Σύνδεση

View Full Version : ΙΑΒΕΡΗΣ & ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ...

ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ
24/07/2006, 10:58
ενα τεραστιο ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!!!!!!!!

εχτες περνωντας απο τα διοδια της αττικης οδου μου εδωσαν ενα βιβλιαρακι. πηγενωντας σπιτι ανοιξα να το διαβασω και εμεινα με ανοικτο το στομα. το βιβλιαρακι το εχει γραψει ο ιαβερης και με απλα κατανοιτα λογια για τον πιο αμορφοτο του δηνει να καταλαβει θεματα οδηκης ασφαλειας. μεχρη την μεση διαβασα αλλα εντιποσιαστηκα. δεν εχω ξαναδη καποιο εντυπο τοσο κατατοπστηκο δια τον απλο πολητη να μοιραζετε αφηλοκερδος.μπορει με αυτον τον τροπο ο ιαβερης και η αττικη οδος να διαφημηζονται... εμενα δεν μου κεγετε καρφι αν το κανουν για διαφημηστηκους λογους εγω λεω ΜΠΡΑΒΟ γιατι με αυτο το εντιπο θα σωθουν ζωες αρκη ο κοσμος να το διαβασει και να καταλαβη. βασικα να καταλαβη το ποιοι ενδιαφερονται για την ζωη τους και ποιοι για την τσεπη τους.....

Electra
24/07/2006, 11:46
Ναι, κι εγώ το προμηθεύτηκα χθες περνώτας τα διόδια της Αττικής Οδού. Τα έχει όντως γράψει (και ζωγραφίσει :p ) όλα απλά και κατανοητά για τον οποιονδήποτε, με μεγάλη δόση αλήθειας.

Το φυλλάδιο άλλωστε είναι δωρεάν, οπότε ας διαφημιστούν, δε μας νοιάζει. Το θέμα είναι να λέει σωστά πράγματα!

:beer:

tsiros_temp
24/07/2006, 11:48
σκανάρισμα/φωτογραφία και πόστ!

έλα! έλα! :smilea: :beer:

Innersense
24/07/2006, 11:48
Μήπως λες αυτό; (http://rapidshare.de/files/26815950/iaberis_asfalis_odigisi.pdf.html)

Οι αξιόλογες προσπάθειες πρέπει να προωθούνται πιστεύω...

Αν και αναφέρεται κατά κύριο λόγο σε αυτοκίνητα είναι σαφές ότι πολλές συμβουλές αφορούν εξίσου οδηγούς – αναβάτες.

gcrook
24/07/2006, 11:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από Innersense
Μήπως λες αυτό; (http://rapidshare.de/files/26815950/iaberis_asfalis_odigisi.pdf.html)

Οι αξιόλογες προσπάθειες πρέπει να προωθούνται πιστεύω...

Αν και αναφέρεται κατά κύριο λόγο σε αυτοκίνητα είναι σαφές ότι πολλές συμβουλές αφορούν εξίσου οδηγούς – αναβάτες. :a10: :a18:

tsiros_temp
24/07/2006, 12:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από Innersense

:beer: :a10: :a013:

AFTER
24/07/2006, 13:07
Ο Ιαβερης εχει δειξει οτι αγαπα τους 2 τροχους, και οτι ειναι ο μονος επωνυμος που εχει να αντιπαραθεσει σωστες και αληθινες πρωτασεις για την λυση του προβληματος ''Ελληνας οδηγος''.

Ειναι και ο πρωτος που ειπε δημοσια ''Δεν φται η υψηλη ταχυτητα για τα ατυχηματα''

periklisk
24/07/2006, 13:17
γαμώ!:beer:

oulas
24/07/2006, 13:17
Καλο φενεται, θα κατσω μετα το φαι να το διαβασω:wave2:

oulas
24/07/2006, 13:18
Ο Ιαβερης

Παιδια, ποιος ειναι ο Ο Ιαβερης ?

H.A.Balafoutre
24/07/2006, 13:38
Σωστός. Μπράβο.

byron
24/07/2006, 13:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από AFTER
Ο Ιαβερης εχει δειξει οτι αγαπα τους 2 τροχους, και οτι ειναι ο μονος επωνυμος που εχει να αντιπαραθεσει σωστες και αληθινες πρωτασεις για την λυση του προβληματος ''Ελληνας οδηγος''.

Ειναι και ο πρωτος που ειπε δημοσια ''Δεν φται η υψηλη ταχυτητα για τα ατυχηματα''

Είχε προηγηθεί αρκετά χρόνια πριν ο Κώστας Καβαθάς, με τα άρθρα του στους 4τροχούς.
Μια σειρά άρθρων του για τον ¨Πραγματικό Οδηγό¨και τον ¨χρήστη¨, ήταν μοναδικά.

+ στον Ιαβέρη, που φωνάζει για τα κακώς κείμενα του Ελληνικού κράτους που κοστίζουν τόσες άδικα χαμένες ζωές.

tsiros_temp
24/07/2006, 13:51
Για μια στιγμή...:sick:

...

Που είπατε ότι τα μοιράζουν αυτά; Στην Αττική οδό;:look:

Μέγα λάθος:( . Ο ελληνάρας θα αρχίσει να το διαβάζει την ώρα που οδηγάει...:a31: Και δε βλέπω στο εξώφυλλο να γράφει με τεράστια γράμματα "ΜΗΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΤΑΝ ΟΔΗΓΕΙΤΕ".

gcrook
24/07/2006, 13:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από tsiros_temp

...

Μέγα λάθος:( . Ο ελληνάρας θα αρχίσει να το διαβάζει την ώρα που οδηγάει...:a31: Και δε βλέπω στο εξώφυλλο να γράφει με τεράστια γράμματα "ΜΗΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΤΑΝ ΟΔΗΓΕΙΤΕ".

:rotflmao:
Ε ενταξει ας μην ειμαστε υπερβολικοι τωρα.
Δηλαδη που να τα μοιραζουν στις καφετεριες;

tsiros_temp
24/07/2006, 14:12
Και μια παρατήρηση, για άλλους ασήμαντη, για μένα σημαντική.

σ.14:

(...)περίπου 70χαώ η οποία πολλαπλασιαζόμενη με τα 80 περίπου κιλά του δημιούργησε μιά ορμή 70χ80=5600 κιλών, δηλαδή 5 1/2 τόνων!(...)

σ.29:

(...)νόμος της ορμής
(...) 80kgr*30km/h = 2.400 κιλά(...)

Συγνώμη κι'όλας δηλαδή, αλλά... αν θέλει κάποιος να χρησιμοποιήσει μαθηματικούς τύπους, έννοιες της φυσικής και μονάδες μέτρησης να το κάνει σωστά ή να μην το κάνει καθόλου.

1.
70χλμ/ώρα * 80κιλά μας κάνει 5600 χλμ*κιλα/ώρα. Όχι κιλά.

2.
Ορμή δε δημιουργείται ούτε καταστρέφεται ούτε κάτι τέτοιο. Ορμή είναι ένα μετρήσιμο μέγεθος όπως το ύψος και η ταχύτητα.

3.
"Νόμος της ορμής" είναι δικό του δημιούργημα, άνευ περιεχομένου. Δεν νοείται "νόμος της ορμής". Τα kgr*km/h πως γίναν κιλά, πάλι;

Αν θέλει να μας πείσει με επιστημονικό τρόπο για τα επιχειρήματά του, θα πρέπει να το κάνει σωστά. Σε μένα, που μελετάω φυσική για προσωπική ευχαρίστηση (στο πανεπιστήμιο φυσική[i] δε μας μαθαίνουν.[i]Αντιγραφή, το συζητάω...), αυτός που τα γράφει αυτά χάνει τρελά σε αξιοπιστία και "μεταδοτικότητα". Για τους υπόλοιπους, που το "kgr*km/h = kgr" δεν τους προκαλεί αναγούλα, δυο πράματα θα πω. Μία πικρία και μια συμβουλή: 1) μα καλά, τίποτα δε σας έμεινε από το σχολείο; 2) Μελετήστε φυσική. Θα μάθετε το γιατί και πως λειτουργούν τα πάντα τριγύρω σας.

Όσο για τον Ιαβέρη... αιτιολογήσεις όπως "πρέπει να τα εκλαϊκεύσει για να τα κατανοήσει το ευρύ κοινό" δεν πιάνουν τόπο γιατί, εκτώς του ότι υπαινίσσονται ότι το "ευρύ κοινό" είναι ανίκανο να κατανοήσει την απλούστατη έννοια της "ορμής", είναι το λιγότερο ανακριβείς, αν όχι επικίνδυνες. Επικίνδυνες διότι αυτά που μαθαίνεις είναι στεγνά ψευδοεπιστημονικά και λάθος. Δεν πάω να προβάλω τον εαυτό μου ως "επιστήμονα". Όπως ο Ιαβέρης σας χτυπάει το καμπανάκι για να προσέχετε στο δρόμο, έτσι και γώ, με τον τσίρικο χαζό τρόπο μου, σας χτυπάω το καμπανάκι να προσέχετε τι σας λέει ο οποιοσδήποτε.

Για τελευταία φορά: Δεν επιτίθεμαι.

tsiros_temp
24/07/2006, 14:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Ε ενταξει ας μην ειμαστε υπερβολικοι τωρα.
Δηλαδη που να τα μοιραζουν στις καφετεριες;

Δε ξέρω που, αλλά να δίνεις υλικό προς ανάγνωση σε έλληνα οδηγό την ώρα που οδηγάει είναι σα να κουνάς μια σακούλα πίτες γύρο μπροστά από λυσσασμένο αλβανό.

tsiros_temp
24/07/2006, 14:22
Ακόμα, μια ανακρίβεια.

σ.39 τελευταίο σκίτσο.

Με ταχύτητα οχήματος 40χαώ, ο αερόσακος έχει ανοίξει πλήρως και βρίσκεται στη διαδικασία του αργού ξεφουσκώματος, πριν καν ο άνθρωπος φτάσει σε αυτόν. τουλάχιστο σε όσα βίντεο έχω δει, έτσι γίνεται... Τί νομίζατε; Ότι ο αερόσακος ανοίγει την ώρα που πλησιάζετε στο τιμόνι; απαπαπαπα... Αυτό θα τσάκιζε τον αυχένα άσχετα αν φοράς ζώνη η όχι.

μέχρι ταχύτητες <50χαώ, οδηγός με συνείδηση (όχι κούκλα), και ζώνη, ο οδηγός δε φτάνει καν τον αερόσακο.

byron
24/07/2006, 14:48
είναι στεγνά ψευδοεπιστημονικά και λάθος. Δεν πάω να προβάλω τον εαυτό μου ως "επιστήμονα". Όπως ο Ιαβέρης σας χτυπάει το καμπανάκι για να προσέχετε στο δρόμο, έτσι και γώ, με τον τσίρικο χαζό τρόπο μου, σας χτυπάω το καμπανάκι να προσέχετε τι σας λέει ο οποιοσδήποτε.

Για τελευταία φορά: Δεν επιτίθεμαι.

O Ιαβέρης δεν είναι φυσικός ούτε ψευδοεπιστήμονας. Είναι οδηγός αγώνων με χρόνια εμπειρία, στην ασφαλή οδήγηση.
Δεν καταλαβαίνω που βρίσκεις το λάθος σε αυτά που λέει. Οκ είχε κάνει κοπάνα στο μάθημα της φυσικής και δεν θυμάται τον τύπο της ορμής.
Το νόημα δεν είναι λάθος. Δλδ αν φάς την πεθερά σου στο κεφάλι, και σε στείλει στον άλλο κόσμο, αυτό που θα αναρωτηθείς την ώρα που θα ανεβαίνεις, είναι τι μαλάκας ήταν ο Ιαβέρης που λανθασμένα μου έλεγε για 5500 αλλά σωστα μου έλεγε να την ΔΕΝΩ την πεθερά στο πίσω κάθισμα, ή αν ο tsiros καλά τα έλεγε για τα 2500 (που αρκούν να σε στείλουν σε τόπο χλοερό)?

Η προσπάθεια του Ιαβέρη είναι αξιοθάυμαστη, γιατί προσπαθεί να κάνει κάτι, αντί να απορρίπτει τους πάντες και τα πάντα, χωρίς να αντιπροτείνει τίποτα, όπως είναι η προσφιλής μας συνήθεια σ΄αυτήν την χώρα.

Τώρα στο αν πρέπει να αναγράφεται με μεγάλα γράμματα, ότι το παρόν έντυπο δεν πρέπει να το διαβάζει κάποιος την ώρα που οδηγεί, ......έλεος.

Όχι δεν επιτίθεσαι. Τα ισοπεδώνεις και χάνεις το νόημα.

oulas
24/07/2006, 14:54
Όχι δεν επιτίθεσαι. Τα ισοπεδώνεις και χάνεις το νόημα. :a18:

tsiros_temp
24/07/2006, 14:55
Μακάρι να καταλαβαίνατε το 1/10 από αυτά που γράφω. Τότε ίσως να μην αλληλοχειροκροτιόσασταν που μου την είπατε ότι τα ισοπεδώνω όλα.

woe is us.

sniper
24/07/2006, 14:59
Μακάρι να καταλαβαίνατε το 1/10 από αυτά που γράφω. Τότε ίσως να μην αλληλοχειροκροτιόσασταν που μου την είπατε ότι τα ισοπεδώνω όλα.

woe is us.

Γράφτα πιο κατανοητά τότε για μας που δεν είμαστε και τόσο διαυγείς στην σκέψη....

tsiros_temp
24/07/2006, 15:01
KALA TA LEEI O IAVERHS GAMW THN GKLAVA SAS TH STRAVH KALA TA LEEI TO GKASMA POU EXETE SFINOMENO STO DOKSA PATRI RE GAMWTO POTE 8A TO KSHLWSETE KAI NA PARETE XAMPARI OTI DEN PAW NA TON BGALW SKARTO O TYPOS EINAI 100% SWSTOS STIS SUMBOULES TOU EIPA OTI KANEI LA8OS?!?!?! TO KERATO SAS TO TRAGIO MHN PAEI KAPOIOS NA SAS DIKSEI KATI POU 8A SAS KANEI NA KATALAVETE 2 PRAMATA PARAPERA APO AUTA POU SAS FOURNIZOUN OI ALLOI AMESWS ARXIZETE TA "EISAI ISWPEDOTIKOS/APOLYTOS" KAI BRAVO RE TOU THN EIPAME TOU TSIROU TOU MALAKA POU PAEI NA MAS BGALEI TON IAVERH SKARTO. EISTE HLI8IOI RE KAI GI'AUTO SKOTWNESTE RE STO DROMO AEI STO DIATANO PIA AAAAAAX HSUXASA

gcrook
24/07/2006, 15:07

Παει και αυτος.

tsiros_temp
24/07/2006, 15:12
ok. as ta paroume ena ena.

a)o iaverhs kala ta leei na prosexete.

ena auto. diafwnei kaneis? elpizw oxi.

b) h fusikh pou anaferei einai, to ligotero, anakrivhs. se auto de nomizw na uparxei diafwnia. ok? ok. Den paw na bgalw ws akyres tis symvoules tou, dh8en epeidh h fusikh tou einai skarth. Oxi. Kala ta leei. Alla h fusikh tou einai skarth.

Tipota ligotero tipota perissotero.

A, kai seis eiste ena tsourmo hli8ioi pou sa xaza epivravevete o enas th mpourda tou allou. mou 8umizete sto lukeio pou o enas evrize ena paidi kai oi alloi tou legane kai mpravo pou ton evrize... fusika eseis de me vrizete. ena paradeigma dinw.

Θάνος
24/07/2006, 15:22
KALA TA LEEI O IAVERHS GAMW THN GKLAVA SAS TH STRAVH KALA TA LEEI TO GKASMA POU EXETE SFINOMENO STO DOKSA PATRI RE GAMWTO POTE 8A TO KSHLWSETE KAI NA PARETE XAMPARI OTI DEN PAW NA TON BGALW SKARTO O TYPOS EINAI 100% SWSTOS STIS SUMBOULES TOU EIPA OTI KANEI LA8OS?!?!?! TO KERATO SAS TO TRAGIO MHN PAEI KAPOIOS NA SAS DIKSEI KATI POU 8A SAS KANEI NA KATALAVETE 2 PRAMATA PARAPERA APO AUTA POU SAS FOURNIZOUN OI ALLOI AMESWS ARXIZETE TA "EISAI ISWPEDOTIKOS/APOLYTOS" KAI BRAVO RE TOU THN EIPAME TOU TSIROU TOU MALAKA POU PAEI NA MAS BGALEI TON IAVERH SKARTO. EISTE HLI8IOI RE KAI GI'AUTO SKOTWNESTE RE STO DROMO AEI STO DIATANO PIA AAAAAAX HSUXASA

Τσίρο πουλάκι μου... σ'αρέσει το moto.gr;

sniper
24/07/2006, 15:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος
Τσίρο πουλάκι μου... σ'αρέσει το moto.gr;

είναι κάποια μορφής ψυχοθεραπεία....

Θέλει να τρώει ban και να αλλάζει nick φαίνεται......

Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου....

Θάνος
24/07/2006, 15:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
είναι κάποια μορφής ψυχοθεραπεία....

Θέλει να τρώει ban και να αλλάζει nick φαίνεται......

Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου....

Τελικά.. το πιιο σωστό που έχει γράψει ποτέ ο tsiros είναι το _temp.

George-3-
24/07/2006, 15:39
Aυτο το βιβλιαρακι εχει δωθει και παλαιοτερα ΣΙΓΟΥΡΑ! Δεν ξερω αν εχει ανανεωθει ή κατι τετοιο αλλα ημουν 13-14 οταν το προτοδιαβασα γιατι τοτε αρχισα να οδηγαω scooterακι και το θυμαμαι πολυ καλα γιατι ελεγε αυτο με την coca cola.

byron
24/07/2006, 15:48

..που σημαίνει????
Με το μπινελίκι που άκουσα, έχει κολλήσει η πως την είπαμε ....γκλάβα μου.

temp, temp, :sick: temporary perhaps?

woe is me!

sniper
24/07/2006, 15:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από srx6
..που σημαίνει????
Με το μπινελίκι που άκουσα, έχει κολλήσει η πως την είπαμε ....γκλάβα μου.

temp, temp, :sick: temporary perhaps?

woe is me!

O καιρός γαρ εγγύς

:smokin:

johnpan
24/07/2006, 15:54
Παιδιά, δείτε όμως λίγο και το δίκιο που έχει ο Τσίρος.

Δε ζητάμε από το Ιαβέρη να γίνει φυσικός, αλλά όταν γράφεις έντυπο και το μοιράζεις, καλό είναι να προσέχεις τι γράφεις.

Είναι ή δεν είναι ενοχλητικό να βλέπουμε διαφημίσεις και έντυπα με το γνωστό λάθος ''τελικό ε αντί για αι'' στα ρήματα? π.χ. ''Πού αναφέρομε" Δε βγάζει μάτι?

Και σε εμένα που έχω κάνει Φυσική στο σχολείο χτυπάει ΠΟΛΥ γελοίο το ροπή = κιλά.

Αφού αποφασίζει να γράψει έντυπο πρέπει να το επαληθεύσει. Οπως πρέπει όλα τα κείμενα να περνάνε από φιλόλογο, αν έχουν Φυσική γιατί να μη νοιαστεί ο Ιαβέρης να σιγουρέψει την Φυσική του?

Δε διαφωνούμε με το νόημα του εντυπου αλλά σίγουρα χάνει πολύ σε κύρος το έντυπο στα μάτια μου.

gcrook
24/07/2006, 15:54
:sad:

Παλι θα εχουμε καλοκαιρινα "επεισοδια".
Το'χει η εποχη φαινεται...

latris mixanis
24/07/2006, 15:56

:rotflmao: :rotflmao:

Θάνος
24/07/2006, 16:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από johnpan
Παιδιά, δείτε όμως λίγο και το δίκιο που έχει ο Τσίρος.

Δε ζητάμε από το Ιαβέρη να γίνει φυσικός, αλλά όταν γράφεις έντυπο και το μοιράζεις, καλό είναι να προσέχεις τι γράφεις.

Είναι ή δεν είναι ενοχλητικό να βλέπουμε διαφημίσεις και έντυπα με το γνωστό λάθος ''τελικό ε αντί για αι'' στα ρήματα? π.χ. ''Πού αναφέρομε" Δε βγάζει μάτι?

Και σε εμένα που έχω κάνει Φυσική στο σχολείο χτυπάει ΠΟΛΥ γελοίο το ροπή = κιλά.

Αφού αποφασίζει να γράψει έντυπο πρέπει να το επαληθεύσει. Οπως πρέπει όλα τα κείμενα να περνάνε από φιλόλογο, αν έχουν Φυσική γιατί να μη νοιαστεί ο Ιαβέρης να σιγουρέψει την Φυσική του?

Δε διαφωνούμε με το νόημα του εντυπου αλλά σίγουρα χάνει πολύ σε κύρος το έντυπο στα μάτια μου.

Την έχεις στα αίμα σου τη φυσική ρε συ johnpan...

Μήπως και τα ορθογραφικά στα οποία αναφέρθηκες σου φαίνονται και αυτά γελοία; γιατί η πλειοψηφία των ποστ που γράφονται εδώ μέσα είναι κραυγαλέα ανορθόγραφα.

Μήπως γίνατε απότομα ευαίσθητοι; Πέταξε μία μπαρούφα ο τσίρος που ούτως ή άλλως όλα του φταίνε.. μέχρι και η Γη που γυρίζει δηλαδή..

Εγώ λίγο που διάβασα το pdf, μια χαρά είδα να τα λέει ο άνθρωπος. Σκοπός είναι με απλά λόγια που μπορούν ΟΛΟΙ να καταλάβουν, να περάσει κάποια νοήματα. Αν έγραφε ορμή σε κιλά επί μέτρα ανά σεκόντ δεν θα προχωρούσε κανείς παρακάτω.

Χαλαρώστε λίγο δηλαδή γιατί μου φαινεται στο τέλος θα μας πάρουνε με τις ντομάτες.

tsiros_temp
24/07/2006, 17:49
Ναι, θα σας πάρουνε.

gcrook
24/07/2006, 17:50
με τις ντοματες...

Θάνος
24/07/2006, 18:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
με τις ντοματες...

:lol: :lol:

Θάνος
24/07/2006, 18:30
Ναι, θα σας πάρουνε.

Εσύ πού θα είσαι;

tsiros_temp
24/07/2006, 18:51
με τους ρίπτοντες τα ζαρζαβατικά :a38:

quintezz
24/07/2006, 19:36
[

Αν θέλει να μας πείσει με επιστημονικό τρόπο για τα επιχειρήματά του, θα πρέπει να το κάνει σωστά. Σε μένα, που μελετάω φυσική για προσωπική ευχαρίστηση (στο πανεπιστήμιο φυσική[i] δε μας μαθαίνουν.[i]Αντιγραφή, το συζητάω...), αυτός που τα γράφει αυτά χάνει τρελά σε αξιοπιστία και "μεταδοτικότητα". Για τους υπόλοιπους, που το "kgr*km/h = kgr" δεν τους προκαλεί αναγούλα, δυο πράματα θα πω. Μία πικρία και μια συμβουλή: 1) μα καλά, τίποτα δε σας έμεινε από το σχολείο; 2) Μελετήστε φυσική. Θα μάθετε το γιατί και πως λειτουργούν τα πάντα τριγύρω σας.

Όσο για τον Ιαβέρη... αιτιολογήσεις όπως "πρέπει να τα εκλαϊκεύσει για να τα κατανοήσει το ευρύ κοινό" δεν πιάνουν τόπο γιατί, εκτώς του ότι υπαινίσσονται ότι το "ευρύ κοινό" είναι ανίκανο να κατανοήσει την απλούστατη έννοια της "ορμής", είναι το λιγότερο ανακριβείς, αν όχι επικίνδυνες. Επικίνδυνες διότι αυτά που μαθαίνεις είναι στεγνά ψευδοεπιστημονικά και λάθος. Δεν πάω να προβάλω τον εαυτό μου ως "επιστήμονα". Όπως ο Ιαβέρης σας χτυπάει το καμπανάκι για να προσέχετε στο δρόμο, έτσι και γώ, με τον τσίρικο χαζό τρόπο μου, σας χτυπάω το καμπανάκι να προσέχετε τι σας λέει ο οποιοσδήποτε.

Για τελευταία φορά: Δεν επιτίθεμαι. [/B][/QUOTE]
:ZZZ: :uplate: :lol:
Μπορει ο ιαβερης να μην τα λεει σωστα αλλα και συ βλεπω εισαι χειροτερος:Η έννοια της ορμής
Η μελέτη του φαινομένου της κρούσης και η περιγραφή
του με τη βοήθεια κατάλληλα επινοημένων μεγεθών, απασχόλησε
τους επιστήμονες πολύ πριν από την εποχή του
Νεύτωνα. Το αποτέλεσμα ήταν να καταλήξουν, περί τα τέλη
του 17ου αιώνα, στην εισαγωγή ενός νέου φυσικού μεγέθους
που σήμερα χαρακτηρίζεται με το όνομα ορμή. Το ερώτημα
που προέκυπτε κάθε φορά που μελετούσαν μια σύγκρουση
ήταν: το φαινόμενο θα είναι άραγε πιο έντονο αν τα συγκρουόμενα
σώματα έχουν μεγάλη μάζα, ή μεγάλη ταχύτητα;
Η απάντηση στην οποία κατέληγαν και που σήμερα
και εμείς επιβεβαιώνουμε με την καθημερινή μας εμπειρία
ήταν πως το αποτέλεσμα της κρούσης επηρεάζεται
τόσο από τη μάζα, όσο και από την ταχύτητα των συγκρουόμενων
σωμάτων.
Έτσι ορίζουμε την ορμή p ενός σώματος ως το φυσικό
μέγεθος που η τιμή του εξαρτάται από τη μάζα m και την
ταχύτητα u του σώματος.

Η ορμη είναι διανυσματικό μέγεθος που ορίζεται απο την σχέση p=mXu. Μονάδα μέτρησης στο S.I (διεθνές σύστημα μονάδον) είναι το 1kgm/s στο παράδειγμα του ιαβέρη λοιπον αλλα και όπως εσυ αναφέρεις πολυγνωστη το μεγεθος δεν είναι 5600 αλλα: ΛΥΣΗ Μετατρέπουμε τις μονάδες μέτρησης στις αντιστηχες του S.I και έχουμε u=70km/h=70x1000m/3600s=20m/s Οπότε p=mxu=80x20=1600kg/s.
Οπότε θα σε χτυπήσουν 1600 κιλά σε ένα δευτερο. Αντε να ζήσεις εσύ. Μπράβο στον Ιαβέρη για την προσπάθεια του.:beer: :beer: :smokin:

quintezz
24/07/2006, 19:42
Στην προσπάθεια σου να μας βγάλεις όλους εδω μέσα μαλάκες
ευχαριστούμε, αλλα κάτσε και διαβασε περισσότερο φυσική (εξυπνε):wave2: :a029:

GeorgeFZR
24/07/2006, 19:52
pou einai to dentro kai pou to dasos eipame??

:rolleyes: :rolleyes:

auto to xoui pou exoume san laos,molis kanei kati kapoios na tou vroume to la8os kai to stravo mas pigenei polli pisw

anarotieme an o Kirios Iaveris parakolou8ouse auto to topic ti 8a ekane kai ti 8a skeftotan?

Mallon mia moutza 8a edine kai den 8a ksanasxoliotan:cry:

96 selides keimenou kai asxoloumaste me enan la8os typo fysikis

ileos:rotflmao: :rotflmao:

quintezz
24/07/2006, 19:58
:beer: συμφωνω απολυτα

Daffizx
24/07/2006, 20:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από GeorgeFZR
pou einai to dentro kai pou to dasos eipame??

:rolleyes: :rolleyes:

auto to xoui pou exoume san laos,molis kanei kati kapoios na tou vroume to la8os kai to stravo mas pigenei polli pisw

anarotieme an o Kirios Iaveris parakolou8ouse auto to topic ti 8a ekane kai ti 8a skeftotan?

Mallon mia moutza 8a edine kai den 8a ksanasxoliotan:cry:

96 selides keimenou kai asxoloumaste me enan la8os typo fysikis

ileos:rotflmao: :rotflmao:
-----------------------------------------------------------------------------------

:beer: :a18: :wave2:

Θάνος
24/07/2006, 20:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από quintezz
Η ορμη είναι διανυσματικό μέγεθος που ορίζεται απο την σχέση p=mXu. Μονάδα μέτρησης στο S.I (διεθνές σύστημα μονάδον) είναι το 1kgm/s στο παράδειγμα του ιαβέρη λοιπον αλλα και όπως εσυ αναφέρεις πολυγνωστη το μεγεθος δεν είναι 5600 αλλα: ΛΥΣΗ Μετατρέπουμε τις μονάδες μέτρησης στις αντιστηχες του S.I και έχουμε u=70km/h=70x1000m/3600s=20m/s Οπότε p=mxu=80x20=1600kg/s.
Οπότε θα σε χτυπήσουν 1600 κιλά σε ένα δευτερο. Αντε να ζήσεις εσύ. Μπράβο στον Ιαβέρη για την προσπάθεια του.:beer: :beer: :smokin:

Το χιλιόμετρο είναι ήδη στο S.I. Κόβοντας το πολλαπλάσιο kilo δεν αλλάζεις σύστημα, όσο για την ώρα, μπορεί να μην είναι στο S.I., αλλά μπορεί να χρησιμοποιείται αν κρίνεται απαραίτητο.

Οι μονάδες μια χαρά είναι τη στιγμή μάλιστα που είναι όλες γραμμένες αναλυτικά. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις μονάδες που θα χρησιμοποιήσεις εκτός και αν θέλεις να κάνεις πράξεις με αυτές. Έτσι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο να γράψεις kgr.km/h.

Έβαλες και μερικά ιστορικά που δεν καταλαβαίνω γιατί έκατσες και τα έψαξες... έκανες και κάμποσες πράξεις που μέχρι να τις ολοκληρώσεις έφαγες κάπου τα μέτρα. Δεν θα σε χτυπήσουν 1600 κιλά σε ένα δεύτερο, θα σε χτυπήσουν 1600 κιλά που κινούνται με ταχύτητα 1 μέτρο το δευτερόλεπτο, το οποίο είναι το ίδιο με το να πεις ότι θα σε χτυπήσουν 5600 κιλά που κινούνται με ταχύτητα 1 χιλιόμετρο την ώρα ή 1.6 kgr με ταχύτητα 1 χιλιόμετρο το δευτερόλεπτο... Πώς αντιλαμβάνεσαι καλύτερα το αποτέλεσμα της κρούσης;

Εντέλει μετά από όλα αυτά, νομίζω λες ακριβώς τα ίδια με τον τσίρο τον οποίο και κοροϊδεύεις...

Κατά τα άλλα συμφωνώ με τον GeorgeFZR ότι την έχουμε τη μούντζα στο τσεπάκι. :smokin:

oulas
24/07/2006, 23:01
Το συμπερασμα που πρεπει να βγαλουμε απο το συγκεκριμενο thread, ειναι οτι 3 διαφορετικα ατομα εχουν 3 διαφορετικες απαντησεις για ενα μαμημενο τυπο. Αρα η ελληνικη παιδεια ειναι για τα...:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Οκ, πλακα κανω:wave2:

tsiros_temp
24/07/2006, 23:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από quintezz
p=mxu=80x20=1600kg/s

...

Στην προσπάθεια σου να μας βγάλεις όλους εδω μέσα μαλάκες
ευχαριστούμε, αλλα κάτσε και διαβασε περισσότερο φυσική (εξυπνε):wave2: :a029:

p=mxu= ( kg*m/s ) = 1600 kg/s.

τα kg*m/s γίναν kg/s
γαμάτη φυσική...

να διαβάσω περισσότερη φυσική; και να καταντήσω σαν εσένα;

πριτς!

tsiros_temp
24/07/2006, 23:10
ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΦΟΡΑ:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΥΜΦΩΝΩ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΔΙΑΦΩΝΩ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ.

πώς πρέπει να το εκφράσω δηλαδή για να γίνω αντιληπτός;

johnpan
25/07/2006, 00:38

Εγώ λίγο που διάβασα το pdf, μια χαρά είδα να τα λέει ο άνθρωπος.

Οκ, είπαμε σε αυτό συμφωνούμε ρε Θάνο, πάλι τα ίδια θα γράφουμε? :beer:

Για διάβασέ το τώρα και ΠΟΛΥ! Γιατί εμένα εκεί που γράφει ότι "όλοι οι κορυφαίοι έλληνες οδηγοί όπως ΙΑΒΕΡΗΣ, ...." :a4: :a20: :a18: :a25:

και βάζει ΠΡΩΤΟ το όνομά του, που δεν είναι ούτε καν αλφαβητικά -ώστε να δικαιολογείται - πρώτο, με ξενερώνει τρελλά.

Και παρακάτω το ξανακάνει, και βάζει και το γιο του εκτός του εαυτού του, πάλι πρώτους και τους δυο τους, ενώ Βωβός (με Βήτα) είναι τελευταίος, ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει, ε αυτό είναι λίγο Βλαχιά έτσι?

Για να τον παραδεχτώ θα περίμενα να μην βάλει καν το όνομά του, αυτός όμως προχωράει περισσότερο, αφού βάζει και ξαναβάζει κομμάτια από άρθρα του από αγωνιστικές εμπειρίες χωρίς ίχνος φειδού, λες και μας μοίρασε αυτοβιογραφία του. Καλή η προσπάθεια αλλά θα μπορούσε να υπήρχε μόνο το πρώτο μέρος, και τα δύο υπόλοιπα να τα κάνει βιβλίο ή να τα δώσει στα εγγονάκια του (βλέπε διαφήμιση Παππούς Πιλότος...)

Πολλοί μεγαλύτεροι (=ανώτεροι) οδηγοί-μάγοι είναι μακράν πιο σεμνοί από αυτόν. Μη τον θεοποιούμε κιόλας έτσι? Ειπαμε καλή και χρήσιμη η προσπάθεια αλλά η αυτοπροβολή βγάζει μάτι. :eyepop:

Εγώ πάντως -προς υπεράσπισή μου- θα το δώσω στους δικούς μου ανθρώπους και γνωστούς να το διαβάσουν ώστε να ξυπνήσουν λίγο.

Θάνος
25/07/2006, 01:13
Οκ, είπαμε σε αυτό συμφωνούμε ρε Θάνο, πάλι τα ίδια θα γράφουμε? :beer:

Για διάβασέ το τώρα και ΠΟΛΥ! Γιατί εμένα εκεί που γράφει ότι "όλοι οι κορυφαίοι έλληνες οδηγοί όπως ΙΑΒΕΡΗΣ, ...." :a4: :a20: :a18: :a25:

και βάζει ΠΡΩΤΟ το όνομά του, που δεν είναι ούτε καν αλφαβητικά -ώστε να δικαιολογείται - πρώτο, με ξενερώνει τρελλά.

Και παρακάτω το ξανακάνει, και βάζει και το γιο του εκτός του εαυτού του, πάλι πρώτους και τους δυο τους, ενώ Βωβός (με Βήτα) είναι τελευταίος, ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει, ε αυτό είναι λίγο Βλαχιά έτσι?

Για να τον παραδεχτώ θα περίμενα να μην βάλει καν το όνομά του, αυτός όμως προχωράει περισσότερο, αφού βάζει και ξαναβάζει κομμάτια από άρθρα του από αγωνιστικές εμπειρίες χωρίς ίχνος φειδού, λες και μας μοίρασε αυτοβιογραφία του. Καλή η προσπάθεια αλλά θα μπορούσε να υπήρχε μόνο το πρώτο μέρος, και τα δύο υπόλοιπα να τα κάνει βιβλίο ή να τα δώσει στα εγγονάκια του (βλέπε διαφήμιση Παππούς Πιλότος...)

Πολλοί μεγαλύτεροι (=ανώτεροι) οδηγοί-μάγοι είναι μακράν πιο σεμνοί από αυτόν. Μη τον θεοποιούμε κιόλας έτσι? Ειπαμε καλή και χρήσιμη η προσπάθεια αλλά η αυτοπροβολή βγάζει μάτι. :eyepop:

Εγώ πάντως -προς υπεράσπισή μου- θα το δώσω στους δικούς μου ανθρώπους και γνωστούς να το διαβάσουν ώστε να ξυπνήσουν λίγο.

Γι'αυτό δεν θα πάμε ποτέ μπροστά...

Γιατί είμαστε γκρινιάρικος και μίζερος λαός... γιατί δεν μας αρέσει όταν κάποιος πάει να κάνει κάτι καλό, θα ψάξουμε να βρούμε τα ψεγάδια και τα στραβά του, αντί να πούμε ένα σκέτο μπράβο...

"Ωραία τα λέει, αλλά..."

"Δεν διαφωνώ, θα το δώσω και στους φίλους μου, αλλά..."

Τέλος πάντων... δεν ασχολούμαι άλλο...

tsiros_temp
25/07/2006, 01:40
Δε θα πάμε ποτέ μπροστά... επειδή αυτό που ακούμε, το κρίνουμε και μετά δεχόμαστε το κομμάτι αυτού, που είναι σωστό και απορρίπτουμε ή προσπαθούμε να διορθώσουμε το κομμάτι αυτού, που είναι λάθος;

Δηλαδή αν δεχόμαστε αυτά που μας λένε, χωρίς να κρίνουμε ποιό μέρος του είναι σωστό και ποιό λάθος, θα πάμε μπροστά;

Θάνος
25/07/2006, 01:48
Δε θα πάμε ποτέ μπροστά... επειδή αυτό που ακούμε, το κρίνουμε και μετά δεχόμαστε το κομμάτι αυτού, που είναι σωστό και απορρίπτουμε ή προσπαθούμε να διορθώσουμε το κομμάτι αυτού, που είναι λάθος;

Δηλαδή αν δεχόμαστε αυτά που μας λένε, χωρίς να κρίνουμε ποιό μέρος του είναι σωστό και ποιό λάθος, θα πάμε μπροστά;

Ρε συ τσίρο.. έχεις μία μόνιμη αντίδραση μέσα σου που δεν είναι και πολύ γόνιμη στη φάση αυτή, οπότε τι να κάτσω να σου πω τώρα.

Εν πάσει περιπτώσει λες κάτι που μπορεί ανάλογα την περίσταση να είναι και σωστό, αλλά πιο σωστό είναι να μπορείς να ζυγίζεις τα πράγματα και να λες και κανένα "δε γαμιέται"...

tsiros_temp
25/07/2006, 02:02
Εσύ πες "δε γαμιέται". Εγώ δε θα πω. Αν σε ενοχλεί αυτό, πες "δε γαμιέται".

Συν τοις άλλοις, το "δε γαμιέται" που προτείνεις εσύ, είναι παράφραση του "ωχ αδερφέ".

tsiros_temp
25/07/2006, 02:04
όπως είπα: αποδέχομαι το σωστό και απορρίπτω το λάθος. Εσύ απ'όσο κατάλαβα καταπίνεις τα πάντα. Και λες και "δε γαμιέται", σα να μην τρέχει τίποτα...

Θάνος
25/07/2006, 02:20
όπως είπα: αποδέχομαι το σωστό και απορρίπτω το λάθος. Εσύ απ'όσο κατάλαβα καταπίνεις τα πάντα. Και λες και "δε γαμιέται", σα να μην τρέχει τίποτα...

Whatever... :ZZZ:

odt
25/07/2006, 10:09
Παρακαλώ λίγο τους επιστήμονες του φόρουμ να ηρεμήσουν και να στραφούμε πάλι στο θέμα μας. Κατ'αρχήν δεν είναι σωστό να γ@μ@με τα ποστ των άλλων. Έχουμε καμιά δεκαριά μέλη που ξέρουν και δυο πράματα παραπάνω από όλους εμάς (βλέπε Γιαγιά Αρκούδα) που γράφουν μια στο τόσο για να μας ανοίγουν τα μάτια και εμείς τους γ@μ@με τα ποστ. Το θέμα δεν είναι αν ο Ιαβέρης έκανε λάθος στους υπολογισμούς ή αν τα σκίτσα του είναι ανακριβή. Βάλτε του χαμηλό βαθμό, αν αυτό σας πειράζει και να δώσει πάλι το Σεπτέμβριο. Το θέμα είναι πως αυτός ο άνθρωπος με τα τόσα χρόνια εμπειρίας στην οδήγηση, με όραμα και μυαλό, κάθεται και ασχολείται και καταναλώνει τον ελεύθερο χρόνο του για να γράψει ένα γαμωοδηγό, που γράφει μέσα τα αυτονόητα, αλλά ο κλασικός ο μαλάκας ο Έλληνας πρέπει να τα δει και ζωγραφιστά (πολλές φορές να τα πάθει κιόλας) για να τα καταλάβει. Λέει μέσα τόσα σημαντικά πράγματα, για τα λάθη στην κατασκευή των δρόμων (π.χ στους δρόμους που δεν έχουν κεντρικό διάζωμα ΔΕΝ πρέπει να υπάρχουν μπαριέρες γιατί σε περίπτωση που πάει να γίνει μετωπική θα πρέπει να μπορείς να το κόψεις δεξιά για τα χωράφια...) και αντί να συζητάμε γι' αυτό, αναρωτιώμαστε αν χάνει την αξιοπιστία του επειδή γράφει κάποια πράγματα εμπειρικά, ας μοιράζονταν κι άλλοι με αυτό τον τρόπο την εμπειρία τους με τον κόσμο και ας ήταν το πρόβλημα μόνο στα νούμερα. Έτσι λοιπόν όταν ένας άνθρωπος με τοοοοσα χρόνια αγωνιστικής εμπειρίας, λέει πως όταν τρακάρεις με 40 χιλιόμετρα αναπτύσεται ορμή 5000000000000000000 κιλά δεν το λέει επειδή ξέρει τον τύπο της ορμής ή τι είναι το S.I η το IUPAC (σε περίπτωση που έχουμε και χημικούς στο φόρουμ) αλλά επειδή κάθε φορά που οδηγάει του έρχονται στο μυαλό τα αμέτρητα ατυχήματα που είχε κατά καιρούς στους αγώνες, άρα λοιπόν κάθε προσπάθεια διόρθωσής του είναι τουλάχιστον γελοία.
Αυτά :/

Μία μπύρα κι από μένα στο φίλο innersense που σκάναρε και ανέβασε τον οδηγό :beer:

sniper
25/07/2006, 10:22
Εγώ πάλι λέω ότι στα ποστ των μελών που έχουν αυτές τις γνώσεις να τα κλειδώνουμε για να έχουμε αυτούσια την γνώση.... Οι υπόλοιποι να μην μιλάνε παρακαλώ γιατί δεν έχουν την γνώση - και ουτε θα την αποκτήσουν ποτέ αφου δεν θα τους επιτρέπουμε να μιλάνε... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

:smokin:

idi
25/07/2006, 10:28
Γι'αυτό δεν θα πάμε ποτέ μπροστά...

Γιατί είμαστε γκρινιάρικος και μίζερος λαός... γιατί δεν μας αρέσει όταν κάποιος πάει να κάνει κάτι καλό, θα ψάξουμε να βρούμε τα ψεγάδια και τα στραβά του, αντί να πούμε ένα σκέτο μπράβο...

"Ωραία τα λέει, αλλά..."

"Δεν διαφωνώ, θα το δώσω και στους φίλους μου, αλλά..."

Τέλος πάντων... δεν ασχολούμαι άλλο...

+1

johnpan
25/07/2006, 11:20
σωστό είναι να μπορείς να ζυγίζεις τα πράγματα και να λες και κανένα "δε γαμιέται"...

Δε γαμιέται, θα το δώσω και στους φίλους μου να το διαβάσουν.

Τώρα είμαστε δηλαδη όλοι ικανοποιημένοι?

Υ.Γ. Ούτε εγώ θέλω να σχοληθώ άλλο, επί της ουσίας συμφωνούμε όλοι και αυτό ήταν

ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ
25/07/2006, 12:58
ρε παιδια δεν με χε##ται με τους μαθηματικους τυπους κλπ???
ο ανθροπως εγραψε κατι που να ειναι κατανοιτο απο αμορφοτους μαλακες σαν και εμενα που δεν εχουμε παει στα πανεπιστημια. προσπαθησε να βγαλει τα σκ##α απο το κεφαλι μας και να μας δοσει γνωσει σε εμας τους σκατ##εφαλους που θεωρουμαστε οτι επειδη εχουμε παρει ενα οχημα ειμαι-αστε οι βασιλιαδες του δρομου. ο μισος πληθησμος της ελλαδας μπορει να μην τον νιαζει το οτι το ψ=χ αλλα καταλαβε οτι αν ενα κουτακι κοκα κολα που ειναι στο πισο τζαμι στο τρακαρισμα του ερθη στο κεφαλι θα του το ανοιξη. αυτο εχει σημασια. και οχι αν η δυναμη του κουτιου λεγετε ορμη η οτιδιποτε. και αν θελετε να ισιωσετε την τριχα καθηστε εσεις να την ισιοσετε και αφηστε εμας να κατανοησουμε αυτα που ειπε μπας και σωσουμε το σκατοκεφαλο μας η αποφηγουμε να χτηπισουμε εναν συνανθροπο χαρη σε αυτα που μας γεμησε το κεφαλι..
αυτα....
και δεν την <<πεφτω>> σε κανεναν απλα ετσι το βλεπω εγω.

υγ.
η ολλη ιστορια μου θημηζη το 1977 εναν χωροφυλακα στους γαργαλιανους που μας εγραψε οχι γιατι εληπε η μπροστηνη πινακιδα απο το αυτοκηνητο.. αλλα γιατι το νουμερο της πινακηδας που ειχαμε γραψει μπροστα το ειχαμε γραψει με μινιο κοκκινο και οχι με μαυρη μπογια οπως οριζη ο νομος. και αν και του ειπαμε οτι δεν ειχαμε βιδες και ειμαστε υδραυλικοι και ειχαμε μινιο κοκκινο που βαζουμε στο καναβι και για να μην ειμαστε χωρεις νουμερο βουτιξαμε το δαχτιλο στο μινιο και το γραψαμε. ΟΧΙ μας λεει να πηγενατε να παρετε μαυρη μπογια .....

Nostra
25/07/2006, 13:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ
ρε παιδια δεν με χε##ται με τους μαθηματικους τυπους κλπ???
ο ανθροπως εγραψε κατι που να ειναι κατανοιτο απο αμορφοτους μαλακες σαν και εμενα που δεν εχουμε παει στα πανεπιστημια. προσπαθησε να βγαλει τα σκ##α απο το κεφαλι μας και να μας δοσει γνωσει σε εμας τους σκατ##εφαλους που θεωρουμαστε οτι επειδη εχουμε παρει ενα οχημα ειμαι-αστε οι βασιλιαδες του δρομου. ο μισος πληθησμος της ελλαδας μπορει να μην τον νιαζει το οτι το ψ=χ αλλα καταλαβε οτι αν ενα κουτακι κοκα κολα που ειναι στο πισο τζαμι στο τρακαρισμα του ερθη στο κεφαλι θα του το ανοιξη. αυτο εχει σημασια. και οχι αν η δυναμη του κουτιου λεγετε ορμη η οτιδιποτε. και αν θελετε να ισιωσετε την τριχα καθηστε εσεις να την ισιοσετε και αφηστε εμας να κατανοησουμε αυτα που ειπε μπας και σωσουμε το σκατοκεφαλο μας η αποφηγουμε να χτηπισουμε εναν συνανθροπο χαρη σε αυτα που μας γεμησε το κεφαλι..
αυτα....
και δεν την <<πεφτω>> σε κανεναν απλα ετσι το βλεπω εγω.

+ 100000000

συμφωνώ... και είμαι απόλυτος σε αυτό.... :winka:

:wave2:

tsiros_temp
25/07/2006, 14:03
Δηλαδή οι "σκατοκέφαλοι" δυσκολεύονται αν κάποιοι, πρώτα-πρώτα προσπαθούν να μην έχουν σκατά στο κεφάλι τους, κατά δεύτερον, ξέρουν ελληνικά και τελευταίο μα και σημαντικότερο, τους αρέσει το σωστό και προσπαθούν να διορθώσουν το λάθος;

Το πρόβλημά τους δεν είναι η απουσία "πτυχίου", ούτε η έλλειψη γνώσεων. Είναι το μπλέξιμο στο κεφάλι τους.

Εγώ είπα μια φορά... δυο φορές... τρεις... Θα το ξαναπώ, λοιπόν, πάλι με διαφορετικές λέξεις.

Καλά τα λέει ο ιαβέρης, εποπτικά. Δηλαδή τα συμπεράσματα και οι συμβουλές που δίνει είναι σωστά . Κάποιες εξηγήσεις του για αυτές, όμως, δεν είναι. Εγώ κρατάω το σωστό και αφήνω στην άκρη το λάθος.

Οι σκατοκέφαλοι τα βάζουν όλα, σωστά και λάθος, στο κεφάλι τους, γιατί απ'τον τρόπο που χαρακτηρίζουν το περιεχόμενο του κεφαλιού τους, διαφορά μετά την προσθήκη δε θα υπάρξει. Σωστά-Λάθος, σύγχηση και των γονέων.

idi
25/07/2006, 14:06
ποτε θα κανουμε disk cleanup ειπαμε???

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Θάνος
25/07/2006, 15:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
ποτε θα κανουμε disk cleanup ειπαμε???

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Όπου να'ναι... :D

costas_k
26/07/2006, 08:23

...

Εγω πιστευω οτι θα το ξεφυλλισει ακριβως ενα νανοsecond αφου εχει παρει τα ρεστα του, μετα θα το πεταξει στο ταμπλο του αυτοκινητου του, και μολις φτασει σπιτι θα το πεταξει μαζι με χαρτια απο τυροπιττες, πλαστικα απο καφεδες κλπ(αν δεν τα εχει στειλει απο το παραθυρο του στο δρομο!Παντως το βιβιλιαρακι ειναι σουπερ, αν και λιγο μακαβριο ε?

the_passenger
26/07/2006, 14:15
επιτέλους μια ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ από ΚΑΠΟΙΟΝ!!!!!!!!!!!!!

μπράβο του λοιπόν.

Το οτι είναι γραφικός ή μή επιστημονικός είναι αλήθεια, αλλά σε δευτερη μοίρα..

Είναι κάτι που θα έπρεπε να βγαίνει και από τα αρμόδια υπουργεία κλπ.. και θα μπορούσε και να έιναι πολύ πιο προσεγμένο/μελετημένο.. ή/και να είναι ΜΕΡΟΣ των εξετάσεων για δίπλωμα οδήγησης.. αλλά ΠΟΥ?! στο μπανανιστάν δύσκολο μάλλον............

ΜΠΡΑΒΟ ΙΑΒΕΡΗ!

johnpan
26/07/2006, 17:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από the_passenger
επιτέλους μια ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ από ΚΑΠΟΙΟΝ!!!!!!!!!!!!!

μπράβο του λοιπόν.

Το οτι είναι γραφικός ή μή επιστημονικός είναι αλήθεια, αλλά σε δευτερη μοίρα..

Είναι κάτι που θα έπρεπε να βγαίνει και από τα αρμόδια υπουργεία κλπ.. και θα μπορούσε και να έιναι πολύ πιο προσεγμένο/μελετημένο.. ή/και να είναι ΜΕΡΟΣ των εξετάσεων για δίπλωμα οδήγησης.. αλλά ΠΟΥ?! στο μπανανιστάν δύσκολο μάλλον............

ΜΠΡΑΒΟ ΙΑΒΕΡΗ!

Τώρα θα σε πάρουν και εσένα με τις ντομάτες! Είπαμε στις καλές προσπάθειες δεν υπαρχει ''αλλά'', ''δεύτερη μοίρα'' κλπ. Βάζεις το ΜΠΡΑΒΟ και τελείωσε! Αλλιώς είμαστε μίζεροι και οπισθοδρομικοί!

Ακου γραφικός... ο ΙΑΒΕΡΗΣ ΡΕ? ΠΑΣ ΚΑΛΑ ?

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :a09: :a33:

Θάνος
26/07/2006, 17:51
Τώρα θα σε πάρουν και εσένα με τις ντομάτες! Είπαμε στις καλές προσπάθειες δεν υπαρχει ''αλλά'', ''δεύτερη μοίρα'' κλπ. Βάζεις το ΜΠΡΑΒΟ και τελείωσε! Αλλιώς είμαστε μίζεροι και οπισθοδρομικοί!

Γκρινιάρηδες του κόσμου ενωθείτε και καθίστε να τρώγεστε με τα ρούχα σας όσο οι άλλοι προοδεύουν...

Μεγάλο και εξαιρετικά σπάνιο προσόν η σωστή κρίση... άμα δεν την έχεις...

johnpan
26/07/2006, 18:03
Γκρινιάρηδες του κόσμου ενωθείτε και καθίστε να τρώγεστε με τα ρούχα σας όσο οι άλλοι προοδεύουν...

Μεγάλο και εξαιρετικά σπάνιο προσόν η σωστή κρίση... άμα δεν την έχεις...

Ρε Θάνο καλέ μου φίλε, πώς να σου το πω δεν είμαι ουτε γκρινιάρης ούτε μίζερος, είμαι ο πιο αισιόδοξος άνθρωπος που ξέρω (δυστυχώς) σε βαθμό που ανυσηχούν οι δικοί μου μήπως είμαι αναίσθητος πώς το λένε, είμαι τεχνοκράτης και προοδευτικός, και είμαι μόλις 25 χρονών! Πώς γίνεται με έχεις πάρει με στραβό μάτι! Μήπως δεν επαίνεσα την καλή προσπάθεια?

Πες μου ειλικρινά ρε Θάνο, αν ήσουν ο Ιαβερης και έγραφες αυτό το φυλλάδιο θα έβαζες όπου είχες την ευκαιρία ΠΡΩΤΟ το όνομά σου όταν αναφέρεις οδηγους? Είναι κατι που το είδα και το είπα, αυτό αναιρεί την ΠΡΟΣΦΟΡΑ (ΟΧΙ ΑΞΙΑ) του συγγράματος? Ουτε αυτό ούτε οι λάθος τύποι.

Τώρα πώς βγήκα εγώ ο μίζερος οπισθοδρομικός ακόμα δεν έχω καταλαβει. Τεσπά, καλή καρδιά.:beer:

Θάνος
26/07/2006, 18:15
Ρε Θάνο καλέ μου φίλε, πώς να σου το πω δεν είμαι ουτε γκρινιάρης ούτε μίζερος, είμαι ο πιο αισιόδοξος άνθρωπος που ξέρω (δυστυχώς) σε βαθμό που ανυσηχούν οι δικοί μου μήπως είμαι αναίσθητος πώς το λένε, είμαι τεχνοκράτης και προοδευτικός, και είμαι μόλις 25 χρονών! Πώς γίνεται με έχεις πάρει με στραβό μάτι! Μήπως δεν επαίνεσα την καλή προσπάθεια?

Πες μου ειλικρινά ρε Θάνο, αν ήσουν ο Ιαβερης και έγραφες αυτό το φυλλάδιο θα έβαζες όπου είχες την ευκαιρία ΠΡΩΤΟ το όνομά σου όταν αναφέρεις οδηγους? Είναι κατι που το είδα και το είπα, αυτό αναιρεί την ΠΡΟΣΦΟΡΑ (ΟΧΙ ΑΞΙΑ) του συγγράματος? Ουτε αυτό ούτε οι λάθος τύποι.

Τώρα πώς βγήκα εγώ ο μίζερος οπισθοδρομικός ακόμα δεν έχω καταλαβει. Τεσπά, καλή καρδιά.:beer:

Δεν σ'έχω πάρει με κακό μάτι καθόλου. Το ότι γράφουμε όμως 5 σελίδες αρνητικά σχόλια και σχόλια επί των σχολίων για ένα έντυπο που ΠΡΩΤΟ ΣΤΟΧΟ έχει τη μείωση των τροχαίων είναι λάθος!

Μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει ο τρόπος γραφής του ή κάποιοι άλλοι να βρίσκουν αστεία λάθη στο κείμενο αλλά ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥ ΣΗΜΑΣΙΑΣ!! Δεν θα σας πει κανείς χαζούς ή κορόιδα αν επιλέξετε ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ!

Δεν σημαίνει ότι είστε χάφτες από γεννησιμιού σας και τρώτε ό,τι σας σερβίρουν, απλά στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να επικροτήσετε την προσπάθεια γιατί ο σκοπός της είναι πολύ σημαντικός και να μην επιλέξετε να κάνετε τους ξύπνιους που ανακάλυψαν λάθη στους τύπους...

Και δεν φταις εσύ γι'αυτό που έγινε στο ποστ αλλά αυτός ο τσίρος που ο θεός να του βάλει μυαλό κάποτε γιατί παίζει με την υπομονή μας.

tsiros_temp
26/07/2006, 18:34
είστε σκατόμυαλοι.

Θάνος
26/07/2006, 18:41
είστε σκατόμυαλοι.

:lol:

tsiros_temp
26/07/2006, 18:44
Ή μάλλον, κάτι καλύτερο, σαν εξήγηση. Δε ξέρετε να διαβάζετε σωστά τα ελληνικά και δε μπορείτε να καταλάβετε τι γράφω. Αυτό τα εξηγεί όλα. ( το ανάποδο να μη ξέρω εγώ τι γράφω, δε γίνεται να ισχύει. Θα το εξηγούσα αλλά δε θα καταλαβαίνατε.)

no love lost, σκατόμυαλοι.

the_passenger
26/07/2006, 21:55

Για να γίνω πιό κατανοητός

1) Για τον Ιαβέρη λέω μόνο μπράβο και τελεία.

2) Το "αλλά" πήγαινε στο κράτος που δεν κάνει τίποτα ανάλογο

3) Σόρυ δεν εννοώ ο άνθρωπος Ιαβέρης γραφικός αλλά το περιεχόμενο. Δεν τα τονίζω όμως καθόλου αυτά γιατι όπως είπα είναι δευτερεύουσας σημασίας και τόνισα το ΜΠΡΑΒΟ.

Διαφωνούμε κάπου τελικά;

johnpan
26/07/2006, 22:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από the_passenger

Διαφωνούμε κάπου τελικά;

Δε νομίζω :beer:

gcrook
27/07/2006, 00:35
Ενα μεγαλο μπραβο στον παλαιμαχο Ιαβερη, που με την κινηση του αυτη, δημιουργησε αθελα του ενα ποστ, που 3 μερες τωρα με βγαζει απο την μιζερια μου.:a08: :a08: :a08: :a012:

sniper
27/07/2006, 10:34
Ή μάλλον, κάτι καλύτερο, σαν εξήγηση. Δε ξέρετε να διαβάζετε σωστά τα ελληνικά και δε μπορείτε να καταλάβετε τι γράφω. Αυτό τα εξηγεί όλα. ( το ανάποδο να μη ξέρω εγώ τι γράφω, δε γίνεται να ισχύει. Θα το εξηγούσα αλλά δε θα καταλαβαίνατε.)

no love lost, σκατόμυαλοι.

Κάνε μας την χάρη ρε τσίρο και μην ασχολείσαι με εμάς....

Πιάσε εκεί τον μονόλογό σου και άσε εμάς στην άγνοιά μας....

Πως το λέγαμε παλιότερα; Δεν υπάρχει κακός μαθητής αλλά κακός δάσκαλος; :D

Μάθε να γράφεις εσύ καλύτερα μπας και βγάλουμε άκρη σ' αυτά που γράφεις. Α - και βάλε και σε μία τάξη τις σκέψεις σου... :D

maron
27/07/2006, 11:37
sygnomh alla ayto me ton mpampoura kai to zouzouni mporei na mou to sxoliasei kapoiws|??
pei thn gnomh toy?

maron
27/07/2006, 11:59
me thn apostiromenh ayth logikh
na apagoreytoun ta anoigomena kranh kai oi anoixtes zelatines opws tha eprepe kai oi odigoi ton cabriolet aytokinitwn na odhgoun me kranoi gia toys idioys logous.

oso gia thn tsepi toy dhmosiou isws na symferei na dinei to kratos dwrean ena kranos (typou shoei-arai)mazi me thn agora motosykletas gia na meiothoun ta exoda nosilias kai na ayxisei sto X2 ta prostima gia ta kranoi.

exw 4 kranoi spiti 2 shoei kai 2 lazer kai ta foraw synexia alla pistevw oti to kefali moy anikei se emena kai an to kratos endiaferetai as frontisei kalhtera to systhma ygeias.
H oso to dynaton thn diatirish tou xamhloy kostoys sta eidh prostasias.H kai ta dyo oi klhseis gia kranos proswpika mono eispraktiko metro mou vgazoun.
(isws einai thema paideias):rotflmao: :rotflmao:

doni
28/07/2006, 00:44
bravo ston iaveri gia tin prospathia tou na mas didaxei sineti odigisi..

epeidi to diavasa vradi mou fanike ligo makavrio..

ta epixirimata tou ektos apo logiki exoun kai genaia dosi apo sinesthima.. isws auto einai pou voithaei na xaraktoun pragmata stin mnimi mas.

oso gia tin autoprovoli prwsopika tin thewro kako meso epikinonias kai ekpedeusis dioti fernei ton dekti se stasi aminas...
(egw borw na to kanw alla esi oxi)otan prospatheis na prosegisei poli kosmo einai kako na vazeis se dilima esto kai ligous stenomialous pou benoun sto tripaki tis sigkrisis.

:wave2: :wave2:

zireous
29/07/2006, 22:12
Σαφώς και πρέπει να το διαβάσουμε όλοι καί αυτό καί το επόμενο βιβλιαράκι του Ιαβέρη (το δεύτερο μέρος του παρόντος μου θύμισε ένα παλαιότερο που άν θυμάμαι καλά ήταν μαζί με μια εφημερίδα).

Είμαι σίγουρος όμως ότι και ο ίδιος ο Ιαβέρης θα συμφωνήσει ότι ακριβώς επειδή είναι σε δύσκολο φορμά (είναι βιβλίο, αν και έχει και εικόνες), το πιθανότερο είναι ότι αυτοί που ανεβαίνουν σε ένα όχημα χωρίς τη παραμικρή υποψία ότι είναι εν δυνάμει δολοφόνοι, δεν θα το διαβάσουν.

Όπως έχουν πει και άλλοι, μόνο με διαφημίσεις σοκ (και τακτικά, όχι κάθε 5 χρόνια) ίσως εντυπωθεί στο μυαλό κάποιων ότι όταν βγαίνεις στο δρόμο τουλάχιστον δίνε το 100% της προσοχής σου σ'αυτόν. Τα πως και γιατί της οδήγησης πρέπει να μπαίνουν από το δημοτικό στη γκλάβα των πιτσιρικάδων, να τα'χουν σίγουρα, χωρίς αυταπάτες, λάθη και ενδοιασμούς.

Όσο για το μπάμπουρα, που είπε κάποιος αρχάριος παραπάνω, πριν ένα μήνα μου ξαναέσκασε μπάμπουρας στο κράνος σε στροφή με 120 (περίπου -σιγά μη σου πω με πόσα πραγματικά πήγαινα) χλμ/ώρα σε άδειο επαρχειακό δρόμο. Άν δεν είμουν απορροφημένος να σκανάρω τη στροφή μπροστά θα ήμουν 100 μέτρα πιο κάτω -στο γκρεμό-, τον έφαγα στο πλάι. Κυριολεκτικά ανατινάζεται, και όσο και να μη το πιστεύεις, μπορεί εύκολα να σου βγάλει το μάτι, ή να προκαλέσει μιας πρώτης τάξεως διάσειση αν φυσικά το σώσεις και δεν πέσεις.

Πάντα κλειστή η ζελατίνα, άν ζεσταίνεσαι κάτσε σπίτι σου ή πάρε κουτί -σε καταλαβαίνω, δε τρέχει τίποτε.

Τα σπαστά κράνη αποδεδειγμένα δεν παρέχουν αρκετή προστασία -όσο τα full face τουλάχιστον.

gcrook
29/07/2006, 22:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από maron

oso gia thn tsepi toy dhmosiou isws na symferei na dinei to kratos dwrean ena kranos (typou shoei-arai)mazi me thn agora motosykletas gia na meiothoun ta exoda nosilias kai na ayxisei sto X2 ta prostima gia ta kranoi.

Οι μισοι θα τα πουλησουν για να πανε να βαλουν εξατμισεις, για να κανουν θυρυβο ξεκρανωτοι.

Ταλαιπωρηθηκα αφανταστα να διαβασω 20 σειρες greeklish, αλλα τι να λεμε τωρα... :rolleyes:

maron
31/07/2006, 09:50
sorry gia ta greeklish
volevoun poly alla as mhn pame allou.
kai egw exw faei diafora entoma kai xerw para poly kala poso splash kanoun ti zoumia afinoun klpklpklp.
(den nomizw oti yparxei kapoiws pou odhgaei arketa kai den toy exei symvei.)
opws kai me kranos se papi dykavalo melissoula xtypaei sto mati kia menei akrivos apo katw logo aerodynamikhs.
me thn eyxh na mhn me tsimpish kai to mati kleisto (oxi oti evlepa me to allo alla leme twra) vazw xeri kai thn vgazw xwris na me tsimpisi pouthena. glytwsa kai thn epomenh strofh afou thn estripsa apo synithia .(tyxh vouno)

me thn logikh pou ipostirizei o iaveris sto sygekrimeno thema kai opws to diatyponei tha eprepe na vgaloun antistixo nomo gia klistei zelatina kai anoigomena kranoi.
me thn olh skepsh kai ayta pou grafei symfono
alla me to amyalos vlakas pou mporei na skorpisei ton thanato oxi kai toso.

ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ
01/08/2006, 10:03
ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ

Είμαι συνδρομητής της αττικής οδού έχοντας βάλει ε-παςς σε όλα τα αυτοκίνητα και σήμερα μου ήρθε ένας φάκελος ο όποιος περιείχε τα έξεις .

τα νέα της αττικής οδού .

και το ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ. Το βιβλίο του Ιαβέρης.

Και μια επιστολή που στέλνετε σε όλους τους συνδρομητές και η οποία γράφει.

Αγαπητοί συνδρομητές

Αυτό το μήνα μαζί με << τα νέα της αττικής οδού>> σας στέλνουμε και το βιβλίο <<εθνικό θέμα>>. Που έχει γράψει ο οδηγός αγώνων Ιαβέρης.

Με συμβουλές και οδηγίες για ασφαλή οδήγηση και συμπεριφορά το βιβλίο του Ιαβέρης αποτυπώνει με ρεαλισμό τους κινδύνους που κρύβει η μη τήρηση των κανόνων οδικής ασφάλειας και καταγράφει τα πλέον συνήθη οδηγικα σφάλματα.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι η αρχή μιας σειράς ενεργειών που έχουν σα στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση των χρηστών της αττικής οδού. Οι ενέργειες αυτές εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα ενημέρωσης που το ονομάζουμε <<συνοδηγοί>> και έχει σα στόχο την πρόληψη και μείωση των ατυχημάτων.

Γιατί αυτό θέλουμε να είμαστε για εσάς.

Οι χρήσιμοι συνοδηγοί των καθημερινών σας μετακινήσεων στην αττικής οδού.

Διαβάστε το βιβλίο του Ιαβέρης με προσοχή. Με την ίδια προσοχή που οφείλουμε να δείχνουμε όλοι όταν οδηγούμε.

Καλό καλοκαίρι

και μια σαροση eνα σιμειο που πιστευω οτι ειναι το α&ω

http://server2.uploadit.org/files/grplumer-eu.JPG