PDA

View Full Version : ΒΟΛΤΟΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ AFRICA!

hector
19/07/2006, 16:55
Καλησπερα σε ολους! Μια βοηθεια θελω παιδια...θελω να τοποθετησω ενα βολτομετρο. Εχει βαλει κανενας σας; Αν ναι δωστε καμια info: τυπο( αναλογικο, ηλεκτρονικο), που το βαλατε(σε ποιο σημειο της africa), απο που το πηρατε, ποσο το πηρατε κτλ....αυτα!:D
ευχαριστω προκαταβολικα:beer:

Nik0s
19/07/2006, 20:57
Βολτόμετρο θα βρεις σε καταστήματα με ναυτιλιακά είδη ή ηλεκτρολογικά κτλ - σε μαγαζιά με αξεσουάρ μηχανής λίγο δύσκολο το βλέπω. Επίσης, φαντάζομαι πως θα είναι καλύτερο αν είναι ψηφιακό καθότι οι κραδασμοί πιθανόν να επηρεάζουν την βελόνα.

Συνήθως μπαίνει πάνω στο tripmaster ή διπλα στα όργανα - o mixanobio$ έχει βάλει ένα καλό που δείχνει και θερμοκρασία, ώρα + βολτόμετρο. Αν θυμάμαι καλά το είχε πάρει από Αθηνάς.

:wave2:

naxiotis
20/07/2006, 10:04
έβαλα πριν μια βδομάδα αυτό ν που έβαλε και ο mixanobio$. και είναι τέλειο.
υπάρχει στο e-moto.gr (http://) και κοστίζει 22.50 ευρώ.
δείχνει ττα volt,θερμοκρασία εξωτερική και έχει και ρολόϊ .
:wave2: :wave2:

TheOneAB
20/07/2006, 11:01
καλημέρα και απο εμένα. έχω βάλει αυτό που έβαλε και ο Χάρης το είχαμε πάρει απο Moto Gini Μιχαήλ Βόδα 109-111 - ΑΘΗΝΑ

Τηλ.: 210 8252303 - Fax: 211 7504849

και είναι όντως πάρα πολύ καλό. τα χρηματά του είναι αυτά που είπαν τα παιδιά και πιστεύω είναι σχετικά καλά.

hector
20/07/2006, 11:26
καλημερα και σας ευχαριστω για τις απαντησεις:D

ειδα το βολτομετρο στο e-moto.gr και φαινεται καλο. ειναι αδριαβοχο η χρειαζεται καποια μονωση;:beer:

TheOneAB
20/07/2006, 11:40
με 22.5 ευρώ...εν ειναι αδιαβροχό αλλά μην φανταστείς ότι με το που πέσει σταγώνα πάνο του τέλος! αντέχει αλλά πχ, όταν μπουγαδιάζεις την καλή σου πρέπει να βάλεις καμια σακούλα και πάλι καλημέρες!

gmak
22/07/2006, 09:49
epidi to parigila kai ego meso emarket mporei kapoios na moy dosi to sxediagramma egkatastasis toy...nomizo kapoy kikloforoyse...

eyxaristo

bzrmiltos
22/07/2006, 15:30
το βολτομετρο μπαινει παραλληλα
δηλαδη το (+) στο (+)θετικοσ πολος
και το (_) στη γειωση (_)αρνητικος πολος

αν τοποθετησεις LCD δεν βλεπεις οταν εχει ηλιο τα αναλογικα ειναι μεγαλα σε ογκο
τα TA LED 8888αρια καλα ειναι

καλο θα ειναι να εχει και αλλα οργανα σαν θερμομετρο υγρασιομετρο μια και με το βολτομετρο βλεπεις μονο τη φορτιση μπαταριας δεν βλεπεις καταναλωση

κοιτα στον αλφα ηλεκτρονικα ΦΑΝΟΣ
η σε καποια καταστηματα ηλεκτρινικων
αυτα ειναι συνηθως ΤΕLE και θα ειναι πολυ φτηνοτερα... και ενα λινκ

http://www.motoparts.gr/Details.asp?ProductID=1063

:beer: :beer: :wave2: :wave2:

naxiotis
22/07/2006, 16:04
www.africatwin.gr/Nemesis/viewtopic.php?p=6800&sid=641738282474d8c4e4c03b5d198a1d59#6800 (http://)
κοίτα εδώ .έχει τις απαντήσεις στο ερώτημά σου. :wave2: :wave2:
κάνε και εγγραφή για ότι θέλεις για africa να ρωτήσεις :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

naxiotis
22/07/2006, 16:18
www.africatwin.gr/Nemesis/portal.php (http://)
αν δεν σου ανοίγει το πιό πάνω μπες σε αυτό και κοίτα στο θέμα FTIAXTO monos sou kai xeniase:beer:
επειδή δεν τα καταφέρνω καλά με τα ρημάδια PC :a018: :a018: :a02: :a02: :a02: και δεν μου ανοίγει κάντο copy paste :wave2: :wave2::a11: :a11: :a11: :a11: :a11:

gmak
24/07/2006, 15:00
eyxaristo pedia gia tis apantisis...elaba to boltometro kai phga se ena ilektrologio ke to topothetise..alla tromaxa!!!i proti endixi edeixe 15.5 otan o ilektrologos to metrise me to dikotoy voltometro kai edixe 14,2..diafora 1.3 den xero giati exei tetoia apoklisi opos kai den xero poia einai ta oria..to 14.2 einai kalo?allo ena poy moy ekane entiposi itan oti otan sbino tin mixani ayto exakoloythi kai exei endeixeis...einai normal??

HexDec
24/07/2006, 16:04
Εάν το σύνδεσες απευθείας πάνω στην μπαταρία τότε είναι λογικό να έχεις συνεχώς ενδείξεις, αφού με αυτο τον τρόπο παρακαμπτεις τον κεντρικό διακόπτη, εγώ το έχω συνδεμένο στην μικρή σκάλα και λειτουργεί όποτε ανάβω τα φώτα, παρουσιάζει σωστές τιμές στα volt.
Προσωπικά επειδή έχω κάψει ανορθωτή το έβαλα περισσότερο για να καταλάβω πότε θα αρχίσει να παρεκτρέπεται ξανά τότε οι τάσεις θα αρχίσουν να τρελαίνονται. >15volt

δες και εδώ http://www.africatwin.gr/Nemesis/viewtopic.php?t=12&start=0

:sun:

gmak
24/07/2006, 17:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από HexDec
Εάν το σύνδεσες απευθείας πάνω στην μπαταρία τότε είναι λογικό να έχεις συνεχώς ενδείξεις, αφού με αυτο τον τρόπο παρακαμπτεις τον κεντρικό διακόπτη, εγώ το έχω συνδεμένο στην μικρή σκάλα και λειτουργεί όποτε ανάβω τα φώτα, παρουσιάζει σωστές τιμές στα volt.
Προσωπικά επειδή έχω κάψει ανορθωτή το έβαλα περισσότερο για να καταλάβω πότε θα αρχίσει να παρεκτρέπεται ξανά τότε οι τάσεις θα αρχίσουν να τρελαίνονται. >15volt

δες και εδώ http://www.africatwin.gr/Nemesis/viewtopic.php?t=12&start=0

:sun:

basika file moy me odigo to link poy moy edoses (kai tiposa) piga ston ilektrologo kai to ebale...3 kalodia..ena stin mpataria ena geiosi kai ena sta poreias...kai edo poy ta leme nomizo oti an kleisei me to sbisimo tis mixanis tha midenisi i ora...alla kai to oti exo apoklisi sta volt einai problima...ayti tin stigmh to voltometro deixeni stathera 15.5 ....

bzrmiltos
24/07/2006, 18:11
τα βολτομετρα εχουν αποκληση μεταξυ τους σφαλμα οργανου σφαλμα μετρησης
αλλα εδω αναφερεις για διαφορες πανω απο 10%

πρεπει να μετρησεις με ενα καλο πολυμετρο για να δεις τι αποκληση εχεις
οπως ειπα και παραπανω συνδεονται παραλληλα και κανονικα πρεπει πανω στη
μπαταρια για να μη μετρας πτωση τασης καλωδιων λογικο ειναι να παιζει η τιμη γιατι φορτιζει το τριτο καλωδιο ειναι για να μη χανει μνημες ημερομηνια και ωρα παει μονιμα 12+το αλλο ειναι οΝ/ΟFF για να μην εχει καταναλωση με σβηστο το διακοπτη

τα καλα βολτομετρα μιλαμε για ανοχη πανω απο οο.3%

ta 15.5 ειναι οτι φορτιζει ειδικα οταν ανοιγεισ γκαζι με κλειστο διακοπτη ποσα γραφει???απο 13,8 -14,4 εισαι οκ
μετα τον ανορθωτη σταθεροποιητη
τα πραγματα αλλαζουν ειναι σταθερα 12,0-12,3-12,8 αλλιως θα τρεμοπαιζαν και τα φωτα!
διατηρω και μια επιφυλαξη γιατι ηλεκτρονικος ειμαι οχι ηλεκτρολογος μοτο! :beer: :wave2: :wave2:

gmak
24/07/2006, 20:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από bzrmiltos
τα βολτομετρα εχουν αποκληση μεταξυ τους σφαλμα οργανου σφαλμα μετρησης
αλλα εδω αναφερεις για διαφορες πανω απο 10%

πρεπει να μετρησεις με ενα καλο πολυμετρο για να δεις τι αποκληση εχεις
οπως ειπα και παραπανω συνδεονται παραλληλα και κανονικα πρεπει πανω στη
μπαταρια για να μη μετρας πτωση τασης καλωδιων λογικο ειναι να παιζει η τιμη γιατι φορτιζει το τριτο καλωδιο ειναι για να μη χανει μνημες ημερομηνια και ωρα παει μονιμα 12+το αλλο ειναι οΝ/ΟFF για να μην εχει καταναλωση με σβηστο το διακοπτη

τα καλα βολτομετρα μιλαμε για ανοχη πανω απο οο.3%

ta 15.5 ειναι οτι φορτιζει ειδικα οταν ανοιγεισ γκαζι με κλειστο διακοπτη ποσα γραφει???απο 13,8 -14,4 εισαι οκ
μετα τον ανορθωτη σταθεροποιητη
τα πραγματα αλλαζουν ειναι σταθερα 12,0-12,3-12,8 αλλιως θα τρεμοπαιζαν και τα φωτα!
διατηρω και μια επιφυλαξη γιατι ηλεκτρονικος ειμαι οχι ηλεκτρολογος μοτο! :beer: :wave2: :wave2:

Λοιπόν φίλε μου, με αναμμένη την μηχανή γκάζι και χωρίς φωτά έχω 15,3 έως 15,5 μάλιστα το 15,5 είναι το σταθερό σημείο….με ανοικτά τα φώτα και ρελαντί έχω 13,8 έως 14,00 με ανοικτά και γκάζι έχω 14,7 έως 15 και κλειστός ο διακόπτης(μηχανή σβηστή) έχω 13,7 13,8.αυτες είναι η τιμές μου….αν έχεις βγάλει κάποιο συμπέρασμα Please πες το μου..

Σε ευχαριστώ

HexDec
25/07/2006, 13:48
δεν ξέρω τι γίνεται με την αποκλισή σου αλλά νομίζω οτι οι τιμες σου είναι λιγάκι υψηλές, καπου είδα οτι έχεις αλλάξει ανορθωτή δες τα καλώδια μήπως έχουν αρπάξει στην δικία μου στο ρελαντί (900 στροφές) και με τα μικρά αναμένα δεν πάει πάνω απο 14,2-14,4 μέτρα με ένα πολύμετρο πάνω στην μπαταρία σου με σβηστά φώτα και 3000-3500 στροφές και δες τις τιμές σου

geraneia
25/07/2006, 14:00
Φιλε μου το βολτομετρο που αγορασες ρυθμιζεται απο πισω ετσι ωστε να δειχνει την σωστη ταση που εχεις.δηλ θα μετρησεις με ενα αλλο πολυμετρο την ταση της μπαταριας και θα ρυθμισεις αυτο να δειχνει την ιδια ταση.Τωρα αν όντως ειναι πραγματικη η ταση που λες τοτε ειναι προβλημα.:smokin:

gmak
25/07/2006, 18:28
δεν ηξερα οτι ρυθμιζεται απο πισω...αυριο κιολας θα παω στον ηλεκτρολογο να το μετρησω και να το διορθωσω..hexdec οι τιμες που εγραψα προηγουμενα ηταν με το βολτομετρο που αγορασα...μετρημενο με του ηλεκτρολογου εχω διαφορα 1 με 1,3 οποτε στις 900 στροφες εχουμε τις ιδιες τιμες....σχεδον..

bzrmiltos
25/07/2006, 20:48
και μενα μου κανει εντυπωση τοσο ψηλα η φορτιση???:confused:κοιταξε πρωτα αν εχει ρυθμιση με ρυθμιστικη ¨βιδα*(τριμμερ) (πρεπει να εχει) για να μη σου λεω βλακειες

:beer: :beer: :wave2:

gmak
28/07/2006, 18:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από bzrmiltos
και μενα μου κανει εντυπωση τοσο ψηλα η φορτιση???:confused:κοιταξε πρωτα αν εχει ρυθμιση με ρυθμιστικη ¨βιδα*(τριμμερ) (πρεπει να εχει) για να μη σου λεω βλακειες

:beer: :beer: :wave2:

ok παιδες...ρυθμισα το τριμμερ συμφωνα με το πολυμετρο και νομιζω ολα οκ....μεχρι 14,5 14,6 χωρις φωτα και 14 με 13,98 με φωτα..

TWINGEORGE
05/08/2007, 08:52
φιλοι μου γεια σας.

εχτες εβαλα και εγω το βολτομετρο στην αφρικανα μου
που αγορασα απο e-moto.gr

η τιμες που μου δειχνει ειναι σωστες και δεν χρειαστηκε καμια ρυθμιση.
εγω το συνδεσα επανω στη φυσα του τριπ, δεν ηθελα να λειτουργει συνεχεια
και με κλειστο διακοπτη.

και επειδη μηδενιζει η ωρα καθε φορα που κλεινεις τον διακοπτη
το εχω βαλει να δειχνει στο χρονομετρο να μη μου την σπαει.

ρολοι εχουμε και στο τριπ τι να τα κανουμε περισσοτερα.

επι τις ευκαιριας δειτε και το τριπ που το βερνικωσα με καλο σπρειτ(της body)
και εγινε σαν καινουργιο, μιλαμε οτι ειχε τα χαλια του πριν.

98454

bartlal
06/08/2007, 11:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από TWINGEORGE
φιλοι μου γεια σας.

και με κλειστο διακοπτη.

kalh κινηση για να αρχισουμε να υποψιαζομαστε ποτε κανει κουλα ο ανορθωτης με το ρευμα και να προετοιμαζομαστε ψυχολογικα! :winka:

tip: καλο ειναι το καλωδιο τροφοδοσιας ρευματος να του βαλεις ενα φισακι, ωστε να το βγαζεις οποτε θελεις πχ σε περιπτωση πλυσιματος μηχανης!

:beer: :beer: :beer:

τι μου θυμησες και συ... :sad:

naxiotis
06/08/2007, 17:25
ύστερα από ένα χρόνο που το έχω βάλει δουλεύει τέλεια:a08:

και όντως πιό καλά να σου δείχνει χρονόμετρο οπότε βλέπεις κάθε φορά τον χρόνο που ταξιδεύεις:wave2:

manamanam
08/08/2007, 08:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από TWINGEORGE
φιλοι μου γεια σας.

και με κλειστο διακοπτη.

Τι είναι το spray της Body?

afrotwin
22/08/2007, 13:28
lipon o kodikos proiontos apo tin eteria mama ine MDL1124

ke i to promi8evi i eteria TELE i to kataskevazi
ke mporite na to vrite se ka8e katastima me ilektronika.oxi ilektrika

i stin selida tou e-moto pou anafer8ike pio pano

gia tin egkatastasi tou kalo ine na pate se kapio ilektrologo gia moto
to proion exi tria kalodia ke mpori na sinde8i na anigi ke na klini me ton diakopti
(klidi tis mixanis)
ola ta proionta pou dia8etoun aftin tin litourgia den midenizoun me to klisimo....

min to vazete moni sas giati mpori na prokalesete vraxikikloma
(kapsimo pleksoudas akous matmat)

episis exi ena koumpaki pou klini o ixos tou alert (akous bart?)

ke prin pate gia egkatastasi parte ena mikro solinario silikonis ke rapste oles tis enosis tou giro giro
ke stin opi pou vgenoun ta kalodia

an ine dinaton mia poli lepti epistrosi ke mprosta stin o8oni 8a tou kani kalo
pos ginete afto

parte mia apli xartotenia
kopste tin sta 5 xiliosta fardos ke sto mikos tis o8onis
ftiakste dio komatia

meta koliste tin akri stin o8oni ke afiste apo tin mia plevra keno pou 8a to kalipsete me to alo komati

ke peraste tin silikoni lepto kordoni aploste me to faxtilo ke iste entaksi

i silikoni se 4 ores ine stegni ala 8eli 24 gia na stegnosi telios opote kante to apo tin proigoumeni tis egkatastasis

apo piso exi mia tripa
parte tenia mavri apo praktiker idiki gia nero miazi me lefkoplast ke exi se diafora xromata kofte ena komataki ke koliste

tora ine pliros monomeno apo igrasia ke na to ksexasete sto plisimo den trexi tipoa

to telio episis ine an mporite na perasete ta kalodia se diastalomeno makaroni (solinaki) zitiste to apo ton ilektrologo
giati ine poli lepta ke iparxi kindinos na alio8oun me ton kero
genika osi monosi exoun toso kalitero

prepi na kserete oti ena lepto kalodio anamesa se ala 8iria fortomena me pola amper mpori na epireazete ke na dixni ala anti alon akoma ke na prokalesi vraxikikloma gia afto i kali monosi ine proipo8esi

an mporite prin pate ston ilektrologo afereste tin maska tou africa pigente to gimno sigoura 8a sas xreosi ligotero apo oti na tin vgali aftos

genika na kserete oti me ta ilektrika prepi na imaste poli prosektiki
ke sigoura iparxoun kapia dedomena pou poli ta agnooun

min egka8istate ilektrika moni sas:wave2:

bartlal
22/08/2007, 13:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από afrotwin

episis exi ena koumpaki pou klini o ixos tou alert (akous bart?)

μαλεα, μου ελειψε αυτος ο ηχος.... :sad: :sad: :bawl: :bawl: :bawl:

οσο για το switchακι που λες οτι κλεινει ο ηχος, ΔΕΝ ειναι για τον βομβητη της τασης αλλα για την θερμοκρασια (και καλα οταν φτασει στους 3-4 celsius). τσεκαρισμενο! :winka:

afrotwin
22/08/2007, 14:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από bartlal
μαλεα, μου ελειψε αυτος ο ηχος.... :sad: :sad: :bawl: :bawl: :bawl:

οσο για το switchακι που λες οτι κλεινει ο ηχος, ΔΕΝ ειναι για τον βομβητη της τασης αλλα για την θερμοκρασια (και καλα οταν φτασει στους 3-4 celsius). τσεκαρισμενο! :winka:

ne re file as to ixes ke as mas eprize....
to ksero oti ine gia afto pou les...