PDA

View Full Version : Transalp 650 ή V-STROM 650 εσείς τι θα αγοράζατε?

Σελίδες : [1] 2 3 4

giannhse
04/07/2006, 10:34
Καλημέρα,

Σκέφτομαι να αγοράσω μια μηχανή μεσαίου κυβισμού και είμαι σε ένα φοβερό δίλημμα και δεν μπορώ να αποφασίσω. Transalp 650 ή V-STROM 650 εσείς τι θα αγοράζατε?

Αρχικά να σας ενημερώσω πως θα την αγοράσω μεταχειρισμένη, μοντέλο 02'-04' και διαθέτω μέχρι 5500. Κάνοντας μια έρευνα στο διαδίκτυο και στην χρυσή ευκαιρία βρήκα Transalp 650 μοντέλα 02'-04' από 4500 euro,ενώ V-STROM 650 μοντέλα 04 από 5500.

Πρώτη ερώτηση ξέρει κανείς αν η Transalp 650 02' με 04' διαφέρει μηχανικά? Δεύτερη ερώτηση και η πιο σημαντική τα 55 αλογάκια σε πάνε άνετα ταξιδάκι η ζορίζεσαι? Να προτιμήσω τα 70 άλογακια V-STROM 650?

Γιατί στην τελική με 4500 euro βρίσκεις Transalp 650 03' ενώ το V-STROM 650 είναι ένα χιλιάρικο παραπάνω...

Περιμένω γνώμες...

Φιλικά Γιάννης

[B]

toyota
04/07/2006, 10:40
Είχα Τρανσαλπ και πήρα V-Strom.Μου φαίνεται πολύ πιο εύκολο το V-Strom,πολύ πιο σταθερό στα ταξίδια,πάει πολύ άνετα με 160 χλμ και είναι και 6-ταχυτο.

Αν μπορείς κάνε ενα test-ride και στα 2 και θα καταλάβεις αμέσως τα + του V-Strom.

TROOPER
05/07/2006, 01:10
ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΨΗΦΙΖΩ ΣΤΡΟΜ

beholder
05/07/2006, 06:55
Exω τη γνωμη οτι το V-STROM αξιζει τα παραπανω λεφτα γιατι τεχνολογικα δεν εχει καμμια σχεση με το Transalp και επειδη ειναι αρκετο καιρο στην αγορα εχει δειξει "συμπεριφορα" Δεν βγαζει προβλήματα.

costas81
05/07/2006, 14:03
στρομα!
κανε βολτα και τα δυο και θα καταλαβεις!!!!!!

RapidShade
05/07/2006, 17:53
Πιστεύω ότι όχι μόνο η σύγκριση είναι
άδικη...

μάλλον δεν υφίσταται καθόλου...

η πρό-γιαγια με την έγγονη?...

άσε που το ΤΑ είναι άσχημο...

και άσε που το άλλο σκοτώνει από
επιδόσεις σε σχέση με το ψοφίμι
(αλλά και άνευ σχέσεως με αυτό)...

Δεν νομίζω ότι έχεις δίλημμα...μάλλον
θες να φτιάξεις πόστ απλά :winka:

AFTER
05/07/2006, 17:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από RapidShade
Πιστεύω ότι όχι μόνο η σύγκριση είναι
άδικη...

μάλλον δεν υφίσταται καθόλου...

η πρό-γιαγια με την έγγονη?...

άσε που το ΤΑ είναι άσχημο...

και άσε που το άλλο σκοτώνει από
επιδόσεις σε σχέση με το ψοφίμι
(αλλά και άνευ σχέσεως με αυτό)...

Δεν νομίζω ότι έχεις δίλημμα...μάλλον
θες να φτιάξεις πόστ απλά :winka:

+100000000

Ξεχνα το translap, παρε vstrom!!

nikonian
06/07/2006, 07:17
Εγώ θα'παιρνα Transalp χωρις δισταγμούς.

1) Γιατι δεν έχω ακούσει τόσα χρόνια το παραμικρό πρόβλημα για το ΤΑ. Απόλυτη αξιοπιστία. Μηχανικός μου έλεγε ότι δεν του ελέγχουν βαλβίδες πριν τα 120.000 χλμ κι ας λέει ο κατασκευαστής.
Αντίθετα για το V-strom όλο προβλήματα ακούω και μάλιστα σοβαρότατες ζημιές στον κινητήρα. Ούτε Ducati να'τανε.

2) Γιατί εξακολουθεί για μένα να είναι πολύ πιο όμορφο, αφού έχει καμπύλες εκεί που το v-strom έχει ακμές. Βέβαια και τα δυο έχουν κυκλοφορήσει τόσο πολύ που τα'χει σιχαθεί το μάτι μας.

3) Γιατί το ΤΑ έχει πραγματικά χωμάτινες δυνατότητες. Με 21 ίντσες μπροστινό τροχό, μαλακότερες αναρτήσεις με καλές διαδρομές και φρένα που δίνουν καλό έλεγχο στο χώμα. Έχει και φτηνά πλαστικά απ'ότι ακούω.

4) Γιατί ξεχειλίζει από την ποιότητα Honda

5) Κι ένας ακόμα πιο υποκειμενικός λόγος. Έχω συνηθίσει τα 85 άλογα, οπότε είτε στα 65 πάω, είτε στα 47 του ΤΑ , αργά θα μου φαίνονται και δυο.

Όλα τα παραπάνω είναι τελείως υποκειμενικά. Αν είσαι διατεθειμένος να κάνεις μερικές παραπάνω επισκέψεις στα συνεργεία, προκειμένου να κερδίσεις 15-20 άλογα στην άσφαλτο, πάρε Suzuki.

Alx 84
06/07/2006, 08:31
το Transalp έχει καλύτερη κάλυψη των ποδιών από νερά (ποδιά κ πλαστικά), ενώ έχει κ την καρινούλα του. το strom είναι ολίγον τι γυμνό κ πιθανολογώ ότι θα τρώς την πιτσιλιά της ζωής σου.

Το κακό με το transalp είναι ότι καίει πολύ τα πόδια (όπως λέει γνωστός μου. εγώ δε το έχω καβαλήκει) λόγω του σχεδιασμου κ της θέσης του βεντιλατέρ.

Τώρα όμως τα αλόγατα είναι περισσότερα στο v-strom και προσωπικά το θεωρώ πιο όμορφο.

Αξιοπιστίες, ποιότητα κατασκευής κλπ δε γνουρίζω!

όπως κ να'χει, καλές αγορές.

Vezouvios
06/07/2006, 08:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikonian
Εγώ θα'παιρνα Transalp χωρις δισταγμούς.

1) Γιατι δεν έχω ακούσει τόσα χρόνια το παραμικρό πρόβλημα για το ΤΑ. Απόλυτη αξιοπιστία. Μηχανικός μου έλεγε ότι δεν του ελέγχουν βαλβίδες πριν τα 120.000 χλμ κι ας λέει ο κατασκευαστής.
Αντίθετα για το V-strom όλο προβλήματα ακούω και μάλιστα σοβαρότατες ζημιές στον κινητήρα. Ούτε Ducati να'τανε.

2) Γιατί εξακολουθεί για μένα να είναι πολύ πιο όμορφο, αφού έχει καμπύλες εκεί που το v-strom έχει ακμές. Βέβαια και τα δυο έχουν κυκλοφορήσει τόσο πολύ που τα'χει σιχαθεί το μάτι μας.

3) Γιατί το ΤΑ έχει πραγματικά χωμάτινες δυνατότητες. Με 21 ίντσες μπροστινό τροχό, μαλακότερες αναρτήσεις με καλές διαδρομές και φρένα που δίνουν καλό έλεγχο στο χώμα. Έχει και φτηνά πλαστικά απ'ότι ακούω.

5) Κι ένας ακόμα πιο υποκειμενικός λόγος. Έχω συνηθίσει τα 85 άλογα, οπότε είτε στα 65 πάω, είτε στα 47 του ΤΑ , αργά θα μου φαίνονται και δυο.

Όλα τα παραπάνω είναι τελείως υποκειμενικά. Αν είσαι διατεθειμένος να κάνεις μερικές παραπάνω επισκέψεις στα συνεργεία, προκειμένου να κερδίσεις 15-20 άλογα στην άσφαλτο, πάρε Suzuki.

1)οτι εσυ δεν ακουσες προβλημα δεν σημαινει οτι δεν εχουν βγαλει,ρωτα και καναν αλλο που ειχε Τ.Α

Ζημιες στον κινητηρα?????????
που ποτε πως??????

2)καμπυλες?ΕΚΕΙ φαινονται τα χρονια.και ο σκαραβαιος εχει καμπυλες παρε ενα beetle.

3)Για βαλτο στο χωμα να δουμε,,Αλλα στο χωμα οχι στην σκονη..

4) αυτο τωρα το ειπες για καλο????:rotflmao:

5)ουδεν σχολιο

Και για το σχολιο........περι συνεργειον..
Εχω 45000 χλμ sto vstrom,,,για απεδειξε μου αυτα που ειπες?θες να πεις οτι ειμαι ο καλυτερος πελατης τους??

Φιλικα παντα...

AFTER
06/07/2006, 08:58

-Η σκονη οταν φυσαι και ερχεται στον δρομο, δεν αποκαλειται ''χωματοδρομος''

-Για αυτο εχει γεμισει την ασφαλτο και γλυστραει καθε φορα που περναω

-Και καλυτερες αναρτησεις, και καλυτερο πλαισιο, και καλυτερο κινητηρα, και καλυτερα φρενα, και καλυτερη προστασια απο τον αερα, και πιο ανετο για 2 ατομα, και ,και ,και

Ακυρο εντελως αυτο για το συνεργειο!
Αλλα δεν πειραζει, και η χονδα πωλησεις θελει......παρτε τρανς'ΛΑΠ!!!

nikonian
06/07/2006, 09:49
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Vezouvios
[B]1)οτι εσυ δεν ακουσες προβλημα δεν σημαινει οτι δεν εχουν βγαλει,ρωτα και καναν αλλο που ειχε Τ.Α

Ζημιες στον κινητηρα?????????
που ποτε πως??????

2)καμπυλες?ΕΚΕΙ φαινονται τα χρονια.και ο σκαραβαιος εχει καμπυλες παρε ενα beetle.

3)Για βαλτο στο χωμα να δουμε,,Αλλα στο χωμα οχι στην σκονη..

4) αυτο τωρα το ειπες για καλο????:rotflmao:

5)ουδεν σχολιο

Και για το σχολιο........περι συνεργειον..
Εχω 45000 χλμ sto vstrom,,,για απεδειξε μου αυτα που ειπες?θες να πεις οτι ειμαι ο καλυτερος πελατης τους??

1) Ρώωωωτησα , ρώωωωτησα.

2) Ο σκαραβαίος είναι το Νο 1 στην ιστορία του σχεδιασμού αυτοκινήτων. Γι'αυτό και προσπαθούν να τον αναβιώσουν. Το 2CV της ίδιας αισθητικής είναι. Τα αιχμηρα σχήματα είναι βραχύβια, σήμερα εντυπωσιάζουν και σε 6 μήνες τα σιχαίνεσαι ( Ζ750,V-stromκλπ )

3) Όταν γράφω κάτι το τεκμηριώνω ( 21 ίντσες, φρένα , αναρτήσεις). Ο φίλος μας Νάσος το έχει βάλει με επιτυχία μέχρι και σε trail ride σκληρό.
Είδα με χαρά πολλούς με ΤΑ , Africa, BMW , να τα βάζουν σε ζόρικους χωματόδρομους ( όχι δύσβατα μονοπάτια) και να χαίρονται περισσότερο από μας στην άσφαλτο. Ποιος τολμάει να βάλει V-strom με ασφάλτινες αναρτήσεις, τροχούς και φρένα που θα μπλοκάρουν στο πρώτο άγγιγμα;
Αν βάλεις στο χώμα το V-strom, θα βάλω κι εγώ ( το'χω κάνει ήδη) το Hornet. Μάρτυράς μου θα είναι ο AFTER που θα τραβάει φωτογραφίες.

4) Έχουν περάσει 15 μηχανάκια απ'τα χέρια μου και τώρα έχω Honda & Yamaha. Πίστεψέ με , μετά τη Honda το ποιοτικό χάος.

Περί συνεργείων: Αν αλλάζεις τα αναλώσιμα μόνος σου, το ΤΑ ίσως να μην πατήσει ποτέ συνεργείο. Αν πας στα 24.000 για service και σου πουν ότι το ρύθμισαν, μάλλον σε κοροϊδεύουν. Δεν χρειάζεται.

Εύχομαι τα δικά σας Suzukia , να μην χαλάσουν ποτέ.

EVI
06/07/2006, 10:28
+strom :wave2:

NikdeV82
06/07/2006, 10:58
Φίλε άσε την πολυθρόνα TA και πάρε το στρομ και γω αυτό έχω...
Καμία σχέση...

:evil: :smokin:

costas81
06/07/2006, 11:28
το στρομ εχει 70 το τδμ 90 αλογα!
Στο δρομο και στα φαναρια δεν βλεπεις την διαφορα αυτη!
Το στρομα παει παρα πολυ καλα!
δεν ειναι τοσο καλο στο χωμα οσο το ΤΑ αληθεια αλλα το ΤΑ ειναι πολυ χειροτερο στην ασφαλτο απο το στρομ! (να εκθετουμε και τις δυο πλευρες)

Σε φρενα πλαισιο φωτα οικονομια καυσιμου ζυγισμα ευκολια οδηγησης κλπ το στρομ ειναι μπροστα και πολυ μαλιστα

Οσο για τα cervice του ΤΑ ειναι πανακριβα πηγαινε να του αλλαξεις ενα φιλτρο η τα μπουζακια του να δουμε?
Πολλα ΤΑ εχουν χαλασει οπως συμβαινει με ολες τις μηχανες!
Το Τα ειναι ομορφο το στρομ ειναι επιθετικο και κυριαρχο!
Οτι αρεσει στον καθενα δεν υπαρχει ποτε καλυτερο και χειροτερο!
Το καλυτερο ειναι αυτο που καλυπτει το δικο μας ματι και τις δικες μας αναγκες!!!!!!

alex14
06/07/2006, 12:03
Η ποιοτητα Honda φιλε Nikonian ισως να ''ξεχειλιζε'' καποτε. Φιλος μου εχει Transalp 6 μηνων και τα μαυρα πλαστικα πανω στο fairing δεν διαφερουν ποιοτικα απο τις πλαστικες λεκανες και γκουβαδες που πουλανε στην λαικη.

:wave2:

costas81
06/07/2006, 17:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από alex14
Η ποιοτητα Honda φιλε Nikonian ισως να ''ξεχειλιζε'' καποτε. Φιλος μου εχει Transalp 6 μηνων και τα μαυρα πλαστικα πανω στο fairing δεν διαφερουν ποιοτικα απο τις πλαστικες λεκανες και γκουβαδες που πουλανε στην λαικη.

ενταξει ειπαμε αλλα νομιζω υπερβαλεις λιγακι!!!!!!!

Vezouvios
07/07/2006, 07:45
Μηπως λεω τωρα....Μηπως ξεχναμε οτι το Τ.Α κατασκευαζετε στην ιταλια???Μηπως???
Αν δεν σημαινει κατι αυτο,,
Λοιπον,,τι καταναλωση εχει το Τ.Α?
σε σχεση με το vstrom?
Kαθονται το ιδιο ανετα 2 ατομα στο Τ.Α οπως καθονται στο strom??
Οχι βεβαια....
Εγω που κανω 6 χλμ καθε μερα σε χωματοδρομο γιατι δεν αντιμετοπιζω κανενα μα κανενα προβλημα????
Δεν ειπα οτι ειναι ΚΤΜ αλλα για μηχανακι τυπου street γιατι street einai μην γελιομαστε μια χαρα ειναι,,,για βαλε ενα VFR ΣΤΟΝ χωματοδρομο να δεις κατι ραγισματα στα fering...

Tespa..Για να τα λεμε λιγο πιο ωμα.

Το Τ.Α ειναι το μοντελο που κυριαρχουσε τοσα χρονια στην κατηγορια του Pseftoendouro ,τωρα ειναι το vstrom
Nα δεις που η honda θα βγαλει ενα μοντελο στα χαρακτηριστικα του vstrom.....

NikdeV82
07/07/2006, 11:42
Αλήθεια το στρώμα σε ανοίγματα με tdm τι παίζει ?

Από περιοδικά που βλέπω τους χρόνους πολύ μικρή διαφορά ..:evil:

zouzounos
08/07/2006, 10:43
άκουσα πολλα όμορφα εδω μεσα και γελασα με μερικές ατάκες
είμαι και γω πρωην κατοχος ΤΑ και τωρα χαιρομαι που οδηγω ενα Vstrom 650
Ακουστηκαν πολυ σωστα πραγματα στις παραπανω συζητησεις
οπως απόδοση η οποια παιδια είναι εμφανής από την πρώτη στιγμη που ανοιγεις το γκαζι
Κατανάλωση ... σε ταξιδι δεν προλαβαινα να γεμιζω το ΤΑ 200 χλμ και γεμισμα όταν το πιεζα για να αγγιξω μολις τα 170 χλμ/ωρα κοντερισια Με το Vstrom εχω δει πανω απο 200 κοντερισια.
Αυτονομια
ανεση με 2 ατομα και τριβαλιστσα (δες μονο την θεση συνοδηγου)
Α!! και κατι αλλο ...... το Vstrom θελει πολυ καλή γνωση οδηγησεις γιατι στριβει απίστευτα ενω στο TA είχα ψαλιδισματα και μου λεγε ωπππ δεν χωνεται αλλο ( Vstrom = ακαμπτο αλουμινενιο πλασιο)
Το αλλο που το πατε??? επιτρεπεται μηχανακι με τοση εμπορικη επιτυχια (ΤΑ) και να εχουν ακομη αναλογικα οργανα και δεικτες προηγουμεης 10τιας? Και να δουλευει ακομη με καμπιλατερ?
Και γω σαν Hondakias ειχα ενδιασμους για την αξιοπιστια και τετοια
Αλλα οταν αποφασισα να βγαλω τις παροπιδες χαμογελασα και χαρηκα παλι την οδηγηση και τα ταξιδια γιατι οσοι εχετε ταξιδεψει και εχετε διαθεση για τερμα γκαζι και χωσιματα ειναι απιστετυτη η συγκινηση που σου δινει το Vstrom
Ομως ολα ειναι θεμα γουστου και αναγκης. Αν θελετε μια καλη μηχανη για την δουλεια και καμια μικρη εξορμηση χωρις να εχετε απαιτησεις παρε ΤΑ. πολυ καλο και δεν ξεχνω ποσα ομορφα χρονια περασα μαζι του, αλλα υπαρχει και ο "νεος" που λενε που ειναι πραγματικα πολυ ανωτερω αν εσυ ψαχνεις κατι ανωτερο.
Συμπερασμα..... Οδηγησεις βλεπεις τι σου αρσει και κοιτας γιατι το θελεις.
ααα και μην ξαναακουσω βλακεις για ζημιες γιατι ολα τα μοντελα εχουν παρουσιασει προβληματα αλλα δεν τα ομολογουν καπποιοι.
αν οι hondakides ανοιγαν το στοματακι να πουν τι εχουν αντιμετωπισει θα λεγατε /..... μα πως ειναι δυνατον
Εμεις με τα Vstrom ειμασταν πολυ αυστηροι και το ειχαμε βαλει στο μικροσκοπιο το μηχανακι απο τοτε ποθυ βγηκε και λεμε ολα του τα εφηβικα προβλματακια τα οποια εχουν λιγο πολυ ολες οι εταιριες
H xonta ειναι η μεγαλυτερη εμπορικη ετιαρια και θα εχει παντα τα σκιπτρα. αλλα παρολα αυτα η σουζουκι εβαλε γυαλια για το μπορει να φτιαξει και ακομα τρεχουν
2 χρονια μετα την εμφανιση του Vstrom και ολοι περιμενουν τα καινουργια χοντα TA και προσπαθουν να βαλουν 70 ιππους σε 650 cc

zouzounos
08/07/2006, 10:52
οσο αφορα για τα νουμερα στα περιοδικα με τις επιδοσεις του vstrom 650 kai TDM φαινονται και στο δρομο
το TDM ειναι σιγουρα πιο γρηγορο αλλα εκεινο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι δεν μου φευγει σε φαναρι και με χρι τα 400 μετρα.
και αυτο γινεται στην τοσο καλη εργοστασιακη γραμμογραφηση του vstrom που σου δινει δυναμη σε ολη την κλιμακα των στροφων του
που να ειχα βαλει και κανενα καλο "μπουρι¨ πισω!!!!!
καλα ταξιδια τωρα το καλοκαιρακι και προσεκτικα παιδια γιατι ολοι οδηγουμε μηχανες και ολοι εχουμε καποιους που μας περιμενουν οπου παμε....
Να εχετε καλα χιλιομετρα με ασφαλεια... ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Vezouvios
08/07/2006, 11:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από zouzounos
οσο αφορα για τα νουμερα στα περιοδικα με τις επιδοσεις του vstrom 650 kai TDM φαινονται και στο δρομο
το TDM ειναι σιγουρα πιο γρηγορο αλλα εκεινο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι δεν μου φευγει σε φαναρι και με χρι τα 400 μετρα.
και αυτο γινεται στην τοσο καλη εργοστασιακη γραμμογραφηση του vstrom που σου δινει δυναμη σε ολη την κλιμακα των στροφων του
που να ειχα βαλει και κανενα καλο "μπουρι¨ πισω!!!!!
καλα ταξιδια τωρα το καλοκαιρακι και προσεκτικα παιδια γιατι ολοι οδηγουμε μηχανες και ολοι εχουμε καποιους που μας περιμενουν οπου παμε....
Να εχετε καλα χιλιομετρα με ασφαλεια... ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ :a10: :a15: :a012: :a56:

alex14
08/07/2006, 13:41
zoozounos +1

miko_hirvonen
09/07/2006, 08:49
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ , ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΤΑ ΜΕ ΤΟ V-STROM , ΑΡΧΙΚΑ ΤΟ ΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΧΑΝΗ 20 ΧΡΟΝΩΝ ΜΕ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ , ΕΝΩ ΤΟ STROM ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ , ΓΚΑΖΙ , ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ , ΤΩΡΑ ΤΟ ΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ OFF ROAD ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ....... ΜΗΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ......

NikdeV82
09/07/2006, 16:51
Φιλε:D , μην σκέφτεσαι καν το ΤΑ ......
Πάρε ένα στρωματάκι...Καλοκαιράκι έχουμε:cool: :cool:

ΥΓ. ΣΕ προκαλώ κάνε test ride και τα δύο!:beer:

el_mojito
09/07/2006, 21:34
EGW EXW ENA TA TOU 1997
145.000 KLM KAI DEN EXEI BGALEI KIX.
TI HTHELA NA PW:
RE MAGES...TWRA TO MHXANAKI XALASE?TWRA OLOI TO BGAZOUN AXRHSTO.OTI DEN TAJIDEYEI LETE,OTI EINAI APARADEKTO LETE (LOGW KARBIRATER KLP).
RE PAIDIA HREMISTE LIGAKI.EGW EXW GYRISEI OLH THN ELLADA TOSA XRONIA.EGW PRWTOS LEW OTI TO VSTROM EINAI 15 XRONIA MPROSTA SE SXESH ME TO TA.NAI EINAI.ALLA MHN JEXNIOSASTE...
NAI NAI TO VSTROM TAJIDEYEI KALYTERA.OXI OMWS OTI TO TA EINAI ''MONO GIA MIKRES EJORMHSEIS''.E L E O S!
TO TRANSALP 650 TO BRISKEIS 4500EURO
TO VSTROM TO BRISKEIS 5500EURO.
DES TI THES FILE MOU KAI APOFASISE...

Vezouvios
10/07/2006, 10:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_mojito
EGW EXW ENA TA TOU 1997
145.000 KLM KAI DEN EXEI BGALEI KIX.
TI HTHELA NA PW:
RE MAGES...TWRA TO MHXANAKI XALASE?TWRA OLOI TO BGAZOUN AXRHSTO.OTI DEN TAJIDEYEI LETE,OTI EINAI APARADEKTO LETE (LOGW KARBIRATER KLP).
RE PAIDIA HREMISTE LIGAKI.EGW EXW GYRISEI OLH THN ELLADA TOSA XRONIA.EGW PRWTOS LEW OTI TO VSTROM EINAI 15 XRONIA MPROSTA SE SXESH ME TO TA.NAI EINAI.ALLA MHN JEXNIOSASTE...
NAI NAI TO VSTROM TAJIDEYEI KALYTERA.OXI OMWS OTI TO TA EINAI ''MONO GIA MIKRES EJORMHSEIS''.E L E O S!
TO TRANSALP 650 TO BRISKEIS 4500EURO
TO VSTROM TO BRISKEIS 5500EURO.
DES TI THES FILE MOU KAI APOFASISE...

Αδερφε δεν εβγαλε κανεις το ΤΑ οτι ειναι παπακι..
Απλα συγκριτικο κανουμε..
Θα ηθελα επισης να σε παρακαλεσω να μην εχεις το caps ον γιατι ειναι σαν να φωναζεις,οπως επισης να αποφευγεις να γραφεις σε greekenglish,γιατι μας δυσκολευεις ολους μας..
;)

idi
10/07/2006, 11:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_mojito
...TWRA OLOI TO BGAZOUN AXRHSTO...

δε νομιζω κανενας να το ειπε "ΑΧΡΗΣΤΟ"

απλα ΠΑΛΙΩΣΕ πως να το πουμε ρε παιδια!!!! και οι αλλοι απλα βγαλαν καλυτερο!!!!

ξεκολλατε με τη νοοτροπια "οτι βγαζει η honda ειναι το καλυτερο" και ανοιξτε τα ματια!!!!

ολοι προχωρανε και εσεις θα παρετε μηχανακι ιδιο με αυτο που εβγαινε 10 χρονια πριν!!!

ΕΛΕΟΣ

!!!!:wave2:

Suner
10/07/2006, 11:43
Θα έπερνα ΤΑ αλλά μετά απο 3 μήνες διεξοδικής έρευνας (μέχρι να μαζέψω τα ευρά) κατέληξα στο στρόμα..Δέν συγκρίνεται το άτιμο!

Προτείνω το στρόμ για όλα τα καλά που έχει να δείξει σε μονή και 2πλή οδήγηση.Για την άνεση και την χαμηλή κατανάλωση, για το ατελείωτο tank που έχει, για το ύψος του, για τη γ...η ροπή που έχει, το επιθετικό σχεδιασμό και τις χαρές που δίνει!

τι αλλο να πώ?:wave2:

AFTER
10/07/2006, 11:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από Suner

τι αλλο να πώ?:wave2:

Tι αλλο να πεις?
Να πω εγω:

To ενα ειναι ενα μηχανακι 650cc που παει σαν 1000cc, εχει αψογο πλαισιο,χωρους,design,ανεση για 2 ατομα, και κοστιζει οσο ενα ''αλλο'' μηχανακι, που βγαινει το ιδιο απο το 80 και το μονο που του εχουν κανει ειναι να του βαλουν 2ρο δισκο μπροστα!

Δεν θελει και πολυ μυαλο

deminio11
10/07/2006, 17:46
paidia kalispera kai ego katoxos vstrom arketa efxaristimenos .

San ola ta mixanakia exei kapia provlimatakia alla tipota spoudaio

Oso gia tin sigrisi exoun ena koino simio me to transalp .

Poli koino vevaia ektos to oti einai kai ta 2 ON-OFF ....

to pio koino einai to oti exoune kai ta 2 .........

2 rodes :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

MUSTILI
11/07/2006, 14:25
Αδερφε εγω παιρνω strom abs σε 5-10 μερες, το ψαχνω 1 χρονο πιο απο τα δυο αξιζει . Το στρομ ειναι δικυλινδρο σαν το τρανσαλπ αλλα πιο νεο τεχνολογικα. Αξιζει το παραπανισιο χιλιαρικο. Για μενα, γενικα απεφυγε το το μεταχειρισμενο ...

lammadin
12/07/2006, 17:52
Καποιος ανεφερε οτι το strom θελει "λεει" οδηγικη εμπειρια γιατι στρηβει...

Εμενα ειναι το πρωτο μου μηχανακι και δεν εχω κανενα προβλημα.Στρηβει το ατιμο τρελα αλλα οχι με τροπο που να σε φοβιζει...
Εκτος αυτου το οτι στρηβει καλυτερα ειναι στα+ αν εισαι νεος οδηγος.

σκεφτομαι αν αποφασισει η honda να ανανεωσει πραγματικα το ΤΑ....

Νεο πλαισιο,φρενα,ψεκασμος,ABS...Tρεμε κασμε..!
Αλλα μεχρι τοτε,ζησε μαη μου να φας τριφυλλι....

παρε στρομ...

marios8
12/07/2006, 18:32
Aν θέλεις on off παρε το ΤΑ. Αν θελεις γκαζια ,να στριβει με 200 ,2κυλινδρο παρε το sv με το μοτερ του Στρομ. Με το ΤΑ θα ταξιδευεις ανετα 140- 150 και θα πηγαινεις ΠΑΝΤΟΥ. :wave2: Eιναι θεμα επιλογων.

el_hymador
12/07/2006, 20:17
οχι ρε πουστη μου!!! ειδα το θεμα και χαρηκα, λεω πολυ τσακωμος θα πεφτει ....αλλα τιποτα....απαραδεκτο!!!!

Παρακαλω οταν εμπλεκεσται σε τετοιες συζητησεις να ειστε ερριστικοι , προκλητικοι και ειρωνες !! Νισαφι πια με τις πολιτισμενες απαντησεις και τον διαλογο!!!!

...παρε v-strom :wave2:

NikdeV82
13/07/2006, 10:22
Φίλε μου... όσο το λιβανίζεις δεν βγάζεις άκρη..

Γιατί δεν κανονίζεις να ΚΑΝΕΙΣ TEST RIDE και τα δύο ?:D

.......και πες μας τις εντυπώσεις σου!:lol:

Εγώ τουλάχιστο αυτό έκανα όταν πήρα πρώτα όλες τις γνώμες
γνωστών και μη...

Άλλωστε η τελική επιλογή δική σου...

ΥΓ. και να σκεφτείς ότι έβλεπα τα TA παλιά και έλεγα τέτοιο θέλω να πάρω:hypnotize :hypnotize

fazerakis
13/07/2006, 15:56
Χωρίς καν να διαβάσω τί έχει γράψει ο καθένας παραπάνω

V-STROM ME ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ!!!

Τεχνολογία 20ου αιώνα εναντίον 21ου είναι η ερώτηση.

Εκτός αν είσαι από αυτούς που λένε "Τι καλά που τα φτιάχνανε τον παλιό καλό καιρό"

:lol: :rotflmao: :lol:

miraze
13/07/2006, 18:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
οχι ρε πουστη μου!!! ειδα το θεμα και χαρηκα, λεω πολυ τσακωμος θα πεφτει ....αλλα τιποτα....απαραδεκτο!!!!........

Γιατί έχει μείνει κανα ΤΑ, οι περισσότεροι έχουν αγοράσει Strom !!!!

Για να ανάψουν και λίγο τα αίματα......

:lol: :rotflmao: :lol: :rotflmao:

afrotwin
15/07/2006, 11:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από giannhse
Καλημέρα,

Σκέφτομαι να αγοράσω μια μηχανή μεσαίου κυβισμού και είμαι σε ένα φοβερό δίλημμα και δεν μπορώ να αποφασίσω. Transalp 650 ή V-STROM 650 εσείς τι θα αγοράζατε?

Αρχικά να σας ενημερώσω πως θα την αγοράσω μεταχειρισμένη, μοντέλο 02'-04' και διαθέτω μέχρι 5500. Κάνοντας μια έρευνα στο διαδίκτυο και στην χρυσή ευκαιρία βρήκα Transalp 650 μοντέλα 02'-04' από 4500 euro,ενώ V-STROM 650 μοντέλα 04 από 5500.

Πρώτη ερώτηση ξέρει κανείς αν η Transalp 650 02' με 04' διαφέρει μηχανικά? Δεύτερη ερώτηση και η πιο σημαντική τα 55 αλογάκια σε πάνε άνετα ταξιδάκι η ζορίζεσαι? Να προτιμήσω τα 70 άλογακια V-STROM 650?

Γιατί στην τελική με 4500 euro βρίσκεις Transalp 650 03' ενώ το V-STROM 650 είναι ένα χιλιάρικο παραπάνω...

Περιμένω γνώμες...

Φιλικά Γιάννης

[B]

den to diavazo olo den ksero an prolaveno
ala min paris tipota apo ta dio
na agorasis ena fazer 600 ke 8a ise o kaliteros tou kosmou
poli aksiopisti mixani miazi me motosikleta oxi me maza plastikon
ise 4trakilindros me fovero ixo ke epitanxisis ksepernas ta 200 tou vstrom an 8elis ke milame oti kanis ta panta taksidakia voltes mesa stin poli aprovlimatista me merika aksesouar en kero anava8mizese ke to pio spoudeo exis motosikleta oxi ditroxo xoris xaraktira

opias ilikias ke an ine ine fovero arki na to vris me liga xiliometra ke se kapies periptosis isos sou perisepsoun ke lefta

H.A.Balafoutre
15/07/2006, 11:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από afrotwin
den to diavazo olo den ksero an prolaveno
ala min paris tipota apo ta dio
na agorasis ena fazer 600 ke 8a ise o kaliteros tou kosmou
poli aksiopisti mixani miazi me motosikleta oxi me maza plastikon
ise 4trakilindros me fovero ixo ke epitanxisis ksepernas ta 200 tou vstrom an 8elis ke milame oti kanis ta panta taksidakia voltes mesa stin poli aprovlimatista me merika aksesouar en kero anava8mizese ke to pio spoudeo exis motosikleta oxi ditroxo xoris xaraktira

opias ilikias ke an ine ine fovero arki na to vris me liga xiliometra ke se kapies periptosis isos sou perisepsoun ke lefta

Αυτό που έγραψες πρέπει να το κάνουμε Welcoming Message στο FazerClub.gr πολύ σωστό και περιεκτικό.

Όχι δεν παίρνω θάρρος, ακόμη κι αν το είπες μεταξύ σοβαρού κι αστείου.

Αλλά κάπως έτσι επέλεξα 1η μηχανή εγώ. Να προσθέσω δε πως πέτυχα και σοβαρό επίσημο αντιπρόσωπο Yamaha (Ξάνθη), σε όλα του, άψογος.

Στα ίδια περίπου λεφτά με τα άλλα 2, το Transalp το περνάς από πάνω με 3η, το V-Strom με 4η. Είναι όσο 600 χρειάζεται μέσα στην πόλη και για κάθε μέρα και είναι όσο 600 για τις εκτός των τειχών περιπέτειες ανετότατα δίπλα στα χίλια με ελαφρός καλύτερη αυτονομία. Άσε που με την θέση οδήγησης τοποθετείσαι ελαφρός σκυμένος εμπρός και αποφορτίζεις όσο χρειάζεται τη μέση.;)

el_mojito
16/07/2006, 18:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
δε νομιζω κανενας να το ειπε "ΑΧΡΗΣΤΟ"

απλα ΠΑΛΙΩΣΕ πως να το πουμε ρε παιδια!!!! και οι αλλοι απλα βγαλαν καλυτερο!!!!

ξεκολλατε με τη νοοτροπια "οτι βγαζει η honda ειναι το καλυτερο" και ανοιξτε τα ματια!!!!

ολοι προχωρανε και εσεις θα παρετε μηχανακι ιδιο με αυτο που εβγαινε 10 χρονια πριν!!!

ΕΛΕΟΣ

!!!!:wave2:

Εγω δεν ειμαι ουτε hondakias,ουτε παιρνω μερισματα απο τα κερδη της εταιρειας.Οι hondakides οντως ετσι σκεφτονται-με παροπιδες.Ωστοσο οχι κι εγω μαζι τους.Εχω ενα μηχανακι (ΤΑ) τοσα χρονια,το εχω σκισει στην κυριολεξια και δεν εχει βγαλει κιχ.Αυτο εχω βιωσει κι αυτο μοιραζομαι μαζι σας.Το μελλον οντως υπαγορευει ψεκασμο,εκτεταμενη χρηση αλουμινιου και τοσα αλλα τεχνολογικα καλουδια που υπαρχουν στο ''στρωμα''.
Αυτο που κανενας ως τωρα δεν ειπε ειναι η διαφορα μεταξυ των 2 αντιπροσωπειων.Δεν ξερω για το Σφακιανακη...αλλα ο Σαρακακης ειναι πολυ (μα παααααρα πολυ) μεγαλο @@.Περιμενα πανω απο 50 λεπτα εκει στην Καβαλας στα υπογεια...για να μου φερουν εναν καθρεπτη ρε παιδια.Εναν μαμιμενο καθρεπτη...
Ημαρτον ρε!!!!

tansap
17/07/2006, 22:52
φιλε.......................

και εγω ημουν αναμεσα στο ΤΑ και το cbf 600 s (και κλινω προς το δευτερο).
Μονο και μονο το οτι τοσα χρονια δεν εχει ακουστει τιποτα για τη HONDA κατι λεει...

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ:

το transalp ειναι το μονο μηχανακι που το οδηγουσε ο πατερας και το πηρε ο γιος...

οσο για ταξιδια με ποσο πανω απο τα 140 θες να πας?????????

gcrook
17/07/2006, 23:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από tansap
φιλε.......................

Μονο και μονο το οτι τοσα χρονια δεν εχει ακουστει τιποτα για τη HONDA κατι λεει...

Εχουν ακουστει αρκετα σε πληροφορω και εχουμε δει και κανα δυο με τα ματια μας.

Απλα επιλεγουμε να τα περναμε στο ντουκου γιατι αν βγαλουμε και τα Χοντα ζημιαρικα...., λες και θα γκρεμιστει και το τελευταιο προπυργιο του μοτοσκλετισμου:rotflmao:

zouzounos
18/07/2006, 21:30
Epitoelous diavasa tis 3 teleytaies kataxoriseis kai me ekfrasan para poli
simfono vgalte tis paropides to Vstrom einai apisteuto kai osoi to odigoun kai autoi pou to exoun prospathoun toso kairo na poun kati alla arxizoume na lema gia aksiopisties kai malakies
Paraklisi prin ekfrasetai mia gnomi (eidika an einai kata enos montelou) odigiste to kai kante mia prosopoiki sigrisi alla oxi diavazontas periodika
Prosopika eixa 5 xronia Transalp (para poli euxaristimenos) kai 2 xronia Vstrom 650 ( to mixanaki einai to kati allo) kakos gia mena ta sigrinoun...

Me ektimisi

marios8
18/07/2006, 22:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από zouzounos

Prosopika eixa 5 xronia Transalp (para poli euxaristimenos) kai 2 xronia Vstrom 650 ( to mixanaki einai to kati allo) kakos gia mena ta sigrinoun...

Me ektimisi

Δηλαδη τα 2 τελευταια χρονια σε ποσες χωματινες βολτες πηγες με το Vstrom που παει καλυτερα απο το ΤΑ? Το θεμα ειναι τι ψαχνεις απο μια μηχανη. Το ΤΑ υπερτερει σε καποιους τομεις και το strom σε καποιους αλλους. Εκτος και αν εννοειτε οτι το ποιο γρηγορο ειναι και το ποιο καλο. Αλλα αυτη δεν ειναι λογικη μοτοσικλετιστη:wave2:

arxaios
19/07/2006, 09:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8
Aν θέλεις on off παρε το ΤΑ................. Με το ΤΑ θα ταξιδευεις ανετα 140- 150 και θα πηγαινεις ΠΑΝΤΟΥ. :wave2: Eιναι θεμα επιλογων.

ΣΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΑΜΕΣΩΣ!!!!!! :lol: :lol: :lol:

marios8
19/07/2006, 14:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
ΣΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΑΜΕΣΩΣ!!!!!! :lol: :lol: :lol:

To αστειο που το βλεπεις?

drb
20/07/2006, 00:28
Τελικά ποιες μηχανές είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ON-OFF ????????

:rotflmao:

Vezouvios
20/07/2006, 07:02
Εχω βαρεθει τα ιδια και τα ιδια!!!!!!!!!!!!
Εαν καθησετε και ψαξετε θα βρειτε απειρες συζητησεις περι τρανσαλπ και στρωματος!!!!

Μαριε κανεις ενα λαθος!!
Ποιος σου ειπε οτι το στρωμα δεν παει στο χωμα! εχεις vstrom?
Το τρανσαλπ παει παντου??
Αμ πως!!!!!
Για ρωτα τους κατοχους τους και θα λαβεις την απαντηση!

Αν ειναι να συγκρινουμε το τρανσαλπ με καποιο ΚΤΜ ,και το vstrom με το φαζερ!

marios8
20/07/2006, 18:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vezouvios
Εχω βαρεθει τα ιδια και τα ιδια!!!!!!!!!!!!
Εαν καθησετε και ψαξετε θα βρειτε απειρες συζητησεις περι τρανσαλπ και στρωματος!!!!

Μαριε κανεις ενα λαθος!!
Ποιος σου ειπε οτι το στρωμα δεν παει στο χωμα! εχεις vstrom?
Το τρανσαλπ παει παντου??
Αμ πως!!!!!
Για ρωτα τους κατοχους τους και θα λαβεις την απαντηση!

Αν ειναι να συγκρινουμε το τρανσαλπ με καποιο ΚΤΜ ,και το vstrom με το φαζερ!

Xαιρετω την ομορφη Θεσ/νικη:wave2: . Δυστυχως δεν κανω λαθος. Αν το strom ηταν on-off θα ειμουν ο πρωτος που θα το ειχε παρει. Αν αυτο το μοτερ με τετοια δυναμη το ειχε φτιαξει η suzuki για χωμα θα ηταν το κατι αλλο. ΑΛΛΑ με το ξυγειο εκτεθειμενο σε αυτη τη θεση (το μικρο κατω απο το λαιμο της εξατμησης) και μπροστινο συστημα καθαρα απο στριτ δεν μπορω να το φανταστω στο χωμα. Και οταν λεμε χωμα δεν ενοουμε τα 2 χιλ χωματοδρομο για να φτασουμε στο χωριο μας. Εμενα η ποδια ειναι χιλιογρατζουνισμενη απο τις πετρες. Αν ειχα κανει τα ιδια με το στρομ θα ειχα κανει το ψυγειο σουρωτηρι :lol: . Δεν λεω οτι το στρομ ειναι κακη μηχανη ισα ισα , απλα δεν ειναι για χωμα. Οποτε αν σε ενδιαφερει το χωμα η πλαστιγκα γερνει στο ΤΑ αν παλι οχι τοτε στρομ.:wave2:

ΥΓ. Μην βγει κανεις και πει οτι εγω με το στρομ μπλα μπλα.. Γιατι και εγω εχω ανεβει το Καλλιδρομο με Fazer. Αν καποιος κατοχος στρομ νομιζει οτι δεν ειναι ετσι τα πραγματα θα χαρω πολυ να τον δω στην επομενη βολτα . Αλλα εξηγουμαι οτι δεν τσονταρω για ψυγειο:lol: :wave2: :wave2:

quintezz
20/07/2006, 20:23
Ακουστήκαν πολλές γνώμες. Και το κάναμε πάλι πόλεμο ανάμεσα σε honda-suzuki. Σκέψου για τι σου χρειάζεται περισσότερο ,και θα βρεις άκρη. Αν δεν γνωρίζεις απο την αρχή για πιο σκοπό την θέλεις, τότε δεν είσαι έτοιμος να την πάρεις. Επί τις ουσίας. Τα τρανσαλπ 02-04 δεν διαφέρουν καθόλου. Γι αυτό θα προσπαθήσουν να σε κοροϊδέψουν με τις χρονολογίες. όλοι κλέβουν 1-2 χρόνια. Τώρα όσο πιο καινούργια την βρεις, τόσο το καλύτερο. Έχουμε ήδη 2006 αν πάρεις 02 και θέλεις να την πουλήσεις του χρόνου θα είναι ήδη 5 ετών.... Πρόσεξε μην σου πούνε ψέματα με την χρονολογία κατασκευής. Την χρονολογία θα την βρεις στο 10ο ψηφίο του Αρ πλαισίου/ όχι κινητήρα, και έχει ως εξής: V-97/ W-98/ X-99/ Y-00/ 1-01/ 2-02 κ.τ.λ

Υ.Γ κάποιος είπε ότι κατασκευάζονται στην Ιταλία. Ναι αλλά μέχρι το 01. από 02 και μετά στην Ισπανία. Και αυτό φαίνεται πάλι από τον Αρ.Πλ αν θέλεις από Ισπανία, δηλαδή τις τελευταίες, θα προσέξεις ο Αριθμός να αρχίζει :<< VTM >>
Υ.Γ 2 εύχομαι να πάρεις τρανσαλπ καθότι κάτοχος 03
:smokin:

:a51:

zouzounos
23/07/2006, 11:27
Δηλαδη τα 2 τελευταια χρονια σε ποσες χωματινες βολτες πηγες με το Vstrom που παει καλυτερα απο το ΤΑ? Το θεμα ειναι τι ψαχνεις απο μια μηχανη. Το ΤΑ υπερτερει σε καποιους τομεις και το strom σε καποιους αλλους. Εκτος και αν εννοειτε οτι το ποιο γρηγορο ειναι και το ποιο καλο. Αλλα αυτη δεν ειναι λογικη μοτοσικλετιστη

KAI ME TA 2 MONTELA EXO KANEI TIS IDIES DIADROMES
DILADI 2-3 XILIOMETRA PRIN TIN PARALIA ME XOMA KANONIKO.
TO TA PATAGE LIGO KALITERA ALLA MIN MOU PEITE OTI ME TO TA KANETE ENDURO STIS PETRES GIATI THA TRELATHO
POTE DEN IMOUN XOMATINOS, SIXENOMAI TIN SKONI GIA NA TO KSEKATHARISO
ESI ME TO TA POU MPAINEIS????

zouzounos
23/07/2006, 11:33
ΥΓ. Μην βγει κανεις και πει οτι εγω με το στρομ μπλα μπλα.. Γιατι και εγω εχω ανεβει το Καλλιδρομο με Fazer. Αν καποιος κατοχος στρομ νομιζει οτι δεν ειναι ετσι τα πραγματα θα χαρω πολυ να τον δω στην επομενη βολτα . Αλλα εξηγουμαι οτι δεν τσονταρω για ψυγειο:lol: :wave2: :wave2: [/B][/QUOTE]

monos sou ta grafeis kai ta les
afou exeis paei me fazer sta vouna kai sta lagadia
GIA MENA LATHOS SIGRINOUN TO VSTROM KAI TO TA
EINAI ALLIS FILOSOFIAS MIXANAKIA
KAI MOU ARESEI POU ROTOUN GIA TA ON OFF OLOI EDO KAI EXOUN STO MIALO TOUS AN PATA LIGO XOMA
OLA PANE STO XOMA KAI CBR1000 RR EXO DEI
TO THEMA EINAI AN KANO EDURADA KAI GOUSTARO NA TREXO SAN TRELOS STIS PETRES KAI STA XOMATA SAN NA EXO KTM
KANEI KATI TETOIO TO TA????? GIA NA KSERO

marios8
23/07/2006, 18:24
---monos sou ta grafeis kai ta les
afou exeis paei me fazer sta vouna kai sta lagadia---

---KAI MOU ARESEI POU ROTOUN GIA TA ON OFF OLOI EDO KAI EXOUN STO MIALO TOUS AN PATA LIGO XOMA
OLA PANE STO XOMA KAI CBR1000 RR EXO DEI---

---KAI ME TA 2 MONTELA EXO KANEI TIS IDIES DIADROMES
DILADI 2-3 XILIOMETRA PRIN TIN PARALIA ME XOMA KANONIKO.---

---POTE DEN IMOUN XOMATINOS, SIXENOMAI TIN SKONI GIA NA TO KSEKATHARISO---

Aπο τα λεγόμενά σου μου φανερωνεις μια αληθεια που οι περισσοτεροι την κρυβουν εντεχνα:D . Οταν λεμε οn-off δεν ενοουμε παταω λιγο χωμα για να φτασω στην παραλια. Οσοι κανουν τετοια χρηση τοτε το dl ειναι μια χαρα on-off.

---TO THEMA EINAI AN KANO EDURADA KAI GOUSTARO NA TREXO SAN TRELOS STIS PETRES KAI STA XOMATA SAN NA EXO KTM
KANEI KATI TETOIO TO TA????? GIA NA KSERO---

Ναι το κανει. Οχι σαν τα ΚΤΜ αλλα αξιοπρεπεστατα. Ακομα και σε αγωνα rally raid εχω δει ΤΑ. Μπορει να μην μπορεσει ποτε να πρωταγωνιστησει αλλα εναν τερματισμο θα τον παρει.

ΥΓ Προσπαθησε να γραφεις με Ελληνικους χαρακτηρες. Δεν μπορεις να φανταστεις ποσο θα ξεκουραζεις τον συνομιλητη σου:wave2:

drb
25/07/2006, 23:37
Ο καθένας ανάλογα με τις ανησηχίες που έχει μπορεί να βάλει οποιαδήποτε μηχανή σε οποιοδήποτε έδαφος .....
Αυτό που ΜΕΤΡΑΕΙ είναι να μπορούμε την ώρα που θα κάνουμε μια αγορά μηχάνης να κατανοήσουμε ΤΙ ΧΡΗΣΗ θέλουμε να κάνουμε και το δίκυκλο που αγοράζουμε για πια ΧΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ!!!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Για την ιστορία έχω μισωξεβιδώσει πριν αρκετααα χρονάκια ενα cbr 400rr σε χώμα (πετρες λακούβες νερά και λοιπα παρελκόμενα) για 15km....

Η προηγούμενη παρατήρηση - ερώτηση που έβαλα στο Post ήταν γιατί στην ΕΛΛΑΔΑ ύπαρχει μια τάση να βαφτήζουμε τα ΠΑΝΤΑ άναλογα με τη ζητάμε χωρις ποτέ αντιστοιχούν στην πραγματικότητα (πχ χαρακτηρισμός ON-OFF σε μηχανές με μεγάλο βάρος και ασφάλτινη γεωμετρία)...

costas81
26/07/2006, 15:15
το στρομ ειναι για ασφαλτο αλλα ειναι και για χωμα οχι μονο για χωμα!
Μπορεις να κινηθεις στο χωμα αξιοπρεπεστατα κ με ενα προστατευτικο ψυγειου ακομα καλυτερα και ξενιαστα!!!

Όπως ξαναπα το στρομ εχεικαλυτερο πλαισιο φωτα φρενα ρυθμιζομενες αναρτισεις μπρος πισω δυναμη οικονομια πιο ανετη θεση οδηγησης ζαντες αλουμινιου με tubless ελαστικα μεγαλυτερη αυτονομια φθηνοτερα service(μεγαλη διαφορα μονο το φιλτρο αερα του ΤΑ εχει 80?) 6αρι σασμαν και ανετο ταξιδι στα πολλα χιλιομετρα injection αντι καρμπυλατερ που εχει το ΤΑ κ τωρα εχει και ABS(αν αποφασισεις για καινουργιο)

οποτε τα ξεχνας αυτα κ περνεις ΤΑ για να πηγαινεις λιγο πιο ανετα στο χωμα!

morkrom
27/07/2006, 11:38
costas81 +1000

distixos to mono poy exei na paroysiasi to TA enanti toy strom einai akrivos afto !!!ligo kalitera xoma kai 1000 euro diafora !
egw pantos meta apo arketo psaksimo , kateliksa (tora psaxnw ta eura :( )!
to TA aksizei mono an pas se metaxirismeno opote mporis na to vris se kaliteri timi !
se kainoyrgio nomizw oti ta pragmata einai kseka8ara !

YG : kati akoysa kai gia kenoyrgio TA stoys epomenoys mines
exei akoysi kanenas tipota ?

MR

blackroses
03/08/2006, 00:22
ΕΓΩ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ TRANSALP , ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΙ ΜΙΧΑΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ . ΕΙΝΑΙ ΜΑΙ ΜΙΧΑΝΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΙΣΩ ΤΟΥ , ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΣΟ ΤΟ ΕΙΧΕ ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ . ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΛΕΩ ΤΟ VSTROM ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ , ΑΛΛΑ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΜΙΧΑΝΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΝΕΠΙΘΥΛΑΚΤΑ TRANSALP . ΣΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΓΩ TRANSALP ΕΧΩ . :smokin:
ΖΥΓΗΣΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΘΑΣΗΣΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ :beer:

AFTER
03/08/2006, 00:37
Εγω ενα θα πω:
Αυτο το thread εχει γεμισει 4 σελιδες posts, τα οποια εχουν γραφτει απο χρηστες οι οποιοι:

To 50% αγαπουν το vstrom
Kαι το αλλο 50% μισει τα translap

Aκομα το σκεφτεσαι?

Vezouvios
03/08/2006, 06:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από AFTER
Εγω ενα θα πω:
Αυτο το thread εχει γεμισει 4 σελιδες posts, τα οποια εχουν γραφτει απο χρηστες οι οποιοι:

To 50% αγαπουν το vstrom
Kαι το αλλο 50% μισει τα translap

Aκομα το σκεφτεσαι?

+1000:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

nikonian
03/08/2006, 07:49
ΧΑΧΑΧΑ! Γέλασα και σήμερα.

Μ' αρέσουν :

1) Όσοι θεωρούν on-off το στρώμα με 17αρες χυτές ζάντες. Το fazer φοράει ίδιες ζάντες αλλά πάει καλλίτερα χώμα γιατί έχει χαμηλότερη σέλα. Κι αυτό on-off είναι.

2) Όσοι θεωρούν ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ τον ψεκασμό. Σε όλες αυτές τις φτηνές μηχανές (v-strom,fazer, z750, gsr 600 κλπ) τοποθετούνται και φτηνοί ψεκασμοί, πολύ κατώτεροι από τα άριστα καρμπυρατέρ της Keihin. Κοιτάξτε όλα τα τεστ των μεσαίων στρητ. Όλα έχουν προβληματικούς ψεκασμούς, με αποτέλεσμα να επιπλέει το χόρνετ με τα καρμπυρατέρ. Ειδικά το σουτζούκι το κρίνουν έλληνες και Άγγλοι , επικίνδυνο.

ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ STREET, αλλά με εμφάνιση mega on-off.

Το ίδιο ακριβώς δίλλημα υπήρχε πριν από 10 χρόνια μεταξύ TDM 850 και Africa. Aυτοί που πραγματικά χρειάζονται τις off δυνατότητες του Africa είναι ΛΙΓΟΙ.
Έτσι και σήμερα , αυτοί που χρειάζονται το ΤΑ είναι ΛΙΓΟΙ.

ΥΓ: Προσωπικά δεν θα έπαιρνα κανένα απ'τα δυο γιατί είναι βαριά, πελώρια, ψόφια, με αεροδυναμική περιπτέρου (για τολμήστε να κάνετε ταξίδι με το στρώμα , χωρίς να πέσετε κάτω απ'τα 160 για να δείτε τι θα πει στροβιλισμός).
ΥΓ2: Βρε άντε παρτε από ένα fazer και αφήστε αυτό το στρώμα, το Varadero του πτωχού

AFTER
03/08/2006, 08:35

Μ' αρέσουν :

1) Όσοι θεωρούν on-off το στρώμα με 17αρες χυτές ζάντες. Το fazer φοράει ίδιες ζάντες αλλά πάει καλλίτερα χώμα γιατί έχει χαμηλότερη σέλα. Κι αυτό on-off είναι.

2) Όσοι θεωρούν ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ τον ψεκασμό. Σε όλες αυτές τις φτηνές μηχανές (v-strom,fazer, z750, gsr 600 κλπ) τοποθετούνται και φτηνοί ψεκασμοί, πολύ κατώτεροι από τα άριστα καρμπυρατέρ της Keihin. Κοιτάξτε όλα τα τεστ των μεσαίων στρητ. Όλα έχουν προβληματικούς ψεκασμούς, με αποτέλεσμα να επιπλέει το χόρνετ με τα καρμπυρατέρ. Ειδικά το σουτζούκι το κρίνουν έλληνες και Άγγλοι , επικίνδυνο.

Το ίδιο ακριβώς δίλλημα υπήρχε πριν από 10 χρόνια μεταξύ TDM 850 και Africa. Aυτοί που πραγματικά χρειάζονται τις off δυνατότητες του Africa είναι ΛΙΓΟΙ.

ΥΓ: Προσωπικά δεν θα έπαιρνα κανένα απ'τα δυο γιατί είναι βαριά, πελώρια, ψόφια, με αεροδυναμική περιπτέρου (για τολμήστε να κάνετε ταξίδι με το στρώμα , χωρίς να πέσετε κάτω απ'τα 160 για να δείτε τι θα πει στροβιλισμός).
ΥΓ2: Βρε άντε παρτε από ένα fazer και αφήστε αυτό το στρώμα, το Varadero του πτωχού

Το vstrom εχει 19'' ζαντα μπροστα, και οχι 17....helloooooooooooo!!!

Aν εχει το μηχανακι σου προβλημα με τον ψεκασμο, αυτο δεν σημαινει οτι εχουν ολα. :rolleyes:

Επειδη μου αρεσει να λεω τα πραγματα με τον ονομα τους, μακαρι το z750s μου να ειχε την ανεση στο ταξιδι που εχει το vstrom(εγω ομως θελω στροφιλικια)

Ψοφιο πες το translap, οχι το vstrom Που ειναι 650 και παει σαν 1000

nikonian
03/08/2006, 08:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από AFTER
Το vstrom εχει 19'' ζαντα μπροστα, και οχι 17....helloooooooooooo!!!

Δηλαδή οι 19 αρκούν για χώμα;

Aν εχει το μηχανακι σου προβλημα με τον ψεκασμο, αυτο δεν σημαινει οτι εχουν ολα. :rolleyes:

Ντεν έκω ψεκασμό καρντιά μου. Αν κάποτε αποκτήσω θα φροντίσω να είναι καλός και όχι της πλάκας , μόνο και μόνο για να περνάει τις προδιαγραφές ρύπων.

Επειδη μου αρεσει να λεω τα πραγματα με τον ονομα τους, μακαρι το z750s μου να ειχε την ανεση στο ταξιδι που εχει το vstrom(εγω ομως θελω στροφιλικια)

Ψοφιο πες το translap, οχι το vstrom Που ειναι 650 και παει σαν 1000

Αυτό ήταν αποκάλυψη! Δηλαδή και το Ζ το δικό σου 65 άλογα έχει; Το fazer που έχει τα ίδια λεφτά με το στρώμα, 65 άλογα έχει;

Λοιπόν, συνοπτικά; Αν ήθελα στρήτ μηχανάκι , άνετο στην πόλη και το ταξίδι, αξιόπιστο, γρήγορο και στριφτερό, με 7.000 ευρά δεν θα έπαιρνα στρώμα αλλά Fazer.
Είναι πιο ευέλικτο στην πόλη, πιο άνετο στο ταξίδι λόγω θέσης οδήγησης και κυρίως λόγω αεροδυναμικής, πιο στριφτερό , πιο ελαφρύ και κυρίως ποοοοοολύ πιο γρήγορο.
Αν ήθελα on-off, στα 7 χιλιάρικα , το ΤΑ είναι ακόμα μονόδρομος.

ΥΓ: Πληροφοριακά, εγώ καβαλάω Hornet και ΤΤ 250, καμιά προτίμηση σε μάρκες.

idi
03/08/2006, 09:19

Μ' αρέσουν :

δεν εχω αποψη(και δε μου καιγεται καρφι) για ολα οσα λες για τα on-off... αλλα μιας και το ανεφερες.... ο ψεκασμος στο Ζ750 ειναι KEIHIN BY THE WAY και δεν ειναι καθολου φτηνος , δουλευει μιααααααα χαραααααααααα και κανενα Hornet δε στεκεται διπλα του

αυτα συνεχιστε:wave2:

Vezouvios
03/08/2006, 09:42

Μ' αρέσουν :

Ωπα ρε φιλαρακο,,,ολο αυτο το συμπερασμα μονος το εβγαλες,η χρειαστηκες και βοηθεια??

Απαντηθηκες απο τον AFTER !!!!

και παλι απαντηθηκες ευστοχα απο τον AFTER!!

Eπειδη εχω και 42000 Χλμ με το στρωμα,,,μπορεις σε παρακαλω να μου πεις και αλλα περι στροβιλισμου?
Για βαλε στο fazer βαλιτσες να σε ακουσω!
Για φορτωσε το φαζερ οπως το φορτωνω εγω το στρωμα σε ταξιδη,να δουμε ποιος θα ειναι ανετα και ποιος θα πηγαινει περα δωθε απο τον ανεμο!

Ο καθενας παιρνει αυτο που του αρεσει ,και οσο για αυτο που λες περι varadero του πτωχου ,Σε διαβεβαιω πως εισαι εντελως λαθως!

Vezouvios
03/08/2006, 09:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vezouvios
Ωπα ρε φιλαρακο,,,ολο αυτο το συμπερασμα μονος το εβγαλες,η χρειαστηκες και βοηθεια??

Απαντηθηκες απο τον AFTER !!!!

και παλι απαντηθηκες ευστοχα απο τον AFTER!!

Eπειδη εχω και 42000 Χλμ με το στρωμα,,,μπορεις σε παρακαλω να μου πεις και αλλα περι στροβιλισμου?
Για βαλε στο fazer βαλιτσες να σε ακουσω!
Για φορτωσε το φαζερ οπως το φορτωνω εγω το στρωμα σε ταξιδη,να δουμε ποιος θα ειναι ανετα και ποιος θα πηγαινει περα δωθε απο τον ανεμο!

Ο καθενας παιρνει αυτο που του αρεσει ,και οσο για αυτο που λες περι varadero του πτωχου ,Σε διαβεβαιω πως εισαι εντελως λαθως!
το vstrom 1000 ειναι και αυτο VARADERO TOY ΠΤΩΧΟΥ??

950dim
04/08/2006, 18:21
Φιλε μου καλε,
κι εγω ειχα αυτο το διλημμα πριν περιπου 5 μηνες,καθως κατοχος TA μτχ,θελοντας ομως κατι πιο δυνατο,μια εκτη ταχυτητα,κοιτουσα λοιπον το strom!!!Καινουργιο μοντελο,65 αλογα,6 σχεσεις,αλλα...τι Γιαννης τι Γιαννακης,θα ειχα 15 χλμ μεγαλυτερη τελικη,ενα design αδιαφορο(εως και ασχημο,αλλα αυτο ειναι και υποκειμενικο)κατι εξατμισεις να κρεμονται απο κατω,και τιποτε αλλο!!!
Λοιπον,για να μη σε κουραζω,κατεληξα στο LC8 που τα κανει ολα με το ιδιο βαρος του strom,παει παντου και το βασικοτερο,μολις κατεβεις απο πανω του εχεις ενα χαμογελο σα του τζοκερ στο Batman!!!
Ενας χρονος επιπλεον δοσεις ειναι ...
σκεψου το
η οδηγησε το
αξιζει...

950dim
04/08/2006, 18:26
...τους φιλους V-stromακηδες,δεν εχω κατι με το μηχανακι,σκεφτομουν να το αγορασω,απλα δε βλεπω στη πραξη πως ειναι πολυ διαφορετικο,ειναι ενα λιγο πιο γρηγορο ΤΑ,με σιγουρα μικροτερες δυνατοτητες στο χωμα!
Το ΤΑ παντως με ειχε βγαλει σε μια δυσκολη βολτα στη Παρνηθα...

AFTER
04/08/2006, 23:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από 950dim
Φιλε μου καλε,
κι εγω ειχα αυτο το διλημμα πριν περιπου 5 μηνες,καθως κατοχος TA μτχ,θελοντας ομως κατι πιο δυνατο,μια εκτη ταχυτητα,κοιτουσα λοιπον το strom!!!Καινουργιο μοντελο,65 αλογα,6 σχεσεις,αλλα...τι Γιαννης τι Γιαννακης,θα ειχα 15 χλμ μεγαλυτερη τελικη,ενα design αδιαφορο(εως και ασχημο,αλλα αυτο ειναι και υποκειμενικο)κατι εξατμισεις να κρεμονται απο κατω,και τιποτε αλλο!!!
Λοιπον,για να μη σε κουραζω,κατεληξα στο LC8 που τα κανει ολα με το ιδιο βαρος του strom,παει παντου και το βασικοτερο,μολις κατεβεις απο πανω του εχεις ενα χαμογελο σα του τζοκερ στο Batman!!!
Ενας χρονος επιπλεον δοσεις ειναι ...
σκεψου το
η οδηγησε το
αξιζει...

Μαιστα...
7000? το ενα 14000? το αλλο....:rolleyes:

Λιγο πιο γρηγορο translap?!!!!

Το πλαισιο?
Το κρατημα?
Η προστασια απο τον αερα?
Τα φρενα?

Αλλα και παλι..
Λιγο πιο γρηγορο?
Ειναι σαν να τα στηνει χελωνα με λαγο(και οχι, εδω δεν κερδιζει η χελωνα)

950dim
05/08/2006, 09:50
7000? το ενα 14000? το αλλο....
7500 το ενα,11000 το αλλο(προσφορα ’05),αξιζει το παραπανω εκατομμυριακι!

Λιγο πιο γρηγορο translap?!!!!
Ναι,ξεχασα,ειναι και το μηδεν 0-100,μην ξεχνιεστε ομως,δε μιλαμε για ΖΧ-10 R...

Το πλαισιο?
Το κρατημα?
Η προστασια απο τον αερα?
Τα φρενα?
Ναι,καλο πακετακι ειναι,δεν ειπαμε κατι αντιθετο...

Ειναι σαν να τα στηνει χελωνα με λαγο(και οχι, εδω δεν κερδιζει η χελωνα)
Εδω στοπ,αδικεις το ΤΑ,ειπαμε απ’την αρχη πως ειναι πιο γρηγορο το strom,εξαλλου στη δυσκολη το ΤΑ την κοβει κι απο κανα χωματοδρομο πολυ πιο ευκολα...

Γιατι δε μιλαει κανεις για τους κραδασμους;;;;
Εχει οδηγησει κανεις το 1000;;;Ισως εκει θυμιζει λιγο ΚΤΜ...

dirtbird
05/08/2006, 10:22
Ενός φίλου που οδήγησα (Strom) δεν μου φάνηκε και γρήγορο (Οκ μπορεί να είναι πιο γρήγορο από το ΤΑ, αλλά δεν είναι γρήγορο). Γενικότερα δεν μου 'αρεσε το μοτέρ που δεν είχε καμμία προσωπικότητα.
Τεσπα αυτά είναι προσωπικά γούστα.

Αυτό που δεν παιζόταν με τίποτα όμως ήταν η θέση οδήγησης. Αυτό δεν ήταν μηχανάκι ήταν πολυθρόνα με ένα απερίγραπτο τιμόνι. Μην πει κανείς ότι έχω συνηθίσει από το ΧΧ, καραχωματερές καταβολές έχω. Με αυτό το πράμα αμφιβάλλω αν κάποιος έχει τον παραμικρό έλεγχο του μπροστινού σε γλύστρημα-μπλοκάρισμα.

Οι κάτοχοι μην βιαστείτε να απαντήσετε, μάλλον το έχετε συνηθίσει. Δυστυχώς δεν νομίζω να βελτιώνονται πολύ τα πράγματα με αλλαγή τιμονιού, αν κάποιος το δοκίμασε θα με ενδιέφερε η γνώμη του. Φίλος με 1000 (που δεν πρέπει να είναι ακριβώς ίδιο εργονομικά) το άλλαξε αλλά παρασύρθηκε και έβαλε πολύ πλατύ (καροτσέρη τράβα).

Το ΤΑ σίγουρα είναι καλύτερο εργονομικά, αλλά αυτά τα σινεμπλόκ όπου εδράζονται τα καβαλέτα του τιμονιού, ανέκαθεν μου σπάγαν τα νεύρα (οΚ μετά τα 30-40χαω τα ξεχνάς, αλλά στις μανούβρες είναι σαν να έχεις πάρκινσον).

Πάντως εν μέρει συμφωνώ με τον 950dim. To KTM είναι οδηγοκεντρικό μηχανάκι (τόσο όσον αφορά τον οδηγό όσο και την οδήγηση), εάν όμως δεν είναι δυνατή η επιλογή του λόγω κόστους, δυστυχώς (για πραγματικό ψευτοεντούρο) μας μένει μόνο το ΧΤ.

Κοιτάξτε και το συγκριτικό στο τελευταίο 0-300. Νομίζω ότι είναι από τις -οχι πολύ συχνές- περιπτώσεις που κάποιο περιοδικό τα λέει όπως είναι.

950dim
05/08/2006, 10:43
Κι εγω λοιπον σκεφτομουν να παρω κατι με 7-8000 ευρα,να κανω τη δουλεια μου,καμια βολτα,να πηγαινει και σε κανα νησακι,ηθελα να εχει και το γκαζι του,και ολα κρεμοταν απο το τι παραχωρηση θα κανω...Ταχυτητα η Ανεση;;;
Εφθασα πολυ κοντα και στο CBR 600 F,μη αρκουμενος στα γκαζια του ΤΑ(η του strom),προσπερασα ομως χαρη σε ενα και μονο κινητρο:Οδηλικη Απολαυση
Ειχα οδηγησει (φιλε Σωτο και ενα ΧΧ) φιλου μα δεν θα το αντεχα για καθημερινη χρηση(εχω το 950 3½ μηνες και και εχω 4300 χλμ και χωρις να το παρω μαζι μου στις διακοπες λογω περιστασεων)
ετσι παραχωρησα λιγο την ποσοτικη οδηγηση με τα απολυτα νουμερα τελικης προς χαρη της ποιοτικοτερης οδηγησης(καντε ενα τεστ ride ρε παιδια),δεν θα ξεχασω ποτε την αισθηση της πρωτης βολτας,ελαφρυ τιμονι,bucket θεση οδηγησης,πριονοτος ηχος κινητηρα,αισθηση οτι το μηχανακι το εχεις χρονια!
Εξαλλου οτι δινει η αγορα after market τα εχει ολα μαμα:σωληνακια υψηλης,WP αναρτηση,brembo φρενα,renthal τιμονι,ε,δε θελεις κανα δυο χιλιαδες να τα βαλεις αυτα ;;;
Κυνηγας και κανα TDM αν σου τη δωσει...δε μιλαω για τα Varadero...
ανοιγω νεο θεμα ε;;;;
Συγχωρηστε με,ειναι η επαρση του νεαρου...

950dim
05/08/2006, 11:59
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΧΕΙ ΙΔΙΟ ΤΟ V-STROM ΜΕ ΤΟ 950 ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ,ΧΑΧΑ ΚΑΛΟ Ε;
ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ,650 ΜΕ ΒΑΡΟΣ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟΥ 1000...

950dim
05/08/2006, 12:03
Ωχ παρασυρθηκα,εγινα πολυ spammer
Συγχωρηστε με

hades_team
19/08/2006, 08:05
παιδια χωμα χωμα αν ειναι να παρω μια μηχανη σε στυλ ΤΑ/η VST/το κρητηριο μου θα ειναι να πηγενει και στο χωμα και αν θελησω αλογα και ιπο τοτε θα παρω ενα fazer η τελως παντων κατι αλλο σε αυτο το στυλ.
αυτη τη στιγμη εχω Τ/Α και το πηρα χωρις να το σκεφτω καθολου και ο μονος λογος ηταν οτι ειναι αν οχι το μοναδικο απο τα λιγα της αγορας που αυτην την στιγμη παει χωμα ,\
δεν θυσιαζω με τιποτα την ευχαριστιση που μου δινουν τα ξεφωτα και τα χωματεινα μονοπατια
και οσο για ταξιδια το εχω δυο μηνες και εχω κανει 6000χ χιλ και συνεχιζω.
ταξιδευει ανετωτα με 140/στο κοντερ τωρα ναι οσο αφορα στην καταναλωση ειναι ρουφηχτρα οταν το δινεις αλλα ενταξει δεν μπορουμε να τα εχουμε και ολα δικα μας..ΑΝ η honda ανανεωση συντομα και βγαλει νεο ΤΑ θα το σκεφτω πολλη να το αλλαξω αν το βγαλει styl vstrom δηλαδη καθαρω στρεετ.
του χρονου γεροι να ειμαστε και πανω απο ολα ορθιοι σχεδιαζω ταξιδη οδικος με την Τ/Α ιταλια και απο εκει οπου βγει εχω αλλαξει 14 μοτο ειναι η πρωτη φορα που αποφασιζω τοσο μεγαλο ταξιδη με μοτο και η αληθεια ειναι οτι εχω πληρη εμπιστοσυνη στη μοτοσυκλετα μου για αυτο και το κανω οχι οτι τα αλλα που ειχα δεν πηγεναν...... η ιπποδυναμη ειναι καλη τα στροφιλικια ειναι καλα αλλα τιποτα δεν μετραει απο αυτα αν δεν εχεις καλη παρεα και αρκετο τσιπουρο ....... σοφα λογια...

Respect
19/08/2006, 10:03
Εγώ πάντως ανέβηκα σε ένα ΤΑ καινούργιο ενός συναδέλφου και πραγματικά απογοητεύτηκα... (ίσως επειδή συνήθησα το vstrom) δε ξέρω αν είναι καλή ή κακή μηχανή αλλά μου έκανε πολύ ποδήλατο.. Α!!.. χθες βράδυ έσκισα ή μάλλον ξέσκισα ένα Dukati 800κατι ενός φίλου..:lol:

blueblack
19/08/2006, 19:14
ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...........

Τί νά συγκρίνουμε τώρα.....
Ένα μηχανάκι πού κυκλοφοράει άπό τό.......1990.......??????????
Έχει φάει 800 λίφτινγκ τό Τρανσάλπ....!!!!!!!!!!
Καί γιά ποιό ΧΩΜΑ.....ΜΙΛΑΜΕ....
Τί νά κάνει παραπάνω στό χώμα άπό τό v-strom....?????????
Νά πάει μέ 10-20 χιλιόμετρα πιό γρήγορα....?????
Έ καί , έτσι κι άλλιώς άν τά πιέσεις τά πήρες στό χέρι ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ......!!!!!!!!!!!!!
Άμα θέλετε.......
καί έργαλείο, καί διασκέδαση, καί ταξίδι, καί βόλτα μέ ΔΥΟ, καί έντούρο, καί άσφαλτο........καί ....καί.....καί......καί....
ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ ΣΑΣ......!!!!!!!!
πείτε μου καί μένα ......
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ....????????
Νά πάω νά τό πάρω.....!!!!!!!!
Πρίν μιά βδομάδα ήμουν στό Πήλιο.....
Έκεί λοιπόν στά καλντερίμια τής Ζαγοράς...τά πέτρινα....
άνέβασα τό v-strom.....γιά νά τό έχω κοντά στό ξενοδοχείο.....
Πόλύ δύσκολα θά πήγαιναν έκεί tdm,faser,κ.λ.π......
Στό στροφιλίκι στό Πήλιο ήταν σούπερ....!!!!!!
Μετά άπό 3 μήνες καί 5000 χιλιόμετρα μού έδειξε ότι είναι τό.............TOP GUN.......τών Έλληνικών δρόμων......!!!!!!
Έπιασε τό σφυγμό τού ΜΕΣΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ......καί ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ......................
ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ...
ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΠΟΥΛΑΕΙ......
ΚΑΙ ΞΕΣΚΙΖΕΙ.....!!!!!!!!
Όλοι μαλάκες ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ......!!!!!!!!
Άρα κάτι έχει τό γαμημένο .......ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ......
Καί γώ σούπα έλεγα πώς είναι...ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ.......
ΠΟΛΥ ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΩ.....!!!!!!
Όσο γιά τό ΠΩΣ ΣΤΡΙΒΕΙ..???
Μάλλον μερικοί δέν ξέρουν νά τό στρίβουν....!!!!!
Τό μόνο του κακό είναι πώς ΟΝΤΩΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 160.......
ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΚΑ ΓΥΑΛΟ........!!!!!!!!!
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΕΙΣ.........v-strom.......γιά νά πάς μέ τόσα...
Τό γκάζι του όμως τό έχει καί άν χρειαστεί....ΔΙΑΚΟΣΑΡΙΖΕΙ....!!!!!!!!!!!
Ένα τελευταίο θά πώ ...πώς τό μηχανάκι.......
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΒΕΣΤΙ.........όπως κάτι άλλα...
Αύτά πού ύπόσχεται τά κάνει.....
ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ....!!!!!!!!!!
:wave2: :wave2:

zouzounos
19/08/2006, 22:25
το θεμα τραβηξε πολυ. Η αληθεια ειναι οτι το vstromaki αν δεν το οδηγησεις δεν θα καταλαβεις τι χαρα ειναι να φευγεις ταξιδια φορτωμενος οσο δεν παει.
Οποτε κανε ενα τεστ drive και διαλεξε. Τους μυθους του Αισωπου τους ξερεις?
Εγω παντως οχι μονο δεν μετανιωσα που πηρα vstrom (μετα απο το ΤΑ που ειχα) αλλα με εκανε να νιωσω το πρωτο φτερουγισμα στο πρωτο μου μηχανακι KLR 250 tou 90.

siokatas
22/08/2006, 21:01
::wave2:

παντα ο μαθητης προσπαθει να περασει τον δασκαλο ε?:rolleyes:

H.A.Balafoutre
22/08/2006, 22:50
Καλά ακόμη το κουράζουμε αυτό το πόστ.

V-Strom, τέλος.

Είναι η μηχανή που ονειρευόταν να φτιάξει η χόνδα στα μεσαία on-off.

950dim
25/08/2006, 17:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από H.A.Balafoutre
Καλά ακόμη το κουράζουμε αυτό το πόστ.

V-Strom, τέλος.

Είναι η μηχανή που ονειρευόταν να φτιάξει η χόνδα στα μεσαία on-off.

Ναι,κι ειναι και πανεεεεεεεεμορφο,σκετη κουκλα
Ο σχεδιαστης του πρεπει να πινει διαφορα...

Δυστυχως η ευτυχως μαλλον ναι ομως ειναι πιο ολοκληρωμενο απ οτο ΤΑ

dirtbird
29/08/2006, 10:35
Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=27349)
history repeating..

hades_team
29/08/2006, 11:18
ναι δεν λεω ειναι καλυτερο απο πλευρας μοτερ και πολλη ανωτερο απο το Τ/Α αλλα ομορφο???????????
που ειναι η ομορφια με ενα μοτερ που κρεμεται απο ενα σασι που αμα πας να ανεβεις κρασπεδο θα παρεις το φιλτρο λαδιου στο χερι και οτι αλλο εχει απο κατω εκτος απο την μασκα και τα διπλα φαναρια δεν εχει και τιποτα πανω του.
Αλλα ενταξει θα συμφωνησω οτι η ομορφια ειναι Υποκειμενική.

59328

Zzz750
29/08/2006, 11:20
Εγω ψηφιζω χαλαρα V-Strom γιατι και πιο δυνατο ειναι και πολυ πιο ομορφο!
Μα ειναι εξατμηση αυτη που εβαλε η Honda! Σα πλαστικα πυραυλακια απο παιχνιδι μικρου παιδιου!
Το Strom ειναι πανευκολο στην οδηγηση και πολυ ελαφρυ στην αισθηση ακομα και σταματημενος!
Δωσε ενα χιλιαρικο παραπανω και παρε to Suzuk-αρο!:beer:

dirtbird
29/08/2006, 11:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zzz750

Δωσε ενα χιλιαρικο παραπανω και παρε to edit[Suzu-καρο!] :beer:

950dim
29/08/2006, 11:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=27349)
history repeating..

Γουαου,μη ξανακουσω οτι τα ΚΤΜ ειναι προβληματικα...

Zzz750
29/08/2006, 21:45

?:look:

arxaios
29/08/2006, 21:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από 950dim
Γουαου,μη ξανακουσω οτι τα ΚΤΜ ειναι προβληματικα...

Και δε με λεςςςςςςςςςςς .............................
αν δηλαδή δεν το ξανακούσεις θα πάψουν να είναι ;;;;
:evil: :evil: :evil:

dirtbird
29/08/2006, 21:55
?:look:

Suzuk -αρο
Suzu-κάρο

;)

Zzz750
29/08/2006, 22:08
Suzuk -αρο
Suzu-κάρο

;)

Οπς...σωστοσττττ!

Suzuk-αρος λοιπον!:beer:

dirtbird
29/08/2006, 22:14
Οπς...σωστοσττττ!

Suzuk-αρος λοιπον!:beer:

Εσύ δεν έπρεπε να γράφεις Ζ uZ u-καρος?:lol:

Θα σε πάρουν χαμπάρι οι λοιποί ζετάδες και θα αρχίσουν να κόβουν κλήσεις :lol: :beer: :wave2:

dimperd7
30/08/2006, 15:03
Vstrom me kleista matia file mou!

950dim
31/08/2006, 15:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
Και δε με λεςςςςςςςςςςς .............................
αν δηλαδή δεν το ξανακούσεις θα πάψουν να είναι ;;;;
:evil: :evil: :evil:

Που ειναι ο στροφαλος;ωεω,
Που ειναι η μπιελα;;;
ωεω...

chria
02/06/2007, 18:43
Λοιπόν το πρώτο μου post σ' αυτήν την παρέα:

Να συστηθώ πρώτα:

Χρήστος από Αλεξανδρούπολη

Τα προηγούμενα μηχανάκια μου:

1989: Suzuki RV-50 (όχι το van-van το κλασικό γουρουνάκι) (μεταχειρισμένο)
1992: Suzuki TS-50 (καινούριο)
1994: Yamaha TDR-250 (μεταχειρισμένο)
1996: Kawasaki KLE-400 (μεταχειρισμένο)
2001: BMW 650GS (όχι το Dakar) (καινούριο)

Πήγα λοιπόν σήμερα μία βόλτα στα μαγαζιά να δω μήπως αλλάξω το BMW και ανέβηκα πάνω σε μία κατάμαυρη Transalp. Ενθουσιάστηκα. Πιο ψηλή, δικύλινδρη (το είχα καημο αυτό με την BMW. Πολύ κραδασμός. Πήγαινα Ξάνθη-Αλεξανδρούπολη με 2 στάσεις), πολύ όμορφη. Επειδή δεν ασχολούμαι και πολύ με τα μηχανάκια (τα βλέπω 90% ως καθαρά το καλύτερο μεταφορικό μέσον, όχι τρόπο διασκέδασης-ζωής) είχα μείνει στην ιδέα ότι το Honda ήταν το καλύτερο 650 της αγοράς (εδώ και χρόνια μετάνοιωσα την αγορά της BMW).

Ως κομπιουτεράς όμως το ξανασκέφτηκα και περιόρησα την αρχική μου ορμή και μπήκα να βρω τι forum υπάρχουν για μηχανές και να 'μαι. Μπήκα στο moto.gr και είδα ότι μάλλον καλά έκανα και δεν άφησα το ΒMW, για το Transalp αφού το V-Storm είναι (στα χαρτιά τουλάχιστο) καλύτερο.

Ο κάθε υποψήφιος αγοραστής έχει άλλα κριτήρια επιλογής:

Λοιπόν για μένα είναι τα παρακάτω:

1. Θέλω να το χρησιμοποιώ 90% μέσα στην πόλη και το 10% να είναι καλοκαιρινές εξορμήσεις στις παραλίες (αποστάσεις max30 km) (όχι δεν θέλω scooter ή παπάκι, 650cc θέλω). Αυτό σημαίνει πιο άνετα αναβάσματα πεζοδρομίων, με την πιθανότητα να βρει από κάτω. Ποιο από τα δύο θα αντέξει παραπάνω? Έχουν ποδιά από την μαμά τους? (το Transalp αν και το είδα κάπως επιπόλαια στο μαγαζί νομίζω ότι έχει)
2. Θέλω την μέγιστη δυνατή κάλυψη από τον αέρα και τα νερά των λακουβών
3. Όταν βγω έξω από την πόλη δεν θέλω κραδασμούς.
4. Ποιό είναι πιο ψηλό? Εννοώ σε ποιό τα πόδια μου θα είναι πιο τεντωμένα?

Μήπως υπάρχει κανέναν νεότερο για το καινούριο μοντέλο του Transalp?

Help please. Δεν θέλω και 6ο καλοκαίρι με το BMW...

Να'στε όλοι καλά

Χρήστος

blueblack
03/06/2007, 08:48
ΡΕ ΧΡΗΣΤΟ...................

Πάνε πάρε ένα v-strom 650...........
Κοντεύει νά φτάσει τά παπάκια σέ πωλήσεις.........!!!!!!!!!
Ένα βελτιωμένο καί άνανεωμένο transalp είναι τό v-strom.....
καί είδικά γιά τά ταξιδάκια σου θά είναι σούπερ.......!!!!!!!!!

vangelis 64
03/06/2007, 12:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από iriniaa
ΡΕ ΧΡΗΣΤΟ...................

Πάνε πάρε ένα v-strom 650...........
Κοντεύει νά φτάσει τά παπάκια σέ πωλήσεις.........!!!!!!!!!
Ένα βελτιωμένο καί άνανεωμένο transalp είναι τό v-strom.....
καί είδικά γιά τά ταξιδάκια σου θά είναι σούπερ.......!!!!!!!!!

+1000 από έναν πρώην ιδιοκτήτη V strom.Αν και το κράτησα για λίγο(επαγγελματικές υποχρεώσεις βλέπεις),στα 15,000 χλμ που πρόλαβα να τού κάνω έμεινα κατενθουσιασμένος από την συμπεριφορά του.

Δεν λέω πως είναι το σούπερ μηχανάκι,αλλά με τα λεφτά που κοστίζει και το ABS,είναι ένα εξαιρετικό πακέτο.:a013:

suzukimaniac
04/06/2007, 17:46
VSTROM, VSTROM, VSTROM !!!!!!!!!!!!
Μην το συζητας καθολου......:wave2:

nikostz9
08/06/2007, 00:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από suzukimaniac
VSTROM, VSTROM, VSTROM !!!!!!!!!!!!
Μην το συζητας καθολου......:wave2:

+1

οχι οτι ειναι κακο μηχανακι και το transalp αλλα οπως και να το κανουμαι τα χει τα χρονακια του...με οτι αυτο συνεπαγεται...

Nikoskazer2000
08/06/2007, 02:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από beholder
Exω τη γνωμη οτι το V-STROM αξιζει τα παραπανω λεφτα γιατι τεχνολογικα δεν εχει καμμια σχεση με το Transalp και επειδη ειναι αρκετο καιρο στην αγορα εχει δειξει "συμπεριφορα" Δεν βγαζει προβλήματα.

Μπάμπη... :eyepop:

Που 'σαι ρε παιδί, "χάθηκες" τελείως...

Όλα καλά;
:beer: :sun: :beer:

chria
08/06/2007, 15:03
Λοιπόν...

Πείστηκα...

Το BMW είναι πλέον παρελθόν, αλλά δεν με πειράζει καθόλου (ευτυχώς σεν δένομαι ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ). Περιμένω το καινούριο μου κουκλάκι. Ένα DL650 σε μαύρο ματ χρώμα. Σε 10 μέρες έχει παράδωση μου είπανε. Έχω φάει χοντρή πόρωση. Παράγκειλα και κάγκελα και χούφτες της μαμάς (καλά εκτός του ABS το πουλάνε εντελώς γυμνό έτσι?). Μόλις έρθει θα γραφτώ και στο threat "Μα πόσοι είμαστε τέλος πάντον?". Τα λέμε guys...