View Full Version : Άτιτλο...
tsiros_temp
19/07/2006, 22:08
...μα και από τα καλύτερα που θα διαβάσετε. Μια περίληψη, σα σύντομος σχολιασμός, ενός βιβλίου μνημειώδους αξίας.
Συ δε, τι κρίνεις τον αδελφόν σου; (http://www.imlarisis.gr/main.php?p=128&more=1&page=4)
ροδα ειναι και γυριζει ....:smilea:
Γιατί δεν βρίσκουμε χρόνο να ανακαλύψουμε τις δικές μας ατέλειες, τα λάθη μας κι ασχολούμαστε με τους άλλους;
Προσπάθησε να μην εξογκώνεις τα σφάλματα των άλλων. Να μη σε χαρακτηρίζει η τακτική του γελοιογράφου, που εξογκώνει κάτι για να το σατιρίσει. Να σε διακρίνει η ευγένεια του ζωγράφου που διορθώνει κάτι για να το κάνει όμορφο. Μην ασχολείσαι μόνο με το κακό, που βλέπεις εύκολα γύρω σου. Προσπάθησε να ανακαλύπτεις την αρετή, που είναι συνήθως κρυμμένη. Να είσαι εξερευνητής των μαργαριταριών της αρετής στον απέραντο ωκεανό των ανθρώπων και όχι ρακοσυλλέκτης της κακίας στον ωκεανό της ανθρώπινης αθλιότητας
sub_zero
20/07/2006, 11:04
χμ.....
Τώρα γιατί αυτό μου θυμίζει κάποιες συζητήσεις εδω μέσα???...:confused: :confused:
tsiros_temp
20/07/2006, 11:17
Γιατί πρόκειται περί φιλοσοφίας+ψυχολογίας πολύ υψηλού επιπέδου. Οι άνθρωποι ξέρουν να γράφουν ανεξάρτητα της εποχής στην οποία βρίσκονται.
Αρχικά δημιουργήθηκε από sub_zero
χμ.....
Τώρα γιατί αυτό μου θυμίζει κάποιες συζητήσεις εδω μέσα???...:confused: :confused:
προφανώς γιατί η αντίληψή σου έχει συλλάβει τις μικρές κι ανύποπτες συζητήσεις του φλόρουμ αυτού:winka:
sub_zero
20/07/2006, 11:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από nimbus
προφανώς γιατί η αντίληψή σου έχει συλλάβει τις μικρές κι ανύποπτες συζητήσεις του φλόρουμ αυτού:winka:
Τωρα αυτό είναι καλό ή κακό??? :confused: :confused:
Τωρα αυτό είναι καλό ή κακό??? :confused: :confused:
καλό είναι:D δεν το νοιώθεις?:winka:
sub_zero
20/07/2006, 13:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από nimbus
καλό είναι:D δεν το νοιώθεις?:winka:
:) :) :)
Η αλήθεια είναι ότι "κάτι" ένιωσα... απλά ήθελα να σιγουρευτώ...
Υ.Γ. Μερικές φορές έχω την εντύπωση ότι λειτουργούμε σαν την Ιερα Εξέταση εδω μέσα... :( . Καλό έιναι να σχολιάζουμε τα στραβά που βλέπουμε κατα καιρούς αλλά (νομίζω) ότι έχει εξελιχθεί λίγο στραβά η όλη ιστορία... πχ κράζουμε όποιον δεν φοράει κράνος, τρέχει... κτλ... και μάλιστα με ύφος στοργικού πατέρα (μερικές φορές) λες και δεν έχουμε κάνει και οι ίδιοι καγκουριές στην ζωή μας...
Θα πρέπει πρώτα να ρίξουμε μια καλή ματιά στο καθρέφτη και μετά να αρχίσουμε να κατακρίνουμε τους άλλους...
και για τους καλοθελητές: ΝΑΙ... έχω οδηγήσει χωρίς κράνος.. έχω παέι για μπάνιο με την καταπληκτική στολή της βερμούδας και του Τ-shirt (σαγιονάρα όχι διοτι πονάει ο δαχτυλος και δεν μπορώ)... και έχω οδηγήσει σαν να μην υπάρχει αύριο....
ΑΝ υπερηφανεύομαι για αυτά??... ΟΧΙ!!! αλλά θυμάμαι ακόμα την αίσθηση όλων των παραπάνω...
Χαλαρά λοιπόν... έιναι πολύ εύκολο να κατακρίνουμε... αλλά πολύ δυσκολο να καταλάβουμε...
Υ.Γ2. Σαν να βγήκε λίγο μεγάλο το Υ.Γ.
:wave2: :wave2:
:) :) :)
Η αλήθεια είναι ότι "κάτι" ένιωσα... απλά ήθελα να σιγουρευτώ...
Υ.Γ. Μερικές φορές έχω την εντύπωση ότι λειτουργούμε σαν την Ιερα Εξέταση εδω μέσα... :( . Καλό έιναι να σχολιάζουμε τα στραβά που βλέπουμε κατα καιρούς αλλά (νομίζω) ότι έχει εξελιχθεί λίγο στραβά η όλη ιστορία... πχ κράζουμε όποιον δεν φοράει κράνος, τρέχει... κτλ... και μάλιστα με ύφος στοργικού πατέρα (μερικές φορές) λες και δεν έχουμε κάνει και οι ίδιοι καγκουριές στην ζωή μας...
Θα πρέπει πρώτα να ρίξουμε μια καλή ματιά στο καθρέφτη και μετά να αρχίσουμε να κατακρίνουμε τους άλλους...
και για τους καλοθελητές: ΝΑΙ... έχω οδηγήσει χωρίς κράνος.. έχω παέι για μπάνιο με την καταπληκτική στολή της βερμούδας και του Τ-shirt (σαγιονάρα όχι διοτι πονάει ο δαχτυλος και δεν μπορώ)... και έχω οδηγήσει σαν να μην υπάρχει αύριο....
ΑΝ υπερηφανεύομαι για αυτά??... ΟΧΙ!!! αλλά θυμάμαι ακόμα την αίσθηση όλων των παραπάνω...
Χαλαρά λοιπόν... έιναι πολύ εύκολο να κατακρίνουμε... αλλά πολύ δυσκολο να καταλάβουμε...
Υ.Γ2. Σαν να βγήκε λίγο μεγάλο το Υ.Γ.
:wave2: :wave2:
αλήθειες λες φίλε μου:wave2:
χαίρομαι που υποστηρίζεις με σεμνότητα την άχαρη πραγματικότητα που επικρατεί:wave2:
Ρε παιδιά, ξέρετε τι δύναμη χρειάζεται για να βουτήξει κάποιος μέσα του, στα εσώψυχά του και να ξεκινήσει να κάνει αυτοκριτική;
Ξέρετε πολλούς που έχουν τη δύναμη αυτή;
Που έχουν τη διάθεση να το κάνουν;
Η σύγχρονη εποχή το επιτρέπει;
Δυστυχώς έχουμε πολύ δρόμο ακόμη να διανύσουμε
Αρχικά δημιουργήθηκε από LIBYKOS
Ρε παιδιά, ξέρετε τι δύναμη χρειάζεται για να βουτήξει κάποιος μέσα του, στα εσώψυχά του και να ξεκινήσει να κάνει αυτοκριτική;
Πάρα μα πάρα πολύ δύναμη, δεν ξέρω όμως αν θέλει λιγότερη η περισσότερη για να κάνει όλα τα άλλα
ΟΧΙ
ΟΧΙ
Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά μάλλον το επιβάλλει αυτό βέβαια έχει να κάνει και με μια περίεργη μοναξιά ξέρεις πολλούς να το μπορούν ?
:sun:
Αρχικά δημιουργήθηκε από LIBYKOS
Δυστυχώς έχουμε πολύ δρόμο ακόμη να διανύσουμε
ναι, εγώ ξέρω κάποιους... :winka: :wave2:
stavrogin
20/07/2006, 15:29
Ρε σοβαρευτητε. Αυτο το ανοητο κειμενο,γραφτηκε για τα χιλια μοιρια που εκαναν και κανουν οι παπαδες που κριθηκαν τοσο ζωρικα απο την ελληνικη κοινωνια.Γι αυτο και τους επιασε το χριστιανικο (του πρωκτου) της συμπαθειας.
Οτι βγαινει απο την μητροπολη ειναι υποπτο .Αν ειχαν καλες προθεσεις αυτοι οι ...μη πω τι,πιστεψτε με θα το ειχαμε καταλαβει.
Και για να μην παρεξηγηθω.αυτο το χαζο κειμενο δεν εχει αδικο.Δικιο εχει.αλλα πεστε μου ρε παιδια τι αλλο οπλο μας εχει μεινει απο το ΟΧΙ .Δε σας γουσταρουμε.Ειστε η μπλεμπα της ελληνικης κοινωνιας και αμετε στο διαολο.
Καθολου δεν αφορα τις σχεσεις των ανθρωπων και ακομη περισσοτερο τις σχεσεις μεσα σε αυτο το φορουμ.Χεστηκανε
stavrogin
20/07/2006, 15:43
"Υπάρχουν βέβαια και οι άνθρωποι που κρίνουν ή ελέγχουν με σύνεση, με φόβο Θεού, μόνο για, την υπεράσπιση της αλήθειας και την ωφέλεια των ανθρώπων χωρίς εγωισμό, αντιπάθεια ή φανατισμό.
Νομίζω ομως πως το να κρίνουμε ή να κατακρίνουμε τον άλλο δεν είναι δουλειά δική μας , αλλά του Θεού που είναι ο μεγάλος Κριτής και γνωρίζει τα πάντα για μας."
Μην εχεις ρε κριτικο πνευμα,ειναι αντιχριστιανικο.Αντιχριστε,δαιμονα που θα μου πεις εμενα οτι αμαρτανω.
Εξαλλου θα με κρινει ο θεος .:rotflmao:
Ναι ...αλλα βεβαια θα με κρινει στην αλλη ζωη κι επειδη τυνχανει να ειμαι το παπαδαριο,δηλαδη ο αντιχρηστος επι της γης,δεν πιστευω στην μεταθανατον ζωη.Βασικα δεν πιστευω καν οτι θα πεθανω ποτε γι αυτο και σαβουρωνω οτι βρω μπροστα μου,αρπαζω,παταω το λαο στο καλο ,ριχνω και κανενα αφορισμο αμα λαχει ,μη τυχων και ξεσηκωθει κανεις και μου κοψει την μασα.
tsiros_temp
27/07/2006, 10:07
Τόση πικρία, πώς την υποφέρεις;
stavrogin
27/07/2006, 13:07
επι της ουσιας ομως τιποτα.
tsiros_temp
27/07/2006, 14:04
Η μόνη ουσία που παρατηρώ είναι η χολή σου.
H.A.Balafoutre
27/07/2006, 15:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από tsiros_temp
Η μόνη ουσία που παρατηρώ είναι η χολή σου.
Αν διάβαζες το ποιηματάκι στην υπογραφή του δεν θα το έλεγες αυτό.
Φιλικά πάντα.
tsiros_temp
27/07/2006, 15:46
Έχεις δίκιο.
... και ο χυδαίος αυτοσαρκασμός σου.
H.A.Balafoutre
27/07/2006, 16:22
«Συ δε, τι κρίνεις τον αδελφόν σου;»
http://www.imlarisis.gr/main.php?p=128&more=1&page=4
tsiros_temp
27/07/2006, 16:31
μα φυσικά, διότι να αποκαλείς τη ζωή "μπουρδέλο" και τον εαυτό σου "πόρνο" θέλει πολύ πνευματικό βάθος.
Γω δεν επικρίνω κανέναν.
Γω λέγω αυτά που βλέπω και ακούω, όπως είναι.
H.A.Balafoutre
27/07/2006, 17:07
μα φυσικά, διότι να αποκαλείς τη ζωή "μπουρδέλο" και τον εαυτό σου "πόρνο" θέλει πολύ πνευματικό βάθος.
Γω δεν επικρίνω κανέναν.
Γω λέγω αυτά που βλέπω και ακούω, όπως είναι.
Οπότε καταλαβαίνεις πως δεν μπορεί να πάρει έτσι αψήφιστα στα σοβαρά τέτοια, εν μέρη, επιτιδευμένα(?) κείμενα.
stavrogin
27/07/2006, 17:33
Το ποιηματακι στην υπογραφη δεν ειναι συμβολικο.Ο Βιγιον εκεινη την εποχη (1456 παρισι) ηταν νταβατζης της χοντρης Μαργκο.
(Παρολο που ηταν , ποτης και αλητης ηταν απο τους ελαχιστους μορφωμενους και πνευματικους της εποχης του και ο καλητερος ποιητης τοτε.Και δεν το λεω εγω αλλα ο Μποντλαιρ και η γαλλικη ακαδημια.)
Η ζωη δεν ειναι μπουρδελο.Μακαρι να ηταν .Εκει το νταραβερι ειναι καθαρο.Εσυ παιρνεις ηδονη και η πορνη χρηματα.Κι ολοι ειναι ευχαριστημενοι.
(ληψη αποψη ,αλλα καταλαβενετε τι θελω να πω)
Κι αν καποιοι θεωρουν την πορνεια βρωμικη γι αυτο φταινε οι πελατες και ποτε οι πουτανες.
Τωρα οσο αφορα το διδαγμα της μητροπολης,
Α)δεν δεχομαι μαθημα ηθικης απο ανθρωπους που αρνουντε να κανουν την αυτοκριτικη τους και να βγαλουν οι ιδιοι τα απλητα τους.Να κριθουν απο εμας τους αμαρτωλους.Υπαρχει μεγαλητερη ταπεινοτητα απο αυτο.
Β)Αυτα που λεει ειναι της δευτερας δημοτικου, καποιων φαινονται καινουργια και καποιων αλλων παιδαριωδη και ληψα
tsiros_temp
27/07/2006, 17:49
Δε κοιτάω ποιός μιλάει. Με νοιάζει μόνο το τι λέει.
Αυτά που λέει η περίληψη είναι καλά. Το βιβλίο του Βουλγαράκη τα λέει ακόμα καλύτερα.
να ρωτήσω κάτι ???
είνια δυνατόν να ζήσεις χωρίς να ασκείς την κρίση σου καθημερινά???
είναι δυνατόν να είσαι ενεργός πολίτης χωρίς να κρίνεις τα κοινωνικά δρώμενα και τους άρχοντες???
είναι δυνατόν να αναπτύξεις σχέσεις (φιλικές ή ερωτικές) χωρίς να κρίνεις τον άλλο
ο καθένας έχει ένα προσωπικό κώδικα αξιών και αρχών..σύμφωνα με αυτόν πορεύεται και κρίνει καθημερινά είτε εκούσια είτε ακούσια...
κάθε πράξη μας πραγματοποιείται μετά από μια κρίση μιας κατάστασης ή ένος ανθρώπου...
το νόημα του κειμένου για όσους δεν κατάλαβαν είναι να μην κρίνεις κανέναν...μην κρίνεις την εκκλησια..μην κρίνεις την Πολιτεία..μην κρίνεις θεσμούς,,,μην κρίνεις κανέναν..μην γίνεσαι αντιδραστικός...μείνε συντηρητικός και ο θεός θα σε κρίνει σε μια άλλη ζωή....
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΟ ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΕΊ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ ....
Υ.Γ.1 εννοείται ότι η κρίση του καθενός μπορεί να είναι εσφαλμένη, με λάθος κριτήρια και προς λάθος κατεύθυνση ωστόσο τα αποτελέσματα μιας λανθασμένης κρίσης τα βιώνεις ως συνέπειες στην καθημερινή σου πορεία και βελτιώνεσαι...αυτο είναι το νόημα της ζωής.....
Υ.Γ.2 ΟΣΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΜΟΥ ΚΑΘΩς ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ...ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ
tsiros_temp
27/07/2006, 18:20
συγχέετε την κρίση με την επίκριση.
άλλο το να βάζεις το νιονιό σου να δουλεύει ώστε να κρίνεις τι είναι καλύτερο να κάνεις κτλ, και άλλο να εξαπολύεις χαρακτηρισμούς και να κρίνεις τους πάντες.
-- "Αυτό δεν ήταν σωστό. Εγώ δε θα το κάνω" <-- Κρίση! Καλό!
-- "Τί κάνεις εκεί ρε! Αυτό δεν είναι σωστό!" <- Επίκριση. Κακό.
(παρατήρησε ότι δεν σε έκρινα, αλλά σου έδωσα μια εξήγηση)
συγχέετε την κρίση με την επίκριση.
άλλο το να βάζεις το νιονιό σου να δουλεύει ώστε να κρίνεις τι είναι καλύτερο να κάνεις κτλ, και άλλο να εξαπολύεις χαρακτηρισμούς και να κρίνεις τους πάντες.
-- "Αυτό δεν ήταν σωστό. Εγώ δε θα το κάνω" <-- Κρίση! Καλό!
-- "Τί κάνεις εκεί ρε! Αυτό δεν είναι σωστό!" <- Επίκριση. Κακό.
(παρατήρησε ότι δεν σε έκρινα, αλλά σου έδωσα μια εξήγηση)
δηλαδή αν δεις έναν να κλέβει μια μηχανή δεν θα του πεις "τι κάνεις εκεί ρε"???
θα σκεφτείς απλώς: "κακό κάνει...εγώ δεν θα το έκανα'
υπεραπλουστευμένο παράδειγμα για να σου δώσω να καταλάβεις τη σκέψη μου...
tsiros_temp
27/07/2006, 19:16
Φυσικότατα θα έχεις δίκιο, στο παράδειγμα που δίνεις.
stavrogin
27/07/2006, 20:47
Επικρινω-κατηγορω,κατακρινω,αποδοκιμαζω,σχολιαζω με εχθρικη διαθεση.
Προσωπικα τινω να διχνω τεραστια ανοχη σε ανθρωπους ανηθικους ,εγκληματιες ,κλεφτες ψεφτες πορνους,πορνες,παθιασμενους,υπερβαλοντες ερωτευμενους κλπ κλπ.
Οτι ειναι ανθρωπινο παθος,ειτε ειναι πεινα ειτε μοχθηρια ζηλεια ειτε ερωτας ειναι κατα καποιο τροπο ευλογημενο.Ακριβως επειδη οσο αποτροπεο ειναι ,τοσο λιγοτερο γινεται ανεχτο και κατανοητο απο την κοινωνια.Εχει ομως ενα βασικο χαρακτιριστικο που για μενα το εξαγνιζει:Ειναι προσωπικο.
Ετσι
Αν οι απροσωπες τραπεζες ή οι εξουσιες κλεβουν δισεκατομυρια,κουναμε το κεφαλι μας καρτερικα,αν ομως πιασουμε κανενα αλητιριο να μας κλεβει(πχ το μηχανακι) τοτε εξεγειρομαστε μεχρι που τον κρεμαμε κιολας.
Λες και οι τραπεζες ή κυβερνηση,το τεβε δε μας εχουν κλεψει ολονων απο τρια τεσσερα μηχανακια
Ετσι και η εκκλησια.Που ακριβως επειδη εχει επιστεγασμα Αγίας ,ειναι και τοσο εκφυλη,αρπαγας,προστυχη,χυδαια και προπαντων αντιαισθητικη.
Και φυσικα την κατακρινω,και την καταργιεμαι,γιατι ειναι εξουσια και μαλιστα κοσμικη.
Σε αντιθεση με τη φουκαριαρα την πορνη που ξερει τις πομπες της ,καμια φορα αισθανεται και βρωμικη και τιποτενια,αλλα επισης καμια φορα στεκεται με αξιοπρεπεια και λεει θαρετα:Αυτη ειμαι.
Το ιδιο λεει και ο κλεφτης κι ο φονιας που δεν περνανε τον εαυτο τους για αγιο.
Και στη τελικη ρε
tsiros_temp ,γιατι δε βλεπεις το προφανες παρα ψαχνεις για κακες προθεσεις ,μονο και μονο επειδη κατεκρινα ενα κειμενο που σου αρεσε.Ολα αυτα ειναι λογια και τα δικα μου και τα δικα τους,δεν επιτηθεμαι στην πνευματικοτητα σου,δε με ενδιαφερει να μειωσω τον χ ή τον ψ εδω μεσα.
Μακαρι να μη δικαζαμε (την εκκλησια)στα ιντερνετια ,αλλα στα λαικα δικαστηρια,
Αλλα τι να πεις;
Δε μπορεις να κακιωσεις στην εποχη σου ,χωρις βα σου κακιωσει κι αυτη.
"Αμηχανον παντος ανδρος εκμαθειν
ψυχην τε και φρονημα και γνωμην
πριν αν αρχαις και νομοισιν εντριβης φανη."
Αντιγονη,Σοφοκλης
Δηλ. Δεν μπορεις να καταλαβεις την ψυχη ,το φρονημα και την γνωμη ενος ανθρωπου πριν τον δεις να άρχει και να κρινει.
tsiros_temp
28/07/2006, 01:21
Εξακολουθείς να συγχέεις καταστάσεις.
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Ετσι
Αν οι απροσωπες τραπεζες ή οι εξουσιες κλεβουν δισεκατομυρια,κουναμε το κεφαλι μας καρτερικα,αν ομως πιασουμε κανενα αλητιριο να μας κλεβει(πχ το μηχανακι) τοτε εξεγειρομαστε μεχρι που τον κρεμαμε κιολας.
Λες και οι τραπεζες ή κυβερνηση,το τεβε δε μας εχουν κλεψει ολονων απο τρια τεσσερα μηχανακια
αν το σχόλιο αυτό αφορά το παράδειγμα και την τοποθέτησή μου διευκρινίζω ότι πρώτα από όλους επικρίνω την εξουσία που καλλιεργεί τις συνθήκες για τέτοια φαινόμενα και μετά το ίδιο τη θύτη της ενέργειας...
ωστόσο πάντα υπάρχει και η προσωπική ευθύνη των πράξεών μας...δεν είμαστε έρμαια της κάθε εξουσίας..μπορούμε να αντισταθούμε στη μοίρα που μας προωρίζουν...οπότε δεν απαλάσσω το κάθε κλεφτρόνι από τις ευθύνες του...
stavrogin
28/07/2006, 12:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
...οπότε δεν απαλάσσω το κάθε κλεφτρόνι από τις ευθύνες του...
Oυτε εγω.
Εξακολουθείς να συγχέεις καταστάσεις.
Μπορει.
Προσπαθησα με 1000 ποστ να υποδειξω την υποπτη σκοπιμοτητα του αρθρου της μητροπολης,αλλα δεν ιδρωνει'αυτι σου
tsiros_temp
28/07/2006, 12:47
Αδιαφορώ. Το κείμενο δε μιλάει για μητροπόλεις εκκλησίες και δε ξέρω γω τι άλλο. Αν σε ενοχλεί που αναφέρει τη λέξη "θεός", αγνόησέ τη. Και πάλι το νόημα που είναι διαυγές.
Αν εσύ, επειδή έχεις κάποιο κώλυμα (καθώς φαίνεται από τα 2 πρώτα ποστ σου στο thread αυτό) και δυσκολεύεσαι να δεις τις συμβουλές μόνο και τίποτα άλλο, δεν πειράζει.
Εγώ γράφω στ'αρχίδια μου εκκλησίες και χριστόδουλους, χειρότεροι από γύφτοι είναι. Οι γύφτοι πουλάνε πατάτες, καρέκλες κτλ.
Αυτά όμως που προσπαθεί να διδάξει το κείμενο εμένα μου αρέσει. Κρίνω ότι είναι καλό.
H.A.Balafoutre
28/07/2006, 14:32
Έχω την εντύπωση πως συμφωνείτε περισσότερο από όσο φαινομενικά τα πόστ σας καταδικνείουν.;)
stavrogin
28/07/2006, 14:47
Μπορει,αρα προτιμουμε να διαφωνουμε:rotflmao:
the_passenger
28/07/2006, 15:05
Από την εκκλησία ειναι το αρθρο βλεπω..........; :look: :hypnotize :uplate: :yuck: :yuck: :yuck:
Δεν θα πάρω τίποτα, ευχαριστώ
Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
Σταύρο. Αν ο μεγαλύτερος κλέφτης σου πει να μην κλέψεις γιατι στο τέλος θα σε πιάσουν, εσύ θα το σκεφτείς ή δεν ακούς συμβουλές από κλέφτες???:D :D
Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
να ρωτήσω κάτι ???
είνια δυνατόν να ζήσεις χωρίς να ασκείς την κρίση σου καθημερινά???
............................................................
Υ.Γ.2 ΟΣΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΜΟΥ ΚΑΘΩς ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ...ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ
Με τα φόβου θεού λοιπόν σου λέω ότι το να κρίνεις είναι επικοδομιτικό, κερδοφόρο, και έξυπνο. (είναι δυνατόν να είσαι ενεργός πολίτης χωρίς να κρίνεις τα κοινωνικά δρώμενα και τους άρχοντες???
είναι δυνατόν να αναπτύξεις σχέσεις (φιλικές ή ερωτικές) χωρίς να κρίνεις τον άλλο)
γιαυτό.
Αλλωστε πως θα κανεις το καλό αν δεν κρίνεις??
Το να κατακρίνεις είναι μικρόψυχο, κομπλεξικό, εύκολο άρα φτηνό, και πολλές φορές επιζήμιο.
Και σε αυτό αναφέρεται το κείμενο.:wave2: :wave2:
επειδή η δομή της απάντησης είναι λίγο μπερδεμένη μπορείς να ξαναγράψεις το κείμενο για να μπορώ να απαντήσω???
στην απάντησή σου περιέχονται προτάσεις μου μαζί με απόψεις σου και μπερδεύτηκα λίγο...
stavrogin
29/07/2006, 18:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
Σταύρο. Αν ο μεγαλύτερος κλέφτης σου πει να μην κλέψεις γιατι στο τέλος θα σε πιάσουν, εσύ θα το σκεφτείς ή δεν ακούς συμβουλές από κλέφτες???:D :D
φυσικα και θα τον ακουσω.Ισως να ειναι και περιττη τετοια συμβουλη,καθως ξερω τα ορια μου σε αυτο τον τομεα.
Αλλα σε τι αναφερεσαι;
(το παρακάτω κείμενο αφορίστικε 5 τέρμινα αφού γράφτηκε, ο zireous χέ#τηκε)
Το ανθρώπινο κεφάλι είναι περίεργο πράμα.
Αρκούν λίγα παιδικά κολλήματα, μια παλιά καλοσχεδιασμένη πλάνη, και 10 μέρες νηστεία ώστε η έλλειψη γλυκόζης να σου δώσει γλυκές θρησκευτικές παραισθήσεις που θα σου δώσουν δύναμη και αρκετή πίστη να κάνεις πολλά.
Όμως το ανθρώπινο κεφάλι είναι αυτό που παράγει τα κατάλληλα ψυχεδελικά υλικά ώστε να συμβούν τα παραπάνω. Η αίσθηση δέους που χρησιμοποιείται από την εκκλησία κατά κόρον, με τους ισοκράτες, τα μπιχλιμπίδια και τα λοιπά, σε βάζει σε κατάσταση πιο light αλλά σε βάζει.
Ο Sagan ( πάλι; ) περιέγραψε λειτουργίες του εγκεφάλου στις οποίες ο άνθρωπος νοιώθει τρομακτική ευφορία, αλλά και "μεταφράζει" οράματα σε συγκεκριμένα γνώριμα πρόσωπα ή καταστάσεις (κλασική επιθανάτια εμπειρία, απαγωγές από εξωγήινους κλπ), είναι εύκολο πχ όταν έχεις εμμονές να ικανοποιούνται από εξάρσεις του υποσυνειδήτου για διάφορους λόγους.
Όσον αφορά λέξεις όπως "Θείον", "Άγιος" κλπ, ακόμα κι αν δεν αφορούν καλοστημένη απάτη, αφορούν θύματα καλοστημένης απάτης.
Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι βοηθά περισσότερο ένας απλός διαλογισμός είτε για να λυθεί ένα πρόβλημα, είτε για αναζητήσεις (πχ αρκετές φορές που το σύμπαν έχει συνομωτήσει εναντίον μου, αφού έκλεισα τα μάτια για λίγο και το σκέφτηκα αρκετά, είδα ότι ένα ελάχιστο τμήμα του σύμπαντος δεν συνομωτούσε), παρά να βάζεις στο κεφάλι σου ύποπτα προϊόντα ανθρώπων που ψεύδονται ασύστολα εκμεταλλευόμενοι την πιθανή ανάγκη σου για δέος, εξηγήσεις, και θαλπωρή στην θεϊκή οικογένεια.
Στην ανάγκη σου για αγάπη, δες γύρω σου, μη χάνεις χρόνο με φαντάσματα.
stavrogin
30/07/2006, 02:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
(το παρακάτω κείμενο ...
...μη χάνεις χρόνο με φαντάσματα.
Mαζι σου :a013: :rotflmao: :rotflmao: