View Full Version : ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΕΣ
pavlaras1
21/07/2006, 23:31
ΓΕΙΑ ΣΑΣ.
Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΜΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΕΣ.
ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ?
ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ?
ΠΟΣΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟΙΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ?
ΕΓΩ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΙ ΓΡΑΜΕΝΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΔΥΝΑΜΙΣ" ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΩΡΩ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΣΑΣ, ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ, ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΑΣ.
ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΑΘΕΙ.
bzrmiltos
22/07/2006, 02:54
Η ΙΝΤΕRAMERIKAN εχει ασφαλεια κλοπης
και ασφαλιζει μοτο οι αλλες απο οτι ξερω
οχι
ετσι για να αρχισουμε σωστος ο προβληματισμος σου:beer:
beholder
22/07/2006, 08:02
Πηγαινε Εδω (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=25839) όπου θα βρεις αρκετο πραγμα απο προσφατη συζητηση. Κατεβα λιγο κατω και στο μηνυμα της latris mihanis θα βρεις και αλλες παραπομπες που θα σε βοηθησουν.
Επισης ο Ducasii νομιζω δουλευει σε ασφαλιστικη αν θυμαμαι καλα και ισως μπορεσει να σε βοηθησει σε τετοια θεματα.
------------------------------------------------------------------------
ΕΓΩ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΙ ΓΡΑΜΕΝΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΔΥΝΑΜΙΣ" ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΩΡΩ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΣΑΣ, ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ, ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΑΣ.
ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΑΘΕΙ.
-------------------------------------------------------------------------
Συνοπτικα τελειως,
Το πόσο γρηγορα θα στειλει ανθρωπο να φωτογραφισει και να σε βοηθησει στο τυχον ατυχημα, εξαρταται (α) απο την εταιρεια σου
(β) που εχει γινει το ατυχημα.
Εμενα σε προσφατο ατυχημα ηρθε περιπου σε 25 λεπτα (Κεντρο Αθηνας General Union)
Το πόσο γρηγορα θα σε αποζημιωσουν εξαρταται απο την εταιρεια του αλλου.
Υπαρχει όμως χρονικο οριο απο το νομο 1 μηνας Μετα μπορεις να τους κανεις καταγγελια.
Στις τιμες παιζει ρολο τo bonus malus η ηλικια το διπλωμα και οι παροχες.
Εαν θα εχεις δηλαδη μονο βασικη ασφαλεια ή και οδικη βοηθεια νομικη προστασια ασφαλεια οδηγου κλοπη κλπ
Θα ηθελα ομως να σου επιστησω τη προσοχη σε αυτες τις προσθετες παροχες (νομικη προστασια και οδικη βοηθεια)
Δεν ειναι ολες το ιδιο. Αλλη οδικη βοηθεια απο Express Service ας πουμε για παραδειγμα και αλλο οδικη βοηθεια απο τη General Union που ειμαι εγω.
Η πρωτη σε καλυπτει παντου και παντα η δευτερη μονο σε ατυχημα.
Επισης διαβαζα τους ορους για τη νομικη προστασια εχθες.
Εκει να δεις εξαιρεσεις Αλλα ειναι νομικοι οροι και δεν μπορω να τους καταλαβω.
(Θα αξιζε ισως ενα thread απο καποιο μελος που εχει γνωσεις για νομικα να μας εξηγησει τι παιζει με τη νομικη προστασια.)
latris mixanis
22/07/2006, 13:20
Aπ' όσο γνωρίζω και η εθνική έχει πλέον κάλυψη σε πείπτωση κλοπής για ένα 250 μηχανάκι πάει πείπου στα 300€ αν θυμάμαι καλά.
Gia 650 cc h Interamerican me asfaleia klophs, ktl ktl KAI odikh boh8eia mesa 650 eura to xrono me bonus malus 10. (a kai poso asfalishs ta 7.000 eura). Perysi toylaxiston htan h monh poy kalypte kloph stis moto.
Tora gia 6000 eura ayto ton xrono kana 50ariko kato (den thn exo parei sta xeria moy akoma gia na ksero alla toso peripoy ypologizo) ... mhn fantasteis treles diafores... ase pou exoun anebei kai ta asfalistra an 8ymamai kala
pavlaras1
22/07/2006, 23:19
-------------------------------------------------------------------------
Συνοπτικα τελειως,
Το πόσο γρηγορα θα στειλει ανθρωπο να φωτογραφισει και να σε βοηθησει στο τυχον ατυχημα, εξαρταται (α) απο την εταιρεια σου
(β) που εχει γινει το ατυχημα.
Την πεμπτη 21 Ιουλιου 2006 και ωρα 12:30 περιπου στη Θεσσαλονικη με χτυπησε ενα ταξι στην οδο Παπανδρεου 82 ενω ημουν στην τερμα δεξια λωριδα και στην ακριβως αριστερη μου λωριδα και παραλληλα με εμενα κινουταν και ο ταξιτζης.
Καποια στιγμη μπροστα και δεξια μου στο πεζοδρομιο ειναι μια μελοντικη πελατισα του ταριφα που σηκωνει χερι για να σταματησει.
Ο ταξιτζης με το που βλεπει την μελοντικη πελατισσα δεν κοιταει καθρεφτη αλλα ουτε γυρναει και το κεφαλι του αριστερα για να ελεγξει αν ειναι κανενας και κοβει ολο το τιμονι δεξια με αποτελεσμα να χτυπησει με το μπροστινο του δεξι φτερο στο πισω αριστερο μερος της μηχανης μου και να με πεταξει κατω.
Σαφως επεσα κατω και σκιστικε το παντελονι το πουκαμισο και γδαρθηκα απο το γονατο μου εως τον ομο μου.
Σαφως χτυπησα και με το κεφαλι κατω στην ασφαλτο αλλα ευτυχως που φορουσα οπως παντα το κρανος.
Για 2 λεπτα περιπου δεν μπορουσα να εστιασω και να ξεχωρισω ενα μηχανακι απο ενα αυτοκινητο τα εβλεπα ολα θολα.
Επισης οταν με ρωτουσαν πως λεγομαι? τι ωρα ειναι ? τι μερα ειναι ? και αλλα τετοια δεν ηξερα να απαντησω και το σκεφτομουν.
Ευτυχως που σταματησαν δυο αυτοκινητα ενα πισω απο τον ταξιτζη και ενα μπροστα απο εμενα για να με βοηθησουν.
Δεν καταλαβα τι γινοτανε τριγυρω μου για αρκετη ωρα.
Ημουν ματωμενος και γδαρμενος και δεν μπορουσα να σταθω ορθιος και για μια μερα δεν μπορουσα να περπατησω.
Ειχα συνεχεις τασεις για εμετο με πονουσε το κεφαλι και ο αυχενας μου.
Τωρα ειμαι σαφως πολυ καλυτερα γιαυτο αλλωστε και σας γραφω τωρα.
Οι πληγες ακομη δεν εχουν κλεισει ολες αλλα ελπιζω σε μια εβδομαδα να εχουν κλεισει ολες.
Ζητησα απο την εταιρεια μου να ερθει πραγματογνωμον για να βγαλει φωτογραφια και να κοστολογισει την ζημια και μου απαντησαν οτι θα ερθει την επομενη μερα που ηταν η παρασκευη.
Την παρασκευη με ενημερωνουν οτι θα ερθει το σαββατο και σημερα σαββατο μου λενε για δευτερα με τριτη.
Ετσι οπως το παμε βλεπω να μην ερχεται ποτε.
Αντι να συνενοηθουν η δυο ασφαλιστικες εταιρειες μεταξυ τους για την αποζημιωση των υλικων ζημιων που εχω με παιζουν μπαλακι η μια με την αλλη.
Εγω ψαχνω για γρηγορη και αμεση εξυπηρετηση και οχι να μου λενε οτι εχουν παει για μπανιο η πραγματογνωμονες και οταν επιστρεψουν και μπορεσουν θα με ενημερωσουν.
Αυτοι ετσι οπως το πανε δεν θα ερθουν ποτε.
Και εγω θελω να με αποζημιωσουν και για τη μηχανη και για το κρανος αλλα και για το παντελονι και το πουκαμισο.
Αυτα που ζηταω ειναι φυσιολογικα ή παρατραβηγμενα?
Ακουω τις αποψεις σας.
H.A.Balafoutre
23/07/2006, 01:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από pavlaras1
Την πεμπτη 21 Ιουλιου 2006 και ωρα 12:30 περιπου στη Θεσσαλονικη με χτυπησε ενα ταξι στην οδο Παπανδρεου 82 ενω ημουν στην τερμα δεξια λωριδα και στην ακριβως αριστερη μου λωριδα και παραλληλα με εμενα κινουταν και ο ταξιτζης.
Καποια στιγμη μπροστα και δεξια μου στο πεζοδρομιο ειναι μια μελοντικη πελατισα του ταριφα που σηκωνει χερι για να σταματησει.
Ο ταξιτζης με το που βλεπει την μελοντικη πελατισσα δεν κοιταει καθρεφτη αλλα ουτε γυρναει και το κεφαλι του αριστερα για να ελεγξει αν ειναι κανενας και κοβει ολο το τιμονι δεξια με αποτελεσμα να χτυπησει με το μπροστινο του δεξι φτερο στο πισω αριστερο μερος της μηχανης μου και να με πεταξει κατω.
Σαφως επεσα κατω και σκιστικε το παντελονι το πουκαμισο και γδαρθηκα απο το γονατο μου εως τον ομο μου.
Σαφως χτυπησα και με το κεφαλι κατω στην ασφαλτο αλλα ευτυχως που φορουσα οπως παντα το κρανος.
Για 2 λεπτα περιπου δεν μπορουσα να εστιασω και να ξεχωρισω ενα μηχανακι απο ενα αυτοκινητο τα εβλεπα ολα θολα.
Επισης οταν με ρωτουσαν πως λεγομαι? τι ωρα ειναι ? τι μερα ειναι ? και αλλα τετοια δεν ηξερα να απαντησω και το σκεφτομουν.
Ευτυχως που σταματησαν δυο αυτοκινητα ενα πισω απο τον ταξιτζη και ενα μπροστα απο εμενα για να με βοηθησουν.
Δεν καταλαβα τι γινοτανε τριγυρω μου για αρκετη ωρα.
Ημουν ματωμενος και γδαρμενος και δεν μπορουσα να σταθω ορθιος και για μια μερα δεν μπορουσα να περπατησω.
Ειχα συνεχεις τασεις για εμετο με πονουσε το κεφαλι και ο αυχενας μου.
Τωρα ειμαι σαφως πολυ καλυτερα γιαυτο αλλωστε και σας γραφω τωρα.
Οι πληγες ακομη δεν εχουν κλεισει ολες αλλα ελπιζω σε μια εβδομαδα να εχουν κλεισει ολες.
Ζητησα απο την εταιρεια μου να ερθει πραγματογνωμον για να βγαλει φωτογραφια και να κοστολογισει την ζημια και μου απαντησαν οτι θα ερθει την επομενη μερα που ηταν η παρασκευη.
Την παρασκευη με ενημερωνουν οτι θα ερθει το σαββατο και σημερα σαββατο μου λενε για δευτερα με τριτη.
Ετσι οπως το παμε βλεπω να μην ερχεται ποτε.
Αντι να συνενοηθουν η δυο ασφαλιστικες εταιρειες μεταξυ τους για την αποζημιωση των υλικων ζημιων που εχω με παιζουν μπαλακι η μια με την αλλη.
Εγω ψαχνω για γρηγορη και αμεση εξυπηρετηση και οχι να μου λενε οτι εχουν παει για μπανιο η πραγματογνωμονες και οταν επιστρεψουν και μπορεσουν θα με ενημερωσουν.
Αυτοι ετσι οπως το πανε δεν θα ερθουν ποτε.
Και εγω θελω να με αποζημιωσουν και για τη μηχανη και για το κρανος αλλα και για το παντελονι και το πουκαμισο.
Αυτα που ζηταω ειναι φυσιολογικα ή παρατραβηγμενα?
Ακουω τις αποψεις σας.
:eyepop: :eyepop: :eyepop:
Ρε συ περαστικά σου. Τι είπες τώρα....σιδερένιος.
Να μας πεις τι ασφαλιστική είχες (ΟΚ Δύναμις έγραψες πιο πάνω) για να ξέρουμε τι παίζει και ΟΧΙ, όλα αυτά που ζητάς είναι απολύτος φυσιολογικά άν η υπαιτιότητα είναι 100% του ταξιτζή και σε αυτό θα πρέπει να είναι μαζί σου η ασφαλιστική. Η πραγματογνωμοσύνη γίνεται ΑΜΕΣΑ κα επι τόπου αφού υπάρχει τραυματισός.
Τροχαία ήρθε? Αλλιώς σαν να σε κρέμασε, έτσι όπως το φαίνεται να το πάει, η ασφαλιστική. Αλλιώς θα πρέπει να το κυνηγήσεις δικαστικά και κατά της ασφαλιστικής αν χρειαστεί.
Περαστικά σου και πάλι και καλή δύναμη.
Αρχικά δημιουργήθηκε από H.A.Balafoutre
Τροχαία ήρθε? Αλλιώς σαν να σε κρέμασε, έτσι όπως το φαίνεται να το πάει, η ασφαλιστική. Αλλιώς θα πρέπει να το κυνηγήσεις δικαστικά και κατά της ασφαλιστικής αν χρειαστεί.
Περαστικά φίλε μου ! και καλά κουράγια γιατί θα τα χρειαστείς για να μην πω κάτι παραπάνω...
Η ασφαλιστικές έρχονται επι τόπου,
εκτός της Τροχαίας που πρέπει να έρθει (και μιας και δεν ήσουν σε θέση να το κάνεις εσύ να τους καλέσεις, θα πρέπει να ζητήσεις ευθύνες και για αυτό απο τον ταξιτζή)
πρέπει να έρθει και το ανακριτικό καθώς υπάρχει και έχει δηλωθεί τραυματισμός.
Το θέμα είναι τι χαρτιά έχεις στα χέρια σου και πως μπορείς να αποδείξεις τα παραπάνω, αν έχεις μάρτυρες, κλπ κλπ...
αν δεν έχουν γίνει με τις σωστές διαδικασίες, προτείνω να πιάσεις πρώτα τον ταρίφα, όμορφα και χωρίς εριστικότητα να του εξηγήσεις πως πρόκυται να κινηθείς , μιας και δεν έκανε τα προβλεπόμενα, να δεις πως θα αντιδράσει και αναλόγως αν σε καλύψει η αντίδρασή του να δράσεις...
:wave2:
xtapodias
23/07/2006, 06:55
Καταρχήν φιλαράκι περαστικα και σιδερένιος. Στο θέμα της τροχαίας δεν το συζητώ έρεπε να την καλέσει ο ταρίφας αφου εσύ δεν μπορούσες (καλά οι άλλοι τι κάνανε?). Οσον αφορα την ασφαλιστική, τα πράγματα είναι λίγο μπερδεμένα. Σου παρέχει νομική προστασία?
Αρχικά δημιουργήθηκε από Trans
Gia 650 cc h Interamerican me asfaleia klophs, ktl ktl KAI odikh boh8eia mesa 650 eura to xrono me bonus malus 10. (a kai poso asfalishs ta 7.000 eura). Perysi toylaxiston htan h monh poy kalypte kloph stis moto.
Tora gia 6000 eura ayto ton xrono kana 50ariko kato (den thn exo parei sta xeria moy akoma gia na ksero alla toso peripoy ypologizo) ... mhn fantasteis treles diafores... ase pou exoun anebei kai ta asfalistra an 8ymamai kala
Φίλε trans, επειδή έτυχε να κάνω ασφάλεια κλοπής στην ιντεραμέρικαν, να σου πω πως, πριν καμμιά 20αριά μέρες ασφάλισα 1000άρι για αξία 11500 Ευρώ με μπόνους 7, για 304 ευρώ το εξάμηνο (αν ήθελα χρόνο ήταν 598€). Στην τιμή αυτή είναι μέσα η βασική κάλυψη, νομική προστασία, οδική βοήθεια κλπ.
:wave2: :wave2: :wave2:
beholder
23/07/2006, 07:41
Pavlara σου ευχομαι περαστικα και να ειναι το τελευταιο που σου τυχαινει.
Απο οτι καταλαβα εκεινη την ωρα του ατυχηματος δεν καλεσες την ασφαλιστικη γιατι ησουν ζαλισμενος.
Τουλαχιστον η Τροχαια ηρθε? Κατεγραψε το συμβαν?
Και ενα αλλο βασικό. Νοσοκομειο πήγες ?
Εαν εχουν γινει αυτα εισαι καλυμμενος και θα ξεμπερδεψεις αργα ή γρηγορα
Εαν δεν εχουν γινει, πάλι μπορεις να βρεις ακρη, άλλα με ζόρι μεγάλο φιλε
Θα εξαρτασαι απο τη δηλωση που θα κανει ο ταριφας.
Ακομα και τωρα, εαν δεν εχεις παει στο νοσοκομειο πηγαινε και πες οτι μετα το ατυχημα αισθανεσαι τασεις λίποθυμιας, και εχεις δυνατους πονοκεφαλους κλπ
Θα σε βοηθησει πολυ, εαν φτασετε στα δικαστηρια.
Χρησιμοποιησε και την Νομικη προστασια εαν εχεις
Και τελος, πες μας ποια ειναι η κουφαλα η ασφαλιστικη που εχεις, γιατι δεν δικαιολογειται τετοιο γραψιμο
Μου κανει εντυπωση πάντως γιατί όπως το περιγράφεις το συμβαν εχεις απόλυτο δικιο και νομικά άρα θα επρεπε να σκιστεί η ασφαλιστική να σε βοηθήσει όχι για σενα άλλα για να διασφαλιστεί εκείνη σε περίπτωση που κάνει νερά ο ταξιτζής
Διαβασε αυτο που λεει ο tropeas Συμφωνω μαζι του Ακουσε τον και δεν θα χασεις
pavlaras1
23/07/2006, 17:22
Σας ευχαριστω πολυ παιδια για τη υποστηριξη σας και για τα καλα σας λογια.
Η ασφαλιστικη μου εταιρεια λεγεται "ΔΥΝΑΜΙΣ" την εχει η μητερα ενος γνωστου - φιλου μου και αυτος θεωρειται οτι ειναι ενας απο τους πραγματογνωμονες τις εταιρειας.
Η ασφαλιστικη εταιρεια του ταξιτζη ειναι η "ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ".
Απο οτι μου ειπαν η "ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ" ειναι μια απο τις χειροτερες εταιρειες ασφαλισης μιας και ειναι ετοιμη να κλεισει και μαλιστα δεν τους δινουν τους ασφαλιζομενους φυλικη δηλωση για να συμπληρωσουν αν γινει καποιο ατυχημα.
Οταν επεσα κατω και σταματησαν τα δυο αυτοκινητα ο ενας απο τα δυο αυτοκινητα καλεσε ασθενοφορο και αναλαβε να μου κλειδωσει και το μηχανακι σε μια κολονα.
Εκανε πολυ καλη δουλεια και τον ευχαριστω.
Η γυναικα που σηκωσε το χερι για να σταματησει ο ταξιτζης μου εδωσε το τηλεφωνο της σαν μαρτυρας ωστε αν γινει δικη ή την χρειαστω σε τιποτα για να με βοηθησει.
Επισης ενα παλικαρι που δουλευει εκει περα σε ενα καταστημα επιπλαδικο αν δεν κανω λαθος μου ειπε οτι αν τον χρειαστω για οτιδηποτε ακομη και σαν μαρτυρας να τον ζητησω για να με βοηθησει.
Τους ευχαριστω ολους γιατι πρωτη φορα ειδα τετοια αμεση βοηθεια στην ζωη μου για εναν ξενο.
Συνηθως πολλοι απομακρυνονται για να μην εχουν τραβηγματα για καταθεσεις και αλλα τετοια.
Ο ταξιτζης ηθελε να σηκωθω να φυγω και να μην καλσεσει κανεις την αστυνομια.
Αλλα εγω επειδη την εχω ξανα παθει και δεν καλεσα την αστυνομια και πληρωσα απο την τσεπη μου 200€ μονο και μονο για τα πλαστικα που ειχαν σπασει απο το μηχανακι τωρα δεν ξανα κανω το ιδιο το λαθος.
Με αποτελεσμα καλεσα την αστυνομια και οταν ηρθε εμενα με ειχε παρει το ασθενοφορο για το νοσοκομειο Ιπποκρατειο.
Μαλιστα ο ταξιτζης ηθελε να φυγει αλλα δεν προλαβε γιατι απο πισω του ειχε ερθει η αστυνομια - τροχαια.
Οταν επικοινωνησα με την ασφαλιστικη του εταιρεια εχθες καποια στιγμη γυρισε και μου ειπε οτι πρεπει να επικοινωνησω με την τροχαια και να καταγραψει αυτη της ακριβεις ζημιες που εχει παθει το μηχανακι τι κρανος και τα ρουχα μου.
Εγω εχω την εντυπωση οτι δεν ειναι δουλεια της τροχαιας αλλα της ασφαλιστικης εταιρειας μιας και η τροχαια απλα καταγραφει το γεγονος και μπορει να πει ποιος πραγματικα εφτεγε και γιατι και δεν την ενδιαφερει αν εσκεισες εσυ το παντελονι σου ή το πουκαμισο σου.
Ο πατερας μου λεει να παω στη αντιπροσωπεια και να φτιαξω το μηχανακι οπως και να παω να αλλαξω το κρανος και να παρω ενα παντελονι και ενα πουκαμισο και να παω να δωσω τις αποδειξεις στην ασφαλιστικη μου εταιρεια και ας πανε να κανουνε αυτες οτι ναναι μεταξυ τους.
Γιατι εγω ετσι εχασα 3 μεροκαματα λογο οτι δεν μπορουσα αυτες τις μερες να περπατησω και να σταθω ορθιος για παραπανω απο δεκα λεπτα και αν συνεχισουν ετσι τα πραγματα θα χασω και αλλα μιας και το μηχανακι μου ειναι το βασικο και μοναδικο μεσο μεταφορας που εχω αυτην την στιγμη.
Αν επιλεξω το λεωφορειο για αυτες τις μερες που δεν εχω και αλλη επιλογη θα κανω περιπου μια ωρα σιγουρα να παω προς την δουλεια μου και μια ωρα για να γυρισω και αν δουλεψω σπαστο(πρωι-απογευμα) οι δυο ωρες θα γινουν τεσσερις με αποτελεσμα να φαω πολυ ταλαιπωρια στον δρομο και γενικα πολυ χασιμο χρονου.
H.A.Balafoutre
23/07/2006, 21:20
Αν πας δικαστικά θα πρέπει να σου τα πληρώστουν όλα. Ή και με συνεννόηση μεταξύ σφαλιστικών θα πρέπει η δικιά σου ασφαλιστική να τα απαιτήσει όλα. Καλά η ασφαλιστική σου τι κάνει για την πελάτη της?:confused:
Προσοχή προσοχή!!!
χωρίς να θέλω να σε πικράνω...
η Αργοναυτική έπρεπε να είχε κλείσει απο πέρσι, "αξιοκρατικοί" λόγοι την κρατήσαν ανοιχτή...
το πρώτο μου ατύχημα πριν 3 χρόνια με ταρίφα ήταν με αυτήν όταν ακόμα "είχε" λεφτά, και πληρώθηκα σε 8-9 μήνες με καταγγελείες παράλληλα να τρέχουν εναντιά τους στο ΙΝΚΑ , δικηγόρους και παρόλα αυτά πήρα τα μισά στο χέρι και τα άλλα μισά σε επιταγή μήνα οπισθογραμένη... αφού "δήθεν" μέχρι τότε μου χαν βγάλει 4-5 επιταγές που δεν είχα δεχτεί με λάθος νούμερα απο -500? έως και -100? οι γύφτοι...
Φίλος που χτύπησε πέρυσι τον Ιούνιο έχει μπλέξει πάλι με την Αργοναυτική μάλιστα είχε και τραυματισμό, και δικογραφία κλπ κλπ υπερ του... κάθε βδομάδα τους ζαλίζει στα τηλέφωνα, και κάθε φορά του λένε σε μια βδομάδα κλπ, δυστυχώς είχε αργήσει και η δικογραφία και αυτοί έχουν δικαιολογία, όμως αυτή είναι η τελευταία εβδομάδα να δούμε αν και πότε θα πάρει τα χρήματά του...
Απο γνωριμίες , είπαν να πάρει ότι του δώσουν γιατί αλλιώς πάει για επικουρικό ταμείο, αλλά μέχρι να τα πάρει απο εκεί... (την περιμένουν δηλαδή να κλείσει απο μέρα σε μέρα) Απορώ πως είναι ακόμα ανοιχτή... οπότε ΥΠΟΜΟΝΗ!!! και ψάξε οτιδήποτε σχετικό με το πως αποζημιώνει το επικουρικό ταμείο, θα δώ και γω εξελίξεις και ότι άλλο μάθω θα ενημερώσω... :wave2:
pavlaras1
24/07/2006, 00:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από H.A.Balafoutre
Αν πας δικαστικά θα πρέπει να σου τα πληρώστουν όλα. Ή και με συνεννόηση μεταξύ σφαλιστικών θα πρέπει η δικιά σου ασφαλιστική να τα απαιτήσει όλα. Καλά η ασφαλιστική σου τι κάνει για την πελάτη της?:confused:
Το δικαστηριο το εχω στο μυαλο μου σαν τη αισχατη λυση μιας και ειμαι σιγουρος οτι θα μου φυγουν πολλα λεφτα σε εξοδα παραστασης και δικηγορους.
Μπορει πραγματι να τα παρω αλλα αν ειναι να μου τα παρουνε τα δικαστηρια και οι δικηγοροι δεν λεει.
Η ασφαλιστικη μου εταιρεια μαλλον για τριτη φορα δεν κανει απολυτως τιποτα.
Γιαυτο θελω να αλλαξω και ασφαλιστικη εταιρεια μπας και βρω καμια που θα με εξυπηρετει πραγματικα και δεν θα με εχει συνεχεια γραμμενο καπου που δεν θελω να αναφερω.
Θα κανω αυριο αλλη μια αποπειρα να επικοινωνησω με αυτες τις δυο απατεωνιστικες εταιρειες μπας και βγαλω καμια ακρη σχετικα γρηγορα και θα σας ενημερωσω.
Λοιπόν!!!
αγαπητοί ! λες και το ξερα, σήμερα επίσημα
ΕΚΛΕΙΣΕ η ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ!
οπότε σύμφωνα με πληροφορίες εκ των έσω 5-6 μήνες να πάει η υπόθεση στον εισαγγελέα , 2-3 μήνες για να αναλάβει το επικουρικό ταμείο ασφαλίσης, κανα 2μηνάκι το λιγότερο για να ελέγξει όλες τις υποθέσεις που έχουν καταλήξει προς αποχζημίωση μια-μια και αντίστοιχα αυτές που δεν , να δουν τι θα γίνουν...
:sad: :rolleyes:
pavlaras1
26/07/2006, 00:03
Αγαπητε φιλε μου "TROPEA" με προλαβες.
Αυτο πηγα να γραψω και εγω.
Η "ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ" εκλεισε και εγω εχω μεινει αμεσα ακαλυπτος.
Μιλησα με την ασφαλιστικη εταιρεια "ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ" σημερα το μεσημερι και μου ειπαν οτι εκλεισαν επισημα και οτι για να παρω τα λεφτα μου θα πρεπει να κανω μηνυση και να τους παω στα δικαστηρια και επειδη οι υποθεσεις σαν την δικια μου σε ολη την Ελλαδα ειναι χιλιαδες θα γινει η δικη του δικαστηριου σε 2 χρονια περιπου και θα αποζημιωθω τοτε.
Εγω το μηχανακι το χρωσταω σε δοσεις μεχρι το 2009 και στην τραπεζα δεν εχω ουτε 50€ η ζημια που εχω παθει ανερχεται συνολικα στα 1000€ με αποτελεσμα να μην μπορω να το επισκευασω αμεσα.
Εχω μπει σε μια αδιεξοδο και δεν ειναι μονο αυτο αλλα εχω και αλλους μπελαδες - προβληματισμους.
Το ατυχημα το επαθα εν ωρα εργασιας.
Με εστειλαν απο την δουλεια για μια εξωτερικη εργασια.
Εντωμεταξυ οταν επαθα το ατυχημα ενημερωσα το καταστημα για να μην ανησυχουν και αυτοι το πρωτο που μου ειπαν να κανω ειναι να μην πω πουθενα οτι ημουν σε ωρα εργασιας.
Αυτο δεν το καταλαβα εκεινη την στιγμη και δεν το εδωσα και σημασια μιας και εγω ημου μεσα στα αιματα και δεν καταλαβαινα τι μου συνεβαινε.
Α. Για ποιον λογο μου ειπαν να μην δηλωσω στην αστυνομια ή στο νοσοκομειο οτι δεν εργαζομουν εκεινη την στιγμη?
Β. Ποιος πρεπει να ενημερωνει και ποτε αν καποιος εχει παθει ατυχημα εν ωρα εργασιας.
Γ. Τι υποχρεωσεις εχει ο εργοδοτης και ο υπαλληλος σε περιπτωση που συμβει ατυχημα εν ωρα εργασιας και τι θα πρεπει να γνωριζω?
Δ. Ποιος πληρωνει σε αυτην την περιπτωση εργοδοτης ή ΙΚΑ ή και οι δυο και ποσα χρηματα?
Ε. Οταν παθεις ατυχημα εργαζεσε ή οχι και αν δεν εργαζεσαι τοτε μεχρι ποσες μερες μπορεις να παρεις αδεια?
Αυτα προς το παρον και οτι πιστευετε οτι πρεπει να υπωθει και δεν υπωθηκε μεχρι τωρα παρακαλω πειτε το.
Γιατι θελω να παρω το εργατικο ατυχημα αν γινεται ακομη και ας περασε σχεδον μια εβδομαδα μεχρι τωρα.
Εγω το μηχανακι το χρωσταω σε δοσεις μεχρι το 2009 και στην τραπεζα δεν εχω ουτε 50? η ζημια που εχω παθει ανερχεται συνολικα στα 1000? με αποτελεσμα να μην μπορω να το επισκευασω αμεσα.
Εγω θα σου πρότεινα χαλαρά, χαλαρά, να μαζεύεις αλλά να το έχεις σαν προτεραιότητα στο κεφάλι σου και να μην το παρατήσεις. Μπορείς να βάλεις κάποιον δικηγόρο, πολλοί πέρνουν χρήματα στο τέλος περίπου το 20% απο αυτό που θα σου βγάλουν.
Το ατυχημα το επαθα εν ωρα εργασιας.
Με εστειλαν απο την δουλεια για μια εξωτερικη εργασια.
Εντωμεταξυ οταν επαθα το ατυχημα ενημερωσα το καταστημα για να μην ανησυχουν και αυτοι το πρωτο που μου ειπαν να κανω ειναι να μην πω πουθενα οτι ημουν σε ωρα εργασιας.
Μάλλον δεν σου έχουν κάνει ότι προβλέπεται και φοβούνται όταν θα έρθει η στιγμή να αποζημιωθείς και απο τον εργοδότη και απο το ΙΚΑ ότι θα φανεί αυτό...
Αυτο δεν το καταλαβα εκεινη την στιγμη και δεν το εδωσα και σημασια μιας και εγω ημου μεσα στα αιματα και δεν καταλαβαινα τι μου συνεβαινε.
Α. Για ποιον λογο μου ειπαν να μην δηλωσω στην αστυνομια ή στο νοσοκομειο οτι δεν εργαζομουν εκεινη την στιγμη?
Λογικά για να μην σε βάλουν με την ασφάλισή σου (μήπως δεν σε έχουν ασφαλισμένο πουθενά?
Β. Ποιος πρεπει να ενημερωνει και ποτε αν καποιος εχει παθει ατυχημα εν ωρα εργασιας.
Δεν ξέρω ακριβώς την διαδίκασία αλλά γνωρίζω ότι έχει συγκεκριμένη διάρκεια μετά το ατύχημα να πας στο ΙΚΑ και να κάνεις δήλωση ατυχήματος και εκεί δηλώνουν όλα, αν είσουν εντός ώρας εργασίας εκτός κλπ...
Αρχικά δημιουργήθηκε από pavlaras1 Γ. Τι υποχρεωσεις εχει ο εργοδοτης και ο υπαλληλος σε περιπτωση που συμβει ατυχημα εν ωρα εργασιας και τι θα πρεπει να γνωριζω?
Ρώτα το ΙΚΑ και ενημέρωσε και μας, αλλιώς περίμενε κάποιον να μας απαντήσει, λογικά να σε αποζήμιώσει κανονικά τα ημερομισθιά σου...(δεν ξέρω αν στο "εν ώρα εργασίας" υπάρχει κάτι έξτρα ξεχωριστό)
Αρχικά δημιουργήθηκε από pavlaras1 Δ. Ποιος πληρωνει σε αυτην την περιπτωση εργοδοτης ή ΙΚΑ ή και οι δυο και ποσα χρηματα?
Για τον πρώτο μήνα μισά μισά και οι 2 και μετά το ΙΚΑ μόνο όλα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από pavlaras1 Ε. Οταν παθεις ατυχημα εργαζεσε ή οχι και αν δεν εργαζεσαι τοτε μεχρι ποσες μερες μπορεις να παρεις αδεια?
Αναλόγως του συμβάντος περνάς επιτροπή απαλλαγών,
την πρώτη άδεια στην δίνει το νοσοκομείο,
μετά πας στο τοπικό ΙΚΑ της περιοχής σου ώστε ή να σου πει να πας ή να σου γράψει και άλλες μέρες , που μετά πρέπει να πάς να τις βεβαιώσει επιτροπή απαλλαγών κλείνοντας ραντεβού συνήθως σε ποιο κεντρικά ΙΚΑ ανα περιοχή.
Αρχικά δημιουργήθηκε από pavlaras1 Αυτα προς το παρον και οτι πιστευετε οτι πρεπει να υπωθει και δεν υπωθηκε μεχρι τωρα παρακαλω πειτε το.
Γιατι θελω να παρω το εργατικο ατυχημα αν γινεται ακομη και ας περασε σχεδον μια εβδομαδα μεχρι τωρα. Καλη τύχη ,υπομονή και ψάξτο!
pavlaras1
27/07/2006, 00:31
Μολις πριν απο λιγο τελειωσα μια συναντηση που ειχα με κατι φιλους και συμαθητες που τελειωσαν νομικοι και τωρα ασκουν το επαγγελμα του δικηγορου.
Την μονη λυση που μου εδωσαν ειναι οτι θα πρεπει να κανω μια αγωγη σε τρεις αναγωντες.
Ο ενας αναγων ειναι ο οδηγος του ταξι ο αλλος ειναι ο ιδιωκτητης του ταξι μιας και δεν ανοικει το ταξι στον ιδιο οδηγο και τελος στην ασφαλιστικη εταιρεια της "ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗΣ".
Μου ειπαν οτι οταν θα γινει η δικη και σε περιπου απο εναν χρονο μεχρι και δυο χρονια μπορει να φτασει.
Μπορω να ζητησω υλικες βλαβες, σωματικες βλαβες και ψυχικη οδυνη.
Ο δικηγορος ζηταει καμια 200αρια ευρω για να γινουν τα χαρτια και οι διαδιασιες πριν την δικη και αλλο ενα 20% απο τα χρηματα που θα εισπραξω μετα την δικη.
Στη δουλεια σημερα το απογευμα με απειλησαν οτι αν παρω αναρωτικη αδεια ή δηλωσω εργατικο ατυχημα θα με διωξουν τον αλλον μηνα.
Τωρα βρισκομαι σε ενα σημειο μπρος γκρεμος και πισω ρευμα.
Ακομη και να το αναφερω στην επιθεωρηση εργασιας οτι με απειλησαν θα μου δωσου παραταση για κανα 3 μηνο και μετα παλι θα πρεπει να ψαχνω για καινουργια δουλεια.
Η ζωη μου φαινεται λιγο πολυ ειναι μονο για τους πλουσιους και τους ευκαταστατους.
Εγω αυτην την στιγμη καθομαι και προσπαθω να δω τι λυση και τι ακρη μπορω να βγαλω με αυτα που μου συμβαινουν.
Εντωμεταξυ στην δουλεια θα επρεπε να δουλευω 160 ωρες τον μηνα και δουλευω πανω κατω περιπου 257 ωρες τον μηνα που δεν μου τις πληρωνουν αλλα ουτε μου τις δινουν.
Ολα αυτα μονο για 600 ευρω.
Τι ωραια που ειναι η ζωη !!!!
Τελος παντων ελπιζω αυριο η μερα να ειναι καλυτερη απο την σημερινη.
Καλη συνεχεια σε ολους.
Στείλε την επιθεώρηση εργασίας έτσι και αλλιώς στην εταιρεία σου....
...ακου εκεί αν πάρεις αναρωτική σε διώξαμε...
ας σε διώξουνε να πάρεις και αποζημίωση, να τους ρίξεις και την καταγγελία, να ψάχνεις και όσο έχεις αναρωτικη άλλη δουλειά...:rolleyes:
ρε!!! όλα τα λαμόγια πατάνε σε αυτούς που τα ανέχονται και σε αυτούς που καλιεργούν αυτό το σύστημα!!!όσο εμείς τους καταργούμε τα σχέδια τόσο συνολικά μειώνεται η λαμογιά!
ΚΡΗΤΙΚΟΣ
27/07/2006, 12:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tropeas
Στείλε την επιθεώρηση εργασίας έτσι και αλλιώς στην εταιρεία σου....
...ακου εκεί αν πάρεις αναρωτική σε διώξαμε...
ας σε διώξουνε να πάρεις και αποζημίωση, να τους ρίξεις και την καταγγελία, να ψάχνεις και όσο έχεις αναρωτικη άλλη δουλειά...:rolleyes:
ρε!!! όλα τα λαμόγια πατάνε σε αυτούς που τα ανέχονται και σε αυτούς που καλιεργούν αυτό το σύστημα!!!όσο εμείς τους καταργούμε τα σχέδια τόσο συνολικά μειώνεται η λαμογιά!
+100000000
Εργατικο ατυχημα ειναι και δικαιουσαι αναρρωτικη αδεια μετ'αποδοχων (νομιζω)
Επισης γαι οσους δεν το ξερουν εργατικο ατυχημα θεωρειται και οτιδηποτε συμβει πηγαινοντας στη δουλεια η φευγοντας απο αυτην...
H.A.Balafoutre
27/07/2006, 14:53
Η περίπτωσή σου είναι αρκετά σοβαρή και πολύ περίπλοκη.
ΠΑΝΕ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΩΡΑ. Οι φίλοι σου θα πρέπει να σε βοηθήσουν σε αυτό το θέμα. Αν σπουδάζουν ή αν είναι δικηγόροι και σε ξέρουν θα πρέπει να σε βοηθήσουν και χωρίς αμοιβή.
ΑΛΛΑ. Έτσι όπως την περιγράφεις την κατάσταση, ακόμη και για δικηγόρο, τον καλύτερο και τζάμπα, θα είναι δύσκολο να βγάλει άκρη. Και φυσικά θα πάρει πολύ καιρό μέχρι να δικαιοθείς.
Θέλει προσεκτικά βήματα και πολύ υπομονή. Η βοήθεια που πρέπει να έχεις για την περίπτωσή σου απαιτεί απόλυτη γνώση της νομοθεσίας. Και εμπλέκονται πολλοί νόμοι. Το περιστατικό σου αυτό, ξεπερνάει την "συμβουλή" που μπορούμε να σου δόσουμε εμείς εδώ στο forum αυτό. Σίγουρα όμως θέλουμε να μάθουμε τι έκβαση θα έχει η υπόθεσή σου.
Κουράγιο.
pavlaras1
27/07/2006, 19:06
Μεσα στον τελευταιο χρονο αλλαξα 3 δουλειες για διαφορους τετοιους λογους.
Δεν εχω την ψυχικη δυναμη και την οικονομικη ανεση να αλλαζω δουλειες τοσο ευκολα και τοσο γρηγορα.
Μιλησα με τους γονεις μου και μου ειπαν να μην κανω καταγγελεια και καμια κινηση εναντιων της εταιρειας που εργαζομαι μιας και δεν θα με βοηθησουν αν χρειαστω οικονομικη βοηθεια.
Αρα θα πρεπει να τα υποστω για λιγο καιρο ακομη μεχρι να μαζεψω καποια χρηματα πρωτου κανω καμια κινηση.
Οι "φιλοι" μου εχουν μια νοοτροπια οτι αλλο η φιλια και αλλο η δουλεια με αποτελεσμα να μου κοστολογουν κανονικα τις υπηρεσιες τους και δεν δεχονται να μου κανουν εκπτωσει ή ακομη και δωρεαν να με βοηθησουν στη δικη.
Μου φαινεται οτι ηδη επαιξα και εχασα.
Ολα καθησαν στραβα απο την αρχη και τωρα δεν το σωζει τιποτα.
Θα καθησω να τα ξανα σκεφτω ολα απο την αρχη μπας και βρω καμια χρυση τομη σε ολη αυτην την ιστορια.
Ξεκινησα και ψαχνω για δουλεια μεταξυ πλακας και σοβαρου και βρηκα μια σημερα η οποια και αυτη μου τα λεει λιγο πολυ τα ιδια οτι δεν εχω σταθερο ωραριο και μπορει να χρειαζεται να δουλεψω οποτε με χρειαζονται και ας εχω σχολασει.
Οτι οι υπερωριες δεν θα πληρωνονται αλλα ουτε θα εχει μπονους παραγωγικοτητας ή αποδοσης για τουλαχιστον τον πρωτο χρονο.
Αυτο το τελευταιο πρεπει να εγινε τις μοδας γιατι τελευταια φορα μου το ειχαν πει το ιδιο πραγμα και σε αλλη μια εταιρεια που ημουν πριν 2 μηνες.
Τα λεφτα που θα περνω καθε μηνα θα ειναι 600€.
Οπως στην ηδη υπαρχουσα που ειμαι και τωρα.
Πηγα προχθες το μηχανακι μου στο σερβις για να μου βγαλουν το ακριβες κοστολογιο για τις ζημιες και ακομη δεν το εχουν καν κοιταξει.
Το μονο που μου λενε ειναι οτι θα βγει περιπου στα 500 - 1000€.
Αντε να δω ποτε θα το κοιταξουν πραγματικα.
Αυτα προς στιγμην τα υπολοιπα αυριο.
Καλη συνεχεια και να προσεχετε.
Καταρχήν περαστικά και σιδερένιος από δω και πέρα. Άτυχος σε πολλά πράγματα (ατύχημα, ζημιά μηχανής, πρόβλημα με τη δουλειά) αλλά μέσα στην ατυχία τυχερός που απέφυγες τα χειρότερα... Πάνω από όλα είναι η υγεία, μετά οι δουλειές, τα λεφτά και τα υλικά αγαθά. Καταλαβαίνω πως στην κατάσταση που είσαι είναι μικρή παρηγοριά αυτό αλλά κάποιοι ήταν ακόμα πιο άτυχοι...
Όπως φαίνεται η περίπτωση σου είναι δύσκολη και θα χρειαστείς δικηγόρο. Κάτι είναι που έχεις γνωστούς, αν και θα μπορούσαν να σου κάνουν κάποια έκπτωση, τουλάχιστο να μη δεχτούν προκαταβολή. Τι πάει να πει άλλο φιλία άλλο δουλειές, για τα εύκολα μόνο είναι οι φίλοι; Οι καιροί είναι δύσκολοι όμως για όλους γι' αυτό αν μην είμαστε υπερβολικά αυστηροί. Τουλάχιστο φρόντισε να κάνεις τις απαραίτητες ενέργειες (δικηγόρος, επαφές με τροχαία, μαρτυρες, νοσοκομεία κλπ) ώστε κάποια στιγμή, έστω μεσοπρόθεσμα, να πάρεις αυτά που δικαιούσαι.
Με τη δουλειά είναι δύσκολα τα πράγματα, στον εργασιακό μεσαίωνα που ζούμε, δε θέλεις να τη χάσεις προφανώς αλλά από την άλλη κι εσύ λες ότι δεν είναι κάτι φοβερό που να μη μπορείς να βρεις κάτι ανάλογο, ειδικά αν είναι τόσο καθήκια που να μη σου πληρώνουν τις αναρωτικές άδειες και να σε απειλούν με απόλυση αν δεν πας στη δουλειά ενώ δεν είσαι ακόμα σε θέση. Μάλλον θα χρειαστείς νομικές συμβουλές και σε αυτό το θέμα, τουλάχιστο να μη χάσεις αυτά που δικαιούσαι από ΙΚΑ κλπ. Να κάνεις αγωγή κατά του εργοδότη σου δεν είναι εύκολο πράγμα, μη φτάσεις στα άκρα αλλά μην κάνεις ούτε τραγικές υποχωρήσεις. Προσπάθησε τουλάχιστο να κερδίσεις χρόνο να συνέλθεις και να ηρεμήσεις και βλέπεις τι είναι καλύτερο να κάνεις αργότερα.
Και πάλι περαστικά και κουράγιο.
Μην μπλέξεις με "φίλους" δικηγόρους ειδικά αν είναι νέοι στο επάγγελμα,
προσωπική συμβουλή και σύμφωνα με τα παραπάνω γραφώμενά σου...
αν θες δικηγόρο στείλε μου να σου δώσω πληροφορίες...
pavlaras1
01/08/2006, 00:47
Σημερα το πρωι πηγα και πηρα το μηχανακι μου απο το σερβις και φυσικα οχι επισκευασμενη.
Την ειχα παει την Τεταρτη 26 Ιουλιου 2006 στο σερβις του "ΜΕΡΜΕΤΣΑΚΗ" εδω στην Θεσσαλονικη για να του ριξουν μια ματια και να μου βγαλουν ενα κοστολογιο ωστε να ξερω τι λεφτα να ζητησω απο την ασφαλιστικη εταιρεια.
Μου ειχαν πει σε δεκα λεπτα θα σε τηλεφωνησουμε για να σου πουμε.
Απο τοτε τους καλουσα 3-4 φορες καθε μερα Τεταρτη,Πεμπτη,Παρασκευη και τιμες δεν ειχαν βγαλει.
Δευτερα τους ξανα περνω τηλεφωνο και μου λενε κλεισε και σε δεκα λεπτα θα σε τηλεφωνησουμε.
Περασαν 30 λεπτα και τους ξανα τηλεφωνησα.
Τους ρωταω τι εγινε βγαλατε τιμες?
Ρωταει ο Μενελαος την μανα του και λεει αυτη.
"Τι θελει αυτος και μας πρηζει συνεχεια?
Οποτε βγαλουμε τιμες θα τον τηλεφωνησουμε."
Εγω τα πηρα στο κρανιο.
Γιατι δεν μπορουν να με εχουν σε αναμονη τοσες μερες και να με λενε συνεχεια σε δεκα λεπτα και να μην με περνουν τηλεφωνο.
Αν δεν μπορουν για οποιοδηποτε λογο ας μου το πουν απο την αρχη να μην χανω χρονο και να με ταλαιπωρουν ετσι.
Επισης δεν μου αρεσει να μου μιλανε ετσι και να λενε οτι τους πρηζω ας ηταν αυτοι σωστοι στην δουλεια τους και να μου δινανε τις τιμες την Τεταρτη και να μην με εχουν να με ταλαιπωρουν τοσες μερες ετσι.
Επισης λεφτα θα παρουν και δεν θα μου το φτιαξουν τσαμπα.
Περνω και εγω ενα ταξι και παω και τους βρισκω και λεω στον Δημητρη φερε το μηχανακι γιατι το χρειαζομαι για την δουλεια μου και οποτε βγαλετε τιμες με ενημερωνετε και σας το ξανα φερνω για να το φτιαξετε.
Παει και μου φερνει το μηχανακι παει να βαλει μπρος και δεν περνει ουτε με μιζα ουτε με μανιβελα δεικτεις βενζινης μηδεν.
Μου λεει με την εξπρες σερβις δεν το ειχες φερει?
Οχι του λεω εγω ο ιδιος το εφερα και μαλιστα ειχε μισο τεποζιτο γεματο και το μηχανακι πηγαινε στον δρομο ασχετα αν εκανε μερικες ακαφτες ή μπουκοματα ή ειχε αρυθμιες.
Μου λεει και τι θελεις να μου πεις τωρα οτι στο χαλασαμε και απο πανω?
Οχι λεω δεν ειπα κατι τετοιο αλλα μου κανει εντυπωση που δεν ξεκιναει και να μην εχει βενζινη μεσα.
Μου λεει ηταν αδειο και δεν το θυμασαι και η μπαταρια επεσε επειδη δεν δουλευε τοσες μερες.
Εγω παντως το αφηνω και μια εβδομαδα και μετα παιρνει κανονικα μπρος ασε που δεν επερνε μπρος με την μανιβελα τι μπαταριες και χαζομαρες μου ελεγε οτι ναναι.
Εγω εχω την εντυπωση οτι αυτοι μπορει να το χρησιμοποιουσαν και για να κανουνε και τις δουλειες τους για εκει κοντα και να βολευτηκαν.
Μου λεει δεν μου αρεσει το υφακι σου και ο τροπος σου.
Μου αρεσει αντι να του την πω μου την ελεγε και απο πανω.
Δεν κοιτανε που δεν κανουνε την δουλεια τους μου φερονται και ασχημα.
Μου λεει για να βγαλω τις τιμες θελω μια ωρα εως και μια μερα.
Λεω και εγω απο μεσα μου σιγα μην θελει και μια εβδομαδα.
Παω και εγω στην "ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ" απο περιεργεια για να δω τι θα μου πουνε και εκει μπας και εχουν δικιο οι αλλοι και εγω τους παρεξηγησα.
Τους ειπα θελω να δειτε το μηχανακι μου και να μου πειτε τι θα κοστισει.
Αμεσως πατερας και γιος περνουν χαρτι και μολυβι σημειωνουν οτι εχει προβλημα και θελει αλλαγμα.
Μεσα σε δεκαπεντε λεπτα μου ειχαν εκτυπωση με κωδικο περιγραφη και τιμη χωρις φπα και τιμη με φπα αναλυτικα για το καθε τι.
Τους ρωτησα σε ποσες μερες μπορουν να το εχουν ετοιμο και μου απαντησαν το πολυ σε μια εβδομαδα αν θα φερουν τα ανταλακτικα απο εξω αν τα φερουν απο Αθηνα σε 3 μερες και αν τα εχουν εδω σε μια με δυο μερες.
Με περνουν τηλεφωνο μετα απο λιγο απο το "ΜΕΡΕΜΕΤΣΑΚΗ" και μου λενε οι τιμες ειναι ετοιμες.
Α. Επρεπε να γινει ολο αυτο το σκηνικο για να μαθω τις τιμες?
Β. Τι χρειαζετε για να γινει η δουλεια σου να μαλωνεις καθε φορα?
Πηγα απο εκει οι τιμες για τα ιδια πραγματα ηταν ολιγοντι τσιμπιμενες και εκει που ηταν κατα πολυ ανεβασμενα ηταν στα εργατικα ειχαν διπλασια τιμη και χωρις Φ.Π.Α.
Για ποιον λογο να το παω σε αυτον για σερβις και να πληρωνω τοσα λεφτα παραπανω χωρις λογο αφου υπαρχει αλλος με λιγοτερα χρηματα μου κανει την ιδια δουλεια?
Α! Δεν σας ειπα και το καλυτερο τον λεω αν στο αφησω σε ποσο καιρο θα ειναι ετοιμο μου λεει απο τον Σεπτεμβριο και μετα.
Ποιος ο λογος μετα να ξανα συνεργαστω μαζι του.
Οτι ειναι ανευθυνοι, οτι δεν τακτικοι στις δουλειες τους, οτι ειναι λιγο χυμα γενικα, οτι την εχουν λιγο δει οτι ειναι το κεντρο του κοσμου?
Μιας και γυρισε και μου ειπε ο Δημητρης σε μια συζητηση που καναμε οτι οπου και να το πας στο τελος σε εμας θα το φερουν.
Δηλαδη αλλοι καλη μηχανικοι δεν υπαρχουν μονο αυτοι ειναι και μετα εσπασε το καλουπι?
Πως την εχουν δει καποιοι?
Δεν αρνουμαι οτι δεν κανουν καλη δουλεια αλλα ας μην την βλεπουν και ετσι σαν να ειναι οι κυριαρχοι του συμπαντος.
Αν και πριν απο ενα μηνα που το πηγα μου κανανε προχειρο δουλεια και μου βαλανε να πληρωσω για ενα σερβις 180€ που θεωρω οτι ειναι πολλα τα λεφτα απο την στιγμη που μου αλλαξαν 3 πλαστικα που κανανε συνολο 60€ και απο ενα μπουζι δεν χρειαζοταν να αλλαχτει και μου προσθεσαν λιγα υγρα στο ψυγειο.
Η ζημια που εχω παθει στο μηχανακι τελικα ανερχεται στα 1000€ χωρις να προσθεσω κρανος και ενδυμασια που θα μου βγουν αλλα 300-500€.
Ξερει κανεις το επικουρικο ταμειο μεχρι ποσα χρηματα καλυπτει αμεσα?
Υπαρχει καμια σελιδα στο Ιντερνετ για λεπτομερειες?
Φιλε χρειαζεσαι αλλαγη δουλειας,φιλων,συνεργειου και νοοτροπιας
μην πεφτεις θυμα.Ταριφας,φορτηγατζης και ασφαλιστικη ειναι χαμενοι απο χερι στα δικαστηρια κυνηγα το δικιο σου και σε 2 χρονια θα το βρεις.Το μονο πραγματικο σου προβλημα ειναι το κλεισιμο της Αργοναυτικης, Προσεξτε γιατι και η Ιντεραμερικαν 99% δεν καλυπτη κλοπη στο εξωτερικο
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΕΣ; Στην Ελλαδα;
Σημερα εληξε και η δικη μου ασφαλεια και ψαχνω και εγω.Διαβασα ποσα ποστ αλλα δεν κατεληξα σε κατι και λεω δεν μπαινω στα site των ασφαλιστικων εταιρειων να δω τιμες;
Μετα απο διωρο οχι τιμες δεν βρηκα αλλα σχεδον ολες οι εταιρειες δεν αναφερουν καν οτι ασφαλιζουν και μηχανες!!Σκαφη αναφερουν οι περισσοτερες για να φανταστειτε,μερικες ακομα και αεροπλανα,τανκερ κτλ αλλα για μηχανη καναδυο ηταν!
Βγαλτε συμπερασμα....
Παρτε τον τιτλο του topic-λιγο αλλαγμενο-"ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ" και καντε search στο google.Θα σας βγαλει 500 αποτελεσματα.Αν βαλετε -"ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ" θα βγαλει 70.000...
Βγαλτε συμπερασμα παλι....
Δυστυχως αυτο δειχνει την αντιμετωπιση των εταιρειων για μενα οσον αφορα τις μηχανες και μετα λεμε γιατι δεν αποζημιωνουν κτλ