογο και πολλα απο αυτα που διαβασα εδω μεσα,γ'αυτο και απαντησα.
Οπα φιλε καλα τα λες το οτι αγοραζει ο κοσμος το μπουρδελο το vstrom φταιει που η Ελλαδα παει κατα διαολου.εχεις δικιο σε αυτο παμε παρακατω τωρα.
ειπες και μονος σου οτι το τρανσαλπ ΔΕΝ ειναι πιο ανετο.ΔΕΝ ειναι πιο γρηγορο σε καμια περιπτωση και πουθενα.(για το χωμα μη το συζητησουμε απλα περνανε και τα 2 οποιο χωματοδρομο βρουν ελπιζοντας να πανε ολα καλα -ολα τα αλλα ειναι στην ικανοτητα του αναβάτη).Στο ταξίδι το vstrom είναι καλυτερο.Στη κινηση κανενα δεν ειναι καλο.
κολλημα με το vstrom δεν έχω...(δηλαδη αμα με πουν και κολλημένο με τα vstrom θα παω να φουνταρω πραγματικα..πιο πολυ κραξιμο απο άλλο μηχανακι δε παίζει να έχω ρίξει-αντε και στο fmx.)αλλα το τρανσαλπ είναι απλα 20 χρόνια πισω και τραγικο.2 φορες που είχα τη τυχη να οδηγησω τρανσαλπ 650...πραγματικα απορουσα γιατι καποιος μπορει να δώσει λεφτα για να το αγοράσει.
αν εσύ βρίσκεις το τρανσαλπ καλυτερο ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ δε μας λέει τιποτα για τις μηχανές πραγματικα.ουτε για την ελλάδα ουτε για το βστρομ.
φιλικά και χωρίς καμια διάθεση να βρεθεί το ονομα σε αντιτπαράθεση για το ποια μοτο απο αυτα τα δυο τα μπρικια ειναι καλύτερο..

byron
26/01/2012, 08:16
φιλικά και χωρίς καμια διάθεση να βρεθεί το ονομα σε αντιτπαράθεση για το ποια μοτο απο αυτα τα δυο τα μπρικια ειναι καλύτερο..

Πόσο μου ΄χεις λείψει.... :a07:

irinia
26/01/2012, 08:23
Brokeback Mountain............

Cpt. Haddock
26/01/2012, 08:28
Ακόμα για αυτά συζητάτε ρε μλκες :bigcry: :bigcry: :bigcry:

Γεια σου BBKo :beer:

Μικρή Λουλού
26/01/2012, 08:39
ρε ΒΒκο..
με κανες και δακρυσα ρε παπαρα...:smokin:

DUKASII
26/01/2012, 09:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από Μικρή Λουλού
ρε ΒΒκο..
με κανες και δακρυσα ρε παπαρα...:smokin: σου λειψα καρδουλα μου???:a07:

sniper
26/01/2012, 10:02
σου λειψα καρδουλα μου???:a07:

Spyrako esy?

Akoma me ton tafo re mlk????

TROOPER
26/01/2012, 10:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Spyrako esy?

Akoma me ton tafo re mlk????

αφου ειναι κοπανος.
προσπαθησα να τον απαλαξω αλλα δεν πειθεται.:o

VANDA
26/01/2012, 10:21
Τουλάχιστον έχουμε βρει τι θέμα θα ανοίγουμε κάθε φορά που θα μας λείπει ο bbkos.. :winka:

DUKASII
26/01/2012, 10:25
Spyrako esy?

Akoma me ton tafo re mlk???? tafos gamata..:sad: toulaxiston exo kai to allo to partali kai niotho ligo antras poy kai poy..

DUKASII
26/01/2012, 10:26
αφου ειναι κοπανος.
προσπαθησα να τον απαλαξω αλλα δεν πειθεται.:o 3300 tora.
me new lastixa kai apo service.

sniper
26/01/2012, 10:27
αφου ειναι κοπανος.
προσπαθησα να τον απαλαξω αλλα δεν πειθεται.:o

ki esy akoma me ton tafo? Ante pare ekeino to R6

y.g. grafw etsi gia na mporoyn na diabasoun oi bbkos kai Μικρή Λουλού.

sniper
26/01/2012, 10:27
3300 tora.
me new lastixa kai apo service.

Antallagh me k7? :bawl: :bawl: :bawl: :lol:

DUKASII
26/01/2012, 10:28
re seis o jul ekane kai allo paidi ?poy einai??

sniper
26/01/2012, 10:30
re seis o jul ekane kai allo paidi ?poy einai??

Eide ki apoeide kai pige metanasths sto Belgio, anthrakoryxos.. :sad:

DUKASII
26/01/2012, 11:15
Eide ki apoeide kai pige metanasths sto Belgio, anthrakoryxos.. :sad: ALITHINA TORA?:eyepop:

sniper
26/01/2012, 11:22
ALITHINA TORA?:eyepop:

:bawl: :bawl: :bawl: :lol:

Julius
26/01/2012, 11:27
popo tetoia katrakila eixa xronia na diavaso......

o Dukas na syzitaei giati to Vstrom einai kalytero apo to TA650 kai meta na leei oti paei na odigisei to Sutzuki750 na niosei antras

Nomizo oti pleon prepei na klidosume ton timimeno logariasmo me to username DUKASII kai na toy anoiksoume ena "triferopodi" gia na mpenei na grafei gia ta vstrom

. -

KTM RULEZ re koufales

sniper
26/01/2012, 11:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από Julius

o Dukas na syzitaei giati to Vstrom einai kalytero apo to TA650 kai meta na leei oti paei na odigisei to Sutzuki750 na niosei antras

Nomizo oti pleon prepei na klidosume ton timimeno logariasmo me to username DUKASII kai na toy anoiksoume ena "triferopodi" gia na mpenei na grafei gia ta vstrom

. -

KTM RULEZ re koufales

Κανένας δεν είπε αντι του ΤΑ και του στρώματος να πάει να παρει το παλικάρι το SMT.. κατάντια και κατρακύλα σύντροφε Γεώργιε.. :sad:

DUKASII
26/01/2012, 11:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από Julius

. -

KTM RULEZ re koufales
etsi etsi...pioume kafe ?

Anty12
26/01/2012, 12:32
etsi etsi...pioume kafe ?

:uplate: :uplate: :uplate: :uplate: :uplate:

Πω πω πω πω πω πω............

Όνειρο ζω ...μην με ξυπνάτε...........ο Δούκας ρε ....ο Δούκας.......:lol: :lol: