Σύνδεση

View Full Version : ΑΝΤΛΙΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ Α/Τ.

TWINGEORGE
12/07/2006, 09:24
καλημερα.. αφου μου χαλασε η μαμα αντλια απο δικη μου απροσεξεια εδω και ενα μηνα η αφρικανα μου λειτουργει με αντλια απο μαζδα αυτοκινητο. μπορειτε να τη βρειτε σε ανταλλακτικαδικο made in japan η μαρκα της ειναι με τρεια αρχικα
(ΗΚΤ) και ο κωδικος της (ΗΕΡ-02) 12V DC.το κουτι της ειναι απρο - μπλε - και κοκκινο, και η αντλια ειναι στρογγυλη οπως της μαμας
και μπενει και το λαστιχο που εχει η μαμα επανω για να τη στηριξετε. το βασικοτερο το αφησα στο τελος η τιμη της ειναι στα 45 ευρο.

θα προσπαθησω να περασω και φωτο.

:wave2:

54850

Stergios69
12/07/2006, 09:42
Καραενδιαφέρον το ποστ και μάλιστα η τιμή :eyepop:
Χρειάστηκε καμιά πατέντα;
Το μηχανάκι πως δουλεύει;
:beer:

TWINGEORGE
12/07/2006, 16:33
το μηχανακι δουλευει κανονικοτατα οπως ακριβως και πριν, απο το ρελαντι μεχρι και τα ψιλα δεν εχω κανενα προβλημα.
λοιπον για τη συγκεκριμενη αντλια τι παντετα χρειαζετε,

1) κοβουμε με ενα τροχακι η σιδεροπριονο καπια λαμακια που εχει επανω στην αντλια για να περασουμε το λαστιχο που εχει η μαμα αντλια και να μπορεσουμε να τη στηριξουμε τη νεα αντλια.

2)κανεις ενωσει τα καλωδια της νεας αντλιας στο φυσακι της παλιας. η νεα αντλια το + ειναι κοκκινο, της μαμας + ειναι μαυρο με κατι αλλο. καλα αυτα τα βρισκεις και με το πολυμετρο.

3) χρειαζετε ενα καινουργιο σωληνακι για την ενωση απο το φιλτρο βενζινης εως την αντλια και ενα η δυο σφυχτιρακια μικρα για να σφιξεις το σωληνακι που παει επανω στην αντλια γιατι δεν πρεπει να ειναι 10 χιλιοστα διαμετρο η εισαγωγη της νεας αντλιας
με αποτελεσμα να πρεπει να το σφιξεις με σφυχτιρακι.

παρολα αυτα καλου κακου φτιαχνεις και μια προκταση 10 χιλιοστα σωληνακι σε περιπτωση που μεινεις απο αντλια για να γεφυροσεις τεποζιτο με καρμπυρατερ. αυτα τα ξερετε.

εδω και ενα μηνα δουλευει κανονικα παντος...

:rotflmao: :lol: :rotflmao: :smokin:

afro17zakynthos
11/11/2006, 12:03
kalimera,

exo ena moro toy 93 kai logo ilikias , to thema me endiaferei

sinexizei na leitoyrgei kanonika i patenda me to mazda?

exeis paratirisei kamia diafora stin katanalosi ?

thanx

naxiotis
11/11/2006, 13:02
και εγώ την έχω πάρει και αν προλάβω σήμερα θα την αλλάξω γιατι από δευτέρα :a25: :a25: μαζί με ένα φίλο και με 2 ίδια africa πάμε βόλτα αθήνα-καρδίτσα-λάρισσα- και οπου μας βγάλει.λεπτομέρειες και φωτό με την επάνοδό μας.

TWINGEORGE
11/11/2006, 13:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από afro17zakynthos
kalimera,

exo ena moro toy 93 kai logo ilikias , to thema me endiaferei

sinexizei na leitoyrgei kanonika i patenda me to mazda?

exeis paratirisei kamia diafora stin katanalosi ?

thanx

φιλε μου λειτουργει κανονικοτατα:lol:

εχω κανει 4000 χιλιαδες χλμ.
και δεν μου παρουσιασε το
παραμικρο.

η καταναλωση μου πρεπει να μην εχει επηρεαστει
εφοσον καιω 5,5 με 6 ευρο στα 100 χιλιομετρα μικτα
(εντος & εκτος πολεως).

παντος καλο ειναι ειτε βαλετε γνησια
ειτε κανετε πατεντα με αυτη την αντλια
να εχετε στα εργαλεια σας το σωληνακι
που σε περιπτωση βλαβης να γεφυροσετε
τεποζιτο(φιλτρο βενζινης) με καρμπυρατερ:winka:

λειτουργει και χωρις αντλια το α\τ (το δοκιμασα και αυτο)
απλα καθε 100χλμ. γεμιζεις το τεποζιτο
και συνεχιζεις:lol:

:wave2:

TWINGEORGE
11/11/2006, 13:56
:look: :rotflmao:

69078

TWINGEORGE
11/11/2006, 14:00
:smokin:

69079

OldMan
11/11/2006, 17:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από TWINGEORGE
να εχετε στα εργαλεια σας το σωληνακι
που σε περιπτωση βλαβης να γεφυροσετε
τεποζιτο(φιλτρο βενζινης) με καρμπυρατερ:winka:

Αρκεί ένας πλαστικός σύνδεσμος που θα ενώσει τους 2 σωλήνες της αντλίας ..!! :wave2:

naxiotis
11/11/2006, 18:45
μόλις τώρα τοποθετήθηκε η αντλία.

με τα υπάρχοντα σωληνάκια απλά χρειάζεται να βάλετε από από ένα κομμάτι σωληνάκι στην είσοδο-έξοδο της τρόμπας για να ταιριάξουν της μαμάς.
τα καλώδια που έχει η τρόμπα τα έφτιαξα με φυσάκι που κούμπωσε ακριβώς στο προυπάρχον.

οπότε αν χρειαστεί(κρατώντας κάβα την παλιά) γίνεται εύκολα η αντικατάσταση.

sorry αλλά επειδή φεύγω για ταξίδι φωτό από 27/11 μαζί με δοκιμή περίπου 2000 χλμ :wave2: :beer:

afro17zakynthos
13/11/2006, 16:01
eyxaristo gia ta info paidia

kala xiliometra kai an xreiasteite kati apo zakinhto edo eimai.

:beer:

naxiotis
26/11/2006, 10:55
και η φωτό που χρωστάω

70478

naxiotis
26/11/2006, 10:56
πάντως σε ταξίδι που συνολικά έγραψα 2300κμ δουλεύει άψογα

70479

afrotwin
27/11/2006, 12:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από TWINGEORGE
το μηχανακι δουλευει κανονικοτατα οπως ακριβως και πριν, απο το ρελαντι μεχρι και τα ψιλα δεν εχω κανενα προβλημα.
λοιπον για τη συγκεκριμενη αντλια τι παντετα χρειαζετε,

1) κοβουμε με ενα τροχακι η σιδεροπριονο καπια λαμακια που εχει επανω στην αντλια για να περασουμε το λαστιχο που εχει η μαμα αντλια και να μπορεσουμε να τη στηριξουμε τη νεα αντλια.

2)κανεις ενωσει τα καλωδια της νεας αντλιας στο φυσακι της παλιας. η νεα αντλια το + ειναι κοκκινο, της μαμας + ειναι μαυρο με κατι αλλο. καλα αυτα τα βρισκεις και με το πολυμετρο.

3) χρειαζετε ενα καινουργιο σωληνακι για την ενωση απο το φιλτρο βενζινης εως την αντλια και ενα η δυο σφυχτιρακια μικρα για να σφιξεις το σωληνακι που παει επανω στην αντλια γιατι δεν πρεπει να ειναι 10 χιλιοστα διαμετρο η εισαγωγη της νεας αντλιας
με αποτελεσμα να πρεπει να το σφιξεις με σφυχτιρακι.

παρολα αυτα καλου κακου φτιαχνεις και μια προκταση 10 χιλιοστα σωληνακι σε περιπτωση που μεινεις απο αντλια για να γεφυροσεις τεποζιτο με καρμπυρατερ. αυτα τα ξερετε.

εδω και ενα μηνα δουλευει κανονικα παντος...

afto den ine kenourio file mou ke ego edo ke xronia trompa aftokinitou exo ke den ine kan mazda:lol:
ke doulevi telia kanena provlima ke oute prokite na vgali provlima pote opos i mamisia

ala paliotera to exoume ksana pi
trompa aftokinitou
ke anor8oti sx electronics

ala malon ton elef8ero xrono sas den psaxnete to africa edo mesa na vrite ta panta gia tin mixani sas:lol:

ine isos i pio plires data base gia africa sto internet
me tous pio varemenous simetexontes:lol: :lol:

TWINGEORGE
27/11/2006, 13:57
οτι βαζουνε αντλια απο αυτοκινητο στο αφρικα το ξερω
πως ειναι παλια και δοκιμασμενη λυση.
αλλα εδω μεσα δεν υπηρχε ποστ που να γραφει
ακριβως πια αντλια με κωδικους κλπ.

θεωρησα καλο να γραψω αναλυτικα τη εκανα
για να βοηθεισω καποιον που εχει προβλημα
χωρις να πειραματιζεται.

παντος της 12 σελιδες που υπαρχουνε εδω μεσα προσωπικα
της εχω διαβασει παρα πολλες φορες.

φιλικα γιωργος:wave2:

naxiotis
27/11/2006, 15:15
δεν λέω,καλή και η θεωρία αλλά ο TWINGEORGE με την συγκεκριμένη με γλύτωσε από αρκετό ψάξιμο καθότι στην επαρχία και δη σε νησιά υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε τεχνογνωσία ,πόσο μάλλον για την πατέντα της τρόμπας.

άλλο πράγμα οι γενικότητες και άλλο οι κωδικοί με την μάρκα και τον τύπο.

για αυτό twingeorge :a10: :beer:

FZMAN
29/05/2008, 15:02
Πιστεύω όλα τα παραπάνω να κάνουν και για VARADERO MK1 ( με καρμπυρατέρ).

Vegeta
30/05/2008, 17:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από FZMAN
Πιστεύω όλα τα παραπάνω να κάνουν και για VARADERO MK1 ( με καρμπυρατέρ).

Την ίδια αντλία έχουν (Μήτσου-σβήσει) όπως και πολλά άλλα μοντέλα Honda αλλά και άλλων κατασκευαστών....

africanos31
01/06/2008, 21:05
εμενα εκαψε αντλια στις 20000 και 40000χλμ εβαλα 1 ρελιε αθτοκινητου και η φλογα που καιει τις επαφες εξαφανιστηκε.... ουτε ξανα αντλια ουτε τιποτα!!!
Την πηγα στο μαστορα μου και εβαλε το ρελιε στο κυκλωμα πριν την αντλια και τραβαει το παραπανισιο ρευμα

daskalos
09/06/2008, 21:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από africanos31
εμενα εκαψε αντλια στις 20000 και 40000χλμ εβαλα 1 ρελιε αθτοκινητου και η φλογα που καιει τις επαφες εξαφανιστηκε.... ουτε ξανα αντλια ουτε τιποτα!!!
Την πηγα στο μαστορα μου και εβαλε το ρελιε στο κυκλωμα πριν την αντλια και τραβαει το παραπανισιο ρευμα

Δηλαδή η αντλία βγάζει πρόβλημα εξαιτίας του ρεύματος;

SAM46
10/06/2008, 06:54
Αυτο ισχυει και για αλλα μοντελα μοτοσυκλετων?

και αν ναι πως μπορουμε να το μαθουμε?

γιατι εμενα μου χαλασε η τρομπα βενζινης και καινουργια εχει 500?-550? στην Σουζουκη!!!:(

africanos31
10/06/2008, 19:20
Sτο αφρικα αν ανοιξεις την αντλια εχει μεσα στην αντλια μια γαλαζια φλογιτσα!!!που καιει τις επαφες (καρβουνακια) για αλλα μοτο δεν ξερω....Παντως με 1 ρελιε το προβλημα λυνεται ευκολα..Σουηδος με αφρικα το χε κανει και το στειλε και ειναι σιγουρη και φθηνη λυση
Τραβωντας το παραπανισιο ρευμα λυνεται το προβλημα

gefr
10/06/2008, 22:23
αντλία με πλατίνες μάρκας Mitsubishi έχει και το ΚΤΜ. Μετά από πολύ ψάξιμο, οι αμερικάνοι κατεμάκηδες κατέληξαν σε τοποθέτηση ηλεκτρονικής αντλίας, χωρίς επαφές που καίγονται. Το πρόβλημα είναι το σχήμα που είναι τετράγωνο. Η μάρκα είναι Facet και το μοντέλο No #40171. Δείτε και σχετικό thread στο τμήμα για ΚΤΜ.

http://www.facet-purolator.com/index.php?option=com_content&task=category&sectionid=7&id=16&Itemid=31

Προσοχή. Οι αντλίες της Mitsubishi έχουν και πάλι πλατίνες, δηλαδή η τεχνολογία είναι η ίδια με τις μαμά. Δεν ξέρω για ποιό λόγο λειτουργούν καλύτερα από τις μαμά, αλλά λογικά θα χαλάσουν και αυτές λόγω του σπινθήρα που δημιουργείται.
Για τους πιό ψαγμένους ηλεκτρονικά θα αναφέρω οτι οι μαμά έχουν μία δίοδο για μείωση του σπινθήρα αλλά αυτό δεν τις σώζει.
Γειάαα

solman
24/03/2009, 13:41
telika i antlia apo mazda synexizei na doulevei?giati ta epekse malon!!!!!!

:beer: :beer:

gefr
25/03/2009, 08:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από SAM46
Αυτο ισχυει και για αλλα μοντελα μοτοσυκλετων?

και αν ναι πως μπορουμε να το μαθουμε?

γιατι εμενα μου χαλασε η τρομπα βενζινης και καινουργια εχει 500?-550? στην Σουζουκη!!!:(

Η δική σου μάλλον είναι για ιντζέκσιον που έχουν ψηλή πίεση και είναι σ'αυτή την τιμή από ότι γνωρίζω. Αλλά λένε οτι είναι πολύ πιό αξιόπιστες. Μήπως ένα καλό καθάρισμα-άλλαγμα φίλτρου θα τη συνεφέρει;

Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας είναι η πατέντα του φίλου Ολλανδού:

http://www.lc8.nl/download/fuelpump%20manual.PDF

Αντικαθιστά τις πλατίνες με σύστημα θύρας υπερύθρων και κυκλωματάκι που δουλεύει χωρίς σπινθήρες και φθορές. Η διακοπή του ρεύματος γίνεται από ένα Mosfet που δεν έχει σπινθήρες. Η όλη πλακέτα είναι αδιαβροχοποιημένη και αντέχει σε βουτιές.
Για τους συντηρητικούς υπάρχουν και ανταλλακτικές πλατίνες.
Αυτά και καλές πατέντες.

ego_o_idios
12/09/2011, 19:05
up

castor
03/11/2011, 15:57
Αντλία βενζίνας τέλος!! Το ρημάδι !!!!!
Ούτε 70.000 χιλμ δεν άντεξε !!!
Το πρόβλημα εντοπίστηκε εδω, κόπηκε η επαφη και δεν γινόταν σωστή επαφή !

239180

castor
03/11/2011, 15:58
Επειδή η μαμά αντλία κάνει 165 ευρώ(το κέρατο σου Σαρακακη !!)
Έψαξα να βρω την αντλία που έχει αναφερθεί ότι κάνει (HKT-HEP-02 12DC)και κοστίζει 50 ευρώ !!
Βρήκα αυτην(KYOSAN-EP-501-0) στην περιοχή μου (Αφιδνες ,που να τρέχω Αθήνα!)και επειδή είναι λίγο διαφορετική και κοστίζει 70 ευρώ ,από αυτήν που έψαχνα το μαγαζι με διαβεβαίωσε ότι είναι ακριβώς η ίδια και ότι θα μείνω ευχαριστημένος !!

239181

castor
03/11/2011, 16:00
Αυτή είναι !Τοποθέτηση εύκολη !Η δοκιμή θα δείξει, πρώτες εντυπώσεις άριστες, το τηλέφωνο της οδικής βοήθειας πρόχειρο ....και φύγαμε ......

239182

Africaptan
04/11/2011, 08:29
Μη μασας. Μια χαρα θα εισαι. Ειναι και Japan.

Αλλα μονο 70000 χιλιομετρα; Αστοχια υλικου...

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

DrBig
04/11/2011, 08:36
Στην original αντλια του αφρικα, μπαινει οπτικο συστημα ενεργοποιησης με κοστος περιπου 50 ευρω. Δειτε το λινκ του gefr. Ειναι η φτηνοτερη και πιο αξιοπιστη λυση.

castor
04/11/2011, 21:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Στην original αντλια του αφρικα, μπαινει οπτικο συστημα ενεργοποιησης με κοστος περιπου 50 ευρω. Δειτε το λινκ του gefr. Ειναι η φτηνοτερη και πιο αξιοπιστη λυση.

Πολλυ ενδιαφερων δεν το ηξερα!!:beer:

λινκ του gefr :confused: :confused: Τι ειναι αυτο???

για να γκουγκλαρο,ναδω αν θα βγει τιποτα!!:eyepop:

Africaptan
04/11/2011, 23:51
gefr. Συνforumιτης. Τραβα μια σελιδα πισω...

(Κι εξηγα κι εμας που δεν καταλαβαινουμε τι εννοει...)

eulogitos
15/11/2011, 20:04
Ωραια,να γραψω και εγω μια πληροφορια που πηρα σημερα.
Δεν ξερω αν εχει υποθει αλλα , καθως το προβλημα που παιζει με την αντλια ειναι οτι καιγονται οι επαφες απ'το παραπανισιο ρευμα , με ακομη εναλλακτικη ειναι αυτη εδω

---->http://www.wemoto.com/bikes/Honda/XRV_750_X_Y_RD07_Africa_Twin/99-03/picture/Fuel_Pump_Repair_Kit_-_Point_Switch/

ειναι το κομματι με τις επαφες που εχει μεσα η αντλια. Δυστυχως στην Ελλαδα για να σου τα φανε δινουν μονο ολοκληρη την αντλια .

βγαινει στα 45ευρω με μεταφορικα νομιζω.

η πληροφορια ηρθε απο συγγενη με μια μαυρη αφρικανα του 98' σε υπεραριστη κατασταση τον οποιο προσπαθω να τον πεισω να μου την πουλησει :rotflmao:

castor
15/11/2011, 21:00
ετσι ειναι !!!κατι τοσο απλο,το πληρωνουμε χρυσαφι :mad: :mad:

GiannisBlessed
15/11/2011, 22:32
στο μπροστακι ειχα βαλει της mikuni την Mikuni #DF52-73
http://www.heeters.com/snbpa.shtml
ειναι υποπιεσης.δλδ δεν χρησημοποιει καθολου ρευμα.
απλη σχετικα εγκατασταση και εχει και rebuild kit αν παθει τπτ.
απο το ebay με τα μεταφορικα 25ε στην πορτα μου.

Gi_4ce
16/11/2011, 21:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig

Αυτο ξερουμε που το βρισκουμε?

Vegeta
13/12/2011, 13:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gi_4ce
Αυτο ξερουμε που το βρισκουμε?

Ο τύπος που έχει φτιάξει αυτή την πατέντα είναι Ολλανδός και έχει δικό του forum για θέματα KTM LC8.
Τον βρήκα στο advrider.com και το όνομα που χρησιμοποιεί είναι "Dr_Bean".
Παράγγειλα ένα κιτ πριν 2-3 μέρες και το περιμένω... To κόστος είναι 42 ευρώ με τα μεταφορικά.

Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω link:

http://advrider.com/forums/showpost.php?p=15332776&postcount=29

Gi_4ce
13/12/2011, 18:05
Να σαι καλα φιλαρακι! Ευχαριστω παρα πολυ!

amyroukai
17/05/2012, 13:36
Την αντλία από Mazda την έχει στο lourakis.gr με 48 ευρώ, αν ψάχνει και κανείς άλλος.

ΑΝΤΛΙΕΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ KYOSAN MAZDA B1600 77-84 ,626 79-81 [NA],MAZDA ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ "KYOSAN" EP-8010 EP-800-0 EP-501-0 1943-13-350 MAZDA ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ 48.00 €

Την ίδια, την δίνει με τέσσερις διαφορετικούς κωδικούς...

AFROARGOS
20/10/2012, 15:31
ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΣΤΗΝ AFRICA.ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΑΠΕΚΤΗΣΑ MIA AFRICA TWIN TOY 1996. ΟΛΑ ΚΑΛΑ, ΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΕΝΑ ΤΙΚ ΤΙΚ ΤΙΚ ΣΤΟ ΡΕΛΑΝΤΙ. ΤΕΛΙΚΑ ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΛΙΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ. ΕΧΘΕΣ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΑΝ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΚΑΥΣΙΜΑ ΜΑ ΑΜΕΣΩΣ ΕΦΤΙΑΞΕ. ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΧΕ ΜΕΣΑ ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΤΕΛΕΙΩΜΑΤΑ. ΥΣΤΕΡΑ ΕΒΑΛΑ ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΙ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ. ΣΗΜΕΡΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.
ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ Η ΑΝΤΛΙΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ Ή ΟΑΤΝ ΠΕΣΕΙ Η ΣΤΑΘΜΗ ΤΟΥ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ;:wave2:

notakos600
20/10/2012, 16:40
Βενζίνη στα τελειώματα=εγγυημένο κάψιμο αντλίας.

Manuel650
21/10/2012, 05:05
ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ Η ΑΝΤΛΙΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ Ή ΟΑΤΝ ΠΕΣΕΙ Η ΣΤΑΘΜΗ ΤΟΥ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ;:wave2:

Δουλεύει συνεχώς.
Μην αφήνεις τη βενζίνη να κατεβαίνει τόσο πολύ. Δίνεις τη χαριστική βολή στην αντλία.

gefr
21/10/2012, 08:31
Η αντλία δουλεύει συνεχώς. Όταν το καύσιμο είναι πιό ψηλά, θα λειτουργεί πιό γρήγορα. Η λειτουργία της στην πραγματικότητα είναι διακοπτόμενη και είναι η εξής: έχει ένα πηνίο που ενεργοποιείται με ρεύμα. Τότε έλκει τον οπλισμό ο οποίος είναι συνδεδεμένος με μία μεμβράνη. Η μεμβράνη μετακινείται και ρουφάει καύσιμο και γεμίζει ένα θάλαμο, αλλά συγχρόνως συμπιέζει και ένα ελατήριο. Ο οπλισμός όμως σπρώχνει και τις επαφές-πλατίνες (και όχι καρβουνάκια) και διακόπτει την παροχή ρεύματος στο πηνίο. Ο πυρήνας τώρα παύει να έλκεται από το πηνίο οπότε σπρώχνεται από το ελατήριο και πιέζει τη μεμβράνη. Αυτή σπρώχνει το καύσιμο πρός τα καρμπυρατέρ όσπου αυτό να καταναλωθεί, να αδειάσει ο θάλαμος και οι επαφές να ξαναέρθουν σε επαφή για να περάσει πάλι ρεύμα και να ξεκινήσει και πάλι ο κύκλος. Αυτές οι επαφές όμως φθείρονται από τους σπινθήρες και κάποια στιγμή το ανθεκτικό υλικό που έχουν τελειώνει και το λιγότερο ανθεκτικό υλικό κολλάει σαν ηλεκτροκόληση. Οι λύσεις είναι από αλλαγή της αντλίας με την μαμά ή όμοιας τεχνολογίας, η τοποθέτηση ηλεκτρονικής όπως η Facet 40171, η Airtex ή η τοποθέτηση Mikuni αντλίας υποπίεσης, η αντικατάσταση των επαφών από καινούργιες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο τελευταία και η τοποθέτηση της ολλανδικής πατέντας που είναι ένα άλμα στη τεχνολογία επαφών.
Η αντλία υποπίεσης mikuni έχει το πλεονέκτημα οτι είναι η πιό φτηνή λύση, αλλά τα εξής μειονεκτήματα:
Δυσκολεύει την εκκίνηση γιατί χρειάζεται ο κινητήρας να γυρίσει για να δουλέψει η αντλία και να σπρώξει καύσιμο, χρειάζεται να κλείνετε τη βαλβίδα καυσίμου τη νύχτα για να μην πλημμυρίσει τους κυλίνδρους με καύσιμο και χρειάζεται σωληνάκια να μεταφέρουν την υποπίεση από τα καρμπυρατέρ στην αντλία ώστε να την ενεργοποιήσουν.
Εν κατακλείδι και έχοντας τοποθετήσει ηλεκτρονική αντλία Facet πρίν 4 χρόνια που μόλις φέτος με άφησε σύξηλο και έχοντας μόλις τοποθετήσει την πατέντα του Dr Bean προτείνω την τελευταία σαν πιό προηγμένη τεχνολογικά και πιό πολλά υποσχόμενη.
Γειά χαρά και συγγνώμη για το μακροσκελές του μηνύματός μου.

divemaster77
21/10/2012, 21:46

αν το κάνει κανένας να μας ενημερώσει και από που θα το προμηθευτούμε

gefr
22/10/2012, 07:36
Για να προμηθευτείτε το κίτ μετατροπής της αντλίας θα πρέπει να στείλετε μηνυμα στον Dr Bean μέσα από το site advrider.com. Άν και ξεκίνησε η πατέντα για ΚΤΜ έχει κάνει και παραγωγή γιά Α/Τ και Varadero.

http://advrider.com/forums/showthread.php?t=650046

AFROARGOS
22/10/2012, 10:00
ΚΑΛΗΜΈΡΑ gefr! ΉΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ, ΑΝ ΒΑΛΩ ΑΝΤΛΙΑ Facet 40171, η Airtex ΘΑ ΞΕΝΙΑΣΩ ΠΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΛΙΑ; ΠΟΣΑ ΕΥΡΩ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ; ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΠΩΣ ΝΑ ΒΑΛΩ ΕΝΑΝ ΔΕΙΚΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΣΤΟ AFRICA MOY; ΠΟΛΥ ΤΟ ΑΓΧΟΣ!!!:confused:

AFROARGOS
22/10/2012, 10:02
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!!! ΔΕΙΚΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ AFRICA TWIN;;;;;;;;:confused:

jokey66
22/10/2012, 16:59
Μπαίνει αλλά είναι πολύ μπελαλίδικο
Θα πρέπει να τρυπίσεις το ντεπόζιτο από κάτω ,να βάλεις φλοτερ από Transalp και να βρεις και έναν δείκτη να τον συνδέσεις
Εκτος αυτού θα πρέπει να το ρυθμίζεις ανάλογα έτσι ωστε η στάθμη που σου δείχνει να αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα
Το είχε κάνει παλιότερα ένα αφρικάνος αλλά προσωπικά αν μάθεις να δουλεύεις με το τριπ και να μηδενίζεις τα χλμ όταν βάζεις βενζίνη θα δεις οτι ο δείκτης είναι ανώφελος για το κόστος-ρίσκο

gefr
24/10/2012, 09:09
ΚΑΛΗΜΈΡΑ gefr! ΉΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ, ΑΝ ΒΑΛΩ ΑΝΤΛΙΑ Facet 40171, η Airtex ΘΑ ΞΕΝΙΑΣΩ ΠΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΛΙΑ; ΠΟΣΑ ΕΥΡΩ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ; ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΠΩΣ ΝΑ ΒΑΛΩ ΕΝΑΝ ΔΕΙΚΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΣΤΟ AFRICA MOY; ΠΟΛΥ ΤΟ ΑΓΧΟΣ!!!:confused:

Και η δική μου ελπίδα ήταν οτι με τη facet θα ξέγνιαζα αλλά δυστυχώς με άφησε μετά από 45χιλ χλμ. Για την Airtex δεν μπορώ να έχω άποψη αφού ούτε καν διάβασα από κάποιον που έβαλε τι απέγινε. Πάντως είναι περιστροφική και τοποθετείται στη μανήσια ελαστική βάση (θετικά μου ακούγονται αυτά) . Από την άλλη χρειάζεται και τοποθέτηση αντεπίστροφης βαλβίδας για να μην σου πλημμυρίζει τα καρμπυρατέρ, όταν μείνει για πολύ σβηστή. Αυτό το πρόβλημα το είχαμε με τα ΚΤΜ, μέχρι να καταλήξουμε στην facet #40171 γιατί δεν κρατούσαν στεγανότητα οι βελόνες στα φλοτέρ των καρμπυρατέρ και η βενζίνα περνούσε κατα τη διάρκεια του παρκαρίσματος και γέμιζε τον κύλινδρο. Το αποτέλεσμα είναι το hydrolock (υδραυλικό μπλοκάρισμα του κινητήρα). Η αντλία της Facet #40171 έχει λύσει αυτό το θέμα ενσωματώνοντας αντεπίστροφη βαλβίδα.

Η πατέντα του Dr Bean είναι το καλύτερο αυτή τη στιγμή. Αναβαθμίζει τη μανήσια αντλία με μεμβράνη στο πιό αδύνατό της σημείο. Οι αντλίες με μεμβράνη έχουν χρησιμοποιηθεί κατά κόρον και στα αυτοκίνητα και λειτουργούν μέχρι να σκιστεί η μεμβράνη. Αυτό μπορεί να πάρει 200χιλ χλμ. από αυτοκίνητο που ξέρω. Η αχίλειος φτέρνα τους φαίνεται οτι ήταν το σύστημα με τις επαφές-πλατίνες που διαβρωνόντουσαν πολύ σύντομα. Αυτό εξαλείφεται με το οπτικό σύστημα.

Το κόστος είναι 43€, 40€ το κίτ και 3€ η αποστολή. Άν διαθέτεις κολλητήρι και κοφτάκι είσαι έτοιμος, αλοιώς θα χρειαστείς κολλητό. Θα προσέξεις να μη σκίσεις την ελαστική βάση της αντλίας καθώς θα την βγάζεις.

Γειά χαρά.

AFROARGOS
24/10/2012, 21:01
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ! ΕΧΩ AFRICA TWIN ΤΟΥ 1996. ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΛΑΣΕΙ Ο ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ (ON - OFF - REZ) KAI ΤΟ ΕΧΩ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΟ REZ. 2 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ -

ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ ΜΟΥ; ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΡΕΖΕΡΒΑ;;

Africaptan
24/10/2012, 21:14
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ! ΕΧΩ AFRICA TWIN ΤΟΥ 1996. ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΛΑΣΕΙ Ο ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ (ON - OFF - REZ) KAI ΤΟ ΕΧΩ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΟ REZ. 2 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ -

ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ ΜΟΥ; ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΡΕΖΕΡΒΑ;;

Η 21, η 22 συνολο, εκτων οποιων 4 η 5 ρεζερβα.
Το οτι ειναι μονιμα στη ρεζερβα, δεν εχεις κανενα θεμα, μονο μην ξεχαστεις και την πατησεις.
Το νου σου στα χιλιομετρα...

Afro
24/10/2012, 21:18
Η 21, η 22 συνολο, εκτων οποιων 4 η 5 ρεζερβα.
Το οτι ειναι μονιμα στη ρεζερβα, δεν εχεις κανενα θεμα, μονο μην ξεχαστεις και την πατησεις.
Το νου σου στα χιλιομετρα...

23 λιτρα + 5 λιτρα η ρεζερβα...συνολο 28 λιτρα ντεποζιτο

Africaptan
24/10/2012, 21:21
23 λιτρα + 5 λιτρα η ρεζερβα...συνολο 28 λιτρα ντεποζιτο

23 συνολο.

naxiotis
25/10/2012, 12:13
18+5

ego_o_idios
14/08/2013, 23:13
to leo ke edo mporite na katargisete tin ilektriki trompa ke na topo8etisete mia mixaniki apo ktm as poume 8a kseniasete mia gia panta ke 8a exete to ofelos oti ke apo mpataria na minete to mixanaki perni prosta ke i topo8etisi ine apli xriazete apla ena solinaki apo tin ipopiesi tou kiklomatos tou kampilater iparxoun kapioi pou kseroun na tin topo8etisoun rotiste nomizo ke to suzuki dr exi mixaniki trompa kani ke afti

gefr
17/08/2013, 08:29
to leo ke edo mporite na katargisete tin ilektriki trompa ke na topo8etisete mia mixaniki apo ktm as poume 8a kseniasete mia gia panta ke 8a exete to ofelos oti ke apo mpataria na minete to mixanaki perni prosta ke i topo8etisi ine apli xriazete apla ena solinaki apo tin ipopiesi tou kiklomatos tou kampilater iparxoun kapioi pou kseroun na tin topo8etisoun rotiste nomizo ke to suzuki dr exi mixaniki trompa kani ke afti

Η "μηχανική" αντλία που προτείνει ο κύριος είναι η αντλία υποπίεσης που αναφέρω και εγώ παραπάνω.
Γειά χαρά.

stoxos
22/12/2014, 16:07
Καλησπέρα , έχω ένα CBR 600F και μου είπαν πως παίρνει ίδια αντλία με το αφρικα... παρήγγειλα την kyosan ep 8010 .. γνωρίζει κανείς αν κάνει ? η οτιδήποτε για αντλία cbr?

killbill
22/12/2014, 17:16
Φίλε stoxos, γιατί δεν κοιτάς για μεταχειρισμένα αντλία βενζίνης?
Εγω εχω μεταχειρισμένη 4 χρόνια (φτου να μην την ματιάσω) δουλέυει μια χαρά!

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=23935

jokey66
23/12/2014, 18:18
http://www.banggood.com/80-LPH-Fuel-Pump-For-Honda-CBR600F-CBR600F2-CBR600F3-TRX350-TRX350D-p-959233.html

killbill
25/12/2014, 06:34
Φιλε jokey66, η αντλια που έχεις βάλει στο link ειναι για καρπυρατερατο cbr , βέβαια δεν ξέρω ο φίλος απο πανω για τι ψάχνει ψεκαστο η μη, σε καθε περίπτωση θα προτιμούσα μεταχείρ/νη μαμά απο καμία κινέζικη, γενικώς απο όσο εχω ακούσει οι αντλια βενζινης του cbr δεν βγάζει θέμα.

Unpsof4ble
12/07/2018, 21:11
Μαγγες καλησπέρα, ποιός ξέρει να μου πει εάν αυτή η τρόμπα κάνει για Africa twin
Description:
Lightweight and small size.
Easy to fit and connect.
Using a plunger-type of fuel supply way, suction stronger,oil supply more stable
Universal 12V electric fuel pump diesel petrol for most car ,carburetor, motorcycle , ATV.
Specification:
Color: Silver
Material: Aluminum Alloy
Model: HEP-02A
Flows: 80-100(Liters/Hours )
Voltage: 12V
Current: 1.2A
Output Pressure: 3-6 psi
Pressure: 0.032-0 .045 MPA
Mounting Hole Distance: 6.7cm
Tubing Interface: 8mm
Package Included:
1 X Fuel Pump

DrBig
13/07/2018, 04:24
Ψαξε για το κιτ του dr Bean που μπαινει στην μαμισια τρομπα.

Unpsof4ble
13/07/2018, 07:49
Ψαξε για το κιτ του dr Bean που μπαινει στην μαμισια τρομπα.

Ty τα διάβασα ολα σε ε ολες τις αναρτήσει ς απλα τη σιγκεκριμενη την εχω ήδη κ εχει μικρές διαφορές κ έλεγα μήπως κάνει

DrBig
13/07/2018, 08:27
Ty τα διάβασα ολα σε ε ολες τις αναρτήσει ς απλα τη σιγκεκριμενη την εχω ήδη κ εχει μικρές διαφορές κ έλεγα μήπως κάνει

Η πιεση της μου φαινεται λιγο υψηλη. Η μαμα πρεπει να ειναι στο 1-1.5 psi

Unpsof4ble
13/07/2018, 20:13
Η πιεση της μου φαινεται Pλιγο υψηλη. Η μαμα πρεπει να ειναι στο 1-1.5 psi

Εαν λάβουμε υπ όψιν τους φίλους που μιλουν για την 500-0 βρηκα τα εξής
OSIAS
OSIAS 12V Electronic Fuel Pump EP-500-0 Pressure 3-5psi Fits MAZDA MITSUBISHI FORD οπότε δινει ακριβώς τα ιδια.