Σύνδεση

View Full Version : Στα διόδια "χώνεστε" πρώτοι??

Σελίδες : [1] 2

Nostra
10/07/2006, 10:22
Και δεν εννοώ όταν στα διόδια περιμένουν μόνο 3-4 αυτοκίνητα...

Αναφέρομαι σε περιπτώσεις όπου η ουρά ξεπερνάει τα 7-8 αυτοκίνητα είτε στην Αττική οδό είτε στις εθνικές οδούς μας....

Ειδικά στις μεγάλες εξόδους-εισόδους λόγω τριημέρων ή ΣΚ πλησιάζοντας στα διόδια και βλέποντας την ουρά αρχίζω να προβληματίζομαι ηθικά για το αν πρέπει να περιμένω στην ουρά (όπως θα έπρεπε) μαζί με όλους τους υπόλοιπους οδηγούς ή να υπερισχύσει η ευελιξία και το μέγεθος της μηχανής μου για να πάω να χωθώ 3ος ή 4ος ώστε να περάσω πιο γρήγορα....

Καταλαβαίνω ότι σίγουρα κάποιοι οδηγοί αυτοκινήτου θα ενοχλούνται (ή ίσως θα ζηλεύουν) όπως κάνω και εγώ άλλωστε όταν οδηγώ αυτοκίνητο.

Τις δικαιολογίες περί ζέστης στην αναμονή με κράνος, δερμάτινα, μπουφάν κλπ. τις θεωρώ τρόπον τινά μικρές καθότι είναι επιλογή μας να τα φοράμε και να χρησιμοποιούμε τη μηχανή μας ...

Και δεν έχουν όλα τα αυτοκίνητα air-condition (όπως εγώ ας πούμε στο αμάξι μου)....

Υπενθυμίζω ότι ο Κ.Ο.Κ. και η γραμμογράφηση των διοδίων δε προβλέπουν προσπέρασμα στις σειρές της ουράς για τις μηχανές (ή γενικώς)...

Εσείς τι πιστεύετε ?

Εσείς πως πράττεται ?

1. Περιμένετε στην ουρά στα διόδια (Ε.Ο. & Α.Ο.)?
και όπως εξελίχθηκε
2. Περνάτε "δωρεάν" από τα διόδια των Ε.Ο.?

:wave2:

ΥΓ 1 : Το θέμα δεν άπτεται στον bartlal που ως γνωστό δεν έχει λεφτά για διόδια... τα χαλάει σε μπύρες

ΥΓ 2 : Η λύση να πάρουμε τα βουνά (εντουράδες) και η αποφυγή των διοδίων δε είναι πάντα εφικτό ή προτιμητέο

ΥΓ 3 : Οι απαντήσεις-σκέψεις-θέσεις καλό θα ήταν να γίνουν με συνεκτίμηση των θέσεων τόσο όταν είμαστε αναβάτες όσο και όταν δηγούμε αυτοκίνητο

ΥΓ 4 : Η απορία τίθεται με ειλικρινή τρόπο και σοβαρά... ξέρω εκ των προτέρων ότι κάπου θα ξεφύγουμε και κάποιοι θα το χάσουν στην πορεία (ίσως και εγώ) αλλά θα μου άρεσε να γραφούν και σοβαρές απαντήσεις...

ktm640lc4
10/07/2006, 10:29
Εγω παντως περναω πρωτος. Ισως ειναι μαλακια αλλα δεν μπορω να περιμενω τοσα αυτοκινητα. Αυτο το κανω οταν υπαρχει μαζικη εξοδος και εχει 100 αυτοκινητα μπροστα.

Αν ειναι νορμαλ παω μπροστα λιγο πριν το τσιμεντο που εχει αναμεσα για να βλαλω λεφτα. Μετα κοιταω πισω και αν με αφησει κανεις βγαινω.

Οταν ειμαι με αμαξι επισης αφηνω να περασει. Σιγα τα οα.

alex14
10/07/2006, 10:30
Μεχρι 3-4 αυτοκινητα περιμενω στην ουρα. Εαν εινα παραπανω μπαινω σφηνα και τις περισσοτερες φορες κανω νοημα στο αυτοκινητο που μπαινω μπροστα του για να μην νομιζει οτι τον γραφω κανονικα. Συνηθως δεν λενε τιποτα , μερικοι που τσαντιζονται , τρωνε γειωση κανονικα.:D

crs-k
10/07/2006, 10:30
Οταν οι ουρες ειναι ΠΟΛΥ μεγαλες, το θεωρω κατι σαν προσπερασμα (ετσι με βολευει) ... :D

Οταν ειναι κοντα στα διοδια η ουρα, το αποφευγω γιατι ΔΕΝ αισθανομαι καλα ... :sick:

Vezouvios
10/07/2006, 10:31
Συγνωμη αλλα εχω να προσθεσω και εγω κατι?
Πληρωνετε στα διοδια??

Εγω παντως ΠΟΤΕ!!!!!!!!

Παντα περναω με γκαζια...
Μιλαμε για θεσσαλονικη εως και λαρισα.
γιατι πιο κατω δεν το δοκιμασα ακομα..
Αλλα εδω εως στιγμην κανενα προβλημα..

TSIV
10/07/2006, 10:32
στην ουρα.
σεβασμος στον συνανθρωπο;)

div400
10/07/2006, 10:34
οι περιορισμοι που θετεις στα ΥΓ αποτρέπουν τα μελη απ' το να σου απαντησουν σοβαρα!

:smokin:

ο ωχαδερφιστης μεσα μου λεει '' χωσου μπροστα σιγα μην περιμενεις, στο κατω κατω ας παρουν και εκεινοι μηχανες :smokin: :smokin: ......

ο πολιτισμενος γερμανοτραφης πολιτης μεσα μου ειναι υπερ της αναμονης στην ουρα διοτι αυτο ειναι το ηθικα σωστο.....

οποτε πλησιαζοντας στα διοδια παντα εχω ενα διλημα μεσα μου, που μεχρι να ξεκαθαρισει.......εχω προσπερασει την ουρα και ειμαι στον γκισε!

:rotflmao: :beer:

Nostra
10/07/2006, 10:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vezouvios
Συγνωμη αλλα εχω να προσθεσω και εγω κατι?
Πληρωνετε στα διοδια??

Εγω παντως ΠΟΤΕ!!!!!!!!

Παντα περναω με γκαζια...
Μιλαμε για θεσσαλονικη εως και λαρισα.
γιατι πιο κατω δεν το δοκιμασα ακομα..
Αλλα εδω εως στιγμην κανενα προβλημα..

:confused: :confused: :confused: :confused:

Δε λέω ότι το ποσό που πληρώνουμε μας προσφέρει καλούς και ασφαλείς δρόμους αλλά ... ????

DUKASII
10/07/2006, 10:36
περιμένω στη ουρα εκτος αν η ουρα ειναι 2 αυτοκίνητα.

οβερ εντ αουτ.

idi
10/07/2006, 10:39
περναω ... τσαμπε!!!! (μονο στην Αττικη Οδο πληρώνω)

οχι γιατι ειμαι "εξυπνάκιας" αλλα γιατι δε με σεβονται και κανουν σκατοδρομους που ΔΕΝ αξιζουν τα ευρα μου....

(δεν εχω προβλημα να μαζεύω καθε φορα τα λεφτα που γλιτώνω και να τα πετάω στη θαλασσα.... παρα να τα δινω στο κρατος για τους σκατοδρομους)

Vezouvios
10/07/2006, 10:41
ρε σι νοστρα .ποιος ο λογος να πληρωσω τα διοδια στην ελλαδα??
Προσφερουνε τιποτα?
Εθνικη οδος θεσσαλονικης -αθηνων..=εθνικη οδος κατσαβραχων

Διοδια μαλγαρων,,να πληρωσω για της λακουβες ??
Διοδια τεμπων,, να πληρωσω για το χειροτερο κομματι εθνικης οδου της βορειου ελλαδος?
Και παει λεγοντας..
Μολις φτιαξουνε δρομο ο οποιος να ειναι ασφαλεις για τους μοτοσυκλετιστες,τοτε με χαρα να πληρωσω και να κατσω και στην σειρα,,,,

MOZART
10/07/2006, 10:49
εγω παλι δεν παω μπροστα αλλα πλαγια.
Ετσι λοιπον τα αυτοκινητα εχουν την σειρα και δεν τους ενοχλω καθολου και φυσικα περναω χωρις να πληρωσω.
Αν περιμενω στην ουρα πρωτον θα παρει φωτια το kawasaki μου.
δευτερον τελευταια φορα που περιμενα ηταν στον στρατο.
τριτον τι θα παθει ο κουτακιας που ειναι προετοιμασμενος να περιμενει.
Απο θεσσαλονικη μεχρι Λαρισα και να σταματησεις σου λενε φυγε.
οσο για τους δρομους μακαρι καποτε να φτιαξουν και θα το σκεφτω να πληρωσω

AFTER
10/07/2006, 10:52
Ας κανουν πρωτα διοδια που να ειναι ''συμβατα'' προς τις μηχανες, και μετα θα στεκομαι στην ουρα!
Αν υπαρχουν 2-3 αυτοκινητα περιμενω, αν ειναι 10+ τοτε περναω.

Τις δικαιολογίες περί ζέστης στην αναμονή με κράνος, δερμάτινα, μπουφάν κλπ. τις θεωρώ τρόπον τινά μικρές καθότι είναι επιλογή μας να τα φοράμε και να χρησιμοποιούμε τη μηχανή μας ...

Αυτο που λες περι εξοπλισμου, δεν στεκει!
Αν βρεχει δηλαδη τι θα κανεις? Θα περιμενεις να γινεις παπι πρωτα?

Ας φτιαξουν σκεπαστρο 100 μετρα πριν τα διοδια, και μετα βλεπουμε παλι.

Εδω ακομα και στην Αττικη οδο, δεν εχουν φτιαξει διοδια που να διευκοληνουν τις μοτο.
Και γιατι οχι e-pass για τις μοτο παρα καλω?

Εγω σου λεω οτι οι περισσοτεροι ειναι τοσο κοιμισμενοι οταν περιμενουν τα διοδια(οπως και οταν οδηγουν), που χαμπαρι δεν περνουν οτι μπαινει μηχανη μπροστα.

Και κατι αλλο:
Ποσες φορες σας εχει κορναρει ο πισω να κανετε γρηγορα(στην πληρωμη), ενω μετα θα πηγαινει με 90χλμ/ω?
Σας ερχεται ή δεν σας ερχεται να του πεταξετε τα αντερα εξω?

ktm640lc4
10/07/2006, 10:56
Εμενα αμα μου κορναρει κανω πιο αργα.

Χα, και του σπαω τα νευρα.

Αυτο βεβαια στην περιπτωση που ειμαι πρωτος ετσι και αλλιως.

fazerakis
10/07/2006, 11:01
Πρώτον Θεωρώ οτι οι μοτοσυκλετες έπρεπε να παρνάνε δωρεάν από όλα τα διόδια καθώς δεν φθείρουν καθόλου το οδόστρομα (εκτός από όταν ξίνουν τα μαρσπιέ:cool: ).

Δεύτερον τα διόδια θα έπρεπεν να είναι τουλάχιστον στο 1/4 της τιμής του αυτοκινήτου αν όχι δωρεάν.

Από την άλλη πάντα πληρώνω διόδια εκτός από τις φορές που ο εκάστοτε υπάλληλος φιλοτιμηθεί και με αφήσει να περάσω.

Ποτέ δεν θα κάτσω σε όλη την ουρά όσο και αν γνωρίζω οτι δεν είναι 100% σωστό απλά φροντίζω νά έχω τα λεφτά ή την κάρτα έτοιμη για να μην τους καθυστερώ πολύ.

Alx 84
10/07/2006, 11:01
όταν είναι 6-7 αυτοκίνητα περιμένω. Παραπάνω δε μου έχει τύχει, αλλά δε θα κάτσω στην ουρά περιμένοντας 50 οχήματα.

Βέβαια εγώ έχω κ τη δικαιολογία τώρα ότι το στρώνω κ δε κάνει να ανεβάζει θερμοκρασίες!!!:winka: :winka: :D

power hornet
10/07/2006, 11:08
μπα περναω πρωτος πηγαινω απο τα πλαγια περναω τα αμαξια και περναω πρωτος αν και οποτε το κανω δεν νιωθω καλα γιατι και αυτοι με τα αμαξια τι ειναι βλακες?αλα απο την αλλη γιαυτο εχω μηχανη για να με διευκοληνει δεν ειναι αμαξι η μηχανη που πιανει ογκο οποτε εγω πιστευω μας ψιλοκαταλαβαινουν οι αυτοκινητιστες.

b_bong12
10/07/2006, 11:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vezouvios

Διοδια τεμπων,, να πληρωσω για το χειροτερο κομματι εθνικης οδου της βορειου ελλαδος?
Και παει λεγοντας..
Μολις φτιαξουνε δρομο ο οποιος να ειναι ασφαλεις για τους μοτοσυκλετιστες,τοτε με χαρα να πληρωσω και να κατσω και στην σειρα,,,,

E oxi kai χειροτερο.Τις στροφες δηλ. δεν τις ευχαριστιεσαι?χεχε

Στα σχολια των ανω συμφωνω και εγω.Μεχρι τώρα δεν εχω πληρωσει-που να σταματας να βγαζεις γαντια, πορτοφολι ,κερματα να ξαναβαζεις μεσα το πορτοφολι,να ξαναφορας να γαντια κλπ.

Τωρα δεν ξερω προς αθηνα που εχουν μπαριερες.Μαλλον εκει πληρωνεις κανονικα.

Nrgman
10/07/2006, 12:01
www.bloka.gr

Παράκαμψη διοδίων. :smokin:

jtoros
10/07/2006, 12:02
Παιδιά στο Πάτρα-Αθήνα πληρώνω πάντα (μπάρες γαρ) και πάντα περνάω όσα αυτοκίνητα μπορώ. Βέβαια επιλέγω τη λωρίδα με τη μικρότερη ουρά.

Στο Λαμία-Θεσ/κη και πάλι περνάω. Πρακτικά, αν οι ουρές είναι μεγάλες, με αφήνουν και περνάω έτσι, οπότε δεν παίζει θέμα καθυστέρησης των από πίσω. Για το ηθικό του θέματος, είμαι λάθος και το ξέρω. Αλλά δεν περιμένω και πάλι.

Τέσπα. Όπως περνάω τα αυτοκίνητα στα φανάρια, με το ίδιο σκεπτικό τα περνάω και στα διόδια. Γιατί να είναι διαφορετικός ο τρόπος σκέψης μου;

ktm640lc4
10/07/2006, 12:07
Αν θες να περασεις περνας και με τις μπαρες αφου δεξια εχουν ανοιγμα, δεν καλυπτουν ολο το δρομο.

Απλα το θεμα ειναι οτι επειδη καταγραφονται τα αμαξια/μοτο που περνανε τα πληρωνει ο διοδιος, αν φυγεις χωρις να πληρωσεις.

Παλια θυμαμαι με αφηναν να περασω, τωρα ποτε.

beholder
10/07/2006, 12:18
Γενικα υπάρχει ενα ηθικό διλημμα αλλα περναω σιγα σιγα και ζηταω την αδεια απο το δευτερο τριτο να μπω Συνηθως με αφηνουν :rolleyes:

Εγω εχω αλλο σπασιμο
Σταματα βγαλε γαντια βγαλε λεφτα βαλε ρεστα στη τσεπη κλπ

Για την Αττικη οδό εχω βγαλει καρτα που βολευει παρα πολυ και σε ευχρηστια και σε λεφτα.

γεροπιτσιρικος
10/07/2006, 12:41
Επειδή περνάω καθημερινά τουλάχιστον μια φορά από τα διόδια (το γραφείο είναι πάνω στην Α.Ο.), όταν έχει 4-5 αυτοκίνητα περιμένω και εγώ στην σειρά. Όταν έχει παραπάνω, πάω μέχρι την αρχή του προτατευτικού τσιμέντου και κάνω νόημα στον οδηγό αν με αφήνει να περάσω. Έχω την εντύπωση ότι βλέπουν και την κάρτα των διοδίων που έχω (κρέμεται στο μπουφάν μου) και καταλαβαίνουν ότι θα περάσω γρήγορα. Στον 1,5 χρόνο που το κάνω μόνο ένας δεν με έχει αφήσει (το έπιασε λάστιχο λίγο πιο κάτω :D :D :D )

Αυτο που δεν καταλαβαίνω έιναι γιατί ενώ έχουν βγάλει το ασύρματο μηχανάκι για τα αυτοκίνητα, γιατί δεν το κάνουν και για τις μηχανές;;; Ούτως ή αλλιώς, το μηχανάκι το βάζουν στην πάντα από την στιγμή που βγάζεις κάρτα και έχω δει μηχανές που το χρησιμοποιούν.

Nostra
10/07/2006, 12:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από γεροπιτσιρικος
Ούτως ή αλλιώς, το μηχανάκι το βάζουν στην πάντα από την στιγμή που βγάζεις κάρτα και έχω δει μηχανές που το χρησιμοποιούν.

:confused: :confused: :confused:

ή δεν έχω κοιμηθεί καλά το βράδυ ή έφτασε μεσημέρι και ρετάρω...

σε κάθε περίπτωση δε κατάλαβα τι είπες...

Nostra
10/07/2006, 12:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από ktm640lc4
Απλα το θεμα ειναι οτι επειδη καταγραφονται τα αμαξια/μοτο που περνανε τα πληρωνει ο διοδιος, αν φυγεις χωρις να πληρωσεις.

αυτό ισχύει???

αν ισχύει, δεν αποτελεί ηθικό ανασταλτικό να περνάμε έτσι και να τα πληρώνει ο υπάλληλος?

(αλλά μη μπούμε στη διαδικασία ότι βγάζουν και χαρτιλίκι στη βάρδια τους από "ξεχασμένα" ρέστα γιατί αν περάσουν 30 μηχανές "έτσι" μαζεύεται ποσό)

crs-k
10/07/2006, 13:02
.................................
Αυτο που δεν καταλαβαίνω έιναι γιατί ενώ έχουν βγάλει το ασύρματο μηχανάκι για τα αυτοκίνητα, γιατί δεν το κάνουν και για τις μηχανές;;; Ούτως ή αλλιώς, το μηχανάκι το βάζουν στην πάντα από την στιγμή που βγάζεις κάρτα και έχω δει μηχανές που το χρησιμοποιούν.

Στην Αττικη οδο, ΔΕΝ το κανουν (οι παπαρες) καθαρα για οικονομικους λογους (θα ξηγηθω αμεσα)!

Αν θες να περασεις με το "μηχανακι", περνας αλλα χρεωνεσαι σαν κουτι! :winka:

Κι επανερχομαι ... :smilea:

Αν βγαζαν "μηχανακια" με αλλο κωδικο, ωστε να χρεωνει για μοτοσυκλετα, τοτε οι "Ελληναρες" θα τα επαιρναν και θα τα εβαζαν στ' αμαξια, με την υποδομη που υπαρχει ... :winka:

Αυτο που χρειαζεται να αλλαξει, ειναι να μπουν "εξυπνες" σπαστες μπαρες, που να ανοιγουν ΜΟΝΟ οι μισες, οταν διαβασουν κωδικο μοτοσυκλετας ... :D

Και φυσικα μ' ενα "ποιος του βαμει του μηχανοβιους, λιγοι ειναι" δεν εγινε ποτε κατι τετοιο ... :sick:

Μας πεταν κι ενα "δεν γινεται γιατι ειναι επικινδυνο και το απαγορευι η Τροχαια" και καθαρισαν ... :wacko:

crs-k
10/07/2006, 13:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
:confused: :confused: :confused:

ή δεν έχω κοιμηθεί καλά το βράδυ ή έφτασε μεσημέρι και ρετάρω...

σε κάθε περίπτωση δε κατάλαβα τι είπες...

Οταν πας να βγαλεις "Μοτοκαρτα", παιρνουν τον "κωδικο" απο μια συσκευη e-pass (η οποια και αχρηστευεται μενοντας στην "ακρη") και σου τον τυπωνουν σε μια καρτα! :smilea:

Nostra
10/07/2006, 13:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Οταν πας να βγαλεις "Μοτοκαρτα", παιρνουν τον "κωδικο" απο μια συσκευη e-pass (η οποια και αχρηστευεται μενοντας στην "ακρη") και σου τον τυπωνουν σε μια καρτα! :smilea:

ευχαριστώ,

όταν έγραψε ο φίλος ότι το μηχανάκι το βάζουν στην πάντα νόμιζα ότι εννοούσε ότι τους μηχανόβιους μας έχουν γραμμένους στα @@ τους.... για αυτό έχασα τη συνέχεια...

έχω και εγώ μοτοκάρτα και όντως απενεργοποιούν ένα e-pass για να χρησιμοποιήσουν τον κωδικό του στη μοτοκάρτα...

τώρα για το αν υπάρχουν μοτό που χρησιμοποιούν e-pass νομίζω ότι δεν είναι βολικό ...
για να το έχεις "κολλήμενο" κάπου στη μοτό λίγο δύσκολο...
αν το έχεις στη τσέπη το e-pass...πιάνει χώρο και πάλι πρέπει να βάζεις το χέρι στη τσεπη... εν κινήσει...

πάντως δε περίμενα ότι τόσοι πολλοί περνάνε "έτσι" στα διόδια....

crs-k
10/07/2006, 13:15
.............................
τώρα για το αν υπάρχουν μοτό που χρησιμοποιούν e-pass νομίζω ότι δεν είναι βολικό ...
για να το έχεις "κολλήμενο" κάπου στη μοτό λίγο δύσκολο...
αν το έχεις στη τσέπη το e-pass...πιάνει χώρο και πάλι πρέπει να βάζεις το χέρι στη τσεπη... εν κινήσει...

Χρεωνεσαι ΔΙΠΛΑ ειπαμε! :cool:

Ταξιδευτής
10/07/2006, 13:18
Ρε παιδια, παντως, στο θεμα των διοδιων κ κατα ποσον σε αφηνουν να περνας ελευθερα η οχι, εχω δει καποια περιεργα κατα καιρους.

Εχθες πχ φτανω στα διοδια κ μπροστα μου ειναι 2 οχηματα.

Το πρωτο που φτανει να πληρωσει ειναι ενα Mercedes E class. Ο φωτεινος πινακας ομως δειχνει ενδειξη 1 ευρω (για μηχανη)! Περναει κ στον επομενο κουτακια δειχνει ενδειξη 2,30 ευρω κανονικα.

Φτανω κ εγω να πληρωσω κ ενω μετα τον κουτακια η μπαρα ειχε κατεβει, ανοιγει την μπαρα πριν καν κανω οποιαδηποτε προσπαθεια να πληρωσω κ πριν σχεδον σταματησω!

Τι ηθελε να πει ο ποιητης; Ηθελε να με αφησει να φυγω ετσι; Για την ιστορια, πληρωσα κανονικα κ περασα, αλλα αν ειναι να μην πληρωνουμε τοτε να μην το κανω ουτε εγω ρε παιδια!

Nostra
10/07/2006, 13:18
Χρεωνεσαι ΔΙΠΛΑ ειπαμε! :cool:

ναι βρε το κατάλαβα.... επιλογή τους όσοι το κάνουν αλλά λίγο ακριβή επιλογή....

σίγουρα όμως αν βγάζανε e-pass με τιμολόγιο 1,10ευρώ πολλοί θα το χρησιμοποιούσαν στο auto....

εγώ έχω κολλήσει και στην επιπλέον τροπή που πήρε το thread σε ότι αφορά το "δωρεάν" πέρασμα από τα διόδια των εθνικών οδών....

Nostra
10/07/2006, 13:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_zr
Το πρωτο που φτανει να πληρωσει ειναι ενα Mercedes E class. Ο φωτεινος πινακας ομως δειχνει ενδειξη 1 ευρω (για μηχανη)! Περναει κ στον επομενο κουτακια δειχνει ενδειξη 2,30 ευρω κανονικα.

είναι θέμα συγχρονισμού της ένδειξης που δίνει ο υπάλληλος... κανονικά πλήρωσε ο mercedes...

γεροπιτσιρικος
10/07/2006, 13:21

Σ'ευχαριστώ για την επεξήγηση. Έχω θολώσει όλη μέρα στο κομπιούτερα, ούτε να σκεφτώ σωστά δεν μπορώ, όχι να γράψω

Boxer
10/07/2006, 13:29
δεν
περιμένω στη ουρα εκτος αν η ουρα ειναι 2 αυτοκίνητα.

οβερ εντ αουτ.

Sabre
10/07/2006, 13:30
Μην πάτε μακριά....το πόσο "πονηρός" είναι ο έλληνας σε τέτοιες περιπτώσεις.Εχω δεί πρωί στην έξοδο της Α.Ο στην Σπατών (Δίπλα στην Τροχαία δλδ) συγκεκριμένη μηχανή να μπαίνει ανάποδα στην έξοδο για να μπεί τσαμπέ 2-3 φορές..:eek:

Με blue-tag κολλάμε το e-pass στο κράνος και όλα οκ :rotflmao: :rotflmao: :a27:

mike_thedoctor
10/07/2006, 13:31
είναι θέμα συγχρονισμού της ένδειξης που δίνει ο υπάλληλος... κανονικά πλήρωσε ο mercedes...

Είναι θέμα κλεψιάς βασικά και όχι συγχρονισμού...Έχει γίνει ολόκληρο θέμα με υπαλλήλους διοδίων που το κάνουν αυτό και βγάζουν χαρτζιλικάκι εξτρα... Με καμια 20αριά τέτοια χτυπήμετα τη μέρα ξέρετε τι χρήμα βγαίνει?

kachius
10/07/2006, 13:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sabre
Μην πάτε μακριά....το πόσο "πονηρός" είναι ο έλληνας σε τέτοιες περιπτώσεις.Εχω δεί πρωί στην έξοδο της Α.Ο στην Σπατών (Δίπλα στην Τροχαία δλδ) συγκεκριμένη μηχανή να μπαίνει ανάποδα στην έξοδο για να μπεί τσαμπέ 2-3 φορές

Εγώ είδα μια φορά ένα εντουράκι να περνάει μαζί με ΙΧ
από το e-pass!!!!

Έμεινα!!!

Μια φίλη (με τουτου) μου είπε ότι τον έχει δει
(αν υποθέσουμε ότι είναι ο ίδιος..) 2-3 φορές
και έχει περάσει και "μαζί της" :eyepop:

Γενικά στα διόδια περιμένω στην ουρά με
λίγες εξαιρέσεις όταν η ουρά "πέρνει" στροφή...

Nostra
10/07/2006, 13:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από mike_thedoctor
Είναι θέμα κλεψιάς βασικά και όχι συγχρονισμού...Έχει γίνει ολόκληρο θέμα με υπαλλήλους διοδίων που το κάνουν αυτό και βγάζουν χαρτζιλικάκι εξτρα... Με καμια 20αριά τέτοια χτυπήμετα τη μέρα ξέρετε τι χρήμα βγαίνει?

μπορεί ναι.... αλλά θ αήθελα το θέμα να παραμείνει:

1. Περιμένετε στην ουρά στα διόδια (Ε.Ο. & Α.Ο.)?
και όπως εξελίχθηκε
2. Περνάτε "δωρεάν" από τα διόδια των Ε.Ο.?

legend: Α.Ο. αττική οδός - Ε.Ο. εθνική οδός

mike_thedoctor
10/07/2006, 13:47
Το θέμα διόδια για μένα είναι απλό...

Πλησιάζεις είτε έχει ουρά είτε όχι και σταματάς σε ένα τσιμεντένιο χώρισμα ανάμεσα στους διαδρόμους..

Επειδή πιθανότατα χρειάζεται να βγάλεις γάντι, προετοιμάζεις τα χρήματα ακόμα και αν δεν είναι ακριβώς και ξαναφοράς το γάντι σου..

Κάνεις νόημα στον διπλανό σου με το αμάξι που είναι 4ος της ουρά συνήθως για να περάσεις..ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να σου πει όχι...Περνάς φτάνεις στο ταμείο με τα λεφτά στο χέρι και φεύγεις πιο γρήγορα κι από αμάξι...Και ρέστα να χρειάζεσαι οι ταμείες τα διπλώνουν στο χαρτάκι...Τα χώνεις σε μια ανοιχτή τσέπη τραβάς φερμουάρ κι έφυγες πάλι πιο γρήγορα από αμάξι που θέλει ρέστα..

ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΤΕΣ ΚΑΓΚΟΥΡΙΕΣ κατα τη γνώμη μου....Ότα είσαι με μοτοσυκλέτα σε διόδια ειδικά που περιμένουν εκατοντάδες αυτοκίνητα σε μια μεγάλη έξοδο, τους προσπερνάς νταηλίκι όλους και φτάνοντας στο ταμείο, βγάζεις γαντάκι, ανοιγεις τσαντάκι, βγάζεις 50 άρικο , περνεις ρέστε , κλείνεις τσαντάκι, βάζεις γαντάκι.....ε αν αυτός στο πίσω αμάξι είναι και κανα νταμάρι και κατέβει και σε κάνει ασήκωτο θα έχει απόλυτο δίκιο...

Αν κάνεις τα πάντα για να μη πληρώσεις 1 γαμοευρώ του κερατά στα γαμοδιόδια γιατί "οι ελληνικοί δρόμοι είναι μπουρδέλο" τότε απλούστατα ΜΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ ΜΕ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ..

Αυτές οι μαλακίες γίνονται από εμας τους μοτοσυκλετιστές και δε θα μας δώσει σημασία ποτέ κανένας...

Αν όλοι ενεργούσαμε στα διόδια αλλα και στο δρόμο με προσοχή ώστε να μην ενοχλήσουμε κανέναν και να μας παραχωρούν τη σειρά τους οι οδηγοί ξέροντας ότι θα περάσουμε και δε θα τους τα κάνουμε τσουρέκια μια ώρα στο ταμείο στα διόδια-που μπαίνουν πολλές φορές 10 μότο μαζί- θα είχαμε κερδίσει πολύ περισσότερο σεβασμό...

Γενικά είμαστε και πλεονέκτες...Δε πάει πολύ καιρός που μούτζωσα τον πρωτοπόρο της βόλτας γνωστού on-off club στην εθνική (με μοτο και εγώ τους πέρασα) γιατί ήταν 20 ΜΑΛΑΚΕΣ με μηχανάκια και στα δυο ρεύματα της ευθείας της Θήβας με 100χλμ/ω και είχε σχηματιστεί ουρά από πίσω με αυτοκίνητα και δε κάνανε στην άκρη να περάσουν κάποιοι που ήθελαν να κινηθούν πιο γρήγορα...

Λέμε, λέμε, λέμε...αλλά κι εμείς δεν είμαστα καλύτεροι τελικά....

MIKE_16V
10/07/2006, 13:49
Την τελευταια φορα που περασα τα διοδια "κερασει κρατος" αρχισαν να βαρανε κατι σειρηνες....με κατι παιδια που μιλησα μου ειπαν οτι επειδη επιασε 2 οχηματα ο σενσορας αρχισε να βαραει.....
σας εχει τυχει?

CyBeRseXX
10/07/2006, 14:03
Pernao oura (tonos sto a) , stamatao prin ton tameia, koitao ton odigo, me koitaei, tou kano noima na mpo, siga min mou pei oxi, ton euxaristo me tin palami (anoixti- kolimena ta daxtila metaksi tous), plirono, vour.

Trans
10/07/2006, 14:09
An eimai se kalh fash kai den exei kinhsh perimeno sthn oura (2-4) toutou. Mexri na er8ei h seira mou, bgazo ganti, lefta ktl kai etoimazomai. An exei oura toys pernao olous, stamatao sto tsimentio xorisma anamesa sta dta gkise, katebaino apo mhxanh, bgazo ganti lefta ktl kai eimai etoimos na xo8o. Xonomai, shny8os etsi alla me afhnoun ki olas (toys eyxarsto) kai ksemperdeyo amesos. Panta plhrono sta diodia ektos an mou pei kaneis "efyges".

Edo den skame gia thn benzina poy exei ftasei to litro oso ta diodia kai skame gia ta pente diodia poy 8a plhrosoume os thn 8es/kh?

To na toys pernas sthn oura ton diodion einai san to fanari. Ekei dhladh ti eisai? idia logikh. To na mhn plhroneis me tsampouka (oxi epeidh ae afhsane) einai allo pramga pou den mou paei oso mpourdelo kai na einai oi dromoi mas. Kai sthn telikh an ginei mia strabh kai se anakalypsoun giati na plhroneis keratiatika lefta?

ktm640lc4
10/07/2006, 14:57
Αυτο που ειπα οτι καταγραφονται ειναι στανταρ στην αττικη οδο. Στανταρ ομως.

Εθνικη δεν ξερω αλλα υποθετω τα ιδια ειναι. Υποθετω...

ktm640lc4
10/07/2006, 15:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από Trans
An eimai se kalh fash kai den exei kinhsh perimeno sthn oura (2-4) toutou. Mexri na er8ei h seira mou, bgazo ganti, lefta ktl kai etoimazomai. An exei oura toys pernao olous, stamatao sto tsimentio xorisma anamesa sta dta gkise, katebaino apo mhxanh, bgazo ganti lefta ktl kai eimai etoimos na xo8o. Xonomai, shny8os etsi alla me afhnoun ki olas (toys eyxarsto) kai ksemperdeyo amesos. Panta plhrono sta diodia ektos an mou pei kaneis "efyges".

Edo den skame gia thn benzina poy exei ftasei to litro oso ta diodia kai skame gia ta pente diodia poy 8a plhrosoume os thn 8es/kh?

To na toys pernas sthn oura ton diodion einai san to fanari. Ekei dhladh ti eisai? idia logikh. To na mhn plhroneis me tsampouka (oxi epeidh ae afhsane) einai allo pramga pou den mou paei oso mpourdelo kai na einai oi dromoi mas. Kai sthn telikh an ginei mia strabh kai se anakalypsoun giati na plhroneis keratiatika lefta?

Σωστος.

zolotas
10/07/2006, 16:00
ναι παντα περναω μπροστα .....διακριτικα μεν σφυριζοντας δε...:D σε μεγαλη ουρα

MOZART
10/07/2006, 16:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από MIKE_16V
Την τελευταια φορα που περασα τα διοδια "κερασει κρατος" αρχισαν να βαρανε κατι σειρηνες....με κατι παιδια που μιλησα μου ειπαν οτι επειδη επιασε 2 οχηματα ο σενσορας αρχισε να βαραει.....
σας εχει τυχει?
και εμενα παντα κερναει κρατος

Akatanomastos
10/07/2006, 18:29
distixos apodikniete pos oi perisoteroi otan exoume tin dinatotita kai ton tropo kanoume tin paranomia kai dialioume perisotero to kratos.apo tin poio mikri eos kai tin pio megali.
Mikri gia mena einai na pigaineis mprosta sto fanari, prosexontas min pareis mazi sou kapoion perastiko pou pernaei ap tin diavasi, Megali gia mena einai na min plironeis ta diodia..

toulaxiston na stamatisei i karamela to kratos einai mpourd@#@lo(oxi oti den einai), kai na kanoume kati poio eksipno, i toulaxiston otan kanoume tin paranomia na xoume sto mialo mas kapoion tropo oste na allaksei i katastasi kai na min xreiastei na tin ksanakanoume

afta

Y. ta onomata oson omologisan pos pernane ta diodia tzampa exoun idi katatethoi stin troxaia athinon kai thessalonikis.have a nice day

Tsakalaki
10/07/2006, 18:34
Όταν ήμουν με το piaggio, μια φορά σταμάτησα, και πλήρωσα. βέβαια, με τον κλασικό τροπο. Κατέβηκα, το έσβησα, έψαξαν, και τελικά έδωσα 20Ευρώ. με το stromακι μου δεν έχω πληρώσει. Όλες τις φορές μπαίνω σιγά, σηκώνω την μαύρη ζελατίνα, κοιτάζω τον τύπο στο ταμείο, και μετά το νεύμα του, περνάω.....

MOZART
10/07/2006, 18:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
distixos apodikniete pos oi perisoteroi otan exoume tin dinatotita kai ton tropo kanoume tin paranomia kai dialioume perisotero to kratos.apo tin poio mikri eos kai tin pio megali.
Mikri gia mena einai na pigaineis mprosta sto fanari, prosexontas min pareis mazi sou kapoion perastiko pou pernaei ap tin diavasi, Megali gia mena einai na min plironeis ta diodia..

toulaxiston na stamatisei i karamela to kratos einai mpourd@#@lo(oxi oti den einai), kai na kanoume kati poio eksipno, i toulaxiston otan kanoume tin paranomia na xoume sto mialo mas kapoion tropo oste na allaksei i katastasi kai na min xreiastei na tin ksanakanoume

afta

Y. ta onomata oson omologisan pos pernane ta diodia tzampa exoun idi katatethoi stin troxaia athinon kai thessalonikis.have a nice day
ετσι ετσι.
α και που εισαι εχω ψωνισει και απο internet χωρις να πληρωσω τελωνειο.Τελικα ειμαι μεγαλος παρανομος:rotflmao: :rotflmao:

Dionisisk5
10/07/2006, 19:05
Ρε παιδια κυριολεκτικα εχω μεινει αφωνος. Καλα πως ειναι δυνατον να μην πληρωνεται διοδια? :uplate:
Αφου στα περισσοτερα διοδια εχει καμερες και μπατσικο μερικες φορες. Δλδ αμα κανεις διαδρομη μεγαλη περνας αερα πατερα ολα τα διοδια και δεν θα σε σταματησουν σε μπλοκο πιο κατω ? Οι κυρωσεις ποιες ειναι?
Οχι τπτ αλλο αλλα καθε δευτερο σαβατοκυριακο πληρωνω 40 ευρω σε διοδια με το αυτοκινητο μου ανεβα κατεβα Αθηνα- Γιαννενα. Πρεπει να αρχισω να το κανω με την μηχανη μου φαινεται:)

Akatanomastos
10/07/2006, 19:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από MOZART

οσο για τους δρομους μακαρι καποτε να φτιαξουν και θα το σκεφτω να πληρωσω

etsi etsi..

kane oti thes, den eimai o pateras sou na se kano nta-nta
ego tha sou po mono min paraponiese gia oti paei kata diaolou se aftin ti xora(sxedon ta panta)..vazeis kai si to xeraki sou..

oso gia ta psonia sou sto internet afto einai allo istoria..

el_hymador
10/07/2006, 19:43
Λοιπον ,

ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ:

-Στα διοδια να περναμε παντα πρωτοι (για να μην πω να περναμε και τζαμπε)

-Να ψαχνουμε με την ησυχια μας τα ψιλα , αφου βγαλουμε γαντια κ.τ.λ. αν κανεις οδηγος τουτου εκνευριστει.... καθυστερηστε περισσοτερο!

Και ολα αυτα γιατι με την επιλογη μας διευκολυνουμε ολους αυτους τους καραγκιοζηδες , να βρισκουν θεση parking , να περνανε τελευταια στιγμη με κοκκινο , να βαζουν καμια δευτερα μεσα στην πολη κ.τ.λ.-κ.τ.λ....αν οδηγουσαμε αυτοκινητο τα πραγματα θα ηταν τρις χειροτερα!!!

Οποτε γραφτε τους κανονικα !!!ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ πρωτοι στο διοδια , αλλα και παντου!!!:winka:

zolotas
10/07/2006, 20:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από Dionisisk5
Ρε παιδια κυριολεκτικα εχω μεινει αφωνος. Καλα πως ειναι δυνατον να μην πληρωνεται διοδια?

στα διοδια μαλγαρων και τεμπων οι ιδιοι σ αφηνουν να περασεις.....και μαλιστα την πρωτη φορα ψαχνοντας κερματα να πληρωσω με φωναξαν απο το περοπολικο να σηκωθω και να φυγω .........

lyk0s
10/07/2006, 22:24
Κανω οτι κανω και στα φαναρια:παω οσο πιο μπροστα μπορω...

Δεν προσπαθω να περασω χωρις να πληρωσω γιατι 9 στις 10 μου κανουν νοημα για να φυγω...για αυτο δεν ετοιμαζω και ψιλα και οποιοι ειναι πισω την μια φορα την ψιλοπατησαν...

Daffizx
10/07/2006, 23:50
:a13: :a13: :a13: :a39:

alfa156
11/07/2006, 09:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από kachius
Εγώ είδα μια φορά ένα εντουράκι να περνάει μαζί με ΙΧ
από το e-pass!!!!

Έμεινα!!!

Μια φίλη (με τουτου) μου είπε ότι τον έχει δει
(αν υποθέσουμε ότι είναι ο ίδιος..) 2-3 φορές
και έχει περάσει και "μαζί της" :eyepop:

Γενικά στα διόδια περιμένω στην ουρά με
λίγες εξαιρέσεις όταν η ουρά "πέρνει" στροφή...
ayto to κανω και εγω κατ εξακολουθηση..και γουσταρω πολυ...εχω να πληρωσω διοδια πανω απο 2 χρονια στην αττικη οδο...βασικη προυποθεση να μην φαινεται η πινακιδα καλα....

γεροπιτσιρικος
11/07/2006, 09:17
σας εχει τυχει?

Μέχρι σήμερα δεν το είχα δει (στην Α.Ο). Σήμερα όμως είδα γκομενάκι, ξανθό, με το κινητό στο χέρι, οδηγόντας smart, η οποία κόλλησε στον μπροστινό, στο αριστερό e- pass, και πέρασε αέρα πατέρα. Και συναγερμοί βαράγαν, και πορτοκαλί φάροι ανάψαν και ένας τύπος με φλούο φώναζε....

Στα π@###ρια της. Μην την είδατε...

FestoNero
11/07/2006, 09:22
Και εγω εχω προσπαθησει να περασω με εντουρακι απο τα διοδια, αλλα καθε φορα κατι παει στραβα και πλερωνω..
:bawl: :bawl:
Λες να φταιει που ειμαι με το αμαξι;;
:eyepop: :eyepop:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Ρεεεεεε
κοφτε τις μαλακιες!!!
Τα διοδια ειναι για να τα πληρωνουμε!!
Πως θα παει αυτη η χωρα μπροστα, αν εμεις τη παμε πισω;;;
:yuck: :yuck:

MIKE_16V
11/07/2006, 09:23
Μέχρι σήμερα δεν το είχα δει (στην Α.Ο). Σήμερα όμως είδα γκομενάκι, ξανθό, με το κινητό στο χέρι, οδηγόντας smart, η οποία κόλλησε στον μπροστινό, στο αριστερό e- pass, και πέρασε αέρα πατέρα. Και συναγερμοί βαράγαν, και πορτοκαλί φάροι ανάψαν και ένας τύπος με φλούο φώναζε....

Στα π@###ρια της. Μην την είδατε...

την ειδαν οι καμερες ομως, πινακιδα...φωτο:D εμενα πινακιδα δεν βλεπουν!

Να ξερετε παντως γνωστος μου που περναγε Α.Ο. αερα πατερα διοδια χωρις κρυμενη πινακιδα...του ηρθαν ολα μαζι πακετακι σπιτι!!!

alfa156
11/07/2006, 09:55
την ειδαν οι καμερες ομως, πινακιδα...φωτο:D εμενα πινακιδα δεν βλεπουν!

Να ξερετε παντως γνωστος μου που περναγε Α.Ο. αερα πατερα διοδια χωρις κρυμενη πινακιδα...του ηρθαν ολα μαζι πακετακι σπιτι!!!
λες οι καμερες να εστειλαν και την κληση στο γνωστο αυτοκινητο που πηγαινε αναποδα στην αττικη οδο???

MIKE_16V
11/07/2006, 09:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από alfa156
λες οι καμερες να εστειλαν και την κληση στο γνωστο αυτοκινητο που πηγαινε αναποδα στην αττικη οδο???

Οι καμερες στην Α.Ο. ειναι για παρακολουθηση της κυκλοφοριας οπως θα ξερεις.

Οι αλλες στα διοδια ειναι οι "καλες":winka:

MOZART
11/07/2006, 10:25
ξερετε τι μ'αρεσει σ'αυτο το forum οτι παντα υπαρχει ενας συνειδητοποιημενος που θα μας την πει.
Αν ρε φιλε εχεις πινακιδα μην μας το παιζεις οτι σκεφτηκες οτι η Ελλαδα σου χρειαζεται το ενα ευρω.γιατι τοτε το χρειαζεται και στις αποδειξεις, και στα εισητηρια του ηλεκτρικου, και σε ολα.
Δεν νομιζω οτι πηγαινεις και με 120?μαλλον οχι.εκει ομως παρανομεις γιατι δεν σεβεσαι την Ελλαδα και τους νομους της.
Εγω λοιπον δεν εχω πινακιδα καθολου στην μηχανη ετσι λοιπον δεν γινεται εν κινηση να με γραψουν.Μπορει ομως καποιος να με γραψει για πινακιδα και να συνεισφερω στην ελλαδα 33 ευρω.Αρα εχω πληρωσει 33 φορες διοδια.Ακομα δεν εχω περασει τοσα τσαμπα οποτε θα συνεχισω για να παρω τα λεφτα μου πισω:wave2:

MIKE_16V
11/07/2006, 10:30
ξερετε τι μ'αρεσει σ'αυτο το forum οτι παντα υπαρχει ενας συνειδητοποιημενος που θα μας την πει.
Αν ρε φιλε εχεις πινακιδα μην μας το παιζεις οτι σκεφτηκες οτι η Ελλαδα σου χρειαζεται το ενα ευρω.γιατι τοτε το χρειαζεται και στις αποδειξεις, και στα εισητηρια του ηλεκτρικου, και σε ολα.
Δεν νομιζω οτι πηγαινεις και με 120?μαλλον οχι.εκει ομως παρανομεις γιατι δεν σεβεσαι την Ελλαδα και τους νομους της.
Εγω λοιπον δεν εχω πινακιδα καθολου στην μηχανη ετσι λοιπον δεν γινεται εν κινηση να με γραψουν.Μπορει ομως καποιος να με γραψει για πινακιδα και να συνεισφερω στην ελλαδα 33 ευρω.Αρα εχω πληρωσει 33 φορες διοδια.Ακομα δεν εχω περασει τοσα τσαμπα οποτε θα συνεχισω για να παρω τα λεφτα μου πισω:wave2:

Εσυ εισαι ενας ¨Λαρισαιος Καγκουρας" οποτε δεν κανει να μιλας!!

Αφου εσεις ρε μαλακα στα βορεια δεν πληρωνετε διοδια γιατι σας αφηνουν απο μονοι τους τσαμπαμαν... :D

MOZART
11/07/2006, 11:11
Εσυ εισαι ενας ¨Λαρισαιος Καγκουρας" οποτε δεν κανει να μιλας!!

Αφου εσεις ρε μαλακα στα βορεια δεν πληρωνετε διοδια γιατι σας αφηνουν απο μονοι τους τσαμπαμαν... :D
ενω οταν ερχομαστε στα νοτια πληρωνουμε.
Απλα στα βορεια η ανθρωποι ξερουν οτι η μοτοσυκλετα ειναι το μελλον του κυκλοφοριακου και με καθε τροπο βοηθανε.

idi
11/07/2006, 11:15
ενω οταν ερχομαστε στα νοτια πληρωνουμε.
Απλα στα βορεια η ανθρωποι ξερουν οτι η μοτοσυκλετα ειναι το μελλον του κυκλοφοριακου και με καθε τροπο βοηθανε.

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

Gandalf dr685sm
11/07/2006, 11:15
Στα διόδια, σχεδόν πάντα , όποτε έχει πήχτρα απο κόσμο , αν πάτε απο αυτά που είναι δεξιά-δεξιά που είναι οι νταλίκες, οι ίδιοι που είναι στα διόδια , σας λένε να περάσετε μαζί τους, για να μην καθυστερείτε και την ουρά.

Στην Ε.Ο. Αθηνών Κορίνθου αν πάτε απο τον παράπλευρο πριν τα διόδια , και πάτε απο την παλιά Ε.Ο. σε κάποιο σημείο δίνει ελαφρώς παρανόμως αριστερά σε ενα Βενζινάδικο , που με την μηχανή για να μπείς είναι παιχνιδάκι.
Το ίδιο ισχύει και για την επιστροφή που πριν τα διόδια μετά το Λουτράκι, μπαίνετε απο την παλιά Ε.Ο. και στρίβετε μετά αριστερά , μετά την Κινέττα και είσαστε και πάλι στην νέα Ε.Ο.

Gandalf

gixxerpap
11/07/2006, 11:21
η χωρα αυτη παει κατα διαολου, οχι γιατι ο μοτοσυκλετιστης δεν πληρωνει τα διοδια, αλλα ακριβως γιατι το κρατος εχει το θρασος να του ζηταει παραλογα ποσα για διοδια (και σε σχεση παντα με τα αυτοκινητα), δηθεν για τη συντηρηση του οδοστρωματος & των λοιπων ανυπαρκτων υπηρεσιων που θα επρεπε να προσφερει το εθνικο οδικο δικτυο.....

μαθετε επιτελους μερικοι, να σκεφτεστε περισσοτερο και να μιλατε λιγοτερο...δε φταινε τιποτα τα ματακια μας πρωι-πρωι....

zephyr1
11/07/2006, 11:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
η χωρα αυτη παει κατα διαολου, οχι γιατι ο μοτοσυκλετιστης δεν πληρωνει τα διοδια, αλλα ακριβως γιατι το κρατος εχει το θρασος να του ζηταει παραλογα ποσα για διοδια (και σε σχεση παντα με τα αυτοκινητα), δηθεν για τη συντηρηση του οδοστρωματος & των λοιπων ανυπαρκτων υπηρεσιων που θα επρεπε να προσφερει το εθνικο οδικο δικτυο.....

μαθετε επιτελους μερικοι, να σκεφτεστε περισσοτερο και να μιλατε λιγοτερο...δε φταινε τιποτα τα ματακια μας πρωι-πρωι....

:a18:

Trans
11/07/2006, 11:52
kai h erothsh ths hmeras.....

me 1.30 euro kaneis kamia 30-50 xlm sthn E8nikh Odo... sostos?

me 1.03 (kai den exei stamathsei akoma) to litro h amolybdh h aplh sthn Athina (pou einai kai sxetika fthnh) posa xlm kaneis?

Mhpos exoume faei to paramy8i me ta diodia kai den koitame ta pio ousiastika? ;)

Akatanomastos
11/07/2006, 12:12

MOZART, (pou maresei poli to nick sou),
oute go exo pinakida ta teleftea 2 xronia, kai to xo plirosei arketes fores afto..giati sto kentro tis athinas opoios zitas me vlepei me stamataei.
to oti den exo pinakida piso(einai apo kato) den to kano (i to theoro magia, kai aftes tis meres tha tin valo)
episis prin ena mina me grapsan ena steno kato apo to spiti mou me to kranos sto xeri, tin monadiki fora pou den to xa foresei to teleftaio xrono..
i adikia vriskete pantou, kai oi dromoi mpour#$@$lo einai, kai ta panta se afti tin koloxora.
ego den diafono pos den mas sevete to kratos, apla den einai lisi kai taktiki afto pou polloi apo do mesa lete..

MOZART
11/07/2006, 12:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από Trans
kai h erothsh ths hmeras.....

me 1.30 euro kaneis kamia 30-50 xlm sthn E8nikh Odo... sostos?

me 1.03 (kai den exei stamathsei akoma) to litro h amolybdh h aplh sthn Athina (pou einai kai sxetika fthnh) posa xlm kaneis?

Mhpos exoume faei to paramy8i me ta diodia kai den koitame ta pio ousiastika? ;)
δηλαδη:sick:
εγω με ενα ευρω κανω 10 χιλιομετρα.
ποια ειναι τα πιο ουσιαστικαγια πες?
Γιατι ολοι την εχουμε φαει λεμε και ολοι εχουμε τα λεφτα μας, τα εξοχικα μας, της μηχανες μας, τα αυτοκινητα μας.μακαρι να την τρωω μια ζωη και να ειμαι τοσο ανετος.

ktm640lc4
11/07/2006, 12:19
ρε συνθετα, οχι εμεις, οι τραπεζες να ειναι ανετες.

αφου ολοι χρεωμενοι ειμαστε. Τα εχουμε ολα αυτα που ειπες αλλα ειναι της τραπεζας........ :lol:

taxydromos
11/07/2006, 12:29
φιλαρακια παντα πληρωνω στα διοδια οχι γιατι συμφωνω με το αντιτιμο αλλα γαιτι δεν γουσταρω να μου την πουν για 1.30..
οσο για την ουρα, δεν περιμενω γιατι αυτη ειναι η φιλοσοφια της μοτοσυκλετας και το πληρωνεις με την αυξημενη επικινδυνοτητα..
νομιζω οτι οι autoτιστες τοχουν αποδεκτει...:smokin: :smokin:

Vezouvios
11/07/2006, 12:34
ακουω κατι κουβεντες εδω μεσσα απιστευτες.........
Ρε σεις πηγαινετε καλα στα μυαλα σας.
Εγω οχι μονο δεν σταματαω στα διοδια,ουτε καν κοβω(εννοειτε απο τα πλαγια)
Εχετε δει στην αγγλια που εχουν κανει παραλληλο δρομο στην εθνικη οδο για τις μοτοσυκλετες ??
Εαν ηταν ετσι και εδω και το σλιπακι μου θα εδινα στα διοδια.
Αλλα να πληρωσω και μολις ξεκινησω στα 10 μετρα να χωθει ο μπροστινος τροχος σε καμια λακουβα 5χ5 ...Ε,,οχι
Και εαν λεω εαν με σταματησει ποτε η τροχαια τοτε ο μονος τροπος να πληρωσω ειναι να με παν αυτοφωρο.

Μην πληρωνετε διοδια.
Δεν κανουμε κακο στο κρατος αλλα στις εταιριες κατασκευων.οι οποιες κατεχουν για 30-40 χρονια τα διοδια.και που δεν δινουν δεκαρα για την ασφαλεια των μοτοσυκλετιστων.

:a29:

alximistis
11/07/2006, 12:39
Δεν το πιστεύω ότι έχει γίνει τόσο τεράστιο ζήτημα το αν πληρώνουμε τα διόδια και το αν "χωνόμαστε" ή όχι.
Εγώ ρε παιδιά το βλέπω εξαιρετικά απλό!
Στα διόδια σταματάω για να πληρώσω. Μόλις μου πουν φύγε και μου το έχουν πει αρκετές φορές ευχαριστώ και φεύγω.
Τι πιο απλό;

Όσο για το αν χώνομαι εξίσου εύκολο.
Πάω δίπλα από τα αυτοκίνητα και μόλις φτάσω κοντά στο κουβούκλιο ή εκεί που αρχίζει η τσιμεντένια γωνία σταματάω στρίβω ελαφρά τη μηχανούλα μου ΧΩΡΙΣ να ενοχλώ και περιμένω. Όπιος σταματήσει ή κόψει τον ευχαριστώ και μπαίνω.
Ποιο το μεγάλο ζήτημα;;;;;

ktm640lc4
11/07/2006, 12:40
Εχεις απολυτο δικιο φιλε βεζουβιε αλλα οταν φτασεις εκει λες ας πληρωσω μωρε, γιατι αντι να παω την βολτουλα μου να δω την κοπελα μου να δω τα φιλαρακια μου ή οτι αλλο ειναι μην με τραβανε τμημα και δεν ξεμπλεκω με τιποτα.......

καπως ετσι σκεφτεσαι και δινεις το 1.30

Akatanomastos
11/07/2006, 12:42

re si, pou isouna stis ekloges?mipos irthan eksogiinoi kai psifisan?
apla mallon kai sena sou aresei na vazeis stin tsepi to 1.5 euro
kai meta stin kafeteria na vazeis alla 3euro gia na pies ton ftino frape sou..
ksipnate re giati sinexeia nonizete oti einai proi..

idi
11/07/2006, 12:46

ρε φιλε στη καφετέρια ΑΜΑ θελω παω οκ?

τα διόδια ειναι ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ μου και με κλεβουν

οπως ειπαμε πριν ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΤΑ 1-2 ευρα αλλα το οτι με κοροϊδεύουν ΟΚ???

αμα θες καθε φορα που θα περναω "τζαμπε" τα διόδια να μαζεύω το αντίτιμο και να στα δινω ολα μαζι μαζεμένα να τα δωσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς οπου θες...

ετσι εισαι ικανοποιημένος?

gixxerpap
11/07/2006, 12:59

την ημερα των εκλογων ημουν στην εθνικη οδο και περνουσα τα διοδια αερα!!! βαλε με λοιπον και μενα στη λιστα για την τροχαια!
εσυ που ησουν αληθεια? δε πιστευω να ησουν σε τιποτα διοδια και να μοιραζες φυλλαδια καποιου κομματος???? ....μπα, δε νομιζω....

Akatanomastos
11/07/2006, 13:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
ρε φιλε στη καφετέρια ΑΜΑ θελω παω οκ?

1) τα διόδια ειναι ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ μου και με κλεβουν

2) οπως ειπαμε πριν ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΤΑ 1-2 ευρα αλλα το οτι με κοροϊδεύουν ΟΚ???

3) αμα θες καθε φορα που θα περναω "τζαμπε" τα διόδια να μαζεύω το αντίτιμο και να στα δινω ολα μαζι μαζεμένα να τα δωσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς οπου θες...

1on) kai ta diodia mporeis na parakamseis, alla esi thes kai megalo dromo kai tzampa.

2on) otidipote kai na thes na kaneis se aftin tin xora se koroidevoun, ta diodia se eksorgizoun toso poli?

3on) eksipnades..

howlingkast
11/07/2006, 13:06
αμα θες καθε φορα που θα περναω "τζαμπε" τα διόδια να μαζεύω το αντίτιμο και να στα δινω ολα μαζι μαζεμένα να τα δωσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς οπου θες...

akatanomaste akougetai kalh h prosfora..pare ta lefta ki ws kalos filanthrwpos dws ta sto filanthrwpiko tameio pou exw idrysei me onoma 'aplhrwtes mou kleiseis'!

ektos ths plakas twra..ta leitourgika eksoda ta vgazoun arketa eukola h ao kai h eo kai sigoura menoun polla xrhmata sto apothematiko liga ek twn opoiwn pane gia na kalytereusoun tous dromous..alla auto den dikaiologei ne pername tsampa..
einai san na pas cinema ki epeidh den s aresei to ergo na mhn plhrwseis..
to na mhn plhrwneis den einai diamartyria.to na kleiseis to dromo h na diadhlwseis einai h diamartyria..etsi nomizw toulaxiston..

idi
11/07/2006, 13:07
1on) kai ta diodia mporeis na parakamseis, alla esi thes kai megalo dromo kai tzampa.

2on) otidipote kai na thes na kaneis se aftin tin xora se koroidevoun, ta diodia se eksorgizoun toso poli?

3on) eksipnades..
1. οχι θελω... ΑΠΑΙΤΩ!!! πληρώνω για αυτο περισσότερο απο καθε αλλο στην Ευρώπη (σε αναλογια) μεσω του προϋπολογισμού

2. ΝΑΙ

3. εξυπνος ειμαι . ΕΣΥ εισαι βλακας ή δε καταλαβαίνεις οτι σε κοροϊδεύουν πληρώνεις 1,30+1,30 ευρω για να φτασεις στη Χαλκιδα .... ε ηθελες να το ακουσεις....!

gixxerpap
11/07/2006, 13:11

3on) eksipnades..

1ον: κατι εχεις παρεξηγησει μαλλον και διαφωνεις, απλα για να διαφωνησεις. δε θελουμε μεγαλο δρομο και τζαμπα, απαιτουμε ομως μεγαλο και ασφαλη δρομο για ολους, αν ειναι να τον πληρωσουμε!

2ον: αφου μονος σου παραδεχεσαι, οτι οτιδηποτε και αν κανεις σε κοροιδευουν, καλο θα ειναι, οποτε υπαρχει το περιθωριο να αποφευγεις την κοροιδια.

3ον: εξυπναδες, οπως αυτες που μου απεδωσες παραπανω.....

idi
11/07/2006, 13:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από howlingkast

to na mhn plhrwneis den einai diamartyria.to na kleiseis to dromo h na diadhlwseis einai h diamartyria..etsi nomizw toulaxiston..

ΛΑΘΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ!!!!

το να κλεισεις το δρομο ΔΕΝ ειναι διαμαρτυρία._

ειναι ταλαιπωρία για το συνάνθρωπο σου ΚΑΙ ΜΟΝΟ

το να ΜΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ειναι η καλυτερη διαμαρτυρία γιατι ειναι η μοναδική που τους ποναει ΟΚ????

Akatanomastos
11/07/2006, 13:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από howlingkast

AFTO akrivos thelo na po tosi ora..
alla distixos den imoun pote kalos sta logia..
thanks man

gcrook
11/07/2006, 13:18

το να ΜΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ειναι η καλυτερη διαμαρτυρία γιατι ειναι η μοναδική που τους ποναει ΟΚ????

Για να τους πονεσει οντως πρεπει να υπαρξει μαζικοτητα σε κατι τετοιο...αρα οδηγουμαστε παλι στην πορεια διαμαρτυριας διαδηλωση κτλ.
Φαυλος κυκλος.

idi
11/07/2006, 13:20
ε γιαυτο τα λεω... ΜΗ ΠΛΕΡΩΝΕΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ :lol: :lol: :lol: :lol:

howlingkast
11/07/2006, 13:21

kai pws diamartyrese akrivws..?poia einai h dhlwsh pou kaneis enantia sto katesthmeno pernwntas paranoma tsampa?

dld ekeinh thn wra pou pernas wraios kai paranomos ap ta diodia tsampa oloi osoi se vlepoun lene oti koita ton epanastath pou diamartyretai..

sorry filaraki alla den nomizw oti an thes na kaneis kapoia dhlwsh einai autos o tropos na thn kaneis..giati kaneis den thn katalavainei..mono h tseph sou!

Akatanomastos
11/07/2006, 13:23
1. οχι θελω... ΑΠΑΙΤΩ!!! πληρώνω για αυτο περισσότερο απο καθε αλλο στην Ευρώπη (σε αναλογια) μεσω του προϋπολογισμού

2. ΝΑΙ

3. εξυπνος ειμαι . ΕΣΥ εισαι βλακας ή δε καταλαβαίνεις οτι σε κοροϊδεύουν πληρώνεις 1,30+1,30 ευρω για να φτασεις στη Χαλκιδα .... ε ηθελες να το ακουσεις....!

1 apaito simenei kai agonizome gia na to apoktiso, afou profanos den iparxei sevasmos apo meria kratous..

3 efxaristo gia tin filofronisi, an esi pou xeis ftasei sta 30 kai theoreis magia kai eksipnada afto to pragma pos perimeneis na se sevastei kapoios?

MIKE_16V
11/07/2006, 13:24
ε γιαυτο τα λεω... ΜΗ ΠΛΕΡΩΝΕΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ :lol: :lol: :lol: :lol:

Υπαρχει ομως ενα προβλημα........καθε φορα που το κανω.....η γυναικα με κοπαναει στο κρανος:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

gixxerpap
11/07/2006, 13:28
Υπαρχει ομως ενα προβλημα........καθε φορα που το κανω.....η γυναικα με κοπαναει στο κρανος:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

για καθε κοπανημα, να της χρεωνεις €1.30 για συντηρηση του κρανους!:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

idi
11/07/2006, 13:30
Και φυσικα και τους ποναει !

στο τελος που κανουν τις ισολογισμούς εχουν "διαφυγόντα κερδη"....

αμα εσυ βρεις καλύτερο τροπο διαμαρτυρίας (εκτός του να κλείσεις το δρομο και να ταλαιπωρήσεις άδικα το συνάνθρωπο σου) θα αναθεωρήσω τισ απόψεις μου

σε ακουω...

DUKASII
11/07/2006, 13:42
Και φυσικα και τους ποναει !

στο τελος που κανουν τις ισολογισμούς εχουν "διαφυγόντα κερδη"....

αμα εσυ βρεις καλύτερο τροπο διαμαρτυρίας (εκτός του να κλείσεις το δρομο και να ταλαιπωρήσεις άδικα το συνάνθρωπο σου) θα αναθεωρήσω τισ απόψεις μου

σε ακουω... γεια σου ρε ιντι...
επαναστατη του 1,30...:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol:

howlingkast
11/07/2006, 13:42
giati oloi sto ypour met lene otan vlepoun diafygonta kerdh oti autoi pou diefygan na plhrwsoun einai dysaresthmenoii katanalwtes..opote as ftiaksoume tous dromous!

as talaipwrhseis ligo kosmo gia na euaisthitopoihseis..an mazika ki organwmena den diamartyrhthei o kosmos den th alaksei tpt..
sthn telikh autoi pou les oti tha talaipwrithoun apogoiteumenoi katanalwtes tha nai ki autoi opote tha katalavoun..

ktm640lc4
11/07/2006, 13:57
η απαντηση ειναι η εξης:

αλλαξτε χωρα. (μαζι και εγω εννοειται).

Akatanomastos
11/07/2006, 14:21
εσυ που ησουν αληθεια? δε πιστευω να ησουν σε τιποτα διοδια και να μοιραζες φυλλαδια καποιου κομματος???? ....μπα, δε νομιζω....

re si den eimai se kamia parataksi, sorry pou sti xalasa

1ον: , απαιτουμε ομως μεγαλο και ασφαλη δρομο για ολους, αν ειναι να τον πληρωσουμε!

3ον: εξυπναδες, οπως αυτες που μου απεδωσες παραπανω.....
[/B][/QUOTE]

1o eimai sigouros pos noiazese gia "olous" alla mono gia tin parti sou kai tin tsepi sou kaneis kati

3o tis eksipnadoules tis ksekinises esi..ekei pou leges pos ta matakia sou den mporoun na vlepoun tetoia pragmata proi proi..

loipon den eixa skopo na to kano prosopiki antiparathesi afto to pragma an kai pige ekei,

telos, to thema tis sizitisis itan diaforetiko kai pire alli poreia giati oi athanatoi ellinares thelisan na mas epidiksoun tin magia tous sta diodia:ZZZ:
afta einai tou kolou pou nomizete oti kanete kati gia to sinolo, tin parti sas koitate (xoris afto na einai kako stin simerini ellada)
afta..

Nefeli
11/07/2006, 14:25
Τώρα για αυτό που θα γράψω μπορεί να κάνω και λάθος….

Η ανάθεση κατασκευής των εθνικών οδών γίνεται από τη αρμόδια υπηρεσία του κράτους με όλα τα γνωστά τερτίπια……

Η εταιρία που κατασκευάζει τους δρόμους έχει ειδικευμένους εργάτες και ανειδίκευτους

Ο καθένας βάζει όσο <<χαλίκι>> νομίζει με όλα τα γνωστά αποτελέσματα.

Στη συνέχεια η <<συντήρηση>> των δρόμων γίνεται από τις εταιρείες, τώρα πως γίνεται είναι μια άλλη υπόθεση.

Και ρωτάω αυτοί που εργάζονται στην κατασκευή και συντήρηση δεν έχουν συνείδηση ????????

Από αυτούς τους δρόμους θα περάσουν άνθρωποι …

Εγώ, εσείς, οι γονείς μας, τα παιδιά μας, οι συγγενείς μας, οι φίλοι μας, και οι δικοί τους επίσης…….

Μα είναι τόσο δύσκολο να κάνουν μια δουλειά και να την κάνουν σωστά ……..

Το μόνο όμως σίγουρο είναι ότι οι <<μεγάλοι>> και κύριοι υπεύθυνοι όταν πάνε να δούνε την πορεία των δρόμων χρησιμοποιούν ελικόπτερα

Ε που το πρόβλημα μια χαρά φιδίσιος τους φαίνεται ο δρόμος και με ωραία θέα.

Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ του καθενός είναι μεγάλο πράμα

ktm640lc4
11/07/2006, 14:27
εδω δεν τους νοιαζουν τα δικα τους παιδια, για των αλλων θα στεναχωρηθουν? :mad:

Sabre
11/07/2006, 14:27
Τεχνικές εταιρίες που φτιάχνουν δρόμους και ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ είναι 2 λέξεις που δεν πάνε μαζί....

Nefeli
11/07/2006, 14:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sabre
Τεχνικές εταιρίες που φτιάχνουν δρόμους και ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ είναι 2 λέξεις που δεν πάνε μαζί....

Ναι συμφωνώ αλλά δεν είναι μόνο εκεί το πρόβλημα

Αν οι άλλοι υπεύθυνοι είχαν συνείδηση και τις πετούσαν έξω τότε αναγκαστικά θα την αποκτούσαν έστω και έτσι

Δυστυχώς όμως στην εποχή μας όλα μα όλα πουλιούνται και αγοράζονται

Και επειδή έτσι είναι στο συγκεκριμένο θέμα δεν θα πείραζε καθόλου να πληρώσω
Και 3€ αν έβλεπα ότι όντως πήγαιναν στην σωστή κατασκευή και συντήρηση των δρόμων.

Όπως νομίζω θα κάναμε όλοι και σε άλλους τομείς της ζωής μας

Στην παιδεία, στα νοσοκομεία …….και πάει λέγοντας

Το παρήγορο και ελπιδοφόρο είναι αν η γενιά μας κατανοεί έτσι τα πράγματα
Να φροντίσει να δώσει κάποιες καλύτερες αξίες στην επόμενη