Σύνδεση

View Full Version : Aγορά Aprilia Pegaso Strada

Newbas
29/07/2006, 02:20
θα το πάρω, θα το πάρω, θα το πάρω!!!

μετά από την παρατεταμένη καθυστέρηση για την αγορά του (μιλάμε για κανα χρόνο - αλλά λεφτά γιοκ οπότε μηχανάκι γιοκ...) και μετά από μια συντομη (ευτυχώς) κρίση για το τι γίνεται με το service και τα ανταλλακτικά θα το πάρω! γιατι τι να κάνω? αφού το έχω ερωτευθεί :smokin:

γενικά θα ήθελα να ρωτήσω κατόχους του για εμπειρίες και συμβουλές για το συγκεκριμένο μηχανάκι...

περιμένω με ανυπομονησία!!

booZe
29/07/2006, 08:15
Να το πάρεις το κορίτσι! :)

Είναι πολύ φιλική μέσα στην πόλη, μαζεμένες διαστάσεις, το τιμόνι κόβει αρκετά για επιτόπιες μανούβρες, έχει δύναμη για προσπεράσματα και είναι πολύ σταθερή στον ανοιχτό δρόμο (αν δεν έχει αέρα 8-9 μποφόρ).

Τώρα που η αντιπροσωπεία θα συγχωνευθεί με αυτή της Piaggio πιστεύω ότι θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τα συνεργεία και τα ανταλλακτικά --αν και δεν έχω αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής κάποιο πρόβλημα.

Προσοχή στην αρχή γιατί τα λάστιχα δε θα κρατάνε καλά (όπως όλα τα καινούρια ελαστικά) και μέχρι να συνηθίσεις, ήρεμα με το γκάζι γιατί ως μονοκύλινδρο έχει άμεση απόκριση στις χαμηλές στροφές με μικρή σχέση στο κιβώτιο.

57335

road spirit
31/07/2006, 10:04
Με δυο λόγια, θα το λατρέψεις!
Ένα πρόβλημα έχει αναφερθεί μέχρι τώρα, ότι σε μερικές μοτο ανάβει σε άσχετες στιγμές το λαμπάκι της ρεζέρβας. αν πάς στο apriliabikers.gr θα βρείς αρκετές πληροφορίες και εντυπώσεις κατόχων

kostisthegreek
31/07/2006, 20:50
Κάτι ψιλοπροβληματάκια με τα ηλεκτρικά τους έχουν βγάλει αρκετά strada τα οποία όμως διορθώνονται από την εγγύηση.

Είναι πολύ καλό και σταθερό για ταξίδια. Με 160 χλμ δεν καταλαβαίνεις τίποτα (προσωπική δοκιμή στις 6000 στροφές).
Μέσα στην πόλη θα δουλεύεις πολύ συμπλέκτη και αλλαγές ταχυτήτων (σε σχέση με ένα τετρακύλινδρο).

jinks
01/08/2006, 10:28
θα συμφωνήσω με τους συναδέλφους!!!!!

προτείνω και την ζελατίνα ως εξτρα...κάνει δουλειά!!

εχω γραμμένο στο κοντέρ 181 χλμ............διότι κρατ΄σ και αρχείο μέγιστης τελικής!!! ......................

. ....................... σαν το ΧΤ

καλη αγορά

Newbas
03/08/2006, 00:20
σας ευχαριστώ για τις συμβουλές εμπειρίες και τις προτροπές και δεν θα είχα πρόβλημα να ακούσω και άλλες ;)

μετά από μερικά μικροεμπόδια (δεν το έχει η εδώ αντιπροσωπεία - βρήκα ένα τελευταίο σε αντιπρ. κοντινής πόλης αλλιώς έπρεπε να περιμένω μεχρι τον Σεπτέβμριο) και τις γκρίνιες για τα ιταλικά μηχανάκια μέσα στις επόμενες μέρες πιστεύω θα πραγματοποιήσω την πολυπόθητη αγορά:D

σήμερα που είχα την ευκαρία να το περιεργαστώ με την ησυχία μου (στη αντιπρ. που λέγαμε) καθόμουν και το χάζευα σαν τον χαζό...έκοβα κύκλους γύρω του και σε κάθε κύκλο ανακάλυπτα και μια καινουργια λεπτομέρεια να χαζέψω!! δεν είχα την ευκαρία να το δοκιμάσω σε test drive καθώς το είχαν πουλήσει (ούτως ή άλλως δεν έχω και πολλά βιώματα με μεγάλη μηχανή ώστε να μπορώ να συγκρίνω) αλλά από μια μικρή γεύση που πήρα όταν ανέβηκα πάνω του ενιωθα πολύ άνετα και οικεία καθώς και την ένιωθα πολύ καλά ζυγισμένη...

ellisummers αν δεν κάνω λάθος ήσουν από τους πρώτους που την απέκτησαν όταν πρωτοβγήκε, αν έχεις όρεξη γράψε 5 γραμμές για το μηχανάκι :)

kostisthegreek
03/08/2006, 19:47
Αντε να το πάρεις και να μας το γράψεις να σου ευχηθούμε.

Newbas
19/08/2006, 15:41
το πήρα!!! είμαι πολύ συγκινημένος για αυτή την υπέροχη στιγμή !!! :p

θα εγραφα νςρίτερα αλλά δεν βρήκα την ευκαιρία....του έχω κάνει ήδη 420 κμ και συνεχίζουμε.....

προς το παρόν κρατάω το όριο των 4000 στροφών που προτείνει και η Απρίλια για τα πρώτα 500κμ αν και ακόμα και σε αυτές τις στροφές δεν έχω κανένα παράπονο από την δύναμη και την συμπεριφορά του κινητήρα (εξάλλου τι παράπονο να έχω αφού πριν οδηγούσα μια 114κ πάπια:alien: ) τα χιλιόμετρα είναι σχεδόν όλα σε επαρχιακούς δρόμους και με τις προσπεράσεις του και με τα όλα του το μοτόρι (είναι απίστευτοι οι οδηγοί που κυκλοφορουν τετοια εποχή σε δρόμους προς παραλίες κλπ - τσιγάρο, κινητό, φαι, καφέ, 40κμ, συζήτηση με την/τον γκόμενο/α, στην μέση του δρόμου και πλήρη ακινητοποίηση του οχήματος για να πάρουν την στροφή....αααρρργκκκκ!)

τέσπα μετά από τα πρώτα 200κμ και τον μεγάλο γύρο του πηλίου (ο,τι να'ναι δρόμος) μπορώ να πω πως έχω αρχίσει να τα βρίσκω με την καλή μου καθώς η εμπειρία μου ήταν μηδαμινή αλλά νομίζω πως θα τα πάμε καλά οι 2 μας :beer:

το μόνο μου παραπονάκι είναι ότι μερικές φορές μουδιάζουν τα χέρια μου από τους κραδασμούς και ότι έχω ένα πσιλοπροβληματάκι στο αριστερο όταν απαιτείται η παρατεταμένη χρηση συμπλέκτη....αλλά νομίζω οτι και τα 2, και ειδικά το 2ο, είναι θέμα συνήθειας....

σε πολύ γενικές γραμμές αυτές ειναι οι πρώτες εντυπώσεις από την μηχανή πολύ καλή εντύπωση και γενικότερα δεν με έχει προβληματίσει πουθενά ακόμα και όταν οι έλειψη εμπειρίας μου παίρνει τον λόγο καθαρίζει μόνη της για παρτη μου :wacko:

kostisthegreek
19/08/2006, 19:47
Καλοτάξιδο!!!

Πράγματι θέλει πολύ συμπλέκτη αυτό το μηχανάκι.
Οσο για τις 4000 στροφές μη σε ανησυχούν πουθενά. 120 χλμ βγάζει σ΄αυτές.

makis206
19/08/2006, 19:50
Καλορίζικο και καλοτάξιδο !

Είναι κουκλί το μηχανάκι σου, να έχεις πολλές όμορφες στιγμές μαζί του !

:beer: :beer: :beer:

atom7ktm
21/08/2006, 00:23
είναι όντως όμορφο μηχανάκι. καλοτάξιδο!!! :beer:

Newbas
04/09/2006, 11:49
ευχαριστώ, ευχαριστώ για τις ευχές σας!!

είνια όντως κουκλί, μιλέμε για μεγάλο έρωτα!! μόλις χθες τελείώσα τα 1000κμ και λογικά αύριο θα το πάω για το 1ο του σέρβις το οποίο με ανυσυχεί και λίγο γιατί κάνοντας μια επίσκεψη στην αντιπροσωπεία της Απρίλια, τουλάχιστον οπτικά(!), το συνεργείο δεν μου γέμισε το μάτι.....άντε να δούμε τι θα δούμε...

harlek
04/09/2006, 13:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από Newbas
το συνεργείο δεν μου γέμισε το μάτι.....άντε να δούμε τι θα δούμε...

Σε ποιο συνεργείο αναφέρεσαι φίλε;

Newbas
06/09/2006, 16:22
Το συνερείο έιναι του αντιπροσώπου της Απρίλια στην Μυτιλήνη, δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι δεν θα κάνουν καλά την δουλειά τους απλά εκτός από τα βασικά (αλλαγή λαδιών, διαφοροι έλεγχοι κλπ) στο βιβλίο οδηγιών αναφέρει πχ ότι πρέπει να γίνει και ρύθμιση του ψεκασμού κλπ
όταν πέρασα απο εκεί και ρώτησα τι γίνεται στο πρώτο σερβις και αν γίνεται να κανονιστεί να είμαι και γω εκέι για να δω τι γίνεται από περιέργεια δεν πήρα απάντηση και ο μάστορας εκεί με παρέπεμψε στο αφεντικό κάτι το οποίο μου φάνηκε κάπως. Αν και δεν ξέρω τι γίνεται όταν βγάινει ένα καινούργιο μοντελο τι κάνει η εταιρία: τους στέλνει απλά οδηγίες? τους καλεί σε σεμινάριο? όπως επίσης αν δεν κάνω λάθος για τα σερβις χρειάζεται να συνδεθεί ο εγκέφαλος της μηχανής σε υπολογιστή με το ανάλογο λογισμικό και υπολογιστή στο συνεργείο δεν είδα (μπορεί να έχουν laptop, δεν ξέρω) απλά για να συνοψίσω θα ήθελα πολύ να μου δείξουν έστω ότι ξέρουν τι παίζεταια για να καθυσυχαστώ και γω και να μην τους το πάω με βαριά καρδιά για το σερβις.....
ούτως η άλλως δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο αυτή την στιγμή εκτός απτο να βρεθώ με το αφεντικό και να κανονίσω το σέρβις

harlek
06/09/2006, 17:40
...ούτως η άλλως δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο αυτή την στιγμή....

Πέρνα μια βόλτα από το www.apriliabikers.gr, πολλές από τις απορίες σου θα λυθούν!

Newbas
16/09/2006, 12:17
Σόρρυ για την αργοπορία στην απάντηση άλλα είμαι στο πτυχίο και έχω τρελή εξεταστικη και γενικά έχει πάρει ο κώλος μου φωτιά αυτό το καιρό :cry:

τη συγκεκριμένη σελίδα φυσικά και την εχω υπόψη και την διαβάζω τακτικά καθώς την έχω ανακαλύτψει από το φόρουμ εδώ :cool:

τελικά το σερβις έγινε και τελικά μπορώ να πω ότι έμεινα πάρα πολυ ευχαριστημένος και κάθε φόβος η καχυποψία που είχα εξαφανίστηκε καθώς πριν το σέρβις μιλησα όντως με το αφεντικό και με καθυσήχασε πολύ και φάνηκε οτι δεν πρόκειται να κάνει "πασαλείματα" που όντως έτσι πιστεύω ότι και έγινε το μηχανάκι ήταν έτοιμο ακόμα πριν την ώρα που μου έιχαν πει και όταν το πήρα για την πρώτη βόλτα είχε αλλάξει παρα πολύ (προς το καλύτερο φυσικά) όλα πάνω του μου φάνηκαν καλορυθμισμένα και γενικά όλα ρολόι.....οπότε είμαι πολύ ευχαριστημένος και χαίρομαι που οι φόβοι μου ήταν αβάσιμοι :wacko:

(μάλιστα πλήρωσα περί τα 40ε -λάδια και υγρά φρένων- λίγα δεν έιναι περίμενα αρκετά περισσοτερα....)

powerphot
16/09/2006, 12:36

(μάλιστα πλήρωσα περί τα 40ε -λάδια και υγρά φρένων- λίγα δεν έιναι περίμενα αρκετά περισσοτερα....)

Εξαρτάται, αν η δουλειά του ήταν μόνο "λάδια-ξύδια", μια χαρά τιμή είναι!:winka:

zireous
16/09/2006, 19:37
Δες τί λέει το μάνιουαλ για το πρώτο σέρβις στα 1000 κι άσε το μάστορα να λέει...

Ξαναρώτα άν έκανε όλες τις εργασίες που προβλέπονται, και να είσαι εκεί όταν γίνονται την άλλη φορά (δουλειά του είναι να καθησυχάζει τους πελάτες του), χάνεις ένα μεροκάματο, ή -απλά μια μέρα-, που μπορεί να σώσει τη μηχανή σου από προβλήματα -ούτε καν μια γρατζουνιά δεν δικαιολογείται, δεν το πήρατε μαζί.

Συνήθως το πρώτο σέρβις είναι κρίσιμο, και συχνά κάφροι δεν τσεκάρουν καν βαλβίδες...

Δες το service manual, και κάνε ότι μπορείς και η Strada σου πάντα θα συμπεριφέρεται σα καινούρια.

9.9 στα 10 προβλήματα κινητήρα στις Aprilia οφείλονται σε ανεύθυνους μηχανικούς, άν έπαιζε και ξαδέρφη στην Ιταλία, μάλλον θα το κράταγα το πηγασάκι μου, για off-road φάσεις... :cool:

kostisthegreek
16/09/2006, 20:36
Εμένα λίγα μου φαίνονται τα λεφτά. Μήπως είχες κάποια προσφορά για πρώτο σέρβις?
Λάδια και φίλτρο λαδιού αλλάζει αλλά όχι υγρά φρένων στα 1000 χλμ.
Επίσης θέλει ρύθμιση βαλβίδων που είναι μεγάλος μπελάς για το strada γιατί θέλουν κάμποσα ξήλωμα.
Δεν θέλω να σου δημιουργήσω άσχημες ιδέες αλλά άλλη φορά να κοιτάς το μάνουαλ και να φροντίζεις να είσαι εκεί.
Τώρα αφού λες ότι όλα δουλεύουν ρολόι ας ελπίσουμε ότι όλα είναι οκ.

:wave2:

harlek
16/09/2006, 20:43
Τον καημένο, πάνω που είχε ηρεμήσει του βάζετε ιδέες!!! :rolleyes:

powerphot
16/09/2006, 20:59
καθώς πριν το σέρβις μιλησα όντως με το αφεντικό και με καθυσήχασε πολύ και φάνηκε οτι δεν πρόκειται να κάνει "πασαλείματα"

Θα ήθελα να προσθέσω άλλη μια γνώμη χωρίς να παρεξηγηθώ και να φανώ "ειρωνικός".
Συνήθως αισθάνομαι καλύτερα να μιλάω με τον μηχανικό παρά με το...."αφεντικό".
Όπως και να το κάνουμε ο μηχανικός είναι ο doctor που θα βάλει το χέρι του, κι όχι το αφεντικό.
Εκτός αν είναι και τα δυο το ίδιο πρόσωπο.
Αυτά!
:winka:

Newbas
17/09/2006, 11:54
απολύτως σωστα αυτα που λέτε και τα τσέκαρα όλα πριν παω την καλή μου για το πρώτο της σέρβις είχα μάθει απέξω το βιβλίο και ρωτώντας το αφεντικό μου για το τι γίνεται στο 1ο σερβις μου τα είπε όλα εκεί ήταν που ηρέμησα κάπως και επίσης ο ίδιος απότι φαίνεται τουλάχιστον πιάνει μηχανάκια με φορμα εργασίας τιγκα στα λάδια και στο γράσσο ήταν ο άνθρωπος (εκτός αν την φοράει για μόστρα λολ....)
τώρα μακάρι να μπορούσα να ήμουν εκεί κατά την διάρκεια της εργασίας αλλά εκείνες της μέρες έδινα συνεχόμενα μαθήματα που έπρεπε να τα περάσω και απτο να το πάω για σερβις στα 1500 προτίμησα να το πάω τότε....
τέλος αυτό που με καθησύχασε περισσοτερο είναι η συζήτηση που είχα με τον μάστορα την ώρα που πήγα να πάρω το μηχανάκι και όταν γύρισα 15 λεπτά αργότερα γιατί κάποιος έξυπνος αποφάσισε οτι θα είχε πολύ πλάκα να παίζει με τον αριστερό μου καθρέπτη τον οποίο βρήκα σχεδόν να κρεμεται....:mad: ο άνθρωπος στην μικρή συζήτηση που κάναμε μου ανέφερε τι έκανε στην μηχανή και όπως με ρωτούσε αν την ένιωθα καλύτερα κλπ κλπ με αυτά που έλεγε και τον τρόπο που τα έλεγε ένιωσα ότι την δουλεία που έκανε την έκανε με μεράκι και όχι τόσο σαν αγγαρεία και τα καλά λόγια που του έλεγα ήταν ανταμοιβή για αυτόν.....:beer: δεν ξέρω πείτε με καμμένο αλλά αυτό εισέπραξα....
γι αυτό και μένα τα 40ε μου φαίνονται λίγα (όντως φίλτρο λαδιού και όχι υγρά φρένων thnx για την παρατήρηση)

vaspiou
17/09/2006, 12:10
φιλε μου καλοριζικη και καλοταξιδη και παντα....ορθιος! να ζησετε ! εεεε και να την δεις οπως θες! χεχε!
να σου πω την αληθεια ειμαι και εγω ερωτευμενος με αυτη την μηχανη αλλα δεν εχω τα ? να την παρω μεχρι στιγμης και συμβιβαζομαι με ενα ΧΤ600. προσοχη και να μας κρατας ενημερους!
bye

zireous
27/09/2006, 01:21
Άμα σου πω ότι εγώ στο τσακ είμαι να τη κρατήσω τη πεγκάσω μου και να της βάλω χωμάτινα για τις αγριοβόλτες μου όταν πάρω την επόμενη -έτσι κι αλλιώς τσάμπα τη δίνω-, τί θα μου πεις... :cool:

anf125
30/09/2006, 15:49
Επομένως ικανοποιημένος νέος κάτοχος newbas... καλορίζικη και απολαυστική για πολλά χρόνια εύχομαι. Φλερτάρω κι εγώ το μοντέλο, αλλά με προβληματίζουν και μένα οι φήμες για τα προβλήματα στα ηλεκτρονικά και με την αντιπροσωπεία. Να υποθέσω ότι έχουν διορθωθεί τα προβλήματα; Και με την αντιπροσωπεία τι παίζει ανέλαβε και επίσημα η Piaggio; Άλλοι νέοι κάτοχοι υπάρχουν να καταθέσουν γνώμες;

Newbas
04/10/2006, 17:11
ευχαριστημένος οσω δεν πάει άλλο:D κάθε φορά που ανεβαίνω έχω ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά!!!

όσων αφορά τα προβλήματα που αναφέρουν οι φήμες απλά να πω ότι κατ'αρχήν στην δική μου δεν έχω δει τίποτα (το έχετε δει το πολυόργανο κοντέρ ? ε λοιπόν ανακάλυψα ότι ακόμα και όταν βρέχει και η μηχανή είναι ακίνητη δεν πάει νερό πάνω του!!!) και κατά δεύτερον την αντιπρωσωπεία την έχει η Απρίλια αλλά με τον άνθρωπο που του πήρα στην συζήτηση που κάναμε όπου του εξέφρασα τις ανησυχίες μου, μου είπε και ο ίδιος ότι όντως μέχρι πριν αγοράσει την Απρίλια η Πιατζιο είχαν πολλά προβλήματα τόσο οι πελάτες όσο και οι κατα τόπους αντιπρόσωποι αλλά πλέον αυτά έχουν τελειώσει (θα μου πείτε τώρα δουλειά του είναι αλλά εγώ τουλάχιστον τον πιστεύω)

τώρα για την συμβίωση μου με την καλή μου πέρα από το χαμόγελο που μου προσφέρει δεν έχω κανένα παράπονο είναι άνετη, δυνατή, ευκολοδήγητη και με έχει ξελασπώσει αρκετές φορές από λάθη λόγω απειρίας τα μικροπροβληματάκια που είχα στην αρχή με τους κραδασμούς δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο και μάλλον οφειλόταν στην πρώτη μου επαφή με μεγάλου κυβισμού μονοκύλινδρο και το χέρι μου που κουραζόταν με τον συμπλέκτη μάλλον δυνάμωσε πια :rolleyes: και επίσης ο συμπλέκτης μαλάκωσε όπως φαντάζπμαι ήταν λογικό να γίνει