PDA

View Full Version : Κράνος και Πονοκέφαλος....

tsofras
28/07/2006, 09:24
Καλησπέρα, πριν μια εβδομάδα αγόρασα ένα OGK κράνος της σειράς FF4. Ενώ είναι πολύ ελαφρύ 1200 -1400 γρ. , τις περισσότερες φορές μετά απο 15 με 20 λεπτά οδήγησης με πιάνει πονοκέφαλος. Όχι όταν οδηγάω αλλά όταν το βγάλω. Κάποιες άλλες φορές όλα είναι κυριλλέ. Το πήρα Small, και αύτο πρέπει να είναι το σωστό γιατί πήγα και δοκίμασα και κάποια άλλα και σε όλα είδα το Small. Δεν νιώθω ότι με πιέζει όταν το βάζω, μόνο όταν το βγάζω αρχίζω και ζαλίζομαι. Οπότε τι γίνεται τώρα? Ανοιγεί με τον καιρό το κράνος? Θα το σινηθίσει το κεφάλι μου? Έψαξα τα αλλα ποστ αλλα δεν βρήκα κάτι, αν υπάρχει ήδη απάντηση απλά παραθέστε μου το τοπικ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

EVI
28/07/2006, 09:27
μηπως ειναι τυχαιο γεγονος εννοω οτι μπορει να εχεις πονοκεφαλο απο την κινιση απο την κουραση της μερας

και οταν εισαι πανω στη μηχανη να εισαι τσιτα και να μην το καταλαβενεις και οταν κατεβαινεις και χαλαρωνεις να νιωθεις πονο

αν σε ποναγε οσο το φορας θα ηταν λαθος νουμερο

τωρα ομως δε βλεπω λογο

τα κρανοι οντως ανοιγουν με το καιρο

:wave2:

Ταξιδευτής
28/07/2006, 09:33
Εμενα παλι με πιανει πονοκεφαλος οταν ειμαι στην εθνικη με μεγαλες ταχυτητες και το κρανος με πιεζει σταθερα στο κουτελο... :uplate: :( :bawl:

packo
28/07/2006, 10:15
Agorazontas ena kranos, sigoura ton proto kairo kai mexri to esoteriko tou kranous na parei tin "forma" tou kefaliou tha iparxoun elafrioi ponokefaloi.

Paradeigma: Agorasa to RX-7 megethous Large. Pire peripou 4 ores se voltes prokeimenou to esoteriko tou kranous na erthei sta metra tou kefaliou mou kai na min me enoxlei.

Genika, dedomenou tou gegonotos oti ena kranos den ftiaxnetai gia ta dika mas metra apolita, an to paroume sto sosto megethos endexomenos na exoume merikes enoxliseis. Omos, autes den prepei na vriskontai stin mprostini pleura tou kraniou, kathos, toulaxiston sta Arai, ekei den "anoigei" to kranos perissotero ara kai kata sinepeia den prokeitai pote na erthei sta metra mas. Stin prokeimeni periptosi profanos to kaloupi tou kranous den kanei gia to kefali mas.

Btw, eidika tin proti fora pou foresa to kranos gia peripou misi ora, parakalousa na ftaso ston proorismo mou gia na to vgalo....Apisteutos ponos sta plaina tou kefaliou.

Nostra
28/07/2006, 10:25
αν σε πιέζει στο μπροστινό και πάνω μέρος (όπως είπαν οι παραπάνω) μάλλον δε γίνεται τίποτα...

αν σε πιέζει περισσότερο στα πλαινά μήπως να άλλαζες τα μαξιλαράκια...

αν δε συμβαίνει τίποτα από τα παραπάνω ....

πάρε κάνα depon.... :lol: :lol: :lol:

road spirit
28/07/2006, 10:33
εκτός από την περίπτωση λάθους στο μέγεθος, πονοκέφαλος μπορεί να σε πιάνει λόγο δυσφορίας τώρα το καλοκαίρι, λόγω ζέστης και υγρασίας. Το ότι το νιώθεις αφού κατέβεις οφείλεται και σε αυτό που λεέι η EVI, όταν είσαι πάνω στη μοτο είσαι στη τσίτα και δεν το καταλαβαίνεις. Επίσης, ο αεροδυναμικός θόρυβος σε κράνη όπως το FF4 (σε ταχύτητες > 100) είναι υπεύθυνος σε μεγάλο βαθμό για την κούραση και τον πονοκέφαλο (αν κάνεις μεγάλη βολτα με ωτασπιδες θα δεις μεγάλη διαφορα στη κουραση).
Συνδύασε τα (ζέστη, θόρυβος) και ο πονοκέφαλος είναι κάτι που μπορεί να έρθει ευκολα αν δεν εισαι συνηθισμένος.

tsofras
28/07/2006, 10:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nostra
αν σε πιέζει στο μπροστινό και πάνω μέρος (όπως είπαν οι παραπάνω) μάλλον δε γίνεται τίποτα...

αν σε πιέζει περισσότερο στα πλαινά μήπως να άλλαζες τα μαξιλαράκια...

αν δε συμβαίνει τίποτα από τα παραπάνω ....

πάρε κάνα depon.... :lol: :lol: :lol:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Μολις πήρα deponaki, με πιέζει λίγο μόνο στα αυτιά και τώρα που έχω πονοκέφαλο έχω απλά ένα ελαφρύ πόνο πίσω αριστερά και δεξιά.....

Τα μαξιλαράκια να τα αλλάξω και να βάλω τί? Πάντως πάνω απο μία ώρα συνολικά δεν το έχω φορέσει

latris mixanis
28/07/2006, 10:42
Μήπως βγάζεις απότομα το κράνος με αποτέλεσμα να σου δημιουργεί πονοκέφαλο??μαλακία είπα ε?

Πολλές φορές, όταν είμαστε πολλές ώρες στο δρόμο και κάτω από τον ήλιο αισθανόμαστε μια δυσφορία.

MOZART
28/07/2006, 10:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από tsofras
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Μολις πήρα deponaki, με πιέζει λίγο μόνο στα αυτιά και τώρα που έχω πονοκέφαλο έχω απλά ένα ελαφρύ πόνο πίσω αριστερά και δεξιά.....

Τα μαξιλαράκια να τα αλλάξω και να βάλω τί? Πάντως πάνω απο μία ώρα συνολικά δεν το έχω φορέσει
μαλλον πρεπει να κοιταξεις τον αυχενα μιας και ο πονος ειναι αριστερα και δεξια πισω:(

packo
28/07/2006, 10:46
.....Τα μαξιλαράκια να τα αλλάξω και να βάλω τί? Πάντως πάνω απο μία ώρα συνολικά δεν το έχω φορέσει

Αρχικά δημιουργήθηκε από packo
Paradeigma: Agorasa to RX-7 megethous Large. Pire peripou 4 ores se voltes prokeimenou to esoteriko tou kranous na erthei sta metra tou kefaliou mou kai na min me enoxlei.

Nomizo oti edo einai i apantisi sou...Oso gia ta maksilarakia...e..Den nomizo...

Μήπως βγάζεις απότομα το κράνος με αποτέλεσμα να σου δημιουργεί πονοκέφαλο??μαλακία είπα ε?

Den vgazei perikefalaia mesaionikis panoplias...Kranos vgazei... :-)

tsofras
28/07/2006, 11:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από MOZART
μαλλον πρεπει να κοιταξεις τον αυχενα μιας και ο πονος ειναι αριστερα και δεξια πισω:(

Έχω κατάγματα στον αυχένα....αλλά το θέμα είναι ότι όταν έκανα μαθήματα φόραγα για 2 ώρες ένα κράνος full face και βαρύ αλλά ποτέ δεν με έπιασε πονοκέφαλος επειδή μάλλον είχε παραανοίξει απο την χρήση

thrax
28/07/2006, 12:16
Εχω ενα nolan N81 και μετα απο καμια ωρα που το φοραω με ποναει στην κορυφή του κεφαλιου μου, ψηλα. Μηπως εχουν παραανοιξει τα πλαινα σφουγγαρια και με παταει απο πανω? Θεωρητικα ισως να το εξηγει αλλα δεν νομιζω. Το χω μονο 1 χρονο! Μηπως εχει κατσει το πανω σφουγγαρι? ειναι ενα πολυ λεπτο ετσι κι αλλιως.
Σορρυ που σπαμαρω, αλλα μου φανηκε σχετικο το θεμα και ειπα να μην ανοιγω αλλο.:wave2:

Nostra
28/07/2006, 12:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από thrax
Εχω ενα nolan N81 και μετα απο καμια ωρα που το φοραω με ποναει στην κορυφή του κεφαλιου μου, ψηλα. Μηπως εχουν παραανοιξει τα πλαινα σφουγγαρια και με παταει απο πανω?

μήπως έχει χτυπηθεί το κράνος και έχει αλλάξει η δομή του "αφρολέξ"?

EVI
28/07/2006, 12:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από thrax
Εχω ενα nolan N81 και μετα απο καμια ωρα που το φοραω με ποναει στην κορυφή του κεφαλιου μου, ψηλα. Μηπως εχουν παραανοιξει τα πλαινα σφουγγαρια και με παταει απο πανω? Θεωρητικα ισως να το εξηγει αλλα δεν νομιζω. Το χω μονο 1 χρονο! Μηπως εχει κατσει το πανω σφουγγαρι? ειναι ενα πολυ λεπτο ετσι κι αλλιως.
Σορρυ που σπαμαρω, αλλα μου φανηκε σχετικο το θεμα και ειπα να μην ανοιγω αλλο.:wave2:

και εγω εχω ενα νολαν σαν δευτερο κρανος το εχω πανω απο 2 χρονια

αλλα το χαλι του ξεκινησε πιο νωρις

πεσαν τα μαξιλαρακια πολυ και εγινε 2 νουμερα μεγαλυτερο

tsofras
28/07/2006, 13:19
ολοι βλέπω ευχαριστημένοι είμαστε :D

zoumpou
28/07/2006, 21:05
Μετα από πολύωρη οδήγηση όλοι αισθάνονται ένα μούδιασμα και το κεφάλι λίγο ή πολύ βαρύ, έχω uvex helix 1kg πολύ σφιχτό και το νοιώθω, αλλά νομίζω ότι είναι φυσιολογικό. Όπως και λόγω συνθηκών ζέστη φασαρία κλπ. Αλλά λές ότι σε ποιάνει αμέσως, οπότε ίσως το κράνος έχει λάθος ζύγισμα για τη δική σου στάση οδήγησης (λέω τώρα) ή ρώτα κάποιον γιατρό ίσως σου δώσει μια απάντηση. Συν όλα τα προηγούμενα που ανφέρθηκαν στη συζήτηση.

zolotas
28/07/2006, 21:58
και που να δεις το κρανος του Ε.Σ ......:lol: ....παντως αν γινει πολεμος ,σκεφτομαι σοβαρα να παω με το κρανος της μοτο ,και σε ενδεχομενη ατακτη υποχωρηση η ντου στον εχθρο δεν θα μπαλατζαρει ........:a9:

Alx 84
28/07/2006, 23:44
Καλησπέρα, πριν μια εβδομάδα αγόρασα ένα OGK κράνος της σειράς FF4. Ενώ είναι πολύ ελαφρύ 1200 -1400 γρ. , τις περισσότερες φορές μετά απο 15 με 20 λεπτά οδήγησης με πιάνει πονοκέφαλος. Όχι όταν οδηγάω αλλά όταν το βγάλω. Κάποιες άλλες φορές όλα είναι κυριλλέ. Το πήρα Small, και αύτο πρέπει να είναι το σωστό γιατί πήγα και δοκίμασα και κάποια άλλα και σε όλα είδα το Small. Δεν νιώθω ότι με πιέζει όταν το βάζω, μόνο όταν το βγάζω αρχίζω και ζαλίζομαι. Οπότε τι γίνεται τώρα? Ανοιγεί με τον καιρό το κράνος? Θα το σινηθίσει το κεφάλι μου? Έψαξα τα αλλα ποστ αλλα δεν βρήκα κάτι, αν υπάρχει ήδη απάντηση απλά παραθέστε μου το τοπικ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Κ εμένα μου έχει τύχει. μήπως το έχεις δοκιμάσει σε αρκετό αέρα (μεγάλες ταχύτητες) και λίγο ο θόρυβος, λίγο οι κρανδασμοί σου προκαλούν πονοκέφαλο;

zolotas
29/07/2006, 01:21
αμ τι νομιζες ??? πηρες μοτο και θα εισαι στην πουδρα?? ξεχασε το ......και θα πονοκεφαλιασεις και θα ιδρωσεις και θα στραβωσεις .......και θα παγωσεις και θα βραχεις ......αυτα μονο :D ........welcome to hell .........:a39:

tsofras
31/07/2006, 09:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από zolotas
αμ τι νομιζες ??? πηρες μοτο και θα εισαι στην πουδρα?? ξεχασε το ......και θα πονοκεφαλιασεις και θα ιδρωσεις και θα στραβωσεις .......και θα παγωσεις και θα βραχεις ......αυτα μονο :D ........welcome to hell .........:a39:

Εντάξει το περίμενα αλλά όχι και έτσι, έχει αρχίσει να με αποκαρδιώνει, θέλω να πάω βόλτα με την μηχανούλα και ξέρω ότι για κανα 2ωρο μετά θα είμαι κομμάτια απο τον πονοκέφαλο.....

fazer - hucker
31/07/2006, 12:57
Προβληματισμός...

Έχει σκεφτεί κανείς ότι στην οδήγηση με μηχανή ο αέρας σφυροκοπεί στην κυριολεξία τον αυχένα, είτε ζεστός είτε κρύος.Αυτό σε συνδυασμό με τη θέση του σώματος προκαλούν κούραση αλλά και σίσφυξη όλης της περιοχής στον αυχένα και κατα συνέπεια πονοκέφαλο.Η χρήση μπαλακλάβας και τώρα το καλοκαίρι θα βοηθήσει.Αλλιώς πιστεύω ότι τακτικά διαλλείματα για να ξεκουραστεί το σύστημα θα αποδώσουν επίσης...:beer:

:wave2: :wave2: :wave2:

ΙΠΠΕΑΣ
01/08/2006, 03:48
Καλησπέρα, πριν μια εβδομάδα αγόρασα ένα OGK κράνος της σειράς FF4.

Καλημέρα,

φίλε τυγχάνει να έχω αγοράσει εδώ και 4-5 μήνες ένα πολύ καλό κράνος. Την μέρα που πήγα και το αγόρασα ο πωλητής παρά τις δικές μου αντιρήσεις για το μέγεθος μου είπε, ότι το κράνος πρέπει να εφάπτεται (αρκετά) στο κεφάλι ώστε το κράνος να μην κουνιέται. Για το συγκεκριμένο τύπο κράνους έπρεπε όπως μου είπε βάζοντας το ένα δάχτυλο του χεριού μπροστά από το σαγόνι με κατεύθυνση προς τα ρουθούνια της μύτης να χωράει μόνο ένα και όχι δύο δάχτυλα.

Τις πρώτες δύο εβδομάδες με το που έβγαζα το κράνος είχα πονοκεφάλους. :cry:

Μετά όμως από αυτό το χρονικό διάστημα τα μαξιλαράκια πήραν το σχήμα του κεφαλιού μου και τώρα δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα και μάλιστα το κράνος δεν κουνιέται καθόλου από το κεφάλι μου όταν κάνω απότομες κινήσεις .

Έχω δει όμως και κράνη(όπως ένα Shoei του ξάδερφου μου) που κανονικά πρέπει να χωράνε 2 δάχτυλα και όχι 1 στην κρίσιμη περιοχή, ώστε να έχεις επιλέξει το σωστό μέγεθος.

SPSP65
01/08/2006, 10:06
Και εγώ έχω ένα OGK FF4 καινούργιο αγορά από ιντερνετ. Επειδή έπρεπε να είμαι σίγουρος για το νούμερο το έψαξα καλά . Λοιπόν τα νούμερα του OGK είναι ½ πιο μικρά.(και κατά άλλους 1 νούμερο) Πχ εάν είσαι στο επάνω όριο του medium παίρνεις το large. Το δικό μου είναι το Large και η περιφέρεια του κεφαλιού μου είναι 58,7 εκ(κανονικά έπρεπε να πάρω το medium).To Κράνος μου κάθεται τέλεια . Πάντως όλα τα εσωτερικά αλλάζουν και μπορείς να προμηθευτείς το πιο μεγάλο νούμερο.
Όσο για το θόρυβο ισχύει ότι είναι από τα πιο θορυβώδη (ίσως λόγω του πολύ καλού εξαερισμού).

Konti
01/08/2006, 10:54
Κι εγώ φίλε μου έχω το ogk Aeroblade στην αρχή κι εμένα με πίεζε πάρα πολύ στα αυτιά πήρε αρκετό καιρό μέχρι να ανοίξουν τα μαξιλαράκια! Αλλά τώρα είναι super!!!!:D :D :D

Βέβαια είναι αρκέτα θορυβώδες αλλά είναι λόγω της αεροτομής και των αεραγωγών!

Ταξιδευτής
21/11/2006, 14:15
Mε αφορμη την ιδια συζητηση που ανοιξα σε αλλο θεμα, ηθελα να γραψω και εδω καποιους προβληματισμους μου.

Μολις μετρησα την περιφερεια του κεφαλιου μου οπως αναφερεται σε ολα τα site, και ειναι 59 εκατοστα ακριβως.
Το λοιπον, κοιταξα στο site της HJC και βλεπω οτι για 59 εκ. κεφαλι χρειαζομαι το Large, ενω εγω τωρα εχω το Medium (57-58). Τωρα τι κανουμε; Να το παω πισω στο μαγαζι και να μου δωσουν το Large η να το κρατησω ετσι ελπιζοντας οτι θα ανοιξει;; :(

Edit: Μαλλον η σωστη ερωτηση ειναι: θα το ΠΑΡΟΥΝ πισω στο μαγαζι και να μου δωσουν το Large (παει και κανας μηνας τωρα...)? Και η πλακα ειναι οτι αρχικα ειχα παρει το Large, αλλα κατοπιν συμβουλης του πωλητη τους στην Colori πηρα το Medium... :sick:

tsofras
05/06/2007, 14:56
ξέρω ότι ξεθάβω το ποστ μου μετά απο ένα χρόνο, απλα ποτε δεν απάντησα ότι τελικά ήταν καθαρα θέμα του ότι δεν είχε ανοίξει το κράνος. Μετά απο 2 εβδομάδες συνεχούς χρήσης, άνοιξε και σταμάτησε ο πονοκέφαλος.

Απλά για όποιον έχει αυτή την απορία στο μέλλον

ΙΠΠΕΑΣ
05/06/2007, 18:00
Να προσθέσω ακόμα ότι εμένα στο ARAI που είχα το πρόβλημα, με έπιανε πονοκέφαλος γιατί ήταν τόσο σφιχτά τα μαξιλαράκια που πίεζαν τον κρίκο που έχει το κράνος πάνω στα πλευρά του κεφαλιού μου. Εννοώ ότι όσο το φορούσα τα μέρη του κεφαλιού μου ήταν στα μαξιλαράκια ενώ όταν πήγαινα να το βγάλω και τραβούσα μπροστά(προς το στόμα) το λουρί και τραβούσα να βγάλω το κράνος, ο κρίκος "σερνόταν" με δύναμη :cry: πάνω στο σημείο του προσώπου που βρίσκονται οι φαβορίτες.

Αυτό πρέπει να δημιουργούσε εσωτερικά μικροκακώσεις που είχαν σαν αποτέλεσμα την αντίδραση του νευρικού μου συστήματος(πόνος...) . Μετά από 1-2 μήνες το πρόβλημα έπαψε όπως είπα και σε προηγούμενο post να υφίσταται.